Levyn pinnoitus tekniikka

Pylväät käytetään suojaamaan kuoppia. Ne edustavat terästä tai puisia paaluja ajetaan maahan.

Näitä aidoja käytetään vain tapauksissa, joissa ei ole mahdollista työskennellä rinteissä sijaitsevissa kaivoissa. Pylväät luotettavasti suojaavat maata, eivätkä ne salli sen romahtamisen jopa vakavimpien rakenteiden rakentamisen aikana.

Tämän tyyppisiä aidatyyppejä

Yleensä ne on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 • Larsen-kieltä voidaan oikein pitää käytännössä kaikkein käytännössä. Tämä kieli on valmistettu korkealaatuisen metallin profiiliksi. Se on ura-muotoinen, ja sen päät pyöristyvät. Niitä kutsutaan myös "lukkoiksi", koska yhdistettyinä ne suojaavat luotettavasti maaperää kaivoksesta maanvyöryiltä ja vastaavilta ilmiöiltä rakentamisen aikana.
  Nämä profiilit muodostavat eräänlaisen seinän, joka tarjoaa luotettavan suojan siltojen, patojen, kiinnitysten ja muuntyyppisten töiden rakentamisen aikana.
 • Tavalliset raudat. Koska Larsen-paalun rakenne on monimutkainen ja jonkin verran kallista, halvempia vastakappaleita käytetään kaivojen suojaamiseen.
  Rautavahvikkeet ovat luonteeltaan yleismaailmallisia. Rakennuksen päätyttyä ne poistetaan maasta ja niitä voidaan käyttää muuhun työhön. Tämä on tämän menetelmän edullisuus: tällaiset tapit eivät ole kertakäyttöisiä, toisin kuin ensimmäinen tyyppi.
 • Betoniputket maksoivat hieman enemmän kuin rauta. Niitä ei poisteta työn lopussa, ja ne tulevat yhdeksi tulevan rakentamisen perustaksi. Tätä tyyppiä käytetään lähes aina monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana.
 • Puiset tapit, vaikka ne ovat taloudellisia, ovat toistuvasti osoittaneet arvottomuutensa: niitä ei voida käyttää uudelleen.
 • sokkomenetelmä (jota käytetään riippumatta siitä, minkä tyyppinen maaperä on kaikkein monipuolisin, ja että se suorittaa vasaran poraukset maahan vasaroilla);
 • tärinämenetelmä (paalut upotetaan maahan tärinänvaimentimen avulla). Tämä menetelmä on välttämätön työskenneltäessä kuivan, hiekkaisen maaperän kanssa;
 • paalujen sisennys maahan (käytetään upotettaessa paaluja pääasiassa savi- ja nestetyypin maaperässä);
 • yhdistetyn vibroinflaation menetelmä (johtuen tärinämenetelmän seoksesta lisättynä painolla koneesta, joka suorittaa työn). Soveltuu pehmeisiin ja muoviin maatyyppeihin.

Tulppa kasataan maahan

Laitteen pinoaminen

Tällaisen aidan rakenne riippuu materiaalista, josta se on rakennettu.

Puulevyä käytetään vain, jos on varmaa, että maassa ei ole kiviä, puiden ja vastaavien jälkiä. Syvyys, johon aita murskataan, saa olla enintään 6 metriä. Muussa tapauksessa se saattaa olla tehoton. Levyt upotetaan maahan melkein toisiinsa koko pituudelta. On hyvin tärkeää jättää pois pienetkin aukot. Käytettäessä kaksoisnauhoja, tukien välinen leveys ei saisi ylittää 1 metriä.

Jos kieli upotetaan joen pohjaan, syvyys ei saa olla alle 2 metriä. Jotta tyhjennystulppa voidaan minimoida tai poistaa kokonaan, sinun on huolehdittava tapin ulkoreunasta, jonka täytyy olla välttämättä tiheä. Jos syvyys vaihtelee 3-5 metrin sisällä, levyn seinämien väliset lovet tulee täyttää seoksella, jonka savipitoisuus on vähintään 15%.

Kiinnitys tapahtuu tiukasti riippuen louhinnasta ja kiinnittimet asennetaan kuopan syvyyden mukaan. Asennusprosessin helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää sylinterin muotoisia esteitä suorakulmion sijasta. Ne on valmistettu teräksestä, ja niillä ei ole ristikkorakenteita.

Matemaattisten laskelmien avulla voit helposti määrittää, kuinka monta hihnaa sinun on käytettävä ja suunnittele niiden suunnittelu. On myös tarpeen määrittää asennuspaikka riippuen kuopan korkeudesta.

Asennettaessa levytölkkiä ei pidä unohtaa, että niiden on oltava vakaita ja kestäviä paitsi maaperän ja nesteen poistamisessa myös säätökuopasta, mutta myös maan täytön aikana. Stabiilisuus irrottamisen aikana on myös tärkeä.

Kaivojen suojaamiseksi käytetään myös esivalmistettuja ja kokoontaitettavia puusta, metallista tai puumetallia, jotka sijaitsevat kiinnitysalueen ympärillä ja osoittavat suunnan, jossa on tarpeen upottaa paalut. Tällaiset päällysteet ovat kertakäyttöisiä, ja siksi niiden pohja sisältää puisia tai metallisia reikiä paalujen halkaisijalle, joka on suurempi kuin halkeamien halkaisija, 5 senttimetriä. Suojukset ovat pohjakonsolissa, joka on kiinnitetty hyppääjälle, joten sen seurauksena ei ole vaikeuksia irrottaessasi hyppää irti ja sen jälkeen se voidaan jättää paikoilleen kaiken työn päätyttyä. On suositeltavaa eristää kokonaan alaosan alaosa siten, että betonikerroksella ja suojuksilla on vähemmän tarttuvuutta toisiinsa.

Kuva pylväästä

Kuinka tehdä aallotetun lattian aita, jossa on tiilipylväät kesämökissäsi, kuvataan tässä yksityiskohtaisesti.

Miten rakentaa aidan pois besserista omilla käsilläsi, löydät tietoja tässä artikkelissa.

Missä tarkoituksessa tarvitaan ja mitkä ovat betoniporukoiden konkreettiset korkit - lue täältä.

Mitä SNiP kertoo meille

SNiP: n päävaatimukset pellin paalutukseen ovat seuraavat:

 1. Laitteet valitaan paalikomponenttien pituuden mukaan. Jos ne saavuttavat pituudeltaan 26 metriä, on tarve antaa pohjalle erityiset merkinnät urille. Tyypillisten estolaitteiden valinta voidaan valita tietokoneohjelmilla, jotka tuottavat tulosta aallon vaikutuksen teorian mukaan.
 2. Tällaisia ​​toimenpiteitä, kuten heikentämistä tai johtavien kaivojen käyttöä, ei suositella käytettäväksi ilman lupaa. Ne auttavat helpottamaan paalujen ja levyn pinoamisen uppoamista, mutta niitä on koordinoitava hankkeiden organisoinnilla, jos vibraation suhde on alle 5 senttiä minuutissa tai jos epäonnistuminen on alle 0,2 senttimetriä.
 3. Sopivasti sukellusvahvikkeilla käytettävä scouter on mahdollista vain rakennuksissa, jotka sijaitsevat kaukana rakennuksista. Minimietäisyys on 20 metriä. Uppoutuman syvyyden tulisi olla vähintään kaksinkertainen. Kun paalut on upotettu, heikentyminen olisi poistettava ja kielekkeet olisi upotettava vasaralla tai täryttämättömällä paalunohjaimella vaadittuun syvyyteen.
 4. Jos etäisyys on pienempi kuin 5 metriä, on tällöin 40-400 senttimetrin nimellisarvoista kiellettyä paalin upottaminen. 1 metrin poikkileikkaukseltaan tyhjät ja tyhjät pyöreät paalut, joiden läpimitta on alle 0,7 m, eivät saa teräsputkia, joiden paine on korkeintaan 2 MPa. Jos paine on korkeampi, niin paalun ja tappien tulisi upottaa pienempiä etäisyyksiä vain tarkastelun aikana.
  Tärkeä askel on arvioida rakennusten dynaamisten vaikutusten riski täryttimen paalun kuljettajan käytöstä, mikä on tarpeen paalujen asennusta varten. Arviointi tapahtuu maaperän vääristymän, teknisten välineiden laadun ja terveysvaatimusten vaihtelun hyväksyttävyyden mukaan.
 5. Tällaisia ​​paalujen tyyppejä tarkastellaan: enintään 8 m pitkä, alle 10% suunnitellusta upottamisesta. Määritetään syy laskeutumisvaikeuksien syntymiseen, ja tehdään päätös muiden urien käytöstä tai lisämerkkien käytöstä.
 6. Pallosäätiöiden ja kaatoraakereiden asennukseen liittyviä töitä on valvottava tiukasti tarvittavien standardien mukaisesti.

Asennustekniikka

Asennus kaivon putkeen voidaan tehdä eri tavoin, mutta missä tahansa niistä ensimmäinen askel on poraus kirjoituskuopat.

Yleisin porausmenetelmä - ruuvimeisseli ja pallo. Tällaisissa seinissä porausreiät kiinnitetään savesta liuoksen avulla tiettyyn painetasoon. Suurempi istumatiheys saadaan savesta. Tämän tyyppisen työn hinta riippuu syvyydestä, johon putket vajoavat, maaperän laadusta ja työvoiman intensiteetistä. Asennuksen laatu riippuu upotusuraan.

Seuraavia tapoja upottaa urat:

 • Kiekko lyö paalujen kuljettajat. Esimerkiksi heiluri suljettuna. Mutta sitä ei käytetä kaupungissa, koska rakennusten tiheä järjestely.
 • Kieli upotetaan esiporaisiin kaivoihin.
 • Kieli ruuvataan ja puristetaan. Tässä tapauksessa se on teräsputki.
 • Kieli lasketaan ennalta porattuun kaivoon, joka täytetään samanaikaisesti sementillä.

Videossa - kielen kiertämisen prosessi maassa:

Esimerkki taulukon pylvään laskemisesta

Laskutoimitukset suoritetaan kaikissa työvaiheissa raaka-aineen luotettavuuden ja koko suunnittelun luotettavuuden varmistamiseksi.

Kaltevuuden aitouden lujuus on seuraavanlainen: laskettujen voimien kaatumisajan on oltava pienempi kuin työtiedon kertoimen suhde jaettuna luotettavuuskertoimella aiottuun tarkoitukseen ja kerrottuna laskennallisella voimansiirtohetkellä.

Tarkista kielen kovuuden tarkistamiseksi seinä, lokit ja vanteet.

Voit selvittää, kuinka suuri kalvopäällystysseinä on seuraava: kalvopäällystysseinämän poikkileikkauksen momentin suhde laskennallisiin kuormituksiin vastuksenhetkellä olisi oltava pienempi tai yhtä suuri kuin vanteiden materiaalin laskettu vastus kerrottuna työolosuhteiden kertoimella.

Kun haluat tarkistaa vanteen voimakkuuden: vanteiden puristusvoiman suhde vyön leikkausalueeseen sekä tämän hetkisen osan suhde vyön vastuksen momenttiin on oltava pienempi tai yhtä suuri kuin vyön materiaalin laskettu vastus kerrottuna työolosuhteiden kertoimella.

Seuraavaksi on syytä tarkistaa sylinterimäinen tappi lukkorunkoon: lasketun vaakasuoran radiaalivoiman on oltava auki-muotoon nähden pienempi tai yhtä suuri kuin työolosuhteiden kerroin, joka kerrotaan laskennallisella kyynärvastuksella luotettavuuskertoimella.

Täysin erilainen laskennan tilanne, kun kyseessä on hiekkaan upotettu upotus. Meidän ei pidä unohtaa, että pellin seinät tuntevat veden koko vaikutuksen ulkopuolelta. Vahvistustestiä varten peltopäällyste seinää petetään taivutusmomenttien ja leikkausvoimien löytämiseksi palkkeihin tai tukiin. Jos on tarpeen löytää taivutusmomentit kannattimissa, käytetään voiman menetelmää.

Telan syvyys määritetään täsmälleen samalla tavalla kuin seinämän vakavuus. Yhtälö ratkaistaan, kunnes valitaan sopiva lastaussyvyys.

Kuinka vahva on aidan seinämä ja onko se kestää paineita, tarkistetaan menetelmällä, jossa käsitellään seinää palkilla, jossa on kaksi tukia tai suuri osa niistä. On mahdollista laskea veden ja maaperän paine, jos voimme kasvattaa vakionpaineet luotettavuuskertoimilla todellisessa kuormituksessa. Ne ovat vakioita: 1.2 - jos maaperän paine on aktiivinen, 0.8 - jos se on passiivinen.

Riippumatta laskelmien tuloksesta, mutta savi- ja hiekan maaperän syvyyden tulisi olla vähintään 2 metriä ja betonirakenteessa vähintään 1 metri. Vakaus on tarkistettava etukäteen pumpattaessa vettä kuopasta.

Plotteritekniikka urille: miten se toimii?

Säätiökaivon kehittäminen on tärkeä vaihe monikerroksisten rakennustöiden nollaprosessissa. Teollisessa mittakaavassa kaivojen kaivaminen tapahtuu kaivukoneella. SNiP: n nro 3.02.01 "Sementtirakenteiden" määräysten mukaan kaikki kaivannot, joiden syvyys on yli 2 m, olisi vahvistettava pylväslevyllä estäen niiden romahtamisen ja pohjaveden tulvan.

Larsen-levyn paalutus Z-profiili

Tässä artikkelissa esitetään aidan urien urat. Opit, mitä tyyppisiä tappeja käytetään ja miten ne asennetaan. Lisäksi otetaan huomioon levytyökalun suunnitteluominaisuudet ja esimerkit laskelmista.

Milloin ja miksi perustuskaivojen aita tarvitaan?

Tarve vahvistaa kaatopaikkoja on sanottu turvallisuusvaatimusten ja SNiP-määräysten vaatimusten mukaan, joiden mukaan seuraavia tyyppisiä kaivoja voidaan vahvistaa levyn pylvässeinillä:

 • kaikki kaivokset ovat yli 1 m syvässä hiekka-maaperässä;
 • kaivoja, joiden syvyys on 1,25 m hiekassa;
 • kaivoista, joiden syvyys on 1,5 metriä savimassaa ja siita;
 • kaivoista, joiden syvyys on 2 m suuritiheyksisissä maissa.

Levyjen paakkuuntumisen toimivuus on suojata louhinnan seiniä romahdukselta, mikä voi tapahtua rakennustyömaalla tehtävien paalun töiden yhteydessä (paalutusperustukset maksoivat yli 80% korkeista rakennuksista).

Levyjen paalutustekniikkaa voidaan myös pitää vaihtoehtona vedenpoistotoiminnalle. Aitojen asentamiseen käytetyllä kielellä on kiinnityslukot, joiden avulla yksittäiset kielekkeet on liitetty sinetöityyn, vettähylkivään seinään, mikä minimoi riskin upottaa kuoppaan pohjavedellä.

Murskauskaivojen uratyypit

Nykyaikaisessa rakennuskäytännöissä käytetään kahta lajitteluputkityynyä kaivojen aitaukseen - Larsenin kielekkeeseen ja putkiin. Puuta ja teräsbetoniporaa käytännöllisesti katsoen ei käytetä taloudellisten epävarmuuden vuoksi.

Larsen-kielellä on kourunmuotoinen profiili, jonka pituus voi olla jopa 35 metriä ja leveys jopa 80 cm. Larsenin kielessä on useita muunnelmia, jotka eroavat toisistaan ​​yleisten ominaisuuksien suhteen:

 • kielen L4;
 • kielen L5;
 • kielen L5-UM;
 • Larsenin kieli Omega;
 • kielen L5.

Yleisimmin käytetty kieli L5, joka on valmistettu teräslajista ST3KP tai 16 CG. Profiilin L5 leveys on 42 cm, paino 1 l.m. - 100 kg, paino 1 m 2 - 217 kg. Profiilin L5 pinnoituksen lujuus on 800 kNm / m.

Larsen-profiilin leimaus

Uraputkista valmistettuja koteloita käytetään epästabiilissa, vaakasuorassa leikkausmaaperässä, jossa kourujen muotoisen profiilin seinämillä ei ole vaadittua vakautta. Koska putkien suuremman poikkileikkauksen ansiosta maadoitusmassat ovat lisääntyneet kielekkeellä, vastuksen ja putkien seinämän voimakkuus on paljon suurempi.

Kielen- ja uraputkien halkaisija vaihtelee välillä 530-1420 mm. Kaivosten aitaukseen käytetyillä putkilla on T1420 × 12 -tyyppinen merkintä, joka on yhtenäistetty SNiP: n määräysten mukaisesti, jossa:

 • T - putkimainen kieli;
 • 1420 on halkaisija (mm);
 • 2 - seinämän paksuus (mm).

Kuten Larsenin kielessä, putkiputkessa on putkipalkkien sivureunoihin sijoitetut lukot, joiden läpi rakenteet liitetään kiinteään seinään. Asennusta tehtäessä käytetään lisäksi teräksisiä kääntyviä elementtejä, joiden avulla seinälle kiinnitetään tarvittava tilakokoonpano.

Teräslevyn paakkuuntuotannon käytännön sovellutus on suurelta osin mahdollinen sen uudelleenkäyttöä varten, johon ei sovelleta vahvistettuja betonipuita ja puurakenteita. Rakennusorganisaatiolle annetaan tilaisuus tehdä tilapäinen arkki ja perustamisen jälkeen purkaa arkki paikoilleen ja myydä se jälkimarkkinoilla ja siten korvata osa rahoituskustannuksista. SNiP: n normien mukaan kielen- ja uuriputkien liikevaihto ja Larsen-ura voivat olla jopa 20 sykliä.

Levyn pylvään laskeminen

Pinnoituksen laskenta tehdään erikoistuneilla asiantuntijoilla SNiP nro 2.09.03 "Kiinnitysseinien suunnittelu" vaatimusten mukaisesti. Aseen laskennan tarkoitus on:

 • määrittää kielen vaaditun koon;
 • kielen imemisen syvyyden määrittäminen, joka perustuu suunnitteluvakauden ja seinämän kestävyyden vaatimustenmukaisuuteen sääntelytietoihin;
 • suunnittelemalla lisätoimenpiteitä arkkitehon seinämän vahvistamiseksi.

Levykalon seinämän vastustuksen laskeminen kallistumiseksi suoritetaan kaavalla: jossa:

 • Оu - normatiivinen vastus;
 • Oz - kielen puristamisen voima maahan;
 • K - coeff. kielen työolosuhteet (riippuu maaperätyypistä);
 • Cn - coeff. luotettavuusmarginaali (1.2).

Pylvään alusluvun laskeminen suoritetaan kaavalla: jossa:

 • Lk - kuormitusarvo miekka-m2;
 • Pck on laskettu seinämänkestävyys;
 • Du on seinämän kestävyys;
 • K - coeff. tynkä työn maassa.

Kielen syvyys lasketaan kaavalla: T = t0 + Δt, jossa Δt =:

 • Fn - tontti kuormien jakautumisesta seinälle;
 • qtO on maaperän paineesta peräisin olevan aidan maksimikuormitushetki;
 • d - coeff. passiivinen maaperän paine seinään (l - aktiivinen vaikutus).

Kussakin tapauksessa laitetaan kielekkeen upottamista varten kojelauta, jossa näkyvät tiedot ja ohjeet työn suorittamista varten arkkipäällystystä suorittavalle henkilölle.

Teknologinen kartta luodaan TTK-mallin (malli kortti) nro 4-104-1 "metallilevyjen pinnoitusseinien" perusteella (TTK: n päivitetty versio julkaistiin 05.21.2015 g). Tilapäisen pellin pylvään teknisen kortin on hyväksyttävä urakoitsijan rakennusyrityksen pääinsinööri ja turvallisuusvastuuhenkilö.

Värähtelyputki (video)

Kiinnityslevyn tekniikka

Pylväslevyn laite toteutetaan rakennuskoneiden - paalujen ajo-koneiden mukana. Kopr on itsekulkeva kone raiteille tai akselille, joka on varustettu tarvittavilla laitteilla upotusuraan.

Toiminnalliset laitteet copra sisältää:

 • kaavinmasto - teräsohjauspalkki, jossa upotuslaitteisto ja -levy on kiinnitetty;
 • upotusmekanismi - iskuvasara tai tärisevä kuljettaja;
 • rullauslohkoja - kielen käsitteelle ja asennukselle alkuperäiseen asentoonsa.

Kielen kiinnittämiseen on kolme tapaa: vasara, tärinän vaimennus ja staattinen sisennys. Rakentamiskäytännöissä yleisin ajotapa on tehokkain ja edullinen tekniikka, mutta nykyiset SNiP-koneet estävät tukkeutumisen tiheissä rakennusolosuhteissa, sillä iskunvaimennuksen aiheuttamat dynaamiset kuormat voivat aiheuttaa läheisten rakennusten muodonmuutoksia ja tuhoutumista.

Tärinän upotus on menetelmä, jossa kieli menee syvemmälle maahan suuritaajuisten matalaamplitudivärähtelyjen vaikutuksen alaisena. Värähtelevä kuljettaja tuottaa värähtelyjä, jotka siirretään siihen kiinnitettyyn kieleen, jolloin tärinä siirtyy maaperäkerroksiin, jotka ovat kosketuksessa levypatan kanssa, joka tärinän vaikutuksen alaisena puristuu, mikä johtaa urauraan oman painonsa ja tärinänvaimentimen painon alla puristamalla.

Katso myös: paalujen vibro-upotus: menetelmät ja tekniset ominaisuudet.

Värähtelevät urat Larsen

Levyn pinoamisen laite suoritetaan SNiP 3-B.6-62 määräysten mukaisesti. Tekniikka suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Copra-laitteisto siirretään kohteeseen, arkki on toimitettu ja jaettu kulutustarvikkeisiin.
 2. Pylvään pinnoitus on merkitty suunnittelutietojen mukaisesti.
 3. Kulutustarvikkeelle sijoitettu ura koukistetaan kopra-vinssin avulla ja vedetään ylös upotuspisteeseen, kielen kalteva, kohotettu ja asetettu ajoasentoon.
 4. Kieli liitetään upotusmekanismin päähän, tarkastetaan rakenteen spatiaalinen sijainti.
 5. Työhön sisältyy uppoasennusyksikkö - vasara tai tärinänvaimennin, jonka vaikutuksesta kieleke menee syvälle maahan suunnittelumerkkiin.
 6. Asennusprosessin päätyttyä toistetaan. Seuraava kielekkeen lukko sopii upotetun rakenteen urille.

Kielen upottaminen suoritetaan, kunnes suljettu aita on täytetty kaivon ympärillä.

Groove Pit Aita

Monille rakennustyömaille pellin paaluttaminen on olennainen edellytys nollatyökyvyn normaalille käyttäytymiselle.

Yrityksemme suorittaa kaikentyyppisen kiinnitystyöt (mukaan lukien Larsenin tuppi), mikä takaa luotettavan suojan louhinnasta maan putoamisesta ja maanvyörymyksistä. Matkapuhelimemme ja erittäin kulutustekniikkamme kykenevät toimimaan myös tiheän kehityksen ahtaissa olosuhteissa, joissa on yleensä mahdotonta tehdä työtä ilman levytyökalua.

Miksi tarvitsemme levytölkkiä

Ominaisuudet luovat levyn pinoamisen

Levytyöt ovat yksi tärkeimmistä rakennusprosesseista, joten niiden on oltava yksinomaan ammattilaisia. Louhintanuran vahvistaminen edellyttää tiukkaa toimintaa ja erikoislaitteiden ja -teknologian osallistumista. Maaperän tiivistyminen on luotettava vain, jos kaikkia tekniikoita noudatetaan - tämä on edellytys rakennuksen eheyden ja luotettavuuden kannalta. Tarvittaessa kaivannon kiinnittäminen kielekkeeseen voidaan tehdä tilapäisesti.

Valittaessa tekniikka ja tyyppi aidan kuoppia rakentamispaikalla otetaan huomioon:

 • mitan mitta
 • toimintaolosuhteet
 • maaperän ominaisuudet, joihin rakentaminen tehdään.

Seuraavien rakennustöiden onnistumisen kannalta on erittäin tärkeää, että erikoispuhelimet, jotka kykenevät tekemään tarkkoja laskelmia, osallistuvat arkin pinnoittamiseen. Samanlaisia ​​vaatimuksia sovelletaan työtä tekemällä työtä rannan vahvistamiseksi muovisella tapilla.

Käytetyt koneet

Laitteen pinoaminen

Levyn pinoaminen on tukkeutuneiden paalujen seinä. Paalut aidat kaivoista ovat:

  • puu;
  • metalli;
  • teräsbetoni;
  • lisäksi niitä voidaan lyödä välein (kaivamalla edelleen) tai kiinteällä seinämällä (lähellä toisiaan);
  • Pitkä aita voidaan myös ankkuroida tai ankkuroida, tukipyörillä tai ilman.
Suosituin on aidan urat metallikielellä. Päinvastoin kuin vahvistetut betoni- ja puurakenteet, teräspelti voidaan poistaa nollapistetulosta sen jälkeen, kun se on suorittanut nollatöitä, ja sitä käytetään uudelleen tai myydään jälkimarkkinoilla, mikä vähentää huomattavasti hankkeen rahoituskustannuksia.

Kiinteän seinän pylväslevyn laite ei ainoastaan ​​välttele hiutaleita ja maanvyörymiä, vaan myös suojaa pohjavedeltä ja tulvavedeltä.

Olosuhteissa, joissa maaperän värähtelyä ei voida hyväksyä, joka voi vahingoittaa olemassa olevia rakennuksia ja rakenteita, pylväslevyn asentaminen johtaa porausmenetelmään tikkaille.

Pit-aidat: edut

Tarkastellaan kaivojen arkin pinnoituksen etua:

 • aidat - rakentamisen edellytys rakennusten vieressä ja ilman paalujen käyttöä ei yksinkertaisesti voi tehdä
 • kyky kestää paljon suurempia kuormia verrattuna muihin rakenteisiin
 • kuoppaan luotettava suojelu maanvyöryiltä (erityisen tärkeä niillä alueilla, joilla on heikko maaperä ja tulvat)
 • mahdollisuus upottaa kieli eri menetelmillä
 • mahdollisuus kielten toistuvaan käyttöön (paitsi puinen)

Riisi: Pile Pile Piling

Hyödyllisiä materiaaleja

Lehtipilarit

Larsenin kieli on metalliprofiili, joka on muodostettu uran muotoiseksi ja jonka reunat on pyöristetty uraseinien toimintaa toteuttavilla sivuseinillä.

Levyjen paalutuksen ja pylvään laskeminen

Levyn pylvään rakentaminen alkaa suunnittelusta, tässä vaiheessa tehdään rakennuspaikan olosuhteiden arviointi ja geoteknisten riskien mahdollisuus

Nuotinkotelo upotus tekniikka

Larsen-kieltä on käytetty teollisessa rakentamisessa yli sadan vuoden ajan.

Pylväskuviointi toimii

Yhtiömme on varustettu voimakkailla laitteilla, joiden avulla laite voidaan pinota. Voimme upottaa paaluja lyömällä niitä diesel-vasaralla, mukaan lukien alustavien (johtavien) kaivojen poraus.

Käytämme paalutusasennuksia auton pohjassa kääntölevyllä. Näin varmistetaan prikaatin korkea tuottavuus ja lyhyet työehdot jatkuvasti laadukkaasti.

Tontit, joilla on rajoitetusti liikkumavaraa, eivät ole esteenä meille, ja olemme valmiita aloittamaan työn seuraavana päivänä hakemuksen vastaanottamisen jälkeen. Osoite - ja turvalliset työolosuhteet omalla ojella!

Kuivauskaivon vahvistaminen: tekniikka ja esimerkki laskelmasta

Pylväskalvot ovat puusta tai metallista valmistettuja paikkoja, jotka työnnetään maahan kuopan ympäryksen ympärille.

Tällaisten rakenteiden asennus toteutetaan niissä paikoissa, joissa on mahdotonta työskennellä rinteillä.

Rakenteiden tarkoituksena on suojella kuoppaan ja työntekijöiden elämään maaperän romahtamisesta. Maaperä on kunnolla kiinni eikä se romahda monimutkaisten esineiden rakentamisen aikana.

Uurastettu larsen

Suojaus myrskyt ja pohjavesiltä sekä maaperän romahtamisesta tehdään erityisillä paaluilla - Larsenin kielellä. Ne on nimetty tämän teknologian perustajan ja kehittäjän mukaan.

Larsenin kieli on erityisen tilallinen elementti, jossa on runko-osa ja lukituselementit pitkin tuotteen reunoja.

Kun se upotetaan maadoituspidikkeeseen, seisoo yhdelle elementille asennetaan toisen erikoisuraan. Tämä muotoilu takaa luotettavan telakoinnin.

Rakennusmutterit on valmistettu kestävästä metallista, jossa on hiilipitoisia epäpuhtauksia. Korroosion estämiseksi valmistajat lisäävät kuparipartikkeleita metallituotteeseen.

Jos haluat säästää, voit käyttää polyvinyylikloridipäällysteisiä muovisia tappuja, jotka eivät ole alhaisempia metalli- ja betoniteräsrakenteiden lujuudessa ja luotettavuudessa.

Kielen Larsenin tärkeimmistä eduista voit valita asennuksen helppouden, kun asennat materiaalia esineeseen.

Suurta lujuutta ja vastustuskykyä ulkoisiin tekijöihin käytetään Larsen-arkkipilareita, toisin kuin tavalliset arkkipallot, monimutkaisten esineiden rakentamisessa. Esimerkkejä sovelluksesta ovat seuraavat:

 • puhdistuslaitosten rakentaminen;
 • rakennustyömaiden suojelu vedestä;
 • jokien ja säiliöiden rannikon lujittaminen;
 • seinien aidat teollisuusjätteellä;
 • patojen, sillojen ja kiinnityslaitteiden rakentaminen;
 • maaperän vahvistaminen maanjäristyksen uhalla.

Luotettavuus saavutetaan seostetun teräksen valmistamien urien valmistuksella, joilla on suurempi lujuus. Valmistajat määrittelevät eri tavalla kielekkeen paksuuden valmistuksen aikana. Tunnetuissa tuotemerkeissä se vaihtelee 15: stä 23 mm: iin.

Valmistajat suosittelevat yläreunan leikkaamista kahdenkymmenen peräkkäisen asennuksen jälkeen, koska se heikentyy pitkäaikaisen käytön jälkeen rakennustöissä.

Joskus käytön aikana esiintyy odottamattomia tilanteita, ja tuote, joka on upotettu raskas maaperä, alkaa epäonnistua: lukituselementtien liitokset ovat epämuodostuneet ja suunnittelu itsessään on taipunut.

Mestareilla on vain yksi tie ulos - katkaista osa rakennelmasta autogeenisessa asennuksessa ja jättää se työmaalle.

Kielen upottaminen Larsen toteutetaan erikoislaitteiden avulla iskun ja tärinän vaikutuksilla. Asennustekniikka on paljon kuin paalun aitauksen asennus.

Värähtelyä käyttämällä värähtelevää elementtiä käytetään saranamoduulilla, jonka kautta kuorma siirretään saranoidun elementin päähän.

Asennustekniikka on aksiaalinen tekniikka, joka mahdollistaa paalun lisäämisen maaperään, joka laimennetaan värähtelevän koneen vaikutuksesta.

Asennus alkaa, kun ensimmäinen kasa on asennettu suunnitteluasentoon, mutta sileä maaperän sisääntulo monimutkaistaa kiviä ja liian tiheää maata esineessä.

Jos tällainen ennalta arvaamaton tilanne ilmenee, siirrä kasa toiseen paikkaan tai pienentää sukelluksen syvyyttä on sovitettava yhteen ylimmän johdon kanssa. Toinen ja myöhemmät paalut valetaan edellisen kappaleen urille.

Lukitusten liukumisen helpottaminen ja rakenteen asennus saavutetaan voitelemalla tuote rasvalla.

Larsenin kielen asentaminen kohteisiin, joissa on suuri pohjavesi, suoritetaan lukitusliitoksilla.

Muovilla tai komposiittilla on vähemmän kitkaa ja yksittäisten elementtien voitelu tällaisessa asennuksessa ei ole tarpeen.

Muovisessa rakenteessa upotusaste on paljon pienempi kuin metallissa, mikä antaa kätevän pääsyn maaperään. Maaperässä vieraiden aineiden epäpuhtauksia on suositeltavaa rakentaa vain metalliosat.

Paalujen ja lankojen käyttö

Levypilojen käyttö on erilainen: hydrologisten kohteiden aitaus, veden virtaus rakennustöiden alueelle ja rakennusten ja rakennusten turvallisuus.

Työn monimutkaisuudesta riippuen valitaan sopiva arkitusmateriaali: puu, metalli tai teräsbetoni.

Pohjaveden läpäisevyyden todennäköisyydellä kaivoissa asetetaan erityyppisiä paaluja. Aikaisemmin rakennuttajat käyttivät vain puiset aidat, mutta nykyaikaiset asennustekniikat antavat sinulle mahdollisuuden pitää maata tukevasti metalli- ja betoniteillä.

Pilejä puusta

Puusta ja teräksestä valmistettuja tuotteita alettiin käyttää ennen muita materiaaleja. Ulkopuolella muotoilu muistuttaa puupalikkaat, jossa on kieleke ja ura. Joskus rakentajat käyttävät paksuja levyjä esivalmistetussa rakenteessa.

Puisen aidan asennus tehdään estämällä laudat maahan. Puulevyn käyttö rasittaa raskasta taloudellista rasitusta rakennusyritykselle.

Puurakenteet suoritetun työn jälkeen on lähes mahdotonta purkaa maaperästä vahingoittamatta pintaa.

Tällaisen tuotteen uudelleenkäyttöä ei voida käyttää vähentämällä turvallisuutta käytön jälkeen.

Mikä opas valita sopiva maali puussa, lue linkki.

Vahvistettu betonipilareita

Lujitetuista betonista valmistetut paalut asennetaan lukoilla, jotka tiivistävät koko rakenteen. Trapezoidiset urat ja urat - linnan elementtien osat. Pilejä asennuksen aikana asennetaan toisiinsa.

Paalujen asennus toteutetaan lisäämällä teknistä kapasiteettia käyttäviä ajo-laitteita. Paloja ei ole purettu betonirakenteesta uudelleenkäyttöä varten, koska ne toimivat säätiön ulkokuorena.

Tällaisia ​​paaluita käytetään usein siltojen ja patojen rakentamisessa. Kuljetus on pahentanut halkeamien muodostuminen tuotteen pinnalla. Tällaisten tuotteiden pituus on enintään 16 metriä.

Teräslevypylväät

Metallimateriaalia käytetään toistuvasti, ja lisäksi se on helppo kuljettaa ja koota uudessa laitoksessa. Levyn teroitusta käytetään nykyaikaisessa rakentamisessa, jota ohjaavat useat syyt:

 1. Korkea lujuus mekaanisiin vaurioihin.
 2. Kätevä kuljetus ja asennus, verrattuna betoniteräsrakenteisiin.
 3. Toistuva käyttö ja helppo poistaminen maaperästä.
 4. Laaja valikoima materiaaleja profiilista keskittyen erilaisten objektien hintaan monimutkaisuudessa.
 5. Profiilien asennus toteutetaan tärinän ja iskun avulla.
sisältöön ↑

Laite pylvääseen

Putkien louhintatyöt on tehty rakennusvaiheen alkuvaiheessa kuljetus-, kotelo- tai hydraulirakenteessa.

Teoksen alkuvaiheessa säätiö voi kaatua ja vahingoittaa rakennuttajia ja laitteita.

Tällaisten tilanteiden ennaltaehkäisy on onnistuneesti saavutettu truboshpuntin tekniikalla, joka koostuu tiheästä seinämästä, jossa kiinnityselementit on liitetty toisiinsa lukkojen välissä.

Louhinnan aidanrakennus koostuu tukirakenteen asennuksesta, se voi olla kourun muotoinen Larsen-kielen tai putkimainen kieli.

Putkien kielellä on ainoa epäkohta, jossa se on huonompi kuin Larsenin kieli - korkeampien metallituotteiden korkeat kustannukset ja muissa indikaattoreissa kuopan parasta suojelua ei löydy.

Kielien asentamisen tärkeimmät edut putkista ojaan:

 • tuotteen korkea stabiilisuus mahdollistaa putkimaisen kielen käytön kiinteänä muottipesänä;
 • asennus on helpompaa johtuen mahdollisuudesta murskata louhoksia ja muita vieraita kappaleita putken sisällä;
 • materiaalinen vakaus on paljon korkeampi kuin Larsen;
 • mahdollisuus asentaa ylimääräisiä palkkeja ja kanavia putken sisäpuolelle;
 • Käytetyt putket voidaan purkaa ja käyttää muissa rakennuskohteissa tai myydä jälkimarkkinoilla.

Ehkä olet kiinnostunut artikkelista siitä, miten rakentaa autotalli omalla kädelläsi.

Normit vuokaaviossa ja SNIP

Kiinnitys- ja uritusmenetelmän aitojen normit on määritelty vuokaaviossa.

Karttaa kehitettiin rakennustekniikan perusteella samankaltaisissa tiloissa, joissa on toistuva rakennusten rakenne, osien rakenteet sekä rakennukset, joissa on yhtenäiset järjestelmät mittojen ja standardimallien suhteen.

Se kattaa korkealaatuisen työn, palon ja ympäristön turvallisuuden perusteet ja muut tärkeät kohdat ja ongelmat, jotka syntyvät rakentamisen aikana lisääntyneen monimutkaisuuden vuoksi.

Karttaa kehitettiin armeijan, rakennusvalmistajien ja insinöörien osalta, jotka osallistuivat arkin pinnoitusrakenteiden rakenteeseen.

Tehtyjen töiden laatu arvioidaan SNIP - "rakennuskoodien ja sääntöjen" mukaan, jonka mukaan voidaan työskennellä ja puhua työn lukutaidosta ja aidan rakentamisesta kuopassa.

Se kuvastaa työ- ja ympäristöturvallisuusvaatimuksia sekä aineellista ja teknistä osaa, joka on välttämättä kohdistettava nimenomaisesti normiin eikä siitä poikkeavasti.

Laskentakaava

Kun maaperä kaivetaan, voimien tasapaino vuorovaikutuksessa häiritsee merkittävästi. Maaperän poistamisen paine kasvaa jäähdytysseinien puolella.

Seinien tuhoutumisen estäminen aitauksen avulla olisi laskettava käyttäen erityisiä suunnitteluominaisuuksia: aitausmenetelmä, syvyys, johon materiaali upotetaan, arkin koko ja vuorovaikutusvoimat.

Laskenta tehdään graafisen analyysimenetelmän avulla (esimerkki alla olevasta kuvasta) tai tietty kaava. Laskettaessa käytä erityisohjelmaa. Oikean laitteen ja työkalun upottamisen edellyttämät tekniset tiedot on annettu SNIP: n kohdassa 3.02.01-87.

Kaavassa huomioon otetut ominaisuudet:

 1. Maaperän paine kallistettaessa.
 2. Maaperän puristusvoima pystysuoraan.
 3. Pyörivä elementti.
 4. Kuuman valittu syvyys.

Laskentavahvuuden kaava on seuraava: M1 ≤ m / γ * M2, missä

 • M1 on kippausvoiman kohokohta.
 • M2 - kippausvoiman vastus (pidätysmomentti).
 • m - työolojen kerroin (yleisessä järjestyksessä se on 0,95, heikoille maille 0,7)
 • γ on luotettavuuskerroin (1,1 veden pinta-alalle).

Avainvoimakkuuspisteet voidaan laskea seuraavasta kaavasta:

 • M1 (kaareva momentti) = Ea * Ca.
 • M2 (pidätysmomentti) = En * Cn.
 • Еа ja Еn - epyuric aiheuttamat paineet aktiivisten ja passiivisten tyyppien; Ca ja Cn ovat tuloksena olleet olakkeet suhteessa pisteeseen 0.

Laskenta suoritetaan kielen alareunan perusteella, sillä korkeudella se voidaan kiertää tai kallistaa.

Laskentayksikkö

Kielletyn aitojen laskennallisista tiedoista, joiden tasot ovat yhtä suuria kuin kaksi tai useampia "BCH 136-78", hiekkapohjaisen maaperän kohdalla aktiivinen sivusuuntainen maaperän paine-suhde on 0,7, passiivinen 1,42, etäisyys kielen yläosasta pohjan pohjaan on 9 m.

Vähimmäiskierteen syvyys on 28,9 m, sivuttaispainekaaviot ovat: aktiivinen 16,6 tf / m2, aktiivinen 23,8 tf / m2.

Larsenin kielen asennus ja vahvistaminen

Larsen-tapit on helppo asentaa ja kiinnittää, mutta asennus vaatii erikoislaitteita. Ennen asennuksen aloittamista sinun on kutsuttava joukko työntekijöitä kolmesta ja mieluiten neljästä työntekijästä, jotka on koulutettu tällaisen työn suorittamiseen.

Asennuksen aikana on mahdotonta tehdä ilman tärinänvaimenninta. Jos tärinää ei ole saatavana, tärytysvasaran käyttö on sallittua. Tämä laite, jota ilman ei voida tehdä ajopilareita eikä aidan vahvistamista.

Jos taloudelliset mahdollisuudet eivät salli tällaisten hyödyllisten laitteiden hankkimista, voit vuokrata sen.

Tällaisen vasaran ansiosta levyn kasa imeytyy maahan. Teräksen ja teknisen voiman ansiosta raskaiden laitteiden tarve on poistettu.

Levytangot asennetaan sarjaan siten, että toinen sopii hyvin uraan ensimmäiseksi. Tällöin tarvitaan kierros 180 asteen säteellä ensimmäiseen verrattuna jatkuvan rakenteen muodostamiseksi.

Korkealaatuisen kielen tekniikka, jolla uritettiin useimmat hyväksyttävät asennustekniikat. Se ei aiheuta merkittävää vahinkoa maaperälle ja läheisille rakennuksille, joita ei voida välttää käyttämällä työtä vasaralla.

Putken putken upotus ja ruoppausmenetelmä on esitetty alla olevassa videossa:

Groove kuopat - olemme turvallinen tuotanto

Pit-aidat arkkipilareilla

Levykalastus on tilapäinen aitaus, joka koostuu puusta tai teräspelistä, jotka on työnnetty maahan (pitkin pitkin kaivoa).

Niitä käytetään kaikentyyppisiin rakenteisiin perustuslaitteilla, joissa on mahdotonta kehittää kaivoja itseensä rinteissä. Hylsykaupat auttavat suojaamaan rakenteita (ja ihmisten elämää) maaperän romahtamisesta.

Kiinnitä huomiota! Rahan säästämiseksi monet rakentamisorganisaatiot tekevät putkien pinnoituksen.

Leikkuuprofiilissa se on valmistettu erikoishiiliteräksestä St3ps- ja St3sp-laatikoista GOST 380: n mukaan. Ostaessasi kiinnitä huomiota profiilin pintaan - ei saa olla auringonlaskuja, telastoituneita kaappeja ja valssattuja kuplia kasvojen ja lukitusosien paikoissa.

Arkkipanoprofiilit

Tällaisen aidan asennustekniikka merkitsee sen elementtien upottamista esiporaisiin kuoppiin ja valmiiksi täytettynä sementti-hiekkalaastilla. On käynyt ilmi, että liuos kaadetaan porattuihin kaivoihin tietyn merkin alle (paineen alla) ja vasta sen jälkeen, kun putket tai palkit on asennettu reikään.

Tämän tekniikan ansiosta voit suojata maaperän putoamiselta rakennettua rakenteita sekä lisätä huomattavasti kuorman kantavuutta.

Työnnä asennusvaihtoehtoja

Putkien tai palkkien vakiomenetelmän lisäksi on olemassa useita erilaisia ​​asennuksia, jotka on mukautettu erilaisiin olosuhteisiin ja maaperätyyppeihin:

 • Tärinän upotus - käytettäessä tätä menetelmää suoritetaan kuoppien alustava poraus tupsuja varten ja sitten paalujen asentaminen tärinänvaimentimien avulla. Pehmeällä kentällä on parempi käyttää ruuvit. Arvioiden mukaan tämän aidan asennusmenetelmän hinta on alhaisin tekniikan talouden ja teknisten välineiden vähäisen käytön vuoksi;
 • Kiertäminen - tämä menetelmä merkitsee kielen upottamista maahan (erikoisvihjeitä asennetaan paaluille) painamalla ja pyörittämällä. Tämä menetelmä on kysyntää valmiiden rakennusten läheisyydessä. Näin maaperän kaivaaminen kellarista voidaan estää;
 • Iskusetelmä - suoritetaan ajamalla paaluilla maahan paalun kuljettaja. Käytettäessä tätä menetelmää tiheään rakennettuihin kaupunkialueisiin on olemassa useita rajoituksia.

Kehittämisprosessissa kuopan seinät on pääsääntöisesti vahvistettu leikattu levy tai metallilevy. Jotta materiaalia ei tuhlaa, sulkemisrakenteen järjestelyn jälkeen on mahdollista käyttää harmaita elementtejä maanrakennusten ja rakenteiden betonisoimiseksi.

Kiilto-ura-aidan kaivauskaivon kanssa zabirkoy ei ole vedenpitävä, joten pohjaveden sijainti pinnan pohjan yläpuolella on huolehdittava vedenpoistojärjestelmästä.

Kun olet antanut tällaisen aidan, voit järjestää turvallisen sivuston rakennustyömaalla, mikä nopeuttaa huomattavasti rakennuksen tai rakenteen rakentamista.

Haluaisin myös huomata, että levyjen käyttö ei rajoitu pelkästään säätökuoppien vahvistamiseen.

Niitä käytetään laajalti rannikoiden ja kaivantojen vahvistamiseen, joita käytetään usein vesivoimaloiden rakentamisessa ja vastaavanlaisissa suunnissa (lukot, vesivoimakompleksit, laiturit, laivaväylät) rakennettavien ylikulkujen, siltojen ja ylikulkumallien rakentamisessa.

Lisäksi tynnyreitä käytetään nestemäisten ja kiinteiden jättei- den varastointia varastoissa.

Viivakalvopäällystys

Yleensä arkkipäällystyskivet näyttävät teräspinoilta ("Larsen" -levyt, I-palkit, Z-profiilit, putki ja tasainen levytulppa) muodostava kiinteä seinä upottamalla ne maahan eräässä edellä mainituista menetelmistä.

Sen ydin on tämä kotelo vedenpitävä ja toimii vedenpitävällä osuudella. Mutta vielä tärkein tehtävä aita - estää romahtaminen maaperän.

Kuva osoittaa, että tällainen aita on kiinteä seinä

Erilaisten levytyyppien asennus

Kuten aiemmin mainittiin, paalutuskalvot ovat metallihelat, jotka on asennettu projektin mukaan louhinnan reunalla (niiden rakentamista, käytettyä tavanomaista materiaalia käytetään yleensä). Yleisimmin käytetyt putken halkaisijat ovat 219, 273, 325, 377, 426, 530 ja 630 mm.

Metallinen kasa ShK-150

SNiP: n kaivaminen on suoritettu jollakin kolmesta edellä mainituista tavoista: kiertämällä, ajamalla tai värähtelemällä paaluja (ks. Myös artikkeli "Ruuvaa paalut aitaalle - yksinkertainen ja luotettava perusta"). Missä tahansa edellä mainituista tapauksista vaaditaan etukäteen kirjoituskuopat.

Jos puhumme hinnoista, Moskovan ja alueen alueella edullisin ja edullisin vaihtoehto on kartiomurskaus ja ruuviporaus, jossa porakoneen seinät vahvistetaan edelleen korkeapaineisella saviastialla.

Kiinnitä huomiota! Näiden menetelmien avulla voit tilata jopa 25 metrin syvyiset kuopat! Savi, joka saostuu, vahvistaa huomattavasti seiniä ja varmistaa putken tiiviyden.

 1. Hintavaihtelut riippuvat yksinomaan porauksen syvyydestä, maaperän luonteesta ja työoloista;
 2. Kun tilaat asennustyöt pylväslevyn asennukseen, kiinnitä huomiota siihen, että hinta on ilmoitettu vain töitä lukuun ottamatta putkien itse kustannuksia. Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että urakoitsija ei tiedä, mitkä putket haluat asentaa tukaan ja mikä on niiden seinämän paksuus.

Pahaavat paalut

Porakoneiden asennus

Pahaavat paalut ovat porattuja kaivoja, joissa erilaiset metallikehykset putoavat. Asennuksen jälkeen ne kaadetaan: DSP (sementti-hiekkaseos), betoni tai sementtipohjainen vesi korkeassa paineessa.

Vihje! Typerä paalut voivat kiinnittää toisiinsa ruskean tangentin ja ruskean risteävien paalujen avulla, jotka yhdessä yksinkertaisten paalujen kanssa muodostavat monoliittisen raskaan rakenteen.

Mitä tylsistyneiden paalujen hinnoittelupolitiikassa on, ei ole olemassa selkeää vastausta. Urakoitsija voi soittaa sinulle hintaa vasta henkilökohtaisen läsnäolon jälkeen laitoksessa arvioidessaan työn monimutkaisuutta ja maaperätyyppiä.

Kiinnitä huomiota! Betonin, DSP: n ja sementti-vesipesun ruiskutuksen lisäksi erikoisruiskeet voidaan ottaa käyttöön tylsistyneiden paalujen pohjalta, joiden avulla pystyt merkittävästi vahvistamaan ja vahvistamaan rakennetta.

Levyt paaluilla kaltevalla porauksella

Jos päätät rakentaa talon kukkulalle (mäki, vuori, rinne), niin et voi tehdä ilman tätä rakennustoimintaa. Tämäntyyppinen työ suoritetaan erikoisporakoneella, joka pystyy poraamaan kaivoja kulmassa. Lehtipilareiden laskenta tehdään asiantuntijoiden toimesta paikan päällä (ei ole suositeltavaa tehdä sitä itse, sillä pieni virhe voi johtaa kuolemaan johtaneisiin seurauksiin).

Levyn pinoaminen

Joten edellä katsottiin tapoja asentaa uria, niiden tyyppejä ja joitain ominaisuuksia työskennellessään niiden kanssa. Mutta mitä he ovat? Mitä ne näyttävät?

Jos tarkastelemme hyvää vanhaa Neuvostoliiton tietosanakirjaa, osassa "levyn pylväsverkoston laite", löydät kaksi merkitystä sanalla piling:

 1. Pylväspaperi - arkki, joka sai rakennuskäytännössä lyhyemmän ja suppean nimen. Sitä käytetään kaivojen, kaivojen ja hydraulisten rakenteiden rakentamiseen;
 2. Kieli on pituussuuntainen ulkonema, joka sopii sen muotoon vastaavan uraan. Sitä käytetään puurakenteiden (levyt, levyt, levyt, jne.) Elementteihin.

Laitteen tuntemus ja esimerkki arkin laskemisesta ovat ehkä tärkeimmät elementit tässä tapauksessa. Yleensä paalutuskalvot ovat tilapäisiä rakenteita, jotka on muodostettu vasaratuista (esiporaisiksi kaivoiksi) paaluiksi.

Levyn pylvään laskeminen

Spin-ohjelma, jolla voit helposti laskea pölkkyjen pinoamisen

Joten laskenta koostuu vaadittavan kielekkeen poikkileikkauksesta, kaivannon pohjan alapuolella olevan kielen syvyydestä sekä välikappaleiden valinnasta.

Jos haluat laskea aidan vakauden ja lujuuden, sinun on ensin poistettava kaikki vettä kuopan pohjasta asennustelineiden asennuksen ja kaivon kehittämisen yhteydessä.

Tavallinen muoviverkko aita-urheilukentille voidaan käyttää väliaikaisena aidana rakennuskohteelle (ks. Myös muovisuojaa aidalle - vaihtoehto tavallisille materiaaleille).

Rakentajille on erityinen ohje, jonka avulla voit laskea pellin paalutuksen eri tyyppisille maille (jopa nielaisilla tai tulvilla alueilla).

Kiinnitä huomiota! Jos asennat arkin hiekkaan tai hiekkaan, sen jälkeen peruslaskelmien lisäksi sinun on tarkistettava syvennyksen itse syvennyksen alapuolella tai eroosiomerkin mukaan maaperän virtauksen olosuhteissa kaivoon sateen aikana tai pumpattaessa sitä vedestä.

johtopäätös

Tämän prosessin näennäisestä yksinkertaisuudesta huolimatta urien asennus ja kuopan järjestely ovat melko monimutkaisia, joten työ on parempi antaa ammattilaisille. Jos kuopasi on kaivettu kiviin, voit rajoittaa itseäsi tavalliseen miekkailuun (oppia myös, miten perustaa aidan).

Rakennuspaikan vuokraus auttaa sinua säästämään paljon ja samalla täyttämään kaikki turva-alan tekniset vaatimukset. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta. Onnea!

Aita-aukot ura

LLC LLC Bogatyr tarjoaa palveluja kieltämisen estämisessä (kaivojen urattaminen). Perinteisen levyn pinoamisen rakentaminen voi olla tehokkaampaa kuin muut kaivojen aitausmenetelmät. Tämä tilapäinen louhinta kaivuttamalla välikappaleilla on kätevä ja joustava käyttö ja käyttö.

Pylvässeinämä on joustava kiinnitystapa ja siksi on tarkoituksenmukaisempaa käyttää sitä ilman merkittäviä kuormia 7-8 metrin syvennyksen reunaan ja maaperän olosuhteiden vuoksi ilman hiekkaa ja savea maata, mukaan lukien sellaiset, jotka ovat kyllästyneet vedellä, ja jotka eivät sisällä suuria sulkeumia.

Kuilujen pinnoitustyypit

Kaivojen suojaamiseksi on useita tapoja:

 • Aitaukset - "seinä maahan";
 • Porotettujen paalujen rakentaminen;
 • Putken putkityöstö + puukehys;
 • Pienien osien kaivaminen (erikokoisia);
 • Groove kaivokset ja palkki aidat.

Kuva 1: Urauskaivokset valssaamalla

Kaivantoaukkojen sulkemiseen käytettävien kalvopäällystysseinien luokittelu perustuu käytetyn kielen tyyppiin.

Käytettyjen materiaalien mukaan päästöt:

 • Vahvistettu betonikaula

Kaivojen lujitettujen betonivarastojen muodostusta varten käytetään käytettyjä tai porakoneita RC-paaluilla. Tämä on kallein sulkemismenetelmä, koska paalupaikkoja ei voida kaivata ja käyttää uudelleen. Rahoituskustannusten järkiperäistämiseksi raudoitettua betonielementtiä käytetään kiinteästi rakennustyön perustana.


Kuva 1.1: Porotettujen paalujen louhinta-seinän asentaminen

Aitauskaivoihin käytetään enintään 15 metrin paalujen paalut. Tarvittaessa syvennystä aitaa suurempaan syvyyteen käytetään komposiittipinoja, jotka koostuvat useista erillisistä osista, jotka on yhdistetty toisiinsa upotuksen aikana.

 • Puulevyt

Tämäntyyppistä aitausta nykyaikaisessa rakennuskäytännöissä käytetään erittäin harvoin, koska uudelleenkäytön mahdottomuus ei ole - kun poimitaan puupylväitä maasta, rakenne on epämuodostunut ja sovellettavuus perustan tulevassa rakentamisessa - pohjaveden vaikutuksen alaisena, puu hävitetään vähitellen.


Kuva 1.2: Yhdistetty kuopatikka puupuuvilla ja teräsputkilla

Asiantuntijaneuvonta! Puurakenteet on varustettu urien ja harjojen järjestelmällä, jonka avulla voit liittää ne monoliittiseen seinään, joka on samanlainen kuin Larsen-uran aidat. Puinen tuppi järkevää käyttöä yksityisissä pienimuotoisissa rakennuksissa.

 • Teräsuran aitaukset

Teräskielillä on laaja valikoima kokoja. Suurten rakennustöiden varusteluun käytetään useimmin:

1) Larsen-kielekkeet - kourumaisen metallin, joka on varustettu lankalukkoilla päätyrakenteessa, jonka avulla voit luoda monoliittisen vedenpitävän seinän maahan. Larsen-kieltä käytetään yleisesti kaivojen sulkemisen lisäksi rantaviivojen, tunneleiden ja maanvyörymien vahvistamiseen;

Kuva 1.3: Larsen-arkki

2) Pyöreän osan metalliputket - suurella halkaisijalla (219 - 530 mm) johtuvat suurta stabiilisuutta maaperässä, käytetään tarvittaessa kaivojen asentamiseen alueilla, joilla on epäjohdonmukainen maa, joka on altis siirtymälle;

3) Tasainen tappi - sitä käytetään aitauskaivojen järjestelyssä alueilla, joilla syvällä maaperän kerrosta edustavat kiviä. Maalattavan kalvopäällysteisen seinämän stabiilius ei ole huonompi kuin Larsen-kalvopää (urayhteyden voimakkuus voi olla 5 000 kN / m).

Kiinnitysmenetelmästä riippuen paalutus voi olla vapaasti ja ankkuroitu.

Asiantuntijaneuvonta! Kiinnitys ankkureilla käytetään tapauksissa, joissa vapaasti seisovien arkkien paalutusseinämä ei ole riittävän vakaata maassa. Ankkuripallot upotetaan maaperään aidan kehällä pitkin seinän vahvistamiseksi. Tyynyjen yläosat ja paalut ovat liitetty teräskaapeleilla.

Kuva 1.4: Ankkurointijärjestelmä pylväslevyille

Se on myös osoittautunut keinoksi heikentää. Vedeneristysmateriaalin täydelliseen varmistamiseen levypalkkien ääripäät liitetään koneisiin lukkoihin, jotka toimivat ohjaimina kieltään ajettaessa.

Linkin jälkeen voit tutustua yhdennettyyn lähestymistapaan paalujen poraukseen.

Kielen upottamistavat ojan suojaamiseksi

Rakentamiskäytännöissä voidaan kieltää kaksi tapaa - vasara ja vibro upotus.

Yleisin tapa on iskunvaimennus. Tällä tekniikalla on keskeinen etu - tukipylvään iskun vaikutuksen aikana maaperän purkaminen ilman ajopaikkaa ei ole, ja siihen liittyy vibraattoriprosessi.

Asiantuntijaneuvonta! Maaperän purkamisen seurauksena kuopan ojan seinät putoavat, jotka voivat häiritä kaivannon suunnittelun kulmakerrointa (GOSTin vaatimusten mukaisesti eri syvyydessä olevien kaivojen seinät on sijoitettava tiukasti kaltevaan kulmaan).

Vaikutusmene- telmällä on useita käyttörajoituksia - lähirakennusten perustusten tuhoisien vaikutusten vuoksi, sitä ei voida toteuttaa tiheään raken- nettuun kaupunkialueeseen, lähellä arkkitehtonisia monumentteja ja historiallisia rakennuksia.

Värähtelymenetelmällä ei ole tällaisia ​​rajoituksia, mutta tämä menetelmä osoittaa korkean hyötysuhteen hyytymiseen vain, kun työskentelet epäyhtenäisillä maaperillä - hiekkainen maa, hiekkasaumot ja kevyesti kosteat savit.


Kuva 1.5: Larsenin värähtelytärki

Käytetystä teknologiasta riippuen paalujen kuljettajat on varustettu asennetuilla dieselmoottoreilla tai tärinänvaimentimilla. Diesäisvasaran käytön aikana kielekkeet upotetaan maahan dynaamisten iskutehosten vuoksi, jotka välittyvät vasarapäähän kiinnitettyyn rakenteeseen. Kahdenlaisia ​​dieselmakkaria - putkimaisia ​​ja sukkulamalleja. Tähän mennessä putkimaiset vasarat, kuten edistyksellisimmät mallit, lähes kokonaan syrjäyttivät vasaran tyyppisten vasarien käytöstä.


Kuva 1.6: Putki- ja sukkulavasakseliset vasarat

Tärinänvaimentimien toimintaperiaate on radikaalisti erilainen. Tällaiset laitteet on varustettu keskittymättömillä epätasapainoilla, jotka monisuuntaisen pyörimisen prosessissa tuottavat suurtaajuuksisia tärinän värähtelyjä (500 - 1 500 k / min). Oskillaatiot siirretään kielekkeeseen, joka on kiinteästi kiinnitetty yksikön päähineeseen, niin kielen värähtely kulkee sen kanssa kosketuksiin joutuvien maaperäkerrosten kanssa, jotka puristetaan, ja kielen muotoilun painon mukaan vibropogruzhatel


Kuva 1.7: Sähköpihdit


Levyn pylvään laskeminen

Pylväslevyn laskeminen on tarpeen pylvään, seinäkokoonpanon ja lisäevahvistuksen tarpeen määrittämiseksi, jotta kaivon aitaus kykenee riittävän vastustuskykyisyyteen maaperän vaikutuksista.

Aseen stabiilisuuden parametrin laskeminen maaperän kaatumisvaikutuksiin suoritetaan kaavan mukaan: jossa:

 • Mu on keskimääräinen käännetyn vaikutuksen hetki;
 • Mz - seinän kiinnitysvoimien keskimääräinen momentti;
 • m - levyn työmäärä maaperässä paikoillaan;
 • Yn on seinämän vaadittu luotettavuuskerroin, joka on erilainen eri levyn paalutuksessa riippuen maaperän olosuhteista rakennustyömaalla.


Levyn pylvään lujuus lasketaan kaavalla: jossa:

 • Мr - 1 ajon runon vastus suunnittelun kuormituksen vaikutuksesta;
 • Ry on harjapinon seinämän keskimääräinen vastus;
 • Wcm - 1 m: n vakiotestit. Pylvään arkki (tämä parametri on eritelty erikseen jokaisessa tyyppisessä tuvussa rakennuksessa).
 • m - maaperän paakkuuntumisen kerroin (vakioarvo - 0,8, voi vaihdella maaperän tyypistä riippuen).

Kielen vakaus lukittuu maaperän vaikutuksen alaisiin aukkoihin lasketaan kaavalla: jossa:

 • Рс - seinämäärän keskimääräinen säteittäinen voima vaakakuormille (kN / m).
 • m - työolosuhteiden kerroin;
 • Рr - kielten ja uran lukkojen normatiivista vakautta murtumiseen, mikä eroaa riippuen siitä teräslajista, josta kielekkeet on tehty: teräkselle ST3 - 1900 kN / m, 15 ХСНД ja СТ5 - 2700 kN / m.

Asiantuntijaneuvonta! Rakennustandardien mukaan hiekka- ja siltimaahan, huokosiin ja kosteuteen kyllästetyn saven syvyyden upottamisen syvyys ei saa olla alle 2 metriä kuopan pohjaan nähden.

Suosittelemme lukemaan nämä artikkelit: