Säätiö tienlevyillä

Tie-levyjen perustana on laattapohjan halvempi analogi. Se sopii suhteellisen kevyiden rakenteiden rakentamiseen: pienet talot, autotallit, kylpyhuonetilat, ansiorakennukset. Tehdasbetonilaatat asetetaan kokonaan koko rakenteen alle eri alueille. Verrattuna monoliittiseen pohjalevyyn pohjan peruskorjaus pienenee myös, mutta se ei voi tehdä ilman nostolaitteita. Yksinkertaisen teknologian noudattamisen ansiosta voit rakentaa tukirakenne, jolla on melko hyvät suorituskykyominaisuudet.

Tierakennusten pohja ja laskenta

Rakennuksen perustana käytetään putkilevyjä alueilla, joilla on alhainen kantavuus tai erittäin kostea maaperä. Tämä pohja soveltuu myös maaperän huomattavaan jäädyttämiseen tai sen horisontaalisiin liikkeisiin.

Valmis road -laatat ovat lujitetuista, lujitetusta betonista valmistettuja tuotteita, jotka kestävät erilaisia ​​ulkoisia tuhoisat vaikutteet. Niitä käytetään perustana ei-raskaille rakenteille:

 • vähäiset talot, mökit ja mökit (enintään 2 kerrosta);
 • autotallien;
 • piharakennukset (varastot, kesäkeittiöt);
 • kylpy.

Käytettäessä paine rakenteesta maahan siirretään tasaisesti koko vertailualueelle.

Ennen rakentamista on tarpeen määrittää pohjan paksuus. Se määräytyy tukirakenteen tulevan kuormituksen suuruudella. Joten autotalliin tai varikkoon riittävän korkeudeltaan korkeintaan 0,2 m, ja kotiin, tämän parametrin pitäisi olla yli 0,25 m.

Laskettaessa perusparametreja:

 • tulevaisuuden rakentamisen paino kaikkien laitteiden, huonekalujen ja muiden tavaroiden kanssa;
 • lumikuorma;
 • maaperän ominaisuudet;
 • alueen ilmastollisia ominaisuuksia.

Koska tukialue on suuri, tienlevyjen pohjalla on suuri kantavuus. Erilliset elementit on yhdistetty toisiinsa vahvistamalla, mikä antaa hyvän rakenteen jäykkyyden.

Mitä raskaammat rakennukset, sitä massiivisempi säätiö olisi sille. Tukirakenteen paksuus määrittelee pystytetyn rakenteen vakauden. Tierilevyistä saadaan kiinteä alusta, joka kestää melko suuria kuormia.

Hyödyt ja haitat alustasta

Tieliikenteen laattojen rakentamiseen on ominaista sekä etuja että haittoja. Ne on esitetty alla olevassa taulukossa.

Materiaalin suosio suhteellisen edullisuuden ja asennuksen helppouden takia. Talon alapuolella on parasta käyttää uusia tuotteita, joilla on vakiintunut laatu, ja käytettyjä rakennusmateriaaleja soveltuu ulkorakennuksiin.

Erotustekniikka

Teknologia tarjoaa työskentelyä useissa vaiheissa. Aluksi sinun on varastoitava seuraavat tarvittavat työkalut ja laitteet:

 • mylly;
 • (laser, vesi tai rakenne);
 • bajonetti ja lapiot;
 • mason sammutus;
 • sorkkarauta;
 • rammer;
 • johto (köysi), tapit;
 • mittanauha.
Laattapohjan kaaviomainen esitystapa

Tekniikka tienrakennuksen tukirakenteen rakentamiseksi on samanlainen kuin monoliittisen levyn rakentaminen. Ennalta rakennettu alue puhdistetaan roskista, kivistä ja kasvillisuudesta.

Kaivaminen, levyn vedeneristys ja eristys

Rakennustyöt alkavat merkitä rakennustyömaalla. Suunnitelman mukaan panokset ja köysi osoittavat säätiön kehän. Tällöin saadun ääriviivan diagonaalien tulee olla yhtä suuret ja kulmat vastaavat 90 °.

Merkinnän jälkeen kaivaa kuoppa kaavin tai kaivukoneen kanssa tarvittavaan syvyyteen. Tee sitten seuraava työ:

 • kattaa saostuneen pohjan tasoitettu pohja 0,2-0,25 m paksuisella hiekkipyyhkeellä, joka on varovasti tamped säännöllisesti kostuttamalla;
 • hiekasta on peitetty vesitiivis päällyste;
 • lämmöneristys on asetettu päälle, jotta lämpöhäviöt voidaan minimoida betonilattian läpi;

Katonmateriaalia ja muita valssattuja tuotteita käytetään usein vedenpitävänä materiaalina. Nauhat asetetaan päällekkäin 10-15 cm, ja saumat suljetaan soihtuilla. Samaan aikaan sivut myös mennä kuoppaan seinille. Tämä antaa korkean tiiviyden.

Eristys voi toimia vaahtona tai ekstrudoituna polystyreenivaahtona. Levyjen päät ovat myös eristettyjä.

Hiekkatyyny ja sen alapuolella oleva maa tulisi siis hyvin painostaa vähentämään sakkauksen todennäköisyyttä rakennuksen edelleen käytön aikana.

Vedeneristys suojaa betonia kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta ja poistaa kosteuden tunkeutumisen taloon. Eristys vähentää lämmön hukkaamista rakennuksen betonikerroksen läpi.

Levyjen ja betonin asennus

Hiekkalaatan asettamisen jälkeen vedeneristys ja eristys etenevät levyjen asentamiseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​nostolaitteita, koska nämä teräsbetonituotteet ovat raskaita.

Levyjen asennus vedeneristyspäällysteeseen

Asennettaessa tukirakenteen elementit sijoitetaan tiukasti toisiinsa. Kun koko pohja on säädetty, tee näin:

 • asentaa muotti, kiinnittää se pysähtyy;
 • Valmista konkreettinen ratkaisu;
 • ne sulkevat kaikki saumat;
 • laita tasoituskerros noin 3 cm: n kerroksella tasoittamalla laasti käyttämällä sääntöä ja lastalla;
 • kostea betonia määräajoin (asettaa tasaisesti) ja peitä se muovikelmulla;
 • kun tarvittava voima saavutetaan, suojat puretaan.
 • 2,5 cm: n paksuinen puutavara sopii muottiin. Vahvistetut levyt on kiinnitetty ruuveilla tai nauloilla.

Muottien ja säätörakenteen välissä on pieni aukko, joka seulotaan laastilla.

Tarkista käytön aikana, että alustan taso on tasainen.

Betoni tarttuu täydellisesti noin kuukaudessa (aika riippuu alueen ilmastollisista ominaisuuksista). Vain sen jälkeen jatketaan rakennusten rakentamista.

Työskentelyratkaisu voidaan valmistaa itsenäisesti tai ostaa lopullisessa muodossa. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset sementtiä, hiekkaa ja hienoa murskattua kiveä. Komponentteja sekoitetaan vastaavasti suhteessa 1: 3: 2. Sekoita liuos homogeeniseksi.

Levyjen päälle voidaan sijoittaa vahvistusverkko, jonka päälle voidaan tehdä tasoituslevy. Tämä vahvistaa entisestään rakennetta.

Suositukset rakentamista varten

Saadaksesi laadukkaita ja luotettavia tiekarttojen perustaa, sinun on noudatettava joitain yksinkertaisia ​​suosituksia. Niiden käytännön toteutus antaa myös perustaksi pidemmän käyttöiän.

Ammattilaisten tärkeimmät vinkit ovat seuraavat:

 • on käytettävä korkealaatuisia rakennusmateriaaleja;
 • muottien osalta on toivottavaa käyttää samantyyppisiä sileitä levyjä;
 • Liitosten ja tasoitustiivisteen tiivistäminen on tehtävä konkreettisella minimaalisella M300-arvolla, mikä antaa tukirakenteen suuremman lujuuden ja parantaa sen elementtien tarttumista.
 • asettamaan kokonaan koko rakennuksen vaatiman päällekkäisyyden maapallon paineen minimoimiseksi;
 • kustannuksia voidaan pienentää, jos käytetään bitumia rullan vedenpitävyyden sijasta;
 • hiekkalaatta on pakollinen löysästi tai savea.

Jos noudatat tekniikkaa ja annat suosituksia, valmiiden betonituotteiden käyttö antaa sinulle kestävän ja vankan perustan.

Tie-laatat asennetaan alla olevassa videossa.

Levyjen päällystyslaite - tekniikka

Teräsbetonilaattojen pohjamateriaalin tekniikka on yhtä vanha kuin maailmassa. Tästä huolimatta nykyaikaisessa rakennusteollisuudessa betoniteillä tai "betonilla" on laaja suosio. Tästä on useita syitä. Niiden joukossa on käytännöllisyys, helppokäyttöisyys, suhteellinen tehokkuus suhteessa muihin jalkakäytävätekniikoihin ja tietenkin kyky nopeasti kokoontua täysimittaiseen kuormankorkeaseen millä tahansa maaperällä, joka kestää kaikenlaisen sään. Lisäksi esivalmistetut betonirakenteet ovat ainutlaatuisia, koska ne voidaan helposti purkaa ja levyt voidaan käyttää uudelleen.

Teräsbetonilaattojen teiden käyttö voi olla hyvin monimuotoista. Tähän kuuluu pysyvien teiden luominen teollisuuslaitoksiin sekä väliaikaisten teiden rakentaminen rakennustyömaille. Tätä teknologiaa käytetään laajalti yksityisellä sektorilla järjestämään pääsyteitä sivustoille ja taloille, jotka sijaitsevat joko maaseutualueilla tai paikoissa, joissa on huono pinta. Lisäksi, koska leveä muotoilu, koot ja vaihtoehdot ovat koristeellisia pintakäsittelyä varten, käytetään tienlevyt rakennustyömaille, jotka kattavat sisäpihat, parkkipaikat ja pääsyteitä niille. Esivalmistettujen betonipäällysteiden tarkoituksesta riippuen niiden rakennustekniikka on erilainen.

Vaihea jalkakäytävälaite

Tarkastellaan tekniikkaa CST: n laitealustalla. Alkuvaiheissa suoritetaan valmistelutöitä, jotka muodostuvat pohjan valmistelusta levyjen pinnoittamiseksi pinnoitteen merkitsemiseksi. Myös valmisteluvaiheessa järjestetään järjestelyt, joilla levyt asetetaan asennuspaikkaan, niiden varastointiin ja säilytykseen. Betonitien suunnitellusta tarkoituksesta ja vaaditusta kapasiteetista riippuen valmistetaan pohja tai alusta. Vain, jos betoni on asennettu lyhytaikaiseen käyttöön, levyt asetetaan tasoitettuun kiinteään maahan. Muissa tapauksissa laskujen ja merkintöjen jälkeen yläraja 50 cm: n paksuiseksi leikataan maaperässä riippuen maaperän tyypistä ja topografiasta.

Tuloksena oleva kaivo on täynnä graniittikivejä ja hiekkaa. Näiden komponenttien tilavuuden suhde syvennyksen syvennyksen tulee olla vähintään 65-75%, josta 35-45% on murskattua kiveä ja 30-40% hiekkaa. Hiekkainen substraatti on huolellisesti tasoitettava ja kiristettävä tiukasti käyttäen erikoistunutta tärylevyä tai tärytystelaa. Tällaisen pohjan laitteisto lujitetulle betonitielle on välttämätöntä saostumisen nopeuttamiseksi ilman, että maaperä pehmentää laattojen alla. Graniitti-hiekkapohja estää siten levyt kallistamasta, ja tämä on täynnä lisääntynyttä jännitystä vahvitetussa betonissa ja ikeessä nopealla tuhoamisella.

Kun olet lopettanut pohjan tukkumyynnin, voit aloittaa levyn asettamisen merkinnöissä. ZhBP on pinottu maahan erityisten nosturilaitteiden avulla pyörillä tai telaketjulla. Erityispiirre levytasojen ollessa kyseessä on, että levy on laskettava tiukasti alustan pohjalta, muuten hiekkapohjainen substraatti vaurioituu ja levyn massa epätasaisesti jakautuu sen päälle, mikä johtaa lopulta levyjen nopeaan tuhoutumiseen.

Teräsbetonilaattojen asettaminen pohjaan

Kaksi tapaa teräsbetonilaattojen asettamiseen pohjaan on olemassa. Ensimmäisessä menetelmässä ei käytetä puhdasta hiekkaa eikä sementti-hiekkaseosta. Lujitetun betonirakenteen asentamisen jälkeen pohja irtoaa vedellä levyjen liitosten kautta ja itse liitokset täytetään betoniliuoksella. Tämä asennus takaa hyvän sovituksen pohjaan ja takaa pystytetyn jalkakäytävän laadun. Toista menetelmää kutsutaan "kuivaksi" muotoiluksi. Se ei koske sementtiseoksen käyttöä, ja sitä käytetään pääasiassa liikkuvilla mailla alueilla, joilla on usein sakkaa ja maaperän kosteutta.

On tarpeen asettaa laatat peräkkäin järjestyksessä ja merkinnällä, joka on määriteltävä työn suunnittelun vaiheessa. Asennuksen jälkeen vierekkäisten levyjen kiinnityskorvakkeet suositellaan kiinnitettäväksi hitsaamalla, lisäämällä lujitettua betonirakennetta.

Kun parannetaan betonilohkojen avulla, jotkut näistä töistä, jotka lisäävät betonielementin lujuutta ja kestävyyttä, voidaan jättää huomiotta. Joten valmistettaessa riittävän syvyyden pohja on 20 cm, josta 10 cm täytetään raunioilla ja 10 cm hiekalla. Päällystyksen päättämisen jälkeen ei ole tarpeen hitsata kiinnityskorvakkeita, ja levyjen väliset raot voidaan täyttää maaperällä ja siemata ruoho siemenet siihen. Täten betonilaattojen päällysteen käyttöä voidaan soveltaa monilla aloilla, käynnistämällä suuritehoisten teiden laite vaikeissa ilmasto-olosuhteissa ja lopettamalla dachan parannus.

Kuinka laittaa tienlevyt

Tekniikka, jossa on tiekulmat levyinä

Raudoitettujen betonilevyjen laaja käyttö tiekarttaan johtuu useista syistä, joista ensimmäinen on rakentamisen suuri nopeus; melkein välittömästi sen jälkeen, kun päällystettyä tieä voidaan käyttää. Levypäällystys on erityisen kysyntää alueilla, joilla on epästabiili maaperä, jossa asfalttirakenteiden rakentaminen vaatii pitkiä ja kalliita valmisteita. Toinen betoniterästen päällysteen plus - purkamisen ja uudelleenkäytön mahdollisuus. Huolimatta asennuksen helppoudesta, levyjen asentaminen tien järjestelyyn on monia ominaisuuksia.

Miten valita levyt

Tienrakennukseen käytetään vahvistettuja tuotteita, joiden paksuus on 140-180 mm. Valmistajat tuottavat levyjä, joissa on sileä tai aallotettu pinta. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi vastustaa jään muodostumista. Käytetyn raudoitetun betonin on vastattava iskuja, lämpötilaa, sadetta. Samaan aikaan Venäjän ilmasto-olosuhteissa alhaisten lämpötilojen kestävyys ei saisi olla alle F150: n. Levyjen muoto voi vaihdella: tavallisista suorakulmioista ja neliöistä trapezoideihin ja kuusikulmiin. Vakiokoot:
- pituus: 1,75 m - 6 m;
- leveys 1,7 m - 3,75 m;
- keskimääräinen paino: 2,2 tonnia

Laying-tekniikka

Valmisteluvaiheessa on välttämätöntä katkaista maaperän yläkerros ja tasoittaa pinta luokkalaitteella. Sitten kypsennettyjen levyjen koon mukaan kaivetaan kaivantoa 25-50 cm syvyyteen (riippuen odotetusta kuormituksesta). Seuraava vaihe on geotekstilien asettaminen, mikä on välttämätöntä maaperän pesemistä ja kasvien ulkonäöstä. Sitten geotermisen pohjan pohja on täynnä hiekkaa (kerrospaksuus 15-20 cm) tai pieni murto-osa. Jos käytetään hiekkaa, siihen voidaan lisätä sementtiä, mikä antaa lisävoimaa pohjaan; kuitenkin tällainen tie voi olla mahdollista aikaisintaan kaksi päivää työn päättymisen jälkeen. Valmistelun loppuvaiheessa hiekkalaatta kastellaan.

Teräsbetonilevyt on asennettu sarjaan, jolloin ensimmäinen rivi on kohdistettu johtoon. Asettelu voidaan tehdä raolla tai päinvastoin. Muodotut halkeamat, saumat täytetään sementti-hiekkaseoksella tai hienolla sora. Asettunut levy on painettava penkillä puunvuoren läpi. Joskus päällysteen lujuuden varmistamiseksi kokoonpanolenkit hitsataan yhteen ja yhdistävät ne yhteen. Voimakasbetonilaattojen valmis tie voidaan käyttää asfalttipäällysteen pohjana.

Kuinka laittaa tienlevyt?

On mahdotonta sijoittaa ne suoraan valmistautumattomalle maaperälle, koska ajan myötä maaperä antaa epätasaisen kutistumisen ja päällystetty tie saattaa vääntyä. Tien olemassaolo ilman valmistettua pohjaa on 1-2 vuodenaikaa. Siksi sinun pitäisi ottaa vastuullinen lähestymistapa sängyn valmistelemiseksi tulevaa tietä varten. Tämä prosessi tapahtuu ennen kankaan asettamista, ja se voidaan esittää useissa vaiheissa.

Pohjalevyn valmistus laattojen alapuolella

Vaihe 1. Leikkaa yläkerros maaperästä. poistaa kaikki sääntöjenvastaisuudet. Samanaikaisesti käytetään puskutraktoria. Tämän vaiheen työn tuloksena on saada ura, jonka syvyys on noin 25-35 senttimetriä ja leveys yhtä suuri kuin asetetun levyn leveys.

Vaihe 2. Täytä hiekka. On suositeltavaa käyttää urahiekkaa, koska sillä ei ole savi sulkeumia, toisin kuin jokien hiekka, joten se ei liiku ja on paremmin tiivistetty.

Vaihe 3. Tamp-hiekka. Ensinnäkin on välttämätöntä jakaa tasaisesti koko hiekka, joka on peitetty tien leveydelle tai hieman laajemmalle. Sitten hiekkasyyny on pakattava. On parempi tehdä se kerroksittain: hiekkaa 7-10 senttimetriä on kaadettava vedellä ja painettava tärisevällä levyllä, jonka massa on 100-150 kg (tietenkin tämä on parempi, kun käytetään täriseviä rullia, mutta se muuttuu huomattavasti kalliimmaksi). Joten tee 2-3 kerrosta. Tämän vaiheen tuloksena on saada laadukas (ihanteellisesti sileä ja tiheä) hiekkainen pinta.

Seuraavassa selostetaan, kuinka laatoitettaisiin tiettyyn pohjaan, tai harkitsemaan tien rakentamista suoraan betoniterästuotteista.

Levybetonituotteiden asettaminen

Aseta laatat hiekkapinnalle. Näillä tuotteilla on säännöllinen suorakulmainen muoto, joten tiettyjen vierekkäisten elementtien väliset aukot ovat pieniä.

Seuraavaksi on tarpeen liittää asennuskiilat sarjaan sähköhitsauksella. Tämä on tehtävä niin, että tien osat eivät liiku käytön aikana.

Sitten: kaada betonia (sementtilaasti) laattojen väliin. Tämä osa työstä ei ole pakollinen, mutta parantaa tienpinnan laatua (se muuttuu kauniaksi ja tasalaatuisemmaksi).

Joskus syntyvä tie betonituotteista asfaltti. Tällainen lisätapahtuma lisää sen kestävyyttä, koneen mukavuutta ja pakkasenkestävyyttä.

Myös luettelossa:

Vahvistettu betonituote, jossa merkintä PD 2-6 on rasva-betonista valmistettu lujatuote, jossa on melko voimakas vahvistus.

PAG 18 -lentolevyt on suunniteltu erityisesti lentokenttien kiitotietä varten ja siten täyttävät tiukimmat vaatimukset voimaa ja kestävyyttä varten.

Artikkelissa esitetään lyhyt kuvaus PAG14-kentän kentistä, näiden betoniterästuotteiden edut ja haitat sekä eri toimittajien tuotteiden hinnat.

Tekniikan päällystyslevyt: nopea tapa

Tien rakentaminen tiililevyjen asentamiseen on nopea tapa luoda tietä, joka ei edellytä monimutkaista säätiön valmistelua. Tällainen taitotietotekniikan osaaminen

Tällä tekniikalla on useita kiistatonta etua. Erityisesti tekniikka mahdollistaa tienlevyt paikoilleen nopeasti ja ilman yliluonnollisia ponnisteluja, minkä jälkeen päällyste voidaan helposti purkaa. Voit käyttää tätä tietä lähes välittömästi.

Ajoneuvot voidaan nähdä tilapäiskannessa, pysäköintialueissa tai lentokentillä. Myös tienlevyt asetetaan alueille, joilla on epävakaa, pehmeä maa tai uusilla rakenteilla. Periaatteessa putkilevyjen tekniikka mahdollistaa teiden erilaisten maastojen avaamisen.

Merkittävää etua putkilevyjen päällystämisestä - työntönopeus

Eräs toinen päällystystekniikan etu on niiden uudelleenkäyttömahdollisuus. Joten käytetyistä levyistä on mahdollista rakentaa väliaikainen tie. Muuten, käytetyt uudet levylevyt eroavat vain ulkonäöstä. Käytettyjen tienlevyjen laskemisesta aiheutuvat kustannukset ovat 40-50% pienemmät kuin uusia.

Tällä pinnoitteella on parhaat ominaisuudet Venäjän ilmastolle. Se kykenee kestämään lämpötilahäviöt -40... +55 astetta. Erityisten epäpuhtauksien lisääminen tällaisen päällysteen tuotannon aikana lisää lämpötila-aluetta.

Miten putkilevyt ovat ja miten ne ovat erikoisia?

Tieastiat voivat olla eri muotoisia. Niiden paksuus on aina 14 - 18 cm, niiden pinta voi olla sileä tai uritettu (kestävämpi jäätymisen kannalta). Betonin tiililevyssä (tiheys 2,2 - 2,5 t / m) on asennus.

Ankkuri voi olla tiukka (luokka A-5, At-4 tai -5) tai
(luokan A-1, A-3 tai A3C, tavallisesti BP-1-johtoa käytetään tällaisen vahvistuksen tuottamiseen)

Lujitetun betonin laatu vaikuttaa merkittävästi tien tulevuuteen (sadetta, lämpötilaa, iskuja, kuormituksia jne.). Tieliikelaatan valmistuksessa käytetyllä betonilla olisi sen sijaan oltava jäätymisluokka W2: lle ja F150: een asti (optimaalinen Venäjä). Myös tienlevyt ovat asennettuina, mutta osa (koosta riippuen) ei saa olla silmukoita. Saranat sijaitsevat tieastian syvennyksissä, joten asennuksen jälkeen ne eivät pudota ulkopinnalle. Vakiolevy painaa 2,2 tonnia.

Asennustekniikka

Kaikista tienpohjan eduista huolimatta on vielä ymmärrettävä, että oikea asennus ja tekniikan noudattaminen ovat tärkeässä asemassa. Kuten jalkakäytävän asentamisen yhteydessä, maaperän valmistus teknologian avulla vaikuttaa suoraan tulevan tieyhteystoiminnan laatuun. Aloitetaan järjestyksessä.

Tienlevyjen asettaminen ei vie paljon aikaa

 • Topsoilua leikataan, pinta tasoitetaan.
 • Lisäksi kaivantoa kaivetaan teknologian läpi (sen syvyys tavoitteen mukaan voi vaihdella 25: stä 50 cm: iin).
 • Vedenvaihtoa varten kaivannon pohja peitetään geotekstiilillä. Tämä materiaali takaa myös ei-toivottujen kasvien ja maaperän huuhtoutumisen.
 • Geotekstiiliin asetetaan sora (korkeintaan 10 cm) ja hiekkakerros (15-20 cm). Tämä on hiekkalaatikko, joka antaa vakauden tulevalle tielle. Hiekassa voit lisätä sementtiä. Totta, tätä tietä ei voi käyttää välittömästi, mutta vasta 2 päivän kuluttua.
 • Seuraava vaihe päällystysteknologiaa: tyyny on perusteellisesti vuodatti vedellä.

Tienlevyjen asettaminen ei vaadi paljon laitteita ja työntekijöitä

Neuvoston. hiekka on parempi käyttää uraa.

 • Tämän tekniikan jälkeen tarvitset tärisevää levyä maaperän tiivistymisen parantamiseksi. Jos sinun on asetettava suuri alue, työn nopeuttamiseksi voit käyttää luistinrataa, mutta sen vuokra tuo lisäkustannuksia. Tampingin aikana maatasoa on seurattava, mikä auttaa sinua kiinnittämään köyden majakka ja taso, venytetty tasolle.

Pinta on valmis, voit aloittaa tienlevyt. Muista, että levyt sijoitetaan sarjaan. Tieastian koko määrittelee, käytetäänkö prosessia nostolaitteita vai ei. Ensimmäinen rivi sopii jännittyneeseen johtoon vääristymien välttämiseksi. Sitten levy on tiivistetty kelkkaimella ja levyllä. Seuraavat levyt asetetaan samalla tavalla.

Neuvoston. asennuksen aikana tarvitset rakennustasoa.

Tekniikka, jossa maantieajo mahdollistaa pudotuksen tai raon asettamisen. Tekniikan mukaan hiekkaa, kivet tai sementtiseos kaadetaan murtumiin ja saumoihin (jos sellaisia ​​on). Tiukan halkeilun estämiseksi on suositeltavaa kirjata saumat märällä liuoksella ja peittää levyt erikoiskalvolla. Tarvittaessa liikkumattomuuden, lujuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi sivusuuntaiset silmukat hitsataan yhteen. Muuten tiejalka voi toimia perustana asfaltin tulevaisuudelle.

Hanki alhaisimmat kustannukset: analysoidaan tieliikenteen hinta elokuussa. Suosittelemme selvittämään, ovatko tiejyrät hinnat muuttuneet elokuussa viime vuoden lokakuusta verrattuna.

Massamarkkinat ovat lakanneet olemasta. Keskustele laitteiden hinnoista Hinnat ovat aihe, joka huolimatta säännöllisestä kattavuudesta, myös Kaivinkone Roux -verkkosivustosta, ei menetä merkitystä. Jos eilen laitteiden kustannukset olivat samassa tasossa, on hyvin vaikea ennustaa, mitä tapahtuu huomenna, modernissa todellisuudessa

Kuka on syyllinen? Foorumin jäsenet väittävät vastuusta, oikeuksista ja velvollisuuksista Kuka on syyllinen? ja mitä tehdä? - nämä kaksi kysymystä eivät anna levätä monille sukupolville. Forum Excavator Ru väittävät, kuka ensisijaisesti olisi vastuussa käytetyistä laitteista: kuljettaja, mekaanikko, omistaja tai tarvitsisi etsiä syntipukki puolelta?

Kuinka paljon he saavat ja mistä he työskentelevät? Valkovenäjän teiden raportti Toimittaja Dorkomtekh Ru päätti selvittää, onko kotimaisten tienhoitoalan järjestöjen ja maantieajoneuvojen työtä eroja lähialueelta Valko-Venäjällä

Talon rakentaminen

Riippumatta siitä, kuinka paljon esikaupunkien asukkaat asuvat lähemmäksi luontoa, ei voida hallita ilman joitain parantamisen elementtejä, kuten polkuja. Niiden pitäisi olla toimivat ja mukavat sekä nimetä koko kylä hyvin. Tonttiasi voi käyttää luonnonkiveä jalankulkuväylänä, mutta samanaikaisesti maalauslautat, joita kiinteistökehittäjät ja kansalaisosuuskunnat käyttävät aktiivisesti, sopivat paremmin yhteisiin katuihin.

sisältö:

Tieastiat

Teräsbetonilaatuja kutsutaan ainutlaatuiseksi materiaaliksi teiden valmistukseen, joka pystyy kestämään valtavia kuormia. Tällaisten tuotteiden käyttö on hyvin erilainen. Kyseessä on väliaikaisten teiden rakentaminen rakennushankkeisiin ja pysyvien tieyhteyksien luominen yrityksille, pääsy harvaan asutuille maaseutualueille, jotka ovat lyhyen matkan pääteiltä.

Lujitettujen betonilaattojen tekniikka mahdollistaa teiden rakentamisen ehdottomasti mihinkään maastoon ja käyttää niitä aktiivisesti. Lisäksi asfaltti asennetaan tiililevyjen pinnalle, joka suojaa laatat ja pidentää kankaan käyttöikää. Mielenkiintoinen ominaisuus näiden betonituotteiden käytölle on mahdollisuus käyttää uudelleen, jos levyt ovat säilyttäneet ominaisuutensa, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt. Käytetyistä laatoista on aivan mahdollista rakentaa tilapäinen jalkakäytävä.

Kun väliaikainen varastointialue tulee tarpeettomaksi, tällainen pinnoite voidaan yksinkertaisesti purkaa ja kuljettaa levyt toiseen paikkaan, jossa niitä voidaan käyttää ilman rajoituksia peruskäyttöön. Käytössä olevat työtasot, jotka ovat juuri tehtaalla tehdyistä tuotteista, eroavat toisistaan ​​vain ulkonäöltään. Sillä välin käytettyjen tienlevyjen lasku, vähemmän kuin uusien 40-50%: n asentaminen.

Tienlevyjä voidaan käyttää monissa lämpötiloissa, jotka ovat tärkeitä maassamme - miinus 40: stä plus 55 astetta. Korkeampaa lämpötilansuojaa voidaan saavuttaa erityisten epäpuhtauksien avulla, joiden ansiosta voimme tarjota korkealaatuisia tienpintoja myös maan syrjäisimmissä kulmissa.

Vahvistettu betonilaattojen pääasiallinen etu on mahdollisuus asentaa nopeasti ja asentaa helposti jalustaan ​​suhteellisen yksinkertaisesti. Toinen etu tien tiilien käytöstä tienrakentamisessa on laattojen leviämisen nopeus. Betonitie-tien tiet ovat esteettisesti kiinnostavia, mutta myös kuljettajille miellyttäviä.

Kuitenkin tienlevyt eivät kaikki ole yksinkertaisia. Teräsbetonilaattojen asentamiseen liittyy haittoja. Levyt valmistetaan maahan, jolloin saumat. Samankaltaisista laatoista valmistettu tie voi hajota maaliikenteen seurauksena, joten betonilaattojen käyttöpaikassa on tarpeen seurata jatkuvasti niiden ulkonäköä ja kunnossa. Tämä edistää erilaisten negatiivisten ilmiöiden ja tienpinnan pitkäaikaisen käytön oikea-aikaista poistamista.

Maanlaatan suunnittelu

Tie- levyt ovat litteitä suorakaiteen muotoisia teräsbetonilevyjä, joiden paksuus on noin 14-18 cm. Nämä tuotteet valmistetaan jännittyneiden tai jännittämättömien vahvikkeiden perusteella. Teräsbetonilaattojen työpinta on aallotettu. Päätypintojen tuotteissa on kiinnityskorvakkeet, mutta lautaset voidaan rakentaa silmukoitavien tarttuimien alle. Asennussilmukat sijaitsevat erityisesti muotoilluissa syvennyksissä, jotta ne eivät pääse putoamaan ulkopinnalle sen aikana.

Betoni toimii sidoksena niissä. Tierilevyn teräsbetonissa käytetty tuote antaa tuotteen vastustuskyvyn mihinkään ilmakehään ja mekaaniseen rasitukseen. Mitä korkeampi betonin laatu on, sitä enemmän painetta tällainen rakenne kestää. jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon tienlevyä painaa, muista, että sen paino on yleensä vähintään 2 200 kiloa. Tie- levyt on valmistettu betonista, jonka tiheys on 2200 - 2500 kg / m. Usein tienlevyt on valmistettu betonista, jossa on W2: n ja F150: n pakkasenkestävyys.

Terässauvojen rakentamisen vuoksi se toimii monien vuosien ajan ja säilyttää tekniset ominaisuudet. Vahvistettujen levytuotteiden valmistuksessa käytettiin vahvistusluokkia At-5, At-4, A-5. Kuormittamattomissa levyissä käytetään luokan A-3C, A-3 ja A-1 ja langan BP-1 sauvanvahvistusta. Piilotetut liittimet on suojattu auringonvalolta, mekaanisista vaikutuksista ja sademäärästä. Kun asennat tienlevyt takaisin alkuperäiseen asentoonsa ja normaaliin tilaan muodostunut jännite on vähäinen.

Standardissa säädetään tällaisten tiililevyjen tyypillisiä mittoja:

 • pituus on 6 metriä, leveys 1,75, 3, 1,87, 3,5 ja 3,75 metriä;
 • 3,5 metriä pitkä ja 2,75 metriä leveä;
 • pituus 3 ja 1,75 metriä;
 • Pituus on 1,75 metriä ja leveys puolitoista metriä.

Tie- levyt varastoidaan yleensä paaluissa, joiden korkeus on korkeintaan 2 metriä, ja alaraja asetetaan tasaiselle ja tiheälle alustalle. Jokainen pinossa oleva levy asetetaan puupaneeliin.

Laatuluokitus

Kaikki tienlevyt on jaettu kahteen tyyppiin, ja tämä määrittää niiden tarkoituksen: levyt pysyvää työtä varten (tyypin 1P levyt) ja väliaikaiset tienpinnat (2P). Tie- levyt niiden muotoon ovat kolmesta tyypistä: trapetsoidina (levytyyppi PT), suorakaiteen ja kuusikulmion muodossa.

Suorakulmion muotoisia levyjä on saatavana 1 puoleisella sivulla (PB-levyillä) ja 2 sivua lyhyillä sivuilla (merkintä PBB). Kuusikulmion muotoiset levyt ovat diagonaalinen orientaatio (levy SLT), poikittaissuuntainen (tuotemerkki PShP), kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi diagonaalisesti (tuote DPSH) ja kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi (PCA-levy). Huolimatta siitä, että tavanomaisten betonielementtien tuottamat tie-aihioiden kokoonpanot vaihtelevat, tilat tuottavat pääasiassa vain suorakaiteen muotoisia tiililevyjä tilapäisille tai pysyville teille.

Vahvistettu betonilaatta pystyy kestämään kuormia, joiden määrä on 10 - 30 tonnia. Tuotetunniste ilmaisee sallitun kuormitustason. Yleisimpiä tienlevyjä ovat PDN-levyt (tielevyt, joissa on kireät vahvikkeet) 20-18-30. Valitettavasti niillä on joitain rajoituksia raskaille kuorma-autoille tavanomaisesti liikkuvilla kuormilla, mutta asumiseen kotona ei ole merkitystä.

Jos sinulla on varaa asettaa sileät lentokenttälevyt PAG, niin tämä on oikea päätös. Nimestä johtuen CNCP: tä alun perin käytettiin lentokenttien rakentamiseen, joten niiden luotettavuutta ei ole epäilystäkään. Valmistuksessa käytettiin korkealaatuista betonia ja vahvistettua raudoitusta. Toinen etu lentokenttien tienalustoista on aallotettu pinta, joka myös lisää suorituskykyä.

Tierilevytekniikka

Tie- levyjen asennuksen laaja suosio selittyy myös yksinkertaisella valmistusmenetelmällä, joka ei edellytä uusia laitteita. Niiden valmistusjärjestys on seuraava:

 1. Muodon valmistelu - säiliö tyhjennetään vanhan betonin läsnäolosta, pohjaan ja sivuihin kohdistuu erityinen voiteluaine, mikä vähentää betonin kiinnittymistä metalliin lomakkeella.
 2. Vahvistustekniikka - 2 vahvistavaa verkkoa sopii muotoon, aseta kiristimet, jotka takaavat verkkojen välisen etäisyyden ja suojakerroksen rajoittimet.
 3. Betoniseoksen asettaminen, joka on tiivistetty värähtelevillä pöydillä.
 4. Muottien lähettäminen betonoituun tienalaan lämmityskammioon, jossa se lämpökäsitellään.
 5. Tuote irrotetaan tuotannosta, tarkistaa betoniterästen laatu ja merkintä.
 6. Tierilevyjen lähettäminen lopputuotevarastoon, jossa ne on pinottu.

Raidan luominen sivustossa

Tienlevyjen toimivuus mahdollistaa niiden käytön paitsi alueilla, joilla raskaalle liikenteelle tarvitaan myös luotettavaa ja kestävää pinnoitusta, mutta myös kotona. Nämä tuotteet ovat täydellisiä näihin tarkoituksiin, koska ne ovat riittävän vahvoja, koska ne eivät pääse pakkaseksi, koska vesi nopeasti menee uurteisiin päällystetystä pinnasta. Ne on helppo korjata - korvaamalla yksi levy purkamatta koko raitaa, aja tällaista raitaa pitkin voi olla heti luomisen jälkeen.

Raiteiden laatikoiden valinta

Teräsbetonilaatat voivat helposti sijoittaa puutarhatiet, kävelytiet, avoimet alueet, pysäköintialueet ja kiinteän ajotieltä taloon. Tiekarttojen muotoilla on runsaasti omia monimuotoisuutta. Neliönmuotoiset, suorakulmaiset, kolmiomaiset, pyöreät, timanttimuotoiset laatat, epäsäännölliset muodot, eri värit ja koot ovat myynnissä.

Jos haluat luoda kävelytie taloon, voit käyttää yhdistelmää tienlevyjä, joissa on pieniä kiviä, meripuita, roskaa, sahatavaroita. Puutarhojen järjestelyissä on mahdollista käyttää pilkottuja tienlevyjä. Jos haluat jakaa tuotteita, käytä murskainta ja taltta. Varmista, että käytät silmälaseja silmien suojaamiseksi lentäviltä palasilta. Suosituimmat levyt rautateiden järjestämiseksi kotona ovat sileäpintaisia ​​tuotteita.

Voit noutaa ja leikata kuvio tai syvä kohokuvioitu, jotka jäljittelevät mosaiikki, tiili, laatta. Raiteen luonnollisimpia ilmiöitä voidaan saada käyttämällä levyjä, joissa on "kivitetty" pinta luonnonkiven alla. On kuitenkin parempi antaa etusijalle laattoja, joissa on aallotettu pinta, jotka takaavat turvallisuuden, kun matkustat pitkin polkua jäällä tai märällä säällä.

Levyjen pohjan sovittaminen

On mahdotonta asettaa tienlevyt suoraan maaperään. Ensin sinun on valmistettava "sänky" tulevaan kävelytie ja patio. Ensinnäkin leikkaa yläkerros maaperästä, tasoittaa pinta ja poistaa kaikki epäsäännöllisyydet. Digi kaivoa merkitsemällä syvyydet lähes 25-35 senttimetriä. Löytöjä ja savimaita alamäessä kaivannon syvyyden tulisi olla vähintään puolet metristä. Pohja on lähetettävä kuivatusta kuitukangasta - geotekstiiliä.

Geotekstiilit estävät rikkakasvien itävyyden ja tällaisen hiekkasaumapohjan huuhtoutumisen. Sitten täytä kaivanto kerroksittain (5 senttimetriä puutarhatietä ja 10 cm parkkipaikalle tai ajotielle) ja hiekkaa (10 senttimetriä). Aseta niin sanottu "hiekkapyyhe", joka on välttämätöntä tamping ja kastelu 5-7 senttimetriä. On parempi käyttää uran hiekkaa, koska se on vähemmän hiipiva ja pölyinen kuin jokien hiekka, se on helpompi tamp.

Tällöin hiekka on pakattava värähtelevällä levyllä. Voit käyttää myös vibro-levyä, mutta tämän tietotekniikan käytöstä laskemisen kustannukset ovat jonkin verran kalliimpia. Kaatopaikan ja täyttöä on hallittava yksinkertaisella köysipiirillä tai tasolla, joka venytetään tasolle. Tampingin lopussa pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, koska se vahvistetaan betonirakenteella.

Kun otetaan huomioon maavälineen topografia, varaa pieni kaltevuus niin, että sadeveden ja sulaveden virtaus virtaa ilman lätäköiden muodostumista. Lisäksi voit luoda pohjan asennuslaitteille myrskyviemäriin. Seuraava askel on sivukiven asentaminen tai rajan luominen uralla, jolla tavarat voidaan kytkeä telakointiin.

Taivutusalustat

Polut ovat paikan päällä liikennevälineitä, ja ne ovat myös maisemasuunnittelun tärkeitä elementtejä, jotka ovat vastuussa puutarhan koostumuksen eri kohteiden vuorovaikutuksesta ja yhteenliittämisestä. Siksi reittejä järjestäessä ei ole suositeltavaa osallistua lasimaalauksiin ja teräviin kierroksiin. Ehdottoman suorat polut eivät myöskään ole vaihtoehto, koska ne näyttävät luonnottomilta.

Rataosuuksien leveyden on oltava alueen liikkumisen logiikan mukainen ja sen on oltava sidoksissa sen sadonkorjuulaitteen kokonaismittoihin, jotka on tarkoitus käyttää kiinteistön kunnossapitoon. Kotilentokoneiden leveys on noin puolitoista metriä. Jos aiot suunnitella polkuja, on tarpeeksi leveitä 70-80 senttimetriä. Polun järjestelyllä - puoli metriä. Ajotieltä suositeltu leveys on 2,25-2,5 metriä.

Kovan päällysteen asettamiseen on kaksi tapaa - "kuiva" ja "märkä". Ensimmäisessä tapauksessa oikeat muodot varustetaan tiukasti toistensa väliin (levyt eivät ole yli 2-3 millimetriä), saumat on täynnä hiekkaa ja irrotettava vedellä.

"Märkä" -teknologia, jossa käytetään putkilevyjä, sisältää sementti-hiekkalaastin, jonka ansiosta päällyste tarttuu hyvin hiekka- ja soramateriaalille. Välivaihtoehtoa voidaan harjoitella kotona - materiaali asetetaan kuivaan sementti-hiekkaseokseen. Sen jälkeen, kun tienpinta on kaatunut vedellä, sitten kivet ja alapuolinen kerros on asetettu.

Menemme seuraavasti. Levyjä suositellaan sijoitettavaksi sarjaan. Vedä johto kulkureitin reunaa pitkin ja aseta ensimmäinen rivi levyjä pitkin sitä. Nosta ensimmäinen lautanen 5 pistettä hiekkaan ja aseta ratkaisu, johon palaat levyn. Sitten kuri sitä murskaamalla ja lautalla. Aseta loput levyt samalla periaatteella. Aseta niiden väliin noin 8 millimetrin paksuiset puulaatat. Hallitse vaakatasoista muurausta rakennustasolla.

Ne voidaan sijoittaa paitsi päästä päähän, mutta myös pieni aukko, joka on täynnä sementti laasti, kivi, hiekka. Levyjen naarmuttamisen välttämiseksi on parempi kiristää saumat märällä liuoksella, kun tiililevyt on suojattu erityisellä liimakalvolla. Levyt poistetaan työn lopussa, liuos jäätyy kahden päivän kuluessa. Grasssiemeniä voidaan istuttaa myös.

Olet jo ymmärtänyt, että missään tapauksessa on mahdotonta asettaa laattoja suoraan paljaalle alustalle. Muista vielä yksi asia. Jos varustat talon sisäänkäynnin tai autopaikan, kiinnittimien kiinnityslenkit luotettavuudelle liitetään toisiinsa hitsaamalla teräsputkilla ja tyhjiöt kaadetaan monoliittisella betonilla. Tämä mahdollistaa täysin tasaisen tien varustamisen, jotta vältytään entistä enemmän ajamisesta ja levyjen leviämisestä. On suositeltavaa asfaltti-betoniseoksen sijoittaminen tällaiselle tielle.

Tekniikka, joka asettaa tienlevyt kulkuväylien rakentamiseen

Asettelulevyt - yksi tehokkaimmista tavoista järjestää väliaikaisia ​​teitä. Se ei vaadi suuria taloudellisia investointeja ja auttaa mahdollisimman lyhyessä ajassa kattamaan sen, missä sitä tarvitaan.

edut

Tienrakentaminen asettamalla suuria teräsbetonilaatoja on useita merkittäviä etuja:

 • Nopea työ. Ei ole tarvetta odottaa muutamaa viikkoa, kunnes tienrakennus on valmis.
 • Ei ole tarvetta käyttää raskaita asfaltinkoneita.
 • Voit käyttää pinnoitetta heti tienrakennuksen jälkeen.
 • Kun pinnoitteen tarve katoaa, se on helppo purkaa. Teräsbetonilaatuja voidaan käyttää uudelleen myöhemmin.

Tienrakentamismenetelmä teräsbetonilaatan asennusta varten tapahtuu kaikkialla. Tällaisia ​​teitä voidaan tarkastella paikoissa, joilla on pääsy rakennustyömaille, pehmeällä, kuohkealla maaperällä, lähellä pysäköintialueita tai maaseudun lentokenttäalueita.

Monipuolisuus on tämän tienrakentamisen tärkein ero. Levyt voidaan asettaa melkein mille tahansa maaperälle, mikä ei ole klassisen asfaltin tapahtuessa. Säätiötä ei ole tarpeen valmistella, ja erikoislaitteiden vuokrakustannukset ovat paljon pienemmät.

Mahdollisuus uudelleenkäyttöön on toinen plussa levyjen hyväksi. Jotta olisi oikeudenmukainen, on syytä huomata, että käytetyt levyt eroavat uusista vain niiden ulkonäöstä ja pienistä siruista nivelissä. Samaan aikaan ne maksoivat suuruusjärjestyksen vähemmän (keskimäärin 40-45%).

Levyjen jalkakäytävä ei pelkää kovia ilmasto-olosuhteita tai äkillisiä lämpötilan muutoksia. Se toimii hyvin lämpötila-alueella -45 ja +55 ° C. Lisäksi erityisten epäpuhtauksien lisääminen betoniin voi edelleen laajentaa tätä lämpötila-aluetta.

Materiaalivaatimukset

Tieliikenteelle on useita vaatimuksia, jotka koskevat tilapäisten rakennustöiden ja teollisuuslaitosten pääsyä. Erityisesti näiden levyjen paksuus ei saisi olla pienempi kuin 14 cm. Rebar olisi rakennettava epäonnistumatta ja lopputuotteen tiheyden tulisi olla 2,2-2,5 t / m. Lomakkeen osalta se voi olla mielivaltainen. Eräänlainen tienvarustus tekee pitkien suorakaiteen muotoisten teräsbetonilevyjen sijoittamisesta paremmin, jonkin verran neliön muotoisia.

Käyttöolosuhteista riippuen levyjen pinta voi olla sileä tai aallotettu. Aallotettu levy on suojassa jään muodostumiselta. Toisaalta, jos pääasiassa tela-alukset kulkevat pääteillä, ei ole mitään syytä luoda aallotettu pinta.

Betonin laatuun kohdistuu huomattavia vaatimuksia tienrakennusteillä. Se on suoraan riippuvainen tästä materiaalista, mikä lataa tuleva pinnoite pystyy kestämään ja kuinka hyvin se vastustaa ilmakehän ilmiöitä. Uskotaan, että betoni, jolla on korkea jäätymisluokka (F150), on optimaalinen Venäjällä. Jos tulevaisuudessa suunnitellaan laattojen purkamista ja reititöiden rakennetta niiden käytön jälkeen, on toivottavaa, että asennuslenkit upotetaan betoniin. Niiden on oltava erityisissä urissa, jotta ne eivät häiritse ajoneuvojen liikkumista asennuksen jälkeen.

Erilaisia ​​tiililevyjä

Tie- levyt vaihtelevat muodoltaan ja kooltaan. Valmistaja ilmoittaa koon metreinä ja sopiva nimitysjärjestelmä muodon määrittämiseen. Joten esimerkiksi suorakaiteen muotoiset levyt on merkitty kirjaimella "P", kuusikulmainen - "Ш". On monimutkaisempia nimiä. Esimerkiksi "PPB" tarkoittaa suorakaiteen muotoista levyä, jossa on kaksi yhdistettyä sivua.

Tekniikka betoniseosten levittämistä varten

Tilapäisten kulkuväylien rakentamisessa on muistettava, että niiden lujuus ja toimintaominaisuudet riippuvat suoraan levytekniikan noudattamisesta. Asfaltoinnin tapauksessa maaperän valmistelu ei ole toissijaista.

Maaperän valmistelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ylempi maakerros poistetaan ja sen pinta tasaantuu tienvarusteiden avulla.
 • Erikoislaitteiden palveluiden avulla on rikki 30-50 cm: n syvyyttä (riippuen maaperätyypistä ja kohdekuormituksesta tienpinnalla).
 • Jotta varmistetaan kulkuväylä rikkaruohojen eroosiota ja itävyyttä vastaan, geotekstiilit asetetaan kaivetun kaivannon pohjalle.
 • Kymmenen senttimetrin kerros murskattua kiveä kasataan geotekstillin päälle, ja murskattujen kiven päälle asetetaan noin 20 cm hiekkaa.
 • Hiekka tyyny kaataa vettä.
 • Maaperä on täynnä.

Maaperän puristusta varten voit käyttää erikoislaitteiden palveluja värähtelevällä levyllä. Jos sinun täytyy peittää levyt suurella alueella, on parempi käyttää luistinrataa. Älä unohda seurata maaperän tasoa tamping-prosessissa (käytä tason ja köysi-majakan tätä tarkoitusta varten).

Kun pinta on tamped alas, voit aloittaa asennus vahvistettu betonilaatta. Jos niiden koko ei salli käyttää käytettävissä olevien erikoislaitteiden palveluita, voit käyttää nosturin vuokraamista pyöriin. Vääristymien välttämiseksi ensimmäinen rivi tiililevyistä on aina asetettu venytetyn johtoa pitkin.

Yksinkertainen ja monipuolinen tiekarttojen perustaminen kotiin


Kehysrakennusten rakentaminen on yhä suosittu.

Lisäksi, jos tämä tekniikka on käytetty useita vuosia sitten yksinomaan esikaupunkien kausiluonteisten rakennusten rakentamiseen, sitä käytetään laajalti myös asuinrakentamisessa.

Työsuunnitteluprosessissa ensimmäinen asia, joka tulee esiin, on valita luotettava ja edullinen perusta. Runkorakennetyyppien erilaisista perustyypeistä on saada aikaan säätiö, jonka perustana on monoliittinen teräsbetonilaatta. Tämä vaihtoehto on taloudellinen, nopea ja suhteellisen helppo rakentaa.

Artikkelissa on tietoja siitä, miten levyjä käytetään säätiössä: koot ja hinnat niille.

Yleistä tietoa


Tie- levyt ovat teräsbetonituotteita, jotka on tarkoitettu teiden, rautateiden, teiden raskaan tela- ja ajoradan rakentamiseen.

Käytetään tiekannan rakentamiseen erityisen vaikeissa maissa, keinotekoisessa, turve- ja suolavedessä, maaperässä, joka on horisontaalinen kausittainen siirtymä.

Kun pääkaupungin rakentaminen on osa "tyynyä", levyt asetetaan asfaltikangaan alle muodostaen luotettavan perustan, käyttö tilapäisiin tarkoituksiin edellyttää, että elementit asetetaan suoraan päällyskerrokselle ja sitomaan ne yhteen.

Tällainen laattojen pohja sen laitteella on samanlainen kuin monoliittinen teräsbetonilaatta, mutta on joitain eroja. Se on muovinen teräsbetonipohja, joka sijaitsee hiekka-sora-alustalla eristyksen ja vesitiivistyksen avulla.

Jotta saataisiin täysi tuki kehysrakennukselle, riittää, että kaadetaan sementtilaatikko ylhäältä ja odottavat sen kiteyttämistä.

Käytetään myös zhb levyä lohkoperustan alla.

Talon tiilien pohjaa käytetään melko laajalti:

 1. Far Northin alueet ja permafrostin alueet.
 2. Talojen rakentaminen kallistus- ja hiekkateollisuudessa.
 3. Rakennettaessa maaperään, jossa on voimakas vaakasuora siirtymä.
 4. Niitä käytetään vuoristoalueilla, joissa syvennys maaperään ja paalujen liikkeellepano muiden perustusten rakentamiseksi on mahdotonta.
 5. Lisäksi on mahdollista käyttää tavallisilla maaperillä missä tahansa ilmastovyöhykkeessä, mutta se ei ole taloudellisesti toteutettavissa.

Kuten luettelosta voidaan nähdä, rakennusten rakennustyöt on mahdollista käyttää lähes millä tahansa maaperällä ja missä tahansa ilmastovyöhykkeessä.

Se on tärkeää! Monoliittinen betonirakenteinen betoni on erilainen toiminnallisissa ominaisuuksissaan. Siksi rakennuksen suunnittelussa on tarpeen valita oikea paksuus ja tyyppi.

Tyyppikilvet


Monoliittinen teräsbetonilaatta, jonka perustana on tässä artikkelissa käsitelty, tuotetaan eri käyttöolosuhteissa, joten sen ominaisuudet ovat erilaiset.

Seuraavat ovat yleisimpiä perustilanteissa käytettäviä tienlevyjä:

 • Plate road (PD) 2P-30-18-10. Mitat 300 * 175 * 17 cm. Suunniteltu tilapäiseen asentamiseen, kantavuus 10 tonnia;
 • PD 2P-30-18-30. Mitat ovat samat, kantavuus on 30 tonnia;
 • PD 1P-30-18-10. Jatkuvassa asennuksessa;
 • PD 2P-60-20-30. Mitat 600 * 200 * 140 cm, kantavuus 30 tonnia.

Näiden lisäksi on muita erityisiä levytyyppejä, esimerkiksi tuotemerkkejä PAG, ne on tarkoitettu lentokenttien rakentamiseen eikä niitä käytetä yksityisissä asennuksissa. Myös betonilaattoja aidatus voidaan käyttää. Tie- levyt ja lujituksen jännitysaste ja sivupinnan valmistuksen muoto eroavat toisistaan, mikä on myös merkityksetön rakennustelineen rakentamisessa.

Kun asennat säätiön yksityisille rakenteille, voit käyttää kaikkia edellä mainittuja tienlevyjä. Kaikki riippuu itse rakennuksen materiaalista ja sen tarkoituksesta. Esimerkiksi kehysrakennuksen rakentamiseen on suositeltavaa käyttää 14 cm paksua levyä alhaisen painonsa takia.

Jos aiot rakentaa tiili- tai betonilohkojen rakennetta, sinun on käytettävä 30 tonnin nostokapasiteettia ja paksuutta 17 cm. Tarvittavat parametrit kullekin tapaukselle on laskettava oikein.

Säätiön laskenta


Tarkka laskelma suorittaa erityisorganisaatiot, mutta yksittäisissä rakennuksissa, joissa rakennuksen korkeus on korkeintaan kaksi kerrosta, se kykenee täysin tekemään tämän itsenäisesti.

Laattojen paksuus riippuu rakenteen massasta, toisin sanoen suoraan valmistusmateriaalista. Tärkeää on myös pohjaveden taso, maaperän rakenteellinen kestävyys, rakenteen pinta-ala ja hiekan ja sora-tyynyjen paksuus.

Esimerkiksi lasketaan tien laatan paksuus, joka on tarpeen 8 * 8 m: n mittaisesta puupuusta valmistetun yksikerroksisen talon rakentamiseksi:

 1. Laske kokonaispaino kotona. Puun tilavuus on noin 50 kuutiometriä. Puun tiheys on 700-800 kg / kuutiometri. Tällöin lokin massa tulee noin 40 tonnia. Lisää katon ja eristyksen massat sekä sisäosat ja saavat 70-80 tonnia.
 2. Talon massa sekä huonekalut ja muut taloustavarat eivät ylitä 100 tonnia.
 3. Laske kuorman massa 1 neliömetrin pohjalla. Säätiön kokonaispinta-ala on noin 70 neliömetriä. Tuloksena on, että likimääräinen kuorma on 1400 kg / neliö.
 4. Valitsemme levyn paksuuden hakemistossa. Yksinkertaisin levy, 14 cm paksu ja 6 m pitkä, kestää jopa 30 tonnin kuormat, joiden pinta-ala on 12 neliömetriä. Yksi neliömetri voi kestää jopa 2,5 tonnia kuormaa.
 5. Piirrä päätelmät. Toisin sanoen tällaisen laatan käytöllä on perustan noin kaksinkertainen turvamarginaali, jonka vaadittu marginaali on 1,3 kertaa. Siksi tätä merkkilevyä voidaan käyttää.

Se on tärkeää! Säätiö asetetaan monoliittiseen b / b-levyyn huolellisesti noudattaen koko "kakun" tuen teknologiaa. Ei ole järkevää tehdä kuorman laskemista laattoja ja rakentaa taloa, jos betonilaattojen koko perustus "kelluu" epäasianmukaisesti toteutettujen maa-alueiden vuoksi.

tekniikka

1. Alueiden valmistelu. Suunnitellun rakenteen alue on puhdistettu roskista, ruohosta, jos on puita, ne on hävitettävä. Levyt kuljetetaan ja puretaan vapaasti.

2. Alueen merkitseminen. Ensinnäkin tulevan perusta on äärimmäinen kulmakohta. Tulevan rakennuksen tarvittava pituus mitataan siitä. Metalli- tai puupinoja ajetaan molemmissa kohdissa ja rakennuksen johto kiristyy niiden väliin. Lisäksi elementaaristen matemaattisten mittausten avulla löydetään seuraava kulma ja sitten viimeinen, neljäs. Sitoudumme kaikki nastat köysiin. Lopullinen sukupuutto suoritetaan mittaamalla tuloksena olevan nelikulmion lävistäjät. Niiden on oltava tasavertaisia.

3. Louhintatyöt. Ensinnäkin säätökuoppi vedetään pohjaveden alapuolelle. Tämä on noin 1 - 1,5 metriä alueesta riippuen.

Kuopan pohja tasoitetaan ja hiekka kaadetaan päälle 40-50 cm: n kerroksessa. Jokainen 20 cm kerros on kaadettava veden päällä ja painettava tärinää levyllä tai tamperillä. Samassa vaiheessa kaikki maanalaiset viestinnät asennetaan.

Hiekalle levitetään geotekstiilikerros, jonka päälle on päällekkäiset 20 cm kerrokset päällekkäin estääkseen hiekan ja raunioiden sekoittumisen. Geotekstiilien pylvääseen kertyy paksua ja keskipitkistä soraa, 30-40 cm paksu, joka toimii vedeneristyksenä ja jakaa kuorman levyiltä.

Ylhäältä murskattu kivi vuotaa sementtimon kanssa, kunnes yksittäisten kivien väliset raot ovat täynnä. Ylhäältä käsin liuoksen tulee kattaa murskattu kivi, jonka kerros on 2-3 cm. arvoisesti.

4. Jalkojen täydellisen jäädyttämisen jälkeen on tarpeen levittää vedeneristyskerrokset. Käytä tavallisesti kateaineita kahdessa kerroksessa, mutta voit käyttää muita materiaaleja. Katemateriaalin kaistaleet ovat päällekkäin 5-10 cm ja juotettu taskulampulla tai puhallusputkella.

Se on tärkeää! Vedenpitävyys on suurempi kuin perusala ja ylittää sen 40-50 cm.

5. Eristyskerros asetetaan vedeneristyskerrokseen. On suositeltavaa käyttää vaahtoa tai vaahtoa. Kerroksen paksuus voi vaihdella 10 - 15 cm riippuen ilmastovyöhykkeestä, mutta samanaikaisesti eristeen ei pitäisi olla korkeampi kuin maaperän taso. Materiaalilevyjen liitokset on päällystetty perusteellisesti mastiksella tai vaahdolla vaahdotettuina.

Se on tärkeää! Lämmöneristysmateriaalin on oltava tiheämpi, sillä se on pohja betonisten tiililevyjen asettamiselle.

6. Muottien asennus. Voit käyttää valmiita muottiosastoja tai tehdä ne paikoilleen, jotka ovat vähintään 2,5 cm: n paksuisia. Muottien on oltava yhtä suuri kuin levyt korkeudeltaan 5 cm. kynnet.

Halutessasi voit laittaa polymeerisen eristyksen muottipesän sisäpuolelle ja vedenpitävät päiden loppua, kun se asetetaan eristeen alle. Tämä säästää tulevaisuudessa tarvetta tehdä kaivaustyötä säätiön eristämiseksi.

7. Tierilevyjen asettaminen. Valmistetussa alustassa rakennuslaitteiden avulla pinottu levyjä. Ne sopivat läheisesti toisiinsa, 10 cm: n rako on jätettävä vain muottien ja elementtien reunojen väliin.

8. Kun kaikki säätöosat on asetettu, pintaa kaadetaan betonilla, jonka laatu on vähintään M300. Levyjen väliset liitokset huuhtoutuvat huolellisesti, levyjen yläpuolella on 5 cm paksua teräslevyä, poikkileikkaukseltaan 5 mm ja poikkipinnalla 10 cm. Pinta on huolellisesti tasoitettu.

9. Täydellisen jähmettymisen jälkeen (pohjan alapuolella betonilevy kovettuu noin kuukaudeksi), suoritetaan muottien purkaminen ja perustuksen peruspinnan toistuva vedenpitävyys koko alueella.

Edut ja haitat

 1. Monipuolisuus. Tierilevyjen perustus voidaan rakentaa lähes missä tahansa ilmasto-olosuhteissa, kaikentyyppisissä maissa, lukuun ottamatta syviä märehtijöitä. Tämä johtuu suuresta tukialustasta kentällä ja sen seurauksena koko säätiön hyvästä vakaudesta.
 2. Helppokäyttöisyys. Rakentamisessa käytetään alkeistyökaluja ja vähimmäisosaamista. Saman tyyppinen ja yksinkertainen työ.
 3. Kestävyys ja luotettavuus, joka on verrattavissa monoliittisen raudoitetun betonijohdon ominaisuuksiin.
 4. Taloutta. Samankaltaisilla suorituskyvyn ominaisuuksilla tällainen säätiö on puolitoista kertaa halvempaa kuin monoliittinen.
 5. Tällaisen säätiön rakentamisen aika on pienikokoinen ja verrattavissa työaikaan, kun rakennetaan nauhalevy, jolla on vertaansa vasti parempia ominaisuuksia.
 1. Ostettaessa käytettyjä materiaaleja ei ole mahdollista arvioida niiden jäljellä olevaa laatua.
 2. Jos haluat toimittaa tuotteita rakennustyömaalle ja merkitä ne kaivoon, sinun on käytettävä raskaita laitteita.
 3. Käytettäessä tällaista perustusta ei ole mahdollista varustaa kellarista tai kellarista.
 4. Mahdollisuus korjata tai korjata maanalaisia ​​kodinhoitolaitoksia ilman merkittävää pohjan purkamista.

Ennen rakentamista kannattaa myös tutustua kaikkien laattojen perustuksiin.
On olemassa myös muita tyyppejä, kuten yhdistetty pile-levypohja, eristetty ruotsalainen tai suomalainen liesi.

Kuinka alla olevat kuvat näyttävät tienpohjilta?

Hyödyllinen video

Näet visuaalisesti prosessin, jossa laatoitetaan alla oleva video:

tulokset

Tieastioiden perustaminen on kohtuullinen ja järkevä ratkaisu, jonka avulla voit rakentaa suhteellisen edullisen perustan, jolla on vaikuttavat luotettavuusominaisuudet suhteellisen lyhyessä ajassa. Tällainen ratkaisu olisi ihanteellinen kehysrakennuksen rakentamisessa missä tahansa paikassa.