Pehmeän talon lämmittäminen ulkona

Monet puutalojen omistajat kohtaavat sen, että talvella 1. kerroksessa jäätyy lattian läpi. Eliminoida tämä ilmiö vain yhdellä tavalla - eristää puutalon perustukset erilleen. Perusta on eri materiaaleista pystytetty puutalo. Puuhuoneen perustan eristäminen riippuu rakennuksen tukirakenteen tyypistä. Talon pohjan eristäminen käyttämällä nykyaikaisia ​​eristemateriaaleja. Tässä artikkelissa esitetään erilaisia ​​malleja säätelevien perustusten eristysvaihtoehtoja.

Miksi sinun on lämmitettävä säätiö ulkona

Puuportaan perusta on tukirakenne, joka on suorassa kosketuksessa luonnollisen pohjan ja rakennuksen kanssa. Sen tukitoiminnon lisäksi säätiö suojaa koteloa maan kielteisiltä vaikutuksilta. On tärkeää, että puutalon pohja ei aiheuta vuotoja asunnosta.

Talon pohja altistuu jatkuvasti maaperän kosteuden tunkeutumisesta ja ympäristön lämpötilan muutoksista. Talvella rakenteen pohjan kosteus jäätyy ja tuhoaa tukiryhmän. Halkeillaan kylmä alkaa tunkeutua sisälle asumaan. Tämän seurauksena talossa talvella lattiat ovat aina kylmiä. Siksi on tarpeen järjestää puutalon pohjan eristys.

On mahdotonta lämmittää vanhaa pohjaa alhaalta, mutta sen seinät ovat täysin lämpöeristyksissä. Koska tukirakenteet voivat olla eri tyyppisiä, pohjan eristys ulkopuolelta toteutetaan eri tavoin.

Kellarieristyksen materiaalit

Lämmityksen säätö on tehtävä sen rakentamisen vaiheessa. Vaikka on olemassa olosuhteita, joissa huolimattomat rakentajat eivät huolehtineet siitä tuolloin. Ja nyt talon omistajien on lämmitettävä puuportaan pohja uudelleen.

Aika tulee, ja kodinomistajat ajattelevat, mitä lämmitintä valita. Erilaisten lämpöeristysmateriaalien joukosta on välttämätöntä valita kellarieristykseen soveltuvat materiaalit:

 • polystyreenivaahto;
 • polyuretaanivaahto;
 • laajennettu savi;
 • vaahtomuovi.

Kaikilla näillä materiaaleilla on alhainen lämmönjohtavuus ja korkea lämpötilakestävyys.

polystyreenituotteet

Tällä materiaalilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, kosteuden kestävyys ja herkkyys matalille lämpötiloille. Näiden ominaisuuksien ansiosta ekstrudoitu polystyreenivaahto on saavuttanut suurta suosiota puurakenteiden perustusten ulkoisena eristeenä. Laajennettu polystyreeni on kätevä tehdä eristysnauhan perustuksia ja sokkeloita.

Materiaalilla on hienojakoinen rakenne. Se syntyy korkean lämpötilan ja paineen vaikutuksesta polymeerirakeisiin hiilidioksidissa. Myynnissä eristys tulee muodossa levy materiaalia kutsutaan penoplex. Polystyreenin käyttöikä on noin 40 vuotta.

Polystyreeni-vaahtolevyvalmistajia kutsutaan usein penoplexiksi. Penoplex 50 mm paksu lämpöä suojaavien ominaisuuksien mukaan vastaa 75 mm vaahtomuovia ja 95 mm mineraalivillaa.

Video pohjan eristys penoplex:

Polyuretaanivaahto

Polymeeri ruiskutetaan kellari seinille käyttäen erikoislaitteita. Saadulla käsitellyllä pinnalla polyuretaanivaahto kasvaa voimakkaasti. Lämmöneristysominaisuuksiensa mukaan 50 mm: n polymeerikerros on samanlainen kuin levymäinen polystyreenilevy, jonka paksuus on 120 mm.

Pohjan lämmitys polyuretaanivaahdolla

Jäätynyt vaahto rakenteen pohjan seiniin muodostaa saumattoman tiheän pinnoitteen. Toisin kuin levylämmittimet, ruiskutettu ulkopinnoite ei vaadi saumojen lisätiivistämistä. Lisäksi polymeerillä on korkea tartunta ja "sauvat" melkein mille tahansa pinnalle.

Laajennettu savi

Laajennetut savimaitokset saadaan aikaan sytyttämällä savi-vaahteriliuosta. Laajennetulla savella on korkeat lämmöneristysominaisuudet. Tämä on yksi halvimmista lämmöneristysmateriaaleista.

Särmäyskerroksen ulkoseinien edessä ei salli puutalon pohjan jäädyttämistä edes Far Northin olosuhteissa. Ainoa materiaalin haittapuoli on sen alhainen saatavuus myyntiin.

Vaahtomuovi

Polyfoam on oleellisesti samaa polystyreeniä, jota ei ole kohdistettu puristamiseen (paineenkäsittely korkeassa lämpötilassa). Vaahtolevyjä käytetään talon pohjan ja kellarieristykseen. Jotta lämpöä ei pääse poistumaan puutalon pohjasta, käytä 40 - 120 mm: n paksuvaa vaahtoa.

Polymeerilevyjä on helppo käsitellä. Useimmiten ne kiinnittyvät bitumi-mastin kellariin. Polyfoam on kiinnitetty seinään tylliä - sieniä.

Polyfoam ja sen korkeat lämmöneristysominaisuudet ovat erittäin hauras materiaali, joten polystyreeniin päällystetyt perusseinät tarvitsevat viimeistelysuojapinnoitteen.

Puutavaran kellarinnan lämmittäminen

Useimmiten puutalot on rakennettu nauhoihin, pylväs- ja paalusäätiöihin. Kussakin tapauksessa on tarpeen kattaa talon pohja ja kellari eristämällä.

Strip-säätiö

Tällainen säätö voidaan tehdä monoliittiselta tai pystytetyksi betonielementtien avulla. Myös puun talon alla oleva tukinauha on tehty kiven tai kalkkikiven.

Tekniikka, miten eristää puutalon perustus käsilläsi, on seuraava:

 1. Puutalon ympärillä kaivetaan kaivetaan maaperän jäädyttämiseen.
 2. Säätiön seinät puhdistetaan jäljelle jäävästä maaperästä ja peitetään bitumimateriaalilla.
 3. Eristyslevyt asennetaan pystysuoraan pinnalle, poltin lämmittää bitumin vedeneristyskerroksen.
 4. Lämmittimen kiinnitys vahvistava metalli tai polymeerinen verkko.
 5. Kaikki pinnoitteet pohjustetaan, rappeutuvat ja rappeutuvat.
 6. Eristys asetetaan sokean alueen hiekkapohjaan.
 7. Sokea alue on betonoitu, asfaltti, keramiikka tai kivi.
Puuhuoneen nauhan perustuksen lämmittäminen

40-50 cm: n talon tukinauhan konkreettinen monoliitti ei tarvitse lämpenemistä. Tällaisen raudoitetun betoniryhmän fyysisellä ominaisuudella on riittävä lämmöneristysominaisuus.

Pilarin perusta

Itse asiassa ei ole järkevää eristää itse sarakepohjaa. Tärkein lämpövuoto esiintyy puutalon pohjan ja maan välisen tilan läpi. Ilmamassojen jatkuva liikkuminen maan alla luo lämmön ulosvirtauksen rakennuksen alemman päällekkäisyydestä.

Tämän kielteisen ilmiön estämiseksi maanalaisen ulomman kehä on suljettu pystysuorilla esteillä. Aidat voidaan valmistaa monista materiaaleista: puulevyistä betonilaattoihin. Kiinnitä kellariin sivuraide (ohutlevy tai polymeeripaneelit). Sides suorittaa puhtaan sulkemistoiminnon.

Suljetun tilan takia vedokset pysähtyvät ja maanalaisen ilman lämpötila vakautuu positiivisella alueella ja tämä johtaa lopulta puutalon tehokkaaseen eristämiseen.

Aita-pohja on pystytetty tiilestä, kivikivestä tai muusta muurausmateriaalista. On tärkeää, että aita ei liity kiinteästi sarakkeen tukiin. Erilaisten geologisten liikkeiden vuoksi pylväät voivat siirtää aidan asettamista. Kellarin seinä voi tässä tapauksessa murtautua ja romahtaa.

Pohjalla oleva ilmatiiviisti suljettu tila voi lisätä ilman kosteutta. Tämä puolestaan ​​luo suotuisan ympäristön sienten ja homeiden esiintymiselle. Jotta maanalainen ilma ei pysähtyisi, on välttämätöntä, että kellarissa aitauksessa on ilmakanavia - pienet aukot, jotka tarjoavat luonnollisen tuuletuksen maanalaiselle.

Luotettavuuden lisäämiseksi talon pohjan eristys on suojattavan polyuretaanivaahdon ruiskupinnan sisäpintaan.

Pile-pohja

Puuportaan paalusuojan eristysperiaate on sama kuin edellisessä tapauksessa. Penkillä sijaitsevalla talolla on myös avoin maanalainen, joka on suljettava ulkoisesta ympäristöstä.

Puutalot leanevat sekä puuta, että vahvistetusta betonista ja ruuvipinoista. Talon kellarikerroksen eristämiseen paalupohjalla käytetään useimmin puiset kilvet, polymeeri tai metalliset sivuraide.

Ominaisuudet eristyspohjasta

Pinnoituseristyksen menetelmä laajennetulla savella on omat ominaisuutensa. Koska levyn eristyksestä poiketen laajennettu savi on irtotavarana, ne tekevät niin:

 • puutalon ympärillä oleva kaivanto tehdään leveydeltään 20-30 cm; Jokavuoren syvyys on hieman maaperän jäädyttämisen alapuolella;
 • 10 cm: n paksu hiekka kaadetaan kaivannon pohjalle; tee sitten kerroksesta murskattua kiveä tai soraa, jonka paksuus on sama;
 • kaivannon ulkokehän varrella on kattotuotteita, jotka on kiinnitetty seiniin;
 • valuma täytetään laajennetulla savella; rakeet nukkuvat 30-40 cm kerroksissa; kukin kerros tiivistetään;
 • eristyskansi sementtipohjasta;
 • päällystetään seinän paksuus puolikerroksessa; muuraus tehdään rakennuksen pohjan korkeuteen;
 • kolmen riviä tiiliä he asettavat metalliristikon, joka sitoo talon muuraus ja kellari;
 • muurauksen ja jalustan välinen tila täytetään laajennetulla savella;
 • muurauksen päällä järjestää sementtilaastin päällyste; kytkin on peitetty galvanoidulla levyllä.
Plinth eriste slaydite

Jos rakennuksen tukirakenteiden lämpöeristeen kanssa ei samanaikaisesti rakenneta katon eristämistä, säätiön lämpöeristys ei tuota toivottua tulosta. Lämpö nousee, asunton lattiat ja seinät jäävät kylmiksi kuten aiemmin.

Puuportaan pohja on eristettävä, koska asuntotilojen kylmä on yrittänyt poistaa talon lämmitysjärjestelmän kuormituksella ja tämä muuttuu kohtuuttomiksi kustannuksiksi kodin lämmittämiseksi. Tässä suhteessa on parempi lämmittää säätiö kerran ja asua monissa talveissa lämpimässä talossa ilman tarpeettomia kuluja talon lämmittämiseen.

Pehmeän talon lämmittäminen ulkona

Talon perustuksen lämmittämiseen kuuluu useita toimintoja: se ei ainoastaan ​​estä lämmön kulkeutumista talon pohjan läpi ja vähentää lämmityskustannuksia, vaan toimii myös vedenpitävänä ja suojaa pohjaa maaperän pakkasvastuksesta. Ilman talon lämpöeristystä talon pohjakerroksessa se on kylmä ja kostea. Harjoitus osoittaa, että puutalon pohjan lämpeneminen ulkopuolelta ratkaisee kaikki nämä ongelmat. Se on paljon tehokkaampi kuin lämpeneminen vain sisäpuolelta. Joissakin tapauksissa säätiön lämpöeristys tehdään sekä sisästä että ulkopuolelta.

Miksi on parempi lämmittää säätiö ulkona

Asiantuntijat uskovat, että tämä vaihtoehto on parempi useista syistä.

Pohjan lämmittäminen sisäpuolelta on suositeltavaa tehdä vain tukikohdan hyvällä tuuletuksella. Muuten kellarissa kosteus kasvaa, lisäksi sisäkerroksen eristys siirtää kastepisteen, minkä vuoksi koko kanta joutuu kosteuden ja kylmän vaikutuksen alaiseksi. Tämä vähentää käyttöikää ja johtaa nopeaan tuhoutumiseen.

Puutalot sijoitetaan tavallisesti pylväs-, paalu- tai nauhateollisuuteen. Nämä lajit eroavat rakenteestaan, ja siksi niiden eristys tehdään eri tavoin.

Suulakepuristettua polystyreeniä (EPS) käytetään kaikentyyppisen pohjan lämmöneristykseen. Se on kestävä, sillä on pitkä käyttöikä, ei aiheuta myrkyllisiä aineita, kestää puristuskuormia, ei anna veden päästä, se ei käynnistä homeen eikä sammaleita. Se on helppokäyttöinen, se kiinnitetään säätiöön erityisellä liimalla tai sateenvarjoilla, penoplex-levyillä on kätevä yhteys toisiinsa.

Strip-säätiö

Ensin kaivaa kaivanto pohjan pohjalle. Sen leveys on 80-100 cm, koska myös sokean alueen eristys suoritetaan samanaikaisesti. Jos pohja on uppoasennettua tyyppiä, niin ensimmäinen 40 cm syvä kaivanto on kaivettu sokean alueen leveydelle ja sitten säästääksesi tehoa, voit tehdä sen 50 cm leveäksi.

Jos talo rakennettiin jonkin aikaa sitten, betoni voi haljeta. Ne peittyvät sementin seoksella, jossa on rakennusliimaa, jos halkeamat ovat pieniä. Suuremmat vauriot on suljettu sementtilaastilla.

Seuraava vaihe on vedeneristys. Tätä varten perustuksen nauhan pinta peitetään bitumimateriaalilla, johon liima on suljettu kateaine. Levyt liimataan päällekkäin, saumat lisätään pinnoitteella mastiksellä. Käytetään myös nykyaikaisempia rullamateriaaleja, kuten itseliimautuvaa rullan vedeneristys.

Tämän jälkeen liimaa eristys. Vaikka penoplex on usein kiinnitetty napaleihin, on parempi mieluummin liima tai nestemäiset kynnet - ne eivät riko arkin koskemattomuutta. Miten eristää teipin pohja polystyreeni vaahdolla, katso video:

Liitokset arkkien zapenyvayut nestemäistä vaahtoa.

Eristeen asentamisen jälkeen liimataan geotekstiilit. Se vähentää maaperän vaikutusta lämmöneristyskerrokseen.

Seuraava haava nukahtaa sokean alueen tasolle. Jalkakäytävän alla kaadetaan hiekkaa ja hienoa murskattua kiveä, jonka kerros on 0,15-0,2 m, tyyny on varovasti tamped. Tämä kerros suojaa sokean alueen maaperän liikkumisesta aiheutuvilta kuormilta. Ylhäältä laittaa kerros tiheä eristys. Sama penoplex sopii myös sen vastustuskyvyn puristuskuormituksiin. Betoni kaadetaan ylhäältä, lisäksi sitä voidaan vahvistaa verkolla.

Pile-pohja

Kuinka eristää puutalon perustukset jalustalle? Pallolle ja pylväspohjalle ne rakentavat paalin - jäljitelmä pohjaan, joka sulkee tilaa paalujen väliin. Jo se vähentää jonkin verran lämpöhäviötä. Tehokas lämpöeristys paalusäätiölle tarvitset:

 • tee pohja
 • eristää sen sisäpuolelta ja ulkopuolelta
 • lämmittää lattiaa.

Voit rakentaa ohuen tiiliseinän ympäryksen ympärille, ja voit käyttää pohjalaatikoita, jotka on asennettu kanteen. Jos valitaan vaihtoehto, jossa on tiiliseinä, on tarpeen täyttää 20 cm paksuinen betoniraina, johon seinämä rakennetaan. Ei ole tarpeen käyttää keraamisia tiiliä, voit ottaa vaahtolohkoja tai vaahtolaseja.

Paneelien tai levyjen kiinnittämiseen ne tekevät laatikon metalliprofiilista tai puupalkkeista. Esimerkiksi DSP: itä voidaan käyttää pinnoitteena. On jo lämmitetyt julkisivupaneelit, jotka suorittavat koristeellinen ja eristystoiminto.

Alhaalla kaivetaan kaivamaa, jossa kaadetaan hiekkakerros (2-3 cm), savirauta sijoitetaan siihen, ja kaivanto kaadetaan kaivannon päälle siten, ettei maaperän ja ihon välissä ole kuilua.

Video näyttää laitteen ja eristyksen väärä lattia:

Paalun säätiön lämmittäminen

 • polystyreenivaahto
 • vaahtomuovi
 • vaahdotettu lasi lohkoissa
 • nestemäinen penoisoli (karbamidi-vaahto).

Useimmiten käytetään kahta ensimmäistä vaihtoehtoa. Vaahtolasi on yksityiselle talolle liian kallis ja nestemäinen penoisoli vaatii erikoislaitteita tai asiantuntijoiden työtä, mikä on myös kallista. Omalla kädellä on helpompi lämmittää säätiötä puutalolla, jossa on vaahtomuovia tai polystyreeniä ulkona. Tärkeintä on, että materiaali ei absorboi vettä, joten mineraalivilla ei sovi tähän. Ne liimaavat vaahtoa liima-vaahtoon, luotettavuutta varten, voit käyttää muita puisia nauhoja, jotka on kiinnitetty ruuveilla laatikkoon vaahdon läpi.

On mahdollista lämmittää paalun perustan polyfoam tai EPS ulkopuolella tai sisällä. Jos tämä tehdään ulkopuolelta, eristys on kiinnitetty ennen viimeistelyn tekemistä. Jos viimeistely on jo kiinnitetty alustaan, esim. Jos se on etupaneeli tai DSP-levy, eristys on asennettu sisältä.

Lattianeristys

Lattian lämmittelyä varten puutalossa pile-pohjalla käytetään yleensä mineraalivillaa, basaltivillaa, polystyreenivaahtoa, vaahtomuovia, nestemäistä eristystä.

Eristys tehdään rakennusprosessin ja laitteen lattian aikana seuraavasti:

 1. Tee karkea lattia, josta eristys on.
 2. Laita ensin laatikko höyrysulku ja tuulenpitävä kerros.
 3. Sitten laittaa eristys.
 4. Aseta höyrysulku ja vedeneristys päälle.
 5. Tämän jälkeen valmistetaan viimeistely lattia.

Mineraalivillan kerroksen tulee olla vähintään 10 cm. Jos puuvillaa on tarpeen asettaa kahteen tai useampaan kerrokseen, se on tehtävä ruutupiirroksessa (jotta saumat eivät sovi yhteen). Video näyttää talon lattian eristyksen paalupohjalla.

Vedeneristykseen voit käyttää asfalttia, polyeteeniä, isospania, tuulen kosteutta suojaavaa kalvoa. Polyeteeni on halvin vaihtoehto, mutta se ei ole paras.

Pylväskannen lämmitys eroaa hieman paalun eristyksestä, käytetään samoja materiaaleja ja menetelmiä.

johtopäätös

Lämmityksen säätiö ei ainoastaan ​​pidä lämmintä ja vähentää lämmityskustannuksia, vaan myös suojaa säätä, tekee siitä kestävyyttä, tekee vedenpitävyyttä ja estää kosteuden talossa. Puutalot valmistetaan tavallisesti nauhalla tai pile-pohjalla, joka riittää yksinkertaisesti eristämään omalla kädelläsi.

Puutalon kellarin lämmitys: menetelmät, maadoitus, eristys, laajentunut savi, vaahtomuovi, mineraalivilla, polyuretaani

Kuten tiedetään, puusta valmistetuilla taloilla on erinomaiset eristysominaisuudet, joiden rakenne on pieni. Tämän vuoksi kerrostaloja ei ole tehty massiivisiksi ja paksuiksi, koska tämä ei ole välttämätöntä.

Mutta tässä suhteessa on joitain ongelmia: ohut säätiö jäätyy liikaa talvella, mikä aiheuttaa kosteutta talossa ja suuria lämpöhäviöitä. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa pohjan lämmittämiseen. Menettely ei ole kovin monimutkainen, mutta sen edut ovat epäilemättä.

Valokuvassa - lämmitetty ja leikattu pohja suojaa taloa, mutta myös parantaa ulkonäköä.

Tärkeimmät lämmöneristysmallit

Puutavaran kellarikerroksen eristämisen huomioon ottaminen olisi aloitettava yksinkertaisimmilla menetelmillä. Listataan tärkeimmät työtyypit ja päätät, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten.

vuodevaatteet maahan

Tätä menetelmää käyttävät esi-isämme. Se on melko yksinkertainen ja vaatimaton, maa kaadetaan pohjan ympärillä, tässä työ päättyy. On syytä huomata, että parhaan vaikutuksen vuoksi sinun on täytettävä koko tukikohta, eikä se näytä kovin hyvältä varsinkin nykyaikaisten rakennusten yhteydessä.

On huomattava, että vaikka tällaisella tekniikalla on lähes nolla hinta, tehokkuus jättää paljon toivomisen varaa. Siksi tämän menetelmän harkitseminen ratkaisuna ei ole sen arvoista. Sitä voidaan käyttää paitsi väliaikaisena vaihtoehtona.

Lämpöeristys heikentää heikosti jäätymisongelmaa.

Lämmitin laajennetulla savella

Tätä menetelmää käytettiin laajalti ennen nykyisten eristysmateriaalien syntymistä, mutta joskus sitä käytetään nyt.

Sen ydin on seuraava:

 • Aluksi maaperä poistetaan pohjan pohjalle. Kaistaleen leveys hyvästä eristyksestä on 50 cm.
 • Seuraavaksi tarkista pohjan pinta, jos on vaurioita ja halkeamia, ne on suljettava liuoksella.
 • Tämän jälkeen on tarpeen vedenpitävä kellarijalusta käyttämällä pinnoitusmenetelmää tai valssattuja materiaaleja.
 • Lisäksi kaivanto on täynnä laajennettua savea ja sokea betonialue asetetaan päälle. Se suojaa eristystä kosteudelta.

Tällä menetelmällä voit suojata pohjan jäädyttämällä, mutta se sopii paremmin maanpinnan alla olevalle laitteelle. Siksi pidämme enemmän käytännöllisiä lämmöneristysmenetelmiä.

Suunnittele oikea eristys laajennetulla savi

Lämpöeristysvaahto ja ekstrudoitu polystyreenivaahto

Voimme sanoa, että tämä on tavallisin puutalon talon lämmöneristystapa.

Tällä materiaaliryhmällä on useita etuja:

 • Erittäin kevyt materiaali, joka tarjoaa helppokäyttöisyyden ja kuljetuksen.
 • Eristys ei käytännössä absorboi kosteutta (erityisesti suulakepuristettua materiaalia), mikä on erittäin tärkeää pohjan lämmittäessä.
 • Laaja paksuus, voit helposti valita oikean vaihtoehdon.

Epäonnistuminen voi johtua materiaalin syttymiskyvystä, mutta nykyaikaiset valmistajat voivat tarjota muunnelman, jossa on palonestoaineen lisäaine, se on hieman kalliimpi, mutta sen palonkestävyys on paljon suurempi.

Vihje! Suulakepuristettu eristys pitää lämpöä paremmin, joten sen kerros voi olla ohuempi kuin vaahtomuovilla. Tämä voi olla erittäin tärkeä joissakin tapauksissa, kun liian paksu sokkeli on ei-toivottu.

Vaahtoeristys on yksinkertaista ja helppoa.

Työn ominaisuudet:

 • Ennen aloittamista pinnan on puhdistettava likaa ja tarkistettava eheys. Jos ongelmia ilmenee, ne on korjattava.
 • Tämän jälkeen on tehtävä vesitiiviys sovittamalla koostumus tai rulla materiaalit.
 • Materiaali on kiinnitetty erityisellä liimalla, luotettavuuden vuoksi jotkut kehittäjät käyttävät erityisiä lämpöeristeen kiinnikkeitä.
 • Lämmittimen ollessa kosketuksessa palavien mallien kanssa ne on erotettava eristävällä kivivillalla.

Äskettäin ekstrudoitua polystyreenivaahtoa käytetään yhä enemmän, se on paljon tehokkaampi kuin vaahtomuovi useista syistä:

 • Materiaali on paljon tiheämpi ja kestävämpi kuin muotoutuminen - se ei häipy ajan mittaan.
 • Sen lämmönjohtavuus on puolitoista kertaa matalampi kuin vaahdon, eli 10 cm eristyskerros on samanlainen kuin 15 cm vaahtoa.
 • Levyt on varustettu urilla, jotka parantavat merkittävästi käytettävyyttä ja vähentävät lämpöhäviötä päittäisliitosten avulla.

On syytä huomata, että lämpöä kellarissa jalusta omalla kädellä, tämä tyyppi on turvallisempaa ja kätevämpää, mutta sen hinta on hieman suurempi. Joka tapauksessa sinun ei pidä säästää omaan kotiisi.

Ekstrudoitu polystyreeni eroaa paitsi väristä, myös rakenteesta ja ominaisuuksista.

Lämminvesivienti ja kivivilla

Tätä vaihtoehtoa käytetään myös laajalti kellarin eristämiseen. Minvat on luonnollinen materiaali, joka on vaaraton terveydelle. Lisäksi tämä eristys ei pala eikä jyrsijöitä vaurioidu, mikä on myös tärkeää.

Ohjeet tämäntyyppisen eristeen asentamiseksi eivät eroa edellä olevasta luvusta. Kaikki toiminnot ovat samankaltaisia ​​kuin vaahdon kanssa tehdyt työt. Ainoa varoitus - eristys on paljon raskaampaa, ja sen kiinnitykseen on kiinnitettävä enemmän huomiota.

Mineraalivilla soveltuu erityisen hyvin suurille sokkeloille.

Polyuretaani ruiskutus

Uusin tähänastinen menetelmä, joka on kuitenkin jo kerännyt paljon myönteisintä palautetta kehittäjiltä monien myönteisten tekijöiden vuoksi:

 • Saumojen puuttuminen, riippumatta pohjan ja sen ominaisuuksien muodoista - aine täyttää kaikki ontelot ja muodostaa monoliittisen tasaisen pinnan.
 • Erinomainen tarttuvuus lähes kaikkiin materiaaleihin, pinta ei tarvitse erityistä valmistelua, riittää puhdistaa lika.
 • Materiaalilla on suuri palonkestävyys. Se ei aiheuta mätää, hometta ja ei pelkää tuholaisia ​​ja jyrsijöitä.
 • Ympäristöystävällisyys ja terveydelle haitallinen puute ovat myös tärkeä tekijä niin monille kehittäjille.
 • Tuloksena olevan pinnan ei tarvitse olla vesitiivis, sillä sillä on erinomaiset vettä hylkivä ominaisuudet.
 • Erinomaiset materiaaliominaisuudet lämpöeristeenä, tänään se on yksi parhaista lämmittimistä.

Vihje! Polyuretaanivaahto on erityisen hyvä ohuille kylmäperustaille sen korkeiden ominaisuuksien ansiosta, on myös tärkeää, että se sopii täydellisesti jopa epätasaisimpiin pintoihin.

Polyuretaanivaahto ruiskutus - erinomainen lämmöneristin pohjallasi

Materiaalin haitat johtuvat korkeista kustannuksista, mutta jos se on korreloitu materiaalin laadun kanssa, hinta on täysin perusteltu. On myös syytä panna merkille itsenäisen sovelluksen mahdottomuus - tähän tarvitaan erikoislaitteita. Toinen tekijä - materiaali ei siedä auringon ultraviolettisäteilyä, joten se on suljettava millä tahansa viimeistelyaineella.

johtopäätös

Yhden tai toisen lämmitysvaihtoehdon valinta riippuu mieltymyksistäsi ja taloudellisista mahdollisuuksista. On huomattava, että kellarikerroksen erinomainen eristys tekee kotisi paljon lämpimämmäksi (ks. Myös artikkeli "Umpipohjainen lattiapäällyste - erinomainen ratkaisu mihin tahansa kotiin"). Tämän artikkelin video näyttää elävästi puun talon kellarihöyryn ominaisuuksia.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Lämmityksen tulee olla kattava, ja jos seinien eristys on suoritettu, on mahdotonta jättää huomiotta kattojärjestelmä ja säätö. Yksi haavoittuvimmista alueista on talon kellariosa, jonka kautta jopa 20% lämpöstä menee. Kellari voidaan suojata kosteudelta ja jäätymiseltä sekä rakennusvaiheessa että rakennuksen käytön aikana. Pääasiassa on valita oikeat materiaalit tähän.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Vaatimukset kellarin eristämiseksi

Jalusta on osa pohjaa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Alhaalta se koskettaa jatkuvasti kosteaa ja jäädytettyä maata, ja sivuseinät altistuvat sademäärälle ja terävät lämpötilan muutokset. Kaikki tämä johtaa sisätilojen lämmittämisen, kosteuden ja homeen ulkonäön lisääntymiseen sekä kotitalouden mukavuuteen. Lisäksi materiaaleista, joista pohja on pystytetty, kuluu enemmän, seinämiin muodostuu halkeamia ja halkeamia, eikä ole mitään tekemistä ilman suuria korjauksia.

Tyypillinen esimerkki eristämättömän kellarin tuhoutumisesta

Kun kellarissa lämmitetään, kylmäsillat ovat päällekkäin, ulkoseinät suojaavat sekä vettä että jäätymistä, mutta myös mekaanisista vaurioista, rakenne kestää kauemmin ja ei vaadi korjausta.

On tärkeää, että pohja lämmitetään kunnolla.

Tämä on kuitenkin vain siinä tapauksessa, että lämmittimet täyttävät kaikki seuraavat vaatimukset:

 • minimi lämpöjohtavuus;
 • nolla veden imeytyminen;
 • korkea puristuslujuus;
 • vastustuskyky mikro-organismeille.

Ei viimeinen, ja kestävyys eristys, koska koska kauemmin materiaalin käyttöikä, sitä harvemmin se joutuu muuttamaan ja korjaamaan pohjan. Mitä tulee eristyksen koostumukseen, etenkin sen ympäristönsuojeluun, ei ole tiukkoja vaatimuksia, koska materiaali on rakennuksen ulkopuolella, vedeneristyskerrosten ja koristepinnoitteiden välissä.

Taulukko eristeen käytön tehokkuudesta

Eristyksen ja erilaisten materiaalien vertailu

Eristeen valinta kellariin

Suurten nykyaikaisten eristeiden joukosta edellä mainitut vaatimukset täyttyvät vain laatikoilla ja ruiskutetuilla materiaaleilla, jotka perustuvat polymeerimateriaaleihin. Harkitse niiden ominaisuuksia tarkemmin.

Laajennettu polystyreenivaahto

Polystyreeni vaahtoa (vaahtoa) käytetään lämmittimenä pitkään eikä silti luovu asentoistaan. Se säilyttää täydellisesti lämpöä, ei kerää kosteutta, on helppo leikata ja sillä on pieni paino, joka mahdollistaa asennuksen ilman erityisiä ponnistuksia. Lisäksi vaahdolla on alhaisimpia kustannuksia muiden polymeeristen eristeiden joukossa, ja tämä on voimakas argumentti sen hyväksi eristettäessä suuria alueita tai rajoitetulle talousarviolle.

Basement foam insulation

Jalkojen eristämiseksi sinun on valittava vaahtomuoviluokka PSB-C 25 tai PSB-C 35, jolle on ominaista lisääntynyt tiheys ja mekaanisten kuormitusten kestävyys. Levyjen paksuus vaihtelee 20-100 mm: n välillä ja ilmasto-olosuhteista riippuen eristys voidaan sijoittaa 1 tai 2 kerrokseen. Materiaali kestää lämpötila-eroja -60 ° C: sta + 80 ° C: een muuttamatta sen ominaisuuksia, joten se ei pelkää kovimmilla pakkasilla ja kesän lämpöllä. Elinkaari on keskimäärin 25 vuotta, ja lämpöä eristävän piirakenteen laadukas järjestely on 10 vuotta enemmän.

Kaikista eduista huolimatta vaahdolla on myös haittoja: sillä on pieni taivutuslujuus, eli se on melko hauras ja jyrsijöiden vaurioituminen usein.

Hiiret polttivat eristystä

Lisäksi, kun ei ole vedeneristyskykyä, kosteus tunkeutuu materiaalin ylempiin kerroksiin ja jäätyy, aiheuttaa levyn murenemisen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

EPPS eroaa tiheämmässä rakenteessa kuin polyfoamissa ja sen solujen koko ei ole yli 1 mm. Tämä aiheuttaa lähes veden imeytymisen ja suuremman mekaanisen lujuuden. Puristetusta polystyreenistä on myös resistenttejä kemiallisille hyökkäyksille, mikro-organismeille, kutistumisen muodonmuutokselle. Tämän eristyksen alhaisen höyryn läpäisevyyden vuoksi sitä ei suositella käytettäviksi puupinnoilla, mutta se on ihanteellinen sorkojen lämpöeristykseen.

EPPS on suuri kysyntä, suosituimpia ovat inspiraattorit tuotemerkit Penoplex, TechnoNIKOL XPS, Styrofoam, TEPLEX, URSA XPS. Ne on valmistettu erilaisista paksuuksista ja tiheyksiköistä, vakiokoot - 1200x600 mm ja 2400x600 mm. Materiaali kestää lämpötiloja -50 - + 75 ° C ilman suorituskyvyn menetystä, on helppo koota ja palvelee noin 50 vuotta edellyttäen, että asennustekniikkaa noudatetaan.

TechnoNICOL-ekstrudoitu polystyreenivaahto

Ursa XPS lämpöeristys

Haittoihin kuuluu eristeen syttyvyys - lähes kaikilla EPPS-merkillä on syttymisluokka G3 ja G4. Sulatettaessa materiaali päästää myrkyllisiä aineita.

Toinen haitta on korkeat kustannukset. Kuitenkin asianmukaisesti suoritettu eristys maksaa nopeasti kaikki kustannukset lämmityskauden alkaessa.

Spray-eristys

PPU: n sähkön lämmittäminen

Polyuretaanivaahto on samaan aikaan lämmin, zvuko ja talon vedenpitävä. Se sopii erinomaisesti rakennuksen kaikkien osien eristämiseen katolta pohjaan ja sillä on erinomainen tartunta kaikentyyppisiin perustuksiin. Sen tärkein etu on saumojen puuttuminen, koska ruiskutuksen aikana muodostuu jatkuva pinnoite, vahva ja kestävä.

Saumaton eristyspohja

Eristysprosessi vie hyvin vähän aikaa, materiaali kovettuu sekunneissa ja voit heti aloittaa sen.

Ainoa vaikeus on se, että eristeen soveltamiseen tarvitaan erityistä asennusta ja taitoja työskennellä sen kanssa. Asiantuntijapalvelut sekä asunnon vuokraus ovat kalliita, mutta jos otat huomioon tällaisen eristyksen kestävyyden, on vielä hyötyä. 50 mm paksuisen polyuretaanivaahdon tiheys 36 kg / m3 korvaa EPS-kerroksen 120 mm paksu ja se on palvellut vähintään 50 vuotta.

Pohjan ja soclen ulkoinen lämpeneminen

Video - Basement polyuretaani vaahto eristys

Itse valmistettu eristys

Kellariosan lämmittäminen on helppo tehdä itse, tärkeintä on noudattaa tiukasti tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä on säätiön laadun valmistelu. Jos talo on uusi, kellari ja sokea alue ovat kunnossa, niin työprosessi ei kestä paljon aikaa, mikä ei tapahdu vanhojen rakennusten kanssa.

Talon julkisivu ennen eristystä ja viimeistelyä. Kuvassa pohja ei tarvitse valmistelua

Cap lähikuva

Säätiön valmistelu

Aloita puhdistuspinnan puhdistus. Jos kellarista leikataan laatat tai julkisivupaneelit, päällyste on poistettava. Ne puhdistavat vanhan kipin, koputtavat ulkonemat, kuivatun liuoksen, käsittele perusteellisesti pohjaa jäykällä harjalla.

Kuvassa vanhan kipin käsinpoisto

Tiilipenkissä on varovasti selvitettävä saumat, jotta palaset voidaan paljastaa.

Sekoittuva laasti on puhdistettava.

Seuraavaksi tarkasta huolellisesti pohja, kiristä halkeamia ja käsittele sienten aiheuttamaa aluetta erityisillä keinoilla.

Halkeamat on puhdistettava ja korjata ennen korjausta.

Jos sokea alue on vanha, peitetty syvällä halkeamilla, se on myös poistettava kokonaan, muuten kellari ei saa kuumentua laadullisesti. Lisäksi kehä Kotelo poistettiin maakerros noin puoli leveys ja syvyys 10-15 cm. Jos sokea alue hyvässä kunnossa ja tarttuu seinään, se on tarpeeksi puhdas harjalla yhteinen koko pituudelta, pöly ja lika.

Levyjen tiukkaan istuvuuteen pohjaan pohjaosan seinien tulisi olla mahdollisimman sileät. Jos eroja on yli 10 mm, pinta on tasoitettava kipinöinnillä. Tätä varten voit käyttää tavallista sementti-hiekkalaatikkoa, mutta on parempi ostaa kuiva seos sementtipohjasta.

Hiekka-sementtiseos kipsiin

Tehdasvalmisteet ovat kalliimpia, mutta ne eivät kutistu ja vastustavat kielteisiä vaikutuksia. Kipsi levitetään haaraan seinälle ja levitetään tasaisesti pinnalle ohuella kerroksella.

Korjauslaastin käyttö

Kuivumisen jälkeen seinät on raastettu smash-kangalla, joka on poistettu ja päällystetty vedenpitävällä alukkeella, jossa on kvartsi-täyteaine.

Työkalut ja materiaalit työhön

Eristys tarvitset:

 • EPPS-levyt, esimerkiksi Penoplex;

Laske eristyksen määrä on hyvin yksinkertainen: sinun on mitattava pohjan kehän pituus kerrottuna korkeudella ja jaettava yhdellä levyllä vaahtomuovia. Materiaali on hankittava pienellä marginaalilla, koska se välttämättä edellyttää telojen leikkaamista telakoituna. Samalla tavalla lasketaan vahvistusverkon määrä, mikä on välttämätöntä eristettäessä kipsiä.

Eristelevyjen asennus

Vaihe 1. Kokeile levyä pintaan tarvittaessa trimmaamalla. Eristeen alaosan on sijaittava sokean alueen betonialustalla tai tiukasti täytetyllä maaperällä, joka on peitetty hiekkakerroksella.

Vaihe 2. Ensimmäisen levyn liima-aineen takapuolella levitetään kiinteä linja kehän ympärillä ja keskellä.

Liimaeristys alkaa kulmasta: laita levy levyn pintaan, tasataan pystysuoraan, painetaan voimakkaasti koko alueelle.

Vaihe 3. Ota seuraava levy, aseta liima takapuolelle ja sivureunalle, kiinnitä pohjaan ja kiinnitä tiukasti ensimmäiseen levyyn. Jos liima tulee ulos liitoksesta, se on poistettava lastalla. Jäljelle jäävät levyt on kiinnitetty samalla tavalla, ohjaamalla niiden sijainnin tasoa.

Neuvoston. Jos etäisyys nurkasta ylittää hieman eristeen pituuden, on parasta kiinnittää viimeinen arkki riviin pohjan pohjan lähellä ja sulkea syntyvä aukko sopivan kokoisen osan avulla. Ei ole toivottavaa kiinnittää eristeitä kulmaosioihin lisääntyneiden tuulikuormien vuoksi.

Vaihe 4. Levyjen asentamisen jälkeen eristyksen ja seinän väliset erot sekä arkin liitokset on puhallettava asennussäiliön avulla. Kuivattua vaahtoa leikataan varovasti asennusvivulla, jotta eristys ei vahingoittuisi eikä levyjä siirrettäisi.

Vaihe 5. Kun liima kuivuu (tavallisesti se kestää 24-48 tuntia), eristys on kiinnitetty hampaiden avulla.

Tyynyreikäporaus

Toisin kuin maanalaisessa osassa, jossa maaperä painaa voimakkaasti alustaan, yläpuolella oleva osa altistuu jatkuvasti tuulelle ja mekaaniselle rasitukselle, ja lisäkiinnikkeet ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Kierteitä varten olevat reiät porataan kunkin levyn keskelle ja kulmissa syvemmälle seinään vähintään 40 mm. Sinun on työskenneltävä erittäin huolellisesti, sillä eristyksestä voi helposti vahingoittaa pora.

Terien asentaminen ja metallivarret

Levyjen väliset liitokset nauhoittivat asennusvaahtoa

Polyuretaanivaahto, jota käytettiin työn aikana

Rappaus tekniikka

Vaihe 1. Vaivaa kipsi-liimaliuos, laimennetaan kuiva seos vedellä valmistajan ohjeiden mukaan. On suositeltavaa sekoittaa sekoittimen kanssa alhaisella nopeudella, koska on vaikeampaa saavuttaa massan homogeenisuus manuaalisesti.

Vaihe 2. Aseta nurkki ruudukon kanssa eristeen yläreunaan, mittaa haluamasi pituus, katkaise ylimäärä. Seuraavaksi liuos pannaan laastilla, jossa on jatkuva nauha, nurkki on asetettu, muista hallita vaakatasoa. Kun kohdistat profiilin, sileä ristikko molemmilla puolilla, upottamalla se liuokseen. Ylimääräinen seos poistetaan lastalla. Samoin profiili kiinnitetään kulmiin - sisäinen ja ulkoinen.

Liimaa liimaus epps-lastalla

Liimaaminen verkkoon

Nurkkaan asennetaan ja liimataan pystysuoraan

Vaihe 3. Lujittava silmukka leikataan leveydelle siten, että se on pari senttimetriä suurempi kuin pohjan korkeus. Pituutta ei voi leikata palasiksi ja tasaisella tasolla kiinnittää koko kangas - kun rullan leveys on pieni, verkko pysyy hyvin. Niinpä pinnalle levitetään liimaliuos, se levitetään tasaisessa jatkuvassa kerroksessa, jonka paksuus on noin 10 mm, silmäkokoa levitetään siten, että yläreuna on 5-7 mm matalampi kuin eristeen reuna. Seuraavaksi lapa hellittää verkkoa ja syventää sitä liuokseen useilla millimetreillä.

Ristikko puristetaan levitetyn liiman päälle

Toinen liimakerros levitetään verkon päälle lastalla.

On tärkeää tarkkailla naapurikuvien päällekkäisyyksiä.

Vaihe 4. Päivänä, jolloin pinta on kuiva, kipsi kerros on raastettu smash-kangas, poistamalla pienet epäsäännöllisyydet, sagging ja jälkiä työkalua.

Tasoittaa kuivatut liimat ja poistavat lyöntiä

Sitten pinta poistetaan ja päällystetään vedenpitävällä alustalla 1 tai 2 kerroksessa.

Tämän jälkeen kaivettu kaivanto on peitetty hienolla sora - tai sora - alustalla. Seuraavassa vaiheessa on kellarikerroksen viimeistely: pinta voidaan laatoittaa laatat, keinotekoinen kivi, kivi, mosaiikkiväline näyttää hyvältä.

Koristeellinen viimeistely jalusta

Kuvassa kellari on peitetty koristeellisella kipsi SPS graniitti kipsi

Puutalon talon lämmitys. Haastattelu asiantuntijan kanssa

Kysymys asiantuntijalle: Mitkä ovat talon kellarikerroksen ominaispiirteet, tarkemmin puurakenteesta? Kellarin materiaali on yleensä erilainen kuin seinien järjestelyissä, ja lämpöhäviö on väistämätön risteyksessä.

Asiantuntijan vastaus, Sergei Stefanchikov

Puutaloiden lämpöeristykselle on ominaista korkealaatuiset indikaattorit. Seinärakenteen pieni paino (jos se on yksiportainen rakennus) ei ole tarvetta massiiviseen kellariin. Mutta yksi heikoista kohdista on säätiön ohut kerros jäädyttäminen kylmäkauden aikana. Tämä aiheuttaa suuria lämpöhäviöitä ja kosteuden ulkonäköä kellarissa. Ongelma ratkaistaan ​​eristämällä puutalon kellarikerros ulkona. Tämä ei ole niin vaikea tehdä, ja ne erottavat useita tehokkaita menetelmiä, jotka eroavat toisistaan ​​tehokkuudessa ja työn loppukustannuksissa.

vuodevaatteet maahan

Menetelmää on käytetty ja se tunnetaan pitkään, joten se on todistettu useiden sukupolvien kokemuksen perusteella. Työn tekeminen on helppoa: pohjan ympärille kaadetaan maapintakerros, mukaan lukien pohjan pystypinnat. Merkittävä haitta on rakenteen ulkonäkö. Toinen haitta on lämmön vähäinen vaikutus. On kuitenkin olemassa etuja.

Näitä ovat alhaiset työnkulut - nolla. Sinun ei tarvitse ostaa mitään, kutsua työntekijöitä. Kaikki on tehty käsin. Tämä vaihtoehto sopii tilapäiseksi ongelman ratkaisemiseksi.

Mineraalivillan tai kivivillan käyttö

Puuhuoneen kellarikerroksen eristämiseksi ulkopuolelta he käyttävät ostettua eristettä.

Minvat - palamaton materiaali, ympäristöystävällinen, eikä jyrsijöille ja hyönteisille altistu. Materiaali on melko raskasta, joten kiinnitä huomiota kiinnityksen luotettavuuteen.

 1. Työpinta puhdistuu saastumisesta ja pölystä.
 2. Tarkistetaan, onko säätö vankka: ei ole halkeamia, haketusta ja muita vikoja. Ennen eristyksen työtä ne on poistettava.
 3. Pohja on vesitiivis erityiskoostumuksella tai asennusvalssimateriaalilla.
 4. Sitten vedeneristyskomponentin päälle asennetaan mineraalivilla. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä liimoja, ja luotettavuutta täydentävät tekniikka tangoilla.
 5. Lämmöneristyksen pinta pinnoitetaan tai piilotetaan viimeistelyaineiden alle.

Vaahtosovellus

Tämä tuote on suosituin kellarin eristys. Kevyt vaahto on helppo kiinnittää ja kuljettaa kätevästi. Se ei absorboi vettä. Vaahtomuovi on laaja: valitse haluamasi paksuus ja kiinnitä se.

Miinuksista huomataan syttyvyys: kuumennettaessa vaahto sulaa. Myymälät myyvät vaihtoehtoja palonestoaineena. Ne ovat hieman kalliimpia, mutta tulenkestävämpiä.

Materiaali asennetaan samalla tekniikalla kuin mineraalivilla. Ainoa asia, joka on otettava huomioon on yhteys palavien materiaalien kanssa. Puun ja vaahdon väliin asetetaan kerros mineraalivillaa tai muuta tuotetta, joka estää tulen leviämisen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

Se on 1,5 kertaa parempi pitää lämpimänä, koska eristyskerros voi olla pienempi kuin vaahdon tapauksessa. Laajennettu polystyreeni on erittäin tiheää, kestää muodonmuutoksia eikä irtoaa. Asennuksen helpottamiseksi on erityisiä uria. Tämä vähentää lämpöhäviötä kerrosten yhdistämisen nivelissä. Haittoihin sisältyy korkeampi hinta, joka maksaa luotettavuutta ja mukavuutta työssään materiaalin kanssa.

Teokset tehdään analogisesti edellisen suunnitelman kanssa.

Eristys laajennetulla savella

Tämä menetelmä vähitellen menettää suosionsa, mutta sitä käytetään nyt.

 1. Maaperä avataan, kunnes pohjan pohja altistuu. Tarvitset vähintään 50 cm leveän hyvän lämmöneristeen.
 2. Halkeamat ja sirut on korjattu. Tee näin sementtilaasti ja odota, kunnes se kuivuu.
 3. Seuraavat ovat vedenpitäviä töitä.
 4. Kaivanto on täysin täynnä laajennettua savea. Kerroksen kerros on järjestetty kerroksen päälle eristyksen suojaamiseksi kosteudelta.

Polyuretaani ruiskutus

Uusin ruiskutustekniikka on yhä suosittu ammattilaisten rakentajien keskuudessa. Tähän on monia syitä.

Toisin kuin kerrosten asennus, ruiskutuksen aikana ei muodostu saumoja, minkä seurauksena niiden kautta tapahtuva lämpöhäviö vähenee. Pintakerros on yhtenäinen, sileä. Polyuretaanin korkea tarttuvuusominaisuudet mahdollistavat sen käytön eri pinnoille. Se ei kuitenkaan edellytä ennen puhdistusta, korjausta, vedeneristystä. Toinen lisä on tuotteen palonkestävyys ja sen vedenpuhtaus. Se ei roisku, ei kasva hometta eikä altistu tuholaisille. Polyuretaani on ympäristöystävällistä ja sitä voidaan käyttää asuintilojen eristämiseen.

Suurin haitta on korkeat kustannukset, mutta edellä mainitut edut kattavat tämän haitan kokonaisuudessaan. Suojakerroksen käyttäminen vaatii erikoislaitteita.

Lämpöeristeen valinta riippuu lopulta tuotteen erityisistä lähdetiedoista, ominaisuuksista ja vaatimuksista. Nämä menetelmät soveltuvat teippimaisen perustuksen eristämiseksi.

Miten lämmittää paalun perustan

Talo pihdeillä, jotka altistuvat vielä suuremmalle kuumuudelle.

Kellarin lämpöeristettä varten ne perustivat ensin uunin - sulkivat avotilan lattian alle. Tiilestä, vaahtolohkosta, vaahtolaseista valmistettu ohuen seinän, laatoitusmateriaalit (asennettu vaipalle) on pystytetty kehällä. Tiiliseinä tai lohko seinään on rakennettu 20 cm: n leveälle betoninauhalle. Lattian alle olevan tilan tiiviys ei ole välttämätöntä, jotta se hengittää. Voit tehdä tämän jättäen tuuletusaukot 15 cm leveäksi 4 sivua toisiaan vastapäätä. Levylaattainen laatikko, joka on tyydyttynyt metallilla tai puulla. Tulevaisuudessa ne varustavat kaivannon ja hiekkaa siellä (3 cm), laajennetaan savea ja ripottele se maan päälle kerroksittain.

Sitten muotoilu lämmitetään vastaavalla tekniikalla.

Talon kellarikerroksen lämmittäminen: laajennettu savi, vaahtomuovi ja polystyreenivaahto - eristeen hinnan analyysi

Talon perustan lämmittämiseen tarvitaan myös katto, katto ja seinät. Ilman pohjaseinämää, lämpöhäviö on 30-40%, mikä vähentää "ei" jäljellä olevaa eristystyötä. Samanaikaisesti on tarpeen lämmittää paitsi sisäpuolelta myös ulkopuolelta. Kuinka tehdä talon kellarikerroksen oikea eristys ja mitä materiaaleja tähän käyttötarkoitukseen löytyy lukemalla tämän artikkelin.

Miksi lämmin säätiö

Puutalo ei pidä ylimääräistä kosteutta ja imee sitä hyvin. Kellarikerroksen asianmukaisen asennuksen avulla kondensaatiota voidaan välttää talvikaudella. Vanhempamme käyttivät saviä ja olkia eristeenä. Nykyaikaiset materiaalit ovat moninaisia ​​ja voivat minimoida energiankulutuksen viimeistelyn aikana. Milloin minun täytyy lopettaa jalusta ulkona? On monia vastauksia:

 1. Kellarin lämmitys on välttämätöntä, jos puutalot ovat kylmiä ja kellarissa käytetään vihannesten aihioita.
 2. Säätiö jäädyttää talven läpi.
 3. Seinien ja katon lämpenemisen jälkeen talossa vedetään.
 4. Kosteus edellä olevissa tiloissa.
 5. Pohjavesi sijaitsee lähellä puutalon pohjaa.

On sisäinen ja ulkoinen eristys. On väärä mielipide, että jos kellari ei ole lämmitetty, ei ole mitään järkeä eristää jalusta ulkopuolelta. Asennuksen ollessa kunnossa lämpötila eristetyssä kellarissa on edelleen nollan yläpuolella. Alustan oikea eristäminen ulkopuolelta estää kielteisiä ympäristövaikutuksia:

 1. Maaperän turvotus kylmänä.
 2. Jatkuva veden tunkeutuminen.
 3. Pakastaminen.

Estämällä ne, voit suojata puutalon kellarissa halkeilua ja ikääntymistä. Mutta jos teet vain kellarin pintaa lämpöeristystä lämmittämättä säätä lämpötilan erojen vuoksi, pohja voi halkeilla ja turvota. Sen vuoksi on suositeltavaa eristää paitsi yläpuolinen osa, myös perustuslaite.

Kellarieristyksen materiaalit

Puuportaan kellarissa on useita moderneja ja perinteisiä materiaaleja: vaahtomuovi, mineraalivilla, laajennettu savi, ekosooli, polystyreenivaahto jne. Jokaisella on useita etuja ja haittoja sekä erilaista asennustekniikkaa. Mutta asiantuntijat suosittelevat eristeen käyttöä vähäisellä veden imeytymisellä, koska pohja koskettaa maaperää. Näihin kuuluvat kaikki vaahtopolystyreenivaahtomuovi, polyuretaanivaahto ja vaahto. Vain hyvä vakiintunut perinteinen savi. Analysoimme näiden lämmittimien laatuominaisuudet taulukon muodossa:

Puuhuoneen lämmittäminen - muotin ja materiaalin valinta

Puuportaan seinien rakentaminen ja niiden asettaminen katon alle, sen omistaja ensin aloittaa rakennustyönsä rakenteiden eristämisen. Tämä tehdään yleensä viimeistelytyötä varten ja uuden asunnon mahdollisimman pian.

Mutta pian sen jälkeen, kun uuteen taloon päästy, omistaja huomaa, että sen eristämistoimenpiteet eivät anna haluttua vaikutusta - lattiat ovat kylmiä ja muutamien mädäntymisen jälkeen alkaa talon, sienen ja homeen alku, joka on hyvin vaikea taistella.

Tällaisissa tapauksissa talon omistaja ymmärtää, että rakennusvaiheen aikana kiireen työn loppuun mennessä hän ei huolehtinut kotinsa eristämisestä. Ja tämän tekemiseksi on välttämätöntä suorittaa koko monimutkainen ja kalliit kaivusto- ja rakennustehtävät sekä monet muut toimenpiteet talon perustusten lämpösuojelulle.

Ja joskus ei ole mahdollista suorittaa niitä enää, jos esimerkiksi talon ympärillä on betonirakennus.

Miksi lämmin säätiö?

Joku sanoo: "Esivanhemme rakensivat puutaloja aivan maan päällä ja eivät välittäneet ulkovaahdostaan." Tämä on niin ja ei aivan niin. Itse asiassa talot rakennettiin usein vain vähän tai ei lainkaan syystä, minkä vuoksi niitä ei uhannut monien ongelmien vuoksi, jotka johtuivat rakennuksen syvän perustuksen jäädyttämisestä. Ja niitä on paljon:

 • syksyllä ja keväällä säännölliset merkittävät lämpötilaerot sekä syväjäätyminen talvella aiheuttavat pohjamateriaalin tuhoutumisen, halkeilun ja merkittävän muodonmuutoksen;
 • kellarin jatkuva jäädytys ja sulatus edesauttavat sen korkean kosteuden kerääntymistä ja siten mätänemän ja sienten tukahduttamista, mikä myös nopeasti johtaa sen huononemiseen;
 • likaantuminen ja sieni tulevat nopeasti rakennuksen seinämiin, ja talon pohjan alla oleva matala lämpötila ja korkea kosteus vain vaikuttavat tähän;
 • maaperä talon alla nopeasti jäätyy läpi, mikä johtaa suuria lämpöhäviöitä itsessään, kylmän jatkuvaa sisäänvirtausta alla oleviin kerroksiin ja merkittävästi vähentää lämmitysjärjestelmän tehokkuutta;
 • rakenteen alapuolella kaikki pääviestit tuodaan pintaan ja maaperän jäädyttäminen voi johtaa niiden tuhoamiseen ja erittäin kalliisiin korjauksiin;
 • jos talon kellari on kellarikerroksen seinät, sen ulkopuolinen eristys on luonnollisesti tarpeen kellarin käyttökelpoisen toiminnan kannalta.

Lisäksi esivanhempiensa taloissa oli valtavia uuneja, jotka olivat perustuksensa alla talon alla talon alla ja antoivat osan lämmöstä. Ja talon seinien ulkoseinään heitettiin lunta, joskus jopa ikkunoiden tasolle.

Kaukoidän pohjoisosassa rankkasateet ja lumikuumut toivat joskus taloja toiselle kerrokselle, mutta siellä rakennettiin niin, että kaikki tilarakennukset ja eläintilat olivat samassa katossa, eikä omistajien tarvitse mennä ulos kevääseen asti.

Vedenpitävä nauha-pohja, joka on alle maaperän jäädytystaso, jos se on hyvin eristetty, kykenee pitämään talon lämpötilan talon alla positiivisena koko talven ajan. Tällä on myönteinen vaikutus paitsi talon ilmastoon myös sen rakenteellisten elementtien turvallisuuteen, mikä lisää lämmitysjärjestelmän tehokkuutta.

Ja tässä on artikkeli lattiaeristyksestä puutalossa.

Lämpenemisen tavat

Talon pohjan lämmittämiseen tarkoitettujen toimenpiteiden kokonaisuus edellyttää useita töitä sen ulkoisen ja sisäisen lämpösuojauksen varmistamiseksi.

 1. Säätiön itsensä toteuttaminen esimerkiksi matalalla lämmönjohtavuudella olevilla materiaaleilla, esim. Vaahtobetonilla.
 2. Hyvän vedenpitävyys sekä pohjasta että ympäröivästä maaperästä, jota tarjoaa korkealaatuinen viemäröintijärjestelmä ja joukko vedenpitäviä toimenpiteitä.
 3. Pohja peittää lämpöeristysmateriaalilevyt sekä sen ulko- että sisäpuolelta ja sen jatkokerros.
 4. Kun pohja on pystytetty, kaivanto täyttyy materiaaleilla, joilla on pieni lämmönjohtavuus.
 5. Ulkoinen takka-alue, joka takaa lämmön säilymisen läheisessä maaperässä.

Hankkeen tulee tarjota tärkeimmät toimenpiteet talon pohjan kuumuuden menetyksen vähentämiseksi, ja se on toteutettava jo rakennusvaiheessa.

On vielä sanottava vielä yksi menetelmä, joka on nopeasti saavuttanut suosiota äskettäin - tämä on ns. Pysyvää muottirakennetta. Se on erityinen moduuli, joka on kiinnitetty siteillä, joka yhdistää muotin ulko- ja sisäpuolen ja luo yhden rakenteen.

Tällaisen muottirakenteen asennuksen yhteydessä myös lujitushäkki asennetaan sen mukana ja sitten kaikki kaadetaan betonilla. Tällaista muottirakennetta ei pureta, vaan se jää rakennuksen seiniin, sillä sen ulkopinnalla on eri materiaalien koristeellinen koostumus eikä se edellytä muita viimeistelyjä.

Mutta on halvempi vaihtoehto - polystyreeni kiinteä muotti, joka, kun sitä käytetään rakennuksen ulkoseinään, vaatii viimeistelyä. Mutta toisaalta se on löytänyt laajaa sovellusta perustusten rakentamisessa, koska se luo välittömästi heille valmiin kerroksen sekä ulkoisesta että sisäisestä lämmöneristyksestä.

Ja tässä on artikkeli puuportaan katon eristämisestä.

Materiaalin valinta

Nykyisillä rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima lämpöeristykseen tarkoitettuja rakennusmateriaaleja. Suurin osa niistä, soveltuu rakennusten ulkoisten seinien lämpösuojaukseen, voidaan käyttää myös säätiöihin.

Ensinnäkin tässä on syytä mainita rakennuksen vaahtopolystyreeni. Se voidaan korvata tavallisella valkoisella vaahdolla, mutta tämä materiaali on paljon vähemmän kestävä.

Muun muassa kellariin lämmittämiseen soveltuvia materiaaleja, kuten mineraalivillaa, vaahtobetonia ja MDF-levyjä sekä muutamia muita polymeeriä verrattuna polymeeriin, on epäilemättä tehokkuuden ja asennuksen helppoutta, mikä tekee niistä laajalti käytettävän.

Jos rakennetta ei ole suunniteltu vankkaan monoliittiseen tapaan, mutta erillisistä lohkoista voimme suositella erityisiä vaahtobetonimoduuleja jo sisäänrakennetulla lämmöneristyskerroksella, vaikka ne eivät ole vielä laajalti markkinoilla.

Puutaloilla ei ole niin painoa kuin betoni tai tiili, joten voit käyttää tavallista tiiliseinää säätiön alla viimeistelemällä sen lämmöneristysmateriaalin kerroksella ja vahvistamalla betoniteräksen päälle.

Polkumyynnistä pohja sekä lattian alla oleva tila pitkään ja käytetään laajalti perinteistä savea. Tällä materiaalilla on erittäin hyvät lämmöneristysominaisuudet, mutta sillä on haittapuoli: se imee hyvin kosteutta. Tämä puolestaan ​​vähentää merkittävästi lämpösuojausta. Siksi on parempi käyttää sitä pohjaan upotettavaksi kaivannossa, sillä ulkopuolelle on tarpeen rakentaa erillinen vedenpitävä laatikko sille ja suojata se ylhäältä vedeltä.

Säätiön lopulliseen polttamiseen voit käyttää säännöllistä murskattua kiveä. Siinä on suuri ilmaraja, jolla on eristysominaisuudet.

Ja sitten artikkeli eristys talon vaahto.

Tässä osassa sivuistamme http://ru-house.net/sistemy/uteplenie/ kaikki tärkeimmät ja välttämättömät eristys kotisi.

Pehmeän talon lämmittäminen ulkona

Tällainen työ yhdistyy parhaiten säätiön vedeneristykseen. Tässä ei ole mitään vaikeata, kun kaksi kerrosta bitumimastaria levitetään kohdistetuilla seinillä, esipakatut levyt laajentuneesta polystyreenistä ovat tiiviisti kiinnittyneinä ja liimattuina samalle mastille pinnalleen ja toisiinsa liitosten kohdalla, porattavat erityisten muovikiinnittimien reiät - minkä jälkeen ne asennetaan seiniin. Materiaalilevyjen väliset liitokset on täytettävä vaahdolla.

Vedenpitävyyden lisäämiseksi voit peittää tämän pinnan telan tai arkin vedeneristysmateriaalin avulla, kuten kattopuhaltimella, kiinnittää kaikki kipsiraudoituksella, sitten kipsi ja levittää sitten kaksi kerrosta bitumimastia.

Säätiön ylemmän, yläpuolisen osan lämpöeristystä voidaan täydentää saranoituilla koristeellisilla socle-paneeleilla tai sivuraideilla, joissa on vuoraus mineraalivillakerroksen sisällä. Lisäksi on mahdollista lämmitellä pohjan seinämien vieressä olevaa maata sokealla alueella, jonka pohjalla kaadetaan kerros laajennettua savea betonia.

Usein kysytään talon pohjan lämpenemistä paaluilla tai pylväsperusteilla. Oikein toteutettu, syvemmällä maaperän jäädyttämisen alapuolella tällaiset perustukset eivät tarvitse eristämistä itsestään. Mutta on ongelma, että rakennuksen lämpösuojaus on sen alaosassa.

Täällä tehokkain tapa olisi rakentaa seinään, joka on tehty tiilistä, sivuraidasta tai jopa puusta täyttämällä tilaa talon alla kerroksella laajennettua savea ympäri kehä rakennuksen. Suojan tehokkuuden lisäämiseksi koko tila voidaan jakaa osastoihin, jotka estävät ilman sisäisen liikkeen.

Talon lämpöä ja mukavuutta luonnollisesti luodaan sen asukkailta. Jos sen vuokralaiset huolehtivat toisistaan, luo ilmapiiri lämpöä ja hyväntahtoisuutta, elää rakkaudessa ja harmonia, tällaisessa talossa on aina lämmin ja onnellinen elämä. Se koskee sielun lämpöä. Mutta tällaisen lämmön luominen on mahdotonta ilman fyysistä lämpöä, jonka pitäisi tarjota kunnollinen ja oikein rakennettu talo koko perheelle.