Miten tehdä kellari korkealla pohjavedellä

Istuin - tarpeellinen huone kotitalouden asuinalueissa kotitalouksissa. On välttämätöntä varastoida vihannesten ja säilykkeiden varastoja kesän aikana kuuma kausi. Tiettyjen lämpötila- ja kosteusolosuhteiden rikkomisen vuoksi aihiot pilata ja viljelyn ja säilyttämisen aika hukkaan. Siksi kellarin rakentamista on lähestyttävä äärimmäisen vakavasti.

Kun maatila tai tontti sijaitsee savimaalla sijaitsevilla paikoilla, tulvavedet voivat lämmittää kellarin, lisäksi jos paikka sijaitsee vesistöjen lähellä, pohjaveden pinta on yleensä korkea. Pohjaveden suojelemiseksi tulvilta pohjaveden kanssa, suojelemaan rakenteita ennenaikaisilta tuhoutumiselta, sinun on tiedettävä, kuinka perustaa pohja korkealle pohjavedelle.

Kellarimallien vaihtoehdot korkealla pohjaveden pinnalla

Jotta päätetään kuinka rakentaa kellari, jos pohjavesi on lähellä, on tarpeen valita sen rakentamisen mahdollisuus. Perusrakenteiden mukaan varastotila jakautuu seuraavasti:

 • kentällä;
 • poluzaglublennoe;
 • täysin upotettu.

Kellareiden tyypit alueilla, joilla on korkea pohjavesi, niiden sijainti suhteessa päärakennukseen on jaettu seuraavasti:

 • irrallisiin;
 • seinä, ts. vieressä;
 • maan alla, ts. talon alla.

Kaikilla tämäntyyppisillä kellareilla rakentamisen aikana on omat ominaisuutensa.

Seinään asennettava kellari

Pohjakerros, jossa pohjavesi on korkea, on yksinkertainen ja taloudellinen ratkaisu. Rakenna se itse on hyvin yksinkertainen. Tällainen kellari ei vaadi syvää tunkeutumista, korkeita materiaalikustannuksia. Talon tai vaipan olemassa oleva ulkoseinä toimii yhtenä seinistä. Pidennys on tehty tiilestä, betonilohkosta tai runkotyypistä, jolloin sisä- ja ulomman ihon välinen tila on eristetty. Kaivon syvyys on enintään 50 cm.

Valmistelu lattian alle on järjestetty 10 cm: n kerroksesta ja 15 cm: n paksuisesta tiilestä, sora- tai murskakivestä, joka on asetettu päälle ja täytetty 8 cm: n paksuisella betonilla. Lattiat on päällystetty rullatulla vedeneristyksellä, johon on lisätty sementti-hiekkalaasti. Joskus betonin sijaan käytä nestemäistä savea, kuten kylässä. Ulkopuolella ne ovat luuttomia 70-120 cm: n paksuisella maalla. Tällainen kellari on rakennettu myös alamäkeen ja suolaiseen maahan, jossa vesi on hyvin lähellä pinnalle.

Semi-syvä kellari

Puoli-upotetun kellarin ja maanalaisen kellarin välinen ero on, että osa siitä on maassa. Pohjaveden korkean tason pohjaan pystytään syvemmälle puoleen tai kolmasosaan sen korkeudesta. Lattian pinnan tulee olla yli 0,5 m veden veteen.

Usein yksi osapuolten rakentamisesta lepää mäen rinteessä. Seinät on tehty tiilistä, lohkoista, puusta tai kiinteästä betonista. Katto on yleensä savella kipsiä. Kaikki rakentaminen peitetään tervalla tai ruberoidilla.

Tärkeää: on hyvä eristää seinät ja katto maanpinnan ulkopuolelle huoneen jäädyttämisen välttämiseksi.

Bulkkikellari

Rakenna oma kellarisi korkealla pohjavedellä ei ole niin vaikeaa rakentaa. Sijainti on parempi valita valoisalta, mahdollisimman lähellä lähimmästä säiliöstä. Sisäänkäynti on parasta suuntautua pohjoiseen.

Kuinka rakentaa irtolattiat omalla kädellä, jos pohjavesi on lähellä pintaa:

 1. Rakennuksen pitäisi alkaa puhdistaa paikka ja poistaa maaperän yläkerros. On suositeltavaa syventää kellarin kellari syvyyteen, joka ei ole yli 50 cm.
 2. Tasaa pohjan pohja, laita seos hiekkaa ja raunioita, ram ja kaada bitumi. Tämä antaa tarvittavan vedenpitävän lattian. Voit käyttää muita vedenpitäviä materiaaleja.
 3. Rakenna seiniä tiilien, lohkojen tai puuta. Seinien sisä- ja ulkopuolella peitetään myös bitumi tai muu materiaali suojaamaan kosteutta. Aseta sisäänkäynti.
 4. Kiinnitä lattian tai puun 40-50 mm paksuinen katto, joka on käsitelty mädästä erityisillä yhdisteillä. Lisäksi peitä bitumi.
 5. Ulkopuolella koko rakenne käsitellään bitumilla ja peitetään kateaineella 2 kerroksessa.
 6. Säilytä saven tai mineraalivillan eristys.
 7. Täytä koko rakennus kerroksittain - 70-120 cm, riittävän savi sisällön ansiosta rakennus on mäen muotoinen.
 8. Suorittaa lopullinen työ ovien ja sisustusten asennukseen.

Metallikellari-kaiutin

Kaapeli on metallia tai muovia oleva kammio tai laatikko, jossa on puoli. Joskus se on valmistettu raudoitetusta betonista, mutta maanrakennuksen olosuhteissa se on erittäin kallista. Pohjakerroksen korkea pohjavesi luotettavasti suojaa siihen varastoituja varantoja.

Kalkkia käytetään niveltysten korkean tiiviyden vuoksi myös erittäin korkealla pohjaveden pinnalla. Ennen asennusta metalliputki käsitellään ulkopuolelta korroosiota vastaan ​​ja sen sisällä maalataan metallilla.

Muovikoukku ei tarvitse lisäkäsittelyä. Yhdessä laatikon alareunassa olevasta kulmasta on hitsattu putki, jossa on sulkuventtiili. Kun kavennus lasketaan kaivoon, hana avautuu ja vesi menee kammioon. Asennuksen jälkeen kellari kiinnitetään maaperään betonisoimalla sivut, pumppaamalla vettä ja sulkemalla hanan. Asenna tikkaat ja suojus. Jotta kavennus ei pääse nousemaan ylös, kun pohjaveden taso nousee, se on lisäksi kiinnitetty ankkureilla ja varustettu laitteilla veden pumppaamiseksi pohjasta.

Metallikellarissa on paljon etuja, jotka ovat täysin perusteltuja sen hinnalla.

Monoliittinen betonikellari

Monoliittinen betonikello on luotettava ja kohtuuhintainen varasto varastoon kylmäkaudella. Se voidaan tehdä haudattuun tai osittain haudattuun korkeaan pohjavesiin. Betonikellarilaitteita käytetään, kun pohjavesi ei nouse korkealle.

Kaivetta, jonka syvyys on 2 m, asetetaan hiekkalaatikko ja 20-25 cm: n paksuinen kerros vesikerroksen päälle. Muotti on järjestetty seinämille pitkin konkreettista kaatamista, vedeneristys ja liittimet hitsattujen kehysten muodossa tai ristikot on esiasennettu sinne. Betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan, lattiat betonoidaan vahvistusverkkoa pitkin. Ensin kaadettiin kerros betonia ja asetti ruudukko. Kun ensimmäinen kerros tarttuu, voit täyttää toisen. Kun betoni kovettuu, seinät ja lattiat peitetään kerroksella nestemäistä vedenpitävyyttä. Katemateriaalia voidaan liimata.

Suositukset altaan rakentamiseksi korkealla pohjaveden tasolla

Kun rakennat kellarissa maata tai yksityisessä talossa omia käsiäsi, sinun on tehtävä kaikki työ askel askeleelta. Sitten rakenne, vaikka pohjavesi on lähellä, on luotettavasti suojattu.

Valmistelutyöt

Valmistelutyö on edeltänyt kellarin rakentamisen. Ennen kuin teet kellarin, jos pohjavesi on lähellä, sinun on selvitettävä heidän esiintymisensä syvyys. Jotta tämä toteutuisi keväällä, maanpintakerrosten tulvaveden intensiivisen kertymisen aikana, on tarpeen tehdä reikä maahan ehdotetulla rakennustyömaalla käyttäen porauslaitetta.

Porauksen syvyyden tulisi olla yhtä suuri kuin kellarin syvyys eli noin 2 m. Jos tästä merkistä peräisin oleva maa on kuiva, ei ole mitään pelättävää, ja voit jatkaa rakentamista. Jos vesi alkoi kerääntyä reikään, sinun on määritettävä pohjaveden syvyys. Tämä voidaan tehdä oksilla.

Kun lasketaan kaivoon, on helppo määrittää syvyys, jolla vesi sijaitsee. Kolmen päivän aikana on tarpeen tehdä 3 mittausta ja ottaa enimmäisarvo huomioon ottaessaan huomioon kellarin. Jos maan syvyys ei ole suurempi kuin 1,2-1,7 m, voidaan upottaa puoliksi upotettu kellari. Tämän indikaattorin pienemmällä arvolla on sallittua järjestää vain yläpuolinen kellari. Mutta mitä tehdä, jos sivusto on altis tulville tulvavesillä tai pohjavesi on riittävän korkea?

Välttämättömyyden välttämiseksi sinun on tiedettävä, miten pystyt rakentamaan kellarista omaa kättäsi korkealla pohjaveden pinnalla.

Upotettu osa

Korkeatasoisen pohjaveden tontilla oleva kellari vaatii ylimääräistä suojaa kosteudelta. Rakenteen upotettu osa, joka on maanpinnan alapuolella, altistuu kosteuden vaurioittaville vaikutuksille. Lattiatyynyä varten on käytettävä M300-merkin betonia, jossa on vettä hylkivä lisäaine.

Parempaa suojausta varten käytetään erityisiä tunkeutuvia yhdisteitä, joita käytetään märkäbetoniin. Reagoimalla vedellä ne tunkeutuvat ja kiteytyvät myös betonin tai muun materiaalin paksuuteen. Yksi parhaista tiivisteistä on nestekumia.

Kellarin kellari. jäteveden

Jotta uhanalainen pohjavesi ei pääse tunkeutumaan kellariin, järjestetään viemäröintijärjestelmä. Huoneen tyhjennys suoritetaan käyttämällä ulkoista ja sisäistä viemärijärjestelmää.

Ulkopuolelle on sijoitettu kaivanto rakenteen ympärille, joka on 20 cm syvemmältä pohjakerroksen alapuolelta. Pohjaan kaadetaan 10 cm paksua hiekkalaatikkoa, jonka päälle geotekstiilikerros asetetaan, murskattu kivi tai sora. Jos sisääntuva vesi häiritsee työtä, käytetään viemäripumppua. Maaperän pumppauksen välttämiseksi on tehtävä huolellisesti. Tämän jälkeen tyhjennysputket asetetaan kaivannon pohjalle. Reikien pitäisi katsoa alas. Yläpuolelta putket ovat täynnä roskia, peitetty geotekstiilillä. Täytä kaivanto ylhäältä rikki, sora, hiekka ja kompakti.

On tärkeää, että putket silmukoidaan, jotta kaltevuus kulkeutuu kaivoon.

Kellarin sisäinen viemäröinti on järjestetty samalla tavalla kuin ulkoinen. Jos kyseessä on tiheä rakentaminen, on joskus mahdotonta löytää paikka sijoittaa viemäriputket kellarin ympärille. Sisäisen vedenpoiston välinen ero on se, että putket asetetaan sisäkäyttöön kellarikerrokseen. Lattian päällä on järjestetty tarvittavat vedeneristys.

Pumppu, jossa on kelluntaanturi, sijoitetaan tyhjennysaukkoon. Kun pohjavesi nousee, pumppu poistaa veden pohjan kellarikerroksesta lisätasäiliöön tai viemärijärjestelmään.

Seinät ja katto. Seinien eristys Kellarin seinien ja kattojen koristeluun käytetään materiaaleja, jotka suojaavat lisäksi kellarirakenteiden materiaalia kosteudelta ja ylläpitävät vaadittua lämpötilaa. Voit käyttää sementtipohjaista kipsiä vettähylkivillä ominaisuuksilla tai käsitellä mastiksilla liimakalvoja tai kateaineita. Vedenpitävä työ ulko- ja sisäpinnalla. Ulkopuolella, irtotavarana ja osittain upotetut kellarit seinät ja katot on eristetty maalla ja sisältä - vaahtomuovilla tai vaahtomuovilla.

Tuuletuslaite

Kellarin huoneen on oltava varustettu syöttö- ja poistoilmajärjestelmällä. Muussa tapauksessa varastotilanteessa tapahtuva kosteus hävittää ne nopeasti. Ilman virtausta varten putki sijaitsee 10-15 cm korkeudelta lattiasta, sen yläpää on 30 cm maan pinnasta. Pakoputki asennetaan kattoon ja yläpäähän - korkeudeltaan 50 cm katon yläosasta. On tarpeen antaa suojaa jyrsijöiltä ja venttiileiltä ilmavirran säätelemiseksi. Pakotettua ilmanvaihtoa käytetään joskus.

johtopäätös

Kun rakennetaan kellari altaaseen, jossa on korkea pohjavesi, tarvitaan asianmukaisia ​​rakenteita, materiaaleja ja tekniikoita, jotta vältettäisiin rakenteen tehokas käyttö ja nopea tuhoutuminen.

Pohjakerroksen rakentaminen korkealla pohjaveden pinnalla

Oma kellari on aina etu. Sen järjestely lisää lämpöeristystä ja suojaa pohjavedeltä. Myös kellarissa voit tallentaa paljon tarpeellisia asioita tai aihioita talvella. Basementin rakentaminen kellarille on melko vaikea tehtävä, joka vaatii huolellista valmistelua ja vakavaa työtä. Myös tällaisen säätiön hinta on paljon suurempi.

Pohjakerrokset ovat hyvin jakautuneita. Niitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin - varastointiin, lepohuoneeseen tai työpajaan. Maanalaisen tilan laaja toiminta mahdollistaa pesukoneen tai kattilahuoneen varustamisen kellarissa. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä alueen geologiseen tilaan.

Tyypit kellareihin

Jokainen kerrostalo, joka on yksityisen talon alle, on tarkoitettu jonkin tarkoitukseen. Hänen nimityksensä yhteydessä hän on varustettu tietyllä tavalla. Yleensä kellari sijaitsee kellarissa tai maanpinnan alapuolella. Tällaisten tilojen järjestämisessä olisi tarjottava tulvien ja maaperän vesistöjen taso. Kellarit on jaettu eri luokkiin toiminnallisuuden mukaan:

 • Varasto, kellari. He ovat tyytyväisiä siihen, että talvea on avattu. Lisäksi tällaisia ​​tiloja voidaan käyttää vanhojen asioiden säilyttämiseen sekä erilaisiin työkaluihin. Tuotteet on pidettävä tuoreina, mikä vaatii kuivumista ja viileyttä. Lämmittimien asentaminen huoneeseen ei saisi olla.
 • Tekninen huone. Jos päätät asentaa kellarissa lämmityslaitteita, tämä on hyvä vaihtoehto huoneen järjestämiseksi. Lämpötila säilyy tässä tapauksessa lämmön poistamiseksi työvesilämmittimistä.
 • Kellari kellarissa. Tämä vaihtoehto on monipuolisempi. Sisätiloissa järjestetään yleensä urheiluhallia, toimistoa tai saunaa. Kellarikerroksilla on tiettyjä vaatimuksia tällaisten rakenteiden rakentamiselle. Asunnon suunnittelussa vähimmäiskorkeuden tulisi olla 2,5 m.
 • Autotalli. Tämä vaihtoehto on hyvin yleinen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä auton sisääntuloon. Huoneen tulee olla riittävän tilava, jotta auto on helppo pitää yllä. Se on myös hyvä ilmanvaihto ja lämmitys. Kun rakennat autotallin kellarissa, sinun on otettava huomioon vedenpitävyys yleiset säännöt.

Valitsemalla altaan tyypin sen toiminnallisen tarkoituksen mukaisesti, löydät sopivimman vaihtoehdon tehtäviisi. Asuintilojen tapauksessa kannattaa harkita kellarissa olevaa lämmitystä ja ilmanvaihtoa.

Kellarimallit

Pohjakerroksen kellari on yleensä nauha tai laatta. Jälkimmäinen on paljon kalliimpaa. Tämä johtuu raudoitetun betonin suuresta kulutuksesta. Perusmallin valitsemiseksi kannattaa tutustua maaperän tilaan. Harkitse kokeneiden geologien suosituksia. Asiantuntijat voivat arvioida alueen kunnon maaperätutkimusten tulosten perusteella.

Alustan rakenteelliset ominaisuudet määräytyvät pitkälti materiaalin perusteella, josta ne on rakennettu. Yleisimmät tyypit ovat:

 • Betonielementit. Tällaisen säätiön rakentaminen ilman erityislaitteiden apua ei ole helppoa. Niiden nostaminen on melko vaikeaa, joten sinun täytyy käyttää muutama ihminen ja vintturi työskentelemään. Tällaisen pohjan rakentamisen nopeus on kuitenkin melko korkea. Lohkot pinotaan toisiinsa ja kiinnitetään liuoksella. Säätiön vakauden lisäämiseksi ne on kiinnitettävä johtoon. Tällaisen säätiön tärkein haitta on tarve järjestää lisääntynyt vedeneristys. On erityisen tärkeää ajatella tätä, kun rakennetaan syvempi kellari.
 • Monoliittinen teräsbetoni. Sen seinät on tehty betonista, joka on vahvistettu metallivarret. Monoliittisen teräsbetonin suurin etu on sen korkea luotettavuus. Se voidaan varustaa eri maaperäalueilla. Monoliittinen nauhaosasto on myös tehty raudoitetusta betonista. Liuos kaadetaan valmistettuun muottiin asennetuilla sauvoilla. Rakenteen seinien leveys on 0,3 m suurempi kuin talon seinien leveys.
 • Tiilen perusta. Tällaisten perusteiden rakentamisen aikana tarvitaan erityistä tiiliä, joka ei kulje vettä. Säätiön yläosa on betonista.
 • Vaahtobetoni. Tämä vaihtoehto on useimmiten samanlainen kuin betonilohkojen pohja. Sen tärkein ero on kuitenkin erektiota nopealla nopeudella. Sen rakentamista ei tarvita houkutellakseen erikoislaitteita. Tämä säätiö on myös taloudellisin rakennustyyppi. Voit rakentaa sen itse.

Tämäntyyppiset materiaalit valitaan useimmiten. Ne ovat luotettavia ja kestäviä. Tällaiset kellarin perustukset voivat toimia vuosikymmeninä ilman erityisiä käyttöolosuhteita. Tällaisia ​​tiloja järjestettäessä ei pidä käyttää laudan pääosina ja samansuuntaisina tankoina. Puu huononee hyvin nopeasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Basement Technology

Miten kellarin rakentaminen omalla kädelläsi? Aluksi on tarpeen tehdä täsmällinen projekti, jossa geologiset etsintätiedot ilmoitetaan. Kun tämä tontti on tyhjennetty ja merkitty. Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa kuoppaan.

Jos on tarpeen varustaa tekninen huone, seinät ovat 190-220 cm korkeita. Asuintalotilan tapauksessa se on nostettava 250 cm: iin, jolloin pohjan rakenne alkaa seinien pystytyksestä. Jos maaperän vesi on korkea, lattia ensin suoritetaan.

Lattian varustamiseksi sinun pitäisi kaivaa sellainen reikä, joka ottaa huomioon seinien leveyden. Suunnittelumitojen huomioiminen on erittäin tärkeää. Erityisesti niitä tulisi harkita, kun he tekevät töitä itsenäisesti.

Heti kun kaivo kaivetaan, on tarpeen täyttää rauniot ja hiekka. Up vedeneristys asetetaan, ja sitten vahvistuskerros. Sen jälkeen kaada betonikerros. Betonointi on parempi kerrostaa. Kunkin kerroksen paksuus on 0,3 m. Kun betoni on kovettunut, seinien rakenne voi alkaa.

Tämän tekniikan ansiosta voit perustaa kellarin nopeasti ja vaivattomasti. Sinun tulisi myös tietää, miten varustaa huoneen vedenpitävyys.

Basement Vedeneristys

Kellarit ja kellarit tarvitsevat hyvän vedenpitävyyden. Tällainen toimenpide estää alhaisempien tilojen tulvan tulvilla ja pohjavedellä. Useimmissa tapauksissa on myös asianmukaista varustaa ilmanvaihto. Vedenpitävä kellari vaatii yksinkertaisia ​​ohjeita.

Jalostusseinät toteutetaan eri menetelmillä:

 • Vedenpitävyys. Se on erikoisratkaisu, joka tunkeutuu betoniseinän rakenteeseen, sulkee pienimmät huokoset. Kaikki aukot ja mikrokapselikanavat täytetään ruiskutetulla seoksella, joka sitten kiteytyy. Tämän ansiosta voit luoda luotettavan esteen vedelle.
 • Ruiskutusvesieristys. Menetelmä on hyvin samanlainen kuin lävistys, mutta se eroaa materiaalista, jota levitetään seinän pinnalle. Käytetty materiaali on erityinen geeli, jolla on hyvä juoksevuus.
 • Nestemäinen lasi. Kellarin seinät on eristetty kosteudelta käyttäen sooda, hiekkaa ja natriumsilikaattia.
 • Nestekumia. Menetelmä, jossa sitä käytetään, muistuttaa nestemäistä lasitusta. Sen ero on nestekumin käyttö - erityinen koostumus, jolle on ominaista helppokäyttöisyys ja kestävyys.

Tällaisia ​​keinoja käytetään paitsi ulkoisen, myös sisäisen vedenpitävyyteen kellarista. Jokainen niistä tarjoaa hyvän suojan pohjavedeltä ja kosteudelta, joka tunkeutuu pinnalta. Kellarissa vedenpitävyys on oppia lisää.

Sisäinen vedeneristys

Betonielementtien tai tiilien kellarin seinien valmistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota liitoksiin. Sisäisen vedeneristysmateriaalin kerroksen on oltava vähintään 2 cm. Kun saumat ovat tahriutuneet, pintaa käsitellään lisäksi samalla mastilla. Sen jälkeen kipsi tehdään. Ennen kalkin levittämistä tulee rakentaa vahvikekoora.

Nyt voit siirtyä lattian sisäiseen vedenpitävyyteen. Se sopii parhaiten tähän tehtävään tunkeutuvista yhdisteistä. On kuitenkin syytä harkita, että betonin huokosten täyttö on mahdollista vain, jos ei ole täysin kuivattua lattiaa. Jos pinta on täysin kuiva, on parempi käyttää bitumimastista.

Korkea vesipöytä

Perusrakentamisen aikana vedenpitävyys on avaintekijä. On tärkeää tarkastella sitä erityisesti silloin, kun maaperän vesi on riittävän korkea - kellarin kerroksen yläpuolella. Monet maanomistajien omistajat kieltäytyvät rakentamasta kellarista tästä syystä. Näin voit pienentää kellarin rakentamiseen tarvittavaa aikaa ja rahaa.

Jos pohjavesi nousee tarpeeksi korkealle, kellarisuojaus tehdään 2 pääsuunnasta.

 • suoritetaan lattian ja seinien vedenpitävyys;
 • pohjavesien keinotekoinen laskeminen.

Toisessa tapauksessa on otettava huomioon tyhjennysjärjestelmän sijainti. Se mahdollistaa ylimääräisen veden ohjaamisen halutusta alueesta. Tämä voi vaikuttaa vakavasti rakennuskustannuksiin. Tällaisen järjestelmän toiminnan myönteinen vaikutus on kuitenkin tällaisten kustannusten arvoinen. Joka tapauksessa, ennen kellarin järjestelyä pitäisi ajatella luoda viemäröinti.

On parasta vedenpitävä kellari sekä ulko- että sisäpuolella. Älä ole tarpeettomia kalvojen vedeneristys. Se on laajalti edustettuna rakennustuotteiden markkinoilla.

Talon rakentaminen isoin kellariin on vastuullinen prosessi, joka on suoritettava taitavasti. Jos kuitenkin on epävarmaa, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijaan. Erityisen tärkeä on ammattilaisen mielipide rakennuksen laadinnassa.

Älkää unohtako, että pienet virheelliset piirustukset voivat vaikuttaa vakavasti kellarin ja rakennuksen lujuuteen ja kestävyyteen kokonaisuudessaan. On myös tärkeää valita luotettavia rakennusmateriaaleja, jotka ylläpitävät ominaisuuksiaan jo vuosia.

Kuinka tehdä kellari korkealla pohjavedellä

Todellinen omistaja kykenee kasvattamaan rikkaan sadon maassa, mikä miellyttää kotitaloutta ja vieraita. Talvella voi kuitenkin olla vaikeuksia hedelmän säilyttämisessä. Kuuntele artikkelin vinkkejä, ja koko vuoden pöydälläsi on tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Kun valitset oikean paikan omakätisten kellarien rakentamiseksi ja teknisen prosessin tarkkailemiseksi, säästät itsesi vaikeuksista käytön aikana. Vaikuttaa yksinkertaiselta, että kellarilla on omat rakentamisen salaisuudet, jotka on otettava huomioon, varsinkin jos sivustolla on riittävän korkea pohjavesi.

Mittaa pohjaveden taso

Ensinnäkin on selvitettävä pohjaveden esiintymistiheys, niiden lämpötila, liuenneiden suolojen määrä vedessä ja nousun taajuus. Hydrogeologiset tutkimukset voidaan tehdä omasta, houkuttelematta kalliita ammattilaisia.

Keväällä, kun pohjaveden pinta saavuttaa huippunsa, tehdään ruuvin tutkimus. Poran on oltava yli 2000 mm pitkä. Uskotaan, että tämä on vakio syvyys kirjanmerkin kellariin. Jos tällä syvyydellä poistettava maa on kuiva, voimme sanoa, että olet hyvin onnekas. Tee muutamia tällaisia ​​reikiä paikassa, jossa aiot rakentaa kellarin ja odota päivän. Jos pohjavesi on lähellä, ne näkyvät varmasti porattuun reikään.

Jos vettä näkyy kuopassa, on tarpeen mitata vesipatsaan korkeus. Tee näin sopivalla tangolla, pudota se reikään ja mittaa nauha mittaa etäisyys tangon päästä märälle viivalle. Vesipatsaan taso voi vaihdella koko päivän, joten mittaukset on suoritettava useita päiviä. Suurin merkintä on perustana.

Sinun on varmistettava, että tämä on pohjaveden taso eikä vesiputki. Verkhovodka voi olla 5 metrin korkeudella maanpinnan alapuolella, jolloin syvyyteen voidaan sijoittaa maaperä, jonka kautta sulatettu tai sadevedet eivät vuoda. On välttämätöntä mitata etäisyyttä veteen läheisillä kuopilla. Jos etäisyys kaivon vedestä on suurempi kuin porareikään, niin tämä on vesiputki. Tässä auttavat renkaiden kuivatusta. Mutta jos se on akvaario, niin kaikki on paljon monimutkaisempaa.

Geodeettiset säännöt auttavat tarkemmin selvittämään tilannetta pohjavedellä alueella:

 • alkuun vettä satunnaista savi- tai taikasaumaa;
 • liiallinen kosteus syntyy pidennetyissä sateissa ja vesistöjen lisääntyessä järvissä ja joissa;
 • pohjavesi on selvästi määritellyt rajat, vaikka veden määrä voi vaihdella;
 • pohjavesi on aina vakio ja vesihuolto on salakavaltamaton ja arvaamaton.

Rengaskuivatuslaite

Maaperävesien läheltä tapahtuvaa louhintatyötä monimutkaistaa se, että maa tulee raskas ja viskoosi. Ensimmäinen askel on alentaa pohjaveden korkeutta kuopan pohjan alle vähintään puoliksi metriksi.

 1. Merkitse kaivon ääriviivat. Kaivamme kaivannon tulevan kaivannon ulkoreunaa pitkin, syvemmälle 30 cm: n alapuolelle tulevan pohjan alapuolelle.
 2. Alas kaadetaan hiekkaa, soraa päälle. Geotekstiileja asetetaan siten, että tyhjennysputkien asentamisen jälkeen ne kääritään salaojitus.

Neuvoston. Jätevesijärjestelmä tyhjentää valtavan osan vettä ja ei anna sen nopeasti vuotaa kellariin. Rakenteen suojaus varmistetaan kellarin vedeneristyksellä.

Sisäinen tyhjennyslaite

Jos sinulla on pieni maisemoitu alue ja et halua tuhota kaikkea kellarin rakentamista varten, sisäinen vedenpoistolaite on ulos tästä vaikeasta tilanteesta. Tämä menetelmä sopii irrotettuun kellariin, koska sisäinen järjestelmä kerää vettä, joka on jo tunkeutunut kellariin.

 1. Viemäröinti asetetaan kellarin pohjaan, eikä se asennettu ulkokehälle. Työnjono on sama kuin edellisessä menetelmässä: hiekkalaatikko, geotekstiilit ja murskatut kivet.
 2. Putket asetetaan rinteeseen kumulatiiviselle kapasiteetille, joka sijaitsee kellarin ulkopuolella. Kapasiteetti voi olla betonia tai muovia.

Laitteen kellari-kavennus

Tämä menetelmä on perusteltua pohjavesien läheisyydessä. Ainoa haittapuoli on kynän korkeat kustannukset. Tämä voi olla ruostumattomasta teräksestä valmistettu laatikko tai muovi. Metal-laatikko on sivulta muotoinen kouru. Sivulle on järjestetty kiinnittimiä, joista kantta voidaan poistaa tai laskea.

 1. Kaapelin nurkassa putki hitsataan pystysuoraan, vähintään puoli metriä pitkäksi, sulkuventtiilillä.
 2. Laatikko on pinnoitettu sisäpuolella erikoismaaleilla rautaa varten ja ulkopuolelta se on lisäksi vesitiivistynyt bitumilla.

Monoliittisen betonikellarin laite

On mahdollista järjestää vesitiivis betoni, joka on sekä puoliksi upotettu että täysin upotettu maahan.

Kun vesitaso laskee, kaivaamme kuopan kellarikerroksessa. Jos kaivon syvyys on yli kaksi metriä, meidän on asennettava muotti, jotta maaperän odottamaton romahtaminen ei onnistu.

 1. Tasaa pohja ja laita vesitiivis materiaali.
 2. Kaada kerros 10 cm: n korkeudella vedenpitävyyteen ja paina sitä alas, pudota se murskattuna ja tiheästi kastele sitä.
 3. Koko korkeus on peitetty paksulla kalvolla tai kateaineella.

Voit rakentaa hydraulisen lukon betoniin hieman eri tavalla:

 • kaivaa oja, tasoittaa pohjaa ja tehdä tyyny hiekkaa ja roskaa pakollista tiivistymistä;
 • muotti on tehty ja 10 cm paksut seinät ja lattia valetaan betonista;
 • 14 päivän kuluttua kuuma bitumi karkaisee huolellisesti betonin koko pintaa ja vedeneristys liimataan kahdessa kerroksessa: pituussuunnassa ja ristikkäin;
 • muotti on jälleen pystytetty, ratkaisu on 8 cm paksu, vahvistettu ja kaadettu.

Semi-syvä kellari

Jos pohjaveden taso on erittäin korkea, ja omien käsien rakentamista varten on vähän rahaa, on parempi rakentaa puoliksi haudattu kellari.

 1. Ylimmäinen hedelmällinen maa poistetaan, sitten kuoppaan kaivetaan jopa metrin syvyyteen.
 2. Pohja tasoitetaan. Hiekka on peitetty 10 cm: n paksuudella, ja se on hyvin kaatunut, sitten 15 mm: n päähän ryöppyjä levitetään.
 3. Liitokset asetetaan rauniolle ja muotti on rakennettu.

Tee se itse

Voit ostaa tehdaslaatan, ja voit tehdä sen itse. Laatta lepää seinillä kellarissa.

Teemme puiset muottipohjat. Asettamme I-palkki ja pino asbestisementtiarkkeja. Kaada se päällimmäinen kerros kerrostumalle ja aseta I-palkille ja seinille 10 mm läpimitaltaan vahvistava metalliverkko. Kiinnitämme langan niin, että solut ovat kooltaan 10 x 10 cm. Täytämme betonilla ja täydellisen kovettumisen jälkeen vedenpitävä.

Tuuletuslaite

Korkealaatuinen ilmanvaihto estää homeen syntymisen, juurikasvien mätänemisen ja antaa parhaan kosteuden kellariin. Muussa tapauksessa jäljelle jää vain muistikuva sadosta.

Tarvitset kahta muovista tai sinkittyä putkea, joiden läpimitta on 15 cm. Yksi putki tuottaa ilmavirtauksen ja toinen - poistoilmavaipan. Hupulla esiintyy luonnollisesti kellarin ja kadun välinen ero ilman lämpötilassa. Putket sijaitsevat kellarin eri kulmissa.

Savupiippu asennetaan kellarin yläosaan, yläpää on 50 cm katon yläpuolella. Tuloputki asennetaan 10 - 15 cm lattiatason yläpuolelle, yläpää on 30 cm maanpinnan yläpuolella. Putket on varustettu venttiileillä, jotka säätelevät ilman virtausta ja verkkoja, jotka estävät jyrsijöitä pääsemästä huoneeseen kadun puolelta.

Suurten kellareiden osalta putkiosa lasketaan kaavalla, mutta on mahdollista, että tarvitaan myös pakotettua tuuletusta.

Lisää vedenpitävyys

Seinien pintojen ja lattian sisäpinnan sisäisen vedenpitävyyden käyttämiseksi käytetään erityisiä läpäiseviä koostumuksia, jotka soveltuvat parhaiten hieman kosteaan betoniin. Vedenpitävyys muodostuu aineista, jotka aiheuttavat kemiallisen reaktion veden kanssa ja lisääntyvät betonipohjassa, kuten kiteinä. Nämä "kasvut" sinetöivät kapillaareja, huokoset ja mikroskooppiset vauriot, suojaavat betonia puolelta metristä syvältä veteen. He eivät pelkää mitään mekaanisia vaikutuksia. Sekalaiset ja naarmut eivät vaikuta sellaisten pintojen tiiviyteen, joita on käsitelty sellaisilla läpäisevillä yhdisteillä.

valaistus

Johdotus kellarissa suoritetaan ulkoisesti. Johdot on sijoitettava kaapelikanaviin. Asiantuntijat suosittelevat kellariin kaksinkertaisen eristeen käyttämistä kuparijohtimista. Kytkin asetetaan kuivaan paikkaan, yleensä sisäänkäynnin kohdalle. Istuimia kellarissa ei voi asentaa kategorisesti. Lampulla on oltava vesitiivis kansi, jonka suoja on vähintään IP44: n kosteutta. Jos kellari on kostea, valaistuksen on oltava turvallinen. Asenna 220/12 voltin astetta alasmuuntaja ja RCD 10 mA: lla. Jos katto on alhainen, on parempi asentaa katto seinälle.

Istuteknologia korkealla pohjaveden pinnalla

Niillä alueilla, joilla pohjavesi tulee lähelle maaperän pintaa, kellarissa on usein ongelmia. Jos tämä syveneminen maahan rakennettiin kauan sitten, tällaisten olosuhteiden työtä koskevia sääntöjä ei todennäköisesti noudatettu, ja vedeneristys ei ollut kovin luotettava savitarra. Tänään on mahdollista tehdä kellarilaite, jolla on korkea pohjaveden laatu, jotta tulevaisuudessa älä huoli mahdollisista tulvista.

Laitekellon kaavio.

Kellari eroaa kellarista siinä, että sillä on suurempi syvyys ja pienempi tilavuus. Pohjimmiltaan nämä tilat on tarkoitettu maatalousvarastojen varastointiin. Näissä syvennyksissä ilman lämpötila on huomattavasti alhaisempi kuin pinnalla, joten tuotteet säilyttävät tuoreutensa kauemmin. Kellarissa on mahdotonta järjestää kuntosali tai työpaja, kuten kellarissa, mutta voit tehdä jäätikön. Tällöin se suorittaa hyvän jääkaapin toiminnon etuna, ettei se kuluttaisi sähköä.

Kuinka tarkistaa pohjaveden korkeus?

Pohjaveden esiintymistiheys.

Jotta voitaisiin määrittää, kuinka lähellä pohjavettä tulee maaperän pintaan, on tehtävä useita reikää eri syvyyksistä eri paikoissa. Jos GWL on erittäin korkea, vettä kerääntyy nopeasti metrin kuoppaan. Tämä on monien alojen onnettomuus, jota ympäröivät vesiväylät. Näissä olosuhteissa on vaikea rakentaa sekä kellari, että talon perustana.

Korkea pohjavesi on vakava este kellarin ja sadon tuotannolle. Monet hedelmät eivät selviä ylikyllästyneillä mailla. Pohjaveden määrittämistä varten on tarpeen erotella se, mitä ne ovat: vesiputki tai päävesi. Paljon tietoa voidaan kerätä keskusteluista naapureiden kanssa, jotka ovat asuneet tällä alueella pitkään.

Kuinka erottaa verrokset GWL: stä?

Rakenteiden vaakasuuntainen viemäröinti: a - säiliön tyhjennys; b - renkaan tyhjennysputket; 1 - pohjavesien alkutaso; 2 - pohjaveden alhainen taso; 3 - suodattimen sängyn tyhjennys; 4 - viemäriputki; 5 - suodatus sprinkling; 6 - pohjakerroksen taso.

Jos viime aikoina on ollut paljon sateita tai lunta on sulanut, kaivettuihin reikiin saattaa olla yläosa. Se voi levitä syvyyteen 5 m.

Jotta voisit olla vakuuttunut arvailuista, sinun on mitattava syvyys vedenpintaan lähimpissä kuopissa tai muissa vedenottoaukoissa. Jos se on suurempi kuin kaivon syvyys, jonka pohjalla vesi kerääntyy, niin tämä on yläpuolella.

Päävesistöön on useimmiten vedenpitävä maa. Siksi märkä maaperä, joka poistetaan kellarin rakentamisen aikana, märkä vesiputkesta. Tällöin tulvan ongelma auttaa ratkaisemaan rengasmaisen vedenpoiston, jonka kautta suurin osa vedestä siirtyy paikasta.

Monimutkaisempia tapauksia ovat silloin, kun vesiosa sijaitsee maaperän läheisyydessä.

Täällä kellarin laite voi olla mahdollista vain metallisäiliön läsnä ollessa, joka suojaa luotettavasti sisäistä tilaa kosteuden läpäisevyydestä.

Nämä laatikot voidaan ostaa tai tehdä riippumattomasti ruostumattomasta teräslevystä. Voit tarkentaa tilannetta tarkemmin sivustolla, joten voit keskittyä seuraaviin geodeettisiin sääntöihin:

GWL määräytyy poraamalla etsintäkaivoja puutarhaporaamalla tai serpentiiniporaamalla.

 • useimmissa tapauksissa, joissa on saviä tai taimia;
 • se esiintyy usein silloin, kun laajamittainen rakentaminen on käynnissä ja kaivetaan syviä kaivoja;
 • ylisuuri kosteus muodostuu pitkittyneiden sateiden ja jokien ylivuodon aikana;
 • pohjavesi on selvästi määritellyt rajat, vaikka veden määrä voi vaihdella;
 • pohjavesi on aina ennustettavissa, vesihuolto on enimmäkseen salaperäinen ja epäsäännöllinen;

Kuinka kiinnittää ja asentaa rauta laatikko altaalle korkealla pohjaveden pinnalla?

Ei ole välttämätöntä tehdä säiliötä kellarin koko korkeudelle. Se voidaan valmistaa matalina sivuilta, joiden koko riippuu erityisistä olosuhteista ja tulvien laajasta valaistuksesta. Tällaisen säiliön sivuilla on oltava kiinnityssiivekkeet, joista "kouru" voidaan poistaa kellarista ja laskea siihen.

Laitekellari korkeissa maanpinnassa olevissa paikoissa: 1-laatatyyppinen teräslevy; 2 - puoli tuuman putkikappale; 3 - nosturi; 4 - siipien asennus; 5 - laatikon kiinnitys maahan.

Laatikon pohjassa on jossakin sen kulmissa hitsattava putki, johon on asennettu venttiili. Rakenteen sulkemiselementin on sijaittava putken päässä, jonka korkeuden on oltava vähintään puoli metriä. Seuraavaksi siirrytään laatikon desinfiointiin ja maalaukseen. Tätä varten sitä käsitellään ensin fosforihapolla ja peitetään sitten punaisella lyijypitoisella raudalla.

Ulkopuolella suoritetaan lisäeristystä ruosteen estämiseksi: laita laatikon pintaan bitumi kerros. Jos se on tehty oikein ja huolellisesti, tällainen säiliö kestää useita vuosia ja ei anna yhtä vuotoa.

Työn päätyttyä he jatkavat laatikon laskemista kellariin kaivettuun kaivoon. Korkeassa vedessä ja korkeassa GWL: ssä kuoppa täytetään aina vedellä. Jos kaivon seinämille ei ole asennettu muotoseoksia, rautaesäiliön korkeuden on oltava suurempi kuin kaivon syvyys. Muuten, korkealla pohjavedellä, kuopan seinät pestävät nopeasti vedellä. Laatikko laskeutuu siihen venttiilin avaamisen jälkeen. Se vähitellen uppoaa ja putoaa pohjaan, kun vesi virtaa sisäiseen tilaansa.

Kun säiliö on tukevasti paikallaan, sen asento on kiinteä betonoittamalla ulompi siivet. Sen jälkeen pumppaa vettä millä tahansa tehokkaalla pumpulla. Kun olet valmis, sulje kosketus. Jäljelle jää kaikkein yksinkertaisin työ: tehdä kellarin kansi ja asentaa portaat. Samalla tavalla voit tehdä tarkastuskaivon autolle, jos autotalli sijaitsee korkealla pohjavedellä.

Kuinka tehdä viemäriin kellari korkealla GWL: llä

Tämän huoneen järjestelyyn liittyvää työtä monimutkaistaa se, että maaperä näissä olosuhteissa on viskoosi ja raskas. Siksi on suositeltavaa tehdä salaojitus ensin.

Laitteen rengasvaimennustyön vaiheet:

Jäteventtiilin rakenteellisen osan kaavio.

 1. Veden ohjaamiseksi sinun täytyy kaivaa kaivannot ja sijoittaa niihin rei'itetyt putket - viemärit. Näitä tuotteita ei tarvitse ostaa liikkeessä: voit tehdä ne itse poraamalla reikiä 110 mm halkaisijaltaan. Reiät on porrastettu.
 2. Ennen putkien sijoittamista kaivantoon muodostuu 10-15 cm korkea tyyny sora- tai murskakivestä.
 3. Aseta sitten geotekstiilit.
 4. Asenna putki ja kääri se aikaisemmin asetetulla kankaalla.
 5. Tärkeä osa tätä suunnittelujärjestelmää ovat havainnointi- ja säilytyskaivot. Jos mahdollista, vettä ei kerry säiliöihin, vaan se otetaan pois paikasta läheiseen vesistöön tai kauraan.
 6. Kauppojen kontteja voi ostaa tai valmistaa itse.
 7. Kaivannon syvyyden on oltava sellainen, että putket ovat täysin vedessä (jos ne ovat putken yläosassa). Jos pohjavesi usein muuttaa sen tasoa, se voi olla kuiva asennettaessa viemärijärjestelmää kaivannossa.
 8. Kun vesi alkaa lähteä aikaisemmin kaivetuista kaivosta tai kaivosta, voit jatkaa työskentelyä: syvemmällä kellariin.

Toinen tapa rakentaa kellari korkealle pohjavedelle

Vedenpitävän betonielementin rakentamisen tekniikka.

 1. Kun vesi lähtee paikasta, kaivaa haluamasi syvyyden kaivo. On huomattava, että kun liikkuu yli kaksi metriä, se on kiinnitettävä muottiin sen seinien vahvistamiseksi. Se on välttämätöntä, vaikka maa on savi. Odottamattomat maanjäristykset esiintyvät usein märissä maissa.
 2. Halutun syvyyden saavuttaminen edetä tasoittamalla kellarin pohjaa.
 3. Sijoita sitten vedenpitävä materiaali. On mahdollista käyttää ruploidia taitettuna useisiin kerroksiin tai tiheään polyeteeniin.
 4. Sitten tuotetaan hiekkaa ja soraa. Ensimmäisen kerroksen tulisi olla 5-10 cm, toinen - 10-15 cm. Hiekka ja kaatopaikka tulisi tasoittaa ja tiivistää.
 5. Muotti on valmistettu kaivon yläosaan, ja kaikki sen seinät on peitetty polyeteeni- tai kattopyyhkeillä, joiden päällekkäisyydet ovat vähintään 10 cm. On suositeltavaa sijoittaa kattosuojus myötäpäivään, koska se helpottaa betonin kaatamista.
 6. Ensimmäisten seinien vieressä, jotka pitävät maata, sisempi muotti on asennettu ja myös vuorattu sisäpuolelta vedeneristysmateriaalista. 10 cm - riittävän leveä puukehikon suojien väliin. Aluksi sisäpuolinen muotti on tehty pienestä korkeudes- ta, joten on kätevämpää kaataa laasti ja sijoittaa vahvistusmateriaali.
 7. Tee sitten kellarin seinien betonisointi: kaada muottipesän seinien väliin tehty sementti-hiekkalaasti. Sen mittasuhteet ovat seuraavat: 1 osa sementtiasteikkoa M400 ja 3 osaa hiekkaa. Betonin lujuuden lisääminen muottirakenteen sisällä vahvistaa vahvistusverkkoa. Se on tehty vahvikkeeksi, jonka läpimitta on 12 mm ja 15/20 cm soluja.
 8. Täytä kerrokset kerroksittain ja ympyrässä. Tässä tapauksessa betoni painaa kattopölyä ja kellarin seinien vedeneristys on korkealaatuista.
 9. Kun edellinen kerros on tarttunut, muottiin lisätään, uusia vahvistusverkon osia lasketaan ja täyttöä jatketaan.
 10. Kun työ on valmis 7-8 päivän kuluttua, muotti on purettu.

Tämän jälkeen he alkavat upottaa kellarin pohjaa. Häntä on myös vahvistettava metallivarret. Tämä työ on yksinkertaisempi kuin kellarin seinien rakentaminen, eikä se aiheuta vaikeuksia. Betonin kypsymisen jälkeen kellarin pohja on kipsattu kumipitoisella mastilla.

Jos paikan päällä ei ole viemärijärjestelmää, voit käyttää tätä menetelmää veden tyhjentämiseen kuopasta: kaivaa lähellä olevaa viemäriputkistoa niin, että sen syvyys on kellarin pohjan alapuolella. Liitä nämä kaksi uraa maadoitussäiliöön. Asenna sitten pumppu, joka sisältää tarpeen mukaan. Tällainen kellari on aina kuiva ja kestää vuosia.

Laitekellari, jolla on suuri pohjavesi, on vaikea, mutta selitämme miten

Puutarhan sijainnin valitseminen

Flooding on vakava ongelma, jota voi esiintyä kellarin käytön aikana. Tällainen surullinen tulos voi johtaa altaan rakentamiseen, jossa on suuri pohjavesi, sekä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden laiminlyönti, alkeisteknologian tietämättömyys, väärän sijainnin valinta ja huonon materiaalin valinta.

Kuinka varustamo varustaa omilla käsillään ilman kielteisiä seurauksia ja korkeita kustannuksia? Tutustu esittelemäsi materiaaliin, katsokaa videota tässä artikkelissa, ja toivomme, että auttamalla sinua onnistuu!

Tulvat estävät toimenpiteet

Tietenkään kaikki eivät päätä rakentamaan kellarin korkealle pohjavedelle, tietäen mahdollisista ongelmista. Mutta vaikka ne olisivat syvälle ja näennäisesti mikään ei uhkaa sinun kellarisi, tulvat eivät ole harvinaisia. Tämä johtuu pinnan (ilmakehän) vedestä, joka tunkeutuu sinusoireihin täyteaineella, pysähtyy siellä.

 • Samanaikaisesti suurin osa maaperästä pestään pois, ja vesi, joka ei löydä mitään muuta ulos, pääsee pohjan ja seinien läpi kellariin. Useimmiten tämä tapahtuu, kun rakentaminen suoritetaan savea. Tähän luokkaan kuuluvat taimet ja hiekkasauma: muovi ja kuiva savesta, kivilouhoksesta sekä saviä sisältäviä marlia.

Punainen maaperän väri osoittaa saven läsnäoloa

Varoitus! Niillä, joilla on tällainen maaperä paikalla, on oltava varuillaan ja ryhdyttävä toimenpiteisiin, jotka varmistavat oikea-aikaisen vedenpoiston. Koko ongelma on se, että saven suuri tiheys antaa heille vedenpitävät ominaisuudet: pintavesi läpäisee sen hyvin hitaasti - ja näin se löytää tieensä kellariin.

 • Myös pohjaveden sedimenteillä on suuri vaikutus. Lumensulan ja pitkittyneiden sateiden kaudella se riippuu yleensä suoraan sademäärästä. Voi hyvinkin tapahtua, että kuopan järjestelyn aikana maa oli kuivaa, jopa ilman pohjavettä, ja keväällä tai syksyllä se oli yllätys: kellarissa oli tulvia.
 • Näin ollen on välttämätöntä paitsi selvittää, minkä tyyppistä maata sinun on käsiteltävä, vaan myös mitata sen pohjaveden syvyys. Tämä on tehtävä keväällä, jotta saadaan selville korkein merkki.

Meillä on yksityiskohtainen ohje sivuston selityksistä, miten GWG: n mittaus on omaa - suosittelemme lukemaan. Vaikka joskus jopa ilman älykkyyttä ilmenee, että vesi on lähellä. Tällaisissa tiloissa ruoho on paksumpi ja kasvit kasvavat pääosin suon ja midget ovat täynnä, kun se menee märkäämään.

Viemäröinti luotettavin tapa suojella

Erittäin tärkeä ennaltaehkäisevä toimenpide, joka voi päästä eroon tulvien kellarista, on erityisesti varustettu viemäröintijärjestelmä, jota kutsutaan yleisesti viemäröinniksi (katso Pohjaveden tyhjennysjärjestelmät: tyypit ja käyttötarkoitukset). Sen ei tarvitse olla pyöreä tyhjennys, jossa on varastosäiliö ja pumppauslaitteisto.

Viemäriverkko: kellarin rakentaminen - korkea pohjavesi

 • Jopa viemärikaivojen verkko auttaa pitämään vettä vedessä ja poistamaan monikerroksisen vedenpitävyyden tarpeen - joka tapauksessa, jos ongelma on vain pintavesiä. Jos kellarin rakentaminen on käynnissä korkeassa pohjavedessä, viemäröintijärjestelmää voidaan pitää hautetun rakenteen luotettavin puolustaja.
 • Samanaikaisesti tyhjennysputket (viemärit) asetetaan kaivantoihin, jotka kaivettiin kellarikerroksen ympärille. Putki ei kosketa maata: niiden välissä soraa ja geotekstiiliä - mitä näemme alla olevassa kuvassa. Läpivientien läpiviemisen kautta vesi virtaa painovoiman suuntaisesti kaltevuuteen, yleiseen putkistoon ja sitten varastointiin. Sieltä se poistetaan vedenpoistopumpulla (katso pumppu pohjaveden pumppaamiseksi: mikä toinen on parempi), joka käynnistyy automaattisesti tason antosignaalilla.

Monikerrossuodatin tyhjennysputken ympärillä

 • Säilytysveden purkaminen voidaan tehdä ojaan tai rotkoon - se riippuu jo alueesta. Ja vain, kun rakennetaan kellari hiekkapohjaiseen maaperään, ylimääräisen vedenpoiston tarve eliminoituu kokonaan, koska hiekka itseään tyhjentää täydellisesti kosteuden. On sanottava, että tiiviissä vuodevaatteissa absoluuttinen tyhjennysjärjestelmä ei myöskään anna 100 prosentin takuuta, joten sinun ei pitäisi rentoutua.
 • Tärkeintä tässä tilanteessa: määrittää oikein kellarin suunnittelu sekä valita sen sijainti. Jotta vältetään kuoppan kastuminen ja maaperän rakenteen häiritseminen, kellarin rakentamisen aika olisi mahdollisimman lyhyt, muuten rakennuksen hinta saattaa olla liian korkea.

Mitä vedeneristämiseen, sen toteutuksen tekniikka riippuu kellarin suunnittelusta - ja ne voivat olla täysin erilaisia. Mitä menetelmiä voidaan käyttää tietyissä tapauksissa, opit tämän artikkelin seuraavasta osasta.

Istuinrakentaminen

Kellareita pidetään maanalaisina rakenteina, mutta niitä ei välttämättä tarvitse haudata täyteen korkeuteen. Niitä voidaan syventää vain puolittain tai ei lainkaan.

Se on GWL: n tasolla ja riippuu siitä, kumpi näistä vaihtoehdoista antaa etusija. Ihannetapauksessa suurin vesimerkki ei saa olla alle puolet metrin alapuolen alapuolella.

 • Laitekellari, jossa on korkea pohjavesi, poistaa täydellisen syvyyden. Ellei sivustossasi ole korkeus, jolla on mahdollista varustaa maanalainen varastointi. Mitä enemmän vesi on, sitä vähemmän vaivaa ja rahaa käytetään eristämiseen.

Mikä huonoin, jos itse sivusto, joka on rakenteilla, sijaitsee laaksossa. Tässä tapauksessa emättimen seinämien hautaamista ei yleensä voida käsitellä.

Maassa ne tekevät vain 40 cm: n syvennyksen ja nukkuvat ensin hiekkakerroksella (n. 15 cm), ripustavat tyynyä ja sitten murskatun kivenvalmistukseen. Itse itse kellari on pinnalla, peitetty maan ja turpeen yläpuolella.

Tarkasteltavia seikkoja

Pohjakerroksen vähäinen syventäminen on paras tapa välttää tulvat pohjaveden läheisyydessä. Mutta sitten syntyy toinen ongelma, joka on ratkaistava. Maaperän rakenne on suojattava luotettavasti talven jäätymiseltä ja kesän lämpöä.

Kuinka varmistaa vakion lämpötila tällaisessa kellarissa:

 • Paras tapa on rakentaa kellari, jossa on kellari. Itse asiassa tämä on pieni talo, joka sijaitsee kellarin itsensä yläpuolella. Hautausalue on suurempi kuin kaivausalue ja näin ollen ei ainoastaan ​​suojaavia toimintoja, vaan sitä käytetään myös käytännössä esimerkiksi varaston varastointiin.

Pohjakerros kellariin

 • Mielestämme jokainen ymmärtää, että veden läheisen sijainnin olosuhteissa mikään maanalainen kellari ei ole kysymys. Nämä rakenteet on rakennettu erilaisista sahatavaroista: puutavara, laatta, lokit; joita käytetään seinien, savityöt, betonilohkot kevyitä täyteaineita tai raakakiveä.

Kellariseinät on pystytetty monoliittisesti, jolloin betoniliuos kaadetaan irrotettavaksi tai irrotettavaksi muottirakenteeksi. Seinien paksuus riippuu käytetystä materiaalista: jos se on monoliitti, tiili tai kivi, se vaihtelee 20-30 cm: n välillä. Puu on pienempi lämmönjohtavuus, joten seinät eivät ole niin paksuja - korkeintaan 18 cm.

Perusjärjestely

Jos tarvitset kellarin yksinomaan kasvisliikkeeksi, on parempi haudata se hieman. Vedenpitävyyden asianmukaisen suorittamisen edellyttämällä tavalla ei ole mitään hirveää. Vaikka jotkut haitat tunnette jo prosessissa kehitettäessä märkämaata.

 • Kaivaminen kuoppaa, vaikka se on matala, on tarpeen leikata viemäröintimuotoja pitkin sen kehää, joka liittyy kuoppaan. Pienellä kaltevuudella vesi heijastuu spontaanisti improvisoituun tallennuslaitteeseen, josta se voidaan helposti irrottaa manuaalisesti tai käyttämällä pumppua.
 • Mikä tahansa syvyyskellari sijaitsee, säätökuoppan valmistelu suoritetaan samalla tavoin: puristua hiekkalaatikkoa ja murskakiven polkumyyntiä. Mutta jos sukelet märkään maahan, kerrotaan 0,1 m: n mineraalia savea karkea fraktiomateriaali, mieluiten öljyinen. Hänen dub ja erittäin huolellisesti ram.
 • Kuten jo mainittiin, savessa on vettä kestäviä ominaisuuksia, eli se ei käytännössä päästä kosteutta läpi. Se on siis paras luonnollinen vedenpitävä materiaali. Kun olet tehnyt samanpaksuisen betoniseoksen savikerrokselle, ei ole mahdollista huolehtia siitä, että vesi pääsee kellumaan lattian läpi.

Pohjaveden valmistelu levittämällä kaivoa

 • Mutta ennen sitä, lisävesieristyssuojauksena koko kaivaus (ei pelkästään pohja, vaan myös seinät) on vuorattu minkä tahansa tähän tarkoitukseen käytettävän rullamateriaalin kanssa. Esimerkissämme tämä on perinteinen katemateriaali, mutta täällä voit säästää rahaa käyttämällä tiheää polyeteeniä.
 • Jos seinät on valmistettu puusta, betonipinta valmistetaan 10 cm: n paksuiseksi, ja jos niiden valmistukseen käytetään raskaampia materiaaleja, on parempi, jos se on 13 - 15 cm. Betoni on paksuudeltaan vahvistava, joten se ei ilmesty pakkasessa halkeamia.

Käytettyjen tiilien käyttäminen kellarin järjestelyyn

 • Betonin sijaan lattialle voidaan asettaa tiilet. Se asetetaan paksulle hiekosementtiseoksen kerrokselle, jolloin liitokset täytetään liuoksella ja tehdään ylempi suojaava sidos. Kun käytät betonia ja muuraustyötä, älä unohda lisätä vettä hylkivää pehmittimen lisäaineita laastia.

Riippumatta siitä, miten olet varannut lattian, on tarpeen antaa hänelle aikaa saada voimaa. Joten työ seinien rakentamiseen voidaan aloittaa vasta pari viikkoa.

Seinäeristys

Riippumatta siitä, mitä materiaalia käytetään kellarin ympäröivien rakenteiden rakentamiseen, niiden on suojattava kosteutta tunkeutumisen ulkopuolelta. Lisäksi vedenpitävyys täytyy välttämättä olla ulkoinen (ks. Pohjaveden vedeneristys pohjavedestä: vaihtoehdot ja työn suoritus)! Jos se on tehty sisäpuolelta, se ei edes ole mahdollista ajaa kynsi kellarinseinään, jotta se ei murtaisi sitä.

Tämä on tärkeää! Pystysuoran rakenteen ja kaivon seinämien välillä on välttämätöntä aikaansaada riittävän leveä sinus, niin että on tarkoituksenmukaista suorittaa täyttö. Se olisi tehtävä kerroksittain, varovasti tamping. Muista kuitenkin, että liian kuiva maaperä sekä liian kostea, korkealaatuinen tiiviste eivät toimi.

 • Kun otetaan huomioon puun korkea kosteuden läpäisevyys, veden läheisyydessä olosuhteissa sen käyttöä ei voida kutsua oikeaksi ratkaisuksi. Mitä tulee upotettuun osaan, mutta rakentaa hautapaikka, kiitos. Kiven, lohkojen tai punatiilisen kellarin seinät - luotettavin vaihtoehto ja jopa suojata niitä kosteudelta on paljon helpompaa.

Luonnonkivi: klassiset viinikellarit

 • Itse asiassa melkein kukaan ei rakenna kellaria tänään. Ainoa poikkeus on alueet, joilla kivi louhitaan, ja voit ostaa sen penniäkään tai jokeen on lähellä kohdetta, jonka rannalla kiven voi soittaa ilmaiseksi. Mutta tiili sekä betonilohkot erilaisilla täyteaineilla, joiden käyttö yksinkertaistaa työtä huomattavasti, on myynnissä kaikkialla.
 • Mutta puolustaakseni kellarikerroksia haluan sanoa ainakin muutaman sanan. Tällainen rakenne pitää parhaiten pysyvän lämpötilan eikä koskaan jäätyy läpi. Mitä kosteus on, kuvitella, että kondensaatio ei muodostu kivikellariin. Jopa ilman poistoilmajärjestelmän puuttuessa siinä ei ole kosteutta, ja ilma on aina tuore.

Yksi tiiliseinä sopii erinomaisesti kellariin

 • Ehkä siksi viinikellarit on perinteisesti rakennettu kivistä, mutta nyt tähän tarkoitukseen käytetään useampia savi-tiiliä. Asennus tehdään valmiina, sillä se on voittanut tietyn lujuuden. Riippumatta vaihtoehto tuottaa obmazochnoy eristys lattia, alle ensimmäinen rivi muuraus olisi liimattu tarrat paperi.
 • Vaakasuoraa vedenpitävyyttä ei tule jättää huomiotta, koska se estää kosteuden kapillaarin imeytymisen pystyrakenteisiin. Asennus itsessään tapahtuu perinteisesti: myös tilaukset vahvistetaan, kiinnitysjohto kiinnitetään, rivien vaakasuora asema tarkistetaan ja ne vahvistetaan.

Korttiseinä kipattu ulkopuolelta

Kiinnitä huomiota! Vedenpitävän kyllästyksen lisäksi paras suoja tiilestä ja lohkoperementteihin liittyvän kosteuden aiheuttamilta vaikutuksilta on kipsi. Siksi työntäminen on parempi johtaa tuhoon, jotta myöhemmin olisi kätevää soveltaa kipsiä.

 • Hyvin varustettu tekniikka sopii erinomaisesti kellariin. Kaksi rinnakkaista seinää on sijoitettu puoliksi tiiliksi, ja niiden välissä oleva tila on täynnä löysä tai vaahtoava eristys. Matala kellari, tämä menetelmä on erittäin tärkeä, koska sen seinät voivat jäädyttää ja siksi tarvitsee lämpenemistä.

Hollow betonilohko: suuri kellarin seiniin

 • Samankaltainen vaikutus voidaan saada betonilohkareilla, joilla on suuret aukot. Niiden sisäinen tila on myös täynnä eristys, tai jos seinämien korkeampi lujuus kaadetaan, se kaadetaan betonilla. Tiilimuuraus on kipsattu ulkopuolelle, sillä se on aikaisemmin käsitellyt pintaa betoni- tai nestemäisellä lasilla.
 • Kipsilevyllä, jota käytetään usein pystysuoraan vedeneristämiseen, kipsi ei tartu kiinni. Jos käytämme sitä, kipsin sijasta on parempi ottaa valssattu materiaali ja kiinnittää se mastiksi. Ja vaikka maalattaisit seinän ulkona maalilla, se on jo erinomainen suoja kosteudelta.

Impregnoinnit soveltuvat paremmin kivi- ja betoni-, kipsi- ja rappausmenetelmiin tiilien, maalaus- ja valssattujen kalvojen osalta.

Ei ole yleismaailmallisia tapoja: jokainen variantti on hyvä omalla tavallaan. Tärkeintä on, että tavoite saavutetaan nopeasti ja vähäisin kustannuksin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

Kommentit

On vain paikka rakentaa kellari, mutta en pelkää vaikeuksia. Artikkelissa kiinnostunut tällaisen kellarin kuivatusjärjestelmistä. Googled - vähän kallis, mutta onko olemassa vaihtoehtoja?

Mutta eikö se ole pelottavaa, että kellari on käytännöllisesti katsoen maanpinnan tasolla, eikä se ole kellarintyyppi? Voiko parempi ja vakaampi säätiö tehostaa?

Nyt he alkoivat näkyä valmiiden muoviastioiden myymisessä. Sinun tarvitsee vain kaivaa rakenteen maahan. En tiedä voimaa, mutta takuu on vähintään 20 vuotta. Ja voit kokeilla kypsää tällaista laatikkoa itse.

Jos pohjavesissä on korkea pohjavesi, sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin veden alentamiseksi. Esimerkiksi kaivaa pieni lampi ja kolmelta puolelta kaivaa viemärijoutimet alueen rajojen yli. On parempi rakentaa kellari paikalle, korotettuun paikkaan eikä laaksoon. Se ei saa olla täysin haudattu, ja kellarin yläosa on rullattava maahan.