Lattia talossa liuskajohdosta

Ribbonperusta on melko yleinen, koska se voidaan luoda ilman raskaita rakennusmateriaaleja. Mutta tällaisen säätiön luomisen yhteydessä sinun täytyy olla valmis tiettyihin ongelmiin. Jos tuotteessa ei synny mitään tuotteita, se aiheuttaa lauhteen esiintymistä maanalaisessa tilassa. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on tarpeen tehdä suljettu maanalainen ilmanvaihto. Mutta yksinkertaisempi vaihtoehto on luoda lattia maahan nauha-pohjaan.

Ominaisuudet lattian talon ensimmäisessä kerroksessa nauha säätiö

On syytä muistaa, että lattian alla oleva maaperä ei jäätymään ja on kyllästynyt kosteuteen. Siksi talon kellarissa tehdään ilmanvaihtoaukot, jotka ovat edelleen avoimia talvisin. Tuuletetussa maanalaisessa tilassa voit käyttää mitä tahansa lämpöeristysmateriaalia.

Jos talon kellari on alhainen, ilmanvaihtoa ei ole riittävästi. Tällaisissa tapauksissa lattian muodostaminen kentällä tapahtuu. Tällaisen lattian syntymisen aikana on syytä muistaa, että tiedonsiirto vaatii lasin täydellisen poistamisen paikasta, jossa ne on asennettu. Tällaisten ongelmien välttämiseksi riittää, että kaikki verkot kopioidaan lattian alle. Tässä tapauksessa, kun se tukkeutuu, voit muodostaa yhteyden irtiverkkoihin häiritsemättä lasia lattian alle.

Lattian ominaisuudet maassa

Ennen kuin aloitat lattioiden laatimisen maassa, sinun on tiedettävä, mitä vaatimuksia tällaisille rakenteille asetetaan:

 1. Betonirakenteen suojelemiseksi kosteudelta on välttämätöntä luoda talteen vedenpoistojärjestelmä. On myös tärkeää luoda myrskyviemäri, niin että kaikki vesi lähtee heti rakennuksesta. Jos näin ei tehdä, ensimmäisen kerroksen pohja ja lattia altistuvat jatkuvasti kosteudelle, mikä johtaa sen tuhoamiseen. On syytä muistaa. Että viemäröintijärjestelmä olisi suunniteltava veden enimmäismäärään, joka voi kerääntyä rakennuksen ympärille.
 2. Talon talon täyttöä varten sinun on käytettävä murskattua kiveä ja hiekkaa. Jos käytät maata, talo alkaa hiljentyä, mikä johtaa rakenteiden muodonmuutosten ilmenemiseen. On tärkeää, että räjähtävä räjähdys haarataan 20 cm: n kerroksen täyttämisen jälkeen. Jos tätä ei tehdä, materiaali voi pudota betonirakenteen luomisen jälkeen.
 3. Ennen ensimmäisen kerroksen rakentamista sinun ei pitäisi luoda geotekstiilikerrosta, koska se vähentää maaperän tiivistymisen tehokkuutta.

Mikä on piirakka lattialla maassa

Jotta kuvattu lattiatyyppi olisi oikein, sinun on luotava kaikki sen kerrokset:

 1. Alempi kerros koostuu hiekasta ja rikkoutumisesta. Nämä materiaalit painetaan huolellisesti ennen laskeutumista. Tämä on välttämätöntä, jotta rakenne ei kutistu rakentamisen jälkeen.
 2. Kun muodostetaan kerros hiekkaa ja murskattua kiveä, muodostetaan betonilaatta. Sen paksuuden tulisi olla 4-7 cm. Laatta on valmistettu alhaisen lujuuden omaavasta betonista.
 3. Tämän jälkeen vedeneristysmateriaali asetetaan, mikä on välttämätöntä lattian suojaamiseksi maasta tulevalta kosteudelta. Vedeneristyskäyttöön kannattaa käyttää erilaisia ​​valssattuja materiaaleja.
 4. Eristävä kerros on valmistettava kestävästä materiaalista. Sen korkeus riippuu ilmasto-olosuhteista ja materiaaliominaisuuksista. Lämmöneristyskerroksen luominen auttaa estämään lämmön menetystä ja säästämään kodin lämmitystä.
 5. Sen jälkeen muodostetaan betoniteräslevy. Se on perustana lattiamateriaalien levittämiselle. Linoleumi, laatta, lauta, korkki ja muut materiaalit voidaan laskea lasille. On syytä muistaa, että ennen parketin asettamista on tarpeen luoda pohja monikerroksisesta vanerista.

Kelluvan kerroksen luominen

Lattian muodostaminen kentällä edellyttää joka tapauksessa alhaisen lujuuden omaavan perustan rakentamista. Se voi luoda teräsbetonilaatan, mutta usein kodinomistajat asentavat säädettävät lokit, joihin ne kiinnittävät lattian viimeistelymateriaalin. Kelluva kerros luodaan seuraavasti:

 1. Ensin on hiekkavyöhykkeen luominen. Täyttömateriaalin täyttämisen aikana on vältettävä jokaisen kerroksen paksuus 20 cm. Jos tätä ei tehdä, materiaali alkaa laskea sen jälkeen, kun rakenne on luotu.
 2. Tämän jälkeen syntyy karkea solmio, jota ei ole vahvistettu metallivarret. Joissakin tapauksissa kalvovesieristys asennetaan lasin alla. Tämä ei myöskään ole tarpeen. Betonipinnoilla voi olla korkeus 50-70 mm. Sen luomista varten käytetään tavallisesti betonia M100.
 3. Seuraavassa vaiheessa vedeneristyskalvo asetetaan. Käytetään usein ruberoidia tai kalvoa. Materiaali on asetettava 2 kerrosta luotettavan suojan varmistamiseksi lattiasta kosteuden tunkeutumiselta maasta. Materiaali on käärittävä korkeuteen 15-20 cm.
 4. Sitten on eristysmateriaalin kiinnitys. Lattiaeristykseen käytetään ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Se on paljon tehokkaampi kuin muut lämmittimet, jotka esitetään rautakaupoissa. Lisäksi määritetty materiaali on kosteutta kestävää ja sitä voidaan käyttää pitkään.
 5. Viimeisessä vaiheessa luodaan viimeistelylasi lujitteella. Tätä varten luodaan metalliverkko, jonka solun koko on 50x50 mm. Betonia M150 murskattua kiviainetta käytetään valu. On tärkeää harkita, että ratkaisun aikana ei tarvitse käyttää savea.

Puinen lokin asennus

Asentaminen säädettävä viive - eniten budjetin vaihtoehto, jonka valitsevat talon omistajat nauha säätiö. Ylimahdollisuus viiveellä luodaan seuraavasti:

 1. Ensimmäisessä vaiheessa luodaan hiekan tyyny. On tärkeää muokata joka 20 cm: n välein, sillä jos et suorita tätä toimenpidettä, rakenteen voi rakentaa.
 2. Sen jälkeen vedeneristysmateriaali asetetaan. Lattialle oli luotettavasti suojattu kosteudelta, on tarpeen tuottaa 2 kerrosta.
 3. Seuraavassa vaiheessa valetaan betonipinta, jonka korkeus on noin 60 cm.
 4. Seuraavassa vaiheessa asennetaan tukia säädettäville viiveille. Kaikkien tukien yläosa on leikattu siten, että asennetut lokit ovat samassa korkeudessa.
 5. Välilyöntiä jäljellä oleva tila on eristävä materiaali. Eristeenä voi ostaa ekstrudoitu polystyreenivaahto, koska se on melko vahva ja kestävä. Myös usein käytetty basaltti villa
 6. Seuraavassa vaiheessa syntyy aluslevy, johon lattiapäällyste myöhemmin asetetaan.
 7. Kun tietty materiaali on valittu, se kiinnitetään vaneriin tai levyihin.

Kuvatut työt kerroksen luomiseksi betoni- nauhan talossa voidaan tehdä omilla käsillä ilman ammatillisten rakentajien osallistumista.

Kuivaa tasoitus maahan

Nauhan pohjan talossa oleva lattia voidaan luoda kuivalla sementtimallilla. Tällöin työ suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Ensin luodaan hiekka- ja sora-alusta sekä karkea kerros, kuten edellisessä tapauksessa. Kaikki muut tehtävät tämän vaihtoehdon valinnassa suorittaa toinen tekniikka.
 2. Sen jälkeen vedeneristysmateriaali asetetaan. Lattian eristämiseksi maasta maasta tulevalta kosteudelta kannattaa käyttää muovikelmua.
 3. Seuraava askel on majakkojen asennus. On hyvä käyttää kipsiprofiileja. Asennuksen aikana on tärkeää varmistaa, että kaikki elementit ovat vaakatasossa.
 4. Sitten sinun täytyy nukahtaa savi tyrmät välillä majakat. Se on linjassa majakkojen sääntöjen kanssa ja leimattu.
 5. Tämän jälkeen kiinnitetään kiin- niurattavan kipsilevylevyt. Kaikkien levyjen liitokset on liimattu ja tiivistetty ruuveilla. On syytä muistaa, että eri kerrosten liitokset eivät saisi olla samat.

Työn ominaisuudet

Kuvaillun työn toteuttamisen aikana on otettava huomioon useita hienouksia:

 1. Ennen pohjan ja lattian muodostamista maassa on välttämätöntä poistaa kokonaan hedelmällinen kerros, koska se ei ole sopiva tampingiin. On tärkeää poistaa kaikki talon alle sijaitsevat kasvien juuret.
 2. Vedeneristettävänä on parasta käyttää erilaisia ​​PVC- tai polykarbonaattimuutoksia. On syytä muistaa, että materiaali sopii 2 kerrokseen. Samalla hän ei saa ainoastaan ​​pysäyttää kosteutta vaan myös suojata höyryn tunkeutumista vastaan.
 3. Vedeneristysmateriaalin asettamisen aikana on tarpeen ajaa se talon nauhan pohjaan noin 20 cm: llä. Lattian luomisen jälkeen ylimääräinen vedeneristysmateriaali on katkaistava.
 4. Lämmöneristyksen paksuus ei saisi ylittää nauhalevyn korkeutta.
 5. Seinien reunassa olevan viimeistelylaatan kaatamisen aikana on välttämätöntä asettaa vaimentimen nauha. On välttämätöntä kompensoida laattojen laajennuksia. Se myös estää halkeilua.

Lattian muodostamisessa nauhalevyllä maaperän paksuus on valittava ottaen huomioon alueen erityinen ilmasto.

Lattiat maahan. Ominaisuudet ja edut

FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat, miten lattiat likaantuu

Ribbon säätiö - yksi kodin yleisimmistä tyypeistä, mutta se ei ole ilman joitakin haittoja. Jos unohdat tehdä hengitysteiden nauhan perustan (tai laske väärin niiden poikkileikkaus), niin ajan mittaan tämä voi aiheuttaa ongelmia. Maanalaisten puutteiden riittämätön tuuletuksen takia puulattiat peittyvät sienellä, muotilla ja rotilla. Jalustan ylimäräinen kosteus johtaa myös ensimmäisen kerroksen betonilattien tuhoutumiseen.

Tämän välttämiseksi perinteiset hengityssuojaimet voidaan korvata suljetulla, tuuletetulla maan alla. Tätä selostetaan yksityiskohtaisesti artikkelissa. "Tarvitsetko ilmastointia kellarissa". Mutta on olemassa toinen vaihtoehto - luopua maan alla ja rakentaa lattialle kentällä nauha-pohjan perusteella, kuten FORUMHOUSE-asiantuntijat neuvoo.

Lattiat kentällä: mitä se on

Tämä malli on monoliittinen betonipohja (sementti). Tässä on laitteen lattia maanpinnalla: tasoitus kaadetaan kaistaleen reunan sisäpuolelle hyvin tiivistetyllä maaperällä, joka on täynnä säätösauman sivuja ja eristyskerros. Yhdessä betonipohjan kanssa voidaan asentaa lattialämmitysjärjestelmä. Tämä muotoilu kertyy lämpöä, joten se sopii erinomaisesti energiatehokkaaseen kotiin.

Seuraavat vaihtoehdot ovat lattiat maassa:

 1. Valmistetulla pohjalla (hyvin tiivistetty maaperä) kaadetaan lattialevy, joka on jäykästi liitetty nauhalevitykseen;
 2. Levy, joka ei ole liitetty nauhalevitykseen, niin kutsuttu "kelluva" tasoitus, kaadetaan valmistetulle pohjalle.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin näiden vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

Mihail1974:

- Jos täytetään "kelluva" liitin, niin nauhan ja lattian muotoilu "on vapaa". Jos kutistuminen tapahtuu, maanpinnan lattiapinnoitteen rakentaminen "pelataan" perustuksesta riippumatta, rakenteessa ei ole halkeamia, koska ei stressiä. Tämä on plus. Mutta on myös miinus - rakentaminen "elää omaa elämäänsä", erillään kaikista muista rakenteista.

Jäykkä jäykkyysrakenne kaatamalla, pohja / tasoituskokoonpano toimii yhtenä yksikkönä. Sementti ei kutistu, koska on säätiöön. Mutta jos maaperä ei tiivisty tarpeeksi hyvin, voi jonkin ajan kuluttua häipyä, ja lasimaalaus "roikkuu" ilmassa. Raskaassa kuormituksessa, jos seinät, väliseinät ja alustat tukevat elementtejä, tämä voi johtaa pohjan pohjan muodonmuutokseen, halkeiluihin ja koko lattiarakenteen kantavuuteen maanpinnalla.

Kuinka tehdä lattia maahan

Molemmilla versoilla laastilla on sekä etuja että haittoja. Mikä laatu on betonilattiat suurimmassa osassa maaperästä, riippuu paljolti maan massan tiivistymisen laadusta ja siitä, kuinka hyvin muotoilu muuttuu.

Mihail1974:

- Kun kelluva solmio kaadetaan, "pohjaseinän / solmion" solmu on todella irrotettava, muuten nauha- kehyksen rakenne voi puristua. eli nauhakehikon sisäpuolen lattian on liikuttava suhteellisen vapaasti, muuten kelluvan solmun koko merkitys menetetään.

Yleinen virhe on sitoa kaikki solmut niin tiukasti kuin mahdollista. Tämän seurauksena rakenteissa on lisääntynyt kuormitus. Floating estimaatti, elementit "lattia" ja "säätiö" toimivat toisistaan ​​riippumatta.

Lattia maahan: laite. Perusperiaatteet

Tärkeä sääntö: hyvin valmisteltu tukikohta on avain koko rakenteen pitkäkestoiseen elämään. Täytemateriaali (paras lattian täyttö maanpinnalla on hiekkaa) on vuotanut vedellä ja varovasti täytettävä 10-15 cm kerroksilla. Jotta tukia kunnolla voidaan vahvistaa, täytetään murskattua kiveä (sora on asetettava lattian alle).

Rikkomisen täyttämisen takia, kun tuholaite tunkeutuu siihen, paikallinen törmäys tapahtuu, mikä johtaa alhaisimpien maakerrosten syvään konsolidointiin. Oikean menetelmän hiekkapuhallus on rakentaa huomiota.

kam711:

- Kaikissa värähtelevien levyjen ohjeissa kirjoitetaan, että levy on hiekka 20-30 cm: n syvyyteen, mutta kuinka hyvin tämä kerros tiivistetään, epäilen, että se riittää. Siksi olen sitä mieltä, että jälleenvakuuttamisessa on parempi hiertää noin 10 cm kerroksittain.

 • Levitä hiekkakerros 10-15 cm;
 • Kuljemme hiekan läpi kuivalla levyllä;
 • Jätämme hiekkaa vedellä letkusta. Tätä ei tarvitse tehdä vesivirralla, jotta se ei murtaisi kerrosta, vaan suutinruiskun läpi;
 • Siirrämme kostutetulle hiekalle värähtelevää levyä kahdesti muuttamalla liikkeen orientaatiota;
 • Jätämme hiekan uudelleen vedellä;
 • Siirrämme kostutetulle hiekalle tärisevän levyn 2-3 kertaa muutoksen suuntaan.

Mitä vedeneristys laittaa lattialle maahan

Pohjan huolellisen valmistelun jälkeen jatkamme vesihöyrysulun asennusta, joka suojaa lattiarakennetta kosteudelta. Usein kysytään, onko jalkojen perustamista tarpeen tehdä ennen tämän kerroksen asettamista. Loppujen lopuksi rakennettu tai liimautunut vedeneristys on vältettävä vahingoittumisen välttämiseksi tasaiselle jäykälle alustalle.

Sivustosi komentajan jäsen lempinimellä al185:

- Tee pohja vedenpitävän kerroksen asettamiseksi, kun pohjaveden paine on tarpeen. Tämä pätee myös kellareihin. Yksinkertainen lattioiden lattian versio ei vaadi muuta kuin yksinkertaista muovikalvoa.

Valmistetulle substraatille asetetaan 150 mikronin kalvo, jonka päällekkäisyydet ovat 15-20 cm ja saumojen pakollinen liimaus. Vakuutuskalvolle voidaan sijoittaa 2 kerrosta.

Lämmittimenä voi käyttää polystyreenivaahtoa PSB-25 (vaahtoa) tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On suositeltavaa muodostaa eristyskerros, jonka paksuus on vähintään 100 mm.

Seuraava vaihe: eristeen päällä kaadetaan 50 mm: n paksu kytkin. Levyn vahvistaminen suoritetaan metalliverkolla, jonka silmäkoko on 100 x 100 ja palkin halkaisija 3-4 mm.

On myös tarpeen lämmetä asianmukaisesti pohja, sokea alue ja siirtää vettä pohjasta.

Hyödyt ja haitat

Tämän suunnitelman etuja ovat:

 • mahdolli- suus mahdolli- sesta maaperätyypistä;
 • koska säätiö on hyvin eristetty, se on vastustuskykyinen pakkasenkestävillä voimilla;
 • pienempi verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus;
 • laite, joka on "tehty ja unohdettu" -periaate;
 • ei vaadi teknistä viestintää;
 • Samanaikaisesti kaadettu lattia on kattopintainen kerros lattian ensimmäisessä kerroksessa, joka on valmistettu laattojen, parkettien ja muiden lattianpäällysteiden valmistamiseksi;
 • Yksinkertaiset lattiat maan päällä eliminoivat tarpeen tuulettaa maanalaista tilaa.

Tärkeimpiä haittoja ovat:

 • korkean pohjan rakentamisen aikana sinun on täytettävä nauhan säätiön sinusit suurella maaperällä, mikä lisää työn kustannuksia ja rakentamisen arvioita.

kana-A:

- Olen käyttänyt lattiat maan päällä 7 vuoden ajan, eikä niitä myydä missään muussa mallissa. Kiitos heille talossa positiivinen lämpötila säilyy koko talven ajan. On tärkeää vain lämmittää pohja ja sokea alue.

FORUMHOUSE -sivustolla voit oppia tekemään lattian kunnolla paikan päällä, voit lukea tämän mallin omistajien arvosteluja. Et voi laskea, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan lattialle maan päällä ja onko korkealla pohjaveden avulla lattia maata - meidän koko UK-FAQ auttaa sinua. Tutustu kuvatietokantaan suomalaisen teknologian luurankorun rakentamisesta. Ja videokertomuksessamme paljastuu laitteen kaikki mustan kaistaleetelman vivahteet.

Lattia maahan nauhan pohjalla

Lattia maahan nauhan pohjalla

Yksityisen rakentamisen melko yleinen käytäntö on lattialaudalla nauhan pohjalla. Tämä vaihtoehto on saanut erityistä suosiota sen lukuisten etujen takia, joista kustannustehokkuus ja yksinkertaisuus ovat rakentamisessa, koska sen järjestely ei edellytä kalliita materiaaleja ja raskaita koneita.

Sukupuoli maan päällä - laatu ja tekniset piirteet

Mikä on maan seksi? Tämä on rakenne, jossa maaperän ja lattian välinen etäisyys ei ole - se sijaitsee suoraan maan päällä, ilman ilmavälin mahdollisuutta.

Useimmiten maaperän lattia on järjestetty täsmälleen nauhan pohjalle rakennetuille taloille (ne kaadetaan pohjan seinien välissä), joten se ei ole kantaja. Seinien paino ja rakennuksen katto ovat tukikohdassa, ja lattia kuormaa kuoresta viimeistelypäällysteestä, sisustuksesta, verhoseinistä ja ihmisistä.

Tällaisen lattian rakenne on monikerroksinen. Jokaisella seitsemällä tasolla on tietty rooli, joka vaikuttaa valmiin rakenteen laatuun. Lattia on maan päällä:

 • pohjat
 • Sängyt
 • vedeneristys
 • lämmitin
 • Päärakennustaso
 • Tasoituslevy
 • Reilu päällyste

Kun ymmärsit kunkin kerroksen tarkoituksen, lattian järjestelyyn käytettävien materiaalien poimiminen ei ole vaikeaa. Ja niiden saatavuuden ansiosta voit säästää paljon.

Vahvuudet ja heikkoudet

Nauhapohjan maaperän lattialaitteella on sekä positiiviset että negatiiviset hetket.

Tällaisten lattian etuja ovat mm.

 • Se sopii kaatamaan useimpiin maaperätyyppeihin;
 • Vastusta talvella talvella;
 • Matala betonisekoitus, verrattuna laattapohjaan;
 • Helppo asentaa;
 • Kyky omistaa kirjanmerkki ilman palkata ammattilaisia;
 • Ei tarvita ylimääräistä sääntelyä teknisen viestinnän;
 • Se, että se on heti valmis lattiamateriaalin asettamiseen;
 • Ei tarvitse tuuleta aluslattiaa.

Lukuisten ilmeisten etujen läsnä ollessa lattia on luontainen maaperään ja haittoihin:

 • Tehokkaan kellarin rakentaminen, nauhan pohjan syventäminen on täytettävä huomattavan paljon maata, joka on täynnä tarpeettomia kustannuksia;
 • Jos rakennusalueella on korkea pohjavesi, ei lattiaa maata ole järkevää.

Sukupuolen lajit paikan päällä

Nauhapohjan lattian laite ei vaadi suuria fyysisiä ja aineellisia investointeja, koska kaikki rakennustyöt voidaan suorittaa itsenäisesti ilman asiantuntijoiden apua. On syytä tietää, että lattian järjestäminen maaperän avulla on kaksi:

Molemmilla vaihtoehdoilla on omat ominaisuutensa.

Betonointimenetelmää kutsutaan maaperään perustuvaksi lattiamateriaaliksi - tässä tapauksessa maaperä on teräsbetonilaattojen muotti. Valmis muotoilu on erittäin vahva ja luotettava.

Puun hakkuumenetelmä eroaa edellisestä, koska siinä aikaansaadaan ilmaa, joka saavutetaan nostamalla lattiaa maanpinnan yläpuolella.

Määrittämään valinta on harkita jokaisen lattiatyypin asennustekniikkaa.

Betoniasennus

Lattian täyttö betoniseoksella tapahtuu useassa vaiheessa:

 • Asentaa ylemmän asennustason - ohjeena toimii oviaukko;
 • Suodatustyyny tulee. Tämän tekemiseksi soraa kaadetaan ja tiivistetään, samanlainen prosessi suoritetaan joen hiekalla;
 • On eristetty höyrystä. Hiekkakallioon menemällä seinälle, asenna pari kerrosta muovikalvoa. Materiaalin paksuuden tulisi olla 3,3 cm. Kalvon sijaan käytetään usein kalvoa;
 • Voiman lisäämiseksi tulevaan kerrokseen on asennettu vahvistinverkko;
 • Valonheittimet sijoitetaan ruuveilla ja tapilla;
 • Valmistetaan betoniliuos: sementtiä, hiekkaa ja vettä sekoitetaan. Sementin ja hiekan välisen suhteen tulisi olla vastaavasti 1: 3. Yksinkertaistamalla työn prosessi voit tilata valmiin sekoituksen.
 • Liuos on täynnä raitoja;
 • Betoni tasoitetaan sääntö;
 • Onko lämmöneristys? Vaahdettua muovia, laajennettua polystyreeniä, laajennettua savea tai mineraalivillaa käytetään useimmin eristeinä. Valinta riippuu talon omistajan mieltymyksistä ja taloudellisista mahdollisuuksista.
 • Asennettu viimeistelykerros.

Yksi betoniteräksen tärkeimmistä eduista on sen tasaisuus, jonka ansiosta voit asentaa sille kaikkein "kapriisimpiin" lopulliset päällysteet, kuten 3D-lattiat.

Asennus puupalkkeilla

Lattian asentaminen maahan puupalkkeilla tehdään useassa vaiheessa:

 • Maaperä on täynnä murskattua kiviä - kerroksen paksuuden on oltava 5 cm. Kaatopaikka tiivistetään ja peitetään sitten bitumilla;
 • Rakennustason avulla asennetaan majakat, jotka toimivat tiilikannattajien asennuksen jälkeen;
 • Laatoitus on asennettu - siitä tulee yöpöydän perusta;
 • Saman korkeuden omaavat tiiliseinäpinnat sijoitetaan lattia-alueelle (kunkin korkeimman korkeuden on oltava enintään 20 cm) 0,8 metrin etäisyydeltä toisistaan;
 • Tukien päät on kääritty kattopaperilla (päällekkäisyys tiililohkossa on enintään 4 cm);
 • Yöpöydillä asetetaan palkit (viivojen ja seinien välisen etäisyyden on oltava 2 cm) ja kiinnitetään tukeihin ja ruuveihin;
 • Kiinnityslevyt on tiukasti pinottu ja naulattu palkkeihin;
 • Tuloksena olevan rakenteen tasaisuus tarkistetaan käyttäen tasoa, kaikki virheet tasoitetaan tasolta;
 • Kynsien päät ovat puttied;
 • Pohjamaali;
 • Lämmöneristys on valinnaista;
 • Asennettu lopullinen kerros (voit maalata pintaa tai lakkaa lattiaa).

Lattian päällä oleva ominaisuus on sen monikerroksinen, ja jokaisella tasolla on erityinen tarkoitus. Monien erilaisten materiaalien ansiosta nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla jokainen käsityöläinen pystyy varustamaan jokaisen kerroksen korkealaatuisiksi. Betoni- tai puulattia maaperään - tulevaisuuden talon omistajan valinta. Kummalla tavalla olet lyönyt, tärkeintä on noudattaa asennusohjeita ja noudattaa huolellisesti ohjeita. Jos työ on tehty oikein, lattia on vahva ja kestävä.

Video-1: yksityiskohdat ja vivahteet (matto-osa)

Video-3: rouhituslevy

Myös aiheesta:

Kuinka täyttää nauhan säätiö omilla käsilläsi ilman kokemusta? Mekaaliseinän laite Tekniikka matalan nauhakannan pystyttämiseen Rakennamme tiilipylväiden tukirakennetta varten Minkälaista raudoitusta tarvitaan nauhateollisuudelle? Milloin voin poistaa muottipesän liuskajohdosta?


Ensimmäisen kerroksen puulattiat on korvattu vanhassa kivitalossa maanpinnalla. Napsauta kuvaa suurentaaksesi.

Lattiat maassa - tämä on betonilattia ensimmäiseltä tai kellarikerrokselta / kellarikerrokselta, jotka sijaitsevat "aivan maan päällä", ts. Lattian ja maan välissä ei ole ilmatilaa. Lattiat kentällä tehdään usein, jos talo on rakennettu liuskajohdolle. eli lattia kaadetaan nauhan seinämien väliin. Ei ole suositeltavaa rakentaa lattioita maan päällä, jos sivustossa on korkea GWL.

Tämän kerroksen on oltava:

 • lämmin
 • läpäisemätön maaperästä
 • suhteellisen kestävä

Lattiat eivät pääse maahan. eli niiden vahvuus on tarpeen kuorman ottamiseksi viimeistelylaatikoista, huonekaluista, ihmisistä ja sisätilojen väliseinistä. Seinät, joissa on katto ja katto, pysyvät paikallaan nauhakannessa.

Lattiat maahan - monikerroksinen rakenne. Jokainen kerros suorittaa tietyn toiminnon. Tältä osin lattiat maan päällä, kuten laatta pohja.

Ensinnäkin ylimääräinen hedelmällinen maaperäkerros poistetaan ja pinta tasoitetaan ja syöksyy. Sitten tehdään tyyny: karkeaa hiekkaa kaadetaan, tasoitetaan ja varovasti täytetään. 10 cm: n päähän kerääntyneestä raakasta ja myös varovasti tamped. Värähtelevää levyä käytetään hiekka / soratyynyn painamiseen; Se toimii bensiinillä. Jos työntekijöillä ei ole omaa levyä, sitä voi vuokrata (edullinen). Tamping and rolling sora / hiekka on erittäin tärkeää, et voi koskaan säästää tätä!

Raunioista on hyötyä siitä, että se ei kosteutta maaperästä. Tyynyn tasaisuus on tarkistettava lasertasolla.

Monet kehittäjät tekevät tyynyn eri tavalla: joku vain hiekasta, joku vain raunioista, joku hiekkakerroksesta ja sitten murskattu kivi. Arvostelukertojen mukaan, kun oikea tamping, kaikki nämä vaihtoehdot toimivat hyvin. Muistutan, että sora ja karkea hiekka ovat hyviä ei-kallioisia maaperä.

Tyynyn päälle on tehty ohut, 3-5 cm: n betonipinta, jonka tarkoitus on luoda tasainen pinta vedenpitävyyden ja eristyksen tekemiseen. Näin ollen ei tarvitse käyttää rahaa sen vahvistamiseen. Karkean sidoksen kovettumisen jälkeen vedeneristys asetetaan. Se voi olla vedeneristyskalvoja kahdessa kerroksessa tai bitumin vedeneristys, sinun täytyy etsiä rahaa ja GWL.

Sitten sopivat eristys - ekstrudoitu polystyreeni vaahto. joka on paljon kestävämpi kuin tavallinen polystyreenivaahto ja joka kestää raskaita kuormia. Lämmitintä tarvitaan niin, että lattiat ovat lämpimiä, noin samassa lämpötilassa kuin huoneessa oleva ilma. EPPS suorittaa myös osittain vesitiivistyksen tehtävän (paitsi liitosten paikat).

Seinän ja lattian eristystä maata vastaan ​​on mahdotonta vertailla. Talvella maaperä, jossa asuintalo on lattioilla ja eristetty päällyste on positiivinen lämpötila, ainakin Euroopan osassa Venäjällä. Sen vuoksi riittää 5 cm: n paksuinen epp.

Lisäksi eristyksen päällä tehdään täysimittainen betoniterä 5-10 cm (paksumpi, sitä enemmän kuormaa tarvitaan). Hän pitää päällysteen lattian, osion; Samanaikaisesti sitä voidaan pitää raskaana lämpöakkujana (tämä on plus), koska se sijaitsee eristeen ja huoneen välissä. Toisin kuin tavanomaiset tasoituslevyt, esimerkiksi lattialaatat, tarvitaan pohjamateriaalilevyjen lattiaan (verkko tai raudoitus). Yleensä se vahvistetaan hitsatulla verkolla 10x10 cm tai 15x15 cm, jonka lanka on 3-6 mm.

Päälevyn päälle on jo päättynyt lattiapäällyste.

Kuvittelin yhden suosituimmista kerrosten rakenteista kentällä, vaikka itse asiassa niitä on useita. Seuraavassa on kaavio:

Tässä: 1 - päälevy (mahdollinen viimeistelypeite voidaan kiinnittää siihen), 2 - EPPS, 3 - vedeneristys, 4 - rouhinta, 5 - murskattu kivi / hiekka / murskattu hiekka, 6 - luonnollinen maa, 7 - - seinä.

Huomaa, että vedeneristys tulee nauhalle, ts. Mahdollinen kosteus maasta on täysin katkaistu huoneesta ja seinistä. Huomaa myös, että eristys on nauhalla, ts. ensinnäkin se osittain katkaisee nauhasta tulevan kylmän, toiseksi se on muodonmuutos sauma. Silti on parempi lämmitää nauha ulkopuolelta ja sokealta alueelta.

Laajennusliitos tarvitaan, jos käytetään lattialämmitystä, kun betonilastin voi äkillisesti kuumentua putkien sisällä ja laajentaa. Jos lämmintä lattiaa ei ole, laajennusliitäntä on vapaaehtoinen.

Ihmiset usein säästävät rakentavia lattioita kentällä. Joku kieltäytyy vedeneristyksestä ja kaikki on hieno: rikkoutuneella rauniolla ei valua vettä ylöspäin ja pohjavesi on syvä. Mutta se on edelleen riskialtista.

Joku kieltäytyy eristyksestä ja täten lämmittää maaperän talon alle. En suosittelisi tehdä niin, sillä lämmitin betonipinnoitteiden lämmityskustannusten alapuolella on pienempi. Minulla on oma betonilattia ilman eristämistä, ja jos teen kaiken uudelleen, olisin ehdottomasti laatinut EPS: n. Ei ole kyse lämmityksen kustannuksista, mutta enemmän mukavuudesta, se juo kylmää lattiasta. Jos betonin alapuolella on EPPS-kerros, niin lattian lämpötila on lähes sama kuin sisäilman lämpötila.

Hyöty maan lattiat on laskettava. Voi olla selvää, että tavanomaisten "riippuvien" kerrosten rakentaminen on halvempaa.

Jos lattiat on valittu maanpinnalla, on tarpeen lämmittää pohjan pohja, muuten kylmäsilta saadaan kosketuspinnan kohdalla levyn ja nauhan pohjan välillä.

Lattiat kentällä eivät tietenkään edellytä järjestelyjä tuotteiden nauhan perustassa. Mutta jos perustus rakennetaan, eikä ole vielä selvää, mitä tapahtuu - lattiat tai lattiat kentällä, on parempi tehdä ilmanvaihto ja sitten, jos päätetään tehdä lattiat kentällä, ilmanvaihto voidaan asettaa.

Olisin onnellinen kommenttisi artikkelin aiheesta, mahdollisista lisäyksistä.
Muista, että kirjailija on tavallinen henkilö, minulla ei ole aina aikaa vastata, jos kysyn rakennustyömaalta kysymyksen.

Dmitri (20.1.2015 01:31)
Hyvää iltapäivää, Dmitri! Onko tarpeen tehdä vahvistusta luonnoksessa ja päätyvyydessä ja miten? Mitä, mitä se antaa? Onko mahdollista tarkemmin, miten ja minkä osan vahvistaminen? Kiitos vastauksesta.

Dmitri (20.1.2015 13:15)
Vahvistusta ei tarvita luonnoslasilla.

Tärkein vahvistus. Vahvistin vahvistuksella, joka oli asetettu ennen kaatamista betonipilareille, niin että myöhemmin vahvistus oli betonin sisäpuolella kaikilta puolilta, kului 7 vuotta - kaikki on kunnossa. Mutta useimmat ihmiset vahvistavat verkkoa silmällä pitäen, se on myös poistettava muovituilla niin, että kaikki on konkreettisia. Ruutu 10x10 cm tai 15x15 cm, lanka 3-6 mm rahaa, ks.

Dmitriy (21.1.2015 1:53)
Hyvä, Dmitri! Minulla on tällainen kysymys. Esimerkiksi makuuhuoneessa, jossa nukumme, lämpimässä kerroksessa, emme laita laatat, kuten aina, mutta esimerkiksi laminaatti- tai lattialaudat. Mitään ei tapahdu, kun se lämmitetään tämän kemian kanssa, ei repeyty, ja onko hartsi erottunut laminaatista tässä lämpötilassa ja mikä on kriittistä?

Dmitry (21.1.2015 13:07)
Laminaattilattia kyllä, lämmittää ja vapauttaa kemian. Sinun on valittava lattialämmitykseen sopiva, pakkauksessa on oltava merkki.

Denis (02.02.2015 12:54)
Kyllä, on parasta tehdä tiivistetyn pohjan rakeisen lattian "kakusta" - otin sen LSK JSC: lle. Jos on hyvä taputtaa sitä, silloin kutistuminen ei ole kauheaa sinulle, ja lattiat kestävät. Ja sitten voit harkintasi mukaan asentaa lämmitetyn lattian (vesi tai sähkö), laita viimeistely kattaa keraaminen graniitti, laatta, laminaatti jne.

Dmitri (02.2.2015 20:25)
Kerro, jos kaadat lämpimän kerroksen heti, kun kaadat pääliitettä

Dmitri Dmitriy (02.2.2015 13:13)
Dmitri, voitte, niin.

Alexander (02.27.2015 16:06)
Hyvää iltapäivää, Dmitry. Kiitos lupaavista tiedoista. Suunnittelin projektin tärkeimpään syväsegmentoituun säätiöön ottaen huomioon kellarin (louhinnan) järjestelyt tulevaisuudessa, toistaiseksi maahan ja päällekkäisyyteen (gb) ilmatilaan. Jos lattia on hyvä lämmittää, pohja ja sokea alue eivät purista meren tangentiaalisia voimia. talonrakennus 200 tonnia. Jokaisella on erilaiset painostusmäärät, ja toinen kysymys, jos jätät pohjan talvella päällekkäisillä ja sokeilla alueilla? Kiitos paljon, jos neuvot.

Dmitri (02.2.2015 14:39)
Alexander, ei ymmärrä täysin maaperää. Onko maa jo poistettu nauhan sisällä? Jos näin on, on vaarallista jättää talveksi tällainen säätiö, jos kellarissa / pohjakerroksessa ei lämmitä / ei lämmitä. Koko nauha voi jäädyttää ja maaperän alle, ja turvotus alkaa myös ulkoiselta puolelta. En ole arkkitehti, vain arkkitehti antaa tarkan vastauksen.

Jos talo on jo rakennettu ja siinä on enemmän tai vähemmän plussa kellarissa, on mahdollista lämmittää sokea alue sielun siedettäviksi, jotta maaperän jäädyttäminen pysyisi mahdollisimman vähäisenä.

Phil (05/19/2015 16:33)
parhaiten - mannermainen maaperä - tiivistetyn hiekan tasoituskerros, EppS, jossa on päällekkäisyys ja liitosten mitoitus ja tasoitus. Hydroitsoli, murskattu kivi, jota ei käytännössä paineta, pysyy karkotettuna tarpeettomana. EPPS säästää sementtimaitoa ja vedeneristyseristystä ja "pad-kompensointina", vaikka se ei olisi siellä

Natalia (08/06/2015 08:47)
Dmitry Hei! Kerro, miten kaadetaan lattiaa talossa ensimmäisessä kerroksessa niin, että vesi ei tule.

Dmitry (06/20/2015 14.44)
Natalia, paksu pötsin hautausmaa + sokea alue talon ympärillä + viemärit talon ympärillä.

Dmitri (10.6.2015 09:50)
Tervetuloa! Voitteko kertoa, onko se mahdollista vaihtaa betonipäällysteen päällä maahan laastilla? ja mihin sijoittaa lattialämmitysputket tai johdot lämpöpattereille epp: issä tai vahvistusverkossa, joka pitäisi roikkua ilmassa?

Linar (20.10.2015 20:06)
Kerro minulle, onko maanpinnan lattiaa mahdotonta lämmitellä, pohjakerros suunnitellaan maanpinnan alapuolelle (meillä on 1,8 metriä) ja 20 cm: n varaus, mukaan lukien tamping. Olen tietoinen siitä, milloin maa antaa talvella lämpöä ja jäähtyy lämpöön. lattian kunto asennetaan osittain sähkölämmitetyn lattian kellarissa, esimerkiksi biljardia, käytävää, pesulaa ja muissa huoneissa

Yevgeny (10/27/2015 10:55)
Erinomainen artikkeli, kaikki on selkeä, ja tärkeintä on selvä! luokka!

Maxim (03/12/2016 21:48)
Hei Dmitry! se on vain psykologisesti, EPSP: tä kytkimen alle ei ole, tunne on edelleen, että koko rakenne puristuu. Onko mahdollista käyttää laajennettua savea 10 cm: n kerroksessa EPPS: n sijasta?

Elena (31.3.2016 15.41)
Hei Dmitry!
Kerro, jos suunnitellaan lattiat, joita ei ole maata, mutta betonilaatat, tarvitsemme vedenpitävyyttä ja eristämistä?

Dmitri (05/29/2017 22:35)
Onko mahdollista ohittaa luonnoslasittumaa, jolloin tyynynpäällinen istuu penoplex / polystyreeni vaahtomuovilla heti? Kiitos vastauksesta.

Lattia maahan nauhan pohjalla

Lämmön kertyminen maalaistalossa tai maatila on lupaus luoda energiatehokas koti. Aseta lattialle itsenäisesti, sijoitettu maahan jossakin nauhalevytyypissä, voit käyttää lasia. Teknologia soveltuu talousarvion rakentamiseen ja laajaan työhön asuntojen rakentamisessa.

Lattian ominaisuudet maassa

Lattiat maalla ovat monikerroksinen rakenne, joka edistää korkealaatuista ilmanvaihtoa ja rakenteellista vakautta. Nauhan muodossa oleva päällekkäisyys on perusteltua rakennuksille, joilla on alhaiset kellarit ja että monoliittisen alustan asentaminen ei ole mahdollista.
Maanpinnalla olevat betonirakenteet sisältävät seuraavat osat:

 • lisäys muodossa seulottu joki hiekka, joka on täynnä;
 • keskipitkänmateriaalimateriaalin kerros - murskattu kivi tai laajennettu savi;
 • karkea sementti laasti;
 • vesihöyry-, höyry- ja lämpöeristyksistä;
 • viimeistely sementti;
 • viimeistely lattia.

Järjestetty kerroksittain rakennuskakku suojaa rakennetta jäätymiseltä, kondensoituneen sedimentin ulkonäkö. Lattia on kestävä, kestävä ja helppokäyttöinen, mutta vaatii taloudellisia investointeja.

SNiP: tietoja kehittäjälle

Lattian laite maadoituslinjalla on tehokas, jos noudatat SNiP 29.13330: n suosituksia vuodelta 2011. Asiakirja sisältää useita ehtoja, joiden mukaan tekniikka on perusteltua:

 1. Vesitiivistystyön suorittaminen. Optimaalinen materiaali on pursotettua polystyreenivaahtoa, joka on sijoitettu rakennuksen pohjan alle. Vaahtolevyt myötävaikuttavat geotermisen lämmön säilymiseen.
 2. Kerrosten optimaalisen paksuuden valinta. Tarve rakentaa rakenne, sen paksuus riippuu pinnan alla olevan kosteuden tasosta, rakennuksen kuormituksesta ja lämmityksen mahdollisuudesta. Kun UHV: tä alle 2 m: n hiekkaväliaineita ei käytetä, ja laskeuma on korvattu kaatamalla. Kuormat, jotka ovat yli 0,2 t / 1 m2, saavat aikaan lujituksen, jonka halkaisija on 4 mm.
 3. Jätevesijärjestelmän läsnäolo. Asutuksen viemäreitä tarvitaan korkeissa pohjavesissä. Yksityisessä rakentamisessa tulvan, pohjaveden tai sulaveden tyhjentämiseen käytetään sadevedet.
 4. Jatkuva täyttö ei-metallisilla irrallisilla materiaaleilla (20 cm hiekkaa ja samaa raunioitumista) myöhemmällä tampingilla estää säätiön samentumisen.
 5. Geotekstilikankaan asentaminen on merkityksellistä ainoastaan ​​suodatinviestinnän tai viemäröinnin järjestämisen yhteydessä. Muussa tapauksessa maaperää ei tiivistetä, mikä rikkoo pohjan voimakkuutta.

Nauhateollisuuden teknologia on optimaalinen maanrakennukseen. Se minimoi kakun jokaisen kerroksen kustannukset, kasvattaa talon elämää, ylläpitävyyttä ja luotettavuutta.

Nauha-alustyypit

Nauhan muotoinen pohja soveltuu rakennusten rakentamiseen raskailta aineilta ja maaperä, joka on heterogeeninen koko alueella. Yksinkertainen rakentamisen järjestelyn teknologia tekee ensimmäisen kerroksen vahvuudesta, estää kutistumista. Nauhapohjan avulla voit varustaa kellarin, jota käytetään talojen rakentamisessa monimutkaisessa kokoonpanossa.
Nauhan, joka toteutetaan asunnon sisä- ja ulkoseinien alapuolella, on ominaista järjestelyn yksinkertaisuus. Tuote tarvitsee runsaasti rakennusmateriaaleja - betonia, muottipesää, vahvistamista jne. Rakennuskäytännöissä luodaan useita teippiperusteita.

Monoliittinen tai täyteaineen rakenne

Rakennettu suoraan rakennustyömaalla. Rakenne vaatii lisävahvistusta ja kovettumisen jälkeen muodostaa jäykkä erottamaton monoliitti.
Säätiö vaatii pakollista metalli- tai puu-muottirakennetta, joka kestää kovettuneen sementin painon ja paineen, se on metalli tai puu. Kehys voi olla irrotettava tai irrotettava. Stabiilisuuden vuoksi betonipainot lämmitetään ja vedenpitävät. Monoliittinen perusta osoittautuu kestävaksi ja kestäväksi.

Esivalmistettu nauhatalusta

Se on asennettu tehtaalta vahvistetuilta betonilohkoilta, jotka on toimitettu rakennustyömaalle, ja ne on yhdistetty vahvistus- ja sementtilaastilla. Asennettaessa matalaa rakennetta hiekkaisella maaperällä, ei saa käyttää tyynylohkoja.
Suunnittelun haittapuolena on se, että se sopii ihanteellisesti elementtien kokoon tulevaisuuden kodin monimutkaisessa kokoonpanossa.
Etuliitetyn liuskan alustan etuja ovat monet:

 • rakentaminen toteutetaan mahdollisimman pian;
 • säätiöiden järjestämiseen liittyvät työvoimakustannukset minimoidaan vuokraamalla erikoislaitteita;
 • töitä voidaan tehdä myös talvikaudella.

Precast-pohjaan on rakennettu kellari tai kellari.

Yhdistetty rakenne

Yhdistettyä nauhamaista perustusta käytetään tarvittaessa vaikeissa maissa, nostaen ensimmäisen kerroksen tasoa rinteessä tai liikkuvassa maaperässä. Rakenne mahdollistaa lämpöhäviön vähentämisen koko talossa.

Kaatopaikat ja tiilimuodot

Runkorakenne kuuluu pitkään pystytettyyn, mutta sitä pidetään kaikkein kestävimpänä - se ei jäätyy eikä se altistu pohjavedelle. Teoksissa valitaan kivien muoto ja niiden yhteys sementtilaastiin. Betonityyppi eroaa edellisestä kiven ja sementin (50/50) yhtäläisellä suhde. Tiiliseinät ovat perusbetonisia tiilimuurauksia. On suositeltavaa käyttää kuivalla maaperällä ja varmista laittaa korkealaatuinen vedeneristys.
Teippi-pohja soveltuu lattian asettamiseen maahan betoni-, kivi- ja tiilitalle, joiden tiheys on yli 1300 kg / m3.

Teippi monoliitin edut

Nauhan muodossa olevat säätiöt mahdollistavat maanalaisen maan asumisen, yksityisen talon eristämisen varustamiseksi. Suunnittelulla on monia etuja:

 • estää epäsymmetristen kaasujen tunkeutumisen kotona asianmukaisella vedeneristys- ja täyttöpakkauksella.
 • maanalaisessa tilassa ei tarvitse asentaa ilmanvaihtojärjestelmiä.
 • betonin maaperä ja betoni keräävät lämpöä, joka soveltuu rungolle ja muille taloja, joissa on ohutta seinää.
 • Betonipinnoitteet - kätevä pohja, ihanteellinen terminen alusta "lämpimän lattian" järjestämiseksi.
 • lämmöneristysrakenne vähentää säätiön jäädyttämisvaaraa ja sen laajenemista.
 • viestinnässä, joka on asetettu täyttöasteen tasolla, tarvitaan vähäinen eristys.

Nauharakenteen sisäpinta täytetään, eristetään ja vedenkestävä ennen betonilattian asentamista.

Materiaalinvalintatekniikka

Rakennusmateriaalit lattialevyjen järjestämiseksi nauhan pohjalla on valittu rakentamisen tasosta riippuen. Rakennuskustannusten alentamiseksi pintakäsittely suoritetaan ylhäältä alas:

 • vahvistava runko, joka kestää linoleumia, mattoa, laminaattia, laattoja, lankkuja tai monikerroksisia vaneripohjia;
 • pinnoitettu eristys, vähentämällä lämmityspisteiden määrää;
 • vedeneristys, lähinnä - ruberoidi, kalvo;
 • kivi kellari 4-7 cm paksua sementin M200, raunioiden ja hiekan perusteella;
 • muodostavat hiekkipyyhkeen, joka on tamped kanssa tärisevä levy syvyyteen 20-30 cm.
 • kaada pääkivet kestävästä betonista.

Valitut materiaalit mahdollistavat teknisesti oikean lattianrakenteen. Raaka-aineiden määrä voidaan tunnistaa suunnilleen. Vakiona lattiapintaan maaperän tasolla tarvitaan 30 cm hiekkaa, 5-10 cm betonia, 10 cm eristys, 5-7 cm levytettä ja viimeistelymateriaaleja.

Liuskajohtojen lattian sovittaminen

Kaikki teokset on jaettu useaan vaiheeseen. Kun suoritat jokaisen, on noudatettava algoritmia - niin muotoilu on vankka ja luotettava.

Sand-vuodevaatteet

Ennen tapahtumien aloittamista on otettava huomioon tarve puristaa raaka-aineet - manipuloinnit kompakti hiekkalaatan. Tehtävät suoritetaan vaiheittain:

 1. Hiekka asetetaan 10-15 cm kerroksella ja kuivassa muodossa värähtelevää levyä.
 2. Tiivistetty materiaali kastellaan letkulla, jossa on suihkusuutin. On tärkeää, ettei materiaalia ole liian kosteaa, koska tulevaisuudessa se ei tamp.
 3. Re-tiivistys suoritettiin. Tärisevää levyä käytetään kahdesti muuttamalla liikkeen suuntaa.
 4. Toistuva hiekan kaataminen on käynnissä.

Kostutetulla materiaalilla täytyy kävellä useita kertoja tärisevällä levyllä ja odottaa kerroksen kuivumista.

Vahvikehikon rakentaminen

Nauhan tyyppisiä perustuksia on vaikea vahvistaa - prosessi on työvoimavaltainen. Asiantuntijat neuvovat seuraamaan vaiheittaista työtapaa:

 1. Aseta useita sileitä poikkipalkkeja, joiden läpimitta on 6-8 mm ja jotka ulottuvat 100 mm: iin.
 2. Laske vaihe - etäisyys, jolla sementtilaasti kaadetaan.
 3. Aseta pituussuuntainen vahvike, jonka läpimitta on 12-16 mm poikittaisissa tappuissa. Alahihnan muodostaminen.
 4. Yläosastojen pystysuorassa asennossa.
 5. Aseta elementteihin 2 pitkittäisvaijereita. Alahihnan muodostaminen.

Vahvistimen hammasliitokset on hitsattu, sidottu kiinnikkeillä tai liukureilla.

Pouring säätiö tyyny

Säätiö on luotu valmiiksi valmistetusta romumien ja hiekan tyynystä. Betonipaino valmistetaan sementin M200 ja muiden materiaalien perusteella suhteessa 1: 3: 6. Itsekiinnitys koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Täytä aloituskerros 10 cm paksuudella.
 2. Sekundaalinen seos seoksesta korkeuteen 40-50 cm.
 3. Massan tiivistäminen räjäyttäjillä tai punkturointi ristikolla.

Työajan lyhentämiseksi sementtilaasti kaadetaan kerralla.

Vedeneristyskerroksen asettaminen. Höyrysulku

Teosten on tarkoitus suojata maanalainen rakenne kosteudelta. Esivalmistettu jalusta antaa tasalaatuisia päällystysaineita fuusioitumiseen tai tarttumiseen. Esikyllästämismenettely on merkityksellinen pohjaveden läheisen sijainnin tai kellareiden järjestelyissä.
Vedeneristysprosessi toteutetaan rakentamisen algoritmin mukaisesti:

 1. Polyetyleenikalvon paksuus 150 mikronin pino päällekkäin 15-20 cm ja liimaa sitten saumat.
 2. Luotettavuuden suojaamiseksi kosteudelta ja lauhteen läpäisevyydeltä katetaan samalla tavalla toinen hydrosuojauskerros.
 3. Lämpöeristys tehdään vaahtomuovilla tai ekstrudoitulla polystyreenivaahdolla. Ne asetetaan kerrokseksi 10 cm.

Käytä polystyreeniä suojaamaan sitä kosketukselta muovikalvon sementtiastian kanssa.

Lattiatyypit

Lattian järjestäminen maahan tapahtuu kahdella tekniikalla: kuivaksi ja irtotavaraksi. Teknologian valinta jätetään sivuston omistajan harkintaan.

Kuiva levitys

Tekniikka mahdollistaa kerrosten - tyynyjen muodostumisen murskatun kiven, hiekanpoiston, rouhintavanteen ja vedenpitävyyden perusteella. Käytä sitten erikoisvalmisteita lattiapäällystettä. Valmistetut formulaatiot on muotoiltu näin:

 1. Asenna majakat (nauhat tai profiilit), kiinnitä ne kittiin.
 2. Majakat nukkuvat nukkumassa koostumuksesta. Levitä materiaalia vedeneristyskerroksessa.
 3. Sijoitetut levyt, jotka on kiinnitetty liimatiivisteellä tai käyttäen itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on 19 mm.

Asennuksen päätyttyä kalvon reunat katkaistaan ​​ja muodostuneet raot suljetaan tiivisteellä.

Itsetasoava lattiapinnoite

Itse tasoittava lattiatekniikka luo täydellisen tasaisen pinnan myöhempää viimeistelyä varten. Kansijärjestelyllä on useita ominaisuuksia:

 1. Vedeneristyskerros puhdistetaan pölyltä ja käsitellään nestemäisellä lasilla, joka on laimennettu vedellä suhteessa 2: 1. Pinta käsitellään 2-3 kerroksella kunkin kuivumisen jälkeen (1 tunti);
 2. Kaatamalla valmistettu seos valmistetaan käsin irtotavaran ja veden avulla. Koostumus on säilytettävä 10 minuutin ajan ja toistettava erä.
 3. Massa kaadetaan lattialle kerroksella 0,3-1 cm ja tasoitetaan lastalla.
 4. Ilmakuplat poistuvat - neulan rullaa rullataan pinnalle.
 5. Kuivauksen jälkeen muodostunut seos poistetaan käyttämällä kittiverkkoa.
 6. Viimeistely suoritetaan massan kiinteytymisen jälkeen.

Kiinteän sementin järjestely kompensoi kotimaan kuormitusta, eliminoi seinien kutistumisen, eristää melun lämmityslaitteistosta.

Rakennussäännöt

Suorita lattiat maan päällä, yritä tarkkailla kerrosten rajoja, suorittaa polkumyynti ja asettaa vedenpitävyys majakkain. Suorittaessaan viestintää, aseta johdot metallirasiaan, jonka reiät on suljettava. Muista tarkistaa kerrosten laatu - vain tällä tavalla rakenne saa kestävyyttä ja luotettavuutta. Maaperän lattia voidaan pinnoittaa eristeellä, jonka päälle levyt, laatta tai laminaatti asetetaan.
Lattian teknisesti oikein muotoilu, kerrosten korkeuden tarkka valvonta, nauhojen säätö, tuote kestää jopa 50 vuotta.

Lattiat yksityisen talon pohjakerroksessa ilman kellarissa

Muita tämän aiheen aiheita:

Laitteen lattian asettelu talossa, kellari, autotalli tai kylpyamme

Taloissa, joissa ei ole kellareja, ensimmäisen kerroksen lattia voidaan suorittaa kahden järjestelmän mukaan:

 • maanpinnasta - suoraan maahan tai lokeihin;
 • tai ylärajaan ilmastoidun maan alla.

Kumpi kahdesta vaihtoehdosta on parasta ja helpompaa?

Taloissa, joissa ei ole kellarikerroksia, lattiat maan päällä ovat suosittu ratkaisu kaikissa huoneissa alakerrassa. Lattiat maassa - halpa, yksinkertainen ja helppo suorittaa, on myös edullista järjestää kellariin, autotalliin, kylpyyn ja muihin kodinhoitohuoneisiin. Yksinkertainen muotoilu, nykyaikaisten materiaalien käyttö, sijoittaminen lattialämmityspiiriin (lattialämmitys), tekevät tällaisista lannoista mukavan ja houkuttelevan.

Talvella täyttö on aina positiivista. Tästä syystä pohjan pohjalla oleva maa jäätyy vähäisemmäksi - maaperän pakkastumisen vaara vähenee. Lisäksi lattian lämpöeristeen paksuus maanpinnalla voi olla pienempi kuin tuuletetun maanalaisen maan yläpuolella olevan lattian lämpötila.

On parempi luopua lattiasta maan päällä, jos täyttö maaperällä on liian suuri, korkeus on yli 0,6-1 m. Tällöin täyttö- ja maaperän tiivistämisen kustannukset voivat olla liian suuret.

Maapohjainen lattia ei sovi rakennuksiin, joissa on paalu tai pylväspohja, jossa on grilli, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Kolme lattiapäällysteiden konseptia kentällä

Ensimmäisessä muunnelmassa lattian betoni-monoliittinen vahvistettu laatta on lepäävät seinämät, kuva 1.

Betonin kovettumisen jälkeen koko kuorma siirretään seiniin. Tässä suoritusmuodossa monoliittinen teräsbetonilattialasta on lattialevyn rooli, ja se on laskettava lattian normatiivisesta kuormituksesta, sillä on oltava sopiva vahvuus ja lujuus.

Maata käytetään täällä vain väliaikaisina muottirakenteina betonilaattojen laitteille. Tällaista lattiaa kutsutaan usein "alakattoon".

Suspendoitu lattia kentällä on tehtävä, jos lattian alla on maaperän kutistumisriski. Esimerkiksi rakennettaessa taloa turvehuville tai irtotavaran korkeudelle yli 600 mm. Mitä paksumpi täyttökerros on, sitä suurempaa riskiä, ​​että maa-aineksen merkittävyys sattuu olemaan ajan mittaan.

Toinen vaihtoehto on pohja lattialle - laatta, kun teräsbetoninen monoliittinen laatta, joka kaadetaan maan päälle koko rakennuksen alueelle, toimii tukena seinille ja pohjalle lattiaan, Kuva 2.

Kolmas vaihtoehto mahdollistaa monoliittisen betonilaatan asentamisen tai puun viivästymisen asettamisen irto-maaperän laakereiden välisiin aukkoihin.

Tällöin laatta- tai lattialokia ei ole liitetty seiniin. Lattian kuormitus siirretään kokonaan maahan, kuvio 3.

Viimeisenä vaihtoehtona on oikea puhelu maanpinnalla, josta tarina menee.

Lattiat kentällä olisi tarjottava:

 • rakennusten lämmöneristys energiansäästöolosuhteista;
 • mukavat hygieniaolosuhteet ihmisille;
 • suojelu maaperän kosteuden ja kaasujen tunkeutumiselta tiloissa - radioaktiivinen radoni;
 • estää vesihöyryn kondensoitumisen lattiarakenteen sisällä;
 • vähentää iskukohinan lähettämistä rakennusten rakenteisiin viereisissä tiloissa.

Maa-tyynyn täyttö maahan

Tulevan kerroksen pinta nousee vaaditulle korkeudelle järjestämällä jumittumattoman maaperän tyyny.

Pyykinlaitteiston materiaalina voidaan käyttää mitä tahansa maaperää, joka on helppo sekoittaa: hiekka, hieno murskattu kivi, hiekka-sora-seos ja matala pohjavesi - hiekkapohja ja siipi. On hyödyllistä käyttää paikoillaan olevaa maata perustuslaitteesta, kaivosta ja jäteveden saostussäiliöstä (paitsi turpeesta ja mustasta maaperästä).

Tyynyn maata tiivistetään perusteellisesti kerroksittain (ei paksummalla kuin 15 cm: llä) täyttymällä vettä kaatamalla. Maaperän tiivistymisaste on suurempi, jos käytät mekaanista väärinkäyttäjää.

Säiliön paksuuden on suositeltavaa olla 300-600 mm. Koko maata ei ole vielä mahdollista puristaa maaperän tilaan. Siksi maaperä lopulta laskeutuu. Paksu kerros löysä maaperä voi johtaa liian suureen ja epätasaiseen lattian tyhjennykseen.

Jotta suojaa maakaasuja vastaan ​​- radioaktiivinen radoni, on tyynyssä suositeltavaa tehdä päällystetty murskattu murskattu kivi tai laajennettu savi. Tämä taustalla oleva kapeneva kerros on tehty vähintään 100 mm: n paksuiseksi. Tämän kerroksen alle 4 mm: n hiukkasten pitoisuus saa olla enintään 10 painoprosenttia. Tarttuvat kerrokset on tuuletettava.

Pintakerroksen päällyskerros suojaa kaasuilta lisäksi lisälämmöneristys lattialle. Esimerkiksi 18 cm: n paksun saviastian kerros. Lämpöä säästävä kapasiteetti vastaa 50 mm. vaahtomuovi. Eristyslevyjen ja vedenpitävien kalvojen puhkeamisen estämiseksi, jotka eräissä lattiarakenteissa asetetaan suoraan sängylle, kaadetaan tasoittava kerros hiekkaa, joka on kaksinkertainen täyttöfraktion paksuuteen tiivistetyn kerroksen raunioon tai laajennettuun saviin.

Ennen maatyynyn polttamisen aloittamista on tarpeen asentaa vesiputket ja viemäriputket sekä talotekniikan lämmönvaihtimen putket talon sisäänkäyntiin. Tai laita tapauksissa asennusputkia niihin tulevaisuudessa.

Pohjakerroksen muotoilu

Yksityisessä asuntorakentamisessa lattia on maan päällä yksi kolmesta vaihtoehdosta:

 • lattia maahan betonipinnoilla;
 • lattialla maan päällä kuivalla tiimiastialla;
 • lattialla maahan puulattiat.

Betonikerros on maassa huomattavasti kalliimpi, mutta luotettavampi ja kestävämpi kuin muilla rakenteilla.

Betonikerros maahan

Lattiat ovat monikerroksinen rakenne, Kuva 4. Siirry näiden kerrosten läpi alhaalta ylöspäin:

 1. Maaperäpinnalle asetetaan materiaali, joka estää suodattamisen juuri asennettuun betoniin (esim. Muovikalvolle, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm). Kalvo johtaa seiniin.
 2. Huoneen seinämien ympäröimänä lattian kaikkien kerrosten kokonaiskorkeuteen ne kiinnittävät erotusreunakerroksen, joka on tehty 20-30 mm: n paksuisista nauhoista, eristetyistä levyistä leikattuina.
 3. Sitten järjestää monoliittinen betonivalmiste, jonka lattian paksuus on 50-80 mm. lean betoniluokasta B7.5-B10 sorafraktioon 5-20 mm. Tämä on tekninen kerros, joka on suunniteltu tarrojen vedeneristämiseen. Betoniliitoksen säde 50-80 mm: n seinämille. Betonituotteita voidaan vahvistaa teräs- tai lasikuituverkolla. Verkko sopii laatan pohjaan vähintään 30 mm: n betonin suojakerroksella. Betonipohjien vahvistamiseen voidaan käyttää myös teräskuitua, jonka pituus on 50-80 mm ja läpimitta 0,3-1 mm. Kovettamisen aikana betoni peitetään kalvolla tai kaadetaan vedellä. Lue: "Koostumus ja lean betoniluokan B10 valmistus"
 4. Karkaistulle betonilevyvalmisteelle liimattu vedeneristys liimataan. Kummallekin kummallekin seinälle levitetylle kerrokselle asetetaan joko kaksi kerrosta vedeneristys- tai kateaineita bitumipohjaan. Telat kääritään ja kiinnitetään 10 cm: n päällekkäisyydellä. Vedeneristys on esteenä kosteudelle ja suojaa myös maakaasujen tunkeutumista taloon. Lattian vedeneristyskerroksen tulisi aina olla yhteydessä samanlaiseen vesitiiviin seinämikerrokseen. Elokuva- tai rullamateriaalien päänivelet on suljettava.
 5. Lämmöneristyslevyt asetetaan vesikaasun eristekerrokseen. Suulakepuristettu polystyreenivaahto on ehkä paras vaihtoehto lattiaeristykseen maassa. Käytetään myös vaahtoa, PSB35: n (asuintilat) ja PSB50: n tiheyttä raskaissa kuormissa (autotalli). Polystyreeniä tuhoutuu ajan myötä kosketuksella bitumin ja alkalin kanssa (nämä ovat kaikki sementti-hiekkaviilut). Siksi ennen polymeeri-bitumipäällysteen vaahdon asettamista tulisi asettaa yksi kerros muovikalvoa, jonka päällekkäisyydet ovat 100-150 mm. Eristekerroksen paksuus määritetään lämpölaskennalla.
 6. Pohjusteinen kerros (esimerkiksi polyeteenikalvo, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm) asetetaan lämpöeristekerrokseen, mikä luo esteen kosteudelle, joka sisältyy juuri asennettuun betonilattialastukseen.
 7. Sitten monoliittinen vahvistettu kerros asennetaan "lämmin lattia" -järjestelmään (tai ilman järjestelmää). Kun lattialämmitys on välttämätöntä lämpöliitosten aikaansaamiseksi lasilla. Monoliittisen tasoituksen on oltava vähintään 60 mm paksu. se on valmistettu betonista, joka ei ole alle B12,5 tai sementti- tai kipsisideaineen pohjalta, jonka puristuslujuus on enintään 15 MPa (M150 kgf / cm2). Teräsvahvistettu teräs hitsattu teräsverkko. Ristikko sijoitetaan kerroksen alaosaan. Lue: "Kuinka tehdä betonilattiat." Betonimateriaalin pinnan perusteellisempaa tasoittamista varten, varsinkin jos valmiin lattian on valmistettu laminaatista tai linoleumista, betonikerroksella levitetään itsetasaava laasti esivalmistetuista kuivista seoksista, joiden paksuus on vähintään 3 cm.
 8. Asennetaan lattiapäällysteeseen.

Tämä on klassinen kerros kentällä. Sen perusteella erilaiset versiot ovat mahdollisia - sekä rakentamisessa että käytetyissä materiaaleissa, sekä eristyksissä että ilman sitä.

Vaihtoehto - betonilattia maahan ilman konkreettista valmistelua

Käyttämällä nykyaikaisia ​​rakennusmateriaaleja betonilattia on usein tehty ilman betonikerroksen kerrosta. Tarvittaessa betonikerroksen pohjana on käytettävä polymeeri-bitumikoostumuksella kyllästettyä paperi- tai kangaspohjalla olevaa rullaavaa vedenpitävyyttä.

Lattiat, joissa ei ole betonituotteita, käytetään vedenpitävänä kestävämpiä polymeerikalvoa, jonka paksuus on 0,4 - 2 mm ja joka sijoitetaan suoraan maahan.

Jos lämmöneristyskerroksen laitteeseen käytetään profiililiitoksista valmistettua suulakepuristettua polystyreenivaahtoleimaa, tällaisia ​​levyjä voidaan sijoittaa suoraan maanpinnan täyttöön. Tässä tapauksessa polymeerikalvon vedeneristys asetetaan eristyskerroksen päälle.

On huomattava, että olohuoneessa lattialämmitys on pakollinen.

Lattia päällystettiin kuivalla tiimilla

Lattiat ylhäällä laakerikerroksena betonipinnoitteiden sijaan on joissakin tapauksissa edullista valmistaa kuivajauhat kipsi-kuitulevyistä, vesitiivis-vanerivuorista ja eri valmistajien tehdasvalmiudesta.

Talon ensimmäisen kerroksen asuintiloissa yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto olisi asentaa lattia maanpinnalle kuivalla modulaarisella lattiapinnoitteella, Kuva 5.

Paavali, jolla on tiimi laasti, pelkää tulvia. Siksi sitä ei pitäisi tehdä kellarissa eikä myös kosteissa tiloissa - kylpyhuone, kattilahuone.

Lattia maanpinnalla komposiittipinnoitteella koostuu seuraavista elementeistä (asennot kuviossa 5):