Mekaanisen päällystystekniikan tekniikka - askel askeleelta ohjeet aloittelijoille

Asuntovaunujen rakentaminen yksityisen talon tai mökin pihalle tekee kahta tehtävää - esteettistä ja utilitaristista. Molempien tärkeä asennus on päällystyslautojen oikea asennus.

Monet ihmiset luottavat tähän ammattilaisiin luottaen siihen, että he tuntevat toimintansa. Onko totta? Onko palkattu työntekijä aina tekemässä asennusta paremmin kuin omistaja itse?

Pääasiassa on tietää, miten päällystyslaatat voidaan asettaa omiin käsiisi.

Hyvä apu on asteittainen opetus, jossa työn järjestyksen lisäksi kaikki tämän varsin yksinkertaisen ja kiehtovan prosessin vivahteet paljastuvat. Jos tulos ilmenee ensimmäisellä laatoilla.

Laatoituksen tekeminen tekee itse

Valmistelu putkien asettamiseksi

Suunnittelu on tae siitä, että itse tehty raita ei päästä sinua alas pitkään.

 • Suunnittelualue. Harvat ihmiset päättävät laatia kaikki tontilla olevat tilat laatat, samalla tavalla ilman raitoja, ainakin portista mökkiin ja tiloihin, on vaikea tehdä. Ihanteellinen - ajatella polkua taloon ja siitä pääkaupunkiin. Niinpä nurmikko säilyy, eikä likaa vaivaa sateessa. Lisäksi ei tarvitse poistaa juuria ja muita monivuotisia istutuksia.
 • Materiaalin valinta. Päällystyslaatat vähitellen voittavat positiot muista päällystystyypeistä. Tärkeimmät edut: Helppokäyttöisyys, kyky purkaa päällyste, ei "float" kuten asfaltti lämmityksestä, ei puhkaise kylmästä (huurretta), eikä vaadi hoitoa. Laattojen asettamien polku, kulkee kosteutta, jolloin se ei vahingoita maata ja maata (ympäristöystävällisiä).
 • Laatta. Valitsemalla laatta sinun täytyy tietää, että valmistusmenetelmä voi olla vibro-valettu (itsevalmistus on mahdollista) ja vibropressed (tehty teollisessa ympäristössä). Se eroaa väreistä, paksuudesta ja muodoista. Vaatii laitteita, joilla on eri kokoonpanopohjat. Kaikki nämä tekijät määrittävät tekniikan, jossa päällystyslaatat on valmistettu.

Kaistaleiden ja syiden kaakeloitu päällyste - parametrit

Taulukossa on esitetty laatoituksen vertaileva analyysi.

Maaperän tyyppi vaikuttaa myös pohjalevyjen valintaan laattojen päällystämiseen. Liikkuvat maaperät edellyttävät betonipohjan rakentamista myös jalankulkukäytävällä, kun taas tiheä maaperä mahdollistaa hiekkasementtilevyn ja auton alle.

Asettaminen omien käsien päällystämiseen - askel askeleelta ohjeita

Yleiset vinkit ja säännöt siitä, miten päällystyslaatat sijoitetaan oikein:

 • tarjota viemäreitä vedenpoistoon. Jos hiekalle asetetaan päällystyslaatat, vesi virtaa laattojen välisiin aukkoihin ja jos betonipohjassa on poikittainen, pitkittäinen tai poikittaissuuntainen kaltevuus, on pakollinen. Näin ollen vettä, sadea tai sulatetta ei kerätä betonin ja laattojen väliin. Tällöin raidan vaurio-osien mahdollisuus. Laattojen optimaalinen kaltevuus on 1 cm 1 metriä. Kiinnitä huomiota: vedenpoiston aukko on sijoitettava jalkakäytävän ja kaakeloituun kankaan väliin;
 • sovittaa laudan koko raidelle varattuun kokoon. Mitä suurempi on polku, sitä suuremmat olisivat laatoitettuja elementtejä (subjektiivinen mielipide) tai päinvastoin, pienistä laatoista. Näyttäisi siltä, ​​että suuri laatta mahdollistaa näytön nopeuttamisen ja yksinkertaisuuden, mutta itse asiassa se voi olla erilainen. Laattojen suuret mitat heijastuvat suoraan massan, päällystyslaattojen paino 40x40 cm - 15-16 kg (riippuen paksuudesta). Tämän seurauksena tällaisia ​​levyjä on vaikea nostaa, liikkua ja tasoittaa. Niin kauan kuin säädät korkeuden, sinun on nostettava paino useita kertoja lisäämällä hiekkaa;
 • avata (tuoda) viestintä ennen kuin päällystyslaatat asetetaan. Muussa tapauksessa se on purettava ja koottava uudelleen. Jos viestintä ei ole vielä tarvetta, on mahdollista luoda edellytykset myöhemmin asennettavaksi. Tätä varten on suositeltavaa sijoittaa 50 mm halkaisijaltaan muoviset putket kävelytielle todennäköisimmissä paikoissa tulevaisuuden viestintään.
 • geotekstilien kerros maan ja aluslaatan tyynyn välityksellä aluksen alla mahdollistaa sen, että vältetään ruohonjuopumus radan elementtien ja niiden sakeuttamisen välillä;

  Pohjamalli kaistaleille geotekstilien kanssa ja ilman niitä

 • Laattoja ei ole asennettu sateen aikana tai heti sademäärän jälkeen. Maaperän ja rungon tulee kuivua. Alustan optimaalinen kosteus takaa, että laatta ei levitä ajan kuluessa;
 • Maanteiden päällystyslautojen pohjan on oltava täysin tasainen. Täyteaineelle käytetyn hiekan ei tulisi sisältää savi- tai muita epäpuhtauksia;
 • valitse optimaalinen kappaleen koko. Jalankulkijan leveys on järkevää valita päällystyslaatan koon mukaan ja arvo, joka on yhtä suuri kuin sen välisten aukkojen summa. Näin ollen on mahdollista välttää aikaa vievää ja ei aina kaunista laattojen leikkausta. Sama koskee kuvioitua näyttöä. Tämä lähestymistapa on kuitenkin mahdollista vain, kun laatoitetaan oikean geometrian muotoisia laatat. Luonnonkiven, pyöreän kuvion, monimutkaisen geometrian jäljitelmän käyttö ei aina mahdollista leikkaamista. Tässä tapauksessa sinun täytyy miettiä yksittäisten koskemattomien ja trimmaavien elementtien tarkkaa sijaintia.

Vaihe 1 - Asettelu laatat - järjestelmiä, malleja, piirustuksia

Jotta voit luoda kauniin laattojen raidan, sinun on tehtävä oikea luonnos. Pöytälastujen piirustus- tai asennuskuvio auttaa paitsi visualisoimaan projektin myös laskemaan tarvittavan materiaalin määrän.

Asennuskuvioiden valintaan vaikuttaa laatan muoto (geometria) (katso kuva) ja suunniteltu ulkoasu.

Eri tyyppiset päällystyslaatat Eri vaihtoehtoiset päällystyslaatat

Merkittävä liikkumavara muodostaa suorakulmaisten päällystyslautojen, joiden vakiomitat ovat 100x200 mm, kuten "jalkakäytävä" tai "tiili". Ne antavat suurimman osan tyylistä.

Perinteiset vaihtoehdot päällystystekniikoille:

1. Geometrinen muotoilu. Voi olla edustettuina värillisinä kateina tai illuusioina.

Patterns to lay pavementlaat Geometrinen laying päällystyslaatat

Värivaihtoehtojen ja laattojen laatimisen avulla voit luoda ainutlaatuisen puutarhaportin. Esimerkkejä valokuvassa (rommi, neliö, ympyrä, uusi ja vanha kaupunki, parketti, shakki, tuuletin, kela, perhonen, kiila, kuusikulmio tai hunajakenno).

Piirustukset murskauslaattoille Koristeita murskaamista varten

2. 3D-illuusioita - päällystyslaatat 3D-vaikutuksella. Kolmiulotteisen stereoskooppisen (kolmiulotteisen) kuvan luoma kuviointi on taitava optinen illuusio -teknologia.

3D-tasoiset laattaputket 3D-päällystyslaatat Taustalevyt, jotka on sijoitettu volumetrisen kuvan vaikutukselle

3. Hautakammiot, joiden esimerkki on alla, ei ole klassisen merkityksellisiä rakenteita. Sisältää laatoituksen taiteelliseen häiriöön. Jos laatta on yksivärinen, niin laatat koon vaihtelevat asettelun aikana ja jos ne ovat monivärisiä, värit.

Hautauslautojen kaaoksellinen sijoittaminen Hautauslaattojen asettamisen mielivaltainen malli Hautauslautojen asentaminen - vedenotto

4. Taustalevyjen päällystyslaatat, joiden kuvasta on annettu alla, antavat käsityksen erilaisten muotoiluvaihtoehtojen valikoimasta. Mallin monimutkaisuus määräytyy päällikön taidon tai sitkeyden mukaan.

Taustalevyjen taiteellinen asettaminen Kaakelilevyjen kauniin asentamisen Asennuslaattojen alkuperäinen asennus

Vaihe 2 - Materiaalin ja työkalujen valmistelu päällystyslaattojen asettamiseksi

Työlle tarvitset: hiekkaa, sementtiä, laattoja, jalkakäytävää. Työkalusta on hyötyä: nailonkierteitä, tappeja, kumivasaraa, pitkää sääntöä, tasoa, luukkua, luuta, luuta. Jos kyseessä on leikkaus, tarvitaan hiomakone, jossa levyä betonin leikkaamiseen. Mukava polvisuojat, koska työ vaatii paljon aikaa korostaen näitä kehon osiota.

Säilytä ruudun ruoppaus

Vaihe 3 - Asettelualustojen asettelu

Sivuston merkitseminen on määrittää tulevan raidan ääriviivat. Ympärysmitta ympäröivä paikka on merkitty tapilla, joiden välissä nailonkierre vedetään. Koska se toimii ohjeena laattojen asettamiselle, sinun on venytettävä sitä tiukasti tason mukaan.

Layout lay -laattoille Layout-taso

4 vaihe - laatoituksen perusta

Jotta voit tehdä säätiön, sinun on poistettava jalkapohjan yläkerros, tasoitettava sänky, kaataa se veteen ja pakata se tamperin avulla. Tiheä maaperä tällaisissa teoksissa ei tarvitse. Maaperässä on kivet, puiden ja pensaiden juuret - kaikki tämä on poistettava.

Pohjamateriaalin valmistelu päällystyslautojen alapuolella Pohjamallin valmistelu laattapohjaan

Tuloksena oleva sänky täytetään tyhjennyskantajakerroksella, esimerkiksi rauniolla tai soralla, jonka korkeus on 150-200 mm. Auto-polulle (alustaan) kerroksen paksuus kasvaa 400 mm: iin. Monet sijoitetaan sora- ja geotekstiilien alapuolelle poistaakseen todennäköisyyden, että pohjavesi pirstoutuu. Yli murskattua kiveä 20 mm täytetään. hiekkaa, tasoittaa pohja.

Geelittämättömiin geelitelevisioihin perustuvat sillat

Vaihe 5 - Tekniikka, jossa päällystyslaatat

1. Kiinnitä asuintalojen tai jalkakäytävän reunus

Jalkakivikiven tarkoitus on merkitä polku ja suojata laattojen rönsyiltä. Mutta on olemassa esimerkkejä laskeutumislaattojen laskemisesta ilman jalkakäytävää.

Aseta päällystyslaatat ilman rajaa. Rajoita laatat ilman rajaa.

Jalkakäytävän asennus tehdään kohdistetulla alustalla. Luotettavuuden lisäämiseksi se sijoitetaan betoniin (betonilukko).

Julkisivun asennus kattotiilien päälle Asennus kattotiilien kaiteiden asennus

Voit asentaa muovirajan laattaksi

Muoviset jalkakäytävälaatat Muovisten jalkakäytävän asennus kipsilevyille

Jalkakäytävä voidaan asentaa huuhtelemalla laattojen kanssa tai ulkonemaan muutaman cm: n etäisyydellä. Suosittelemme laattojen asettamista hieman korkeammaksi kuin reunakäyrä 5 mm, tämä on kutistumisraja.

Julkisivujen asentaminen (reunus) - kaavoitus Rakennusten reunus ja reunakivet

2. Pohjamateriaalin valmistelu laatoille

Perusrakenteita on kolme:

päällystyslaatan asettaminen hiekalle Päällystyslautojen asettaminen hiekalle.

Tällöin rajat (tai viivoitettu lanka niiden poissa ollessa) ovat täynnä hiekkaa. Hiekkakerroksen korkeus on 50-60 mm. Ennen töitä hiekkaa kaadetaan veden päälle suihkupulloon ja annetaan kuivua jonkin aikaa. Seuraavaksi se tasoitetaan ja syöksyy. Laskenta tehdään märällä mutta ei märällä hiekalla.

Sementti-hiekkaseoksen levittäminen Sementti-hiekkaseoksen levittäminen.

Viidennessä vaiheessa valmistetulla pohjalla asetetaan toinen kerros hiekkaa (30-40 mm), jonka päälle vahvistusverkko asetetaan. Ylhäältä ruudukko täyttyy hiekan ja sementin seoksella suhteessa 1: 4.

Asettaminen betonipohjalle Asettelemalla päällystyslaatat betonipohjalle.

Piirakoostumus on esitetty kaaviossa.

Suositeltava. Yksityiskohtainen kuvaus
miten päällystyslaatat asetetaan betoniin - kaksi vaihtoehtoa: uuden betonipohjan laite ja vanha (olemassa oleva) betonipohja.

3. Laatoittaminen

Yksinkertaiset säännöt korkealaatuiselle ja tehokkaalle työlle.

Miten päällystää laatat:

 • laatta asetetaan alimmasta pisteestä ylöspäin;
 • muuraus on menetelmä itsestään. Toisin sanoen työn suorittamisen aikana päällikkö liikkuu jo jo asetetun radan varrella, jotta se ei vahingoita repeytynyttä ja tasaavaa alustaa;
 • Laattojen asennus pyöreällä tavalla alkaa mallin keskeltä.

Laattojen asentaminen pyöreällä tavalla Laatoittaminen ympyrässä

 • asennuksen alku laskee optisesti näkyvälle rajalle, ts. siinä paikassa, jossa ensimmäinen näky kuuluu: etuovi, kuisti, veranta, huvimaja jne.
 • laatta ei puhkeile edes riveissä, vaan diagonaalisesti. Vaaka on helpompi kohdistaa.

Alkuasennuksesta ensimmäinen asia on jännittää johto radan leveyden yli ja ensimmäinen rivi tasoittaa sitä. Vaakasuora taso on tarkistettava 2-3 riviä kohden.

Lattialaudan "laskeutuminen" Laatta sopii siihen tarkoitettuun paikkaan ja se asennetaan tarkasti napauttamalla sitä kevyesti kumivasaralla. Jos laatta putoaa, hiekka tai seos kaadetaan sen alla.

Päällystyslautojen välinen kuilu on yleensä 2-3 mm (riittää veden poistu- miseen). Tarkat aukot ylläpidetään risteysten avulla (mutta tämä on teoria, käytännössä se ei tapahdu).

Rajoittajat (etälukot) päällystyslaatat Joidenkin valmistajien on varmistettava, että laattojen sulkimet (etälukot) ovat mahdollisia, mikä mahdollistaa pinoamisen ilman lisälaitteiden käyttöä samalla etäisyydellä toisistaan.

Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

Hehkuva kaakelilaatat

Uusi tekniikka on noussut esiin - pimeään hehkuttavia laatikoita. Tällaisen laattojen asentaminen mahdollistaa rajojen merkitsemisen ja liikkuvan kappaleen pitämisen yöllä. Hehkuva maali levitetään laattojen päälle ja se on täysin turvallinen käyttäjille ja maaperälle.

Hehkuva päällystyslaatat Hohtavat tummissa päällystyslaatoissa Pehmusteastiat peittävät hehkuvan maalin

Toinen vaihtoehto koristeellisille valaistusradoille - LED-päällystyslaatat. Tässä tapauksessa rakennettaessa rakennuspalikoita asennetaan - LED-valaisimia, jotka toimivat sähköllä tai aurinkopaneeleilla.

LED-päällystyslaatat LED-valaisimet päällystyslautojen LED-taskulamppujen avulla

Vaihe 6 - Jalkakäytävien kaakelointi

Sen lisäksi, että ymmärrät miten päällystyslaatat asetetaan, sinun on tiedettävä, miten tiivisteet saumataan. Saumojen täyttäminen päällystyslaattojen välillä tehdään kahdella lähestymistavalla. Aluksi ohut kerros puhdasta, seulottu, kuiva hiekka kaadetaan asetettuihin laatteihin. Käyttämällä luuta tai harjan täyttöä pyyhkäisee saumojen väliin. Seuraavaksi hiekkakerros kaadetaan radalle (jos hiekkapohja on) tai hiekkasementtiyhdistelmässä 1: 1-suhteessa (sementti-hiekka tai betonipohja) ja myös luudan avulla täytä saumat (vuoto).

Taustalevyjen saumojen täyttö Täyttävät liitokset putkien välissä.

Voit ostaa valmiita kuivaseoksia tiililevyjen saumojen täyttämiseen: M150 (120 ruplaa / 25 kg) ja Quick-mix PFN (1650 ruplaa / 25 kg).

Työn lopussa raide kastellaan ruiskulla. Kastelu suoritetaan, kunnes juoksuihin muodostuu kävelytie.

Huom. Ammattilaisille suositellaan saumojen värähtelyn tiivistämistä erityisellä aluksella, mutta käyttäjät väittävät, että yksityisessä rakentamisessa tämä ei ole tarpeellista.

Hoito laatoille

Ei riitä, että saataisiin tietää, kuinka laatoitettaisiin laatoitettuina, on myös välttämätöntä antaa hänelle jatkuvaa hoitoa, jotta se voisi palvella laskentakautta. Yksinkertainen hoito on ajoittain lakaista ja pestä päällysteen kävelytie (niin, että värilevy pysyy kauniina). Talvella lunta ei pidä käyttää lumen puhdistamiseen, ja jäänmurtajia tulisi käyttää jäänmuodostukseen ja suihkuttamalla jäänjäämiä, jotka sisältävät suolaa.

Vettähylkivä laatoille

Betonin huokoinen rakenne toimii sienenä - se absorboi vettä. Hygroskooppisuus vaikuttaa haitallisesti talvella, kun vesi tunkeutuu betonin huokosiin, jäädyttää, laajentaa ja tuhoaa betonikerroksen rakenteen. Tämän seurauksena ulkonäöltään mikrohiukkasia, vyšcherbin, kuoret, värjääntyminen.

Vedenpitävä pinta on käsitelty - vesipisaroita pidetään, ja itse betoni on kuiva. Tämän estämiseksi käytä suojaavia kyllästynyksiä - vettä hylkiväksi.

Vettä hylkivä koostumus (materiaalit, lisäaineet, nesteet) eivät suojaa laattoja auringonpurkauksesta ja hankautumiselta, vaan vain kyllästyvät betonin pintaa ja siten estävät veden "uppoamisen" (vettä hylkivä ominaisuus).

Miten käsitellä päällystyslaatat

Jotkut haluavat, että jalkakäytävä loistaa, märän laattojen vaikutuksen avulla. Ja toiset - päinvastoin, kuten mattapintaiset laatat. Kysymys siitä, miten liotetaan laatat - mielipiteet eroavat toisistaan. Arvostelujen mukaan käytetään Tiprom M, U, Neomid H2O Stop, Neogard, Penetron.

Talousarvion vaihtoehto - silikoni vettä hylkivä GKZH-11 (halpa, ei tarkoita huonoa). Soveltamisperiaate on yksinkertainen: laimennetaan vedellä suhteessa 1 kg konsentraattia 25 litraan vettä, kaadetaan ruiskuun ja ruiskutetaan laattajuon pinnalle. Tämä määrä riittää 50-70 neliömetriin. m. laatat käsittelyyn kahdessa kerroksessa. Suihkuta kunnes imeytyminen loppuu ja pisarat ilmestyvät laattaan. Tämän seurauksena laatta on koko ajan kostutettu (märkätehos), ja sateen aikana se ei absorboi vettä, samoin kuin jäätymisvastus lisääntyy. Muista kuitenkin, että GKZh: n vettähylkivällä käsittelyllä ei ole käänteistä vaikutusta, ts. poista se myöhemmin. Toiminnan periaate näkyy valokuvassa "ennen ja jälkeen".

Vettähylkivää käsiteltyä betoniseinä - "ennen vettä" Vettähylkivää käsiteltyä betoniseinä - "veden jälkeen"

Video, jossa näkyy vedessä imeytyvän veden erotus vedenpitävällä vedellä.

Käyttäjät suosittelevat betonilevyjen kyllästämistä Enesal MP - neste, joka luo hydrofobisen esteen (kalvon) betonin rakenteeseen (huokosissa), joka heikentää vettä, reagensseja ja suoloja.

Sementin (märkä kivi) vaikutuksen aikaansaamiseksi sekä pinnoituslautojen vastustuskyvyn lisäämiseksi suojaavaa yhdistettä suositellaan betonin kyllästämiseksi (käsittelyyn) - Eneclad CFS (Eneclad CFS). Ja jos lisäät siihen pronssia tai alumiinia, voit pysyvästi korjata haluamasi värisävyn pinnalle.

Tärkeintä on, miten laatta valmistettiin - värähtelevä tai vibropressointi. Värähtelyvalssien tekemä käsityölaatta on vakaampi ja kuluu nopeammin, ja teollisuus (vibropressoitu) kestää noin 100 vuotta.

Harjoittelijat väittävät, että rungon käsittely impregnoimalla tapahtuu ylhäältä, mutta vesi tunkeutuu jonkin verran saumojen väliin ja tunkeutuu laattojen "kehoon" sivuilta, alemmalta (takaosalta).

Asettaminen omien käsiensa päällystämiseen - video

Maanteiden päällystyslautojen kustannukset

Toinen asia, jonka haluaisin kiinnittää huomiota. Loppujen lopuksi jokainen on kiinnostunut siitä, miten päällystyslaatat asetetaan edullisesti.

Työn kustannukset ovat:

Taulukossa ei ole esitetty materiaalien hintaa vaan vain töitä.

Tiedoksi neljän hengen joukkue päivässä voi maksaa 30-50 neliömetriä. neliö, ja kone putoamisen päällystyslautojen 300-800 m².

Kone päällystyslautojen asentamiseksi Materiaalilevyllä päällystyslaatat

Kuten artikkelista voidaan nähdä, päällystyslaatat eivät ole niin vaikeita. On tärkeää noudattaa sääntöjä ja suorittaa jokainen vaihe mahdollisimman tarkasti.

Kuinka jalkakäytävän laite putoaa laatoilta: yksityiskohdat ja asennusominaisuudet

Päällystyslautojen polut eivät ole vain käytännöllinen maisema-ratkaisu, vaan myös erittäin houkutteleva elementti, joka voi muuntaa paitsi yksityisen kotitalouden osan myös puiston tai julkisen puutarhan. Jalkakäytävien käyttöiän pidentämiseksi on kuitenkin noudatettava tiettyjä sääntöjä niiden rakentamisessa, alkaen merkinnöistä ja päättymisestä saumojen viimeistelyn jälkeen. Ja tietysti laatta ja materiaalit, joista se on tehty, ovat tässä tärkeässä asemassa.

Reitti päällystyslautasta yksityisen talon puutarhassa

tarvikkeet

Päällystettyjen polkujen rakentaminen edellyttää erilaisten materiaalien käyttöä:

 1. Laatoitukset;
 2. Hiekka (laitteen tyynyjä varten sekä maalaus);
 3. Kaatopaikka tai sora (vedenpoisto);
 4. Jalkakäytävän jalkakäytävä, reunakivi (raitoja varten);
 5. Sementti (rajojen asennukseen).

Niistä valmistetuista laatoista, voit jopa hämmentää valitsemalla paras vaihtoehto

Tile valinta

Päällystyslaatat annetaan kahdella tavalla, jotka vaikuttavat sen pääindikaattoreihin, erityisesti - kestävyyteen. Vibrocasting laatta on alhainen voimaa, vibropressed - lisääntynyt.

Siksi alhaisen kaltevien paikkojen, pääasiassa yksityisellä sektorilla, vibrocast-päällystyslaatan valinta on perusteltua. Niinpä vibropressoituja voidaan käyttää julkisissa paikoissa järjestettäessä raitoja ja jopa parkkipaikkoja.

Voit tarkistaa lujuuden, sinun täytyy koputtaa laattoja yhteen. Merkki voimakkuudesta on soittoääni. Kuuro puhuu hauraudesta.

Tietoja värillisistä päällystyslaaduista on tärkeää tietää, että se koostuu kalliista väriaineista. Siksi hankkimalla se, sinun on kiinnitettävä huomiota kustannuksiin. Se ei voi olla hyvin alhainen - se on varma merkki ja heikko laatu.

Sinun on hankittava keskimäärin 10% enemmän kuin tarvittava määrä laskelmia. Tällainen kanta on säädetty, mikä takaa jätteet johtuen pakkauksissa esiintyneistä virheistä sekä marginaalin asennuksen aikana tarvittaville tuotteille. Tämä on erityisen tärkeää, kun asennusta tehdään monimutkaisen mallin mukaan, tai päällysteen muoto on suunniteltu monimutkaisella muodolla, jossa on mutkia.

välineet

Kiviseinien rakentaminen on melko monimutkainen tekninen prosessi. Sen toteuttaminen edellyttää erityisten työkalujen ja kiinnittimien läsnäoloa. Niinpä jalkakäytävien asentamiseen sinun on valmisteltava:

 1. Puiset tapit, köysi (köysi);
 2. tasolla;
 3. puunuijan
 4. Tärytyslevy kumipinnalla tai muulla puristuslaitteella;
 5. kuivata;
 6. haravat;
 7. luuta;
 8. Bayonet ja lapio lapiot;
 9. Letku, suutinlevy;
 10. Bulgarian ja timanttirenkaat (laattojen ja reunusten leikkaamiseen);
 11. Sääntö.

Mikä on hyödyllinen työkaluista

Työjärjestys

Jalkakäytävien asennus koostuu useista peräkkäisistä toiminnoista:

 • ääriviivat erittely;
 • pohjan (laakerit ja kokoonpanokerrokset) valmistelu, rajojen asentaminen;
 • asentaa suoraan laatta;
 • tiivistyslevyt ja tiivistyssaumat.

Suorakulman jakautuminen

Ennen työstämistä päällystetyllä jalkakäytävällä on tärkeää tarkistaa pintakallistuma. Sen on oltava tasainen (muuten se tulisi tasoittaa) ja sen kaltevuus on noin 2-5 astetta (sadeveden virtauksen varmistamiseksi). Levyn päällä tai sen yli se sijaitsee - ei ole ratkaiseva. Seuraavaksi köyden ja varren käyttö merkitsee tulevan jalkakäytävän muotoa.

Säätiön valmistelu

Lapio poistaa 15-20 cm: n paksuisen maanpinnan. (Jos päällystyslaatassa oletetaan lisääntyvän kuorman, kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 50 cm.) Tuloksena oleva pohja on huolellisesti tasoitettu mopilla tai rakeella. Jos pohjan pohja on löysä, pinnan tulee kostuttaa ja tiivistää.

Valmistetaan paikka tulevalle kappaleelle

Kuljettajakerros

Seuraavaksi aloittaa laitteen operaattorikerros. Tätä varten sora tai murskattu kivi on kaadettava pohjaan (kerros 10-15 cm) ja tasoitetaan ja tiivistetään perusteellisesti.

asentaminen hillitsee

Jalkakäytävän seuraava vaihe on jalkakäytävien asennus. Asenna ne sementtiliuokseen. Ensinnäkin, käytä johtoa ja tappeja, merkitse ääriviiva, joka asennetaan jalkakäytävään, ja säädä myös haluttu taso ottaen huomioon kaltevuus. Vedä urat myöhempään betonin kaatamiseen.

Raideille, joilla on monimutkainen kokoonpano, raja voidaan leikata tarpeen mukaan hiomalla ja asettaa eri pituisiin segmentteihin määritetyn muodon mukaisesti. Samaan aikaan taivutettuihin asentoihin kiinnitetyt tapit asennetaan pienemmälle etäisyydelle kuin suorissa osissa.

Tämä työvaihe voidaan tehdä myös sen jälkeen, kun päällystyslaatta on jo asetettu, mutta ensimmäisessä vaihtoehdossa on paljon helpompi toteuttaa asennus, koska pohja saa välittömästi luotettavan kehyksen, jossa laatta ei ole hajonnut ja hiekka murtumassa. Jalkakäytävä voi olla joko korkeampi kuin laatta tai se voidaan asettaa huohottamalla sen kanssa (esimerkiksi jos tiheä korkea nurmikko ympäröi jalkakäytävää). Kun asennat jalkakäytävän, sivut kaadetaan laastilla ja peitetään hiekalla.

Jalkakäytävä suojaa laattojen leikkaamista ja hiekkaa hajotuksesta

Asennuskerros

Jalkakäytävän valmistettu pohja peitetään hienolla hiotulla hiekalla (kerroksen tulisi olla noin 5 cm paksu). Seuraavaksi hiekka tasoitetaan rakeilla ja sääntöjen avulla. Tämän jälkeen pinnan on oltava perusteellisesti valunut vedellä (vähintään 10 litraa neliömetriä kohden). Hiekka laskeutuu muutaman tunnin ajaksi, jos sää on aurinkoinen ja noin päivässä, jos se on pilvinen. Tämän jälkeen hiekka kääritään ja huolellisesti tasoitetaan. Nyt pinta on valmistettu suoraan päällystyslaattojen asettamiseksi.

On sallittua tehdä vain hiekkaa, ilman kerrostumisrajaa, mutta tämä malli soveltuu paikoille, joilla on vähäinen sademäärä, eikä muutoin pysty antamaan riittävää vedenpoistoa.

Jalkakäytävät, joiden on kestettävä suuria kuormituksia (ihmisten suuri liikenne tai parkkipaikka) sekä ongelmajätteisiin asennetut jalkakäytävät, säätö on lisäksi vahvistettava betonilla (tarvitaan vähintään 15 cm kerros). Tässä tapauksessa on suositeltavaa laittaa laatta ei hiekalle, vaan lasille.

Tämän menetelmän avulla tarvitaan ylimääräinen muottityökalu, joka on aluslevyjä ohuempia kuin 4 cm. Kun betoni on kovettunut, muotti ei ole purettavissa.

Hiekka jakautuu radan varrella

Laatoitus

Edellisen työn kvalitatiivisesta suorituskyvystä riippuu sagging- tai ulkonevien alueiden puuttuminen, hyvä kuivatus. Asennusvaihe ei kuitenkaan ole yhtä vastuussa. On tärkeää noudattaa suunniteltua mallintamista, ei häiritä tasoa, säilyttää saumojen mitat. Voit tehdä tämän noudattamalla muutamia sääntöjä:

 • on mahdotonta astua valmiiseen maahan, jotta häiritsisi tasaista hiekkakerrosta. Siksi on suositeltavaa tehdä asennus itsestään,
 • pinoaminen alusta alemmasta osasta (tai tärkeimmistä elementeistä: kuisti, wicket, pääsisäänkäynti);
 • laatoitukset asetetaan kehitetyn järjestelmän mukaan ("kalanruoto", "tiilimuuraus", "mukulakivi" ja muut). Jos järjestelmä on monimutkainen, on parempi esitellä elementtien sijainti, mikä helpottaa niiden valintaa;
 • laatta on asetettava yli suunnitellun tason noin 8-12 mm. Tämä kanta on välttämätön pinnan myöhempää kutistumista varten viimeisen tampingin aikana.

Perusmateriaalin asettaminen

Saumojen etäisyyden tarkastamiseksi ennen ensimmäisen rivin asettamisen aloittamista vedä johto koko objektin leveydestä ja pituudesta. Asettelu aloittaa ja kiinnittää nämä johdot oppaiksi. Saumojen sijainnin tarkkuus tarkistetaan joka kolmas rivi.

Jokainen kaakeli asetetaan puukahvalla tai erityisellä mörssillä. Kaksikerta joka 10 neliömetriä käyttäen sääntöä ohjaavat säädetyn laattojen vaaka. Tunnistetut virheet poistetaan välittömästi.

Leikkuulaudoissa käytetään hiomakone.

Pintatiivistys ja tiivistys

Karkea muninta on valmis. Nyt pinta on ripoteltu hienolla hiekalla, puhdistettu orgaanisista yhdisteistä (jotta rikkaruohot eivät kasva tulevaisuudessa) ja täyttävät liitokset laattojen väliin. Se käyttää luuta tai harjaa, jossa on jäykkäät harjakset. Päällystettyä pintaa yksinkertaisesti pyyhitään eri suuntiin.

Jos kaikki käytetyt laatat ovat samanlaisia ​​harmaata väriä, - hiekka voidaan sekoittaa sementin kanssa - lisää työntövoimaa. Sementti ei kuitenkaan sovellu värillisiin kaakeleihin - siitä tulee melko vaikea pestä tällainen seos, joten on vain tarkoituksenmukaista käyttää hiekkaa.

Vibroskooppi tiilien kaakelointia varten

Käytä tärisevää levyä tai muuta laitetta koko pinnan tampingin avulla. Ylimääräinen hiekka huuhtoutuu varovasti letkusta jakajan läpi. Tarvittaessa nämä toimet toistetaan.

Aloittelevien master-videokuvan kuvaaminen koko prosessia kuvaavaksi:

hyväksikäyttö

Asettavien laattojen tärkein hoito on lian ja pölyn säännöllisen huuhtelun ajallinen poistaminen. Mutta rata, joka on vuorattu värillisellä laatalla, täytyy pestä erityisten pesuaineiden avulla. Koska se on näkyvämpi paitsi lika, myös mustat merkit renkaista.

Talvella jalkakäytävät puhdistetaan luudalla tai puukalla. Pinnan puhdistaminen jäästä ei ole hyväksyttävää käyttää metallinen lapio ja erityisesti romu.

Lumulaitteiden on oltava varustettu suojasuuttimella.

Päällystystyöt

Asettelu päällystyslaatat on varsin vastuullinen tapahtuma, joten tekniikkaa työn toteuttamiseen on noudatettava tiukasti ottaen huomioon kaikki rakennussäännöt.

Tyyppien päällystyslaatat muodossa.

Ilman tiettyjen työolosuhteiden noudattamista koko kompleksin hävittäminen on mahdollista. Päällystyslaattojen laite suoritetaan useassa vaiheessa:

 • merkintä - merkit asetetaan kehän ympärille;
 • suunnittelu - maa valitaan ja poistetaan päällysteen merkityltä osasta;
 • maaperän peitto on tiivistetty;
 • lämpöä eristävä kerros pysyy sisäpuolella;
 • geotekstiilit;
 • lisäkannettava laite;
 • jalkojen asentaminen;
 • laakeripohjan laite ja sen yhdistäminen;
 • laitteen asennusalusta;
 • karsinointi- ja tukipäällystyslaatat;
 • leikkauslaatat;
 • täyttämällä saumat.

Luonnollisesti kaikkien töiden pitäisi alkaa selvittää alueet: kantojen kiinnittyminen; rikkakasvien poisto; siivous- ja jätehuoltoon ja niin edelleen. Sitten sinun pitäisi tasoittaa juoni. Liiallisen maaperän läsnä ollessa ne on poistettava ja poistettava, minkä jälkeen tontti tasoittuu.

Nyt voit mennä juonien suunnitteluun. Jotta kaikki työ suoritetaan oikein, sinun on valmisteltava projekti, piirustus sivustosta ja sen pohjalta suoritettava rulettia ja tasomittausta pystysuoralla ja horisontaalisella tasolla. Tämän jälkeen aiemmin valmistetut tangot lyödään solmupisteisiin. Sitten seuraa lämmöneristyskerrosten asettaminen. Lämmöneristys on yksi tai useampi vaahtolevykerros. Polyfoam voidaan korvata muilla eristysmateriaaleilla, joilla on samanlaiset parametrit. Tällaiset materiaalit on asetettava kuhunkin laattaan suoraan pohjalla. Jos tienvarsitaso on tasainen, tällainen työntö ei aiheuta ongelmia, mutta jos pinnalla on onteloita, ne täytyy tasoittaa hiekalla. Vaahtomuovien levyjen epäsäännöllisyys ei saisi olla. Joskus betonina, jossa on supistavia aggregaatteja, huokoisia kivimateriaaleja sekä tuhka- ja kuoniseoksia, joissa on kevyitä aggregaatteja, käytetään jäätymissuojapinnoitteena.

Peruslaite

Laite pohjaan polku päällystyslautojen.

Pohjamaalipäällysteen asennusta varten käytetään pohjamaalihiekkaa tai louhoshiekkaa. Joissakin tapauksissa sellaiset materiaalit kuin:

 1. Murskattu kivi, mutta se on paljon kalliimpaa kuin hiekka.
 2. Neulomateriaaleilla vahvistettu maaperä: sementti tai kalkki tuhkakuumiseoksilla. Ensiksi se sekoitetaan hajotettujen lisäaineiden kanssa, jonka jälkeen siihen lisätään kalkkia ja vettä tai sementtiä ja vettä. Maaperän tiivistys tapahtuu viimeistään 3 tunnin kuluttua sementin ja veden lisäämisestä. Kalkin avulla väkevöityä maata on suunniteltava ja pakattava 1 päivän kuluessa.

Vahvistettu aluke on asetettava yhteen tai useaan kerrokseen riippuen pinnoitteen paksuudesta. Perusosan yläreunus tulisi tehdä asennuksissa valmistetuista seoksista. Tiivisteen ja tasaisuuden saavuttamiseksi, joka on vahvistettu sideaineilla, voit käyttää tiivistettä. Muodostettaessa lisäkerroksia pääaine pysyy hiekana.

Kerroksen paksuus riippuu pohjan ylimääräisen kerroksen suunnittelupaksuuteen, joka voidaan sijoittaa suoraan kerroksen koko paksuuteen tai joka on kerrostettava välisulkeemalla.

Sivukiven asennus

Asennusohjelman sivukivi.

On tärkeää ottaa huomioon sivukiven korkeuden suhde ja sen pohjan lisä- ja tukikerrosten paksuus. Kivien korkeus voi olla 12 - 45 cm. Maalikerroksen kerrostamisen ja tiivistämisen jälkeen sivukivet on asennettava työskentelyalueen ympärille. Näin päällysteen reunat kiinnittyvät tukevasti, joten voit estää reunoilta murskavan raunion ja hiekan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä sivukivien yläreunojen korkeuteen. Sivukivien asentamisen jälkeen on huomattavasti helpompi seurata korkeuksia asennettaessa ylimääräisiä ja tukevia pohjakerroksia. Jos projekti tarjoaa ylimääräisen kerroksen ja pohjamateriaalin välisen kerroksen tyhjentämisen tai vedenpitävyyden, ne on sijoitettava välittömästi sivukivien asennuksen jälkeen. Maanpäällystyslautojen koko tekniikka koostuu seuraavista toimista: maaperän tiivistyminen; jalkojen asentaminen; lisäalustojen laite; pääperustan laite; tyhjennyslaite; asennuskerros; päällystyslaatat.

Pohjakerrokset koostuvat pääasiassa eri fraktioista, murskakivestä, kuonasta, hiekosementistä ja hiekka- tai hiekka-sora-seoksista. Sora kaadetaan kerroksittain ja tiivistetään. Materiaalin tilavuus olisi määritettävä marginaalilla ottaen huomioon tiivisteen kerroin.

Asennuskerros

Asetteluvaihtoehdot päällystyslaatikoille.

Välittömästi ennen asennustelineen asentamista. Asennuskerroksen valmistus putkenlaskualustalla on yksi ainoa tekninen prosessi, koska asennuskerroksen tarkoitus on muodostaa rainan lopullinen linjaus ennen asennusta ja pitämään laatta siirtämästä sen käytön aikana.

Laitteen asennuskerroksen tekniikka on seuraava. Pohjan tasoitetun ja tiivistetyn pohjakerroksen päälle asetetaan ohjaimet, jotka ovat metallinen profiili, jonka suorakaide on 30 mm korkea. Oppaat asetetaan rinnakkain toisiinsa sääntöjen pituudella. Aseta sitten sääntö oppaisiin ja siirrä se siten, että liukastumisen aikana ylimääräinen leima loppuu. Tuloksena saat hartsovkien tasaisen pinnan, joka itse asiassa toimii asennuskerroksena. Tiivistyneen asennuskerroksen paksuuden tulisi olla 3 cm, mutta enintään 5 cm päällystysalueen jokaisessa kohdassa.

On mahdotonta kulkea valmiin kokoonpanokerroksen läpi, sen pinta saattaa häiriintyä ja hartsovkan yläkerroksen piirustus on toistettava. Kun asennat alustavia töitä tai valmistelevia kerroksia, tarvitset tietyn työkalun:

Työkalut teräslautojen asettamiseen.

 • lapio;
 • kottikärryt;
 • tärisevä levy;
 • maisema rake;
 • mittanauha;
 • puutarhan letku;
 • rakentaminen lanka;
 • timanttisahan terä;
 • sakset;
 • taltta;
 • vasara;
 • ruisku liitokselle;
 • puhallin;
 • sekoitin liuokseen.

Asettelemalla päällystyslaatat

Päällystyslaatat asetetaan valmistettuun asennusalustaan ​​piirustusohjelman mukaisesti, joka on pohjamateriaaliprojektin perusta. Kun asennat päällystyslaatoja, neulat on jätettävä 3-5 mm: n levyjen väliin. Toleranssien tulee olla 2 mm saumojen leveydeltä. Kuvien ominaisuudet määräävät järjestysmallien järjestyksen. Kun käytetään samantyyppisiä ja kooltaan laattoja, niiden aloittaminen aloitetaan sivukivellä vastakkaiseen sivukiviin. Jos sinun on luotava monimutkainen kuviointityökalu, sinun on aloitettava keskuksesta. On suositeltavaa tehdä laatta laatta koko alueelle suunnitellulle päivälle, jonka jälkeen vain alkaa tiivistää. Sijoitetut päällystyslaatat sopivat helposti tai keskimäärin värähteleviin levyihin. Ne voivat olla sähköisiä, bensiini- ja dieselmoottoreilla. Värähtelevien rullien käyttö kiillotettujen laattojen täyttämiseen on kielletty. Samanaikaisesti ei ole mahdollista kävellä pakkaamattomien päällystyslautojen päälle. Tätä varten asennetun levyn asennuskerroksessa on tilapäiset kulkutiet, jotka auttavat estämään asennuskerroksen muodonmuutoksen.

Levyjen vaimennus suoritetaan useissa lähestymistavoissa, 5 - 8, samalla kun muutetaan levyn liikkeen suuntaa. Kiertämisen aikana asennuskerros tiivistetään ja päällystyslaatta viedään lopulta siihen. Kutistuminen on tehtävä, kunnes laattojen päällystyspinta on huuhtomassa sivukiven yläreunan kanssa. Jos kuoppa on mihin tahansa paikkaan, se tulee kaatua erikseen, kunnes se katoaa. Jos ontelon muodostaminen päällystystasossa, tämä paikka on purettava ja kaadettava vaunuun, jonka jälkeen laatta asetetaan uudelleen ja puristetaan.

Vaihtoehdot ja tekniikat jalkakäytävien laatoittamiseksi, tarvittavat materiaalit ja työkalut

Päällystyslaatat ovat käytännöllisyys, kestävyys, kestävyys, kosteuden ja lämpötilavaihdon vastustuskyky. Se ei aiheuta ihmisille haitallisia aineita kuumennettaessa asfalttipinnaksi. Tienrakennusmateriaalin muotoja, kokoja, värejä ja kuvioita on hämmästyttävä. Yhdistämällä erilaisia ​​tuotetyyppejä voit luoda kauniita pinnoitteita. Asennuslaatat edellyttävät kaikkien rakennussääntöjen tiukkaa täytäntöönpanoa. Jos päällystystekniikka on rikki, pinnoite romahtaa nopeasti.

Jalkakäytävälaattojen tyypit

Se voi olla vibro ja vibropressed. Tuotteet eroavat valmistusteollisuudessa. Värähtelevät elementit luovat, tamping-ratkaisun värähtelevään pöytään. Värähtelevän tuotteen seoksen valmistuksessa on tärinää aiheuttava paine. Vibro-puristetuilla tuotteilla on suurempi lujuus. Laatta on tehty betoniseoksesta ja savesta. Koostumus lisää graniittikivien ja pehmittimien seulontaa. Vahvin on graniittilaatta. Se on valmistettu luonnon graniitista.

Tuotteet voivat olla timanttimuotoisia, kuusikulmioita, suorakulmioita, neliöitä ja kiilamaisia. Suosittu kuvamateriaali "Wave" (aaltoviivat), "Clover" (puolipyöreillä ulkonemilla) ja "Bone" (muistuttaa käämiä). On olemassa monia tapoja asettaa timantti-laatat (kuusikulmio, lumihiutaleet, tähdet). Ribboista voit luoda päällysteen 3D-vaikutuksella.

Vinkkejä valitsemiseen

Puutarhojen luomiseksi mökkien ja maalaistaloiden lähellä he hankkivat vibrocast 40 mm paksuja laattoja. Vibropressoituja tuotteita voidaan laskea teille, joilla on suuri kuorma (neliöt, jalkakäytävät). Niiden on oltava vähintään 60 mm paksuja. Jos aiot asentaa kadulle tiellä, on parempi käyttää graniittilaatat. Raskaat liikenneväylät kestävät materiaalin paksuutta 70-80 mm. Jos trukit kulkevat tiellä, päällysteen paksuuden on oltava 100 mm.

Ennen ostamista sinun täytyy arvioida laatta laatua. Sen pinnalla ei saa olla reikiä, lovia ja kouruja. Kun kosketat laatat yhteen, tulee soittoääni näkyä. Jos ääni on kuuro, tavaroiden osto on luovuttava. Älä osta värikkäitä tuotteita, samoin kuin niissä, joissa on aukkoja. Materiaalin tiheyden arvioimiseksi sinun on pyydettävä häntä murtamaan. On selvitettävä, kuinka pehmeän tuotteen pinta on. Jos pöydän kaikkien kulmien päällystyslaatat ovat litteät ja eivät heitä, ne ovat korkealaatuisia.

Muotoiluvaihtoehdot

Ennen kuin pääset käyttämään päällystyslaatat, sinun on valittava mahdollisuus asentaa. Suorissa ja tasaisissa osissa helpoin tapa on suorittaa lineaarinen kuvio. Tällainen pinnoituslaattojen tekniikka on yksinkertaisin. Sen avulla voit säästää materiaalia.

Lineaarinen asettelu voi olla vaakasuora, pystysuora, suora tai offset. Kun rivit siirretään, päällystyskuvio muistuttaa tiilimuurausta. Jos käytät eri sävyjä, voit saada "indeksointitien" vaikutuksen. Levyjen rivejä asetetaan joskus kulmassa radan riviin. Tätä järjestelyä kutsutaan diagonaaliksi.

Jos käytetään diagonaalista kulman muotoa, muodostetaan kaviomerkki tai kudottu kuvio. Kalsinamallin asettamiseksi riviä laattoja sijoitetaan kulmassa, joka on 45 ° radan radalle. "Pletenka" -silta, vuorotellen vaaka- ja pystysuora asennus. Diagonaalikulma on erittäin kestävä. Se vähentää visuaalisesti tilaa.

Laattoja voidaan sijoittaa 2-3 elementin moduuleihin. Yhdistämällä 2 väriä, luo shakkikuviota. Jos käytät eri kokoisia ja sävyisiä elementtejä, saat alkuperäisen kaoottisen kuvion. Paikallisella alueella näyttää kauniilta kierteeltä. Jos haluat luoda koristeellisia piirejä, sinun on hankittava materiaalia kiilamaisilla elementeillä. Taiteellinen ulkoasu on valmistettu eri muodoista ja väreistä. Laatoitusmenetelmien valinnassa on otettava huomioon arkkitehtonisten rakennusten ja kotiseutualueen suunnittelu.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Asennustyön loppuun saatat ostaa seuraavat työkalut:

 1. Bayonet ja lapio lapiot kaivaukseen.
 2. Rake tasoittaa irtotavaran pinnan.
 3. Stakes ja köysi merkintä tontin.
 4. Kumi-vasara tasoitusmateriaaliin (puupaneeli, jossa kumipää).
 5. Rakennustaso (1,5-2 m).
 6. Rulettia.
 7. Harja tai luuta.
 8. Leimaamalla.
 9. Kumiastio.
 10. Sileä palkki tasojen pinnan tasoittamiseksi.
 11. Bulgarian (timanttipölyä oleva levy).
 12. Romu purkamaan päällystyslaatat.

Sinun täytyy valmistaa jalkakäytäviä, hiekkaa, murskattua kiveä (jakeet 10-20, 20-50) tai soraa, kipsiseosta tai sementtiä (M400, M500). Pinnoitteen perustan vahvistamiseksi tarvitset vahvistusverkon, jonka solut ovat 10x10 tai 8x8 cm. Asennuskone auttaa luomaan päällysteen suurella alueella.

Tulevien raitojen merkitseminen

Jos haluat laatoitella oikein, sinun on ensin tehtävä merkintä. Sinun täytyy aloittaa työn lähellä rakennusta, aidan tai portin. Lähellä rakennusta sinun täytyy pisteet 2 tappeja. Niiden välisen etäisyyden tulisi vastata radan leveyttä. Päällysteen leveys sopii paremmin tuotteen kokoon niin, ettei sen tarvitse leikata materiaalia. Koska rakennusta tuetaan rajoilla, on tarpeen jättää tilaa niille (10 cm kummallakin puolella). Muut 2 tappeja teurastetaan toisen rakennuksen lähellä. Telojen väliin vedä 2 köyttä.

Kadun laatoittaminen suuriin alueisiin sen jälkeen, kun se on jaettu kaistaleihin 1-1,5 m leveä. Jos tie on taivutettu, se jaetaan pieniin osiin. Kunkin osan merkintä tehdään erikseen.

Kaivaus ja suojakerros

Maa-alueiden määrä riippuu maaperätyypistä. Jos maaperä on tiheä ja savi, riittää poistamaan 15-20 cm paksu kerros kasvien juurien poistamiseksi. Kun maaperä on löysällä, on tarpeen poistaa kerros 30-35 cm paksulla. Jos talvimaahan on tarkoitus asentaa päällystyslaatat, on valmistettava kaivantoa ennen kylmää säätä.

Hiekka kaadetaan kaivannon pinnalle. Hiekka kurotettiin maaperän kanssa. Maaperän jäljelle jäävien kasvien siementen itämisestä ja pinnoitteen tuhoutumisesta kuivakankaan päälle asetetaan kuitukangas. Materiaalin kaistaleiden tulee olla päällekkäin 15-20 cm.

Viemäröinti

Asianmukainen laatta-asennus ei takaa pinnoitteen kestävyyttä. Pohjavesi ja sadevesi vähitellen vähenevät hiekan ja maan hiukkasia tuhoamalla tien pohjan. Jotta kosteus ei pilaisi päällystettä, on tehtävä tyhjennyskerros.

Kaivannon pohjalle sinun täytyy kaataa soraa. Kerroksen paksuuden tulee olla 15-18 cm. Kaatopaikan tulee olla hyvin tamped and leveled. Ohut kerros hiekkaa, jolle on asetettu kuitukangas, kaadetaan päälle ja tasoitetaan. On huolehdittava siitä, että vesi kulkee kävelytieen reunoille. Tee näin poikittaiset ja pitkittäiset rinteet. Päällystyslaatan alla oleva tyyny suoritetaan valmistelutyön viimeisessä vaiheessa.

Rajanylityspaikkojen asettaminen

Jalkakäytävän asennus suoritetaan välittömästi laitteen tyhjentämisen jälkeen. On parempi käyttää valmiita betonikappaleita. Jyrsintalohkot asetetaan lähellä maan pystysuoraa leikkausta tien reunoilla. On toivottavaa, että reunan yläreuna on 1-2 cm maanpinnan yläpuolella. Muuten kappaleet ovat jatkuvasti likainen.

Kiertokappaleet on kiinnitetty betonilla. Kun jarrutus on asetettu, sinun on tarkistettava, kuinka tasaista se on. Voit tehdä tämän käyttämällä rakennustasoa. Jos jotkut lohkot on asennettu väärin, niiden asema korjataan puisella mörssillä.

Käytetyt syytyypit

Ennen kuin laitat maahan laatta, sinun täytyy tehdä pohja. Taustalla oleva taso auttaa tasoittamaan tontin pinta-alaa. Se antaa päällysteen stabiilisuuden ja lisää sen lujuutta. Luotettava pohja ei salli päällysteen romahtamista ihmisten ja autojen painon alla. Se suojaa pinnoitetta tuhoutumiselta syksy-talvi -jaksolla, kun jäätä muodostuu aukkoihin.

Tekniikan asettaminen päällystyslaattoihin riippuu päällystysmenetelmästä. Jos kuormitus sen pinnalla on pieni (kävelytie), riittää, että pohja muodostuu hiekasta ja sementistä. Jos päällystys tehdään auton alla, tarvitset betonipohjan.

betoni

Ennen betonin betonointia suorita lujitustyö. Vahvistinverkko, joka on kiinnitetty metalli- tai kivialustareihin. Vahvistuksen tulee olla 3-5 cm korkeudella kaivannon pinnan yläpuolella. Gartsovka hiekalle ja sementille valmistetuista päällystyslaaduista suhteessa 3: 1. On parempi käyttää jokien pesty hiekkaa. Se ei saa sisältää savi- tai kalkkipartikkeleita. Ratkaisu jaetaan tasaisesti ja perusteellisesti kaivantoalueelle tasaisen pinnan saavuttamiseksi.

On parasta kaataa betonia aina. Jos osa työstä siirretään seuraavana päivänä, betonilla täytetty alue peitetään polyeteenillä. Päällystyslaatan alla olevan betonipohjan paksuus on 10-12 cm. Jotta sementtityyny olisi vahva, se kostutetaan 3-5 päivää. Kastumisen jälkeen betoni on päällystetty polyetyleenillä. Peitto on mahdollista 7-12 päivän kuluttua.

Hiekka ja sementti

Kaivanto on täynnä hiekan ja sementin seosta. Se valmistetaan suhteessa 3: 1. Hiekosementtipohjan paksuuden tulee olla 12-15 cm. Taustalla olevan kerroksen on oltava hyvin tiivistetty ja tasoitettava. Jos kaivannon syvyys on liian suuri, sitä voidaan vähentää hiekalla. Hiekka kaadettiin pohjan alle ja varovasti ram.

Asennusteknologia edellyttää, että sementti-hiekkaseos on kuiva. Siksi on parempi tehdä säätiö välittömästi ennen kuin päällystetään kuivalla säällä. Sementti-hiekkakerros on asetettava geotekstiileille. Jos näin ei tehdä, hiekka pestään nopeasti ja laatta tyhjenee.

Käsittely laatat ennen muninta

Ennen asennusta laatta on käsiteltävä hydrofobisella liuoksella. Työkalu lisää materiaalin roiskeita ja kosteutta sekä lisää käyttöikää. Vesi-karkotteet parantavat koristeellisia ominaisuuksia ja suojaavat sieni-mikro-organismeilta. Suolavehnät eivät näy pintaan, joka on käsitelty hydrofobisella liuoksella. Materiaali upotetaan hydrofobiseen koostumukseen ja kuivataan sitten. Menettely toistetaan.

Prosessin aikana sinun on tarkastettava huolellisesti kaikki kohteet. Viallisia tuotteita on lykättävä. Jos haluat leikata päällystyslaatat järjestääksesi kulmat, vialliset elementit ovat hyödyllisiä.

Asennustyöt on tehtävä sopivissa sääolosuhteissa. Sää on oltava kuiva ja tuulettamaton. Älä päästä pinnoitetta hiekkasementtiluvassa nolla-lämpötilassa. Jäätymisen aikana maaperä laajenee ja sulamisen jälkeen se katoaa. Jos asetat päällysteen jäädytettyyn maahan, se sulatetaan sen jälkeen, kun se on sulatettu. Asennuslaattojen asettamisen säännöt mahdollistavat betonipohjan työskentelyn pakkasen aikana, mutta tämä ei ole toivottavaa.

asennus

Betonipohjan seinälevyt on kiinnitetty sementtilaastilla. Saumat täyttyvät kokonaan seoksella. Saumojen paksuus ei saa olla yli 3 mm. Asettamalla elementit, sinun on oltava lattialla. Hyökätä maahan on mahdotonta. Jokaisen rivin asettamisen jälkeen sinun on tarkistettava rakennustason suorittaman työn laatu. Erät, jotka on asetettu väärin, tasoitetaan kumivasaralla.

On tarpeen asettaa sementti-hiekka pohja, hammering jokainen elementti puinen mönkijä. Materiaali on kiinnitettävä lujasti pohjaan. Jos tuote "epäonnistuu", sen alapuolella sinun täytyy kaataa kerros hiekkaa. Laattojen väliset raot täytetään seoksella tai hiekalla. Työn suorittamisen jälkeen pinnoite kostutetaan sumutusletkulla. Jos seos "liukastuu" aukkoihin, sinun on kaada muutama seos niihin. Voit käyttää pinnoitetta 2-3 päivää.

Päällystyslautojen saumat ovat täynnä hiekkaa, sementtiä tai betonia. Jos hiekkaa käytetään, se on seulottava etukäteen. Sementtiseos valmistetaan sementistä ja hiekasta suhteessa 1: 5. Valmistettaessa betoniseosta sekoitetaan hiekka suhteessa 1: 3. Hiekan ja seosten on oltava kuivia. Asettelu laastilla kumilastalla. Seoksen taso aukkojen on oltava 1/2 ja 3/4 korkeuden laatta. Ylimääräinen sekoitus pyyhkäisi kannesta luuta.

Jatka tämän jälkeen kaatamalla saumoja. Kun seos kovettuu (1-3 päivän kuluttua), kaada seos kaatoihin ja kostuta se uudelleen. Kun koostumus on kuivunut, menettely toistetaan kolmannen kerran. Saattaa olla tarpeen lisätä seos saumoihin muutama kerta. Voit lopettaa työn, kun aukkojen seos on tasainen laattapinnan kanssa.