Laattarakenne jäykisteillä

Pohjustuslevyn rakenne jäykisteillä

Tulevan rakennuksen tärkein rakenneosa, jonka vahvuus, luotettavuus ja kestävyys riippuvat, on perusta. Yksityisasuntoihin käytetään monenlaisia ​​säätiöitä. Yksi kaikkein luotettavimmista pohjista kaikentyyppiselle maaperälle sekä pohjaveden tasolle on jäykisteiden pohjalaatta.

Pohjalevytyypit

Laattojen pohjan rakentaminen mahdollistaa sen toimivan kokonaisuutena - tämä on erittäin merkittävää heikossa ja kallistuvassa maaperässä. Tällainen säätely estää kaikki muodonmuutokset kuohkeamasta maaperästä ja näitä muodonmuutoksia ei siirretä rakennuksen päärakenteisiin - seinät, lattiat ja katot, jolloin vältetään halkeamien ilmeneminen rakennuksen epätasaisesta saostuksesta. Tämä levypohja poikkeaa hihnasta, joka ei kestä kimmoisan maaperän epätasaista muodonmuutosta. Siksi tämä tyyppi on erittäin suosittu suurella syvyydellä maaperän jäädyttämistä, heikkoa maata, suolla alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Laattojen perustuksia on useita päätyyppejä:

 • laattojen pohja jäykisteiden kanssa;
 • laattojen pohja jäykisteillä alaspäin.

Pohjalevy, jossa ylä- / alareunat

Pohjalevyä ylöspäin suuntautuvilla kylkiluilla käytetään melko usein, ja betonirenkaat tässä tapauksessa ovat soclen roolia ja toimivat samalla rakenteellisina vahvistuselementteinä. Jäykistysalustaan ​​perustuva aluslevy käytetään yksityisissä kotelorakenteissa ja säästää betonia vähentämällä laatan paksuutta sen vaakasuorassa osassa.

Laattapohja, jossa on jäykisteitä, rintakehän suunnasta riippumatta, on betonoitu yhdeksi kappaleeksi kerrallaan.

Laattapohjan edut

Tukialustalla, jossa on jäykisteitä, on monia etuja verrattuna perinteisiin nauha- ja paalusäätiöihin. Tällainen säätö on suunniteltu suurempaan kuormitukseen ja on mahdollista rakentaa tiili- tai vaahtolohkojen talo yhdelle tai kahdelle kerrokselle. Tämä säätiö voidaan pystyttää kaikentyyppisessä maaperässä, jopa heikoimmillaan. Myös pohjalaatta voidaan järjestää korkealla pohjaveden pinnalla. Monoliittista perustusta, jossa on pystysuuntaisia ​​jäykisteitä, voidaan käyttää pohjana, jossa on pohja, jolla rakennetaan tiiliseinät. Myös talon kellarissa oleva laite voidaan tehdä pohjalevyllä, jossa pohjan pohja on yhtä suuri kuin kellarin korkeus. Tällöin laattapohjan jäykistysrivat toimivat seininä.

Slab-perustusteknologia

Laitteiden pohjalevyn ja jäykisteiden prosessi voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

 • valmisteluvaiheen merkitseminen ja maansiirtotyöt;
 • teknisen viestinnän rakentaminen: jätevedet, putkisto ja sähkö;
 • vedenpoistolaitteen, murskattujen kivien ja hiekan perustana;
 • vedenpitävät pohjalevyt;
 • laitteen muottirakenne jäykisteille ja levyn ulkoreunoille;
 • levyjen lujittavien kehysten ja jäykistyskaarien rakenne liitoksista dia. 12 mm;
 • laatta- ja säätöreunojen betonointi M300 betonilla sekoittimen avulla.
sisältöön ↑

koulutus

Ennen rakennustyön aloittamiseen tarvittavia projektiasiakirjoja, materiaaleja, työkaluja ja asiantuntijaryhmää, joilla on kokemusta betoniperustusten valmistuksesta.

Ensin kaivanto on merkitty maahan geodeettisten instrumenttien avulla. Kuopan kulmien pisteet on merkitty tapilla, joiden väliin johto on kiristetty. Jäykisteiden alaspäin suuntautuvalle alustalevylle kehitetään koko alusta projektin edellyttämään syvyyteen sekä jäykisteiden kaivannot.

Valmistus pohjan asettamiseksi: merkintä ja kaivaus

Seuraava vaihe liittyy jätevesien ja vesihuollon teknisten verkkojen rakentamiseen, koska se on mahdotonta saavuttaa sen jälkeen, kun levy on kaatunut betonilla.

Jätevedenpuhdistuslaite on korkean pohjaveden aiheuttama, joten tämä on ilmoitettava työsuodattimessa. Myös betonilevyn alla on ehdottomasti tehtävä kerros hiekkaa ja hiekkaa, joka on tiivistettävä tiukasti ja tasoitettava tiukasti vaakatasossa. Jäykisteiden käyttö betonilaatassa mahdollistaa kiinteän monoliittisen levyn paksuuden pienentämisen, mikä vähentää betonin kulutusta ja on taloudellisesti perusteltua.

Kun olet tehnyt pohjan kuorelle ja hiekalle etene pakolliseen vedeneristyslaitteeseen. Kattomateriaalin rullaneristys on järjestetty hiekka päälle pienellä päällekkäisyydellä. Jos projekti tarjoaa pinnoituksen vedenpitävyyden, sinun on ensin suoritettava 35-40 mm paksuinen sementtilaasti.

muotti

Laatan rakentamisen seuraava vaihe on puisen muottien asentaminen laattojen reunaan ja pitkin pitkittäisiä ja poikittaisia ​​jäykisteitä pitkin. Muottipaneelit on valmistettu 30-40 mm: n paksuisesta levystä, ne kiinnitetään pohjaseinän kehän ympärillä tangoilla ja välikappaleilla siten, että betonikuorrutuksen aikana ei ole muotoseinien syrjäyttämistä. Siksi tämä työ olisi annettava päteville kirvesmiehille, koska kun betoni on tärinää betonoitu, muotti voi räjähtää ja kaikki työ putoaa viemäriin.

Asennus laudaksi säätiölle

Erittäin tärkeä vaihe on vahvistuskoteloiden valmistus ja asennus. Ne ovat ristikko, jonka solu on 200x200 mm kahdessa rivissä, kun taas jäykisteiden vahvistuskammio liittyy monoliittisen levyn vahvistusverkoihin. Ristikon runkorakenne on lähes aina kytketty hitsaamalla, ainoa asia on varmistaa, että ostaessaan kirjaimen "C" (hitsattu) merkinnässä on vahvistin.

betonointi

Levyn vahvistamisen ja ristin vahvikkeen asentamisen jälkeen voit siirtyä päävaiheeseen - betonirakenteen betonisointiin. Tätä varten käytä betoniä 200 tai 300 - kuten projektissa määritelty. Erittäin tärkeä huomautus: betonitoiminnan yhteydessä on pyrittävä täyttämään laatta ja jäykisteet samanaikaisesti ilman keskeytyksiä. Sitten pohjalevy toimii yksikkönä. 28 päivän kuluttua betoniperusta voi ottaa suurimman kuormituksen. Ja voit kävellä pitkin sitä ja alkaa rakentaa seiniä 2-3 viikkoa.

johtopäätös

Perusrakennetta valittaessa on otettava yhteyttä projektitoimiin, joka voi laskea pohjalevyn kullekin erityistapaukselle ottaen huomioon alueen erityispiirteet, maaperän ominaisuudet, pohjaveden pinnan taso, koko rakennuksen koko ja paino. Jos laitteen pohjalevyyn voidaan tehdä useita töitä käsin, säätiön laskenta ja hankkeen valmistus on tilattava erikoistuneille suunnittelutoimistoille.

Laattarakenne jäykisteillä

Kuten aiemmin artikkelissani mainittiin, laattaperusta on monoliittinen laatta, joka on upotettu koko talon alle. Mutta tämäntyyppisen säätötyypin teknologia on hieman erilainen ja yksi näistä tyypeistä on vain jäykisteiden pohjalaatta.

Tämäntyyppinen säätiö on monoliittinen laatta, jossa on edelleen jäykistysreunoja kehän ympärillä, joissakin tapauksissa, esimerkiksi jos rakennus on pitkä, talon pitkällä puolella rakennetaan ylimääräisiä kylkiluita.

Se on hyvä vaihtoehto syvällä levitetylle nauhamaiselle pohjalle heikoille maille ja pohjoisille alueille, joissa liuskajohdon laskemisesta aiheutuvat kustannukset ovat melko suuret johtuen huurun tunkeutumisesta. Tällaisissa tapauksissa olisi tarkoituksenmukaisempaa käyttää pohjalevyä jäykisteillä.

Käyttötarkoituksesta riippuen laakeripukkia jäykisteillä käytetään kahta eri versiota:

 • jäykisteillä alaspäin
 • jäykisteillä

Katsotaan nyt molempia tällaisia ​​tyyppejä.

Levyrakenne ja jäykisteet alas

Sitä käytetään pääasiassa tavallisen laattojen pohjan sijaan materiaalin säästämiseksi, eli laattoja tehdään ohuemmaksi ja lujuus kompensoidaan jäykisteillä, jotka vahvistavat laatan reunaa pitkin (yleensä laakerin seinämien alla), missä suurin kuorma on keskittynyt.

Tämäntyyppinen laatikon kellari muistuttaa jonkin verran nauhan matala-pohjaista säätä, joka monoliittisesti kaadetaan laattaan. Pohjalevyjen on oltava yksi yksikkö, eli monoliitti. Tämäntyyppisen säätiön vahvistamista on käsiteltävä lisääntyneellä tarkkaavaisuudella.

Tällaisen säätiön asettaminen on yksinkertaista. Maaperä kaivaa tulevan säätiön koko, sitten kaivetaan kaivantoa, jossa jäykisteet ovat lautaselle. Tarvittaessa on rakennettu muotti ja hiekka tyyny, jonka jälkeen raudoitus on sidottu neulomalla, ja kaikki tämä kaadetaan betonilla, joka ei ole alhaisempi kuin M200. No, älä unohda, että betoni saa pääteensä 28 päivää kaatamisen jälkeen.

Teknologiaan liittyvä vahvistus perustukselle kuvataan yksityiskohtaisesti yhdessä artikkelissani, joten en keskity tähän.

Levyrakenne jäykisteineen


Sitä käytetään samoin kuin edellinen tyyppi - materiaalin säästämiseksi. Tekniikka, jolla laattojen pohjalla on jäykisteitä ylöspäin, ei tuota säästöä verrattuna säätiöön, jota pidetään hieman aikaisemmin, mutta tulevaisuudessa se säästää soclen asennusta, koska ylöspäin osoittavat jäykisteet tekevät tehtävänsä.

Kaada tämäntyyppinen, samoin kuin edellinen, edullisesti monoliitti, joka noudattaa tiukasti betonin koostumusta ja mittasuhteita. Tässä voi syntyä joitain vaikeuksia. Kuten kaaviosta voidaan nähdä, näille hyvin reunoille on tarpeen rakentaa muotti, mutta koska on toivottavaa täyttää laatta yhdessä rintojen kanssa kerrallaan, osa muottirakennuksesta on rakennettu "painon mukaan".

Ei ainoastaan, että muotti on "ripustettava" tiettyyn korkeuteen maasta, se on kiinnitettävä siten, että betonista valettaessa ei työnnä sitä ylöspäin, mikä rikkoo säätiön geometriaa ja lisää kustannuksia.

Lisäksi on välttämätöntä kaataa betonia muottiin tietyllä varovaisuudella, koska viestintäalusten säännöt voivat toimia. Fysiikan lakien mukaan betonipinnan taso päälaatassa pyrkii tasoittamaan betonin tasoa muottipesässä, vetämällä sitä sieltä. Yksinkertaisesti sanottuna muottirakenteesta peräisin olevan betonin määrä suulakepuristetaan päälaatan tilavuuteen.

Tietenkin betonilla on riittävä viskositeetti estää se vuotamasta muovista, mutta jos käytät värähtelijää, se voi helposti tapahtua.

Pohjalevy jäykisteillä alaspäin

Levyrakenne ja jäykisteet alas

Svarog (Expert Builderclub)

Hei Annan teille mielipiteeni, ja päätätte, hyväksykö se vai ei.

Tosiasia on, että kentällä olevia rakenteita on pidettävä eräissä jousissa (tämä on yksinkertaisin teoria ja yleisimpiä, on tosiasiallisesti paljon teorioita, mutta useimmiten lasketaan sängyn kertoimet - näiden jousien parametrit). Tällaista laskutoimitusta kutsutaan "levyn elastisella pohjalla" tai "nauhalla elastisella pohjalla" (nauhan perustuksille). Tämä on, jos päätät tehdä itsenäisiä laskelmia. Sanon heti, että laskelmat eivät ole yksinkertaisia, niiden tarkkuus on suhteellisen alhainen. Tarvitsemme hyvän geologian, jotta emme lennä hyvin. On parempi tehdä tällaiset laskelmat erityisohjelmissa, muutoin se on hyvin työläs. Esimerkiksi "Foundation 13.1" (en tiedä mikä versio on viimeinen), näytti olevan laatta joustavalla pohjalla. Mutta minä pidän laskelmista, jotka saavat, itse käytän SCAD: tä - tämä on tehokas laskentekomponentti, joka käyttää äärellistä elementtiä, mielestäni myös levyjä. Jos olet uusi tämän liiketoiminnan, ota sitten ohjelma kuten "säätiö" - on täysin toisenlainen monimutkaisuus. Kaikki nämä ohjelmat ovat maksullisia ja kalliita, mutta ne löytyvät Internetistä ilmaiseksi, jos etsit hyvin;).

Nyt nimenomaan levyyn, jossa reunat ovat alhaalla. Kuten edellä olen kirjoittanut, on helppo kuvitella, että levysi lepää kuten jouset, joiden jäykkyys riippuu maastasi ja sen tilasta, ja raskaissa kuormissa tämä jousen jäykkyys riippuu myös levyn jäykkyydestä ja sen mitoista (kyllä, kyllä kaikki on niin monimutkaista ja toisistaan ​​riippuvaista, joten sellaiset ohjelmat kuten "säätiö" antavat hyvin likimääräisiä laskelmia). Tämän seurauksena joustavien levyjen ja erityisesti joustavien levyjen alla jousituksen jäykkyys voi vaihdella suuresti. Voit tehdä kokeita - ottaa jousipatjan ja laittaa jäykkää alustaa ja jotain joustavampaa päälle ja katsoa, ​​miten "base" (patja) ja "säätiö" (hallitus) toimivat eri kuormituksilla. Yleensä käy ilmi, että levy on monimutkaisessa muodonmuutoksessa - levyllä olevat reaktiiviset hetket ovat yleensä erilaisia ​​merkkejä, monimutkainen jakautuma lautasen tasoa pitkin ja tämän seurauksena monimutkainen vahvistus. Miksi laatta tarvitsee kylkiluita? Tosiasia on se, että jos emme tee laatua, vaan esimerkiksi pylväsperusta, niin siinä ei ole sellaisia ​​ongelmia kuin levyllä - se on erittäin kovaa, koska se ei ole "arkki" laatta vaan voimakas ja jäykkä "parallelepiped" ja se on yksinkertaisesti vahvistettu - pohjalla oleva verkko ja lasin pystysuora silmän pari. Koska ponnistelut ovat melko yksinkertaisia ​​- se toimii pääasiassa puristuksella, lukuun ottamatta alaosaa, jolla on laajeneminen (kantapää) ja joka on vahvistettu verkolla (kuten edellä kirjoitin). Tästä seuraa ajatus - tehdä laatta ei ohut mutta paksu, mikä tekee siitä paljon kovempaa ja pakottaa sen työskentelemään pylväsperiaatteen periaatteen mukaisesti - kaikki pienet talot valmistetaan tämän periaatteen mukaisesti - tehdä paksuus 300: sta (hyvin usein ohut) aina 1000 mm: iin asti. Ja nuku hyvin. Mutta tämä on valtava yli- kulutus betonista ja tällaisen levyn hinta saadaan pilvien yläpuolella. Seuraava askel oli laatan kylkiluiden laite, joka mahdollistaa suuremman jäykkyyden, joka on verrattavissa paksuun laatikkoon, mutta samalla säästää valtava määrä betonia. Mutta on myös joitain haittapuolia: ensimmäinen on työlästä, rintakehän tekeminen ja vahvistaminen on monesti vaikeampaa; toinen on laskelmien tarkkuus, on yksinkertaisesti mahdotonta täyttää kuin paksu levy.

Nyt on kyse kylkiluista "alas", tämä ehdotus syntyi siitä, että kylkiluut eivät häiritse kellarissa. Mutta tämä on itse asiassa erittäin vaikea tekninen ratkaisu. Se vaikeutuu kaiken - sinun on ensin järjestää näennäinen kaistale pohjaa, tehdään kysymyksiä vahvistaminen, täytetään betonilla, ja sitten vahvistettu laatat (ja siihen todennäköisesti tarvitse 3-7 päivää sen jälkeen, kun tilalla nauha) täyttää sen. Tällöin laatan ja nauhan eheyden (sauman) rikkominen, betonin suojakerroksen mahdollinen rikkominen tässä paikassa (halkeama suurempi kuin 0,4 mm), tällaisen säätiön rajoitettu käyttöikä.

Lisäksi, miten laatta ja nauha käännetään maaperän työhön tasaisesti - kuten kysyttiin laskelmissa? Loppujen lopuksi, jotta maaperä saataisiin luotettavasti tiivistyä aluslaattaan, sinun olisi parasta kääriä sitä ylös ja painaa, ennen kuin teippi on betonoitu, ja sen täytyy olla kova (kova muotti). Todennäköisesti, nauhan ympärillä olevan maaperän sijaan tai koko pituudeltaan sen sijaan, sinun on täytettävä hauta, sora tai hiekkaseokset. Koska laatta on asetettu jäätymisvyöhykkeen yläpuolelle, on välttämätöntä päästä eroon maaperästä (jos sellainen on). No, sinun pitäisi ymmärtää, että ainoa luotettava, kun on kyse vedeneristys kylkiluita alas - suojakerros betonia 70 mm, ja betoni ei saa olla pienempi kuin 2 B15 W (ensimmäinen - luokan betonin lujuus, toinen merkintä vesitiiviyden). On myös ymmärrettävä, että tapauksissa, tukahduttamaan kylkiluut "alas" ovat vähemmän tehokasta käyttää kuin ripojen "ylös" - hetkiä liittyvät jakautumiskuvion (jos otamme koko levyn, sen sijaan erillisestä alueesta).

Kuvitellaan täsmälleen kysymyksesi:

 • "kuinka laskea" - korostaa kirjallisuutta, kuten olen kirjoittanut edellä - ymmärtämättä perusasiat, on parempi olla kiivetä tänne;
 • "Millainen vuodevaatteet on oikein tehdä laattaosan alla" - riippuu voimakkaasti maaperän olosuhteista, jäätymisen / huurteen syvyydestä, kuormitustasi jne. periaatteessa, kuten muillekin säätiöille, vaikka laatan alla tekisin hiekka-hiekan tyyny hieman paksummaksi;
 • "Kuinka laskea leveys ja korkeus kylkiluut" - laskentaan ja suunnitteluun liittyvät näkökohdat (riippuen halkaisijasta vahvistaminen, suojakerrokset jne) muulla tavoin - tai voimakkaasti materiaalien ja vahvuus varastossa ota tai lentää liesi lainkaan;
 • "kuinka laittaa viestintää oven alla" - erityisissä kanavissa, kapseleiden, jne. kautta niin että on mahdollista tehdä korvaaja avaamatta laattaa, on parasta tehdä monimutkaisia ​​johdotuksia kellarissa ja kellarin tai seinän kautta kellariin vain panos vaaditaan;
 • "kuinka vedenpitävä" - vain betonin suojaavat kerrokset, muut menetelmät eivät ole tehokkaita.

Pohjalevy jäykisteillä alaspäin

Talon elämä riippuu siitä, millainen säätiö on oikea, täyttää kaikki sen rakentamiseen ja käyttöön liittyvät vaatimukset. Pohjalaatuja käytetään rakennuksissa, joissa on suuri kuorma. Siksi materiaalien kulutus tällaisella perusteella kasvaa. Säästää rahaa, ja siinä on jäykisteitä, jotka korvaavat matalan syvyyden. Rei'itettyjen levyjen käyttö on tyypillistä paikoille, joilla on vähäinen maaperän jäädytys, alueilla, joilla on suuri pohjaveden sijainti ja pääosin kallistuvat maaperät.

Ribbed-levyt ovat monoliittiä, jonka poikkileikkaus vaihtelee. Stiffenerit antavat pohjalle erityisen vahvan. Poissaolon paikoissa laatta tehdään normaalia ohuemmaksi, mikä vähentää betonin kulutusta pohjan rakentamiseen. Suunnitellulla tavalla laatat on sijoitettu:

Tällaisessa perustuksessa jäykisteet ovat väistämättä sijoitettuja pitkin kehää ja kantavien seinien alle. Jos rakennuksessa on suuri alue, ne tehdään pitkin talon pitkiä puolia.

Rakennuksissa, joissa on pitkänomainen muoto (pituus on paljon suurempi kuin leveys), lisäreunoja rakennetaan pitkin hallitsevaa puolta.

Levyt, joissa jäykisteet alas

Levyrakenteen kaavio jäykisteillä alaspäin

Tällaisen pohjan rakenne muistuttaa matalaa nauhamaista pohjaa, joka on yhdistetty upotetun betonilaatan päälle. Se eroaa vain siitä, että kylkiluista on puolisuunnikkaan muotoinen. Niiden jäykkyys riippuu rakennuksen maaperän tyypistä ja pohjan kuormituksesta. Kun rintakehän suuret alueet voivat saada vaikutuksia eri tasoilta, tätä varten käytetään erilaisia ​​ristin sijaintipaikkoja.

Jotta jäykistysrivat voidaan valita laattojen pohjarakenteelle, on tehtävä laskelma, minkä seurauksena valitaan kuormien altistuneimmat osat ja valitaan perusvahvistusjärjestelyt. Laskenta voidaan tehdä erillisten sääntelyasiakirjojen avulla tai käänny organisaatioihin, jotka auttavat sinua ammattimaisesti laskemaan ja valitsemaan parhaan perusvaihtoehdon.

Rungoilla voit vähentää säätimen paksuutta muuttamatta sen lujuusominaisuuksia. Tämä aiheuttaa kuitenkin vaikeuksia sen rakentamisessa. Lisävolyymit näkyvät kaivettaessa kaivantoa kylkiluiden alla ja rungon asentamiseen, sitomalla se vahvistusverkkolevyillä.

Edut ja haitat perustuksen reunuslaudoilla

Tämän pohjan rakentamisen suunnittelu ja tekniikka merkitsevät sekä positiivisten että negatiivisten puolien olemassaoloa. Huolimatta levyn rei'itetyn perustuksen suuresta jakautumisesta, sillä on riittävästi haittoja:

 1. Haittana on erityisten kanavien pakollinen laite, joka mahdollistaa viestinnän koteloihin tai kapseleihin. Niiden etukäteen rakennetut rakenteet mahdollistavat tarvittavat viestinnät avaamatta perustaa. Jos talon rakentaminen on kellari, on mah- dollista asettaa viestintä lattialle.
 2. Kaksikerroksinen muottirakenne. Pohjakerros on puolisuunnikkaan muotoinen, ja yläosa on yleensä suorakulmainen.
 3. Lujituksen monimutkainen järjestelmä, joka määritetään vain laskemalla.
 4. Tarve laadukkaaseen vedenpitävyyteen jatkuvalla saumalla, joka suojaa pohjaa vesiympäristön vaikutuksilta.
 5. Ei voi käyttää uudelleen.
 6. Vaikeus määritellä tulevat seinät koko talon koko talon takia.

Laattapohjan niin suurella määrällä negatiivisia sivuja on useita etuja, joiden takia ribbaslaattojen valinta on ilmeinen:

 1. Jäykisteen laitteen ansiosta levyn paksuus pienenee 10 cm: iin, mikä pienentää rakentamisen kustannuksia.
 2. Pohjakerroksen ja jäykisteiden alhaalla käyttämisen tärkein etu on kellarin sileä pinta. Tämä minimoi kellarin viimeistelyn.
 3. Mahdollisuus perustaa säätiö talviaikaan ja korkealla pohjavedellä.

Levyjen rakenteen ominaisuudet reunuksilla

Laattapohjan rakentamisen yhteydessä ulkonemien alas on poistettava koko rakennuksen koko humuskerros, mutta myös kehitettävä kaivanto tulevalle monoliittiselle nauhalle ottaen huomioon hiekkalaatan. Tätä tarkoitusta varten tontin merkitseminen diagonaalisella mittauksella tehdään tarpeettoman työn eliminoimiseksi.

Laatan sijainti pohjassa

Alaosassa kuopan hiekka noudattaen tyyny kerros ei ole pienempi kuin 25 cm. Rakentamisen aikana rakennusten suuri alustaan ​​kohdistuva kuormitus tyyny tehdä jopa 45 cm: n paksuinen kerrostunut tiivisteen haluttu suhde. Tulevan jäykisteen geometrian loukkausten poistamiseksi ja hiekkavyöhykkeen paremman tampingin varmistamiseksi on välttämätöntä asentaa korkealaatuinen muottirakenne rintakehälle. On suositeltavaa peittää geotekstiilin pohja upottamalla louhinta ennen täyttöä hiekkakivi-seoksella.

Rakennuksen pitkäaikaiseen käyttöön on tarpeen vedenpitävä säätö. Ennen kuin betonia kaadetaan, murskattua kivi-hiekkaa sisältävä seos käsitellään erikoisella sementtilaastilla, jonka paksuus on enintään 4 cm. Tämän kerroksen päälle levitetään bitumipitoista pohjamaalia, jota seuraa vedeneristys. Vedenpitävyyden vaurioitumisen estämiseksi muiden töiden aikana kaadetaan 4 cm: n paksuinen sementti-hiekkalaattikerros ylhäältä.

Seuraavan rakennusvaiheen, jossa pohja on ulkonemalla alhaalla, on muottirakenne asennettuna pohjan ylemmän kerroksen alle. Pohjakerros on asetettu täyttämään hiekkasäkkejä. Muottipaneeleita voi tehdä sekä itse että ostettu erikoismyymälöissä. Runkomateriaalien käyttö on mahdollista. Videossa näet, kuinka oikein asennetaan pohjalevyn muotti.

On tarpeen vahvistaa tulevaa rei'itettyä laattaa tehtyjen laskelmien mukaan. Vastaanotetusta kuormasta riippuen eri halkaisijoiden vahvistaminen ja sen määrä asetetaan seiniin. Paremman käsityksen kuormituksista ja säätiön vakaudesta on välttämätöntä, että kylkiluun ja laatikon kehykset ovat yhteydessä toisiinsa.

Laattojen pohjan rakentamisen loppuvaihe, jossa jäykistysliitokset ovat alas, on betonilaattojen kaataminen. Täyttö tapahtuu välttämättä kerralla, muutoin se voi vaikuttaa laatan eheyteen, mikä merkitsisi pieniä halkeamia betonin suojakerroksessa.

Ripojen järjestely alaspäin pohjan ja sokean alueen sääennusteen aikana mahdollistaa tehokkaan tyynyn aikaansaamisen, jonka ansiosta rakennuksen rakentaminen mahdolli- selle maaperälle on mahdollista.

Pohjustus monoliittinen levy grillata

Yksityisen talon monoliittisen pohjan laite

Lautasen pohja kylpylle: teknologia kaataa monoliitti laattoja

Säätötason asettaminen

Laattarakenne jäykisteillä: ominaisuudet ja kaatumisen järjestys

Työhön sisältyy:

 • Geodeettiset teokset
 • Kaivaa säätiön kuoppaan (30-40 senttimetriä syvä)
 • Kuopan geotekstilin pohjan asettaminen
 • Hiekkakivestä valmistetun tyynyn tyyny, jossa kerros kerroksen rypytys (20 cm hiekka, 10 cm murskattu kivi)
 • Laitemallisto laudalta
 • Laiteikkuna verkkojen rakentamiseen ja putkien asentamiseen
 • Kaksoisvahvistus, jonka korkeus on 250x250 mm
 • M300-betonivalmistelu
 • Pohja vedeneristys

Levylaatta jäykisteillä on "kevyt" versio perinteisestä, tasomaisesta laatasta. Rungon läsnäolon vuoksi levyosan paksuutta voidaan vähentää 2-2,5 kertaa vähentämättä rakenteen lujuutta. Tämä säästää betonia, mutta vaatii monimutkaisempaa perustustyötä ja lisää palkkien kulutusta.

Rakenteet ja tyyppiset levyjä jäykisteillä

Tällaisia ​​säätiöitä on kolme:

 • jäykisteitä ylöspäin (betoni "nauha", joka kaadetaan tasaisen levyn päälle);
 • jossa kylkiluut alas (teipin osa laatta);
 • (reunat ohjataan sekä ylös että alas).

Ensimmäinen tyyppi on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelissa "Pohjalevy grillata omat kädet." Tässä tarkastellaan toista tyyppiä - laatta, jossa jäykisteet osoittavat alaspäin. Ensinnäkin sen suunnittelusta.

Stiffenerit ovat ulkonemia, jotka muistuttavat betoniseinää (korkeintaan 80 cm syvyyteen), mutta eivät suorakulmaisia, mutta puolisuunnikkaan muotoisia. Tämä maaperä vähentää maaperän paineita pohjaan (tässä tapauksessa kuormat ovat tangentiaalisia). Kylkiluut on sijoitettu laattaan talon ympärille ja kehän sisäpuolelle:

 • kantavien seinien alla;
 • pitkin laatta tietyltä etäisyydeltä toisistaan;
 • pitkin ja kellarikerroksessa (ristikkotyyppi).

Rungon syvyys, muoto, lukumäärä, ristikkopinta ja laattaosan paksuus perustuen talon suunnitteluun ja paikan geodeettisiin olosuhteisiin.

"Ribbed" -levyn edut, haitat ja laajuus

Pohjalevyn jäykistyskaarien ansiosta laattasäteilylle on lisäetuja:

 • vähentää betonin kulutusta;
 • lisää säären vakautta kuormien deformoitumiseen;
 • laatan työpinta pysyy sileänä ja sitä voidaan käyttää aluslattiana;
 • ulkonevat kylkiluut parantavat laatan tarttumista maahan ja vähentävät vaakasuuntaisten liikkeiden todennäköisyyttä.

Riippumattomien levyjen puuttuminen - järjestelyn monimutkaisuus. Sen alapuolella sinun täytyy tehdä kuoppa kaivannoilla ja "kaksikerroksisella" muottialueella. Vahvistaminen on myös monimutkaista. Kaiken tämän vuoksi on erittäin tärkeää tehdä säätiö monoliitti (täytä se kerralla) ja tarkkailla projektia. Jos kylkiluukut sijaitsevat tai vahvistetaan väärin, rakenteen vahvuus pienenee dramaattisesti.

Kuten tasainen kelluva laatta, laatta perustan jäykistys kylkiluut sopii talon rakentamiseen seuraavissa tontit:

 • kallistamalla maaperä;
 • korkealla pohjaveden pinnalla;
 • joilla on alhainen kantavuus.

Sitä voidaan käyttää paremmissa olosuhteissa, mutta tällaisissa tapauksissa tavallisesti halvempia ratkaisuja valitaan.

Laatusäätiön rakentamisen ominaisuudet reunojen kanssa alaspäin

Kun olet saanut projektin yksityiskohtaisilta laskutoimituksineen ja perustusrakenteen kuvauksineen, voit jatkaa sen rakentamista. Koska laatta, jossa kylkiluut ovat rakenteeltaan monimutkaisempia kuin tavallinen laattasäde, on aivan realistista kaataa omilla käsillä. Tähän työhön tarvitset tietenkin apuaineita sekä maansiirtovälineitä ja tilata betonipumpun toimittaman valmiin betonin. Järjestä säätiö useissa vaiheissa:

 1. Maanrakennustyöt. Laattojen välissä on erikoiskaivu - kaivo, jossa kaivannot. Kaivo on kaivettu matalaa, kuten tavallisen laattapohjan alla. Yleensä riittää poistamaan vain hedelmällinen maaperäkerros. Sitten he kaivaavat kaivannon jäykistyskaarien alle kuopan pohjalle. Kaivannon ja kaivon syvyys lasketaan itse säätiön paksuudesta, betonivalmisteesta ja vuodevaatteesta. Ennen louhintatyön aloittamista on erittäin tärkeää tehdä tarkat ja oikeat merkinnät niin, että kaivon kaikki kulmat ovat suorat ja kaikki kaivannot ovat paikallaan. Kaivon ja kaivannon pohja on ehjä, mannermaalta. Se on vuorattu geotekstiilillä, joka pitää hiekkaa ja murskattua kiveä talon alle ja ei salli sen silting.
 2. Ripatangot. Jotta hiekkakivilöityä kiveä oleva materiaali ei murtuisi kaivannoissa, ne tekevät välittömästi pysyviä muottiosastoja tasaisesta liuskekivestä tai muusta kestävästä ja ohuesta materiaalista. Täällä on tärkeää tarkkailla tarkasti rintakehän geometriaa, jotta erityisesti kaikkien taskujen muodostamat muottien korkeus saavutettaisiin yhdellä tasolla.
 3. Tyynyn valmistelu säätiön alla. Puhdas hiekka kaadetaan kuopan pohjalle. Kerroksen paksuus on 20-40 cm. Hiekka on kaadettava noin 10 cm: n kerroksiin, huolellisesti kumpaankin kerrokseen. Samalla tavalla hiekka kaadettiin ja rikkoi rauniot (20-40 cm). Tyyny on asennettu kaivantojen pohjalle ja koko kaivauksen ajan.
 4. Pohjan alapinnan vedeneristys. Ennen pohjan kaatoamista on vältettävä betonimaidon virtaamista hiekkakivestä tehtyyn kivityynyyn kaatamisen jälkeen ja suojata pohja maaperän kosteuden vaikutuksilta käytön aikana. Ensinnäkin murskattua raunaa kaadetaan nestemäisellä sementtilaastilla (kerrospaksuus on 3-6 cm, sementin merkki on M100: sta). Kun betonituote kovettuu, se peitetään bitumipesulla ja peitetään arkkieristysmateriaalilla, jossa on päällekkäisiä 15-20 cm: n kaistoja. Jos vedeneristys on suunniteltu kahteen kerrokseen, materiaali asetetaan kohtisuoraan suuntaan - pohjakerros laatan ja yläosan yläpuolella (tai päinvastoin). Vedeneristyskerroksen tulee olla suurempi kuin alueen levy - se poistetaan kuopan seinämien yli.
 5. Laattaverkon asennus. Levy aidattu ympärysmitta. Tämä muotti on irrotettava, ja sitä varten voi käyttää leikkuulautaa, lastulevyä, OSB: tä, valmiita kilpejä, liuskekiveä tai muuta saatavilla olevaa materiaalia. On tärkeää, että rakenteen seinät ovat tiukasti pystysuorat (tarkastustaso). Niitä on myös vahvistettava voimakkaasti kehän ympärillä, muutoin raskas betoni puristaa laudat valettaessa ja rikkoa laattojen geometriaa. Vahvistaa tarpeeksi ajaa panoksia ulkopuolelta, muottien seinää vasten. Voit myös käyttää välikkeitä. Aseta muottipesässä vuoraus putken alta. Seinien sisäpinta on verhoiltu muovikelmulla (tällä tavoin on helpompi poistaa rakenne betonin asettamisen jälkeen).
 6. Vahvistaminen. Jotta saadaan säätiön oletettu lujuus, sinun on luotava yksi lujittava runko laudalle ja jäykisteille. Ensimmäiset vahvikkeet. Ne asetettiin kummallekin kahdesta tai neljästä pituussuuntaisesta lujitustangosta, jotka on yhdistetty toisiinsa. Tangojen välinen etäisyys on valittu siten, että runko on suojattu kaikilta puolilta ympäristöstä betonikerroksella, jonka paksuus on 4-5 cm, laatta on perinteisesti vahvistettu - kahdella vahvistuspalkilla, joiden silmäkoko on 20-30 cm, valmiit runkoelementit - kaksi ristikkoa ja vahvistusrivat - yhteen lyhyillä pystypalkilla. Kaikki raudoituksen parametrit (paksuus ja lujuusluokka, palkkien välinen etäisyys) on määritelty säätiön hankkeessa. Et voi vetäytyä siitä.
 7. Betonoinnin. Muotti kaadetaan betonilla M300: lla, jolla on hyvä kosteudenkestävyys (W8: stä) ja korkea liikkuvuus (P3). Kylkiluut ja itse levy on kaadettava yhdellä kertaa. Flooded concrete ram ja taso. Ensimmäisenä päivänä se on suojattu sademäärästä, ja toinen päivä vedetään päivittäin estämään halkeilua. Lisää perustustyö voidaan tehdä välittömästi levyn kovettamisen jälkeen (viidennen ja seitsemännen päivän välillä kaatumishetkestä), ja kellari ja seinät voidaan asentaa vain, kun betoni on 75% vahva (vähintään 4 viikkoa myöhemmin).
 8. Pohjan pinnan vedeneristys. Muotti on poistettu pakastetusta betonista. Valssatun vedeneristysmateriaalin, joka työntyy esiin uunista, kääritään. Se on kiinnitetty levyn päihin ja leikattu pitkin yläreunaa. Vedenpitävyys kattaa pohjan yläosan. Tätä varten voit käyttää telaa, pinnoitusta tai ruiskutettua materiaalia. On tärkeää, että "ylempi" vedeneristys kattaa "alemman". Tällöin koko säätiö on luotettavasti suojattu kosteudelta.
 9. Lämmöneristys. Levyn ja sen alapuolisen maaperän suojaamiseksi jäätymiseltä käytetään ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä. Yksi krs on sijoitettu pystysuoraan, lähelle levyn päätä. Jäljellä olevat kuopat kaadetaan nukkumaan. Toinen eristysrivi sijoitetaan laattojen reunaan vaakasuorassa tasossa sokean alueen alla. Tällaiset toimenpiteet suojaavat maata talon alle pakkaselta, mikä voi tuhota säätiön.

Tällä levyllä on kylkiluita valmiina. Kun olet odottanut neljä tai viisi viikkoa, voit rakentaa talon siihen. Mutta jos "ribbon" laattaperustan järjestäminen sinulle on liian monimutkaista ja aikaa vievää, anna työtä asiantuntijoille.

Pietarissa ja Leningradin alueella Samoswalov rakentaa kiinteän aluslevyn jäykisteillä. Teemme kaikkemme geodeettisista katsastuksista sivustossa lopullisen säätiön vedenpitävyyteen. Soita numeroon +7 (812) 947-47-86 tai kirjoita meille ([email protected]). Pian sinulla on kodissasi luotettava pohjalaatta, jossa on jäykisteitä, jotka kestävät vähintään sata vuotta.

Hyödyllisiä tietoja säätiön kaatamisesta

Tilaa täyttölevyn pohja jäykisteillä

Pohjalevyjen lujitettu betonirakenne: reunat ylöspäin

NORMATIVE GESN 06-01-001-19


Hinnoittelussa otetaan huomioon vain vuoden 2000 (liittovaltion hinnoista) aiheutuneet välittömät työnkulut, jotka lasketaan vuoden 2014 julkaisun GESN: n normien mukaisesti lisäyksineen 1. Lisäkäyttöön sovelletaan siirtymätapaa nykyisiin hintoihin määritettyyn hintaan.

KONEIDEN JA MEKANISMIEN KÄYTTÖ

Kun napsautat salasanan tai resurssin nimeä,
Sinut viedään sivulle, joka osoittaa kuljettajan palkat.
ja luettelo salaushinnoista, joissa tätä resurssia käytetään.

Kun napsautat salasanan tai resurssin nimeä,
Sinut viedään sivulle, joka osoittaa materiaalin mittayksikön painon.
ja luettelo salausmaksusta, jossa tätä materiaalia käytetään.

VAROJEN YHTEENSÄ: 152,516.02 Rub.

YHTEENSÄ HINNASTOON: 156 714.54 Hylkää.

Katso tämän standardin kustannukset nykyhinnoin. Avaa sivu.

Vertaa hinnoittelua arvon FER 06-01-001-19 arvoon

Budjetointiin hinnoittelu edellyttää siirtymistä nykyhintoihin.
Korko laadittiin vuoden 2014 GESN-vuoden 2001 painosarvon mukaan, lisäykset 1 vuoden 2000 hintoina.
DefSmeta-ohjelmaa käytettiin keski- ja loppumäärän määrittämiseen.

Stiffenerit laattojen perustuksiin

 • Suunnittelun ominaisuudet
 • Käyttöalue
 • Edut ja haitat
 • luokitus
 • Pohja kylkiluutin kanssa alas
 • Levyn pohja ylöspäin

Suunnittelun ominaisuudet

Itse asiassa tämä malli on yhdistelmä nauha- ja levypohja.

Lautan pohja kiinteän monoliittisen rakenteen muodossa talon sisällä on melko kestävä. Joissakin tapauksissa on kuitenkin tarpeen antaa rakenteelle lisää jäykkyyttä. Tämä saavutetaan käyttämällä jäykisteitä, jotka sijaitsevat levyn ympäryksen ympärillä ja joskus seisovat tietyllä askelella pitkin pitkittäistä sivua pitkin (jos levy on hyvin pitkä).

Tärkeää: kaikentyyppisten alustojen joukossa se on monoliittinen levy, joka tarjoaa riittävän vakauden raskaalle rakennukselle kaikentyyppisille maille, koska sillä on suurin laakerialue.

Itse asiassa tämä malli on yhdistelmä nauha- ja levypohja. Kuvittele, että laitat kiinteän monoliittisen levyn monoliittiselle nauhalle tai päinvastoin asentanut monoliittisen nauhan kiinteälle laattapohjalle. Se näyttää pohjalevyltä, jossa on jäykisteet.

Tällöin levy edustaa yhtenäistä monoliittia, jossa on kylkiluut. Tämä antaa koko rakenteelle lisävoimaa, vastustuskykyä maadoitukseen ja jäykkyyteen.

Huomio: jäykisteet on asennettava laattaosan ulkokehälle ja rakenteen kaikkien seinien alle.

Jos rakennusala on merkittävä, reunat voivat sijaita pitkin pitkin, mutta myös pitkin sitä muodostaen rakenteen, kuten ristikon. Laattarakenteen paksuus ja hihnan korkeus määritetään laskelmilla, joissa otetaan huomioon kaikki kuormat ja maaperän ominaisuudet.

Käyttöalue

Tällaisia ​​emästen rakenteita voidaan soveltaa millä tahansa monimutkaisella maaperällä.

Tällaisia ​​perusrakenteita voidaan soveltaa monimutkaisten maaperämaiden suhteen, mutta on erityisen suositeltavaa valita tällainen perusta seuraavissa tapauksissa:

 • Heikoilla mailla jäykisteillä oleva laattarakenne on hyvä vaihtoehto syväteräkselle.
 • Pohjoisilla alueilla voimakkaasti haudatun nauhanrakennuksen laitteen kustannukset nousevat huomattavasti, mikä johtuu suuresta syystä huurteen läpäisevyydestä, joten on parempi käyttää levyä, jolla on suurempi jäykkyys.
 • Myös tällaiset rakenteet ovat välttämättömiä irtotavarana.

On syytä tietää, että pohjaveden syvällä pohjalla sekä kovan ja tiheän maaperän rakentamisella on perustalevyn rakentaminen taloudellisesta näkökulmasta epäkäytännöllistä.

Edut ja haitat

Stifferaattorit edistävät sitä, että rakenteen paino jaetaan perusrakenteen koko kehälle

Koska tällaisen säätiön rakentaminen yhdistää kahdenlaisia ​​perustuksia (nauha ja monoliittinen levy), tämäntyyppisestä peruspinnasta on monia etuja:

 • Pohja soveltuu rakennuksille, joilla on huomattava paino.
 • Suuren tukipinnan ansiosta rakenne on luotettavasti suojattu muodonmuutoksilta.
 • Toisin kuin tavanomaiset betonilaatat, rakenteet, joissa kylkiluut ovat vastustuskykyisiä taivutusmuodostumia vastaan.
 • Jäykistimet auttavat siihen, että rakenteen paino jakautuu koko perusrakenteen kehälle.
 • Tämä pohja kestää täydellisesti maaperän pakkastuksen voimat.
 • Matala rakenteiden matala rakenne mahdollistaa maanrakennustilojen määrän vähentämisen syvällä maalauskanavaan verrattuna.
 • Mahdollisuus käyttää mitä tahansa maaperää, jopa heikkoa kantavuutta.
 • Suunnittelu soveltuu asennettavaksi alueille, joissa on korkea GWL.
 • Monoliittinen levy voi suorittaa kerroksen tai pohjakerroksen toimintoja.
 • Laattarakenteen kantavuus on huomattavasti korkeampi kuin muiden alustyyppien kantavuus.
 • Toisin kuin tavallinen laattapohja jäykisteisissä rakenteissa, voit pienentää hieman laatan paksuutta, mikä vähentää raudoituksen ja betonin kulutusta.
 • Laattaosan ansiosta pohjaan kohdistuvat kuormitukset vähenevät, mikä suojaa koko rakennuksen painoa absorboivia jäykisteitä ylikuormituksesta.

  Tärkeää: Levypohja, jossa on kohtisuorassa olevat reunat, on lisännyt lujuutta ja jäykkyyttä.

  Tällaisiin rakenteisiin ei ole paljon haittoja, mutta niillä on edelleen:

 • Työn määrä laitekannassa ja materiaalin kulutus ovat merkittäviä. Kaikki tämä lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia.
 • Asennuksen tulee houkutella rakennuslaitteita, mikä lisää säätiön rakentamisen kustannuksia.

  luokitus

  Rullatuista laattapohjista on kolme tyyppiä:

  • reunat osoittavat alaspäin (tässä tapauksessa monoliittinen levy jää kehykseen jatkuvan nauhan muodossa);
  • kun kylkiluut osoittavat ylöspäin (jäykisteiden kiinteä nauha on yläpuolella oleva monoliittinen levy);
  • puitejärjestelyn yhdistetty vaihtoehto.

  Rivat, kääntyivät ylös, lisäksi suorittavat pohjan toiminnan. He varmasti lämpenevät. Niiden välissä voit asentaa teknisiä viestintää sekä asentaa lattialämmitysjärjestelmiä. Yläpuolella olevaan laatikkoon sijoitettu monoliittinen nauha on tuki ei ainoastaan ​​kantavien seinien, vaan myös julkisivujen materiaaleille, sekä kattorakenteille ja lattioille.

  Pohja jäykistysaineelementeillä, kääntyy alaspäin, muistuttaa matala-kartiomaista pohjaa, joka on jäykästi yhdistetty edellä esitettyyn monoliittiseen teräsbetonilaateriin. Ainoa ero on, että nauhan kokoonpano poikkileikkauksessa on puolisuunnikkaan muotoinen, ei suorakulmainen.

  Laitteen pohjan tekniikka, jossa reunat osoittavat alaspäin, on hieman yksinkertaisempi kuin toisessa versiossa. Asia on, että tässä tapauksessa ei ole tarpeen rakentaa ripustusta. Myös jäykkyyden elementtien kaatamisen aikana ei ole välttämätöntä valvoa betoniseoksen tasoa, joka voi fysikaalisen lain mukaan alkaa nousta kosketuskohdan kanssa.

  Pohja kylkiluutin kanssa alas

  Perinteisten laattojen perustusten sijasta käytetään tavallisesti julkisivuja, joissa kylkiluut ovat alaspäin.

  Tavallisia laattojen sijasta käytetään tavallisesti levyt, joiden reunat ovat alaspäin. Näin voit vähentää monoliittisen levyn korkeutta, mikä vähentää huomattavasti materiaalien kulutusta. Toisin sanoen vahvuuden lasku, joka johtuu laattojen paksuuden pienenemisestä, kompensoidaan jäykisteillä, jotka vahvistavat rakenteen kehän ympäri ja tukiseinien alle.

  Tämäntyyppinen pohja muistuttaa hyvin matalaa nauhamaista rakennetta, jossa on monoliittinen laatta. Alustan kaikkien osien on oltava kiinteitä, toisin sanoen kiinteä monoliitti. Siksi pohjalevyn vahvistaminen jäykkyyden elementteillä on käsiteltävä erityisellä huomiolla.

  Tärkeää: laattarakenteen jäykkyys alaspäin suunnatulla kehyksellä riippuu paikan päällä olevan maaperän ominaisuuksista ja säätiön työmäärästä.

  Tällaisten rakenteiden edut:

  • Ei häiritä laitteen kellarista, koska levyn yläpinta on melko sileä.
  • Yksinkertaisempi asennus tekniikka.
  • Koska pohjan pohja on peitettävä perusteellisesti, on käytettävä kalliita korkealaatuisia muottirakenteita jäykisteille. Muussa tapauksessa laatikon geometria voi olla rikki.
  • Liuos täytetään vaiheittain (ensimmäinen nauha ja viikon kuluttua). Tämä voi johtaa rakenteen eheyden rikkomiseen johtuen betonin suojakerroksen halkeilusta. Tämän seurauksena tällaisen säätiön kestävyys on pieni.
  • Liitettävien viestien rakentamiseksi on tarpeen varustaa erityisiä kanavia sijoittamalla kapselit ja kannet. Jos näin ei tehdä, korjaustyöt teknisillä verkostoilla avaamatta monoliittista laattaa eivät toimi.

  Neuvoja: jos talossa on kellari, on parempi asentaa tekninen viestintä suoraan lattialle.

  Levyn pohja ylöspäin

  Tämä järjestely auttaa säästämään materiaaleja, ei kuitenkaan vähentämällä laattojen paksuutta, mutta vähentämällä alustan perustamisen kustannuksia

  Tämä järjestely auttaa säästämään materiaaleja, ei kuitenkaan vähentämällä laattojen paksuutta, mutta vähentämällä alustan perustamisen kustannuksia. Tämän syyn haitat näkyvät myös valmistusprosessissa:

  • Koska on parempi täyttää laatta samanaikaisesti jäykisteiden kanssa, niille on tarpeen rakentaa joustava muotti, joka on itsessään melko hankala ja kallis.
  • Lisäksi muotti ei saa olla vain ripustettu tietyllä etäisyydellä kuopan pohjasta vaan myös kiinteästi kiinnitetty siten, että liuoksen kaatamisen aikana se ei työnnä sitä ylös eikä rikkonut säätiön geometriaa.
  • Myös kaatoprosessin aikana voi syntyä ongelmia, kun laatta betoni pyrkii vastaamaan betonin tasoa hihnassa (alusten viestintäperiaatteen mukaisesti) vetämällä ratkaisua itseensä. Toisin sanoen, kun teippi kaadetaan, betonin määrä työnnetään jo kaadettuun betonilaatan liuokseen.

  Vinkki: betoniseoksen puristaminen ei haitannut kaatamista, kannattaa valmistaa paksua liuosta, kaataa se varovasti ja älä käytä värähtelevää ainetta.

  • Tietoliikenteen asettaminen ei edellytä erityisten kanavien käyttöä.
  • Säästöt kellarin rakentamisessa.
  • Talonrakentamisen verkkojen korjaus voidaan suorittaa avaamatta levyä.

  Laattarakenne jäykisteillä alaspäin - rakenteiden ominaisuudet ja vaiheet

  Talon vakaus riippuu sen valinnan oikeellisuudesta ja sen maanalaisen osan laitteen tekniikan noudattamisesta. Laattojen perustukset parhaalla tavalla jakavat maaperän kuormituksen. Mutta kiinteä monoliittinen parallelepipedi vaatii suurta rakennusmateriaalien kulutusta, varsinkin jos kyseessä on suuri rakennealue, vaikka sen paksuus onkin noin puolet metriä. Konkreettinen kellari, jossa on jäykistävät kylkiluut, mikä on erinomainen vaihtoehto matalan syvän uunin rakentamiseen, auttaa säästämään betonia. Se on järjestetty alueille, joilla on vähäinen maaperän jäädytys, alueilla, joilla on korkea pohjavesi, sekä leviävien maaperän läsnäollessa.

  Pohjalevytyypit

  Rei'itettyjä perustuksia on kolme:

  • ristillä ylöspäin - monoliittinen teippi kaadetaan laattaan;
  • reunat alaspäin - nauhaosa sijaitsee laattaosan alla;
  • yhdistelmällä kylkiluiden sijoitus.

  Monoliittiset nauhat on sijoitettava laatan reunaan ja kantavien seinien alle. Kun rakennuksen suuri alue, reunat sijoitetaan talon pitkän puolen pitkin tai sen yli tai ristikon muodossa. Hihnan korkeus ja kellarin paksuus määritetään laskemalla.

  Yläreunat lisäksi suorittavat pohjan toiminnan. Aseta niiden väliin eristys ja erilaiset viestit, mukaan lukien putket, jotka kuuluvat "lämpimään lattiaan". Monoliittinen nauha, joka kohoaa maanpinnan yläpuolella, toimii tukena paitsi tukirakenteelle myös julkisivuverhousmateriaaleille.

  Alemmat reunat muistuttavat matalaa, kartiomaista pohjaa, jolla on jäykkä mate, jossa on ylävirran betonilaatta. Ero on vahvistuselementtien poikkileikkauksen puolisuunnikkaan muoto. Aluslevyn pystyttämiseen liittyvä tekniikka alaspäin jäykisteillä on paljon yksinkertaisempi kuin perustuksen aiemman variantin laite. Tässä tapauksessa sen ei tarvitse rakentaa "riippuvaa" muottiosaa ja varmistaa, että ristikoiden kaattamisessa betonielementin taso levyn osassa ei alkane nousemaan fysiikan lakien mukaisesti, kuten silloin kun täytetään rakenteellisten elementtien muotti ylöspäin ylöspäin.

  Laatta, jossa rivat ovat kohtisuorassa toisiinsa ristikon muodossa, on lisännyt jäykkyyttä ja lujuutta.

  Rei'itetty monoliittinen säätö on hiukan altis taivutusdiformoitumiselle, jota ei voida sanoa ohuesta betonilaatasta. Se siirtää täydellisesti kuormitukset, jotka johtuvat maaperän pakkasvastuksesta ja epätasaisista töistä rakennuksen yläosasta. Levyllä voidaan alentaa painepainetta pohjaan, minkä seurauksena rungot, jotka olettavat rakenteen pääpainosta, eivät ole ylikuormitettuja.

  Laattojen perustusten pääasiallinen soveltamisala on talojen rakentaminen kevyesti ja irtotavarana. Mutta se voidaan pystyttää lähes kaikissa olosuhteissa, mutta pohjaveden syvään esiintymiseen ja läsnäoloon alunperin tiheän maaperän pohjalla, pohjalevyn rakentamista ei katsota hyödyttävältä taloudelliselta kannalta.

  Pohjalevy ja reunat alaspäin

  Kaaviomaisesti muotoilu voidaan esittää joustavien jousien muodossa. Niiden jäykkyys määräytyy suurelta osin paikan päällä olevien maaperän ominaisuuksien ja säätiön työmäärän mukaan. Luonnollisesti levyn merkittävällä alueella rivat voivat toimia eri tiloissa, jotka on otettava huomioon laskelmissa. Tässä epätasaisessa muodonmuutoksessa kompensoidaan monimutkaisempi vahvistus kuin tasainen levy.

  Rintakehykset mahdollistavat ennen kaikkea alentaa pohjalevyn pääosan paksuutta. Suunnittelu ei menetä paksun suuntaissärmiön vahvuutta, mutta laitteen monimutkaisuus kasvaa. Erityisesti vaaditaan:

  • kaivaa kaivannot jäykisteiden alle;
  • asenna lisäkehykset ja kiinnitä ne laatan vahvistusverkkoon.

  Lisäksi suunnitteluvaiheessa on tarpeen suorittaa tarkat laskelmat, joissa otetaan huomioon useita tekijöitä. Se ottaa huomioon talon pohjan epätasaisen kuormituksen ja maaperäkerrosten erilaiset olosuhteet.

  Ristikoiden etupuoli alaspäin on puuttuminen häiriöön kellarissa, koska laatta yläpinta on sileä. Mutta käy ilmi, että tällaisen laattojen perustuslaitteen avulla syntyy tiettyjä vaikeuksia jopa työn teknologian tarkan noudattamisen myötä:

  • laatan aluslaatan korkealaatuisen painamisen vuoksi sinun on ensin asennettava kova ja kallis muotti laipan alle, muutoin laatikon geometria murtuu;
  • teippien vaiheittainen betonijousto ensin ja sitten 3-7 päivän kuluttua laatasta voi vaikuttaa edelleen monoliittisen rakenteen eheyteen, mikä voi johtaa betonin suojakerroksen rikkomiseen. Pienien halkeamien ilmaantuminen puolestaan ​​vaikuttaa säätiön elämään;
  • viestinnän asettamisessa, tulee oven alla järjestää erityisiä kanavia, laita kannet tai kapselit. Heidän poissaolonsa eivät salli korjaustyöt aloittamatta perusrakennetta.

  Kellarin läsnä ollessa viestintä on suositeltavaa sijoittaa lattialle.

  Ridge-levy rinteessä

  Yksi laattapohjan haitoista on sen laitteen mahdottomuus paikoilla, jolla on korkeuseroja. Mutta alaspäin suuntautuvat jäykistysrivat sallitaan toteutettaviksi muuttuvilla osilla. Itse asiassa tämä malli on hybridi. Se on monoliittinen nauhalevy, jossa on ylälevy ja alempi betonipinta. Runkojen yläosa on myös talon kellari.

  Nauhan korkeus voi olla mikä tahansa, mutta kaikkien osioiden pohja on pääsääntöisesti samalla tasolla. Lohkojen leveys määräytyy suunnittelukuormien perusteella. Tyynyn keskiosa on aina laajempi, kun taas ääripäät ovat noin 50 prosenttia kapeammat. Muuttuvan poikkileikkauksen vahvistavat ristikot auttavat ratkaisemaan laattojen perustusten rakentamisen ongelman korkeuseroissa.

  Laitteen päävaiheet

  Jäykistysreunojen alapäästötasolle on välttämätöntä poistaa paitsi hedelmällisen maan kerros koko rakennuksen alueella, mutta myös kaivata kaivannot betoniliuskan alla ottaen huomioon murskatun kiven ja hiekan tyyny. Ennen tätä sivusto on ennalta merkitty.

  Työtä tehdään edelleen tiukasti hankkeen mukaisesti:

  • rammed base;
  • rauniot ja hiekka lisätään;
  • laid vedenpitäväksi;
  • muotti on asennettu;
  • vahvistetaan häkkejä ja ristikot asennetaan;
  • betoni kaadetaan.

  Työjärjestys ja lisätoimenpiteet (eristys, viestinnän tuotanto, viemäröinti jne.) On merkitty tekniseen dokumentaatioon. Se on koottu ottaen huomioon yksittäiset olosuhteet, hallituksen säännöt ja standardit. Noudata myös teknisiä karttoja koskevia ohjeita ja suosituksia.