Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

 • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
 • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

 • sementti;
 • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

työkalu:

Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

Huom.
Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

Toinen kerros on hiekkaa

Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

Kolmas kerros - murskattu kivi

Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

Betonipäällysteiden levyt

Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

Betonia käytetään uudena tukikohdana.

Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

Teosten sarja:

 • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
 • muottien asennus;
 • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
 • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
 • roskien täyttö;

  Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

 • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
 • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
 • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

 • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
 • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
 • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
 • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

Ennen työn aloittamista suoritetaan:

 • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
 • kaikkien virheiden poistaminen:

  - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

  - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

 • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
 • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
 • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

Sokean alueen tekeminen kotona

Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

Kuinka sokea alue on valmistettu päällystyslautasta yksityisen talon ympärillä: materiaalin valinnasta ja käytöstä

Sokea alue on välttämätön osa maaperän ja pohjan suojelemista kastelemalla sedimenttivesillä. Ja se olisi toimitettava suunnitteluvaiheessa. Siksi ominaisuudet ja mitat, kuten leveys, paksuus, kaltevuuskulma määritellään standardien tasolla. Rakennettavan talon omistaja voi valita vain peittoalueen tyypin. Ja yleisimpiä vaihtoehtoja - laite jalkakäytävän ympäri taloa päällystyslautojen tai päällystekivet.

Päällystyslautojen valinta rajoittaa vain valmistajien mielikuvitus

Mitä sinun tarvitsee tietää kerroksellisesta rakenteesta

Osassa sokea alue on samanlainen kuin jalkakäytävä tai kävelytie, mutta pakollinen läsnäolo vedenpitävä kerros. Loput rakenteesta ovat täysin samat, vaikka profiilissa tulisi olla hieman poikkeama, niin että vesi kulkee maahan tai myrskyviemärien putkistoihin.

Jalkakäytävälaatan päällysteen kerrostettu koostumus näyttää tältä:

Kaivannon tiivistetty pohja ("kouru") talon ympärillä. Syvyyden on oltava sellainen, että kaikki kerrokset ja päällystyslaatan "maanalainen" osa sopivat. Täytteen täyttämiseen ja maaperään pudottamiseen vaaditaan vähintään 15 cm tiivistetyn kerroksen paksuus. Jo tässä vaiheessa perustan kaltevuus muodostuu.

Tyyny. Asetusten mukaan vain täytteen hiekka on pakollinen. Mutta koska alla olevan kerroksen alla hiekkaa voidaan käyttää sekoitus murskattua kivi keskipitkän ja hieno fraktio. Tyynyn vähimmäispaksuus - 10 cm, suositellaan - 15 cm.

Lisävarusteet tyynyjen koristelemiseksi sokea alueelle

Vedeneristys. Geomembraanin tai muovikalvon erottelukerroksen asettaminen on suositeltavaa betonipäällysteelle (vedenpitävyys huolimatta). Päällystyslautojen osalta tämä kerros on välttämätön.

Eristys. Tätä osaa ei tarvita, mutta lämmitetty päällysteen päällysteen päällystys talon ympärillä kasvattaa rakennuksen lämpösuojausta ja vähentää maadoittamisvoimien vaikutusta.

Pohja laatan alla. Laatoitusmenetelmästä riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​pohja - hiekka-sementtiseosta ja kiinteää betonia. Ensimmäinen vaihtoehto on helpompi perustaa ja korjata sokea alue, toinen on vahvempi ja luotettavampi.

Kiinnittimien betonipohjan asettaminen tapahtuu puristusliitosten pakollisella noudattamisella alustalle ja nauhan koko pituudelle

Laattojen tai päällystystilojen, reunusten ja myrskyviemärien osia.

Mikä pitäisi olla sokea alueen koko

Tärkein koko maan suojelemiseksi kastumiselta on leveys. On selvää, että kun kostutetut, kovat ja karkeat maaperät eivät menetä laakerivaikutuksiaan, standardit määrittävät vähimmäisleveyden ainoastaan ​​hiekka- ja savityylille.

Ensimmäisessä tapauksessa, koska sedimenttivesien nopea tyhjennys on mahdollista, tämän koon pitäisi olla vähintään 70 cm, toisessa 100 cm, ja kaltevuus 1-10%.

Kaltevuus on välttämätön saostumisen poistamiseksi myrskyviemäristä

Jos maaperä kuuluu lieventämiseen, I-luokan vähimmäisleveys on 1,5 m ja luokka II - 2,0 m, jonka kallistuskulma on vähintään 3 ° (5,2%).

Huom. Monia tyyppejä maaperä kuuluu kuohuntaan. Ne voivat olla sekä huokoisia että tiheitä. Ja prosessin fysiikka koostuu tiivistymisestä omalla painollaan ja ulkoisissa kuormitusolosuhteissa, kun maa on märkä, kun vesi toimii "voiteluaineena", mikä helpottaa hiukkasten liikettä. Maaperätyypin tarkka ominaisuus on mahdollista antaa laboratoriokokeiden mukaan. Siksi pakolliset geologiset tutkimukset ennen talon suunnittelua ja rakentamista.

Sokean alueen korkeuden korkeus maanpinnan yläpuolella on oltava vähintään 5 cm. Verkkosivustossamme on kontakteja tarjoavia rakennusalan yrityksiä. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Laatta tai jalkakäytävä

Jos he puhuvat päällystyslaatoista, ne merkitsevät vain betonisia päällystystekijöitä. Ja toisin kuin päällystekivet, laatat voivat olla muoto "ei vain" puutavaraa, vaan myös monimutkaisempaa geometriaa. Vaikka sen olemus ei muutu, ja suorituskykyominaisuudet riippuvat materiaalista, josta se on tehty.

Katso videota levyt ja levytasot eroista:

On olemassa kolme vaihtoehtoa: betoni, klinkkeri ja luonnonkivi.

Betonilaatat

Betonipäällysteitä voidaan vuorostaan ​​tehdä kahdella tavalla: valulla ja puristamalla. Vaikka molemmissa tapauksissa, tärinää käytetään kompakti seosta.

Betonipäällysteiden "klassinen" on edelleen merkityksellinen.

Vibroituiset laatat on valmistettu klassisen tekniikan mukaan (lukuun ottamatta väriaineita ja lisäaineita, jotka nopeuttavat betonikiven kypsymistä). Tämä on tavanomainen "nestemäinen" sementti-hiekkaseos, jolla on korkea liikkuvuus ja liuoksen muovaus. Tästä johtuen seos pääsee helposti mihin tahansa muotoon ja on värjätty, ja levyn pinta on kirkas ja sileä. Koristeellisesti tämä on kaikkein houkutteleva päällystysmateriaali, ellei vähäinen lujuus. Näyttäisi siltä, ​​että sokea alueelle tällainen omaisuus ei ole tärkein asia (sitä käytetään harvoin kävelyyn), mutta on tarpeen ottaa huomioon katolta virtaavat sateet. Jos katolle ei ole järjestetty valua, laattapinta putoaa nopeasti.

Betonilaatat voivat olla tärkeä osa maisemasuunnittelua.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee sokea alue kotona.

Värähteleviä laattoja valmistetaan käyttäen puolikuivaa betonintekniikkaa, jossa samanaikaisesti altistetaan tärinälle kahdessa tasossa. Ja betonikiven vahvuus, jopa ilman modifioijia, on neljäsosa verrattuna klassiseen tekniikkaan (lisäaineilla puolitoista kertaa). Ja tärkein etu on alhainen veden imeytyminen ja korkea jäätyvyys. Mutta koristeellisessa suhteessa se myöntää laattojen, jotka on saatu muovaamalla - värjättyjä sävyjä ja yksinkertaisia ​​geometrisia muotoja. Lisäksi puristetuilla päällystyslaatoilla on karkea pinta, vaikkakin jäätymisolosuhteissa tämä on "plus" kulkuväylälle ja sokea alueelle.

Clinker-jalkakäytävä

Itse asiassa se on kiinteä tiili-klinkkeri. Vaikka siellä on klinkkerilevy, joka eroaa vain päällystyskiven paksuudesta. Ja jos sokean alueen pohja on konkreettinen monoliittinen laatta, käytä sitten sementtilaastille asetettua laattaa.

Betonialustalle asetettu tiililevy palvelee vierekkäisen alustan kivihelmiä

Betonin tavoin se on myös keinokivi, mutta raaka-aineina käytetään erityisiä tulenkestäviä saveja. Kinker-päällystystekniikkaa ammutetaan korkeissa lämpötiloissa (jopa 1580 ° C) ja tuloksena saadaan päällystysmateriaalia, joka ei ole huonompi kuin graniitti:

kulutuskestävyysluokka A3, puristus T4 (maksimi);

veden imeytyminen 2-6%;

pakkasenkestävyys voi saavuttaa F300: n.

Jalankulkijoiden suositeltava paksuus on 40-45 mm, mutta talon sokean alueen klinkkikivilohkot voivat olla ohuempia. Ja tämä mahdollistaa kustannusten pienentämisen, koska klinkkerin kustannukset ovat melko korkeat - saksalaiset päällystekivet ovat korkeampia kuin kotimainen graniittituotanto.

Clinker voidaan turvallisesti sijoittaa ratkaisuun - käyttöikää jopa 50 vuotta

Korkean hinnan lisäksi klinkkerillä on pieni valikoima värejä - keltaisesta tummanruskeaan, eikä tämä ole yhtenäinen väri, mutta perussisällön sävyjen siirtyessä. Väriä voidaan "säätää" vähän vain sekoittamalla useita erilaisia ​​tulenkestäviä saveja, joiden tiettyihin metallioksidien epäpuhtauksia hallitsevat: rauta antaa punaisia ​​sävyjä, alumiini on oranssinvärinen ja lisäaineita, jotka mahdollistavat paletin sininen-violettiosan.

Kivipäällyste

Tämä on yksi vanhimmista putkirakenteista. Pohjimmiltaan käytetään kovia kiviä - basaltti ja graniitti. Ja vaikka sokea alue ei ole polku (alhainen läpäisevyys), mutta tällaiset "pehmeät" kivet kuten kalkkikiveä ja hiekkakiveä voivat vaikuttaa tavallisiin putoihin katolta, ellei ole järjestetty valua.

Hiekkakivi plitnyk kuin sokea alue näyttää hyvältä maan talon ympärillä

Yleensä kivi, jolla on saha- tai maapinta-ala, kulkee talon päällysteen ympärille, harvemmin leikattuna. Ja suosituin rotu on graniitti, jolla on erittäin vahva, kaunis rakenne ja melko laaja paletti.

Graniittikivistäjät, joissa on puukotettu pinta, ovat halvempia kuin kiillotetut, mutta koristeellisesti ei ole huonompi

Muotoilun yksityiskohdat

Päällystyslaattojen ja päällystyskivien sokea alue on yleensä nimeltään "puolijäykkä" tyyppi. Mutta tämä on vain, jos se asetetaan hiekka- ja sementtiseoksen valmistukseen. Kun jalkakäytävä on asetettu betonialustalle, se on jo "kovaa kaihtelualuetta", joten pohjan ja jalustan välissä on oltava kompensoiva rako (laajennusliitäntä 5 mm: n paksuiseksi), joka on täytetty bitumipohjaisella tiivisteellä tai asetettu taitettuun kattolevyyn.

Kun asetat laatat hiekan ja sementin kuivaan seokseen (suhde 4: 1 - 6: 1), niin että sokea alue ei "luiskahda" alustasta, asenna ensin reunus. Ja niin, että virtaava vesi ei heikennä vierekkäistä maata, on tarpeen asentaa myrskyviemäri.

Työn vaiheet näkyvät seuraavassa videossa:

Tiivistäminen jalkakäytävän välillä tehdään samoista materiaaleista, joita käytetään laitteen pohjalle - hiekan ja sementin tai laastin seosta.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan talon ympärillä olevasta sokea alueesta.

johtopäätös

Kaikki vierekkäisen talon maisemasuunnitteluun vaikuttavat päällystyslaatat (tai jalkakäytävät) näyttävät paljon houkuttelevammalta ja orgaanisemmalta kuin harmaat "tylsät" betonit. Ja lujuuden ja luotettavuuden suhteen useimmissa tapauksissa se ylittää sen, koska se sulkee pois mahdollisuuden epäasianmukaiseen valmisteluun liuoksesta, jonka seurauksena halkeamia sittemmin ilmestyvät sokean alueen pinnalle.

Tekniikka laatoilla talon ympärillä

Rakennuksen päärakennustöiden päätyttyä sinun on kiinnitettävä huomiota talon kehän ympärillä olevaan päällystyslaatikkoon. Se estää veden tunkeutumisen maaperään rakennuksen seinämien lähellä ja suojaa talon pohjaa kosteudelta. Sokean alueen ansiosta säätiö on luotettavasti suojattu.

Betonia, asfaltteja, päällystyslaattoja, keraamisia materiaaleja tai päällystystekkejä käytetään useimmiten rakentamaan sokea alue talon ympärille omilla käsillään. Tämä pinnoite takaa korkean laadun myrskyn ja sulaveden poistamisen rakennuksen seinistä.

Suojapinnoitteen läsnäolon takia maaperä ei turvota edes vaikeimmissa pakkasissa, eikä kosteus tunkeudu betoniin. No, ja tällainen kattotiilet parantavat talon yleistä muotoilua ja täydentävät rakennetta kokonaisuutena.

Miksi valita päällystyslaatat?

Huolimatta siitä, että betonilevy on halvempaa, monet asunnon omistajat laittavat päällystyslaatan. Tämä johtuu siitä, että laatta:

 • suuri toiminta-aika, jolla säilytetään alkuperäinen muoto;
 • on mahdollista rakentaa sokea alue ilman erityisiä rakennuslaitteita;
 • tekniikka poistaa vahvistuskehyksen sijoittamisen;
 • helppo korjata, purkaa ja asentaa ilman lisäkustannuksia;
 • kaunis ulkonäkö ja kyky valita haluamasi pintaväri.
Betoniholkkialueen laitteen kaavioesitys.

Lisäksi tällaisen sokean alueen tekniikka mahdollistaa kaiken työn tekemisen ilman houkuttelemista muita avustajia. Näin voit vähentää kustannuksia ja tehdä tämän katteen vapaa-ajallasi. Meidän vaiheittaiset ohjeet, jotka annetaan myöhemmin artikkelissa, kertovat sinulle, miten tällainen työ tehdään.

Mitä sinun tarvitsee tehdä työtä?

Työskentely päällystyslautan päällysteen päälle tarvitset materiaaleja:

 • värillinen tai harmaa laatta, joka on yhtä suuri kuin sokean alueen kokonaispinta-ala, joka on ensin mitattava ja laskettava;
 • rullan vedenpitävyys tai paksu muovikalvo kattaa yhden ja puolen sokean alueen;
 • Geotekstiilit ovat yhtä suuret kuin vedeneristys;
 • peitelevy sokean alueen ulkoreunan koko kehällä;
 • hiekka, ura tai joki;
 • sementtiaste vähintään M300;
 • sora;
 • tavallinen savi;
 • tyhjennyskeräimet.

Tällöin, jos teet itse työtä, tarvitset työkalujen joukon, joka sisältää:

 • mittanauha, jonka pituus on vähintään 5 metriä;
 • tapit ja kapronnauhat;
 • rakennustaso;
 • bajonetti ja lapiot;
 • kumimetsät;
 • lastalla;
 • kyky sekoittaa liuosta ja betonia.

Kun olet ostanut kaikki tarvittavat materiaalit ja valmistanut työkalut, voit aloittaa työn. Työn eteneminen ja sen vaiheiden kuvaus, jotka näet liitteenä olevassa videossa materiaalin lopussa.

Valmistelutyöt

Laadukas muotoilu on erittäin tärkeää perustaa kunnolla pohja. Tätä varten sinun on ensin poistettava pintamaali koko talon sokean alueen käytössä olevalla alueella, mikä tarkoittaa sitä, että tulevan suojapinnoitteen alue on tarpeen merkitä.

Kannen leveyden tulee olla vähintään 60 cm, mutta lattia on suositeltavaa laskea yhdestä metristä puoleen. Tosiasia on, että mitä kauheampi nauha on, sitä mukavampaa se kulkee pitkin sitä, ja veden suojauksen tehokkuus on verrannollinen sokean alueen leveyteen. Mutta meidän on muistettava, että liiallinen leveys johtaa lisäkustannuksiin.

Käytä mittanauhaa mittaamalla rakennuksen kulmasta seinämästä etäisyys, joka on yhtä suuri kuin sinä valitsema sokea alue, ja aseta tappi maahan. Toisessa kulmassa toista toiminta. Vedä johto köysien väliin ja näet, mistä maasta on poistettava.

maavalli

Merkitsemisen jälkeen on välttämätöntä poistaa maaperä työmaalta. Louhinnan syvyys koostuu laattojen paksuudesta ja 30 senttimetrin etäisyydestä pohjan järjestämiseksi munimiseksi. Lopulta osoittautuu, että sinun on poistettava tosiasiallisesti melkein piikkikohtainen bajonetti.

Kaivetun kaivannon ensimmäinen kerros on savi kerros, 8-10 cm paksu.

Asennettaessa se on suositeltavaa tehdä kaltevuus pois talosta. Tämä tarjoaa parhaan vedenpoiston sivulle. Savi on hyvin puristettava. Tämä voidaan tehdä erityisellä rakennusmekanismilla tai manuaalisesti luukun tai lapion avulla.

Savialtaan päälle kaadetaan hiekkakerros, jonka paksuus on vähintään 5 cm, ja samalla tavalla kuin savi rakennuksen kaltevuuden alla.

Vedeneristystyöt

Vedeneristysmateriaalina voidaan asettaa ruberoidia, gilroisolia tai kestävää polyeteenikalvoa. Hydroisoli ja ruberoidi ovat kestäviä ja luotettavia, mutta polyetyleeni maksaa vähemmän ja on helpompi sovi. Mutta vaikka polyetyleenin edullisuus ja se, että niin monet ihmiset käyttävät sitä, pitäisi valita hyvä laatu, kestävyys ja edullinen hinta. Sinun tarvitsee vain rullata teloja pinnalle, katkaisemalla tarvittava pituus. Seinämän vieressä oleva reuna taivutetaan hieman nousemalla pinnalle.

Raja-asennus

Vedeneristyksen jälkeen sinun on asennettava jalkakäytävä siten, että päällystyslautojen talon ympärillä oleva sokea alue on tiukasti rajoitettu eikä sillä ole vaakasuorat liikkeet. Asennuksen rivi määräytyy laatta leveyden mukaan, ja sen on oltava sen koon monikerta. Jalkakäytävän asennustyön on oltava 20 cm leveämpi.

Taulukko betonin osien mittasuhteista.

Nyt sinun on vaivaa sementtilaasti soraa 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 4 osaa murskattua kiveä. Kaada osa betonista kaivoksiin ja aseta se jalkakäytävään ja heitä muualle betoni tyhjään tilaan maan ja jalkakäytävän väliin.

Kun asennat reunakivet, on tarpeen mitata jatkuvasti sijaintinsa korkeutta tasolta tai tasolta.

Pääyksikkö

Kaada kerrokselle noin viisi senttimetriä paksua kerrosta vedenpitävälle kerrokselle. Tämä kerros on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä. Jos hiekka on kuivaa, sinun täytyy kostuttaa se, muuten et vain pysty tekemään sitä hyvältä ja tamping. Voit tasata hiekkaa käyttämällä yksinkertaista vaneria sileää reunaa.

Seuraava kerros (ks. Kuva), 8-10 cm paksu, tulee murskata murskattua kiveä. Kerran viisi senttimetrin paksuista hiekkaa kaadetaan jälleen raunioille.

Tämän jälkeen kaikki kerrokset on samanaikaisesti valunut vedellä ja ne on täytettävä hyvin. Sokea alue vedeneristys.

Tässä valmistelutyössä laitteen perusyksikkö on valmis.

Laatoitus

Aloita työntämään parhaiten talon kulmasta. Asennettaessa yritä sovittaa yksittäiset laatat mahdollisimman lähelle toisiaan. Jos tämä ei onnistu, määritä itsellesi sallitut raot ja aseta muoviset ristit tai vain puulastut laattojen väliin. Tyhjennysten ansiosta pystyt säilyttämään muuraus jopa materiaalin laadusta riippumatta.

Kun kaikki päällysteen päällystyslaatat on asetettu, vaivaa liuos sementin yhden osan suhteessa kolmeen osaan hiekkaa laattapinnoitteen myöhemmäksi kiinnittämiseksi. Liuos on paksuuntunut, koska nesteseos nopeasti luopuu vedestä ja liuoksen laatu heikkenee.

Valmistetun seoksen tilavuus ei saisi ylittää vaadittua määrää annetulla hetkellä (suunnilleen kahden kymmenen levyn asettamista varten). Jos teet enemmän, ratkaisu alkaa saostua ja sakeutua ajan myötä ja sen asettelu vaikeutuu. Sinun täytyy myöntää, että et heti ymmärrä koko valmiustilavuutta.

Poista yksi rivi jo asetetuista kaakeloista hiekasta ja aseta kerros valmistettuun laastiin hiekalle. Kerroksen paksuuden on oltava vähintään kolme senttimetriä. Rakentamisen aikana yrittää kerrostaa ratkaisu lähellä rakennusta oli hieman paksumpi. Tämä luo tarvittavan kulmakerroksen tehokkaammalle vesivuorolle.

Laita nyt laatta paikkaan, jossa se oli ennen, mutta jo valmistettuun sementtilaastiin.

Asettaessasi, käytä kumia vasara, napauta laattoja, jotta ne sopivat tasolle tasolle.

Voit käyttää tasainen ja kestävä puukiskot, joiden avulla on helppo sovittaa yhteen useita laatat samanaikaisesti.

Jatka rivien asettamista laatikoihin, mutta poista vain yksi rivi kerrallaan. Käytä rakennustasoa rakennuksen laadun tarkistamiseksi. Vaakasuorat rivit on sijoitettava täydellisesti, ja ne ovat kohtisuorassa talon seinälle kohtisuorassa linjassa. Tämä muuraustekniikka tarjoaa sileän pinnan, jossa kaltevuus mahdollistaa esteettömän veden virtauksen.

Päivämäärät asennuksen jälkeen

Kun olet asettanut päällystyslaatat hiekkasementtipohjalle, sille on annettava vähintään kaksi päivää aikaa selviytyä. Tällä hetkellä on mahdotonta astua siihen ja laittaa raskaita esineitä. Sementtilaastin kokonaisaika on keskimäärin kaksi viikkoa riippuen ulkolämpötilasta ja kosteudesta.

Jos sateet alkavat, on suositeltavaa peittää sokea alue muovikelmulla, joka estää sen pohjan leviämisen.

Saumojen ja jäljellä olevien aukkojen käsittely

Kun pohja on kiinnitetty kunnolla, ja päällystyslaatat sen asentamisen sijasta, sinun on ryhdyttävä saumojen käsittelyyn. Voit tehdä tämän poistamalla kaikki muoviset ristit tai liuskat, jotka on asennettu epätasaisten reunojen kohdistamiseksi.

Saumojen täyttämiseen voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja ja menetelmiä.

Helpoin tapa on täyttää saumat hiekalla. Tällöin ylimääräinen vesi kulkee näiden saumojen läpi ja saavuttaa vedeneristyskerroksen, pyörii vastakkaiseen suuntaan talosta etukäteen sovitun kaltevuuden mukaan.

Sitten sokea alue pysyy kuivana ja vesi poistuu pohjasta. Tämän vaihtoehdon haitta on hiekka-aineen sää ajan myötä ja tarve täydentää sitä.

Toisessa vaihtoehdossa liitoskohtien liittäminen sementtilaastiaan samaan osuuteen kuin asennuksessa käytettiin. Tämän seurauksena sokean alueen pinta tulee täysin sileäksi, mutta muodostuu yhteinen monoliitti, jossa materiaalien lämpölaajenemista ei oteta huomioon. Tätä täyttömenetelmää voidaan soveltaa vain enintään 800 mm: n sokea-alueella.

Kun sementtilaasti on kuorittu, sinun on odotettava muutama päivä ja huuhtele se hyvin harjalla, kaataen vettä. Nyt hän ottaa lopullisen ilmeen. Seuraavaksi sinua pyydetään askel askeleelta ohjeita siitä, miten tehdään sokea alue talon ympärille päällystämällä laatat omilla kädillä videossa.

Sokea alue putoamisen laattojen talon ympärillä

Usein näet betonista sokeita alueita. Nykyään ne ovat yhä useammin päällystyslaatat. Tämän materiaalin käyttö mahdollistaa itsenäisen työskentelyn. Laatoitus on erittäin helppoa. Tämä sokea alue tarjoaa luotettavan suojan pohjalta ylimääräisestä vedestä. Lisäksi, kun teet tällaista kävelytietä talon ympärillä, on mukava liikkua. Sokea alue on valmistettu päällystyslaatoista omilla kädilläan nopeasti, jos noudatat ammattilaisten neuvoja. Työ auttaa lukuisia valokuvia.

Ominaisuudet luovat sokean alueen tehdä sen itse

Suoritteli kahden kerroksen talon sokean alueen. Yksi niistä on sisäinen (substraatti) ja toinen on ulkoista. Viimeisenä on päällystyslaatat. Jotta kunkin kerroksen tehokkuus olisi mahdollisimman tehokas, se tulisi asettaa tiettyjen vaatimusten mukaisesti. Jos noudatat niitä, asennusprosessi kuluu nopeasti, ja tulos miellyttää talon omistajia.

Ensiksi valitaan sokean alueen materiaalit:

 • Taivutusalustat. Aloittelevien rakentajien pitäisi ottaa yksinkertainen laatta tiilen alla. Monet käsityöläiset uskovat, että suuri laatta koko, muninta on nopeampi. Tämä lausunto on kuitenkin perusteellisesti väärin. Tällaisten elementtien kohdistaminen on paljon vaikeampaa. Sokea alueelle valitse 40 mm: n laatta.
 • Jäitä.
 • Vedeneristysmateriaali.
 • Eristys - et voi käyttää sitä.
 • Savi - tarvitaan hydraulisen lukon suorittamiseen. Kokeneet rakennuttajat neuvovat valitsemaan öljyistä saviä, joka sisältää vähän hiekkaa ja erilaisia ​​epäpuhtauksia.
 • Hiekkaa. On parempi, jos se seulotaan.
 • Murskattu kivi Sitä käytetään tekemään kuiva tyyny alla kaakeli. Jos haluat järjestää korkealaatuisen tyynyn, sinun on valittava murskattua kiveä, jonka koko on 20-30 mm.
 • Sementti jauhe.
 • Putkikommunikaatio.

Lisäksi työhön tarvitaan tiettyjä työkaluja. On välttämätöntä valmistaa etukäteen lasta, lapio, kapasiteetti, jossa betoniliuos valmistetaan, ja bulgarialainen.

Sokean alueen sijoittamiseen käytetty aika riippuu pinnan pintamuuttujista - alueesta, valmiustilasta. Suurin osa työstä kuuluu säätiön valmisteluun. Jos haluat suorittaa kaikki toimenpiteet oikein, sinun täytyy oppia muutamia sokeiden alueen rakennetta.

Sivuston valmistelu

Sokeripinta-alaa talon ympärillä voidaan järjestää sekä uuden että vanhan rakennuksen pohjalle. Ensimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä poistaa osa maaperän kerroksesta. Kun rakennat sokean alueen olemassaolevalle talolle, poista vanha pinnoite ja puhdista pohja. Suorittaessaan myrskyviemärin sokea alueen reunaan on järjestetty putken syvennys.

Mikä on sängyn leveys, määritetään ottaen huomioon jalkakäytävän ominaisuudet. Sopivasti, jos sokean alueen leveys on yhtä suuri kuin laattojen mitat. Tällöin leikkaaminen ei ole välttämätöntä. Työ vähenee huomattavasti, eikä jyrsin tarvitse käyttää.

Mikä on sängyn syvyys, riippuen pohjan kerrosten korkeudesta. Se on yleensä 150 mm. Käytännössä tämä luku nousee kuitenkin 400 mm: iin. Savi lukkoa ei saa tehdä, jos maa on erittäin savi. Tässä tapauksessa voit poistaa vain 300 mm.

On syytä muistaa, että maan kaivauksessa muodostui suuria maapalloja. On tärkeää määrittää välittömästi, mihin se sijoitetaan. Jos et ajattele sitä etukäteen, pengerrys häiritsee alueen liikkumista. Sängyn pohja on painettava huolellisesti. Tämä työ tulee tehdä, kunnes maa pysähtyy liikkumasta työkalun puhalluksen alla.

merkki

Merkin tekemiseksi on tarpeen asettaa tangot sängyn kulmille ja venyttää merkkijono niiden väliin. Hänestä tulee opas. On tärkeää kiristää sitä käyttämällä tasoa, joten voit tehdä tasaisen pohjan sokea alueelle.

Kuten kohdassa SNiP III-10-75 on osoitettu, on kiellettyä taivuttaa sokean alueen reunaa yli 10 mm. Tämä edellytys on täytettävä, jos sokea alue on varustettu suorilla osuuksilla. Jos työ suoritetaan yksityisomistuksessa, käsittelijä voi säätää tätä parametria.

Sokean alueen syy

Pohjamateriaalilevyt on tehty kerroksittain. Sen pitäisi olla korkealaatuista. Tällaiset tuotteet ovat hyvin samanlaisia ​​kuin kerros kakku. Voit säästää materiaaleja vähentämällä kerroksen paksuutta. Jalkakäytävälaatta tehdään usein itsenäisesti.

Hydrolockin luominen

Sokea alueella on oltava tietty kaltevuus veden valumaan. Se voidaan luoda sekä täyttöastian vaiheessa että viimeisen kerroksen laitteen aikana. Näiden vaihtoehtojen välillä ei ole eroa. Kun pohja tiivistetään, savi peitetään kerroksella 5 - 10 cm. Jotkut rakentajat korvaavat savi betonilla. Tämä kerros on tehtävä paksuuden ollessa enintään 15 cm. Samalla se tyhjentää veden.

Hydraulilukko on valmistettu PVC-kalvosta, kateaineista tai geotekstil- listä. Kalvon levittämisen aikana sitä ei saa venyttää. Jos tämä ehto ei täyty, se voi rikkoa maan lämpötilan muutoksia. Tämä takaa sen turvallisuuden pitkään. Asennuksen aikana tulee noudattaa päällekkäisyyttä pohjalla. Voit estää liikkuvuutta painamalla kalvon yläreunaa kiskolla.

Kun luodaan myrskyjärjestelmä, putki asennetaan kalvon reunaan. Se on täytettävä rauniolla. Tämä suojaa putkea tukkeutumiselta. Lisäksi on asennettava tyhjennysaukko ja sijoitettava tyhjennysputki. Tämä hydraulisen lukon luomisen tekniikka eroaa sen yksinkertaisuudesta ja alhaisista kustannuksista.

Hiekka täyttö

Hiekka on peitetty 5 cm: n kerroksella. Tampingin aikana se kastellaan. On tärkeää pohtia yksi vivahde. Kastelu tuotetaan suuttimen avulla. Se voi olla kärki puutarhan kastelusäiliöstä tai ruiskusta.

Kastelu suoritetaan ennen kuin pienet altaat ilmestyvät. Sinun on odotettava, kunnes ne ovat kuivia ja väärät. Tällainen kerros suojaa vedenpitävästä alustasta täydellisesti vahinkojen aiheuttamat vahingot.

Raja-asennus

Rajat on asetettava jännittyneeseen johtoon. Sen kohdistaminen tapahtuu käyttämällä tasoa. Rajat pitää kiinnittää tapilla. Sen ulkopuolella se on sementoitu. On välttämätöntä suojata laattoja rönsyiltä. Betoni, joka on täydellisesti korvattu muovilla. Tällöin se asennetaan työn loppuun.

sepeli

Sora-altaan paksuus on 5-10 cm. Tarkka luku valitaan tietyn alueen saostuman tasosta riippuen. Kun murskattu kivi on täytetty, tapit poistetaan. Tämä kerros on tasoitettava, tiivistettävä ja peitettävä hiekalla.

Laitteen kellarissa tai kellarissa sokea alue luodaan eristetyksi. Voit tehdä tämän käyttämällä kovaa eristystä. Valitse yleensä vaahtolevyt. Levyjen asettaminen suoraan raunioihin ei ole suositeltavaa, koska tällaiset materiaalit eivät pysty kestämään pistekuormaa.

Jos sokea alueelle odotetaan suurta kuormitusta, 4 osaa sementtiä ja 1 osa hiekkaa on liitettävä. Tilejä asetetaan tälle kerrokselle. Kaltevuuden puuttuessa se muodostuu tässä vaiheessa, koska laatta asetetaan päälle. Jos jalkakäytävää ei ole muodostettu, asenna muovielementit ja asenna jalkakäytävä. Suihku on myös asennettu tässä vaiheessa. Nyt voit aloittaa laatoituksen.

Asettelemalla päällystyslaatat

Sokea alue olisi asetettava pohjasta. Tällöin laatta asennetaan omaan, jolloin vältetään tyynykerroksen eheyden rikkominen. Jokainen kaakeli on sijoitettava tiukasti varattuun paikkaan. Sitten elementit vasarataan kumi-vasaralla. Tasoitus käytetään tasoittamiseen. Laita laatta lankun läpi. Näin vältetään jakautuminen laatat. Kun alus laskee alle vaaditun tason, valmis sekoitus kaadetaan sen alla.

Viereisten laattojen välissä tulisi olla noin 2 mm: n etäisyydellä. Yleensä aukko muodostuu, koska etälukitus on monenlaisia ​​laattoja. Jos jalkakäytävää ei ole, aseta reunuslaatta.

Sauman tiivistys

Puhdista saumat, käytä samaa seosta kuin viimeistelykerroksessa. Sementti-hiekkalaatan luomisen yhteydessä on parempi käyttää kuivaa seosta 4: 1-suhteessa. Sen pitäisi nukahtaa laatta, ja sitten jakaa luuta, niin että se tunkeutui saumoihin. Tämän jälkeen kaakelin pinta pinnoitetaan betonipäällysteen päälle vedellä. Sementti asetetaan ja tarjoaa hyvän laattavahvistuksen.

Betonipäällysteiden laatoitus

Betoni sokea alue on joka tapauksessa alttiina tuhoaville voimille. Lisäksi se voi menettää toiminnalliset ominaisuutensa kaatamisen tekniikan vastaisesti. Yleensä se murtuu tai halkeilee. Sen korjaaminen samaan aikaan voi maksaa jopa enemmän kuin uuden blindin luominen. Julkisivut, joissa on laatat, on kustannustehokas ratkaisu, jonka avulla voit sisustaa sivustosi alkuperäisellä tavalla.

Betonia käytetään pohjana. Betoniyhdistelmää käytetään hydraulisen lukon luomiseen. Lisäksi se parantaa sokea aluetta. Tämä voi olla tarpeen, jos autot liikkuvat sokea pitkin.

Teokset toteutetaan tämän tekniikan mukaisesti:

 • maaperä poistetaan tarvittavaan syvyyteen;
 • muotti on asennettu;
 • polystyreeni asetetaan pohjalle - kellarin lämmittämiseksi;
 • hiekka kaadetaan ylhäältä ja sitten rauniot;
 • varusteet sopivat;
 • puupaneelit on asennettu kompensoimaan laajennusliitintä;
 • kaatoa betoniliuosta.

Liuoksen kaatamisen aikana on suoritettava tietty kaltevuus, koska viimeistelykerroksen asennuksen aikana tätä vaikutusta ei voida luoda. Betonin sekoittamista työvaiheessa on noudatettava sementtiosuuksia, jotta saadaan tarvittavan vahvuuden seos.

Sitten muotti poistetaan. Tarvittaessa raja asennetaan. Viimeistelykerros muodostuu vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut. Betoniin asetetaan päällystyslaatat ja sitten saumat suljetaan. Säleikkö, jossa on eristys, tarjoaa tukevan suojan kellarilta pakkaselta.

Laatoitukset olemassa olevalle sokea alueelle

Jos betonipinta on jo asetettu, on noudatettava tiilien päällysteiden oikeaa asennustekniikkaa. Työ suoritetaan vasta tietyn valmistuksen jälkeen. Teosten sarja on seuraava:

 • Ensinnäkin on arvioitava jo olemassa olevaa betonipinta-alaa.
 • Sitten kaikki virheet poistetaan. Tämä työ sisältää halkeamien ja delaminaatioiden lisäämisen. Tätä varten käytä sementtipastaa ja erikoiskoostumus, joka sisältää nestemäistä lasia. Jos on olemassa merkittäviä vahinkoja, ne on poistettava ja sitten uudet blindit on kaadettava.
 • Raja-asennus. Tällöin tämä työvaihe on pakollinen. Koska vanha sokea alue on maanpinnalla, ja päällystyslaatat nostavat sitä vähintään 10 cm, sokea alue on vahvistettava. Yleensä käytetään korkeampaa sokea aluetta, joka toimii rajoittajana.
 • Primer-sovellus.
 • Laying laatat.

Kun olet suorittanut tällaisen työn, sinun on tiivistettävä saumat varovasti.

Sokean alueen koristelu

Ne, jotka arvostavat kauneutta, huolehtivat alkuperäisen mallin luomisesta. Voit tehdä tämän, sokea alueella, voit katkaista kukkapuutarhan. Voit luoda täysimittaiset kukkapenkit, voit rajoittaa laatta rajojen avulla. Nykyisissä syvennyksissä täytetään maaperä sekä istutetaan eri kasveja.

On tärkeää, että kukkapenkistä peräisin oleva vesi siirretään tehokkaasti kellarista. Muussa tapauksessa pohja voi vaurioitua. Jokaisessa syvennyksessä on oltava vesipiste. Kasvien kasvun ongelmiin ei ole syntynyt, kukkapenkkien syvennykset on valittu sopivan kokoiseksi.

On syytä muistaa, että kasvit tarvitsevat kastelua. Koska sateista ei ole laadultaan sateita pitkäaikaisen sateen aikana, ne on peitettävä. Lisäksi on tarpeen syöttää erilaisia ​​pensaita. Istutettu niin, etteivät kasvit saa ravinteita avoimesta maaperästä. Voit luoda kauniin muotoilun kiipeilykasveilla.

Työnkulut

Säästää huomattava määrä aikaa ja rahaa on yksinkertainen - voit tehdä työtä itse. On välttämätöntä laskea, mikä määrä, kun asennetaan sokea aluslaatat, jos houkutellaan ammattilaisia. Laskelmat suoritetaan riippuen vaaditun työn määrästä, joka toteutetaan tekniikan avulla. Näitä ovat:

 • vanhan pinnoitteen poistaminen;
 • kaivaa tarvittava kaivanto sokeille alueille;
 • hydraulisen lukon luominen;
 • elokuva;
 • hiekan ja raunioiden täyttö;
 • viimeistelykerroksen luominen;
 • jyrsimen asennus;
 • töitä tehokkaan vedenpoistojärjestelmän luomiseksi.

Työn itsenäisen suorituksen kokonaissäästöt ovat noin 2 tuhatta ruplaa. Tämän ansiosta voit käyttää ylimääräistä rahaa laadukkaampiin materiaaleihin.

Jos noudatat näitä vinkkejä, voit luoda korkealaatuisen sokean alueen talon ympärille päällystyslaatoista mahdollisimman vähän kustannuksia ja ilman asiantuntijoiden osallistumista. Tärkeintä - estää veden pääsy pohjaan. Tämä on sokeiden alueen päätehtävä. Jos se kulkee kuljetuksen kautta, on parempi vahvistaa alustaa.

Pehmopöydän sokea alue tekee sen itse: askel askeleelta ohjeita

Kaikki tietävät, että kun rakennat taloa, mökkiä tai dahaa, koko kellarikerroksen ympärillä, sinun pitäisi kaataa sokea alue päällystyslaatoista. Tämä on koko rakennuksen tärkeä rakenneosa, joka suojaa talon ympärillä olevaa taloutta jäädytyksestä (talvella) ja liiallisesta kosteudesta. Suojatoimintojen lisäksi sokea aluetta käytetään usein kävelyteinä rakennuksen ympärillä.

Sokea alue suoritetaan 1-1,5 metrin etäisyydellä talon reunasta. Betonia tai asfalttia käytetään yleisesti materiaalina. Joskus ne on viimeistelty keraamisilla laatoilla, päällystystuilla tai päällystyslaatat.

Tänään analysoidaan aihe: Kuinka tehdä päällystyslaatta oikein?

Päällystyslautojen tärkeimmät edut

Kuten voimme nähdä, on mahdollista tehdä osmokista suuri määrä materiaaleja. Niinpä olisi välittömästi huomioitava tärkeimmät edut, joita talon sokea alue, joka on valmistettu päällystyslautasta, on.

 1. Pitkä käyttöaika verrattuna muihin materiaaleihin.
 2. Kaikki työ voidaan tehdä käsin ilman ammattitaitoa ja ilman erikoislaitteita.
 3. Ei vaadi vahvistuspohjaa (vahvistuskerros), mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.
 4. Valtava valikoima päällystyslautojen muotoja ja värejä, mikä sopii täydellisesti lähes mihin tahansa muotoiluun.
 5. Tarvittaessa on olemassa mahdollisuus peittää osittainen sokea alue sulautetun viestinnän korjaamiseksi. Tarvittaessa voit täysin purkaa sokean alueen ja käyttää päällystyslaattoja muualla.

Sokean alueen vaatimukset

Sokean alueen leveyden laskemiseen käytetty kaava on: katon ulkoneman pituus seinästä on + 30 cm.

Sokean alueen on oltava kiinteä, keskeytyksettä talon ympärillä.

Seinän kaltevuus muodostuu pohjan muodostuksen vaiheessa, sen tulisi olla 5-7 astetta.

Olisi annettava tyhjennysjärjestelmä. Tämä on tehtävä siten, ettei vesi pääse tunkeutumaan maan kerrokseen välittömästi sokean alueen takana.

Sokeat päällystyslaatat tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita

Aluksi, jos talo on uusi, asiantuntijat suosittelevat sokea alueen tekemistä vuodessa. Tänä ajanjaksona talon ympärillä oleva maa asettuu, mikä ei salli sokean alueen menettää käytön aikana.

Älä jätä tätä prosessia loputtomiin, sillä kosteus voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa säätiölle.

Maaperän liiallinen kosteus talven aikana johtaa turvotukseen eli vesipisaroiden kiteytymiseen ja maaperän tilavuuden lisäämiseen. Tämä maa painostaa pohjaa tai nostaa sitä, mikä johtaa muodonmuutokseen ja tuhoamiseen.

Aihe on suuri ja sisältää useita pisteitä (vaiheita):

 • Valmisteleva vaihe.
 • "Kakun" pohjan suunnittelu sokea alueen alla.
 • Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen.
 • Vedenpitävä ja eristävä kerros.
 • Asettelemalla päällystyslaatat.
 • Sauman tiivistys

Valmisteleva vaihe

Merkitsemme. Tällöin tarvitsemme mittanauha (5 - 10 metriä), puiset tangot (voit ottaa kappaletta vahvikkeita), rakennusjohdin (lanka).

Määritämme leveyden kuten edellä mainittiin, lisää vain 10 cm (tämä on reunan leveys). Aseta panokset kulmien ympärille talon ympärille ja seuraavaksi noin 2 metrin etäisyydellä toisistaan. Venyttämme langan.

Jos talo on vanha, irrota vanha sokea alue. Älä unohda puhdistaa säätiötä, joka oli kerroksen irtotavarana "tyynyjä".

Myös kaikki viat on korjattava, jos ne ovat läsnä.

Jos rakennus on uusi, teemme kaivausta. Sen pitäisi välittömästi ottaa huomioon se, että siellä on paljon maata ja se on sijoitettava jonnekin. Oven syvyys on 30-40 cm.

Tässä on otettava huomioon se, että jalkakäytävän ja suihkukaapin korkeus on hieman suurempi kuin pohjan paksuus laattojen asettamiseksi, joten ojan pohja on eri tasoilla.

Myös jalkakäytävän ja sademetsän alla tulisi olla 5-10 cm: n pituinen sohva tyyny. Kaivannon pohja on puhdistettava juurista ja täytettävä.

Tätä varten on parempi vuokrata värisevä levy, mutta voit tehdä sen omilla käsilläsi. Myös asiantuntijat suosittelevat kaivannon pohjan hoitamista jatkuvatoimisilla herbisideillä (Agrokiller tai Tornado), jotka estävät rikkakasvien kasvun. Voit myös asettaa geotekstilikerroksen, se on luotettava ja kestävä materiaali.

Pohjan "kakun" suunnittelu sokean alueen alla

Kun ymmärrämme perustan - se on monikerroksinen rakenne, jossa jokainen kerros suorittaa sen erityistoiminnon.

Ensimmäinen kerros on savi. Toisin sanoen asetamme kerrokselle noin 5-10 cm paksua saven kerrosta maadoitettuun maahan. Savi on vuotanut vedellä lisäämällä nestemäistä lasia ja rypistynyt.

Tämän seurauksena lasi reagoi saven kanssa ja alkaa kiteytyä. Päivä on jätettävä sellaisenaan. Savu suojaa kosteudelta maasta.

Jätä 1-2 cm etäisyydellä kerrosten ja kellari seinän väliin. Tämä etäisyys on täynnä eristys-, hiekka- tai vaippa-teippiä. Tämä lämpöliitos estää sokean alueen halkeilua ja muodonmuutosta.

Savien sijasta voit myös käyttää kahta kerrosta olevaa muovikalvoa tai kaataa betonipinta 5-10 cm paksuiseksi (tämä vaihtoehto nostaa sokean alueen kustannuksia).

Toinen kerros on hiekkaa. Hiekkaa voidaan käyttää mitä tahansa pestä. Kerroksen paksuus on myös 5-10 cm. Hiekkaa ei saa kastella jatkuvatoimisesti, mutta käytä suutinta tasaiselle kastelulle. Vain murskata. Hiekkakerroksen avulla voit jakaa tasaisesti sokea alueen koko rakenteen kuorman maahan.

Kolmas kerros on raunio. Kerros vaihtelee myös 5 - 10 cm: sta. Jätteiden murto-osan tulee olla 20-30 mm. Tasajännite tärytyslevyn avulla.

Hiekkapohja estää veden kapillaarinen nousu sekä luo ilmatyynyn, mikä puolestaan ​​lisää eristysominaisuuksia.

On huomattava, että aluslevyn muodostamisvaiheessa on välttämätöntä asettaa kallistuskulma ensimmäisestä kerroksesta. Kallistuskulman muodostamisen helpottamiseksi asiantuntijat suosittelevat korkeuseron säätiön reunasta sokean alueen reunaan noin 1-2 cm.

Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen

Yläosat ovat eri korkeuksilla ja paksuuksilla. Jalkakäytävän alla on myös tehtävä 5-10 cm: n rakeinen tyyny. Rajat asennetaan tiukasti jännitetyn kierteen ympäri koko kehälaatua pitkin. Kiinnitys valmistettu sementtilaastilla.

Liuos koostuu sementistä, hiekasta ja murskakivestä suhteessa 1: 3: 4. Sementtilaasti asetetaan kaivannon pohjalle ja rajat asetetaan samalle tasolle, ja loput liuoksesta kaadetaan maata ja jalkakäytävän väliseen tilaan.

Sinun tulee tarkkailla tarkasti reunojen ympärillä olevia reunuksia. Reunat ovat yleensä 3-5 cm maanpinnan yläpuolella.

Tässä vaiheessa on myös välttämätöntä säätää putkien ja viestinnän muodostamisesta. Putket asetetaan kerääjältä viemäreihin. Jos käytät sadevesijärjestelmän alustoja, ne asetetaan sementtilaastikerrokseen sokean alueen sisällä. Älä unohda putkien esijännitystä ja astioita sademäärää, noin 2-3 astetta.

Vedenpitävä ja eristävä kerros. Sora-alueen vedeneristyskerros olisi asetettava soran päälle. Vedeneristysmateriaalina voit käyttää polyeteenikalvoa, katemateriaalia, EPDM-kalvoa tai vedenpitävyyttä.

Vedeneristysmateriaalin asettamisen tulisi olla kahdessa kerroksessa, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm. Itsensä välillä ja päällekkäisyydellä pohjaseinälle sokean alueen tasolle. Liimataan kaikki saumat rakentamisnauhalla. EPDM-kalvo asetetaan yhteen kerrokseen, koska materiaali on raskas ja kestävä.

Yksi miinus korkeat kustannukset. Vedeneristyskerros estää hiekka- tai sementtilaastia pääsemästä raakarakenteen koloihin.

Päällystyslaattojen päällystyslaattojen lämpöeristys valmistetaan suulakepuristetulla suuritiheyksisellä polystyreenivaahdolla (vähintään 50 kg / m2). Eristeen paksuus riippuu alueesta, jossa asut. Yleensä tämä kerros on 5-10 cm.

Nauhalumpuissa on käytettävä sekä sokea aluetta että itse säätiötä. Mutta paaluilla rakennettuihin taloihin sokeiden pylväiden ei ole järkevää lämmittää, koska lämmön säästäminen on mahdotonta.

Lämmitintä päälle on suositeltavaa peittää kalvon tai geotekstilien kerros materiaalin suojaamiseksi liuoksen tai crimperin haitallisilta vaikutuksilta.

Päällystyslautojen asentaminen

Laying laatat voidaan tehdä gorstsovka tai käyttämällä sementti laasti.

Vedeneristyseristyksen jälkeen viimeinen sementti-hiekkalaatan rivi on 5-10 cm paksu. Voit tehdä sen itse, sekoita hiekkaa ja sementtiä suhteessa 1 - 4.

Voit ostaa valmiita bulk-sekoituksia eri kokoonpanosta. Aiemmin aina käytettiin kerrosta puhdasta hiekkaa, ilman sementtiä, mutta käytännön mukaan on parasta olla tallentamatta ja käyttämästä taaksepäin. Laatta asetetaan kellari seinästä jalkakäytävän reunaan.

Voit sijoittaa lähelle toisiaan, tai voit käyttää ristejä (kuten kun asetat keraamiset laatat) ja jätä yhtäläiset aukot.

Omalla kädelläsi voit myös asettaa päällystyslaatat sementtilaastille. Tätä varten teemme myös alla olevan hiekkakerroksen, jonka paksuus on 5-10 cm.

Sitten ylhäältä laitetaan kermainen kerros 2-3 cm paksua sementtilaastia ja laita siihen laatat tai päällystekivet. Noudata tasoa ja kaltevuutta rakennustason avulla, leikkaa laatta kumi-vasaralla.

Asiantuntijat eivät suosittele laimentavan suurta määrää ratkaisua kerralla, koska se nopeasti ratkaisee ja menettää sen johdonmukaisuuden. Asettelu toteutetaan myös kaukana kulmasta kellarikerroksesta.

Laatat leikataan timanttipyörällä varustetulla hiomakoneella. Ja älä unohda omien turvallisuutesi (lasit, kengät ja suojavaatteet).

On myös mahdollista asentaa päällystyslaatat betoniin. Tämä tehdään tapauksissa, joissa osa laatikosta on osa pysäköintitilaa.

Sitten soraa ja eristyskerrosta tehdään betonikerros, jonka paksuus on noin 10 cm ja älä unohda kaltevuuden muodostumista. Odotamme, että betoni kuivuu - noin 14 päivää, ja laita laatta laastilla tai liimalla.

Jos sinulla on jo konkreettinen jalkakäytävä ja haluat hienosäätää sisustusta ja sisustusta ja aseta päällystyslaatat. Tarkista betonipinnan halkeamat, reiät ja sirut.

Jos virheet eivät ole merkittäviä, suljemme ne sementtilaastilla. Jos sokea alue on voimakkaasti vaurioitunut, asiantuntijat suosittelevat betonipinnan purkamista ja uudelleenvalmistusta.

Sauman tiivistys Jos laatoitamme laattoja kuivalla tavalla, saumat tehdään välittömästi koko sokea alueen asennuksen jälkeen. Tätä varten käytä vaunua - vain sementin ja hiekan suhde 1 - 3.

Tällöin koko pinta irrotetaan vedellä ruiskutuspistoolin avulla, tarvittaessa vuorilla. Saatat joutua toistamaan useita kertoja. Sen jälkeen 2 vuorokautta laatta ei saisi astua ja laittaa jotain raskaaksi.

Jos asetit päällystyslaatat laastille, odota 48 tuntia, kunnes laasti asetetaan. Ja vasta sitten suljemme saumat. On myös mahdollista käyttää gartsovkaa tai sementtilaastia.

Tiivisteen tapaan saumat täytetään sementtilaastilla. Jos rakenteessa on liitos, voit kirjoittua heti. Odotamme 48 tuntia, sitten kostutetaan vedellä ja hankaa saumat harjalla.

Asiantuntijat suosittelevat kvartsihiekkaa täyttääkseen nivelet. Koska hänellä on kyky kiiltää hiukkasia omalla painollaan. Mutta se on kallis ilo.

Voit korvata urahiekkaa, mutta se on pestävä ja seulottu. Joki-hiekka ei sovi tähän tarkoitukseen.

Teemme päällystyslaatat omin käsin

Jos aiot päällystää päällysteen päällystyslaatat, ympäröivä alue on myös koristettava laatoilla tai päällystystuilla.

Valmiiden tuotteiden hinta on melko korkea, joten päällystyslaatat voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten tarvitsemme betonisekoittimen, sementin M500, murskakiven (pieni murto), hiekan, muotin, tärinän pöydän, pehmittimen ja värin.

Lomakkeet ovat saatavilla ilmaiseksi. Jotkut asiantuntijat tekevät lomakkeita itse.

Ne on pestävä, kuivattava ja tahriuduttava sisäpuolelta pinta-aktiivisella aineella (pesuainetta), joten on parempi käyttää harjaa.

Vibrotable voidaan vuokrata tai tehdä itsenäisesti. Kotona voit käyttää vanhoja pesukoneita. Laitetaan märkä takki tai huopa rummulle ja asetamme spin-tilaan suurimmalla nopeudella. Joten saamme täydellisen tärinän pöydän.

Sekoita valmistelemaan betonimyllyssä jatkuvasti sekoittaen. Seoksen koostumus: sementti - hiekka - sora / 2: 2: 2. Pehmittimiä myydään myymälässä, se lisätään ohjeiden mukaan.

Kohler laimennettiin myös ohjeiden mukaisesti ja lisättiin liuokseen. Kaikki sekoitetaan perusteellisesti, kunnes homogeeninen kermainen massa.

Sitten tuloksena oleva liuos kaadetaan muotteihin Inu-lattian lattialle. Ja panimme tärytystekstiin tai pesukoneeseen noin 3 minuuttia.

Sitten kaada liuos lomakkeiden reunoihin ja pudota myös värähtelevä pöytä 3-5 minuuttia. 48 tunnin ajan lomakkeet sijoitetaan tummalle viileälle paikalle ja peitetään muovikelmulla.

2 päivän kuluttua laatta tulee poistaa muotista. Voit tehdä tämän upottamalla lomakkeen 30 sekunnin ajan kuumassa vedessä (70 astetta) ja kevyesti napauttamalla laatta siirtyy pois lomakkeesta.

Vain 3-4 viikon sisällä on mahdollista käyttää laattaa, koska se saa lopullisen voiman tänä aikana. Tällä kertaa se on säilytettävä paaluilla tasaisella pinnalla.

johtopäätös

Meidän artikkelissamme yritimme kuvata vähitellen päällystyslaatan päällystystekniikan koko tekniikkaa. Toivomme, että tiedot auttavat sinua tekemään oikein sokean alueen omassa talossasi. On syytä huomata, että tämä sokea alueen järjestäminen ei ole halpaa.

Jos teet kaiken omalla kädelläsi, tarvitset 2-3 päivää, ja voit säästää melko paljon rahaa, koska erikoisryhmä tarvitsee sinulle noin 2000-3000 ruplaa yhtä juoksumittaria varten.

Tämä kustannus sisältää koko louhintatöiden luettelon (vanhan sokean alueen purkaminen), ennen kuin päällystyslaatat tai päällystyskivet on tehty ja tämä on ilman materiaalien hintaa.