Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Polykarbonaatti kasvihuoneiden suurin etu on niiden tehokkuus. Säästöt ilmenevät mahdollisuudesta asentaa kasvihuoneet ilman perustusta. Voit tehdä ilman pohjan takia helppous kehyksen ja läpinäkyvää muovia, mutta koska nämä ominaisuudet kasvihuoneen on kiinnitettävä tukevasti maahan tai tuulenpuuskien voi vahingoittaa sitä. On olemassa tiettyjä sääntöjä, jotka mahdollistavat samanlaisen suunnittelun laadukkaan asennuksen. Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta saadaan ilman säätiötä.

Vihreät kasvihuoneen asentaminen ilman säätiötä

Ensinnäkin on otettava huomioon, että kasvihuoneen asennus ilman säätiötä on mahdollista vain, jos rakennusta käytetään kausiluonteisesti. Jos ympärivuotista viljelyä suunnitellaan, tämä menetelmä ei toimi. Tämän asennuksen tärkein haitta on suuri lämpöhäviö, joka voi nousta jopa 20 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä enemmän sähköä, kaasua tai puuta keinotekoiseen lämmitykseen.

Toinen haitta on se, ettei perus- tukkeuma ylempien kerrosten maaperän, jonka vuoksi jyrsijöiden tai hyönteisten voi vapaasti sisään rakennukseen ja haittojen kasvanut tuotteita. Tämä johtuu siitä, että maaperän pinnan ja rakennuksen valjaiden välissä on tyhjää tilaa 10 cm.

Voit päästä eroon tästä miinuksesta soveltamalla erikoistekniikoita.

Asennuksen etuja ilman perustusta

Kausien viljelyä suunnitteleville kesän asukkaille, kasvihuoneilman asennus ilman säätiötä tarjoaa useita etuja, kuten:

 • Suuret säästöt aikaa ja vaivaa. Asennus voidaan tehdä muutamassa päivässä.
 • Säästää rakennusmateriaaleja, joita tarvitset perustuksen luomiseen.
 • Kaikki toimenpiteet kasvihuoneiden valmistukseen ja asentamiseen voidaan suorittaa kotona.
 • Yksinkertainen rakenteen purkaminen, joka on tehtävä kauden päättymisen jälkeen.
 • Liikkuvuutta. Tämän ominaisuuden ansiosta muotoilu voidaan siirtää milloin tahansa ilman paljon vaikeuksia.

Kokoonpano ja asennus ilman perusta - paras ratkaisu, jos koko maaston ei salli rakentaa kaksi kasvihuoneita yhdistää ne kasvihuoneviljelyissä. On helpompi liikkua rakennuksen jalat, jonka jälkeen maahan ei tule jälkeäkään betonia tai paaluilla, joten kuljettajien tämä vaihtoehto asentaa - hyvä tapa ulos, vaihtoehto, joka voidaan ainoastaan ​​asentaa tukialustalle on haudattu puun. Mutta tämä menetelmä vaatii aikaa ja taloudellisia investointeja.

Kasvihuoneiden asennustelineen on täytettävä tietyt parametrit.

Kasvihuoneasennuksen valitseminen

Paikan valinta on varsin vakava prosessi, riippumatta siitä, miten asennus suoritetaan. Mutta menetelmä ilman säätiötä on plus, koska kasvihuoneen sijaintia voidaan muuttaa milloin tahansa.

Kun valitset sijainnin, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Yksiportaisen rakennuksen ja kasvihuonekaasun välisen ajan on oltava vähintään 3 m, muuten rakennuksen varjo voi häiritä kasvien kasvua.
 • On parempi järjestää rakenteen pitkät seinät länsi-itään, jotta kasvit saavat suurimman sallitun määrän auringosta. Päiden on sijaittava pohjoisen tai etelän suuntaan.
 • Kasvihuone olisi sijoitettava suurella etäisyydellä suurista puista. Muutoin niiden laaja systeemi vie runsaasti kosteutta kasvatetuista kasveista.

On parasta löytää vyöhykkeeltä suojattu tontti. Tuulenpuhallus voi merkittävästi vähentää polykarbonaatin lämpötilaa, minkä takia lämpöä ei varastoida kasvihuoneeseen.

Suojaa tuulilta, voit käyttää aaltopahvista valmistettua aitausta, mutta sen kustannukset ovat melko suuret. Paras ratkaisu olisi löytää naapurirakennuksilta suojaava paikka tuulilta.

Työskentele maaperän kanssa

Maaperä, jossa työ suoritetaan, on tutkittava. Prosessi on seuraava:

 • Pieni kuoppaan vedetään ulos. Sen mitat eivät saa olla yli 70 × 70 cm ja syvyys 1 m.
 • Maaperän koostumus määritetään etäisyydellä 0,2-0,8 pinnasta. Kuivan hiekan määritelmällä ei ole vaikeuksia. Se murenee ja on hieman märkä. Hiekka on paras taustakerros kasvihuoneen asentamiseksi. Se ei säilytä kosteutta, joka estää kasvien rappeutumisen.
 • Pohjavesi on kiinteä. On tarkistettava, onko reiän pohjassa vettä. Jos siellä on paljon, sinun täytyy kaivaa ojia poistamiseen.

Geologinen tutkimus auttaa välttää negatiivisia tekijöitä ja suojata kasvustoa liialliselta kosteudelta ja muilta ongelmilta.

Ajoituksen asennus

Kasvihuoneiden asennuksen asiantuntijat suosittelevat rakennusten asennusta kesäkauden lopussa. Syksyllä on helppo työskennellä sängyn kanssa, kun malli on koottu ja asennettu valittuun sivustoon. Asennus voidaan tehdä myös kevättalvella, mutta ei myöhemmin.

Rakenteen valmistajat suosittelevat myös asennusta keväällä tai syksyllä, sillä optimaalinen lämpötila polykarbonaattipinnoitteelle on 10 ° C. Tämän lämpötilan materiaalilla on hyvä sitkeys, joka välttää halkeilua kiristämällä pultteja.

Kasvihuonekaasupäästöt maaperään

Kun olet valinnut sijainnin ja ajan, voit siirtyä kasvihuoneen asennukseen. Tällaisen menettelyn menettely on seuraava:

 1. Valmistusalue.
 2. Pohjavarsien kokoaminen tukituotteisiin.
 3. Kehyksen alareunan asennus.
 4. Rakenna kasvihuone. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivut ja ovet.
 5. Kiinnitysrakenteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alaosaa hyönteisten tai eläinten maahantulosta.

Yleistä menettelyä voidaan säätää prosessissa ottaen huomioon rakennuksen ominaisuudet ja maaperän ominaispiirteet. Osa menettelystä voidaan sulkea pois. Asennettuna maahan vain T-muotoiset kannattimet ovat uppoumattomia.

Ne voidaan hitsata kasvihuoneen pohjalle tai kiinnittää siihen.

Maastonvalmistusmenetelmä

Kasvihuoneilman valmistusprosessi on seuraava:

 • Tukien avulla vaaditun koon alue on jaettu. Ne on yhdistetty köydellä.
 • Merkitty alue tasoittuu. Jauhat ja näkyvät kuoppia poistetaan, minkä jälkeen tasaisuus tarkistetaan hitaustasolla. Suurin sallittu sääntöjenvastaisuus ei saisi ylittää 5 cm: n arvoa. Koko alueen koko kehä olisi huomioitava, samoin kuin 0,7 metrin kaistale jakautumisesta.
 • Noin 0,3 metriä menee hajoamiselta, jonka jälkeen vedetään linja maahan mahdollisen esineen avulla. Tämä rivi on kaivon ulkoreuna.
 • Kaivo on kaivettu, jonka leveys lasketaan kasvihuoneen koon perusteella. Kaivon syvyys riippuu rakenteen tukijalasta, yleensä 0,3 metrin kuvio. Rakennuksen pohjarakenteen pitäisi nousta noin 0,1 m.
 • Kaivon pohja on kaatunut alas. Koska polykarbonaatti kasvihuoneet ovat painoltaan 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen kaivata pohjan pohjaa paljon.

Jotta vältettäisiin mahdolliset epäsäännöllisyydet, vaaka tarkistetaan hintatasolla. Jos havaittiin sääntöjenvastaisuuksia, ne on korjattava. Sitten voit siirtyä kokoonpanoon.

Jotta rikkaruohojen syntyminen estettäisiin, rakenteen ulkoseinämä voidaan vuorotella liuskekivellä tai kattohuopa. Tämä menetelmä on melko tehokas ja taloudellinen.

Kehyksen kokoamisprosessi

Jo koottua rakennetta voi ostaa, mutta sen siirtäminen sivuston ympärille vaikeuttaa työtä ja vie aikaa. Jotta kasetti kasvatettaisiin polykarbonaatista omiin käsiisi, sinun on käytettävä vain jakoavainta ja ruuvimeisseliä. Yleensä rakennuksen mukana ovat kaikki kiinnityselementit, samoin kuin järjestelmä, joka auttaa korjaamaan kasvihuonekaasua kentällä. Tämän järjestelmän mukaan ja tarve toimia. Yleensä työ koostuu seuraavista vaiheista:

 • Kokoaminen päättyy. Oven kehys, ikkuna analoginen ja vahvistusliuskat kiinnitetään päätykaaristoihin. Joissakin tapauksissa valmistaja toimittaa päiden jo hitsattuina, niin tämä vaihe voidaan ohittaa.
 • Pohjaventtiili on kiinnitetty pultteilla, minkä jälkeen se kiinnittää erityisen jalan. Kaikki osat, jotka ovat kosketuksissa maaperän kanssa ennen asennusta, on esikäsitettävä bitumi.
 • Kokoonpantu muotoilu, jossa kaikki yksityiskohdat siirretään kasvihuoneen sijaintiin ja asennetaan. Tällöin mallin on noustava pinnan yläpuolelle noin 10 cm.
 • Taso tarkastetaan tasolla. Tarvittaessa sitä säädetään tasoittamalla tiilet.
 • Kehys kootaan mukana toimitettujen ohjeiden mukaan. Polykarbonaatti kiinnitetään ja automaattiset ikkunan tuuletusaukot asennetaan, jos ne ovat mukana.
 • Kerättyjen rakenteiden ja maaperän välinen kuilu täytetään maaperällä. Samanaikaisesti arkin reunat on suljettava noin 3-5 cm.

Sen jälkeen kasvihuone on asennettu ja täysin käyttövalmis.

On pidettävä mielessä, että kokoonpanomenetelmä voi vaihdella rakenteen tyypistä riippuen. Joissakin kasvihuoneissa alaraja on yhdistetty seiniin, joihin on kiinnitetty lisäosia. Tässä tapauksessa se on kiinnitetty toisella tavalla.

Saat lisätietoja polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta seuraavaan videoon.

Hyönteissuoja

Rakenteen pinnan ja pohjan välinen rako täytettiin suojaamaan hyönteiltä. Mooleista ja ruuvit voidaan suojata liuskekivellä, jos se on asennettu.

Sen sijaan, että täytät maalla, voit käyttää polyeteenin tai metallipaneelin nauhaa. Paras ratkaisu on toinen vannenauha. Puupalkit lisäävät myös rakenteen painoa, joka suojaa voimakkailta tuulilta. Kiinnitys suoritetaan metallipinnalla tai niitteillä, joita esikäsitellään bitumilla tai pellavansiemenöljyllä hajoamisen estämiseksi.

Vaihtoehtona T-muotoisille tukeille, voit käyttää rakenteita, jotka on valmistettu puupalkkeista, joiden koko on 8 x 8 - 12 x 12 cm. Kaivantoa tarvitaan vain, jos puinen alusta alkaa uppoutua maaperään. Tällöin käytetään puisen pohjan, joka voi olla puuta tai puuta. Tässä tapauksessa kuoppa on vuorattu vyöruusuilla, pohjaa käsitellään pellavaöljyllä ja siihen kiinnitetään runko.

Kasvihuoneen asentaminen on melko yksinkertaista ilman perusteita. Tällaisen työn avulla on mahdollista selviytyä omasta puolestaan. Tärkeintä on noudattaa työn teknologiaa ja toteuttaa menettelyt järjestyksessä ja kiirehtimättä. Tämä asennusmenetelmällä säästät rahaa ja sopii erinomaisesti aloitteleville puutarhurijoille, jotka suunnittelevat kausiluonteista kasvinviljelyä.

Kuinka kiinnittää kasvihuonepolykarbonaatti maahan oikein

Asennusominaisuudet ilman perustusta

Jos puutarhuri aikoo käyttää kasvihuonetta vain toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, on parempi, että hän luopuu perustuslaitteesta. Aineellisten säästöjen lisäksi se tuo lisää aikaa säästöihin - loppujen lopuksi voit asentaa kevyt polykarbonaatti kasvihuonekaasut vain pari päivää omilla käsillä, paitsi yhdellä avustajalla. Tarvittaessa se voidaan siirtää toiseen paikkaan, ja kesäkauden lopussa vain pura, jotta talvella ei tule talvella lumen puhdistamista katosta.

Jotta tuulen voimakas tuuli ei vahingoita maatilaa, kevyt kasvihuone on kiinnitetty maahan metallisilla tai puisilla T-muotoisilla kiinnittimillä. Puupalkin pohjaventtiä voidaan painottaa, voit haudata tällaisen puun tai kirjautua maahan ja kiinnittää kasvihuonepohjan siihen - mutta tämä osoittautuu sellaiseksi perustukseksi, joka riistää sen liikkuvuudesta ja kasvattaa aikaa ja rahaa. Asennus olisi tehtävä syksyllä maataloustyön loppuun saattamisen jälkeen tai kevättalvella, jotta se rauhallisesti liikkuu paikan päällä pelkäämättä kasvien kaatamista. Ilman lämpötilan on oltava vähintään 10 astetta, muuten polykarbonaatti ei ole muovinen.

Valitaan hedelmällinen paikka

On erittäin tärkeää valita oikea paikka kasvihuoneeseen. Paikan on oltava tasainen, ei varjostettu, 3 metrin etäisyydellä ei saa olla rakennuksia tai suuria puita. Puut luovat paitsi varjoa, niiden juuristo estää kasvien kasvua kasvihuoneessa ja läheiset rakenteet vaikuttavat luonnosten näkyvyyteen.
Kasvihuone on suunnattava kardinaalipisteisiin. Oikea sijainti on pituudesta itään länteen, sitten yksi leveä puoli on aina etelään päin, ja tämä antaa suurimman määrän auringonvaloa.

Toinen mobiili kasvihuoneen etu on se, että jos olet epäonnistunut paikan päällä, niin tämä on vain yksi vuosi, ensi vuonna sinun ei tarvitse toistaa tällaista virhettä.

Mitä tehdä maan päällä

Valitse paikka tutustua maahan. Tätä varten on suositeltavaa kaivaa erityinen reikä, jonka mitat ovat 70 cm 70 cm ja syvyys 1 metri 20 cm. Nyt sinun on määritettävä maaperä. Tämä on helppo tehdä, jos otat sen kouralla ja yrität tehdä palloa. Kävi rullata palloa tai makkaraa - paljon savea, se ei toiminut - hiekkainen maa. Hiekka on erittäin hyvä perusta kasvihuonekaasulle: se sallii veden kulkeutumisen ja sen ylimääräinen käyttö ei anna juurien kaatua. Jos maa on savi - se on vaihdettava.

Tehdäksesi maaperän tilalle kasvihuoneessa, sinun täytyy kaivaa vähintään 70 cm: n syvyys ja peittää se 40 senttimetrin hiekalla ja jättää 30 cm: n yläreunan täyttämään hedelmällinen seos. Lisäksi olisi hyvä tietää pohjaveden virtauksen syvyys. Jos ne ovat korkeammalla kuopassa, sinun on tehtävä tyhjennysurioita ylimääräisen veden tyhjentämiseksi.

Asennusohjeet

Jos olet jo valinnut paikan kasvihuoneeseen, kaikki kehyksen elementit on tehty omilla käsillänne tai valmiiksi ostettuina ja toimitettu sivustoon, voit jatkaa asennusta. Sinun täytyy aloittaa sivuston valmistelu. Valitulla paikalla valmistetulla maaperällä on suositeltavaa merkitä tarvittava koko alusta. Tee se puisilla tapilla ja köydellä. Seuraavaksi tasoitetaan alue, puhdistetaan sora ja ulkonevat kumpuat ja kuoppia. On suositeltavaa tarkistaa vaaka-asento rakennustasolla. Korkeusero ei saa olla yli 5 cm. Erityistä huomiota kiinnitetään puoli metriä kaistaleeseen pitkin kehää. Loput voidaan tasoittaa myöhemmin.

Jos haluat määrittää kaivannon ulkoreunan merkityltä linjalta, mittaa 30 cm, piirrä viiva kaavalla tai tapilla maan päällä. Kaivamme 30 cm: n leveän kaivannon ja syvyyden, joka riippuu kasvihuonekalojen pituudesta. Me laskemme, että kehyksen alaosa kasvaa 10 cm maanpinnan yläpuolella. Jos aiomme asentaa kasvihuonekaapin puuhun, syvennyksen syvyys ja leveys riippuvat puun koosta. Kaivannon pohjaa on painettava vähän ja tarkista sen vaakasuora asento niin, ettei runko loimi.

On aika aloittaa kasvihuoneen suojelu rikkaruohoilta ja tuholaisilta. Tätä varten kaivannon ulkoseinä aiheuttaa kiinteää materiaalia, kuten liuskekiveä tai kateaineita. He sanovat, että 3-4 vuoden kuluttua vehnän ruoho voittaa edelleen tällaisen esteen. Joten, jos kasvihuone pysyy samassa paikassa, suojaa on päivitettävä.

Video "Kasvihuonekaasujen asennusohjeet"

Kehyksen vaiheistettu kokoonpano

Jokainen, joka on päättänyt rakentaa kasvihuone omilla käsillään, tarvitset ruuvimeisseliä ja jakoavainta. Jos olet ostanut valmiin kasvihuoneen, pakkauksessa on oltava kaikki tarvittavat kiinnittimet ja asennusjärjestelyt. Jos pystyt saumata kaikki kehyksen elementit omilla kädilläsi, se tarkoittaa, että olet jo tehnyt piirustuksen, laskin ja ostanut asennuksen edellyttämät elementit.

Käynnistä kehys oikein päistään. Oven ja ikkunan kehykset kiinnittyvät päätykaaristoihin, jotka vahvistavat nauhoja. Kiinnitä sitten alemman vanteen osat ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Valjaat tukien kanssa asennetaan kaivantoon, ja valjaiden tulee olla 10 cm maanpinnan yläpuolella. Nyt sinun on tarkistettava horisontaalinen asennus, säädä tarvittaessa ja jatka kokoonpanoa.

Jos kasvihuone on kiinnitetty puuhun, kehysprofiilit on kiinnitettävä teräskolmiin. Ja katemateriaali ei vain puoli, vaan myös puun alapuolella. Se antaa kosteudeneristystä. Lisäksi kaikki maaperälle sijoitettavat rakenneosat on käsiteltävä bitumilla - tämä suojaa niitä korroosiolta ja tuholaisilta.

Sitten jäljelle jääneet kehyskaaret kiinnitetään valjaisiin, ja polykarbonaatti asennetaan päälle. On tarpeen huolellisesti harkita ja kiinnittää se niin, että valonsuojakalvo on ulkopuolelta, se on poistettava ennen asennusta tai välittömästi sen jälkeen. Muutoin ultravioletti lisää liiman vaikutusta. Polykarbonaatin asennus alkaa myös päistä (ennen oven ja ikkunan kehysten poistoa). On kätevämpää kiinnittää suorakaiteen muotoinen arkki kokonaisuudessaan leikattaen lomaketta, mutta leikkaamaan jo kiinnitetyn osan haarukalla, ohittaa rungon ääriviivat ulkopuolelta ja leikkaamaan ovien ja tuuletusikkunoiden reiät samalla tavalla. Irrotetut kehykset on suljettava ja kiinnitettävä jo polykarbonaattiin.

Kun asennat polykarbonaattia muulle kehykselle, levyt asetetaan päällekkäin ja ilman päällekkäisyyttä. Erityinen liitosprofiili liitosten järjestämiseksi. Se on yleensä kiinnitetty jokaiseen kaariin useissa paikoissa, mutta se voidaan tehdä eri tavoin. Koko kasvihuone päällekkäin kapeilla pitkällä alumiinilistalla ja kiristä ne ruuveilla, joissa on tarvittava tiheys.

Jäljelle jää vain maaperän kehä 5 cm pohjan yläpuolella, se on myös este hyönteisten liikkumiselle. Mutta kasvihuoneessa, jossa ei ole säätiötä, voit tehdä lisää puutavaraa. Pellava- tai bitumipuusta käsitelty on suuri este tuholaisille. Lisäksi puun kanssa painotettu kasvihuonekaasu ei juuri kärsi tuulen tuulesta. Talvella kokoon jäänyt kasvihuone on poistettava lumesta, muuten polykarbonaatti voi halkeilla. Ja on suositeltavaa jättää ovet auki ja antaa maaperän jäädyttää.

Video "Kasvihuoneet ilman säätiötä"

Polykarbonaatti on ainoa sopiva materiaali kasvihuoneen rakentamiselle ilman perustusta. Suunnittelu on erittäin vahvaa ja vakaa.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen maahan: paikanvalmistus ja rakenteen kokoonpano

Valmistajat ja omistajat pitävät kustannustehokkaana kasvihuonekaasupäästöt polykarbonaattipinnoitteella. Kustannusten vähentämiseen vaikuttaa suurelta osin kyky perustaa säätiö. Jos tukialusta ei ole mahdollista, se mahdollistaa kehyksen ja läpinäkyvän muovin kevyyden. Samat syyt edellyttävät kuitenkin voimakasta liittämistä maahan, jotta kevyt kasvirakenne ei kääntyisi tuulen mukana. On olemassa selkeät säännöt, joiden mukaan kasvihuoneen asentaminen maahan. Niiden noudattaminen takaa luotettavan kiinnityksen rakentamiseen ja ongelmien puute sadonkorjuu.

Kasvihuoneiden erityinen asennus ilman pohjaa

Varmista heti, että kevyen polykarbonaattikasetin asennus ilman nauhaa tai pistepohjaa sopii vain rakennuksen kausittaiseen käyttöön. Viljelijät ympärivuotiseen viljelyyn kasvihuoneilmiöitä, se ei ole sopiva. Tämän asennuksen tärkein haitta on merkittävä lämmönhukka, joka on 10%. Auringon tuottama energia - kevään ja kesän syksyn puutarhan rakennusten pää- ja ainoa lämmitin voidaan kohdella huolimattomasti. Sähkön, kaasun ja puun kanssa ei.

Toinen miinus on maapallon ylemmässä kerroksessa olevan perustavanteen puuttuminen, mikä mahdollistaa jyrsijöiden ja hyönteisten pääsyn vapaasti rakennukseen ja vahingoittaa kasveja. Tämä pätee myös siihen, että 10 cm: n kutistumisväli pysyy maanpinnan ja rakenteen alaulun välissä, mutta käsityöläisillä on tapoja estää pääsy, josta jäljempänä keskustellaan.

Hyvä syy yksinkertaistettuun asennukseen

Kesäasukkaille, jotka toimivat "katetuilla puutarhoilla" yksinomaan toukokuusta syyskuuhun / lokakuuhun, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • huomattavia säästöjä, jotka mahdollistavat asennus vain pari hienoa päivää;
 • vähentää merkittävästi kustannuksia, jotka johtuvat säätiön käyttämien rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Kokoonpano ja asennus ilman säätiötä ovat optimaalinen valinta, jos koealueen koko ei salli kahden kasvihuoneen rakentamista kasvihuoneviljelyjen jaksottaiseen vuorotteluun. Rakenne on helpompi liikuttaa T-muotoisilla jaloilla, joista kukaan ei tarvitse rakentaa 6 hehtaaria. Loppujen lopuksi: paras vaihtoehto kesän asukkaille ei ole tarvetta, ainoa vaihtoehto on asentaa tukipuun tukipohjaan, joka on haudattu maahan ja joka korvaa säätiön. Hänen laitteensa kestää kuitenkin aikaa ja rahaa, vaikka se ei ole yhtä suuri kuin monoliittisen nauhan kaataminen muottiin.

Valitaan paikka tuottaville kasvihuoneille

Sijainti on erittäin merkittävä tekijä, riippumatta siitä, asennetaanko kasvihuone maahan ilman pohjaa tai vankka asennus, jossa on tukipohja. On totta, että säätiöllä, jolla ei ole säätiötä, on etu: valitettava valinta ärsyttää vain yhden kauden.

Palaamme lyhyesti perusasetuksiin kasvihuonekaasupäästöjen optimaalisen alueen määrittämiseksi:

 • tontin ja rakenteen yhden kerroksen rakennusten välisen etäisyyden on oltava noin 3 metriä niin, että niiden varjo ei häiritse viljeltyjen vihannesten kasvua;
 • on toivottavaa järjestää pitkät seinät "alueellisella" maantieteellisellä suunnalla, so. rinnakkain itä-länsiradan kanssa, niin että kasvit saavat suurimman kuumuuden auringon itäisestä länteen. Näin ollen on parempi järjestää päät "meridional" niin, että ne "näyttävät" pohjoiseen ja etelään;
 • on välttämätöntä siirtyä pois pensaista ja suurista puista, paitsi huomioon niiden levinnyt varjo, mutta myös juurisysteemin voima. Koska voimakkaat juuret vievät paljon vettä kasvihuoneilmiöiltä.

Olisi mukavaa löytää paikka, joka on aidattu luonnoksista. Loppujen lopuksi tuulen whiffs jäähdyttää polykarbonaattia, minkä vuoksi vähemmän lämpöenergiaa tulee kasvihuoneeseen. Tietysti aita ei tietenkään säästä, mutta aaltopahvista valmistettu aita edes auttaa, mutta kasvihuoneessa ei ole kovin järkevää mennä rikki ostamaan sen. On parempi löytää olemassaolevista rakenteista tuulilta suojattu alue.

Mitä tehdä maan päällä

Vanhempien ja naapureiden maaperää ei ole valittu. Kuten sanonta kuuluu, se sai sen ja on onnellinen. Ja on erittäin toivottavaa selvittää, mitä se sai. Tätä varten sinun on suoritettava alkeellisia geologisia tutkimuksia sivustolla:

 • kaivaa pieni kuoppaan. Sen koko on noin 70 × 70 cm, syvyys 1,0-1,2 m;
 • määritä maan koostumus 0,2-0,8 m etäisyydelle pinnasta. Puhtaiden kuivien hiekka-ongelmien tunnistamisella ei synny. Se on hauras, hieman märkä, on mahdotonta rullata palloa tai liukastumista ulos siitä, joka säilyttää muodon jälkeen "keramiikka" kokeiluja. Hiekka - paras taustalla oleva kerros kasvihuoneessa. Se ei säilytä vettä, jonka pysähtyneisyys kykenee murtamaan kasvien juuret. Jos palloa kääritään, sinun täytyy kaivaa kaivoa 0,5 - 0,7 m syvältä kasvihuoneen alle ja täytä se joella tai louhos hiekalla siten, että ylimmäinen 0,3 m voi täyttää hedelmällisen maaperän seoksella;
 • korjataan pohjavesiä. eli sinun tarvitsee vain varmistaa, onko vettä reiän pohjassa vai ei. Jos löydät melko negatiivisen näkökulman kasvihuoneen ympärillä, sinun täytyy kaivaa ojia veden tyhjentämiseen.

Ensi silmäyksellä, toimenpiteet geologisen ja hydrogeologisen tilan määrittämiseksi voivat vaikuttaa liian monimutkaisilta. On kuitenkin helpompaa vakuuttaa ja selvittää vivahteet etukäteen kuin kadota kasvi ja valittaa kasvihuoneen hyödyttömyydestä.

Suositeltu asennusaika

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. Syksyllä voit turvallisesti pujottaa puhdistetut sängyt kehyksen kokoonpanon aikana ja kuljettaa sen suunnitellulle paikalle. Hyvä vaihtoehto on kevättalvella, mutta ei myöhemmin. Kuukauden aikana kasvun ja kukinnan puutarhassa asukkaat tällainen laajentuminen ei ole odotettavissa.

Materiaalien valmistajat suosittelevat myös asennusta kevääseen ja syksyyn, koska se on edullisin lämpötila 10 ° C: n lämpötilassa. Pinnoitus on riittävän solu, jotta hän olisi tarpeeksi muovia estämään tukevien tukien tukkeutuminen kiinteällä arkkilla, eikä halkeile, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Kasvihuoneen asennuksen kuvaus kentällä

Löytyi paikka, valitsi ajankohdan, nyt selvitämme, kuinka asianmukaisesti asennetaan kasvihuone, ja mitä pitäisi tehdä sen varmistamiseksi. Rakenteen yksinkertainen asennus maahan voidaan kuvata seuraavasti:

 • Sivuston valmistelu.
 • Pohjan vanteen asennus T-muotoisilla kiinnikkeillä.
 • Kehyksen alareunan asennus.
 • Rakenna malleja. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivuseinät ja kasvihuonekaasut.
 • Kiinnityslaitteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alempaa osaa luhistuneilta hyönteisiltä, ​​kenttä- ja kotimaisilta jyrsijöiltä.

Yleissuunnitelma mukautetaan rakennuksen rakenteeseen ja alueen geologisiin vivahteisiin. Jotkut prosessit tarpeettomiksi voidaan poistaa huomioiden tilanteen erityispiirteet. Asennettaessa maahan vain siihen upotetaan T-muotoisia tukia. Ne voidaan hitsata alun perin rakenteen pohjaan, ne voidaan kiinnittää ruuveilla tai kiinnittää vanteisiin hitsatuilla saranoilla. Harkitse tehtaan kasvihuoneen asennusprosessin keskeiset kohdat ilman säätölaitetta.

Sivustonvalmistusalgoritmi

Oletetaan, että valitsimme tontti lähiölaitteistoon rakentamiseen, jonka mitat ovat 3 × 8 metriä. Aiemmin havaittiin, että pohja maaperä on hiekka, jossa harvinaiset kerrokset ja linssejä hiekkasaumoista, jotka eivät merkittävästi huononna suodatusominaisuuksia. Pohjavesi putoaa huomattavasti pienemmäksi kuin rajoitusparametri 1,2 m. Sen vuoksi vedenpoistolaitetta ei tarvitse huolehtia, ja valmistelemme aluetta seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuseroille ovat korkeintaan 5 cm. Huomioimme kehys, tarkemmin sanottuna kuvitteellisia "raitoja", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä katkoviivoja pitkin. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astu luiskahtaa 0,3 metrin etäisyydeltä, vedä maaperän viiva maahan, lapiolla, raudalla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • Kaivamme kaivoa 0,4 m leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, yleensä se on 0,3 metriä. Pinnan yläpuolelle kehyksen pohjakehys, joka lepää jalkoihin, pitäisi nousta 0,1 m: iin;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. koska Polykarbonaatti kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, eikä kaivannon pohjaa tarvitse tiivistää ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vinon rungon takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Ohje kehyksen kokoonpanosta

Voit tilata kokoonpanon toimittajalta, mutta kuljettaminen ja liikkuminen koottujen rakenteiden osien ympärillä on työtä. Jos turvaudutte yritys-myyjän keräilijän palveluihin, anna heidän asentaa talliin. Ne, jotka päättävät kokoontua omiin käsiinsä, tarvitsevat vain varustaa avaimella ja ruuvimeisselillä. Kokonaistyörakennuksissa on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itsesovittamista koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia. Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • Kokoonpannun rakenteen ja maan välinen rako on peitettävä maaperällä siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kaikki. Voit "asettua" vihreisiin asukkaisiin.

Muista, että suunnitteluominaisuudet vaikuttavat suunnittelutoimintoihin. Useissa malleissa alempi vanteet yhdistetään seinämiin, joihin kaarevat viemärit ja päät on kiinnitetty. Tämäntyyppinen polykarbonaatti kasvihuoneen asennus kentällä näytetään valokuvasta:

Polykarbonaatti-kasvihuoneiden pätevä asennus kentällä: miten valmistaudutaan ja kootaan rakennetta

Epäilemättä kasvihuoneet ja kasvihuoneet, jotka on pinnoitettu polykarbonaattikustannuksilla. Joten harkitse sekä tällaisten rakenteiden omistajia että niiden valmistajia. Tärkeimmät säästöt ovat, että säätiötä ei pystytä pystyttämään - sitä ei tarvita.

Ilman tukipohjan kustannuksia, koska runko on kevyt ja läpinäkyvä muovi. Mutta samat syyt velvoittavat omistajat korjaamaan kasvihuoneet ja kasvihuoneet maaperään niin lujasti kuin mahdollista: jos näin ei tehdä, tuulinen tuuli voi helposti kääntää rakennetta.

On olemassa useita sääntöjä, joiden mukaan kasvihuoneiden asentaminen kentällä tapahtuu - jokainen puutarhuri tietää. Jos noudatat niitä, rakentaminen vahvistetaan luotettavasti, eikä satomaan liittyviä ongelmia ilmene.

Kasvihuoneen asennus ilman säätiön ominaispiirteitä

Kasvihuoneen asentaminen maahan ilman säätiötä on enemmän kuin realistinen.

Meidän on välittömästi sanottava, että kevyt kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista ilman piste- tai nauhalevystä, voidaan asentaa vain, kun rakennetta käytetään kausiluonteisesti. Ihmiset, jotka viljelevät viljelyä ympäri vuoden, pitäisi luopua tällaisesta ajatuksesta hyvän perustan hyväksi.

Tässä on.:

 • Tämän asennuksen tärkein haitta on suuret lämpöhäviöt (indikaattori voi nousta 10%: iin). Mutta jos auringonvalo on vapaata ja tappiot voidaan laiminlyödä, on mahdotonta sanoa niin puusta tai kaasulämmityksestä - ihmiset haluavat säästää;
 • Toinen mielenkiintoinen seikka: ylemmän maakerroksen peruseste ei ole käytettävissä, sillä hyönteiset ja jyrsijät tunkeutuvat rakenteeseen ongelmitta aiheuttaen vahinkoa kasveille;
 • Tämä pätee myös siksi, että rakenteen ja maanpinnan alapuolisen reunuksen (enintään 100 mm) välillä on kutistumisraja. Käsityöläiset omasta puolestaan ​​ratkaisisivat tämän ongelman - hieman pienemmäksi.

Yksinkertaistettu asennus: ammattilaiset

Monet käyttävät puuta perustana, mutta se ei ole välttämätöntä

Keittiöpuutarhat, jotka haluavat käyttää "katettuja puutarhoja" toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, saavat paljon etuja, jos ne asettavat polykarbonaatti kasvihuoneita maahan ilman säätiötä.

Tässä voit valita kohteita, kuten:

 1. Aika säästyy merkittävästi, vain muutamia päiviä ja hyvä sää riittää, kun kaikki asennustyöt ovat täysin valmiita.
 2. Rakennuskustannukset pienenevät merkittävästi - säätiötä ei tarvitse asentaa, ei tarvitse ostaa erilaisia ​​materiaaleja;
 3. Kaikki asennustyöt sekä valmistelutyöt voidaan tehdä helposti omalla kädellä - jos epäilet, voit houkutella avustajaa (yksi riittää);
 4. Purkaminen on helppoa, jos se syntyy - niin usein he tekevät kauden päättyessä;
 5. On mainittava liikkuvuus: omistaja voi aina siirtää kasvihuoneensa kätevämmäksi (tai hedelmällisemmäksi) paikkaan - jos vanhan tontin tuotto ei ole miellyttävä.

Kokoonpano ja asentaminen ilman säätiötä on ihanteellinen valinta, jos kahta kasvihuonealuetta tontilla ei voida rakentaa koon vuoksi (jotta vaihteleva viljely). T-muotoisten jalojen rakenne on helpompi liikkua, joten taustalla ei ole luurankoa (jota kukaan ei tarvitsisi) kuusisataa metriä kohden.

Ei ole mitään perustetta - vähemmän menoja, vähemmän on tehtävä työtä, mutta näillä kasvihuoneilla on muita etuja

Mistä tuottaa tuottava kasvihuone

Sivuston valinta on vastuullinen prosessi riippumatta siitä, kuinka kasvihuone tai kasvihuone on sijoitettu maahan, joko kiinteällä pohjalla tai ilman sitä.

Kuitenkin järjestelmä, jossa ei ole perusta, on paljon kätevämpää - rakennus voidaan siirtää toiseen paikkaan jo ensi kaudella.

Kasvihuoneessa sinun täytyy löytää hyvä, valaistu paikka

Kasvihuoneilman optimaalinen kohta ei ole niin vaikea poimia kuin se tuntuu. Riittää, että nämä säännöt otetaan huomioon., kuten:

 • Yksikerroksisten rakennusten ja kasvihuoneilmiöiden välisen etäisyyden pitäisi olla noin 300 cm: n etäisyydellä, joten varjo ei häiritse viljeltyjen vihannesten kasvua;
 • "Alueellinen" maantieteellinen suunta on suositeltavaa valita pitkille seinille eli itä-länsi-linjaan nähden, jolloin kasvit saavat suurimman määrän lämpöä auringosta, kun se liikkuu idästä länteen. Siksi päät tulee asettaa "meridionalisiksi" - niin että ne suuntautuvat etelään ja pohjoiseen;
 • On välttämätöntä siirtyä pois suurista puista ja pensaista - ei pelkästään varjoista, joita ne väistämättä luo, täällä on vielä voimakas juurihakemisto. Tällaiset kasvihuonekasvien juuret alkavat varmasti poistaa kosteuden kasvihuoneviljelystä.
On melko hyvä, jos omistaja valitsee kasvihuoneesta luonnosta suojatun paikan. Polykarbonaatti jäähdytetään tuulenpuhallusten vuoksi, joten kasvihuoneessa on vähemmän lämpöä.

Aita tästä ei auta, mutta aidan profiililevystä auttaa ratkaisemaan ongelman. Tällaisen aidan asettaminen vain kasvihuoneen vuoksi ei kuitenkaan ole paras valinta. On parasta valita paikka, jolla on tuulisuoja päärakenteiden muodossa.

Miten työskennellä maaperän kanssa?

Tärkeä vaihe - työskennellä maan kanssa kasvihuoneen asennuksen yhteydessä

Valitettavasti ei ole välttämätöntä valita maata sivustossasi - se on tyytymätön siihen, mikä on käytettävissä. Parempi vielä, selvitä, mitä materiaalia työskennellä. Yksinkertaiset geologiset tutkimukset auttavat tekemään oikeat johtopäätökset, joiden mukaan on mahdollista edetä edelleen.

Kokeneet ihmiset tekevät sen:

 1. Pieni reikä kaivuu - mitat ovat noin 70 x 70 cm, syvyys 100-120 cm riittää;
 2. Maapallon koostumus voidaan määrittää jo 20-80 cm: n syvyydellä. Kuivaa puhdasta hiekkaa paljastaessa ei ole ongelmia - se on hieman kostea, kuohkeaa, palloa ei voida irrottaa tästä - maa säilyttää muodonsa. Hiekkaa voidaan kutsua parhaaksi taustalla olevan kerroksen kasvihuonealueelle. Se ei pidä kosteutta (sen pysähtyneisyys, kuten tiedetään, voi johtaa siihen, että kasvien juuret alkavat kaatua);
 3. Jos hiekka kääntyy palloksi, sinun täytyy kaivaa kuoppaan kasvihuoneen alle (syvyys 50-70 cm). Lisäksi kaivoon tai jokeen hiekka kaadetaan siihen siten, että ylä 30 cm voidaan täyttää hedelmällisellä maaperän seoksella;
 4. Nyt vahvistaa pohjavesi. Sinun tarvitsee vain varmistaa, että reiän pohjassa on vettä tai se ei ole täällä. Jos löytyy - tämä on huono. Kasvihuoneen ympärillä on tarpeen kaivaa kaivo niin, että siinä on viemäröintijärjestelmä.

Joku sanoo, että kaikki edellä kuvatut toimenpiteet ovat liian monimutkaisia, eikä niitä tarvita lainkaan yksinkertaisen puutarhuri. Mutta turvaverkko ei koskaan sattunut. On parempi tietää etukäteen tiettyjä ongelmia ja vivahteita kuin menettää satoa tulevaisuudessa. Suosittelemme myös lukemaan siitä, miten he tekevät polykarbonaattikasvustoa kädellään.

Optimaalinen aika asentaa kasvihuone maahan

Kasvihuoneen sijoittaminen maahan on parempi oikeaan aikaan tähän.

Kokeneiden kasvihuoneiden asentajien on suositeltavaa asentaa rakenne säätöön tai maahan, kun kesäkausi päättyy. Syksyllä koko sadonkorjuu on jo puhdistettu, voit turvallisesti kulkea maaperällä rungon kokoamisen aikana, kun kuljetat sitä oikeaan paikkaan. Varhainen kevät on myös hyvä valinta kasvihuoneen asennukseen - mutta myöhemmin on parempi olla tekemättä. Kun puutarhurit kasvavat, he ovat kukassa, ja rakentajan mahdollisuudet ovat huomattavasti kiinni.

Asennusta syksyyn tai kevättalveluun suositellaan materiaalien valmistajilta - parhaimman lämpötilan kattamiseksi on 10 astetta. Polykarbonaatti solu tässä tilassa on hyvin muovi, vastaavasti, yksi arkki kumpikin pystyy kattamaan kaareva tuki. Pulttien kiristämisessä ei voi pelätä halkeilua, jota usein esiintyy huurteisessa ilmakehässä.

Kasvihuoneen asentaminen maahan: yksityiskohtainen kuvaus työstä

Joten, aika on valittu, paikka on löydetty, on aika selvittää, kuinka perustaa kasvihuone oikein, mitkä toimet suoritetaan niin, että se on kunnolla vahvistettu. Rakenteiden asentaminen maahan yksinkertaistuu. näin tehty:

 • Ensinnäkin alusta valmistellaan;
 • Lähtevän alareunan T-muotoisilla tukilaitteilla;
 • Aseta pohja runkoon;
 • Kasvihuone menossa, laita polykarbonaatti pinnoite. Materiaali leikata sivuseinät, tuuletusaukot, kasvihuonekaapit;
 • Liitteitä on kiinnitetty siten, että kasvihuoneen alaosa suojaa hyönteisiä, kotimaisia ​​tai kenttäjyrsijöitä vastaan.

Asennusjärjestelmä voi vaihdella - kaikki riippuu tietyistä olosuhteista.

Yleinen järjestelmä voi vaihdella - kaikki riippuu kasvihuoneen rakenteellisista piirteistä, paikan geologisista hetkistä. Voit jättää joitain prosesseja tarpeettomiksi - päällikkö itse tarkastelee tilannetta.

Jos asennus suoritetaan maahan, vain T-muotoiset kannattimet haudataan siihen. Aluksi ne voidaan hitsata rakenteen pohjaan, ne kiinnitetään usein myös pultteihin tai asennettu silmukoihin, jotka on hitsattu valjaisiin. Tehdaskasvillesi asennuksen avainkohdat ovat yksinkertaiset ja kaikkien saatavilla - jokaisella, jolla on vähäinen koulutus, voi tehdä tämän työn oikein.

Askel askeleelta Sivuston valmistelu

Oletetaan, että tontti valitaan jonnekin kaupungin ulkopuolelle, mikä sopii 3 x 8 metrin rakenteeseen. Vahvistettiin etukäteen, että taustalla oleva maa on hiekkaa pienillä välikerroksilla, loamilinsseillä - vakavasti, suodatusominaisuudet eivät vaikuta tämän vuoksi.

Tehokkaasti valmistettu kasvihuonekaasu on tae siitä, että asennustöissä ei ole ongelmia.

Pohjavesi on suuruusluokkaa pienempi kuin rajoitusindeksi 120 cm. Siksi ei ole tarpeen järjestää salaojitus - ei ole tarvetta. Tontti on valmistettu näin:

 • Lautanen on rikkoutunut panoksilla, jaottelu tapahtuu koolta 4 9 metriä. Koukut on yhdistetty yksinkertaisella langalla;
 • Merkitty alue on kohdistettu. Ohjattu toiminto poistaa turpeen, eroon näkyvistä kuoppia - yksinkertainen lapio auttaa tässä. Nyt on aika tarkistaa horisontaalinen asema - tässä työssä käytetään rakennustasoa. Korkeuseroissa suurin toleranssi on 50 mm, ei enempää. Huomiota on kiinnitettävä kehän reunaan, tarkemmin sanottuna kuvitteellisiin "nauhoihin", joiden leveys on 50-70 cm. Voit myös suunnitella pinnan kasvihuoneessa, kun se on asennettu.
 • Törmäyksestä tehdään 30 cm: n pituinen sisennys, maanpinnalla vedetään apulinjalla - raudatangolla, baarilla, lapioilla. Se on kaivannon ulkoreuna;
 • Nyt kaivantoa kaivetaan, 40 cm leveys riittää. Syvyys riippuu täysin siitä, kuinka kauan kasvihuoneen T-muotoiset jalat ovat. Harjoitus osoittaa, että 30 cm riittää. Pohja ylittää pinnan yläpuolelle, joka lepää jalat, korkeus 10 cm;
 • Ilman paljon vaivaa, hyvin pieni karkaistu alas kaivannon. Koska polykarbonaattirakenteet painavat keskimäärin enin- tään 70 kg ja massan jakautuminen koko alueella, ei ole tarpeen kaivannon pohjan liittämistä.

Jos tulevaisuudessa et halua sijoittaa maata ja kaivaa kaivantoa, tiilet nurkkien alapuolelle kehyksen vinoutumisen vuoksi, pohjan vaakasuora taso ohjataan tasolle. Kaikki puutteet poistetaan välittömästi niiden havaitsemisen tapahtuessa. Sitten - rakentaa.

Älkää unohtako kasvihuoneviljelyjen suojelua rikkaruohoilta - tulkaa ihmisten viisaus. Kaivannon yläseinä on vuorattu liuskekivillä (käytetty materiaali on ihanteellinen). Jos et löydä liuskaa, voit käyttää kattohuopaa - mutta se lopulta löysää vain pari vuotta.

Kehyksen kokoamisohjeet

On suositeltavaa tehdä kehyksen kokoonpano ohjeiden mukaan - jos valmistaja liittää sen

Usein kokoonpano tilataan suoraan toimittajalta, mutta valmiiden kasvihuoneiden kuljettaminen sivuston ympärille ei ole helppo tehtävä. Jos käännytät ammattilaisille apua varten, niin edellyttäen, että asennus suoritettiin suoraan mökillä. Jos päätät tehdä kokoonpanon itse, sinulla on oltava käsillä nämä tai muut työkalut - ruuvimeisseli, jakoavain (tämä on ainakin).

Tehdasvalmisteiset kasvihuoneet on yleensä varustettu kaikilla tarvittavilla kiinnittimillä. Järjestelmä toimittaa myös toimituksen - jotta voit helposti tehdä kasvihuoneesta itsenäisen asennuksen. Tämän oppaan mukaan päällikön tulisi toimia. Muutoin toimita eri tavalla, Siksi omistajan on tehtävä niin:

 1. Ensinnäkin päät on koottu - oven kehys on kiinnitetty päätykaarteihin, samoin kuin vahvistusliuskat, joissa on analoginen ikkuna: edellyttäen, että valmistaja ei ole hitsattu tai myyjä ei ole kokoontunut;
 2. Alareunan yksityiskohdat on kiinnitetty ja T-jalat kiinnittyvät siihen. Kaikki elementit, jotka ovat maan alla tai suoraan kosketuksessa maan kanssa, käsitellään bitumilla - ennen asennusta kaivantoon;
 3. Kokoonpantu vanteet kiinteillä tuilla liikkuvat asennuspaikkaan. Tämä kasvihuoneen osa sijoitetaan kaivantoon siten, että putkisto on 100 mm pinnan yläpuolella;
 4. Asennuksen vaakasuoran suuntauksen taso tarkennetaan tarvittaessa - asentoa säädetään (tämän vuoksi riittää tiilien asettaminen);
 5. Kehys kootaan tuotteeseen kiinnitettyjen ohjeiden mukaan, polykarbonaatti on kiinteä, automaattiset ikkunalistat on asetettu (edellyttäen, että ne ovat mukana);
 6. Maaperän ja kootun rakenteen välinen aukko täytetään maaperällä siten, että arkin reunat ovat kiinni muutamia senttimetrejä.

Se on se! Voit siirtää vihreät ihmiset turvallisesti uuteen kotiinsa!

Älä unohda, että kokoonpanomenetelmä riippuu täysin suunnittelutoiminnoista. Joissakin malleissa alempi vanteet yhdistetään seinämiin - päät ja kaarevat viemärit kiinnitetään niihin. Tämäntyyppinen polykarbonaatti kasvihuoneiden asennus on läsnä kaikkialla - tässä materiaalissa on paljon kuvia.

Oikea hyönteissuojaus

Mukana on kaikki mitä tarvitset - vaikeuksien kokoamisen ei pitäisi olla

Alhaalla oleva rajaus ja raon pinta täyttyvät - niin että hyönteisten tiellä oli este. Ruuveja ja mooleja vastaan ​​auttaa liuskekivi - jos se on asennettu. Metallinauha tai läpinäkyvä polyetyleeni täyttää onnistuneesti maadoituksen. Mutta paras vaihtoehto - lisäkiinnitys puutavaraa.

Rakenteen paino kasvaa puun lisäyksen ansiosta, minkä ansiosta kasvihuoneesta ei ole helppoa - vaikka voimakas tuuli. Kiinnitä se metallihihnoihin runkoon, suojaa hajoamista, pellavaöljyä tai kuumaa bitumia.

Ei ole tarpeen käyttää T-muotoisia pidikkeitä - erinomainen vaihtoehto olisi puupohjaisen puupohjan rakentaminen, neliönosa materiaalista - 8 x 8 tai 12 x 12 cm.Tämä menetelmä antaa sinun hylätä kaivannon kehityksen ja asentaa rakenteen helposti mihinkään tasaiseen maahan.

Ja jos puinen pohja haudataan maahan, niin kaivanto on välttämätön - tämä on tosiasia. Tuloksena on puinen pohja, joka voidaan rakentaa lokista tai baarista. Kaivanto on vuorattu vuorilla, pohja on päällystetty, pellavaöljyllä kyllästetty, runko on kiinnitetty metallikulmiin - ja tämä ei ole kaikilla tavoilla, itse asiassa siellä on paljon enemmän.

Suosittelemme katsomaan videoita aiheesta - se auttaa välttämään virheitä, antaa vastauksia tiettyihin kysymyksiin:

tulokset

Kokoonpano on täydellinen - kasvihuone laitetaan maahan ilman perusta, jos et kiirehdä ja lue ohjeita

Johtopäätös on yksinkertainen: kasvihuoneen asentaminen maahan ei ole vaikeaa, työskentele kenenkään harteilla. Tässä on hyvin vähän hienouksia, mutta jos tunnet ne ja noudatat suosituksia, kasvihuone saa luotettavan suojan monilta tuholaisilta tai spontaaneilta purkauksilta. Asiat ovat helppoa - kääntää suunnitelmat todellisuuteen. Aika alkaa rakentaa, on varmasti rikas sato eteenpäin!

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Puutarhaviljelijät ovat pitkään menestyksekkäästi käyttäneet polykarbonaattien kasvihuoneita kasvi- ja kukkatuotteiden kasvattamiseen. Jos aiot käyttää kasvihuonekaasujen kompleksia vain lämpimän kauden aikana, voit tehdä ilman laitteen perusta.

Tällainen asennus säästää huomattavia varoja säätiölaitteelle, jolloin kompleksi voidaan siirtää toiseen paikkaan. Kasvihuone ilman säätöä voidaan asentaa itsenäisesti. Kuinka asentaa kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä omilla kädillä - vastauksia tässä artikkelissa.

Kasvihuonekaasupäästöt: haitat

Polykarbonaatti kasvihuone, joka on rakennettu omalla kädelläsi, on todellinen koti kasvatetuille kasveille, missä ne voivat kasvaa ja tuottaa rikkaita sadoja. Säätiö tukee koko kasvihuonekaasua, hurrikaanien tuulet, rakenne, jossa ei ole säätiötä, voi helposti rullata tai sen kehys vahingoittaa vakavasti.

Pohjakerroksen puute polykarbonaatti kasvihuoneessa voi aiheuttaa suuria lämpöhäviöitä, joten suunnittelua voidaan käyttää vain lämpimän kauden aikana.

Kasvihuone, jolla ei ole säätiötä, joutuu maaperän tuholaisten (malkot, rypyt, hiiret) hyökkäykseen.

Polykarbonaatista valmistetun kasvihuonekaasun rakentaminen ilman säätiötä ei takaa saastumisen (kaste ja sumu) saastuttamien saaliiden täydellistä suojaa, mikä voi johtaa sieni-infektioiden esiintymiseen.

Polykarbonaatti kasvihuone ilman perustetta: miten rakentaa ja kiinnittää asianmukaisesti rakenne

Oletko päättänyt käyttää polykarbonaatti kasvihuonekaasua vain lämpimänä aikana? Säästöt saavutetaan huomattavasti:

 • Sinun ei tarvitse järjestää säätiötä, voit asentaa kasvihuoneen omilla käsillä ilman tukipohjaa.
 • Talvella kuljetusmaiden kustannuksia alennetaan, jotta varmistetaan lumipeitteen oikea-aikainen poistaminen polykarbonaattilevyistä kasvihuonekomeron katolle.
 • Saavutetut säästöt kasvihuoneiden lämmityksessä talvella.

Tilan valinta kannettavalle kasvihuoneelle

Polykarbonaatin kasvihuonekompleksissa kasvavien tuotteiden kasvattaminen ilman kiinteää säätiötä on erittäin tärkeä paikka valita polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt omilla käsillä.

Sivustoa valittaessa tulisi noudattaa seuraavia kriteereitä:

Maaperän on oltava hedelmällinen. Maaperän koostumuksen määrittämiseksi on tarpeen avata pieni reikä etukäteen (riittävän syvälle 70 cm), mikä on helppo tehdä omalla kädellä säännöllisen lapion avulla.

Oikea sijainti on hyvä sato.

Tutkittuaan reiästä poistetun maaperän on tehtävä johtopäätös siitä, mitä maaperän koostumus pääasiassa sijaitsee paikan päällä. Jos testimaastossa on paljon hiekkaa, tämä on maaperän koostumuksen paras suhde vihannesten istutukseen. Tällaisessa maassa kasteluvesi ei kestä, jonka ylijäämä pääsee vapaasti maan syvemmälle kerrokselle hiekkalaatan läpi.

Jos maaperä koostuu pääosin savi, tai on voimakas suolaus, on muutettava maapohjan kerros koko alueella polycarbonate kasvihuoneessa. Tätä varten kaivaa kuoppaan omilla käsillään, yhtä suuri kuin kasvihuonekaasujen kompleksin alue, mantereen maaperä poistetaan. Pohjassa on järjestetty karkeaa hiekkaa tai hienohiekkaa, jonka päälle on kaadettu hedelmällistä maata, jonka jälkeen voit laittaa kasvihuoneen valittuun paikkaan.

Toinen tärkeä edellytys, kun valitaan polykarbonaatti kasvihuone on hyvä valaistus. Tontti on tasaisesti valaistu koko päivänvalossa, kasvihuoneen yläpuolella ei saa olla korkeita tiheitä hedelmäpuita, jotka estävät auringonvaloa. Paras paikka polykarbonaatista kasvihuoneeseen on parasta siirtää pois asuin- ja maatilarakennuksista - rakennusten sävy voi varjella kasvit polykarbonaattikasvisissa tietyissä auringonpaisteessa.

Jos maaperä on märkä (pohjavesien läheisyydessä), on välttämätöntä järjestää luotettava vedenpoisto, jotta vältetään viljeltyjen kasvituotteiden juurisysteemien alalehtiset sateiden aikana.

Kasvihuoneiden asennus valitulla alueella

Kun valitset tarvittavat vaatimukset täyttävän sivuston, voit siirtyä suoraan polykarbonaatti kasvihuonekaapelin elementtien asentamiseen omiin käsiisi.

Valmistelutyöt

Aloitussivulle määritetään sivuston rajat, joihin kompleksi asennetaan. Tällöin on kätevää käyttää puupalkkeja tai raudoituksia, joita käytetään tulevaisuuden kompleksin kehällä. Maadoitettuihin tappiin nähden ne työntävät raken- nusjohdon, langan tai kalastuslinjan. Sivuston pinta tasoitetaan, poistavat kukkulat ja nukahtavat syvennykset. Pinta ei saa sisältää pisaroita ja rinteitä, jotka ovat yli 0,05 m.

Sitten ne alkavat kaivaa kaivoja, joiden pituus on 30 cm, kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen tukien koosta. Kaivon leveys mitataan venytetystä kaapelista ulospäin koko kompleksin koko kehän ympäri.

Kaivannon ulkosivu on säädetty kattohuovan, metallilevyjen, litteiden liuskojen avulla - tämä on välttämätöntä suojautua monivuotisilta rikkaruohoilta.

Kaivannon pohja on tiivistetty, tarkista vaaka-asento erikoistyökalujen avulla. Kehyksen asentaminen on erittäin tärkeää, ettei se ole vinossa.

Kiinnitysrunkoelementit

Se ei ole vaikea asentaa monimutkaista omia käsiäsi;

Kehyksen kokoonpano alkaa toimia päätyseinien kanssa. Ulko-oven ja ikkunoiden tuuletusaukon runko on kiinnitetty paljaisiin kaareihin.

Alareunan elementit liitetään toisiinsa kiinnittämällä jalat. Valmistetussa kaivannossa kasvihuonekaapin runko laskeutuu ja on erittäin tärkeää, että tukihihna nostetaan maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: llä. On ehdottoman tärkeää, että tarkistat pohjaosan vaakasuoran asennon. Katonmateriaalikerros asetetaan tukipohjan kehälle ja puun alle - tämä säästää puun ennenaikaisesta rappiosta. Puupuuta tulisi käsitellä bitumimateriaalilla, jotta rakennetta voidaan eristää kosteudelta. Katso video miten tehdä polykarbonaatti kasvihuone omilla käsiisi.

Kun asennat puuta, profiilit kiinnitetään alareunaan erityisten teräskaarien avulla. Kehyksen kaaret vahvistetaan peräkkäin vanteisiin, minkä jälkeen voit jatkaa polykarbonaattilevyjen asentamista. Levyt asennetaan ensin etupuolelta poistamalla ovi- ja ikkunalohkot.

Pinnoituselementtien kokoonpano polykarbonaattilevyistä on tehtävä alemman ja ylemmän sivun mukaisesti.

Levyn sivut erottuvat suojakalvon värillä - polykarbonaatin alapuolella, kalvo on valkoinen (läpinäkyvä), profiilisten levyjen ulkopinta on sinistä suojaa.