Lämmitä jalusta omalla kädellä

Talon kellari muodostaa suurimman osan ympäristövaikutuksista (lämpötilahäviöt, sademäärät jne.). Tästä syystä pohjaa suositellaan eristämään asianmukaisesti ja tehokkaasti. Tämä mahdollistaa suoran suojan lisäksi kylmältä parantavan vedenpitävyyttä sekä pienentää kastepisteen ja kondensaation riskiä rakennuksen maanalaisessa osassa. Jos pohja on asianmukaisesti eristetty, rakenteen elämää kasvatetaan useilla vuosikymmenillä. Kellarin lämmittäminen ulkona - suurin osa tämän suunnittelun eristyksestä.

Eristystyöt voidaan tehdä talonrakentamisen tai sen valmistumisen jälkeen.

Asiantuntijat suosittelevat, että kaikki puutalon eristys- ja vedeneristystyöt tehdään rakentamisen aikana. Jalustan lämmittäminen kaikkien rakennustöiden suorittamisen jälkeen voi aiheuttaa joitain vaikeuksia.

Eristysmenetelmät

Erään tai toisen ulkopuolisen kellarikerroksen lämpöeristyksen valinta riippuu rakennuksen peruskäytöstä ja sääolosuhteista sekä isännän taloudellisista mahdollisuuksista. Lisäksi suositellaan rakennuksen kellarin eristämistä sisältä.

Kellarin lämmitysjärjestelmä.

Kellarin ja kellarikerrosten lämmitys viime vuosina tapahtuu yhä useammin ekstrudoitu polystyreenivaahto. Tänään tämä lämpöeristysmateriaali on myynnissä levyinä. Materiaalilla on erinomaiset työ- ja suorituskykyominaisuudet. Tämän tyyppisiä lämpöeristimiä voidaan käyttää kosteissa olosuhteissa ja vaikeissa lämpötila-ääriliikkeissä.

Lisäksi polystyreenivaahto sopii täydellisesti biologisiin vaikutuksiin (materiaali ei koskaan muodosta hometta tai sienikasvustoa). Tämä on selvä takuu eristyskerroksen eheydelle. Jos styroksi on sijoitettu oikein ja kaikki vaatimukset täyttävät talon ulkopuolella ja sen sisällä, kondensaatio ei koskaan muodostu seinille.

Kellarin ja kellarin lämmittäminen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa voidaan tehdä käsin. Tuloksena oleva "voileipä" jakaa tehokkaasti lämpötilan, mikä lisää seinien ja pohjan käyttöikää.

Lämmöneristyksen asennuksen tekniikan mukaan kellarissa on tarkoitus asentaa lämpösuojia ja useita eristekerroksia tiukassa järjestyksessä. Siksi teknologian suorituskykyä on seurattava tarkkaan.

Eristysasennusteknologia

Puun tai tiilitalon eristykseen tai vedenpitävyyteen liittyvä työ tulee aloittaa eristämällä pinnoilla.

Lisäksi on tarpeen tarkistaa kellarikerroksen päällekkäisyydet maanpinnan kanssa ja paljastaa vastakkaisten rinteiden puuttuminen, joka voi mahdollisesti tuoda kosteuden talon pohjaan.

Polystyreeni vaahtolevyjen asennus.

Sitten työjärjestys on seuraava:

 1. Puinen tai tiilitalon kellarikerros alkaa ilmatiiviin suojakerroksen järjestelyllä. Voit tehdä kellarin vedeneristys erityisten vedenpitävien materiaalien avulla, joilla on liimapohja. Ne liimataan helposti pintaan ja suojaavat rakennetta kosteudelta.
 2. Sitten sinun on käytettävä vedenpitävää kerrosta. Tämä on tärkeä tekijä, jolla varmistetaan kellarin ja kellarin kunnollinen eristys. Vedeneristys on suunniteltu ohjaamaan pohjavettä ja mahdollisia sateita rakennuksen seinistä.
 3. Polystyreeni-vaahtolevyjen asentaminen - yksi tärkeimmistä puutalorakennuksen ja puutalorakenteiden eristysvaiheista. Useimmissa tapauksissa riittää yksi kerros levyt, joiden paksuus on 5-8 cm, mutta paljon riippuu maan ilmasto-olosuhteista, joiden mukaan valitaan lämpöeristyskerroksen paksuus. Jos sääolosuhteet maassa ovat vaikeita, on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta polystyreenivaahtolevyjä ja toinen kerros on asennettava siten, että levyt limittyvät ensimmäisen kerroksen liitosten päälle. Tällöin ei näy niin kutsuttuja "kylmäsiltoja", mikä vähentää huomattavasti puutalon eristystyön tehokkuutta.

Eristystekniikan erityispiirteiden mukaisesti laajentuneiden polystyreeni- levyjen avulla ei ole sallittua kiinnittää koristekerrosta levylle heti kellarin viimeistelyn jälkeen.

Voit lämmittää pohjan, kuten jo todettiin, voit itsenäisesti ja ilman erikoistyökaluja. Mutta parasta kaikesta eristyksestä ja vedenpitävyystyöstä tehdään suoraan talon rakentamisen vaiheessa. Tässä tapauksessa työn tehokkuus on suurempi.

Koristeellinen kivi viimeistely.

Lopullinen viimeistely

Kellarieristys on viimeistelty koristeellisella pintakäsittelyllä. On ymmärrettävä, että näillä teoksilla ei ole esteettistä toimintaa. Sisustuskerros on myös tietty suoja kellarin ja kellarikerroksen eristekerrokseen.

Kaakelit koristepinnoitteille.

Käytä koristekerroksen laitetta käyttämällä erikoismateriaaleja liimapohjalla ja metalliverkolla. Vahvistus antaa korkean lujuuden eristyskerroksen kellarista ja kellarista ja vähentää myös lämpöhäviötä.

Heti kun polystyreenilevyt asetetaan, voit aloittaa laitteen pohjapinnan valmistelun laitteen koristekerrokselle. Materiaalien tarttumisasteen lisäämiseksi liiman perusteella on suositeltavaa käyttää syvää penetraatioaluketta. Kuten jo todettiin, on tarpeen käyttää vahvistettua verkkoa. Vahvistaminen on erityisen tärkeää tapauksissa, joissa koriste- kivi tai -levy asetetaan eristyslevyille.

Useimmissa tapauksissa koristemateriaalin koristeluun käytetään erikoismateriaaleja koristeohjelmassa. Esimerkiksi koristeellinen laatta, keinotekoinen tai luonnonkivi on erittäin suosittu. Lisäksi syvällä kipsiä voidaan säästää merkittävästi luomalla riittävän tehokas suojaava kerros puutalon kellarikerroksen ulkopuolelle. Talon lämmitys tässä tapauksessa riittää.

Monet rakentajat ja asiantuntijat suosittelevat nykyaikaisten koriste-tiilien koristelua.

Lisäsuihku

Huomaa, että kellari - on tärkein suojalaite, joka takaa talon pohjan ja seinien eheyden useiden vuosien ajan. Samanaikaisesti pohja sijaitsee kos- ketuslinjassa, jossa on runsaasti kosteutta.

Siksi on erittäin tärkeää, ettei pohjaa altisteta liialliselle vedelle. Tätä varten on tarpeen järjestää lisäksi viemärijärjestelmä sivustollesi, joka ohjaa vettä talosta ja kaikista maanalaisista rakenteista (esimerkiksi kellarista tai kellarista). Jos on viemärijärjestelmä, kellarikerroksen ja kellarikerroksen liiallinen lämpeneminen ei ole tarpeen (vaikka paljon riippuu myös alueen sääolosuhteista).

On mahdollista lämmittää socle ulkopuolelta millä tahansa muulla modernilla tai perinteisellä materiaalilla, jota markkinat tarjoavat tänään. Materiaalin valinta riippuu ilmasto-olosuhteista, maaperätyypeistä, pohjaveden pinnasta ja taloudellisista mahdollisuuksista.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Miten lämmittää kellarikerros

Maa-talojen rakentamisen aikana monet rakentajat kohtaavat tällaisen kysymyksen kuin kellarin eristys. Vaikka talon seinien eristys olisi tehty oikein, vastuullisesti ja laadukkaiden materiaalien avulla, se ei anna haluttua positiivista tulosta ilman kellarin eristämistä.

Jos kellarin eristys on tehty väärin, lämpimät seinät eivät tallenna taloa kylmältä.

Kellarieristys: tärkeät kohdat

Toteutettaessa lämpöeristys tämän osan talon pitäisi harkita joitakin tekijöitä. Eristys olisi suojattava jyrsijöiltä, ​​jotka rakastavat järjestämään kotejaan siinä. Tämän välttämiseksi lämpöeristeen kaivannot on syvennettävä talon koko kehon ympäri, betonikerroksen pohja on kaadettava kerroksella 5-10 cm. Lisäksi eristys voidaan sulkea kaikilla sivuilla, estää sen pääsy jyrsijöille ja lisätä sen lujuutta.

Jos kotiisi ei ole maanalaista tai kellarista, kannattaa lähteä tarkastus- ja ilmanvaihtoaukkoista.

Kellarin lämmitysjärjestelmä.

Paras vaihtoehto on asentaa pienet luukut, joiden avulla voit suojata taloa lauhteen muodostumisesta, avaamalla ne kesällä ja sulkemalla talvella. Maa-talon kellarikerroksen lämpenemisen loppuunsaattamisen jälkeen suoritetaan viimeistely. Keinotekoinen tai luonnonkivi sopii tähän tarkoitukseen. Hyvin vaatimattomalla budjetilla voit kipata pohjan ja maalata sen. Maalaustyöt on tehtävä akryylimaaleilla.
Yksityisten talojen kellari on paras eristää polystyreenipuristetuilla levyillä, eikä vain vaahdolla. On kuitenkin monia muita eristemateriaaleja.

Materiaalien ja työkalujen valinta

On erittäin tärkeää eristää kellari oikein terveellisen ja viihtyisän elinympäristön ylläpitämiseksi talossa, koska lämmin ilma kohoaa alhaalta ylöspäin fysiikan lakien mukaan. Jalusta on pohjan yläosa, joka ylittää sen yläpuolella. On tarpeen lämmetä ja suojata se ulkoisilta vaikutuksilta. Ennen talon tämän osan lämpöeristyksen suorittamista on tarpeen ymmärtää tarjolla olevien lämmittimien alue. Ne eivät ainoastaan ​​tarjoa lämpöä ja mukavuutta huoneessa, vaan myös estävät talon alaosan vahingoittumisen.

Kellarin lämmitys, pohjakerros, sokea alue.

Usein tapahtuu, että suora kosketus maaperään helpottaa kosteuden tunkeutumista taloon, mikä aiheuttaa kosteuden ulkonäön. Tämän seurauksena kylmä ilma tunkeutuu taloon, mikä voi pilata asioita. Oikein suoritettu eristys takaa, että talo on lämmin ja viihtyisä ja omaisuutenne suojataan. Jos sinulla ei ole tarvittavia tietoja ja taitoja, käytä pätevien asiantuntijoiden apua, jotka osaavat tehdä talon eristyksen oikein ja tehokkaasti. Muista, että talossa asuvien ihmisten mukavuus ja terveys riippuvat siitä.

Kaikkien lämpöeristystyön pitäisi alkaa valikoimasta tarvittavia materiaaleja ja työkaluja. On muistettava, että kellari on osa taloa, joka on alttiimpia kosteudelle. Siksi kellarin eristämiseksi sinun on valittava kosteutta kestävät materiaalit, kuten pohjamaali, ekstrudoitu polystyreenivaahto, kipsiverkko, liimat.

Suulakepuristettu polystyreeni suojaa tilaa kylmältä ja sillä on suuri kosteudenkestävyys. Materiaalin solurakenne mahdollistaa rakennuksen pohjan ja kellarin suojaamisen erilaisilta haitallisilta vaikutuksilta ja tuhoamiselta. Eristys tulee levyjen muodossa, jotka kiinnitetään kellarin seiniin erityisten liimojen avulla.

Tekniikan eristys käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa.

Joskus ylimääräinen viemäröinti järjestetään korkin pohjassa. Tämä tehdään käyttämällä kipsiverkkoa, joka tarvitaan kipsipintojen pitämiseksi. Tämä suojaa lämmöneristysmateriaalia halkeilulta. Lämmöneristyslevyjen kipsi tulee levittää vain pohjan avoimilla alueilla. Talon kellarin vesieristys ja lämpöeristys takaavat omistajiensa mukavuuden ja luotettavuuden. Noudata kaikkia näitä teoksia koskevia suosituksia ja sääntöjä.

Kellarin eristämiseen ja vedenpitävyyteen tarvitaan seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • vedenpitävä materiaali;
 • valitsemasi lämmitin;
 • merkki;
 • mittari hallitsija;
 • rakentaminen veitsi (veitsi on paras leikkaus tapetti);
 • kipsi;
 • etumainen maali;
 • kipsi verkko;
 • erikokoisia spatulaatteja;
 • rullat ja harjat;
 • lovettu lasta.

Kellarikerroksen eristysteknologia ulkopuolella

Kellarin lämmitysjärjestelmä ulkopuolella.

Lämmitin kellarikerroksessa vie paljon aikaa, mutta se antaa lämpöä ja mukavuutta talossa. Talon alemman osan ulkoinen eristys on tehtävä kosteutta kestävän materiaalin avulla. Samaan aikaan on otettava huomioon hyödyllisiä vinkkejä pohjan ja kellarin lämpenemisestä. Käytännöllisesti katsoen kaikki ammattirakentajat suosittelevat kellarin eristämistä lukuun ottamatta koko tukirakenteen eristämistä. Eristys ei ole vain lämpeneminen vaan myös suoja kosteudelta. Muuten talon ilmasto on liian kostea, mikä luo suotuisat olosuhteet bakteerien lisääntymiselle. Joten eristys tulisi tehdä vähintään 50 cm: n syvyyteen maahan, koska talon seinämien tavanomainen suoja ei anna positiivista tulosta ilman perustuksen eristämistä.

Koska talon pohja kaadetaan kuoppaan, kylmällä kaudella rikki pääsee taloon seinien läpi. Tämä lisää talon lämmittämisen kustannuksia ja edellyttää lämmittimien käyttöä. Jotkut asunnonomistajat uskovat, että sisäseinän sisäseinän eristäminen pelastaa talon kylmän ilman tunkeutumisesta, mutta tämä ei ole niin. Kylmä ilma saapuu huoneisiin säätiön läpi ja jaetaan tasaisesti siellä. Paras vaihtoehto on kellarin oikea-aikainen eristäminen kuin lattian ja seinien eristys tulevaisuudessa.

Korkin viimeistely.

Ulkoiset lämpöeristykset on suoritettava kosteutta kestävin materiaalein. Materiaalin paksuus on vähintään 5 cm. Eristeen paksuuden optimoimiseksi on tarpeen tietää rakennuksen pohjan ja pohjan parametrit. Kuten aiemmin mainittiin, parasta materiaalia kellarin eristämiseen on polystyreenivaahto. Se kiinnittyy betonipintaan erityisesti tällaiseen työhön suunnitellun liimajärjestelmän avulla. Eristeen päätyttyä perustus kerrostetaan maaperäkerroksilla. On erittäin tärkeää seurata alukkeen sekvenssiä.

Mitä tulee kellarikattojen eristämiseen, tässä tehtävä on hieman vaikeampi, koska polystyreeni- vaahtolevyjen kiinnittämiseen tarkoitettu liima ei riitä. Ristikon vahvistus ja lisäputket vaaditaan. Eristysmateriaalin kiinnittämisen jälkeen voit jatkaa viimeistelyä. Vuori on kiinnitetty yksinkertaiseen hiekkasementtilaastiin.

Jos koristeisiin materiaaleihin kuten laatoihin tai keinokiveksi käytetään muita kuin niitä, sinun on ostettava liima, joka on erityisesti luotu tämäntyyppiselle pinnoille. Suurempi luottamus eristävän materiaalin täydelliseen kiinnittymiseen sen esikäsitellyn pinnalle. Epäsäännöllisyyden poistamiseksi voit käyttää erikoistyökalua seinien tasoittamiseen tai rakennusveitsiin. Lisäksi seinissä valmistetaan pieniä sävyjä. Ne saavat liimaa ja eristys kiinnitetään entistä luotettavammin. Käytettäessä laajennettua polystyreeniä nämä toimenpiteet eivät ole välttämättömiä.

Kellarikerrostustekniikka sisäpuolelta

Pohjaosan eristyksen rakenne sisäpuolelta.

Kellarit voidaan eristää laajennetulla polystyreeni- tai mineraalivillalla. Jos polystyreenistä valitaan eristys, eristysprosessi suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin ulkona olevien kuistien tai seinien eristys. Tätä varten käytetään levyjä, joiden paksuus on 100 mm. Kellarin sisäpinta valmistetaan lämpöeristeen asentamiseksi, se tasataan ja rappeutuu. Liimaa tulisi levittää paitsi seinille, myös itse materiaalille. Kun eristys on asetettu, porat reikiä, joihin vahvistusverkko on kiinnitetty, porataan pinnalla.

Mineraalivilla on edullinen ja turvallinen eristys. Sisäkäyttöön käytetään löysää villaa seiniin, kattoihin ja lattiapinnoitteisiin. Eristys asetetaan liimalla tai ruuveilla kutistumisen estämiseksi. Tämän jälkeen asetetaan vedenpitävä kerros, joka suojaa eristystä pölyltä ja kosteudelta. Seinien ja kattojen eristämiseen on parempi käyttää kaatuneita mineraalivillaa.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Lämmityksen tulee olla kattava, ja jos seinien eristys on suoritettu, on mahdotonta jättää huomiotta kattojärjestelmä ja säätö. Yksi haavoittuvimmista alueista on talon kellariosa, jonka kautta jopa 20% lämpöstä menee. Kellari voidaan suojata kosteudelta ja jäätymiseltä sekä rakennusvaiheessa että rakennuksen käytön aikana. Pääasiassa on valita oikeat materiaalit tähän.

Kuin lämmittää talon kellarissa

Vaatimukset kellarin eristämiseksi

Jalusta on osa pohjaa, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Alhaalta se koskettaa jatkuvasti kosteaa ja jäädytettyä maata, ja sivuseinät altistuvat sademäärälle ja terävät lämpötilan muutokset. Kaikki tämä johtaa sisätilojen lämmittämisen, kosteuden ja homeen ulkonäön lisääntymiseen sekä kotitalouden mukavuuteen. Lisäksi materiaaleista, joista pohja on pystytetty, kuluu enemmän, seinämiin muodostuu halkeamia ja halkeamia, eikä ole mitään tekemistä ilman suuria korjauksia.

Tyypillinen esimerkki eristämättömän kellarin tuhoutumisesta

Kun kellarissa lämmitetään, kylmäsillat ovat päällekkäin, ulkoseinät suojaavat sekä vettä että jäätymistä, mutta myös mekaanisista vaurioista, rakenne kestää kauemmin ja ei vaadi korjausta.

On tärkeää, että pohja lämmitetään kunnolla.

Tämä on kuitenkin vain siinä tapauksessa, että lämmittimet täyttävät kaikki seuraavat vaatimukset:

 • minimi lämpöjohtavuus;
 • nolla veden imeytyminen;
 • korkea puristuslujuus;
 • vastustuskyky mikro-organismeille.

Ei viimeinen, ja kestävyys eristys, koska koska kauemmin materiaalin käyttöikä, sitä harvemmin se joutuu muuttamaan ja korjaamaan pohjan. Mitä tulee eristyksen koostumukseen, etenkin sen ympäristönsuojeluun, ei ole tiukkoja vaatimuksia, koska materiaali on rakennuksen ulkopuolella, vedeneristyskerrosten ja koristepinnoitteiden välissä.

Taulukko eristeen käytön tehokkuudesta

Eristyksen ja erilaisten materiaalien vertailu

Eristeen valinta kellariin

Suurten nykyaikaisten eristeiden joukosta edellä mainitut vaatimukset täyttyvät vain laatikoilla ja ruiskutetuilla materiaaleilla, jotka perustuvat polymeerimateriaaleihin. Harkitse niiden ominaisuuksia tarkemmin.

Laajennettu polystyreenivaahto

Polystyreeni vaahtoa (vaahtoa) käytetään lämmittimenä pitkään eikä silti luovu asentoistaan. Se säilyttää täydellisesti lämpöä, ei kerää kosteutta, on helppo leikata ja sillä on pieni paino, joka mahdollistaa asennuksen ilman erityisiä ponnistuksia. Lisäksi vaahdolla on alhaisimpia kustannuksia muiden polymeeristen eristeiden joukossa, ja tämä on voimakas argumentti sen hyväksi eristettäessä suuria alueita tai rajoitetulle talousarviolle.

Basement foam insulation

Jalkojen eristämiseksi sinun on valittava vaahtomuoviluokka PSB-C 25 tai PSB-C 35, jolle on ominaista lisääntynyt tiheys ja mekaanisten kuormitusten kestävyys. Levyjen paksuus vaihtelee 20-100 mm: n välillä ja ilmasto-olosuhteista riippuen eristys voidaan sijoittaa 1 tai 2 kerrokseen. Materiaali kestää lämpötila-eroja -60 ° C: sta + 80 ° C: een muuttamatta sen ominaisuuksia, joten se ei pelkää kovimmilla pakkasilla ja kesän lämpöllä. Elinkaari on keskimäärin 25 vuotta, ja lämpöä eristävän piirakenteen laadukas järjestely on 10 vuotta enemmän.

Kaikista eduista huolimatta vaahdolla on myös haittoja: sillä on pieni taivutuslujuus, eli se on melko hauras ja jyrsijöiden vaurioituminen usein.

Hiiret polttivat eristystä

Lisäksi, kun ei ole vedeneristyskykyä, kosteus tunkeutuu materiaalin ylempiin kerroksiin ja jäätyy, aiheuttaa levyn murenemisen.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

EPPS eroaa tiheämmässä rakenteessa kuin polyfoamissa ja sen solujen koko ei ole yli 1 mm. Tämä aiheuttaa lähes veden imeytymisen ja suuremman mekaanisen lujuuden. Puristetusta polystyreenistä on myös resistenttejä kemiallisille hyökkäyksille, mikro-organismeille, kutistumisen muodonmuutokselle. Tämän eristyksen alhaisen höyryn läpäisevyyden vuoksi sitä ei suositella käytettäviksi puupinnoilla, mutta se on ihanteellinen sorkojen lämpöeristykseen.

EPPS on suuri kysyntä, suosituimpia ovat inspiraattorit tuotemerkit Penoplex, TechnoNIKOL XPS, Styrofoam, TEPLEX, URSA XPS. Ne on valmistettu erilaisista paksuuksista ja tiheyksiköistä, vakiokoot - 1200x600 mm ja 2400x600 mm. Materiaali kestää lämpötiloja -50 - + 75 ° C ilman suorituskyvyn menetystä, on helppo koota ja palvelee noin 50 vuotta edellyttäen, että asennustekniikkaa noudatetaan.

TechnoNICOL-ekstrudoitu polystyreenivaahto

Ursa XPS lämpöeristys

Haittoihin kuuluu eristeen syttyvyys - lähes kaikilla EPPS-merkillä on syttymisluokka G3 ja G4. Sulatettaessa materiaali päästää myrkyllisiä aineita.

Toinen haitta on korkeat kustannukset. Kuitenkin asianmukaisesti suoritettu eristys maksaa nopeasti kaikki kustannukset lämmityskauden alkaessa.

Spray-eristys

PPU: n sähkön lämmittäminen

Polyuretaanivaahto on samaan aikaan lämmin, zvuko ja talon vedenpitävä. Se sopii erinomaisesti rakennuksen kaikkien osien eristämiseen katolta pohjaan ja sillä on erinomainen tartunta kaikentyyppisiin perustuksiin. Sen tärkein etu on saumojen puuttuminen, koska ruiskutuksen aikana muodostuu jatkuva pinnoite, vahva ja kestävä.

Saumaton eristyspohja

Eristysprosessi vie hyvin vähän aikaa, materiaali kovettuu sekunneissa ja voit heti aloittaa sen.

Ainoa vaikeus on se, että eristeen soveltamiseen tarvitaan erityistä asennusta ja taitoja työskennellä sen kanssa. Asiantuntijapalvelut sekä asunnon vuokraus ovat kalliita, mutta jos otat huomioon tällaisen eristyksen kestävyyden, on vielä hyötyä. 50 mm paksuisen polyuretaanivaahdon tiheys 36 kg / m3 korvaa EPS-kerroksen 120 mm paksu ja se on palvellut vähintään 50 vuotta.

Pohjan ja soclen ulkoinen lämpeneminen

Video - Basement polyuretaani vaahto eristys

Itse valmistettu eristys

Kellariosan lämmittäminen on helppo tehdä itse, tärkeintä on noudattaa tiukasti tekniikkaa. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä on säätiön laadun valmistelu. Jos talo on uusi, kellari ja sokea alue ovat kunnossa, niin työprosessi ei kestä paljon aikaa, mikä ei tapahdu vanhojen rakennusten kanssa.

Talon julkisivu ennen eristystä ja viimeistelyä. Kuvassa pohja ei tarvitse valmistelua

Cap lähikuva

Säätiön valmistelu

Aloita puhdistuspinnan puhdistus. Jos kellarista leikataan laatat tai julkisivupaneelit, päällyste on poistettava. Ne puhdistavat vanhan kipin, koputtavat ulkonemat, kuivatun liuoksen, käsittele perusteellisesti pohjaa jäykällä harjalla.

Kuvassa vanhan kipin käsinpoisto

Tiilipenkissä on varovasti selvitettävä saumat, jotta palaset voidaan paljastaa.

Sekoittuva laasti on puhdistettava.

Seuraavaksi tarkasta huolellisesti pohja, kiristä halkeamia ja käsittele sienten aiheuttamaa aluetta erityisillä keinoilla.

Halkeamat on puhdistettava ja korjata ennen korjausta.

Jos sokea alue on vanha, peitetty syvällä halkeamilla, se on myös poistettava kokonaan, muuten kellari ei saa kuumentua laadullisesti. Lisäksi kehä Kotelo poistettiin maakerros noin puoli leveys ja syvyys 10-15 cm. Jos sokea alue hyvässä kunnossa ja tarttuu seinään, se on tarpeeksi puhdas harjalla yhteinen koko pituudelta, pöly ja lika.

Levyjen tiukkaan istuvuuteen pohjaan pohjaosan seinien tulisi olla mahdollisimman sileät. Jos eroja on yli 10 mm, pinta on tasoitettava kipinöinnillä. Tätä varten voit käyttää tavallista sementti-hiekkalaatikkoa, mutta on parempi ostaa kuiva seos sementtipohjasta.

Hiekka-sementtiseos kipsiin

Tehdasvalmisteet ovat kalliimpia, mutta ne eivät kutistu ja vastustavat kielteisiä vaikutuksia. Kipsi levitetään haaraan seinälle ja levitetään tasaisesti pinnalle ohuella kerroksella.

Korjauslaastin käyttö

Kuivumisen jälkeen seinät on raastettu smash-kangalla, joka on poistettu ja päällystetty vedenpitävällä alukkeella, jossa on kvartsi-täyteaine.

Työkalut ja materiaalit työhön

Eristys tarvitset:

 • EPPS-levyt, esimerkiksi Penoplex;

Laske eristyksen määrä on hyvin yksinkertainen: sinun on mitattava pohjan kehän pituus kerrottuna korkeudella ja jaettava yhdellä levyllä vaahtomuovia. Materiaali on hankittava pienellä marginaalilla, koska se välttämättä edellyttää telojen leikkaamista telakoituna. Samalla tavalla lasketaan vahvistusverkon määrä, mikä on välttämätöntä eristettäessä kipsiä.

Eristelevyjen asennus

Vaihe 1. Kokeile levyä pintaan tarvittaessa trimmaamalla. Eristeen alaosan on sijaittava sokean alueen betonialustalla tai tiukasti täytetyllä maaperällä, joka on peitetty hiekkakerroksella.

Vaihe 2. Ensimmäisen levyn liima-aineen takapuolella levitetään kiinteä linja kehän ympärillä ja keskellä.

Liimaeristys alkaa kulmasta: laita levy levyn pintaan, tasataan pystysuoraan, painetaan voimakkaasti koko alueelle.

Vaihe 3. Ota seuraava levy, aseta liima takapuolelle ja sivureunalle, kiinnitä pohjaan ja kiinnitä tiukasti ensimmäiseen levyyn. Jos liima tulee ulos liitoksesta, se on poistettava lastalla. Jäljelle jäävät levyt on kiinnitetty samalla tavalla, ohjaamalla niiden sijainnin tasoa.

Neuvoston. Jos etäisyys nurkasta ylittää hieman eristeen pituuden, on parasta kiinnittää viimeinen arkki riviin pohjan pohjan lähellä ja sulkea syntyvä aukko sopivan kokoisen osan avulla. Ei ole toivottavaa kiinnittää eristeitä kulmaosioihin lisääntyneiden tuulikuormien vuoksi.

Vaihe 4. Levyjen asentamisen jälkeen eristyksen ja seinän väliset erot sekä arkin liitokset on puhallettava asennussäiliön avulla. Kuivattua vaahtoa leikataan varovasti asennusvivulla, jotta eristys ei vahingoittuisi eikä levyjä siirrettäisi.

Vaihe 5. Kun liima kuivuu (tavallisesti se kestää 24-48 tuntia), eristys on kiinnitetty hampaiden avulla.

Tyynyreikäporaus

Toisin kuin maanalaisessa osassa, jossa maaperä painaa voimakkaasti alustaan, yläpuolella oleva osa altistuu jatkuvasti tuulelle ja mekaaniselle rasitukselle, ja lisäkiinnikkeet ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Kierteitä varten olevat reiät porataan kunkin levyn keskelle ja kulmissa syvemmälle seinään vähintään 40 mm. Sinun on työskenneltävä erittäin huolellisesti, sillä eristyksestä voi helposti vahingoittaa pora.

Terien asentaminen ja metallivarret

Levyjen väliset liitokset nauhoittivat asennusvaahtoa

Polyuretaanivaahto, jota käytettiin työn aikana

Rappaus tekniikka

Vaihe 1. Vaivaa kipsi-liimaliuos, laimennetaan kuiva seos vedellä valmistajan ohjeiden mukaan. On suositeltavaa sekoittaa sekoittimen kanssa alhaisella nopeudella, koska on vaikeampaa saavuttaa massan homogeenisuus manuaalisesti.

Vaihe 2. Aseta nurkki ruudukon kanssa eristeen yläreunaan, mittaa haluamasi pituus, katkaise ylimäärä. Seuraavaksi liuos pannaan laastilla, jossa on jatkuva nauha, nurkki on asetettu, muista hallita vaakatasoa. Kun kohdistat profiilin, sileä ristikko molemmilla puolilla, upottamalla se liuokseen. Ylimääräinen seos poistetaan lastalla. Samoin profiili kiinnitetään kulmiin - sisäinen ja ulkoinen.

Liimaa liimaus epps-lastalla

Liimaaminen verkkoon

Nurkkaan asennetaan ja liimataan pystysuoraan

Vaihe 3. Lujittava silmukka leikataan leveydelle siten, että se on pari senttimetriä suurempi kuin pohjan korkeus. Pituutta ei voi leikata palasiksi ja tasaisella tasolla kiinnittää koko kangas - kun rullan leveys on pieni, verkko pysyy hyvin. Niinpä pinnalle levitetään liimaliuos, se levitetään tasaisessa jatkuvassa kerroksessa, jonka paksuus on noin 10 mm, silmäkokoa levitetään siten, että yläreuna on 5-7 mm matalampi kuin eristeen reuna. Seuraavaksi lapa hellittää verkkoa ja syventää sitä liuokseen useilla millimetreillä.

Ristikko puristetaan levitetyn liiman päälle

Toinen liimakerros levitetään verkon päälle lastalla.

On tärkeää tarkkailla naapurikuvien päällekkäisyyksiä.

Vaihe 4. Päivänä, jolloin pinta on kuiva, kipsi kerros on raastettu smash-kangas, poistamalla pienet epäsäännöllisyydet, sagging ja jälkiä työkalua.

Tasoittaa kuivatut liimat ja poistavat lyöntiä

Sitten pinta poistetaan ja päällystetään vedenpitävällä alustalla 1 tai 2 kerroksessa.

Tämän jälkeen kaivettu kaivanto on peitetty hienolla sora - tai sora - alustalla. Seuraavassa vaiheessa on kellarikerroksen viimeistely: pinta voidaan laatoittaa laatat, keinotekoinen kivi, kivi, mosaiikkiväline näyttää hyvältä.

Koristeellinen viimeistely jalusta

Kuvassa kellari on peitetty koristeellisella kipsi SPS graniitti kipsi

Kellarikerroksen eristysteknologia ulkopuolella

Talon kellari on kellarikerroksen yläpuolinen osa, jonka korkeus on noin 0,5 m. Usein rakennusten eristämiseen liittyvien töiden yhteydessä aurinkojen kellariosastoa ei oteta huomioon. Kuitenkin lämpökamerat osoittavat selvästi, että noin 20% huoneiden lämmöstä kulkee pohjan ja soclen läpi. Tämän vuoksi asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti talon lämpöä suojaavaa rakennusta monimutkaisessa tilassa, unohtamatta kellarin eristämistä.

Korkin yleinen rakenne.

Kuinka lämmittää talon kellarissa? Kellarin tehokkain lämpökäsittely on eristeen asentaminen rakennuksen ulkopuolelle, pohjan eristäminen sisäpuolelta johtaa kondensaatin muodostumiseen seinän liitoksessa ja eristys, mikä johtaa eristyspäällysteen vaurioitumiseen.

Materiaalit talon kellarikerroksen lämmittämiseen

Plinth eristysjärjestelmä vaahto.

Polyfoam (laajennettu polystyreeni). Materiaali valmistetaan höyryttämällä polystyreenirakeita, jotka sen seurauksena ovat kyllästettyjä ilmalla, suurentavat kokoa ja sintrattuina. Se on hyvä lämmöneristysominaisuus, pieni paino, suhteellisen alhainen hinta eikä vaadi höyrynsulkusuojausta. Haittoihin kuuluvat sen syttyvyys, heikko mekaaninen lujuus (erityisesti taipuminen) ja houkuttelevuus jyrsijöille.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto (EP, penoplex). Se valmistetaan sulattamalla polystyreenirakeet ja pakottamalla tuloksena oleva koostumus suulakepuristussuuttimien läpi ja myöhemmin vaahtoamalla inertillä kaasulla. Tuloksena on polymeeri, jolla on suuri määrä liitettyjä soluja. EP: n rakenne on kosteutta kestävä, materiaalin veden absorptio on lähes nolla. Sillä on vertaansa vailla oleva käyttöikä menettämättä sen ominaisuuksia, koska se ei ole biologisen dissosiaation alainen.

Tällaista eristämistä varten on ominaista kemiallinen inertti, mekaaninen lujuus, tulenkestävyys ja mikro-organismien vaikutukset.

Ekologinen yhteensopivuus ja alhainen lämmönjohtavuus tekivät ekstrudoitu polystyreeni vaahto suosituimpia rakenteiden lämmöneristyskeinoja.

Puutalon kellarin lämmitysjärjestelmä.

Polyuretaanivaahto. Moderni eristys, joka yhdistää lämmön, äänen ja vedenpitävyyden ominaisuudet. Lämpöeristekerroksen levittämiseksi on tarpeen käyttää erikoislaitteita, jotka ruiskuttavat materiaalin pinnalle. Tiheyden ollessa 36 kg / m³ polyuretaanivaahto, korkealaatuisen lämpöeristyksen edellyttämän kerroksen paksuus on 50 mm. Samanlainen lämmitysvaikutus vaatii pinnoitettua polystyreeniä, jonka paksuus on noin 120 mm.

Polyuretaanivaahdon eristämisessä ei ole saumoja ja aukkoja, jotka ovat tapoja kosteudelle tunkeutumisen pohjaan. Edut materiaalin käytöstä ovat:

 • korkea liimaominaisuudet;
 • saumaton pinnoite;
 • matala höyryläpäisevyys;
 • luotettavuus, pitkä käyttöikä;
 • ei tarvita lisää vesihöyry- ja höyryesteitä.

Mineraalivilla. Materiaalilla on alhainen hinta, mutta sen käyttö kellarin eristämiseen on epäkäytännöllistä. Mineraalivillaa kosteassa ympäristössä menettää nopeasti ominaisuutensa.

Rakennuksen erittäin näkyvän osan ulkoasun parantamiseksi voit lopettaa kellarin klinkkerillä tai vastapäätä tiiliä, koristelevyä, luonnonkiveä tai laattoja.

Valmistelutyöt ja tarvittavat välineet

Kellarin lämmitys toteutetaan sekä perusrakenteessa että rakennuksen käytön aikana. Toisessa tapauksessa on tarpeen purkaa koristeellinen leikkaus, jos pohja on jo koristeltu.

Pohjan maanalaiseen osaan pääsyä varten kaivetaan kaivantoa rakennuksen kehällä. Sen syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädytys, noin 50 cm leveä. Rakenteen pinta on puhdistettava maaperästä ja pölystä. Maaperän jäädytyksen syvyys riippuu rakentamisen alueesta. Sen arvo löytyy SNiP: stä.

Sitten talon toiminnan aikana muodostuneet halkeamat ja halkeamat suljetaan huolellisesti, ja jatkuva kerros kipsiä levitetään. On parempi perustaa pinta erityisellä latex-pohjamaalilla. Pinnoite täyttää pienet halkeamat ja huokoset ja parantaa tarttuvuutta vedeneristämällä.

Eristyspohjan polyuretaanivaahto.

Vedenpitävä pohja käytetään nestekumia tai valssattua bitumia. Nestekumia levitetään alustetulle pinnalle lastalla ja sisääntulovedenpitävyys kiinnitetään lämmityspolttimen kanssa. Vedeneristyskerroksen jälkeen voit siirtyä suoraan lämpöeristyksen pinnoitukseen.

Lämpöeristystoimenpiteiden jälkeen kellarikerroksen kosteus voi nousta. Tämän prosessin estämiseksi sinun pitäisi huolestua ennen kaikkea vedenpoisto-, viemäröinti- ja ilmanvaihtojärjestel- mien järjestämisestä.

Saastumisen vaikutusten estämiseksi, eristystoiminnan päätyttyä, betonin tai asfaltin sokea alue on järjestetty talon ympärille. Päällyste poistaa sulatetun ja sadeveden pohjasta. Sokean alueen ja seinän välinen liitäntä on tiivistetty.

Jos haluat eristää jalustan ulkopuolelta itsenäisesti, sinun on valmisteltava sopiva työkalu työhön ja lisäaineisiin:

 • rakennustaso, alkoholi tai laser;
 • rakennusapu tai vasara;
 • erikokoisia spatulaatteja;
 • vasarapora tai vasarapora;
 • muoviset kynsisulakkeet lämpöeristyksen kiinnittämiseen;
 • metalliverkko, jonka silmäkoko on 2,5 × 2,5 mm;
 • liima vaahto tai kiinnitysliima;
 • syvä tunkeutuminen alusta;
 • sementtipohjainen kitti.

Lämmitä pohja polystyreenivaahdolla (vaahto)

Plinth-kellarin eristys on tehokas ja edullinen lämmöneristystapa. On olemassa erilaisia ​​materiaaleja:

Polyuretaanivaahtomuovien eristys.

 • ekstrudoitu vaahto, sen suurin paksuus on 2 cm;
 • vaahtolevyt, joiden koko on 100 × 100 × 5 cm;
 • universaali penoplex 20 mm paksu.

Harkitse kellarin eristys käyttämällä 100 mm: n paksuisia polystyreenivaahtoleipiä. Valmistetun kaivannon pohjalle kaadetaan savirauta-betonilastetta. Liuoksen koostumus sisältää 6 osaa sardeldittibetonia, 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja 1 osa vettä. Lisätään ruokalusikallinen geeliä (pesuainetta) tai mitä tahansa nestemäistä saippuaa.

Kaada kaivo-osan pohja ja anna sen kuivua, aseta arkkia sisältävien polystyreenivaahtojen levyt. Levyissä tehdään reikiä viemäri- ja ilmanvaihtoputkiin. Levyt voidellaan liimalla ja kiinnitetään pohjan pintaan. Muodostuneet halkeamat on suljettava vaahdolla.

Jos talossa ei ole kellareja, mutta vain kellari, jota ei käytetä, jätä aukot ilmanvaihtoon (ilmavirta). Talvella ne suljetaan pistokkeilla ja keväällä ne avautuvat. Keväällä osa-alueella ilman paineita voi kondensoitua.

Kiinteät materiaalilevyt voidellaan liimalla liimalla laajennetun savibetonin kanssa. Sitten kootaan muotti ja täytetään kerros laajennetulla savibetonilla.

Koristetulle vahvistusverkolle. Se on kiinnitetty eristyskerrokseen tikkailla. On tärkeää varmistaa, että tapit kiinnitetään tiukasti seinään, muutoin vuori ei kestä pitkään aikaan. Sitten päin oleva materiaali asennetaan hiekkabetonisekoostumuksella tai liimakoostumuksella. Laadukasta tarttumista polystyreenivaahdolla sen pinnalla on parempi tehdä pieni lovi.

Kun eristät kellarin minkä tahansa levymateriaalin kanssa, on tarpeellista tiivistää tiivisteet, jotka muodostavat "kylmäsiltoja".

Kellarin seinämien lämmöneristyskerroksen laite suoritetaan kahdella tavalla - sisä- ja ulkopuolelle. Tehokkaimman menetelmän valinta on itse kehittäjä. Mutta on muistettava, että vain seinäneristys on puutteellinen kellarinsuojelu kylmän tunkeutumisesta. On tarpeen eristää huoneen lattia ja katto. Vedenpuhdistus- ja viemäröintijärjestelmien järjestäminen on myös tärkeä asia kellarissa.

Kuinka lämmittää talon kellarissa?

Talon kannalta on tärkeää paitsi seinien tai katon eristys, myös kellarin eristys on erittäin tärkeä. Säätiön epätasaisesti toteutettu eristys johtaa koko talon lämpöön 40%: n menetyksestä, jonka jälkeen katon ja seinien lämmittämisen katoaminen menetetään.

Jotta lämpimästi mukanaan talon mukavuutta, sinun on selvitettävä, mitä eristystekniikkaa on parempi valita ja mitä materiaalia lämmitettävä talon kellari.

Onko talon eristyskellari tarpeen?

Fysiikan lakien mukaan kaikille tiedetään, että lämmin ilma kohoaa aina, mikä tarkoittaa, että kun katto on huonosti eristetty, kaikki lämmin ilma tulee ulos ja kylmä ilma alkaa kulkea lattian läpi. Näin ollen suurin osa kylmästä ilmasta tulee säätiön läpi, ja talvikaudella se johtaa lämmön menetykseen koko rakennuksessa.

Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

Jos rakennat taloa, kannattaa ehdottomasti ajatella luotettavaa suojaa kellarista vettä, kosteutta ja eristystä vastaan, koska rakennetun rakennuksen käyttöikä riippuu valittujen materiaalien oikeasta teknologiasta ja laadusta. On tarpeen tietää ja ottaa huomioon se, että kellari on tärkeä osa rakennusta, joka yhdistää rakennuksen pohjan ja sen seinät. Lattian rakentamisen laadusta riippuu talon vakaus ja kestävyys.

Kosteuden ulkonäön ja tunkeutumisen estämiseksi se on suojattava kahdella tavalla.

 1. Pystysuunnassa. Tämä menetelmä käsittää suojaavan aineen levittämisen kosteudelta pystysuoraan, vain seinien ulkopuolelle.
 2. Vaakasuunnassa. Tässä tapauksessa materiaali on sijoitettava pohjan ja pohjakerroksen väliin.

Vaakasuora vedeneristys edellyttää tällaisten suosittujen materiaalien käyttöä, kuten kattotuoli- ja kateaineita. Paras vaihtoehto on kattohuopa, koska se takaa alemman kerroksen suojan kosteuden tunkeutumisesta pitkään aikaan.

Pystysuora vedeneristys tarjoaa enemmän vaihtoehtoja, voit valita sopivamman materiaalin. Valinta on laaja: ne käyttävät usein bitumimastia ja niiden erilaisia ​​analogeja. Mutta asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti nestemäisen lasin käyttöä.

Vedenpitävyyden ja teknologian suorituskyvyn tyypit:

 1. Vedenpitävyys. Veden eristyksen etuna on se, että se tunkeutuu riittävän syvälle itse betoniin, mikä tukkii kaikki halkeamat ja huokoset, joiden kautta kosteus voi virrata. Tämä ei ainoastaan ​​säästä kosteudelta vaan myös lisää betonin lujuutta 20-30%. Työnteknologia on seuraava. Läpäisevä eristys on jauhe, joka laimennetaan veteen haluttuun konsistenssiin. Ennen levittämistä on tarpeen kostuttaa betoni, jonka jälkeen saatava seos levitetään kerroksittain synteettisten harjojen avulla.
 2. Valssattu vedeneristys sisältää vedenpitävien materiaalien levittämisen koko kellarirakenteeseen. Työnteknologia: seinän ulkopinta on päällystetty kolmella kerroksella vedeneristystä, mikä tarjoaa tarvittavan luotettavuuden. Liima aineet välttämättä päällekkäin, jonka jälkeen nivelet käsitellään nestemäisellä vedeneristys.
 3. Obmazochnaya vedeneristys. Tämä vedeneristys on pinnoite, jossa on vettähylkivää ominaisuutta. Vedeneristysmastin levittäminen rakennuksen ulkopuolelle estää kosteuden pääsyn rakennuksen sisälle.

Eristyslevyjen asentaminen jalustalle

Nykyisin suosituin lämmöneristysmenetelmä on kellarieristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Eristyslevyjen asennusprosessi

Nykyisin suosituin eristysmenetelmä on pohjakerroksen eristys käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa.

Teknologia kellarin eristys penoplex saatavilla kaikille. Tarkastele sitä tarkemmin:

 1. Rakennuksen nollaperroksen lämpökuvaus sen ulkopinnalla suoritetaan.
 2. Eristyslevyt liimataan liuotinvapaan liimaliuok- sen avulla.
 3. Huomaa: tämäntyyppisen työn suorittaminen on vain ilman lämpötilaa korkeampi kuin nolla astetta. On välttämätöntä, että seiniä ei mureta.
 4. Pohjan lämmittäminen polystyreenivaahdolla vaatii asennustekniikan noudattamista, nimittäin: minimaalisen kipsikerroksen ansiosta on voiteltava kaikki olemassa olevat pinnat. Kun kipsi kuivuu, sinun on puhdistettava pinta.
 5. Levyt voidaan kiinnittää kellaripintaan kiinnittämällä erityinen laasti-liima, joka levitetään pohjan tai kellarin pinnalle.
 6. Levyt on asennettu 12 cm: n päällekkäisyydellä, tämä ei ainoastaan ​​vähennä lämpöhäviöitä vaan myös lisää lattian lämmönkestävyyttä. Lautaset tasoitetaan tasojen ja rakennuspalojen avulla.
 7. Seuraavaksi levyt asennetaan porakoneella ja kiinnitetään metalliristikkoon, joka vaatii sen jälkeen huolellista kipsiä.
 8. Viimeinen vaihe kohdistuu työhön.

On myös paljon videoita siitä. Kun olet katsellut niitä, voit nähdä visuaalisesti kuinka asennusta tehdään.

Neuvoja niille, jotka eivät tiedä, miten talon kellari eristetään omilla käsillään.

Lattian lämpöeristys suoritetaan käyttämällä levyt, jotka on kiinnitetty vedenpitävyyteen, liimalla tai bitumipolymeerimastilla. Tärkeä asia on liiman koostumus, sen ei pitäisi olla aggressiivinen, jotta tuhoutuisi eristetyn materiaalin rakenne, muuten se vaikuttaa eristämiseen ja kestävyyteen.

Kellarin eristys ei ole haluttua esteettistä ulkonäköä, joten rakennuksen eristeen tulisi olla eristyksen päällä.

Hienempää ulkonäköä varten voit käyttää laattoja, kiveä, koriste-kipsiä tai maalia. Niiden etuna on se, että ne voidaan helposti kiinnittää käsin eikä vaadi erityistä "erityistä" tietämystä.

Jos sinulla on kysymys siitä, miten talon pohjaa lämmitetään oikein ulkoalta tai sisäpuolelta, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka vastaa varmasti kysymyksiisi. Sen jälkeen voit varmasti talon lämmittämisen omilla kädilläsi.

Seinään eristetyt paneelit kellariin varmasti sopivat ulkopintaan, ja ne palvelevat sinua jo pitkään.

Sivuseinät

Facing, sekä lämmittää socle yksityisessä talossa - tärkeä vaihe rakentamisen laadullinen ja lämmin rakennus.

Tyypit, joilla voit leikata pohjaa, on huomattava määrä. Seuraavassa luetellaan tärkeimmät.

Koriste kipsi. Maalauksen rappaus on yleisin viimeistelytapa. Tällaisen viimeistelyn etuna pidetään alhaisia ​​kustannuksia ja laaja valikoima materiaaleja. Puutteista voidaan tunnistaa hauraus.

Viimeistely luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Kivi on aina kaunista, lisäksi talossa, jossa on kivi, miellyttää pitkällä aikavälillä.

Monista eduista huolimatta kiven viimeistelyyn liittyy haittoja. Tämä materiaali on erittäin raskas, mikä suuresti vaikeuttaa asennusta ja hinta on melko korkea. Tehtävän yksinkertaistamiseksi käytetään keinokivää, se on helpompaa, mutta asennus vaatii vielä lisää työtä ja materiaaleja.

Plinth seinän sivuraide. Sides on pieni, 3 mm paksu polypropeenipaneeli. Ulkoisten ominaisuuksiensa mukaan on monia tyyppejä, jotka jäljittelevät kaikkia erilaisia ​​vuorauksen materiaaleja. Tämäntyyppinen vuori on melko toimiva ja sen etu on melko hyvä mekaaninen ominaisuus.

johtopäätös

Tutustuttuaan tyyppeihin ja tekniikkaan, nyt kaikki tietävät, miten lämmittää talon kellari, koska tämä on tärkeä askel rakennuksen rakentamisessa, joka takaa lämmön turvallisuuden ympäri vuoden ja suojaa kosteudelta tunkeutumista, lievittää kosteutta ja estää sienen ja homeen ulkonäön.

Tekniikka korkealaatuisesta ulkoseinistä kellarista ja pohjasta

Koska se sijaitsee maan päällä, säätiöön vaikuttaa paljon enemmän negatiivisia tekijöitä kuin seinät ja lattiat, joten se tuhoutuu aktiivisemmin.

Säätiön kestävyyden säilyttämiseksi lämmitetään osaksi maan ja kellarikerroksen alle. Erityisesti varovasti kellarikerroksen eristysnäkökulmaan on toivottavaa lähestyä ulkopuolelle, kun hyväksytyn suunnitelman mukaan sitä on tarkoitus käyttää asuntotuotantona.

Rakennuksen kellarin eristysratkaisu.

Kellarikerroksen materiaalin vaatimukset:

 • lujuus, vastustuskyky erilaisille mekaanisille kuormille;
 • pieni kyky imeä vettä;
 • vastustus jäätymiseltä;
 • turvallisuutta luonnonympäristöön.

Eristys usein käyttää:

 • irtotavarana;
 • laajennettu savi;
 • puristetusta polystyreenistä levyihin;
 • jäykkä polyuretaanivaahto;
 • bitumiin perustuva nestemäinen kumi.

Pohjakerroksen ulkoisen eristämisen tekniikat

Lämpöeristin pitää lämpötilan ja minimoi säätiön maaperän ja betonin kosketuksen; säilyttää pohjan vedenpitävän kerroksen laadun, estää sen muodonmuutoksen maaperän jäätyessä; suojaa kellarin seinämiä kondensaatin muodostumiselta, mikä estää homeen ja sienen muodostumisen.

Laajennettu savi

Kellarieriste laajennetulla savella. Sadan suojaamiseksi säätiö peitetään ruberoidilla.

 1. Alapinnan kaatamisen jälkeen asennetaan apumuotti, joka alkaa 15 cm leveydeltä.
 2. Rakenteessa lisätään betonin ja laajennetun saven liuos.
 3. Kun kerros on kovettunut lämpöeristykselle, asetetaan vesitiivis kerros.
 4. Maaperä täyttyy maanpinnan täyttömenetelmällä (kerros hiekkaa ja roskaa).
 5. Vaakasuora kellari-levy on myös suojattu betoniliuoksella, joka on kaksinkertainen mineraalivillakerros (30-40 cm) ja vedenpitävä kalvo.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto

Kermakotelo, ekstrudoitu polystyreeni vaahto vedeneristyskerroksen asentamisen kanssa.

 1. Vedenpitävä kerros asetetaan pohjuskalvon yläpuolelle.
 2. Kellarikalvon yläpuolella ovat lämpöeristyslevyt (paksuus 30-120 mm). Se käyttää erityistä liimaa ja menetelmää spot pinnoite.
 3. Asenna vain ohuet levyt, jotka ovat vain 2 kerrosta. Tämä parantaa betonielementin lämpöeristysominaisuuksia verrattuna asennettuihin paksuneempiin levyihin. Ohuiden levyjen asentaminen ei häiritse porrastettua järjestystä, jolla estetään edellisen kerroksen saumat.
 4. Levyprofiilille asennetaan myös profiililevy, joka toimii pohjaveden ohjaamiseksi tyhjennettävänä.
 5. Suojaussyistä profiloitu kalvo peitetään geotekstilisuodatinkerroksella ja vain silloin maaperä täyttyy.
 6. He lämmittävät perustan, pohjan vaakasuoran laatan ja betonin sokean alueen koko rakennuksen ympärysmitta.

Suihkutettu polyuretaanivaahto

Ruiskutetun kovan polyuretaanin käyttö luotettavan lämmöneristyksen varmistamiseksi.

 1. Menetelmä ei aina vaadi lisävesieristyskerrosten asettamista.
 2. Kellarin tai säätiön lämmitys suoritetaan ruiskuttamalla polyuretaanivaahto erityisestä rakennuspistoolista erityisesti betonipinnalle 5-7 cm kerroksella.
 3. Lämpöeristin kuivuu hyvin nopeasti ja muodostaa yhtenäisen vedenpitävän ja lämpöeristeen pinnan.
 4. Lämmöneristyksen tehokkuuden lisäämiseksi on suositeltavaa suihkuttaa polyuretaanivaahtoa 2 kerrosta asettamatta mitään niiden väliin.
 5. Kellarin seinät, jotka on eristetty polyuretaanivaahdolla, tarvitsevat lisäkäsittelyä ylhäältä, koska tällainen materiaali altistuu auringon suorien säteiden negatiivisille vaikutuksille.
 6. Asennusverkko on kiinteä ja kerros kipsiä lisätään tai toinen koristepinta on muodostettu.

Me lämmin päällekkäisyyksiä

Näihin menetelmiin kuuluu kellarikerroksen ja pohjan eristys ennen rakennuksen valmistumista. Kuitenkin, kun on tarpeen suojata taloa pakkaselta rakennustyön jälkeen, on paljon parempi lämmittää kellarikerros.

Rokvul-erikoislämmittimen käyttö socle päällekkäisyydelle.

Kuinka lämmittää kellarikerros

Jäähdytysilma alimman kerroksen lattiasta tulee aina, eikä vain talvella. Lämpöhäviöt kellarista ilman lämmitystä suoraan kellarikattoon muodostavat noin 20%.

Eristys kuonan täyttämisellä kalkilla puupalkkien päällekkäisyyksien kanssa.

Jos emme kiinnitä riittävästi huomiota eristämiseen, myös kellariin, rakennuksen lämmityksen energiatehokkuus vähenee huomattavasti, mikä johtaa väistämättä suuriin kassakustannuksiin.

Kellarikerroksen lämmitys riippuu kokonaan materiaalista, josta se on tehty.

Lämmitä puulattia

Puumateriaalien kellarikerroksen lämpöeristys on tärkeämpää yksityisten rakennusten omistajille.

Tärkeimmät puulattiatyypit.

a) ullakkokerros, eristys suoritetaan ylemmässä kotelossa.

b) ristikkotyyppinen ullakollaeriste.

c) kellarikerroksen yläpuolella oleva päällekkäisyys lämpöeristeen kanssa.

 1. Lattiapalkit.
 2. Plank sivuraiteelle.
 3. Höyrysulkukerros
 4. 1. lämmityskerros.
 5. Vahvistinverkko.
 6. Höyryä läpäisevä tasoituslevy.
 7. Puinen rulla.
 8. Ristikehys.
 9. Pysäköinti tai vahvistettu tasoitus.
 10. Toinen eristekerros.
 11. Cranial bar.
 12. Lattia on puusta.
 13. Sokkeli.
 14. Aukko ilman järjestämiseen.

Tyypillinen kellari talon talossa.

Kuitenkin muinaiset korkeat rakennukset pysyivät myös, joissa lattiat ovat samalla puiset, ja kellarit eivät itse asiassa ole termisesti eristettyjä. Tällaisten kerrosten eristämiseksi on suositeltavaa käyttää kevyitä eristysaineita, joilla on pieni tiheys.

 • Puulattian purkaminen.
 • On toivottavaa, että ensimmäinen lämmöneristyskerros asetetaan puukattojen laakeripalkkien väliin, jos polyeteenikalvo (tai erityinen vedeneristysmateriaali) on 5 cm: n päähän seinistä etukäteen.
 • Eristetty kerros on myös laajennettu savi kerros (3-5 cm) tai kerros suihkutettua polyuretaanivaahtoa.
 • Ylhäältä kaadetaan ja tiivistetään melko ohut kerros (enintään 3 cm) kvartsihiekkaa.
 • Lattialevyt asetetaan hiekalle. Nämä ovat erikoislevyjä (GVL) tai vesitiiviitä vaneria.
 • Levyt liimataan sopivimmin yhteen ja putket saumataan bitumiin perustuvalla mastiksella.
 • Lopullinen päällyste asetetaan tavalliselle substraatille.

Menetelmät betonilevyjen eristämiseksi

Lattian kestävin ja pitkäkestoisin materiaali - betonia pidetään tyylikkäin. Sen eristykseen on tarpeen käyttää useita lämpöeristysmateriaaleja.

Betonilattiaeristystekniikka "kelluva lattia" -tekniikan mukaan.

 1. Valmistustyyny on järjestetty, kuten levytysaine, joka on tehty laajennetusta savesta ja laastin paksuus viisi senttiä.
 2. Telaneristyskerros on päällekkäin ja liitokset liimataan yhteen nauhan kanssa.
 3. Ensimmäistä lämmöneristyskerrosta asetetaan, jonka tiheys on välttämättä yli 27 kg / m3. metri. Tämän pitäisi olla sekä polystyreenivaahtolevyjä että kuivaa laajennettua savea.
 4. Tässä vaiheessa ei ole vaikeata tehdä "lämmin kerros" tekniikassa, mutta se on helppo tehdä ilman tätä elementtiä. Sitten on toivottavaa asettaa seuraava vesitiivis kerros.

Viimeinen vaihe on lattian asentaminen. Riippuen sen alla olevasta pinnoitteesta on erilai- sia lämpöeristyslaitteita (esimerkiksi erityinen laminaatti- tai mineraalivillan substraatti lattialaudan alla).

Video kellarissa ja kellarikerroksessa polyuretaanivaahdolla

Video osoittaa selvästi menetelmän polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi, jotta rakennuksen pohja olisi tehokas lämpöeristys.

Lämmitä pohjakerroksen kerros

Kellarikerroksen lattian lämmitys on sisäpuolella. Tehokkain eristysmenetelmä tekee huoneen korkeudesta 15-20 cm.

Kuvia kellarikerroksen lämmitysmateriaaleista, kuten penoizolista.

 1. Kiinnitetty betonipinnoitus laajennetulla savella valmiiksi puristettu kvartsihiekka.
 2. Päällystetty rullan vedeneristys vaatii jopa 10 cm: n seinämille.
 3. Ensimmäinen kerros täytetään seitsemän tai kahdeksan senttimetrin sahanpurun betonipaksuudella suhteessa: sementti / hiekka / sahanpuru - 1: 2: 6.
 4. Tällainen kerros kovettuu noin 3 viikkoa ja toinen kerros lisätään suhteessa suhteessa: sementti / hiekka / sahanpuru - 1: 2: 3.
 5. Tietty lopullinen päällyste preparatiivisella vedeneristyskerroksella asetetaan päälle.

Pohjakerroksessa sijaitseva huone, vaikka laskettaisiin kaikki vesi- ja lämmöneristyskustannukset, pidetään erittäin kätevänä. Jos lämmittät oikein kellarin ja säätiön rakennuksen aikana, sitä voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Todelliset teknologiat mahdollistavat tavallisen valaistuksen ja tekevät ilmanvaihtojärjestelmän ja luovat ajatukset kellarille varmasti eivät ole rajoitettuja.