Lämmitin kellarikerroksesta: tapaaminen, materiaalit, työvaiheet

Sitä tapahtuu usein silloin, kun asuinalueelle tarvitaan lisäeristystä, jota on mahdotonta tuottaa ulkona eri syistä. Se on ainoa tie ulos - lämmityslaitteen sisäinen sijainti. Kerromme mitä ja kuinka eristää kellarista sisäpuolelta.

Kellarin vedenpitävyys ja eristys voidaan tehdä itsenäisesti käsin.

Kellarikerros sisäpuolella

Tarvittaessa

Merkittävänä merkkinä kellarikerroksen tarpeellisuudesta on lattian läsnäolo kellarissa.

Jotta ymmärtäisikään, onko kellarikerroksessa tarpeen lämmittää, on ymmärrettävä tämän huoneen toiminnan ominaisuudet. Aluksi tarkastelemme joitakin lämpöenergian jakauman lakeja (selvitä täältä, miten talon kellarin eristys toteutetaan).

Haluamme välittömästi hälventää yhden vakiintuneen harhan, joka liittyy näkemykseen siitä, että kylmä on jotenkin pystynyt tunkeutumaan huoneeseen. Aluksi on huomattava, ettei kylmää ole luonnossa. Kylmä on lämmön puuttuminen, koska pimeys on valon puuttuminen ja he eivät voi tunkeutua missään.

Lämpöenergian kulkusuunta seinän läpi.

Itse asiassa se ei ole kylmä, joka tunkeutuu huoneeseen, mutta huoneen lämpö vähenee. Ja mitä suurempi sisätilan ja ulomman välinen lämpötilaero, sitä huomattavampi ja intensiivisempi tämä prosessi on.

Se on tärkeää! Jos kellarisi ei ole lämmitetty, silloin ei yksinkertaisesti ole mitään vähennystä ja energiatehokkuuden parantaminen kotona riittää lämmittämään lattia ensimmäisen kerroksen ja kellarihuoneen välillä, koska lämpö laskee tarkalleen talosta, jossa lämmitysjärjestelmä sijaitsee.

On toinenkin ongelma - kellari-aukon seinämien jäädyttäminen. Tällöin vain ulkoisen lämpenemisen merkitys on järkevä, koska lämmöneristyksen sisäinen järjestely jää entisestään kellarin muuraukseen, koska kellarikerroksessa oleva pieni lämpö ei pääse tunkeutumaan kellarirakenteeseen.

Jos kellarirakenne peitetään pakkasella, se on lämmitettävä ulkona.

Se on tärkeää! Monet kellarinomistajat käyttävät niitä ruokaan, vihanneksiin, suolakurkkuihin ja muihin herkästi pilaantuneisiin tuotteisiin. Tällöin eristys voi aiheuttaa haittaa, sillä kellarissa lämpötilan nostaminen heikentää näiden tuotteiden varastointiaikaa.

Ainoa vaihtoehto on käyttää lämmöneristystä säädettävän lämmitysjärjestelmän yhteydessä, minkä jälkeen voit säätää lämpötilaa ja välttää lämpöhäviöitä.

Kellarungon lämmittäminen lämmitetyn ensimmäisen kerroksen läsnäollessa on epäilyttävä miehitys.

Nyt ääni toinen tärkeä seikka - jos kellari kuumennetaan, ja ylhäällä on toinen lämmitetty huone, lämpötilaero näiden kohteiden välillä on vähäpätöinen. Siksi kellarin katon lämmittämiseen ei ole paljon järkeä.

Kellarikerroksen lattian lämmitys on myös epäilyttävä tapahtuma, koska sen syvyys ylittää tavallisesti maaperän jäädyttämisen syvyyden, eli maanalainen kerros ei juokse tarpeeksi lämpövuotoja aiheuttaen ongelmia. Lisäksi lattian alueella olevan tiheyden eron vuoksi kylmimpi ilma kerääntyy ja tappavat täällä ovat vähäiset.

Mitkä materiaalit ovat parhaiten käytössä?

Polyfoam - käytännöllisin ja suosittu lämmitin.

Joten oletamme, että meillä on lämmitetty kellari, jota ei ole mahdollista eristää ulkopuolelta. Mitä se kattaa sisäpuolelta, niin että se on tehokasta, turvallista eikä liian hankalaa?

Tarkastellaan mahdollisia vaihtoehtoja:

 • Polyfoami ja laajennettu polystyreeni. Nämä materiaalit eivät ole turhaan luettelon kärjessä, koska ne ovat kaikkein käytännöllisin hinta / laatusuhteen kannalta ja niiden asennus on yksinkertaisin eikä aiheuta vaikeuksia myös aloittelijoille ja amatööreille rakennusalalla;
 • Mineraalivilla. Erinomainen eristys, joka ei pala, ei aiheuta haitallisia kemikaaleja kovin korkeissa lämpötiloissa, ei pelkää tuholaisia ​​eikä heikennä. Ainoa ongelma on puuvillan villan hygroskooppisuus, joka edellyttää luotettavaa vedenpitävyyttä;
 • Polyuretaanivaahto. Nykyisin tehokkain lämpöeristysmateriaali, jota käytetään nestemäisessä muodossa seiniin ja joka luo jatkuvan saumattoman päällysteen. Polyuretaanivaahdon suosio on alhainen materiaalin ja asennustöiden aiheuttamien korkeiden kustannusten vuoksi.
 • Loose eristys. Edullinen ja siksi eristävä yhteinen muunnos ei kuitenkaan ole mahdollisuutta sijoittaa se huoneeseen.

Kuten näette, meillä on kaksi hyväksyttävää vaihtoehtoa - mineraalivilla ja polystyreenivaahto. Tässä valittaessa näiden materiaalien välillä kannattaa käyttää kriteeriä, kuten seinien kosteutta. Jos kellarin vedeneristys tehdään huonosti tai kokonaan poissa, on parempi käyttää laajennettua polystyreeniä, koska se ei pelkää kosteutta.

Kuten kuvasta näkyy, on upotettu eristys asennettuna ihon alle.

Mineraalivillaa tulee asentaa, kun seinät ovat normaalissa kosteudessa ja ne on peitetty kipsilevyllä, vanerilla, takalevyllä tai muulla samanlaisella päällysteellä, koska on kätevämpää asettaa se kehyksen alle.

Seinien peittäminen puuvillan kanssa kipsin alla ei ole paras vaihtoehto, koska jopa vaikeinta puuvillaa voidaan hieroa tietyllä paineella seinälle. Tämän seurauksena sisustus hävitetään.

Asennuksen eristys

Käytettäessä vaahtoa käytä erityistä sementtiliimaa.

Jos päätät eristää kellarin omilla kädillä, niin teille olemme laatineet vaiheittaiset ohjeet valokuvilla:

 1. Seinät puhdistetaan lika ja roskat, kaikki saumat ovat tiiviisti suljettuja, virheet ja puutteet poistetaan;

Puhdista ja siisti seinät.

 1. Me peitämme seinät syvälle tunkeutuvilla pohjamaaleilla;
 1. Ota polystyreeniarkki (tai vaahto), katkaise lukot vasempaan päähän (jos asennus tehdään vasemmalta oikealle) ja levitä liimaa levylle hampaiden annostelulaatalla;

Levitä liimaa lovettuun lastalla.

 1. Painamme arkkia seinää vasten ja kiinnitämme ne tikkailla. Työkaluja vasaroidaan vasempaan kulmaan ja keskelle;

Levy painetaan seinää vasten ja kiinnitetään.

 1. Ota seuraava arkki, levitä liimaa, paina se seinää vasten. Varmistamme, että arkin reunojen lukot ovat samat ja jokaisen seuraavan arkin on peitettävä edellisen lukot ja niitä ei saa laittaa alle niiden alle. Ajamme tikkaita vasempaan kulmaan ja keskelle;

Tyyny tukkii linnaa.

 1. Lopetamme ensimmäisen rivin. Aloitamme toisen rivin puoliarkilla saumojen siirtämiseksi. Tässä kiinnitettäessä vasaroimme vain kahdella tapilla - vasemmassa alakulmassa ja keskellä, muut kulmat painetaan seuraavilla sivuilla, jotka kattavat niiden lähellä olevat lukot;

Muista offset-saumat.

 1. Me peitämme koko seinän. Siirry seuraavaan seinään, vähitellen viimeistelemällä eristyksen asennus koko huoneeseen. Polystyreenisuojus lasikuituvahvisteisella verkolla, jonka päällystämme ohut liimakerros;

Mesh-takki liimalla.

 1. Ruutuun suoritetaan seinien kipsi, johon sovelletaan aiemmin valittua päällystettä (tapetti, kitti, koriste-kipsi jne.).

Ruudukossa suoritetaan seinien viimeistely.

johtopäätös

Huomasimme, että pohja kannattaa lämmittää sisäpuolelta vain silloin, kun se kuumenee. Korkealaatuisimman ja tehokkaimman eristeen käyttämiseksi käytetään mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa, jonka asennus on kuvattu yksityiskohtaisesti (ks. Myös artikkeli "Talon pohja: Tee-se-itse: Asennustekniikka").

Tämän artikkelin video täydentää johtajuutta visuaalisilla kehyksillä.

Kuinka eristää rakennusten pohja ja kellari?

Miksi sääennusteet?

Jos talossa on kellari (tai kellari) huone, tulee kysymys siitä, miten eristää kellari. Se on joka tapauksessa eristettävä, kuten lämmitettävässä kellarissa ja ilman lämmitystä. Kun maa jäätyy talvella, kellari jäähtyy, kylmä tunkeutuu yläkerroksiin.

Scheme eristys kellari ulkopuolella.

Kylmää ilmaa törmää alhaalta ja huoneen lämmin ilma, mikä johtaa kosteuden kondensoitumiseen kellarikerroksen kattoon ja ylemmän kerroksen lattiaan, minkä vuoksi sieni ja hometta leviävät. Kausilämpötilan vaihtelut kantarakenteen betonirakenteiden muodossa muodostavat vähitellen romahtamisen. Jopa 20% lämmöstä menetetään maanalaisella osalla, mikä johtaa taloudellisiin tappioihin. Näiden ilmiöiden takia tarvitaan pohjakerroksen lämpenemistä, joka on suoritettava sekä ulko- että sisäpuolelta.

Samanaikaisesti kellarin eristys, höyry ja vedeneristys tehdään usein, kuten jos niitä ei ole, eräät eristemateriaalit märkävät eivätkä voi säästää kehoa. Korkin suoja kosteudesta:

 • tuuletuslaitteisto kellarissa;
 • rakennuksen sokean alueen rakenteen ympärille, jonka leveys on 200 mm suurempi kuin ristikkopinnan ulokkeen leveys (suojaus sademäärästä);
 • pystysuoran eristyksen järjestäminen kellarikerroksen korkeuteen ja kellarin kerroksen eristys (suojaa vedestä maasta);
 • suojalaite veden tunkeutumisen estämiseksi betonikapillaareiden kautta;
 • sokean alueen lämpöeristys (suoja maaperän kasaantumiselta, kun se jäätyy).

Ulkoinen pohja suoja

Korkin tyhjennysjärjestelmä.

Ennen kuin kellarissa lämmitetään suoraan, talon ympärillä on viemärijärjestelmä tyhjentämään ylimääräinen kosteus. Tehdäkseen tämän, pohja pohjaan, josta pohjan päälle kaadetaan hiekkaa, putoavat muoviputket päälle, sitten kaikki on peitetty maalla. Kaivannon pitäisi mennä altaan rinteeseen veden keräämiseksi. Talon ympärillä olevasta katosta virtaavasta vedestä on varustettu sokea betonialue. Nyt voit lämmittää kellarin ulkoseinät.

Lämmöneristeenä voit käyttää:

 • mineraali- tai lasikuituvahka, joka on eristetty ulkopuolelta, on vedetön kummallakin puolella;
 • vaahto lisäaineilla, jotka estävät palamisen;
 • polyuretaanivaahto, joka ei vaadi höyrysulkua;
 • folio penofoli, joka toimii lisälämmittimena ja höyrysulkuna;
 • edullinen, kosteutta kestävä, matala lämmönjohtavuuspolystyreeni vaahto.

Voit eristää jalustan ja estää kosteuden pääsemästä sen ulkopuolelle, voit luottaa voimaa. Ensin laaditaan kaikki tarvittavat luettelot ja valmistellaan tarvittavat välineet:

 • bitumimaali;
 • levyt (5-10 cm paksu) ekstrudoitu polystyreeni vaahto;
 • vaahto kiinnitykseen;
 • rakennusverkko;
 • tangot, joiden astian muotoiset päät ovat suurempia kuin verkkokennot.

Järjestelmä eristetty jalusta.

 1. On tarpeen avata talon pohja 1 m syvälle ja jättää se kuivumaan.
 2. Tasaa pinta veitsellä, jotta se sopii paremmin styreenilevyille.
 3. Pohja-up-polystyreenilevyt kiinnitetään (ilman aukkoja, jotka eivät sovi yhteen) käyttämällä kiinnitysvaahdetta.
 4. Kun porat reikiä levyihin, kiinnitä eristys kulmissa tukeilla niin, että ne kulkevat eristimen läpi samalla vahvistaen rakennetta verkolla.
 5. Pohjapinta peitetään maaperällä, joka johtaa kerros-kerroksen rammingin.

Verkon päällä sementin ja hiekan liuos voidaan levittää kellarin pinnalle, johon vuori asennetaan (esim. Keinokivikivi) tai pohjustetaan ja koverataan kellariin julkisivuelementillä. Talon pohjan ympärillä varustaa sokea alue.

Miten lämmittää sisältä?

Jotta talon kellari perusteellisesti ja oikein lämmitetä, sinun on suoritettava kellarin lattian, seinien ja kattojen sisäinen eriste.

Lattialle kellarin kellarin pitäisi olla rakennuksen vaiheessa rakennuksen. Työkalut valmistellaan:

 • betoniliuos;
 • sora;
 • hiekka;
 • eristyslevyt;
 • valssatut vedeneristysmateriaalit;
 • rakennusverkko.

Sokean alueen lämmitys ja säätiö.

 1. Pohja, joka toimii pohjaksi lattiaan, on hyvin tamped.
 2. Alareunassa rauniot kaadettiin, tamped, ja sitten kaadettiin paksu hiekkapohjainen kerros.
 3. Tee betonipinta vähintään 5 cm betonikerroksella.
 4. Lopullisen kuivauksen jälkeen betoni on päällystetty kaksinkertaisella kerroksella rullatyyppistä vedenpitävyyttä (esimerkiksi kattopuhallus) päällekkäin.
 5. Ylälevyt on asetettu eristeeseen (paksuus 10 cm), vahvistaen ne vahvistetulla verkolla.
 6. Suorita "viimeistely" (5 cm) tasoitus, aseta ja tasoita betonielementti eristyksen päälle.

Kun sisäseinän seinien lämpöeristys suoritetaan sisäpuolelta, asuintilojen lämpöhäviöt vähenevät tuntuvasti. Lämmöneristäjänä voit ottaa polyuretaanivaahtoa (PUF), koska lauhde ei näy sen alla, koska korkean tarttuvuuden vuoksi ei ole aukkoa ja sen kerros tulee seinän jatkeeksi. PUF toimii samanaikaisesti hydro- ja lämpöeristeenä, muodostaa saumattoman kerroksen pinnoille. Tarvitsetko työkaluja:

 • rakentaminen veitsi;
 • metalliset harjat;
 • lastalla;
 • suojavarusteet ja ruiskutuslaitteet.
 1. Huoneen seinät puhdistetaan ja vapautuvat lian.
 2. Käytä erityislaitteiden avulla vaahdon kerrosta (15 mm).
 3. Minuutin kuluttua toimenpide toistetaan, yritetään välttää aukkoja ruiskutettaessa.
 4. Karkaistun vaahdon epätasaisuus leikataan veitsellä.
 5. Lisäksi pinta voidaan pohjusttaa ja suolata tai käyttää halutun materiaalin vuoraukseen.

Lattian lämmittämiseksi talossa on tarpeen lämmittää kellarin katto. Eristeiden ansiosta voit käyttää polyuretaanivaahtoa, mutta voit tehdä mineraalivillaa tai lasivillaeristystä. Koska lattialaatat on asetettu tukkeille, on mahdollista eristää levyt suoraan, jolloin lämpö "kakku" niitä alhaalta.

 • lasivillaa laattoina (90 mm);
 • sementti-pohjainen liima;
 • pohjamaali;
 • kipsi.
 1. Kattopinnan pinta puhdistetaan ja tasoitetaan.
 2. Kynnysmerkki, määritä keskustaan ​​pitämällä diagonaali.
 3. Jokaiselle lämmittimen levylle laita liimaa ja paina kattoon, työskentele keskeltä.
 4. Laattojen seinämät on räätälöity, katkaisemalla liikaa.
 5. Pohjustetaan lämmöneristyslevyllä ja laita päälle kipsi kerros.

Rakennusten pohjakerroksessa on epäsuotuisia olosuhteita, joilla on maa- ja sulaveden, lumen ja sateen, huurteen ja kesäilman vaikutus. Nämä tekijät tuhoavat kellarin suunnittelun, ellei sen vesihuoltoa ja lämpöeristystä ole toteutettu. Asianmukainen eristäminen, sopivien materiaalien ja tekniikoiden käyttö auttaa suojaamaan rakennuksen kellarissa, pitävät sen lämpimänä ja mahdollistavat kellarinhuoneen hyödyllisen käytön.

Itsenäistyyppisen kellari vaahtolevyn tekniikka

Ekstrudoitu polystyreeni ja penoplex (muuten suosittelemme ostamaan penoplexia Chelyabinskissa) - eräs parhaista lämpöeristysmateriaaleista, jolla on erinomaiset lujuusominaisuudet, hydrofobisuus ja kemiallisen ympäristön vaikutukset.

Nämä ominaisuudet takaa tämän materiaalin kestävyyden, jonka ansiosta polystyreenivaahto on paras vaihtoehto lämmöneristyksen aikaansaamiseksi pohjan ulkopuolella.

Socle-polystyreeni-vaahtolevyjen lämmitys

Tässä artikkelissa tutustutaan kellarin eristämiseen ja käsittelemme talon kellarikerroksen lämpöeristyksen pääpiirteitä ja tärkeitä vivahteita omiin käsiisi.

1 Miksi sinun pitää lämmittää pohja?

Kysymystä tarpeesta eristää kellari ei koskaan pyydä henkilö, joka ainakin kerran kohdannut kosteuden ja muotti sisällä kellarissa.

Kuten tilastot osoittavat, lämmön menetys tavallinen yhden kerroksen tiili asunto rakennuksen kellarissa säätiö voi olla noin 15-20 prosenttia koko lämmön menetys talon.

Jopa kun seinien ja katon kattava lämpöeristys on tehty ja eristetty sokea alue polystyreeni vaahdolla, et saa haluttua vaikutusta eristys asunnosta, jos et pidä huolta alapäästä eristämisestä.

Yleensä kellarin eristys (riippumatta siitä, mitä käytetään tähän - polystyreenivaahto tai muu materiaali, mutta yleensä) auttaa ratkaisemaan seuraavat ongelmat:

 • Kosteus kellarikerroksessa ja muotti seinillä;
 • Pohjakerroksen nopeutettu tuhoutuminen johtuen pohjaveden kielteisistä vaikutuksista ja kausiluonteisista ääriolosuhteista;
 • Lämpöhäviö kotona;
 • Suojakorkki jäätymiseltä.

Lämpöhäviö ei-eristetyn teipin pohjan kautta

Suulakepuristettu polystyreeni-vaahto Izospan AM: llä, joka on optimaalinen materiaali eristeen ulkopuolelle, on maksimaalinen hydrofobisuus - se on täysin läpäisemätön, joten pohjakerros on tehokkaasti suojattu ulkoiselta vaikutukselta.

Vedenpitävyys ja suoja kellarista jäädyttämistä vastaan ​​ovat täynnä sitä, että pohjavesi joutuu betoni- tai tiilikellarin pinnalla oleviin mikroprekteihin, minkä vuoksi halkeamat kasvavat jatkuvasti.

Tämä ongelma on vakavasti pahentunut talvella, kun mikrokrakkausten kosteus jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta.

Vakavat lämpöhäviöt ovat ominaisia ​​paitsi täysimittaisista kellareista, mutta myös pienistä teippikokoelmista. Kun katsot kuvansiirtäjän ottamia valokuvia, näet tämän itse.
valikkoon ↑

2 Sisä- tai ulkolämpöeristys?

Nauhapohjalla kaikki on yksiselitteistä täällä - se voidaan eristää vain ulkopuolelta, mutta kellarissa ei ole kysymys siitä, millaista eristettä tarvitaan kellariin. On riittävän suuri määrä kannattajia, sekä sisäisen että ulkoisen eristyksen säätiön ja sokean alueen. Yritämme ymmärtää tätä kysymystä tarkemmin.

On ymmärrettävä, että lämpöhäviön väheneminen kellarikerroksen läpi ei ole ainoa vaatimus talon kellarin korkealaatuisesta eristämisestä polystyreenivaahdolla. Lisäksi, kuten edellä on jo kirjoitettu, seinien suojaaminen kellarista jäädyttämöltä ja eristämisestä pohjavedestä edellyttää sitä.

Tietenkin lämmittäminen pohja on paljon helpompaa sisältä, koska mitään lisätoimia ei tarvita tehdä tätä. Sisäeristettä varten liimaa seinät sisäpuolelta laajennetulla polystyreenillä, liimaa saumat lujiteipillä ja tee vuoraus.

Polttyreenialustat emäksinen vaahtomuovieriste

Tietenkin tällainen eristys lisää kellunta-alueen sisälämpötilaa, mutta pohja itse jäätyy, koska se jäätyy. Itse asiassa tämä on tavallinen huoneen sisäinen eristys, jolla ei ole mitään tekemistä itse kellarin kanssa.

Eristävän talon pohjarakennuksen käyttämiseksi laajennetun polystyreenin ulkopuolella ja kellarin eristämisen ulkopuolelle lisähankkeiden avulla sinun on tehtävä paljon enemmän työtä - kaivaa kaivantoa itse eristeen lisäksi asentamalla vedenpitävä rakenne ja varmistamalla kaivanto, mutta voit olla varma siitä, että talon kellari on turvallinen suojattu kaikista kielteisistä vaikutuksista.

Lisäksi kellarin seinät eivät enää jäätyvät eristyksen aikana, minkä seurauksena kylmän kellarin lämpötilaero ja talon lämmin ilma eivät muodosta pinnalleen kondensoitumista, mikä ratkaisee kosteuden ja homeen ongelman.
valikkoon ↑

2.1 Työkalut ja materiaalit

Sinun tarvitsee käyttää seuraavia työkaluja omien käsiesi lämmittämiseen kellarissa ekstrudoitu polystyreeni vaahto:

 • Lapio, kauhat ja kori - maaperän kaivamiseksi ja poistamiseksi;
 • Harjaa metallilla, luuta - pohjan puhdistamiseksi maasta;
 • Kapasiteetti sementtilaastin, lian ja lastan muodostamiseksi - pohjan pintaa varten olevien halkeamien ja epäsäännöllisyyksien tiivistämiseksi;
 • Harjat tai rulla - suojaavien seosten levittämiseen;
 • Rautahaara ja paperitavara - sopivat laajentuneeseen polystyreeniin;
 • Nippa-ase - höyrysulun kiinnittämiseen ja vedenpitävyyteen;
 • Ruuvimeisseli - puuportaan pohjaseinän ulkovaipan ruuvaukseen.

Kellarin integroidun eristyksen järjestelmä

Eristysvaatimukset:

 • Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon levyt (ekstrudoitu polystyreenivaahto on tavanomaista parempi - ominaisuuksiensa mukaisesti);
 • Vedeneristyskalvot;
 • Vahvistinnauha;
 • kattohuopa;
 • Lasikuituverkko;
 • Polystyreeni-vaahdon liima-aine;
 • Tyyny, jossa on sateenvarjon muotoiset korkit;
 • Spackling-yhdiste;
 • Bitumiset mastit.

2.2 Pohjakerroksen eristystekniikka

Valmisteltuasi kaikki tarvittavat työkalut voit päästä töihin. Ensinnäkin meidän täytyy kaivaa kaivanto. Kaivantoa on syytä kaivon täydelliseen syvyyteen, sillä lämpöeristys on suoritettava koko seinien kehällä.

Kaivannon leveyden pitäisi riittää ihmisen mukavaan työhön siinä käytännössä, yhden metrin leveys riittää. Kaivosta ei tarvitse ottaa pois, koska lämpöeristyksen jälkeen se joutuu nukahtamaan, mutta se ei saa kaatua takaisin kaivantoon.

Kaivanto lämpöeristeen jalustaan

Seuraavaksi poista maa paljain pohja. Jos halkeamia havaitaan ja vahinko pohjan ulkopuolelle, ne on sinetöitävä sementtilaastilla.

Talon kellarin pinta pinnoitetaan bitumimateriaalilla, joka toimii ensimmäisenä vedeneristyskerroksena ja liimaa liima-ainetta vähintään 10 senttimetrin kattorakenteisiin.

On suositeltavaa tehdä kaikki asteittain, pienissä osissa, sillä jos olet välittömästi peitettävä koko pohja, mastinen kovettuu ja liimaamalla kattotiili täytyy sulattaa se paistolämpöllä.

Asennamme laajennetut polystyreenilevyt höyrysulkimalla Izospan V. Me istutamme liimakoostumukseen, odota, kunnes se kovettuu ja asennamme sateenvarjon muotoiset tylpät levyn neljässä kulmassa. Levyliitokset pinnoitetaan samalla bitumimastilla.

Polystyreenilevyjen pohjaraja on asetettava mihinkään jäykkään pohjaan, jotta vältetään koko eristämisen leikkaus, joka johtuu maan pudotuksesta. Jos käytät kellarin eristystä myös sen rakentamisen aikana, on suositeltavaa järjestää tähän tarkoitukseen betonipyörä.

Jos tämä ei ole mahdollista, kaivannon pohjalla on välttämätöntä tehdä hiekkakiven ja hienon sillin seos, jonka paksuus on noin 5 senttimetriä.

Lisäksi polystyreenivaahto pohjustetaan ja se peitetään hydrofobisilla kittiyhdisteillä. Tarvittaessa päällysteen lujuuden kannalta on välttämätöntä käyttää vahvistusverkkoa. Kitti kuivua, kaivanto on peitetty maalla.

On parasta lämmittää pohja jopa talon rakentamisen vaiheessa

2.3 Eristysnauhan tekniikka

Ennen siirtymistä nauhan pohjaan, se on puhdistettava perusteellisesti. Mistä tahansa materiaalista se ei olisi tehty, olipa kyseessä betoni tai tiili, talon aikana suuri määrä pölyä ja likaa kertyy siihen, joka on poistettava metallisella harjalla ja luudalla.

Jos pohjalla on edelleen sementtilaastija, ne on lykättävä vasaralla ja harjattu pois. Pohjaan tai vakaviin halkeamiin kohdistuva vaurio on tiivistetty sementtilaastilla. Sulauttamisen jälkeen liuoksen on annettava kuivua ja siirtyä vasta sitten loput töihin.

Seuraavaksi talon nauhapohjan koko pinta peitetään alukkeella, joka tarjoaa parhaan liitoksen liimakoostumukseen ja pohjan pintaan.

Teipin pohja, kuten oikein, on korkeus 20-30 senttimetriä, kun taas laajennettu polystyreeni valmistetaan laattojen suuria kokoja. Sinun on sovitettava laatta kooltaan. Tee näin mittaamalla pohjan korkeus, merkitse laatikko ja leikkaa se haavasilla.

Tiilipohjaisen nauhan tyyppinen lämpöeristys

Yhteisen lujuuden parantamiseksi on suositeltavaa kiinnittää lujittavaa lasikuituverkkoa pohjan ja pursotetun polystyreeni-vaahdon välillä. Tee näin leikkaamalla ruudukko niin, että se voi päällystää eristyksen.

Laimennamme polystyreeni-vaahdon liima-aineen (ohje osoittaa mittasuhteet), ja levyn tai lastan avulla levitämme sitä tasaisesti laajennetun polystyreenin pinnalle. Asettamme ristikkoa uunin ja pohjan välillä ja painamme eristettä pinnalle voimakkaasti.

Pidennettyjen polystyreenilevyjen liittämisen on oltava tiukalla, joten niiden liitoksissa ei ole aukkoja. Kun liima kuivuu, eristelevyt kiinnitetään pohjaan sateenvarjon muotoisilla tapilla. Kaikki eristysyhdisteiden aukot suljetaan vaahdolla.

Ylimääräinen verkko leikataan saksilla, minkä jälkeen lisätään pohjamaalia laajennetun polystyreeniin pinnalle ja eristys peitetään kittipintaisella kerroksella.
valikkoon ↑

Säätiön lämmitys sisältä

Sisäpuolen eristämistä käytetään silloin, kun pohjan eristäminen ulkopuolelta ei ole tarpeeksi tehokas tai jostain syystä mahdotonta. On pidettävä mielessä, että sisäinen eristys mahdollistaa lämpötilan nostamisen kellarissa tai pohjakerroksessa talon kerrosten eristämiseksi, mutta se ei suojaa säätä jäätymisen aiheuttamilta vaurioilta.

Sisäpuolen eristämiseen on useita tapoja, ja usein ne yhdistyvät kellarin sisustukseen. Joka tapauksessa ennen lämmöneristyksen asennuksen aloittamista sinun on huolehdittava säätiön tehokkaasta ja korkealaatuisesta vedeneristyksestä, ja on parasta antaa etusijalle vedeneristysmenetelmät, joiden avulla voit tehdä koko betonin paksuuden, joka on resistentti liotukseen, esim. Läpäisevän vedenpitävään säätöön. Kuiva pohja on alttiimpi pakkaselle ja vahingoittaa sitä.

Tyypit sisäisen eristeen kellarista

Yleensä pohjan lämpenemismenetelmät sisäpuolelta ovat samanlaisia ​​kuin säätiön ulkolämpö. Yleisimmin käytetyt menetelmät ovat:

 • Kellarin täyttö laajennetulla savella. Voit pienentää ensimmäisen kerroksen lattian jäähdytystä. Ei riitä tehokas tapa, joka soveltuu lomakotiin;
 • Kellariseinien lämmitys vaahtopolystyreeni- tai polystyreenilevyillä niiden myöhempää viimeistelyä varten. Erittäin suosittu lämmöneristysmenetelmä, jota käytetään useimmiten yhdistettynä rakennuksen perustusten eristämiseen käytetyillä kellareilla.
 • Pohjan lämmitys sisäpuolelta polyuretaanivaahdolla. Erittäin tehokas tapa säästää ylimääräistä tai itsenäistä lämmöneristystä, jonka avulla voit luoda saumattoman päällysteen, jolla on erinomainen tartunta, mutta näiden töiden toteuttaminen edellyttää ammattilaisten osallistumista erityiseen asennukseen.

Menetelmä eristyksen säätämiseksi sisäpuolelta

Kun valitset menetelmän, sinun on keskityttävä useisiin tekijöihin:

 • Rakennuksen suunnittelu, kellarin tai kellarin koko;
 • Ulkoisen eristyksen ja lämpötilan läsnäolo säätiön ulkopuolelta;
 • Maaperä ja pohjaveden sijainti;
 • Tarvittava lämpötila kellarissa eristämisen jälkeen, lämmityksen ja ilmanvaihdon läsnäolo;
 • Tarve lisäkoristeisiin koristeluun.

Edullinen menetelmä sisäisen eristyksen säätiön - täyttämällä tilaa alla lattia laajentunut savi. Tämä materiaali tyhjentää vettä ja luo ilmatyyny, joka suojaa ensimmäisen kerroksen lattioilta jäähdytystä. On mahdollista kattaa sekä lattian alla oleva koko tilan että sisäpuolelta asennetut muotit jonkin matkan päässä säätiön seinistä.

Jos kellarissa käytetään kodinhoitohuoneita ja sen seinät tarvitsevat vain eristämistä, mutta myös viimeistelyä, on suositeltavaa käyttää polystyreeni- tai penoplex-levyjä, jolloin voit luoda sileän lattian, joka on valmis vuoriin. Parhaiten laadullinen ja kestävä tässä tapauksessa on pohjan eristys sekä ulko- että sisäpuolella - poistamalla lämpötilaero, voit välttää kondensaatin muodostumista kellarikerroksen sisäseinämiin. Jos eristäminen ei ole mahdollista ulkopuolelta, on välttämätöntä tehdä pohjan läpäisevä vedenpitävyys: tällä tavalla käsitelty betoni ei ole altis jäätymiselle, mutta säilyttää höyryn läpäisevyyden ja pienentää kosteutta eristyslevyjen alle. Myös toimitus- ja poistoilmastoinnin järjestely on välttämätöntä, koska nämä materiaalit eivät salli kosteuden kulkua.

Jos varat sallivat, voit valita eristyksen polyuretaanivaahdolla - tämä menetelmä on tehokas ja soveltuu mihinkään kellarihuoneeseen.

Tekniikka täyttää säätiö laajennetulla savella

Tätä tekniikkaa käytetään yleisesti puutaloissa, maalaistaloissa ja puutarhataloissa. Materiaalit latauseristyksen toteuttamiseksi ovat halpoja ja sen toteuttaminen ei vaadi erityisiä taitoja.

Täyteeristyksen suorituskyky tekniikka:

 1. Valmista levyt tai vanerilaudat muottiin ja asenna ne vähintään 0,3 metrin etäisyydelle pohjan sisäseinistä kehän ympärillä. Muottien korkeus on pohjakerroksen taso.
 2. Levyjä, joita käytetään muottien suorittamiseen, käsitellään huolella puunsuoja-aineella, jota käytetään kosketuksessa maan kanssa. Vahvista muottien rinteillä. Muovilevy sijoitetaan muottien pohjaan - se toimii vedenpitävänä suojauksena maaperän kosteuden imeyttämiseksi laajentuneen saven avulla.
 3. Täyttö täytetään kuivalla, laajennetulla savella - tulivuoren kiviä. Laajennetun saven kerroksen tulee olla yhtä suuri kuin muottien korkeus. Joissakin tapauksissa pohjakerroksen alapuolella oleva pieni tila voidaan täyttää laajennetulla savella pienellä korkeudella kellarin huoneesta, kun taas vedenpitävyys sijoitetaan koko täyttöalueen päälle.
 4. Voit myös eristää lattiat asettamalla kerroksen höyry-vesitiivis-kalvoa ja mineraalivillaa mattojen välillä.

Kellarin eristys tekniikalla polystyreenilevyillä

Polystyreeni on tavallisen vaahdon toinen nimi, joka on muunneltu antamaan sille erityisominaisuuksia. Eri laatuisia polystyreenilevyjä on markkinoilla, ne eroavat tiheydestä, mekaanisista vaurioista ja paksuudesta. Sisäpuolen eristämiseksi polystyreenilevyt ovat 50 - 100 mm paksuja.

Lämpöeristyksen teknologia sisäpuolelta polystyreeni:

 1. Valmista seinät eristykseen: taso, poista suuret erot seinistä. Tarvittaessa saumat ja halkeamat kiristetään kiinteälle alustalle, ja sitten ne ovat vesitiiviitä ja sinetöity erityisellä yhdisteellä.
 2. Suorita vedenpitävä pohja. Märkä- ja räjäyttävälle maalle rakennetuille rakennuksille sekä rakennuksille, joilla ei ole ulkoista eristystä, on suositeltavaa käyttää läpäisevää vedenpitävyyttä.
 3. Polystyreenilevyt liimataan erityiseen liima-aineeseen, jota myydään kuivana seoksena tai laastina. Liimaa levitetään levyn päälle pistekohtaisesti, vähintään 6-8 pistettä arkkiin kohden ja painetaan tukevasti pohjaan.

Kellarissa ja kellarissa on polyuretaanivaahto

Moderni korkean suorituskyvyn menetelmä, jota levitetään vaahdottamalla nestettä paineen alaisena. Tuloksena on vaahtokerros, jossa on suljettu rakenne, joka kestää märkää ilman saumoja ja saumoja. Polyuretaanivaahdon levittäminen ei vaadi erityisiä seinämateriaalien valmistusta ja voidaan suorittaa mahdollisimman lyhyessä ajassa. Ainoa vakava haitta tässä menetelmässä on sen korkea hinta ja tarve kutsua asiantuntijoita, jotka kuitenkin maksaa rakennuksen aikana rakennuksen erinomaisten lämpö- ja vedeneristysominaisuuksien ansiosta. Sitä voidaan käyttää mihinkään viimeistelyaineistoon ja käyttää sitä sisäisen ja ulkoisen eristyksen paitsi perustukseen, myös muihin talon rakenteisiin.

Ominaisuudet kellarista ja kellarineristyksestä sisäpuolelta

Kellarin lämmittäminen, samoin kuin minkä tahansa rakennuksen kaaren, on suositeltavaa tehdä ulkona talon rakentamisen vaiheessa.

Eristys säästää talon seinät ja pohjan jäätymiseltä, siirtää kastepisteen ja antaa mukavan ja kuivan ilmapiirin kellarikerroksessa ympäri vuoden.

Jos jostain syystä ulkoista eristystä ei ole tehty tai se ei ole tehty tarpeeksi, on tarpeen eristää kellarista sisäpuolelta.

GOST 9561-91: n ja SNiP 2.08.01-85: n mukaan on tarpeen lämmittää ensimmäisen kerroksen kellari tai lattiat. Tärkeimmät syyt kellarin eristys:

 1. Talon hyödyllisen alueen laajentaminen. Riippuen toiveista ja mahdollisuuksista, kellarista voi käyttää varastona kausiluonteisten kohteiden, kuten autotallin, kuntosalin, työpaja jne. Varastointia varten.
 2. Lämpöeristys suojaa talon pohjaa ja kellarikerroksen seinämiä kosteudelta ja sen seurauksena maan muodonmuutoksen aikana syntyneestä muodonmuutoksesta.
 3. Jos kellari on kuiva ja lämmin, kosteuden, sienten, homeen ja muiden mikro-organismien muodostuminen eliminoituu, mikä parantaa mikroilmastoa ja ympäristön tilaa koko talossa, jolloin epämiellyttävä tuoksu.
 4. Samalla GOST 9561-91 kylmällä kellarihuoneella se kestää jopa 25 prosenttia lämpöä, mikä tarkoittaa, että eristämisen aikana suurin osa rahoista, joita käytetään koko talon lämmitykseen, tallennetaan.

Tyypilliset lämpöeristemateriaalit

Lämpöeristemateriaalien päätyypit ovat:

 • polymeeriset aineet;
 • kuitumateriaaleja.

Polymeerimateriaalit

Polymeerimateriaaleihin kuuluvat polystyreenivaahto, polystyreenivaahto, polystyreenivaahto ja polyuretaanivaahto.

Sopivin eriste on tietenkin ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se täyttää täydellisesti kaikki halkeamat, sen lisäksi, että se ei vaadi ylimääräistä vesihöyry- ja höyrysulkua. Väärän seinän päällä on vielä päällä ja työ on valmis.

Käytettäessä vaahtoa, vaahtoa tai laajennettua polystyreeniä sinun on ensin kiinnitettävä seinään vedenpitävä kerros. Tämä voi olla nestekumia, tervaa tai vedeneristyskalvoja.

Sen yläpuolella on erityisiä liima-aineita ja nippusiteitä, joissa sieni-eristyslevyt on kiinnitetty tiukasti toisiinsa. Levyjen väliset raot tiivistetään vaahdolla tai tiivistysaineella, kun kyseessä on laajennettu polystyreeni. Eristekerroksen paksuus on yleensä 10 cm, mutta kaikki riippuu erityistilanteesta.

Tämän jälkeen eristeen ulkopinta peitetään liimakoostumuksella, joka levitetään vahvistusverkkoon. Ristikkoon levitetään toinen kerros liimaa. Kaikkien kerrosten kuivumisen jälkeen voit jatkaa viimeistelyn viimeistelyä - injektointia, pohjustusta ja rappausta.

Mineraalivilla ja muut kuitumateriaalit

Tällaisia ​​eristyksiä ei suositella sisätilojen eristämiseksi. Koska kastepisteen sisäpuolelta lämpeneminen on seinän sisäpinnalla, se tiivistää kosteutta jatkuvasti.

Kun kosteus pääsee mihinkään materiaaleihin, joissa on rakenteeltaan kuituja, ne menettävät eristysominaisuutensa ja koko eristysmenettelystä tulee merkityksetöntä.

Jos kellarissa on vielä lämmintä tällaisia ​​materiaaleja, sinun on suojattava ne huolellisesti seinältä. Tämä voi olla kaksikerroksinen vedeneristys tai ilmaväli.

Mineraalivillan asennuksen jälkeen on välttämätöntä käyttää höyrysulkua, jotta villa "hengittää". Sitten taas ilmaväli ja sitten myöhemmin viimeistely kipsilevy tai puupaneelit.

Kellarin eristämismenetelmät sisältä

Kun eristät kellareja sisäpuolelta, sekä yleiset säännöt valittua eristyslajin asennusta varten, on joitain erityisiä kohtia.

Jalustan seinien lämpeneminen sisäpuolelta on tehtävä lämpimän kauden aikana kuivilla seinillä.

Jos seinämissä on tiivistysaine, koko huone on kuivuttava perusteellisesti. Muuten voit vain pahentaa tilannetta ja nopeuttaa rakennuksen perustusten tuhoutumista.

Korttiseinäeristys sisäpuolelta

Tämä prosessi on tärkein ja vaivalloinen järjestää kellarin eristys. Tuleva mikroilmasto riippuu siitä 90%. Seuraavassa on joitain yhteisiä piirteitä:

 • Seinien eristys on toivottavaa käyttää polymeerityyppiä, joka ei ole altis märkäälle eikä läpäisevälle vesihöyrylle.
 • Seinien pinta ennen eristyksen asentamista tulisi tasoittaa mahdollisimman hyvin poistamalla vanha kipsi.
 • Mikä tahansa eristys on asetettava siten, että sen ja seinän väliin ei ole aukkoja.
 • Ennen kerroksen seinien eristämistä on tarpeen laskea tulevaisuuden lämpöeristekerroksen paksuus ja höyrynläpäisevyys, kuten taulukossa on esitetty "Seinien ja katon eristyksen paksuuden laskennan piirteitä" tai SNiP 23-02-2003 "Rakennusten lämpösuojaus" -periaatteen mukaan laskettu laskelma.

Vain jos kaikki edellä mainitut vaatimukset täyttyvät, haluttu tulos voidaan saavuttaa, kun lämmitetään kellarihuone.

Lämmityksen katto kellarissa

Lattian lämmitys ei ole yhtä tärkeä kuin seinien eristys. Tekniikka täällä on samanlainen, vain yksi ero: lämpimällä katto kellarissa lämmittelemme lattiaa ensimmäisessä kerroksessa.

Koska asuintila on aina lämpimämpi kuin alla, kastepiste putoaa lattialevyjen yläpinnalle.

Eristysvaihtoehdot kellarikattoon:

 • Lämpöeristysvaahto ja muut polymeerimateriaalit. Sitä käytetään, jos lattiat on tehty betonista. Eristeen paksuus on tavallisesti 5 cm. Se toteutetaan seinäneristyksen kaltaisen järjestelmän mukaisesti. Aluksi levitetään paksua vedeneristyskerrosta, jonka jälkeen kynsien liimaan tai tyynyyn kiinnitetään lämpöä eristävän materiaalin levyt, jota seuraa vahvistusverkko ja liima levitetään. Kuivauksen jälkeen se on kipsiä. Jos kipsiä ei ole suunniteltu, sinun on ensin kiinnitettävä puiset lokit kattoon, sitten ne kiinnitetään suojukseen. Tässä tapauksessa on sijoitettava kerros höyryeristysmateriaalia ihon alle.
 • Mineraalivilla. Sitä käytetään, jos katto (pohjakerroksen kerros) on tehty puurakenteista. Puupohjan alapuolella on vedenpitävä kalvo. Puupaneelit on naulattu ulkopinnoille. Mineraalivillakerrokset asetetaan palkkien väliin ja kiinnitetään tungoilla, joilla on sieniä. Villalle asetetaan höyrysulkukalvo, ja sitten verhouskerrokset kiinnitetään.

Lattiat lämmitetään kellarissa

Yleensä lattialle kellarissa tehdään suoraan maahan. Yleisin lattiaeristyksen menetelmä maassa - irtotavaran eristävien materiaalien avulla. Toinen menetelmä on polymeeristen levymateriaalien eristys:

 • Lattian lämmittäminen laajennetulla savella. Tätä varten maaperä erotetaan eristel- mästä vedeneristämällä. Tämä voi olla paksu muovikalvo tai kattohuopa. Sokeradiitikerros putoaa tasaisesti ylhäältä, vähintään 15 cm ja sementtimaidosta. Vahvistusverkko asetetaan suoraan laajennetulle savelle ja koko tila täytetään vähintään 5 cm paksuisella sementtiliuoksella.
 • Polyfoamilla, penopleksomialla tai laajennetulla polystyreeni lämmityksellä suoritetaan seuraava. Maalla kaadettiin 5 cm paksua hiekkaa, joka on hyvin tiivistetty. Sen päälle asetetaan vedenpitävä kalvo seinillä. Tiiviisti pakattuja eristyslevyjä. Ylittää vedenpitävyyskerroksen yläpuolella ja täyttää vähintään 5 cm: n "kakku" betoniteräksen paksuus.

Höyrysulun käyttö kellarissa lämmittäen

Eristäessä kellarissa käytetään höyrysulkukalvoa ilman rei'itystä. Se asetetaan suoraan eristämiseen ilman ilmanvaihtoa. Jos elokuva on kaksipuolinen, silloin ei ole eroa, joka puolelta laita se. Sattuu, että kalvolla on erilainen pinnoite, esimerkiksi kondensaattoritiiviste. Tämä kalvo on asetettava kankaan puolelle kellarissa.

Kalvon metallipäällyste, jos sellainen on, on myös sisäpuolella. Höyrysulunestovalmistajien on aina ilmoitettava ulompi ja sileä puoli ohjeissa. Valmistajan suositteleman menetelmän noudattamisen varmistamiseksi voit varmistaa, että eristyskerros on luotettavasti suojattu vesihöyrystä.

Kellarin eristäminen sisältä

Tärkein ero kellarin ja kellarin välillä on sijainti. Kellari sijaitsee yleensä päärakennuksen läheisyydessä, eikä sitä näin ollen ole suojattu ulkolämpötilan ulkopuolelta.

Tämä tosiasia on otettava huomioon eristettäessä kellari sisältä. Jos seinä- ja lattianeristys ei poikkea kellarin eristämisestä, katto on eristettävä kylmästä talvella ja lämpöä kesällä perusteellisemmin.

Kellarin katon eristämiseksi on suositeltavaa käyttää vaahtomuovia, vaahtomuovia tai polystyreenivaahtoa. Eristeen kokonaispaksuus on oltava vähintään 20 cm.

Eristysprosessi on seuraava:

 • Vedeneristysmateriaalilevyjen käsittely.
 • Liimaa kaksi kerrosta eristystä liima-aineeseen poikittaissuunnassa tiivistysreikiin käyttäen vaahtoa. Eristyskerroksen paksuus - vähintään 10 cm.
 • Eristysliiman pinta kootaan vahvistusverkolla.

Jos et aio tuhota tuloksena olevaa "piiraa", voit pysähtyä sinne. Jos katto on piilotettu arkkimateriaalien viimeistelyn alle, on välttämätöntä lisätä höyrysulku ihon ja eristyksen välille.

Jos kellarista ei ole mahdollista eristää ulkopuolelta, on mahdollista tuottaa lämpöä eristävää työtä sisältä. Oikein valittaessa ja asennettaessa materiaaleja tällainen eristys on verrattavissa ulkopuolelle.

Työn suorituksessa on muistettava, että kellari on huone, jossa on erittäin aggressiivinen ympäristö, ja siten käyttää laadukkaita materiaaleja. Eristystekniikan huomioimalla voit saavuttaa hyvän tuloksen, ja se on lämmin ja viihtyisä talossa, ja lisäksi siihen lisätään paljon vapaata tilaa.

Miten kuiva kellari ja kellari omalla kädellä katsomaan videota:

Kellarin lämmitys: tärkeät kohdat ja mahdolliset vaihtoehdot

Kellarin lämmittäminen voi tehdä talosta paitsi lämpimämpiä, mutta myös lisätä siihen ainutlaatuisen yksilöllisyyden

Tarvetta kellarin eristys on ilmeinen. Tämä talon osa on yhdistetty lämmin asuintilojen ja maan väliin. Pohjakerros pystytään pääsääntöisesti rakentamaan täysipintainen kellarihuone, mikä tarkoittaa, että pystymme eristämään kellarin sisäpuolelta.

Kellarieristykseen kuuluu kaksi eri osaa: talon pohjan ja kellarin seinämien eristys ja kellarin kerroksen eristys - eli pystysuora ja vaakasuora eristys. Harkitse näiden teosten tekniikkaa ja hyödyllisiä materiaaleja.

sokkeli

Itse asiassa kellarikerroksessa rakennuksen yläpuolella oleva ylärakenne tekee maanalaisista alueista mukavampaa ja sopii korkealaatuiseen käyttöön. Pohjakerroksen rakenne mahdollistaa ikkunoiden järjestämisen (ks. Kellarissa olevat ikkunat: mitat, kokoonpano ja asennus) kellarikerroksessa katon korkeuden nostamiseksi. Päärakennuksen seinät ovat pohjan jatkuminen, mutta samanaikaisesti ne ovat itsenäisiä: vedenpitävyys on aina asetettu pohjan ja kellarin välille.

Kiinnitä huomiota! Kellarin on eristettävä, ja se on helpompi tehdä sen ulkopuolella rakennusvaiheen aikana. Pohjakerroseristyksen ulkotekniikka ei poikkea kellarin lämpöeristyksestä, ja se suoritetaan pääsääntöisesti pohjaeristeiden kanssa.

Kellarin viimeistely eristyksen jälkeen

Tärkeitä lämpenemisen kohteita

Kellarin lämpöeristys on erittäin tärkeä teos. Fysiikan lakien mukaan rakenteen alaosat ovat aina jäähtyneempiä kuin ylemmät. Kellari ja kellari - aivan talon pohja, ja siksi vaativat erityistä eristämistä.

 • Jotta ymmärtäisit kellarin kunnollisen lämmittämisen, sinun on ymmärrettävä mahdollisten materiaalien ja tekniikoiden ominaisuudet.
 • Tehdäkseen työtä pohjan eristämisen suhteen muista aina kastepiste. Eli jokaisen seuraavan materiaalin pitäisi olla helpompi kulkea ilmaa.
 • Tästä syystä kellarikerroksen sisäpuolelta eristetty eristys ja tiloissa työskentelevät työt valmistetaan erilaisilla materiaaleilla.
 • Samanaikaisesti on tärkeää suorittaa asianmukaisesti vesitiivistystyöt: eristetyt, mutta kosteat tilat tuskin voidaan käyttää mukavasti.

Eristeen syyt

Jos kellarissa ei suunnitella täydellistä käyttöä, monet epäilevät, onko kellarikerroksen lämmittäminen tarpeen?

 • Jos käytät käytännön tietoja, sitten lämmittämättömällä kellarilla alemmat kerrokset menettävät yli 15% lämpöä. Tämä indikaattori voi nousta 50 prosenttiin.
 • Siksi lämmittämättömän sokkelin takia voi ilmetä huomattavia ylimääräisiä kustannuksia lämmityskustannuksista. Ja se ei ole ironista, mutta eristys on tehty eristeen lisäksi myös rakennuksen eheyden säilyttämiseksi.
 • Jos pohja asetetaan kallistuviin maaperään, ei-eristetty pohja on suurempi tuhoutumisen vaara. Eristävä kerros vähentää merkittävästi liikkuvien maalien vaikutusta jäädytys- ja sulatusjakson aikana.

Rappaus kellari on yleensä osa monimutkaista eristys työtä

Ulkoeristys

Jos aiot ajatella lämmittämistä kellarista ulkona, kiinnitä sitten huomiota eristeenä, jota kutsutaan polystyreenivaahdoksi. Hän on hyvin vakiintunut. Erilaisia ​​paksuisia levyjä on myynnissä - 50-100 mm, mikä helpottaa tarvittavan suojaustason saavuttamista jäätymiseltä.

Lisäksi laajennetun polystyreeni-kellarin eristys on muita etuja.

 • on lähes tyhjä veden imeytyminen, mikä on erittäin merkittävä tekijä ulkotöissä;
 • lämpötilan muutokset eivät vaikuta;
 • on suuri puristuslujuus;
 • resistenttejä erilaisiin bakteereihin, sieniin ja muotteihin.

Jos puhumme materiaalin eristysominaisuuksista, 50 mm: n lämpöeristyslevy helposti korvaa 12 cm: n paksuiset tiilimuuraukset. Laajennetut polystyreenilevyt ovat täysin leikattuja ja helppoja koota.

Erityisen liiman avulla materiaali asetetaan seinien pinnalle ja kiinnitetään sitten erikoiskohtien kynsillä. Lisäksi tämä materiaali tasoittaa kellarin pintaa entisestään viimeistelemällä kiveä tai graniittia.

Ulkopuoliset eristysjalat

Lämpöeristys sisällä

Eristys kellarin sisäpuolelta on samanlainen kuin minkä tahansa huoneen lämpöeristys. Käytettävien materiaalien valikoima on melko suuri. On tarpeen valita eriste, joka sopii sinulle ominaisuuksien mukaan.

Kun valitset, kannattaa harkita kellarin seinien materiaalia ja työn monimutkaisuutta eristyskerroksen laitteessa. Kellarille erinomainen lämmöneriste on vaahtoeristeitä, jotka levitetään ruiskuttamalla.

Tällainen eristys on ihanteellinen, sillä kellarikerroksessa on tärkeää, että eristyskerroksessa ei pääse yhtäkään aukkoa, ja vaahto tunkeutuu jopa kaikkein esteettomiin paikkoihin.

Puhallettava ruiskutuseristys erittäin tehokas

Vihje! Työskentely sisä- ja ulkopuolelta samanaikaisesti ei ole käytännön merkitystä. Jos on mahdollista levittää säätiön ja kellarikerroksen seinien ulkoista eristystä, tällaiset työt ovat tehokkaampia. Ei vain siksi, että ulkoiseen eristämiseen soveltuvat materiaalit tekevät myös vaimennustoiminnon. Mutta myös siksi, että ne ovat pääsääntöisesti osa koristeellisia koristeita.

Seinien lämpöeristyksen lisäksi kellarissa on kiinnitettävä huomiota lattian ja lattioiden eristämiseen.

Työskentele katon kanssa

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti kellarin eristys tehtiin, päärakennuksen lämpöhäviön välttämiseksi on tarpeen tehdä kellarin yläosan eristys. Työnteknologia on yksinkertainen, ne voidaan tehdä käsin.

Kattoon on helpompi käsitellä levymateriaalia.

Eristysohjeet:

 1. Lattiapinnasta kellarista tulee korjata kaikki epätasaisuudet ja halkeamat.
 2. Päällekkäisyksikön materiaalista riippuen tehdään vedeneristysvalmistelut.
 3. Asennetun materiaalin eriste. Tällöin on parempi käyttää levylämmöneristystä, sitä on helpompi kiinnittää.
 4. Muotin muodostumisen estämiseksi höyrysulku asetetaan.
 5. Käytetään vahvistusverkkoa.
 6. Katto on kipsattu tai parannettu toisella tavalla.

Tärkeä indikaattori kellarikerroksen lämmittämisen tarpeesta on lämpötila. Jos lämpömittarin osoitin laskee pienemmäksi kuin päärakennuksessa, on tarpeen tehdä kellarin lattian eristys. Tässä artikkelissa näkyvä video näyttää, miten voit tehdä työtä itse.

Lattianeristys

Talon kellarikerroksen lämmittäminen tapahtuu vain, jos aiot käyttää sitä asumisalueena:

 • Jos kellarissa käytetään ruokaa tai työkappaleita (ks. Varastointi eri viljelykasvien kellarissa kaikkiin sääntöihin), on usein järkevää jättää lattia kuumentamatta, jotta säilytysolosuhteet ovat hyväksyttävämpiä.
 • Kellarikerroksen lattioiden lämmittäminen on välttämätöntä, jos kellarissa on lämmitysjärjestelmä.
 • Sen selvittämiseksi, onko lattian lämmittäminen kellarissa, on parempi suunnitteluvaiheessa. Jos tiedät, että käytät kellarirakennusta rakennusvaiheessa, voit kaataa lämpimän talon alle taloon - esimerkiksi järjestää monoliittinen levy.
 • Jos eristys on asetettu jo käytössä olevaan rakennukseen, tehokkain vaihtoehto olisi täyttää uimaveden tasoitus.

On huomattava, että tällaisella lattialla on rajoituksia laitteesta maaperästä riippuen. Oletamme, että lattiat asetetaan maahan, jos osa töistä on jo päättynyt, aloittakaa sitten seuraava vaihe.

Harkitse, miten eristää kerrokset kellarista:

 1. Poistamme maaperän yläkerroksen, pitämällä vaakasuorat kerrokset mahdollisimman paljon.
 2. Me kaadetaan ja varoen me tampereemme hiekka-sora-tyynyn.
 3. Laitoimme vedeneristyskalvon. Sisäänkäynti kellariviin.
 4. Liimaa vaipan nauhan kehällä.
 5. Laatoimme penoplex-arkkeja.
 6. Kiinnitä vahvistusverkko.
 7. Täytä betonilevy.

Tarvittaessa lämpöeristyskerros voidaan toistaa ennen viimeistelynukon kaatamista tai upottamalla koriste-ainetta. Kellariasennuksen yhteydessä lattiaeristystä tulisi tehdä äärimmäisen varovasti.

Tällöin eristemateriaali täytetään betonilla, ja se on melko kallista korvata se.

Mahdollinen vaihtoehto lämpimän lattian muodostumiselle kentällä

tarvikkeet

Ottaen huomioon, kuinka eristää kellarista sisäpuolelta, harkitse materiaalimarkkinoita ja arvioida kellarin eristämistä. Materiaalin hinta voi vaihdella huomattavasti, joten ennen kaikkea ylimääräisten kustannusten välttämiseksi päätämme, kuinka laskea työmäärät välttämättömiksi.

Halutun numeron laskeminen

Miksi meidän on tärkeää ymmärtää tarvittavan materiaalin määrä?

Tähän on kaksi erittäin vakavaa syytä:

 1. Kustannussäästöt. Ostamalla kaikki materiaali kerralla irtotavarana ja toimittamalla se laitokseen yhdellä lennolla saat huomattavia taloudellisia säästöjä suhteessa tilanteeseen, jolloin osto tapahtuu pienissä erissä lähimmässä myymälässä.
 2. Aikaa suunnittelu. Kun sinulla on kaikki tarvittava materiaali, voit turvallisesti jakaa aikaa töihin tai palkata prikaati. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse maksaa seisokkia.

Siksi, ennen kuin alamme lämmittää asuinalueella, teemme mittauksia. Mitoitus tehdään rakennuksen puolella, jota käytetään eristämiseen. Jos eristys tehdään sisäpuolelta, mitataan huoneen sisäiset mitat katulta - me mittaamme rakennuksen ulkoiset mitat.

 1. Teemme mittauksia kehällä.
 2. Mitataan seinän korkeus, joka on suunniteltu eristykseen.
 3. Saamme alueen seinien arvon.
 4. Vähennä seinien alueelta, ikkunoiden alueelta, oviaukolta, terasseilta ulkopuolelta, eli alueilta, joilla ei ole eristystä.

Tuloksena oleva luku pyöristetään ylöspäin ja lisätään 5-10% riippuen tämäntyyppisen työn suorittamisesta. Nämä prosenttiosuudet antavat sinulle mahdollisuuden tehdä oikea leikkaus ja auttaa mahdollisten toimintahäiriöiden varalta asennuksen aikana.

Eristeiden tyypit

Siirry kauppaan ostoksille. Kuinka lämmittää kellarissa kotona? Edellä mainittu polystyreenivaahto ja puhallettava (vaahto) eristys.

Näiden materiaalien lisäksi monoliittisen kellarin eristyksen ansiosta voit käyttää:

On tärkeää ymmärtää, mitä ominaisuuksia lämmitin on ja miten sitä käytetään oikein.

Sovelluspuolelta riippuen eristeen on oltava:

 • Vahva, kestää maaperän turvotusta;
 • Kestävä, eristeen kerros ei ole aina helppoa;
 • Kestää kosteutta, kellariin kaikissa olosuhteissa huone, jossa on korkeampi kosteus.

Taulukko sisältää rakentamisessa käytettävän pääeristeen:

Polyfoam (laajennettu polystyreenivaahto)

Ei sovellu ulkokäyttöön.

Melko korkea hinta.

johtopäätös

Kysymys: "Pitäisikö kellarissa lämmetä?", Ei pitäisi edes syntyä yksityisen kehittäjän kanssa. Rakennuksen tämän osan lämpöeristys on yksinkertaisesti välttämätöntä.

On valittava oikea materiaali - ei pelkästään taloudellisten mahdollisuuksien mukaan vaan myös asennuksen sivusta ja pääseinien materiaalista riippuen. Ja arvioi aina arvokkaasti kykysi: tällaisissa vaativissa työpaikoissa luultavasti on edullisempaa luottaa ammattilaisiin kuin korjata omat virheesi myöhemmin.