Työkalu betonin reikien poraamiseen

Timanttiporaus tai poraus on nykyisin kätevin ja nopein tapa tehdä reikiä betoni- ja betonirakenteissa.

Timanttiporaus on nopea ja kätevä tapa tehdä reikiä betoni- ja teräsbetonilaatoissa.

Porausta kutsutaan vastaanottoreiksi, joiden halkaisija on pieni. Poraus on suurten halkaisijoiden reikien toteutus erikoiskruunujen (porat) avulla. Joskus reikiä porataan rei'ittimellä tai yksinkertaisella porauksella käyttäen timanttityökalua.

Timanttiporauksen edut ja haitat

Timanttiporauksella betonin reiät ovat sileät ja tarkat.

 • reiät ovat tarkkoja ja pyöreitä;
 • poraus ja rei'itys ovat lähes hiljaisia;
 • työ vaatii vain 220 V: n sähköverkkoa ja juoksevaa vettä;
 • ei pölyä;
 • seinien kantavuuden säilyminen;
 • nopea poraus ja poraus;
 • halkeamien ja sirujen puuttuminen sisäänkäynti- ja poistumisreikiin;
 • porauksen syvyys on enintään 3 m, halkaisijaltaan enintään 1 m;
 • kyky työskennellä kaarevilla pinnoilla.
 • suurin tuottavuus voidaan saavuttaa vain lisäämällä työkalun syötön aksiaalivoimaa ja sen kehänopeutta;
 • Timanttiporaus ei salli edes pienintäkään vääristymistä ja lyöntiä työkalussa.
 • jäähdyttämiseksi työkalun on toimitettava juoksevaa vettä.

Käyttöalueet

Betonissa olevat reiät tekevät apuvälineistä, ilmanvaihdosta, kaasunvaimentimien asennuksesta, lämmityksestä jne.

Timanttityökaluja käytetään reiät poraamiseen betonissa:

 • laitokset;
 • asennus ankkurit;
 • lämmitys-, viemäröinti-, kaasuputkijohto-, vesihuoltojärjestelmien asentaminen;
 • laitteiden kourut;
 • ilmanvaihto;
 • ilmastointilaitteiden asentaminen;
 • kaiteiden asentaminen laskeutumisiin ja lentoihin;
 • poraus koeputkien rakentamisessa;
 • mikä tekee betoniseinien ja tiilen seinämistä.

Poraustyökalut

Tiilien ja betonin timanttiporauksen (poraus) tärkeimmät työkalut ovat sähkö- ja hydrauliporaus (tylsä), perforators, percussion ja perinteiset porat. Poraus ja poraus tehdään porat ja poranterät.

Poraukseen käytetään erikoistoimia. Ne ovat kone, jossa on sähkömoottori. Porauslaitteita on manuaalisia versioita. Ne kaikki tukevat optimaalista pyörimisnopeutta ja syöttöporaa tai vähän. Porauskulman tarkkuuden varmistamiseksi toimilaitteet on varustettu tukilaipalla. Ohjaustangot on kiinnitetty siihen. Tangon vieressä mekanismi liikkuu tietyssä kulmassa pinnalle.

Veteen, joka jäähtää timanttityökalua, syötetään työalueelle ja puretaan siitä erikoislaitteiden kautta. Se myös poistaa lietteen reiästä.

Sähköporauskoneita valmistaa useat teollisuuden alat. Pistoolityyppisiä laitteita käytetään reikien poraamiseen, joiden halkaisija on enintään 1 cm. Ulkopuoleltaan ne eivät eroa porauksesta. Koneella varustetut koneet on suunniteltu poraamaan sokeita reikiä ja läpimitaltaan jopa 15 mm: n reikiä. Suurimpien halkaisijoiden reikien poraamiseen käytetään koneita, joissa on kaksi kahvaa.

Sähkömagneettinen, päinvastoin kuin pora, on varustettu kahdella moottorilla. Ensimmäinen toteutuu minuutissa yli 3 tuhatta puhaltaa. Toinen moottori pyöri poraa. Timanttiporan pyörimisnopeus on käyttäjän säädettävissä. Asennuksen käyttäminen ei ole helppoa, se on parempi antaa asiantuntijoille.

Timanttiporauksen ja porauksen käyttöönottoon on olemassa sarjoja. Esimerkiksi TYROLIT DRS 160. Porat, joiden halkaisija on 30 - 160 mm, porataan. Timanttiporauksen laadunvalvonta toteutetaan ohjauspaneelin indikaattoreilla. Moottoriasennuksen teho, pyörivä pora, on 2,2 kW.

TYROLIT DRU 250 -järjestelmälle on ominaista korkea suorituskyky ja luotettavuus. Työkalu voi olla työkalun halkaisija 40 - 250 mm. Moottorin teho - 2,4 kW.

Helppo, puhdas ja tarkka reikien poraus, joiden läpimitta on 102-500 mm, takaa ammattimaisen asennuksen TYROLIT DRA 500.

Sähkömagneettinen on varustettu kahdella moottorilla, ensimmäisillä poroilla ja toinen pyörittää porata.

Timanttiporaukseen erikoistut porat (sähköpuhaltimet) on kolmivaiheinen kierrosluvun säätö. Tällainen pyörimisnopeuden muuttamisjärjestelmä on luotettavampi kuin elektroninen. Suositellut porauksen halkaisijat nopeuskytkimen jokaisessa vaiheessa on merkitty sähkömoottorikappaleeseen.

Suurien halkaisijoiden reikien porauksessa käytetään erityistä sänkyä. Koneeseen on kiinnitetty moottori, johon on asennettu pora. Sängyssä voit porata reikiä enintään 45 asteen kulmaan seinään.

Rungon luotettava kiinnittäminen lattian tai seinän pinnalle saa käyttää ankkurinauhan 16M12 tai laajennuskiinnikkeen. Menetelmä sen soveltamisesta on äärimmäisen yksinkertainen ja intuitiivinen.

Joissakin vuoteissa on erityinen alipaineen kiinnityslevy kiinnittämällä se käsitellylle pinnalle. Levy on varustettu liitoksella tyhjöpumppua varten. Tyhjiöventtiiliä varten on venttiili. Sängyn vahvistaminen alipainelevyllä vaatii tasaisen ja tasaisen pinnan.

Kun olet asentanut ja asentanut timanttiporauksen laitteita, sinun on tarkkailtava huolellisesti kaikki sen osat, mikäli niitä ei ole. Jos se havaitaan, sen pitäisi:

 • kiristä tapin kiinnitys;
 • säädä kelkka ja ohjaimet;
 • kiristä pora porakoneessa;
 • kiertokara vaatii profylaksia sähköä.

Timanttiporat ja porat (kruunut)

Teollisuus tuottaa timanttiporauksia, joiden halkaisija on pieni: 8 mm, 12 mm ja 16 mm. Niiden pituus on 250 mm ja ne on jaettu tyyppeihin:

Timanttiporat voivat porata betoniarvot M 250 - M 500.

 • SKA1 - betonilevyjen porausreikiin M250-M300;
 • СКА2 - töihin betonilla М300-М500;
 • SKA3 - M500: n yläpuolelle.

Ne voivat porata reikiä käsiporakoneella.

20 cm: n 160 mm: n halkaisijaltaan SKA-rengasporat ovat pituudeltaan 35 cm. Jos käytät syvempää reikää, käytetään erityisiä jatkojohtoja.

Poranterä (pora) on teräksinen teräs, johon on hitsattu timanttisegmenttejä. Poran halkaisija voi olla jopa 1000 mm. Pyynnöstä halkaisijaa voidaan lisätä.

Kruunun runko on valmistettu saumattomasta kylmävedetystä ohutseinäisestä teräsputkesta. Työkalun leikkaava osa on timanttisiruja. Vauva on kooltaan 150-500 mikronia. Se voidaan saada koruvalmistuksessa, se voi olla synteettinen. Timanttihiutaleiden ja metallijauheen seos puristetaan ja muovautuu timanttisegmentteihin. Segmentit on sintrattu erityisellä tavalla jauhemetallurgiaan. Seuraavaksi ne on varustettu kruunut, leikkurit, leikkauslevyt, porat ja muut työkalut.

Timanttisegmenttien leikkaaminen on kiinnitetty työkalun pohjaan useilla tavoilla. Laserhitsaus pystyy kestämään korkeita lämpötiloja ja mahdollistaa materiaalin kuivan käsittelyn. Tämän menetelmän avulla toteutettu pora voi toimia ilman veden jäähdytystä.

Segmenttien siningöinti suoraan työkalun perusteella mahdollistaa myös kuivan käsittelymenetelmän.

Korkean lämpötilan juotos kestää jopa 600 asteen lämpötiloja. Käytössä tällainen porata vaatii jäähdytyksen juoksevalla vedellä. Sama vesi poistaa lietteen käytön aikana muodostetusta porausvyöhykkeestä.

Hyödyllisiä vinkkejä

Poraamalla graniittisporia "suolattu", tässä tapauksessa porata tiili tai muu hankaava materiaali.

Kun poraa basaltti, graniitti ja muut kestävät materiaalit, timanttisegmentit ovat "suolattuja". Työkalu vähentää dramaattisesti suorituskykyä. Tällöin poraus on poistettava reiästä ja useita kertoja lyhyesti (enintään 25-30 sekuntia), poraa tiili tai muu hankausaine ilman veden syöttöä. Tämän seurauksena tuoreita timanttirehuja avataan ja työkalu on jälleen käyttövalmis. Hyvin valmistellun kruunun keskimääräinen porausnopeus on 30-35 mm minuutissa.

Poraa reikiä, joiden halkaisija on yli 25 mm, joskus on välttämätöntä tarkka merkitä sen keskipiste. Tällainen työ suoritetaan porakoneella. Tällä työkalulla on keskipora, jossa on kovan lejeeringin laatuluokka VK6.

Timanttisormusporan työreuna peitetään suurella määrällä timanttisiltoja. Ne ovat erittäin teräviä, kovaa ja kulutusta kestäviä. Timanttien ja sidekomponenttien erilaiset kulumisnopeudet mahdollistavat työkalun jatkuvan päivityksen, itsetarkennuksen. Pora, jonka timantit ovat pitkään, säilyttää koon ja suorituskyvyn.

Kun jalostetaan graniitti, keramiikka, kvartsi ja muut kiinteät aineet, timanttijyvät rikkovat nopeasti. Uusien jyvien avaamiseksi poraa teroitetaan. Pehmeiden materiaalien poraamiseen ja leikkaamiseen käytetään suurempia jyviä ja päinvastoin. Materiaalit voidaan järjestää vähenevän kovuuden mukaan:

 • keramiikka;
 • kvartsiitti ja graniitti;
 • laatta;
 • teräsbetoni;
 • betonipinnoitus;
 • kipsi ja tuore betoni;
 • asfaltti;
 • rakennuspalikat;
 • Hiekkakiveä.

Timanttiporaus edellyttää kasvosuojaa hengityssuojaimen avulla.

Ennen timanttiporauksen aloittamista sinun on toimitettava vettä työalueelle. Veden jäähdyttämiseen ja lietteen poistamiseen suositellaan veden syöttöverkosta. Keskimääräinen vedenkulutus on 0,3 litraa minuutissa kullakin kullan halkaisijaltaan.

Pieniä läpimittoja sisältävien reikien poraamiseen timanttiporakoneella voit tehdä kotitalouden lyöntiä. Voit tehdä reiän porakoneella. Betoniporauksen porauksen voiman on oltava vähintään 600 W, porakoneen kierrosten lukumäärän on oltava noin 2500 minuuttia minuutissa. Pyörimisnopeuden tulisi olla säädettävissä. Toimenpide on toivottavaa käänteisellä toiminnolla. Porauskartio on suunniteltava 10 mm: n halkaisijaltaan. Porauksen vaikutustilan on oltava kytkettävissä.

Työtä tehtäessä on käytettävä haalareita, suojalaseja ja hengityssuojainta.

Porausreiät eri halkaisijoilla käyttäen timanttityökaluja ovat nykyaikaisin ja teknisesti edistyksellinen betonityömenetelmä. Kaikki kustannukset maksetaan hiljaisuudesta, suurista tarkkuusrei'istä ja tyhjennettävän puhdistuksen puutteesta.

Betoniporaus

Betonin ja sen alatyyppien ratkaisu on jo pitkään tunnustettu voimakkaiksi rakennusteoksiin, ja siksi ne ovat melko vaikeita porata. Syynä tähän on niiden rakenne ja komponentit. Käytön aikana laitteisto kulkee koko ajan katkeamattomille komponenteille, jotka voivat jopa vahingoittaa porausta. Tästä syystä porausbetonin hinta voi olla hyvin erilainen ja riippuu monista vivahteista.

Porauksen työkalun valinta

Punch pora

Tämän työkalun potentiaali, kun tehdään reikiä betonipinnalla, ei ole rajoja. Usein ne rajoitetaan laitteen sallittuun enimmäiskoon halkaisijaan, jonka koko on enintään 5 senttimetriä. Ja samaan aikaan suuri osa tällaisista laitteista voi porata reikää, jonka halkaisija on 3 senttimetriä. Joskus tämä saattaa olla tarpeeksi, mutta tilanteissa, joissa tämä koko ei riitä. Esimerkiksi ilmanvaihtoon asennettavan reiän tilavuus perustuu suuren koon suorittamiseen ja tällaisessa tilanteessa rei'itys ei selviydy tehtävästä.

Kun käytät vasaraporaa omilla kädillä, voi syntyä toinen ongelma. Porauksen aikana voit törmätä ankkuriin poraamalla. Tämä voi aiheuttaa laitteen rikkoutumisen. Parhaimmillaan lävistys pysähtyy metallissa ja he eivät pysty jatkamaan työskentelyään. On selvää, että betonin raudoituksen läsnä ollessa on vaikeaa, jos ei mahdotonta, käyttää rei'itysporaa. Mutta jos työolosuhteet eivät tarkoita vahvistuspalkkien läsnäoloa, tämä työkalu on erinomainen valinta.

Karbidikruunu

Tämä laite erotetaan poraamalla reikiä halkaisijaltaan 5 senttimetriä 45 senttimetriin. Mutta valitettavasti tavanomaisen perforaattorin ominaisuudet eivät salli mahdottomaksi asentaa yli 25 senttimetrin kruunua. Syynä tähän on, että työkalun teho on liian alhainen. Jos tarvitset suurien kaliberien reikiä, käytä toista työkalua.

Laite on kooltaan suurempi, erottelee eri muodon varren. On kuitenkin olemassa erityisiä sovittimia, jotka mahdollistavat suurien kruunujen käytön pienellä teholla. Muista kuitenkin muistaa, että tämä vaihtoehto ei ole aina hyödyllinen ja turvallinen, koska laitteisto voi vaurioitua suuren kruunun asennuksen vuoksi. Kyllä, ja poraaminen reikiä betoniin ohut menetelmä voi olla vaarallista.

Tällä laitteella on joitain haittoja, jotka rajoittavat tällaisen laitteen kykyä:

 • Rebar ei voi porata. Törmäysmetallin aikana karbi-kruunu tuhoutuu. Ja jos ohutta metallia voidaan porata, paksua raudoitusta ei voi porata.
 • Kun kyseessä on kruunu, betoni voidaan porata ei ole suurta syvyyttä. Tämä indikaattori on rajoitettu kulhoon. Käytössäsi on kuitenkin tilanteita, joissa voit porata reikiä riittävän paksuisessa seinässä ja putkessa.

Poraus reiällä kruunulla on sovittaa suutin ja huippu puolestaan. Kun kruunuun tarvittava syvyys on saavutettu, on välttämätöntä sitoa keskiosa reikään lankaa avulla, kun toimenpide toistetaan, kunnes tarvittava toimenpide on suoritettu.

Tällöin kuitenkin syntyy toinen ongelma - upotuspiikkien rajallinen syvyys. Tämä vivahde voidaan poistaa, jos suoritetaan oikein erikoinen jatko kruunulle. On tärkeää tietää, että tehtäessä tällaisia ​​toimenpiteitä betonilla on paljon pölyä.

Lopputuloksena prosessi on pitkä ja vaikea. Joskus paras ratkaisu on käyttää eri tyyppistä työkalua. Mutta mitä muuta työkalua voit käyttää, harkitse lisää.

Timantti kruunu

Timanttiporaus betonipinnalla on tullut suosioon ja sitä käytetään sekä henkilökohtaisessa että teollisessa mittakaavassa. Tämäntyyppisellä laitteella betonin työstämiselle on vaikuttava lista etuja:

 • Tämän työkalun avulla voit porata ja betoniseinää, putkia, vahvistuspalkkeja ja jopa vaahtosbetonia. Tämä on mahdollista johtuen timanttien erityisominaisuuksista johtuen pääasiassa sen kovasta kovuusasteesta.
 • Tämäntyyppisellä laitteistolla on erityinen putkimainen rakenne, joka mahdollistaa reiän poraamisen mihin tahansa syvyyteen yhdellä toimenpiteellä. Ensin seinät tai putket porataan, ja sitten voit vetää yhden betonikappaleen.
 • Laitteiston rakenteella on toinen ominaisuus, tämä jäähdytys vedellä. Työkalun aikana ei näy paljon pölyä. Ja tämä on konkreettinen etu.
 • Tämäntyyppisen laitteen avulla voit porata vaahtobetonia ja muita materiaaleja, joilla on korkea tarkkuusnopeus. Jos porausmittari on noin 25 cm, valmiin reiän koko on sopiva. Instrumentin rakenteesta johtuen virheitä ja poikkeamia ei ole.

On kuitenkin huomattava, että tällaisella erinomaisella työkalulla on haittapuolet. Tärkein on korkeat kustannukset. Pora ja kruunu ovat myös kalliita. Mutta jos on tarpeen porautua huoneistossa esimerkiksi laatta, niin voit ostaa pieniä kruunuja, niiden hinta on hyväksyttävä.

Tämän tyyppinen porakone on asennettu porareihin tai porakoneisiin, joita ei ole jäähdytetty vedellä. Niillä on porauksen syvyyden raja pinnoituksen määrän vuoksi. Tämä tarkoittaa poraamista timanttityypillä porakruunulla, joka tekee reiät millään kulmalla.

Etuna on mahdollisuus porata erilaisia ​​rakennusmateriaaleja - tiiliä, keraamista graniittia, graniittia ja monia muita.

Betoniporaustekniikka

Tällaisissa teoksissa kannattaa kuunnella ammattilaisten mielipiteitä. Joka toinen rakennusmestari kertoo sinulle: "Poraa reikä, kun työpinnan merkinnät on tehty, vain tällä tavalla voit olla varma, että poraamme oikein". Riippumatta siitä, minkä tyyppistä työkalua käytetään, sinun on ensin vaihdettava kone pieniksi kierroksiksi. Tässä tilassa poraa pieni syvennys. Tällaisten manipulaatioiden avulla voit tehdä reiän pienimmillä työvoimakustannuksilla. Ja koska poraus ei toimi kaoottisesti, seinämän porauksen tarkkuus säilyy. Tämän jälkeen voit lisätä laitteen nopeuden vaihtaen shokkivalolle.

Jos muovisten tappien käyttö on suunniteltu, reiän pitäisi olla hieman syvempi kuin tangon pituus. Asennuksen pintojen porauksen aikana värillinen materiaali kerääntyy reikään, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon työskentelyn aikana ja tehdä syvyydestä pienellä marginaalilla.

Riippumatta siitä, mitä teet, poraamalla seinät tai vahvistuskotelot, joka tapauksessa tämä prosessi on vaikeaa fyysisellä tasolla. Loppujen lopuksi laitteilla on kunnollinen paino sekä porauksen värähtely. Emme saa unohtaa huomattavaa pölyä, joka syntyy laitteen toiminnan aikana. Kuitenkin, on mahdollista käsitellä pölyä, jos ensin ostaa erityinen pölynkerääjä.

Kuinka porata suuri läpimittainen reikä?

Tietyissä rakennuskohteissa voi olla suuria reikiä. Esimerkiksi pistorasioiden kiinnittämiseen, kaapelointijohdot, ilmanvaihto. Voit tehdä useita pienempiä reikiä ja yhdistää ne taltalla, mutta tässä tapauksessa reiällä on epätasaiset reunat.

Mutta on tilanteita, joissa työ on tehtävä mahdollisimman varovaisesti. Tässä tapauksessa hyödyllinen erikoiskruunu betoniin. Nämä suuttimet ovat kooltaan eroja. Jos porat käytetään usein, ne toimivat lyhyessä ajassa - sellaiset vahvat materiaalit kuin lujitustangot tai graniitti aiheuttavat niiden rikkoutumisen.

Käyttöjakson lisäämiseksi on välttämätöntä aluksi suorittaa pieni reikä pienillä kierroksilla. Seuraavaksi betoni ja lujitustangot poistetaan taltalla, ja vasta silloin reiät ovat valmiit ja haluttua kruunua käytetään.

Yleiset työvihjeet

Jos kohtaat kärkeä kouruilla, voit porata ne käyttämällä tavallista suutinta, mutta voit katkaista kivet lävistimen avulla. Betoniseinässä oleva reikä voidaan tehdä käsin valmistetulla lävistimellä. Se on asennettu suuttimesta, jonka läpimitta on 0,8 cm. Suuttimen pää on jauhautunut lohenpyrstömuotoon. Kun reikä on tehty, lävistin pidetään kädessä ja työnnetään siihen vasaralla.

Kruunun käyttöiän lisäämiseksi käytön aikana on toivottavaa kostuttaa se säännöllisesti vedellä.

On tilanteita, joissa sinun on käytettävä reikää, ja murskattu materiaali lentää henkilön silmiin. Tällöin voit tehdä erityisen suppilon rei'istä tai pultista. Jos on tarpeen asentaa ruuvi betonipintaan, seuraavaa käsittelyä tulee pelastamaan. On tarpeen sijoittaa pieni nailonpala reikään ja sulata se kuumalla kynsillä. Sen jälkeen voit kierrä ruuvi jäätyneen nailon ansiosta ja se pysyy tiukasti seinän sisällä.

Kun tylppä tarvitaan kipeästi, mutta se ei ole, voit päästä tilanteesta käyttämällä alumiinipakkausta tai kupariputkea. Se on pakattava haluttuun kaliiperiin ja asetettava reikään.

johtopäätös

Minkä tahansa rakentamisen manipuloinnilla on tarve suorittaa kaikenlaisia ​​reikiä. Tällaisia ​​toimintoja varten on valtava luettelo työkaluista ja laitteista, jotka voivat tehdä reikiä erilaisissa rakennusmateriaaleissa.

Porausreiät betoniin: ominaisuudet ja tekniikka

Betoni ja sen tärkeimmät lajikkeet ovat pitkään johtuneet kestävistä rakennusmateriaaleista, joten niitä on vaikea porata. Syynä tähän on niiden rakenne ja aineosat. Toiminnan aikana laite putoaa jatkuvasti vastustuskykyisiin betonikomponentteihin, mikä voi myös vahingoittaa itse poraa. Tästä syystä betonin poraus voi vaihdella ja riippuu monista tekijöistä.

Punch pora

Tällaisten laitteiden mahdollisuudet luoda aukkoja betonipinnan sisällä ei ole rajoja. Usein sitä rajoittaa vain laitteen halkaisija, jonka koko on enintään viisi senttiä. Samanaikaisesti suurin osa tällaisista laitteista kykenee poraamaan reikiä, joiden kokonaishalkaisija on enintään kolme senttimetriä. Joskus tämä riittää, mutta on olemassa tapauksia, joissa tämä halkaisija on hyvin pieni. Esimerkiksi ilmanvaihtoon asennettavan reiän tilavuuden on oltava suuri halkaisija, jolloin tällainen reikälaite ei täysin täytä tehtävänsä.

Porakruunua käytettäessä voi syntyä toinen vaikeus. Porauksen aikana voit törmätä venttiiliin. Tämän seurauksena laite itse murtaa. Parhaimmillaan lyönti pysähtyy metallilla, jonka jälkeen on vaikeaa käyttää sitä tulevaisuudessa ja joissakin tapauksissa se on täysin epärealistinen. Mutta jos porausta ei tapahdu vahvistuspalkkeilla, niin tällainen työkalu on paras valinta.

Karbidikruunu

Tällaiset laitteet eroavat toisistaan ​​porauksessa, halkaisijaltaan 5-45 senttimetriä. Mutta valitettavasti yksinkertaisen rei'ittimen ominaispiirteet eivät salli kruunaa, jonka koko on yli 25 senttimetriä. Syynä on laitteen erittäin pieni teho. Jos haluat luoda suuria halkaisijoita, on parempi käyttää jotain muuta työkalua.

Suurempi laite on erilainen muotoinen varsi. Mutta on erityisiä sovittimia, jotka auttavat käyttämään suurempaa kruunua työkaluilla, joiden teho on pieni. On kuitenkin muistettava, että tämä vaihtoehto ei ole kaikissa tapauksissa hyödyllinen ja turvallinen johtuen siitä, että laite voi vaurioitua vakavasti suuren kruunun asennuksen jälkeen. Ja menetelmä, jolla porataan reikiä konkreettisesti tällä menetelmällä, voi olla vaarallista.

Laitteessa on haittoja, jotka vähentävät merkittävästi sen toimintoja:

 1. Ei pysty poraamaan vahvistusta. Törmäysmetallin aikana kovien seosten kruunu voi nopeasti romahtaa. Siinä tapauksessa, että ohut metalli voidaan helposti porata, paksuja liittimiä ei voida porata.
 2. Jos käytetään kruunua, betonia voidaan porata matalalle syvyydelle. Tämä indikaattori rajoitetaan merkittävästi kupille. Mutta tilanteissa, joissa laitetta käytetään, voit helposti porata reikiä melko paksuihin seiniin ja putkiin.

Kourun reikien porausreikä on käyttää suutinta ja piikki vuorollaan. Kun laite saavuttaa kruunun tarvitseman syvyyden, sinun on pudonnut erityinen hopeanpuna reikään piikkien avulla. Kun tämä toimenpide toistetaan, kunnes tarvittava poraus on suoritettu.

Mutta tässä tapauksessa voi olla toinen vaikeus - rajoitettu upotuspiikkien syvyys. Tämä ongelma voidaan poistaa, jos kruunun erikoispintaa käytetään oikein. On muistettava, että kun poraavat betoniseinät suuren määrän pölyä vastaan, muodostuu.

Tämän seurauksena porausmenetelmä on pitkä ja vaikea. Joskus paras ratkaisu olisi käyttää jotain muuta työkalua. Mitä muita työkaluja voit käyttää?

Timantti kruunu

Betonin betoniporaus on varsin suosittu, sitä käytetään sekä itserakennuksessa että teollisessa mittakaavassa. Tämäntyyppisellä laitteella betonipinnan työstämiselle on vaikuttava poikkileikkaus:

 1. Tällaisen laitteen avulla voit nopeasti porauttaa putken, betoniseinän, lujitustangot ja vaahtobetonin. Tämä johtuu timanttien erityisominaisuuksista, joilla on suuri kovuus.
 2. Tämäntyyppisellä laitteistolla on erityinen putkimainen rakenne, joka auttaa poraamaan millä tahansa syvyydellä vain yhdestä toimenpiteestä. Aluksi seinät tai putket porataan ja sitten yksi betonista vedetään ulos niistä.
 3. Laitteessa on toinen ominaisuus - veden jäähdytys. Samanaikaisesti laitteen kanssa työskentelyssä ei ole paljon pölyä - tämä on verraton plus tuote.
 4. Tällaisen laitteen avulla voit porata reikiä vaahtobetoniin ja muihin materiaaleihin, joilla on korkea tarkkuusnopeus. Jos sen kaliiperi on noin 25 cm, syntyvä reikä on suunnilleen sama koko. Laitteen toiminnassa ei ole poikkeamia ja virheitä.

On huomattava, että tällaisella hyvällä laitteella on sen haitat. Tärkein niistä ovat korkeat kustannukset. Pora ja kruunu itse maksoivat paljon. Mutta jos asunnossa on työtä pienempien materiaalien poraamiseen, esimerkiksi laatat, niin voit ostaa pieniä kruunuja, niiden hinta on kaikkien käyttäjien käytettävissä.

Tällainen porakone on yleensä asennettu porakoneisiin tai porakoneisiin, joita ei ole jäähdytetty vedellä. Heillä on tietty rajoitus porausreiän takia tietyn määrän vaipan takia. Tällöin puhutaan timanttityypistä porakoneesta, joka luo reiän aivan mihin tahansa kulmaan.

Laitteen tärkeimpiä etuja voidaan pitää kyvynä porata erilaisia ​​rakennusmateriaaleja - graniitti, graniitti, tiili ja jotkut muut.

Betonin ominaisuudet

On useita ominaisuuksia:

 1. Poraamalla betonirakenne on paljon pölyä. Se on hyvin haitallista ihmisen hengityselimelle, lisäksi hankaavia hiukkasia on tukossa laitteen tuuletusaukkojen sisällä. On jäähdytysvaikeuksia ja nielty pöly edistää laitteen osien nopeaa kulumista. Pölyä varten on käytettävä työkaluja, pölynimurille on erityisiä lisälaitteita.
 2. Laitteen avaaminen pölyltä on vaikeaa. Jotta poraa ei palautettaisi liikaa, on tarpeen aika ajoin (3-5 cm: n välein) puhdistaa reikä pölynimurilla. Kun työskentelet tukkeutuneen lietteen kanssa, voit helposti katkaista laitteen porakruunun.
 3. Kiillotuselementit betonipinnassa tulevat erittäin kuumiksi kitkan vuoksi. Porauksen metalli tällä hetkellä menettää kovuusindeksinsä ja se poistuu nopeasti. Siksi on parasta jäähdyttää poraus nesteellä tai ainakin keskeyttää pitkän porauksen aikana.

Poraustekniikka

Tällaisessa työssä sinun on kuunneltava yrityksesi ammattilaisia. Joka toinen rakennusmestari kertoo sinulle: "Poraa reikä, kun työpinnan merkinnät ovat valmiit, vain näin voit olla varma siitä, että poraus suoritetaan oikein".

Ei ole väliä, minkä tyyppistä työkalua käytetään työhön, sillä alkuun kannattaa kytkeä laite pienempiin kierroksiin. Tässä tilassa sinun on porattava pieni syvennys materiaaliin. Tällaisten manipulaatioiden ansiosta voit luoda reiän pienimmällä vaivalla. Koska poraus ei toimi satunnaisessa liikkeessä, porausindikaattori täyttyy kokonaan. Sen jälkeen voit lisätä laitetta nopeammin ja vaihtaa sen iskuihin.

Jos laitteessa on muovisia pistokkeita, reiän pitäisi olla hieman syvempi kuin pistokkeen pituus. Reiän porausmateriaaliprosessissa kertyy runsaasti maalattuja osia, joten tämä on otettava huomioon myös työn suorituksessa, mikä luo syvyyttä jonkin marginaalin kanssa.

Riippumatta siitä mitä teet - poraa seinät tai vahvistuskammio - joka tapauksessa tämä prosessi on vaikeaa fyysisellä tasolla. Laite on melko raskas, siihen vaikuttavat myös poratärytykset. On syytä muistaa, että suuri määrä pölyä, joka ilmestyy rakentamisen aikana. Samanaikaisesti on helppo käsitellä pölyä, jos ensin ostaa erikoistunutta pölynkerääjää.

Kuinka luoda iso reikä

Joidenkin rakennustöiden osalta on luotava suuria reikiä halkaisijaltaan. Esimerkiksi pistorasiat, laatikot ja jakelu kaikkiin ilmanvaihtojohtoihin. Voit tehdä useita pieniä reikiä ja liittää ne sitten talttareilla, mutta tässä tapauksessa reiällä ei ole aivan sileitä reunoja.

On tilanteita, joissa työtä on tehtävä mahdollisimman tarkasti. Tällöin erikoiskruunu on hyödyllinen betonin pinnalle. Tällaiset suuttimet vaihtelevat kooltaan. Jos työkaluja käytetään usein työstössä, ne toimivat vain tietyn ajan - sellaiset vahvat pinnat, jotka vahvistavat tankoja tai graniittia, ovat tärkein syy niiden nopealle rikkoutumiselle.

Laitteen kokonaiskäyttöajan nostamiseksi alusta alkaen on välttämätöntä tehdä pieni reikä alhaisella kierrosta. Sen jälkeen, kun betoni ja lujitustangot irrotetaan taltalla, ja vain reiät valmistuu halutun kruunun tyypin avulla.

Asiantuntijaneuvonta

Jos olet työskennellyt pokerirenkaan kanssa, olet vahingossa törmännyt tukipalkkeihin, niin ne voidaan porata yksinkertaisella suuttimella, mutta kivet voidaan nopeasti rikkoa rei'illä. Betoniseinässä oleva reikä voidaan luoda käyttämällä käsintehdyt lävistimen. Se on asennettu erityisestä suuttimesta, jonka kokonaishalkaisija on 0,8 cm. Suuttimen pääty jauhaa, jotta se antaa nielemisen hännän muodon. Reiän luotaessa lävistin pidetään kädessä ja lyödään siihen vasaralla.

Jotta kruunun käyttöaikaa voitaisiin merkittävästi pidentää, sen käytön aikana on tarpeen kostuttaa se aika ajoin vedellä.

Joskus on aikoja, jolloin mureneva materiaali pääsee suoraan henkilön silmiin. Tällä hetkellä voit tehdä erityisen kruunun lävistin tai pultti. Jos on tarpeen vahvistaa betonipinnan ruuvi, seuraava pelastustoimenpide tulee pelastukseen. Reikään on laittaa pieni nailonpala ja sulata se oikealla paikalla, käyttäen punaista kynsiä. Tämän jälkeen voit kierrä ruuvi. Kun betoni on asetettu, ruuvi pitää tiukasti seinän sisällä.

Jos tarvitset kiekkoa, mutta se ei ole lähellä, voit päästä pois tästä tilanteesta käyttämällä alumiinipakkausta tai kupariputkea. Kappale on pakattava haluttuun kaliiperiin ja asetettava reikään.

Rakennustyön aikana on tarpeen luoda erilaisia ​​reikiä. Tällaisten manipulointien suorittamiseksi on olemassa laaja luettelo laitteista, jotka auttavat luomaan reikiä mukavasti ja nopeasti eri rakennusmateriaaleissa.

Betoniporaustyökalut

Betoni on erinomainen rakennusmateriaali, jolla on suuri lujuus. Reikien poraaminen konkreettisissa rakenteissa on siksi varsin työläs prosessi, joka vaatii erikoistyökaluja. Tänään on valtava määrä erilaisia ​​työkaluja, jotka on suunniteltu erilaisten halkaisijoiden ja pituiden poraamiseen.

Poraustyökalujen sovellukset

Nykyaikaisissa korjaus- ja rakennustöissä on usein tarpeen porata reikiä betoniin. Tämän vuoksi markkinoilla on erilainen työkalu, joka tekee tehtävän helpoksi. Tämän työkalun avulla et voi vain tehdä reiän kiinteään pintaan, vaan tehdä työ erittäin tarkasti, siististi ja nopeasti.

Poraustyökalulla voit luoda aukkoja rakennuksen, peruskorjauksen tai rakennuksen uudistamisen aikana:

 • lämmitysjärjestelmät, vesihuolto, ilmanvaihto, jätevedet;
 • automaattisten sammutusjärjestelmien asennus;
 • sähkökaapeleiden, Internet-verkkojen ja muun viestinnän tarjoaminen;
 • ankkuripultit ja muut kiinnittimet;
 • kaiteiden asennus portaikkoihin ja alustoihin;
 • koteloiden, huonekalujen jne.
 • Poraustestien ytimet rakennusten rakenteissa;
 • laitteiden asennus altaaseen.

Poraus suurilla rei'illä betoniseinä vaatii jonkin verran viimeistelyä, esimerkiksi metalliprofiilien ja kipsilevyjen asentamista riippuvien kattojen valmistukseen. Betoniporauksen vaikeus on siinä, että materiaalilla on suuri lujuus eikä koostumus ole yhtenäinen. Se sisältää murskattuja kiveä ja metallia, mikä vaikeuttaa huomattavasti työtä. Betoniporauksen ja rebar-porauksen tehtävänä on selkeästi leikata timanttisegmenttejä.

Timanttiporaus on nykyaikainen ja tehokas tapa betoniporauksen ja betoniteräksen poraamiseksi, jolloin voit saada reiät täsmälleen määrätyn halkaisijan ja syvyyden mukaan. On myös syytä huomata, että reiät ovat täysin tasalaatuisia, kirjaimellisesti kiillotettuja, joten niitä ei tarvitse enää viimeistellä ja niitä voidaan käyttää välittömästi aiottuun tarkoitukseen. Timanttiporausta käytetään pääsääntöisesti asiantuntijoiden, jotka säännöllisesti korjaavat ja rakentavat työtä. He ovat hyvin tietoisia timanttiporaustekniikan kaikista vivahteista ja eduista.

Poraustyökalut

Betonin porauksessa käytetään erilaisia ​​suuttimia, jotka eroavat muodoltaan, työkappaleen koosta ja varren tyypistä. Porausreiät pientä läpimittaa suorittavat porat ja porat. Siinä tapauksessa, että tarvitaan suuria reikiä, käytetään kova- tai timanttikruunuja.

Betonipora

Betonipora on leikkuutyökalu ja se tuottaa pienikokoisia reikiä (enintään 16 mm). Kaikki porat koostuvat työosasta ja varsi. Työosa puolestaan ​​on jaettu kalibrointialueelle ja leikkuureunaan. Leikkuureuna mahdollistaa työkalun tunkeutumisen materiaaliin, ja sen takana olevassa kalibrointialueessa on erityiset urat poraustuotteiden poistamiseksi. Se on se, joka määrittää tulevan reiän halkaisijan ja sen reunojen sileyden.

Varsi kiinnittää porauksen laitteeseen. Betoniporauksia on saatavana kahdella varsijohdolla: iskuporaukseen ja vasaraporaukseen. Poran varressa on kiinteän sylinterin ulkonäkö. Peruslaitteen porakoneessa on pitkittäisiä uria, jotka takaavat työkalun tiukan kiinnityksen istukkaan.

Betonipora on yleensä T: n muotoinen kärki, joka on valmistettu koboltin ja volframin voitokasta seosta, joka ei ole heikompia kuin timantti. Pobitite-vinkit pitävät reunansa terävinä pitkään ja sietävät helposti ylikuumenemisen. Porauksen halkaisija ja pituus liittyvät toisiinsa: mitä suurempi halkaisija, sitä pitempi pora. Esimerkiksi työkalu, jonka halkaisija on 10 mm, voi olla pituus 540 mm ja halkaisija 6 mm - vain 150 mm.

Poraa valittaessa tulisi kiinnittää huomiota työkalun värin tasaisuuteen ja itse väriin. Tämän ominaisuuden mukaan määritetään, mikä poraus suoritettiin. Suuttimen teräs-harmaa sävy osoittaa, että tämä menettely ei ollut. Porauksen musta väri tarkoittaa, että tulistettua höyryä on kovettunut. Jos työkalussa on kellertävä sävy, tämä osoittaa, että se on saanut tällaisen viimeistelykäsittelyn kuin karkaisu vähentää terän sisäisiä rasituksia. Mutta parhaat suorituskykyominaisuudet ovat porausuutimet, jotka on päällystetty ohut kerros titaaninitridiä, joilla on kirkas kultainen väri.

Porakoneet betonin poraukseen

Porauspora voi käsitellä vain pehmeää ja solutasollista betonia. Vahvistettuun betoniin poraukseen käytetään perforatoria ja erikoisporaa (vasara), jota kutsutaan yleensä porakoneeksi. Porauksen valinta riippuu työn olosuhteista, materiaaliominaisuuksista, punsin kokonaistehosta. Niiden avulla voit tehdä reikiä, joiden läpimitta on 4-30 mm ja pituus 50-1000 mm.

Porojen välinen ero on työreunojen lukumäärä ja niiden teroituksen muoto. Betonipölyn ja muiden poraustarvikkeiden louhimiseksi käsiteltävästä reiästä tällainen rakenteellinen osa porakoneesta toimii kierukkarina. Kierteen jyrkkyys vaikuttaa porauksen pyörimisnopeuteen ja työn lopulliseen nopeuteen. Jotkut poratangot sisällä on koloja, joissa pöly pyörii työkalun pyöriessä, mikä aiheuttaa ilman pumppaamisen vaikutuksen.

Betoniporaukseen käytetään tällä hetkellä seuraavia porakoneita:

 • ruuvi. Tällaisten porojen pituus on 100-1000 mm, joten niitä voidaan käyttää huomattavien syvien reikien tekemiseen.
 • kierre. Käytetään suurien halkaisijoiden porausreikiin;
 • lievästi kalteva. Suunniteltu pienten läpimittojen ja syvyyden poraamiseen.

Yksi porausporan päärakenneosista on sen varsi. Tästä syystä tietylle rei'intimallille käytetään vain porat, joissa on ehdottomasti sopiva varsirakenne.

Betonin poraukseen käytetään seuraavia modifikaatioita:

 • SDS-plus, jonka halkaisija on 10 mm;
 • SDS-top, halkaisija 14 mm;
 • SDS-max halkaisijaltaan 18 mm.

Poraa valittaessa tulisi kiinnittää huomiota leikkauspinnan muotoon. Paras vaihtoehto, mutta myös kallein, on työkalu, jolla on itsetarkoittavat leikkaavat reunat ja edullisempi keskityspiikki. Pora, jossa on leikkauspää keskityspisteen muodossa, porataan reikää siten, että sen sisäpinnat eivät pääse lamaannuttamaan.

Pään lisäksi poraukset eroavat juotoksen tyypin mukaan. Tavallisimpia on voittomarginaalien koostumusten voitto juottaminen:

 • pehmeä voitto käytetään kevyeen betoniin;
 • win-keskikova vahvuus, jota käytetään käsittelemään raskasta betonia;
 • voittaa korkean lujuuden, jota käytetään erityisen vahvaan betoniin ja graniittiin.

Timanttityökalun edut

Mutta vahvuuden pudottaminen ei selviydy hyvin betoniteräksen käsittelyssä. Siksi tämän materiaalin reikiä ja erilaista voimaa sisältävään betoniin käytetään nykyään laajalti timanttityökaluja.

Timanttityökalut valitaan sellaisiin ilmeisiin etuihin kuin:

 • ei porausmateriaalin rajoituksia. Timanttityökaluja voidaan käyttää sekä betonin poraamiseen että siinä olevaan raudoitukseen;
 • ei rajoituksia reikien halkaisijalle ja syvyydelle;
 • tärinän puuttuminen, joka heikentää käsiteltyjen pintojen koskemattomuutta;
 • suoritetun työn suurta tarkkuutta.

Käytettäessä työkaluja, jotka käyttävät siruja, joiden koko on timanttijyviä 150-500 mikronia. Nämä voivat olla luonnollisia timantteja, pikemminkin koruiteollisuuden jätteitä, joita erottaa monenlainen kovuus, koko ja muoto. Keinotekoisia timantteja valmistetaan kuumentamalla hiiltä erittäin korkeisiin lämpötiloihin ja korkeaan paineeseen. Tämän tekniikan avulla saadut pienet timanttihiutaleet eivät ole luonnollisten kiteiden alaisia, mutta niiden kustannukset ovat paljon pienemmät. Synteettisistä timanteista saatu muru eroaa muodon, puhtauden ja kovuuden suuremmasta vakaudesta, mikä lopulta lisää leikkaavien terävyyden lisääntynyttä kulumista.

Timanttisirut sekoitetaan metallijauheen kanssa. Tuloksena oleva massa käyttäen erikoispuristimia, jotka on muotoiltu eri muotoisiin tuotteisiin (timanttisegmentit). Tämän jälkeen segmentit sintrataan jauhemetallurgisen tekniikan periaatteen mukaisesti. Metallijauhe sintrauksen jälkeen muodostaa ns. Matriisin, joka on suunniteltu pitämään timanttijyviä.

Timanttiosat on kiinnitetty leikkuutyökalun pohjaan:

 • laserhitsaus. Tällainen liitäntä voi kestää korkeita lämpötiloja, joten laserhitsauksella saatavaa työkalua voidaan käyttää sekä betonin kuiva- että märkäporaamiseen;
 • sintraavat (muodostavat) timanttisegmentit suoraan työkalun rungon reunaan. Tällainen työkalu kykenee myös kestämään korkeita lämpötiloja ja sitä voidaan käyttää sekä betonin kuiva- että märkäporaamiseen;
 • korkean lämpötilan juotos. Työkalu voi kestää enintään 600 asteen lämpötiloja, joten sitä voi käyttää vain veden poraamiseen. On myös pidettävä mielessä, että tehokkaan poraamisen yhteydessä timanttityökaluilla on tarpeen tarkkailla lietteen pysyvää poistoa poratusta reiästä ja pestävä vedellä pidetään tehokkaimpana tapana poistaa liete. Tämän tekniikan avulla valmistettua työkalua käytetään laajalti nykyaikaisessa rakentamisessa.

Timanttityökalujen kuluttajaominaisuudet riippuvat timanttihiukkasten ominaisuuksista ja matriisin ominaisuuksista. Edellytyksenä porauksen tai bittin leikkausominaisuuksien säilymiselle on jatkuva kulumismatriisi.

Timanttisegmenttien kulumisnopeuden tulisi olla:

 • ei kovin korkeita, poistaaksesi toimivien mikroleikkureiden järjetöntä kulutusta;
 • ei niin matalaa, että timanttirakeet voitaisiin avata ajoissa, kun mikrotyökalujen haketus leikattiin.

Toisin sanoen matriisin optimaalinen kovuus valitaan käsiteltävän materiaalin mukaan. Timanttijyvät, kun käsitellään tällaisia ​​kiinteitä materiaaleja kuin graniitti tai kvartsi, maalataan suhteellisen nopeasti. Jos uudet jyvät eivät rikkoudu ajoissa, timanttisegmentin "suolaus" tapahtuu. Tästä syystä pehmeitä matriisityökaluja, jotka on valmistettu pronsseilla tai tinauuteilla, käytetään kiinteiden materiaalien poraamiseen.

Pehmeiden materiaalien, kuten kalkkikiven valmistuksessa, timanttihiukkasten hitaus kuluu. Jotta nämä jyvät eivät putoaisi matriisista liian nopeasti, sideaineena käytetään kiinteitä metalliseoksia, kuten volframikarbidia, jauheita.

Porausmateriaaleille, joiden keskikovuus (betonikivet, teräsbetoni), käytetään keskikokoisia kovat matriisit (koboltti, nikkeli, rauta).

Mitä tulee timanttihiukkasten käsittelyyn, sitä suurempaa käsiteltävän materiaalin kovuus on, mitä hienompia jyviä pitäisi olla ja mitä suurempi niiden pitoisuus. Pehmeiden materiaalien käsittelyä käyttäen segmenttejä, joissa on suurempia timanttijyviä.

Kruunut betonin poraamiseksi

Ulkopuolella kruunu näyttää teräsputken palalta, jonka seinämissä reiät tehdään konkreettisia siruja ja pölyä varten prosessissa. Tämän putken toinen pää on kiinnitetty laipalla (varsi) työkalun kiinnittämiseksi rei'ittimen istukkaan. Laipalla on erityiset lukitusurat, jotka täyttävät SDS-standardin. Putken toisessa päässä on leikkaavia hampaita ja ulkoneva keskityspora, joka korjaa kruunun aseman porauksen aikana ja estää sen "kävelemisestä" kiertämisen aikana.

Betonikruunuissa on monia lajikkeita. Ne eroavat toisistaan ​​porojen reikien halkaisijoiden, kiinnittimen tyypin mukaan, käsiteltävän materiaalin kovuuden mukaan. Tällä hetkellä kruunut on valmistettu kahdesta perusversiosta: isku ja vasaramainen poraus.

Riippuen materiaalin valmistuksesta ja suunnittelusta kruunu voidaan jakaa:

 • lyömäsoittoporaukset;
 • timanttibitit vasaramittaiseen poraukseen;
 • cs vakiomallinen timanttipäällystetty timantti.

Vaihteiston kruunut on suunniteltu käytettäväksi iskuharjoilla ja perforaattoreilla. Niiden tärkein haitta on mahdollisuus hampaiden tuhoutumisesta betonipintojen vahvistamisen yhteydessä. Vaikka hampailla itsessään on melko suuri lujuus, joka mahdollistaa metallin leikkaamisen, mutta iskuporakone muodostaa juotosliitokselle liian suuria kuormia, mikä johtaa niiden rikkoutumiseen. Siksi tällaisia ​​kruuneja voidaan käyttää poraamiseen vain puhtaassa betonissa tai tiiliseinissä.

Timanttikruunut ovat teknologisesti edistyksellisintä leikkaustyökalua, ja niitä käytetään rei'ittimien ja porojen kanssa painottoman porauksen tilassa. Niillä on sileä leikkausreuna pienillä leikkauksilla, jotka on valmistettu ruiskuttamalla hienoa timanttia tai korundimäistä hiekkaa.

Timanttikruunulla varustettu vasaramattomalla porauksella on useita merkittäviä etuja iskujärjestelmään verrattuna:

 • pienentynyt melutaso työstökoneessa;
 • vähemmän pölyä;
 • shokkikuormien puuttuminen käsitellyllä pinnalla, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen;
 • suuren mittapisteen tarkkuus ja porattujen reikien laatu.

Timanttikruunuista kestää helposti metalliosat. Niiden työhalkaisijat ovat 10-650 mm, ja ne voivat porata reikiä jopa 1,5 m syvyyteen. Kruunuja, joiden läpimitta on enintään 100 mm, voidaan käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita ja kotitalouksien porakoneita käyttäen pakotettua jäähdytystä. Suurten halkaisijoiden kruunuja käytetään yksinomaan ammattimaisten porauslaitteiden kanssa ja pakollisella vesijäähdytyksellä.

Kruunun kruunuissa on leikkaava reuna, jossa ulkonevat segmentit upotetuilla timanttikiteillä. Tämän tyyppiset kruunut korvaavat tehokkaasti karbiittihammastetut suuttimet. Niitä käytetään poraamaan reikiä monoliitteihin ja erityisen kestäviä laatuja olevasta betonista. KS: n kruunut eroavat pisimmän toimintakauden aikana.

Moderni markkinat ovat täynnä kruunuja, joilla on erilaiset suorituskykyominaisuudet ja edut. Suosituin työkalu myydään merkkien Bosch, AEG, Cedima, Rothenberger, Tyrolit. Korkealaatuisia tuotteita tarjoavat myös kotimaiset valmistajat Adele, Alaton, Niborit, EuroPrice, Splitstone.

Betonikruunujen käyttöominaisuudet

Karkeat karbi- kruuvit ovat tehokkaita rei'ittimellä. Porausporat käyttävät SDS: n asennusstandardia, jossa on erityisiä lukitusurioita poraustyökalun varressa. Tämä kiinnitysjärjestelmä mahdollistaa suuttimen vaihtamisen helposti ja nopeasti ilman kiinnitysavainta. Lisäksi se tarjoaa työkalun vapaan kulun porausakseliin, mikä on välttämätöntä, jotta iskuenergian koko vaikutus törmäytyy työpintaan.

Porauslaitteisto on tavallisesti kiinnitetty tiettyyn tapaan, mikä helpottaa huomattavasti kuljettajan työtä, joka ei tarvitse pitää työkalua, vaan siirtää sen vain haluttuun suuntaan. Samaan aikaan reikien erittäin korkea laatu ja tarkkuus saavutetaan.

Aloita poraus, aseta keskitysporaus siihen pisteeseen, joka vastaa tulevan reiän keskikohtaa. Jos kruunussa ei ole keskitysporaa, on sen kiinnitysreunan kiinnittäminen seinäpintaan samanaikaisesti kaikkien hampaiden kanssa.

Älä paina työkalua liikaa, ennenkuin kruunu on riittävän syvä betoniin, jotta vakautetaan haluttu suunta. Pölyn tehokkaaseen poistoon on suositeltavaa käyttää rakennuspölynimuria, jossa letkulla on erityinen suutin. Kruunun porauksen tärkein ominaisuus on se, että sitä ei tarvitse poistaa säännöllisesti testattavaa tai jäähdyttävää reikää, vaan sitä voidaan jatkuvasti porata tarvittavaan syvyyteen.

Laitteet betonin poraamiseen ja sen käyttöominaisuuksiin

Betonipintojen poraukseen iskuharjoilla, perforatorilla, sähköllä ja hydraulisella porauslaitteistolla. Impact porat ja perforators porata reikiä halkaisijaltaan jopa 30 mm.

Suurten reikien luominen erikoispuhaltimien avulla, jotka ovat ulkonäöltään samanlaisia ​​kuin säännöllinen porakone, mutta ne eroavat toisistaan ​​joissakin suunnittelutoiminnoissa.

Boromotorin ja poran väliset pääerot:

 • moottori toimii odotetulla lisääntyneen kuormituksen hetkellä, joten se on lisännyt tehoa ja pienentynyt nopeus;
 • Bormotorin karalla on ontto muotoilu, joka antaa vettä porausalueelle.

Poraukseen kruunuilla, joiden läpimitta on enintään 600 mm, käytetään sähköpuhaltimia. Ne on valmistettu erittäin luotettavien ja kestävien vaihteistojen ja sähkömoottoreiden perusteella. Lähes kaikissa sähkömoottoreissa on turvakytkin, sähköinen ylikuormitussuoja ja käynnistysvirran säätö. Moottoreilla, joilla on tehokas kolmivaiheinen asynkronimoottori, on myös lämpökytkin sisäänrakennettu käämitykseen.

Jotkut sähkömoottorit voidaan varustaa kahvoilla, jotka mahdollistavat manuaalisen porauksen. Mutta on muistettava, että tämä laite luo suuren vääntömomentin, joten manuaalista porausta voidaan käyttää vain pieniä reikiä varten ja hyvin huolellisesti. Pienin työkalun häirintä uhkaa käyttäjän kädensijaa.

Siksi moottorit on asennettu kehykseen kyvyssä liikkua porauskruunun pyörimisakselin suunnassa. Useimmissa tapauksissa sängyn sarake voi olla kalteva kulmassa seinälle tai lattialle. Kallistuskulma on 0-45 astetta. Moottori ja sänky muodostavat yhdessä niin kutsutun porausasennuksen.

Jos poraus on yli 600 mm kruunuilla, käytä tehokkaita vuoteita käyttäviä hydraulisia puhaltimia. Itse hydraulinen tehostin on pieni ja kevyt, mutta siinä on sänky, joka edustaa raskasta ja suurta sähköhydraulista yksikköä, joka tarjoaa tarvittavan paineen ja öljynkulutuksen.

Betonin porausta valmisteltaessa on tarpeen valita oikea poranterä, työntöyksikkö ja sänky. Suuttimen valinnassa on otettava huomioon sen halkaisijan lisäksi myös materiaali, jota suositellaan. Kun valitset sängyn ja porausmoottorin, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että laitteen tekniset tiedot ilmaisevat tavallisesti pehmeiden materiaalien enimmäisporauksen halkaisijan. Jos sinun on porattava vahvistettua betonia, sängyn ja propulsioyksikön on parempi valita "marginaalilla". Sängyn riittämätön jäykkyys voi aiheuttaa tärinää ja sen seurauksena laitteiden ja työkalujen nopeutettua kulumista.

Sänky olisi kiinnitettävä. Luotettavin kiinnitystapa on porauspään kiinnitys. Tätä varten alustan sängyssä on erityinen pitkittäinen ura. Kun valitaan paikka, jossa poraa reikä reikään, on otettava huomioon, että sängyn kiinnittämisen maksimaalinen jäykkyys on tämän uran keskellä oleva kiinnitin.

Toinen kehyksen kiinnitysmenetelmä käsittää välikappaleen asennuslaitteen käytön, jonka pituutta voidaan säätää alueella 1700-3100 mm. Laitteen on oltava alustaan ​​kiinnitettynä tai sijoitettava sängyn pylvääseen. Säädä sitten kiinnityslaitteen pituutta, kunnes se pysähtyy kattoon ja kiinnitä se jäykästi katon ja sängyn väliin.

Kolmas vaihtoehto sängyn kiinnittämiseksi on tyhjökokoonpano. Tällöin sänky on varustettu alipainelevyllä. Vakuuden luominen erikoispumpulla. Tämä kiinnitysmenetelmä vaatii täysin sileän ja tasaisen pinnan, ja sen mukavuudesta huolimatta pidetään vähiten luotettavia.

Sen jälkeen, kun se on kiinnitetty, asenna ilmausmoottori ja kiinnitä poraussuutin. Asentamisen jälkeen tarkista liitännät toistettavaksi. On syytä muistaa, että pienimmän aukon ansiosta timanttisegmentit voivat taipua ulkopuolelle tai kruunun sisäpuolelle (niin sanottu "tulppaanin muodostus").

Ohjauksen puuttuminen on suoritettava ennen kunkin porauksen aloittamista:

 • kun havait- taessa sänkyn kiinnitystä, on tarpeen kiristää tapin kiinnitys tai säätää välikappaleen pituus uudelleen;
 • jos sängyn vaunu on vääntynyt, on tarpeen säätää vaununohjaimia;
 • bormotorin karan ollessa läsnä, tarvitaan bormotorin ennaltaehkäisevä huolto;
 • Poraussisän kiinnitys voi esiintyä vain siinä tapauksessa, että kruunua ei ole viimeistelty karalla.

Uskotaan, että maksimiporausnopeus leikkuutyökalun pienimmällä kulumisella voidaan saavuttaa segmenttien optimaalisella lineaarisella nopeudella 3-6 m / s. Kruunun pyörimisnopeuden laskennassa otetaan huomioon joukko muuttujia, mukaan lukien työkalun hitausmomentti, karan läpimitta ja massa, etäisyys karan keskiosasta suuttimen massaan ja paljon muuta.

Siksi optimaalisen nopeuden valinnassa käytä levymotorissa olevaa levyä, joka ilmaisee suositeltujen porausmäärien vaihteluväliä jokaiselle vaihteiston vaihteelle.

Ennen porauksen aloittamista on varmistettava veden syöttäminen työalueelle. Jos mahdollista, veden toimituksen tulee olla keskeytyksettä. Veden virtaus vedestä voidaan säätää erityisen kynällä porauksessa. Veden toimituksen puuttuessa voit käyttää erityistä vesisäiliötä pumpulla ja painemittarilla.

Vesi huuhtelee porausreiät porausalueelta, "päivittää" timanttisegmenttejä ja estää leikkuutyökalun ylikuumenemisen. Kun säädät vesihuoltoa, noudata perussääntöä - missään tapauksessa instrumentti ei saa ylikuumentua, ennen kuin sävyn värit tulevat näkyviin. Muussa tapauksessa juote voi sulaa, jolloin timanttisegmentit irtoavat suuttimen rungosta.

On varmistettava, että liete pestään täysin reiästä. Jos vesi virtaa hitaasti ja ei kuljeta lietettä sen takana, on tarpeen lisätä sen kulutusta. Jos säiliössä oleva vesi on päättynyt, poraus ei voi jatkua. Poraaminen ilman lietteen pesemistä tulee välittömästi tehottomaksi ja työantennin ylikuumeneminen sulaa juotteen välittömästi ja tekee työkalusta käyttökelvoton.

Booster on kytkettävä päälle, kun suutin on nostettu ja sitten porattu huolellisesti ja ilman paljon painetta, kunnes leikkaussegmentit ovat täysin piilotettu betoniin. Kallistetun porauksen ansiosta työkalua saa vedellä vedellä ulkopuolelta, kunnes se on täysin porattu. Jos poraus tehdään pienellä halkaisijalla olevan pitkän kruunun avulla, poraus betoniin suositellaan pienillä kierroksilla.

Poraamattomien betonien poraamiseen tarvitaan hyvin vähän työtä. Yleensä tämä riittää oman painon bormotorilleen. Vahvistettua betonia poraamalla kannattaa lisätä kiristysvoimaa lisäämällä samalla veden määrää. Toiminnon aikana sinun on jatkuvasti kuunneltava laitteen ääntä käynnissä. Jos kuulet tyypillisen värähtelyäänen, joka osoittaa leikkaavan raudoituksen läsnäolon työalueella, sinun on pysäytettävä puhallin ja irrotettava vahvistus porausreikään. Uudelleenporaus alkaa myös kokonaan korotetulla kruunulla.

Timanttisegmenttejä, kun poraavat erittäin vahvaa betonia, voidaan suolata. Tämä ilmaistaan ​​tuntuvaan tunkeutumisnopeuden pienenemiseen jopa suuremmalla kiristysvoimalla. Tällöin kruunu on poistettava ja "avattu" timanttikyllästeet lyhytaikaisella porauksella hioma-ainetta, esimerkiksi tiiliä.

On huomattava, että timanttileikkureiden valmistuksessa valmistaja pyrkii aina löytämään kompromissin näiden kahden vastakohdan välillä:

 • lisätä käsittelynopeutta;
 • lisää timanttisegmenttien kestävyyttä kulumiseen.

Kokonaisen kruunun tunkeutumista (resursseja) on vaikea ennustaa. Se riippuu porausolosuhteista ja käsiteltävän materiaalin lujuudesta.

Joka tapauksessa tunkeutumisnopeus on tärkeämpi kuin yhden työkalun tunkeutumisen kokonaispituus, sillä betoniporauksen kokonaiskustannukset ovat vähemmän riippuvaisia ​​timanttityökalun kustannuksista. Näiden töiden tärkeimmät osatekijät ovat henkilöstön palkkaus, porauslaitoksen päivittäinen toimituskustannukset, laitteiden poistot jne.

Porauksessa älä ylikuormita puhallinta. Leikkuutyökalun kuormituksen tärkein syy on suuttimen kitka reiän seiniä vasten. Jos kitka on noussut sängyn siirtymisen seurauksena, on tarpeen sammuttaa asennus, irrottaa suutin, kiinnittää se sakeasti ja poraa se uudelleen betoniin. Jos kitkastörmäyksen syy on suuttimen geometrian suhteen, se on vaihdettava.

Jos on tarpeen porata reikiä, joiden syvyys ylittää kruunun pituuden, käytä jatkojohtoja. Niiden pituus on 200, 300, 400 ja 500 mm. Vavat voidaan yhdistää toisiinsa tarvittavan poraussyvyys saavuttamiseksi. Porausvaiheen päätyttyä bensiiniyksikkö on puhdistettava huolellisesti ja kierteitetyt karat ja suuttimet on voiteltava.

Turvatoimet

Betonin porauksessa, esimerkiksi

 • työskennellä sähkötyökalujen kanssa;
 • betonipinnan sisällä piilotettujen viestien vaurioitumisen todennäköisyys;
 • työn suorituskyky korkeudella.

Siksi on välttämätöntä valvoa käytettyjen sähkötyökalujen huoltoa ja välttää vahinkojen vaurioituminen. Poraa reiät yli 1,5 metrin korkeudelta lattiatasolta, anna käyttäjälle luotettava ja vakaa jalusta.

Ennen porauksen aloittamista sinun on aina tarkistettava seinät ja muut pinnat piilotettujen johdotusten ja muiden viestintöjen suhteen.

Työskentelyssä sinun on aina muistettava perusasetukset:

 • työskenneltäessä käyttäjän on oltava erityisiä vaatteita ja kenkiä;
 • laitteissa on oltava silmäsuojat ja hengityssuojain hengityssuojain;
 • työvaiheessa on tarkkailtava tarkasti timanttisegmenttien kiinnitystä leikkaussuuttimissa;
 • Timanttityökalut poraukseen vaativat huolellista asennetta. Niitä ei saa heittää tai tuottaa liikaa painetta työhönsä;
 • pysähdy porauksessa työkalun ylikuumenemisen varalta.

Kustannukset

Sekä ulkomaiset että kotimaiset valmistajat edustavat nykyaikaisilla markkinoilla betonin porauslaitteita. Siksi on ymmärrettävä, että tunnetun valmistajan tuotteiden korkeammat kustannukset takaavat laadukkaat työkalut ja pitkän käyttöiän.

Bosch, Metabo, Makita, FIT, Stayer olisi korostettava ulkomaisten valmistajien joukossa, jotka tarjoavat poraustyökalut erittäin korkealaatuiselle betonille. Kotimaisen tuotannon halvemmista työkaluista, kuten Adel, Interskol, Enkor, Zubr, Europrice ovat osoittautuneet hyvin.

Työkaluvalinnassa on pidettävä mielessä, että korkealaatuiset suuttimet eivät voi olla liian halpoja, sillä vain parhaita materiaaleja ja innovatiivisia tekniikoita käytetään niiden tekemiseen.

Vakiopituuden omaavien timanttikruunujen keskimääräiset kustannukset 450 mm: