Kellarin asianmukainen eristäminen käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa

Talon omistajalla on aina tarve kellarin eristämiseen. Loppujen lopuksi tämä säätiön osa on kosketuksissa sekä lattian että maaperän kanssa, mikä auttaa vähentämään huoneen lämpötilaa, kosteuden esiintymistä ja mikroilmaston heikkenemistä. Tilanne lämpöä kellarissa ekstrudoitu polystyreeni vaahto voidaan tehdä sekä asetettaessa säätiö ja käytössä oleva huone. Lämmöneristys auttaa vähentämään lämpöhäviöitä ja suojaamaan säätä lämpötilavaiheiden vaikutuksilta ja ylläpitämään sen voimaa.

Työn analysointi

Talotekniikan lämpöeristyksen materiaalien valinta on melko kapea. Tämä johtuu siitä, että rakennuksen kellari altistuu ilmakehän saostukselle, ja sen eristämiseen käytettävien materiaalien on oltava vesitiiviitä eivätkä kadota ominaisuuksia märässä ympäristössä.
Kuitueristeellä on huomattava kosteuden imeytyminen, mikä johtaa eristysominaisuuksien menetykseen. Solumuovieriste, kuten vaahto ja laajennettu polystyreeni, sopivat täydellisesti tähän tehtävään.

Suulakepuristetun polystyreenin lämmitysjärjestelmä

 1. Vaahto. Tämä on taloudellisin materiaali ulkoisen säätiön lämpöeristykseen. Se on alhainen lämmönjohtavuus, edullinen ja estää kosteuden imeytymisen. Materiaalin haitoista on sen houkuttelevuus jyrsijöille ja syttyvyyteen. Jalustan pohjaeriste vaahto on hyvä valinta kustannussäästöihin.
 2. Suulakepuristettu polystyreenivaahto. Kun kellari on eristetty ekstruudoitetulla polystyreeni-vaahdolla, on tarpeen valmistaa rakenteet ja eristää lisäksi kellarikerroksen pinta veden tunkeutumisesta. Tämä on sopivampi vaihtoehto tällaiselle työstölle, se ei ole syttyvä ja sillä on vahvuus mekaanisiin vaurioihin.

Sokeiden tyypit

Työkalut ja kulutustarvikkeet

Eristystyön suorittamiseksi polystyreeni-vaahdon pohjaan tarvitaan seuraavat työkalut:

 • ratkaisuvalmius;
 • ruuvimeisseli;
 • lasta ja lastalla;
 • kauhat;
 • auto ja lapio;
 • harjat tai telat;
 • metallin harja;
 • asennus-ase;
 • vannesahan;
 • toimisto veitsi.

Talon ulkopuolelle eristämiseen tarvittavat kulut:

 • polystyreenilevyt;
 • kattotiiliä;
 • vedenpitävä materiaali;
 • vahvistava teippi;
 • vahvistava verkko;
 • pistokkeet;
 • liima polystyreeni vaahtoa varten;
 • bitumiseos;
 • kitti.

Socle penopleksin lämmittäminen

Teknologia kellarin eristys samassa tasossa talon seinillä:

 1. Merkintä. Koska eristyslevyjen on oltava useita senttimetrejä vedeneristyskerroksen yläpuolella, vaakasuuntainen merkintä tulisi tehdä seinän koko pinnalla lyijykynällä.
 2. Seinän puhdistaminen ulkona. Seinän pinta on alustaan ​​valmistettu liimaamalla polystyreeniä. Tätä varten se puhdistetaan perusteellisesti pölyn ja lian ulkopuolelle. Sen jälkeen pinta pinnoitetaan. Kun alus on kuivunut, voit siirtyä seuraavaan tapahtumaan.
 3. Liitäntälevyt Talon seinämien liimaus polystyreenivaahdolla valmistetaan erityisellä liimalla alkaen nurkasta. Levyjen merkintä ja leikkaaminen on terävä tapetti veitsi.
 4. Liimaa liima seinään ja levyihin. Erikoisliima-lastalla käytetään liimakoostumusta korkin pinnalla. Levyjen esivalmistetut kappaleet lakkautetaan liimalla ja kiinnitetään seinään, levyjen ja päiden väliset liitokset talon ulkopuolelle suljetaan huolellisesti.
 5. Lisäksi rei'ittimen avulla poraus- ja työntötulpat tehdään edelleen naulaamalla. Sen jälkeen, kun koko pinta on peitetty talon ulkopuolella levyillä, käytetään erityistä alukerrosta, joka antaa perustan kaikille myöhemmille kerrosten välille.
 6. Kaltevuuden kulman vahvistaminen. Metallikulma kiinnitetään seinän koko kehän ympäri. Asennuksessa käytetään samaa liimakoostumusta kuin levyille.
 7. Lujittavan verkon asennus. Vahviverkko on leikattu leikkuulaitteiden kokoon, liimalla voiteluun ja liimattu polystyreeni-vaahdon päälle. Tekniikka vahvistaa verkkorivin vahvistamista, sama kuin kulman asennus.
 8. Viimeistely ja ebb. Materiaalit ulkopintaan kittiplinth alue. Vasen kuivumaan ja pohjustettu uudelleen, minkä jälkeen värjäys. Kosteuden pääsyn estämiseksi tippoja asennetaan.
Eristävän kellari polystyreenivaahdon teknologia

Polttovälin lämmittäminen kynänpäällä tapahtuu yhden polyfoamipohjaisen järjestelmän mukaan. Ominaisuuksiensa mukaan nämä materiaalit ovat hyvin samankaltaisia, mutta Penlexin eristyskerroin on 50% korkeampi.

Päällysteen puutteellisuuden vuoksi ne voidaan helposti poistaa uudistamalla maalaamalla. Lämpöeristeen vaahdon tekniikka on sama kuin vaahtomuovin tekniikka.

Ohjeet lämmöneristysmääräysten noudattamisesta

Kaikki nämä toimenpiteet mahdollistavat lämpötilan vakauttamisen kotona riippumatta ulkoisista vaihteluista, suojasta luonnoksilta ja kosteudelta, sekä säätiön tuhoutumisesta.

Basement vaahto eristys omilla käsillä

Miten eristää kellari polystyreenillä omilla kädillä, jotta rakennetta voidaan suojata pakkaselta, tehdä talon talon ensimmäisessä kerroksessa lämpimämmäksi ja suojata kellarista kosteutta - kaikki nämä asiat käsitellään tässä artikkelissa. Opit tästä artikkelista, eristetäänkö pohja polystyreenivaahdolla, miten eristelevyt asetetaan talon seinille ja miten työ tehdään oikein. Katso myös materiaalin videokäsikirjan loppua rakentajien neuvomalla talon tiiliseinän eristyksestä.

Tee allasta eristämällä omiin käsiinsä kaikkien voimalla, poikkeuksetta. Nykyään rakennusmarkkinoilla on saatavilla erilaisia ​​eristemateriaaleja, ja valmistajilta löytyy paljon videoita ja ohjeita. Mutta valtavan valikoiman tuotteista talon kellarikerroksen viimeistelyyn pitäisi valita ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Tämä materiaali on kestävä, kosteutta kestävä ja pitkä käyttöikä.

Kun vaahdon pohjan itseristys on kiinnitettävä huomiota alueen ilmastoon, maaperään ja pohjaveden tasoon. Kaikki nämä parametrit vaikuttavat vaaditun eristeen paksuuteen. Harkitse tässä artikkelissa, kuinka lämmitä pohja vaahtoa ulkopuolelta. Sivustomme lämmöneristyslaskuri auttaa sinua laskemaan eristyskerroksen minkä tahansa materiaalin pohjalle.

Onko sen arvoista lämmittää vaahtolattiat

Paras vaihtoehto tehdä kellarin eristys on asettaa ekstrudoituja polystyreeni-vaahtolevyjä siihen. Tämä materiaali ei kulje vettä ja ylläpitää korkeita lämmöneristysominaisuuksia jopa kosteassa ympäristössä. Koska talon kellari on kosketuksissa maanpinnalle ja altistuu jatkuvasti saostukselle, Penoplex, kuten Tehnopleks, teknisten ominaisuuksiensa ansiosta, on erinomainen eristää tämä rakenne.

On myös mahdollista käyttää Technoplex-puristettua polystyreeni-vaahtoa TechnoNIKOL-yritykseltä.

Talotekniikan itsenäisen lämpenemisen myötä polyfoamin ulkopuolelle on mahdollista levittää kaksi lämpöeristeen merkkiä. Levyt "Penoplex Wall" voi tarjota luotettavan lämmön ja vedenpitävyyden paitsi kellariin, myös rakennuksen pylväsperustaan. Penoplex Comfort on suunniteltu erityisesti käytettäväksi yksityisten talojen korjaamiseen ja rakentamiseen liittyvään ulkotilaan.

Suositukset vaahdon asennusta varten

Eristys voidaan kiinnittää liimalla tai vaahdolla sekä käyttää oppaita profiilista. Riippumatta siitä, mitä polystyreenivaihtoehtoa valitset, tiilipohja on ensin tasoitettava kipsiin ja käsiteltävä Penetron-tunkeutuvalla yhdisteellä. Kipsi sulkee kaikki tiilet murskat ja tasoittaa pinnan, kun taas Penetron suojaa talon kellarista kosteuden tunkeutumiselta.

Kiinnitä profiili tai puupaneelit alustalle varmasti, sillä tämä vaikuttaa eristekerroksen kestävyyteen. Vaakatasoiset ohjaimet on kiinnitettävä ruuveilla tai tukipuilla rakennustason avulla. Jos käytät puulevyjä oppaita varten, käsittele niitä antiseptisellä aineella, koska pohja altistuu jatkuvasti kosteudelle.

Asettaessasi vaahtoa liimaa tai vaahtoa varten, ei ole tarpeen käyttää oppaita. Kuitenkin, jos kiinnität jalustan sivuseinillä tai paneeleilla, niin et voi tehdä ilman pystysuoria oppaita. Kun liima on kuiva ja voimakkaampi, kaikkien levyjen väliset raot tulee vaahdottaa. Tätä seuraa laajennettu polystyreenisuojus, jossa on sivuraide tai kipsi, suojaamaan kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta.

Miten eristää vaahdon pohja

Tarkastellaan tässä artikkelissa yksinkertaisempaa ja yleisempiä tapoja asentaa polystyreeni-vaahtolevyt - liimalla tai vaahdolla lisäkiinnityksellä sieniin. Kuten olemme jo todenneet, eristeen tehokkuuden lisäämiseksi on tarpeen tasoittaa pinta ja tunkeutua vedenpitävyyteen ennen työn aloittamista. Valmistelun jälkeen voit aloittaa eristeen asennuksen.

Kiinnitä styroksi liima, tarvitset lovettu lasta. Leikkaa haluttu koko eristys erilleen, kiinnitä siihen liima ja paina sitä mahdollisimman lähelle käsiteltävää pintaa. Tämä luo lämpötilan esteen. Yritä välttää aukkoja eristysvaiheessa, ja kun ne ilmestyvät, älä unohda tiivistää niitä vaahdolla.

Kun vaahtoa levitetään styroksiin, kiinnitä asennusvaahto eristelevyn kehän ympärille ja paina sitä tukevasti pohjaa vasten. Kiinnitä vaahto muutama sekunti ennen kuin vaahto asetetaan. Kun koko talon kellari on leikattu eristeellä, on tarpeen lisäksi kiinnittää vaahtopolystyreenilevyt pattareihin, porat reikiä seinään polystyreenivaahdon läpi.

Levyjen asentamisen jälkeen kellari on viimeisteltävä sivureunoilla, termopaneilla, PVC-paneeleilla tai kipsillä. Viimeistely eristeen suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta ja kosteudelta maasta tai sadosta. Kuten näet, pohjan eristys vaahtomuovilla kadulla on edullinen ja yksinkertainen tekniikka. Lisäksi voit olla varma tästä, videokäsky auttaa sinua.

Kuinka tehdä vaahtomuovi eristys omilla käsillä

Kaikki talon kellari on tärkeä osa rakennetta. Tässä osassa on useita keskeisiä tekijöitä "lähentyä", mistä riippuu rakenteen lujuus, luotettavuus ja kestävyys. Näitä ovat korkeat kuormat, joita kellariosuus olettaa ja sademäärä sekä maaperän kosteus vaikuttavat kellarin eheyteen.

Talon kellarijärjestelmä.

Epäedullisten vaikutusten poistamiseksi ei ole mahdollista tehdä kaikenlaisia ​​rakennuspintaisia ​​töitä alustalle. Yksi tärkeimmistä näistä töistä on pohjan eristys vaahdolla.

Mikä on tarpeen lämmittää talon kellari

Riippumatta siitä, onko rakennuksessa kellari tai ei, kellarin lisäeristys on aina toivottavaa.

Esimerkki 1. Eristävän kellarin rakenne.

Mutta koska nykyaikainen rakennusten rakenne edellyttää suurelta osin lämmitetyn kellarihuoneen läsnäoloa, se on yksinkertaisesti mahdotonta ilman tätä hienostuneisuutta tulevaisuudessa. Muussa tapauksessa kylmän kauden aikana kellarissa muodostuva lämpö häviää varmasti rakennuksen eristämättömän kellarikerroksen läpi.

Miten lämmittää pohja? Tähän mennessä on olemassa monia erilaisia ​​pinnoitteita, joita käytetään talon kellarin loppuun. Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista on vaahdon menetelmä. Fysikaalisten ominaisuuksiensa ansiosta se estää lämmön menetyksen tai jäädytyksen, esimerkiksi basaltti tai mineraalilevyt. Samalla vaahdolla on asiakkaille erittäin houkuttelevia ominaisuuksia - se on erittäin kätevä asennuksessa ja leikkauksessa, edullinen ja suhteellisen halpa verrattuna monen muun pinnoitteen kanssa.

Esimerkki 2. Järjestelmä eristetty kellari.

Sillä välin huolimatta tämän materiaalin halpaudesta ja yksinkertaisuudesta, kellarin eristäminen ja viimeistely on melko työläs prosessi, joka vaatii vakavaa huomiota ja tietämystä asiaan liittyvistä tekniikoista ja materiaaleista. Itse asiassa vain siinä tapauksessa, että tuotettu eristys täyttää kaikki tekniset vaatimukset ja standardit, se takaa lämmön säilyttämisen kotona kovaa talvikautena estäen jäähdytetyn ilman tunkeutumisen itse rakennukseen.

On myös huomattava, että pohjan eristys luo paitsi lisää lämpösuojaa kotona, mutta myös parantaa ulkonäköä. Erityisen myönteinen visuaalinen vaikutus saavutetaan sillä, että vaahtolevyjen asennuksen seurauksena kellarinvyöhykkeestä tulee näkyvämpi ja laajamittaisempi, jonka ansiosta talon arkkitehtuuri hankkii sen yksilöllisyyden, tyylin ja houkuttelevuuden.

Pohja vaahtomuovin eristämiseen käytetyt materiaalit ja työkalut

Jalkakäytävän eristämiseen tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti on valmisteltava seuraavat työkalut ja materiaalit ennen asennusta:

Kellarin lämmitysjärjestelmä.

 1. Polyfoam (toinen nimi - penoplex), jonka tiheys ei saa olla alle 25 kg / m³.
 2. Kipsi (kitti).
 3. Liimasementti (rakennusliima).
 4. Maaperä (syvä tunkeutuminen).
 5. Maalitse edessä.
 6. Vahvistettu mesh (mesh - 2,5 x 2,5 mm).
 7. Kulma rinteiden valmistukseen.
 8. Planck (sääntö).
 9. Merkki merkintään.
 10. Veitsi (vaahtoa varten).
 11. Taso (alkoholi tai laser).
 12. Hammer.
 13. Lastat.
 14. Puncher (vasarapora).
 15. Pohjamaalit, rulla.

Kellarin vaahtomuovin eristystyöt

Törmäysvaippalevyt, joiden eristys on tarpeellinen edellä mainituista syistä, pitäisi olla merkitsemästä niiden asennuspaikkaa. Tässä on täytettävä yksi tärkeä edellytys: koska vaahtomuovin asennuksen aikana tulee peittää suojaava vedeneristyspäällyste (kateaine), asennetun eristyslevyn yläreunan on oltava useita senttimetrejä kateaineen reunan yläpuolella (yleensä 2-3 cm riittää). Tätä tarkoitusta varten merkintävälineet (johto, taso, merkkikohta) piirtävät linjan seinälle, jonka asentaja jatkaa suuntaamistaan.

Puuportaan kellarikerrostuma.

Mutta paitsi yläosassa sinun täytyy myös valmistaa paikka eristyslevyjen kiinnittämiseen. Tarvittaessa talon koko kehä pitkin sen pohjaa kaivaa pieni, jatkuva ura, jonka leveys on noin 5-6 cm, jonka syvyys on noin 5-6 cm. Vaalean alaosa upotetaan asennukseen asennuksen aikana.

Valmisteluoperaatioiden seuraava vaihe on kellarikerroksen puhdistus ja tasoitus (jos tarpeen), jonka jälkeen eristyslevyt asennetaan myöhemmin. Puhdistetaan pölystä, likaisuudesta, öljypinnoista, esitäytetty vycherbinami ja naarmuilla pystysuora seinä ja runsaasti peitetty aluke, joka edistää materiaalien parempaa liimausta.

Sitten, kun alusta on täysin kuiva, vaahtopinnoitteen asennus alkaa. Tällöin liimakerros (erikoisliima) asetetaan siististi pohjaseinälle lovetulla lastalla.

On syytä huomata, että yhdessä kellonaika lämmittelyn kanssa liimaamalla vaahtolevyjä voidaan kiinnittää lisäkiinnitys erityisten lautasen muotoisten tappien - kynsien avulla. Tätä menetelmää suositellaan käytettäväksi useimmiten silloin, kun riittävän suuret (125 x 60 cm ja enemmän) laatat on asetettu kellarikerrokseen. Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota lämpöpäätukkien käyttämiseen, muovikuoressa oleviin metallipuihin.

Kellarin, kellarin ja sokean alueen lämpöeristys.

Samaan aikaan jotkut asiantuntijat huomauttavat, että tällaisella mekaanisella kiinnityksellä on yksi haittapuoli - kun porausreikää varten oleva reikä, vedeneristyskerroksen koskemattomuus häiriintyy, ja tällä alueella ei ole täysin toivottuja kosteusvuotoja. Tässä tapauksessa on suositeltavaa ryhtyä toimenpiteisiin tämän haitan minimoimiseksi.

Kiinnitä pohjan pintaan liimalla peitetyt vaahtolevyt terävällä veitsellä talon pohjan koon mukaan. Lisäksi on aloitettava liittäminen pohjan kulmista. Liimautumisen jälkeen joka kahdesta tai kolmesta levystä, niiden väliset saumat tulee tahriutua liimaliuoksella (mastiksi). Sama on tehtävä vaahtolohkojen päissä. Ennen liimausta jokaisen seuraavan vaahtosarjan lävistimen ja vasaran avulla valmistetaan jo liitetyt levyt.

Näin vaahtopaneelit kattavat koko talon kellarissa. Asennuksen jälkeen koko pinta pinnoitetaan uudelleen. Sen jälkeen voit kiinnittää uusia, ylimääräisiä kerroksia tai levittää kipsiä.

Tätä varten muodostettu paneeli vahvistaa vahvistusverkkoa. Se on liimattu vaahtomuoviin samalla liimalla, jota käytettiin levyjen asennuksen aikana. Liitä ruudukko operaation lopussa laajaa lastalla. Vain tämän jälkeen on edelleen kittiä, viimeistelyn värjääminen.

Esimerkki 3. Eristävän kellarin rakenne.

Jotta voidaan taata koko rakenteen lujuus ja parantaa talon ulkonäköä, on suositeltavaa asentaa metalliset rinteet pohjan kulmiin, jo vaahdon piilossa, pohjan kulmissa, jotka vaahto on jo piilossa. Tässä tapauksessa voit käyttää tavanomaisia ​​metallikulmia rinteille, jotka on istutettu samaan liimakoostumukseen.

Kun eristät kellarin vaahtomuovilla, on hyvä ajatella etukäteen lämpöeristyksen eheyttä, luotettavuutta ja kestävyyttä. Kyse on materiaalin suojaamisesta saostumisen vaikutuksesta. Jotta lisävarmistus veden liiallisesta kertymisestä alustan pohjapanssareihin olisi suositeltavaa varustaa se erityisellä kynällä. Tällaiset elementit talon pohjan rakenteessa estävät kosteuden pääsyn eristävään kerrokseen ja sen liialliseen kostutukseen, mikä myöhemmin vaikuttaa negatiivisesti tämän materiaalin lämpöeristysominaisuuksiin ja sen kestävyyteen.

Muutama kohta kiinnittää huomiota kellariin lämpenemisen aikana

Vaahdon kellarin elementin lämpöeristys tulisi tehdä vain positiivisen ilman lämpötilan olosuhteissa. Työ positiivisessa lämpötilassa takaa lämmöneristyslevyn ja pohjan välisen liimasidoksen kestävyyden ja kestävyyden.

Ennen minkään liiman käyttöä, varmista, että se ei sisällä orgaanisia liuottimia (esimerkiksi bensiiniä, tolueenia, asetonia jne.). Tällaiset liuottimet tuhoavat vaahdon sisäisen rakenteen. Tämä tarkoittaa, että eristemateriaali on lyhytaikaista ja löysä. Korkealaatuinen viimeistelypohja ei salli tätä.

Vaahtopaneelien asennuspaikan ennalta merkitsemisen yhteydessä on otettava huomioon, että ylemmän linjan, jonka koko tuleva rakenne on kohdakkain, on perinteisesti oltava 2-4 cm: n alapuolella sisäänkäynnin oven kynnyksen alapuolella tai aivan alustan tasolle oven edessä.

Näiden yksinkertaisten suositusten ansiosta jokainen henkilö, joka ei edes rakentamisen erikoisalaa, voi tehdä omin käsin riittävän korkealaatuisen talon kellarin eristyksen.

Itsenäistyyppisen kellari vaahtolevyn tekniikka

Ekstrudoitu polystyreeni ja penoplex (muuten suosittelemme ostamaan penoplexia Chelyabinskissa) - eräs parhaista lämpöeristysmateriaaleista, jolla on erinomaiset lujuusominaisuudet, hydrofobisuus ja kemiallisen ympäristön vaikutukset.

Nämä ominaisuudet takaa tämän materiaalin kestävyyden, jonka ansiosta polystyreenivaahto on paras vaihtoehto lämmöneristyksen aikaansaamiseksi pohjan ulkopuolella.

Socle-polystyreeni-vaahtolevyjen lämmitys

Tässä artikkelissa tutustutaan kellarin eristämiseen ja käsittelemme talon kellarikerroksen lämpöeristyksen pääpiirteitä ja tärkeitä vivahteita omiin käsiisi.

1 Miksi sinun pitää lämmittää pohja?

Kysymystä tarpeesta eristää kellari ei koskaan pyydä henkilö, joka ainakin kerran kohdannut kosteuden ja muotti sisällä kellarissa.

Kuten tilastot osoittavat, lämmön menetys tavallinen yhden kerroksen tiili asunto rakennuksen kellarissa säätiö voi olla noin 15-20 prosenttia koko lämmön menetys talon.

Jopa kun seinien ja katon kattava lämpöeristys on tehty ja eristetty sokea alue polystyreeni vaahdolla, et saa haluttua vaikutusta eristys asunnosta, jos et pidä huolta alapäästä eristämisestä.

Yleensä kellarin eristys (riippumatta siitä, mitä käytetään tähän - polystyreenivaahto tai muu materiaali, mutta yleensä) auttaa ratkaisemaan seuraavat ongelmat:

 • Kosteus kellarikerroksessa ja muotti seinillä;
 • Pohjakerroksen nopeutettu tuhoutuminen johtuen pohjaveden kielteisistä vaikutuksista ja kausiluonteisista ääriolosuhteista;
 • Lämpöhäviö kotona;
 • Suojakorkki jäätymiseltä.

Lämpöhäviö ei-eristetyn teipin pohjan kautta

Suulakepuristettu polystyreeni-vaahto Izospan AM: llä, joka on optimaalinen materiaali eristeen ulkopuolelle, on maksimaalinen hydrofobisuus - se on täysin läpäisemätön, joten pohjakerros on tehokkaasti suojattu ulkoiselta vaikutukselta.

Vedenpitävyys ja suoja kellarista jäädyttämistä vastaan ​​ovat täynnä sitä, että pohjavesi joutuu betoni- tai tiilikellarin pinnalla oleviin mikroprekteihin, minkä vuoksi halkeamat kasvavat jatkuvasti.

Tämä ongelma on vakavasti pahentunut talvella, kun mikrokrakkausten kosteus jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta.

Vakavat lämpöhäviöt ovat ominaisia ​​paitsi täysimittaisista kellareista, mutta myös pienistä teippikokoelmista. Kun katsot kuvansiirtäjän ottamia valokuvia, näet tämän itse.
valikkoon ↑

2 Sisä- tai ulkolämpöeristys?

Nauhapohjalla kaikki on yksiselitteistä täällä - se voidaan eristää vain ulkopuolelta, mutta kellarissa ei ole kysymys siitä, millaista eristettä tarvitaan kellariin. On riittävän suuri määrä kannattajia, sekä sisäisen että ulkoisen eristyksen säätiön ja sokean alueen. Yritämme ymmärtää tätä kysymystä tarkemmin.

On ymmärrettävä, että lämpöhäviön väheneminen kellarikerroksen läpi ei ole ainoa vaatimus talon kellarin korkealaatuisesta eristämisestä polystyreenivaahdolla. Lisäksi, kuten edellä on jo kirjoitettu, seinien suojaaminen kellarista jäädyttämöltä ja eristämisestä pohjavedestä edellyttää sitä.

Tietenkin lämmittäminen pohja on paljon helpompaa sisältä, koska mitään lisätoimia ei tarvita tehdä tätä. Sisäeristettä varten liimaa seinät sisäpuolelta laajennetulla polystyreenillä, liimaa saumat lujiteipillä ja tee vuoraus.

Polttyreenialustat emäksinen vaahtomuovieriste

Tietenkin tällainen eristys lisää kellunta-alueen sisälämpötilaa, mutta pohja itse jäätyy, koska se jäätyy. Itse asiassa tämä on tavallinen huoneen sisäinen eristys, jolla ei ole mitään tekemistä itse kellarin kanssa.

Eristävän talon pohjarakennuksen käyttämiseksi laajennetun polystyreenin ulkopuolella ja kellarin eristämisen ulkopuolelle lisähankkeiden avulla sinun on tehtävä paljon enemmän työtä - kaivaa kaivantoa itse eristeen lisäksi asentamalla vedenpitävä rakenne ja varmistamalla kaivanto, mutta voit olla varma siitä, että talon kellari on turvallinen suojattu kaikista kielteisistä vaikutuksista.

Lisäksi kellarin seinät eivät enää jäätyvät eristyksen aikana, minkä seurauksena kylmän kellarin lämpötilaero ja talon lämmin ilma eivät muodosta pinnalleen kondensoitumista, mikä ratkaisee kosteuden ja homeen ongelman.
valikkoon ↑

2.1 Työkalut ja materiaalit

Sinun tarvitsee käyttää seuraavia työkaluja omien käsiesi lämmittämiseen kellarissa ekstrudoitu polystyreeni vaahto:

 • Lapio, kauhat ja kori - maaperän kaivamiseksi ja poistamiseksi;
 • Harjaa metallilla, luuta - pohjan puhdistamiseksi maasta;
 • Kapasiteetti sementtilaastin, lian ja lastan muodostamiseksi - pohjan pintaa varten olevien halkeamien ja epäsäännöllisyyksien tiivistämiseksi;
 • Harjat tai rulla - suojaavien seosten levittämiseen;
 • Rautahaara ja paperitavara - sopivat laajentuneeseen polystyreeniin;
 • Nippa-ase - höyrysulun kiinnittämiseen ja vedenpitävyyteen;
 • Ruuvimeisseli - puuportaan pohjaseinän ulkovaipan ruuvaukseen.

Kellarin integroidun eristyksen järjestelmä

Eristysvaatimukset:

 • Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon levyt (ekstrudoitu polystyreenivaahto on tavanomaista parempi - ominaisuuksiensa mukaisesti);
 • Vedeneristyskalvot;
 • Vahvistinnauha;
 • kattohuopa;
 • Lasikuituverkko;
 • Polystyreeni-vaahdon liima-aine;
 • Tyyny, jossa on sateenvarjon muotoiset korkit;
 • Spackling-yhdiste;
 • Bitumiset mastit.

2.2 Pohjakerroksen eristystekniikka

Valmisteltuasi kaikki tarvittavat työkalut voit päästä töihin. Ensinnäkin meidän täytyy kaivaa kaivanto. Kaivantoa on syytä kaivon täydelliseen syvyyteen, sillä lämpöeristys on suoritettava koko seinien kehällä.

Kaivannon leveyden pitäisi riittää ihmisen mukavaan työhön siinä käytännössä, yhden metrin leveys riittää. Kaivosta ei tarvitse ottaa pois, koska lämpöeristyksen jälkeen se joutuu nukahtamaan, mutta se ei saa kaatua takaisin kaivantoon.

Kaivanto lämpöeristeen jalustaan

Seuraavaksi poista maa paljain pohja. Jos halkeamia havaitaan ja vahinko pohjan ulkopuolelle, ne on sinetöitävä sementtilaastilla.

Talon kellarin pinta pinnoitetaan bitumimateriaalilla, joka toimii ensimmäisenä vedeneristyskerroksena ja liimaa liima-ainetta vähintään 10 senttimetrin kattorakenteisiin.

On suositeltavaa tehdä kaikki asteittain, pienissä osissa, sillä jos olet välittömästi peitettävä koko pohja, mastinen kovettuu ja liimaamalla kattotiili täytyy sulattaa se paistolämpöllä.

Asennamme laajennetut polystyreenilevyt höyrysulkimalla Izospan V. Me istutamme liimakoostumukseen, odota, kunnes se kovettuu ja asennamme sateenvarjon muotoiset tylpät levyn neljässä kulmassa. Levyliitokset pinnoitetaan samalla bitumimastilla.

Polystyreenilevyjen pohjaraja on asetettava mihinkään jäykkään pohjaan, jotta vältetään koko eristämisen leikkaus, joka johtuu maan pudotuksesta. Jos käytät kellarin eristystä myös sen rakentamisen aikana, on suositeltavaa järjestää tähän tarkoitukseen betonipyörä.

Jos tämä ei ole mahdollista, kaivannon pohjalla on välttämätöntä tehdä hiekkakiven ja hienon sillin seos, jonka paksuus on noin 5 senttimetriä.

Lisäksi polystyreenivaahto pohjustetaan ja se peitetään hydrofobisilla kittiyhdisteillä. Tarvittaessa päällysteen lujuuden kannalta on välttämätöntä käyttää vahvistusverkkoa. Kitti kuivua, kaivanto on peitetty maalla.

On parasta lämmittää pohja jopa talon rakentamisen vaiheessa

2.3 Eristysnauhan tekniikka

Ennen siirtymistä nauhan pohjaan, se on puhdistettava perusteellisesti. Mistä tahansa materiaalista se ei olisi tehty, olipa kyseessä betoni tai tiili, talon aikana suuri määrä pölyä ja likaa kertyy siihen, joka on poistettava metallisella harjalla ja luudalla.

Jos pohjalla on edelleen sementtilaastija, ne on lykättävä vasaralla ja harjattu pois. Pohjaan tai vakaviin halkeamiin kohdistuva vaurio on tiivistetty sementtilaastilla. Sulauttamisen jälkeen liuoksen on annettava kuivua ja siirtyä vasta sitten loput töihin.

Seuraavaksi talon nauhapohjan koko pinta peitetään alukkeella, joka tarjoaa parhaan liitoksen liimakoostumukseen ja pohjan pintaan.

Teipin pohja, kuten oikein, on korkeus 20-30 senttimetriä, kun taas laajennettu polystyreeni valmistetaan laattojen suuria kokoja. Sinun on sovitettava laatta kooltaan. Tee näin mittaamalla pohjan korkeus, merkitse laatikko ja leikkaa se haavasilla.

Tiilipohjaisen nauhan tyyppinen lämpöeristys

Yhteisen lujuuden parantamiseksi on suositeltavaa kiinnittää lujittavaa lasikuituverkkoa pohjan ja pursotetun polystyreeni-vaahdon välillä. Tee näin leikkaamalla ruudukko niin, että se voi päällystää eristyksen.

Laimennamme polystyreeni-vaahdon liima-aineen (ohje osoittaa mittasuhteet), ja levyn tai lastan avulla levitämme sitä tasaisesti laajennetun polystyreenin pinnalle. Asettamme ristikkoa uunin ja pohjan välillä ja painamme eristettä pinnalle voimakkaasti.

Pidennettyjen polystyreenilevyjen liittämisen on oltava tiukalla, joten niiden liitoksissa ei ole aukkoja. Kun liima kuivuu, eristelevyt kiinnitetään pohjaan sateenvarjon muotoisilla tapilla. Kaikki eristysyhdisteiden aukot suljetaan vaahdolla.

Ylimääräinen verkko leikataan saksilla, minkä jälkeen lisätään pohjamaalia laajennetun polystyreeniin pinnalle ja eristys peitetään kittipintaisella kerroksella.
valikkoon ↑

Kuinka ja mitä eristää talon kellarissa

Talonrakentamisessa on välttämätöntä huolehtia paitsi seinistä ja katon eristyksestä, myös peruspohjasta niin, että tulevat asuntotilat ovat lämpimän ja halvan mahdollisia lämmityskauden aikana. Tänään tarkastelemme yksityiskohtia rakennusten kellarikerroksen ulkopuolisten toimien yhteydessä ja selvitämme myös, mikä eristys soveltuu paremmin tähän tarkoitukseen.

Materiaalin valinta

Ennen kuin aloitat kelluntajalustan lämmittämisen, on välttämätöntä valita sopiva materiaali. On olemassa monia eristeitä, mutta suosituimpia polystyreeniä, vaahtoa ja vaahtoa. Harkitse, miten he eroavat toisistaan ​​ja mitkä niistä ovat parempia.

polystyreeni

Tämä eristys on tehokas moderni lämmöneristin. Sitä kutsutaan myös vaahtomuoviksi tai pitkälle vaahtomuoviksi. Polystyreenistä on useita erilaisia ​​- pursotettuja ja vaahtoavia. Ne eroavat toisistaan ​​tuotantoteknologiassa ja laadussa.

Rakennusalan asiantuntijat pyrkivät käyttämään ekstrudoitua polystyreeniä. Se maksaa enemmän kuin vaahdotettu, mutta sillä on monia etuja:

 • alhainen lämmönsiirtokerroin;
 • vahvuus;
 • ympäristöystävällisyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • kestävyyttä.
Vaahtopolystyreeniä käytetään myös kellarieristeenä, mutta tässä tapauksessa betonia käytetään bitumimateriaalin vedeneristykseen.

Polystyreenin edut, verrattuna muihin eristeisiin, ovat:

 • alhaisemmat kustannukset;
 • erityinen rakenne, joka ei absorboi eikä salli kosteutta, joka säilyttää levyjen eheyden alhaisissa lämpötiloissa;
 • pitkä käyttöikä;
 • lämmöneristysominaisuuksien säilyminen koko käyttöjakson ajan;
 • "Jätemättömyys" jyrsijöille;
 • lämmitysmallien yksinkertainen asennus.
Polystyreenin haitat ovat:
 • kyky vapauttaa erittäin vaarallisia myrkyllisiä aineita tulipalon sattuessa;
 • höyryläpäisevyys, jonka seurauksena hometta ja sientä voi kehittyä, tuhoavat rakenteet ja haitallisesti sisäilmastoilmastoon.

Penoplex

Penoplex - uusi progressiivinen eristys, joka on erittäin tehokas lämmönkestävyyden kannalta. Penoplexin korkean paineen ja lämpötilan valmistukseen, jotka vaikuttavat materiaalin rakeisiin, ne täytetään ja täytetään ilmalla. Tuloksena olevalle materiaalille on ominaista hienojakoinen rakenne, jolla on samat pienet eristetyt solut, joiden avulla voit pitää lämpöä hyvin.

Penoplexin edut ovat:

 • pitkä käyttöikä;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • kosteuden vähimmäisläpäisevyys;
 • puristuslujuus;
 • yksinkertaisuus ja kätevä käsittely ja asennus;
 • ympäristöystävällisyys;
 • alhainen kemiallinen aktiivisuus;
 • suurin biostability, joka tarkoittaa materiaalin hajoamista ja hajoamista.

Huolimatta Penoplexin monista eduista, sillä on yksi vakava haitta - kyky sulaa ja syttyä, jos suositeltuja lämpötiloja ei noudateta.

Vaahtomuovi

Polyfoam on erityinen vaahtomateriaali, jonka rakeet ovat 98% ilmaa. Polyfoamille on ominaista hyvä lämmöneristysominaisuus, joten sitä aiemmin käytettiin aktiivisesti tilojen eristämiseen.

Eroavaisen vaahdon käytön edut ovat:

 • aineellinen halpa;
 • kestävyys;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • yksinkertaisuus käsittelyssä ja asennuksessa;
 • nopea työ.

Vaahdon haitat ovat:

 • hauraus;
 • lisätuuletuksen tarve;
 • kyky imeä kosteutta;
 • myrkyllisten aineiden vapautuminen palamisen aikana;
 • taipumus jäädyttää vaikeiden pakkasten aikana ja mahdollisuus vahingoittaa auringonvaloa materiaalista.

Säätiö kaivoi ympärillä

Ennen siirtymistä säätiön kellarikerrokseen on tarpeen kaivaa pohja maahan. Tätä varten kaivantoa kaivetaan kehän ympärillä. Optimaalisen kaivon leveyden tulisi olla vähintään 1 metri.

Jos uutta taloa rakennetaan, menettely helpottuu, koska säätä ei tarvitse kaivaa - sen eristys tehdään välittömästi rakentamisen jälkeen.

Pinnan esikäsittely

Se osa maanpinnan alapuolella olevaa osaa ja osaa, joka oli maan yläpuolella, puhdistetaan lian ja betonin palasista. Voit tehdä tämän käyttämällä suihkutus- tai korkeapainepesuria. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​laitteita, voit käyttää säännöllistä harjaa ja käydä sitä koko pinnalle huolellisesti puhdistamalla säätö.

Suoritetaan vedenpoisto

Jos pohjaveden alipäästöt ovat vaarassa ja pohjavesi tulee lähelle maaperän pintaa, on tarpeen tyhjentää. Tällöin kaivannon pohja peitetään hiekalla, ja yläosa asetetaan geotekstiloilla, joiden päälle kaadetaan kerros sorsaa.

Soraa sijoitetaan rei'itetty putki, jonka pää on johdettava keräimeen. Putki kääritään geotekstiilillä ja peitetään hiekan ja soran seoksella.

Pohjamaali alustalla

Säätiön kuivatut kellari seinät päällystetään lateksipohjaisella pohjamaalilla. Tämä työkalu mahdollistaa kaikkien pintaa olevien halkeamien ja huokosten täyttämisen ja vedenpitävyyden paremman tarttumisen säätöön.

Itsekiinnittyvän vedenpitävyys

Vedeneristyskerros on tarpeen kosteuden pääsyn estämiseksi betonipinnalta. Polyureaa voidaan käyttää vedeneristysmateriaalina - se levitetään nestemäisessä muodossa, minkä seurauksena muodostuu ohut ja kestävä elastinen kalvo.

Koska membraanilla ei ole mekaanisia vaikutuksia, tällainen vedeneristyssuoja kestää yli 30 vuotta. Jos kalvo on vahingoittunut, tätä paikkaa käsitellään pienellä määrällä polymeeriä - sen jälkeen vahinkoalue ei vaikuta kerroksen lujuuteen.

Sitä käytetään myös erittäin usein vedeneristyskaasuna - sen käyttöikä on lyhyempi kuin polyurea, mutta se on paljon halvempaa. Tällainen työkalu voidaan ostaa valmiiksi. Käytettäessä sitä yksinkertaisesti sekoitetaan ja levitetään pinnalle lastalla.

Video: kellarin vedeneristys

Vaihtoehtona nestemäisiä vedenpitäviä aineita varten käytetään bitumipohjaista telamateriaalia; se on kiinnitetty polttimella, joka lämmittää materiaalin 50 ° C: seen ja levitetään pohjaan. Liimaa tällainen materiaali on välttämätöntä alhaalta ylöspäin.

On myös materiaaleja (esimerkiksi "TECHNONICOL"), jotka eivät vaadi korkeiden lämpötilojen käyttöä. Kun bitumipohjamaalaus levitetään pinnalle ja poistetaan suojakalvo, materiaalilevyt puristetaan yksinkertaisesti pinnalle ja kiinnittyvät siihen. Eristeen yläreuna on kiinnitetty erikoiskiskolla.

Kiinnitys eristyslevyihin

Ennen perustuksen lämmittämistä on tarpeen merkitä taso, jonka alapäässä levyjä kiinnitetään. Eristysmateriaaleja on tarpeen sijoittaa säätiön kulmasta.

Pitkien pystysuuntaisten saumojen muodostumisen välttämiseksi on mahdollista valmistaa liimalevyjä ruutupallokaaviossa. Aluksi eriste sijoitetaan pohjan alaosaan, ja loput rivit sijoitetaan alhaalta ylöspäin. Käytön kiinnittämiseen käytetään erityistä liimaa, joka levitetään arkin reunaan ja keskelle. Liiman levittämisen jälkeen sinun on odotettava hetkeä ja jatkettava levyt liimaamalla pohjaan.

Tätä varten ne painetaan hyvin pintaan ja kiinnitetään siihen muutaman sekunnin ajan. Liiman kuivaus tapahtuu asteittain, joten jos löydät virheitä tai epätasaisesti sijoitettua eristettä, voit korjata sen yksinkertaisesti kääntämällä arkit haluttuun kulmaan.

Jos haluat kiinnittää toisen eristyskerroksen, se sijoitetaan ruutupiirilevyyn siten, että ylempi kerros päällekkäin alemman kerroksen sauman kanssa - tämä edistää parempaa lämmöneristystä. Yläkerroksen liimaus ei eroa tekniikassa eristyksen pohjakerroksen kiinnittämisestä.

Dyubelenie

Se osa pohjasta, joka on maanpinnan alapuolella, ei vaadi lisäkiinnitystä - asennuksen jälkeen se peitetään vain maapallolla. Se osa, joka ei ole jauhettava, on kiinnitettävä erityisillä tappuilla. Niille on ominaista laaja muovinen rei'itetty korkki, jonka takia eristys on puristettu tiukasti seinää vasten. Liittimien kiinnittäminen eristeeseen läpivientireiät porataan siten, että ne tulevat betoniin 4 cm: n päähän, minkä jälkeen ne vasaraavat tappuja.

Tiivistyvät aukot

Kun eristeen asennus on valmis, saumat on käsiteltävä eristyksen paremmaksi sulkemiseksi. Tätä varten käytä bitumiseosta tai tavanomaista asennusvaahtoa.

Saumojen sulkemisprosessi on melko yksinkertainen ja koostuu eristyksen päittäisosien valittujen välineiden käsittelemisestä. Jos käytetään bitumiseosta, ne täytetään huuhteluvälillä. Käytettäessä vaahtoa sen jälkeen, kun se on täysin kuivunut, kaikki epäsäännöllisyydet ovat samassa tasossa.

täyttäminen

Aukkojen tiivistämisen jälkeen voit aloittaa kaivannon täyttämisen. Tätä tarkoitusta varten käytetään karkeaa kuivaa hiekkaa, jolla kaivannon pohjakerros kaadetaan. Sen jälkeen hiekkaa sekoitetaan hiekkaa hiekkaan. Sora-tyyny on hyvä pohja maaperän lämmittämiselle.

rappaus

Eristeen suojaamiseksi kosteuden kemiallisilta vaikutuksilta, joka on jatkuvasti maassa, vahvistetaan lasikuituverkko seinille ja se päällystetään ohuella kerroksella liuosta pinnoittamalla vedenpitävyys.

Video: kellari (kellari) eristys omilla käsillä

Muottien sokea alue

Suotimen toteuttamiseksi on tarpeen määrittää sokea alueen leveys. Se voi olla 70 cm - 2 m ja riippuu maaperän ominaisuuksista. Jos kaivantoa peitettiin hiekalla ja soralla, on suositeltavaa tehdä sohva, jonka leveys on 1 m. Betonisovitusalueen muotti estää betonirakenteen leviämisen ja määrittää geometrian.

Soraa ja hiekkaa tulisi tasoittaa mahdollisimman paljon rakeilla käyttäen tasoa niin, että muotti on tasainen. Lisäksi sinun valitsemaasi leveyteen, pohjan koko kehän varrella, tapit ajetaan maahan. Edessä on tasapintaiset lankut kiinnitetty reunaan ja kiinnitetty yhteen niin, että saadaan tyhjä runko.

Kehyksen valmistuttua on tarpeen tehdä laajennusliitoksia estämään betonin halkeilua alhaisissa lämpötiloissa. Tällöin sopii 2 cm: n paksuiset levyt - ne on asennettu alapintaan ja muottirakenteeseen nähden kohtisuoraan reunaan, niiden välisen etäisyyden on oltava noin 2 m. Laudan kulmat on asennettu diagonaalisesti säätökohdasta kulmikappaleen kulmaan. Kun otetaan huomioon, että sokean alueen päätehtävänä on suojata pohja vedeltä sateiden ja lumisateiden aikana, se on tehtävä rinteellä, sillä tämä levy asennetaan pienestä kulmasta rakennuksesta reunan reunaan.

On suositeltavaa kallistaa 2%: sta 10%: iin; suositeltava osuus on 5%. Tämän eron vuoksi vesi nopeasti siirtyy pois rakennuksen seinästä. Ennen kuin kiinnityslevyt kiinnitetään muottirakenteeseen, tarkista, että niillä on sama kaltevuuskulma käyttäen tasoa.

Kun muottirakenne on valmis, on tarpeen jatkaa vedenpitävien materiaalien ja eristyksen asentamista sekä vahvistusverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm.

Video: sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Betonivaihto

Kun kaikki vaiheet valmistetaan muottien valmistumisesta, voit aloittaa betonin kaatamisen. Se voidaan ostaa betonilaitoksessa tai missään erikoiskaupassa. Varmista, että se on laadukas.

Jos aiot säästää ja tehdä konkreettisia itse, sinun on käytettävä sementtiä (1 osa), hiekkaa (2 osaa) ja murskattua kiveä (3 osaa):

 1. Aluksi vähän vettä ja sementtiä lisätään sekoittimeen, jotta saadaan hyvin nestemäinen massa.
 2. Sitten kaadetaan pieni raunio.
 3. Kaikki komponentit sekoitetaan 3 minuutin ajan.
 4. Viimeisessä vaiheessa betonisekoittimeen lisätään hiekkaa.

Korjauslevyt jäävät usein muottiin, mutta on syytä muistaa, että puu kykenee nopeasti imemään kosteutta ja laajentamaan sitä ja kutistumaan kuivumisen jälkeen, mikä johtaa sokean alueen halkeiluun.

Siksi, kun betoni on kaadettu eikä ole täysin ymmärretty, on tarpeen poistaa korjauslevyt ja odottaa liuoksen kuivumista kokonaan. Kun betoni on täysin kuiva, korvauspaneeleista jääneet ontelot täytetään mastiksella tai nestekumilla.

Betonista ja mastista valmistetun päällysteen yläpuolella on täysin kuivattu laatta tai muu materiaali, riippuen henkilökohtaisesta mieltymyksestä.

Foundation Finish

Kun kipsi on täysin kuivunut, voit aloittaa säätiön lopettamisen. Voit tehdä tämän käyttämällä koristeellisia materiaaleja keinotekoisen kiven tai laattojen muodossa. Voit rajoittaa maalausta bitumilla tai säännöllisellä maalilla.

Video: tee-se-itse base finish

Niinpä kellarin lämpeneminen omiin käsiisi on melko työläs ja vaikea prosessi. Jos noudatat kaikkia suosituksia ja noudatat työjärjestystä, voit saada hyvän tuloksen, joka pitää talon lämpimänä ja mukavana pitkään.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Lämmityksen tulee olla kattava, ja jos seinien eristys on suoritettu, on mahdotonta jättää huomiotta kattojärjestelmä ja säätö. Yksi haavoittuvimmista alueista on talon kellariosa, jonka kautta jopa 20% lämpöstä menee. Kellari voidaan suojata kosteudelta ja jäätymiseltä sekä rakennusvaiheessa että rakennuksen käytön aikana. Pääasiassa on valita oikeat materiaalit tähän.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Vaatimukset kellarin eristämiseksi

Jalusta on osa pohjaa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Alhaalta se koskettaa jatkuvasti kosteaa ja jäädytettyä maata, ja sivuseinät altistuvat sademäärälle ja terävät lämpötilan muutokset. Kaikki tämä johtaa sisätilojen lämmittämisen, kosteuden ja homeen ulkonäön lisääntymiseen sekä kotitalouden mukavuuteen. Lisäksi materiaaleista, joista pohja on pystytetty, kuluu enemmän, seinämiin muodostuu halkeamia ja halkeamia, eikä ole mitään tekemistä ilman suuria korjauksia.

Tyypillinen esimerkki eristämättömän kellarin tuhoutumisesta

Kun kellarissa lämmitetään, kylmäsillat ovat päällekkäin, ulkoseinät suojaavat sekä vettä että jäätymistä, mutta myös mekaanisista vaurioista, rakenne kestää kauemmin ja ei vaadi korjausta.

On tärkeää, että pohja lämmitetään kunnolla.

Tämä on kuitenkin vain siinä tapauksessa, että lämmittimet täyttävät kaikki seuraavat vaatimukset:

 • minimi lämpöjohtavuus;
 • nolla veden imeytyminen;
 • korkea puristuslujuus;
 • vastustuskyky mikro-organismeille.

Ei viimeinen, ja kestävyys eristys, koska koska kauemmin materiaalin käyttöikä, sitä harvemmin se joutuu muuttamaan ja korjaamaan pohjan. Mitä tulee eristyksen koostumukseen, etenkin sen ympäristönsuojeluun, ei ole tiukkoja vaatimuksia, koska materiaali on rakennuksen ulkopuolella, vedeneristyskerrosten ja koristepinnoitteiden välissä.

Taulukko eristeen käytön tehokkuudesta

Eristyksen ja erilaisten materiaalien vertailu

Eristeen valinta kellariin

Suurten nykyaikaisten eristeiden joukosta edellä mainitut vaatimukset täyttyvät vain laatikoilla ja ruiskutetuilla materiaaleilla, jotka perustuvat polymeerimateriaaleihin. Harkitse niiden ominaisuuksia tarkemmin.

Laajennettu polystyreenivaahto

Polystyreeni vaahtoa (vaahtoa) käytetään lämmittimenä pitkään eikä silti luovu asentoistaan. Se säilyttää täydellisesti lämpöä, ei kerää kosteutta, on helppo leikata ja sillä on pieni paino, joka mahdollistaa asennuksen ilman erityisiä ponnistuksia. Lisäksi vaahdolla on alhaisimpia kustannuksia muiden polymeeristen eristeiden joukossa, ja tämä on voimakas argumentti sen hyväksi eristettäessä suuria alueita tai rajoitetulle talousarviolle.

Basement foam insulation

Jalkojen eristämiseksi sinun on valittava vaahtomuoviluokka PSB-C 25 tai PSB-C 35, jolle on ominaista lisääntynyt tiheys ja mekaanisten kuormitusten kestävyys. Levyjen paksuus vaihtelee 20-100 mm: n välillä ja ilmasto-olosuhteista riippuen eristys voidaan sijoittaa 1 tai 2 kerrokseen. Materiaali kestää lämpötila-eroja -60 ° C: sta + 80 ° C: een muuttamatta sen ominaisuuksia, joten se ei pelkää kovimmilla pakkasilla ja kesän lämpöllä. Elinkaari on keskimäärin 25 vuotta, ja lämpöä eristävän piirakenteen laadukas järjestely on 10 vuotta enemmän.

Kaikista eduista huolimatta vaahdolla on myös haittoja: sillä on pieni taivutuslujuus, eli se on melko hauras ja jyrsijöiden vaurioituminen usein.

Hiiret polttivat eristystä

Lisäksi, kun ei ole vedeneristyskykyä, kosteus tunkeutuu materiaalin ylempiin kerroksiin ja jäätyy, aiheuttaa levyn murenemisen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

EPPS eroaa tiheämmässä rakenteessa kuin polyfoamissa ja sen solujen koko ei ole yli 1 mm. Tämä aiheuttaa lähes veden imeytymisen ja suuremman mekaanisen lujuuden. Puristetusta polystyreenistä on myös resistenttejä kemiallisille hyökkäyksille, mikro-organismeille, kutistumisen muodonmuutokselle. Tämän eristyksen alhaisen höyryn läpäisevyyden vuoksi sitä ei suositella käytettäviksi puupinnoilla, mutta se on ihanteellinen sorkojen lämpöeristykseen.

EPPS on suuri kysyntä, suosituimpia ovat inspiraattorit tuotemerkit Penoplex, TechnoNIKOL XPS, Styrofoam, TEPLEX, URSA XPS. Ne on valmistettu erilaisista paksuuksista ja tiheyksiköistä, vakiokoot - 1200x600 mm ja 2400x600 mm. Materiaali kestää lämpötiloja -50 - + 75 ° C ilman suorituskyvyn menetystä, on helppo koota ja palvelee noin 50 vuotta edellyttäen, että asennustekniikkaa noudatetaan.

TechnoNICOL-ekstrudoitu polystyreenivaahto

Ursa XPS lämpöeristys

Haittoihin kuuluu eristeen syttyvyys - lähes kaikilla EPPS-merkillä on syttymisluokka G3 ja G4. Sulatettaessa materiaali päästää myrkyllisiä aineita.

Toinen haitta on korkeat kustannukset. Kuitenkin asianmukaisesti suoritettu eristys maksaa nopeasti kaikki kustannukset lämmityskauden alkaessa.

Spray-eristys

PPU: n sähkön lämmittäminen

Polyuretaanivaahto on samaan aikaan lämmin, zvuko ja talon vedenpitävä. Se sopii erinomaisesti rakennuksen kaikkien osien eristämiseen katolta pohjaan ja sillä on erinomainen tartunta kaikentyyppisiin perustuksiin. Sen tärkein etu on saumojen puuttuminen, koska ruiskutuksen aikana muodostuu jatkuva pinnoite, vahva ja kestävä.

Saumaton eristyspohja

Eristysprosessi vie hyvin vähän aikaa, materiaali kovettuu sekunneissa ja voit heti aloittaa sen.

Ainoa vaikeus on se, että eristeen soveltamiseen tarvitaan erityistä asennusta ja taitoja työskennellä sen kanssa. Asiantuntijapalvelut sekä asunnon vuokraus ovat kalliita, mutta jos otat huomioon tällaisen eristyksen kestävyyden, on vielä hyötyä. 50 mm paksuisen polyuretaanivaahdon tiheys 36 kg / m3 korvaa EPS-kerroksen 120 mm paksu ja se on palvellut vähintään 50 vuotta.

Pohjan ja soclen ulkoinen lämpeneminen

Video - Basement polyuretaani vaahto eristys

Itse valmistettu eristys

Kellariosan lämmittäminen on helppo tehdä itse, tärkeintä on noudattaa tiukasti tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä on säätiön laadun valmistelu. Jos talo on uusi, kellari ja sokea alue ovat kunnossa, niin työprosessi ei kestä paljon aikaa, mikä ei tapahdu vanhojen rakennusten kanssa.

Talon julkisivu ennen eristystä ja viimeistelyä. Kuvassa pohja ei tarvitse valmistelua

Cap lähikuva

Säätiön valmistelu

Aloita puhdistuspinnan puhdistus. Jos kellarista leikataan laatat tai julkisivupaneelit, päällyste on poistettava. Ne puhdistavat vanhan kipin, koputtavat ulkonemat, kuivatun liuoksen, käsittele perusteellisesti pohjaa jäykällä harjalla.

Kuvassa vanhan kipin käsinpoisto

Tiilipenkissä on varovasti selvitettävä saumat, jotta palaset voidaan paljastaa.

Sekoittuva laasti on puhdistettava.

Seuraavaksi tarkasta huolellisesti pohja, kiristä halkeamia ja käsittele sienten aiheuttamaa aluetta erityisillä keinoilla.

Halkeamat on puhdistettava ja korjata ennen korjausta.

Jos sokea alue on vanha, peitetty syvällä halkeamilla, se on myös poistettava kokonaan, muuten kellari ei saa kuumentua laadullisesti. Lisäksi kehä Kotelo poistettiin maakerros noin puoli leveys ja syvyys 10-15 cm. Jos sokea alue hyvässä kunnossa ja tarttuu seinään, se on tarpeeksi puhdas harjalla yhteinen koko pituudelta, pöly ja lika.

Levyjen tiukkaan istuvuuteen pohjaan pohjaosan seinien tulisi olla mahdollisimman sileät. Jos eroja on yli 10 mm, pinta on tasoitettava kipinöinnillä. Tätä varten voit käyttää tavallista sementti-hiekkalaatikkoa, mutta on parempi ostaa kuiva seos sementtipohjasta.

Hiekka-sementtiseos kipsiin

Tehdasvalmisteet ovat kalliimpia, mutta ne eivät kutistu ja vastustavat kielteisiä vaikutuksia. Kipsi levitetään haaraan seinälle ja levitetään tasaisesti pinnalle ohuella kerroksella.

Korjauslaastin käyttö

Kuivumisen jälkeen seinät on raastettu smash-kangalla, joka on poistettu ja päällystetty vedenpitävällä alukkeella, jossa on kvartsi-täyteaine.

Työkalut ja materiaalit työhön

Eristys tarvitset:

 • EPPS-levyt, esimerkiksi Penoplex;

Laske eristyksen määrä on hyvin yksinkertainen: sinun on mitattava pohjan kehän pituus kerrottuna korkeudella ja jaettava yhdellä levyllä vaahtomuovia. Materiaali on hankittava pienellä marginaalilla, koska se välttämättä edellyttää telojen leikkaamista telakoituna. Samalla tavalla lasketaan vahvistusverkon määrä, mikä on välttämätöntä eristettäessä kipsiä.

Eristelevyjen asennus

Vaihe 1. Kokeile levyä pintaan tarvittaessa trimmaamalla. Eristeen alaosan on sijaittava sokean alueen betonialustalla tai tiukasti täytetyllä maaperällä, joka on peitetty hiekkakerroksella.

Vaihe 2. Ensimmäisen levyn liima-aineen takapuolella levitetään kiinteä linja kehän ympärillä ja keskellä.

Liimaeristys alkaa kulmasta: laita levy levyn pintaan, tasataan pystysuoraan, painetaan voimakkaasti koko alueelle.

Vaihe 3. Ota seuraava levy, aseta liima takapuolelle ja sivureunalle, kiinnitä pohjaan ja kiinnitä tiukasti ensimmäiseen levyyn. Jos liima tulee ulos liitoksesta, se on poistettava lastalla. Jäljelle jäävät levyt on kiinnitetty samalla tavalla, ohjaamalla niiden sijainnin tasoa.

Neuvoston. Jos etäisyys nurkasta ylittää hieman eristeen pituuden, on parasta kiinnittää viimeinen arkki riviin pohjan pohjan lähellä ja sulkea syntyvä aukko sopivan kokoisen osan avulla. Ei ole toivottavaa kiinnittää eristeitä kulmaosioihin lisääntyneiden tuulikuormien vuoksi.

Vaihe 4. Levyjen asentamisen jälkeen eristyksen ja seinän väliset erot sekä arkin liitokset on puhallettava asennussäiliön avulla. Kuivattua vaahtoa leikataan varovasti asennusvivulla, jotta eristys ei vahingoittuisi eikä levyjä siirrettäisi.

Vaihe 5. Kun liima kuivuu (tavallisesti se kestää 24-48 tuntia), eristys on kiinnitetty hampaiden avulla.

Tyynyreikäporaus

Toisin kuin maanalaisessa osassa, jossa maaperä painaa voimakkaasti alustaan, yläpuolella oleva osa altistuu jatkuvasti tuulelle ja mekaaniselle rasitukselle, ja lisäkiinnikkeet ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Kierteitä varten olevat reiät porataan kunkin levyn keskelle ja kulmissa syvemmälle seinään vähintään 40 mm. Sinun on työskenneltävä erittäin huolellisesti, sillä eristyksestä voi helposti vahingoittaa pora.

Terien asentaminen ja metallivarret

Levyjen väliset liitokset nauhoittivat asennusvaahtoa

Polyuretaanivaahto, jota käytettiin työn aikana

Rappaus tekniikka

Vaihe 1. Vaivaa kipsi-liimaliuos, laimennetaan kuiva seos vedellä valmistajan ohjeiden mukaan. On suositeltavaa sekoittaa sekoittimen kanssa alhaisella nopeudella, koska on vaikeampaa saavuttaa massan homogeenisuus manuaalisesti.

Vaihe 2. Aseta nurkki ruudukon kanssa eristeen yläreunaan, mittaa haluamasi pituus, katkaise ylimäärä. Seuraavaksi liuos pannaan laastilla, jossa on jatkuva nauha, nurkki on asetettu, muista hallita vaakatasoa. Kun kohdistat profiilin, sileä ristikko molemmilla puolilla, upottamalla se liuokseen. Ylimääräinen seos poistetaan lastalla. Samoin profiili kiinnitetään kulmiin - sisäinen ja ulkoinen.

Liimaa liimaus epps-lastalla

Liimaaminen verkkoon

Nurkkaan asennetaan ja liimataan pystysuoraan

Vaihe 3. Lujittava silmukka leikataan leveydelle siten, että se on pari senttimetriä suurempi kuin pohjan korkeus. Pituutta ei voi leikata palasiksi ja tasaisella tasolla kiinnittää koko kangas - kun rullan leveys on pieni, verkko pysyy hyvin. Niinpä pinnalle levitetään liimaliuos, se levitetään tasaisessa jatkuvassa kerroksessa, jonka paksuus on noin 10 mm, silmäkokoa levitetään siten, että yläreuna on 5-7 mm matalampi kuin eristeen reuna. Seuraavaksi lapa hellittää verkkoa ja syventää sitä liuokseen useilla millimetreillä.

Ristikko puristetaan levitetyn liiman päälle

Toinen liimakerros levitetään verkon päälle lastalla.

On tärkeää tarkkailla naapurikuvien päällekkäisyyksiä.

Vaihe 4. Päivänä, jolloin pinta on kuiva, kipsi kerros on raastettu smash-kangas, poistamalla pienet epäsäännöllisyydet, sagging ja jälkiä työkalua.

Tasoittaa kuivatut liimat ja poistavat lyöntiä

Sitten pinta poistetaan ja päällystetään vedenpitävällä alustalla 1 tai 2 kerroksessa.

Tämän jälkeen kaivettu kaivanto on peitetty hienolla sora - tai sora - alustalla. Seuraavassa vaiheessa on kellarikerroksen viimeistely: pinta voidaan laatoittaa laatat, keinotekoinen kivi, kivi, mosaiikkiväline näyttää hyvältä.

Koristeellinen viimeistely jalusta

Kuvassa kellari on peitetty koristeellisella kipsi SPS graniitti kipsi