Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Betoni sokea alue - järjestely ja varjostus rakennetta

Pohjaveden ja sademäärän luotettavan suojan varmistamiseksi on välttämätöntä rakentaa sokea alue asuinrakennuksen ympärille. Yleensä sokea alueen laite suoritetaan monikerroksisella tekniikalla käyttäen 3-4 eri materiaalia.

Yksi yleisimmistä yksityisillä esikaupunkirakennustyypeillä käytetyistä tyypistä on konkreettinen sokea alue.

Muihin tyyppeihin verrattuna sokealla betonialueella on useita kiistattomia etuja:

 • Paras vaihtoehto hinnan / laadun suhteen;
 • Helppo kaataa;
 • Yksinkertainen ja edullinen korjaus.

Merkittävistä haitoista voidaan tunnistaa vain betonin huokoisuus ja tarve suorittaa sokea alue vedenpitäväksi sen kaatamisen vaiheessa. Nämä yksityiskohdat ovat kuitenkin erityyppisiä ja vaativat yksilöllistä harkintaa.

Betonin ja niihin liittyvien materiaalien valinta

Kun valitset materiaalin tulevan rakenteen täyttämiseksi, sinun on keskityttävä M200-betonimerkkiin, joka vastaa luokkaa B15. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää betonimerkkiä M100, luokka B7.5.

Jos valmiita betonia ei voitaisi ostaa, voit vaivautua itse käyttämällä M400-sementtimerkkiä.

Betonin sokea-alueen koko koostumus ei ole paljon erilainen kuin hyväksytyt standardit. Pääkomponentit ovat sementti, vesi, murskattu kivi ja hiekka eri mittasuhteissa.

Ainoa sementti sementtimarkkinan lisäksi on soraa oikean kokoinen valinta. Murskatut kivijakeet ovat edullisesti parempia ottamaan alle 4-5 millimetriä mutta enintään 18-20.

Luonnollisesti betonin seoksen tulee olla yhtenäinen, murrosi, puhdas, ilman savea ja muita luonnollisia osia.

Sokean alueen vahvistamisessa 140 x 140 mm: n soluverkko sopii hyvin.

Betonimassan koostumus

Rakennustyöt

Laadukkaan seoksen suosittelemme, että otat tarvittavat osat seuraavissa osissa:

 • 1 osa sementtiä
 • 3 hiekkaa
 • 4 kappaletta
 • 1/2 osa vettä

Yhden kuutiometrin betonin sekoittamiseen tarvitset:

 • Sementti - 280-300 kg;
 • Murskattu kivi - 1100 kg;
 • Hiekka - 800 kg.
 • Vesi - 190 l;

Betonin valmistuksessa on ensiksikin parempi sekoittaa sementtiä ja vettä mittasuhteissa, joita tarvitset. On suositeltavaa tehdä tämä sekoittamalla komponentit hyvin siten, että lopullisessa seoksessa ei jää veteen jääneitä jäämiä.

Vain kun aiempien komponenttien sekoittaminen on valmis, jos hiekkaa ja roskaa muut osat lisätään suhteellisesti. On erittäin tärkeää varmistaa, että tuloksena oleva seos on sileä sakeus ilman kokkareita ja kuivia ainesosia. Vesi tulee lisätä vähitellen, koska se sementti imeytyy.

Rakenteiden yleiset säännöt

Sokean alueen asettelu

On välttämätöntä aloittaa sokean alueen rakentaminen vasta, kun kellari ja julkisivut on viimeistelty.

Joissakin taloissa talon ympärillä oleva sokea alue voi toimia kävelytieikkuna. Tämä johtuu siitä, että betonikankaan leveys rakennuksen rakenteiden vuoksi on melko laaja.

Mutta jopa tällaisissa tapauksissa rakenteen rakentamiseen sovelletaan useita erityissääntöjä:

 1. Sokean alueen on oltava leveämpi kuin ulompi ristikko ja ulottua sen yli reunalta vähintään 30 cm: n etäisyydeltä. Näin kattomasta virtaava vesi ei saa huuhdella talon pohjaa.
 2. Jos mahdollista, kankaan leveys on parempi tehdä vähintään metrillä ja joissakin tapauksissa jopa 130-150 cm.
 3. Pinnan kallistuskulman on oltava vähintään 3-5% betonista valmistetulle sokealle alueelle. Muuntyyppisten tiilien tapauksessa kallistuskulma on toivottavaa tehdä vähintään 7-10%.
 4. Ylempi taso ei saa olla horisontaalisen eristyksen pohjakerroksen yläpuolella.

Säätiön valmistelu

Pitkä oja talon ympärillä

Tulevaisuuden laatu on monella tapaa jo riippuvainen pintakäsittelyn vaiheesta. Siksi, kun valmistat maahan kaatamista, voit seurata kolmea yksinkertaista sääntöä:

 1. Ensin sinun on päätettävä, mikä tyyppinen sokea alue on suositeltavin. Tämän perusteella nykyisten standardien mukaan valitaan pinnan kaltevuuskulma.
 2. Jos sokean alueen tyyppi on jo tiedossa, niin vaaditun leveyden mukaan maaperä valitaan rakennuksen pohjan ympärille vähintään 35-40 cm: n syvyyteen.
 3. Jos kaivannon pohjasta maaperän näytteenoton jälkeen on savialusta, se voidaan välittömästi peittää eristävällä materiaalilla. Jos ei ole savikerrosta, niin 10 cm: n paksuinen savikerros asetetaan kaivannon pohjalle. Savi on hyvin tiivistettävä ja peitettävä eristävällä materiaalilla.

Vain näiden töiden jälkeen voi kerätä kerros ryöstöä ja painaa sitä varovasti.

Monet rakennuttajat johtuvat ilmaston erityispiirteistä ja kustannusten pienentämisestä, mutta tätä yksityistä rakentamista suositaan erittäin hyvin.

Betonin rakennustekniikka

Yksityiskohtainen sokea alueohjelma

Tässä osiossa esittelemme lyhyen tekniikan. Tarkempia tietoja kannattaa lukea materiaalia siitä, miten sokea alue täytetään. Artikkelissa tarkastelimme yksityiskohtaisesti materiaaliluetteloa, niiden kustannuksia ja toteutettua työtapaa.

Betonisen sokean alueen yleinen tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • Hiekka vuodevaatteet;
 • Viemäröintijärjestelmän asennus;
 • Muottien rakentaminen;
 • Eristysjärjestely;
 • Pinta-aseman vahvistaminen;
 • Puiset tyynyt;
 • Betonin kaato;
 • viimeistely;

Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan hiekan polttaminen ja tukkiminen valmistettuun kaivantoon. Hiekkaa kaadetaan tasaiseen kerrokseen 10 cm: n paksuiseksi, kostutetaan vedellä ja peitetään perusteellisesti. Prosessi toistetaan yleensä 3-5 kertaa asteittain tasoittamalla hiekan pinnan haluttuun kaltevuuteen.

Kaltevuuskulma on sopiva määritellä käyttäen tasoa tai laskua.

Jos konkreettisen sokea-alueen projektissa on valumisjärjestelmä, toisessa vaiheessa on mahdollista jatkaa sen asennusta. Tätä varten lähellä sadevesiputkia kaivaa tuloaukot ja kevyesti betonoitu.

Lapin jälkeen kaivetaan pieni kaivanto putkille, jotka on kiinnitetty yhteen ja liitetty myrskyvesisyöttöihin. Kaivannon ympäryksen varrella asettuivat kattoikkunat.

Asennuksen yhteydessä on tärkeää muistaa kallistuskulma ja mitata se instrumenttien avulla. Jos järjestelmän asennus on tehty oikein, rakenne on jälleen peitettävä kerroksella hiekkaa ja tamped carefully.

Reunoihin asennetaan puiset lankkuja. Muottien tulee olla hyvin kiinnitetty pieniin palkkeihin. Keskipalkkien välinen etäisyys ei saa ylittää kahta metriä.

On tärkeää, että nämä teokset toteutetaan hyvin tarkasti ja tarkasti, koska tulevan rakenteen tasaisuus riippuu tästä.

Puristustasolle asetetaan eristys- ja aromikerros. Tätä varten voit käyttää 40 cm: n levyistä polystyreeniä tai 15 cm: n murskattua kiviä. Eristävän kerroksen yläpuolella on 20 cm paksua soraa.

Sen jälkeen, kun pohja on valmistettu, rakenne tulee ommella vahvikkeella ja kiinnittää rakennuksen pohjaan. Tätä varten reiät porataan pohjan seiniin 70-80 cm: n välein toisistaan ​​ja aseta lujitustangot koko sokean alueen leveydelle.

Sitten on tarpeen pystyttää luurangon luusto vahvistamalla soluja 15-20 cm.

Ennen betonin pääseoksen kaatamista, puupäällysteet impregnoidaan bitumilla tai erikoisöljy asetetaan rakennuksen kulmiin. Tyynyjä varten voit käyttää tavallista lautan kokoa 1 tuumaa. Tiivisteiden välinen etäisyys saa olla enintään 2 metriä.

Kun voit aloittaa betonin kaatamisen ja tasaamisen. Tavallisille maalajeille 10-15 cm kerros riittää.

Saadakseen enemmän koristeellisia ilmeitä tuloksena oleva betonipäällyste voidaan peittää erilaisilla materiaaleilla, kuten kiveillä tai tavallisilla laatoilla.

Miten ja mistä on konkreettinen sokea alue talon ympärillä. Valmiin rakenteen suojaava käsittely

Mistä, mistä materiaalista ja kuinka laaja on betoninen sokea alue talon ympärillä omilla käsillään? Vastaamme näihin ja muihin kysymyksiin tässä artikkelissa. Pohdimme myös betonielementin rakentamisen tekniikan ominaisuuksia talon ympärillä. Mutta ensin yritämme päättää, onko tarpeen rakentaa konkreettinen sokea alue maalaistalon ympärille tai tehdä ilman sitä.

Ammattimaisesti tehty sokea alue - talon suoja ja sisustus

Tarve rakentaa sokea alue

Asfalttipäällyste on monimuotoinen rakenne, joka tekee talon esteettisesti houkuttelevaksi ja täydelliseksi, mutta myös suojaa perustan ulkoisten tekijöiden kielteisiltä vaikutuksilta.

Perusta, joka on rakennettu ja jota käytetään ilman tehokasta suojausta, altistuu sulavalle ja sadevedelle, joka ajoittain huuhtoutuu betonirakenteeseen aiheuttaen halkeamia ja kyyneleitä. Tämän seurauksena säätiön asianmukaisen suojelun puute johtaa siihen tosiasiaan, että rakenne syttyy ja voi jopa romahtaa.

Tilanteen vaara on, että jo alkanut tuhoisa prosessi on äärimmäisen vaikeaa pysähtyä. Se on paljon helpompaa ja tehokkaampaa sokea aluetta betonoitavaksi ajoissa, jolloin estetään kosteuden tunkeutuminen pohjaan.

Mikä on sokea alue rakennetaan

Valokuvalevyssä - paras valinta sokea alueen rakentamiseen.

Erityistä alustaa, jolla suojellaan säätiötä talon ympärillä, on käytetty pitkään ja se on valmistettu erilaisista materiaaleista.

Kerran rakennusmaata ympäröivä maa-kaistale oli vain runsaasti kaadettu saviin ja tiivistetty kiven tilaan. Tällainen este pystyi pysäyttämään veden, mutta itsessään edellytti säännöllisiä korjauksia. Lisäksi nämä rakenteet voisivat olla puusta ja muista materiaaleista, mutta ne eivät kyenneet osoittamaan riittävää lujuutta ja optimaalista suorituskykyä.

Kaikki muuttui betonin käyttämiseksi sokea alueen rakentamisessa. Nykyään betonielementti on äärimmäisen harvoin tehty, koska betonirakenteet on erotettu paitsi lujuudella ja kestävyydellä myös kohtuullisella hinnalla.

Joten kun selvitimme, mitä rakennamme, puhumme betonisen sokeuden alueen laitteistosta.

Miten rakentaa

On tarpeen suunnitella viemäröintijärjestelmä etukäteen, muuten betonissa olevien reikien timanttiporausta vaaditaan.

Ennen rakentamisen aloittamista sinun on päätettävä sokea alueen optimaalisesta leveydestä. Minun on sanottava, että tämä parametri ei ole riippuvainen vain toiveistamme kanssasi.

Betonipäällysteen leveys ja paksuus määräytyvät maaperätyypin ja kattolevyjen ulkoneman leveyden mukaan. Normaalien maametallien SNiP: n mukaan sokea alue on 20 cm enemmän kuin räystäsulko (keskilinjalla kattorunko on 60 cm etäisyydellä talon seinästä). Jos rakennuskohde on pystytetty kostuttaviin maaperään, betoniliuskan leveyden tulisi olla 90 cm ja enemmän.

Usein sokea alue on yli metrin leveä ja sitä käytetään pihana. Mutta meidän tapauksessamme pohdimme, miten tehdään konkreettinen päällyste tavalliselle maaperälle.

Rakennustekniikka

Asettelu kustannustehokasta säätiön suojaamiseksi

Säätiön konkreettisen suojelun rakentamista koskeva ohje on vaiheittain toteutettu.

Lisäksi lopputuloksen laatu riippuu kunkin yksittäisen vaiheen laadusta.

 • Ensimmäisessä vaiheessa valmistelemme aluetta rakennustöihin. Koska työskentelemme tavallisilla mailla, valitsimme sokean alueen 90 cm.
  Tämän parametrin valinta riippuu pitkälti sekä maaperän ominaisuuksista että esteettisistä näkökohdista, koska kapea betonin liuska rakennuksen vieressä ei näytä kovin harmoniselta.
  Valmistelussa vedetään 1 metrin etäisyydellä rakennuksen seinistä ja poistamme koko kasvukerroksen tällä etäisyydellä noin 20 cm syvyyteen. Valittu maaperä viedään alueen ulkopuolella, joten se ei häiritse. Maaperän pinnan tulevan betonipinnan tasoitusalueen kohdalla ja säännöllisesti kostutetulla vedellä leimataan.

Tärkeää: Juurien jäännökset on puhdistettava erityisen huolellisesti, sillä jotkut kasvit ovat erityisen sitkeitä ja voivat myöhemmin tuhota betonin.
Betonin heikentymisen ehkäisemiseksi maaperää voidaan käsitellä erityisillä keinoilla, jotka poistavat kaikki kasvillisuuden.
Jos tällaisia ​​työkaluja ei ole, voit käyttää tarkempaa testausta.

Kuvassa näkyy selvästi sokean alueen kaltevuuskulma.

 • Seuraavassa vaiheessa asennetaan muotti. Muottirakenteita voidaan rakentaa vanhoilla lankkuilla, tarpeettomilla suoralla liuskekivellä ja muilla rakennusjätteillä. Ennen kuin asennamme muurausseinät, lyömme neuloja tulevan sokean alueen kehällä, johon kiinnitämme merkintäjohdon.
  Sokea alue aiemmin lueteltujen toimintojen lisäksi tulee siirtää vettä talon seinistä. Siksi seinistä kauempana oleva sokea alue tulisi tehdä alhaisemmaksi kuin sivu, joka suoraan seinien vieressä. Keskimäärin 5-10 asteen kulmakerroin riittää, sillä tässä tapauksessa veden talon tehokas ulosvirtaus varmistetaan.
  Muottien kokoaminen käytämme ruuveja kynsien sijaan. Ruuveja, toisin kuin rakennuskynsit, helpompi irrottaa ja myöhemmin lyödä korttia.
 • Seuraavassa vaiheessa jatkamme laitteen "kakkua", joka asetetaan muottiin. Puhdistetulle ja puristetulle maaperälle vedetään vedenpitävä kateaine tai PVC-kalvo ja kaada hiekka 10-15 cm paksua hiekkaa.
  Kun täyttö on tasoitettu ja tiivistetty, vuodatetaan kerros keskikokoista murskattua kiveä 15-20 cm korkea. Betonista murskattu kivi on varovasti paisutettu, jotta tämä täyttö pääsee lopulliseen asentoonsa ja jotta betoni ei jääisi jälkikäteen.

Manuaalinen takaisinkytkentäkaavio

Hiekka ja ryövärit täytetään värähtelevällä koneella. Tietenkin useimpien maalaismökkien omistajilla ei ole tällaisia ​​laitteita, joten olisi suositeltavaa tehdä käsiksi omat käsiinsä.

Teemme tämän seuraavasti. Puulevystä, jonka läpimitta oli 30-40 cm, näimme sylinterin, jonka pituus oli 0,7-1 m. Sylinterin yläosaan kiinnitä kahva tiukasti.

Kaikki käsinommittelut ovat valmiina ja sinä voit työskennellä. Otamme kahvan, nostakaa sylinteri maan yläpuolelle ja laske voimalla. Siten me kuljemme läpi kaiken hiekan ja rauniot.

 • Seuraavaksi valmistele betonia. Ratkaisun valmistelemiseksi käytämme sementtibrändiä M400, siemenjokihiekkaa, hienojakoisia, puhdistettuja murskattuja kiviä ja vettä. Tämän seurauksena sementtialueen betonipitoisuuden on oltava vähintään M200. Betoniin, jossa on merkki M200, mittasuhteet ovat seuraavat: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista ja 0,5 osaa puhdasta vettä.
  Betonipäällysteen arvioita voidaan laskea ottaen huomioon, että kullekin 1m²: lle käytetään noin 15-20 kg liuosta.

Muottirakenteet vahvistusverkolla raunioiden yli

 • Olemme sokea alue. Tätä varten kaadetaan betonia puoleen vaaditusta paksuudesta ja asetetaan vahvistettu hitsattu verkko tai työnauha, jonka silmäkoko on 100/100 mm. Asettamme puuttuvan betonin verkkoon ja kohdistakaa huolellisesti koko rakenne.
  Kunnes päällyste on täysin kuiva, on suositeltavaa suorittaa silitys. Tätä varten märkä sokea alue sprinkle kuivaa sementtiä, joka sitten hierotaan pintaan.

Tärkeää: Ensimmäisten päivien aikana betonin kaatamisen jälkeen on suositeltavaa avata sokea alue hieman sellofaanilla, jotta pinta ei kuivu tai halkeile.

Valmiin rakenteen suojaava käsittely

Betonin oikea-aikaisen käsittelyn puute johtaa sen pintahäiriöön.

Joten me selviytyimme sokea alueen valmistukseen ja 20-30 päivän kuluttua sitä voidaan käyttää täysin aiottuun tarkoitukseen, jopa kävelemään sitä. Mutta herää kysymys, miten käsitellä betonirakennetta sen vahvuuden ja kestävyyden varmistamiseksi?

Valokuva-jalkakäytävällä koristeltu päällystyslaatat.

On selvää, että on olemassa monia työkaluja, jotka on suunniteltu betonipintojen tehokkaaseen kovettumiseen. Voit esimerkiksi käyttää erityistä syvälle tunkeutumista sisältävää kyllästystä, joka putoaa betonin pinnalle ja tunkeutuu mikrohuokoihin ja täyttää ne muodostavat täysin monoliittisen rakenteen.

Tällaiset kyllästykset samalla vahvistavat, poistavat betonin ja tekevät siitä hydrofobisemman. Impregnointeja levitetään jo kuivaan esipuhdistettuun betoniin käyttämällä rullia tai litteitä tasaisia ​​harjoja. Täysin absorboituneen ja kuivan kyllästyksen jälkeen betonipinta on valmis seuraavaan maalaukseen.

Jos rakenteen ulkonäkö ei ole yhtä tärkeä kuin toiminnallisuus, sokea alue voidaan peittää jatkuvalla bitumimateriaalikerroksella. Jos estetiikka on tärkeä, hyvä värjäykseen tarkoitettu ratkaisu olisi epoksi- tai silikonipohjainen maali.

johtopäätös

Nyt, kun tiedät miten ja mitä materiaaleja tehdään sokea alueelle, on edelleen määritettävä betonin määrä ja siihen liittyvät materiaalit ja päästä töihin. Huolimatta siitä, että työohje on yksinkertainen, tehtävän suorittaminen on hoidettava vastuullisella tavalla, sillä muuten sinun on leikattava betoniteräkset timanttipiireillä ja vaikea uudelleenkäsittely.

Jos sinulla on kysyttävää, tarvitset kaikki tarvittavat vastaukset katsomalla videota tässä artikkelissa.

Miten tehdä konkreettinen päällyste itsellesi?

Betoni sokea alue - kaistale, joka ympäröi rakennuksen tai rakenteen koko kehä. Mutta kaikki eivät tiedä, mitä he tekevät rakennuksen suojelemiseksi pintaveden vaikutuksilta. Kun se on luotu, on välttämätöntä tehdä kaltevuus rakennuksesta (noin 5-10 astetta) niin, että vesi ei kerääntyy kellarikerrokseen, mikä johtaa tuhoisiin seurauksiin, mutta menee maahan.

Järjestelmä kaataa sokeita alueita talon ympärille.

Betonipäällysteen keskimääräinen suositeltu leveys on 0,6-0,8 m, mutta se voi olla laajempi. Hän peitti koko talon rajan. Tällaisen rakenteen luominen on tarpeen ottaa huomioon, mitä säätiö on asetettu, talon katto, koska sen on keskimäärin ylitettävä katon ja kehyksen raja 0,2 metriä.

On tärkeää, että betoninen sokea alue on kiinteä, muuten kosteus putoaa halkeamiin ja tuhoaa paitsi talon myös koko alueen kokonaisuutena. Muuten, samasta syystä sen pitäisi olla yhtenä kokonaisuutena ja itse rakennuksen kanssa.

Kellarissa tai kellarissa sokea alue lämmitetään lisäksi, mikä vähentää maaperän jäädyttämistä. Lämpöeristysmateriaalien käyttö auttaa suojaamaan lämpötila-ääriliikkeitä, paitsi sellaisen prosessin kuin maaperän turvotus, lähellä säätiötä ei tapahdu enempää. Tämä ilmiö johtaa siihen, että rakennus on jatkuvasti liikkeessä, vaikka et näe sitä silmiesi kanssa. Ja tämä on täynnä halkeamien ja murtumien muodostumista. Niinpä talossa ensimmäinen loimi, ja sitten se kaatuu.

Sokea alueen laite: mitä tarvitaan laadukkaaseen työhön?

Sokean alueen kerrosten asettelu.

Betonin sokea alue omilla käsillään on yksinkertaisesti rakennettu. Tärkeintä on saada tarvittavat työkalut ja tarvikkeet. Tässä työssä et voi tehdä ilman:

 • betonisementtilaasti;
 • rauniot, hiekka, sora;
 • eristysmateriaalit (kateaine tai polystyreenivaahto);
 • savi;
 • vesi;
 • lapsia, mutta jos mahdollista, voit vuokrata kaivinkoneen;
 • asfaltti- tai päällystyslaatat;
 • PVP-kalvot;
 • aseptiset ja hartsilevyt;
 • vinyyli nauhat;
 • tapit, lanka, jakokiskot;
 • rakennustasolla.

Prosessi, jolla luodaan betoninen sokea alue ja sen vivahteet

Sokea alueen laite merkitsee useita kerroksia, joista kullakin on oma tehtävä.

Ensin yläkerros (15 cm) poistetaan maasta.

Viemäröintijärjestelmä sokea alue.

Kun työskentelet kaivannon kanssa, sinun on tunnettava maaperä. Tee myös laskelmia, jotka ulkonevat kehykset. Jos maapallolla on taipumus ryöstää, syvyys on nostettava 0,3 m: iin. Tässä ei saa unohtaa, että betonisuojalla on oltava kaltevuus niin, että kaikki jätevesi kulkee maiseman luonnolliselle kaltevuudelle.

Paras vaihtoehto olisi luoda koko järjestelmän läpi viemärijärjestelmä. Näin ollen säätiön ja kosteuden kosketus suljetaan pois.

Tärkeimmät kohdat sokea betonialueen luomisessa ovat ylä- ja alapuoliset kerrokset. Savi sopii parhaiten toiselle, koska sen kosteutta säästävät ominaisuudet ovat vähäiset. Se on sijoitettu pohjaan ja hyvin tamped. Mutta heti on syytä huomata, että tätä materiaalia on vaikea työskennellä.

Hiekkakerros luodaan (10-15 cm). Hiekka voi olla tamped, sen on oltava märkä. Lisäksi on säännöllisesti välttämätöntä kastella se murskaamisprosessissa. Vain silloin tulee todella tiheä kerros.

 1. Valmistetussa kaivossa on saven pohjalle asetettu, joka on huolellisesti särkynyt.
 2. Kosteaa hiekkaa kaadetaan savikerrokseen ja tiivistetään tiukasti.
 3. Seuraavaksi tulee kerros ryöstöä ja samaa ramming-menettelyä tehdään.
 4. Viimeistely "kansi" on valittava talon tyylin ja koko sivuston mukaan. Mihin päällystyslaatat tai asfaltti voidaan käyttää.
 5. Ulkopuolelta, malli on varustettu jalkakäytävillä.

Lisäpisteitä

Pohja vedeneristys sokealla alueella.

Sementin sokea alue on yksinkertaisempi. Valmistetaan 0,1 metrin syvyinen kaivanto, jossa vedenpitävä materiaali leviää pohjaan. Se on sijoitettu siten, että se vie koko leveyden. Lattiamenetelmä menee päällekkäin, jolloin jokainen seuraava reuna löytää edellisen 0,2-0,3 m: n. Vedenpitävyys valitsemalla on välttämätöntä valita materiaali, joka ei kaadu. Paras ratkaisu tähän ongelmaan on polyeteenikalvo, katemateriaali tai PVP-kalvo.

Seuraavaksi luodaan kerros hiekkaa ja soraa, joka on painettava tarkoin. Erikseen sorvaus, sora tai raunio täytetään erikseen ja käsitellään myös hyvin työkaluilla. Hiekan tiheyden tulisi olla 0,98.

Kaivannon reunaa pitkin aseptiset ja vinyylilevyt asetetaan reunalla (15-20 cm paksu). Koska talvella on vinyylinauhoja, betonin täyttö ei repeä, mutta se pysyy ennallaan. Tämä malli toimii muottien sivuna. Pohjaan nähden jakopalat on sijoitettu alareunaan 2 metrin etäisyydelle toisistaan.

Tällaisen muottirakenteen rakentamisen jälkeen ajetaan panokset, joiden välissä ne venyttää merkkijonoa. Keskittymällä siihen, asennetaan levyt, jotka kiinnitetään panoksilla.

Sokea alue, joka on päällystetty suurilla kivialueilla.

Ylhäältä kaikki on peitetty betonilla. Valitessaan ratkaisuja tulisi kiinnittää huomiota niiden suorituskykyyn pakkasvasteessa. Kun rakenne kaadetaan, sen annetaan kuivua kokonaan. Tässä haluan kiinnittää huomiota seoksen oikeaan koostumukseen. Jos betonilla ei ole asianmukaista tiheyttä, myöhemmin pinnalla on huokosia, mikä heikentää merkittävästi rakenteen luotettavuutta. Siksi liuoksen sekoittaminen on parhaiten sellaista laitetta kuin betonielementti. Seoksen värähtelyliikkeiden vuoksi se on hyvin sekoitettu ja ylimääräinen ilma jättää sen pois.

Seuraavaksi sinun on raudoitettava betonia. Tämä menetelmä tehdään eroosion voimakkuuden lisäämiseksi. Tätä varten kaadetaan sementti betonivaluun päälle (0,5 cm) ja pintaa hierotaan huovalla. Jos työ tehdään kesällä, betoni kuivuu liian nopeasti. Sen vuoksi se vuorotellen pyyhkiytyy kostealla liinalla.

Sokean alueen luotettavuuden lisäämiseksi voidaan rakentaa vahvistusta, joka estää ympäristön tuhoisat vaikutukset.

Sokean alueen asianmukainen hoito

Sokean alueen yleisin ongelma on rakenteen ja seinien välisten aukkojen esiintyminen. Tämä johtuu siitä, että kaatopaikassa ei noudatettu tarkkuutta.

Jos aukot ovat pieniä, ne voidaan poistaa tiivistysaineella tai erityisillä täyteaineilla, joilla on vedenpitävä vaikutus. Jos mitat ovat riittävän suuria, ne poistetaan uudella betonivalulla.

Tätä varten halkeama ensin puhdistetaan perusteellisesti, koska pienet roskat estävät aina materiaalien tarttumisen. Kun liuos kaadetaan, se jätetään 2-3 päivää niin, että se kuivuu hyvin.

Jäätymisen estävä sokea alue betonilla.

On suositeltavaa sulkea nämä paikat niin, että ympäristöaltistuminen ei häiritse pakastusprosessia. Heti kun kaato kovettuu, se on päällystettävä pohjamaalilla, mutta käytetty materiaali on tarkoitettu ulkokäyttöön.

Jos oikea muottiyksikkö on rikkoutunut, suunnittelu voi käytön aikana "ampua". Tämä tapahtuu silloin, kun hiekkakerros sisältää saviakomponenttien seosta, silloin kun lämpötila muuttuu esimerkiksi kevään alkaessa, jäädytetty savi "ampuu".

Jos haluat pitää sokean alueen rakennuksesta, jumppi on asennettu. Se vedetään rakentamisen lähelle 0,3 metrin syvyyteen, minkä jälkeen se kaadetaan betonilla. Myös siihen voi viedä kouru, mutta sen puhtautta on seurattava jatkuvasti.

Lopuksi haluaisin huomauttaa, että laajempi sokea alue on tehty, sitä suurempaa todennäköisyyttä, että sitä käytetään raiteina. Tämä tarkoittaa sitä, että se on lisätaakka. Tästä syystä, vaikka luodan luodossa, tämä hetki olisi harkittava, koska voi olla tarpeen luoda vahvistava "kerros". Vaikka asiantuntijat suosittelevat lisäävänsä sokeita betonivyöhykkeitä, koska samalla maaperän värähtelyllä on tuhoisa vaikutus koko rakenteeseen.

Itse asiassa ei ole vaikeaa tehdä konkreettisia päällysteitä omalla. Tärkeintä on asentaa oikein asennustekniikka, eikä unohtaa yhtä kerrosta. Muussa tapauksessa kaikki työ tulee olemaan merkityksettömiä, koska kosteus jää edelleen rakennukseen tai kellariin.

Miten päällystää betonia talon ympärillä?

Rakennuksen kestävyys riippuu säätiön tilasta, jonka terveys määräytyy luotettavasti ja tehokkaasti talon pintavedestä milloin tahansa. Tätä tehtävää suorittaa sokea alue, jolla on ensinnäkin suojaava toiminto. Yksi yleisimmistä ja helppokäyttöisimmistä tekniikoista on betonin sokea alueen rakentaminen rakennuksen ympärille. Sen oikea rakenne, jonka itsensä luoma, toimii tehokkaasti monien vuosien ajan.

Mikä se on?

Sokea alue on ulompi vedenpitävä vedenpitävä betonirakenne, joka on jatkuvan kävelytie, jota pitkin rakennuksen kehä, joka kallistuu seinältä kohti ympäröivää taloa ympäröivän talon vieressä. Sen järjestely edellyttää tiheää, mutta liikkuvaa risteystä talon kellariin.

Suunnittelu on tuoksuva "piirakka", joka koostuu materiaaleista, jotka säilyttävät yhdessä pohjan kuivassa tilassa. Tällaisen suojan perusta on suhteessa: tiivistetty myös alapuolinen hiekkakerros (sora, savi), vedeneristys ja pinnoite - betoni, joka antaa rakenteen vesitiiviyden.

tehtävät

Oikein varustettu sokea alue tarjoaa rakenteen pitkäikäisyyttä estäen talon pohjan ja rakenteiden tuhoutumisen kosteussaostuksella, sulavedellä. Itsestään luoma sokea alue, jossa ei ole konkreettisia, on tilapäinen toimenpide, joka ei ratkaise tämän mallin koko tehtävän monimutkaisuutta.

Oikean blindin päätoiminto on siirtää ja välittää vettä riittävälle etäisyydelle säästä kohti alimpaan paikkaan tai myrskyviemäriin.

Vaakasuoran hydrosulun funktion lisäksi sokea alue (erityisesti eristetty) vähentää maaperän jäätymistä talon ympärille, mikä vähentää talteenoton (nosto) todennäköisyyttä ja vähentää myös rakennuksen lämmönjohtavuutta. Sokea alue, jossa ei ole betonia, ei häiritse maaperän säännöllistä kostuttamista säätiön läheisyydessä ja sen seurauksena haitalliset vaikutukset, joita kasvien juuret voivat aiheuttaa. Turvalaite antaa myös rakennukselle esteettisesti täydellisen ulkoasun ja sitä voidaan käyttää jalankulkuväylänä.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Ympyrän ympäröivän suojarakenteen tulisi olla sama leveys, jonka koko on 20-30 cm suurempi kuin katon rungon uloimmuus yli rakennuksen seinän. Katsotaan, että se on noin 1 m (ja enemmän maaperällä). Sokea alue syventyy enintään puolet maaperän jäädyttämisestä alueella. Betonipäällysteen paksuus valitaan 7 - 10 cm: n (korkeintaan 15 cm, jos sitä käytetään kävelykeinä).

Suositeltu piki on 92-94 astetta suhteessa rakennuksen seinään (tai 10-100 mm / 1 metrin sokea alue). Kellarin korkeus rakennuksen risteyksessä olevan sokean alueen yläpuolella on 50 cm, jonka ulompi alareuna on nostettava noin 50 mm maanpinnan yläpuolelle, mikä estää veden kertymistä reunaan. Rakentamisen tekniikka edellyttää mahdolli- suutta integroituun liikkumiseen maaperän muodonmuutosten jälkeen kellariin nähden, mikä mahdollistaa lähes seinän laajennusliitoksen.

Kuinka tehdä sokea alue?

Merkintä tapahtuu kentällä, maan hedelmällinen kerros poistetaan. Aseta alla oleva hiekkakerros (savi). Geotekstiilit asetetaan (esimerkiksi kateaine). Muotti on muodostettu ottaen huomioon laajennusliitokset. Betonin kaatamisen alue on vahvistettu. Betoni päällystykseen valmistetaan oikeassa suhteessa ja kaadetaan muottiin. Päällysteen pinta näkyy valittuna kaltevuutena muotin reunalla ja tasoitettuna. Betonille annetaan aikaa kuivua.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Maalajeihin tarvitaan lapiot, pikkuhousut, lanka, mittanauha, varoitus, tapit. Lasketaan tarvittava määrä geotekstiilin (vedenpitävä kalvo) vesitiivisteelle. Vaaditaan vaadittua määrää ja mittasuhteita betonin sekoittamiseen tarkoitettuja komponentteja (pesty hiekka, vesi, sora, murskattu kiviainesta 5 - 10 mm, sementti) tai valmiiksi sekoitettua betonia (esimerkiksi laatua М400 ja edellä). Työkaluihin kuuluu myös sekoitin (kapasiteetti) laastin, lapion, kauhan, vaunun (venytyksen), kauhanmuodostuksen muodostamiseen. Pohjustuskerroksen sijoittaminen on varmistettava runsaasti hiekkaa (savea).

Muotti on muodostettu lankkuista, mutta myös haavasaha, taso, kynnet, vasara ovat hyödyllisiä. Vahvistus on tehty teräsverkosta (teräslanka), joka on tuotava. Tarvitset hitsauskoneen, työkalun raudoituspalojen leikkaamiseen. Betonin asettaminen ja tasoittaminen auttaa pitkää sääntöä, lastalla, spatulasilla. Sauman asennuksessa tarvitaan polyuretaani tiivistysainetta.

merkki

Kaivanto on merkitty talon ympärille tapilla ja linjalla. Sokean alueen vieressä oleva taso kellariin on osoitettu 1,5 metrin välein. Rakennuksen ympärillä poistetaan hedelmällisen maaperän kerros ottaen huomioon ympäröivän pinnan asettelu. Kaivannon pohja tiivistetään ja tasataan jo muodostetulla kaltevuudella (herbisidit voidaan levittää). Kanavien syvyys voi olla 500 mm (kallistusmailla).

Hiekkalaatan luominen ja tiivistäminen

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla, jonka pinta on myös profiiloitu kaltevuudella. Materiaali on runsaasti kostutettu ja särkynyt. Toimenpide on toistettava vähintään kaksi kertaa. Kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, sen pinta on huolellisesti tasoitettu.

vedeneristys

Sen laite käsittää kaksi kerrosta vedenpitävyyttä (esim. Kattopuhallus) hiekkaisella alustalla, jotka käärittyvät vähän seinään kompensoivan sauman aikaansaamiseksi. Liitoksissa materiaali on päällekkäin. Seuraavaksi geotekstiili peitetään ohuemmalla kerroksella hiekkaa ja sitten soralla (noin 10 cm paksuisella), jossa on ylemmän kerroksen kaltevuus ja tamped down. Veden tiivisteen lähellä on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Muottien luominen

Irrotettava puuosa suojaa betonin kaatopaikkaa. Se vahvistuu vahvoilla tapilla ulkopuolelta. Lomake tarjoaa poikittaislämpötila-liitokset (2 - 2, 5 m), jotka on asennettu, myös muottien kulmissa vinosti. Niiden tiiviys muodostuu puupaloista, jotka on asetettu reunalle (butyylikuminauhat), jotka on kyllästetty öljynjalostuksella ja peitetty bitumilla.

Lomakkeen reunojen on oltava tasaiset, jotta sääntöä voidaan soveltaa. Korkeuden korkeuden erotuksen on vastattava sokean alueen kaltevuutta. Muottien korkeus vastaa betonin paksuutta. Seinässä oleva laajennusosa (10-20 mm leveä) on täytetty kateaineella (hydro-turpoava johto).

Vahvistus ja täyttö

Käytetään 50x50 (100x100) mm: n metalliristikkoa, joka voidaan kiinnittää tukirakenteisiin, jotka asettuvat pohjaan 0,75 m: n askelin. Ristikko nousee 30 mm: n korkeudella raunioiden tasosta. Betonia vaivautetaan ja kaadetaan muottiosaan osiin yläreunan tasolle.

Betonissa ei saa olla ilmataskuja. Oikean osuuden betoniseoksesta jalkakäytävällä on vastattava tien betonia. Sokean alueen betonin koostumus on perinteinen (vastaava merkki on M400: sta ja yllä). Ratkaisuun suhteessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät lujuutta ja kestävyyttä.

Tasoitus ja kuivaus

Yläpinta on tarkasti kohdistettu sääntöön. Betonin eroosionkestävyys lisääntyy silitystä, joka tehdään 1 - 2 tunnin kuluttua kaatamisesta peittämällä pintakerroksen pinta kerroksella kuivaa sementtiä (laatua M400), jonka paksuus on 3-7 mm. Sitten pinta hiotaan päälle ja peitetään läpikuultamattomalla kalvolla. Sokea alue on valmis 10 - 14 päivän kuluttua.

Kuinka suojata sokea alue tuhoutumisesta?

Seinän paisunta- ja lämpötilaliitosten vedenpitävyyden leveys ja tiheys olisi säädettävä ja korjattava ajoissa. Jälkimmäiselle on parempi käyttää puuta, mutta vinyylinauhoja jopa 15 mm paksuina. Säteilymailla sokea alue ei ole kytketty talon kellariin, ja rakennuksen ympärillä se luo vedenpoiston ja vedenpoiston, jonka laite tehokkaasti valuu vettä ulkoiseen järjestelmään.

Betonipinnan tiiviyttä lisätään käsittelemällä syvällä tunkeutuvilla alukkeilla, vettä hylkivällä aineella, nestemäisen lasin ja sementin liuoksella. Lisäksi rakennuksen sokea alue on koristeltu kivellä, laattoilla (päällystys, klinkkeri jne.), Kiviä. Betonia käytetään laastina.

Korjaus betonisokeilla

Useimmiten kompensoivan sauman järjestäminen, joka ajan mittaan menettää laajentumisen aiheuttaman kireyden, epäonnistuu. Yleinen syy on heikentynyt tekniikka oikean betoniliuoksen ja lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden muodostamiseksi kovettumiselle. Lievä lisäys "käsitellään" tiivisteaineilla, täyteaineilla. Laaja aukko on kirjoittanut ja täytetty hiekkakiveä sisältävällä laastilla hienolla sora-aineella säilyttäen sokean alueen eristämisen pohjasta.

Sitten kuiva pinta pohjustetaan. Samoin sokeilla alueilla on halkeamia osien pinnassa: pienet ovat vuotaneet nestemäisellä hiekosementtilaastilla, suuret ovat kirjoittaneet syvemmällä kartiomaisen ja täytettynä hiekalla peitetyllä bitumimateriaalilla. Huomattavia tuhoja (halkeamia) betonoidaan uuden seoksen kanssa pitkällä jälkikäteen kostutetulla ja peittävällä kalvolla.

johtopäätös

Betoni-sokeat alueet, jotka jatkuvasti ympäröivät rakennuksia, toteuttavat luotettavasti ja tehokkaasti pintaveden poistamisen perustuksista edellyttäen, että ne on järjestetty asianmukaisesti. Tällaisten mallien etuna on suhteellisen helppokäyttöinen valmistus.

Miten tehdä betonielementti talon ympärillä

Alueen parantamiseen ja säätiön suojeluun on sisällytettävä sokea alue. Luottamuksellisimpia materiaaleja on konkreettisia, ja sinä opit tekniikkaan betonisen sokean alueen laitteesta talon ympärillä.

Sokean alueen toiminnot

Tärkein tekijä, jolla on tuhoisa vaikutus säätiöön, on vesi, joka saa sen alle. Sen vaikutus on erityisen vaarallinen matala, eli asetettu yläpuolelle maaperän jäädyttämistä, säätiöt. Sokean alueen päätehtävä on sementin veden poistaminen rakennuksesta. Toissijainen - käytä kävelytietä talon ympärillä.

Leveys, ristikaltevuus, sokean alueen paksuus

Ensimmäinen asia, jonka on päätettävä on sokea alueen leveys. Hiekkapohjaisille maapeille suositellaan vähintään 70 cm: n arvoa savesta - 1 m. Sinun ei pidä tehdä vähemmän, enemmän - kiitos.

Paksuus ei ole standardoitu, on mahdollista suositella 7 - 10 cm.

Aseta ristikkopinta niin, että vesi virtaa talon seinistä ulkopuolelle. Tason tontilla 2-3 cm / metrin arvo on optimaalinen. Sallittu ja enintään 10 cm per metri, edellä - uskotaan, että veden nopean virtauksen vuoksi maaperä tuhoutuu.

Kun olet määrittänyt numerot, voit siirtyä suoraan työhön.

Merkintä työtä sokea alueella

Ensin sinun täytyy huomata pohjan tulevan sokean alueen yläreunaan ja taivuttaa taaksepäin seinältä leveydeltään yhtä suurta etäisyyttä kuin vasara vahvikosta maahan. Tarkat mittaukset tarvitsevat tasoa, mutta voit käyttää vesitasoa.

Mittausten tarkkuuden tarkistamiseksi tee käänteinen liike, sen ydin on seuraava. Oletetaan, että siirrät tason merkkejä alkupisteestä ja menevät myötäpäivään talon ympärillä. Kiertämällä koko kehä, sinun on palattava lähtöasemaan samalla tasolla. Jos on eroja, tee samat mittaukset, mutta liikuta nyt vastapäivään rakennuksen ympärillä.

Merkittyjen pisteiden kautta kulkeva johto näyttää visuaalisesti, mihin korkeuteen sokea alue ja sen rajat kulkevat.

Sokean alueen allepoiston

Rajoitettu tontti on poistettava ruohosta ja roskista ja tarvittaessa kaivaa ylimääräistä maata. Kuvassa oleva sokea alue on 10 cm, sen alle on tehtävä hiekka tyyny - myös noin 10 cm paksu.

Yhteensä: maan ja kierteen välillä kaikkialla pitäisi kulkea 20 cm, jos enemmän, se ei ole pelottavaa - se tasoitetaan hiekalla.

Hiekkalaatikko

Kaikki on yksinkertaista: "vie enemmän - heittää edelleen". Vain hiekkaa on tiivistettävä. Edullisin tapa on vuotaa vettä, koneellisuuden ystävät voivat käyttää tärisevää levyä.

Jos maatilalla ei ole vettä tai laitteita, ainakin sinun pitäisi hypätä tai salata tappi ja metallilevy. Tällaisia ​​rakeja myydään myös myymälöissä. Yleensä tämä on vähäpätöinen asia, mutta sillä on suuri luovia mahdollisuuksia. Tuloksen tulisi olla litteä tyyny, joka toistaa tulevan sokean alueen ääriviivat, johteen ja hiekan välillä - 10 cm.

Muottien asennus ja vahvistaminen

Muottien osalta 100 mm leveä levy-tuuma sopii täydellisesti. Säilemme sen johtoon, sen ulkopuolella me levitetään hiekalla tai kiinnitämme ne kiinnikkeillä.

Betonisovelluksen vahvistamiseksi muurausverkko soveltuu esimerkiksi verkkoon 50 x 50 mm tai ohut (6-8 mm) vahvikkeella. Verkkokerrosten täytyy olla päällekkäisiä. Jos käytetään raudoitusta, se liimataan yhteen kerrokseen, jonka solu on noin 250 x 250 mm. On mahdollista eikä vahvistaa lainkaan, mutta ei sitä, että hiekka on hyvin tiivistetty - pinnoite voi puhjeta vuosien varrella.

Ennen vahvistamista hiekalla on toivottavaa laittaa muovikalvo. Seuraavaksi, kun kaadetaan betonia, seos ei kuivu nopeasti, antaen vettä maahan. Kestää enemmän aikaa, ja huvin hinta on halpa.

Betonipäällysteiden majakat

Ulkopuolella muotti toimii majakkana, ja seinille voidaan täyttää kipsilevyprofiili. Tällaisilla kiskoilla on kätevää vetää seos sääntöön tai mittatekniseen kotitekoiseen moppiin. Tietyllä manuaalisella kätyydellä ja koulutetulla silmällä mitään ei voida naulata pohjaan rajoittamalla sitä vain ohjaimelle. Se on raskaampaa, mutta jotkut säästöt ovat ilmeisiä (profiili, nappulat, lävistin etsiä, jos ei).

Materiaalien mittasuhteet betonisokea varten

Sokean alueen betonilla on vivahde. Rakennussäännöissä on osoitettu, että pakkasenkestävyys ja vedenpitävyys on täytettävä tielle, eli brändille M200.

On mahdollista tuoda materiaalia RBU: sta (betonitehtaasta), mutta sekoittimen usein vaikea päästä sisään sisään, kunnes se tarttuu betoniin, kunnes se tarttuu betoniin. Seosta voidaan edelleen tehdä itse.

Optimaalisena osuutena voidaan suositella sementtiä, hiekkaa ja murskattua kärkeä 1: 2,8: 4,6 tai 1: 3,5: 5,6. Ensimmäinen vaihtoehto sementtimerkille M400, toinen M500: lle. Sideaineen kulutus per 1 m 3 on noin 5 kpl 50 kpl, muut materiaalit katsotaan kertomalla vastaavalla kertoimella.

Kuinka paljon vettä tarvitset on vaikea sanoa. Mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on, sitä korkeampi vahvuus on, mutta kuivaa massaa ei ole mahdollista sekoittaa tavalliseen betoniseokseen ilman "vakavia infuusioita". Kyllä, ja helpompi tasoittaa muovimassaa. Tee yleensä koesarja, ja se tehdään jo olosuhteiden mukaan. Betonin tulee olla hyvin sekoitettu, helposti saavutettavissa eikä vapautettava paljon vettä, kun se asetetaan.

Voit lisätä plastisuutta vähentäessäsi sekoittumiseen tarvittavaa vettä, voit käyttää nestemäistä saippuaa tai astianpesuaineita. Ei ole tarvetta ottaa kalliita - tehtävä ei ole tehdä konkreettista puhtaampaa. Betonin lujuuden väheneminen pinta-aktiivisen aineen lisäämisen yhteydessä ei ole merkittävää, ja se on noin 5, enintään 10%.

Materiaalien laatu: sementtibrändi M400 - M500, murskattu kivenfraktio 5-10-20-40, ainakin hiekasta heittää saviä, jos ne ovat läsnä siellä.

Itsenäinen betonisekoittimen valmistelu sokea alueelle ja sen asentaminen

Tunnin X on tullut pian talosi sisustaa sokea alue. Koska meillä on omat kädet konkreettisesta sokea alueesta ja se on suunniteltu aloittelijoille rakentamisessa, pidämme yksityiskohtaisemmin esillä olevasta yksinkertaisesta asiasta: sekoittamalla betonia.

Mittamäärät ovat kauhat - yksinkertaisesti ja selkeästi. Esimerkiksi betonisekoittimessamme voit sekoittaa betonia normaalisti yhteen sementtikauhaan. Joten, hiekka tulee olemaan 3 kauhaa, ja roska 5. Vesi ja pesuainetta maun mukaan. Jos sekoitin on alle 140 litraa, sitä ei voi valmistaa paremmin betonina kerrallaan (seoksen optimaalinen tilavuus on noin puolet passin rummun tilavuudesta).

Ensinnäkin kaada vettä, jotta sitä ei liioiteta - hieman yli puolet ämpäristä. Lisää muutama pisara pehmitintä, anna rummun tehdä muutama kierros. Kaada kaivo ämpäri, sitten sementti, antaa jälleen hieman kierre. Sitten voit kaataa rauniot ja hiekan mihin tahansa järjestykseen - sillä ei ole väliä. Tällainen kuormitusjakso ei salli hiekan tai sementin tarttua rummun seiniin. Ei ole tarvetta kiirehtiä - jos massa on kuivaa, niin muodostuu kokkareita, jotka täytyy rikkoa lastalla, lapioilla tai muilla improvisoiduilla keinoilla. Joten prosessissa tarvittaessa lisää vettä.

Seoksen asettaminen on yksinkertaisinta. Heittäkää lapio tai kauhat betoniin muottipesään ja tasoita se mopilla (paremmin sääntö) valokeilojen mukaan. Liikkeet ovat helppoa, edestakaisin pieni amplitudi.

Asennusprosessissa nostamme ristikkoa siten, että pohja on 3-5 cm: n betonia suojakerrokselle tai etukäteen laita jotain kiinteää verkon alle, esimerkiksi keskikokoista murskattua kiveä.

Jos on välttämätöntä keskeyttää betonikivetilan laite pitkään aikaan, on suositeltavaa, ettet repeyty seoksen kerrosta äkillisesti, vaan tehdä pieni askel. Prosessin jatkaminen on helpompaa siirtää yhteistä.

Sokean alueen kaatamisen jälkeen peitä betoni kalvolla, jotta kuivuminen auringon alla tai päinvastoin eroosio sateiden aikana ei onnistu.

Mahdolliset virheet

Betoniholkkia ei tarvitse sitoa taloon poraamalla vahvikkeen pohjaan. Tämä on väärä. Sokean alueen on sovittava tiukasti tukikohtaan, mutta sitä ei saa sitoa rakennukseen. Muuten, kun talo romahtaa, se murtuu.

Ehkä tämä on ainoa vivahde, jota emme pitäneet yllä.

Sokean alueen eristys

Tarkemmin: eristys sokea alueella. Hän ei itse tarvitse lämpöeristystä, mutta eristyksen asettaminen suojaa maan alle sen jäätymiseltä. Jos säätiö on matala, se vaikuttaa myönteisesti hänen työhönsä. Maaperä jäätyy kuin vinossa, kun otetaan huomioon 1 metrin betonirakenteen leveys, huurteen tunkeutumisen syvyys vähenee huomattavasti.

Paras vaihtoehto eriste - polystyreenilevyt, joissa on merkinnät "säätiölle". Ne asetetaan suoraan hiekkalaatikkoon, kun taas polyeteenikalvoa ei tarvita. Jos sokea alue on eristetty, sen vahvistaminen on välttämätöntä.

johtopäätös

Sokea alue on välttämätön osa rakennusta. Nyt tiedät miten tehdä konkreettinen päällyste omalla kädelläsi. Itse asiassa se on yksinkertainen.

Kysy alla olevista huomautuksista tai postitse. Tilaa uutiskirje. Menestys sinulle, ja hyvä perheellesi!