Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Livnevka ja viemärit talon ympärillä: tee-se-itse-viemäritekniikka

Puhdas ja kuiva telakan sateen jälkeen, nurmikolla ja pehmeillä sännöillä, terveillä kasveilla ja ihanteellisesti sileillä poluilla ei ole pudeleita, jotka ovat seurausta hyvän vedenpoiston suunnittelusta ja asennuksesta. On vaikea saavuttaa tällaista tulosta omalla ilman vaikuttavia kuluja, mutta on realistista, jos ommuttelet myrskyn omalla kädelläsi pintojen tyhjentämiseksi ja sadeveden poistamiseksi. Yhdistettynä myrskytilaan (vedenpoisto katolta), myös viemäriverkosto pienentää kosteuden tunkeutumista syvälle maaperään - kuormitus syvyysverkkoon kellarihavedestä laskee.

pitoisuus

Sadeveden poistaminen paikassa: viemärijärjestelmä ja viemärijärjestelmä ↑

On syytä suunnitella kuivatusverkostojen ja myrskyjen viemäröintiä jo ennen rakentamisen aloittamista. Säätiön suojaaminen seinäjärjestelmän muodossa on helpompi asentaa, jos säätökuoppia ei täytetä. Rakennus on käynnissä ja laitteita on paikalla, joten on suositeltavaa tilata kaivaminen, jotta ei kaivaa käsin eikä kuljeteta likaa puhdistetulla alueella. Suoja sulatusta ja sadevedestä on:

Kuivaus ja kuivatus talon ympärillä

 • Pinta Linearinen myrskyjenpoisto - sadeveden kerääminen ja poistaminen maanpinnasta.
 • Storm-jätevesi - viemäriputkista virtaavan veden poisto.
 • Pistekuivatus - paikallisten alueiden kuivatus ongelmallisella luonnollisella ulosvirtauksella.

Ajaminen kosteudelta pinnalta: viemäröintijärjestelmä

Storm-viemärijärjestelmä ↑

Storm-viemäriverkko on varustettu päätelmällä yleiselle moottoritielle, jos lähistöllä on keräilijä tai kaupunkien viemäriputki. Siinä tapauksessa, että kaupungin verkko haarakonttorit sijaitsevat suurella etäisyydellä, paikallisen salaojitusjärjestelmän ja myrskyviemäriputken lähdöt on järjestetty kahdella tavalla: suodatuskentälle (kerros, joka on täynnä roskaa kosteuden poistami- seksi maaperään) tai vastaanottosäiliöön (jätevesisäiliö, säiliö, tienvarsi). Vedenpoisto yksityisestä jätevesistä yleiseen kotitalousviemärijärjestelmään on kielletty.

 • Kattoluukut, jotka on asennettu katon rinteille.
 • Downspouts.
 • Vettä vastaanottavat säiliöt.

Vastaanottosäiliö, jossa on pistorasia

 • Ulkoiset viemäriputket, jotka on liitetty vedenottosäiliöihin.

Säiliöt on asennettu tyhjennysputken pistorasiaan, liitä suutin viemäriputkeen. Putket, jotka putoavat kaltevuuden alle purkauspaikkaan.

Viemäröinti: pinnan sadevesijärjestelmän ominaisuudet ↑

Sivuston pintavedenpoistojärjestelmä koostuu yhdestä verkostosta kytketyistä pisteistä ja lineaarisista haarautumisuuksista, jotka johtavat vedenottoon. Paikan päällä vallitseva myrskyjuoppaus on avoimien kanavien muodossa, kaivettu rinteen alle purkauspaikkaan. Merkintä suoritetaan vasta tutkittuaan luonnollisen ulosvirtauksen suunnan rankkasateiden aikana. Muista muodostaa viemäriverkot:

Viemäriverkko: pistevesialtaat ja myrskykauhat

 • Alueen kehällä.
 • Rinteillä ja luonnollisissa urissa.

Viemäröintihaarat rinteessä

 • Raiteiden ympärillä.

Talon ympärillä vallitsee myrskyjuova - rivi, joka on asennettu jalkakäytävälle koko rakennuksen ympärysmitta. Puhdista telakka, kaakeloitu, muodostaa kanavia sisäänkäynnin autotalli, lähellä kuistilla, vaiheet.

Branch kuivatus tyhjennys

Pisteputkivuotot putoavat paikoissa, joissa ei ole tarvetta asettaa viemärijärjestelyjä: kastelujen väliin, lähelle tyhjennysaukkoja (alueilla, joilla ei ole myrskyviemäriä). Tyhjennys pisteiden tyhjennyskaivoista johtaa kokonaispintaverkon purkausputkeen.

Integraatio: Onko mahdollista yhdistää viemärijärjestelmä viemäriverkkoon ↑

Kaksi erillistä verkkoa: viemäröinti ja sadevedet

Optimaalinen järjestelmä talon tyhjentämiselle talon kanssa on talon ympärillä erillinen vedenpoisto- ja sadevesiverkot. Ei ole toivottavaa liittää lineaarisia kanavia jäteveden kanssa: rankkasateiden tai lumen nopean sulamisen aikana yksi putki ei pääse käsiksi eikä ylivuoto tapahtuisi vedenottoaukkojen kautta.

On suositeltavaa yhdistää viemäröinti ja viemäröinti yhdeksi kaivoksi vain yhdessä tapauksessa: jos kaivantoa kaivetaan poistoaukosta, käytetään viemäriputkia, mutta ei rei'itettyjä putkia. Putket suoritetaan yhdensuuntaisesti betonirakenteen pohjan kanssa. On mahdotonta sijoittaa ilmatiiviitä viemäriputkistoa kanavaan tyhjennystodistuksen avulla: putken halkaisija pienentää ojan hyötyä ja aiheuttaa vaikeuksia kaivannon puhdistamisessa.

Yleinen viemäröinti ja sadeveden poisto suodatustunneliin

Sen sijaan, että yritettäisiin yhdistää viemäröinti ja lineaarinen viemäröinti yhdeksi putkeksi, on parempi tehdä yhteinen vastaanotin, varsinkin jos et voi tehdä tie-inä kaupunkitielle. Rainvettä voidaan käyttää keinotekoisten säiliöiden juottamiseen tai täyttämiseen. Muoviset säiliöt on asennettu vastaanottimiksi, tai kaivoja ei ole tehty pohjaan - tyhjennä saapuva neste maahan.

Kuinka tehdä maaperän myrskyjen tyhjennys ja maan talon ↑

Myrskyn kuivatus on pintajärjestelmä, joka ei vaadi runsaasti kaivamista ja syväporausta, joten voit tehdä yksinkertaisen johdotuksen omin käsin. Ennen työn aloittamista määritetään linjat ja valuma-alueet pakollisen järjestelyn kohteet ja suunnitellaan poistumisreitti. On mahdollista havaita kaikki paikat, joissa luonnollinen ulosvirtaus on riittämätön, rankkasateiden aikana ja lumen sulamisen alkamisen jälkeen. Vaatii myös laajan lineaarisen myrskyn valuma-alueen asentamisen maahan, joka on kyllästynyt kosteaan maaperään, ei absorboi vettä pinnalta.

Alustavia laskelmia tarvittavista materiaaleista on hyödyllistä laatia suunnitelma kanavajärjestelmään.

Storm-viemäröintiasennussuunnitelma

Materiaalit: mitä tarvitaan myrskyn kuivatusverkon asentamiseen ↑

Luettelo materiaaleista, joita tarvitaan omalla myrskyn valuma-alueella ja järjestelmän asennus talon ympärillä:

 • Lautaset (vesikourut) asennuksen ympärille. Tuotantomateriaalit - muovi, polymeeriseos, betoni. Muoviset kanavat asennetaan alueille, joilla hila on vähäinen fyysinen vaikutus: nurmikon reunassa, sängyissä. Betoniovet - vahva ja kestävä. Tällainen lokero säilyttää kuormituksen 25 tonniin. Aseta paikkoihin nostettujen kuormien kohdalla: pihoilla, joilla on jatkuva liikenne, pääsyteillä. Valitse myös ja suojaava säleikkö: metalli ja valurauta - alueille, joissa on voimakas kuorma, koriste-muovi - nurmikolle, puutarhaan.

Röyhtäjät kattoikkunat

 • Liitoselementit, tukialukset, pohjat. Lisäaineita, joita valmistaja suosittelee käyttämään kanavia asennettaessa. Asenna välikkeet muovilaatikoiden sisällä.
 • Hiekka-ansoja. Hankitaan erikseen tuotteita asennettavaksi lineaariseen järjestelmään ja asennettavaksi myrskyvesisyöttöihin.

Seinämillä - valmistellaan putken poistoaukkoa

 • Storm veden tuloaukot. Levitä pääosin valmiita muovisäiliöitä. Ulkoseinät on varustettu valmistelulla liitäntää varten. Muoviset vastaanottimet on helppo asentaa toisiinsa - on mahdollista koota minkä tahansa korkeuden omaava säiliö.

Säiliöt, joissa kori ja suuttimet

 • Geotekstiilit. Kankaalla tyhjennystulpat, joissa ei ole kouruja.

Synteettinen läpäisevä kangas

 1. Hiekka, hiekka. Rikkomuksen murto - keskikokoinen ja suuri.
 2. Ratkaisu täytteen täyttämiseksi kaivannoissa ja vedenottoaukossa.
 3. Viemärikaivoja. Valmis muovi tai aallotettu putki, jolla on suuri halkaisija.

Tehtaan PVC-viemärikaivoja

 • Putket ulkoilman viemäreihin ja varusteineen.
 • Rakentamistyökalu. Tarvitaan kovia levyjä muottiin, kanaviin, tappeihin ja telinejohdoihin, lapioihin, poimiin, rakennustasolle.

Pisteen sisäänsyöttöjen asennus ↑

Vesipisteisiin kuuluvat vedenpoisto- ja tyhjennyselementit, jotka on asennettu viemäreiden poistoaukkoon. On tarpeen suunnitella asennus siten, että viemäriveden virtaus jää täsmälleen arinan keskelle.

Kaivon reunan tulee olla tasainen koristeellinen pinnoite.

Kapasiteetin asentamisen kaivon mitat määräytyvät vastaanottimen korkeuden mukaan, lisäämällä jopa 30-40 cm vuodevaatteisiin ja pohjaan. Ympäryksen varrella on oltava aina 5 cm: n rako kummallakin puolella. Kaivaa syvennys, kohdista seinät ja pohja. Muista tarkistaa vaakatasoinen pohja ja kulma siten, että kapasiteettia asennettaessa ei ole siirretty.

Taso tarkistaa

Alareunassa muodostuu tiheä kymmenen senttimetrin kerros tamped sand. Hiekkapohjaiseen tyynyyn asetetaan kerros 25 cm korkealle murskattua kiveä. Pohja on suositeltavaa betoniliuoksella. Tulva pohja jätetään useita päiviä, kunnes se on täysin kovettunut tai säiliö on kiinnitetty tuoreeseen liuokseen (tarvittaessa kiinteä kiinnitys).

Kapasiteetti sivuliikkeellä

Asenna betonialustalle myrskyvesisyöttö niin, että säiliön kansi on samassa tasossa kuin sokea. Jos asennus suoritetaan ennen päällysteen pinnoittamista, jätä kaivon vapaa reuna maanpinnan yläpuolelle laatan tai kiven korkeuteen.

Vastaanottimen asianmukainen asennus

Sivun aukot ovat täynnä raunioita tai täynnä betonia. Ennen täyttämistä pistorasiaan on liitetty liitäntä. Asenna sisäosat: kori, väliseinät, kiinnitä kansi.

Avoimen myrskyjärjestelmän järjestely säätiön ympärillä ↑

Rakennuksen ympärysmitta ympäröivän myrskyvesi voidaan suunnitella renkaaksi, joka on suljettu keräyspisteeseen ilman tarkastuskaivoja. Puhdistukseen on järjestetty kokoontaitettavat hiekkasoljet. Lineaarisen järjestelmän säännöt:

 • Säätiön reunasta tulee olla 50 cm. Optimaalinen - suunnitella kanavat kulkureittien tai sokean alueen reunalla.

Lokerot - sokean alueen reunalla, jolla on korkeus varastolle laatoille

 • Kanavien syvyys määräytyy alustan korkeudella koristekuvulla, johon lisätään keräyskerroksen korkeus - jopa 40 cm.
 • Leveys - jopa 50 cm.

Jotta varmistat, että asennetut kourut eivät muutu eivätkä muutu ajan kuluessa, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä kaivutyön aikana. Pohja, seinät pitäisi olla sileä ja luja. Alareunassa ne tekevät aina tavallisen hiekkalaatan ja murskattujen kiviainesten.

Muovilokero asennetaan tehtaalle

Lokeroon (erityisesti muoviin) ei ole vääristynyt, on parempi tehdä betonipohja asennusta varten. Betonikerroksen paksuus - 5 cm.

Liuos asetetaan liuokseen

Valmistetuissa kaivannossa asennetaan vesikourut. Rakennukset on liitetty toisiinsa erityisillä lukoilla. Äärimmäiset kohdat (linjan alussa ja lopussa) suljetaan muovi- tai metallipistokkeilla. Jos käytetään muovisia kouruja, tehdasvälikappaleita asennetaan sisään.

Hiekkasulku tyhjennyslinjassa

Kaivojen ja kaivojen seinämien väliset raot ovat täynnä raunioita tai betonisoituja. Hiekka-ansoja asennetaan pitkiin osiin - syvennetyt matot mekaanisella suodattimella. Asennuspaikoissa viemäriputket on yhdistetty hiekkakammioihin. Kaivauskaivurit kaivetaan kulmassa.

Budjetin myrskyn valuma-alue: rakenna avoimia kanavia ↑

On mahdollista ottaa sadeveden puutarhaväyliltä, ​​kukkapenkiltä ja aita pitkin taloudellisesti avoimella tavalla. Valmiiden lokeroiden sijaan täytä myrskyjen tyhjennyskanavat. Suunnitelluilla linjoilla kaivaa kaivannot. Syvyys - 50 cm, leveys - 50 - 60 cm.

Kourujen sijaan - täyttöaukko

Sivuliike, jossa kaltevuus vastaanottavan säiliön suuntaan. Seinät - kulmassa pohjaan virtaavan veden paineen vähentämiseksi. Hiekkastäyttö suoritetaan alareunassa. Tarkista kaltevuuden oikeellisuus. Yksi metri - korkeusero korkeintaan 3 cm.

Putki roskan täyttöön

Geotekstiilit asetetaan hiekkakerrokselle. Reunat ovat vapaat. Kaivannon koko leveydestä, raunio on peitetty jopa 30 cm: n kerroksella. Järjestelmä, jossa viemäröityjä rei'itettyjä putkia kaatuessa, on kestävämpi. Kierrä kankaan reunat päällekkäin.

Kuiva puro koristeellisella täyttöllä - kaunis viemäriverkko

Ylhäältä, viemärikahva on täynnä koristeellisia materiaaleja: joki kiviä, monivärinen sirut, kivi. Kuivausvirrat - esteettinen ja taloudellinen ratkaisu.

Viemärikaivo ja tyhjennysventtiili ↑

Jätevesi on järjestelmän liitäntäpiste. Matalalla vedellä ja hyvällä veden absorboivalla ominaisuudella maaperän viemäriverkkoon, joka on asennettu roskalaatikkoon. Kaivon läpi ilman veden pohjaa tunkeutuu maahan.

Tyhjennä hyvin latauspohjalla

Jos suodattimen asennus ei ole mahdollista, nestettä tyhjennetään tyhjennysastista yleiseen myrskyn päähän tai viedään alueen ulkopuolelle - luonnolliseen säiliöön, ojaan. Poistaminen kuopasta voidaan tuoda alueelle kaivettuun lampiin tai vastaanottosäiliöön.

Video: asentaminen huuruveden talon ympärillä ↑

Vyöhykkeet ja lineaarinen avoin viemäröinti ovat vain pohja-alueen pintaosa. Eri syvyyksissä olevien rakennusten ympärysmitta on tarpeen luoda 3 - 4 erilaista vedenpoistojärjestelmää. Verkostojen valinta ja tekniset parametrit riippuvat maaperän koostumuksesta, säätiön syvyydestä. Riippumatta syvä salaojitusverkot - ei sen arvoista. Laskutoimitukset tulee käsitellä asiantuntijoiden toimesta ja kaivostoimintojen asentaminen parhaiten tapahtuu heti perustuksen jälkeen. Jopa ennen rakentamisen altaan säiliö syvä tyhjennys. Järjestelmän kykyä siirtää vettä suurina määrinä, mutta myös säätiön kestävyys riippuu laskelmien tarkkuudesta.

Kuinka suihkuttaa talosi - laitteen ominaisuudet ja asennus

Kaikki yksityiset talot altistuvat ilmakehän sademäärästä. Ennemmin tai myöhemmin jokainen asunnonomistaja alkaa miettiä myrskysuojaa hänen juoniinsa. Itse asiassa se kerää tehokkaasti ja myös poistaa sademäärän sivustolta. Monet ovat vakuuttuneita siitä, että tämä järjestelmä on katolla. Itse asiassa tämä on monimutkainen mekanismi, joka sisältää monia elementtejä. Puhumme siitä, kuinka voit tehdä sadeveden sivustossasi.

Veden hävittämisperiaatteet

Työssäkäynti on parasta tutkittaessa tärkeimpiä kuivatuskohteita. Koko järjestelmä olisi suunnattava pääperiaatteeseen - viemärit kerätään katolta samassa virtauksessa ja ohjataan sitten keräilijälle. Joten kaikki tärkeimmät elementit kerätään yhteisellä valtatiellä, joka suorittaa läpiviennin.

Yleensä sadeveden purkausmenettely on seuraava:

 • Katon kattava vesi virtaa katon kouruihin;
 • Viemäröinti virtaa tuloaukkoon, joka lähetetään keräilijälle.

Jos mainitsemme viemäröintijärjestelmän, sillä on myös merkittävä paikka. Se ratkaisee, missä suurin määrä vettä kerätään.

Miten suunnitella ja laskea myrskynpoisto

Jos haluat tehdä kaiken työn omalla kädellä, mutta ei ylimääräistä rahaa, sinun on suoritettava kaikki laskelmat etukäteen. Muutoin saat seuraavan ongelman:

 • Älä laske kaikkia vivahteita. Järjestelmä ei selviydy vaaditulla työmäärällä;
 • Tee kaikki marginaalilla silmään. Lisärahaa käytetään.

Tarkka laskelma saadaan, jos seuraavat tiedot ovat saatavilla:

 • Alueelle ominainen sademäärä (tilavuus). Ne löytyvät, jos tutkit SNiP: tä.
 • Kun sulamisvesi on poistettava, tiedot lumipeitteen tasosta. Täällä tarvitaan sateen sade.
 • Jäteveden keräysalue.
 • Maaperän parametrit paikan päällä.
 • Maassa käytettävissä olevien viestien sijainti.

Kun sinulla on kaikki tiedot, voit tehdä kaikki laskelmat jäteveden määrästä. Laskennassa käytetään seuraavaa kaavaa:

Laskelmissa tarvitaan korjauskerroin. Se on erilainen eri pintamuodoille:

Laskennan tulosten mukaan tulee olla halutun putken halkaisijan valinta. Haussa on käytettävä SNiP: n nykyistä taulukkoa.

Hankkeessa tulisi myös harkita menetelmää nesteen siirtämiseksi säiliöön. Jos on olemassa sellainen tilanne, että myrskyviemärijärjestelmän kaltevuus ei riitä ajovirtaan, on pakko-menetelmää käytet- tävä pumppujen avulla.

Järjestelmäelementit

Koska sadevedenpuhdistusjärjestelmä on tarpeen sedimenttien keräämiseksi ja poistamiseksi, tärkeimmät rakenneosat ovat putket, lokerot, myrskyvesisyötteet. Toiminto riippuu komponenttien oikeasta valinnasta ja asennuksesta. Seuraavaksi harkita elementtejä rakentaminen huuruveden.

Vastaanottoelementit

Storm veden tuloaukot. Tarvitaan nesteen keräämiseksi katolta, betonipinnoilta jne. Rakenteellisesti, se on säiliö, jolla on haara yhteiseen viemäriputkeen. Materiaalin tuotanto on erilainen, mutta useimmiten ne ovat polyeteeniä tai polypropeenia.

Edellytyksenä on suodattimien läsnäolo, jotka suojaavat tukkeutumisjäännöksiltä. Ne ovat eräänlainen kori, joka voidaan vetää ulos puhdistukseen. On myös laitteita, joissa on sytyttimet epämiellyttävien hajujen viivyttämiseksi.

Ovilavat. Edellisen kohteen analyysi. Ne on kuitenkin asennettu lähelle sisäänkäyntiä. Se on suojavaipan yläosassa, ja kosketus putkeen liittymään alareunaan. Tällaisten kuormalavojen käyttö ratkaisee 2 ongelmaa:

 • Kerää ja poistaa nestettä rakennuksen sisäänkäynnillä;
 • Puhdistaa rakennuksen sisään tulevien ihmisten kengät. On erityinen säleikkö, joka on muun muassa koristeellinen elementti.

Putket ja lokerot. Komponentit, joita pitkin neste liikkuu. Suorat jätevedet vesistöjen tulvista viemäriin.

Wells. Tarjoa keskenän sadeveden talteenotto sekä vakaa sadeveden toiminta.

Laitteet suojella myrskyjä

Hiekka-ansoja. Ovat pakollinen osa. Päätehtävänä on pitää hiekkaa tai maata. Suojaa putket tukkeelta ja anna koko järjestelmän toimimaan optimaalisesti.

Toimintaperiaate on seuraava: vesi joutuu hiekkasaumaan. Laitteen virtausnopeus pienenee, koska sen koko on suurempi kuin tyhjennysputki. Maaperähiukkaset asettuvat pohjaan, ja neste liikkuu edelleen ulospäin suuntautuvan putken suuntaisesti.

Aivan kuten sadeveden vastaanottimilla pitäisi olla korin suodattimet poistamaan epäpuhtauksia.

Öljynerottimet ja öljynerottimet. Laitteet, jotka ovat pakollisia asennettavaksi teollisuuslaitoksiin. Erityisen tärkeä asia on silloin, kun jätevesien huuhtelu- ja jätevesien yhdistelmä on esimerkiksi autojen pesuissa.

Suodattimet. Sadeveden keräys- ja hävittämisjärjestelmät eivät pysty toimimaan ilman erilaisia ​​suodattimia. Ne voidaan puhdistaa mekaanisista epäpuhtauksista, suorittaa syväpuhdistus tarvittaviin terveysvaatimuksiin. Suodatuslaitteet ovat seuraavat:

 • Mekaaninen. Yksinkertainen rakentava, mutta erittäin tehokas. He suorittavat pääasiallisen puhdistuksen - suspendoituneista hiukkasista. Ensimmäinen puhdistusvaihe tehdään höyrykattiloilla, tuloveden sisääntuloissa. Toinen vaihe suoritetaan koreihin, jotka hakevat pieniä roskia. Pitkä käyttöikä on erittäin tehokas.
 • Sorptio. Koska haitallisten kemikaalien esiintyminen on sateessa tai sulavedessä, on tarpeen puhdistaa ne. Tällainen puhdistus tapahtuu sorptiosuodinelementtien avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat veden kulkeutumisen itse, puhdistamisen haitallisilta aineilta. Sorbenteina käytetään aktiivihiiltä, ​​schungitia ja erityisiä aineita.

Tapoja kerätä vettä

Veden ja suunnittelun vaihtoehtojen perusteella myrskyviemärit voidaan jakaa kahteen tyyppiin - pisteen ja lineaarisen.

Dot-järjestelmä

Siinä on sisääntulot, jotka on asennettu katon alla katolta. Jokaisella laitteella on oma linja, joka on osa yhtä moottoritietä. Kuten jo aiemmin mainittiin, niillä on suojaavat ruudut sekä hiekkasilmukat.

Lineaarinen järjestelmä

Suunnittelulla sademetsä koostuu verkosta, jossa on pohja- tai putkilinjojen verkostoa tai jotka on asetettu avoimesti. Avoimiin lokeroihin on saatavana myös hiekkakuiluja ja suojaverkkoja. Erona pisteviivalla on se, että lineaarinen pystyy absorboimaan nesteen sekä katolta että koko alueelta. Merkittäviä ympärysmittoja varten on välttämätöntä soveltaa tätä mallia.

Ennen työn aloittamista on siis tarpeen määrittää veden keräysmenetelmä, koska alkuvaiheessa vaaditaan valmistelutöitä.

Kuinka syvä kanavien asettaminen

Sinun on valittava kirjanmerkin taso ottaen huomioon sivustosi ehdot. Joten esimerkiksi pienissä putkissa syvyys on 30 cm, kun putkistot ovat jo keskikokoisia, sinun on syytä mennä syvemmälle 50 cm: iin, suuremmille ulottuvuille tietenkin tarvitaan toinen syvyyden taso - jopa 70 cm.

Jos et halua sukeltaa liikaa maahan, kirjanmerkin syvyyttä voidaan pienentää. Esimerkiksi keräilijää ei tarvitse asentaa maaperän jäädyttämistä korkeammalle tasolle. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse syventää kanavia. Kerääjän jäädyttämisen sulkemiseksi on tarpeen lämmetä.

Voit pienentää kaivannon syvyyttä, mutta älä yritä liikua liian pitkälle. Joten, myrskyjen jätevesijärjestelmän kaltevuuden pitäisi olla riittävä riippumattoman nestepinoon. Tämän perusteella keräilijä on joka tapauksessa sijoitettu tuloaukon alapuolelle. Juuri tästä hetkestä hankkeen kehittäminen on hyödyllistä. Hän laskee etukäteen tarvittavat puolueet.

Mikä on puolueellisuus

Sademäärän kaltevuutta säädellään valtion standardilla. Jos edetään tästä, taso on seuraava:

 • Putket 150 mm - 8 millimetriä rataa kohden;
 • Putki 200 mm - 7 millimetriä rataa kohden.

Totta, voit ottaa huomioon sivuston vivahteet ja muuttaa näitä arvoja hieman.

Roskalaatikon on oltava alhaisempi, kuten toiminnan periaate on säilytettävä niin, että kiinteillä elementeillä on aikaa sijoittaa pohjaan.

Asennusprosessi

Alkuvaiheessa on viemäröintikanavien asentaminen kattoon ja viemärien viemäröinti. Lisätoimet alkavat sivustolla.

Kaikki asennukset alkavat myrskyn vedenottoaukkojen asennuksella. Ne on asennettava suoraan katon tyhjennysputkien alle. Jokainen vastaanottava laite on kytkettävä yhteen runkoon. Polvilla varustetut viemärit yhdistetään vastaanottimiin.

Seuraavaksi sinun pitäisi aloittaa kaivantojen valmistelu. Putket on kiinnitettävä hiekkapyyhkeeseen, jonka paksuus on vähintään 100 mm. Edellä on jo todettu, että vaadittava gradientti on pakollinen, jota on seurattava jatkuvasti.

Voit vähentää maansiirtotöiden määrää, voit laittaa hulevesiannoksen putkilinjan yhteen valmistettuun kaivantoon. Mutta niitä ei voi yhdistää. Viemäriverkko on sijoitettava alla, ja sen päälle on jo myrsky.

Jos yhteenvetoamme kaikki toiminnot, voimme sanoa, että kaikki putkistot on tehty yhdeksi putkijohdoksi keräilijälle.

Keräilijän osalta on tärkeää huomata, että se on toimitettava elementtien kanssa veden pinnan säätämiseksi ja sen puhdistamiseksi saastumiselta.

Kun kaikki putkilinjat on yhdistetty ja asetettu, kaikki kaivannot on peitetty palkilla.

Luonnollisesti asennuksen jälkeen sinun on suoritettava suoritustarkastus. Sadeveden määrä tarkistetaan seuraavasti: kaikki sisääntulot kaadetaan veden ämpäriin, pino prosessia havaitaan. Sinun pitäisi myös etsiä vuotoja. Jos niitä on, poista ne välittömästi. Jos kaikki toimii hyvin, peitä säleiköt sellofaanilla, peitä kaivanto maan päällä.

Sadeveden ja viemäröintijärjestelmien yhdistelmä

Aikaisemmin sanottiin, että on mahdotonta yhdistää myrsky- ja viemäröintijärjes- telmiä yhdellä moottoritiellä. Tarjoamme kuitenkin tärkeimmät kohdat sopivaan järjestelyyn.

 • Yhdistelmä ei ole sallittua.
 • Viemäröinti sijaitsee syvemmällä kuin maaperän jäädytys.
 • Jätevedenpoistoon on syytä tehdä syvempi kaivanto, joka muun muassa on täytettävä rauniolla. Runkojen käyttöä selittää se, että se mahdollistaa pohjaveden putken paineen poiston ja siten suojan putken tuhoamiselta.
 • Vedenpoiston asennus suoritetaan myös kaltevuuden mukaan.

Jätevedenpuhdistus- ja myrskevedenpuhdistusjärjestelmä yhdellä kaivoksella: käyttöperiaate ja järjestelyn vivahteet

On monia syitä, miksi talo on rakennettava tontille korkealla pohjavedellä. Mutta seuraus on aina sama - jos et varusta suojaa tulvia vastaan, jokainen kevät saapuu paikalle, joka pestään maaperän, pohjan ja talon kellarista.

Ongelman ratkaiseminen auttaa asentamaan asianmukaisesti viemäröintijärjestelmän ja myrskyviemäriputken. Jos tiedät pohjaveden tasosta tonttien ostamisvaiheessa, on edullista suunnitella talteenotto- ja myrskyvesijärjestely sekä itse talon rakentaminen. Tällöin voit säästää rahaa ja tehdä sadeveden ja vedenpoiston yhdestä kaivosta.

Mahdollisten myrsky- ja viemäriverkostojen rakentaminen jopa rakennusvaiheessa voi ratkaista monia ongelmia tulevaisuudessa.

Mitkä ovat tyhjennys- ja myrskyviemärit?

"Sadeveden" (eli myrskyjärjestelmän) päätehtävä on kerätä yhteenliitettyjä kouruja ja putkia, vettä katolta - sateelta tai sulasta. Sateella on kaksi osaa - ulompi (kouru katon alla) ja maanalainen (vastaanottimet ja putket, jotka ohjaavat vettä talosta). Se osa, joka on maassa, katon ja sokean alueen vesi ja poistetaan sitten paikalta.

Viemäröinti on välttämätöntä ylimääräisen veden keräämiseksi maasta, ts. tyhjennä se. Pohjaveden pinnan tärkeimpänä tehtävänä on estää pohjaveden nousu estääkseen alueen tulvat.

Koska molemmat järjestelmät tarjoavat veden poistamisen erikoisajoneuvoille, yhdistetyn vedenpoisto- ja huuruveden käsittelyjärjestelmä näyttää erittäin houkuttelevalta toiminnallisuuden ja talouden kannalta. Kerättyä vettä voidaan käyttää teknisiin tarkoituksiin, esimerkiksi kasteluun.

Tämä on tärkeää! "Yhdessä kaivannossa" ei tarkoita sitä, että samoja putkia käytetään vedenpoistoon ja viemäröintiin. Tällainen järjestelmä on ehdottomasti kielletty siksi, että sateenkauden aikana sademäärä on järjestelmällisesti liian täynnä. Jos sama putki toimii kuivana, niin parhaimmillaan vedenpoisto keskeyttää tilapäisesti.

Viemäröinti ja myrskyviemärit: näiden järjestelmien lajikkeet ja niiden ominaisuudet

Järjestelmissä on täysin erilainen rakenne, samoista elementeistä vain putket ja kuopat. Samanaikaisesti ne eroavat toisistaan ​​rakenteen lisäksi myös asennuksen menetelmässä.

Viemäröinti (suljettu tyyppi)

Vain maanalaiseen alueeseen viitaten tarkoitetaan suljettua viemärijärjestelmää. Ainoat elementit, jotka sijaitsevat osittain pinnan yläpuolella, ovat kaivoja.

Suljettu kuivatusjärjestelmä osassa

On olemassa useita tekijöitä, jotka määrittävät, tarvitaankö tyhjennysjärjestelmä sivustossa vai ei. Se tehdään tällaisissa tapauksissa:

jos vesipiiri sijaitsee riittävän korkealla paikalla;

savi tai pilvinen maa;

alueella, jolla sivusto sijaitsee, tulvia esiintyy usein;

luodaan syvempi perusta;

tontti sijaitsee laaksossa.

Jos jokin näistä edellytyksistä täyttyy, todennäköisesti ilman tyhjennystä syntyy ongelmia kellarissa tai korkeassa kosteudessa kellarissa ja pohjalla.

Jätevesijärjestelmä koostuu seuraavista elementeistä:

Viemärit (jäteveden viemäriputket, geotekstiileistä valmistetut ja rei'itetyt läpiviennit, joiden kautta vesi pääsee vedenpoistoon).

Hiekka-ansoja (älä salli putkien tukkeutumista, kun silta ja hiekka ovat usein tulleet).

Viemäröintijärjestelmä. Lietteet puhdistetaan siltasta ja hiekkavedestä suoraan kuivatuskaivoihin.

Useita kaivoja.

Kaivojen jälkeen, jossa vesi puhdistetaan, se siirtyy jaettuun asemaan ja sitten joko henkilökohtaisiin tarpeisiin tai jätejärjestelmään.

Materiaalit, joista viemärit tehdään:

Muovia. Kestävä, ei kovin kallis, erittäin vahva ja kestävä matala lämpötila.

Sivustolta löytyy kontakteja rakennusalan yrityksiltä, ​​jotka tarjoavat vesihuolto- ja viemäriverkoston suunnittelua ja asennusta. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Asbestisementti. Halpa, mutta erittäin lyhytikäinen - muutamassa vuodessa voi esiintyä kasvua asbestisementtiputkilla.

Keramiikka. Ennen muovin tuloa, keramiikka oli paras vaihtoehto.

merkintä SN 2-4 (syvyys enintään 3 metriä);

merkintä SN 6 ja mikä menee yli syvyyden jopa 5 metriä.

Videon kuvaus

Esimerkki vedenpoistojärjestelmän järjestämisestä näytetään videossa:

Storm-jätevedenpuhdistuslaite (avoin tyyppi)

"Livnevka" koostuu kahdesta osasta - ylä- ja alareunasta. Järjestelmään sisältyy:

kourut, joihin vesi putoaa katolta ja jotka johtavat sitä edelleen;

suppiloista ja pystysuorista putkista. Vesi pääsee suppiloihin ja edelleen pystysuorien putkien kautta se pudottaa "sadeveden" alaosaan;

kiinnittimet, joilla vahvistetaan putkia, kun ne on kytketty;

neulat ja kääntymät, jotka yhdistävät vaaka- ja pystysuuntaiset putket toisiinsa, voidaan myös liittää suppilo;

Järjestelmä toimii rakentajana, on tarpeen tehdä järjestelmäpiirros, kiinnittää osat huolellisesti ja saada valmiita myrskyviemäriä.

Seuraavia materiaaleja käytetään yleisimmin kouruissa:

Mikä valuma vesi valitaan, riippuu talon laitteesta, sen arkkitehtuurista ja materiaalista, johon katto on tehty. Jänteitä voidaan täydentää verkkoilla ja jäänesto-kaapelilla, jotta keväällä jää ei estä vedenpoistoa.

Jäätymisenestojärjestelmä järjestetään talon katolle

Välituotteiden ja pääkaivojen valmistukseen käyttäen seuraavia materiaaleja:

PVC (kallis, mutta erittäin tehokas vaihtoehto);

Tiili ja kivi (kestävät, mutta ne on asennettava oikein);

Betonirenkaat (vaikea asentaa);

Niiden muotoilu on täsmälleen sama kuin suljetun viemäröinnin.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa käsitellään valuma-alueen lajikkeita ja ominaisuuksia.

Yhdistelmä myrsky- ja viemärivettä

Koko järjestelmä on asennettu yhdeksi kaivoksi. Jätevedenpuhdistamo ja myrskyjäteveden käyttöalue on melko yksinkertainen. Kahden solmun kautta veden sisä- ja ulkopuolella (saostuminen ja pohjavesi) putoavat kuivatuskaivoon.

Viemäriputket kulkevat paikan päällä, keräävät vettä ja sitten ne tyhjennetään kuoppiin, missä se pumpataan pois paikoilta. "Sadevesivedessä" vettä kerätään ja tyhjennetään kollektoriventtiiliin, jonka jälkeen edellä mainittuun kaivoon päästään ulospuhallusputkistoon, joka on olemassa itsenäisesti vedenpoistosta, mutta yhdestä kaivosta (ei ole tarvetta rei'itykseen). Pääputkien järjestelmän kautta vettä pääsee ohituskaivoon, jossa se tyhjennetään kuten viemäröinnissä.

Yleensä kaivo sijaitsee yleensä alimman pisteen kohdalla ja vesi on pumpattava ulos siitä.

Sadeveden ja viemäröintisysteemien yhteys on erittäin kannattava, tarvitaan vain laaja kaivanto, kaikki, mitä tarvitaan, on osoitettava paikka haaraliikenteelle, jossa molemmista järjestelmistä tuleva vesi seuraa eri polkuja niin, ettei niitä ylikuormiteta.

Kahden solmun kautta veden sisä- ja ulkopuolella (saostuminen ja pohjavesi) putoavat kuivatuskaivoon.

Periaate vedenpoistosta ja myrskyviemäristä

Storm-jätevesi: pistevesi. Pisteelementit ovat välttämättömiä sademäärän keräämiseksi, olkoon se sade, sulava lumi, sulanut rakeet. Vettä voidaan lähettää pitkin vedenpoistoa viemärijärjestelmään ja lähettää sitten erityisiin ojiin, joissa on rakoja, joiden kautta vesi poistetaan paikasta. On erittäin tärkeää, kun rakennus sijaitsee rinteessä, sillä oikean kulman valitsemista varten sinun ei tarvitse rakentaa muita kouruja vaan ottaa vesi suoraan oksiin.

Lineaarisen vedenpoistojärjestelmän tapauksessa vettä johdetaan pitkin kouruja ja suppiloita erityiseen runkojärjestelmään, joka koostuu putkista, jotka sopivat vedenpoistoon ja myrskyviemäreihin. Jatkossa tätä pääjärjestelmää vastaan ​​jätevesi virtaa keräilijään, ja sitten projektin mukaan vesi voi mennä säiliöön ja kenties sivuston ulkopuolelle.

Viemäröintijärjestelmä kumulatiivisella kapasiteetilla ja kastelualueella

Syvällä viemäröidellä pohjaveden vettä vähitellen erillisinä osina vedetään kaivoon ja sieltä pumpataan ulos ja pumpataan ulos. Tällaisella järjestelmällä on kolme tyyppiä:

Leikata. Jos talossa on kellari tai kellari, se joutuu purkamaan pohjavesiä niistä. Seinän viemäröinti on tehokkainta: kosteusvastaanotin on järjestetty lähellä seiniä, ja seinä on täysin vedenpitävä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lue talon talteenottoa.

Hoito- ja huoltosuositukset

Molemmat järjestelmät edellyttävät lietteen, hiekan, saven ja muiden roskojen säännöllistä tarkastusta ja puhdistusta. Kausitarkastuksia tarvitaan - syksyn lopussa, jolloin sadekausi päättyy ja talven lopussa varmistetaan, ettei vesikapasiteettia häiritse. Eri suodattimista, hiekkalaivoista ja verkkokerrasta huolimatta lika on edelleen sisään. Ne ovat kaikkialla: putkissa, kouruissa ja kuopissa. Huollon puuttuessa järjestelmä yksinkertaisesti tukkeutuu ja pysähtyy toimimasta.

Jätevedenpuhdistamon ja sadevesivesiputkien ajoissa tapahtuva puhdistus välttää monia ongelmia

Putken puhdistamiseksi riittää, että pumppu kytkeytyy maksimaaliseen tehoon ja ajaa normaalia vettä putkista letkun läpi, se kerää kaiken lian ja vie sen kaivoon. Vettä voidaan kaataa kattoihin ja se myös kerää kaiken lian ja kulkee sitten pystysuorilla putkilla. Mitä voimakkaampi paine, sitä enemmän likaa ja roskia kuluu.

Jo pumpussa kaikki vesi pumpataan vielä tehokkaammalla pumpulla tai lietepumpulla, kun kaikki vesi loppuu, seinät on puhdistettava. Useimmiten tämä päättyy huuhteluun, mutta jos järjestelmää ei ole säilytetty pitkään aikaan, sattuu, että sinun on käsikäyttöisesti kaavin avulla puhdistettava seinät ja pohja kaivoon. Siksi säännöllinen puhdistus on välttämätöntä, jotta molemmat järjestelmät toimisivat vakaasti.

Kaksoisjärjestelmän asennusohjeet

Yhdistetyn järjestelmän pätevä asennus suoritetaan väistämättä aiemmin luodun hankkeen mukaisesti, jossa määritetään siteiden sitomiseen ja kaivojen toiminnan synkronointiin liittyvät vivahteet niin, että vedenpoisto ja "sadeveden" toimivat kunnolla sekä normaalissa tilassa että ylikuormituksen yhteydessä.

Asennuksessa on otettava huomioon seuraavat vivahteet:

Jätevesijärjestelmän järjestely on melko kallis. Jos jotain menee pieleen, ja muutaman vuoden kuluttua vedenpoisto lopettaa toimintansa, se joutuu käyttämään sen ennallistamista vähintään yhtä pitämällä uutta, varsinkin kun otetaan huomioon, että maisemasuunnittelu on "naarmuuntunut". Tämän seurauksena vedenpoiston järjestäminen tulisi tehdä ammattilaisilta.

Tulva-ajan kuluessa jokainen järjestelmä on ylikuormitettu. Koska ne keräävät kosteutta eri lähteistä, niin viemärit on sijoitettava kullekin järjestelmälle erikseen. Voit tehdä tämän samassa kaivannossa, mutta eri syvyyksissä. Veden keräämistä voidaan käyttää yhteisesti.

Kun kaivetaan viemäreitä viemäriin, on syytä harkita, että kuopan pohja peitetään rauniolla ja hiekalla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos on tarpeellista sijoittaa viemärit tiettyyn syvyyteen, reikä on syvennettävä syvemmälle hiekkakerrosten paksuudesta ja raunioista.

Hyvin tyhjennysjärjestelmän kaivon on oltava riittävän syvä

Yleensä vettä kerätään säiliöön (kaivo tai säiliö), josta sitä käytetään teknisiin tarpeisiin tai pumpataan säiliöihin tai yksinkertaisesti pois paikalta. Jos rei'itettyjä putkia käytetään vedenpoistoon, pistorasiat ovat aina kiinteitä. Yhdistettäessä ne samaan kaivoon pystysuorassa, rei'itetyt sijoitetaan pohjaan ja tavallisesti päälle.

Jos putket ja putket yhdistetään vaakasuorassa kaivannossa, ne asetetaan rinnan, lyhyellä etäisyydellä toisistaan ​​(niin että pääputken vaurioituminen ei johda veden poistoon ja ei ylikuormita sitä).

Videon kuvaus

Kiertovesijärjestelmän asennus ja vedenpoisto seuraavassa videossa:

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa on tietoja viemäriputkista.

Laite ja huuruveden tyhjennys yksityisen talon alueella

Sateen jälkeiset lätäköt ovat melko yleisiä ilmiöitä, mutta harvat ajattelevat, että yksityisten talojen omistajat ovat melko vaarallisia, koska se voi johtaa rakennusten tulviin ja pilareiden tuhoamiseen.

Epämiellyttävien seurausten välttämiseksi asiantuntijat suosittelevat myrskyviemärejä. Tätä käsitellään tässä artikkelissa.

Ominaisuudet ja tarkoitus

Sadeveden tai, kuten usein sanotaan, sadevedenpoisto on vesiputkien järjestelmä sekä suodattimet ja erilaiset laitteet, jotka estävät tehokkaasti liiallisen kosteuden paikalliselta alueelta. Tämä on tärkein tehtävä sadevesivedessä, mutta toimintojen joukko ei ole rajoitettu vedenpoistoon:

 • sadevesijärjestelmän avulla on mahdollista järjestää puutarhan ja kasviperäisen puutarhan juurruttaminen puutarhan juoniin, sulaveden positiivinen vaikutus kasvien kasvuun ja kehittymiseen tunnetaan joka kesä joka asuu;
 • mikä lisää rakennuksen kestävyyttä ja parantaa tukiensa voimaa ja lujuutta - tämä johtuu siitä, että sadeveden tyhjennysjärjestelmä poistaa säätiön liiallisen tulvan ja lisäksi estää sienen ja homeen kehittymisen;
 • korkealaatuinen veden suodatus ja sen puhdistaminen hiekasta ja muista epäpuhtauksista;
 • pintalevyjen ja asfalttipäällysteiden eheyden säilyttäminen, jotka usein tuhoutuvat vesisuihkujen iskun vaikutuksesta;
 • minimoidaan pohjaveteen virtaavan veden riski;
 • lakaisten ja lian muodostumisen täydellinen poistaminen alueella sateen jälkeen.

Myrskysuuttimien osat

Sisävesisäiliön laite yksityisessä talossa ja maassa merkitsee sitä, että sen rakenteessa on joitain elementtejä.

hyvin

Aiempina vuosina uskottiin, että sen täytyy välttämättä olla suuri, mutta nykyaikainen teollisuus tarjoaa erikokoisia kuoppeja, joiden valinta riippuu katon mitoista, alueen koosta ja keskimääräisestä sademäärästä tietyllä alueella. Yleensä kaivoista on tehty betonirenkaita, ja alempi rengas on varustettava pohjalla - tämä erottaa yksinkertaiset kuopat sadevedestä.

Muovikaivoja voidaan käyttää myös tehokkaan sadevesijärjestelmän luomiseen. Heidät haudataan vaadittuun syvyyteen, asetetaan betonialustalle ja ketjutetaan voimakkailla ketjuilla kellun välttämiseksi.

Muoviset säiliöt ovat hyviä, koska ne ovat täysin suljettuja, toisin kuin renkaista valmistetut rakenteet.

Hyönteinen kuoppaan

Harjat voidaan tehdä eri materiaaleista - kumista, muovista tai metallista, valinta riippuu vain kodinomistajan henkilökohtaisista mieltymyksistä. Riippumatta siitä, mitä koostumusta käytetään, kaivoa ajetaan niin, että kannen yläreuna on 15-20 cm maanpinnan alapuolella.

Luukun asentamisen yhteydessä asetetaan usein tiilen kaula, jonka avulla voit istuttaa nurmikon tai kukat päälle siten, että sivusto ei erota toisista puretuista.

Kuitenkin monet hankkivat valmiin peitteen luukulla. Tällöin maaperä peitetään ohuemmalla kerroksella - vain 4-5 cm, mutta nurmikko vaihtelee tiheydeltään muilta alueilta, kiinnittäen huomiota siihen, mikä sijaitsee sen alapuolella. Useimmiten luukut on annettu mustana. Kuitenkin myynti voi myös löytää punaisia ​​ja keltaisia ​​vaihtoehtoja.

Kohdepisteitä

Nämä ovat pienikokoisia säiliöitä, jotka on kiinnitetty paikoin suurimman sademäärän kertymisestä esimerkiksi tyhjennysaukon alla ja pihan pienimmissä osissa. Ne on tehty betonista tai muovista, ja ensimmäistä käytetään usein syväntyyppisten myrskyviemärien järjestelyyn. Tällöin ne kiinnitetään toisiinsa, saavuttaen tarvittavan korkeuden. Viimeksi viimeisimmät sisäänrakennetut muoviletkut ovat kuitenkin käytettävissä.

Hiekka-ansoja

Nämä ovat laitteita, joita käytetään kerääntyneen hiekan ja muiden raskaiden sulkeiden keräämiseen. Useimmiten ne on valmistettu muovista, ne ovat edullisia, mutta samanaikaisesti poikkeuksellisen suuret suorituskykyominaisuudet. Yleensä hiekka-ansoja asennetaan tiettyyn etäisyyteen toisistaan.

Tällaiset laitteet tarvitsevat säännöllistä puhdistusta, mikä on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin koko tyhjennysjärjestelmän puhdistaminen.

ritilät

Ristikot muodostavat sen, että vesi jätetään mahdollisimman paljon täyteen. Seuraavat säleiköt erotetaan toisistaan:

 • valurauta - luotettavia ja kestäviä tuotteita, mutta niiden maali kestää enintään kolme vuotta, mikä vähentää merkittävästi suunnittelun yleistä estetiikkaa;
 • teräs - halpa vaihtoehto, mutta huonoin laatu - teräs on altis korroosiota varten, joten 1-2 vuoden kuluttua nämä ruudut alkavat ruostua;
 • Alumiinia - ei puhdasta metallia käytetään tässä, mutta sen seokset, tällaiset vaihtoehdot ovat edullisimpia, koska ne eroavat niiden vahvuudesta ja houkuttelevasta rakenteesta, mutta niiden kustannukset ovat melko korkeat.

putket

Yksittäinen suihku ei ole ilman putkia, yleensä ne käyttävät tuotteita, jotka on valmistettu punaisesta polyetyleenistä. Niillä on sileät seinät, jotka parantavat merkittävästi niiden läpäisykykyä. Voit kuitenkin jäädä valurauta- tai asbestivariantteihin, mutta ne voivat toimia myös sujuvasti pitkään, mikä takaa tehokkaan tyhjennyksen.

Putkien halkaisija riippuu paljolti järjestelmän yleisestä haarautumisesta, mutta on pidettävä mielessä, että sen ei tulisi olla alle 15 cm, on optimaalinen, jos halkaisija on suurempi.

Revision kuopat

Nämä ovat pienikokoisia kaivoja, jotka on valmistettu muovista tai betonista, ne asennetaan tapauksiin, joissa putkilinja on melko suuri tai lukuisia haarautumia. Niitä käytetään puhdistamaan putket tukkeumien tapahtuessa.

On huomattava, että kaikki sadevesijärjestelmät eivät välttämättä sisällä kaikkia näitä komponentteja, mutta niistä voidaan rakentaa tehokas järjestelmä, jolla on monimutkaisuus.

Myrskysuuttimien tyypit

Yksityisissä kodeissa on useita päätyyppisiä myrskyviemärejä.

avoin

Tämä on melko yksinkertainen järjestelmä, joka voidaan varustaa jopa omalla. Se koostuu verkosta, jossa on vesisuihkuja, joista vesi virtaa tyhjennysputkien kautta ja josta se tulee erityisiin varastosäiliöihin tai yleisiin viemäreihin.

Kourut on valmistettu metallista, muovista tai betonista, ne ovat peitetty ristikoilla, jotka suojaavat niitä putoamasta suuriin jätteisiin, ja lisäksi ne suorittavat koristeellisia toimintoja.

Tällainen järjestelmä yksityisessä talossa voi olla melko suuri kattavuus, se menettää liiallista kosteutta jalkakäytävät, puutarhatyylit ja muut alustat.

suljettu

Tämäntyyppistä myrskyvettä kutsutaan myös pinholeiksi, jolloin kaikki vedenottoaukot sijaitsevat maan alla. Toimintansa mekanismi on yksinkertainen: vesi, joka putoaa putkia kattojen päältä, joutuu erityisiin myrskyvesien sisäänkäynteihin ja liikkuu jo niiden mukana maanalaisiin kanaviin, mistä se kulkee paikan päällä.

sekoitettu

Tämä järjestelmä edellyttää avointen ja suljettujen elementtien samanaikaista käyttöä, tätä menetelmää käytetään silloin, kun on tarpeen rakentaa tehokas viemäröintijärjestelmä rajoitetulla budjetilla.

Tyypit kuivatus

Melkein mökeissä ja yksityisissä taloissa on useita tyhjennysvaihtoehtoja kerralla: jätevesi, viemäröinti ja sade. Yleensä ne sijaitsevat lähellä toisiaan sivuston ympärillä ja kulkevat rinnakkain.

Melko usein sivuston omistajilla on luonnollinen halu säästää rahaa ja yhdistää viemäröinti muiden muuntyyppisten vedenpoistoelementtien kanssa, esimerkiksi käyttämällä valmiita kaivoja. Tätä ei kuitenkaan pitäisi tehdä, sillä rankkasateiden aikana neste nousee hyvin nopeasti, keskimääräinen virtausnopeus on 10 kuutiota tunnissa.

Tällöin kaivo saattaa ylivuotoa, ja jos se yhdistetään viemäriin, vesi alkaa virrata viemäriputkiin. Tässä tapauksessa tietenkin se ei voi nousta maanpinnan yläpuolelle, mutta et myöskään voi laskea mitään, koska kaikki seisoo vesijohtovedellä. Lisäksi järjestelmän sisäisen vedenpinnan alentamisen jälkeen jäljelle jää suuria ja pieniä jätteitä, jotka voivat merkittävästi heikentää koko tyhjennysjärjestelmän tehokasta toimintaa, ja se on puhdistettava säännöllisesti, eikä miellyttävintä.

Tilanne on paljon pahempi, jos päästöt menevät hyvin kaivoon. Jos pitkäaikaisen suihkun aikana kosteus tulee suuren paineen alle viemärijärjestelmään, niin kun putket täyttyvät, se yksinkertaisesti putoaa pohjan alapuolelle ja alkaa pestä. Ei ole tarvetta puhua seurauksista, on muita ongelmia, joihin kuuluu viemäriputken muokkaaminen.

Tällaisia ​​putkia ei voida puhdistaa, ne on vaihdettava kokonaan.

Johtopäätös voidaan tehdä hyvin yksinkertaiseksi: talon talvimyrskyn pitäisi olla oma hyvin ja varsin tilava. Kuitenkin, jos poistuu lampiin, järvelle tai joelle, joka ei ole kaukana paikasta, niin hyvin järjestely voidaan jättää huomiotta.

Suunnittelu ja valmistelu

Kun kyseessä on viemärijärjestelmä, on erittäin tärkeää tehdä ensin piirustus, suunnitelmat ja suunnitelmat, muuten se on vain "rahaa tuulelle". Jos järjestelmä ei toimi tehokkaasti, sinun ei pitäisi sitoutua järjestämään sitä, ja jos sadeveden määrä on liian voimakas, se syö "liikaa rahaa".

Jotta laskelmat ja tehokas projekti saadaan mahdollisimman tarkasti, seuraavat tiedot ovat tarpeen:

 • alueen sademäärä keskimäärin (ne löytyvät SNiP 2.04.03-85: sta);
 • sademäärä;
 • lumipeitteen koko;
 • valuma-alue;
 • kattoalue;
 • fysikaaliset ja mekaaniset parametrit;
 • maanalaisten julkisten laitosten sijainti;
 • lasketut jätevesiarvot.

Muita laskelmia tehdään kaavan Q = q20 * F * K mukaan, missä

Q on järjestelmän kosteuden määrä,

q20 on sateen voimakkuus (se on erilainen jokaiselle paikkakunnalle);

F on pinta-ala, josta vesi on suunniteltu poistamaan;

K - korjauskerroin, joka riippuu sivuston materiaalista, on:

 • raunioille - 0,4;
 • betonialueilla 0 0,85;
 • asfaltille - 0,95;
 • kattojen osalta - 1.0.

Saatu arvo korreloi SNiP: iden kanssa ja määrittää putkilinjan halkaisijan, joka on välttämätön optimaalisen vedenpoiston kannalta.

Lokerot ja putket kaivetaan syvyyteen, jossa niitä pidetään tavallisesti kaikissa paikkakunnissa, ja niiden tarkka arvo voidaan saada rakennusyrityksiltä tai naapureilta, jotka ovat jo asentaneet sadeveden paikan päällä. Venäjän keskimmäisellä vyöhykkeellä putken syvyys on 0,3 metriä, jos putkilinjan halkaisija ei ole yli 50 cm. Suuremmat lavat ja putket haudataan 70 cm: n syvyyteen.

Kaivantojen korkeat kustannukset johtavat usein siihen, että asiakkaita pyydetään olemaan syvälle maahan - ja yleensä tämä on täysin perusteltua, koska putkien sulkeminen liian kauas kauempaa ei ole. Ei ole syytä asentaa keräilijöitä ja tarkastussäiliöitä alle kausittaisen jäädytyksen tason kuin nykyisten GOST-vaatimusten mukaisesti. Ne voidaan sijoittaa yläpuolelle, mutta esilämmitetään eristysaineella, esimerkiksi geotekstiilillä.

Läpäisykyvyn pienentäminen vähentää huomattavasti asennustöiden kustannuksia.

Mutta vähimmäis sademäärän kaltevuutta koskevia vaatimuksia ei pidä laiminlyödä. GOST vahvistaa seuraavat standardit:

 • putkille, joiden halkaisija on 15 cm, kaltevuuskulman tulisi olla 0,008 mm / m;
 • putkista, joiden poikkileikkaus on 20 cm - 0,007 mm / m.

Kaltevuuskulma voi vaihdella riippuen alueen ominaisuuksista. Niinpä siinä paikassa, jossa putki on kytketty myrskyn tuloaukkoon, on tarpeen lisätä itsevirtaavan veden virtausnopeutta, joten suurin sallittu kulma on 0,02 mm / m.

Päinvastoin, hiekkasilmukoiden edessä olevan virtausnopeuden pitäisi laskea, muuten suspendoituneet hiukkaset eivät kykene laskeytymään, joten kaltevuuskulman pitäisi olla minimaalinen.

Rakentaminen ja asennus

Jätevesijärjestelmä on varustettu sen tekniikan mukaisesti, sen asennus on monessa suhteessa samanlainen kuin tavallisten viemäriputkistojen tavoite, mutta jos talossa ei ole viemäreitä, asennuksen pitäisi alkaa niiden kanssa.

Kattorakenteet

Katon kattoihin on tarpeen tehdä erityisiä aukkoja, joita käytetään sadeveden vastaanottimien alla Kun kaikki laitteet on asennettu ja kiinnitetty bitumimateriaaliin, liitokset ja pinnat on käsiteltävä tiivisteellä. Seuraavaksi asenna viemärit ja nousuputket, jotka on kiinnitetty yksityisen talon julkisivulle kiinnittimillä.

Jos avoin järjestelmä on rakennettu, lokerot on asennettava, ja jos tulevista hulevesistä on piste, on sitten tehtävä tyhjennysputkia.

Maaosa

Suunniteltujen suunnitelmien mukaisesti, jotka on laadittu ottaen huomioon kaikki maaston kallistuskulmat ja kullakin tietyllä alueella hyväksyttyjen kanavien syvyys, on tarpeen kaivata kaivantoa. Harkitse toimien järjestystä.

 • Löytyneen kaivannon pohja on syvennettävä perusteellisesti, kaivon aikana havaitut kivet on poistettava ja niiden jälkeen muodostuneet kaivokset peitettävä maaperällä.
 • Kaivannon pohja peitetään hiekalla, yleensä hiekkalaatan paksuus on noin 20 cm.
 • Kaivetta kaivetaan kerääjän asentamiseksi hyvin. Keräilijälle itse voit ostaa valmiin muovisäiliön, mutta voit rakentaa sen omilla kädilläsi. Tämän vuoksi sinun on asennettava muotti ja täytettävä se konkreettisella ratkaisulla.
 • Oloissa, jotka ovat täynnä ja vahvistettuja hiekkavanteilla, putket ovat kiinteitä, jotka on liitetty toisiinsa liitososilla.
 • Yli 10 metrin pituisissa tyhjennysosissa on otettava huomioon kaivot ja hiekkaventtiilit asennetaan vastaanottimien ja putkistojen risteykseen. Kaikki nämä laitteet on kytkettävä yhteiseen ketjuun, ja liitokset on suljettava.
 • Kaivannon lopullista täyttöä varten on tarpeen testata järjestelmän voimakkuutta, jotta tämä kaadetaan vettä sisääntuloon, jos putket vuotavat, on tarpeen tunnistaa ja poistaa vuoto.
 • Jos putkistossa ei ole heikkoja pisteitä, on syytä huolellisesti täyttää kaivanto maaperällä ja varustaa kaikki kourut ja kourut valurauta- ja muovirenkailla.

Avoimen järjestelmän asentaminen ei yleensä aiheuta ongelmia, koska vastaanottoalustat voidaan asentaa helpommin ja nopeammin. Ne myydään itsenäisinä elementteinä, jotka yksinkertaisesti kootaan yhdeksi ketjuksi ohut nailonjohto, joka muodostaa tarvittavan tyhjennyskulman.

Myrskyjen viemärijärjestelmän ajoissa tapahtuva järjestely laajentaa merkittävästi rakennusrakenteiden elämää, poistaa lian ja lunta esiintymisen ja estää kasvien juurien mätänemisen.