Kellarikerroksen eristys - mikä on tärkeää tietää

On parasta huolehtia kellarin eristämisestä talon rakennusvaiheessa, kun seinät eivät peitä maata. Kellarin kattavin ja tehokkain eristys on, jos lämmität lattiat, seinät ja lattiat lattian väliin. On tärkeää, ettei liiallista ylikuormitusta. Rakennuksen kellariosaa ei voida sulkea, ilmanvaihtoa varten on tarpeen jättää erityiset reiät - ilmareikiä. Näin vältetään liiallisen kosteuden muodostuminen ja näin ollen sienen ulkonäkö. Talvella ne voidaan sulkea, ja loput niiden pitäisi olla auki. Jyrsijöiden pääsyn estämiseksi ne on suojattu metalliristikkoon.

Ennen eristämistä, lattian ja seinien vedenpitävyys on toteutettava erittäin huolellisesti, koska kellarihuone on maanpinnan alapuolella ja tarvitsee sitä erityisesti. Tämä ei kannata säästää. On parempi säästää viimeistelyaineita. Hyvällä pohjalla he pysyvät pitkään. Rakennuksen ympärillä on oltava sokea alue, jotta pohja ei ime vettä. Erityisesti tulee kiinnittää nivelet. He luovat kylmiä siltoja. Käytä metalli kynnet huolehdi peittää ne eristyksellä.

Lattianeristys

Pohjakerros on useimmiten tehty teräsbetonilaatoista. Betoni johtaa lämpöä hyvin, mikä tarkoittaa, että on tärkeää peittää lämpöeristysmateriaali. Eristysmateriaalin pohjan alapuolella on vesitiiviys, jotta kosteus ei pääse eristykseen. Usein tämä on kalvotyyppinen rakennuskalvo, joka ei ainoastaan ​​pidä vettä vaan myös antaa ilman läpi, jolloin se haihtuu kosteudelta. Voit käyttää myös esimerkiksi kattohuopaa, polyetyleeniä, öljyttyä paperia. Tärkeintä on, että satunnaisella kosteudella oli ulospääsy. Suulakepuristettu polystyreeni-vaahto (paksuus 5-10 cm) voi olla lattian lämmittämisen materiaali. Tämä on ihanteellinen koteihin, joissa on betonilattiat ja paikka, jossa pohjavesi nousee korkealle. Käytä usein basaltivillaa, lasikuitua ja jopa laajennettua savea. Nämä materiaalit eivät roiskeita, mutta ovat vähemmän vedenpitäviä, joten vedenpitävyys pitäisi olla korkeudeltaan. Kaikissa tapauksissa työjärjestys on seuraava: vedeneristys, eristys, päällystyspäällyste, lattia.

Seinäeristys

Lämmitä seinät voivat olla sisään ja ulos. Sitä pidetään tehokkaammin seinien eristämisen ulkopuolella. Samalla rakennuksen koko ei vähene eristyksen paksuuden vuoksi. Lisäksi kondensoitumista ja sienten muodostumista voidaan välttää. Höyryä johtavien materiaalien seinämien ulkoisella lämmityksellä saavutetaan lämmön kulutuksen maksimaalinen taloudellinen kulutus. Suulakepuristettu polystyreenivaahto sopii ulkoiseen eristykseen. Vedeneristysmateriaalin kuivumisen jälkeen se on valmistettu styrofoamipaneeleista, joissa on ura-kampa, alhaalta lähtien. Seinälle kiinnitetyn bitumimastin kiinnittämiseen. Kun valitset muita liimapohjia, varmista, että se ei sisällä liuotinta, muuten lämpöeristyskerros vahingoittuu. Jos perusseinällä on useita kerroksia, voit ottaa mineraalivillan eristykseen. Maaperän kanssa kosketukseen joutuvan seinämän osa on käsiteltävä vedeneristysmateriaalilla, kuten bitumilla, ja se on suojattava kuivatuskalvolla.

Lattialämmöneristys

Lattian päällekkäisyydet tarvitsevat myös lämpenemistä, koska ne on valmistettu materiaaleista, jotka johtavat nopeasti lämpöä. Lattiat eristävien lattiojen välissä käytä polystyreenivaahtoa, mineraalivillaa ja lasikuitumattoja. On tärkeää, että materiaali hermeettisesti piilotetaan viimeistelykerroksella: kipsilevy kitti, muovi, MDF-paneelit.

Pohjaväri

Lisälämpöeristyksen ja lämpöeristyksen pohja voidaan leikata luonnonkivellä. Se näyttää kauniilta ja sillä on hyvät vedeneristysominaisuudet, minkä ansiosta se suojaa seiniä lujasti kasteesta, sateelta ja muulta kosteudelta. Jos tarvitset halvemman vaihtoehdon, käytä tiilimuurausta, koriste-kipsiä, koristekiviä tai viimeistelyä erikoisella kellarikerroksella. Viimeistelymateriaalin asettamiseksi pinta on ensin puhdistettava, tasoitettava ja pohjustettava. Kun valitset viimeistelyn, sinun on harkittava materiaalia, joka kattoi kaikki talon seinät.

Kellarikerroksen lämmitys on tärkeä asuntotuotannon vaihe, jota tarvitaan myös silloin, kun sitä käytetään vain kellarina eikä sitä lämmitetä. Hyvin eristetyssä kellarissa huoneen lämpötilan ei pitäisi laskea alle 5 astetta. Muussa tapauksessa kondensoituminen syntyy jäätyneiden seinämien vuoksi ja sieni tulee näkyviin, mikä ei ole helppo päästä eroon. Lisäksi seinät voidaan hoitaa sienilääkkeillä ja antiseptisellä kyllästyksellä.

Itsenäistyyppisen kellari vaahtolevyn tekniikka

Ekstrudoitu polystyreeni ja penoplex (muuten suosittelemme ostamaan penoplexia Chelyabinskissa) - eräs parhaista lämpöeristysmateriaaleista, jolla on erinomaiset lujuusominaisuudet, hydrofobisuus ja kemiallisen ympäristön vaikutukset.

Nämä ominaisuudet takaa tämän materiaalin kestävyyden, jonka ansiosta polystyreenivaahto on paras vaihtoehto lämmöneristyksen aikaansaamiseksi pohjan ulkopuolella.

Socle-polystyreeni-vaahtolevyjen lämmitys

Tässä artikkelissa tutustutaan kellarin eristämiseen ja käsittelemme talon kellarikerroksen lämpöeristyksen pääpiirteitä ja tärkeitä vivahteita omiin käsiisi.

1 Miksi sinun pitää lämmittää pohja?

Kysymystä tarpeesta eristää kellari ei koskaan pyydä henkilö, joka ainakin kerran kohdannut kosteuden ja muotti sisällä kellarissa.

Kuten tilastot osoittavat, lämmön menetys tavallinen yhden kerroksen tiili asunto rakennuksen kellarissa säätiö voi olla noin 15-20 prosenttia koko lämmön menetys talon.

Jopa kun seinien ja katon kattava lämpöeristys on tehty ja eristetty sokea alue polystyreeni vaahdolla, et saa haluttua vaikutusta eristys asunnosta, jos et pidä huolta alapäästä eristämisestä.

Yleensä kellarin eristys (riippumatta siitä, mitä käytetään tähän - polystyreenivaahto tai muu materiaali, mutta yleensä) auttaa ratkaisemaan seuraavat ongelmat:

 • Kosteus kellarikerroksessa ja muotti seinillä;
 • Pohjakerroksen nopeutettu tuhoutuminen johtuen pohjaveden kielteisistä vaikutuksista ja kausiluonteisista ääriolosuhteista;
 • Lämpöhäviö kotona;
 • Suojakorkki jäätymiseltä.

Lämpöhäviö ei-eristetyn teipin pohjan kautta

Suulakepuristettu polystyreeni-vaahto Izospan AM: llä, joka on optimaalinen materiaali eristeen ulkopuolelle, on maksimaalinen hydrofobisuus - se on täysin läpäisemätön, joten pohjakerros on tehokkaasti suojattu ulkoiselta vaikutukselta.

Vedenpitävyys ja suoja kellarista jäädyttämistä vastaan ​​ovat täynnä sitä, että pohjavesi joutuu betoni- tai tiilikellarin pinnalla oleviin mikroprekteihin, minkä vuoksi halkeamat kasvavat jatkuvasti.

Tämä ongelma on vakavasti pahentunut talvella, kun mikrokrakkausten kosteus jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta.

Vakavat lämpöhäviöt ovat ominaisia ​​paitsi täysimittaisista kellareista, mutta myös pienistä teippikokoelmista. Kun katsot kuvansiirtäjän ottamia valokuvia, näet tämän itse.
valikkoon ↑

2 Sisä- tai ulkolämpöeristys?

Nauhapohjalla kaikki on yksiselitteistä täällä - se voidaan eristää vain ulkopuolelta, mutta kellarissa ei ole kysymys siitä, millaista eristettä tarvitaan kellariin. On riittävän suuri määrä kannattajia, sekä sisäisen että ulkoisen eristyksen säätiön ja sokean alueen. Yritämme ymmärtää tätä kysymystä tarkemmin.

On ymmärrettävä, että lämpöhäviön väheneminen kellarikerroksen läpi ei ole ainoa vaatimus talon kellarin korkealaatuisesta eristämisestä polystyreenivaahdolla. Lisäksi, kuten edellä on jo kirjoitettu, seinien suojaaminen kellarista jäädyttämöltä ja eristämisestä pohjavedestä edellyttää sitä.

Tietenkin lämmittäminen pohja on paljon helpompaa sisältä, koska mitään lisätoimia ei tarvita tehdä tätä. Sisäeristettä varten liimaa seinät sisäpuolelta laajennetulla polystyreenillä, liimaa saumat lujiteipillä ja tee vuoraus.

Polttyreenialustat emäksinen vaahtomuovieriste

Tietenkin tällainen eristys lisää kellunta-alueen sisälämpötilaa, mutta pohja itse jäätyy, koska se jäätyy. Itse asiassa tämä on tavallinen huoneen sisäinen eristys, jolla ei ole mitään tekemistä itse kellarin kanssa.

Eristävän talon pohjarakennuksen käyttämiseksi laajennetun polystyreenin ulkopuolella ja kellarin eristämisen ulkopuolelle lisähankkeiden avulla sinun on tehtävä paljon enemmän työtä - kaivaa kaivantoa itse eristeen lisäksi asentamalla vedenpitävä rakenne ja varmistamalla kaivanto, mutta voit olla varma siitä, että talon kellari on turvallinen suojattu kaikista kielteisistä vaikutuksista.

Lisäksi kellarin seinät eivät enää jäätyvät eristyksen aikana, minkä seurauksena kylmän kellarin lämpötilaero ja talon lämmin ilma eivät muodosta pinnalleen kondensoitumista, mikä ratkaisee kosteuden ja homeen ongelman.
valikkoon ↑

2.1 Työkalut ja materiaalit

Sinun tarvitsee käyttää seuraavia työkaluja omien käsiesi lämmittämiseen kellarissa ekstrudoitu polystyreeni vaahto:

 • Lapio, kauhat ja kori - maaperän kaivamiseksi ja poistamiseksi;
 • Harjaa metallilla, luuta - pohjan puhdistamiseksi maasta;
 • Kapasiteetti sementtilaastin, lian ja lastan muodostamiseksi - pohjan pintaa varten olevien halkeamien ja epäsäännöllisyyksien tiivistämiseksi;
 • Harjat tai rulla - suojaavien seosten levittämiseen;
 • Rautahaara ja paperitavara - sopivat laajentuneeseen polystyreeniin;
 • Nippa-ase - höyrysulun kiinnittämiseen ja vedenpitävyyteen;
 • Ruuvimeisseli - puuportaan pohjaseinän ulkovaipan ruuvaukseen.

Kellarin integroidun eristyksen järjestelmä

Eristysvaatimukset:

 • Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon levyt (ekstrudoitu polystyreenivaahto on tavanomaista parempi - ominaisuuksiensa mukaisesti);
 • Vedeneristyskalvot;
 • Vahvistinnauha;
 • kattohuopa;
 • Lasikuituverkko;
 • Polystyreeni-vaahdon liima-aine;
 • Tyyny, jossa on sateenvarjon muotoiset korkit;
 • Spackling-yhdiste;
 • Bitumiset mastit.

2.2 Pohjakerroksen eristystekniikka

Valmisteltuasi kaikki tarvittavat työkalut voit päästä töihin. Ensinnäkin meidän täytyy kaivaa kaivanto. Kaivantoa on syytä kaivon täydelliseen syvyyteen, sillä lämpöeristys on suoritettava koko seinien kehällä.

Kaivannon leveyden pitäisi riittää ihmisen mukavaan työhön siinä käytännössä, yhden metrin leveys riittää. Kaivosta ei tarvitse ottaa pois, koska lämpöeristyksen jälkeen se joutuu nukahtamaan, mutta se ei saa kaatua takaisin kaivantoon.

Kaivanto lämpöeristeen jalustaan

Seuraavaksi poista maa paljain pohja. Jos halkeamia havaitaan ja vahinko pohjan ulkopuolelle, ne on sinetöitävä sementtilaastilla.

Talon kellarin pinta pinnoitetaan bitumimateriaalilla, joka toimii ensimmäisenä vedeneristyskerroksena ja liimaa liima-ainetta vähintään 10 senttimetrin kattorakenteisiin.

On suositeltavaa tehdä kaikki asteittain, pienissä osissa, sillä jos olet välittömästi peitettävä koko pohja, mastinen kovettuu ja liimaamalla kattotiili täytyy sulattaa se paistolämpöllä.

Asennamme laajennetut polystyreenilevyt höyrysulkimalla Izospan V. Me istutamme liimakoostumukseen, odota, kunnes se kovettuu ja asennamme sateenvarjon muotoiset tylpät levyn neljässä kulmassa. Levyliitokset pinnoitetaan samalla bitumimastilla.

Polystyreenilevyjen pohjaraja on asetettava mihinkään jäykkään pohjaan, jotta vältetään koko eristämisen leikkaus, joka johtuu maan pudotuksesta. Jos käytät kellarin eristystä myös sen rakentamisen aikana, on suositeltavaa järjestää tähän tarkoitukseen betonipyörä.

Jos tämä ei ole mahdollista, kaivannon pohjalla on välttämätöntä tehdä hiekkakiven ja hienon sillin seos, jonka paksuus on noin 5 senttimetriä.

Lisäksi polystyreenivaahto pohjustetaan ja se peitetään hydrofobisilla kittiyhdisteillä. Tarvittaessa päällysteen lujuuden kannalta on välttämätöntä käyttää vahvistusverkkoa. Kitti kuivua, kaivanto on peitetty maalla.

On parasta lämmittää pohja jopa talon rakentamisen vaiheessa

2.3 Eristysnauhan tekniikka

Ennen siirtymistä nauhan pohjaan, se on puhdistettava perusteellisesti. Mistä tahansa materiaalista se ei olisi tehty, olipa kyseessä betoni tai tiili, talon aikana suuri määrä pölyä ja likaa kertyy siihen, joka on poistettava metallisella harjalla ja luudalla.

Jos pohjalla on edelleen sementtilaastija, ne on lykättävä vasaralla ja harjattu pois. Pohjaan tai vakaviin halkeamiin kohdistuva vaurio on tiivistetty sementtilaastilla. Sulauttamisen jälkeen liuoksen on annettava kuivua ja siirtyä vasta sitten loput töihin.

Seuraavaksi talon nauhapohjan koko pinta peitetään alukkeella, joka tarjoaa parhaan liitoksen liimakoostumukseen ja pohjan pintaan.

Teipin pohja, kuten oikein, on korkeus 20-30 senttimetriä, kun taas laajennettu polystyreeni valmistetaan laattojen suuria kokoja. Sinun on sovitettava laatta kooltaan. Tee näin mittaamalla pohjan korkeus, merkitse laatikko ja leikkaa se haavasilla.

Tiilipohjaisen nauhan tyyppinen lämpöeristys

Yhteisen lujuuden parantamiseksi on suositeltavaa kiinnittää lujittavaa lasikuituverkkoa pohjan ja pursotetun polystyreeni-vaahdon välillä. Tee näin leikkaamalla ruudukko niin, että se voi päällystää eristyksen.

Laimennamme polystyreeni-vaahdon liima-aineen (ohje osoittaa mittasuhteet), ja levyn tai lastan avulla levitämme sitä tasaisesti laajennetun polystyreenin pinnalle. Asettamme ristikkoa uunin ja pohjan välillä ja painamme eristettä pinnalle voimakkaasti.

Pidennettyjen polystyreenilevyjen liittämisen on oltava tiukalla, joten niiden liitoksissa ei ole aukkoja. Kun liima kuivuu, eristelevyt kiinnitetään pohjaan sateenvarjon muotoisilla tapilla. Kaikki eristysyhdisteiden aukot suljetaan vaahdolla.

Ylimääräinen verkko leikataan saksilla, minkä jälkeen lisätään pohjamaalia laajennetun polystyreeniin pinnalle ja eristys peitetään kittipintaisella kerroksella.
valikkoon ↑

Lämmitin kellarikerroksesta: tapaaminen, materiaalit, työvaiheet

Sitä tapahtuu usein silloin, kun asuinalueelle tarvitaan lisäeristystä, jota on mahdotonta tuottaa ulkona eri syistä. Se on ainoa tie ulos - lämmityslaitteen sisäinen sijainti. Kerromme mitä ja kuinka eristää kellarista sisäpuolelta.

Kellarin vedenpitävyys ja eristys voidaan tehdä itsenäisesti käsin.

Kellarikerros sisäpuolella

Tarvittaessa

Merkittävänä merkkinä kellarikerroksen tarpeellisuudesta on lattian läsnäolo kellarissa.

Jotta ymmärtäisikään, onko kellarikerroksessa tarpeen lämmittää, on ymmärrettävä tämän huoneen toiminnan ominaisuudet. Aluksi tarkastelemme joitakin lämpöenergian jakauman lakeja (selvitä täältä, miten talon kellarin eristys toteutetaan).

Haluamme välittömästi hälventää yhden vakiintuneen harhan, joka liittyy näkemykseen siitä, että kylmä on jotenkin pystynyt tunkeutumaan huoneeseen. Aluksi on huomattava, ettei kylmää ole luonnossa. Kylmä on lämmön puuttuminen, koska pimeys on valon puuttuminen ja he eivät voi tunkeutua missään.

Lämpöenergian kulkusuunta seinän läpi.

Itse asiassa se ei ole kylmä, joka tunkeutuu huoneeseen, mutta huoneen lämpö vähenee. Ja mitä suurempi sisätilan ja ulomman välinen lämpötilaero, sitä huomattavampi ja intensiivisempi tämä prosessi on.

Se on tärkeää! Jos kellarisi ei ole lämmitetty, silloin ei yksinkertaisesti ole mitään vähennystä ja energiatehokkuuden parantaminen kotona riittää lämmittämään lattia ensimmäisen kerroksen ja kellarihuoneen välillä, koska lämpö laskee tarkalleen talosta, jossa lämmitysjärjestelmä sijaitsee.

On toinenkin ongelma - kellari-aukon seinämien jäädyttäminen. Tällöin vain ulkoisen lämpenemisen merkitys on järkevä, koska lämmöneristyksen sisäinen järjestely jää entisestään kellarin muuraukseen, koska kellarikerroksessa oleva pieni lämpö ei pääse tunkeutumaan kellarirakenteeseen.

Jos kellarirakenne peitetään pakkasella, se on lämmitettävä ulkona.

Se on tärkeää! Monet kellarinomistajat käyttävät niitä ruokaan, vihanneksiin, suolakurkkuihin ja muihin herkästi pilaantuneisiin tuotteisiin. Tällöin eristys voi aiheuttaa haittaa, sillä kellarissa lämpötilan nostaminen heikentää näiden tuotteiden varastointiaikaa.

Ainoa vaihtoehto on käyttää lämmöneristystä säädettävän lämmitysjärjestelmän yhteydessä, minkä jälkeen voit säätää lämpötilaa ja välttää lämpöhäviöitä.

Kellarungon lämmittäminen lämmitetyn ensimmäisen kerroksen läsnäollessa on epäilyttävä miehitys.

Nyt ääni toinen tärkeä seikka - jos kellari kuumennetaan, ja ylhäällä on toinen lämmitetty huone, lämpötilaero näiden kohteiden välillä on vähäpätöinen. Siksi kellarin katon lämmittämiseen ei ole paljon järkeä.

Kellarikerroksen lattian lämmitys on myös epäilyttävä tapahtuma, koska sen syvyys ylittää tavallisesti maaperän jäädyttämisen syvyyden, eli maanalainen kerros ei juokse tarpeeksi lämpövuotoja aiheuttaen ongelmia. Lisäksi lattian alueella olevan tiheyden eron vuoksi kylmimpi ilma kerääntyy ja tappavat täällä ovat vähäiset.

Mitkä materiaalit ovat parhaiten käytössä?

Polyfoam - käytännöllisin ja suosittu lämmitin.

Joten oletamme, että meillä on lämmitetty kellari, jota ei ole mahdollista eristää ulkopuolelta. Mitä se kattaa sisäpuolelta, niin että se on tehokasta, turvallista eikä liian hankalaa?

Tarkastellaan mahdollisia vaihtoehtoja:

 • Polyfoami ja laajennettu polystyreeni. Nämä materiaalit eivät ole turhaan luettelon kärjessä, koska ne ovat kaikkein käytännöllisin hinta / laatusuhteen kannalta ja niiden asennus on yksinkertaisin eikä aiheuta vaikeuksia myös aloittelijoille ja amatööreille rakennusalalla;
 • Mineraalivilla. Erinomainen eristys, joka ei pala, ei aiheuta haitallisia kemikaaleja kovin korkeissa lämpötiloissa, ei pelkää tuholaisia ​​eikä heikennä. Ainoa ongelma on puuvillan villan hygroskooppisuus, joka edellyttää luotettavaa vedenpitävyyttä;
 • Polyuretaanivaahto. Nykyisin tehokkain lämpöeristysmateriaali, jota käytetään nestemäisessä muodossa seiniin ja joka luo jatkuvan saumattoman päällysteen. Polyuretaanivaahdon suosio on alhainen materiaalin ja asennustöiden aiheuttamien korkeiden kustannusten vuoksi.
 • Loose eristys. Edullinen ja siksi eristävä yhteinen muunnos ei kuitenkaan ole mahdollisuutta sijoittaa se huoneeseen.

Kuten näette, meillä on kaksi hyväksyttävää vaihtoehtoa - mineraalivilla ja polystyreenivaahto. Tässä valittaessa näiden materiaalien välillä kannattaa käyttää kriteeriä, kuten seinien kosteutta. Jos kellarin vedeneristys tehdään huonosti tai kokonaan poissa, on parempi käyttää laajennettua polystyreeniä, koska se ei pelkää kosteutta.

Kuten kuvasta näkyy, on upotettu eristys asennettuna ihon alle.

Mineraalivillaa tulee asentaa, kun seinät ovat normaalissa kosteudessa ja ne on peitetty kipsilevyllä, vanerilla, takalevyllä tai muulla samanlaisella päällysteellä, koska on kätevämpää asettaa se kehyksen alle.

Seinien peittäminen puuvillan kanssa kipsin alla ei ole paras vaihtoehto, koska jopa vaikeinta puuvillaa voidaan hieroa tietyllä paineella seinälle. Tämän seurauksena sisustus hävitetään.

Asennuksen eristys

Käytettäessä vaahtoa käytä erityistä sementtiliimaa.

Jos päätät eristää kellarin omilla kädillä, niin teille olemme laatineet vaiheittaiset ohjeet valokuvilla:

 1. Seinät puhdistetaan lika ja roskat, kaikki saumat ovat tiiviisti suljettuja, virheet ja puutteet poistetaan;

Puhdista ja siisti seinät.

 1. Me peitämme seinät syvälle tunkeutuvilla pohjamaaleilla;
 1. Ota polystyreeniarkki (tai vaahto), katkaise lukot vasempaan päähän (jos asennus tehdään vasemmalta oikealle) ja levitä liimaa levylle hampaiden annostelulaatalla;

Levitä liimaa lovettuun lastalla.

 1. Painamme arkkia seinää vasten ja kiinnitämme ne tikkailla. Työkaluja vasaroidaan vasempaan kulmaan ja keskelle;

Levy painetaan seinää vasten ja kiinnitetään.

 1. Ota seuraava arkki, levitä liimaa, paina se seinää vasten. Varmistamme, että arkin reunojen lukot ovat samat ja jokaisen seuraavan arkin on peitettävä edellisen lukot ja niitä ei saa laittaa alle niiden alle. Ajamme tikkaita vasempaan kulmaan ja keskelle;

Tyyny tukkii linnaa.

 1. Lopetamme ensimmäisen rivin. Aloitamme toisen rivin puoliarkilla saumojen siirtämiseksi. Tässä kiinnitettäessä vasaroimme vain kahdella tapilla - vasemmassa alakulmassa ja keskellä, muut kulmat painetaan seuraavilla sivuilla, jotka kattavat niiden lähellä olevat lukot;

Muista offset-saumat.

 1. Me peitämme koko seinän. Siirry seuraavaan seinään, vähitellen viimeistelemällä eristyksen asennus koko huoneeseen. Polystyreenisuojus lasikuituvahvisteisella verkolla, jonka päällystämme ohut liimakerros;

Mesh-takki liimalla.

 1. Ruutuun suoritetaan seinien kipsi, johon sovelletaan aiemmin valittua päällystettä (tapetti, kitti, koriste-kipsi jne.).

Ruudukossa suoritetaan seinien viimeistely.

johtopäätös

Huomasimme, että pohja kannattaa lämmittää sisäpuolelta vain silloin, kun se kuumenee. Korkealaatuisimman ja tehokkaimman eristeen käyttämiseksi käytetään mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa, jonka asennus on kuvattu yksityiskohtaisesti (ks. Myös artikkeli "Talon pohja: Tee-se-itse: Asennustekniikka").

Tämän artikkelin video täydentää johtajuutta visuaalisilla kehyksillä.

Kellarieriste ulko- ja sisäpuolella

Eristystyön laatu ja tarkkuus riippuvat ensinnäkin talon kodin mukavuudesta ja mukavuudesta, toisaalta rakennuksen käyttöiästä, kolmanneksi lämmityskustannuksista ja monista muista indikaattoreista. Samalla kaikkien merkittävien rakenteellisten elementtien tulisi olla eristettyjä. Ei ole poikkeus ja perusta.

Kellarieriste ulko- ja sisäpuolella

Jalusta on talon kannatin yläosa, joka kohoaa pinnan yläpuolelle. Tämän rakenteen elementin järjestelyn oikeellisuus riippuu sekä yksittäisten huoneiden lämpötilan indikaattoreista että talon yleisestä mikroilmastosta. Kellari on kosketuksissa maanpinnan, tukipohjan ja lattian kanssa. Jos rakennuksen tekniikka loukkaantuu ja perustuksen yläpuolisen osan jälkeen järjestetään, se on kosteaa ja kylmää talon sisätiloissa.

Kellari ja vierekkäinen sokea alue

Kellarin lämmöneristyksen ansiosta kylmäsillat tasoittuvat ja lämmön säästöt ovat jopa 10-15% ja korkeammat kokonaiskustannuksista. On parasta toteuttaa toimenpiteitä, joilla lämpöä pidetään rakenteellisia elementtejä edes rakennuksen rakennusvaiheessa, mutta on olemassa tekniikoita, jotka mahdollistavat lämmöneristyksen jo valmistetussa ja käytössä olevassa rakenteessa. Sinun tarvitsee vain valita sopivia materiaaleja ja noudattaa asianmukaisia ​​ohjeita.

Eristetty pohja ja viimeistely

Tämän lisäksi kellarin eristys suojaa talon perustan ulkopuolisilta haitallisilta vaikutuksilta ja tukirakenteen lujuuden vähentämisen todennäköisyys minimoidaan.

Kellarin eristys ulkona

Tarve lämmittää talon kellari

Kuten todettiin, 10-15% (joskus enemmän) lämpöä voi paeta kellarin / kellarin seinien läpi. Tuloksena voi olla tukirakenteen jäädyttäminen. Säätiön jäädyttämisen seurauksena tapahtuu seuraavat seikat:

 • tilan lämmityksen kustannukset kasvavat;
 • kosteus muodostuu;
 • muotti esiintyy.

Lämpövirtakuvio rakennuksen perustuksiin

Jäätymisen kestävien perustusten asennuskuva: a - normaali; b - matala

Pakkasenkestävät matalat perustukset:
a - lämmitetyt rakennukset; b - lämmittämättömät rakennukset

Jos haluat poistaa edellä mainittujen ongelmien todennäköisyyden, sinun on lämmitettävä pohja. Mutta tämä ei ole kaikkia syitä. Monilla Venäjän alueilla, etenkin keskialueella, maaperällä on savirakenne, ts. hellittävät. Frostin aikana tällaisten maaperän tilavuus kasvaa merkittävästi ns. pakkasella. Voimantuvien voimien vaikutuksen alaisena talon perusta voi muuttua ja muuttua.

Pohjan ja lämmittimen lämmitys

Kellarin ja pohjan kattava ulkoseinän ansiosta voit poistaa tämän mahdollisuuden tai ainakin minimoida sen esiintymisen riskin.

Sisäisen ja ulkoisen eristyksen ominaisuudet

Kellarin lämmitys voidaan toteuttaa sisäisellä ja ulkoisella tekniikalla. Jokaisen heistä kutsutaan lukemaan lisää.

Kellarin ulkoeriste ratkaisee seuraavat tehtävät:

 • auttaa parantamaan mikroilmastoa talon tiloissa;
 • suojaa kellarista maanalaisista, pohjavesistä ja ilmakehän sedimenttisestä kosteudesta;
 • poistaa mahdollisuuden laskeutua tiivistetyn kosteuden seiniin kellarista, mikä takaa rakennusmateriaalien suojauksen ennenaikaiselta tuhoutumiselta.

Sisäinen eristys tekee ulkoisen eristyksen kaltaisia ​​toimintoja.

Käytännössä pohjan eristys sekä sisä- että ulkopuolelta antaa suunnilleen saman tuloksen. Pääero eroaa vain rakennuksen ulkonäöstä lämmöneristyksen jälkeen. Ulkoisen eristyksen tapauksessa tavallisesti käytetään ylimääräistä viimeistelyä, jonka seurauksena pohjalla on houkuttelevampi ulkonäkö.

Kellarikerros sisäpuolella

Ulkoisen ja sisäisen eristyksen samanaikaisen järjestämisen tarve puuttuu.

Se on tärkeää! Kellari on pakollisen eristeen alainen, vaikka ei ole varustettua ja ylläpidettyä kellarikerrosta.

Kuinka paljon materiaalia tarvitaan kellarin eristämiseen?

Eristysmateriaalin vaaditun määrän määrittämiseksi on ensin tunnettava pohjan kokonaismitat. Yleensä tietoja tästä on sisällytetty rakennussuunnitelmaan, mutta on parasta tarkistaa kaikki paikoillaan ottaen huomioon todelliset indikaattorit.

Esimerkki rakennuksen mitoista ilmaisee ilmaa

Ensinnäkin mittaa pohjan pituus lämpöeristyksellä. Tämä indikaattori voi poiketa rakennuksen seinien kokonaispituudesta. Esimerkiksi monet kehittäjät kieltäytyvät eristämästä avoimen terassin kellarista.

Seuraavat arvot annetaan vain esimerkkinä, joten laskentajärjestys on selkeä.

Kaiken kaikkiaan talon seinät ovat pituudeltaan 69,6 m. Avoimen terassin kummankin sivun pituus on 4,4 metriä, ts. 17,6 m. Lisäksi pienet kuistit jätetään lämmöneristyskohteiden suunnitelman ulkopuolelle. Niiden pituus on 1,7 m, yhteensä 3 tällaista kuistia, yhteensä - 5,1 m.

Kun otetaan huomioon kaikkien eristämättömien tonttien pituus talon seinämien kokonaispituudesta, saadaan arvo, joka on 49,6 m. Lämpöeristetyn pinnan alueen määrittämiseksi kerrotaan saatu indikaattori kellarikerroksen korkeudella. Tässä esimerkissä se on 0,4 m. Laskennan tulos on 19,84 m 2. Johtopäätöksenä on, että pyöristetään saatu arvo lähimpään kokonaislukuun. Lämpöeristetyn pinnan tuntemisen avulla voit helposti määrittää tarvittavan määrän eristemateriaalia.

Kellarikerroksen materiaalivaatimukset

Kun otetaan huomioon kellarikerroksen lämpöeristeen merkitys ja sen alueen laskentamenetelmä, on aika oppia materiaaleista, jotka soveltuvat tämäntyyppisen rakenteen eristämiseen.

Lämmöneristysmateriaalin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • on matala lämmönjohtavuus. Se riippuu suoraan siitä, kuinka tehokkaasti lämpöä ylläpidetään.

Vaahdon ja EPPS: n ominaisuudet

Edellä mainitut vaatimukset täyttyvät laattoilla ja nykyaikaisilla ruiskutetuilla eristemateriaaleilla.

Se on tärkeää! Mineraalivilla on suosittu ja erinomainen erottelu kaikilta osin. Ainoa merkittävä haitta tästä materiaalista on pieni kosteuden kestävyys. Tämän vuoksi mineraalivillaa voidaan käyttää yksinomaan sisäisiin eristyskohteisiin. Ja jopa tällaisissa olosuhteissa on tarpeen varustaa monikerroksinen vedeneristysjärjestelmä, joka lisää suunnitellun tapahtuman monimutkaisuutta ja kokonaiskustannuksia. Tästä syystä kannattaa olla käyttämättä mineraalivillaeristystä pohjan eristämiseksi.

Minvat - ei paras kellari kellariin

Pohjan eristysjärjestys sisä- ja ulkopuolelta vakiolosuhteissa suoritetaan samassa järjestyksessä. Erot voivat olla paitsi hydro- ja höyrysulun sijainti, jos käytetty lämmitin tarvitsee läsnäoloaan:

 • jos kellari on eristetty ulkopuolelle, ensin seinälle kiinnitetään höyrysulku, sitten eristysmateriaali ja sen päälle vedenpitävä;
 • jos eristys tehdään sisäpuolelta, seinälle kiinnitetään ensin vedeneristyskalvo, eristys, ja vasta tämän jälkeen höyrysulku.

Lämpöeristeen vaahto

Materiaalin perusteet

Hän on vaahtopolystyreeni. Myydään lautasmuodossa. Siinä on useita etuja, joista loppukäyttäjälle merkittävimpiä ovat vähäinen lämmönjohtavuus ja edulliset kustannukset.

Tämän lisäksi tavanomainen vaahto pyrkii absorboimaan kosteutta, jonka vaikutuksesta sen tekninen ja toimintakyky heikkenee merkittävästi.

Vaahtoominaisuudet ja -merkit

Tämän välttämiseksi vaahdon pohjan eristys suoritetaan yhdessä korkealaatuisen vedeneristyksen kanssa. Useimmiten käytetään valssattuja materiaaleja tai bitumipolymeeripohjaisia ​​nestesulkulaitteita kosteuden suojaamiseksi.

Vedenpitävyyden ja eristyksen yhdistelmä

Yksinkertaisen vaahdon huomattava haitta on suhteellisen vähäinen. Jotta materiaali pystyy selviytymään sille osoitettujen tehtävien toteuttamisesta niin kauan kuin mahdollista ja tehokkaasti, on lisäksi varmistettu, että se on suojattu maaperän paineelta tiiliseinämän kanssa (puolikas paksuus on riittävä ulkopuolisella suojalla) tai profiilipolyeteenikalvojen avulla.

Suuritiheyksiset polyeteenikalvot

Valmistelu lämpenemiseen

Ennen vaahdon pohjan eristämistä suoritetaan useita valmistelevia toimintoja. Sekvenssi on seuraava.

Ensimmäinen vaihe. Pintapuhdistus

Seinät puhdistetaan rakennuspölystä ja muista epäpuhtauksista. Tämä työ on kätevä suorittaa suihkeen avulla. Jos tällaista ei ole, ota tavallinen harja ja puhdista pölyn pohjan perusteellisesti.

Toinen vaihe. Seinätaso

Sääntöjenvastaisuuksien vuoksi ne on poistettava. Kaikkien yli 10 mm: n kokoiset masennukset ja kohoumat johtavat vaahdon heikentymiseen.

Kohdista seinät kipsillä

Tasoitamme seinien rappauslaasti. Osta se (pakkauksessa ilmoittaa, mitä pinta-alaa voidaan peittää tällaisella koostumuksella) ja valmistella valmistajan ohjeiden mukaisesti (myös pakkauksessa).

Valmiin liuoksen pinnan tasoitus on seuraava:

 • joka määritetään lämpöeristettyjen seinien kaarevuudella. Ota rakentamisen taso, aseta se pystysuoraan seinään ja määritä ero alemman ja ylemmän sijoittelupisteen väliin. Eroja alle 10 mm ei voida korjata - vaahto selviää. Mutta on parempi tasoittaa jopa pieniä virheitä. Tämä voidaan tehdä paksuisella alukerroksella. Merkittävimmät poikkeamat huomioon ottaen seinä on tasoitettava kipsiseoksella majakien mukaan. Käytä pystysuuntaista laskuputkea pystysuoran pudotuksen määrittämiseksi. Seinille asetetaan sopivia merkkejä;
 • aseta majakat. Tarvittavien rajojen asettamisen jälkeen vaakakiskot on asennettu esimerkiksi puulevyiltä.

Asennusjärjestelmän merkkivalot

Kipsilevyjen asennus näyttää tältä.

Heille sinut ohjataan erojen ylemmistä arvoista (korkeintaan 1 cm). Rake lepää seinää vasten pystysuorassa asennossa ja kiinnitetään alabasterilla. Kiinnitä ensin äärelliset profiilit. Kiinnityksen pystysuuntaus tarkastetaan rakennustasolla. Äärimmäisten profiilien välissä kiinnityslinja venytetään ja ohjataan sen avulla välirrofiilien asennusta. Valitse vaihe, jossa maamerkit asetetaan nykyisten sääntöjen leveyden mukaisesti - tätä työkalua käytetään viimeistelemään kipsi kerros;

Valokuvalevyllä kellarissa on ensimmäinen kerros majakkaissa

Kolmas vaihe. pohjamaali

Levitä alusta pohjaan. Valmisvalmisteisia sävellyksiä on myytävänä, joten sinun ei tarvitse kohdata vaikeuksia valmistuksen aikana. Pohjamaalauksen käyttämiseksi kellari seinään on parempi käyttää harjaa - loput pöly ja muut pienet roskat poistetaan pinnalta.

Neljäs vaihe. Lujittavan verkon asennus

Lujittavan verkon asennus

Kuten todettiin, vaahtoeristys suoritetaan pakollisella vahvistuksella. Tätä varten voit käyttää laastaria 140-160 g / m2. Ristikko kiinnitetään seinään, jossa on niittien tai liiman avulla rakennettava nitoja (pinta peitetään liimalla ja ristikko upotetaan siihen).

Vahvistusverkko lämmittämällä polyfoamia

Käytä kätevyyttä leikkaamalla verkko nauhoihin pohjan korkeuden mukaan. Liimaa ne niin, että eristyslevyn alla on ruudukko noin 100 mm. Jäljelle jäävä materiaali eristyslevyn kiinnittämisen jälkeen kääritään ja liimataan siihen. Samanaikaisesti tämä läppä liimataan edelleen pääverkkoon (käytetään viimeistelyn järjestämiseen, esimerkiksi koriste-kipsiin), kun liimaus ja naulaan eristyslevyt pohjaan.

Suositukset liiman kunnollisesta käytöstä

Lähin rautakaupassa voit ostaa liimaa, joka on suunniteltu erityisesti vaahdon kiinnittämiseen eri pinnoille. Suosituksia seoksen valmistamiseksi, kerrostetun kerroksen paksuuteen ja liiman kuivauksen aikaan ei ole annettu: nämä parametrit voivat vaihdella spesifisestä koostumuksesta riippuen ja ne on yksilöity valmistajan ohjeissa.

Liima vaahtomuovia varten

Seinät on jo kohdistettu, joten alustavia viivoja ei tarvitse venyttää ennen levyjen liimaamista - rakennustaso riittää. Tärkeintä on varmistaa, että eristyselementtien tiukka liittyminen varmistetaan ja ne sijaitsevat yhdessä tasossa.

Liimaseoksen valmistamiseksi on sopivinta käyttää rakennesekoitinta tai porata sopivan suuttimen kanssa - homogeenisen koostumuksen käsitteleminen on äärimmäisen vaikeaa. Sen sijaan se alkaa vain kovettua, sen sijaan että pystyt tarjoamaan tarvittavan yhdenmukaisuuden.

Liima-aineen kiinnittämiseen vaahtoon tarvitaan 2 työkalua: tavallinen spatula ja sen erityinen kampa-hammastettu lajike. Ensimmäisen työkalun avulla liimaa levitetään vaahtoon, toinen spatula levitetään tasaisesti levyn pinnan yli. Levyn reunoihin ja sen keskelle levitetään lisäosa sideaineesta.

Jos päätät olla kiinnittämättä pohjaa etukäteen (tämä ei ole mahdollista, jos pudotuksen suuruus ei ylitä 10 mm), kiinnitä liima seinään, täytä urat seoksella ja "irtoavat" ulkonevat alueet - tämä tasoittaa hieman pintaa. Lisäksi sideaineseoksen tulee olla jaksottainen rivissä, joka levitetään seinään liimattavan levyn kehän ympärille. Tämä varmistaa eristyslevyjen tiukemman asentamisen seinään.

Se on tärkeää! Älä käytä asetonia, bensiiniä ja yleensä minkäänlaisia ​​liuottimia sisältävän vaahtoliiman asentamiseen - eriste romahtaa. Asema on merkityksellinen muille materiaaleille, jotka perustuvat polystyreeni-vaahtoon.

Asennuksen eristys

Joten olet laatinut pohjan tulevalle eristykselle ja selvittänyt liima-aineen erityispiirteet vaahtomuovia varten. On aika asentaa eristyselementit. Työjärjestys on annettu alla.

Ensimmäinen vaihe. Liimaa vaahto

Liimaa (tai ilman sitä liiman levittämisen jälkeen seinään riippuen jälkimmäisen alkuperäisestä tasosta), joka on leikattu alustavasti vaadittujen yleisten ominaisuuksien mukaisesti, puristetaan tiukasti pohjaa vasten. Paremman sovituksen varmistamiseksi vaahto koskettaa kevyesti seinää. Tätä varten voit käyttää vaaleaa puupalkkia. Oletetaan myös, että mainittu palkki on levitetty laudalle ja sitä tapetaan kevyesti ja varovasti puukoukulla.

Jos korkean lämmöneristyskerroksen koostumus on useampi kuin yksi rivi vaahtolevyistä, aloita elementit alimmasta rivistä mistä tahansa kannen kätevästä kulmasta. Levyt on samanaikaisesti asennettava shakkilaudalle T-muotoisten liitosten muodostamiseksi.

Vaahtolevyjen sijainti

Se on tärkeää! Vaahdon alaraja on tuettava tasaisella, vakaalla alustalla, esimerkiksi pohjan pohjalla tai hiekalla ja sillatäytteellä, joka on varustettu tukipohjan rakentamisen aikana. Jos et ole tällainen, etukäteen, kynsistä erityinen profiili kellari seinään - lämpöä eristävät levyt tulevat siihen. Muussa tapauksessa eristeen "löysä" alareuna voi liu'uttaa seinää pitkin, ennen kuin liimalla on aikaa tarttua ja varmistaa sen turvallinen kiinnitys.

Toinen vaihe. Eristeiden lisäkiinnitys

Vaipan kiinnittimien sijainti

Odottamisen jälkeen 1-2 päivää (määritä tarkka aika liiman asettamisesta valmistajan ohjeiden mukaan), anna eristyksen lisää kiinnittämistä tukien, sateenvarjojen avulla. Jotta asennuksen helppous olisi helpompaa, esivalmistele reiät asennuskiinnittimien asennuspisteiden sijainteihin.

Jokainen arkki on kiinteä viisi tapaa: yksi keskiosa, loput - kulmat. Sateenvarjot upotettiin vaahtoon pari millimetriä.

Polyfoam-levyt on kiinnitetty tukaan, sateenvarjoihin

Hyvä neuvoja! Polystyreenilevyjen kiinnittämiseen on suositeltavaa käyttää muovisuojalla varustettuja sateenvarjoja - kylmäsiltojen määrä vähenee.

Ruuvit ruuvataan sisään asennettuihin tappeihin, nauloja ajetaan tai mihin tahansa muuhun sopivaan kiinnikkeeseen.

Kolmas vaihe. Lämmöneristyspinnan tasoitus ja siihen liittyvä valmistelu

Lämmöneristyspinnan tasoitus ja siihen liittyvä valmistelu

Ennen lämpösuojauskerroksen vahvistamista toimi seuraavasti:

 • tiivistää sisennykset jäljelle, kun uimapenkit on upotettu vaahtoon kittiä käyttäen;
 • poista eristävien levyjen ulkonevat osat. Tätä varten on kätevää käyttää erityistä maaliranketta;
 • Tiivistä eristyselementtien väliin kitti. Putken sijaan voit käyttää murskattua vaahtoa tai kokoonpanovettä - tällä hetkellä kaikki riippuu aukkojen koosta. Ihanteellisessa mielessä heidän ei pitäisi olla ollenkaan;
 • Muista aikaisemmin kiinnitetty vahvistusverkko (10 cm sen pituudesta on eristyksissä, loput kunnes tämä hetki pysyi vapaana). Kiinnitä verkon vapaa osa vaahtoon ja kiinnitä kitti kerroksella;
 • käytä pohjamaalia eristyspinnalla, koska Edellä mainittujen vaiheiden toteuttamisen aikana vaahto on ehdottomasti likainen ja suurella todennäköisyydellä pienet pinta-epäsäännöllisyydet ilmestyivät.

Tuloksena saat tasaisen puhtaan pinnan, joka on valmis myöhempään vahvistamiseen.

Neljäs vaihe. vahvistaminen

Jatka eristekerroksen vahvistamista käyttäen lasikuitua. Tässä vaiheessa tarvitset polystyreenin vahvistuskittiä. Kypsennä ja käytä valmistajan ohjeiden mukaan. Koostumusta suositellaan käytettäväksi kahdessa kerroksessa.

Työ alkaa alustan kulmista. Menettely on seuraava:

 • vaaditun koon silmäkoko on katkaistu;
 • käyttämällä eristyspinnalla olevaa lastalla levitettyä noin 2 mm: n yhtenäistä vahvistuskittiä;
 • verkko levitetään levitettyyn seokseen ja puristetaan tiukasti lämpöeristettä vasten lastalla. Spatuli tekee liikkeet sivulle ja alas, aivan kuten kun seinät liimataan tapetilla. Naapurimaiset verkkoelementit pinotaan 10 senttimetrin päällekkäin;
 • toinen kerros kipsi levitetään päälle. Suositukset ovat samoja.

Lujituksen ansiosta lasikuitu luo yhden tasaisen eristävän pinnan. Tämä poistaa riskin, että julkisivu on poistettu, halkeamia ja muita vikoja.

Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Kellarin eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Materiaalin perusteet

Suulakepuristettu polystyreeni useammin kuin muut kellarikerroksen eristämiseen käytetyt materiaalit. Oikein varustetulla eristyksellä on pieni lämmönjohtavuus (noin 0,032 W / m 0 C), erinomainen puristuslujuus (vähintään 3 kertaa suurempi kuin yksinkertaisen vaahdon) ja pitkä käyttöikä.

Lämmittimen kynnet, ominaisuudet

Laadukas ekstrudoitu polystyreenivaahto on homogeeninen rakenne, huokoset suljetaan, mikä eliminoi veden tunkeutumisen vaaraa materiaaliin. Tämä tarjoaa myös erinomaisen jäätymisvastuksen. Aineiston keskimääräinen käyttöikä on 40-50 vuotta.

3-12 cm paksuiset puristetut polystyreeni-vaahtolevyt ovat myytävänä. Optimaalisen paksuuden määrittämisessä otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 • varustetun kellarin ja sen toiminnallisen tarkoituksen olemassaolo;
 • kellarin materiaalinvalmistusseinät;
 • kellarin seinien paksuus;
 • ilmapiiriä työelämässä.

Esimerkiksi Venäjän federaation keskivyöhykkeellä sijaitsevien rakennusten lämpöeristykselle on suositeltavaa käyttää vähintään 5 cm: n levyisiä levyjä, joiden paksuus on 6-10 cm. nämä rakenteen osat jäätyvät nopeimmin.

Socle penopleksin lämmittäminen

Ekstruudoitetun polystyreeni-vaahdon käyttöominaisuudet

Eristys asennetaan vesihöyry- tai höyryeristysmateriaalin päälle riippuen siitä, onko eristys suoritet- tuna kellarissa tai sen ulkopuolella (aikaisemmin kuvattu menettely). Kiinnitys tehdään mastiksi bitumipolymeerillä tai polyuretaaniliimalla. Seos on pisteviiva levyn pinnalle (125 x 60 cm: n levyisille levyille, muuten keskittyen käytettyjen eristyselementtien mittoihin). On tärkeää, että liima ei sisällä orgaanisia liuottimia.

Vaihtoehdot liiman levittämiseen vaahtolevyyn

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon lämpöeristyslevyissä on enimmäkseen L-muotoinen lovi pitkin kehää. Tällaisen rakentavan ratkaisun ansiosta levyt voidaan kiinnittää lukkoon ilman kylmäsiltojen esiintymistä. Liitokset päällystetään mastilla / liimalla.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että puristettuja polystyreenilevyjä voidaan asentaa 2 kerrokseen. Jotkut asiantuntijat uskovat, että käyttämällä sopivaa liimaa / mastista se voidaan tehdä, koska laatan laadukkaan tarttumisen ansiosta ne yhdistyvät yhdeksi rakenteeksi. Tässä tapauksessa kylmäsiltojen riskin minimoimiseksi on välttämätöntä valvoa, että alapuolisen kerroksen saumat eivät ole samansuuntaisia ​​alla olevan eristävän päällysteen saumojen kanssa.

Aseta levyt kahteen kerrokseen

Muiden ammattilaisten mukaan ei ole syytä eristää kaksinkertaista kerrosta maaperän pystysuoran siirtymisen voimien vaikutuksesta rakenne voidaan kerrostua. Tulevaisuudessa levyjen välinen kuilu täyttyy vedellä ja tämä heikentää eristystä.

Eristyslevyjen alempi horisontaalinen rivi, kuten tilanteessa, jossa vaahto on, on tuettava vakaan kiinteän pohjan päälle. No, jos säätiöllä on erityinen reunus. Jos ei ole, voit kiinnittää erityinen U-profiili pohjan seinään yläkulmalla tai korostaa hiekka- ja soramateriaalin täyttöä, jonka yläpuolella säätö on järjestetty.

Asennuspohjapinta

Lämpö tuodaan kellarin yläosaan ja yhdistetään seinien eristykseen. Puutteiden puuttuminen on pakollinen sääntö. Jos mitään, eristyslaatu heikkenee huomattavasti.

Vaahtopolystyreenilevyjen lisävahvistusta varten, kuten edellä kuvatulla yksinkertaisella vaahdolla, käytetään mekaanisia kiinnittimiä. Ammattilaiset suosittelevat levytulppien käyttöä tähän tarkoitukseen. 125x60 cm: n levy on kiinnitetty neljällä tapilla.

Se on tärkeää! Kiinnitys suositellaan suoritettavaksi muovipinnoitetuilla tangoilla varustetuilla kielekkeillä. Ideaalisti sauvan tulisi lisäksi olla terminen pää. Tämä eliminoi kylmäsiltojen riskin.

Jos jalustan myöhempi viimeistely on suunniteltu ohuella kipsikerroksella, lasikuituverkko kiinnitetään lämpöeristyslevyjen päälle. Jos kipsilevyn paksuus on yli 3 cm, raudoitus tulee tehdä metalliristikkoa käyttäen. Asennusta varten käytetään erikoiskittiä sijasta astian muotoisia tappeja.

Mesh on asennettu levyille

Vuori on kiinnitetty joko paksuun kipsikerrokseen (jos seinämä on epätasainen) tai suoraan seinään lämmöneristyslevyjen kautta. Toisessa tapauksessa upotetut elementit tai mekaaniset kiinnittimet, esim. Tupsut, on esiasennettu seinään.

Ohjeet eristyskylmäsulakepuristettua polystyreenivaahtoa varten

Taulukossa on yksityiskohtainen ohje, kuinka eristää kellari ekstrudoitu polystyreenivaahto.

Valmista materiaalit työhön.

Ensinnäkin tarvitset itse puristettua polystyreeniä. Suuntaviivat aiemmin mainitsemien vaadittujen eristysmäärien laskemiseksi.

Toiseksi ostakaa vahvistusverkko. Sen kokonaispinta-alan tulee olla 2,3 kertaa eristysmateriaalin pinta-ala. Miksi juuri niin - ymmärrät, kiinnittäen huomiota vastaaviin työvaiheisiin.

Kolmanneksi ostaa liimaa ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon kiinnittämiseen. Laskettaessa oikeaa liimaa, lue valmistajan ohjeet.

Video - Liima-vaahto PENOSIL polyfoamille ja polyuretaanivaahdolle. vertailu

Pöytä. Kellarin eristys

Lisäeristeitä liimauseristyksestä

Mekaaninen levyn kiinnitys

Liiallisen vaahdon poistaminen

Puhdistus ja vahvistaminen

Valmis eristekakku ekstrudoitu polystyreeni on jotain tällaista.

Lämpöeristyskakku puristetulla polystyreeni-vaahdolla

Muita viimeistelyn viimeistelyjä tehdään. Tietoja niistä selostetaan yksityiskohtaisesti käsikirjan asianomaisessa osassa.

Vastaavassa sekvenssissä eristys suoritetaan Penoplexin ja muiden vastaavien materiaalien avulla.

Socle-polyuretaanivaahdon ammattilainen lämmitys

Polyuretaanivaahdon lämmittäminen

Se on tärkeää! Tietoa polyuretaanivaahdosta on vain tiedoksi. Tämän materiaalin valmistukseen ja sen myöhempään soveltamiseen erikoislaitteiden avulla. Se on melko kallista ja tällaisen yksikön hankkiminen yhden käyttökerran vuoksi tuskin on kohtuullinen ratkaisu. On paljon kannattavaa vuokrata laitetta ja vielä parempi kääntyä ammattilaiselle, koska Tällaisten ruiskujen asianmukai- selle käytölle on oltava asianmukaiset tiedot ja taidot.

Polyuretaanivaahto - sumutettu polymeerimateriaali, joka syntyy erikoiskomponenttien sekoittumisesta. Seoksen valmistus suoritetaan suoraan lämmöneristyskohteiden kohdalla.

Materiaali, kuten on todettu, levitetään käyttämällä erikoislaitteita (samaa, jota käytetään seoksen valmistamiseen) ja kovettuu jopa 20 sekunniksi.

Polyuretaanivaahdolle on ominaista äärimmäisen pieni lämmönjohtavuus - jopa 0,028 W / m 0 C. Eristyksen suuri etu on se, että sen sovellusvaiheessa muodostuu jatkuva eristekerros ilman saumoja ja muita vastaavia hetkiä, mikä takaa korkealaatuisen eristyksen ja eliminoi sillan riskin kylmä sää Samanaikaisesti materiaalin levittäminen vaatii paljon vähemmän aikaa ja työvoiman investointeja eikä levyteristeiden asennusta.

PUF: n fysikaaliset ominaisuudet

Suulakepuristetun eristeen ainoa merkittävä haitta on huomattavasti korkeampi kustannus verrattuna aiemmin eristettyihin lämmittimiin.

PPU suihkutus hinta

Polyuretaanivaahdon vahvuusindikaattori riippuu pitkälti sen tiheydestä. Lämmöneristys toimii sellaisissa paikoissa kuin pohja ja jalusta tehdään materiaalilla, jonka tiheys on 60 kg / m 3. Tällaisen polyuretaanivaahdon vahvuusindeksi on vähintään 0,25 MPa 10%: n kannalla.

Lämpöeristys laskeutuu kerroksittain. Kunkin levitetyn kerroksen paksuus on 1,5 cm. Eristyksen paksuus ei ole mitattavissa hakuprosessin aikana - indikaattori määritetään "silmällä", joten päällikön pätevyys on erittäin tärkeä.

Kerroksen paksuus määritetään ensisijaisesti alueen ilmastollisissa olosuhteissa. Esimerkiksi Venäjän federaation keskilevyllä 5 senttimetrin eristyspaksuutta pidetään optimaalisena.

Pinnoituksen viimeistely, eristetty polyuretaanivaahdolla, voidaan tehdä kipsillä. Ennen levittämistä on tarpeen leikata eristyksen ulkonevat osat terävällä veitsellä. Seuraavaksi pinta pinnoitetaan ja peitetään viimeistelyllä.

Pohjan lämmitys, socle

Eristetty pohjakerros

Viimeistely viimeistely tekee kynän ulkoasusta vakaamman ja houkuttelevamman. Joissakin tapauksissa, kuten on todettu (vaahtoa käytettäessä), maali sisältää lisäksi suojaavia toimintoja, jotka takaavat eristyskerroksen eheyden ja stabiilisuuden. Suosituimmat ovat 2 vaihtoehtoa eristetyn kellarikerroksen viimeistelyyn:

 • koriste-kipsi;
 • tiili (kivi).

Eristetty pohjakerros

Ensimmäinen vaihtoehto soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön, toinen näyttää paremmalta, kun sitä käytetään ulkokäyttöön. Halutessasi voit käyttää muita menetelmiä pintojen koristelemiseksi harkintasi mukaan, mutta suosituimmat ovat ehdotetut menetelmät.

Viimeistelylaatta koristeellinen kipsi

Olet jo perehtynyt kipsiprosessin tekniikkaan tutustumalla kattopinnan seinien tasoitusohjeet ennen eristyslevyjen liimaamista. Noudata annettuja ohjeita (useimmissa tapauksissa voit kieltäytyä esiasennetuista majakoista rajoittamalla itseäsi tarkkailemalla sovitetun kerroksen tasaisuutta käyttämällä tasoa), noudattamalla suosituksia koristekasveihin.

Viimeistelylaatta koristeellinen kipsi

Neuvosto ensin. Käytä sopivaa aluketta. No ilmenee itsestään erityisenä alukkeena Contact Plus-sarjasta.

Toisen neuvoston. Käytä oikeaa kipsiä. Täysin sopiva julkisivu kipsi tyyppi kuori kuoriainen. On paljon valmistajia - valitse harkintasi mukaan. Sekä väriaineisiin (pigmentoituneita) että lisämaalaukseen suunniteltuja koostumuksia ja seoksia on myytävänä. Kuorenkuoriainen on melko kallis, mutta tulos oikeuttaa investoinnin - perusta on upea ulkonäkö pitkällä palvelusvuosilla. Voit valita esimerkiksi muunneltuja koostumuksia sisältäen 1-3 mm kiinteät hiukkaset.

Kolmannen neuvoston. Seuraa tekniikkaa oikean kuoren kuoriaisen kipsiä. Käytä seosta metallilasta. Työkalun työosan paksuuden tulisi olla yhtä suuri kuin kuorenkuoriaisen koostumukseen sisältyvien hiukkasten koko. Kun käytät kipsiä, käsitellä pinta välittömästi kellukkeella, jolloin tehdään pyöreitä liikkeitä. Liikettä ylös ja alas myös sallitaan. Lopullisen "piirustuksen" ominaisuudet riippuvat suoraan valituista vaihtoehdoista - tämä päätös riippuu sinulle.

Float käsittely

Neljännen neuvoston. Yritä märätä raastin useammin - tee tehtäväsi helpommin. Kun päällystys on päässyt kuivumaan, kierrä se uudelleen, mutta lisää ponnistuksia. Tehtävän suorittamisessa sinä itse "tunnet" materiaalin ja saavuttaa tehokkaamman tuloksen.

Viidennen neuvoston. Jos mahdollista, kostuta pohjan pinta välittömästi täyttämällä kaikki tilat vastakkaisten kulmien väliin. Muussa tapauksessa saattaa esiintyä ruma nivelä.

Kuudes neuvosto. Maalaa maali (jos tällainen viimeistely on suunniteltu) vasta kun kipsi on täysin kuivunut. Työn järjestys määräytyy valitun koostumuksen ominaisuuksien mukaan. Maalaa sovelletaan yleensä kahdessa tasaisessa kerroksessa.

Tiilipintainen jalusta

Tiilipintainen jalusta

Tiilikuoren ansiosta eristysvastuksen lisäksi ei ole eristysvastusta maaperän paineelle vaan myös järjestelmän eristysominaisuudet kasvavat, ja tällainen jalusta näyttää olevan erittäin kiinteä.

Tiili-vuorattu jalusta

Pintamaalaukseen ei ole tarpeen edes ostaa uutta tiiliä: jos sinulla on vanha, käytetty materiaali, voit käyttää sitä. Seinämateriaalin etupuolella on vain koristeellinen lakka, ja sitten luonnollisesti vanhentunut materiaali tulee vieläkin kauniimpi.

Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • esittäjä vetäytyy 10-20 mm lämpöeristetystä alustasta;
 • asetti ensimmäisen tiilirivin. Muuraukseen käytetään sementin osasta, kolmesta hiekan ja veden jakeesta tavanomaista laastia, joka on välttämätön normaalipaksuuden homogeenisen seoksen saamiseksi;
 • seinän viereen sijoitetun ensimmäisen yläpuolella, suoraan lämmöneristyskerroksen läpi, käytetään halkaisijaltaan jopa 0,5 cm: n kynsiä (enemmän ei pääsääntöisesti vaadita). Nosta pituus niin, että kynsi pääsee seinään vähintään pari senttimetriä ja kiinnityspää, jonka pääosa on 2-3 millimetriä, on tiilillä;
 • leviäminen jatkuu vakiintuneella tavalla sidosten avulla puoliin tiilestä tai muulla menetelmällä, jonka esittäjä tuntee. Kynnet ajetaan jokaisen 3-4. Rivin jälkeen.

Seurauksena on, että seuraavassa kuvassa esitetyn rakenteen kaltainen vastaus ilmenee, ainoastaan ​​piiraan koostumus sisältää lisäksi käsikirjan tarkistuksen aikana kuvatut tasoitus- ja vahvistuskerrokset.

Plinth-tiilien viimeistelyjärjestelmä

Muurauskynsien sitomisen lisäksi voit käyttää galvanoidun teräsnauhan käyttöä, jonka leveys on 30-40 mm - kynnet (lukitukset). Yksi osa tuotetta kiinnitetään seinään kynsillä tai muilla sopivilla kiinnikkeillä, toinen kiinnitetään tiiliseinään. Klyimery näyttää tältä. Mitat näytetään esimerkkinä.

Kiinnittimet jalusta- ja tiiliteollisuudelle

Halutessasi voit ostaa galvanoidun levyn, aseta itsellesi sakset metallin kanssa työskentelemiseen, leikkaa työkappaleet haluamaasi nauhojen määrään ja yksinkertaisesti taivuta niitä pitkin akselin suuntaan - säästä rahaa saamalla samanaikaisesti tuotteita, jotka eivät ole huonompia.

Muutamia sanoja kellarin mineraalivillan eristämisestä

Kuten todettiin, mineraalivillaa kellarin eristämiseen ei ole paras ratkaisu, koska kosteuden kanssa kosketuksissa tämän materiaalin ominaisuudet heikkenevät merkittävästi.

Esimerkiksi puun / hirsirakennusten eristystyön aikana mineraalivillan käyttö on perusteltua paloturvallisuuden kannalta - toisin kuin polyuretaanipohjainen eristys, mineraalivilla ei tue palamista eikä aiheuta haitallisia aineita ihmisille voimakkaan lämmityksen aikana. Tilanne on erityisen tärkeä puulämmitteisen lämmityksen yhteydessä.

Lämminvesikerros mineraalivilla

Suoraan, lämpöeristystekniikka ei ole kovin erilainen kuin eristysmenetelmä vaahdon ja sen parannettujen muunnosten avulla. Ainoa aika on kiinnitettävä erityistä huomiota vedenpitävyyteen.

Tässä tapauksessa bitumipitoisuus bitumipolymeeripohjaan sopii hyvin.

Kaikista olemassa olevista muutoksista kumi-bitumin mastasia on osoittautunut parhaalla mahdollisella tavalla - vaikka rakennusten rakenteiden erilaiset muodonmuutoksetkinkin, kosteudenesteen laatu säilyy edelleen erinomaisella tasolla.

Mastikselle on tunnusomaista korkea tarttuvuus pesuaineilla, kipsipäällysteillä, alukkeilla jne. Samanaikaisesti mastiset aineet levitetään tavallisella harjalla tai rullalla. Koska mineraalivillan käyttö on sallittua vain peruspohjan sisäisellä eristyksellä, koska mastiksin käyttö aiemmin oikein valmistetulla seinillä ei aiheuta ongelmia.

Jos suositellaan aineen (jos tarpeen) valmistusta ennen käyttöä, suojaavan päällystekerroksen optimaalista paksuutta ja muita merkittäviä vivahteita mastin käytöstä, lue ohjeet erityisesti agentille. Nämä kohdat saattavat poiketa erilaisista koostumuksista.

Muuten kaikki tekniset vaiheet ja suositukset niiden toteuttamisesta, kun kellarikerros lämmitetään mineraalivillaa, pysyvät edellä mainittujen ohjeiden kaltaisina.