Kuinka tehdä valuma kylvyssä omilla käsillään - päällikön ohjeita

Mikä tahansa sauna on paikka, jossa voit rentoutua päivittäisistä huolista, rentoutua ja nauttia runsaasti höyryä, joten tällaisessa huoneessa kertyy runsaasti vettä. Jotta saunan käyttö säilyy pitkään, ongelma tämän veden poistamisessa on ratkaistava. Tässä artikkelissa kuvataan, miten tehdään tyhjennys kylpyyn omalla kädellä ja annetaan myös päätyyppisiä tällaisia ​​rakenteita.

Päättää tarvittavasta tyhjennystyypistä kylvyn suunnitteluvaiheessa. Jotkut mieluummin eivät vaikeuta elämäänsä ja luottavat veden ulosvirtaukseen kuoppaan kylpyyn lattian alle.

Tällaisen päätöksen seuraukset voivat kuitenkin olla seuraavat:

 • lattian alla alkaa kasvaa hometta sientä;
 • on epämiellyttävä tuoksuva tuoksu;
 • kylvyn rakenne voi kutistua johtuen maaperän yläkerroksen tuhoutumisesta.

Samanaikaisesti huomaamme, että tyhjennysaukon sijainti kylvyn alapuolella on joskus mahdotonta maaperän koostumuksen, esimerkiksi savi sulkeutumisen vuoksi. Tällainen maa ei ime vettä hyvin, joten kaikki kuvatut ongelmat tulevat näkyviin paljon aikaisemmin. Epämiellyttävien seurausten välttämiseksi on järkevää järjestää täydellinen veden virtaus kylpyyn.

Laite tyhjennetään kylvyssä omilla käsillään voidaan järjestää kahdella tavalla:

 • erillisen septisen säiliön rakentaminen paikan päällä;
 • Aseta viemäriverkkoon.

Lattiatyypit kylvyssä

Jos päätät tehdä sen itse, ensimmäinen asia harkita on tyyppi lattiat, koska ne ovat tärkein kuorma kohonnut lämpötila ja kosteus, ei väliä kuinka hyvin viemäri on tehty. Siksi lattian järjestämisprosessia tulisi käsitellä lisäämällä huomiota ja huolellisuutta.

On olemassa kahta lattiatyyppiä - betonia ja puuta, joista jokainen soveltuu tietyntyyppiseen kylpyyn. Jos kylpy on massiivinen pääomarakenne, jossa on oleskelutila, odotushuone, suihku tai uima-allas ja höyrysauna, on parasta pysyä betonilattiat, joissa on vesitiivis kerros. Lisäksi tämä vaihtoehto on merkityksellinen, jos kylpy on suunniteltu käytettäväksi ympäri vuoden.

Kuitenkin puulastuissa, joita käytetään pääasiassa vain kesällä, puulattiat ovat varsin hyväksyttäviä kannattavampana ja edullisempana rakennusvaihtoehtona pienellä työllä.

Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että huolimatta kaikista ponnisteluista sen suojaamiseksi antiseptisten aineiden ja muiden materiaalien käsittely lopulta tulee hyödyttömiksi ja lattiat on vaihdettava.

Betonilattiat

Betonipinnan rakentaminen edellyttää tällaisten kerrosten läsnäoloa:

 • rammed kerros raunio;
 • hiekka- ja sementtilaasti;
 • höyrysulkumateriaalin kerros;
 • lämmitetty kerros laajennetusta polystyreenistä;
 • sellofaanikalvo vedeneristykseen;
 • toinen kerros hiekkasementistä;
 • raudoituksen verkko, betonirauta peitetty.

Levyn päälle voit laatoittaa lattialaatat tai käyttää puinen trapikami.

Puulattiat

Puulattiat voidaan tehdä kahdessa versiossa: virtaava ja vuoto. Ensimmäisessä tapauksessa on betonirauta alamäen alla, joka kaadetaan kaltevuuteen kohti vedenpoistoaukkoa. Tällainen lattia kuivuu hyvin pitkään, joten se huononee hyvin nopeasti.

Edullisempana on virtauksen tyyppi lattia. Tällaisen lattian muotoilu olettaa, että kuoppa sijaitsee rantatien alla, josta putki ulottuu veden ulosvirtaukseen tyhjennysaukkoon, joka on varustettu hydraulisella lukolla estämään vieraiden tuoksujen pääsyn tiloihin. Katso myös: "Kuinka tehdä lattian kylpyhuoneessa pesuhuoneessa - suunnittelun ja asennuksen säännöt."

Samaan aikaan varsinainen matto on säädetty lokeihin ilman naulauksia ja jättäen 0,5 cm: n aukkoja. Vettä kulkee vapaasti lattian alle aukkojen läpi ja tarvittaessa kaikki levyt voidaan poistaa ja kuivattaa raitisessa ilmassa.

Veden ulosvirtauksen organisointi kylvystä

Ensinnäkin, jotta ymmärrät, miten kunnolla tyhjennetään kylvyssä, sinun on otettava huomioon useita tekijöitä:

 • maaperän koostumus kylvyn rakennustyömaalla;
 • pohjaveden pinta-ala alueella;
 • huoneen koko ja kylvyn käyttäjien arvioitu määrä, sen toimintataajuus, johon septisen säiliön tilavuus ja tyhjennysaukon kapasiteetti riippuvat.

Näiden parametrien perusteella kylpykylmän suunnittelun tulisi tehdä päätös valumuotin suunnittelusta sekä sen koosta, materiaaleista valmistukseen ja kiinnitysmenetelmään maaperässä.

Hyvin suodatin pohjassa

Suodatusaltaalla varustetun tyhjennyskaivon suunnittelua käytetään ensisijaisesti jäteveden käsittelyyn liasta ja kemiallisista elementeistä sekä bakteerien viivästymisestä. Myöhempi veden suodatus suoritetaan suoraan maakerroksella. Mutta pohjassa kuopan suodattimen käyttöä sora, murskattu tiili tai hiekka.

Jotta varmistettaisiin 3-4 hengen veden virtaus kylvyssä, joka on suunniteltu 3-4 henkilöä varten, on riittävän suuri kuoppa, jonka halkaisija on 1,5 m ja syvyys 2 m. Se voi olla sekä suorakaiteen muotoinen että pyöreä muoto - jälkimmäinen vaihtoehto on parempi, koska kaikissa seinissä on tasaista paineen jakautumista. Sylinterin muotoilu on korjattava paljon harvemmin.

Koska talon talon kylpylässä on tarpeellista valua vahingoittamatta itse rakennusta, on suositeltavaa vetäytyä siitä noin 3-5 metrin etäisyydeltä. Tällainen aukko varmistaa ensiksi savun perustan turvallisuuden pesemästä pois ja estää myös niiden kuuman epämiellyttävän hajun pääsyn kylpyyn. Mutta jos sijoitat tyhjennysreiän pidemmälle, sinun on väistämättä hankittava lisää putkia veden virtaukselle. Lisäksi oikeaa kallistuskulmaa suurella etäisyydellä on vaikea varmistaa.

Jos alueesi maaperä on riittävän tiheä, yksinkertaisesti kaivaa reikä tyhjennykseen ja laita suodatusmateriaalit pohjaan - hiekka, murskattu kivi ja rikkoutunut tiili. Lisäseinävahvistusta ei tarvita.

Useimmiten kuopan rajoja on kuitenkin edelleen vahvistettava. Tien renkaat, tiilimuuraus, muoviset tynnyrit tai metallisäiliöt ovat varsin hyviä materiaaleja. Vaihtoehtoisesti tyhjennys tehdään autojen renkaista. Jotta kuopan yläreuna voidaan sulkea kansi ja jauhe, se syvenee 30-40 cm maanpinnasta.

Kylvyssä olevan tyhjennysjärjestelmän mukaan, siitä kaivosta, voit kaivaa kaivannon, jonka avulla vesi virtaa mielivaltaisesti painovoimalla kaivoon. On kuitenkin parempi varustaa valua asbestilla, metallilla, muovilla tai keraamisilla putkilla, joiden läpimitta on 50-100 mm. Tässä tapauksessa kaivanto on myös välttämätön, mutta sen syvyys riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä, mutta vähintään 50 cm: n etäisyydellä. Putket on asetettu 20 mm: n kulmakerroin kullekin etäisyyden mittarille.

Suunnitteluvaiheessa tarkastellaan yksityiskohtaisesti vedenpoiston tulevaa suunnittelua ja lattian järjestämisen ominaispiirteitä. Talon talteenottohanke kylvyssä mökissä - lattia, jossa kaltevuus kohti viemäröintiä. Tämän rakenteen ansiosta jätevesi tulee putkistoon ja purkautuu suoraan tyhjennysaukkoon.

On huomattava, että askel askeleelta käsin tapahtuva tyhjennys käsikirjassa omalla kädellä tapahtuva järjestely on mahdollista vain silloin, kun pohjavesi on riittävän syvä. Muussa tapauksessa tyhjennysaukko täyttyy niin paljon jätevesien kuin pohjaveden kanssa, eli se menettää toiminnallisen liittymänsä.

On huomattava, että tyhjennysaukon jokaisella rakenteella on useita haittoja - se on pumpattava säännöllisin väliajoin, tällainen septinen säiliö on sijoitettava paikkaan, joka sopii erikoiskuljetukseen. Ja suodatuskaivon tapauksessa alhaalla oleva täyteaine on vaihdettava säännöllisesti. Lue myös: "Kuivausveden tekeminen - jätevedenpuhdistuslaitteiden vaihtoehdot".

Vaihtoehtona tyhjennysaukolle on käyttää suljettua septisäiliötä esimerkiksi muovista. Tällainen laite on erityisen tärkeä tapauksissa, joissa WC on varustettu kylvyssä, eli viemäreiden luonteeseen tarvitaan perusteellisempaa puhdistusta.

Toinen kylvyn tyhjennysmuoto sisältää suodatuskaivon läsnäolon ja sen, että jätevesi poistetaan viemärikaivoon.

Veden ulosvirtaus kylvystä viemäriverkkoon

Jos kylvyssä on keskitetty viemäriverkko, paras ratkaisu olisi veden tyhjentäminen suoraan siihen. Kuitenkin kaikki putkityöt ja kylvyn tyhjennysjärjestelyt on tehtävä ennen kuin viimeistely lattianpäällyste asennetaan.

Kaltevuuden alapuolella sijaitsevan lattian alimpaan kohtaan on asennettu PVC-kouru, joka kestää korkeita lämpötiloja. Kourun kaltevuuden tulisi olla poistoputkien suunnassa. Katso myös: "Kuivan kylvyn tyhjentäminen - vedenpoiston vaihtoehdot".

Ennen kuin keskusvesijärjestelmä kaatuu, on tarpeen hankkia erikoislupa palvelutoimistolta.

Sinun on hankittava useita tällaisia ​​asiakirjoja:

 • sellaisen suunnittelutoimiston kanssa tehty sopimus, joka on valtuutettu suorittamaan asennus- ja maarakennustöitä, ja joka on vahvistettu todistuksilla;
 • allekirjoittavat naapurit suostuvat tekemään mitään työtä sivustolla.

Jotta voit aina päästä yhteyden ja tehdä korjauksia, on tarpeen antaa luukku. Se on tärkein edellytys luvan myöntämiselle viemärijärjestelmän lisäämiseksi.

Höyryhuoneen ilma jää aina tuoreeseen ja tuoksuvaan, jos noudatat useita hyödyllisiä vinkkejä tyhjennysasennuksen aikana:

 • Jos vettä on tarkoitus valuttaa viemärijärjestelmään useammasta kylvöpisteen kohdasta, jokainen tyhjennysreikä on varustettava erityisesti vesisillalla, jossa on kaikkiin rakenteisiin sifoni. Tämä laite estää epämiellyttäviä hajuja pääsemästä huoneeseen sen sisällä olevan vesipisteen kautta.
 • Viemärijärjestelmän ilmanvaihto, joka on valmistettu 5 cm: n putkesta, joka on sijoitettu kylvyn katolle, palvelee samaa tarkoitusta.

Siten ohjeiden mukaan pystyt itsenäisesti suorittamaan tyhjennysveden kylpyyn, jotta kylvyn pitkäaikainen ja hygieeninen toiminta voidaan varmistaa.

Kuinka veden tyhjennys kylvyssä

Laite veden tyhjentämiseen kylvyssä on yksi tärkeimmistä prosesseista, joiden kunnollista järjestämistä ei ole mahdollista, koska pystytetty rakenne ei ole mukava ja pitkäkestoinen. Tästä syystä tämäntyyppisen työn toteuttaminen antaa runsaasti aikaa ja rahaa. Koko jätevesien ja käytetyn veden koko viemärijärjestelmä koostuu kahdesta osasta:

 • suoritetaan tyhjennys kylpyyn, joka koostuu erityisestä lattiarakenteesta;
 • jäteveden poistaminen jäteveden rajojen ulkopuolelle täytetyn viemärijärjestelmän (viemärikannen tai kaivon jne.) muunnosten mukaisesti.

Laite tyhjentää vettä lattiakylpyyn

Pääsääntöisesti jäteveden poisto kylvyssä on säädetty suoraan lattiarakenteelle ja se suoritetaan välittömästi sen valmistuksen aikana. Tämä on helpoin ja tehokkain tapa järjestää veden poisto kylvyssä.

Useimmissa tapauksissa kolme yleisintä muotoiluvaihtoehtoa käytetään veden tyhjentämiseen erilaisissa kerroksissa olevissa kylvyssä:

Tyhjennä vesi kylpyyn virtaavassa kerroksessa

Juoksevan lattian kylpyammeen tyhjennys on varsin yksinkertainen rakenteellisesti ja teknisesti ongelmallinen. Mutta kaiken suunnittelun yksinkertaisuudella on merkittävä haitta - sen toiminta on mahdollista vain lämpimän kauden aikana. Kun otetaan huomioon alhaiset kustannukset ja helppokäyttöisyys laitoksille, jotka käyttävät niitä kesämökillä, jotka käyttävät niitä vain kauden aikana, tämä on varsin yleinen ja kätevä ratkaisu.

Työjärjestys:

 • kaivamalla reikä noin 60-70 cm: n syvyyteen, suunnilleen kaivon keskelle, kaivamaan kylpyammeen perustan;
 • sitten kaivosta kohti viemäriverkkoa tai jossa on viemärikaivo, kaivetaan kaivo, johon putki asetetaan vähintään 5-6 asteen kulmakerroksella;
 • sitten on tarpeen kaataa pohjan kylpy, sitten pitkin reunoja maanalaista on tarpeen kaivata ja kaataa tasoitus. Sen tarkoituksena on ohjata kylpyammeen lattiasta virtaava vesi ensin kuoppaan ja sieltä putken läpi viemäriin tai viemärikaivoon tai kaivoon;
 • Suorita puulaatikoiden lattia, joka on pinottu esiasennetuille palkkeille.

Älä unohda kaikkien käytettyjen puurakenteiden pakollista käsittelyä lattian alla. Se koostuu kaiken kaikkiaan antiseptisestä käsittelystä ja piilotettujen puupintojen vedeneristämisestä.

Pyykki, lokit ja levyt, joita käytetään kylvyn lattian alla, on toivottavaa suorittaa lehtipuusta, mikä lisää niiden käyttöikää. Kylpyammeen lattiapäällysteen levyt on pinottu vähintään 5 mm: n välein, ne eivät ole naulatuiksi, vaan ne on kiinnitetty reunoihin, mikä mahdollistaa niiden säännöllisen irrottamisen kuivumiselle.

Edut veden tyhjentämisestä virtaavassa kylpyammeessa:

 • käytettyjen materiaalien alhainen hinta;
 • laitteen suunnittelun ja tekniikan yksinkertaisuus, jonka avulla voit suorittaa koko teosten kokonaisuuden omiin käsiisi;
 • helppokäyttöisyys ja helppokäyttöisyys;
 • puun käytön riittävän korkea mukavuustaso ja "lämmin" kerroksen tunne.

Tämän rakenteen haitat kylmän sään monimutkaisuuden lisäksi voivat johtua suhteellisen pienestä käyttöiästä. Tämä on osittain kompensoitu helppouden ja halvan korjauksen avulla. Lisäksi puulavojen asentaminen ottamalla osaa vettä lisää hieman käyttöikää.

Tyhjennä vuotava lattia

Tarkasteltavana vaihtoehtona on veden poisto kylvyssä - työ on hieman monimutkaisempi kuin edellisellä. Siinä ei kuitenkaan ole edellä kuvattuja haittoja, sitä voidaan käyttää helposti ympäri vuoden ja on luotettavampi.

Työjärjestys:

 • ennen kuin kaadetaan kylvyn perustukset, asennetaan ennalta määrättyyn paikkaan putken asentaminen veden poistamiseksi;
 • tyhjennysputken yläosaan asennettu suutin on suoritettava kylvyn puhtaan lattian tasolla;
 • kaadetaan kylpyammeen perustukset, suoritetaan tarvittava vedeneristys, asetetaan palkit, tehdään lattiataso, jossa on tyhjennysputken aukko;
 • kylvyn karkeiden kerrosten tekeminen runkopalkkeihin 4 - 6 asteen levypintaan kohti levyn kulmakerrointa;
 • tehdä kaikki tarvittavat työt lämpöeristeen, vedenpitävyyden jne. suunnittelussa, jota suunnitellaan kylpyammeen kerroksen rakentamisella, joka ei suoraan liity viemärin organisointiin;
 • laita levyjen viimeinen lattiapäällyste laitteeseen, asenna vesivahvistustikkaat tai tarjotin suuttimen päälle.

Vesipesun harkittu muotoilu kylvyssä on teknologisesti monimutkaisempi, kalliimpaa taloudellisesti, mutta se on myös paljon luotettavampi ja sillä on pidempi käyttöikä ilman korjauksia.

Tyhjennä, kun asennat betonilattia

Kylpytyn betonilattiat ovat tärkeä miinus verrattuna mihinkään puiseen versioon - ne ovat kylmiä. Mutta huolimatta siitä, kun kylpyamme on rakennettu nykyaikaisiin olosuhteisiin, sitä käytetään suhteellisen usein. Syy on, että ne ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä, niitä voidaan käyttää, ja nykyaikaiset keraamiset laatat ovat kestävimpiä ja luotettavia materiaaleja. Lisäksi laatta on houkutteleva ulkoasu, joten erilaiset suunnitteluratkaisut ovat mahdollisia. Lisäksi puulava asetetaan usein betoniin tai laattoihin, mikä vähentää kylvyn kylmän lattian ongelmaa.

Tämä tyhjennystoiminto suoritetaan, kun säätötyö on jo valmistunut ennen lattian työn aloittamista.

Työjärjestys:

 • tehdä reikä eristys, joka tarvitaan asentamaan tikkaat tyhjentää vettä;
 • purkausmerkin pohjalta asenna luistin sivulle kiinnitetty pujotaukko siten, että kaltevuus on vähintään 5 astetta;
 • kytke viemärijärjestelmä olemassa olevaan viemärijärjestelmään (viemärijärjestelmä tai viemärikaivo, kaivo, viemäröintijärjestelmä);
 • kun valmistat valmiin lattian, riippumatta siitä, onko laatta asetettu, tehdä tiivistys kaikki liitokset ja asennus ristikko tikkaita.

Tämän suunnitelman mukaisesti tyhjennys asennetaan joko höyrysaunan keskelle tai jommankumman seinän kulmissa. Toinen vaihtoehto on paljon yksinkertaisempi, joten se on paljon yleisempi. Näiden teosten suorittamisen jälkeen muodostuu seuraava järjestelmä:

 • jäteveden poistoja;
 • sieltä kourun läpi seuraa tikkaita;
 • tikkailta he liikkuvat putken läpi viemärijärjestelmään, jos ne toimivat ja toimivat paikan päällä.

Jätevesien viemärijärjestelmät

Useita yleisimpiä ja usein käytettyjä vedenpoistojärjestelmiä ovat:

 • käyttäen luonnollisen suodatuksen periaatetta;
 • tyhjennysaukko;
 • viemärikaivon rakentaminen;
 • kuopan käyttäminen suoraan maaperään kylvyn alla;
 • yhteensä koko jäteveden käsittelyssä.

Luonnollinen suodatus

Suhteellisen monimutkainen järjestelmä, jota voidaan käyttää suhteellisen suurella määrällä jätevettä, paitsi jos ne sisältävät kiinteitä hiukkasia. Järjestelmä koostuu säiliöstä ja laajasta viemäriputkistojen järjestelmästä, jotka ulottuvat siitä ja sijaitsevat koko alueen alueella.

Säiliö sisältää septisen säiliön, joka käsittelee osittain vesipitoiset hiukkaset. Säiliön tilavuuden on oltava vähintään kolme kertaa jätemäärä. Tietyllä taajuudella säiliön septinen säiliö muuttuu ja assenizatorskaya-kone pumput ulos siinä kertyneestä sedimentistä.

Tyhjennysreikä

Melko yksinkertainen muotoilu voidaan käyttää, kun pohjavesi on riittävän syvä. Säiliön tilavuus, jonka tyhjennysaukko tarvitsee, riippuu jätteen määrästä. Esimerkiksi jos kylvyssä on kolme henkilöä, tyhjennysaukon runsaus on 75 litraa. Kaivo sijaitsee 2-3 metrin päässä rakennuksesta. Useimmissa tapauksissa reunat yksinkertaisesti vahvistetaan tavallisella keraamisella tiilellä tai kivellä, jonka jälkeen suodatusmateriaali sijoitetaan siihen. Se on yleensä järjestetty kahteen kerrokseen: alaosassa on paloja ja siruja tiilestä, laajennetusta savesta, murskattua kiveä, ja ylemmässä kerroksessa on rakennushiekkaa.

Usein seinien kiinnittämisen sijaan tiiliä käytettäessä niitä käytetään kaivamaan muovi- tai metalliputkessa, jossa pohja on esipuristettu, ja seinissä on tehty lukuisia reikiä.

Tyhjennä hyvin

Ei vähemmän yksinkertainen ja edullinen itsensä valmistamiseen. Sitä voidaan käyttää, kun pohjavesi on lähellä pintaa ja tyhjennysaukko ei ole mahdollinen. Viemärikaivo koostuu ilmatiiviisestä säiliöstä, johon poistoputki on liitetty. Ajoittain pumppu pumpataan ulos ashensaattorikoneella. Yleensä järjestetään enintään 5 metrin etäisyydellä rakennuksesta.

Pit (maanalainen rakennus)

Melko usein käytetty muotoilu, joka on suosittu suunnittelun yksinkertaisuuden ja luotettavuuden vuoksi. Kaivo tehdään suoraan höyryhuoneen lattian alle. Se täytetään millä tahansa suodatusmateriaalilla, jota käytetään yleensä savi, sora, hiekka tai niiden seos. Itse asiassa tämä järjestelmä käyttää myös luonnollisen jäteveden suodatuksen periaatetta. Sen käyttö on mahdollista, kun niiden tilavuus on vähäinen tai kylpyä käytetään harvoin.

Viemäröintijärjestelmä

Siinä tapauksessa, että yksittäinen jätevesijärjestelmä tehdään ja toimii paikan päällä, jätevesi pääsee suoraan siihen. Normaalikäytössä riittää tarkkailla tasomerkkien eroa.

johtopäätös

Asiantunteva ja oikein suoritettu vedenpoistojärjestelmä auttaa lisäämään kylpyammeen käyttöikää sekä edun ja mukavuuden tasoa vierailustasi.

Tyhjennä kylpyamme omilla käsillään askel askeleelta

Kuinka tehdä valuma lattian alla kylvyssä omilla käsillään

Bath on henkilökohtainen alue on unelma monien omistajien esikaupunkialueilla. Rakennuksen jatkamiseksi on kuitenkin tarpeen säätää kaikki tämän rakenteen asentamisen vivahteet. Erityistä huomiota on kiinnitettävä viemäröintijärjestelmään, koska kylvyn tyhjennys on järjestettävä kaikkien hydrauliikan sääntöjen ja ympäristöä ja rakennetta koskevien turvallisuusstandardien mukaisesti.

Suunnitteluvaihe

On pidettävä mielessä, että veden poistamiseksi on keksitty useita erilaisia ​​menetelmiä. Kuvittele useita vaihtoehtoja tyhjentämiseen kylvyssä, joka järjestetään käsin askel askeleelta. Toteutetun toteutusvaihtoehdon valinta riippuu sivuston yksilöllisistä olosuhteista ja mahdollisuuksista toteuttaa valittu ajatus. Tärkeintä on noudattaa kohtuullista tasapainoa resurssien kustannusten ja saadun tuloksen välillä.

Työn aikana ja suunnitteluvaiheessa on toivottavaa noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • Puun tai hirsirakennusten talteenottoa on tehtävä vain rakennuksen täydellisen kutistumisen jälkeen. Muussa tapauksessa tuloksena on virheellisiä kaltevuuksia, jotka johtuvat erilaisesta sumentumisesta.
 • Tyhjennys kylvyssä ruuvin paaluilla vaatii poistoputken lisäeristystä. Tämä välttää ei-toivottua jäädytystä ja jään tukosten muodostumista. Ulkopuolelta putki kääritään mineraalivillaan tai vaahtoa levitetään.
 • Lattian alla sijaitseviin putkiin on hyvä lämmöneristys kylvyssä, jossa on pesuallas, kun pohja täytetään laajennetulla savella. Edellä olevat savirakeet peitetään betonilastalla. Tämä ratkaisu soveltuu paalarakenteisiin.
 • Ennen kuin vesi tyhjennetään kylvyssä, on parannettava materiaalien vettä hylkivää ominaisuutta. Tätä varten käytä ruberoidia tai pintakäsittelyä erikoisella mastiksella, joka kasvaa lämpötilassa eikä aiheuta haitallisia tai myrkyllisiä aineita.

Kotimaan jätevesijärjestelmä

Koska kylvyssä on paljon vettä, sen purkaminen on kaksi päätapaa:

 • vuotavat kerrokset, kun varastosäiliö on rakennettu, josta vesi on jo valutettu viemäriverkkoon;
 • kaltevilla kerroksilla, kun kaikki vesi virtaa yhdelle kulmalle, mistä se kulkee myös putkien johtojen läpi tyhjennysaukkoon tai viemäriin.

Jätevesijärjestelmä on tehtävä ennen lattian asettamista.

Miten tehdä

 1. Kaivantoaukot kaivetaan viemäriputkissa, joiden pudotus on enintään 20 mm lineaarimittareita kohden.
 2. Kaivannon pohjalla hiekka täytetään 120-150 mm: n paksuudella ja kiristetään tiukasti, säännöllisin väliajoin vedenpinnalla. Älä unohda hallita kaivannon kaltevuutta.
 1. Asennamme putket (tähän tarkoitukseen parhaiten sopivat PVC-tuotteet kestävyytensä ja helppokäyttöisyytensä vuoksi).
 2. Jos hanke toimii vessan WC: ssä, kerää vesijohtoverkko ja kiinnitä se seinään. On suositeltavaa varustaa saniteettivyöhyke tuuletuksella - pakotettu tai luonnollinen.
 1. Seuraava askel on kiinnittää lattia.
 2. Jo valmiin lattian pinnalla asennettu viemäri, joka on varustettu pienellä osalla varustetuilla ritilöillä. Avustuksella vesi virtaa vapaasti viemärijärjestelmään, ja roskat ja pienet esineet kerääntyvät arinaan, mikä poistaa tukkeutuneet putket.

Ristikkovesien asennus

Jotta vältettäisiin epämiellyttävät hajut jätevesijärjestelmästä kylvyssä, on suositeltavaa käyttää valmiita tikkaita kourujen sijaan, ne toimitetaan jo yhdessä hydraulisten lukkojen kanssa.

 1. Kokoonpanon lopussa kaikki laitteet on kytketty, minkä jälkeen voit aloittaa kadun viemäröintijärjestelmän (viemäriverkko tai kaivo).

Street viemäriverkko

VIDEO: Viemäriputki kylvyssä omilla käsillään

Jäteveden luonnollinen suodatin

Tämä laitteen versio tyhjenee kylpyyn, jotkut rakentajat pitävät työvoimavaltaisia ​​kustannuksia. Sitä väitetään, kun jätevesissä on huomattava määrä kiinteitä hiukkasia.

Järjestelmän perustana on ontto säiliö, jossa on vedenpitävät seinät. Se on putki. Putki jättää nesteen ja imeytyy ympäröivään maaperään.

Tämän asettelun asennus on kylvyn oikea tyhjennys, jos pohjaveden keskilämpötila on alle 250 cm.

Jäteveden vastaanoton ontelon on oltava kooltaan kolmipäiväinen jäteveden määrä. Putki asennetaan 5 cm: n korkeudelle tyhjennystason yläpuolelle ja poistoaukon putki on asennettu viemärin tasolla.

Ajan myötä syntyy jätettä ja sadetta. Ne poistetaan yleensä käyttämällä assenizer-koneita.

Viemäröintivälineet

Vesihuoltojärjestelmä kylvyssä tarkoittaa joissakin tapauksissa valmistetun ja varustetun kuopan läsnäoloa. Tämä vaihtoehto on kysyntää alueilla, joilla pohjavesi on tarpeeksi alhainen eikä pysty täyttämään tyhjennysaukkoa.

Laitteen parametrit riippuvat kylvyn toiminnan intensiteetistä. Arvioitu kertaluonteinen vedenkulutus kolmelle perheelle on 60-70 litraa. Tämän mukaisesti poistosäiliön on oltava suurempi kuin tämä parametri.

Ei ole välttämätöntä poistaa tällaista viemäriä saunahuoneesta yli 2 metrin etäisyydelle rakennuksesta.

Liian lähelle säätä voi aiheuttaa sen kosteuden epätoivottavan kasvun. Liiallinen poistaminen aiheuttaa ongelmia putkilinjan asentamisen ja käytön kannalta, koska sen on varmistettava hyvä kaltevuus, eristys jne.

Suodatinmateriaali kaadetaan pohjaan suurien murskattujen tai tiilihiukkasten muodossa. Sopiva kerros laajennettua savea. Tällaisen materiaalin päälle kaadetaan kerros hiekkaa. Seinät on peitetty tiilillä, jossa on aukko nesteiden valua varten. Voit haudata muovinen tynnyri kohokuvioidulla pohjalla.

Jäteveden muodostuminen kylpylähuoneessa

Lattialla kylvyssä, jossa viemäri omiin käsiinsä on edelleen perustuksen muodostumisessa. Tämä johtuu viemäriputkien asennuksesta, joka on suunniteltu nesteen tyhjentämiseen. Putki asennetaan suoraan pohjaan. Kiinnitys suoritetaan vaimentimen avulla. Kun putkistojen asentaminen keskitettyyn jätevedenpuhdistukseen on tarkoitettu, työ tehdään valmiissa kaivannoissa maaperän jäädyttämisen alapuolella.

Ennen kuin teet tyhjennyksen kylvyssä, on tarpeen muodostaa karkea pohja. Putki kulkee sen läpi. Pohja luodaan lautakuntien avulla, jotka on kiinnitetty koko huoneen tulevasta kehästä. Pinta peitetään kalvolla niin, että neste ei pääse poistumaan betoniliuoksesta.

Perämerellä on vaimentimen nauha. Hän kääri osa putkesta, joka menee betoniin. Vahvistus on säädetty. Seuraavassa vaiheessa suoritetaan tyhjennys alustava betonivaihe kylvyssä. Sen korkeus on 5-7 cm. Sen on oltava oikeassa kulmassa tietyssä suunnassa.

Etenemisvirta on alkeellinen mutta erittäin tehokas tapa järjestää viemäri.

Ensimmäisen kerroksen kiinteyttämisen jälkeen on tarpeen täyttää toinen taso, joka tukee kaltevuutta veden tyhjentämiseksi kylpyyn. Asiantuntijat suosittelevat tietyn kartion muodostamista keskireikään. Viimeisessä vaiheessa on asennettu ruostumaton teräs tai keraaminen tyhjennysverkko.

tarjoamalla vedeneristys

Ongelman ratkaiseminen kosteudenpoiston tekemisen kannalta on välttämätöntä suorittaa luotettava vedeneristys. Se on erityisen tärkeää, kun haaroitat putket lattian alle. Betonin seinät ja pohjat on käsiteltävä antibakteerisilla aineilla. Sitten laittaa lattia-arkkia katemateriaali osittain laittaa niitä seinille. Ennen tätä, sinun ei tarvitse unohtaa viemäriä lattian kylvyssä ja leikata reikä levyt sitä varten.

Katemateriaaliin lisätään bitumikerros, mikä lisää materiaalin suojaavia ominaisuuksia.

Nyt on muodostumassa puhdas lattiapinta, joka hieman nousee tyhjennyspisteen yläpuolelle. Kylpyammeessa käytetään myös puulattiat, koska niissä on kiinteä ja jäykkä betonin pohja.

Ei ole järkevää tehdä erillistä tyhjennyslaitetta lattialle kussakin huoneessa jokaiseen huoneeseen, joten muualle huoneeseen on järjestetty viemäröintilaitteistoja huiluista, jotka tyhjenevät nestettä kylpyläosaston alapuolelle.

VIDEO: Kuivausreiän omat kädet

Kuinka tehdä vesihanan kylpyyn omalla kädellä, vaihtoehdoilla, vinkkeillä

Bathia on aina pidetty ikävänä venäläisenä kylpytyyppinä ja pitäen kehosi puhtaana sekä erinomaisena rentoutumispaikkana. Ilman sitä on vaikea kuvitella yksityistä taloa. Kysymys - miten vesi tyhjennetään kylvyssä, syntyy rakentamisen alussa tai pikemminkin rakennuksen suunnittelussa.

On selvää, että kylpy on paikka, jossa on runsaasti vettä, joka käytön jälkeen on siirrettävä jonnekin. Yksinkertaisimpien ratkaisujen kannattajat tietävät, mitä seurauksia heitä odottaa, kun kaadetaan vettä lattian alla olevaan tilaan (kaivo):

 • kosteuden ja homeen muodostuminen;
 • jatkuvan kammottavan haju;
 • maaperän huuhtoutumismahdollisuus maaperän veden yläkerroksen tuhoutumisen vuoksi.

Lisäksi alkeellinen tyhjennyslaite kylvyssä ei välttämättä ole mahdollista maaperän erityisestä koostumuksesta johtuen. Maaperän korkea savipitoisuus voi estää kosteuden imeytymistä. Vesi, joka on jatkuvasti höyryhuoneen kerroksen alla, vain nopeuttaa edellä mainittujen ongelmien muodostumista. Siksi tämän huoneen vedenpoiston organisointia on käsiteltävä erityisvastuulla, sitten rakennus palvelee sinua monta vuotta.

Seuraavia vaihtoehtoja on, miten järjestetään vesihöyryä kylvyssä omilla käsillänne:

 • poistosäiliön rakentaminen;
 • viemäriveden poisto keskusvesijärjestelmään.

Laitteen lattiat kylvyssä

Jos tiedät, kuinka kaadetaan vettä kylpystä, niin tieto siitä, että kylpyammeiden kerrosten järjestelyä on lähestyttävä erityisvastuulla. Ja riippumatta siitä, kuinka korkealaatuinen veden poisto voi olla, kylpy on aina yli kohonnut kosteus, joista suurin osa on otettu itse lattialla.

Kylpyammeen lattiat voivat olla puisia tai betonisia. Valinta riippuu rakentamisesta. Pääomarakenteessa, jossa on suunniteltu ympärivuotista toimintaa suihku, höyrysauna, pukuhuone, lepohuone, on parempi varustaa betonilattiat luotettavalla vedeneristyksellä.

Puussa rakennettuun kylpyyn, jota käytät vain kesällä, riittää puulattiat. Tämä vaihtoehto on taloudellisempi, eikä se edellytä suurta työmäärää.

Muista: jopa erityisillä suojarakenteilla kyllästetyllä puulattialla on korkea kosteus ja korkea lämpötila. Siksi on valmistauduttava siihen, että tietyn ajan kuluttua se on käynnistettävä uudelleen.

Betonikerros

"Piirakka" betonikerros koostuu seuraavista kerroksista:

Laatoitettu kerros kylpyyn pesuallas

 1. tiivistetty sora;
 2. betoni;
 3. höyrysulkukerros;
 4. laajennettu polystyreeni (lämmittimenä);
 5. vedeneristys (muovikalvo);
 6. betoni;
 7. vahvistettu sementtipinnoitus.

Yläpuolelta tämä rakenne voidaan peittää keraamisilla laatoilla.

Puulattiat

Puulattiat kylvyssä voivat vuotaa tai vuotaa. Epäpuhtauttavien rakenteiden lattiat on asennettu betonilevyyn, jolla on kaltevuus vedenpoistosuuntaan. Tällaiset lattiat kuivataan pitkään, joten ne nopeasti kärsivät mätästä.

Lautanen kaivo toimii vesitiivisteinä.

Paljon helpompi käyttää ja laite vuotaa lattiaa. Jotta vesi viedään kylpyyn puun alla, tässä tapauksessa levyt lattiaa ei ole naulattu lokeihin. Se on yksinkertaisesti laitettu, jättäen 5 mm: n rako lattialautojen väliin. Vesi lähtee lattiasta näiden aukkojen kautta, jotka toimivat myös eräänlaisena tuulettimena. Nämä lattiat voidaan poistaa ja kuivata milloin tahansa.

Vuotavasta kerroksesta on välttämätöntä järjestää ilmatiiviin kuoppaan kylvyn alla. josta vesi ohjataan putken läpi, esimerkiksi tyhjennysaukkoon. Lisäksi on tarpeen tehdä vesitiiviste kuopassa, jotta epämiellyttävät hajut eivät pääse huoneeseen.

Laite tyhjenee vettä kylpyyn

Jotta altaan korkealaatuinen vedenpoisto voidaan järjestää, erityistä huomiota kiinnitetään seuraaviin indikaattoreihin:

 • Jätevesijärjestelmän kapasiteetti määräytyy höyryhuoneen vierailevien henkilöiden ja käyntien tiheyden mukaan. Tiskireiän tai kaivon tilavuus riippuu siitä.
 • Pohjaveden kulkeutuminen kylvyn rakennustyömaalle.
 • Maaperän koostumus.

Näiden indikaattoreiden ohjaamana on määriteltävä, miten kylpy vedestä asianmukaisesti tyhjennetään, mitä rakennetta käytetään, ja mitä ominaisuuksia sillä on: tilavuus, syvyys, materiaalit, kiinnikkeet.

Tyhjennä säiliö suodattimen pohjalla

Suodatinpohjassa olevan säiliön (kaivo tai kaivo) tarkoituksena on puhdistaa jätevesi saastumisesta ja pitää mikro-organismit. Sitten vesi puhdistetaan maakerroksessa. Suodatusmateriaalit voivat olla: tiilien, hiekan tai murskattujen kiven palasia.

Jos 3-4 henkilöä käyttää saunaa säännöllisesti, optimaaliset kuopat ovat 1-1,5 m halkaisijaltaan, syvyys - 2 m. Sen muoto voi olla pyöreä tai neliö. Edullinen vaihtoehto on sylinterimäinen säiliö. Tällöin sen seiniin kohdistuva paine on yhtenäinen, mikä tarkoittaa sitä, että korjausta tarvitaan paljon harvemmin.

Kylpyallas - kaivaminen ojaan

Tyhjennä kuoppa kuopassa kädet kaivaamalla 3-5 metrin etäisyydellä kylvystä. Lähempää ei voida sijoittaa kellarikerroksen tuhoutumisen ja epäsuotuisan jäteveden tuhoutumisen vuoksi. Kauempana kylvyn sijainnin vuoksi putkille ei ole vältettäviä lisäkustannuksia, mutta tarvittava kaltevuus on melko vaikeaa.

Jos maaperä on voimakas eikä se pudota, ei ole tarpeen vahvistaa seinämää ja tyhjennysastian pohjaa. Tällöin pohjakuoppan kaivamisen jälkeen kerrokset soraa, laajennettua savea, rikki tiiliä ja hiekkaa yksinkertaisesti pinotaan sen pohjalle.

Useimmissa tapauksissa tyhjennysaukon seinät vahvistetaan. Tätä varten käytä betonireikiä (ei halpaa vaihtoehtoa), vanhat renkaat tai tiilet, jotka on vuorattu seinillä. Käytetään myös laajasti metallia tai muovisia tynnyreitä ilman pohjaa. Tyhjennysastian yläreunan on oltava 30 - 40 cm maanpinnan alapuolella. Kaivo on peitetty maalla peitetystä betonista tai metallikannesta.

Esimerkki veden poistamisesta kylvystä renkailla

Kun laite tyhjennetään kylvyssä, voit kaivaa kanavan, jonka kautta vesi virtaa gravitaatiolla tyhjennysaukkoon. Mutta parasta vaihtoehtoa on, miten veden viemiseksi kylvystä omilla kädillä olisi muovia, asbestia, keraamisia tai äärimmäisissä tapauksissa 50 tai 100 mm: n halkaisijaltaan metalliputkia. Uppopäässä kaivetaan 50 cm syvyyteen tai enemmän (riippuen maaperän jäädytyksestä). Putki asetetaan 20 mm: n kulmassa putkilinjaa kohden.

Veden virtauksen organisointi kylvyssä on harkittu suunnittelukauden aikana. Yksinkertaisin, edullinen ja helppokäyttöinen vaihtoehto voi olla lattia, jossa on kaltevuus. Vesi tässä tapauksessa virtaa alaspäin kaltevuuden puolelle, minkä jälkeen putki tyhjennetään tyhjennysaukkoon.

Tämä on tärkeää: Jäteastian rakentaminen on mahdollista vain pohjaveden syvällä kulkeutumisen vuoksi. Muussa tapauksessa säiliö on täynnä pohjavettä kuin höyrysaunan tyhjennys.

Veden tyhjennys kylvyssä omiin käsiinsä tyhjennysaukolla on sen haitat. Aika ajoin kuoppa on puhdistettava haarukkakoneella. Tämä aiheuttaa lisäkustannuksia. Tärkeintä on, että ei ole aina mahdollista järjestää säiliö tyhjennykseen viemäreihin paikkaan, johon auton sisäänkäynti pääsee. Lisäksi kaivon pohjassa oleva suodatinmateriaali vaatii myös säännöllistä puhdistusta.

Eräs vaihtoehto veden poistamiseksi kylvystä on septinen säiliö. Erityisen tärkeää on, jos kylpyamme on WC. koska "mustat" viemärit vaativat paljon parempaa puhdistusta.

Kuvassa näkyy toinen höyryhuoneen jäteveden poisto-ohjelma. Säiliössä tapahtuvan suodatuksen jälkeen jätevesi poistuu viemärikaivoon.

Veden poisto kylvystä viemärikaumaan esisuodatuksen jälkeen putkessa

Suosituksia kylpylän asentamista varten omalla kädelläsi, löydät sivuillamme erillisessä artikkelissa.

Mikä on muovinen tyhjennys hyvin ja mitä sitä voidaan käyttää, luetaan erillisessä materiaalissa.

Ja muovisten viemäriputkien ominaisuuksia kuvataan tässä http://okanalizacii.ru/drenazh/plastikovye-vodostoki-dlya-kryshi.html. Artikkelissa on myös asennusohjeet.

Veden poistaminen kylvystä viemäriin

Alueilla, joilla on hyvin kehittynyt infrastruktuuri, paras tapa asentaa viemärit kylpyyn ovat vedenpoisto keskusvesijärjestelmään. Muista, että laitteiston tyhjennys suoritetaan keskitetyssä järjestelmässä ennen lattiapäällysteen asettamista.

Lattian kaltevuuspaikasta, aseta PVC: stä muunnettu korkki, joka pystyy kestämään korkeimmat lämpötilat. Kourun kaltevuus tulee suunnata kohti viemäriputkea.

Jätevedenpuhdistuksen organisointi omassa kädessään keskusvesijärjestelmässä on mahdollista vasta saatuaan rahastoyhtiön luvan ja seuraavien asiakirjojen toteuttamisesta:

 • maa- ja asennustyötä varten on tarpeen tehdä sopimus hankesuunnitelman kanssa, jonka toiminta on vahvistettu todistuksilla;
 • naapureiden kirjallinen suostumus suorittaa nämä teokset.

Teknisen puolen, kirjallisen luvan saamiseksi, on asennettava luukku keskusyhteistyökumppanikohtaan.

Suositukset, joiden avulla voit välttää epämiellyttävän tuoksun kylvyssä

 • Jos viemäriverkossa on useita vesipakopisteitä (höyrysauna, suihku, allas), jokainen niistä on varustettava vesisillalla. Tämä voi olla erilaisten muotojen tyhjennysviippa. Tässä laitteessa jatkuvasti läsnä oleva vesilohko estää epämiellyttävän hajun tunkeutumisen viemärijärjestelmästä huoneeseen.
 • Samaan tarkoitukseen asennetaan tuuletusviemärijärjestelmä. Se on muoviputki, jonka halkaisija on 50 mm, joka näkyy kylvyn katolla.

Nyt tiedät, miten oikein tyhjennä vettä kylpystä - yksi höyryhuoneen rakentamisen tärkeistä vaiheista.

Tyhjennä kylvyssä omat kädet

Konstruktiivisin ja teknologisesti mutkattomampi vaihtoehto, jolla on tärkeä haitta - kylvyssä, jossa on tällainen tyhjennys, voidaan käyttää vain lämpimän kauden aikana.

Jäteventtiilin vaiheittaiset ohjeet:

 • Kaivaa reikä (syvyys noin 60-75 cm) suunnilleen pohjan kuoppaan.
 • Kaivaa kaivanto viemärikaivoon tai kaivoon ja aseta siihen putki 5-7 asteen kulmalla.
 • Kun pohjat on kaadettu, irrota maa maanalaisesta kehästä ja laita lasituslaite niin, että vesi virtaa pitkin sitä kaivettuun kaivoon ja sieltä pitkin putkistoa viemärikaivoon tai kaivoon.
 • Asenna lattianpäällyste levyistä palkkiin, jotka on kiinnitetty asennettuun pohjaan.

Viemäröintiyksikkö on vuotava lattia

Järjestelmä, jota voidaan käyttää ympäri vuoden, mutta joka on hieman monimutkaisempi kuin edellinen.

Askel askeleelta ohjeet:

 • Tehtäessä säätötyötä tyhjennysputken asentamiseksi.
 • Suutin nostaa merkin lattialle puhtaaksi.
 • Vedenpitävä pohja, aseta sitten palkit ja suorita työt alustalle reiällä, joka sille on asetettu putkeen.
 • Kun asennat mustat pohjapiirilevyt 4-6 asteen kulmaan, järjestää putkiston tyhjennys.
 • Asettamalla eristysmateriaalia reiän aikaansaamiseksi suuttimeen.
 • Valmistettaessa päällystyslautanpäällysteen laite vastaanottamaan tikkaiden asentamiseksi haaraputken ulostulon paikkaan.

Betonilattian tyhjennyslaite

Betonikerroksella on merkittävä haitta - se on kylmä. Tästä huolimatta sitä käytetään usein modernien kylpyammeiden rakentamiseen. Betonilattian tyhjennyslaitteistoon tehdyt työt tehdään jo valmiiksi päällystetylle pohjalle, ennen kuin lattian päällyste on suoritettu.

Askel askeleelta

 • Tee reikä eristävään materiaaliin, joka myöhemmin asentaa viemäriin.
 • Asenna kaivaus tyhjennyksen pohjalla noin 5 asteen kulmalla ramppiin.
 • Liitä ja liitä käytävälle putki, joka yhdistää viemärin viemärijärjestelmään.
 • Kun valmiit lattian reiät on asennettu sinettiin, ja tikkaat on suljettava verkolla.

Tyhjennys voidaan asentaa joko höyrysaunan keskelle tai nurkkaan tai lähelle seinää. Viimeksi mainittu vaihtoehto on yleisempi, koska se on teknologisesti helpoin suorittaa.

Tulos on järjestelmä:

 • vettä käytön jälkeen siirtyy viemäriin;
 • kourusta poistuva tyhjennys putoaa tikkaille;
 • viemäriputkista viemärijärjestelmään nykyiseen jätevedenpoistojärjestelmään.

Jatkossa oleva vedenpoisto suoritetaan jollakin seuraavista systeemeistä:

 • luonnollinen suodatus;
 • tyhjennysaukko;
 • tyhjennä hyvin;
 • rakenteilla oleva maa (kaivo);
 • viemäröintijärjestelmä.

Luonnollinen suodatus

Teknologisesti melko vaikea järjestelmä. Sitä käytetään, kun jätevesi on riittävän suuri, mutta enintään 250 litraa tai kun ne sisältävät kiinteitä elementtejä. Viemäröintijärjestelmä on minkä tahansa muotoinen säiliö ja siihen ulottuva putkisto koko koko alueen alueelle.

Kapasiteettivaatimukset: vedenpitävä; tilavuuden tulisi olla kolme kertaa veden kulutus päivässä. Säiliö on säännöllisesti puhdistettava sedimentistä. Tätä tarkoitusta varten käytetään assenizatorskaya-konetta, joten säiliöön tulee matkustaa.

Tyhjennysreikä

Käytetään, kun pohjavesi on syvä. Tarvittava tilavuus määräytyy kylvyn kävijöiden lukumäärän mukaan. 3 henkilöä varten tyhjennysaukon kapasiteetti on noin 70-75 litraa. Optimaalinen sijainti - noin 2 metrin päässä kylvystä. Reunat on vahvistettu tiilillä tai kiveillä, sitten suodatusmateriaali kaadetaan - kuopan alaosassa on tavallisesti murskattua kiveä, laajennettua saviä tai tiilien palasia, yläosassa - hiekkaa. Toinen yksinkertainen tapa on haudata metalli- tai muoviputki esipainetuilla pohjalla ja seinämissä tehtyjä reikiä.

Tyhjennä hyvin

Tiukka kapasiteetti, jossa viemärit otetaan pois. Täyttämisen jälkeen assenizatorskaya-kone suorittaa pumpun. Yksinkertaisin, huoltovapaa ja kallis järjestelmä. Se tehdään noin 5 metrin päässä kylvystä.

Rakenteilla oleva maa

Kaivo kaivettiin suoraan pesualtaan lattian tai höyrysaunan altaaseen. Sen pohja on täytettävä suodatusmateriaalilla - laajennettu savi, murskattu kivi jne. Käytetään luonnollisen jätevesisuodatuksen periaatetta. Sitä voidaan soveltaa niiden merkityksettömässä tilavuudessa.

Jätevesijärjestelmä mahdollistaa jäteveden poiston olemassa olevaan jätevesijärjestelmään tai erityiseen septisäiliöön.

Kuivauskaivon tekeminen

Yksityinen uiminen on unelma useimpien kodinomistajien. Monet heistä alkavat itserakennuksesta tehdä unelmasta todellisuuden. Yksi rakentamisen tärkeimmistä hetkeistä on vedenpoiston organisointi. Oikein suunniteltu ja asennettu rakenne suojaa pohjaa ja puisia osia tuhoamiselta, estää sienen mahdollisen esiintymisen ja epämiellyttävät tuoksut. Kuinka kylvää kaikki säännöt? Selvitämme sen.

Kotimaan jätevesijärjestelmä

Jäteveden kerääminen kylvyssä voidaan tehdä eri tavoin. Parhaan vaihtoehdon valinta riippuu siitä, millaisia ​​kerroksia aiot suunnitella. Ne voivat vuotaa tai vuotaa. Ensimmäisessä tapauksessa on tarkoitus varustaa erityinen säiliö veden keräämiseksi, josta viemärit menevät viemäriin. Toisessa tapauksessa on varustettu kalteva lattia, ja seinät ja tikkaat on asennettu pitkin vettä, joka virtaa.

Mahdollisuus järjestää viemärit kylpyyn

Joka tapauksessa viemäriverkko on varustettava ennen lattian asettamista. Laitoksen yleinen rakenne on seuraava:

 1. Valmistamme viemäriputkien uria. Teemme ne ulos 2 cm: n kaltevuudella kullekin käyntinopeudelle. Tällaisten kaivukoneiden syvyys voi olla 0,5 - 0,6 m.
 2. Astioiden pohjalla asetetaan hiekkalaatta noin 15 cm korkea ja varovasti tamp. Tässä tapauksessa älä unohda harhaa ja seurata sitä jatkuvasti.

Hiekkalaatikon istutusprosessi

Viemäriverkon asentaminen

Kiinnitä kouru palkilla

Tärkeää: Huoneen viemäristöön kohdistuvan epämiellyttävän tuoksun estämiseksi vedenottoaukon ja viemäriputken välisen yhteyden kaikkien osien on oltava varustettu vesilukolla. Kaikki tikkaiden mallit on jo varustettu sisäänrakennetuilla hydraulisilla tiivisteillä.

Tässä asennuksessa jätevettä kylpyyn sisälle voidaan pitää täydellisenä. Järjestelmän saniteettilaitteisiin ja wc-laitteisiin tarvitaan vain tarvittaessa yhteys. Nyt on aika tehdä ulkona olevaa jätevettä.

Video - prosessi, jossa jätevedet asennetaan kylpyyn omilla kädet

Kuinka valita vedenpoistomenetelmä?

Ulkokylmän jätevesijärjestelmän järjestämiseen on monia vaihtoehtoja. Kun valitset yhden niistä, on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • kylvyn käytön arvioitu käyttötarkoitus;
 • rakennuksen koko;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • maaperän jäädytyssyvyys;
 • viemärijärjestelmän olemassaolo tai puuttuminen;
 • kyky muodostaa yhteys keskitettyyn viemärijärjestelmään.

Nämä ovat tärkeimmät näkökohdat, joiden avulla voit selvittää, mikä on paras tapa kuljettaa vettä. Esimerkiksi pieni kylpyamme, jossa kaksi tai kolme ihmistä pesee kerran viikossa lämpimän kauden aikana, ei saa varustaa monimutkaista jätevesijärjestelmää maaperän suodatuksella. Rakennuksen alla on tarpeeksi tyhjennysaukoa tai jopa kuoppia. Kun kylpyamme, jossa on tarkoitus pestä koko vuoden ympäri, tarvitaan vaikeampaa haarajärjestelmää.

Viemärijärjestelmä on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön.

Maaperä on tärkeä. Hyvin imukykyisten hiekkapohjaisten maaperien kohdalle on parhaiten suotovara. Savi-maaperä ei toimi. Tässä paras vaihtoehto olisi tyhjennysaukon järjestely, josta viemärit poistetaan määräajoin. Järjestelmän asennuksessa ei tarvitse unohtaa maaperän jäädyttämistä. Jos sitä ei oteta huomioon, tämän tason yläpuolella sijaitsevissa putkissa oleva vesi jäätyy kylmässä ja tuhoaa viemäriverkon.

Jätteiden syntymisen järjestäminen

On olemassa useita tehokkaita ja suhteellisen edullisia tapoja järjestää veden poisto kylvyssä. Kaikki ne ovat helposti toteutettavissa itsenäisesti. Harkitse niiden tärkeimmät edut ja haitat.

Tyhjennä hyvin

Se on ilmatiivis säiliö, jossa tyhjennysputket kerääntyvät. Kun kaivo on täytetty, se tyhjennetään erikoiskoneella. Järjestelmän edut:

 • yksinkertaisuus järjestelyssä;
 • ei vaadi erityistä hoitoa;
 • edullisia

Jäteveden sovittaminen hyvin

Haitat ovat seuraavat:

 • tarve kutsua säännöllisesti aspenizer-koneeseen, mikä aiheuttaa tietyt kustannukset.
 • erityisten laitteiden kätevän pääsyn järjestäminen kaivoon;
 • viemärikaivo on varustettava alimman pisteen kohdalla.

Viemäröinti hyvin

Se suoritetaan kuopan muodossa, joka on täytetty suodoksella, joka puhdistaa viemärit. Täyteaineena voidaan käyttää hiekkaa, murskattua kiveä, pieniä sirpaleita tiilestä tai uunikuonaa. Suunnittelun edut:

 • alhaiset kustannukset;
 • yksinkertaisuus järjestelyssä.

Viemäröinti hyvin - vesihauteen osana kylpystä

Järjestelmällä on vain yksi haittapuoli - on tarpeen muuttaa saastunutta suodosta noin puoli vuotta tai puhdistaa se, mikä vaatii vakavaa työvoimaa.

kuoppa

Pit kaivettiin suoraan pesualtaan lattian alle kylvyssä. Sen pohja on täytetty suodoksella, jonka läpi viemärit kulkevat, puhdistetaan ja vähitellen kulkeutuvat maaperän alempaan kerrokseen. Järjestelmän edut:

 • putkistojen ja muiden rakenteellisten elementtien käyttöä ei tarvita;
 • alhaiset asennuskustannukset.

Priyamok - helpoin tapa järjestää jätevedet kylpyyn

Haittoihin kuuluvat:

 • matala kaistanleveys;
 • tekniikka ei sovi käytettäväksi laattojen pohjalla varustettujen kylpyjen rakentamisessa;
 • sopii käytettäväksi vain hyvin absorboivilla maaperillä.

Maaperän suodatusmenetelmällä

Se on järjestelmä, joka koostuu septisestä säiliöstä ja siitä eristävistä putkista, joiden kautta puhdistettua vettä poistetaan. Putket asetetaan kaltevuuden alle siten, että neste kulkee painovoiman vaikutuksesta ja imeytyy maaperään. Suunnittelun edut:

 • täysin itsenäinen työ;
 • sitä voidaan käyttää täysimittaisen viemäriverkon järjestelyyn, jossa on useita pisteitä jätevesien keräämiseksi;
 • mahdollisuus puhdistaa paitsi "harmaa", mutta myös "musta" jätevesi, tässä tapauksessa ainakin anaerobinen septisäiliö asennetaan.

Menetelmä jäteveden maakerrosta

Merkittävät haitat:

 • tarve jakaa maa kaatopaikalle;
 • aikaa vievä asennusprosessi, tarve suuri määrä maata teoksia;
 • melko korkeat laitteiden ja tarvikkeiden kustannukset.

Vaihtoehtoisesti voit harkita yhdistämistä keskitettyyn viemäriin. Tämä on optimaalinen ratkaisu jäteveden ongelmaan. Tällöin jätteen vastaanottamiseen ja käsittelyyn ei tarvita ulkoisia laitteita. Toinen plus on mahdollisuus yhdistää useita vesipisteitä kerralla. Tämän vaihtoehdon haitat voidaan pitää urakoitsijoiden palveluiden korkeana kustannuksena ja byrokraattisena byrokratiaa, joka usein tapahtuu luvan myöntämisessä.

Tyhjennä hyvin: valmistustekniikka

Viemärikaivo - käytännöllinen ratkaisu jäteveden käsittelyyn. Se voidaan varustaa eri tavoin. Helpoin on kaivaa muovi- tai metallisäiliö maahan. Voit tehdä kuopan teräsbetonirenkaista, täyttää seinät betonilla tai asettaa ne tiiliä. Tarkastele yksityiskohtaisesti viimeistä vaihtoehtoa.

Tyhjennä hyvin - hyvä ratkaisu jäteveden poistamiseksi

Aloitamme valitsemalla oikea paikka. Se on sijoitettava alueen alimpaan kohtaan, koska jätevesi joutuu liikuttamaan painovoimalla. Lisäksi otetaan huomioon, että kuoppa on säännöllisesti tyhjennettävä viemäreistä, joten on välttämätöntä tarjota aseenaattoreille helppo pääsy. Kun olemme hahmotelleet sijainnin, jatkamme työskentelyä:

 1. Kaivaa reikä Tämä on aikaa vievä prosessi, jota voidaan helpottaa kaivinkoneella. Jos tämä ei ole mahdollista, kaivaa lapio ja tarkkaile seinien tilaa. Niiden pitäisi olla sileitä eivätkä murtumaan. Kaavan muoto voi olla mikä tahansa. Paras vaihtoehto on neliö tai suorakaide, joka on paljon helpompi muodostaa.

Kaivamme tyhjennysreikää hyvin

Ruoan pohja tyhjennetään hyvin

Vihje: Voit tyhjentää tyhjennysaukon pohjan paikoilleen sijoittaa halutun koon betonilaatta.

Järjestely tyhjennys hyvin tiiliä

Asenna katto tyhjennettäväksi hyvin

Tyhjennysreikä on käyttövalmis.

Viemäröinti hyvin

Tällainen järjestelmä voidaan asentaa vain syvänmerenpohjaisille vesille. Muussa tapauksessa vedenpoistojärjestelmän ominaisuuksista johtuen se täytetään jatkuvasti pohjavedellä, eikä viemäreihin enää ole tilaa. Ennen työn aloittamista selvitämme paikan, jossa kaivo sijaitsee. Vedä se mukavasti kylpyn seinään 2 metrin päähän. Jos etäisyys on suurempi, on tiettyjä vaikeuksia järjestää tarvittava kaltevuus viemäriputken, joka on välttämätön, jotta viemärit virtaavat painovoiman.

Viemärikaivo on erinomainen tapa järjestää viemärit kylvyssä

Lisäksi kaivon läheisyys uhkaa säätiötä kostuttamalla tai kaatamalla. Olemme päättäneet asennuspaikasta selville, mitä materiaaleja tarvitsemme asennukselle. Se riippuu maaperätyypistä. Jos se ei murene, meidän ei tarvitse vahvistaa kuopan seiniä. Tällaisia ​​maaperä ei kuitenkaan ole kaikkialla. Useimmiten seinät on vahvistettava. Tämä voidaan tehdä eri tavoin:

 • Kaada metalli- tai muovisäiliö ilman pohjaa, jonka seiniin on tarpeen tehdä reikiä veden ulosvirtaukseen.

Veden poisto sisäpuolelta

Renkaiden kaivo

Aloittaminen:

 1. Valmistamme kaivon kaivoon. Se on optimaalinen, jos se on sylinterin muotoinen. Seinien paine tässä tapauksessa on yhtenäinen. Lisäksi tämän lomakkeen kuilu vaatii harvoin korjausta.

Valmistamme kaivon kaivoon

Suodatinpohjan tyhjennysaukon pohjalle

Ulkonäkö kuivatuksen hyvin

Viemärikaivo on käyttövalmis.

Vihje: Jos alue on hiekkainen, se imeytyy hyvin maaperään, eikä kaivoa, voit varustaa vaakasuoran viemäröintitason. Se on noin 1 metriä pitkä, 0,3 metriä leveä ja 1 metrin syvä. Pohjaan asetetaan 20 cm: n suuruinen tyyny, ja maa kaadetaan sen päälle. Jätevesi virtaa suoraan tälle alustalle, puhdistetaan ja imeytyy maaperään.

kuoppa

Kaivo on tyhjennysaukko, joka sijaitsee aivan pesuhuoneen alapuolella. On ymmärrettävä, että tällainen järjestelmä on tehokas vain pienissä kylvyssä, joita käytetään harvoin. Kaivon järjestelyä koskeva työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Tulevan kerroksen alla kaivamme reikää, jonka määrä riittää kerätäksesi vettä.
 2. Vahvistamme kaivon seinät millä tahansa tavalla: tiili, villikivi tai liuskekivi.
 3. Tuloksena olevan säiliön pohjalle asetetaan suodatinlevy. Ensin asetetaan kerros rikki, rikkoutunut tiili tai laajennettu savi. Laita hiekka tämän kerroksen päälle.
 4. Kiinnitämme viivytykset kuopan päälle. Ne asettavat puulattian, jonka lattialaudat eivät saisi asettua tiiviisti yhteen niin, että vesi voi virrata kuoppaan.

Vinkki: Puulattian lattiat, jotka on asetettu kuoppaan, et voi kyntää tukkeihin. Tällöin ne voidaan poistaa tarvittaessa ja ottaa kadulle kuivumaan.

On olemassa toinen vaihtoehto kuopan järjestelylle, joka tässä tapauksessa on valuma-alueen rooli, josta viemärit ovat saavuttaneet tiettyyn tasoon saakka viemärijärjestelmään tai septiseen säiliöön. Tällainen järjestelmä on yleensä asennettu "vuotavien" kerrosten alle. Aloittaminen:

 1. Lattian alla kaivamme pienen kuopan kuutioina, rungon minimipituus on 0,5 m.

Jätevesijärjestelmä kylvyssä

Hydraulilukon asennuskaavio

Maasulkeminen

Yksi tällaisen järjestelmän tärkeimmistä elementeistä on itsenäinen septisäiliö, joka on sekä sump- ja jakeluverkko. Siitä poistuvat tyhjennysputket, jotka jakavat puhdistetun veden koko alueella. Septistä voi ostaa myymälästä tai koota itsesi. Jälkimmäisessä tapauksessa itsetuotannon yksinkertaisin vaihtoehto on muovi- tai metallisäiliöiden rakentaminen. Betonirenkaista tehty betonisäiliö sekä betonista tai tiilestä tehty rakenne toimivat tehokkaasti.

Septinen säiliö - täydellinen ratkaisu jäteveden käsittelyyn

Joka tapauksessa järjestelmän asentaminen alkaa septisen säiliön asennuksella. Säiliö asennetaan syvyyteen 1,2-2,5 m. Säiliöön ei tarvitse laskea syvemmälle, muuten anaerobisten bakteerien suorittamassa jäteveden jälkikäsittelyssä saattaa olla ongelma. Septiseen säiliöön tuodaan viemäriputki. Se on haudattava maaperän jäädytyksen tasolle. Asentamisen jälkeen septinen säiliö etene viemäreiden valmistukseen, ns. Tyhjennysputket.

Niiden pituus ja halkaisija riippuvat jätteen määrästä. Yleisimmin käytetyt standardimuoviputket, joiden halkaisija on 11 cm. Voit ottaa tavalliset muoviletkut ja tehdä niihin reikiä. Sinun on tiedettävä, että osan yläosassa reikien halkaisija on pienempi kuin alareunassa olevista. Näin varmistetaan, että veden ulosvirtaus on yhtenäinen. Reikien lukumäärä putken alussa ja lopussa on myös erilainen. Alusta alkaen rei'itys suoritetaan useammin, ja lopulta - harvemmin ja useimmat niistä putoavat putken alemmalle puoliskolle.

Näytteenottoputket

Jotta viemäröinti sopii hyvin, käytetään useita sääntöjä:

 • kunkin viemärin pituus saa olla enintään 25 m;
 • putken laskusyvyys on noin 1,5 m, välttämättä alle maaperän jäädytyksen;
 • vähimmäisetäisyys viemärien välillä on 1,5 m;
 • kaivannon pienin leveys putken alle on 0,5 m, optimaalinen leveys on 1 m.

Kun putket on valmistettu, voit jatkaa niiden asennusta:

 1. Kaivamme tarvittavat koot. Älä unohda samanaikaisesti, että putket sijaitsevat noin 1,5 °: n kaltevuudella. Tarkista säännöllisesti rakennustason halutun kaltevuuden saatavuus.

Kaivamme kaivoksia viemäriputkien alle

Järjestelmä - septisen säiliön käyttö jäteveden järjestelyn osana kylpyyn

Tärkeää: Maaperän suodatusjärjestelmä vaatii säännöllistä huoltoa. Se koostuu korvaamattomasta hiekasta ja sora-altaasta ja sen alapuolisesta maasta. Järjestelmän työtaajuudesta riippuen tällainen työ suoritetaan kerran 10-15 vuoden välein.

Järkevästi organisoitu vesipesu kylvyssä on tae sen pitkästä ja häiriöttömästä toiminnasta. Se suojaa rakennusta kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta ja estää alueen saastumisen viemäreihin. Pienien kylpytuotteiden lisäksi myös viemäriverkko varustetaan, sitä enemmän tarvitaan suurissa huoneissa, joissa on erillinen suihkuhuone ja wc. Jätevesijärjestelyn hoitamiseksi tulisi olla täysi vastuu, virheiden ja puutteiden välttämiseksi. Ja sitten uusi kylpy vain miellyttää sen omistaja pitkällä moitteeton palvelu.