Kaivoksen rakentaminen veden talteenottoon kellarista

Oikea varustaminen omalla kuopalla kellarissa on helppoa, jos niiden toiminnallisuus otetaan huomioon sivuston geologisten ja ilmastollisten olosuhteiden mukaan. Joissakin tapauksissa heidän läsnäolostaan ​​oletetaan asennettavan prosessilaitteita. Hyvin sijoitetut pohjavedet tai niiden syklinen nousu vaativat entistä tarkempaa suunnittelumallia, jotta kellari voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen riippumatta kaudesta tai talon ulkopuolella olevasta säästä.

Kuoppien tyypit ja toiminnot

Suorita 2 päätehtävää:

 • veden keruu ja hävittäminen;
 • kellari luonnollinen valaistus.

Rakennuskoodit eivät säädä pakollista laitetta matalissa yksityisissä talouksissa, mutta tehokkaan suojan veden tuhoisalle vaikutukselle rakennuksen perustalle on syvällinen syventäminen välttämätöntä.

1. Pihdit ikkunoissa.

Kellarin laite ei ole useinkaan rajoitettu pienten varastojen luomiseen tuotteille - säätiön koko sisäinen tila on asettunut. Rakennusikkunan kellarikerroksessa, joka jäisi maanpinnan alapuolelle (sokea alue). Tätä tarkoitusta varten ne tekevät sisennyksiä maahan pohjan ulkoseinän lähellä. Niiden avulla voit päästä auringonvaloon, järjestää ylimääräistä luonnollista ilmanvaihtoa. Ne on rakennettu siten, että saostuminen ja pohjavesi eivät pääse ikkunaan ja jo vuotanut kosteus valutettiin viemärijärjestelmään tai kaivoihin.

Priyamki voi olla sellaisia ​​muotoja:

 • suorakulmainen;
 • puolisuunnikkaan;
 • puoliympyrän muotoinen.

Jotkut suorittavat lisäksi teknisten aukkojen toimintaa laitteiden ja suurien tuotteiden toimittamiseen kellariin. Vähimmäisetäisyys ulkoreunasta seinään ei saa ainoastaan ​​varmistaa huoneen valaistuksen, vaan myös siirtää paloletku taipuilla ilman murtumia.

Järjestäytynyt veden keruu on toivottavaa suojata materiaalien arvoja (työpaja, kuntosali, viinikellari, autotalli) luonnonkatastrofeista tai onnettomuuksista sisäisissä putkistoissa. Syvennyksen pohjan ikkunoiden alle pitäisi tehdä, jos aukot sijaitsevat alle 0,2 metrin etäisyydellä maanpinnasta. Tämä suojaa rankkasilta, sulaa lunta ja roiskuu, kun tippa putoaa rakennuksen sokea alueelle.

2. Viemäröintivälineet.

Ne tarvitsevat välttämättä, kun pohjavesi ilmestyy keväällä kellarissa muutaman vuoden kuluttua talon rakentamisesta. Tätä helpotetaan seuraavilla syillä:

 • teknologian rikkominen, huonosti käytettävien materiaalien käyttö rakennuksen rakentamisen aikana;
 • kuormien virheellinen laskeminen, säätöön liittyvien halkeamien muodostuminen, vedenpitävyys;
 • vedenpinnan huomattava lisääntyminen taustalla olevissa maissa (sedimenttien liiallinen saostuminen / sulaminen, uusien lähteiden syntyminen, uimarantojen synnyttäminen keinotekoisilla rajoilla uuteen rakentamiseen lähialueilla);
 • poistu vedenpoistojärjestelmän seisomasta (tukkeutuminen roskia, puristava maaperä, automaattinen tyhjennyspumppu).

Hankkeessa on sähköpumppu nesteen pumppaamiseksi, jos yksittäinen lämpöpiste sijoitetaan kellariin. Lattian kaltevuus tulisi suunnata tällaiseen syvennykseen.

Kuonan rakentamisen tekniset ominaisuudet

Helpoin ja nopein tapa on ostaa tehdasvalmisteinen muotoilu. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain kaivaa oikea kuoppa ja antaa veden tyhjennys.

Runko on valmistettu tällaisista materiaaleista:

 • Komposiitti (propeeni, polyesteri, lasikuituvahvisteiset). Ristikko pystyy kestämään auton painon. Niissä on käytännöllistä varustaa maanpinnalle asennetut urat ihmisten ja laitteiden mahdollisten liikkeiden paikoissa.
 • Galvanoitu teräs. Samaan säleikköön sisältyvä suoja suojaa ulkomaiselta läpäisykyvyltä pitkin kuoppaan ja maaseudulla, joilla ei ole pysyvää asuinpaikkaa.

Valmiit tuotteet voivat olla eri versioita määritetyissä olosuhteissa: autojen ja jalankulkijoiden kuormitukset, korkea pohjavesi (vahvistettu vedeneristys), asennus eristysalustuspinnoitteeseen.

Standardi sisältää seuraavat tuotteet:

 • asuminen;
 • kattaa verkko;
 • asennussarja.

Kellarin järjestelyn tällaisten tuotteiden ainoa haitta on niiden kustannukset, joten monet omistajat haluavat tehdä niistä itselleen.

Pitää ikkunan alla

Suunnittelu tulisi ottaa vaiheittain ottaen huomioon mahdollisuudet geologisten, ilmastollisten ja toimintaolosuhteiden muutoksiin. Kahden ensimmäisen luokan (pitkän aikavälin syklit ja kehityssuunnitelma) tiedot voidaan hankkia paikalliselta arkkitehtitoimistolta.

Kuonasuunnittelun yksilöllinen rakenne kehitetään seuraavien parametrien perusteella:

 • Kaivon leveys valitaan 1,5 kertaa samasta ikkunasta.
 • Viimeistetyn syvennyksen syvyys kuorimateriaalien ja verhousmateriaalin jälkeen tulee olla aukon alle 0,25 m.
 • Läpiviennin pohjatason pinta-ala on oikeassa suhteessa ikkunaryhmän pinnan kanssa. Suorakulmainen muoto säästää talon tilaa maanpinnalla. Etäisyys seinämästä saadaan välillä 0,8-1 m.

Tärkein vivahde on jäteveden purkautuminen. Jos vedet sijaitsevat hyvin kellarikerroksen alapuolella, vedenpoisto tapahtuu rei'itetyn putken läpi kaivoon, jonka syvyys on vähintään 1,5 m. Kosteuden leviäminen tehdään jalkapohjasta jalustan alapuolelta.

Suuri vesi maaperässä edellyttää putkien liittämistä viemärijärjestelmään tai erilliseen kaivoon, joka on poistettava paikan päällä. Ennen lattian asentamista vedenpitävä ja alapuolisen pohjan lämmitys suoritetaan. Alempi taso kulkee kaltevuudella kohti viemäriä.

Seinien kaatamisen vaiheessa betonilla muotti on tehty levyistä tai vanerista. Monoliitin paksuus valitaan vähintään 15 cm: iin. Jotta nestettä ei pääse saostumaan tai puhdistaa alue ja suuret roskat tulemasta voimakkaisiin tuulisiin, on suositeltavaa nostaa yläreunat kaivoista 0,15-0,2 m: n korkeudella sokea alueelta. Vahvistusta tässä rakenteessa käytetään harvoin - seinälle on tehtävä vain jäykkä liitäntä ankkureilla (esimerkiksi pitkät kynnet, jotka on asennettu puoliksi). Lisävastuu sadevedestä on koristeellinen visiiri.

Viemärikaivo

Jotta kellarissa oleva vesi voitaisiin pumpata yhdestä pisteestä, siihen on järjestetty valuaukot, joihin lattian kaltevuus ohjataan. Seinät ovat betonisia suorakaiteen muotoisia, joiden seinämän paksuus on 0,13-0,15 m.

Vaiheittaiset toimet toteutetaan tämän järjestelmän mukaisesti:

 • Kaivaa 1 kuutiometrin kuoppaan. m kellarikerroksessa kellarin keskustassa. Koko on suoraan verrannollinen maanalaiseen alueeseen.
 • Tee toinen syvennys tavallisen kauhan halkaisijan alaosaan. Aseta ruostumattomasta teräksestä valmistettu säiliö siihen - pumpun imusuutin tulee olemaan.
 • Seinät on asetettu kiinteästä punaisesta tiilestä (silikaatti on vähemmän vettä kestävä).
 • Tiili voidaan suojata 3 cm: n paksuisella tai keraamisilla laatoilla peitetyllä sementtilaastilla.
 • Yläosa suljetaan lujituksella, joka sallii letkun laskemisen, mutta ei putoa jalkaan.

Usein tulvissa kellarissa leirit voivat toimia maan kausivaihtelun nousun indikaattorina. Tätä varten tee-se-itse asenna ruostumattomat (alumiiniset) säiliöt, joiden kapasiteetti on noin 250 litraa, ja joissa on poratut reiät seinissä lattiatason alapuolella. Kun vesi tulee näkyviin, sähköpumppu, jossa on kelluva automaatti, kytkeytyy päälle ja se pumpataan ulos myrskyviemäriin. Tämä lähestymistapa estää tulvat varhaisessa vaiheessa. Ajan myötä kellariin tulleen veden määrä vähenee ja pumppu käy harvemmin useamman kerran.

Pitkä ikkuna kellariin: laite, rakenteiden tyypit

Lähes jokainen talo, tai vain maalaistalo, ei voi tehdä ilman kellaria. Hyvin usein se on varustettu kellarissa, ja matalatasoiset ikkunat (maanpinnan tasolla) käytetään tuottamaan sille luonnollinen valo. Kyllä, ja kaupunkirakennuksissa kellarissa tällaiset ikkunat eivät ole harvinaisia. Yleensä valaisin tai suojaava kaivo asetetaan pohjaikkunan lähelle. Tämä muotoilu mahdollistaa ikkunoiden suojaamisen lian ja kosteuden läpäisemisestä ja mahdollistaa myös päivänvalon käytön maksimoimisen. Tuotantonormit ja koot voivat vaihdella rakennustyypin ja kellariikkunoiden koon mukaan.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin niiden tarkoitusta, tyyppejä ja niiden asennusvaihetta.

Tarkoitus ja ominaisuudet

Tämän elementin päätavoite on rajoittaa pääsyn rakennusseinien osaan, jossa maapinnat sijaitsevat. Kaivon laite suojaa itse ikkunoita ja kellarin kokonaisuutena. Tämä rakenne ei salli lunta, sula vettä, roskia ja eläimiä pääsemästä kellariin, ja tällaiset suojat kestävät paljon kauemmin.

Ristikko suojaa ikkunoita mekaanisilta vaurioilta ja ei käytännössä estä valoa pääsemästä sisään.

Kellarikkunan tärkeä tarkoitus on päivänvalon käyttö huoneeseen. Kevyet kuopat on suunniteltava siten, että auringonpaisteen enimmäismäärä laskee kellariin ikkunoiden kautta. Ikkunoiden läsnäolo kellarissa tai kellarissa voi vähentää sähkön kustannuksia valaistukseen, koska se mahdollistaa luonnollisen päivänvalon käytön.

Jos kellari on hyvin hoidettu, päivänvalo parantaa huomattavasti ihmisten pitkäaikaisen oleskelun mukavuutta. Näin ollen valokaari ei ole vain suojarakenne, vaan tärkeä toiminnallinen elementti.

Ja jos teet eniten mielikuvitusta, voit tehdä tästä suunnitelmasta upean koriste-elementin talosi julkisivun.

Kaivojen mitat lasketaan itse ikkunoiden koosta ja siitä, kuinka syvälle ne istutetaan maahan. Yleensä kaivon pituus (seinän suuntainen osa) on puolitoista kertaa ikkunan leveys. Ja toinen puoli (kohtisuorassa seinää kohti) ei saa työntyä yli 1 m. Paras vaihtoehto on 70-80 cm. Kaivon syvyys määräytyy ikkunoiden alareunan sijainnin mukaan: pohjan on oltava noin 20 cm ikkunan alapuolella. On myös suositeltavaa suunnitella kaivon pohjan pieni kaltevuus (noin 3-5 astetta).

Tämän rakenteen muoto voi olla hyvin erilainen: puoliympyrä, trapetsi, neliö. Mutta silti kätevä ja käytännöllinen suorakulmainen muoto.

On myös erityisiä SNiP: t - nämä ovat rakennuskoodeja ja -määräyksiä, joiden avulla suunnittelun on oltava sopusoinnussa. Suunnittelussa on tärkeää määritellä, mitä nämä normit ovat rakennukselle.

Miten järjestää viemäröintijärjestelmä

Kellarissa olevan kosteuden välttämiseksi on tarpeellista varustaa kuopat tyhjennysjärjestelmällä, joka mahdollistaa veden poistamisen rakennuksesta. Se voi myös vaatia kaivon seinämien ja liitossauman lisäeristystä.

Kaavion laitteen kuoppaan tyhjennysjärjestelmällä.

Jos rakennus on vedenpitävällä tyynyllä, voit tehdä yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Tätä varten sinun on lähdettävä putkesta, jonka halkaisija on 6-8 cm ja pituus noin 1 metrin syvennyksen alapuolella. Kellari-kuoppaan menevän putken reikä on suljettava erityisellä kuivatushihnalla. Veden tehokkaamman tyhjentämisen vuoksi lattia on sijoitettava tiettyyn kallistumaan rakennuksesta (kohti tyhjennysaukkoa). Kaivon pohja on peitettävä kerroksella sora noin 3-4 cm. Tällainen yksinkertainen menettely estää maata irtoamasta ja roskat eivät tukkene putkea.

Tapauksessa, jossa pohjaveden pinta on lähellä pintaa, vaaditaan vakavampi vedenpoistojärjestelmä. On parasta järjestää pyöreän vedenpoiston koko rakennuksen ympärysmitta (noin 50 cm etäisyydeltä pohjasta). Ja kaivoista, jotta vesi pääsee tyhjentämään yleiseen viemäröintijärjestelmään.

Lisäksi tarvitset vedenpitävyyden seinien ja laajentamisen yhteyden kaivon ja rakennuksen välillä. Kaivon seinät voidaan käsitellä bitumimastilla. Sauma tiivistetään geotekstiilillä tai kateaineella. Vedenpitävyys yhdessä vedenpoistojärjestelmän kanssa suojaa rakennuksen luotettavasti kosteudelta kellariikkunoiden sivulta.

Valmiiden rakenteiden asennus

Nykyaikaiset rakennusalan yritykset tarjoavat nykyään melko laajan valikoiman valmiiksi rakennettuja rakenteita pitsien rakentamiseen. Ostaessasi tällaista tuotetta, voit vaivattomasti varustaa haudan kellarissa: ainoa asia, jonka täytyy tehdä kovasti töitä, on kaivaa kaivo ostetun rakenteen mittasuhteisiin.

Valmisrakennuksen asennus.

Tänään valmistetut kaivut on valmistettu eri materiaaleista. Se voi olla sinkitty teräs, propyleeni, muovi tai polyesteri. Viimeinen vaihtoehto, joka on vahvistettu lasikuidulla, on niin vahva, että sen rakenteet kestävät helposti aikuisen painon, mutta jopa auton. Siksi tällaiset mallit ovat suosituimpia.

Vanhojen kohteiden korvaaminen uusilla.

Metallilla, etenkin teräsrakenteilla on myös etunsa. Galvanoituneen pinnan ansiosta ne eivät altistu kosteudelle. Lisäksi useimmat on varustettu varkaudenesto-laitteilla. Tämä vaihtoehto on täydellinen maalaistaloille, joissa ei ole pysyviä omistajia. Kaivojen raudat eivät suojaa ainoastaan ​​ikkunoita mekaanisista vaurioista vaan myös itse asumisesta varkailta.

Tyypillisesti markkinoilla olevan valmiin priyamkovin pakkaus sisältää seuraavat pakolliset elementit:

 • Hyvin keho.
 • Ristikko ikkunoissa.
 • Kiinnitys.

Kaivojen suunnittelu ja valmistus liittyy tiettyihin teknisiin hienoisuuksiin, mutta valmiita kaivoja on helppo asentaa. Jokainen mies, joka tuntee rakentamisen, kykenee selviytymään tästä työstä ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Aloitaksesi, tutustu yksityiskohtaisesti tuotteen asennusohjeisiin. Se näyttää varmasti kaiken tuotteen ulottuvuudet, jotka sinun täytyy tietää kaivamaan kaivoksia kuoppaan. Älkää unohtako jo mainittuun veden ulosvirtausjärjestelmää.

Hyvin runko asennetaan valmiiseen kuoppaan, kaikki tietoliikenneyhteydet on kytketty (tyhjennys, tyhjennys, kaiteet tyhjennysputkeen). Kaikkien edellä mainittujen töiden jälkeen on vielä asentaa aidan tai ritilä kuoppaan ja rakentaminen on valmis. Kaikki rakenneosat kiinnitetään toisiinsa ja seinään erityisillä tappuilla, jotka sisältyvät tuotepakkaukseen.

Valmis kaivo on myös hyvä, koska sitä ei tarvitse lämmittää. Valmiiden mallien ainoa haitta on niiden hinta. Tämä ilo ei ole halpaa. Siksi, jos et ole valmis korkeisiin kustannuksiin, voit yrittää laittaa laitteen kuoppaan omiin käsiisi.

Pitching omat kätesi

Tällaisen rakenteen tekeminen henkilökohtaisesti voi valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

Suorakulmainen.

 1. Monoliittinen kaivo (valettu betonista).
 2. Vain kuopan pohja kaadetaan betonilla, ja seinät asetetaan tiilien tai lohkojen päälle.

Molemmissa tapauksissa on parempi muodostaa seinä suorakulmion muodossa. Seinämän paksuuden tulisi olla noin 15 cm. On toivottavaa, että kuopan yläreuna kohoaa maan yläpuolella 25-35 cm: n välillä. Joskus pihvejä kellarissa tehdään tasolle maalla, mutta tässä tapauksessa sen toiminnalliset ominaisuudet ovat pienemmät. Kuopan pitäisi olla liian syvä. Sen pohjan tulee olla noin 15-20 cm ikkunakerroksen alapuolella.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kunkin vaihtoehdon järjestelyä.

Monoliittinen hyvin

No puolipyöreä muoto.

Tällaiselle kaivolle tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • sementti;
 • sora;
 • levyt ja kiilat (muottiin);
 • rautaosat;
 • lapio;
 • betonisekoittimella (tai suurella kapasiteetilla liuoksen laimentamiseksi);
 • kateaineita tai geotekstiilejä;
 • rake (tampuriliuosta varten);
 • vesisäiliö.

Ensinnäkin, sinun täytyy kaivaa kuoppaan ennalta määrätyt mitat. Sitten asennetaan betoniseinien lankkuja ja tappeja. Jos aiot asentaa minkä tahansa muotoisen kuopan (esim. Puoliympyrän), voit käyttää muovilaatikoita tai vanhoista PVC-paneeleista palasia. Armouria käytetään vahvistamaan tulevaa kuoppia. Koska sitä voidaan käyttää teräsvaijereita tai ristikkoa. Vaikka tämä menettely ei ole pakollista.

Muista, että seinät on ensin muodostettu, ja vasta sitten kaivon pohja kaadetaan.

Talon seinän ja kaivon seinämien välinen sauma on täynnä geotekstiiliä. Voit vaihtaa sen pari kerrosta kateaineita. Vedeneristys auttaa suojaamaan kellarista liiallista kosteutta.

Kun muotti on valmis, voit päästä ratkaisuun. Käytä laadukasta sementtiä niin, että kuoppaa ei tarvitse muokata pari vuotta. Jos betonisekoittimessa on työ, se on paljon helpompaa ja lyhyempi ajassa. Kun laitat laastaria muottiin, älä unohda sitä ajoittain varren kanssa, niin että seinissä ei ole aukkoja. Betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen sen pinta on käsiteltävä bitumimateriaalilla. Tämä on hyvä vedeneristys.

Seuraavaksi on täytettävä kaivon pohja. Pohjanpaksuuden tulee olla vähintään 15 cm. Älä unohda vedenpoistoa.

Jos kellarissa kuumennetaan, kannattaa harkita kuopan eristämistä, koska se menettää lämpöä.

Ruudukko ikkunasta on parempaa ostaa valmisruokaa tai itsenäisesti valmistaa vahvikkeita. Kaivon yläosa voidaan tehdä ammattimaisesta arkista tai solupolykarbonaatista.

Tiilen tai lohkon rakentaminen

Seinät voidaan asettaa tiilestä, kivestä tai lohkosta.

Tätä vaihtoehtoa varten tarvitset kaikki edellisestä kappaleesta tehdyt työkalut ja materiaalit, lukuun ottamatta muottipaneeleita, ja tarvitset vähemmän sementtiä soraa. Mutta sinun on haaroitettava tiiliä tai vaahtoa varten.

Työ alkaa myös kuopasta, jonka seinät on valittu valitulla materiaalilla. Loput laitteen kaivosta eivät poikkea edellisestä versiosta.

Toinen vaihtoehto on työläs, sillä ei kaikilla henkilöillä ole kykyä tehdä tiili- ja tiilipeltoja. Lisäksi tämä vaihtoehto maksaa sinulle enemmän.

Pitkä trimmaus

Jos haluat, että rakennuksesi ei ainoastaan ​​suojaa kellari-ikkunoita, vaan myös koristele talon julkisivua, voit pitää sen sisustuksessa.

Keraamisia laattoja tai keinokivää pidetään erinomaisena ja toimivaa materiaalia varten. Jotkut käsityöläiset esittivät kuopan seinät villikivellä, joka näyttää myös hyvin alkuperäiseltä. Yksinkertaiset lisävarusteet: päällystää seinät taivekartalla tai maalata.

Jos kellarissa olevat ikkunat ohittavat kadun, jossa on runsaasti jalankulkijoita, on parempi tarjota aidan kuopalle. Hyvä vaihtoehto olisi metallinen grilli. Teräsrakenteet suojaavat luotettavasti ikkunoita roskista, likaista ja vandalista.

Jos jokin kuopan tarkoitus on valaisemaan kellari, on parempi, että sen seinät ovat vaaleita sävyjä. Kuten tiedetään, kevyet pinnat heijastavat valoa paremmin, joten enemmän auringonvaloa tunkeutuu kellariin. Valo priyamki lisää merkittävästi kellarikerroksen mukavuutta. Lisäksi varustetuilla ikkunoilla, joilla on tällaiset rakenteet, voit hyödyntää luonnollisia päivänvaloja tehokkaasti ja vähentää merkittävästi valaistuksen sähkönkulutusta.

Valikoima aidat ja palkit ikkunat, älä unohda, että aika ajoin on tarpeen puhdistaa kuoppaan roskia ja lunta. Siksi näiden elementtien on oltava irrotettavissa.

Kun olet varustettu valolla (se on myös suojaava) kuoppaa kaikki säännöt, et voi vain parantaa sisävalaistuksen valoa, vaan myös suojata ikkunoita ja kellarikoneita kokonaisuutena.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kuinka nopeasti poistaa vettä kellarista?

Talot, joissa on kellareja, jos ne sijaitsevat alueilla, joilla on korkea pohjaveden sijainti ja vedenpitävyys on suoritettu väärin rakennustöiden aikana, kellareissa voi olla ajoittain tulvia. Kellariin tunkeutuva vesi voi vahingoittaa pohjarakennetta ja sisätilaa sekä siellä sijaittavia laitteita. Siinä tapauksessa, että on mahdotonta järjestää luotettavaa vedenpitävyyttä, on tarpeen järjestää asianmukaisesti veden tyhjennys kellarista.

Harkitse kellarien ja näiden tarkoituksiin käytettävien laitteiden kuivatusta tekniikkaa.

Viemäröintilaite kellarissa

Yksi mahdollisista ratkaisuista kellarissa olevan veden suojaamiseen on tyhjennyslaite tai tasoituslaite, jossa on kuoppa tyhjennyspumpun asennukseen. On suositeltavaa tehdä työtä mahdollisimman alhaisella pohjavesimuodostelmalla: kuivan kesän aikana tai talvella.

Korttien, joissa on maadoitettuja kerroksia, suositellaan viemäröintijärjestelmää - verkon kuivatusputkista, jotka sijaitsevat huoneen kehällä. Laitetta varten täytyy kaivata kaivantoa (syvyys noin 0,5 m) kellarikerroksen ympärillä. Kaivannon pohja on tiiviisti tiivistetty ja peitetty rauniolla tai soraa korkeudella 15-20 cm. Kuivatusputket asetetaan kerroksen päälle (putket, joissa on rei'itys, mieluiten geotekstiilipäällysteellä). Putket asetetaan kaltevuuteen kuopan tai viemärikaivon suuntaan. Kaltevuus on noin 3 mm pituusmittarilla.

Asetetut putket täyttyvät roskiin tai soraan lattian tasolle. Esivalmistettu kaivo tai kaivo asennetaan alhaiseen pisteeseen. Kaura on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista tai käyttämällä valmiita kaivoja PVC-putkista. Hyvin asetettu tyhjennyspumppu, joka ohjataan kellukkeesta.

Jos puulattiat on järjestetty kellarikerrokseen lattiatason päälle, ne on ensin poistettava.

Kuivatuslaitteen lisäksi on mahdollista vedenpitävä kellarin pohja.

Vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 • on tarpeen tasoittaa lattian pinta ja täyttää se öljyllä savi;
 • savikerros peitetään perusteellisesti ja laittaa bitumimastia kolmeen kerrokseen;
 • masten päälle levitämme kateaineita ja levitämme sementtilaastaria;
 • Viimeinen vaihe on suorittaa sementtilaasti.

Kellarikerroksen pohja toteutetaan razuklonkan avulla keskelle tai mihin tahansa kulmaan, alas laskettuun paikkaan on järjestetty kuoppa tyhjennyspumpun asentamiseksi.
Vaikeinta tapausta on se, kun kellarikerroksessa on yksivaiheista teräsbetonia. Jatkamme seuraavalla tavalla - valmistelevan laskeuman ansiosta muodostumme rinteitä. Lattian puhdistukseen ja pinnoitukseen on lisättävä erityisiä modifioijia parantamaan tarttuvuutta lisäämällä betonin kiinnittymistä betoniin. Alennetussa paikassa järjestämme tyhjennysaukon pumpulla.

Kellarin lattian järjestämisen lisäksi on tärkeää suojata seiniä kosteudelta. On olemassa monia vedenpitäviä päällystysaineita, kuten vesilasia, hydrostopia jne. Seinät on käsiteltävä yhdellä näistä materiaaleista.

Viemärikaivo

Jäähdytyskaukalo on järjestetty kellarin alempiin kohtiin. Veden keräämisen lisäksi kuoppa poistaa pohjaveden ylipaineen, joka voi aiheuttaa lattian turvotusta.

Kaivon laitetta varten on helpoin tapa soveltaa putkea D = 0,5 m, jonka avulla voit asentaa uimuripumpun kellumaan, syvyys on korkeintaan 1 m. Suositeltava kaivon tilavuus on 100-200 litraa. Voit ostaa valmiin putken, jossa on rei'itys tai poranreiät rullalautakuvioon (halkaisija 10-15 mm, nousu 20-25 cm). Ennen putken asettamista suositellaan geotekstiilin tai muovisen verkon päällystämistä useissa kerroksissa.

Putken pohja on suljettava esim. Betonilla, kerroksella 5-10 mm, jossa on tamping. Putki asennetaan valmistettuun kaivoon, putken asennuksen jälkeen täytämme tilan ympärille rauniot. Putken yläosan tulee olla lattiatasossa. Turvallisuutta varten putki suljetaan grillillä, valmiiksi tai hitsaamalla vahvistuksesta. Kaivoksen asentaminen olemassa olevaan betonilattiaan, oikeaan paikkaan, betoni täytyy rikkoa, kaivaa kaivo ja tehdä betonin kuoppaan alhainen vedenläpäisevyys.

Viemäröintipumpun valintaperusteet

Veden poistamiseksi kellarialtaasta on tarpeellista asentaa upotettava tyhjennyspumppu. Pumpun suorituskyvyn tulisi varmistaa, että viemäriveden tyhjennys tapahtuu samalla kun ylimääräinen teho johtaa lyhyen toimintakauden toimintaan, mikä voi vaikuttaa haitallisesti sen käyttöikään. Pumpun kapasiteetti - jopa 2 - 3 m3 / tunti. Pumpun paineessa on otettava huomioon talon ja paikan ulkoasun erityispiirteet ja varmistettava, että purkaus on vaaditulla paikalla tietyllä marginaalilla. Pääsääntöisesti riittää hankkimaan pumppu, jonka paine on 10-15 m. Pumppua valittaessa on otettava huomioon mahdollinen hiekka, joka putoaa kaivoon, jonka hiukkaskoko on enintään 5 mm.

Viemäriputki

Optimaalinen ratkaisu viemäriveden tyhjentämiseen kellarista on HDPE-putki, jolla on pieni vastus. Tällainen putki voidaan sijoittaa ilman liitoksia. Halkaisija vastaa pumpun paineporttia. On suositeltavaa sijoittaa putki pystysuoraan tasolle, joka on yhtä suuri kuin purkaustaso. Kellari-seinän kanava on valmistettava kotelon läpi varovasti tiivistämällä kanava sementtilaastilla ja levitettäväksi läpäisevän vedeneristyskerroksen päälle. Rakennusputken ulkopuolelle asetetaan kaivanto. Nauhan syvyys voi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, jos sen kaltevuus purkaussuuntaan nähden on yli 0,005. Avointa putken asennusta ei suositella.

Viemäröinnin tyhjennyspiste

Ensimmäiseksi valitaan vedenpoistopaikan valinnassa, keskittymällä veden tilavuuteen ja tulvan voimakkuuteen. Veden kausittaiseen syöttöön kellariin sallitaan viemärikaivo tai viemärikaivuri. Jäteventtiilin laitetta varten poistoputken viimeinen osa on valmistettu rei'itetyksi, kaivannon pohja on peitetty rauniolla ja hiekalla, ja itse putki on kääritty geotekstiilillä.

Noin 1 m3: n kuivatusvesi poistetaan noin 6-8 metrin etäisyydeltä. Suurten tyhjennysveden määrää varten on tarpeen asentaa yksityinen kaivanto kylän viemäröintijärjestelmään.

On muistettava, että kellariin tultava suuri määrä vettä voi vaikuttaa haitallisesti rakennuksen perustan rakenteeseen.

Siksi on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin kallioperän tulvien poistamiseksi, mukaan lukien rengaskuivatuslaite.

Laite kellari maassa - mitä etsiä rakennettaessa

Pienen kellarin rakentaminen kaikille

Kellari on paras vaihtoehto lisätä rakennuksen käyttökelpoista aluetta. Huoneistokokonaisuudessa sitä käytetään pääasiassa viestintäverkkojen ylläpitämiseen. Pienessä yksityisessä talossa (mökki tai mökki) maanalaista tilaa voidaan käyttää maanalainen autotalli, pesutupa, kattilahuone, varustettu uima-allas tai kuntosali. Sisäänkäynti voidaan tehdä sekä pohjakerrokselta että kadulta.

Maanalaiset tilat

Yksityisen talon kellarista voidaan toteuttaa useilla tavoilla. On parasta suunnitella kellarilaite maassa jopa suunnittelussa. Näin voidaan ottaa huomioon kaikki rakennuksen ominaisuudet ja geodeettiset olosuhteet.

Lisäksi kannattaa harkita sen sijainti:

 • kellari osittain talon sisällä;
 • kellari koko talon alueen, kuten on tehty kerrostalossa (esimerkiksi teippityyppi, se sopii täysin yhteen ensimmäisen kerroksen kokoonpanon kanssa).

On tarpeen ajatella etukäteen, miten säätiö asetetaan. Voit käyttää menetelmää alustavan kuopan luomisen tai kaatamalla betoniseinät.

Korkealaatuinen kellarikerros alun perin rakennuksen alussa - luotettava talonrakennus

Suunnitteluvaihe

Aloituksen suunnittelussa sinun on selvää, mikä on talon kellari. Pohjakerroksessa, jota käytetään olohuoneena, on oltava tietty korkeus. Tällöin on suositeltavaa noudattaa vähimmäisarvoa - vähintään 2,5-3 m, kuten tyypillisessä asuintalossa.

Jos rakennuksen kellarissa käytetään enemmän teknistä tilaa (esimerkiksi kattilahuone tai kellari), korkeus 1,8 - 2,2 m riittää. Kaivannon syvyyden puolestaan ​​on oltava yhtä suuri kuin huoneen korkeus + 0,5-1 m. käytetään loppuun lattiapäällysteellä, kattovalaisimella.

Se on tärkeää!

Kellarissa olevien seinien tulisi olla paksumpia kuin pohjakerroksen, koska niiden on kestettävä suuri kuorma. Itse asiassa ne suorittavat perusosan toiminnan.

Siksi samalla maanalaisella tilalla on samanlainen asema hieman pienempi kuin ensimmäisessä kerroksessa. Muista myös muistaa, että seinämateriaaleilla on erilainen vetolujuus. Jos vertaamme lohkomateriaalia ja monoliittia, jälkimmäinen on paljon luotettavampi, vaikka se vaatii suuria rahoituskuluja.

Sinun on myös harkittava kellarin tai sisäänkäynnin sisäänkäyntiä, jos se on tarkoitettu käytettäväksi autotallina.

Sisäänkäynti kellarista kadulta

Paikan valitseminen kellarin järjestämiseksi

Järjestely pieni kellari maassa - unelma jokaisen omistajan. Kuitenkin maanalaisen kellarin rakentaminen nykyisen rakennuksen alle ei aina ole kustannustehokasta. Siksi jotkut asiantuntijat ehdottavat mökki sijoittaa kellarissa vapaalle paikalle.

Paras paikka laittaa se olisi kukkula. Mökillä oleva mäki varmistaa, että kellarissa ei kulje pohjavettä virtaa maahan. Näin voit säästää hieman vedeneristyksestä. Toinen positiivinen näkökohta laitekoristeen maakunnassa kukkulalla tai kukkulalla on se, että kellareiden seinillä on vähimmäiskuormitus maaperän painosta. Sisäänkäynti kellariin sijaitsee kadulta. Se voidaan järjestää tai piilottaa istutuksia. Se riippuu omistajien mieltymyksistä. Voit myös luoda kuoppa luonnonvaloa varten.

Tekniset laitteet voivat vaihdella, mutta likimääräinen järjestelmä on seuraava:

 1. Maassa kaivetaan reikä (kaivo). Pienille alueille et voi käyttää erikoislaitteita.
 2. Laite on tyyny hiekkaa, jossa on raunio.
 3. Vedeneristys.
 4. Walling.
 5. Kellari päällekkäin.
 6. Sisustusjärjestely.

Oikein varustettu kellari on erinomainen paikka säilyttää säilykkeet ja viini.

Tämän vaihtoehdon edut ovat lähinnä pienemmillä kustannuksilla verrattuna laitteen kellariin jo valmiiksi talossa. On kuitenkin myös haittoja. Ensinnäkin - sisäänkäynnin kellarista kadulta: sinun täytyy mennä maanalaiseen huoneeseen. Tavallisessa kellarissa voit tehdä sisäänkäynnin ensimmäisestä kerroksesta. Vaikka muut toiminnot toimivat samalla tavoin kuin tavallinen kellari.

Laitteen kellarin tekniikka kuopan luomisen kanssa

Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen kaivaa reikä maahan, joka kokoonpanossaan hieman ylittää suunnitellun kellarikerroksen koon. Kunkin puolen eron on oltava vähintään 30-50 cm. Kun kaivo on kaivettu, pohjaan asetetaan tyyny, joka koostuu hiekasta ja raunioista, ja sitten asennetaan teräsbetonilevy, joka pohjimmiltaan toimii pohjana koko talon.

Oja talon alla kellarissa

Tyynylle asetettu liesi on suojattava kosteudelta. Yleensä käytetään valssattua katemateriaalia eristämiseen. Levyn yläpinnalle asetetaan kaksi tai kolme eristyskerrosta, jonka jälkeen betonikerros valetaan. Että hän toimii perusta tulevan kellarikerroksen seinille.

Tiiliä, vaahtobetonin lohkoja tai muita materiaaleja käytetään seinien materiaalina. Rakentamisen jälkeen on tehtävä työtä eristyksestä vedestä.

Vedenpitävä rakenne

Seinien jälkeen sinun täytyy rakentaa katto. Usein käytetään monoliittista laatua, vaikka puun, betonipalkkien käyttö on myös paikka.

Viimeinen vaihe on vapaan kammioiden poistaminen, jotka jäävät huoneen seinien väliin. Heidät peitetään maalla lisäämällä soraa. Tämän jälkeen voit siirtyä ensimmäisen kerroksen laitteeseen.

Tämän menetelmän ominaisuudet:

 • Kellarin rakentaminen kaivamisen vetämisen avulla olisi toteutettava viipymättä, sillä jos jätät kaivetun reiän pitkään, sen seinät voivat alkaa sortua. Tämä puolestaan ​​johtaa siihen, että on tarpeen tehdä lisää töitä kuoren reunojen palauttamiseksi.
 • Usein kuopan kaivaminen tapahtuu vain erikoislaitteiden avulla.
 • Vedeneristys vie riittävän suuren osan kustannuksista, varsinkin jos tiiliä tai lohkoja käytetään seinien materiaalina. Niiden paikoissa voi muodostua aukkoja, joissa kosteus tunkeutuu jatkuvasti.

Lisäksi on syytä huomata, että tämä vaihtoehto on kallis, koska sinun on käytettävä erikoislaitteita ja työntekijöitä. Kaikki vaiheet ei ole mahdollista suorittaa itse.

Oja pohjakerroksessa

Tekniikan laite kellari kaatamalla w / w seinät

Jos ensimmäisessä vaihtoehdossa kaivaa kaivetaan, tässä tapauksessa kaivetaan kaivoja maahan. Niitä olisi pidettävä niissä paikoissa, joissa kellarin seinät rakennetaan. Tällöin kellarin seinät ovat osa nauhateollisuutta. Lisäksi kannattaa harkita, onko muottirakenne tarpeen. Jos seinät on vahvistettu betonilla, silloin maanpinnan yläpuolella on tehtävä muotti. Mutta jos kellari valmistetaan muista materiaaleista, ei tarvita muottirakennetta.

Ennen kuin aloitat suoraan asennuksen ja kaivon valun asennuksen, sinun on huolehdittava vedenpitävyys. Vaikka seinien paksuus tarjoaa vähäisen hygroskooppisen tason, pitkäaikaisen altistumisen kosteudelle, rakennuksen käyttöikä laskee merkittävästi ja hyvin pian kellari tarvitsee korjausta.

Valmistetussa kaivannossa tarvitaan vahvistus. Sen halkaisija on valittu ottaen huomioon kuormat, jotka on kestettävä seinät. Seuraava askel on sementtilaastin kaataminen. Ennen siirtymistä seuraavaan työvaiheeseen sinun on odotettava, kunnes ratkaisu kovettuu.

Liuskajohdon rakenne

Kun tulvatut seinät ovat jäädytettynä, voit jatkaa louhintaan. Kuten kaivamisen yhteydessä, sinun on asetettava pohjaan hiekkipyyhe, jonka jälkeen tulevan kellarikerroksen vahvistaminen ja kaataminen suoritetaan.

Tärkein ongelma tämän tekniikan käytössä on lujituksen asettaminen kaivannossa. Jos ei ole tarpeeksi kokemusta tämän työn vaiheen itsenäisestä toteuttamisesta, on parasta houkutella asiantuntijoita. Jäljellä olevat työvaiheet voidaan suorittaa itsenäisesti ja samanaikaisesti pienellä ajanjaksolla.

Betonisointi kellari seinät

Kellari valmiiseen taloon

Se ei ole harvinaista, kun ajatukset laitteiden kellarista tulevat talon rakentamisen jälkeen. Se on käytännöllisesti katsoen mahdotonta tehdä omalla tavalla, joten on suositeltavaa ottaa yhteyttä rakennustoimistoihin. On myös ymmärrettävä, että laite ei maksa paljon, joten useimmissa tapauksissa asiantuntijat suosittelevat talon osaksi taloa.

Sinun täytyy ajatella etukäteen:

 • jossa huone sijaitsee;
 • mikä on sen koko;
 • tulee olemaan kuoppa;
 • missä on sisäänkäynti kellariin.

Maanalaisen teknologian tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Kyseisen huoneen kehällä, jonka alapuolella on kellari, he kaivaavat maata Tämän loven syvyyden tulisi olla 1,5 m.
 2. Lisäksi tulevien tilojen lattia ja seinät vahvistetaan betoniasbestisementillä.
 3. Vedeneristys tehdään useassa kerroksessa.
 4. Laiteosat ja täytä lattia. Paksuuden on oltava vähintään 20 cm.
 5. Betoniseinät on tehty kehän varrella.

Olisi ymmärrettävä, että itse huone ei saisi olla suuri. Sen vieressä on myös järjestettävä porrastettu säätö, joka yhdistää rakennuksen kaksi osaa.

Mitä ei pitäisi unohtaa laitteen kellarissa

Teknologian lisäksi rakennusmateriaalien valinta, vedeneristyslaitteet, on useita tärkeitä tekijöitä. Pitfall ja ilmanvaihto ovat joitain tärkeitä asioita, jotka on pidettävä mielessä.

Tuuletusjärjestelmä talossa kellarissa

Pitelaite

Kaivo löytyy sekä kerrostalossa että pienessä yksityisessä talossa (esim. Maalaistalossa). Kellarissa olevan laitteen tärkeä tekijä, riippumatta siitä, mitä se toimii, on luonnonvalon saatavuus ja raittiiseen ilmaan pääsy. Tee näin tekemällä ikkuna-aukkoja, jotka sijaitsevat hieman maanpinnan alapuolella. Tämän ikkunan vieressä on varattava kaivo, joka on suojattava kosteudelta, lian ja roskat. Näin kuoppa sallii auringonvalon pääsyn huoneeseen, mutta samaan aikaan saostuminen ja roskat eivät laske suojelun läsnäolon takia.

Kevyet kuopat on suunniteltava niin, että auringonvalon enimmäismäärä tulee kellariin ikkunoiden kautta

ilmanvaihto

Huoneen ilmanvaihto on sama tärkeä ja ratkaiseva hetki kuin vedeneristys. Kellarille sekä seuraavaan kerrokseen ilmestyviin huoneisiin tehdään erityisiä tuuletusaukkoja. Ne voidaan tehdä tiilestä, muoviputkista, aallotuksista ja muista sopivista materiaaleista.

Se on tärkeää!

Ilmanvaihtokanavan on aloitettava kellarikerroksen alapuolella, lähteä rakennuksen katolle ja päätyä katon yläpuolelle.

Lämpimän ajan aikana ei ole tarpeeksi vetoa riittävän ilmavirtauksen varmistamiseksi myös yhdelle kerrokselle, joten jotkut asentavat tuuletin pakoputkeen. Mökissä tai kerrostalossa kellari on monitoiminen huone. Sitä voidaan säilyttää suojassa, tarpeettomina kohteina tai järjestää elintilaa. Kerrostalossa rakennuksen rakentamisen aikana rakennetaan kellari ja sen muuttaminen on mahdotonta. Nykyisessä pienessä mökissä, vaikka se olisi suunniteltu ilman maanalaisia ​​tiloja, voit muuttaa tilannetta ja tehdä pienen maanalaisen huoneen osassa taloa tai lähistöllä.

Itsenäinen kuoppa kellarissa

Mitään maata tai taloa ei voi tehdä ilman varovasti ja asiantuntevasti varustettua kellarissa. Usein sisäkadon luonnollinen valaistus, joka sijaitsee kellarissa, toteutetaan ikkunoiden avulla, jotka sijaitsevat suunnilleen maanpinnalla. Ja ikkunan aukot tarvitsevat ylimääräistä suojaa. Siksi kaivon järjestäminen kellarissa on välttämätöntä.

Kaivon järjestäminen kellarissa on välttämätöntä, koska kellarikerroksen ikkunoiden aukot vaativat lisävarmuutta.

Rakennusrakenteen kaikkiin muihin toiminnallisiin elementteihin verrattuna, kuoppa voi tulla talon todellinen sisustus, joka on kiinteä osa sen arkkitehtisuunnittelua.

Ikkunan (valo) kuopan tärkein tehtävä on rajoittaa tilaa kellarikerroksen tasolla olevien ikkunoiden eteen. Tämä muotoilu säästää kellarista putoamasta siihen suuria roskia, lunta, estää eläimiä pääsemästä kellariin ja pitämään ikkunan lasi ennallaan.

Suunnittelun pääpiirteet

Kaivon koko riippuu ikkunan aukon osasta maanpinnan yläpuolella.

Kaivon koko riippuu ikkunan alueesta. Tarkemmin, ikkunan aukosta, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Jos ikkuna nousee maan yläpuolelle korkeintaan 30-40 cm: n etäisyydelle, kuopan laskennan tulisi olla seuraavan säännön mukainen: kaivon pohjan alueen on vastattava ikkunoiden aukkojen pinta-alaa.

Suunnittelun muoto riippuu itse omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä. Nyt useimmiten löydät priyamki, joka on suorakulmion muodossa.

Yleensä niiden pitkä sivu, joka kulkee rakennuksen seinämän rinnalla, on puolitoista kertaa leveämpi kuin ikkuna. Lyhyt puoli ei ole yli 0,8-1 m. Pohja syvennetään pääsääntöisesti enintään 20 cm ikkunan aukon alareunasta. Mutta voit varustaa minkä tahansa muodon kuoppaan: monikulmio, puolipyöreä ja niin edelleen.

Syyt ja laskeutuvat kellariin.

Pohjakerroksessa on omat vaatimuksensa laitteen kuoppaan. Se on varustettava sateella ja sulavedellä. Muussa tapauksessa ylimääräinen kosteus voi alkaa kerääntyä kellariin. Jos talo on vedenpitävällä tyynyllä, niin kaikkein primitiivin viemäröinti riittää. Tällöin rei'itetty putki asennetaan kaivon pohjalle.

On suositeltavaa käyttää tätä tyhjennysluumua varten erityisesti suunniteltuja. Putken pituus 1-1,5 m riittää. Kaivon tyhjennys poistuu parhaiten sulkuverkosta. Tehokkaampaa vedenpoistoa varten kaivon lattia on muodostettu pieneen kulmaan tyhjennysaukkoon. Pohjaan asetetaan 2-3 cm: n paksuinen sora-tyyny, joka estää maaperän irtoamisen ja pienet roskat eivät tukkene putken rei'itystä.

Jos pohjaveden pinnankorkeus vaatii täydellistä vedenpoistoa, rengasjäähdytys tehdään koko rakennuksen pohjalle, ja kuopassa on kuivatuslaitteisto.

Pit-järjestely

Kaivon seinät tehdään pääsääntöisesti monoliittisiksi, heittäen ne pois betonista. Joskus rakennuksen pohja on betonoitu, ja seinät on sijoitettu vaahtobetoni- lohkoista tai tiilistä. Mutta tällaiset materiaalit ovat kalliimpia.

Seinät muodostuvat yleensä suorakulmaisen poikkileikkauksen kaivoina, jossa on 13-15 cm paksuja seinämiä. Seinien yläreunan tulisi nousta 20-30 cm maanpinnan yläpuolella. Kaivo voidaan muodostaa samalle tasolle maan kanssa, mutta sitten sen kellarien suojaavat toiminnot vähenevät. Kaivon syvyys on 1-1,5 m. Kaivon pohjan ja pohjakerroksen alareunan välisen etäisyyden on oltava vähintään 15 cm.

Kaivon rakentamiseen tarvitset:

Kellarikkunan kaivo (järjestelmä).

 • betoni;
 • rautaosat;
 • geotekstiili tai ruberoidi;
 • bitumimaali;
 • leikkuulaudat ja puiset kiilat muottiin;
 • sovoka ja bajonettilahat;
 • rakentaminen sekoittimella tai betonisekoittimella;
 • ram rake.

Kaivon alla kaivetaan tarvittava koko. Ensinnäkin muodostakaa kaivon seinät, ja täytä sitten vain lattia. Jalkakäytäväkappaleet, jotka on valmistettu putkikappaleista valmistetuista suorakulmaisista seinistä. Jos aiot rakentaa monimutkaisen tai puoliympyrän muotoisen kuopan, käytä vaneria tai leikata muovipaneeleja. Kehyksen vahvistaminen tehdään halutulla tavalla, koska tällaisten mittojen rakenteet voivat olla ilman lisävahvistusta.

Asennusohje pit.

Kaivoa erottava laajennusosa talon seinästä on täynnä geotekstiiliä tai kahta kaistaleen kateainetta. Tällainen toimenpide estää kosteuden tunkeutumisen kellarin sisäpuolelle.

Kuopan seinät on suojattava lisää vedeneristys. Tätä varten käytetään yleensä bitumimuovia. Kaivon pohja on muodostettu 20-30% kulmaan kohti viemäriverkkoa. Jos viemäröinti on yhdistetty yhteiseen tyhjennysjärjestelmään, poistoputket suljetaan geotekstiilillä, suojaavat niitä tulvilta ja peitetään kerroksella soraa.

Jos kellarissa on lämmitetty, kellarin seinämän on edelleen lämmitettävä. Muutoin lämpö pääsee ulos kaivosta.

Lopullinen viimeistely

Jotta kuoppi ei ainoastaan ​​pysty täyttämään tehokkaasti sille asetettuja toimintoja vaan myös koristelemaan taloa, on tarpeen valita materiaaleja sen koristeluun pätevästi ja huomaavasti. Yleensä kuopan seinät on sisustettu koristeellisilla laatoilla, keinotekoisilla tai luonnollisilla luonnonvaraisilla kivillä. Voit myös maalata seinät tai laittaa muovista valmistetun seinäpaneelin.

Kaivon suojaamiseksi voit tehdä katon tai ristikon aita.

Mutta puu on parempi olla käyttämättä, koska se tulee nopeasti arvottomaksi. Lisäksi puu voi tulla kuumennusta homeen sienistä ja loisista, jotka voivat uhata varastoja kellarissa. Kun valitset materiaalin, muista, että kevyempi kaivon seinät, sitä tehokkaampi aurinko heijastaa niistä. Ja vastaavasti kellariin tulee kevyempi.

Muista, että kuoppa on suojattava hyvin, vaikka kaivon seinät ulkonevat maanpinnan yläpuolella. Tällaiset suojaelementit voivat toimia varusteina tai ristikkonauhoina, jotka ulkonäönsä avulla tukevat talon kokonaisarkkitehtiratkaisua. Tässä tapauksessa kaivo ei ainoastaan ​​suojaa kellarissa luotettavasti, vaan toimii myös kellarin sisustuksena. Lisäksi tällaiset verkot estävät eläinten pääsemästä kellariin.

Valitessasi aita, varmista, että kehys voidaan avata tai poistaa helposti. Koska kaivo on ajoittain puhdistettava kertyneistä roskista tai lumesta.

Valmiin kaivon asennus

Ikkunavaja esivalmistetuista raudoitetuista betonielementeistä: 1 - kaivon seinämäosat, 2 reikä kaivon pohjassa veden poistamiseksi, 3 - betonielementti; a - kellarissa, b - teknisellä sisällöllä, ei kellarissa (bespodvalnoe).

Nykyaikaisella tekniikalla voit ostaa laitteita, joilla voit nopeasti ja melko helposti varustaa kuoppaan. Jos olet ostamassa valmiita rakenteita, sinun tarvitsee vain kaivaa tarvittava koko.

Tällä hetkellä tällaisten rakenteiden runko on valmistettu eri materiaaleista. Mutta suurin kysyntä on priyamki valmistettu propyleeni ja polyesteri, vahvistettu lasikuitu. Tällaisten kaivojen ristikot kestävät paitsi henkilön painon myös auton. Niissä on karja, joka vastaanottaa kuoppia ja joka on varustettu pohjavirralla.

Rakenteet, jotka on valmistettu galvanoidusta teräksestä, jota ei ole korroosiota aiheuttavat, toimitetaan yleensä anti-vandalismekanismeilla. Pääsääntöisesti ne toimittavat priyamki-maat ja talot, joiden omistajat eivät asu pysyvästi. Metalliristikot suojaavat kellarin ikkunoita vaurioilta, mutta estävät myös tunkeilijan pääsyn taloon.

Nykyisin venäläisillä markkinoilla on vakiovarusteita: runko, suojaava säleikkö ja asennuspakkaus. Nämä sarjat myydään 4 versiossa:

Sokean alueen ja kuopan kaavio.

 • kuoppa, jonka runko on suunniteltu jalkakäytävälle (asetettu maahan samassa tasossa);
 • kaivot, joiden runko on suunniteltu autoliikenteelle (asetettu maahan maahan);
 • ilmastointilaitteiden koteloinnilla (korkeilla pohjavesialueilla);
 • joissa on lämpöeristykseen asennetut kotelot.

Nämä kuopat eivät vaadi erikoistuneita tietoja ja taitoja. Ne voidaan asentaa henkilökohtaisesti ilman apua.

Ensin kaivaa kaivo kuoppalohkon alta. Sen koko riippuu valmiin kuopan koosta. Yleensä ne on merkitty valmistajan antamiin ohjeisiin.

Kaivon muovikotelo laskeutuu valmiiksi ja kuivattuun kaivaukseen, viemäriverkko, viemärijärjestelmä tai viemäriverkko on yhdistetty, tyhjennysreikä on kiinnitetty. Viimeinen on kiinteä suojaverkko. Kaikki elementit kiinnitetään erityisillä tappuilla, jotka menevät vakiovarusteina valmiiseen kuoppaan. Muita vesi- ja lämpöeristysominaisuuksia tällaiset rakenteet eivät vaadi.

Mutta tällaiset sarjat eivät ole halpoja. Siksi kuopan järjestäminen omiin käsiisi voi tulla paljon kannattavampaa.

Miten päästä eroon pohjavedestä kellarissa

Kun kynnyksellä vettä kellarissa useimmiten kohtaavat yksityisten talojen ja mökkien omistajat. Tämä ilmiö ei ainoastaan ​​mahda käyttämään kellareita kotitalouksien tarpeisiin, vaan sillä on myös haitallinen vaikutus koko rakenteeseen. Usein tulvista aiheutuu pohjavesi - harkitse, mitä toimenpiteitä on ryhdyttävä tarpeettoman nesteen poistamiseksi kellarista ja syistä sen esiintymiseen.

pohjaveden

Pohjavesistöä kutsutaan lähinnä maapallon pohjasta, joka sijaitsee yleensä löyhästi läpäisevissä kivireissä. Se muodostuu tavallisesti saostumisen ja veden sisääntulon vaikutuksesta pintaveden rungosta.

Pohjaveden horisontti vaihtelee ja riippuu eri tekijöistä.

Yleisimpiä niistä ovat seuraavat:

 • summa, sula vesi;
 • pohjaveden syöttövarojen muutokset;
 • (vesivoimalat, kanavat ja säiliöt, kaivostoiminta, teollisuusjätteet jne.).

Pohjavedessä on lajike, kuten vesiputki, nestettä, joka kerääntyy ylempään tyydyttämättömään kerrokseen maaperän yläpuolella vedenkestäviä maaperä (savi, lieju). Se, joka kokoontuu alamäkeen, murentaa tien ja riippuu eniten sademäärästä.

Pohjakerros, toisin kuin artesia, ei ole paineita. Lisäksi tämä vesi ei yleensä sovellu juomaan ja se on saastunut erilaisilla jätteillä, mukaan lukien ihmisen tekemät, usein aggressiiviset epäpuhtaudet.

Pohjavesi voi olla niin aggressiivinen:

 • yleinen happo;
 • huuhtoutuminen;
 • magnesiumliitu;
 • sulfaatti;
 • hiilidioksidia.

Kaikki heistä tavalla tai toisella liuottavat kalsiumkarbonaattia ja johtavat betonin tuhoamiseen.

Mikä on vaara kotona

Korkeat vesitasot voivat vaikuttaa haitallisesti olemassa olevaan rakenteeseen:

 • epätoivottu neste, kosteus ja hometta voi esiintyä kellarissa, se ei sovellu käytettäväksi;
 • pohjaveden aggressiiviset lisäaineet tuhoavat betonia, ja säätiö voi menettää kantavuutensa;
 • kerääntyminen sateisen ylemmän veden aikana voi tuhota radan raidat, pese seinät ja hemmotella viheriöitä.

Korkean pohjaveden pitoisuuden katsotaan olevan niiden sijainti yli 2 metrin syvyydessä. Mutta niiden esiintyminen alle 2 metriä pidetään alhaisena, ja rakentajat pitävät sitä tervetulleina.

Talon rakentamisen yhteydessä on aina määritettävä pohjaveden taso alueella. Geologinen etsintä voi tehdä tämän parhaimmillaan. Mutta jos et halua käyttää kolmannen osapuolen palveluita, voit määrittää, kuinka paljon pohjavesi sijaitsee nesteen tasossa hyvin sivustossasi (tai seuraavassa).

Lisäksi on syytä mitata tätä tasoa syksyllä, kausivaihtelujen aikana tai keväällä, jolloin lumen sulaminen on paljon. Rakennettaessa kallista mökkiä on edelleen turvautua erikoistuneisiin palveluihin.

Geologinen asiantuntemus suosittelee rakenteen parhaita sijainteja, säätiön ja vedenpoistojärjestelmän optimaalista valintaa.

Pohjakerros kellarissa ja miten käsitellä niitä: video

Veden syyt

Ennen kuin aloitat altaan tyhjenemisen, sinun on määritettävä veden ilmiö ja poista se mahdollisimman pian. Vain silloin voit tyhjentää tulvatut paikat.

Epätoivottu neste voi esiintyä kellarissa useista eri syistä:

 • läheisessä pohjavedessä. Tämä on yleisin syy kellariintulotukseen;
 • sademäärän kertyminen sateen jälkeen huonosti vakiintuneen viemärijärjestelmän tai sen poissa ollessa;
 • sula vesi. Tämä tilanne kehittyy usein rakennuksen riittämättömällä vedeneristyksellä ja ilmanpoiston puuttuessa kerääntyneen sedimentin poistamiseksi. Tämä on usein havaittavissa alamäkialueilla ja muissa nesteen kerääntymispaikoissa;
 • rakennustekniikan loukkausten vuoksi säätiöön kohdistuvat halkeamat;
 • rikkoutuvat putket kellarissa;
 • tiivistyminen huonon ilmanvaihdon tapauksessa.

Kuinka vettä poistetaan kellarista

Jos kellari on tulvinut, seuraavia menetelmiä voidaan käyttää sen poistamiseksi:

 1. Halutun nesteen pumppaamiseksi voit käyttää edullista tärinäpumppua. Mutta sitä voidaan käyttää, jos tulvan laajuus on pieni. Tässä tapauksessa on tärkeää tarkistaa, ettei vedessä ole roskaa.
 2. Pumppaamalla vettä tyhjennyspumpulla. Tätä tarkoitusta varten voit ottaa yhteyttä sopivaan yritykseen, joka tarjoaa palveluita nesteen pumppaamiseen tai hankkimaan pumppua ja ratkaisemaan ongelman yksin.

Pumppausmenetelmää pidetään tehokkaammana.

Jos haluat irrottaa ylimääräisen nesteen itsenäisesti kellarista pumpulla, sinun on noudatettava seuraavia ohjeita:

 • kellarungon keskellä tehdä ura ja asentaa muovisäiliö, joka toimii aseman roolissa. Tällaisia ​​säiliöitä varten on tehty reikiä;
 • Säiliö on kääritty geotekstiileihin suojatakseen tulvia vastaan. Pohjaan kaada hieno sora pumpun asentamiseksi;
 • niin tyhjennyspumppu sijoitetaan tällä tavalla valmistettuun säiliöön. Sen ja kuopan välinen kuilu on täynnä betonin seosta. Pumppuun sijoitettu uimuri määrää vaaditun vesitason ja järjestelmä kytkee pumppauksen automaattisesti nesteen pumppuun. Pumppausprosessin jälkeen järjestelmä sammuu;
 • Nestemäisen nesteen poistamiseksi kellarista letku tai erityiset putket liitetään tällaiseen järjestelmään.

Pumpun pumppu on kahta tyyppiä - upotettava ja ulkoinen. Uppopumpun valinnassa se sijoitetaan nestemäiseen väliaineeseen, jossa se sijaitsee koko työn ajan. Ulospuhut asennetaan veteen kotelon alaosaan, kun taas yläosa on pinnalla.

Tällöin pumppaaminen jätevedestä tapahtuu upotettavassa osassa. Jotta altaaseen ei pääse tulvia, on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin hyvän vedenpoistojärjestelmän luomiseksi.

Mitä tehdä: miten estetään veden tunkeutuminen

Jotta voitaisiin päästä eroon kosteudesta kellarissa, on olemassa erilaisia ​​menetelmiä riippuen lähinnä syystä sen ulkonäköön.

Pit-järjestely

Helpoin tapa poistaa jäteveden ulkonäkö kellarista omasta on järjestää kuoppaan. Tämä menetelmä on edullinen eikä vaadi paljon aikaa vievää, joten sitä käytetään usein yksityisissä taloissa ja mökkeissä.

Kaivon oikea varustus on toteutettava seuraavasti:

 • Kellarin keskustassa kaivaa reikä noin 1 m³: n kuutiossa. Mutta on syytä harkita - mitä suurempi huone, sitä enemmän kaivoa kaivetaan;
 • Kaivetun kaivon keskelle on tehty ura, jossa ruostumatonta terästä oleva kauha asetetaan. Tällaisen kauhan ympärillä oleva maa on hyvin pakattu;
 • asetamme kaivettuun reikään tiilillä ja peitetään sitten noin 2-3 cm sementtikerroksella;
 • sijoitetaan metalliverkon päälle. Tangojen välisen raon pitäisi sallia pumpun pumpata nestettä;
 • kaivaa pieniä kaivantoa kaivoon ja peitä laatat viemäreiden muodostamiseksi.

Liitokset laattojen välillä ja suorittavat vedenpoiston.

Viemäröinti vedenpoistoon

Tämä on monimutkaisempi mutta tehokas menetelmä ei-toivotun nesteen poistamiseksi kellarista. Se vie enemmän materiaalikustannuksia ja kestää myös enemmän aikaa ja vaivaa. On syytä huomata, että kellarissa on useita eri tyyppejä.

DIY vedenpoisto: video

Tietyn tyhjennysjärjestelmän valinta riippuu seuraavista kohdista: maastosta, pohjaveden syvyydestä, maaperästä ja niin edelleen.

Jätevesijärjestelmää on kolme päätyyppiä, joista kullakin on omat erityispiirteensä:

 1. Leikata. Tällainen tyhjennys asennetaan rakennuksiin, joissa on kellari tai kellari. Sen asennus tapahtuu välittömästi säätiön järjestelyn jälkeen.
 2. Muodostumista. Tämä viemäröintijärjestelmä asennetaan rakennusvaiheen kaivon kaivamiseen. Se sai rakennustyöt levyiltä, ​​joten sitä käytetään harvemmin.
 3. Kaivanto (rengas). Tällainen tyhjennysjärjestelmä voidaan asentaa yksinään. Se on valmistettu kaivettuun kaivantoon talon seinämien ympärille.

Jotta viemäröintiä voitaisiin poistaa, noudata näitä suosituksia:

 • talon seinämien varrella kaivetaan kaivantoa leveydeltään vähintään 1 m 20 cm lapojen tai erikoislaitteiden avulla;
 • pääaukon 4 sivua, on tarpeen asentaa lisää hanat, joiden pituus on noin 5 m. Myös tätä tarkoitusta varten voit käyttää erityisiä laitteita prosessin nopeuttamiseksi. Tällaisten hanojen lopussa kaivetaan syvennys, jonka halkaisijan on vastattava betonin rengasta;
 • Geotekstiilit sijoitetaan kaivannon pohjalle ja aallotettu putki asetetaan päälle kuivatusta varten. 7 m: n jälkeen asennetaan suojavaipat, joissa tyhjennysputki keskeytyy;
 • kun putki on asetettu, kaivo kaadetaan rauniolla ja 10 cm kellarista - hiekalla, sitten suuri murskattu kivi, noin 15 cm maahan ja lopuksi kaadetaan betonia yläosaan.

vedeneristys

Talon suojaamiseksi kellarikerrokselta vedeltä käytetään vedenpitävyyttä. Kellarin vedeneristys on jaettu kahteen tyyppiin - sisäiseen ja ulkoiseen.

Ulkoinen vedeneristys on parempi asentaa talonrakentamisen aikana, koska tällainen järjestelmä nykyisille rakennuksille vaatii paljon työtä ja rahaa.

Tässä tapauksessa sinun täytyy kaivaa pohja ja soveltaa useita kerroksia vedenpitävyyteen, ja sitten sinun on sijoitettava maaperä ulkoseinien ympärille useissa kerroksissa - hiekasta, rauniot ja kaadetaan betonia päälle.

Yleensä tällaisten töiden aikana asennetaan samanaikaisesti pyöreä tyhjennysjärjestelmä, joka myös kasvattaa huomattavasti kustannuksiaan.

Ulkoinen vedeneristys suoritetaan kahdella tavalla:

 1. Kraftliner. Se sisältää rullamateriaalien käyttöä.
 2. Voitelupinnoitekalvolle. Tässä menetelmässä käytetään polymeerisiä materiaaleja samoin kuin mastiksi bitumista.

Ulkoinen vedeneristys on kipsin levittämistä valmistetulle pinnalle ja sitten valssattu rakennusmateriaali asetetaan useiden kerrosten päälle. Se on otettava huomioon: kun maanalaiset vedet ovat riittävän lähellä perustusta, tarvitaan lisäturvaa tiilien muuraustekniikassa.

Joskus tällaisen muurauksen sijasta käytetään geotekstililevyjä sisältäviä profiilikalvoja. Tämä menetelmä suojaa seinät luotettavasti vedestä. Erityiset geotekstiilit tarjoavat tyhjän aukon kalvon piikkien väliin, joka toimii kanavana viemäriputkien poistamiseksi.

Ulkoinen vedeneristys voidaan asentaa omiin käsiin seuraavin järjestelyin:

 • mastista ensin levitetään ulkoseinään;
 • mastilla rullattu materiaali pysyy sisällä. Voimakkaasti telalla asennettaessa ei ole välttämätöntä painostaa, kimmoida ja kiinnittää materiaali. Jotta kangas olisi litteä, sinun täytyy rullata sitä rullalla;
 • sitten seuraava pinta käsitellään mastilla ja seuraavalla materiaalirullaa levitetään. Rullat keskenään tulisi olla noin 10 cm, joten kun valssatun materiaalin levittäminen seinään on välttämätöntä päällystää liima erityisellä liimaseoksella 15 cm: n päähän reunasta;
 • kukin sovellettu kangas rullataan telalla, mukaan lukien saumat. Telojen sijoitusjärjestys (alusta pohjasta tai yläosasta) ei ole väliä;
 • ylimääräinen materiaali liitoksissa voidaan poistaa veitsellä.

Sisäinen vedeneristys suoritetaan pääasiassa erityisistä koostumuksista, joilla on tunkeutumisvaikutuksia, joita parhaiten käytetään tuoreeseen betoniin. Ne ovat hyvin suojattuja kosteuden läpäisevyydestä: kun ne osuvat betonin huokoiseen pintaan ja vuorovaikutavat veden kanssa, ne edistävät kiteiden muodostumista, jotka täyttävät kaikki mikroprekat.

Sisäinen vedeneristys voidaan tehdä käyttämällä polymeerisementtiä mineraaliyhdisteitä, joita käytetään puu-, betoni- ja keraamipintoihin. Tällaisia ​​koostumuksia laimennetaan yksinkertaisesti vedellä ja ne ovat käyttövalmiita.

On kuitenkin syytä harkita, että tämä vedeneristys ei ole liian kestävä ääriolosuhteisiin, joten on edelleen tarpeen käyttää joustavia tiivisteitä.

Yksityisissä kodeissa voi tehdä kellarin sisäisen vedenpitävyyden omilla kädilläsi. Ennen tätä kellarista tulee tyhjentää, ja kaikki seinät ja lattia on puhdistettava likaa.

Sitten tuottaa seuraava työ:

 • kaikki pinnat käsitellään vedeneristysyhdisteellä, joka suojaa kosteudelta;
 • mastinen päällystää kulmat, saumat ja halkeamat sekä kaikki pinnat 2-3 cm kerroksella;
 • seinillä sekä lattialla asentaa ristikko metallista;
 • lattia kaadetaan betonilla ja seinät pinnoitetaan betonilla;
 • sitten kipsise seinät (noin 3 cm paksu).

Kun kellarissa on ilmennyt ei-toivottua kosteutta, sinun on ensin määritettävä nopeasti ulkonäön lähde ja ryhdyttävä toimenpiteisiin ylimääräisen nesteen poistamiseksi ja sen ulkonäön estämiseksi. Jos järjestämme kellarin viemäriputkiston ja vedenpitävyyden oikea-aikaisesti ja oikein, niin se on kuiva ja sateisina aikoina.

Verkkokäyttäjien palaute

Ystävä monta vuotta kamppaili tulvista kellarissa. Ei vedeneristys auttoi - vesi löysi reiän. Menin täysin radikaaleihin toimenpiteisiin - talon ympärillä kaivoin oja yli 2 metriä syvillä, putoavilla putkilla, vein ne neljään kaivoon kulmissa, peittivät ne murskattuna. Ja kaivojen pohjassa laitoin 4 pumppua, jotka itsessään käynnistyvät, kun vesi tulee näkyviin.