Kuinka tehdä syvä värähtelijä omiin käsiisi

Jokaiselle rakennustyömaalle tarvitaan syvähyytelö betoniin. Sen avulla kosteutta ja ilmaa poistetaan liuoksesta, jonka ansiosta seos muuttuu homogeeniseksi, huokoset häviävät siitä ja perusominaisuudet paranevat.

Nykyään tällainen laite voidaan ostaa rakentamismarkkinoilla tai myymälöissä, mutta säästää rahaa, on suositeltavaa tehdä tärytin betonista omiin käsiinsä.

Videoopas: mitä tehdä, jos betonielementtiä ei ole

Yksinkertaisin laite konkreettiselle värähtelijälle

Yksinkertaisin syvä värähtelijä voidaan tehdä tavallisesta kotitalouksien lävistyksestä. Tätä varten tarvitset vähintään 1,5 kW: n tehon, joka voi toimia hyvin iskutilassa.

Työsuuttimena käytetään tavallista huippua, jota voidaan käyttää muottiin. Jotta saisit paremman pidon, aseta vahva teräs aluslevy. Samanaikaisesti betoniseos levittyy tasaisesti koko tilavuudelle.

Jos haluat käsitellä suurta pinta-alaa, voit käyttää telakointimenetelmää. Piikkien lopussa lisätään tietyn pituisen lisäsuutin, jotta se saavutetaan hyvin alareunaan. Työnnettäessä jatkuvasti rei'itystä voit käsitellä tehokkaasti suurta pinta-alaa.

Video - konkreettisen värähtelijän periaate

Tärytin betonista porauksen perusteella

Rei'ityksen sijaan voit käyttää tavallista porata, jonka iskutilavuus on yli 1 kW. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin tehtävä erikoissuutin epäkeskisellä ja kestävällä ruostumattomalla kärjellä. Katsotaanpa, miten tällainen vibratori konkretisoituu omilla kädillä.

Ensimmäinen vaihe on valita ruostumattomasta teräksestä valmistettu metalliputki, jonka pituus on 40-60 cm ja halkaisija 3-4 cm.

Sisärenkaan tekemiseksi sinun on löydettävä halkaisijaltaan 12-15 mm metallipinsi, johon suorakulmainen levy 15-20 mm leveä on luotettavasti hitsattu. Sen tarkoitus on siirtää koko mekanismi sivulle ja ylläpitää tärinää.

Tehtyään keskeinen elementti ja teräsputken valmistaminen, ne on yhdistettävä toisiinsa. Ennen tätä porataan poikittainen läpivienti tangon päästä, jonka läpi asema asennetaan.

Jotta sydän pyöriisi vapaasti, sinun on löydettävä laakerit, joiden sisähalkaisija on pyöristetyn pään tiukasti sopiva. Asettamme viimeisen putken sisään ja täytämme molemmat molemmat laakerit.

Jos sauvan pää on liian pitkä, on suositeltavaa leikata se, jolloin korkeintaan 5-10 mm. Lisäksi laakerit on suojattava molemmilta puolilta pölyn ja lian sisääntulosta, muutoin malli pysähtyy nopeasti pyörimättä ja ei sovellu jatkokäyttöön.

Laakereiden valitseminen ei kannata säästää, koska niihin kohdistuu suuri kuorma.

Vavan toisessa päässä on käytettävä vahvaa holkki, joka pystyy varmistamaan värähtelijän pyörimisreitin täydellisen sulkemisen.

Nyt sinun on valmistettava putki, jossa on tiheä kumi tai joustava muovi ja sisempi ydin, joka voi myös olla vapaamuotoinen. Heidän avulla voimme tuottaa epäkeskisen akselin, joka yhdistää porauksen ja jo valmistetun suuttimen, joka antaa tärinää.

Putki asetetaan akseliin siten, että molemmilta puolilta on jäljellä 4-5 cm. Kun sauva pyörii, se antaa tärinää, mikä takaa koko laitteen toiminnan.

Toisaalta sauva on istutettava aikaisemmin valmistettuun holkkiin, sitten lepää sydämemme ydin, jossa reikä on tehty ja yhdistää ne yhteen. Sitten täytä holkki siten, että se lepää laakerilla ja piilottaa liitoksen turvallisesti.

Nyt vain työkalun kiinnittäminen huomiota herättämään (kiristä letku holkkiin ja purista se puristimella, käännä kärki suojakoteloon). Kaikki tämä, poran syvä värähtelijä on täysin käyttövalmis. Tulos saadaan seuraavasti.

Erittäin suurelle pinnalle esimerkiksi kaadetaan monoliittista säätä, on suositeltavaa tehdä litteä tärytin betonista omiin käsiisi. Työ vaatii jo tuttua perforatoria, metallikehystä, johon se kiinnitetään, ja ruostumaton teräslevy.

Tavallisten improvisoitujen keinojen avulla voit tehdä tärinää betoniin autotallissa. Tietenkin se on tuskin sopiva ammattikäyttöön, on suositeltavaa ostaa tehdaslaite, mutta se riittää rakentamaan oman kodin säästämään rahaa.

Jos tärinän pituus ylittää yhden metrin, tällaisen laitteen käyttäminen yksinään on lähes mahdotonta. Kaikki nivelet on tehtävä huolellisesti ja turvallisesti, koska betoni kestää tärinää ja painaa voimakkaasti sivulta.

välineet

Monoliittisten rakennusten rakentamisprosessissa ei voi tehdä ilman betonielementtiä. Tämä laite helpottaa ylimääräisen ilman muotoilua, mikä tekee siitä kestävämmän ja kestävämmän. Kuinka tehdä värähtelijä konkreettisille omilla käsillään, pidämme seuraavana.

Sisällysluettelo:

Täryttimen toiminnot ja toimintaperiaate betonille

Monoliittisten rakennusten rakentamisen aikana betoniliuos, joka johtuu jatkuvasta sekoittamisesta, on tyydyttynyt hapella ja kiinteyttämisprosessissa se tekee rakenteen hauraaksi ja vähemmän kestäväksi. Ylimääräisen ilman poistamiseksi ja betonirakenteen kestävyyden varmistamiseksi käytetään betonielementtiä.

Täryttimen toinen tehtävä betonille on päästä eroon vedestä ja seoksen heterogeenisesta rakenteesta. Ratkaisun erilai- suuden ja sekoitusprosessin ansiosta betonin rakenne muuttuu helposti tämän prosessin poistamiseksi käyttämällä tärinää.

Tiivistelmä tärinän avulla tekee rakenteen lujaksi, kestäväksi, lisää betonin kutistumista ja kiinteytymistä.

Rakentajien suosima suosikki ovat sähkömekaaniset täryttimet. Niiden pääkomponentti on sähkömoottori. Lisäelementtinä on predator-mekanismi ja generaattorisarja, joka vastaa tärinän värähtelyistä.

Sähkömoottori lähettää energiaa generaattorin pyörittämiseksi, joka kuljettaa tärinän värähtelyjä työalueelle.

Värähtelyn menetelmän suhteen täryttimet konkretisoituvat:

 • upotettava tyyppi
 • ulkotyyppi
 • tärinäpuristimen muodossa.

Uppopuhaltimen toiminnan periaate on syventää laitetta betoniseoksen sisäosaan. Ulompi tärytin on kiinnitetty lähelle muottia, pylvästä tai muuta tukikomponenttia, joka on kosketuksissa betoniin. Kattojen tai lattioiden betonisoinnin aikana täryttimiä käytetään vibraattoripuristimen muodossa.

Suosituin täryttimiä betoniin on upotettavaa tyyppiä oleva laite. Tällainen laite toimii asettamalla työpintaansa betonirakenteeseen.

Betoniin upotettava värähtelijä sisältää:

 • joustava akseli
 • sähkömoottori,
 • värähtelevä kärki.

Värähtävän kärjen muoto on sylinterin muoto tai kapeampi. Sylinterimäistä kärkiä kutsutaan värähtelevältä kissalta, jota käytetään, jos seoksen paksuus on normaali. Jos betoniseos on liian paksu, käytetään tärinää holkkeja.

Täryttimen laite betoniin kuuluu:

 • useita tärinän tyyppisiä suuttimia,
 • värähtelevät päät eri halkaisijoilla
 • yksi tai kaksi vibrocapsia.

Tärinäsuutin on ruostumattomasta teräksestä valmistettu putki, jonka ulommassa osassa on rullalaakereita, joissa on teräksinen akseli. Kun akseli pyörii, koko rakenne värähtelee. Sen kierrosten lukumäärä on suoraan verrannollinen sähkömoottorin tehoon.

Upotettava tärytin pystyy pyörimään 15 000 akselia minuutissa. Upotettava työosa on kytketty tärinän tuottamismekanismiin vahvistamalla ja suljetuilla elementeillä. Uppokuumentimen ulkosivulla on vedenpitävä kuori.

Jos akselin pituus ylittää 150 cm, niin useammalla kuin yhdellä henkilöllä on velvollisuus työskennellä tällaisella laitteella, muutoin yksi henkilö voi työskennellä sen päälle.

Täryttimen edut ja käyttöalue betoniin

Konkreettisen värähtelijän käyttö rakentamisen aikana on monia etuja.

1. Vibraattori betoniin vähentää merkittävästi betonisekoittamiseen käytettävää aikaa.

2. Monoliittiset alustat, joiden rakenteessa käytettiin betonivibraattoria, ovat vahvempia ja kestävämpiä.

3. Betonirakennusten rakentamisen prosessi kiihtyy huomattavasti betonin jäätymisen nopeammin.

4. Tätä työtä ei tarvitse suorittaa manuaalisesti, joten työvoiman määrää vähennetään.

5. Täryttimiä betonille on ominaista kuljetuksen helppous ja liikkuvuus.

6. Täryttimen tai vibro-neulan halkaisija valitaan ja säädetään suhteessa kohteen yksittäisiin parametreihin, joihin värähtelijää käytetään.

7. Erilaisia ​​malleja avautuu ostajalle monenlaisia ​​malleja, jotka eroavat sekä laadun että hinnan ominaisuuksista.

8. Täryttimet eivät aiheuta voimakasta kohinaa eivätkä siksi aiheuta epämukavuutta käytössä.

9. Manuaalinen värähtelijä vaatii vain yhden henkilön työskentelyä.

10. Jos tätä tarvetta käytetään vain muutama kerta, on mahdollista tehdä se itse improvisoidusta keinosta.

11. Betonipatteri parantaa betonin ja teräsvahvisteiden tarttumista, mikä lisää rakenteellista lujuutta.

Täryttimen käyttötarkoitus betoniin:

1. Monoliittisten perustusten tai betonilohkojen valmistuksessa.

2. Betonimassan tiivistyminen raudoituksen tai muottien kaattamisprosessissa.

3. Jalkojen, puutarhakalusteiden, päällystyslautojen, alustojen, lattioiden, portaiden, altaiden, pylväiden, seinien, palkkien, kattojen perustusten valmistuksessa.

4. Tärytysalustat tai kiinteät täryttimet betonille käytetään suurissa laitoksissa betonituotteiden valmistukseen.

5. Manuaalisia täryttimiä käytetään yksityisissä tai teollisissa rakenteissa.

Tärkeimmät täryttimet betoniin

Käyttötilanteesta riippuen betonin täryttimet jaetaan seuraavasti:

 • korkea taajuus
 • mekaaninen,
 • Pneumaattinen.

Korkean taajuuden värähtelijä on tehokkain ja suosittu rakennusteollisuudessa. Se eroaa siitä, että moottori sijaitsee vibro-holkissa. Kun käytät tällaisia ​​laitteita, käytä myös ulkoista taajuusmuuttajaa. Korkeataajuinen värähtelijä tarjoaa korkealaatuisen tiivisteen.

Mekaanisen tärinän rakenne sisältää kolme erillistä osaa:

 • sähkökäyttö on tärkein osa värähtelijää, joskus on mahdollista käyttää bensiiniä tai dieselmoottoria, moottorin pääasiallinen tehtävä tällaisessa laitteessa on siirtää energiaa laitteen taipuisan akselin akseliin;
 • joustava akseli - malli, joka lähettää pyörimisvoimaa suoraan vibro-neulaan;
 • vibro-neula - luo tärinää ja betoniseoksen tiivistymistä.

Pneumaattisen värähtelijän toiminta toteutetaan kompressoidun kompressoidun ilman vaikutuksesta johtuen. Niille on ominaista runsaasti yksittäisten osien kulumista, luotettavuutta ja pisin käyttöikä.

Sovellusmenetelmästä riippuen täryttimet jaetaan:

Kannettava betonivibraattori erottuu pienellä akselilla ja sähkömoottorilla. Siinä on erityinen keräysmoottori. Sen etuja ovat alhaiset kustannukset, mutta samalla se on alhainen tuottavuus, jota käytetään useimmiten yksityisessä rakentamisessa.

Syvän tyyppiset vakiolaitteet ovat tavanomaisia ​​ja muodostavat noin 20 000 värähtelyä minuutissa.

Manuaalista konkreettista tärinää käytetään tärinän luomiseen sarakkeiden tai kellarien rakentamisen aikana.

Myös betoni täryttimet erottuvat seuraavien tekijöiden perusteella:

 • halkaisijaiset seurat,
 • koko,
 • suorituskykyä.

Täryttimen tuotanto betonista rei'ittimestä

Perforaattoriin perustuvan täryttimen valmistuksessa tulee ensinnäkin ostaa tai löytää laite, jonka kapasiteetti on 1,5 kW. Perforaattoria käytetään jatkuvaan iskulaitteeseen, joten sen on oltava korkealaatuista.

Suurin osa piireistä on suositeltavaa, ja muotti toimii tukena. Kiinnitä nämä kaksi laitetta teräslevyyn.

Tätä yksikköä tulisi käyttää syvään tärinänvaihtajana, joka ajoittain kiukuttaa betonia.

Valittaessa bajonetin pituutta tulisi ohjata säiliön syvyys, jossa betoni sijaitsee. Niiden on oltava samat.

Suutin on pohjassa ja siirtyy säännöllisesti paikasta toiseen. Tärinän suurin etu tärisee suurella määrällä betoniseosta lyhyessä ajassa.

Rakentaminen betoniraudoitteelle porakoneelta

Tämän laitteen tekemiseksi tarvitaan seuraavia laitteita:

 • teräsputki
 • porat,
 • hitsauskone
 • hihassa.

Tällaisen laitteen valmistukseen on käytettävä metalliputkea, jonka pituus on puoli metriä ja halkaisijaltaan 4 cm. On parempi valita ruostumaton teräs, koska betoni on erittäin aggressiivinen.

Etsi ruostumattomasta teräksestä valmistettu sauva, jonka halkaisija on neljätoista millimetriä ja liitä se porakoneeseen.

Hitsaamalla hitsataan suorakulmaisen metallinen kappale sydämeen, jotta rakenteelliset elementit ja tärinän ulkonäkö voidaan siirtää.

Tangon asentamiseksi käytä kaksi laakeria, jotka on sijoitettava putken sisäpuolelle. Tangon toinen pää on kiinnitetty toimilaitteeseen ja toinen on liitetty sovitinholkkiin.

Seuraavaksi laite on kytkettävä poraukseen, mikä varmistaa sen tehokkuuden.

Suositukset boolin tekemiseksi tee-se-itse

1. Porauksen perusteella ei ole välttämätöntä ostaa teräsnauhaa rei'ityksen valmistukseen, vaan se voidaan tilata kääntölaitteelta.

2. Suojaa laakerit ulkoisilta vaikutuksilta tiivistämällä liitokset tiukasti. Jos näin ei tehdä, värähtelijän käyttöikä vähenee huomattavasti.

3. Kun valitset laakereita, käytä laadukkaita komponentteja, koska ne kokevat erittäin suuren kuormituksen käytön aikana.

4. Kiertosuunnan sulkemiseksi kannattaa käyttää kestävää materiaalia sisältävä holkki.

5. Käytettäessä joustavaa letkua, jonka pituus on yli 150 mm, vibraattorin suuttimena tarvitset kaksi henkilöä työskentelemään laitteen kanssa. Muussa tapauksessa yksi henkilö voi käsitellä värähtelijää.

Yleisen täryttimen tuotanto betoniin

Tällaisen työkalun tekeminen edellyttää seuraavia:

 • sähkötyökalut, jotka luovat pyörimisen;
 • teräsputki - läpimitta vähintään 5 cm ja pituus vähintään 0,5 m;
 • teräsvartta, jonka pituus on pidempi kuin putken pituus ja halkaisija noin 2 cm;
 • pieni tanko suorakaiteen muodossa - mielivaltainen pituus ja koko;
 • useita laakereita - jotka voidaan helposti kiinnittää sauvan sisäosaan;
 • kestävä holkki - tiivistys;
 • vedeneristysletku, jonka sisäpuolinen vahvistus on enintään 150 cm, erinomainen vaihtoehto olisi kaapelin puhdistaminen viemärin puhdistamiseksi;
 • eriste, joka suojaa laitteen pintaa;
 • puristimet, jotka puristavat putkea.

Tärkein osa kotitekoisesta vibraattorista on sähkömoottori, joka ohjaa koko mekanismia.

Käyttämällä pienellä kapasiteetilla varustettua poraa tai lävistintä. Porauksen optimaalinen teho on 1 kW ja lävistin - 1,5 kW.

Kiinnitä huomiota materiaaleihin, joista värähtelijä valmistetaan, koska betoni on melko aggressiivinen ratkaisu, joka vuorovaikuttaa monien aineiden kanssa.

Etusija tulisi antaa materiaaleille, jotka valmistetaan vain korkealaatuisesta materiaalista, kuten ruostumattomasta teräksestä, joka sisältää suuren määrän hiiltä.

Jos näin ei tehdä, laite syövyttää ja lopettaa työskentelyn. Laakerien on oltava erityisen kestäviä, koska ne ovat jatkuvasti betonin vastuksen alla.

Eristinä käytetään materiaalia, jolla on hyvä mekaaninen lujuus ja kemikaaleja kestävä.

Lisäputken valmistukseen on mahdollista käyttää tavallista puutarhaletkua, joka on helppo vaihtaa vaurioituneena.

Käytä pyörivää akselia terästangossa. Yhdistä varren toinen pää kuusikulmainen muoto varmistaaksesi voimakkaimman liitoksen poraukseen. Kun käytät reikää, hitsaa varsi sauvaan.

Hitsaamalla kiinnitä sauva, jossa on suorakaiteen muotoinen osa tangosta. Kiinnitä huomiota sauman laatuun, koska tämä vibraattorin osa on melko suuri kuorma. Jos sauma on huonolaatuinen, värähtelijä murtuu.

Aseta vasara ja pihdit käyttämällä laakereita. Siirrä tämä laitteen osa muoviputkeen niin, että betoni ei pääse siihen. Putkien päiden kiristämiseksi käytä kiinnittimiä.

Sen varmistamiseksi, että tangon sisäosan luotettavuus on asetettava holkkiin.

Poraa reikä holkin päästä, jonka läpi kaapeli on vedettävä. Käytä muttereita ja kaiverruslevyjä.

Jotta betonia ei pääse kaapeliin, käytä tavallista letkua, jonka tarvitset.

Käyttöohjeet betonielementin kanssa

1. Betonin sekoitusta käytettäessä tarvitaan kaksi täryttintä betoniin. Siinä tapauksessa, että jokin niistä rikkoo, se on vaihdettava.

2. Tarkista työkalu ennen sen käyttöä ja tarkista sen toiminta.

3. Betonikerrosten kaatamisen aikana kukin kerros ei saisi ylittää 40 cm: ää, kaataa betonia tasaisesti ja vähitellen värähtelemään.

4. Uppytystyövän värähtelevä kärki viedään seokseen tiukasti pystyasentoon. Jos on kaksi kerrosta, värähtelevä pää tulisi työntää 10 cm syvemmälle kuin aikaisemmin esitelty kerros.

5. Tärytin on suositeltavaa pitää betonina yhdessä paikassa vähintään 5 sekuntia.

6. Vältä betonin kerrostumista, kiinnitä huomiota paksuuteen. Jos se on korkea, värähtelyn aika kasvaa, muuten se vähenee.

7. Jos pinnalla on luonteeltaan konkreettinen kiilto, ja se tuntuu melko tiheältä, tärinän pitäisi pysähtyä.

8. Älä anna värähtelupääsi joutua kosketuksiin vahvistusosien kanssa. Jos betonitointi suoritetaan vahvistamisen mukana, värähtelijä asetetaan vain muotin reunoihin.

9. Vibrettityyppien irrottaminen tapahtuu hitaasti, jolloin ylemmät ja alemmat osuudet etenevät asteittain.

10. Tärytin on mahdotonta kytkeä päälle, kun betoniseos puuttuu, se johtaa sen rikkoutumiseen.

11. Tarkista säännöllisesti moottorin, laakereiden ja muiden tärinän komponenttien kulutuskestävyys.

Kuinka tehdä syvä värähtelijä betoniin

Betoni on yksi tärkeimmistä materiaaleista, joita käytetään teollisen, siviili- tai sotilastuotannon eri aloilla. Syvyysvärähtelijää käytetään liuosten aiheuttamien ilmarakoiden poistamiseksi. Vaikka työkalua ei ole käsillä, tällainen värähtelijä pystyy kokoamaan itsenäisesti romumateriaalien avulla.

Deep vibrator: kuvaus, laajuus, laite

Sementtiastian syvät täryttimet ovat erityisiä laitteita betoni- tai betonirakenteiden tiivistämiseen liittyvään rakennustöihin. Tällaiset laitteet parantavat merkittävästi ratkaisun laatua, helpottavat monoliittirakenteiden rakentamista, vähentävät käyttökustannuksia ja rakennuksen rakennusaikaa.

Laitteen kuvaus

Betoniin kaatamiseksi säätöön valitusta menetelmästä riippumatta se on tyydyttynyt suurella määrin ilmaa ja tätä prosessia tehostetaan edelleen, jos liuos on tarpeeksi kuiva. Pohjan sisäpuolella on runsaasti tyhjiöitä, jotka vaikuttavat merkittävästi säätiön lujuuteen ja sen käyttöikään. Aiemmin käytetty manuaalinen "kiinni" menetelmä, mutta se ei ole tarpeeksi tehokas. Sähköinen tärytin luo korkeataajuisia tärinöitä, jotka auttavat sementtiseosta "päästä eroon" ylimääräisestä ilmasta ja kosteudesta.

Deep Vibrator auttaa poistamaan ylimääräisen ilman ja kosteuden konkreettisesta ratkaisusta

Värähtelijän toimintaperiaate on tuhota adheesio betoniliuoksen pienimpien elementtien välillä, jonka aikana tyhjät ja ilmakuplat poistuvat kokonaan.

Mutta älä unohda betonin tulevaa kutistumista sen kovettamisen aikana, mikä voi johtaa rakenteelta vaarallisten halkeamien ilmaantumiseen.

Jopa heikkolaatuinen betoni käsittelyn jälkeen täryttimen kanssa hankkii tarvittavan paksuuden ja juoksevuuden.

Värähtelijät värähtelyn menetelmän mukaan voivat olla:

 • syvä - luodaan tiivistysratkaisu työstettävä osa laitteesta lasketaan betoniin, joka kaadetaan betoniseoksesta muottiin;
 • vibropressi - käytetään laitteen lattioihin ja sisätilojen lattioihin;
 • Vibropressit ulkotöitä varten - asennetaan pystyrakenteiden RC-rakenteisiin.

Syvän vibraattorin ulottuvuus

Tällaisia ​​laitteita käytetään erilaisissa rakennusalustoissa betonin ja betoniteräsrakenteiden asennukseen, valuun ja pystytykseen. Lisäksi sitä voidaan käyttää täyttämään nauhat, pilarit, paalut, ruuvi, laatta, matalat perustukset sekä monoliittiset pylväät ja lattialevyt.

Laitteen suunnittelu

Suunnittelussa on kolme pääosaa:

 • joka ajaa värähtelijää;
 • joustava akseli, jossa on suojaava kumitiiviste;
 • kärki, joka edustaa värähtelevää pikkua.

Vibraattorin toiminta suoritetaan tällä tavalla: tärisevä suutin tuottaa tiettyjä värähtelyjä nestemäisen betonin liuoksessa. Massa menee tasaisesti säädetyssä muodossa muodostaen yhtenäisen monoliittisen pinnan. Laitteen progressiivisten liikkeiden vuoksi ilmakuplat häviävät ja tyhjät vettä poistetaan. Tämän seurauksena koko rakenteen kyllästyminen ja veden kestävyys lisääntyvät. Metallirakennuksen kiinnittyminen jäädytettyyn betoniin paranee.

 1. Värähtelijällä voi olla 1 kW tai enemmän tehoa yksivaiheisella tai kolmivaiheisella teholla.
 2. Taivutusvaihdeakseli vaihtelee pituudelta 1-7 metriä.
 3. Päissä on tukevia kumielementtejä moottorin kiinnikkeen ja vibroksen välissä.
 4. Laitteen työskentelevä tärinäosa voi olla sylinterimäinen tai kallistettava alaspäin. Ensimmäistä käytetään standardiliuoksen tiheydessä ja toinen kasvaa.
 5. Työkalussa voi olla useita värähteleviä suuttimia, klubeja 25-80 mm ja kaksi tai kolme pistettä.
 6. Laitteen rakenne koostuu rungosta, joka on valmistettu ruostumattomasta putkesta, jossa on asennettu metalliakseli, jossa on siirtynyt painopiste, rullatyyppisille laakereille. Kiertämisen aikana laite muodostaa vaaditun taajuuden värähtelevän värähtelyn, joka riippuu moottorin kierrosten lukumäärästä.
 7. Uppoavat täryttimet tekevät 10 000 - 20 000 rpm.
 8. Yläpuolelta akseli on suojattu vedenpitävällä kalvolla polymeerimateriaalista.

Vibraattorin pieni paino mahdollistaa yhden henkilön työskentelyn sen kanssa. Mutta jos akseli on pituudeltaan yli puolitoista metriä, työhön kuuluu kaksi päällikköä.

Immersio-täryttimien edut:

 1. Se kykenee kompaktiseen betoniin, joka sisältää suuren osan vettä. Näin voit lisätä liuoksen voimaa, lisätä sen veden kestävyyttä ja vastustaa negatiivisia lämpötiloja.
 2. Ne parantavat betonin kiinnittymistä raudoitukseen ja varmistavat sen olevan tiiviisti nivelet.
 3. Klassinen työkalu tuottaa tärinän värähtelyjä, joiden taajuus on 12-20 tuhatta rev / min.
 4. Kannettavat kannettavat täryttimet erottuvat taipuisalla akselilla ja niillä on keräimen sähköinen käyttö. Omistaa alhainen hinta, mutta pienin resurssi, jolla varmistetaan suuri määrä työtä.
 5. Korkeataajuiset täryttimet ovat tuottavimpia ja tuottavat erityisiä tärinän värähtelyjä.

Rakenna värähtelijä omin käsin porauksesta

Jos tarvitset syvää vibraattoria, se voidaan koota yksinkertaisesti sähköporakoneesta.

Ennen kotitekoisen täryttimen tekemistä betonille on välttämätöntä ymmärtää laitteen periaatteen perusta

Tavallinen poraus löytyy melkein joka talolta. Tällaisen laitteen pääasiallinen käyttövoima on pyörimisliikkeen muuntaminen oskillaattoriksi.

Värinän kokoonpanon materiaalin valinta

Tällaisen laitteen kokoaminen porauksesta sopii kaikille työkaluille, joiden teho on 1 kW tai enemmän. Tarvitset epäkeskoisen suuttimen ja kestävän ruostumattoman teräksen kärjen. Lisäksi on oltava saatavilla:

 • ruostumaton teräsputki 55 cm pitkä ja Ø 4 cm;
 • metalliydin Ø 15 mm;
 • suorakaiteen muotoinen metallinen tanko;
 • kaksi korkealaatuista laakeria ja holkki;
 • taivutettava, vahvistettu letku, jossa on vedenpitävä tai kestävä kumiputki;
 • sisäputki putkeen (voit ottaa nopeusmittarin kaapeli).

Asennustyökalut

Vibraattorin kokoamiseen tarvitaan joukko tällaisia ​​työkaluja:

 • joukko porat metalleille;
 • sähkö- tai kaasuhitsaus;
 • vannesahan;
 • suorakaiteen muotoinen sauva.

Sykevärähtelijän valmistuksen vaiheet

Kokoonpano suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Valitsemme ruostumattomasta teräksestä valmistetun putken, jonka pituus on noin 40-60 cm ja halkaisija 3-4 cm. Sisärenkaan rakentamiseen on käytettävä metallinen tanko Ø 12-15 mm. Se siirtää mekanismin koko järjestelmää tiettyyn suuntaan ja tuottaa tärinän tärinää. Koska betoni on erittäin aggressiivinen väliaine, ruostumaton teräs on ainoa sopiva metallin värähtelijän valmistamiseksi. Sisäakselin valmistuksessa käytetty metallitanko
 2. Teemme keskimmäisen osan ja valmistamme metalliputken ja yhdistämme ne toisiinsa. Porauksen etupäässä poraamme reiän, jonka läpi kiinnitämme laitteen laitteeseen. Laakerit mahdollistavat keskiosan pyörimisen vapaasti.
 3. Jotta ydin voisi helposti ja vapaasti kulkea ilman kitkaa, on välttämätöntä ottaa useita laadukkaita laakereita, joiden keskellä pyöristetään osa sauvan päästä. Sitten se on kierrettävä putkeen ja kahdesta sivusta aina laakereihin. Laakerit on asennettava korkealaatuisiin.
 4. Jos tangon pää on liian pitkälle eteenpäin nenästä, se on leikattava 5 tai 10 mm: n pituiseksi. Myös laakerit on suojattava luotettavasti molemmilta puolilta metallipäällysteinen peite pölystä ja likaaukosta, muuten laite pysähtyy pyörimättä ja sitä ei voida käyttää. Laakerien on oltava korkealaatuisia, koska ne edustavat tärinän suurinta kuormitusta.
 5. Taipuisan sauvan toisessa päässä panostimme holkkiin, joka tiukasti sulkee värähtelijän pyörimiselementin. Suojan laatu vaikuttaa värähtelijän kestävyyteen
 6. Valmistamme putken, jossa on paksua kumia tai taivutusta muovia ja liikkuvaa sauvaa sisäisen laitteen kokoamiseksi, joka voi taipua vapaasti. Näistä elementeistä tehdään epäkeskoakseli, joka on suunniteltu kytkemään sähköpora ja suuttimella, joka luo värähtelevää värähtelyä. Työn helpottamiseksi voit käyttää kaapelia auton nopeusmittarista
 7. Asettamme putken akseliin niin, että sen molemmilla puolilla on 4-5 cm varastossa jäljellä. Rodin pyörimisliikkeellä luodaan tietty värähtely, joka on välttämätön koko laitteen toiminnan kannalta.
 8. Seuraavaksi asetetaan toisella puolella erityinen holkki sauvaan. Me lepäämme sydämen ytimessä, jossa teimme reiän ja yhdistimme ne yhteen. Me täytämme holkki niin, että se napsahtaa tiukasti laakeriin ja hyvin piilottaa yhdistävän "sauman".
 9. Kiristä letku sitten holkkiin ja kiinnitä se tiukalla kiinnittimellä ja myös suojakotelo tiheän materiaalin kärkeen. Letku on suojattava tiukasti letkunkiristimellä.
 10. Tuloksena oli betonirauta, joka oli tehty porauksesta.

Video: miten in-home-värähtelijä poraa

Vibraattori DIY Punch

Tällainen laite perforaterista on paljon helpompi tehdä. Ja tähän tarvitset vain: itse instrumentin, raudan sauvan ja paksun pyöreän levyn.

Sähkötyökalun tulee olla alle 1,5 kW. Sitten se ei ylikuumene käytön aikana pitkään. Taivutustangon pituuden on oltava sellainen, että se taipuu muotin pohjaa vasten, kun betoniliuos kaadetaan.

 1. Prosessimme suuttimen yhden sivun häntäosaan, joka voidaan puristaa rei'ittimen patruunaan. Ja toiselle hitsataan metallilevy, jonka halkaisija on noin 50-70 mm.

Video: sisäinen tärytin kotona lävistimestä

Huomautus käsityöläisille - käsityöläisille

Kun tiivistät betonia syvällä värähtelijällä, noudata sopivia suosituksia.

 1. In svezhezalitom-liuoksessa voi olla noin 50% ilmaa. Prosenttiosuus riippuu sementin tuotemerkistä ja sen liikkuvuuden asteesta. On välttämätöntä päästä eroon näistä tyhjyydestä syvällä värähtelijällä.
 2. Akkujen värähtelijän on päästävä kaikkiin säätiön paikkoihin, muuten jäljelle jääneet aukot tulevat aiheuttamaan ongelmia.
 3. Muista, ettet voi lopettaa säätöjen kaatamista, joten sinun on jatkuvasti seurattava värähtelijän toimintaa niin, että se ei murtaudu odottamattomassa hetkessä.
 4. Jotta vältetään ilmavälien muodostuminen liuoksessa, pohja on kaadettava pienestä korkeudesta.
 5. Laitteen kärki tulee upottaa liuokseen vain pystysuoraan eikä horisontaalisten liikkeiden tekemiseen.
 6. Sinun on aina valvottava upotuspisteiden välistä etäisyyttä. Sen korkeus ei saa olla yli 10 kärkeä.
 7. Kerrotaan kerroksittain kerroksen alapuolella, että kärki on upotettava kullekin edelliselle kerrokselle vähintään kymmenellä senttimetillä kaikkien kerrosten voimakkaimman tarttumisen varmistamiseksi.
 8. Jos pidät vibraattoria liian pitkänä yhdessä paikassa, betoni voi kuoriutua. Laitteen käyttöaika on 5-15 sekuntia. Taajuus riippuu sementin ja voiman värähtelevän laitteen tuotemerkistä.
 9. Työkappale ei saa koskettaa muottien seinämiä eikä rakenteen rakennetta.
 10. On tarpeen poistaa kärki huolellisesti, jolloin hitaat liikkeet ovat "ylös ja alas", jotta ulkoilma ei pääse paikkaan, jossa se sijaitsee.
 11. Jos betonin koko pinnalle ei ole kuplia, työ suoritettiin oikein.
 12. Tehtaan värähtelijää ei voi kääntää "idle", koska se heikentää laitetta ja lyhentää sen käyttöikää.

Muut vaihtoehdot itsenäisesti tuottamaan vibraattorin kotona

Vaikka poran tai perforatorin valmistus on tavallisinta, on olemassa muita vaihtoehtoja syvän värähtelijän kokoamiseksi kotiin. Riittää valita sopiva tärinän lähde ja sopeutua siihen sopivaan värähtelevään kärkeen.

Video: Deep Vibrator vesipumppumoottorista

Tärkeimpänä etuna on improvisoitujen työkalujen valmistuksessa käytettävät täryttimet, että laitteen ei tarvitse käyttää rahaa, ja työn päätyttyä se puretaan ja komponentteja voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen.

Video: Deep Vibrator Trimmer

Monoliittisen perustuksen itsekudontaan on tärinää porrasta tai perforaterista, joka on koottu kotiin improvisoituilla välineillä, on täydellinen. Tällainen työkalu ei sovellu laajamittaiseen rakentamiseen, mutta se on yksinkertaisesti välttämätön maanrakennuksen tai maatilarakenteiden rakentamisessa. On huomattava, että laitteen pituus, joka ylittää yhden metrin, tarvitsee avustajan työskentelyä. Täryttimen asentamista kotona on tarpeen tehdä kaikki liitokset mahdollisimman luotettaviksi, koska betonirakenne luo voimakkaan paineen laitteelle ja kykenee vastustamaan tärinää tärinää aktiivisesti.

Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.

Vibraattori tekee betonista itse

Immersio-värähtelijä, joka on suunniteltu luomaan konkreettinen sekoitus yhtenäistä sakeutta - vaatimaton laite rakennustöiden aikana, jotka liittyvät perustusten, lattian ja muiden rakenteiden täyttämiseen.

Betonin syvä tärytin on välttämätön, jotta päästään eroon ilmakuplat, jotta varmistetaan, että liuos on korkealaatuinen tartuntavahvisteisiin.

Tämän yksikön avulla asiantuntijoilla on mahdollisuus ilman poistamiseen säteilyn syvyydestä, mutta myös tasainen jakautuminen koko työskentelyalueelle.

Aggregaattien lajikkeet

Immersio-täryttimet ovat upotettavia laitteita, joita käytetään laajasti suurien alueiden kaatamiseen liittyvien manipulaatioiden aikana massiivisten rakenteiden rakentamisessa.

Betonivibraattori on korvaamaton monoliittisten seinien tai pohjalevyjen rakentamisessa.

Nykyaikaisissa rakennuskäyttölaitteissa:

 • varustettu polttomoottorilla;
 • pneumaattinen;
 • sähköllä.

Kun rakennetaan omalle maatilalleen, useimmin käytetään kotitekoisia täryttimiä betonille, joka on tehty muiden materiaalien ja työkalujen perusteella, jotka ovat välttämättömiä työn aikana.

Näiden tai muiden tyyppisten tärinöiden edut huomioon ottaen voimme sanoa, että suurtaajuuslaitteet voivat ylpeillä tehokkaimmillaan.

Tärinöiden ansiosta kaikki ilmakuplat vapautuvat betoniliuoksesta

Valinta voi kuitenkin perustua muihin ominaisuuksiin. Jotkut laitteet on powered by sähkö, toiset tarvitsevat polttoainetta. Yhtä tärkeää on valita käsikäyttöinen tärytin betoniin, selventää:

 • taajuuden ja värähtelyn amplitudi;
 • Syvyys;
 • tärinän aaltojen etenemisraja;
 • kärkiparametrit (maces).
Bubble-free-betoni sopii paremmin vahvikkeeksi vahvemman rakenteen muodostamiseksi.

Korkeataajuusyksiköiden värähtelytaajuus saavuttaa 12 000 värähtelyä minuutissa, mikä takaa homogeenisen koostumuksen ilman ilmakuplia ja sallii betonin asettamisen korkean tason betonilla ja täyteaineella. Värähtelyn amplitudi heijastaa laitteen kärjen poikkeamaa sen pääosasta (alkuperäisestä). Kun se upotetaan betoniin, tämä arvo on harvoin yli 1 mm.

Tärinän aallon leviämisen säde riippuu koirien koosta ja tavallisesti ylittää tämän parametrin 10 kertaa. Seosten koko valitaan riippuen täyteainefraktioiden ominaisuuksista, seoksen tiheyden asteesta ja seoksen todellisesta koostumuksesta. Suosituimpia malleja:

Käsikirja, jota kutsutaan kotitalouksien pieniksi yksiköiksi, joissa on kotelossa oleva sähkömoottori. Letkua ja kyyhkää voidaan toimittaa, tai voit ostaa ne erikseen. Kannettava rakennusvirturi on myös ostettu kotitalouteen ja puutarhakiinteistöjen rakentamiseen.

Mikä on laitteen valintaperuste

Kun ajatellaan syvän värähtelijän valitsemista, sinun on kiinnitettävä huomiota kaikkiin lueteltuihin ominaisuuksiin, mutta emme saa unohtaa, että jokainen näistä parametreista valitaan riippuen tulevan työn monimutkaisuudesta.

Jos pinta-ainevärähtelijää käytetään tasaisten ja tasaisten pintojen rakentamiseen ja lattian tyynyjen, raitojen ja pohjojen asettamiseen, voidaan käyttää syviä laitteita ilman poistamiseksi ja homogeenisen seoksen muodostamiseksi.

Deep vibrator on aivan mahdollista tehdä se itse

Pintaa kutsutaan värähtelijäksi betonin tiivistämiseksi ja upotettavaa materiaalia luodaan korkealaatuisen tarttumisen takaamiseksi lujarakenteelle ja valetun laattojen lujuuden lisäämiseksi.

Monet kuluttajat mieluummin koottavat upotusvärähtelijän omilla kädillä käyttäen sopivinta sähkötyökalua tähän tarkoitukseen. Malleja on koottu niin, että myös naisten osalta ei ole vaikeata työskennellä heidän kanssaan.

Sinun on valittava huolellisesti, kun olet tutkinut vibraattorin pään ominaisuuksia, ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Värähtelijän toimintaperiaate, joka on tehty omilla käsillä sähkötyökalusta, joka on aina miehillä, on melko yksinkertainen, mutta melko tehokas. Se perustuu pyörivän liikenteen muuttamiseen oskillaattoriksi. Lisätietoja työkalun tarkoituksesta on tässä videossa:

Anna laitteen suljettu kotelo.

Täryttimen laite betoniin on hermeettinen tapaus, jossa sähkömoottori on piilotettu (sen teho on enintään 1 kW). Moottorityyppi on asynkroninen, joka on varustettu epätasapainolla ja joka tuottaa värähtelyjä. Työosa koostuu seuraavista:

 • mace;
 • moottori;
 • kumiletku, jossa kaapeli kulkee.

Kaavio osoittaa selvästi, kuinka laite on järjestetty. Sisäinen värähtelijä, joka käyttää piirustuksia ja tuntee rakenteen ominaisuudet ja yksityiskohdat, voidaan tehdä itsenäisesti:

Se on kätevää käyttää tällaista yksikköä paitsi miehille, myös tytöille, koska se painaa vähän, on kompakti ja melko suorituskykyinen. Huolimatta siitä, että johtavat valmistajat, kuten Interskol, tuottavat parhaat laitteet, on kotitekoisten tuotteiden joukossa erittäin käteviä yksiköitä.

Laite on luotu itsenäisesti kotona

Laitteen järjestelmällisesti ja oikein piirretty suunnitelma kertoo päällikölle, miten värähtelevää betonia käytetään omilla kädillä. Monet miehet osaavat tehdä syvän värähtelevän sähkötyökalun avulla.

Vibraattorin tekeminen betoniin ei vie paljon aikaa eikä vaadi paljon työtä. Itse valmistettu upotusvärähtelijä valmistetaan käytännössä raaka-aineista eikä kalliita osia tarvitse ostaa.

Yksi parhaimmista submersible vibrator -malleista on laite, joka tekee pohjan perforatorista. Upotettavaa täryttimen kokoamista betoniin, jossa on kaikki osat:

 • suora rei'itys;
 • bittiä;
 • suuritehoiset teräslevyt.

Käyttämällä boolia kotitekoisen värähtelijän luomiseen, sinun on valittava korkealaatuinen laite, sillä sinun on käytettävä sitä jatkuvasti lyömäsoittimessa.

Tärytin betonista lävistimestä, jota käytetään hyväksyttävällä syvyydellä, tekee sekoittumista bajonettin kanssa. Tärkeä edellytys sen tehokkuuden varmistamiselle on korkealaatuisen muottirakenteen saatavuus, joka toimii yksikön tukena ja teräslevy tarjoaa luotettavan sidoksen lankaa varten. Tällainen laite kykenee tuottamaan korkealaatuisia tärinöitä, jotka liikkuvat prosessissa, jossa säiliön pohjaa käytetään betonilla.

Kotona valmistetun täryttimen avulla voidaan valmistaa homogeeninen seos, joka on tarkoitettu betonilohkojen, perustuspilarien tai muiden tuotteiden kaatamiseen.

Voit tehdä vibraattorin omilla käsilläsi käyttämällä sähköporaa, mutta sinun on tutkittava tarkasti piirustuksia ja noudatettava kaikkia määritettyjä mittoja. Täryttimet betonille ovat erittäin suosittuja niille, jotka täyttävät itsenäisesti säätiön:

Jos haluat valmistaa syvän vibratorin kotona, riittää, että:

 • eri kokoisia holkkeja;
 • sähköpora;
 • korkea lujuus teräs putki;
 • laakerit.

Tarvitset suuttimen poralla ja hitsauskoneella. Syvä sähköinen värähtelijä auttaa tekemään oikean määrän hyvää laatua konkreettisena lyhyessä ajassa. Tätä varten sinun on otettava ruostumaton teräsputki, jonka läpimitta on vähintään 4 cm.

Tällöin toimivaltainen päällikkö laittoi kotelon sijoittamaan metallivahvan, varusteli sen laakereilla ja sijoitti ne ylä- ja alareunaan. Kuormitus hitsataan varren toiseen päähän heiluriperiaatteen mukaan valmistetusta laitteesta johtuen painopiste on siirretty.

Liekin vaikutuksen lieventämiseksi syvät täryttimet valmistetaan joustavalla upottamalla värähtelevällä kärjellä. Tätä varten tarvitset teräskaapelin, joka on piilotettu erityisen punoksen tai letkun, joka kestää suurta painetta. Voit liittää porauksen suuttimeen nopeusmittarin kaapelilla tai jopa kaapelilla pysyvästi asennetusta puhelimesta. Lisätietoja laitteen tekemisestä on tässä videossa:

Putki asennetaan siihen, jolloin vapaat päät ovat 4,5-5 cm.

Tangon toinen pää on kiinnitetty holkkiin ja toinen - ytimeen reiällä.

Liitäntä on suojattava kontaminaatiolta.

Suojauksen laatu riippuu laitteen käyttöiästä. Tärinää syntyy tangon liikkeen aikana.

Tietäen, kuinka käyttää tällaista yksikköä, voit itse päättää, mitkä laitteet ovat parempia ja valita sopivimman tehokkuuden, helppouden ylläpidon, hoidon ja käytön kannalta.

Konkreettisen värähtelyn tekeminen omiin käsiisi

Kun monoliittisia betonirakenteita kaadetaan, betonielementtiä käytetään laastin tiivistämiseen ja poistamiseen tyhjiöistä ja ilmakuplat. Markkinoilla on monia malleja täryttimiä, ja niiden ostaminen on perusteltua, jos aiot täyttää suuret määrät betonia. Mutta entä jos säätiön mitat eivät ole niin suuria, ja laitteiden osto hylkää kaikki säästöt? Vastaus on yksinkertainen: voit tehdä täryttimestä betoniin omia käsiäsi improvisoidusta työkalusta ja materiaalien jäännöksistä.

Kuinka konkreettinen värähtelijä toimii?

Sen toimintaperiaate perustuu ilmakuplien poistamiseen liuoksesta sekoittamalla. Betoni kaadetaan muottiin, jossa on varusteita, sekoitetaan käsin hyvin kovaa ja joskus mahdotonta. Betonikerroksen lyöttäminen metallipalkilla on tehoton. Siksi tarvitset laitteeseen, joka voi upottaa riittävän syvälle ja antaa sille korkeataajuisen tärinän. Tällainen laite on kotitekoinen tärytin betonille. Korkean taajuuden värähtelyn takia värähtelijä sekoittuu liuokseen, kun taas ilmakuplat, jotka ovat kevyempiä kuin betoni, nousevat nopeasti ulospäin. Betonin paksuus on monoliittinen, kosteudenkestävä, ei sisällä sisäisiä jännityksiä, kuoria ja heikkouksia, jotka ovat alttiita tuhoutumiselle.

Video näyttää betonin värähtelyn prosessin, kun näet, miten liuos tiivistyy ja saostuu.

Itse valmistettu tärytin betonista perforaterista

Ampumatilassa toimiva reikälaite suorittaa suurtaajuisen edestakaisen liikkeen. Kiinnitettäessä suuttimen muodossa raudoitustangon tai piikkejä voi hän tarvitsi pituus riittävän tehokkaasti rikkoa betoni sarake, joka on kätevä kaatamalla pystysuora rakenteita, kuten pinoon paaluttamisen. Suuttimen päävaatimus on riittävä pituus.

Käytettäessä reikälevyä täryttämään betonia vaakasuorissa rakenteissa, se kiinnitetään muottiin siten, että suutin on hieman kulmassa horisonttiin nähden. Tämä voidaan tehdä sopivalla halkaisijalla olevaan teräslevyyn kiinnitettynä muottiin. Aseta lävistimen pää aluslevyyn ja käynnistä se 2-3 minuuttia. Niin tee kaikki kaadetun betonin alueet.

Kotitekoinen konkreettinen vibratori porauksesta

Monoliittisten betonirakenteiden täyttämiseen voidaan käyttää monimutkaisempia, mutta myös kätevämpää mallia kotitekoisesta vibraattorista porauksesta. Sen periaate on muuntaa porausakselin pyöriminen tärinöiksi. Tämä vaikutus saavutetaan sisäisellä suuttimella, jolla on siirtymäpainopiste, joka on sijoitettu tiivistettyyn holkkiin putkiosasta.

Sisäisen suuttimen rooli on pyöreän poikkileikkauksen omaava teräsnauha, jonka läpimitta on 10-14 mm. Tangon pituus riippuu värähtelijän upotuksen syvyydestä, mutta huomaa, että tärinä kasvaa tangon kasvaessa. Tangon hitsattu painotus, painottaminen painopisteen, se voi olla valmistettu tanko on suorakulmainen tai neliömäinen poikkileikkaus pituus 10-15 cm. Paino materiaali on hitsattu pitkin tangon lopussa sen.

Tangot on sijoitettu joustavaan letkuun, jossa on vedeneristysominaisuudet - on välttämätöntä sulkea betonin sisääntulo paikoilleen. Vibraattori on halkaisijaltaan 30 - 50 mm: n erikoisputkiputki, jonka pituus on noin puoli metriä. Toisessa päässä putki hitsataan tai suljetaan sopivalla pistokkeella. Toisessa päässä putkeen on asennettu holkki, jossa on sisäseinään asennettava laakeri. Vuodon sisäpuolella olevan tangon pituuden tulisi olla sellainen, että pyörimisen aikana tangon päällä olevat seinät voivat aiheuttaa tärinän.

Värähtelyjen amplitudin säätö saavutetaan muuttamalla poran kierrosten lukumäärää. Poraus on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, optimaalinen on valita laite, jonka kapasiteetti on yli 650 wattia.

Itsestään tehdyt täryttimet konkreettisille saattavat korvata yksikön ostamisen pienellä säätiöllä, jolloin niiden tuotanto auttaa vähentämään laitteiden hankinta- ja ostokustannuksia.