Teemme kasvihuone luotettavasti

Kuinka asentaa kasvihuone säätiölle? Se on hyvin yksinkertainen - ottaa ja panosta! Jos katsot tätä prosessia sopivalla vakavuudella, silloin ei ole jälkiä ilmoitetusta yksinkertaisuudesta. Itse asiassa jopa kasvavien kasvien tuotto riippuu siitä, miten kasvihuonekaasupää on asennettu.

Siksi tässä artikkelissa tarkastelemme oikeanlaista kasvihuonekaasutekniikkaa luotettavalla ja pitkällä aikavälillä.

Kuinka valmistella kasvihuonekaasupäästöt?

Kasvihuoneen asianmukainen tuki ei ainoastaan ​​näytä hyvää kantavuutta. Tällaisen pienen arkkitehtonisen muodon perustana on ensinnäkin luotettava puskuri, joka suojaa kasveja aggressiivisilta ulkotiloilta eikä miellyttävältä lämpötilalta.

Siksi ennen sen asettamista kasvihuoneeseen on perustuttava asianmukaisesti.

Tätä varten sinun on tehtävä seuraava:

 • Asenna ensin luotettava vedeneristys pohjaan, joka suojaa pohjaa pohjavedestä.
 • Toiseksi, suojaamaan pohjan ulkoseinää kosteutta kestävistä paneeleista, jotka estävät pohjan jäätymisen.
 • Kolmanneksi, kiinnitettäväksi perustuksen kiinnittimien rakenteeseen, jotka pitävät kasvihuoneen kehyksen vaakasuoraa tukipalkkia pohjassa.

Stage-vedeneristys suoritetaan ennen säätiön järjestelyä. Tätä tarkoitusta varten rullaa geotekstiiliä tai katemateriaalia rullaa avoimen kaivannon pohjalle, jonka yli hiekkaa on kaadettu, jopa 10 senttimetriä paksua. No, itse säätiö kaadetaan muottiin suoraan hyvin kostutetulle tyynylle.

Jos käsissäsi ei ole geotekstilaattia, se korvataan 20 senttimetrin kerroksella märkä savea, joka on pakattu tulevan pohjan kaivolle.

Jalkakäytävän lämmitysvaihe suoritetaan ennen kaivannon sinusien täyttämistä sen jälkeen, kun nauhan pohjamoduuli on purettu. Tätä tarkoitusta varten pohjaseinät on päällystetty bitumimateriaalilla, johon liimataan lämpöä kestävä ja hydrofobinen materiaali, esimerkiksi ekstrudoitu polystyreenivaahto.

On huomattava, että vain kylmäkauden aikana käytettäviä kasvihuoneita on eristettävä kellarikerroksessa. Väliaikaiset runkorakenteet - kasvihuoneet - ei tarvitse kellarineristystä.

Kiinnittimien asennusvaihe toteutetaan perusrungon kaatamisen yhteydessä. Juuri tällä hetkellä on suhteellisen helppoa lisätä elementtejä perusrunkoon, joka on vastuussa kasvihuoneen kiinnittämisestä pohjaan. Yksinkertaisesti sanottuna: kiinnittimet upotetaan nestemäiseen liuokseen, jättäen vain elementin työosat grillattavan pinnan yläpuolelle (kiinnike, nastat ja niin edelleen).

Jos pohja on rakennettu tiilestä, kiinnitysyksiköt asennetaan viimeisen rivirakenteen rungon runkoon porattuihin reikiin. Lisäksi elementit sijoitetaan reikään ennen kuin ne asetetaan tiiliksi peräkkäin.

Kuinka asentaa kasvihuone maahan?

Kasvihuoneen asennusprosessi pohjaan toteutetaan seuraavan kaavion mukaan:

 • Vedeneristyskerros levitetään grillatausta varten, esimerkiksi kattohuopa.
 • Vedenpitävyys leviää eristysmateriaalin kerros, esimerkiksi - vaahtopolystyreeni (voit jopa folioilla).
 • Eristeen päälle kiinnitä kasvihuoneen vaakasuoran tukipalkin tukikehyksen ensimmäinen osa.

Sen jälkeen telineet, poikittaiset ligaatiot ja muut kehyselementit kiinnitetään vaakasuoraan palkkiin, eli ne kokoavat kasvihuoneen pohjaan.

Vaihtoehtoinen asennustekniikka on myös mahdollista: kun vesipesuri ja lämpöeristin on asetettu grillattavaan asentoon, ne eivät asenna erillistä palkkia näihin kerroksiin, vaan koko kehys kootaan etukäteen.

Kuinka korjata kasvihuone säätiölle?

Kasvihuoneen kiinnittäminen säätöön varmistaisi ensinnäkin rungon luotettavan kiinnityksen raskaaseen pohjaan ja toiseksi mahdollisuuden kehyksen osittaiseen siirtymiseen maaperän muodonmuutoksen vaikutuksesta. Yksinkertaisesti sanottuna: kasvihuone on kiinnitettävä tiukasti, mutta ei jäykästi. Muussa tapauksessa kuormituksen muodonmuutos taivuttaa kehyksen palkit.

Tämän seurauksena paras vaihtoehto kasvihuonekaasupäällystysjärjestelmän järjestämiseksi on kiinnittää palkit ankkuripultteihin tai pultteihin, jotka on aikaisemmin upotettu grillata- van rakenteeseen.

Jälkimmäisessä tapauksessa palkki asetetaan yksinkertaisesti pultteihin, jotka kulkevat esiporaisten reikien läpi ja kiinnitetään lukitusmutterilla. Tällainen järjestelmä kykenee kestämään mielivaltaisesti voimakkaita tuulikuormia ja löysällä lukitusmutterin jännitystä voit tasata pohjan mahdollisen muodonmuutoksen maadoittamisvoimien avulla - kehys "kulkee" pitkin nastoja ja ei hajoa perustuksen jälkeen.

Ankkuripultit toimivat samalla tavoin. Vain nämä kiinnittimet voidaan asentaa, kun säätö on rakennettu, poraamalla sokeita reikiä ruuan rungossa. Lisäksi näiden lovien on vastattava kasvihuonekehikon vaakasuoran palkin reikien akseleita. Siksi grillauksen perforointi suoritetaan suoraan palkin läpi kerättyään kasvihuoneen koko kehyksen.

Pohjan kiinnitys tässä tapauksessa on ankkuripultin upotettu osa, joka muuttaa halkaisijan kiristysmutterin vaikutuksesta. Tämän seurauksena tällaisella pohjalla voit rakentaa melko turvallisen asennuksen.

Pulttien ja pulttien lisäksi kasvihuonekehikon palkin kiinnitys voidaan tehdä myös grillattavan rakenteen sisään kiinnitetyillä puristimilla pohjaan kaatamisen yhteydessä. Tämä menetelmä ei kuitenkaan salli säätää alemman palkin puristusvoimaa grillaukseen, mikä rikkoo palkki-telakointiyksikön kireyttä.

Kasvien kasvatuksen tuotanto

Kasvihuoneisiin on monenlaisia ​​perustuksia. Kumpi valita? Se riippuu ajasta ja taloudellisista mahdollisuuksista sekä siitä, missä kasvihuone sijaitsee. Useita tapauksia, joissa kasvihuoneen perustus on yksinkertaisesti välttämätöntä! Tällöin kaikki hänen laitteeseensa tekemä työ, voit tehdä omalla kädelläsi.

Joten, missä tapauksissa säätiötä vaaditaan?

 1. Jos kasvihuone käytetään ympäri vuoden ja liittyy naapuriin.
 2. Rakenne on kooltaan suuri.
 3. Kasvihuone on puusta valmistettu.
 4. Asennus on sivuston rinteessä.
 5. Kasvihuone on upotettu maaperään syvemmälle kuin jäätymisaste.
 6. Rakennus sijaitsee vartioimattomassa paikassa.

Yksi käytettävissä olevista materiaaleista on puu. Tämä säätö pystyy kestämään pieniä kuormia ja antamaan tarvittavan jäykkyyden.

Kaistaleet

Tämä on yleisin perusvaihtoehto. Tässä tapauksessa on useita tyyppejä:

 • ratapölkyt;
 • ojan;
 • tiili;
 • betoniraudan säätiö.

Harkitse jokainen niistä.

 • Sleepers säätiö

Jalkakäytävillä ei ole lisäkäsittelyä. Niiden perustamista on helppo rakentaa, mutta jos ei ole kunnollista kunnossapitoa, se epäonnistuu nopeasti. Voit jalostaa lokit bitumikompostointeilla, joita voit ostaa erikoistuneessa myymälässä.

Esitetystä vaihtoehdosta käytetään kasvihuoneen asentamista rinteeseen, jos pohjaveden alhainen tilanne on ongelma, kun maassa on tuhoutunut kasvihuone. Teoksen rakentaminen kasvihuoneen alle kannattaa muistaa, että muottien korkeus valitaan kunkin tapauksen perusteella.

On useita tapauksia, joissa kasvihuonekaasupäästöt ovat välttämättömiä! Tällöin kaikki hänen laitteeseensa tekemä työ, voit tehdä omalla kädelläsi

 • DIY tiili perusta

Tiilen kasvihuonealusta käytetään, jos ylimääräinen tiili on. Ne saattavat näkyä rakenteeltaan tai vanhan uunin purkamisen aikana. Punainen tiili on erinomainen materiaali perustavarusteille.

Tehdä kaivanto kasvihuoneeseen omiin käsiisi on tehokas vaihtoehto. Samaan aikaan on syytä ennakoida syvennyksiä. Voit ajaa niitä putkista, joissa nastat ovat rakenteellisesti paikallaan niiden tunkeutumisen maaperään.

Punainen tiili on erinomainen materiaali perustavarusteille.

Pilarin pilarin perustukset

Pilarin perustukset on tehty sarakkeista, jotka voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista omilla käsillä: tiili, rauniot, puu, betoni, metalli. Edut - kustannukset.

Vähemmistöistä - kasvihuone ei ole suojattu kylmän ilman tunkeutumiselta.

Pilarin perustukset on tehty pylväistä, jotka voidaan tehdä eri materiaaleista omilla käsillä.

Miten valita ulkoasua ja materiaalia?

Kuinka perustaa säätiö kasvihuoneessa niin, että se palvelee pitkään aikaan, eikä se epäonnistu?

 • Yksi käytettävissä olevista materiaaleista on puu. Tällainen pohja voi kestää kevyitä kuormia ja antaa tarvittavan jäykkyyden. Se on helppo koota ja purkaa käsin. Ainoa haittapuoli on herkkyys mätä. Toiminta-aika on 5 vuotta. Useimmiten baarin perusta on tehty puinen kasvihuone, jonka monet puutarhurit haluavat tehdä omilla käsillään.
 • Kasvihuone voi seistä tiilipohjaan. Tämä materiaali ei kaada, on kestävä, palvelee pitkään. Asennuskustannukset kuitenkin maksaa useita kertoja kalliimpia.
 • Jos mahdollista, suosittelemme kiven perustamista. Hänellä on hieno runko. Tietenkin kivityöt eivät ole halpoja, vaan vuosisatojen ajan! Yleensä toimitettu teos on ammattilaisten tekemä. Mutta jos on halu, jopa harrastaja voi selviytyä tehtävästä.

Säätiön asennustyypit

Kasvihuone betonialustaan ​​on vaikea siirtää toiseen paikkaan. Pohja asetetaan tässä tapauksessa syvyyteen 80 cm.

Kylmissä ilmasto-olosuhteissa on syytä syventää pohjaa maaperän jäädyttämiseen ja eristää polystyreeni-vaahtoa.

Harkitse, miten nauhalevy asennetaan:

 • tyhjennä paikka kasvihuoneen alle. Poista maaperä 20 cm;
 • merkitse kasvihuoneen rajat;
 • kaivaa kaivanto. Sen syvyyden tulisi olla noin 30 cm;
 • peittää kaivannon hiekalla 30 cm: n etäisyydellä maaperän tasosta, tamp;
 • varustaa muottien kaivoon. Sen pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle 20 cm;
 • aseta varsi;
 • kaada betonia.

Tiilen kasvihuonealusta käytetään, jos ylimääräinen tiili on

Kasvihuoneen tukikohta (video)

Kuinka laittaa kasvihuone puupohjaan?

Puupohjan tekemiseksi sinun on tehtävä useita töitä:

 • kaivaa urat maan päällä rakenteen ympärillä;
 • laita ruberoidi;
 • prosessi puu antiseptinen;
 • aseta palkki;
 • kiinnitä puu keskenään.

Lohkoperustan asennus

Alueilla, joissa on löysä maaperä, on parasta tehdä lohko perustus. Rakentamiskäyttölohkot, jotka koostuvat vahvistamisesta ja vahvistetusta betonista. Suosittelemme oppia tekemään kasvihuoneesta ikkunoiden kehyksiä. Joten, miten asennus on:

 1. Lohkon zhb kaivaminen urat, joiden syvyys on 20 cm.
 2. 10 cm soraa tai hiekkaa nukahtaa uriin.
 3. Armature asetetaan kehän varrelle.
 4. Tee kaatamalla betoniseos.
 5. Asenna lohkot.
 6. Ohjaustason kohdistaa lohkot.
 7. Täytä lohkojen väliset liitokset sementtilaastilla.

Tietoja kasvihuoneista kestävästä ja luotettavasta elokuvasta on luettavissa täältä.

Kasvihuone betonialustaan ​​on vaikea siirtyä toiseen paikkaan.

Käytännön muistiinpanoja

 • Jos asennat kasvihuoneen puupohjaan, se voidaan helposti siirtää paikasta toiseen
 • Puinen perusta kestää enintään viisi vuotta
 • Muurauksen luotettavuutta varten, ennen kuin kasvihuone on asetettu lohkoperustan päälle, lohkot suljetaan, ei ainoastaan ​​sisäpuolelta vaan myös ulkopuolelta.
 • Kun valitset kasvihuoneen perustan, kannattaa kiinnittää huomiota maaperän jäädyttämiseen. Keväällä maa voi "kellua", ja seurauksena voi näkyä halkeamia

Tällä hetkellä kasvihuoneessa on monenlaisia ​​perustuksia. Kumpi valita?

Se riippuu ajasta ja taloudellisista mahdollisuuksista sekä siitä, missä kasvihuone sijaitsee. Yksi asia on varma, ilman hyvää perustetta, kasvihuone ei kestä kauan. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on huolehdittava siitä, että kasvihuonekaasupää on järjestetty etukäteen. Polykarbonaatti kasvihuoneiden materiaali on myös hyödyllistä.

Jotta et menetä materiaalia, muista tallentaa se itsesi sosiaaliseen verkostoon Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, klikkaamalla alla olevaa painiketta:

Mikä pitäisi olla kasvihuoneen perustana

Dacha-kasvihuone ei useinkaan ole niin raskas, mutta asennuksen vahvuuden vuoksi se tarvitsee välttämättä luotettavan perustan, joka pitää sitä tukevasti yhdessä paikassa, jolloin se ei pääse "lentämään pois" sivustolta voimakkaalla tuulenpuhalluksella. Selostamme, mitä tehdä kasvihuoneen perustalle, mitä materiaaleja käytetään ja miten se rakennetaan oikein.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet ovat tärkeitä kasvihuoneen valmistuksen kannalta. Tämä on luotettavuutta, joka määrittää ensisijaisesti koko rakenteen vakauden lumen sulamisen aikana, suihkusta, joka voi heikentää säätiötä. Toisin sanoen pohja on valmistettava sellaisesta materiaalista, joka ei ole alttiina sääolosuhteille. Säätiön on kestettävä lämpötilanvaihtelut, eikä se saa kaatua auringon vaikutuksen alaisena.

Näiden perustekijöiden perusteella lasketaan, mitkä materiaalit sopivat parhaiten hyvän perustan luomiseksi kasvihuoneeseen.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Tämän pohjan soveltuvat rakennusmateriaalit: puu, tiili, betoniseos, valmiit betonilaatat ja lohkot. Harkitse kunkin materiaalin edut ja haitat.

Baarista

Edullinen materiaali, kevyt, pro - helppokäyttöinen ja toimiva, erinomainen lämmöneristysominaisuudet. Mutta lyhyt käyttöikä (jopa käsiteltäessä erityisten yhdisteiden tuhoutumisesta) tekee katsomasta muita materiaaleja.
Päätelmä: periaatteessa sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, jotka on valmistettu polykarbonaatista, kalvosta.

Betoni tiili

Se on helppo tehdä käyttämällä tavallista tiilimuurausta. Hyvin ylläpitää kasvihuoneen painoa, joka sopii myös lämmitetyille vaihtoehdoille. Mallin miinus - materiaali pyrkii kerääntymään kosteutta ja siksi nopeasti romahtaa. Alhaisissa lämpötiloissa tarvitaan lisää lämpenemistä.

Betoni nauha

Hyvä, luotettava ja kestävä vaihtoehto. Suojaa hyvin kosteutta ja muita negatiivisia tekijöitä. Tämän säätiön haitat saattavat johtua huomattavista kustannuksista, alhaisesta lämmöneristyslaadusta ja paljon painosta.

Lohkoista

Edullinen, helppokäyttöinen vaihtoehto. Materiaali kestää haitallisia ympäristöolosuhteita. Mutta: se ei pidä lämpimänä ja on vähäinen.

Putken perustus

Tärkeimmät ominaisuudet: kestävä, kestävä, luotettava, budjetti. Mutta tällaisen säätiön suunnitteluominaisuudet edellyttävät pohjan kovaa sitomista ja eristämistä.

nukka

Helppo asentaa, tämä vaihtoehto voidaan siirtää paikasta toiseen. Sopii mobiiliin maaperään ja puutarhoihin, joilla on vaikea maasto. Haittatekijöistä - metallipinoilla on taipumus korroosiota.

Laatoilta

Luotettava, kestävä, kestävä, sopii mihin tahansa maaperään. Hyvin eristää kasvihuoneen sisäosat negatiivisista tekijöistä ja tuholaisista. Haitat: korkeat asennuksen kustannukset, suuri paino, lisäeristyksen tarve. Koska istutus on eristetty tavallisesta maaperästä kasvihuoneessa, sen täytyy tehdä kuivatus ja seurata mikroilmastoa.

Kellarin eristys vaaditaan vain talvi- kasvihuoneille. Eristysaineisiin, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä tai laajennettua savea, jotka täyttävät raon ja kaivannon rakenteen väliset raot.

Päätelmä: polykarbonaatista valmistettu kasvi soveltuu paremmin nauhalle, kiinteälle alustalle ja laattojen pohjalle.

Kasvihuone ilman säätiötä

Polykarbonaatista valmistettuja kevyitä kasvihuoneita voidaan asentaa maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa on kuitenkin varmistettava rakenne maanpinnalle.

Kesäasukkaille, jotka käyttävät kasvihuoneita yksinomaan kaudella, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • säästää aikaa, mikä mahdollistaa asennuksen pari hienoa päivää;
 • kustannusvähennys, joka johtuu säätiön käyttämien kalliiden rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. pinnoituksen edullisin lämpötila on 10º C. Seinämäinen polykarbonaatti on riittävän muovinen estämään kaarevat tukit helposti yhdellä arkulla eikä repeyty, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Oletetaan, että 3 x 8 metrin polykarbonaatti kasvihuone on tarkoitus asentaa.

Aikaisemmin löydettiin, että maaperä on hiekkaa harvinaisten kerrosten ja hiekkasaumojen kanssa, mikä ei heikennä merkittävästi suodatusominaisuuksia. Pohjavesi on sijoitettu huomattavasti matalammalle kuin 1,2 m: n rajaparametri. Tämä tarkoittaa, että emme tarvitse huolehtia kuivatuslaitteesta, ja valmistelemme tontin seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuserojen suhteen ovat enintään 5 cm. Kiinnitetään huomiota kehän reunaan, tarkemmin sanottuna kuvitteellisiin "raidoihin", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä pitkin katkoviivoja. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astumalla 0,3 m: n hajoamiselta, piirrä mopolinja lapion, palkin ja rautapin avulla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • kaivamaan kaivantoa 0,4 metriä leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, tavallisesti se on 0,3 m. Pinnan yläpuolella kehyksen pohja runkoon, joka lepää jalat, nousee 0,1 m;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. Koska polykarbonaatista tehdyt klassiset kasvihuoneet / kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kiloa ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen peittää kaivannon pohjaa ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vääntyneen kehyksen takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Kasvihuonekaapin runkoasennusohjeet

Jos laitat kasvihuone omalla kädelläsi, sinun on aseistettava vain avaimella ja ruuvimeisselillä. Täydellisellä tehdasrakenteella on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itseasennusta koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia.

Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • täytä kokoonpannun rakenteen ja maaperän välinen rako maaperään siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kasvihuoneen kokoonpanossa on välttämätöntä suorittaa kaikki vaiheet peräkkäin, esimerkiksi polykarbonaattilevyjen suojakalvoa ei tule poistaa aikaisemmin, jotta materiaali ei vahingoitu. Kiinnitä erityistä huomiota arkin sivuihin, sillä vain yksi niistä suojaa UV-säteiltä. Jos rikkovat ohjeita, kasvihuoneen väärä kokoaminen johtaa sen kustannusten nousuun, koska vakavia muutoksia tarvitaan.

Tiilen kasvihuone perustus

polykarbonaatti kasvihuonekaasupohja

Polykarbonaatista valmistettu kasvihuonekaasu voidaan tehdä betonialustalla tai itsenäisesti tiilestä. Joka tapauksessa sinun täytyy kaivaa kaivantoa kasvihuoneen kehän ympärillä. Kaivannon pohja on leikattu ja tasoitettu. Pidimme teipin pohjan betonista erillisessä artikkelissa. Puhtaalle tiilipohjalle kaivolle on syvempi syvyys - cm 20.

Jos kasvihuoneen perustus on tehty yhdestä tiilestä, sinun on tiedettävä, että silikaattitiili ei sovi tähän, koska se nopeasti romahtaa maaperästä tulevan kosteuden vaikutuksesta. Ja jopa leivonnaisten perustaminen edellyttää luotettavaa vedenpitävyyttä. Ensinnäkin kaivannon pohjalle on järjestetty hiekka- tai sora-alusta 5-10 cm korkea, sementti-hiekkalaasti on valmistettava 10-15 cm paksuudelta.

Edellytys - tasoitus on tehtävä tasolle.

Tätä varten voit venyttää johtoa tai käyttää rakennustasoa, jonka pituus on vähintään kolme metriä. Litteään palkkiin tai baariin voidaan asentaa lyhyempi taso ja näin tarkistaa lasin taso. Muussa tapauksessa tiilimuuraus voi olla epätarkkailemassa, ja sitten sinun on ryhdyttävä lisätoimenpiteisiin pohjan tasoittamiseksi ennen kasvihuoneen asentamista säätiöön.

Kun lasitus on kuivaa, kerrostumateriaalia levitetään päälle ja tiilimuuraus alkaa.

Liuoksen valmistus

Muurausratkaisuja voidaan käyttää:

 • kalkki;
 • sementti ja kalkki;
 • sementtiä.

Kalkkilaastareita, joissa hiekkaa lisätään, pidetään lämpimimpinä, mutta ne eivät ole kestäviä. Kalkki sammuu etukäteen ja valmiissa muodossa pitäisi muistuttaa paksua hapan kermaa johdonmukaisesti. Kalkkilaatua voidaan valmistaa suhteessa 1: 2 - 1: 5 riippuen kalkin laadusta (sen rasvapitoisuudesta). Nykyään tällaisia ​​ratkaisuja munimiseen käytetään harvoin. Mutta koska kasvihuone ei ole raskas rakenne, tämä vaihtoehto on myös mahdollista.

Sementti-hiekkalaatat ovat kylmiä mutta kestävimmät. Valmista tällaiset liuokset sementin ja hiekan seoksesta suhteissa 1: 3 - 1: 6. Sementin määrä seoksessa määräytyy sementtimerkin mukaan. On sanottava, että sementtilaastuilla on vähäinen plastisuus, minkä vuoksi on hankalaa työskennellä niiden kanssa.

Tehdaskerroksen asettamiseksi kasvihuoneeseen, kuten muissakin rakenteissa, on kuitenkin suositeltavaa käyttää kalkkisementtilaastaria. Se on tarpeeksi vahva, muovia, mikä helpottaa tiilirakenteiden rakentamista. Se valmistetaan eri mittasuhteissa riippuen sementin merkistä, kalkin rasvapitoisuudesta.

Tällä hetkellä ei ole tarvetta valmistaa ratkaisuja itsenäisesti, sementin ja hiekan määrää laskettaessa, kaupoissa on melko laaja valikoima valmiita seoksia, jotka on täytettävä vain ohjeiden mukaan ja sekoitettava.

Se on tärkeää! Käytön aikana on välttämätöntä sekoittaa ratkaisu säännöllisesti ja estää sen erottuminen.

tiilimuuraus

tiilen kasvihuoneen rakentaminen

Aloita asettamaan tiiliä pohjalle polykarbonaatti kasvihuoneessa levitysratkaisulla. Ensimmäisessä rivissä tapauksessamme ratkaisua levitetään ruberoidilla. Sängyn paksuus (ns. Riviä sisältävien laastieristeiden) tulisi olla noin 1 cm tai hieman enemmän, pituus 3-4 tiiliä. On suositeltavaa aloittaa muniminen kahdesta kulmasta, jossa on useita tiheitä korkeuksia ja saumojen kaistaleet. Tällöin niiden väliin venyttää jono jokaisen rivin korkeudella ja koko rivin kokoaminen jatkuu. Tiilien asentaminen tulisi tehdä saumojen kaistalla niin, että koko rakenne ei hajoa erillisiin palasiksi.

Se on tärkeää! Tehdä kasvihuoneesi perustus omilla käsilläsi, älä unohda laittaa laastia tiilen päähän ja paina sitä edelliseen tiiliin saakka niin, että sauma on täysin täynnä laastia. Tämä auttaa parantamaan tiilimuurausta.

Tiilien välisten saumojen, vaakasuorassa ja pystysuorassa, tulee olla suunnilleen sama ja enintään 1-1,2 cm. Haluttaessa ne voidaan kirjata, kunnes laasti on kovettunut. Tämä tehdään erityisellä "liitos" -työkalulla tai millä tahansa halkaisijaltaan sopivalla langalla.

Neuvoston. Jotta tiilet eivät murtelisi puolikkaita ja neljäsosaa, on aluksi mahdollista laskea tarvittaessa kasvihuoneen pituus ja leveys tiilen koon mukaan ottaen huomioon saumojen paksuus.

Tiili voi olla yksi, puolitoista ja kaksinkertainen. Koot:

 • 250x120x65 mm;
 • 250x120x88 mm;
 • 250x120x140 mm.

Nykyaikaiset valmistajat voivat kuitenkin tuottaa tiilet eritelmiensa mukaan, joten koot voivat poiketa tavanomaisista.

Kasvihuoneen myöhempi kiinnittäminen säätöön on välttämätöntä pystysuoran runkoelementin asentamispaikoilla, jotta upotetut osat voidaan asentaa tiilimuuriin. Se voi olla pystysuorat nastat, pultit, metallilevyt, kulmat.

Se on kaikki, mitä voidaan sanoa lyhyesti kasvihuoneiden tiilen perustuksista, joka on rakennettu omilla käsillään.

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.

Kasvihuoneiden säätiö tekee sen itse

Tarvikkeiden rakentamisen tarve

Ennen päätöksen tekemistä valmistusmenetelmä, on välttämätöntä määrittää, onko pohjan kasvihuoneessa tarvitaan, koska jäykkä runkorakenne ja keskinäinen sitomiselementtien yhdessä suhteellisen suuri paino mahdollistaa sen asennus suoraan maahan tai päin vuoteet, ilman pelkoa siitä, että rakentaminen puhaltaa tuuli tuulen voimakkuuden vuoksi. Tässä tapauksessa mainittava suuri massa on mainittava, kun käytetään rakenteen kehyksen lasia tai käytetään metalliprofiilisia elementtejä (kulma, neliö, putki), kun käytetään materiaaleja, joilla on suuri tiheys ja massa.

Jos kasvihuone on päättynyt polykarbonaatista tunnusmerkki, joka on alhaisen tiheyden materiaali ja koko rakenteen paino, suuri pinta-ala sivupintojen ja sen seurauksena, korkea sivu- kykenee herättävä siirtymä rakenteiden kovassa tuulessa. Toisaalta jäykkän yhteyden luominen säätiön kanssa kasvihuonekaasun alle mahdollistaa sen, että voit siirtää rakennetta sivuston ympärille valitsemalla sen sopivimman sijainnin sato- ja sääolosuhteista riippuen.

Vastaus kysymykseen: "Tarvitsemmeko perustan kasvihuoneesta, joka on valmistettu polykarbonaatista tai muusta materiaalisesta suorituskyvystä?", On positiivinen seuraavissa tapauksissa:

 • jos asuinrakennus vierekkäin tehdään ja ympärivuotista toimintaa suunnitellaan;
 • kun se on asennettu kesämökille, jota vierailee määräajoin eikä vartioimatta vandalismin vastaisena toimenpiteenä;
 • jos syveneminen tapahtuu maaperän jäädyttämisen alapuolella, jotta luodaan mikro-ilmasto, jota tarvitaan viljelykasvien viljelyyn ympäri vuoden;
 • suuret koot, jotta pystytään antamaan jäykkyys rakenteelle;
 • jos alueen pinta-alalle on tunnusomaista pohjaveden alhainen tilanne.
 • puupäällysteiden ja kylkiluiden valmistuksessa, toimenpiteenä, joka estää materiaalin mätänemisestä maaperän kanssa;
 • jos kasvihuoneiden rakentaminen tehdään rinteessä.

Jotta voitaisiin vastata kysymyksiin: "Mikä säätiö on parempi polykarbonaatti kasvihuoneessa?" Ja "Mikä säätiö tarvitaan polykarbonaatti kasvihuonekaasujen?" Olisi harkittava minkä tyyppisiä perustuksia olemassa.

Kasvihuonekaasuviljelmät

Rakennuksia, jotka on valmistettu puutavarasta tai ratapölkistä, tiilestä tai kivestä, vaahtolohkoista tai raudoitetusta betonista, voidaan käyttää kasvihuoneen kannattimena riippumatta sen materiaalista ja rakennesuunnittelusta. Jokaisella materiaalilla on sen etuja ja haittoja, ja niiden järjestelyllä on omat erityispiirteensä. Luokitusta esitetty alla on myös vastauksia kysymykseen: "Miten saada perusta kasvihuoneen polykarbonaatti" ja "Mikä olisi perusta kasvihuoneessa polykarbonaatti", koska ei ole erojen laitteen ja järjestelyn tekniikkaa säätiö, materiaalista riippuen rakenteen itse.

Puinen pohja

Kaikkien perusrakenteiden rakennusmateriaalien joukossa halvin, edullisin ja helppokäyttöisin puu on. Kun otetaan huomioon massiivisuusvaatimus, on yleistä käytäntöä käyttää puuta tai puuvillaa elementteinä puupohjalle.

Puutavaran kasvihuonekaasupäästöt sekä ratapölkyt voidaan säätää maanpinnalla tai syvyydellä pinnan alapuolella.

Kasvava kasvihuonekaasu, joka on tehty puusta kädellä, kun se asennetaan maahan, suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • pinnan valmistaminen ja tasoittaminen tehdään - hedelmällinen kerros poistetaan ja pellava tehdään hiekalla, hiekalla ja soralla tai hienorakeisella murskatulla kivellä;
 • pohjan kehä on merkitty tapilla ja langalla, oikeassa kulmassa;
 • Puutavara on esivalmistettu - käsittely suoritetaan hydrofobisella yhdisteellä (jäteöljy), jotta vältetään ennenaikainen mätänemis- ja sienen ja homeen vaurioituminen;
 • Valmisteet valmistetaan (leikataan kooltaan ja puolikkaaksi leikkaamalla) ja elementtien kokoonpano käyttäen niittejä tai tasoitusastioita asennuspaikalla. Elementit on kytketty sarjaan hihnan osassa ja hihnojen välissä.

Kuinka tehdä puupohjan pinnoite kasvihuoneesta voidaan katsoa alla olevasta videosta:

Kasvihuonekaasupäästöjen järjestäminen puusta, jossa on upotettu menetelmä, on seuraavanlainen teknologia siitä, miten kasvihuoneeseen perustetaan:

 1. Alun perin merkintä tehdään kaivantojen sijainnin määrittämiseksi kohtisuoraan linjaukseen.
 2. Hedelmällisen maaperän ja hiekkasakerroksen näytteenotto pohjaelementtien (200-300 mm) ja syvyyteen, joka ylittää tangon paksuuden 100-200 mm, syvyyteen tehdään.
 3. Kaivantoon lisätään kaivanto hiekalla, hiekalla tai seulomalla, kerros jaetaan tasaisesti ja kaadetaan, horisontti tarkistetaan.
 4. Vedenpitävän materiaalin (kateaineen) asennus kaivannon reunan ympärillä 50-100 mm: n etäisyydellä pinta-alasta.
 5. Kaivantojen ulkopuolelle rakennetun elementin suurennettu kokoonpano pinnan korkeudelle.
 6. Asennetun elementin asennus kaivannossa ja niiden välinen liitäntä.
 7. Katemateriaali venytetään rakenteen kehän ympäri ja kiinnitetään yläosaan nitoja käyttäen.
 8. Vedeneristyskerroksen ja maan väliset sinusit ovat täynnä aiemmin valittua maaperää, hiekkaa, hiekkaa ja sora-ainetta tai seulontatut ja niitä puristetaan niiden täyttyessä.

Puisten elementtien käsittelyn ja kokoonpanon helppous mahdollistaa kasvihuoneesi perustamisen omilla käsilläsi. Kasvihuoneen asentaminen säätöön ja sen kiinnittäminen uppoumasta ja rakenteen jäykistys käytettäessä puupohjaa on myös yksinkertainen eikä vaadi upotettuja osia.

Puutteen puutteesta mätäkykyyn voidaan kompensoida esiasennuksella erilaisten materiaalien suorituskyvyn tukipisteiden avulla. Samanaikaisesti betonikannat voidaan joko haudata tai asentaa maahan.

Asennus rinteeseen

Epätasainen osa kasvihuoneesta koostuu ruuveilla, jotka on ruuvattu maahan pakastussyvyyden alapuolelle kaivon puristamisen välttämiseksi ja puukuormituksessa tai jäykistysvyöllä, joka on puupäällystetty tai kovetettu kiinteällä muottirakenteella.

Jos käytössä on kaksi tai kolme avustajaa ja riittävän pitkä vipu, voit asettaa kasvihuoneen perustan omilla kädillä rinteessä. Ruuvipallot ovat putkia, joiden ruuvi on päädyssä, mikä varmistaa, että ne ruuvataan haluttuun syvyyteen.

Tiilen pohja

Myös tiilistä tehty kasvihuonekaasu on melko yksinkertainen valmistaa ja sillä on samanlainen tekniikka tuotannon tuottamiseksi palkin laitteen tukirakenteen kanssa, kun se syvennetään pinnan alapuolella. Tehdessään kasvihuonekerrosta varten tiiliseinämäpohjan, on välttämätöntä tehdä rakennustekniikan kappaleiden 1-4 mukaisia ​​töitä pohjan järjestämiseksi puusta, jossa on upotettu menetelmä, jonka jälkeen on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • sijoittaa puoliksi tiilen, jotta seinät ylittävät pintatason 150 - 200 mm;
 • muurauslaastin asettamisen jälkeen tehdä pohjan upotetun osan kipsi nestemäisellä hydrofobisella yhdisteellä (bitumi) ja kiinnittää vesitiiviin materiaalin (katemateriaalin) tarra;
 • täytä kouristukset pohjan ja maan väliin, sulje täyttö.

Betonialusta

Betonirakenteisen kasvihuonekaasupäästöt ovat kestävin ja luotettavin tapa tehdä pohja ja metallirakenteinen lujitemuoto antaa sille erinomaisen lujuuden ja sitä käytetään paitsi pienikokoisen polykarbonaattikasvipohjan, myös metallien ja lasitettujen sidosten rakenteisiin.

Teräsbetonista valmistettu kasvihuonekaapeli perustuu samaan teknologiaan kuin toisen materiaalisuojan upotettuihin perustuksiin, mutta sillä on omat ominaispiirteensä:

 • Kaivon leveys määräytyy muotin suurimmasta ulkoisesta ulottuvuudes- ta, jonka annos on 150-200 mm;
 • muotti voidaan valmistaa puupohjaisista, polymeerisistä tai metallisuojista sileällä pinnalla;
 • muotolevyn alapuolelle on asetettu vesitiiviit kerros ja tarvittavan arkin leveys määritellään pohjan leveyden ja kaksinkertaiseksi sen korkeudeksi;
 • vahvistuselementit asennetaan muottien seinien väliin, jotka on liitetty toisiinsa hitsaamalla, lanka- tai muovipuristimilla;
 • Vahvisteessa on oltava vähintään kaksi pystysuoraa pylvästä ja kaksi vaakasuoraa hihnaa, pystysuorien pylväiden välinen etäisyys on 300-400 mm ja vaakatasojen välillä -150 - 200 mm;
 • kiinnittämistä varten on välttämätöntä tarjota upotettuja osia suoralle liitännälle tai puisen vyön avulla levystä tai palkista;

Vaahtolohkojen kasvihuoneen perustus

Materiaali, jolla on korkea vedeneristyskyky ja jonka seurauksena se ei edellytä lisävesieristyskerroksen asettamista, on solusbetoni, merkittävä edustaja, jonka vaahtobetonialustat katsotaan perustellusti.

Kuinka tehdä kasvihuoneesi säätiön omilla kädillä, käyttäen alla kuvattuja vaahtolohkoja:

 • kaivanto vedetään ulos, lohkon leveys ylittää lohkon koon 150-200 mm, pohja tasoitetaan ja vedenpitävyyskerroksen pohja tehdään (katemateriaali);
 • vaahtolohkojen ensimmäinen taso kiinnitetään pintaan muuraus hiekkasementtilaastilla ja tasoitetaan tasolla;
 • lohkojen aukot täytetään hiekkasementtilaastilla ja tiivistetään;
 • muurauslaastikerroksessa on seuraava vaahtolohkojen taso;
 • Tiivistys suoritetaan muurausseoksen kuivaamisen jälkeen.

Kasvihuoneet ikkunoista ilman perustusta

Tämä menetelmä on taloudellinen siinä tapauksessa, että on olemassa suuri määrä vanhoja ikkunoita, jotka ovat sääli heittää pois.

Tässä tapauksessa tukielementin laite ei ole pakollinen, voit piirtää 40 mm: n paksuisen alustan sängyn siten, että sen leveys on päällekkäin kahdella ikkunakerroksella, kun se asetetaan harjanteelle. Seuraavaksi kehysten pystysuora asennus ja niiden kiinnitys runkoon ja keskenään antavat rakenteen jäykkyyden. Kun kehä on koottu, asennetaan telineet ja harja, johon kehykset on pinottu, kiinnitetty toisiinsa ja sivuseiniin.

Tukea tukevan osan rakenne

Mikä on paras kasvihuonekaasujen valintaperusta, sen malleja määrittävät, sitä massiivisempi ja suurempi rakenne on, sitä tukevampi osa pitäisi olla. Näistä syistä voit tehdä seuraavan jakautumisen:

 • palkin perustan avulla varmistetaan pohjan ja kasvihuonekaasun painoarvojen noudattaminen sen pienellä koolla;
 • jos sivupinta on riittävän suuri, ja levykkeiden ja kalvojen kasvihuone on melko järkevä;
 • konkreettinen perusta on perusteltua, jos kasvihuoneen koko on hyvin suuri ja aikoo hyödyntää sitä koko vuoden ajan. Samaan aikaan betonialusta metallille ja lasille tarkoitetulle kasvihuoneelle ei ole ylellisyyttä vaan välttämätöntä;
 • vaahtolohkojen perustelut ovat perusteltuja, jos maaperän suuri vesipitoisuus ja tarve eristää kasvit vesistöstä mätänemisen välttämiseksi sekä minkä tahansa muun kasvihuoneilman materiaalisen suorituskyvyn kannalta.

Esitetyn erittelyn avulla voimme päätellä, mikä on paras kerros polykarbonaattikasveille.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Polykarbonaatin kasvihuoneen perustan materiaalituotanto määräytyy sen koon, maaperän ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan.

Tekniikka, jolla säätiö tehdään omilla käsillänne, ei eroa aiemmin käsitellyistä, riippuen perusrakenteen aineellisesta suorituskyvystä.

Polykarbonaatti-kasvihuonevarastojen asentaminen säätöön on rakenteen kiinnittäminen tukirakenteeseen käyttäen vakiokaippoja. Polykarbonaatin kasvihuonekaasupohja, riippumatta siitä, mistä se on valmistettu, on peitettävä päälle puupalkilla tai -levyllä, jotta vältetään kysymys siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan perustukseen.

Seuraavassa on videokuva siitä, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan säätöön:

Vastaus kysymykseen "Kuinka laittaa kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista ilman perustusta?" On yksinkertaista tehdä tämä, sinun on kohdistettava pinta, johon asennat, asenna rakenne ja kiinnitä se tappien avulla maahan. Jos maaperä on löysällä ja säännöllisten tapien pituus ei riitä, ne voidaan korvata pidemmillä.

Kasvihuoneen perustus

Huolimatta siitä, että kasvihuone on kevyt rakenne, se vaatii luotettavan ja vahvan perustan. Hyvän perustan puuttuessa on olemassa vaara, että se kävelee ympäri paikkaa, ja nuoret kasvit voivat kuolla pakkaselta ja tuulelta. Joten millaista perustusta kasvihuoneeseen tarvitaan ja miten sitä voidaan rakentaa oikein?

Polykarbonaatti kasvihuone

Kasvihuoneen perustus

Kasvihuoneen perustus: toiminnot ja ominaisuudet

Kasvihuoneen perustana on luotettava perusta rakentamiselle, joka pidentää käyttöikää ja suojaa laskeutumiselta negatiivisilta tekijöiltä. Monilla kesän asukkailla on kysymys: onko mahdollista säästää aikaa ja rahaa kasvihuoneen rakentamiseksi ilman säätiötä?

Kuinka valita kasvihuonekaasupää

Tietenkin tämä on mahdollista, mutta kasvihuonekaasupohjan järjestelyllä on useita etuja:

 • säätiö kiinnittyy kasvihuoneeseen lujasti maahan, jonka ansiosta myös voimakkaimmat tuulet eivät pelkää;
 • rakenne on maanpinnan yläpuolella - tämä säästää noin 10% lämpöä;
 • hyönteiset, moolit ja muut tuholaiset eivät pysty saavuttamaan laskeutumisia;
 • kasvit suojataan pakkaselta, sadolta ja muilta haitallisilta tekijöiltä.

Hothouse-säätiöllä on erittäin tärkeä rooli.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden pitäisi olla kasvihuonekaasujen perustana, ovat vahvuus, kestävyys ympäristövaikutuksineen ja suunnittelun ominaisuuksien noudattaminen.

 1. Luotettavuutta. Pohjan vakaudella on erityinen rooli talven lopussa, koska sulava lumi ja vesi voivat tuhota koko rakenteen.
 2. Kielteiset tekijät. Taloudellisuuden vuoksi jotkut kesäasukkaat rakentavat tätä tarkoitusta varten improvisoidut välineet (esimerkiksi muovipullot tai vanhat renkaat) tai heikkolaatuisen materiaalin, joka voi olla suuri virhe - pohjaveden vaikutuksen ja lämpötilahäviöiden vuoksi tällainen säätiö voi nopeasti romahtaa.
 3. Kasvihuoneen koon, muodon ja materiaalin noudattaminen. Jos rakenteen tekniset ominaisuudet eroavat merkittävästi säätiön ominaisuuksista, kasvihuone muuttuu nopeasti ja voi jopa romahtaa.

Järjestelmä puukuituton kanssa polykarbonaattilevy

Yhteenvetona voimme sanoa, että paitsi ulkonäkö ja toimivuus, myös istutusten "terveys" ja tuleva sadonkorjuu riippuvat kasvihuonepohjan tyypin ja materiaalin oikeasta valinnasta.

Kasvihuonekaasutyyppien lajit

Kasvihuoneen perustana on valittu materiaali, josta rakenne on tehty (esimerkiksi silikaattilasi vaatii jäykempää alustaa kuin polykarbonaattia), rahoitus- ja aikakustannukset sekä alueen ilmasto-olosuhteet. Kasvihuoneiden järjestelyyn käytettävien säätötyyppien joukkoon kuuluvat nauha ja pinta (vähän tai ei ole haudattu). Rakenteiden periaatteet ovat lähes identtisiä, sillä ainoa ero on se, että nauhateollisuudelle tarvitaan syvempiä säätökuoppia.

Yksi käytettävissä olevista materiaaleista on puu. Tämä säätiö pystyy kestämään pieniä kuormia.

Rakennusmateriaalien tapauksessa tässä tapauksessa voit ottaa puuta (puuta), tiiliä, betoniseosta sekä valmiita betonilaatuja tai -lohkoja. Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Kasvihuoneiden perustatyypit

Pöytä. Eri tyyppisten säätiöiden edut ja haitat.