Mikä on epätasaisen vedenpitävyys ja missä sitä käytetään?

Monien esineiden rakentaminen edellyttää betonin käyttöä vahvan ja kestävän rakenteen aikaansaamiseksi. Nämä aineet eivät kuitenkaan ole universaaleja ja ne voivat tuhoutua kosteuden varalta. Tämä ilmiö johtuu aineen huokoisesta rakenteesta.

Ratkaise tämä ongelma käyttämällä erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja. Tällaisia ​​materiaaleja voidaan suojata monella tapaa, joiden ympäristöstä tulisi erotella vedenpitävä vedeneristys. Voit tutustua tällaisiin tuotteisiin erikoistuneissa sivustoissa, joissa asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan sinulle parhaan mahdollisen tuotteen.

Erityisominaisuudet

Monet asuinrakennusten tai teollisuusrakennusten rakenteelliset osat on suojattava kosteudelta. Päämateriaali tällaisten ongelmien ratkaisemiseksi on vedeneristyspäällyste. Se on nestemäinen formulaatio, jota levitetään eri pinnoille. Tuotteet valmistetaan sellaisten erityisai- neiden perusteella, jotka kiinteytymisen jälkeen voivat muodostaa paitsi yhtenäisen myös tiivistetyn suojakerroksen.

Useimmat pinnoituseristystyypit ovat saatavana nesteinä, joilla on eri sakeus ja paksuus.

Kaikki tekniset parametrit ohjataan erityisen GOSTin mukaan. Tämä takaa materiaalin laadun, luotettavuuden ja monipuolisuuden.

Vesitiivistyksen soveltamisala on melko laaja, koska näiden aineiden avulla on mahdollista suojata erilaisia ​​materiaaleja. Nykyään päällystemateriaaleja käytetään useilla kansantalouden sektoreilla:

 1. Rakentaminen. Tämä on tärkein teollisuus, jossa on vedenpitäviä materiaaleja. Heidän avullaan rakennusten eri elementtejä suojataan, mikä mahdollistaa kosteuden vaikutusten minimoimisen. Elinolosuhteissa päällystysratkaisuja käytetään yhä enemmän rakennusten tai kellareiden seinien vedenpitävyyteen. Sitä käytetään myös paalujen tai muiden rakennustukien hoitamiseen. Klassinen pinnoituseristyksen käyttö on kuitenkin suojata säätiöitä ja kattoja. Huomaa, että tämä lähestymistapa löytyy sekä kotimaisesta että teollisesta rakentamisesta.
 2. Metallin pintakäsittely. Useimmiten tällaisiin töihin käytetään bitumipohjaisia ​​aineita. Obmazochnaya -vesieristys suojaa hyvin koripyörän, putkien (vesi-, kaasu- tai öljyputkien) ulkopintoja ja muita teräslevystä tai vastaavasta metallista valmistettuja rakenteita.

Hyödyt ja haitat

Hiomaton vedeneristys on laaja ja edullinen tuote. Sen käytön suosio johtuu tämän aineen useista eduista:

 • Monipuolisuus. Tämän tyyppisiä tuotteita voidaan käyttää eri pinnoille. Nestemäiset liuokset kattavat helposti betonin, kiven, tiilen lisäksi myös metallipohjat.
 • Alueen vähäinen valmistelu. Ennen pinnan levittämistä on puhdistettava pöly tai tarvittaessa korjattava itse rakennetta. Jotkut mastit voidaan levittää jopa valmistamattomille alustoille.
 • Korkealaatuinen suojaus. Nesteet tunkeutuvat hyvin kiinteän materiaalin rakenteeseen. Samanaikaisesti ne muodostavat ilmatiiviin kerroksen, joka ei ole niin helppo vahingoittaa. Näiden ominaisuuksien parantamiseksi käytetään joskus alustoja useisiin kerroksiin. Tämä takaa järjestelmän luotettavan toiminnan useiden vuosien ajan ilman palautusta tai korjausta.
 • Helppo asennus. Jopa valmistamaton erikoislääkäri kykenee kattamaan katon tai pohjan pinnoittamalla vedenpitävyyttä. Prosessi vie suhteellisen vähän aikaa, mikä antaa merkittävän edun muihin menetelmiin nähden.
 • Edullinen. Tuotteiden saatavuus markkinoilla on erittäin suosittu. On huomattava, että hinta ja laatu ovat hyvät, eikä muilla pinnoitusmateriaaleilla ole.
 • Muovisuus ja kestävyys. Kattopäällystysaineet voivat helposti kestää erilaisia ​​ulkoisia ilmastollisia tekijöitä. Materiaalin muovirakenne edesauttaa myös vedenpitävyyden alkuperäisten ominaisuuksien säilymistä. Tämä saavutetaan sen takia, että aineet helposti laajenevat tai sopivat lämpötilan muutosten kanssa. On myös huomattava, että jotkin päällystysaineet kestävät altistumista aggressiivisille aineille. Tämän ansiosta niitä voidaan käyttää ratkaisemaan tiettyjä ongelmia.

Pinnoituksen vedenpitävyys ei ole aina hyvä ratkaisu. Tämä johtuu siitä, että materiaaleilla on useita merkittäviä haittoja:

 • Aineen levittämisen jälkeen voi kestää vain pieniä vaihteluita. Jos rakenne kutistuu, aine menettää voimaa ja tulee käyttökelvottomaksi. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää niitä paikoissa, joissa on voimakkaita muodonmuutoksia ja tärinöitä.
 • Vedeneristys on mahdollista vain täysin kuivilla pinnoilla. Jos ne peittävät raaka-betonin, sillä ei ole lainkaan vaikutusta.
 • Vedeneristeen kestävyys on melko alhainen. Siksi se ei pysty kestämään mekaanista rasitusta. Ratkaisu tähän ongelmaan voi olla vain ylimääräisen suojakerroksen käyttö.
 • Sementti-polymeeriseokset sopivat vain betonipintojen kanssa.
 • Erilaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja voi tuhota eri bakteereilla ja mikro-organismeilla. Jos säätiö on suojattu suoraan, on myös huolehdittava siitä, että se suojaa juurien vaikutuksia.

Tyypit ja ominaisuudet

Obmazochnaya vedenpitävyys on valmistettu materiaaleista, jotka eivät kulje kosteutta rakenteensa läpi. Pääkomponentista riippuen tällaiset aineet jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 1. Bitumia. Bitumien mastit repivät vettä hyvin ja niillä on korkea tarttuvuus erilaisiin alustoihin. Tämä saavutetaan lisäämällä koostumusta kumista (keinotekoinen) ja erilaisista tiivistysaineista. Tämän aineen haitta on vähäinen käyttöikä ja alhainen vastustuskyky pakkaselle. Siksi se on lisäksi peitetty vahvistavalla betonikerroksella, joka minimoi vaikutukset aineen rakenteeseen. Kaikista lajikkeista voidaan erottaa Ceresitin tuotteet.
 2. Sementtiä. Polymeerivalmiste tehdään mineraalipohjaisesti lisäämällä erilaisia ​​sementtityyppejä. Positiivisten näkökohtien joukossa voit myös korostaa korkeaa tarttumista eri materiaaleihin. Ainoa haitta on korkeat kustannukset. Mutta tämä puute tasoittuu pienellä kustannuksella 1 m2: ssä. Levittimen paksuus ei saa olla yli 3 mm.
 3. Polymeeriä. Tämän tuotteen koostumus sisältää vain synteettisiä komponentteja ja pehmittimiä. Kovettumisen jälkeen päällyste ei kulje vettä eikä myöskään kestä palamista. Jotkut polymeeriseokset suositellaan käytettäväksi kerroksen paksuuden ollessa vain 1 mm.

Pohja vedeneristys
bitumimuovia

Obmazochnaya vedenpitävyys - yksi yleisimmistä vedenpitävästä vedeneristämismenetelmästä, joka liittyy yksinkertaisesti mastista, saumojen puutteellisuudesta, kykyä käyttää monimutkaisen kokoonpanon rakenteisiin ja koneellisesti levitettyyn (ruiskutettu vedeneristys) elementteihin.

Näiden materiaalien käytön pääasiallinen haittapuoli on kutistuminen, joka voi johtaa vedenpitävyyteen murtumiseen. Mastista levitetään veden painepuolella (kiinnittimessä) ja ennen pinnoitusta pinnoitteen vedenpitävyys vaatii pakollista suojausta, joka voidaan tehdä suojaavina seininä käyttäen litteitä viemäreitä (profiloidut kalvot), lämpöeristys (XPS) jne.

Hiomattoman vedeneristyskyvyn tulisi olla pääasiassa suojattavaa kapillaari (maaperä) kosteilta ja pohjavedeltä tyhjennykseltä ja hiukan kosteilta mailta, kun pohjavesi on 1,5 - 2 m maanalaisen kerroksen alapuolella. Hydrostaattisella paineella sitä voidaan käyttää, jos paine ei ylitä 2 metriä vedeneristämisestä bitumimastista ja 5 metrin korkeudelle bitumipolymeerivalmisteesta.

Ei ole suositeltavaa käyttää pinnoitteen vedeneristys puhdasta nesteytettyä bitumia, koska bitumipäällysteet eivät ole riittävän kestäviä.

Vedenpitävyyspaksuus

Bitumipitoista tai bitumipolymeerimassaa tulisi levittää 2-4 kerroksella. Päällystyseristeen kokonaispaksuus riippuu perustuksen syvyydestä (ks. Taulukko).

Koska ne levitetään nestemäisessä tilassa, vedenpitävän kerroksen suunnittelupaksuuden noudattaminen on keskeisessä asemassa. Tässä suhteessa valvontaan tulisi sisällyttää pinnoitteen paksuuden mittaukset märällä ja kuivalla tilalla. Märkäkalvon paksuuden säätö tehdään kampuksella tai levyllä, kuivan kalvon paksuus mitataan universaaleilla paksuusmittareilla.

Mastopäällysteen puute on se, että eristävän kalvon taattua paksuutta on vaikea saavuttaa etenkin suurilla rinteillä ja epätasaisilla pinnoilla. Sen vuoksi on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti tai lisätä materiaalin kulutusta. Molemmat johtavat kattavuuden kustannusten nousuun.

Kulutus / m2

Kulutus vedeneristys pinnoite bitumi 2 kerrosta - 2,0-2,5 kg / m2

Välikerroksen väliajoin

Jokainen kerros bitumimuovia levitetään vasta sen jälkeen, kun edellinen kuivaus tai kovettuu. Jos myöhempi mastikerros levitetään kuivalla aiemmalla, tämä voi johtaa siihen, että mastipinnoituksen irtoaminen tai puuttuminen substraatille on välttämätöntä.

Mastista valmistettua vesitiiviistä kerrosta pidetään kuivana, jos sen pinta ei ole tahmea tarkastettavaksi. Mastikerroksen kuivumisaika riippuu bitumimateriaalin, lämpötilan ja kosteuden koostumuksesta, sekä ympäröivästä ilmasta että pohjasta.

Vedeneristyslaite (teknologia)

Säätiön valmistelu

 • Vedeneristysmateriaalin pohjan on oltava vahva ja kiinteä, pyöristetyt (säteet 3-5 cm) tai leikatut kulmat ja reunat. Siirtymispaikoista vaaka-asennosta pystysuoraan pinnalle olisi tehtävä fileet (fileet), mikä takaa liukkaiden tasojen tasaisen sekoittumisen.
 • Betonipinta, jossa on suuri määrä ilmakuplien säiliöitä, jotta estetään kuplien muodostuminen 10-15 minuutissa tuoreella levitetyllä mastikerroksella, hierotaan hienojakoisista sementtilaastareista kuivasta rakennusmateriaalista.
 • Masten vedenpitävyys on erityisen vaarallista, sillä "kampasimpukat" ovat teräviä ja syövyttäviä ulkonemia. Ne on muodostettu muottipesän liitoksista, jotka on poistettava.
 • Pohjan pinta puhdistetaan pölystä, likaisuudesta ja roskista.
 • Vedenpitävän pinnan on oltava kuiva.

Alustan kosteus on tärkein indikaattori pintavalmiudesta bitumimastille. Kosteuden läsnäolo aiheuttaa läpipainopakkausten muodostumista tai masten irtoamista pinnasta.

Bitumipitoisuuden (bitumipolymeerin) sallittu pintahidastus on enintään 4%. Vesipohjaisia ​​mastoaineita voidaan levittää märissä (jopa 8%), mutta ei märkäpohjissa.

Yksinkertaisin kosteustesti edellyttää 1 × 1 m: n polyeteenikalvon asettamista valmistetulle betonipinnalle. Jos kondensaatiota ei näy alla 4-24 tunnin ajan, voidaan käyttää bitumin vedeneristys.

Primer-sovellus

 • Betonipinnan kiinnittymisen parantamiseksi valmistettu pohja pohjustetaan bitumipitoisella alukkeella (valmiin bitumipitoisen alukkeen).

Aluke voidaan valmistaa myös bitumista (laatut BN 70/30, BN 90/10, BNK 90/30) ja nopeasti haihduttamisliuottimesta (bensiini, nefras), joka on laimennettu suhteessa
1: 3-1: 4, painosta tai bitumimastista, jonka lämmönkestävyys on yli 80 ° C, laimennettuna haluttuun konsistenssiin.

 • Alukkeen tyyppi (alukkeen) on noudatettava käytettyä mastia.
 • Alusta tulee levittää koko pinnalle yhdellä kerroksella, risteyskohdissa injektoimalla sementti-hiekkalaasti - kahdessa kerroksessa.
 • Pohjamaali bitumiin levitetään pintaan telalla tai harjalla. Pohja, joka on kuivunut pohjustuksen jälkeen, on valmis maalauksen vedeneristyslaitteen alkuun.
 • Mastinen sovellus

  • Kosteuttavalle puolelle (veden painepuolelta) lisätään bitumipitoista materiaalia valmistettuihin pintoihin.
  • Mastista levitetään kerroksittain rullalla, harjalla, spatulilla tai irtotavarana. Jokainen kerros tulee olla kiinteä, ilman taukoja, tasapaksuus, rinnakkaiset raidat. Bitumipohjaisen alhaalta ylöspäin suuntautuva käyttötapa.
  • Seuraava mastikerros tulee levittää edellisen käsittelyn ja kuivauksen jälkeen (kiinnityshiomassa ei saa olla jälkiä sideaineesta).

  Vedeneristysraudoitus

  Risteyspaikoissa ja kaverissa, joissa halkeamien muodostuminen on mahdollista, kylmäliitosten sijainnit, tunnistetut halkeamat monoliittisessa betonissa jne. vikoja, vedeneristys on vahvistettava.

  Lujitemateriaalina on suositeltavaa käyttää lasikuitumateriaaleja (lasikuitu ja lasikuitu) tai geotekstiilejä, joiden tiheys on 100-150 g / m2. Se on myös mahdollista
  Tällaisten "ongelmien" vahvistaminen telamateriaaleista.

  Lasikuitumateriaali on upotettu ensimmäiseen mastikerrokseen ja valssautettu rullalla, joka takaa kangasta tiukan liitoksen pohjaan ilman aukkojen muodostumista. Kun "mastinen bitumipitoinen vahvistusmateriaali" kuivuu, levitä toinen kerros mastille. Lasikuitu- tai lasikuituliuskan päällekkäisyydet molempiin suuntiin ongelma-alueen akselilta on oltava vähintään 100 mm.

  Lujitemateriaalin läsnäolo vedeneristyspäällysteessä johtaa vetolujuuden jakautumiseen koko eristysnauhalla, vähentää materiaalin pidentymistä halkeaman aukkoalueella, mikä takaa vedenpitävyyden eheyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

  Seinien täyttöä pinnoittamalla vedenpitävyys on tehtävä vain pehmeällä maaperällä, suojaavaa pinnoitetta (tasoituksia, seiniä) tässä tapauksessa ei tarvita.

  Obmazochnaya vedeneristys

  Yksi ensimmäisistä teknologioista, joita käytetään rakennusten, rakennusten, perustusten, seinien ja kellarien suojaamiseen, oli niin sanottu vedeneristyspäällyste. Ja he käyttivät sitä muinaisessa Egyptissä - talojen alaosa ja egyptiläisten lattia päällystettiin vedellä laimennetulla saveella, joka kuivui, muuttui tiheäksi pinnoitteeksi, joka suojaa jonkin aikaa sadevedestä ja vesijohtovedestä. Tämä pinnoite ei kestänyt pitkään, nopeasti säröillä ja murentunut.

  Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti suojapinnoitteiden pinnoituksen pinnoittamisalueita, mutta materiaalit ovat täysin erilaisia ​​- tehokas ja pitkäikäinen ja taattu toiminta.

  Edut vedenpitävä obmazochnogo tyyppi

  Verrattuna muihin vedenpitävyystekniikoihin - rulla, ruiskutettu, syvä tunkeuma ja jopa nestekumi-, päällystysvesieristys on useita etuja.

  • Pinnoitteita voidaan soveltaa käytännöllisesti katsoen kaikentyyppisiin rakennussäätiöihin pintarakenteen monimutkaisuudesta riippumatta.
  • Pinnoitettavan pinnan erityistä valmistetta ei tarvita.
  • Puolikuvainen mastesi, riippumatta siitä, mihin se perustuu (bitumi, sementti, polymeeri), täyttää kaikki halkeamat ja virheet muodostaen monoliittisen kerroksen.
  • Kosteussulun levittäminen suoritetaan yhdessä tai kahdessa vaiheessa ilman, että välityötä tarvitsee suorittaa.
  • Kaikki obmazochnye vedeneristysmateriaalit ovat erittäin houkutteleva hinta ja eivät vaadi koneita ja laitteita niiden käyttöön.
  Soveltamalla bitumien obmazochnoy vedeneristys

  Materiaalit ja niiden ominaisuudet

  Kaikentyyppiset päällystekoostumukset jaetaan neljään ryhmään:

  1. päällystetty vedeneristys, joka perustuu bitumiin;
  2. perustuu sementtiin;
  3. polymeeriset aineet;
  4. mastinen ja sulkeumat tiivisteet.

  Bitumiset aineet

  Bitumi-mastit ja muut siihen perustuvat koostumukset erottuvat hyvillä vettähylkivillä ominaisuuksilla, korkealla adheesiolla emäksellä, mekaanisilla ja kemiallisilla vaikutuksilla. Jotta biomateriaalia saadaan joustavammaksi, siihen lisätään erilaisia ​​pehmittimiä, kumia (silikonia) ja tiivistysaineita.

  Bitumi-polymeerimateriaaleista on yksi suuri haitta - se on hauras. Ja vielä - ne eivät eroa pakkasenkestävyydestä. Subzero-lämpötiloissa pinnoite muuttuu hauraaksi, ja siinä voi muodostua mikroprekareja, jotka lopulta kehittyvät vakaviksi vaurioiksi. Tämän estämiseksi päällystyseristyspää on peitetty betonilla, johon on lisätty polypropeenista valmistettua lujittavaa kuitua - tämä estää kutistumisrakeiden syntymisen betonissa. Mutta tällainen suoja puolestaan ​​lisää huomattavasti käteisautomaatiota.

  Bitumi mastinen Aquaizol

  Uusimman sukupolven bitumimastoista ei tarvita lämmitystä ennen käyttöä. Riittää, että käytetään erityistä pohjamaalia - pohjamaalia perusteellisen puhdistuksen ja pohjan valmistelun jälkeen.

  Alusta valittaessa on tarpeen keskittyä perusmateriaaliin. On olemassa alukkeita huokoisille rakennusmateriaaleille ja matala veden imeytyminen.

  Suositeltavat bitumiseokset

  • bitumi mastinen Aquaizol - perusta ja lattiat;
  • bitumipolymeeri Izofast-mastinen kylmä maanalaisille rakennusten osille;
  • yksikomponenttinen mastinen Ceresit CL - laatta;
  • kattotiiliä; Izofast vedenpitävä bitumi kylmä-sovellus;
  • mastit perustuksiin bitumi AquaMast;
  • mastinen bitumiinikumi TechnoNIKOL AquaMast;
  • bitumi-kumi-kastelu- ja vedeneristysmastit;
  • mastattu pohja vedenpitävyys MG KLFZ;
  • mastinen ІKO Plastal 5 kg vedenpitäväksi sisätiloiksi;
  • BM mastilla kumilla perustuksiin.

  Sementtipohjainen vedeneristys

  Sementtieristys tai pikemminkin sen oikea nimi on sementtipolymeerimassa - on Portland-sementtien ja mineraalitäyteaineen kaksikomponenttinen koostumus polymeroitavien lisäaineiden avulla. Näiden kuivien seosten käyttämiseksi on välttämätöntä laimentaa - emulsiossa on vesipohjaisia ​​tyyppejä, ja niitä on -. Kalliimmilla tyypeillä on liuotin polymeeridispersiolla.

  Jokaisella tämän lajin osalla on erityinen tarkoitus:

  • sementti antaa korkean tarttuvuuden astian kanssa;
  • täyteaine paljastaa lujuuden ja mekaanisen rasituksen kestävyyden;
  • pehmittimet on suunniteltu antamaan joustavuutta pinnoitteelle ja resistenssin muodonmuutokseen ja värähtelyyn.

  Sementtipäällysteen vedenpitävyys pohjalle ja lattialle levitetään vähintään 3 mm: n vähimmäiskerroksella. Samanaikaisesti sen komponentit tunkeutuvat kaikkiin avoimiin huokosiin, mikä tarjoaa paitsi laadukkaan suojauksen kosteudelta, mutta tekee myös pohjan itsestään paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi.

  Kustannuksiltaan sementtipolymeerimassa on kalliimpaa kuin bitumi, mutta materiaalin taloudellisen kulutuksen vuoksi vedeneristyspäällysteen laite ei lopulta maksa paljon. Tämäntyyppisen vedenpitävän pinnoitteen käyttämisen yhteydessä ei myöskään tarvitse tehdä lattiapäällysteitä ja muita pinnoitteita voidaan sijoittaa suoraan vesitiiviin kerrokseen.

  Sementin perusteella on olemassa muita tyyppisiä koostumuksia. Tehokkaimmat materiaalit ovat hartsiin perustuvat sementiseokset, joihin on lisätty inerteitä täyteaineita, jotka perustuvat piihin (keinotekoiseen hiekkaan) ja orgaanisiin lisäaineisiin. Tämä mastasia laimennetaan vedellä pehmeän saveen tilaan ja myydään tässä muodossa. Se levitetään huolellisesti levityslaitteella tai rullaimella, kun nivelet ja kulmat esikäsitellään.

  Suositeltavat sementtimuodot

  • sementti tiivisteen seos WaterStop;
  • sementtiä vedenpitävä pinnoitus tyyppi Bergauf Hydrostop;
  • Bentosund 120E bentoniittijauhe;
  • joustava vedeneristysratkaisu Quick-mix FDS 2K;
  • vedenpitävä ATIS A-30 Aqua;
  • vedenpitävä kipsi huoneisiin, joissa on säännöllinen kosteus GI-3;
  • vedenpitävä seos KREISEL 810;
  • vedenpitävä seos Drizoro MAXSEAL;
  • vedeneristys KERAMOIZOL esineille, joissa kondensaatio on mahdollista;
  • vedenpitävä Ceresit CR-65.

  Polymeerin vedeneristys

  Tämä on yksi synteettisistä emulsioista koostuvien koostumusten lajikkeista, joita on modifioitu erilaisilla teknisillä lisäaineilla, keinotekoisilla kumilla (silikonilla) ja pastörointiaineilla. Tästä johtuen polymeeripinnoitteet tarttuvat erittäin voimakkaasti pohjan pintaan, niillä on suuri elastisuusindeksi, älä anna kosteutta 100%: lla ja mikä on erittäin tärkeää, eivät pala. Toisin kuin muut. Tällaisten materiaalien päätuottaja on Weber.dry.

  Mastinen synteettisellä pohjalla weber.tec 822

  Nämä ovat suhteellisen uusia materiaaleja, kallein, mutta houkuttelevin laatu ja tekniikka:

  1. Polymeeripinnoite, vaikka pinnoitteen paksuus on vähintään 1 mm, on paljon voimakkaampi, joustavampi, kestävämpi ja luotettavampi.
  2. Käytetyn kerroksen kuivaamiseksi riittää 14-16 tuntia.
  3. Ennen pohjan käyttämistä riittää vain puhdistaa pöly.
  4. Polymeeriset materiaalit ovat kylmänkestäviä ja lämmönkestäviä, joten niitä suositellaan käytettäväksi suojaamaan kosteutta huoneissa, joissa on lämmitetty lattia.

  Suositeltavat polymeerimuodot

  • polymeerivalmiste Siolit P1K;
  • synteettinen mastinen weber.tec 822;
  • ruiskutettu polymeerieristysemulsio CP 40;
  • polymeeriemulsiota Sika Igasol-101 ​​vedenpitävyydelle.

  Päällystysmasto lisäämällä tiivisteitä

  Nämä ovat valmiita koostumuksia, jotka perustuvat yleensä öljybitumiin, johon on lisätty polymeerejä, joihin lisätään betonitiivisteitä. Ne voivat olla:

  1. Pinta - Disperbit, Stirbit2000, IzobitAlyu muodostavat täysin suljetun kalvon pinnalle.
  2. Läpäisevä (tunkeutuva) - Penetroni (USA, Venäjä), Millennium (Espanja), Sazilast (Thiokol, Penetron-Ural). Ne tunkeutuvat betonin huokosiin ja muodostavat kalvon päälle. Kaksinkertainen kosteus suojaa.

  Tiivisteaineita käytetään vain betonipinnoille. Hyvin huokoisille materiaaleille (vaahtobetoni, kaasuletkut jne.) Ne eivät ole sopivia.

  Kuinka käyttää päällystysvettäeristys

  Valmistelutyöt

  Kaikki yllä mainitut eristysluokat kosteudelta edellyttävät peruspinnan alustavaa valmistusta. Tämä menettely koostuu seuraavista teoksista:

  1. Pinta puhdistetaan rakennusseosten, maalien, öljyjen tahrojen (liuottimien tai bensiinin), pölyn (pölynimurin) jäämien poistamisella.
  2. Jos on mahdollista - pese pohja ja kuivaa.
  3. Pinta tasoitetaan niin, ettei teräviä kulmia, reunoja, eroja yli 2-3 mm bitumipitoisuudelle ja 3-4 mm: n eristyksissä. Tällöin on parasta suorittaa tasoittavia sementtipalkkamerkkejä, joiden leveys on 2 metriä. Ja vielä helpompi - käyttää tavallista kipsiä tai koostumuksen kipsi ja hiekka.
  4. Bitumimastisille on tarpeen soveltaa pohjamaalia - on tarpeen valita alustasta riippuen. Esimerkiksi alustapohjamaali EC-1 tai pohjamaalin vedeneristys, poistoputki EC-910l, sopii betoni- ja sementtivaiheisiin asbestille tai puukattoille - Technicol-alusta, kumipinnoitteille - Tytan-ammattilainen Abizol R. ja eristys tiili- tai lohkoperhet - Primer Izofast BIEM Bitugum tai Primer bitumipitoinen AquaMast. Voit yksinkertaisesti käyttää harjalla tai käyttää ruiskua.
  5. Jos pohjamaalia ei ole käytetty, on kostutettava peruspinta tasaisesti.

  Vedenpitävä vedeneristys

  Kaikki bitumiin ja polymeereihin perustuvat mastit ovat täysin käyttövalmiita. Kuivaa sementtiliuosta on laimennettava vedellä tai liuottimella.

  Kaikki seokset on valmistettava tiukasti ohjeiden mukaan! Ja ennen käyttöä on välttämätöntä 4-5 minuutin altistus - "kypsyttää" liuos.

  Lisäksi paketti ilmaisee ratkaisun elintärkeän toiminnan ajankohdan. Tänä aikana sitä on sovellettava. Yleensä tämä aika on 1-1,5 tuntia. Siksi on suositeltavaa valmistaa eristysliuoksen määrä, joka tuotetaan tunnin sisällä.

  Useimmat formulaatiot levitetään kahteen kerrokseen. Lisäksi toinen kerros levitetään, kun ensimmäinen on jo tarttunut, mutta ei täysin kuivunut. Tämä on erittäin tärkeä hetki! Muussa tapauksessa on kaksi erillistä eristyskerrosta ja niiden laatu on 4-5 kertaa matalampi. Yleensä aikaväli on 15-45 minuuttia - täsmälleen tämä ilmoitetaan ohjeessa. Kiinnitä tämä vaatimus!

  Pariliitoksen kulmissa, ulokkeissa ja muissa ongelma-alueissa on asennettava erityinen nauha, joka on painettava vedeneristyskerrokseen.

  Jos haluat tehdä kosteuden suojauksesta täydellisen ja hyvin kestävän, asenna säännöllinen vahvistusverkko kipsille ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä. Tämä suojaa pinnoitteen mistä tahansa mekaanisesta vaurioitumisesta. Sinun tarvitsee vain asettaa verkko päällekkäin 2-3 cm ja hukuttaa sen rullalla. Tärkeintä on, että verkon koko pinta upotettiin ensimmäiseen eristekerrokseen. Toinen kerros on säilytettävä täsmälleen ohjeissa määritellyn ajan.

  johtopäätös

  Kuten näette, on olemassa useita erilaisia ​​päällystyseristyksiä. Jokaisella niistä on sen etuja ja omia minuutteja, joita olemme yrittäneet kertoa yksityiskohtaisesti.

  Ehdotettujen materiaalien valintaa ja soveltamista koskevien perusvaatimusten mukaisesti vedeneristyslaite - tehtävä on varsin itsestäänselvää. Ja tämä on mahdollisuus säästää merkittävä määrä perhebudjetista.

  Obmazochnaya vedenpitävä - tyypit ja laite

  Vedenpitävä pinnoite tai maalaus - on helpoin tapa palauttaa seinämän hydrofobisuus. Paksut tai nestemäiset yhdisteet, jotka jakautuvat seinien, sokkeloiden, lattian pinnalle, syövät rakenteensa ja muodostavat lähes ylitsepääsemättömän esteen.

  Lisäksi laite obmazochnoy vedeneristys ei aiheuta vaikeuksia edes aloitteleville rakentajille tai suoraan omia "mestareita". Prosessi on hyvin samanlainen kuin erittäin paksun koostumuksen värjääminen.

  Tässä artikkelissa tarkastellaan tyypillisiä päällystemateriaalityyppejä, joissa korostetaan tällaisten eristeiden käyttämistä.

  Vedenpitävät yhdisteet

  Pinnoitustekniikka käsittää koostumusten käyttöä, joilla on suuri tiheys ja vähemmän adheesiota.

  Tämän seurauksena pinnoitusmembraanien perustana on neljä erilaista ainetta:

  • Bitumiset mastiset aineet, joille on ominaista korkea tarttuvuus, huomattava hydrofobisuus eikä houkutteleva ulkonäkö.
  • Polymeerisementit, joiden avulla voit eristää ja vahvistaa myös suojattua pintaa.
  • Neulokset, jotka on valmistettu hydrofobisten, ei-kutistuvien ratkaisujen perusteella.
  • Polymeerimastikat, joille on ominaista hyvin pitkä käyttöaika.

  Ja jokaisella koostumuksella on oma joukko etuja ja vasta-aiheita, jotka rajoittavat mastiinien tai kipsilevyjen käyttöä. Tämän seurauksena pohjan vedenpitävä kipsinpoisto ei aina sovellu seinien tai lattioiden vedenpitävyyteen.

  Siksi seuraavassa tekstissä tarkastellaan jokaista eristyskoostumustyyppiä, tutkitaan mastikoiden tai laastareiden käsittelyä sekä erityisten vedenpitäjien etuja ja haittoja.

  Obmazochnaya bituminen vedeneristys

  Bitumiset koostumukset käytetään sekä ulkoiseen että sisäiseen "eristämiseen". Tiili- tai betoniseinään kiinnitetty paksu mastike suojaa sekä kapillaari- että paineenkestävyyttä pitämällä paine jopa 0,2 MPa.

  Bitumiset koostumukset levitetään useisiin kerroksiin, joiden kokonaispaksuus on 2 - 20 millimetriä. Lisäksi vain sula bitumi levitetään seinään tai lattiaan.

  Kun mastit jäähtyvät, suojattavaan pintaan muodostuu joustava kuori ilman saumoja. Tämä pinnoite takaa 100% kosteuden ja ei pelkää lämpötilan muodonmuutoksia.

  Ainoa bitumipäällysteen haitta on lyhyt käyttöikä. Suojaamaton vedeneristyskerros "elää" enintään kuudeksi vuodeksi. Ja tällaisen vedenpitävyyden tärkein vihollinen on matalat lämpötilat. Bitumipitoisuus menettää jo kimmoisuuden nollaan, murtuu melkein sen perustaksi.

  Siksi tällaista päällystettä käytetään nykyään liima- tai alukeyhdisteinä, jota käytetään eristyspaneeleiden alla. Lisäksi vaahto- tai polystyreenipaneelit voidaan liimata suoraan bitumiin.

  Nykyaikaiset bitumimastikan lajit

  Klassista mastista, joka perustuu bitumiin, jonka koostumusta säätelevät GOST 30693-2000, ei ole erityistä lujuutta (erityisesti jäädytettynä). Siksi bitumin lisäksi on olemassa myös mineraalilisäaineita, polymeerejä ja epoksihartseja nykyaikaisissa päällystekoostumuksissa.

  Hyvä esimerkki tällaisesta koostumuksesta - pinnoittamalla vedenpitävä TechnoNIKOL (mastinen). Tällainen "bitumi" ei murtaudu kylmään ja elää paljon pidempään kuin "klassisen" eristeen kuuden vuoden toimintakausi.

  Mastic TechnoNIKOL levitetään suojatulle pinnalle, niin kuumaksi kuin kylmäksi (maalaukseksi). Lisäksi tällaisen mastikerroksen maksimipaksuus on 1,5 millimetriä. Kerrosten määrä on melkein rajoittamaton ja sovelluksen välinen aika on 20-24 tuntia - tänä aikana alempi kerros kovenee.

  Yrityksen tuotemerkkikoostumuksista TechnoNIKOL pystyy erottamaan nopeasti kovettuvan mastenumeron 41, jolla suojataan viemäriverkot, katot ja kellarikerroksen nollatason alapuolella. Koostumus nro 21, joka on jaettu pinnalle täytemenetelmällä, joka perustuu orgaanisen liuottimen kanssa sidottuun bitumiin ja synteettiseen kumiin. MBC-G: n budjettikoostumus, joka perustuu klassiseen öljybitumiin, joka jakautuu pinnalle vain kuumissa olosuhteissa.

  Sementtipinnoite vedeneristys

  Sementtiin perustuvat vedeneristyspäällysteet eroavat bitumimastisista hieman enemmän kuin täysin:

  • Ensiksi tällaiset koostumukset levitetään suojattavalle pinnalle valumenetelmällä, jota seuraa kastelu ja tasoitus. Eli tämä vedeneristys ei ole kuin kipsi, mutta ei maalausta.
  • Toiseksi tällaiset pinnoitteet koostuvat kahdesta fraktiosta (nestemäinen emulsio ja kuiva seos), jotka "yhdistetään" vain ennen kuin ne levitetään vaakasuoralle tai pystysuoralle pinnalle.
  • Kolmanneksi eristävän kerroksen suurin paksuus on tässä tapauksessa 5 senttimetriä, ja tällaisen päällysteen suurin kuormitus on 5-6 ilmakehää.

  Sementtiseoksiin ja laasteihin perustuvaa vedenpitävyyttä käytetään siksi, kun viimeistellään altaat, betoniteräsvalmisteiset esivalmistetut rakenteet, maanalaiset tunnelit ja muut. Lisäksi tällaisten koostumusten perusteella vedeneristyspäällyste suoritetaan laattojen alla sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopinnalla.

  Tällaisten koostumusten perustana on valkoinen tai harmaa Portland-sementti yhdistettynä erilaisiin epäorgaanisen alkuperän mineraalimassoihin. Lisäksi koostumuksiin lisätään polymeerejä, akryylihartseja ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin kalvon plastisuutta.

  Yleisin tuotemerkit "sementti koostumus" viittaa pinnan vedenpitäväksi ivsil vodostop (kotikäyttöön), Sika (korjaustöitä teollisessa mittakaavassa) ja niin edelleen. Lisäksi avoimilla markkinoilla voidaan nähdä paitsi kotitalouksien polymeroituvia koostumuksia, jotka perustuvat mikro-sementtiä, mutta myös monimutkaisempi (ja kalliita) isolaattorit, joka perustuu orgaanisen tai epäorgaanisen sideaineen matriisi.

  Kuitenkin polymeeripäällysteisiin perustuvat vahvemmat koostumukset, jotka on suunniteltu käytettäväksi ongelmallisten rakennusmateriaalien (pneumaattinen betoni, hiilihapotettu betoni, vaahdotettu leipä) yhteydessä.

  Loppujen lopuksi, jos vakiomuotoinen vedeneristysmassa on mukana - pneumaattisesta betonista tai hiilihapotetusta betonista, hydrofobinen pinta ei toimi. Näillä materiaaleilla on liian suuri höyryläpäisevyys.

  Siksi yhdessä esisekoittavien koostumusten kanssa, joilla on korkea tarttuvuus ja hyvä kapillaarin tunkeutumisen "työ".

  Menetelmä sementin vedeneristysratkaisujen käyttöön

  Sementtipohjaisten laastareiden pinnoituseristyksen tekniikka on samanlainen kuin klassinen pintamaalaus.

  Käytännössä tämä prosessi on seuraava:

  • Kaikki vanhat pinnoitteet lika, kastelu, pöly ja jäljet ​​poistetaan suojatulta alueelta.
  • Tämän jälkeen alue on kyllästynyt kosteuteen.
  • Kun seinä tai katto kuivuu, voit valmistaa liuoksen yhdistämällä nestemäinen fraktio (akryyli- tai polymeeriemulsio) kuivan seoksen (mineraalitäyteaine) kanssa.
  • Lisätoimet riippuvat tekniikan tyypistä seinän valmiin ratkaisun soveltamisesta. Ja jos koostumusta levitetään käsin, primäärikerros kaadetaan huovalla, ja myöhempi kohdistaminen tehdään säännön avulla. Vedeneristyslaasti maalausmenetelmällä (mekaaninen valu) sisältää kipkukoneen käytön alkuvaiheessa ja kerroksen lopullinen jakelu ja sen injektointi suoritetaan käsin. Lisäksi juontelu mahdollistaa jopa 1000 neliömetrin pinnan suojaamisen yhdelle työvaiheelle.

  Manuaalisen rappaus tai juoksuttamisen jälkeen vedeneristyskerros jätetään yksin 24 tunnin ajan. Tänä aikana sementtikanta tarttuu päärakennusmateriaaliin.

  HESN 11-01-004-05

  Pinnoituksen vedenpitävä laite: yksi kerros 2 mm paksu

  LOCAL RESOURCE RECORDS GESN 11-01-004-05


  Korko ei sisällä yleiskustannuksia ja arvioidut voitot osoittivat vuoden 2000 (Moskova-alueen hinnat) työhön liittyvät välittömät kustannukset, jotka lasketaan vuoden 2009 standardien perusteella. Jälkilaskelmissa tämä kustannus on kerrottava nykyisten hintojen siirtymisestä.

  KONEIDEN JA MEKANISMIEN KÄYTTÖ

  YHTEENSÄ RESURSSEJA: 855.19 Poist.

  YHTEENSÄ HINTAAN: 1 150.24 Hylkää.

  Katso tämän standardin kustannukset nykyhinnoin. Avaa sivu.

  Vertaa hinnoittelun arvoa arvoilla FER 11-01-004-05

  Budjetointiin hinnoittelu edellyttää siirtymistä nykyhintoihin.
  Hinnoittelu on laadittu GESN-2001 vuoden 2009 painoksen vuoden 2000 hintojen mukaan.
  DefSmeta-ohjelmaa käytettiin keski- ja loppumäärän määrittämiseen.

  Tyypit ja laite obmazochnoy vedeneristys

  Kaikkien esineiden rakentamisen aikana yksi työn päävaiheista on vedenpitävä pohja, seinät, lattia ja muut rakenteelliset elementit. Suuremmalla kosteudella on kielteinen vaikutus rakennusmateriaaleihin, kuten betoniin ja tiiliin, tuhoamalla ne, mikä heikentää koko rakenteen vahvuutta.

  Tärkeimmät vedeneristysperustatyypit.

  Tähän mennessä yksi edullisimmista tavoista suojata rakennusta kosteudelta on luoda suojaava kerros pinnoittamalla vedenpitävyys. Sen tärkeimpiä etuja on korostaa:

  • monoliittisen kerroksen luominen ilman suurta tiheyttä omaavia saumoja, joiden avulla voit käsitellä tehokkaasti korkeaa kosteutta;
  • päällystysaineet ovat yleismaailmallisia, ne pystyvät käsittelemään lähes mitä tahansa pintaa;
  • tämäntyyppinen vedeneristys on edullisempaa kuin monet muut eristemateriaalit;
  • kuumennetussa tilassa, se pystyy täyttämään kaikki halkeamat ja muut perusvirheet;
  • työvaiheiden puuttuminen voi merkittävästi säästää aikaa.

  Siksi päällystetyypin vedeneristyslaitetta tarkastellaan edelleen.

  Vedenpitävät vedeneristysmallit

  Järjestelmä vedenpitävyyden perustan talon.

  Tämä tekniikka käsittää materiaalien, joilla on korkea tarttuvuus ja tiheys. Päällystekoostumusten pääkomponentit voivat siten olla:

  1. Bitumiset mastiset aineet, joille on tunnusomaista huomattava hydrofobisuus, hyvä tarttuvuus ja ei kovin esteettinen ulkonäkö.
  2. Polymeerisementit, jotka mahdollistavat luotettavan vedenpitävän kerroksen luomisen, mutta myös merkittävästi lujittavan käsitellyn pohjan.
  3. Polymeerimastisillä on erittäin suuri toiminta-aika.
  4. Binder-laastarit, jotka on koottu ei-kutistuvien hydrofobisten aineiden perusteella.

  Jokaisella koostumuksella on omat positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet, jotka rajoittavat niiden sovelluksen laajuutta.

  Laitteen vedenpitävä obmazochnogo tyyppi

  Luodaksesi luotettavat vedeneristys omilla kädilläsi, sinun on valmisteltava seuraavat työkalut ja materiaalit:

  • lastalla;
  • rullan,
  • harjalla;
  • sementti;
  • lasikuitu tai lasikuitu;
  • pohjamaali;
  • fileet tai fileet;
  • mastiksi.

  Valmistelutyöt

  Vaaka vedeneristysjärjestelmä.

  Työn ensimmäinen vaihe on pintavalmistelu. Sen tulee olla kiinteä ja kiinteä, kulmat on leikattava viisteen muodossa tai pyöristettävä noin 30-50 mm säteellä. Horisontaalisten ja pystysuorien tasojen liitokset käsitellään fileillä tai fileilla, joiden avulla voit saada tasaiset siirtymät koneiden risteyksestä.

  Jos rakennuksen pohja on tehty betonista ja sen pinnalla on monia virheitä, sitä on käsiteltävä erityisellä rakennusseoksella, joka sisältää sementtiä. Tämä auttaa välttämään kuplien tulevaa puhkeamista käytetyn mastikerroksen alueella. Pohjaa valmistettaessa on myös välttämätöntä poistaa kaikki terävät elementit, jotka yleensä sijaitsevat tiivistysaineiden välisissä liitoksissa.

  Pohja on puhdistettava perusteellisesti roskista, likaista ja pölystä. Yksi tärkeimmistä vaatimuksista luotettavan vedeneristyskerroksen luomiseksi on viimeistelypinnan maksimaalinen kosteus. Kestää hyväksyttävää kosteutta, joka ei ylitä 4%. Tämän vaatimuksen rikkominen voi johtaa mastista irtoamiseen ajan myötä tai rakkuloiden ilmestymisestä.

  Polymeerimateriaalien levittämisvaatimukset eivät ole niin jäykät, että viimeistelypinnan kosteus voi nousta 8%: iin. Masten levittämiseen liittyvä työ voi alkaa alustavan kosteuden testin jälkeen. Tätä varten laita 100 x 100 cm: n kokoinen kappale valmistetusta pohjasta. Jos päivä myöhemmin kosteus ei muodostu kalvon alle, niin tällaista pohjaa voidaan pitää sopivana.

  Primer-käyttö

  Vedeneristysmateriaalin tarttumiseksi paremmin betoniperustaan ​​valmistettu pinta käsitellään pohjamaalilla (valmiin alukkeen seos). Aluke voidaan valmistaa myös laatuluokkien BN70 / 30, BN90 / 10, BNK90 / 30 ja nopeasti haihduttavan liuottimen (nefras tai bensiini) bitumista. Samanaikaisesti alusseoksen tyypin on vastattava käytettyä mastia.

  Pohjamaalaus levitetään koko pinnalle yhdellä kerroksella ja laastin liitoskohdissa. Bitumipitoisuus levitetään harjalla tai rullalla. Kun pinta on kuiva käsittelyn jälkeen, voit siirtyä suoraan vedeneristysasennukseen.

  Vedenpitävä materiaali

  Polymeeri- ja bitumimuovia myydään valmiissa muodossa. Mitä tulee kuiviin sekoitteisiin sementtikannalla, ennen niiden käyttämistä on tarpeen laimentaa kuiva seos vedellä määritetyissä mittasuhteissa. Veden optimaalinen lämpötila on 15-20 ° C. Keittämisen jälkeen saadun seoksen on oltava homogeeninen ilman kokkareita. Ratkaisun lopulliseen valmiuteen sinun on annettava se seistä noin 4 minuuttia. Koska liuos säilyttää käyttöominaisuutensa 1,5 tuntia, on suositeltavaa valmistaa se pieninä mittasuhteina.

  Obmazochnaya vedeneristys useimmissa tapauksissa sovelletaan 2 kerrosta.

  Seuraava kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun edellinen kerros on kovettunut, mutta se ei ole vielä täysin kuivunut.

  Obmazochnaya vaakasuora vedenpitävä pohja.

  On ehdottomasti noudatettava sovelluksen jatkuvuutta, koska muutoin et voi luoda kiinteää eristystä.

  Pintojen kosketuspisteissä nauha asennetaan. Se on leikattu ja asetettu päälle kerros vedenpitävä, joka ei ole vielä kuivattu, painamalla sitä lastalla, kunnes ilmakuplat ovat täysin pois. Kaikki saumat ja saumat on peitettävä kokonaan nauhalla.

  Vedenpuhdistuksen parantamiseksi pintojen liitoksissa, joissa halkeamia voi muodostua ajan myötä, kylmien liitosten alueet, monoliittisen betonin halkeamat ja muut vikoja on vahvistettava. Lujitemateriaalina voit käyttää lasikuitumateriaaleja (lasikuitua tai lasikuitua).

  Vahvistusmateriaali on upotettu ensimmäiseen mastikerrokseen ja teloittunut telalla. Tämän jälkeen toinen kerros mastista levitetään. Lasikuidun päällekkäisyydet molempiin suuntiin ongelma-alueen keskeltä tulisi olla vähintään 10 cm. Lujitemateriaalin käyttö mahdollistaa tasaisen kuormituksen tasaisen jakamisen koko pohjaan. Seinien täyttöä voidaan pinnoittaa vain pehmeällä maaperällä, tässä tapauksessa ei tarvita seinäpinnoitetta.

  Suojaus kapillaarista kosteutta vastaan ​​- Vedeneristyspinnoite

  Kuka olisi luullut, että vedenpitävyys on tunnustettu muinaisessa Mesopotamiassa yli 50 vuosisataa sitten, ja kosteikkojen rakentamisessa käytettiin luonnollista bitumia. Tämä on ensimmäinen pinnoitettu vedenpitävä lattia, joka tunnetaan ihmiskunnalta. On mielenkiintoista, että nykyään bitumista ja bitumista sisältäviä materiaaleja pidetään tämäntyyppisimmistä suosituimmista materiaaleista, vaikka niiden valikoima on melko laaja.

  Pinnoituksen eristyksen edut

  • Käytettäessä käytetään monoliittista päällystettä, jolle on ominaista suuri tiheys, joka on taattu suojaamaan vettä vastaan.
  • Lämmitetyssä tilassa eriste täyttää kaikki viat ja mikroliuskat pinnalla.
  • Päällystyskoostumukset ovat yleismaailmallisia ja niitä levitetään mille tahansa pinnalle, vaikka monimutkainen kokoonpano.
  • Välivaiheiden puuttuminen aikaansaa merkittäviä säästöjä ajassa.
  • Edullisempi kuin monet eristemateriaalit.

  Lattianhartsien lajit

  Lattian vedeneristys suoritetaan sementillä, bitumista, polymeeriyhdisteistä tai erilaisista tiivistysaineista. Valintaperusteena on eristettävän alueen tyyppi ja geometriset mitat sekä käyttöolosuhteet.

  Bitumin vedeneristys

  Päällystemateriaalien joukossa tunnetuimpia ovat bitumimastiset. Hapetettuun bitumiin, jotka perustuvat niihin, lisätään erilaisia ​​täyteaineita, esim. Kumimuruja, pehmittimiä, lateksia, jotka tekevät päällysteestä joustavamman. Materiaali erottaa: hyvä tartunta pohjaan ja suuri vastustuskyky kaikenlaisille ulkoisille vaikutteille.

  Bitumipitoisilla materiaaleilla on merkittävä haitta, niiden suhteellinen hauraus. Bitumi menettää elastisuuden jo nollalämpötilassa ja johtuen muodonmuutoksen heikommasta osuudesta näissä lämpötilarajeissa aiheuttaa halkeamien muodostumista. Päällinen, todennäköisimmin, alkaa repeytyä tai leviää. Ja kuumalla bitumilla työskentely on tietty vaara. Todella kehittyneempiä mastoaineita, bitumikumia ja -polymeereja orgaanisessa liuottimessa on kylmä sovellus. Soveltamisen jälkeen on välttämätöntä täyttää betonipinta.

  Sementti-polymeerimassa

  Nämä ovat kaksikomponenttisia sementin ja mineraalitäyteaineen kuivia koostumuksia. Seos suljetaan vedellä tai sideainemulsiolla. Vesi- ja polymeeridispersioita voidaan myös käyttää.

  Sementtikomponentilla varmistetaan pinnoitteen asianmukainen kiinnittyminen substraattiin, kun taas pehmittimet auttavat kovien pintojen lisäksi työskentelemään tehokkaasti paikoissa, joissa esiintyy värähtelyjä ja muodonmuutoksia. Veden suojaavien sideaineosien läpäisevyessä pohjan huokosiin ne tukkeutuvat. Pinnoite suoritetaan kerroksessa 1-3 mm.

  Sementtiseokset

  Sementin vedeneristysseoksen koostumus Portland-sementin lisäksi voi sisältää synteettisiä jauhemaisia ​​hartseja, orgaanisia lisäaineita ja piitä sisältäviä inerttejä täyteaineita. Koostumus, joka suljetaan vedellä vaaditussa suhteessa, on muovimassa, joka muistuttaa savea. On erittäin tärkeää tarkkailla oikeita mittasuhteita ja välttää mahdollisuuksien mukaan pudotuksen muodostumista.

  Polymeerimateriaalit

  Polymeerikoostumukset ovat paljon turvallisempia ja joustavampia. Levitä materiaali ohut kerros - noin 0,5-1,5 mm. Muuten ne kuivuvat hyvin nopeasti. Toinen niiden etuna - niiden tapauksessa ennen materiaalin levittämistä ei tarvita erityistä valmistelutoimintaa, joka liittyy pohjaan. Korkea elastisuusominaisuudet mahdollistavat materiaalin käytön yhdessä lämmityslokeron kanssa.

  Laitteen teknologia obmazochnoy vedeneristys

  Säätiön valmistelu

  Pinta-alaa valmistettaessa:

  • puhdasta - pölyä poistetaan siitä, mieluiten pinta on imuroitava asianmukaisesti, öljymerkit, maalit ja muut aineet, jotka voivat vaikuttaa tartuntaan;
  • kohdistuvat - sallitut pisarat jopa 2 mm: iin asti, jopa pienet terävät ulkonemat ovat kategorisesti poissuljetut, tasoituslevy sijoitetaan nauhoihin opasteissä; kaistojen pituus on noin kaksi tai kolme metriä; levittämällä voit käyttää kipsi-, sementti-hiekka-, kipsihiekkiliuoksia;
  • käsitelty alukkeella - pohjamaali levitetään harjalla tai suihkeella; Suurin vaikeus valita se, koska alustat, jotka on suunniteltu pintoihin, joilla on pieni veden imeytyminen ja erittäin huokoiset - ovat erilaisia.

  Seoksen valmistus

  Bitumin ja polymeerin mastit ovat käyttövalmiita. Mitä kuiville seoksille sementtimassalla, ne suljetaan puhtaalla vedellä ennalta määrätyissä mittasuhteissa. Veden optimaalinen lämpötila on 15-20 ° C. Sekoituksen jälkeen saadun seoksen on oltava homogeeninen, ilman kokkareita tai kokkareita. Liuoksen kypsyttämiseen kestää 3-5 minuuttia. Sekoita uudelleen ennen käyttöä.

  Koska liuoksen käyttöikä on rajoitettu puolitoista tuntia, on suositeltavaa laimentaa seos pieneen määrään ja käyttää sitä viipymättä.

  aiheuttaminen

  Hiominen vedeneristys tehdään tavallisesti kahdessa kerroksessa. Pääasia, jota ei pidä unohtaa, on se, että toinen kerros levitetään jo kovetetulle mutta ei vielä täysin kuivalle ensimmäiselle kerrokselle. On noudatettava tarkasti sovelluksen jatkuvuutta, muutoin työn suorittaminen itsessään menettää merkityksensä.

  Kiinnitä pääliitäntöihin nauha. Se leikataan ja asetetaan suoraan märälle vesitiivistystekerrokselle, puristamalla sitä tasaisella lastalla, kunnes kaikki ilmakuplat tulevat ulos. Kaikki saumat ja saumat tulisi peittää nauhan pinta.

  Mastikerroksen vastustuskykyä mekaaniseen rasitukseen voidaan lisätä asettamalla tuoretta kipsiä, toisin sanoen rullalla, kipsistä vahvistavaa lasisiltaa. Rakenteet mahdollistavat kuivan ja peittävän sen toisella kerroksella vedenpitävää materiaalia. On välttämätöntä varmistaa, että massiivipinta kattaa kaikki ristikon langat.

  Soveltaminen ja teknologia pinnoituksen vedeneristys

  Rakenteiden pitkäaikainen toiminta antaa vedenpitävät pinnat kosketukseen veden kanssa: kanavat, säiliöt, kellari seinät ja perustukset. Obmazochnaya-vedeneristys käytetään säätiöksi budjetina ja luotettavana tapana suojata rakennuksen pohjaa kosteudelta.

  Laitteen vedenpitävyys vaatii kannen maksimaalisen tasoituksen: hiomakoneet pyöristyvät teräviä kulmia, ulkonemia ja reunoja 3 cm: n tai suuremmalla säteellä. Miksi tämä on tarpeen? Maaperän mekaaninen paine tai rakenteiden sakeutuminen katkeavat pinnat, jotka rikkovat vedenestettä.

  Saumat, halkeamat ja kuoret on kirjoittanut kiinteään pintaan ja peitetty sementtilaastilla. Jos ne ovat jäljellä, ilmakuplat muodostuvat, jos ne ovat vaurioituneet, vedenpitävän suojuksen eheys on rikki.

  Kohdistettu päällyste tulee ensin puhdistaa liasta ja pölystä, kuumasta ja kuivasta. Vedenpitävä vedenpitävä laite on melko vaikea kylmässä - betonipinta on mahdollista lämmitellä vain kesäkuukausina.

  Jos pintaa ei voida lämmittää, se esikäsitellään 2 kerrosta aluketta:

  • 1 kerros - kylmä aluke hitaasti vaikuttavassa haihtuvassa liuottimessa.
  • 2-kerros - kylmä aluke nopeilla haihtuvalla liuottimella.

  Kuinka määritellä pinnan valmius vedenpitävyyteen? Levyllä on 1 x 1 m: n pituinen tiheä polyeteeni, joka on kiinnitetty pohjaan. Ideaalisti sinun on odotettava päivää, mutta saat vähintään 4 tuntia. Jos tämän jakson jälkeen ei ole höyryä eikä vesipisaroita kalvon sisäpinnalle, voidaan käyttää bitumia.

  Pohjamaali tarttuu vedenpitävyyteen pohjamaalilla. Valinta riippuu kattavuudesta:

  • bitumimastilla orgaanisten lisäaineiden kanssa, ota pohjamaali samalla liuottimella;
  • vesipohjaisissa formulaatioissa - vesiliukoinen aluke.

  Alusta levitetään rullalla ja kulmat harjataan päälle. Pohjustusaineena käytettävän bitumi- tai bitumipolymeerimastin alla - nopeasti kuivuva bitumi lakka - laita se harjalla tai ruiskupistoolilla pystysuorilla liikkeillä. Sitten sinun on odotettava muutama tunti, kunnes pohja on täysin kuiva - täsmällinen aika ilmoitetaan koostumuksen ohjeissa.

  Vedenpitävä kerros

  Tekniikan noudattamisen varmistamiseksi vedenpitävä vedeneristys säätiölle kestää kauemmin, koska valmiin pinnoitteen hauraus ja hauraus otetaan huomioon työskentelyn aikana.

 • Bitumimastujen valmistus. Mastic on valmis käytettäväksi. Yhden komponentin koostumusta sekoitetaan tarvittaessa, lisätään liuotin ja kaksiosainen seos yhdistetään ohjeen mukaisesti. Jos työ suoritetaan nolla-lämpötilassa, kutakin materiaalin osaa kuumennetaan parantamaan massan plastisuutta.

 • Sovellus. On huomattava, että useimpia bitumimastetteja käytetään 5 ° C: n ja sitä korkeammissa lämpötiloissa. Kun käytetään bitumimastia kylmäkauden aikana, tarvitaan lämmityslaite, jotta seoksen työosat lämmitetään jatkuvasti haluttuun lämpötilaan.

  Kun ensimmäinen kerros kuivuu (tarkista sormella - tarttuu tai ei) - laita seuraava. Vedeneristyskerroksen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä. Korkeintaan 3 metrin syvyyteen sovelletaan 2 mm: n paksuista kerrosta, ja 3-5 metrin syvyyteen tarvitaan 2-4 mm: n paksuinen vedeneristys.

 • Uuden rakennuksen perustamisen vahvistaminen. Jos uuden rakennuksen perustusta hoidetaan, vedeneristys on vahvistettava - muutoin se kärsii, jos rakennus kutistuu. Vahvikkeena käytetään lasikuitua (lasikuitua) - se on liimattu ensimmäiselle mastikerrokselle niin, että koko raina kostutetaan yhdisteen kanssa. Erityistä huomiota kiinnitetään kulmien, fileiden ja terävien ulkonemien kiinnittämiseen.

 • Backfill maaperään. Säätiön eristys teknologialla pintakäsittelyn jälkeen kosteudenkestävien yhdisteiden kanssa tarkoittaa puhdasta "pehmeää" hiekkaa, jotta vesieristyskerros ei vahingoittuisi. Huolehdi siitä, että kosteus poistetaan ennen pohjan täyttöä, jos alue sijaitsee korkealla pohjaveden alueella.
 • Pinnoituksen vedeneristys, ottaen huomioon tekniset suositukset, lisää rakennuksen käyttöikää ja suojaa pohjaa pohjaveden tuhoisilta vaikutuksilta.