Kuinka kaivaa omat kädet ja tuoda putket siihen

Suurten pohjavesien alueilla sijaitsevien yksityisten talojen kellarit ja kellarit usein joutuvat tulviin, mikä loppujen lopuksi voi johtaa säätiön tuhoamiseen. Estää tämä mahdollistaa täysin tyhjennysjärjestelmän, joka on varustettu talon ympärillä.

Putket on helppo rakentaa ja asentaa viemäröinti hyvin omiin käsiisi, jos tiedät sen järjestelyn tärkeimmät kohdat.

Purkujärjestelmän tarkoitus ja laite

Viemäröinti on suoritettava siinä tapauksessa, että talo sijaitsee laaksossa, tai pohjavesi on korkeampi kuin talon kellari tai kellari ja vaara niiden tulvasta. Erityisen tärkeää on tehdä kuivatus paikasta, joka sijaitsee savimassailla, jotka ovat alttiita turvotukselle, kun alemmat kerrokset jäätyvät kylmänä aikana.

Jätevesijärjestelmä suorittaa samanaikaisesti useita tärkeitä toimintoja:

 • vähentää pohjaveden painea talon seinille ja lattialle;
 • estää kellarin kelluvia tulvia;
 • tyhjenee rakennuksen viereisen alueen.

On toivottavaa järjestää vedenpoistojärjestely jopa talon kaivamisen vaiheessa, jotta se ei häiritse alueen maisemaa, kun ulkolaitokset on jo pystytetty ja varustettu.

Jotta kuivausjärjestelmä järjestettäisiin talon ympärillä, kaivantoa kaivetaan. Sen pitäisi olla noin puolitoista metriä kolmen metrin päässä kaivosta tai rakennuksesta (jos talo on jo rakennettu). Sitten siihen asetetaan suljettu putki ja yksi tai useampi tyhjennyskaivo asennetaan tarvittaviin paikkoihin. Putkien kaivojen ja kanavien määrä riippuu alueen pinta-alasta, pohjaveden syvyydestä ja maaperätyypistä.

kukkapenkit ja kukkapenkit.

Jotkut ihmiset sekoittavat vedenpoistojärjestelmän sadeveden avulla, mutta niiden välinen ero on melko merkittävä. Storm-jätevesi on suunniteltu tyhjentämään sadevesi ja pääsääntöisesti se sijaitsee pinnalla. Jäteputkiston syvyyden tulisi olla alapinnan alapuolella.

Päätyyppiset kuivatuskaivot

On olemassa useita tyyppisiä kaivoja, jotka eroavat toisistaan ​​niiden tarkoituksessa, materiaalin tuotannossa ja koossa. Erilaisten kuivatuskaivojen järjestely on lähes sama: ne ovat säiliö, jossa on suljettu pohja, jonka akseliin viemäriputket tuodaan. Kaivo on täysin upotettu maahan ja sen yläosa suljetaan luukulla.

Kaivojen tärkein ero on heidän tarkoituksensa. Jokainen tyyppi on suunniteltu suorittamaan tietty toiminto ja se sijaitsee tiettyyn paikkaan viemärijärjestelmässä.

Ohjaamojen ominaisuudet

Tarkastus- tai muuten tarkistetut tyhjennyshanat on suunniteltu:

 • viemärijärjestelmän säännölliset tarkastukset;
 • putkilinjan suorituskyvyn seuranta;
 • putkien säännöllinen puhdistus ja korjaukset.

Tarkastuskaivoja asennetaan paikkoihin, joissa putkien likaantuminen tai siltautuminen on suurin todennäköisyys. Niiden koko valitaan ottaen huomioon viemäriverkon ominaisuudet. Pienissä putkistoissa on yleensä asennettu 340 - 460 mm: n halkaisijaltaan tarkastuskaivoja.

Suuret tyhjennyslaitteet on varustettu tyhjennysrakenteilla, joiden sisäpuolinen halkaisija on enintään puolitoista metriä. Jotkut säiliöt on varustettu portailla, joilla on helppo laskeutua. Aikuinen voi turvallisesti sovi tällaiseen kaivoon putkilinjan puhdistusta tai korjaamista varten. Järjestelmä puhdistetaan huuhtelemalla putket vesisuihkulla paineen alaisena.

Erilaisia ​​kaivoja ovat pyörivät rakenteet, jotka sijaitsevat putkien kulmaliitoksissa. Niitä ei tarvitse asentaa jokaiseen kierrokseen, ne asennetaan yleensä kulman kautta. Pyörivien kuoppien asennuksessa on otettava huomioon vedenpoistojärjestelmän rakenne ja asenna ne siten, että kaikki putkilinjan kulma- ja poikkileikkaukset voidaan tuoda niihin.

Kumulatiivisten rakenteiden tarkoitus

Keräilijä tai eri tavalla vedenottoaukko toimii veden keräämiseen ja säilyttämiseen ja sen jälkeen pumppaamiseen lampiin tai kaivoon. Se on suuri astia, jonka halkaisija on enintään puolitoista metriä, johon kaikki tyhjennysjärjestelmän putket tyhjennetään.

Se on asennettu paikkoihin, joissa on mahdotonta laittaa suodatin hyvin tai siirtää jäteveden keräämää vettä viemäriin. Yleensä niitä kuljetetaan sivuston ulkopuolella.

Vedenottosäiliö on yleensä varustettu sähköpumpulla, jota käytetään kerääntyneen nesteen pumppaamiseen säiliöön tai kasvisviljelyyn. Akkujen käsite on varustettu automaattisella järjestelmällä, joka täyttää säiliön tietylle tasolle ja tuottaa veden automaattisen pumpun.

Imeytysastioiden ominaisuudet

Suotuskaivoja käytetään alueilla, joilla on hieman kostea maa, jotka sijaitsevat kaukana luonnollisista vesistöistä ja joissa ei ole valuma-alueita. Tällöin pumpattavan veden määrä ei saa ylittää 1 m3. m päivässä.

Kuon muoto voi olla pyöreä, halkaisija enintään puolitoista metriä tai suorakaiteen tai neliön pinta-ala korkeintaan 6 m. Tavallisesti betonin valmistukseen käytetään betonirenkaita tai muovisäiliöitä.

Imeytyskaivon laite eroaa muista jätevesisäiliöistä siinä, että sillä ei ole suljettua pohjaa. Sen sijaan kuopan pohjalle asennetaan suodatusjärjestelmä, joka kulkee likaisen jäteveden läpi, puhdistaa ne roskista ja tyhjentää sen syvälle maaperän kerrokseen.

Materiaali kuivatuskaivojen valmistukseen

Jätteet kuivatusjärjestelmän järjestämiseksi voidaan tehdä itse betonirenkaista tai voit ostaa valmiita muovisia astioita oikean koon ja asentaa ne paikan päällä. Kuinka tehdä valuma-alue hyvin, päätät, mutta kannattaa harkita, että ensimmäinen vaihtoehto on halvempi, mutta se on paljon monimutkaisempi työvoiman intensiteetin suhteen, toinen on yksinkertaisempi mutta hieman kalliimpi.

Hyvän kaaren tekeminen betonirenkaista liittyy useisiin ongelmiin. Betonirakenteiden raskaan painon vuoksi saatat joutua palkkaamaan erikoislaitteita ja kutsumaan avustajia. Heidän on tehtävä reikiä putkille, mikä on myös melko vaikeaa.

Kuitenkin betonikaivon asentamisen monimutkaisuus on perusteltua sen suurella luotettavuudella, kestävyydellä ja kestävyydellä. Betonirakenteet ovat lähes haavoittumattomia negatiivisille vaikutuksille. Niitä voidaan asentaa mihin tahansa paikkaan ja jopa sellaisiin alueisiin, jotka seisovat maaperään, joka joutuu hydrometalliseen liikkeeseen ja kallistumiseen jäädyttämisen aikana, jolloin muovirakenteet voivat muuttua.

Moderni muovisäiliöt ovat myös erittäin luotettavia ja lisäksi ne ovat käteviä ja helppoja asentaa, painaa vähän ja ne on helppo koota. Kotelossa on jo haluttu reikää putkien liittämistä varten.

Monet säästää keinona yhdistettyä asennusta varten. Tarkastus- ja kiertokankeissa ostetaan muovisäiliöt, ja suodatus- ja varastosäiliöt on tehty betonirenkaista. On olemassa toinen vaihtoehto - tehdä kaivo itse muoviputkista, miten tämä on kuvattu alla.

Pohjaveden perusperiaatteet

Jätevesijärjestelmän rakentamiseksi valitaan alueen korkein kohta, ja siitä aukeaa juoksu, jonka kaltevuus on 2 - 5 cm, kaksi metriä syvä, jossa putket asetetaan. Nurkissa on asennettu pyörivä kaivot ja paikoissa solmukohdat - katselu.

Viemäriverkon päätepiste, jossa kaikki putket johtavat, on suodatin tai varastointi, josta pakotettu tai luonnollinen vesi tyhjennetään.

Viemäriverkkolaitetta varten on suositeltavaa käyttää erityisiä aaltopahvia, joissa on PVC- tai polyeteeni-rei'itys. Heillä ei ole teknisiä rajoituksia asennukseen, se on helppo ja helppo asentaa. Kuivatuskaivon tyhjennysaukkojen koosta riippuen voidaan ostaa halkaisijaltaan 50 - 200 mm putket.

Koko viemärijärjestelmän työn loppuun saattamiseksi on toteutettava joukko valmistelutoimia. Kaivannon pohjalle hiekkaa kaadetaan 5 cm kerroksella ja tiivistetään varovasti. Tämän jälkeen ojan pohja ja seinät peitetään geofabrilla, joka toimii suodattimena, joka estää järjestelmän limittymisen.

Sen jälkeen seuraa noin 10 cm: n kerros kerrostumia, johon rei'itetty putki asetetaan, kaadetaan toiseen kerrostumiseen ja peitetään geofabrilla päällekkäin. Tämän "kakun" päälle on kasattu maa-alue, joka valittiin kaivamalla kaivantoa.

Muovisten kaivojen valmistus ja asennus

Asennusprosessi riippuu kuopatyypistä. Tarkastelua, kääntämistä ja kumulatiivisia rakenteita varten tarvitaan konkreettinen perusta. Imukuput ilman pohjaa vaativat suodatusjärjestelmän järjestelyä.

Kuinka asentaa tarkastus ja keräilijä hyvin

Jos olet ostanut valmiin muovisäiliön, sinun tarvitsee vain asentaa se aiemmin valmistetulle alustalle. Kummankin tyyppisten kaivojen asennus ei käytännössä eroa toisistaan. Ero voi olla vain kooltaan, haaraputkien lukumääränä sekä horisontaalisessa tai pystysuorassa järjestelyssä.

Tarkastuksissa on pääsääntöisesti pystysuora rakenne, kumulatiivinen voidaan tehdä vaaka- tai pystysuorassa versiossa. Lisäksi keräyskuopat on yleensä varustettu tyhjennyspumpulla ja tuottavat tyhjennysputken altaan.

Ennen kuin asetat kuopan kuivatusvesien keräämiseen ja tyhjentämiseen, kaivaa oja, suorita edellä kuvattu valmistelu ja aseta putket, mutta älä täytä sitä vielä.

Kaivon asennus koostuu seuraavista vaiheista:

 1. syvennä alue, jolla kaivo on tarkoitus asentaa, sen tulee olla 40 cm syvempi kuin putkiston taso;
 2. täytä ja pakkaa kerros hiekkaa ja roskaa;
 3. Valmista betoniliuos (3 osaa hiekkaa ja 1 osa sementtiä) ja täytä pohja sen kanssa;
 4. kun pohja on kovettunut ja se on täysin valmis (tämä kestää noin 2 päivää), anna geotekstilikerroksen;
 5. aseta säiliö betonipohjalle, liitä putket pistorasioihin;

Lopuksi kiinnität luukun yläosan kaatamalla rakennetta kaarteisiin ja maaperään.

Muovin absorptiorakenteen asennus

Suodattimen asentamiseksi tarvitaan muoviset säiliöt ilman pohjaa. Niiden asennus suoritetaan edellä kuvatulla tavalla, paitsi betonipohjan kaatamiseksi. Sen sijaan kuopan pohjalle tehdään suodatusjärjestelmä puhdistaen saapuvan veden luonnollisella tavalla.

Pohjaan kaadetaan soraa, murskattua kiveä tai muuta samanlaista materiaalia, jonka paksuus on 20-30 cm. Putket viedään kaivon yläosaan, jolloin rakenne on täynnä kaatoa tai soraa kaikilla puolilla, peitetty geofabrisella päällä ja suljettu luukku.

Kuinka tehdä säiliö muoviputkista

Jos sinulla ei ole valmiita muovisäiliöitä, voit tehdä sen itse. Tätä varten tarvitaan tietyn halkaisijan omaava muoviputki (35-45 cm katselu- ja kääntörakenteille ja 63-95 cm kokoojalle ja imeytykselle). Lisäksi on tarpeen ostaa pyöreä pohja ja muovinen luukku putkien ja kumitiivisteiden mukaan.

 1. Leikkaa tarvittava koko muoviputki, joka vastaa kaivon syvyyttä.
 2. Noin 40-50 cm: n etäisyydellä pohjasta, tee reikiä putkien syöttämiseksi ja varaa ne kumitiivisteillä.
 3. Kiinnitä pohja säiliöön ja tiivistä kaikki saumat bitumilla tai muulla tiivistysaineella.

Kotitekoisen vedenpoistosäiliön asennus tehdään edellä esitetyn mukaisesti.

Kuinka tehdä kaivo betonirenkaista

Kaivon osalta on välttämätöntä ostaa teräsbetonirenkaita, jotka on valmistettu kosteutta kestävästä betonista. Renkaiden koko ja halkaisija valitaan kuopan tyypin ja tarkoituksen perusteella. On kuitenkin otettava huomioon, että niiden esiintymisen syvyyden on oltava vähintään kaksi metriä.

Betonirenkaita on saatavana eri kokoisina (korkeus 10 cm - 1 m ja halkaisijaltaan 70 cm - 2 m), joten tuotteen valinta on helppoa. Kaivosta yleensä valitaan renkaat, joiden korkeus on 50-60 cm ja halkaisija 70-150 cm. Niiden paino on kooltaan 230-900 kg.

Tietenkin tällaista painoa ei ole mahdotonta nostaa yksi, joten sinun täytyy kutsua yksi tai kaksi avustajaa. Rakenne voidaan asentaa kahdella tavalla. Jos renkaan halkaisija sallii sinun asua henkilön sisällä, voit yksinkertaisesti laittaa sen maahan ja jatka sitten kaivamista sisäpuolelta.

Sormus painaa omalla painollaan maahan ja vähitellen vähenee, kun maaperä kaivetaan alhaalta. Niinpä kaikki renkaat on mahdollista asentaa päällekkäin ja kiinnittää ne yhteen metallileipillä.

Toinen vaihtoehto on ensin kaivaa kaivanto, jonka leveyden on oltava noin 40 cm suurempi kuin renkaiden halkaisija. Jos maa on pehmeää, pohja on peitettävä 15-20 cm: n kerroksella soraa ja laske sitten betonin renkaat. Tässä menetelmässä, jos on tehty korjaus tai varastointi, on suositeltavaa asentaa pohjapiirros sokealla pohjalla.

Jos pohjaa ei ole, sinun on tehtävä se itse. Tätä varten kaivon alaosa kaadetaan betoniliuoksella vahvikkeella. Asennettaessa absorptiorakennetta säiliön pohja on varustettu edellä kuvatulla suodatusjärjestelmällä. Kaikki renkaiden väliset liitokset päällystetään sementti-hiekkaseoksella ja kuivatuksen jälkeen ne tiivistetään bitumipolymeeripäällysteellä.

Seuraavaksi kaivetaan kaivoa putkista, mutta älä ajahda niitä, sillä sinun on ensin tehtävä toinen melko työläs työ - tehdä reikiä konkreettisesti putkien liittämiseen. Tämä voidaan tehdä käyttämällä betoni- ja pobedit- tai timanttikruunuja betonille. Niillä on eri halkaisijat, joten on helppo valita oikea koko, mutta niiden kustannukset ovat melko korkeat.

Jos tilalla ei ole konkreettisia kruunuja eikä et halua käyttää rahaa sen ostoon, voit turvautua toiseen halvempiin menetelmiin. Paikoilla, joissa on tarkoitus tehdä vetäytyminen, kiinnitä putki ja piirrä tarvittavan halkaisijan ympyrä lyijykynällä. Poraa reiät vedetyn viivan ääriviivoihin.

Suorista sorkopalkki keskellä olevaan reikään ja aloittakaa hitaasti hajoamisen, kun reikä laajenee, vie iso vasara tai sledge hammer ja tuo prosessi loppuun. Nyt voit siirtää putket ja laittaa niihin suojakumitiivisteet, aseta ne reikään. Syöttöpisteet sekoitetaan myös bitumiin. Asenna päällekkäisyys.

Betonikaivoa kaadetaan kaikilta puolilta raunioiksi noin 50 cm: n korkeudelle ja sitten savea kaadetaan ylöspäin ja on hyvin tiivistetty. Tällainen savi-tyyny estää veden imeytymisen ja pidentää kuopan käyttöikää.

Hyödyllinen video aiheesta

Yksityiskohtaiset ohjeet kodin viemäröintijärjestelmän järjestämisestä on nähtävissä seuraavassa videossa:

Kuinka tehdä konkreettisia renkaita, voit kertoa seuraavan videon:

Jätevesikaivojen asentaminen ei ole helppo prosessi, mutta on pakollista alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Jos et ajankohtaisesti varaa aluetta täydellisellä viemäröintijärjestelmällä, talon kellareiden säännöllinen tulva johtaa väistämättä rakennuksen pohjan tuhoamiseen.

Viemäröinti hyvin

Jätevesi on varustettava, jos talo sijaitsee pohjaveden virtausalueella tai alueen ilmastossa on runsaasti sateita. Lisäksi kaivon lisäksi on tarvetta myrskyn jätevedelle. Pohjavesi voi mahdollisimman lyhyessä ajassa tuhota talon perustan, joten jos on olemassa samanlainen vaara, viemäröinti ja myrskyjätteet ovat elintärkeitä.

Kaivojen tyypit

On olemassa useita erilaisia ​​kuivatuskaivoja.

 • Kierrä hyvin. Pumppujen puhdistusta ja huoltoa varten on tarpeen varustaa tämäntyyppiset kuopat. Tällainen viemärikaivo asennetaan myrskyviemärien joka toinen kierros. Tällaisten kuoppien koot riippuvat suoraan siitä, onko henkilö siirtynyt huollettavaksi. Jos näin on, niin tällaista tyhjennyskaivoa kutsutaan myös tarkkailuväliksi;
 • Tarkastus hyvin. Tällaisen kaivon järjestäminen on välttämätöntä myrskyviemäreiden valvomiseksi. Tällaisen rakenteen tärkein ominaispiirre on sen koko, jonka pitäisi riittää henkilön laskeutumiseen. Yleensä tällaiset kaivot tekevät kahta toimintoa kerralla. Kuten yllä mainittiin, luukku voidaan kääntää samanaikaisesti;
 • Imeytyminen hyvin. Tällaiset rakenteet asettuvat suoraan paikkaan, joka on tyhjennettävä. Mutta vettä ei ole mahdollista viemäröidä. Näiden kuoppien syvyys on noin 2 metriä;
 • Kaista hyvin. Tällainen rakenne on koko myrskyviemärin lopullinen kohta. Siinä useat eri talojen putket lähestyvät. Tällaiset rakenteet on tehty suljetuista betonirenkaista;

Materiaalit kuivatuskaivojen järjestämiseksi

Pääsääntöisesti tyhjennyskaivot tehdään kahdesta jäljempänä luetellusta materiaalista.

Betoni. Kuopat on valmistettu erilaisista pituuksista ja halkaisijoista koostuvista betoniputkista. Tällä materiaalilla on useita myönteisiä kohtia.

 • Vahvuus. Betonirenkaiden rakenne on erittäin luotettava.
 • Pitkä käyttöikä. Betoni on materiaalia, joka voi kestää pitkään. Loppujen lopuksi on vaikea vastustaa ympäristövaikutuksia. Betonirenkaiden kuivauskaivon laite tähän päivään on suosittu. Viime vuosina betonirenkaat painavat muovituotteita.

Muovia. Muovista tehdyssä poistoilmassa on useita etuja:

 • Tällaisten putkien tyhjennyskaivon asennus yksinkertaistuu huomattavasti. Sen asennukseen ei tarvita erityisiä nostolaitteita;
 • Muoviputkien hinta on useita kertoja pienempi kuin betoniterästuotteiden hinta;
 • Alun perin niiden rakenne sisältää kaikki veden pumppaamiset ja myrskyviemärien kokoaminen;
 • Käyttöikä on noin viisikymmentä vuotta.

Muovista valmistettujen kuoppien tärkein ominaisuus ovat rei'itetyt putket, joiden ansiosta ne lisäävät jäykkyyttä ja vakautta maaperässä.

Järjestely tyhjennys hyvin

Kuinka kaivaa omat kädet? Yksityisasunnon omistajat pyytävät tätä kysymystä. Siellä ei ole mitään monimutkaista. Voit nyt nähdä tämän itsellesi.

Ensin sinun on valittava putket myrskyviemäreihin ja myös septiseen säiliöön, jos tietenkin aiot asentaa sen myös. Putkien koko riippuu tarkoituksesta, johon ne on tarkoitettu:

 • Tarkastuskaivoissa halkaisija on 35-45 cm. Tämä on melko tarpeeksi arvioitaessa myrskyjäähdytysjärjestelmän tilaa tai laskemalla varsi letkulla, jotta huuhtele järjestelmä tarvittaessa.
 • Septisen säiliön ja keräyskaivon osalta vaaditaan putkea, jonka halkaisija on suurempi kuin 50-70 cm.
 • Jos toimenpiteen aikana henkilö tarvitsee tunkeutua myrskyviemärijärjestelmään, kannattaa valita 90 senttimetrin putkien koko.

Hankkimisen salaojitus

Ei ole vaikeaa kenellekään varustaa imukertymä hyvin omilla kädillä.

 1. Ensimmäinen vaihe on kaivaa reikä.
 2. Seuraavaksi kaivon pohja on peitettävä soraa tai muuta vastaavaa materiaalia käyttäen.
 3. Seuraava toiminto on asetettu putki, jonka koko on määritelty edellä.
 4. Asennettu putki on täytettävä haaraan soralla tai muulla vastaavalla materiaalilla.
 5. Putken ympärillä oleva tila on täytettävä myös soralla.
 6. Yllä, viemärit peitetään geotekstiilillä ja peitetään maapallolla.
 7. Pienet määrät viemärivedet menevät maaperään perusteellisesti tämän rakenteen avulla.

Kaavakuva imeytyvän vedenpoiston hyvin

Asennuksen kumulatiivinen hyvin

Kertyvä kuivatus hyvin tee se itse on myös suhteellisen yksinkertainen.

 1. Ensinnäkin, kun järjestetään myrskyviemärijärjestelmää, on tarpeen kaivaa reikä altaan ja ojien vesipumppuputkia varten.
 2. Kun kaivo ja ojat ovat valmiita, reiät tehdään putkesta, joka on kuopan runko, vesipumppujen putkille. Yleensä nämä reiät ovat jo muoviputkissa. Sinun tarvitsee vain valita putki haluttu määrä reikiä.
 3. Seuraavaksi sinun täytyy varustaa altaan pohja. Jotta se olisi luotettavampi, se voidaan irrottaa bitumilla.
 4. Seuraava askel on asentaa putki, joka toimii kuivatuksen hyvin. Rakenteen suojelemiseksi vuotoilta, kaivon liitokset ja viemäriputket on päällystettävä bitumilla.
 5. Seuraavaksi sinun on asetettava putki. Heille on syytä ripotella hiekkaa ja roskaa.
 6. Lopuksi koko tyhjennysrakenne on täynnä maata, kaivo on asennettu kaivoon.

Voit säästää kunnollisen määrän rahaa, jos käytät vanhoja autonrenkaita betonin tai muovisten kaivojen sijasta, joista kylässä on valtava määrä. Tällainen rakenne ei ole yhtä tehokas kuin tehtaan kaivot.

Pumppu tyhjennysveden tyhjentämiseen

Veden pumppaamiseen tarvitaan kaivon tyhjennyspumppu. Uppopumpu on yleensä sopiva tällaisiin tarkoituksiin. Kaivon tyhjennyspumppu ei yleensä vaadi ylimääräisiä kustannuksia. Tällainen pumppu taloon on alueella 5-7 tuhatta ruplaa. Sen ei pitäisi olla kovin voimakas, se on hyödytöntä. Kapasiteetti on 100-200 litraa minuutissa. Tehokkaampia pumput pumput vedenpoisto vettä asennetaan joko yrityksille tai keräilijä. Talon sopiva ei ole kovin tehokas jätevesipumppu kaivoon.

Silloin tapahtuu, että kaivon tyhjennyspumppu ei välttämättä ole tarpeen. Tämä on mahdollista, jos kaikki vesivirta asetetaan rinteeseen ja se virtaa itsenäisesti lähilämmitykseen tai säiliöön. Jos haluat käyttää kotitalouskäyttöön tarkoitettuja viemäriveden, niin et voi tehdä ilman pumppua ja septisäiliötä.

Kaasupumpun kaavio

Septinen säiliö

Yksityisen talon septisen säiliön asentaminen on suositeltavaa, jos vedenpuutetta tai haluttomuutta ylipainottaa sitä enemmän kuin on tarpeen.

Oikealla kekseliäisyydellä, asentamalla septisen säiliön ei tarvitse olla kallista. Se voidaan rakentaa romumateriaaleista, esimerkiksi vanhoista renkaista, jotka ovat suurella määrällä, sekä tehdasbetoni- tai muoviputkista.

Jos haluat asentaa saostosäiliö onnistuneesti ja suodattaa sen jälkeen vesi, noudata alla olevia ohjeita. Muuten, septinen säiliö voi toimia paitsi puhdistamiseen myös viemäriveden puhdistamiseen, mutta myös jäteveden suodattamiseen jätevedestä.

 1. Ensinnäkin septisen säiliön rakentaminen vaatii kuopan, jossa on kolme muovista, betonista tai vanhasta renkaasta koostuvia putkia.
 2. Kun kaivo on kaivettu onnistuneesti, sinun on lähdettävä suoraan septisen säiliön asennukseen. Kolme putkea asennetaan 1 metrin etäisyydelle toisistaan. Jokaisen pohjan on oltava betonoitu, jotta vedenpoistovesi ja talon poistuminen jätetään pois.
 3. Kaikki kolme kaivoa on yhdistettävä putkilla 10 cm: n korkeudella rakennuksen yläosasta.
 4. Kun kaikki ylläolevat on luotu, on täytettävä rakenne. Kuopien ympärillä täytyy kaataa rauniot, sora tai rikkoutuneet tiilet. Tämä antaa heille mahdollisuuden kestää kauemmin. Lisäksi putkien ympärillä kaikki on täynnä maata ja asianmukaisesti tiivistetty.
 5. Seuraavaksi sinun on asennettava luukut kuhunkin kuoppaan. Tätä varten jokaisen putken ympärille on tarpeen tehdä pohja niille. Se on rakennettu betonista. Kun betoni on kuiva, voit asentaa luukun.

Tämä septisen säiliön järjestely kotiin on valmis.

Kaavamainen laite septinen säiliö

Septisen säiliön toimintaperiaate

Septisen säiliön toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen.

 1. Talon ympärille kerääntyvä viemärivedä viemärikaivoissa ja viemäriveden jätevesi tulee ensimmäiseen osastoon. Kaikki liete istuu ensimmäisen osan pohjassa ja vesi täyttyessään kuopassa ylivuodon tasolle virtaa seuraavaan osaan. Näin ollen ensimmäinen kaivo toimii mekaanisen jätevedenkäsittelyn avulla.
 2. Toisessa ja kolmannessa osassa tapahtuu veden biologinen käsittely käyttäen mikro-organismeja. Niitä voi ostaa erikoismyymälöissä, jotka ovat suurella lajikkeella.
 3. Kolmannen kuopan poistumasta saamme puhdistettua vettä, jota voidaan käyttää kotitalouksien tarpeisiin ja puutarhojen tai puutarhojen kasvattamiseen.

Septisen säiliön ulkonäkö

Mikä on septinen säiliö?

Yksityisasuntoon tarkoitettu säiliö on erittäin hyödyllinen laite. On olemassa useita etuja, joita talon omistajalla ja sivustolla saa, kun asennetaan septinen säiliö:

 • Ensimmäinen etu on kasteluveden saatavuus, josta ei tarvitse maksaa ylimääräistä rahaa.
 • Toiseksi, ensimmäisessä osastossa muodostuu korvaamaton orgaaninen lannoite, jota voidaan käyttää lähes kaikkialla. Katso ympärilläsi, varmasti on takapihallasi kasveja, jotka tarvitsevat orgaanisia lannoitteita.
 • Kolmanneksi jätevedenpuhdistamon läsnäolo auttaa ratkaisemaan ongelman terveys- ja epidemiologisella asemalla. Usein sattuu, että viemäriveden ja viemäriveden tyhjenemiseksi lähimmässä rotkossa talonmyyjiä sakotetaan pyöreälle summalle.

Nämä ovat kaukana kaikista septisen säiliön omistajan eduista, mutta luetellut ovat ehkä kaikkein yksinkertaisimpia.

johtopäätös

Jätevesikaivojen asentaminen on välttämätöntä, jos on hyvä syy. Myrsky ja pohjavesi voivat nopeasti tuhota talosi perustan, mikä johtaa epämiellyttäviin seurauksiin koko rakennukselle. Septisen säiliön osalta. Tämä kysymys on edelleen vireillä yksityisten asuntojen omistajilta. Jokaisen on päätettävä itsestään, onko tällainen rakenne tarpeen hänelle vai ei.

On myös syytä muistaa toinen tärkeä tieto: jos resursseja on rajoitettu, voit aina tehdä kuivatuskaivoja ja septisen säiliön omiin käsiisi käsin olevista materiaaleista, jotka löytyvät missä tahansa kylässä. Tärkeimmät kustannukset vaikuttavat samaan aikaan vain ajallesi, ei lompakseesi.

erä

Vesielementin tuhoisasta toiminnasta löytyy legendoja ja tässä yhteydessä maa-alueen hankkimisen jälkeen on huolehdittava maatilan perustamisen säilyttämisestä, joka voidaan tuhota kosteuden täyttävän maaperän vaikutuksen alaisena. Tämän estämiseksi on välttämätöntä huolehtia altaalla sijaitsevan rakennuksen vedenerotuksesta korkealla pohjavedellä, ja ainoa tapa tässä tapauksessa on vedenpoistojärjestelmä, jonka päätavoite on siirtää vettä rakennuksen pohjasta. Syvä (maanalainen) viemäröintijärjestelmä on tekninen rakenne, jonka tarkoituksena on ylläpitää vesitasapainoa paikoilla ja estää sen vettä ja vettä. Se sisältää rei'itetyt putket, joita kutsutaan viemäreiksi, ja niiden huollolle suunniteltu kuivatuskaivos. Kuivauskaivojen määrä on muuttuva parametri ja riippuu maaperän koostumuksesta, alueen pinta-alasta ja muista tekijöistä. Koska tällaisille laitteille on tunnusomaista melko laaja toiminnallisuus, niille on ominaista erilaiset suunnitteluominaisuudet, joita tarkastellaan tässä artikkelissa. Lisäksi esitämme vaiheittaiset suositukset, kun tutustumme siihen, että pystyt itse asentamaan kuivatuksen.

pitoisuus

Tyypit kuivatuskaivoista: lyhyt kuvaus

Jätevesisäiliön läsnäolo on välttämätön edellytys vedenpoistojärjestelmän normaalille toiminnalle. On olemassa useita erilaisia ​​kuivatuskaivoja, joista jokainen suorittaa tiettyjä toimintoja.

Kaivot kuumenee, joiden järjestely on putkilinjan kierrosten päällä - kaikkein heikoimmassa asemassa olevat alueet, jotka ovat suotuisia tukosten muodostumiselle. Niiden päätavoite on saada aikaan rei'itetyistä putkista johtuvat tukkeumat, jotka aiheuttavat putkissa kerääntyvän sedimentin vedenpaineen alla. Asennus kuivauskaivoja suositellaan putken joka toinen kierros, useiden jätevesien lähentymispaikoissa ja seinän kuivatuksen rakentamisen tapauksessa - talon kulmissa. Jos kuopat ovat samankaltaisia, sekä putken sisääntulo- että poisto-osiot tulevat saataville. Pyörivien kaivojen koko riippuu siitä, onko suunniteltu suotautuminen kuoppaan kuivatusjärjestelmän toiminnan aikana korjaustöissä. Jos on tarpeen laskea rakenteen, tyhjennysaukon halkaisijan on oltava vähintään yksi metri.

Tarkastus- tai tarkastuskaivoissa on viemärijärjestelmän hyötysuhteen ajankohtainen tarkastus ja valvonta, ilmastollisten tai ihmisen aiheuttamien äkillisten ongelmien ratkaiseminen (verkkohäiriö, rankkasade) sekä ennaltaehkäisevä huolto kuten putkiston huuhtelu. Tarkastuskäynteen kuoppien erottuva piirre on sen koon, jonka pitäisi riittää alasvetoon, joka tarkastaa rakenteen pohjaan, sekä valvoo sen tilannetta. Tässä suhteessa kuula-akselin katselulaitteen optimaalisin halkaisijan on oltava vähintään yksi metri. Tarkastuskaivoihin voidaan luonnehtia hiekkavastaanottimien läsnäolo, jotka on suunniteltu maaperän kerääntymiseen, tavalla tai toisella leviävillä valuma-alueilla. Kaivojen asennus tapahtuu useiden putkien lähentymispaikoissa samoin kuin putkilinjan suorissa osissa 30 metrin välein.

Se on tärkeää! Ohjaamon suunnittelun piirteet antavat sen suorittaa pyörivän toiminnon.

Absorbointi (suodatus) kuopat, joiden rakentaminen suoritetaan pisteittäin vain alueella, joka on tyhjennettävä, teknisten ominaisuuksien vuoksi niille kerätty vesi ei kuitenkaan saa ohjata pääviemärijärjestelmään. Tällöin kosteuden poisto suoritetaan maan alla olevissa kerroksissa. Jos keskitettyä viemärijärjestelmää ei ole mahdollista muodostaa, on muodostettava imeytyskaivo, jolle on tunnusomaista pohjan puuttuminen ja veden vastaanottavien kerrosten syvä esiintyminen täydentää viemärikaivoja.

Imeytyskaivojen rakentamisen päävaiheet:

 • Ensin sinun täytyy kaivaa reikä 2 metriä syvältä;
 • Kaivoon pohjaan kaadetaan kerros ryöstöä, jonka jälkeen siihen asennetaan muovinen kaivo, joka on putki, jonka lävistys on läpimitaltaan vähintään puolitoista metriä;
 • Putken ontelo on täytetty kattilakallistalla, rikkoutuneella tiilellä, sora-, rauniolla tai muulla suodatusmateriaalilla;
 • Kun olet täyttänyt kuopan kaivoa suodatusmateriaalilla, se peitetään geotekstiilillä ja peitetään maaperällä. Kun kaikki edellä mainitut suositukset on tehty, voit käyttää lopullista rakennetta luonnollisen kuivatuksen maaperään.

Kumulatiiviset kuopat (keräilijä, vedenotto) on varustettu, jos on tarvetta kerätä valuma-vesi ja sitten käyttää sitä teknisiin tarkoituksiin (esimerkiksi puutarhakasvien juottamiseen) tai pumppaamalla se lähimpään ojaan. Lisäksi keräyskaivojen järjestely on sallittua alueilla, joille on tunnusomaista veden vastaanottavien kerrosten syvä esiintyminen, kun maaperään luonnollinen salaojitus on mahdotonta. Suunnittelun piirteissä kumulatiiviset kuopat ovat suljettu säiliö, joka on suljetun viemärijärjestelmän lopullinen säiliö. Varastointikaivojen suunnitteluominaisuudet määräytyvät niiden tarkoituksen perusteella, joten niiden tilavuuden on oltava sopiva. Tätä silmällä pitäen niiden rakentamista varten olisi käytettävä hemotruba vain suuria halkaisijoita, joissa voit asentaa veden pumppaamiseen tarkoitetun vedenalaisen pumppu.

Se on tärkeää! Säiliökaivojen rakentamiseen asiantuntijat suosittelevat suljettujen muovisäiliöiden käyttöä, jolle on tunnusomaista vedenpitävät seinät ja pohja. Jos keräilijän asentamisen aikana haluat säästää rahaa, kun olet valinnut talousarvion rakentamisen hyväksi, asiantuntijat suosittelevat harkitsemaan mahdollisuutta käyttää eurokubaa.

Viemäröinti hyvin kuva

Viemäröinnin viitekuvio: tyypilliset elementit

 • Viemäriverkko, jonka järjestelyn ansiosta voit vapaasti päästä maanalaisiin laitoksiin;
 • Kaula on kuopan kantava elementti, jonka järjestely voidaan hylätä jalankulkualueilla;
 • Mine, joka on yksi tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä;
 • Pohja on suunniteltu keräämään sedimenttiä, joka on muodostettu suspendoituneista hiekasta tai hiekasta. Jos puhumme imukerrosten asennuksesta, pohjan asennus tässä tapauksessa ei ole.

Materiaalit, joita tarvitaan viemärikaivon asennukseen

Tällä hetkellä rakentamisen aikana kuivatus kaivot kahdella tavalla:

 • Käyttää järjestelyn prosessissa valmiita renkaita teräsbetonista;
 • Jotta kuivatus olisi helppoa, sillä on vakiintunut tiukka muovikapasiteetti.

Betonin kuivatuskaivoja

Niiden rakentamiseen tarvitaan vahvistettuja betonirenkaita, joille on ominaista erilaiset kokoonpanot, korkeus ja halkaisija. Yleisimpiä esimerkkejä tällaisista tuotteista ovat betonirenkailla, betonirenkailla, pohjalla, betonirakenteilla, joissa on kansi ja luukku. Betonirakenteisten renkaiden tapauksessa voit rakentaa kuivatuskaivon, jolla on kaikki tarvittavat suorituskykyominaisuudet. Kun otetaan huomioon käytettävän materiaalin erityispiirteet eli betonirenkaiden suuri paino, betonikuoren rakentamisprosessissa on tarve houkutella erikoislaitteita, jotka on varustettu nostolaitteilla, koska niitä ei ole mahdollista nostaa käsin. Tätä pidetään tärkeimpänä haittana betonituotteiden käytöstä.

Se on tärkeää! Jos kuivatuskaivojen asentamiseen käytettyjen teräsbetonirenkaiden halkaisija on niin suuri, että henkilö voi istua sisälle, tyhjennysaukon asennus voidaan tehdä ilman lisälaitteiden käyttöä.

Jos käytetyt betonirenkaat täyttävät vaaditun tilan, ensimmäinen elementti on asennettava tulevaan kaivon paikkaan, ja kaivutyön suorittajan on alkanut kaivaa maata renkaan sisällä. On huomattava, että kaivutyöhön päällikkö tarvitsee kumppanin apua, joka poistaa kaivetun maaperän työmaalta. Kokoonpanotoimenpiteiden edetessä betonirengas heiluu, ja kun sen yläreuna on yhtä suuri kuin maaperän taso, on tarpeen asentaa toinen rengas sille. Toisen renkaan asentamisen jälkeen on suoritettava rakennustyöt, kunnes tyhjennysaukko saavuttaa vaaditun syvyyden.

Huolimatta betonirakenteiden merkittävästä puutteesta, kuten asennuksen monimutkaisuudesta, niille on ominaista myös etuja, kuten lujuus, kestävyys ja suorituskyky. Rakenteen asianmukaisen tiiviyden varmistamiseksi on välttämätöntä tiivistää tiivisteet betonirenkaiden väliin. Tämän tekemiseksi yksittäisten elementtien risteyksestä on välttämätöntä soveltaa betoniliuosta, jonka jälkeen se kuivuu, liitokset tiivistetään vedeneristysmastilla, jotta nivelen lujuus lisääntyisi.

Muoviset kuivatuskaivokset

Muovinen viemäröinti, joka on nykyaikaisen valmistajan taitotieto ja jolla on suuri määrä kiistattomia etuja, siirtää vähitellen konkreettiset vasta-aineet kyseiseltä markkinasegmentiltä. Koska kuivatuskaivoon käytetyillä muovipinnoilla on luonteenomaista jäykistysliitosten läsnäolo, ne ovat tiukasti kiinni maassa, mikä on heidän kiistämätön etu. Koska muovikaivoja asennettaessa olevat putket on varustettu valmiilla hanojen avulla, ne voidaan asettaa mille tahansa kulmalle, mikä ei vaikuta niiden liitoksen monimutkaisuuteen ja ehkä jopa edes helpottaa sitä. Ja nämä eivät ole kaikki muovisten kuivatuskaivojen edut, ja olemme vakuuttuneita tästä, pidämme niitä tarkemmin.

Muovisten kuivatuskaivojen edut:

 • Pieni muoviputkien massa helpottaa kuivatuskaivojen asennusta, sillä tässä tapauksessa se ei vaadi erityisten nostolaitteiden osallistumista eikä materiaalin kuljettamista asennuspaikkaan;
 • Muovisten säiliöiden pitkittynyt käyttö, joka voi kestää 50 vuotta. Se johtuu muovisesta korroosionkestävyydestä;
 • Asennuksen nopeus, koska vedenpitävyys ei ole tarpeellista. Liitettäessä muovisia elementtejä asennuksen aikana käytetään kumitiivisteitä, jotka pitävät tiiviyden koko elinkaaren ajan.

Jos olet valinnut muovisen viemäröinnin hyvin, rakennustöissä voi mennä kahteen suuntaan:

 • Osta valmiin tuotteen, jossa on kansi kuivatuskaivoon ja liitokset, joita tarvitaan putkien liittämiseen. Tätä vaihtoehtoa pidetään edullisimpana, jos sinulla ei ole tarpeeksi vapaa-aikaa, mikä selittyy tällaisen mallin asennuksen nopeudella ja sen asennuksen helppoudella. Kiistämättömistä eduista huolimatta tällä vaihtoehdolla on yksi suuri haitta - valmiiden kuoppien korkeat kustannukset, jotka ovat erityisen huomattavia, jos tarvitset suuren koon tuotetta.
 • Jos sinulla on vapaa-aikaa varastossa, ja kysymys säästämisestä tulee esiin, toinen suunnitelma on suositeltavin sinulle, johon kuuluu muovisen tyhjennysrakenteen rakentaminen omiin käsiisi. Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto on enemmän aikaa vievää, antaa hänelle etusija, voit säästää huomattavan määrän rahaa.

Tee-se-itse rakentaminen kuivatuksen hyvin

Materiaalit, jotka on ostettava kaivon rakentamiseksi

Ensinnäkin on välttämätöntä ostaa muovinen laippa, jonka läpimitta riippuu kuivatuskaivon lajista:

 • Jos aiot varustaa näytön tai pyörivän kuopan, sinun täytyy noutaa putket, joiden halkaisija on 0,34-0,46 metriä. Tämä on täsmälleen putken koko, joka riittää, jos se on tarpeen tarkastustoimien suorittamiseksi (putkilinjan silmämääräinen tarkastus) tai sen puhdistamiseksi.
 • Jos suunnitelmissasi on suodatuksen tai kertyneen kuivatuksen järjestely, sinun on ostettava hieman suurempia putkia (0,69 - 0,9 metriä);
 • Jätevesisäiliön asennusta varten, jossa henkilö saa laskeutua viemärijärjestelmän ylläpitämiseksi, on käytettävä putkia, joiden läpimitta on vähintään yksi metri.

Lisäksi valmistaudu siihen, että putken lisäksi tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Kumitiivisteet, joita vaaditaan putkien liittämiseen tyhjennyskaivon asennuksen yhteydessä;
 • Muovinen pohja tyhjennysreikään;
 • Muovinen luukku, mikä on välttämätöntä sulkemaan kuivatus ylös ylhäältä.

Se on tärkeää! Jos sinun on asennettava muovinen viemäröintisyvennys, muista, että yksittäisten osien ostaminen ja kaivon varustaminen itse säästät paljon rahaa kuin valmisrakennuksen ostaminen.

Asennus muovista kuivatuskaivoon: askel askeleelta opas

Kun olet hankkinut kaikki tarvittavat materiaalit, voit siirtyä suoraan asennustoimintoihin, jotka ovat helpommin toteutettavissa suosituksiemme avulla.

 • Jätevesijärjestelmän asennukseen hankittu putki on leikattava kaivon vaadittuun syvyyteen;
 • Seuraavaksi sinun täytyy vetäytyä 50 cm: n etäisyydeltä putken alapäästä (joka on kaaren pohjalle päin) ja leikkaa reiät, joita tarvitaan syöttöputkien, ns. Viemäreiden, liittämiseen. Kumitiivisteet on asetettava reikiin;
 • Seuraavassa vaiheessa on kiinnitettävä tulevaisuuden pohja kiinnittimen kanssa seuraavalla käsittelyllä bitumiin tai tiivistysaineeseen perustuvalla mastiksi;
 • Seuraava vaihe on kaivon asentamiseen tarvittavan kaivon valmistelu. Sen pohja on täytettävä sementtilaastilla;
 • Kun sementtilaasti kovettuu, on tarpeen liittää tyhjennysputket;
 • Kaivon ja seinien välissä oleva tila tulee täyttää hiekan ja soran seoksella;
 • Kun kaikki edellä mainitut toiminnot on suoritettu, rakennettu kaivo on peitettävä luukulla.

Kuinka varustaa tyhjennyskaivo betonirenkailla?

 • Vahvistetuista betonirenkaista valmistettuja kuoppeja kutsutaan esivalmistetuiksi betonikaivoiksi. Asennukseen käytettävien betonirenkaiden halkaisijan on oltava 70 cm, korkeus enintään 1 metri ja seinämän paksuus vähintään 8 cm.
 • Esimerkiksi imukertymän asentamiseksi on tarpeen käyttää betonirenkaita, joille on tunnusomaista 8-12 mm: n varret. Useimmissa tapauksissa tällaisen kaivon asentamiseksi sinun on asennettava enintään kolme rengasta laajennusmenetelmällä.

Se on tärkeää! Jos ei ole mahdollista ostaa teräsbetonirenkaita, voit käyttää tavanomaisia ​​betoniteräksiä tai betonirenkaita, joiden suorituskykyominaisuudet eivät ole alhaisemmat kuin betonista valmistetut vahvistetut renkaat. Vahvistettu betonirenkaita varten on tarpeen valmistaa käsihiva tai asentaa kaivo nosturilla.

 • Jos aiot asentaa suodatusvesijohdot hyvin, betonirenkaat on sijoitettava 1 m: n korkealle kaatopaikalle, hiekalle ja hiekalle, joka toimii eräänlaisena suodattimena. Asiantuntijat suosittelevat varustamista, vaikka betonirenkaissa on jo suodatus pohja.
 • Vedenottoaukon asentamiseksi on tarpeen käyttää betonirengasta, joka on varustettu pohjalla, tai aseta tavalliset betonirenkaat aiemmin valmistetulle betonilastalle, joka kaadetaan maadoitettuun maahan.
 • Kuivaamisen jälkeen betonipinnoite tuottaa betonirenkaiden tasaisen sijoittamisen. Aseta yläreunassa olevaan betonirengas reikiä putkien asentamiseen, joiden määrä voi vaihdella yhdestä kolmeen tai useampaan.

Se on tärkeää! Kun olet liittänyt putket ylemmän renkaan alaosaan, reiät on tiivistettävä tiiviisti betonipohjaisella bitumilla tai sementtilaastilla.

 • Kiertävien kuivatuskaivojen järjestely toteutetaan siten, että on mahdollista yhdistää viemäriputkiston ristin, kulman ja tasaiset siirtymäosuudet.
 • Ohjaamon järjestelyä varten se voidaan toteuttaa paitsi putkilinjan kulmaliitoksissa myös niillä alueilla, joilla kuivatuslinja kulkee tasaisella alaspäin. Tarve asentaa takoraudat näillä alueilla selitetään mahdollisuudella tarkastaa ja valvoa kuivatusyhteyksien terveyttä heidän läsnäolonsa yhteydessä.

Se on tärkeää! Betonirenkaiden liittämisen aikana muodostuneet saumat on tiivistettävä huolellisesti sementtilaastilla.

 • Betonikaivojen päälle on tarpeen asentaa teknisiä luukkuja, joille on tunnusomaista se, että ne lukkiutuvat, mikä varmistaa rakenteiden suhteellisen tiiviyden ja estää saostumisen pääsemästä kuoppiin.
 • Jotta vältetään yleisimmät virheet asennuksessa tyhjennysaukot, on tarpeen tutkia huolellisesti ja analysoida kaikki suositukset esitelty tässä artikkelissa.
 • Lisäksi ennen kuivatuskaivojen asennusta on tarpeen määrittää selvästi sijainti sekä rakenteiden tyypilliset ominaisuudet.

Viemäröinti: järjestelmä, laite ja omien käsien luominen

Artikkelin sisältö:

Viemäröinti hyvin

Jätevesisäiliö on erityinen kapasiteetti, jossa tulee vettä tai jätevesiputkia.

Se on erottamaton osa viemäri- tai myrskyjärjestelmää, se voi suorittaa monia erilaisia ​​toimintoja.

Ennen kuin aloitat tutkimustesi, sinun on harkittava, mitkä ovat kuivatuskaivoja.
Yhteensä on neljä päätyyppiä:

 • pyörivä - tällaiset kaivot asennetaan maahan tyhjennysputkien kääntämiseksi. Niitä käytetään säännöllisesti saastuneiden pumppujen puhdistamiseen. Kääntökaivoja ei ole asennettu putkilinjan joka kierrokseen, vaan yhdestä;

Rotary kuivatus hyvin

Tarkastuksen viemäröinti

Imeytyminen tai suodatus hyvin

Vedenotto tai keräilijä hyvin

Tärkeimmät tässä tapauksessa ovat:

 • Eri kokoisia betonirenkaita - niistä valmistetut kuopat ovat suuren lujuuden ja kestävyyden kannalta merkittäviä, ne ovat melko halpoja. Mutta rakenteiden järjestämiseen liittyvä työ on melko työläs;

Betonirengas hyvin

Muoviset kuivatuskaivokset

Viemäröinti toimii hyvin

Edellä mainittujen tietojen perusteella voit tiivistää kaikki tämän listan tyhjennyshanat:

Tyhjennysjärjestelmän tyhjennys

 • tarjotaan pääsy viemäriputkiin niiden tilan tarkastamiseksi;
 • huolehditaan vedenpoistoputkien ja pumppujen puhdistamisesta ja kunnossapidosta;
 • lisäpuhdistus, jos kaivo on lopullisen säiliön loppuosa;
 • veden poistaminen maahan.

Mikä on kuopan laite

Suotuskanavan laite riippuu suoraan sen tyypistä ja toiminnallisesta tarkoituksesta.

Esimerkiksi jos puhumme pyörivästä kuopasta, se on säiliö, johon sähköpistoke sijoittuu.

Tässä tuodaan viemäriputki ja putki asennetaan veden poistamiseksi.

Tällaisessa kaivossa on erityinen kellunta, joka määrittää nesteen määrän.

Uppopumppu, jossa uiva kellunta kuopalle

Viemärikaivo on suurempi kuin edellisessä versiossa, koska tarkistuksen suorittaja sopii siihen.

Tällaisen kaivon vähimmäishalkaisija on 1 metri.

Jos käytetään muovisäiliötä, siinä on kaikki pistorasiat ja se on yksinkertaisesti liitetty putkistoon.

Kaaviossa näkyvä betonikaivo koostuu seuraavista osista:

Ohjaamon kaavio

 • murskattua kivi tyyny;
 • levy, joka suorittaa pohjan roolin;
 • lokero osa;
 • työhuone;
 • betonilaatta;
 • niska;
 • luukku.

Hänellä ei ole pohjaa. Sen sijaan on tyyny hiekkaa ja roskaa.

Kaivoon on liitetty putki, jossa on kirkastettua vettä.

Rakenteen yläpuolella on geotekstiilikangas ja turpe.

Kaavakuva imeytyvän vedenpoiston hyvin

Jakotukki on säiliö, jossa on suljettu pohja. Se on suunniteltu keräämään vettä ja sen jälkeistä purkua.

Nestettä kuljettavat tyhjennysputket on liitetty säiliöön valmiiden hanojen avulla.

Useimmiten tehdään muovinen tyhjennys, luottamus järjestelmän täydelliseen tiiviyteen, mikä helpottaa asennusta.

Mutta voit tehdä siitä betonirenkaista, sillä on sementoitu pohja, joka on tiivistetty kaikki nivelet erityisellä ratkaisulla.

Jakotukien tyhjennys hyvin

Miten kuivaus tehdään hyvin

Jos päätät tehdä viemäröintisyvennys omalla kädellä, teosten järjestys ja niiden ominaisuudet riippuvat rakennustyypistä.

Muovisäiliö voidaan asettaa seuraavasti:

Muoviset putket kuivatukseen hyvin

 • ota haluttu halkaisijaltaan aallotettu putki - noin 460 mm: n säleikköä varten varastointi- tai suodatusputkelle 925 mm;
 • leikkaa haluamasi pituus. Sitten siitä tulee kaivon korkeus;
 • tee reikiä putkiin tyhjennysputkille, asenna kumihanskat täältä. Reikiä ei saa sijoittaa alle 50 cm: n etäisyydelle kaivon pohjasta;
 • kiinnitä haluttuun kokoon muovinen pohja putkeen, tiivistämällä saumat bitumimastilla;
 • kaivaa niin syvä reikä, että kolmasosa kanoista on ulkona;
 • tee pohja, joka on painanut alas hiekkaa ja raunioita kaivon pohjalle;
 • asenna rakenne ojan pohjalle, liitä tarvittaessa putket ja pumppu;
 • kuopat kaivon ja kuoppien seinien väliin nukkuvat nukkumassa;
 • asenna luukku.

Muovinen kuivatus hyvin

Jos päätät työskennellä betonirenkailla, tarvitset:

Betonirengas tyhjennetään hyvin

 • kaivaa halutun syvyyden reikä;
 • maata maahan;
 • varustaa pohja. Jos kaivo suodatetaan, tee 50 cm korkea hiekka ja murskattu kivi, jos rakenteen on oltava ilmatiivis, aseta betonilaatta tai sementti;
 • asenna tarvittava määrä betonirenkaita toisiinsa;
 • tiivistele liitokset sementtilaastilla, odota, kunnes ne ovat kuivia;
 • Tee tyhjennysputken yläreunan rengasta reikä. Jos on useita putkia, niin monta reikää tarvitaan;
 • johdetaan putken reikiin;
 • tiivistysliitokset sementtilaastilla tai bitumimastilla;
 • tee betonilaatan levy, jossa on aukko luukun asentamiseksi.

Joten on helppo asentaa salaojitus hyvin omalla kädelläsi. Tärkeintä on noudattaa sen asennuksen ja sijoittelun sääntöjä.