Miten eristää talon ja talon kellarissa penoplex

Kun rakennat yksityistä taloa, sinun on noudatettava perusrakennuskoodeja, mukaan lukien rakennuseristys. Eristeen puute vaikuttaa kielteisesti mukavuus- ja lämmityslaskuihin sekä lukuisiin seinämäärien jäädyttämiseen johtavat niiden ennenaikaiseen tuhoutumiseen.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä säätiön ja kellarin eristämiseen. Kylmän ilman lisäksi tämän rakennuksen osan heikentää maaperän ja veden paisuminen, joka voi olla korkealla tasolla.

Emäksinen eristys vaahtomuovilla: materiaaliominaisuudet

Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää pohjan ja kellarin lämpöeristykseen, mutta on parasta eristää talon pohja ulkopuolelta penoplexilla. Materiaalilla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet.

Hyvän kosteuden ja erilaisten patogeenisten mikro-organismien vastustuskyvyn takia tällainen säätiön lämpeneminen omalla kädellä olevilla penoplexilla säästää paljon rahaa korjausten rakentamiseen.

Materiaalin etu ei ole vain erinomaiset fysikaaliset ominaisuudet vaan myös alhaiset kustannukset. Alhainen hinta johtuu siitä, että penoplexin tuotanto on valmistettu polypropeenista, mikä on edullista.

 1. Esimerkiksi voi ostaa vaahtoeristettä 50 mm: n perustaksi, jonka hinta on enintään 150 ruplaa per m2. Näin ollen 100 mm materiaalin hinta maksaa 2 kertaa kalliimpaa.
 2. Edullisen eristyksen lisäksi on riittävästi joustavuutta kompensoimaan maaperän siirtymistä jäädyttämisen aikana.

Materiaalin asianmukainen asentaminen pohjan ja ympäröivän maaperän välillä muodostaa luotettavan esteen kosteuden tunkeutumiselle, mikä mahdollistaa rakennuksen käyttöiän huomattavan lisäämisen ennen remonttia. Jotta asennustyöt toimisivat oikein, se ei vaadi erityisiä taitoja ja kokemuksia rakentamisessa, riittää, että artikkelin ohjeet selviävät selvästi.

Ennen perustuksen lämmittämistä on tarpeen valita oikea materiaali ja laskea tarvittava eristysmäärä.

Laskeminen numeron ja valinnan "oikea" penoplex

Jos eristystyössä käytetään laadukasta materiaalia, voit luottaa hyvään lopputulokseen. Ulkonäön avulla voidaan määrittää, sopiiiko materiaali talon tuen eristämiseen.

Laadun materiaalin pinta on jopa ilman jälkiä tuhoamasta ja kun se on rikki, penoplexin solut on muotoiltu polyhedroniksi.

Perusmateriaalin eristykseen käytetään erityissarjaa "F". Tämäntyyppinen eristys on kestävämpi biohajoamiseen, mekaaniseen rasitukseen ja kostutukseen. Materiaali sopii erinomaisesti eristeen kellariin, kellariin tai kellariin, joten ostamisessa tulee kiinnittää huomiota merkintöihin.

Jotta yksinkertaistettaisiin penoplexin valintaprosessia, kannattaa kiinnittää huomiota tunnettujen valmistajien tuotteisiin, joita käytetään paitsi yksityisten rakennusten rakentamisessa myös asuinrakennusten eristämiseen.

Kotimaisilta valmistajilta etusija olisi annettava Technonikol-yhtiön tuotteille. Mikä laatu ei ole alhaisempi kuin eurooppalaiset materiaalit, ja kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin tuodun eristämisen.

Ennen kuin ostat polystyreeniä missä tahansa kaupallisessa organisaatiossa, sinun on laskettava oikein materiaalin määrä, jota käytetään talon säätiön ja kellarin eristämiseen.

 1. Eristysalueen määrittämiseksi on välttämätöntä mitata pohjan kehä, moninkertaistaa tuloksena oleva arvo pohjan syvyyden ja pohjan korkeuden summana.
 2. Esimerkiksi jos rakennuksen ympärysmitta on 36 m, syvyys on 1,5 ja kellarikerroksen korkeus on 0,5 m, sitten 36 * (1,5 + 0,5) = 72 m2.

Näin voit helposti laskea penoplexin määrän, jota tarvitaan työhön.

Valmistelutyöt

Säätiön eristäminen edellyttää melko suurta valmistelutoimintaa.

Ensinnäkin on välttämätöntä poistaa maaperä pitkin rakenteen kehää koko pohja-alustan syvyyteen. Jotta koko työmäärä voidaan suorittaa niin, että penoplex voidaan asentaa mahdollisimman mukavasti, kaivanto on oltava vähintään 90 cm leveä.

Louhintatyön loppuun saattamisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pohjan pinta kokonaan maaperästä. Sopiva työkalu tämäntyyppiseen työhön on muovinen harja, jossa on jäykkäät harjakset, joiden avulla pystyt laadullisesti valmistamaan pohjalevyn pinnan kohdistusta varten.

Jotta eristysmateriaali olisi kiinnitettävä pohjan pinnalle, on välttämätöntä tasoittaa laatan pinnat sementtilaastin avulla.

Betoniyhdistettä valmistetaan 1 osa sementistä ja 4 osaa hiekasta. Ratkaisu kohdistetaan majakoihin, joiden täytyy välttämättä olla samassa pystytasossa. Valokeilojen sijainnin säätöön sovelletaan rakennustasoa.

Kun olet säätänyt säätöä, odota vähintään 1 viikko sementtilaastin voimaa.

Tässä valmistelutyössä voidaan pitää täydellistä. Eristyksen asentaminen on kuitenkin mahdollista vain pohjan maanalaisen ja kellariosan vedenpitävyyden jälkeen.

Pohjan vedenpitävyys: ominaisuudet

Betonin vedeneristys on tavanomaista käyttää maaöljypohjaista bitumia.

Mastiksi voidaan tehdä itsenäisesti:

 1. Tätä tarkoitusta varten käytetään metallisäiliötä, jossa bitumia kuumennetaan sulamispisteeseen, minkä jälkeen lisätään moottoriöljyä.
 2. Öljyä lisätään materiaalin joustavuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi alhaisissa lämpötiloissa.
 3. Jotta mastiset tarpeelliset ominaisuudet saataisiin, sekoitetaan bitumi ja öljy suhteessa 3 - 1.

Mastista levitetään pohjan tasaiselle pinnalle, jonka kerros on korkeintaan 4 mm.

Sen jälkeen koko käsitelty alue on tiivistettävä edelleen valssautuneilla materiaaleilla. Tätä tarkoitusta varten sopiva kateaine, joka on liitettävä päällekkäin.

Voit kiinnittää rullan vedeneristeen säätöön ja kellariin seuraavasti:

 • toisella puolella lämmitä materiaali kaasupolttimella;
 • laita ruberoidi seinään;
 • sileä materiaali niin, että ilma on kokonaan pois pinnasta;
 • telojen vedeneristys telakointipaikoista pitäisi jättää mastiksi.

Kaikki on mahdollista aloittaa penoplexin asennus.

Asennuksen eristys

Kiinnityslevyn maanalaisessa osassa ei saa asentaa vaahtolastua kiinnikkeillä, joten eristyslevyjen kiinnittämistä varten sinun on hankittava akryyliliimaa. Liimakoostumus levitetään levyn takapuolelle useissa paikoissa, minkä jälkeen materiaali asennetaan rakennuksen ympärille.

Levyjen asennus suoritetaan alhaalta ylöspäin. Liiman levittämisen jälkeen penoplex painetaan pohjaan 1-2 minuutiksi, sitten seuraava levy asennetaan samalla tavalla.

Levyjen välinen kiinnitys suoritetaan "piikkisuuntaisella" järjestelmällä, joten töiden päätyttyä saadaan jatkuva eristyslevy. Paremman luotettavuuden vuoksi on suositeltavaa rasvaa akryyliliimalla vaahtopaneelien telakointipisteet.

Eristeen kiinnittymisen luotettavuuden lisäämiseksi perustuksen yläpuolella olevaan osaan penoplex olisi kiinnitettävä myös tukeen pohjalevyjen avulla, joilla on laajat korkit.

Foundation Finish

Nauhatalustan lopulliseen viimeistelyyn maatason yläpuolella on välttämätöntä tehdä kipsiä sementtilaastilla. Lämpimällä pinnalla olevaan kipsilevyyn on käytettävä vahvistusverkkoa.

Sopiva materiaali tämäntyyppiseen työhön on lasikuitukangas, joka on kevyt, kosteutta kestävä ja ei aiheuta mätää.

Ristikko kiinnitetään eristeeseen liimakoostumuksella tai tangoilla.

Säätiön maanalaista osaa ei tarvitse vahvistaa, sen pintaan ei kohdistu tuulikuormaa.

Asennuksen jälkeen kaivanto voidaan täyttää maaperällä tai lisätä lämpösuojausta, käytä laajennettua savea.

Maanalaisen eristyskerroksen suojaamiseksi on tarpeen tehdä sokea alue seinämien ympärillä talon ympärillä.

Sokean alueen asennus

Jotta ilmakehän kosteus poistettaisiin tehokkaasti talon seinistä, on tarpeen asentaa sokea alue. Tämä osa pohjan maanalaisen osan monimutkaisesta suojasta negatiiviselta vaikutukselta vähentää paitsi maaperän kosteutta talon ympärillä, mutta myös vähentää sen jäätymistä johtuen ylimääräisestä lämpöeristyksestä, joka sijaitsee vaakasuorassa asennossa.

 1. Jotta lämpöeristeen maksimaalinen vaikutus saavutettaisiin, on välttämätöntä sijoittaa sementtialueen alla oleva penoplex-kerros.
 2. Eristys sopii välttämättä hiekka- ja sora-alustaan. Jonka rakentamiseksi on tarpeen poistaa vähintään 10 cm: n paksuinen maapintakerros.
 3. Tyynyn yli, jonka paksuuden on oltava noin 5 cm, sijoitetaan penoplex, sitten metallin vahvistusverkko, jonka päälle sementti-hiekkalaasti kaadetaan.

Sokean alueen yläpinnan pitäisi olla pienellä kulmalla talon seinämästä ja nostettu muutaman senttimetrin korkeudella maanpinnasta. Voit tehdä tämän työn oikein, mutta et voi tehdä rakennustöiden rakentamista 1 - 1,5 metrin etäisyydellä rakennuksen perustuksesta. Laastin kaatamisen ja pitämällä sitä useiden päivien ajan, muotti voidaan irrottaa ja maaperä poistetaan tyynyn täyttämiseksi voidaan jakaa tasaiselle kerrokselle heti betonikerroksen takana.

Tällöin talon perustalle on mahdollista tarjota lisää suojaa saostumisen kielteisiltä vaikutuksilta.

Paalun perustuksen lämmitys

Palliseoksen lämmöneristystekniikka vaahtomuovien kanssa vaatii kantojen pakollisen vedenpitävyyden ennen lämmöneristyskerroksen asentamista. Kaikki puurakenteet on käsitelty antiseptisellä aineella suojaamaan hyönteisiä ja hometta vastaan.

Tarvitset kotitekoisen pohjan, jolla on rooli lämmön säästämisessä. Voit asettaa tiiliseinän yhteen riviin.

Oman kätensä pystytetty kellari on eristetty penoplexilla ja piilotettu koristeelliseen muotoon.

Kiinnitys kynänsuojukset tähän malliin tehdään lisäkiinnitysputkilla. Vahvistettu asennus on välttämätöntä, jotta eristyskerros ei liiku kohoavan maaperän vaikutuksesta, johon yleensä asennetaan paalut.

Jotta estettäisiin kosteuden pääsyn tukien asentamiseen tehtyjen reikien läpi, niitä käsitellään sisäpuolelta bitumimastilla, ja kiinnityskorkit peitetään akryyliliiman kerroksella.

Jokainen rakenteellinen tukiosa on suojattu päällystysmateriaalilla negatiiviselta vaikutukselta.

johtopäätös

Nyt tiedät, miten kunnolla lämmität yksityisen talon perusta penoplexilla. Jos kaikki valmistuksen vaiheet, materiaalin kiinnittäminen ja sokean alueen rakentaminen suoritetaan oikein, rakennuksen pitkät tarkistukset eivät ole välttämättömiä.

Talon rakentaminen

Viime aikoina kukaan ei ajatellut säätiön eristämistä, ja kaikki lämpöhäviöt kompensoivat tehokkaampi lämmitys. Energiansäästöpolitiikka antaa meille uuden näkökulman ongelmaan. On käynyt ilmi, että säätiön lämmittäminen ei ainoastaan ​​vältä lähes 20 prosenttia lämpöhäviöstä, vaan myös säätiö tarjoaa mukavia olosuhteita ja lisää käyttöikää. Kuten käytännössä on osoitettu, vedenpitävät ja lämmitettävät perustukset eivät ole enää alttiita tuholle, mikä tarkoittaa, että ne elävät pidempään. Kysymyksessä, mitä parempaa lämmittämään säätiö, vanha palmu on lukenut uuden materiaalipuristetun polystyreeni-vaahdon. Huolimatta siitä, että tämä materiaali maksaa lähes kaksi kertaa enemmän kuin polystyreeni, Penoplexin säätiön eristys tulee laajalle levinneeksi. Ja kaikki sen ainutlaatuisten ominaisuuksien ja kestävyyden ansiosta.

Tapaa - Penoplex

Puristetusta polystyreeni-vaahdosta muodostuu laajennettu polystyreenistä valmistettu mate- riaali vaahdottamalla korkeassa lämpötilassa. Suspensionaineena koostumuksessa lisätään seitsemän freonin ja hiilidioksidin kaasuja. Tuloksena on kestävä materiaali, jossa on tiheä yhtenäinen rakenne, jossa pelletit ovat 0,1-0,2 mm.

Penoplex on yksi venäläisistä tavaramerkeistä, joka tuottaa ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erilaisiin tarpeisiin, olkoon se katon, putkien, tienpidon, talon seinien tai sen perustusten eristys. Jokaisella niistä on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, jotka liittyvät tiettyyn sovellukseen. Penoplex-pohjalevyjä ja harvemmin Penoplex 45: tä käytetään kellarieristykseen.

Penoplexin etuja eristää säätiö on ilmeinen:

 • Matala lämmönjohtavuus (λ = 0,03-0,032 W / (m × K)). Tämä indikaattori on alhaisimpi yleisesti käytettyjen eristyslaitteiden joukossa, mikä tarkoittaa, että tarvitaan pienempiä levyjä.
 • Poikkeuksellinen puristuslujuus - 27 t / m2, mikä on erittäin tärkeää, sillä valtavat kuormat vaikuttavat säätöön.
 • Käytännössä ei absorboi kosteutta. Kokeet osoittivat, että 30 vuorokautta vietettiin veteen, Penoplex-levyt imeytettiin ja täytettiin kosteudella vain 0,6%. Pohjaveden ja sadeveden jatkuvan vaikutuksen vuoksi materiaalin vähäinen veden imeytyminen takaa pohjan suojan kosteudelta, ja eriste itse ei kaadu tai muuta ominaisuuksia jatkuvasta kosketuksesta veden kanssa.
 • Laaja lämpötila-alue - -50 ° C - +75 ° C. Materiaali kestää sekä äärimmäistä kylmää että lämpöä.
 • Pieni paino helpottaa asennustöitä ja sallii pohjan lataamisen lisäämättä.
 • Penoplex ei pelkää muotteja, ei murskata eikä hajota. Se ei käynnistä hiirtä.
 • Kestää monia syövyttäviä aineita, jotka voivat olla maassa.
 • Aine ei aiheuta haitallisia aineita ja höyryjä, ja se on turvallista käytettäväksi asuinrakennuksessa.
 • Penoplex-levyt on helppo asentaa, koska ne on valmistettu piikki-urajärjestelmällä, ne voidaan helposti leikata, liimata ja kiinnittää.
 • Materiaali on erittäin kestävä (jopa 50 vuotta).

Säätiön lämpöeristys Penoplex-levyillä takaa perustan rakenteen ja materiaalin kestävyyden sekä kellarin tai kellarihuoneen. Haluan huomauttaa, että Penoplex -säätiöllä on palonkestävyysluokka - G4, ts. polttaa. Mutta kun otetaan huomioon se, että materiaali piilotetaan kerroksella kipsistä ja maaperästä, se ei ole pelottavaa.

Penoplex-säätiö valmistetaan levyille, joiden koko on 600x1200 mm ja paksuus 20-100 mm (20, 30, 40, 50, 60, 80, 100). Näin voit valita tarvittavan paksuuden materiaalin kullekin erityistilanteelle.

Kuinka eristää säätiö paremmin - ulkopuolelta tai sisäpuolelta

Eristeen sijainti pohjassa - ulkona tai sisällä on erittäin tärkeä. Perimmäisen suojan suojelemiseksi ympäristön kielteiseltä vaikutukselta on tarpeen eristää säätiö ulkopuolelta. Mutta se on helpompi tehdä rakentamisen aikana kuin talon toiminnan aikana. Niinpä esimerkiksi ne, jotka haluavat lämmittää vanhan talon perustan, eivät todellakaan halua kaivaa säätiön seiniä, koska se on työläs, vaikea ja pitkä. Mutta sinun pitäisi tietää, että säätiön eristys sisäpuolelta on itse asiassa kellarin tai kellarin eristys, mutta ei perustus, koska säätiön rakenne ja materiaali ovat suojaamattomia ja kosteutta, huurretta ja maaperää heikentää.

Eristeen edut säätiön ulkopuolella:

 • Säätiö on suojattu pakkaselta, kylmä ei tunkeudu sisään.
 • Betonialusta on suojattu kosteudelta ja useilta sulatusjäähdytysjaksoilta, jotka pidentävät sen käyttöikää.
 • Se toimii lisäesteenä pohjavesille ja myrskyvesiin, puristaa ja suojaa vedeneristyskerrosta mekaanisilta vaikutuksilta.
 • Se sopii kausiluonteisiin lämpötilan muutoksiin.
 • Kellarissa tai kellarissa luodaan optimaalinen mikroilmasto.
 • Kastepiste siirtyy, mikä vaikuttaa edullisesti perusmateriaaliin.

Jos päätät eristää sisäpuolelta, ole valmis siihen, että säätiö pysyy suojaamattomana pakkaselta, maaperän ja veden talteenotosta. Tämän seurauksena lämpötilan, jäätymisen ja talteenoton kausivaihtelut johtavat säätöön ja sen muodonmuutoksiin. Ajattele, ehkä sinun pitäisi tehdä kaikki oikein kerran, sen sijaan että se rajoittui puoleen toimenpiteisiin.

Penoplex-paksuuden laskeminen perustuksen lämpöeristykselle

Ensimmäinen kysymys, joka on mielenkiintoista perustuksen lämpenemisen kannalta, on kuinka paksu materiaali on otettava. Tämän määrittämiseksi on tehtävä laskentasarja. Vaikka valmistaja ilmoittaa Penoplexin vähimmäispaksuuden eri rakennusalueille, on vielä parempi laskea kaikki itse.

R - lämmönsiirtovastus tietyllä alueella. Moskovan ja Moskovan alueella se on 3,2 m2x ° K / W;

H1 on pohjan paksuus;

λ1 - perusaineen lämmönjohtavuuskerroin;

H2 on eristemateriaalin paksuus (Penoplex);

λ2 - Penoplex-lämmönjohtavuuskerroin.

Jos aiomme lämmittää teräsbetoniseoksen (λ = 1,69 W / m * ° K) 400 mm (0,4 m) paksu, saamme:

H2 = 0,0947 m. Tämä on noin 95 mm.

Joten, käy ilmi, että 400 mm: n paksuisen säätiön eristykseen Penoplex tarvitsee kerrosta 100 mm. Et saa pyöristää alas, on parempi ottaa marginaali. Penoplex-kellarikerroksessa hinta riippuu alueesta, joka on peitettävä levyillä ja materiaalin paksuudella.

Esimerkiksi eristeen korkeus on 2 m, seinien pituus on 10 + 8 + 10 + 8 m (talon 10x8 m). On selvää, että eristysalue on - 72 m2. Yksi Penoplex-levyn pinta-ala on 0,72 m2. Säätämisen eristämiseksi tarvitsemme vähintään 100 materiaalilevyä.

Jotta vältetään kylmäsiltoja niin paljon kuin mahdollista, kun eristät Penoplexia ja estävät kaikki liitokset ja aukot, on suositeltavaa sijoittaa eristys kahdelle kerrokselle, joissa on siirtymä, ruutupiirroksessa. Jos 100 mm eristystä tarvitaan, on käytettävä kahta 50 mm: n levyä. Yhteensä tarvitaan 200 Penoplex-levyä, joiden paksuus on 50 mm. Pakkauksessa on 8 levyä, joten meillä on 25 pakkausta. Kokonaiseristyksen hinta maksaa 930 - 950 USD

Perustan eristämiseksi Penoplexilla eristysmateriaalin hinta on leijonanosuus budjetista. Tähän on lisättävä vesieristyskustannukset, bitumi-mastit eristämisen liimaamiseksi, tynnyrit, sateenvarjot, sementti pintamaalaukseen. Kaikki tämä on vain hiukan verrattuna eristystyön kokonaiskustannuksiin.

Teknologian eristys kellari Penoplex

Penoplex - erittäin tekninen materiaali. Jotta etuja voidaan hyödyntää täysimääräisesti, on parempi noudattaa sen soveltamista koskevaa teknologiaa eri tapauksille.

Nauhapohjan lämmittäminen Penopleksy (sisäpuolelta ulkopuolelle lämpeneminen):

 • Säätiön seinä.
 • Vedeneristys.
 • Penoplex-levyt.
 • Sementti-hiekkasaumakerros.
 • Täyttäminen maaperällä tai hiekalla, laajennettu savi.
 • Penoplex-levyt (vaakasuoraan) sokean alueen alla.
 • Sokea alue

Laattojen pohjan lämmittäminen Penoplexin kanssa (alhaalta ylös pie):

 • Hiekkaa.
 • Penoplex-levyt.
 • Betonilaatta
 • Vedeneristys.
 • Lattiapinnoitteet.
 • Betonilaatan päätyeristys.
 • Penoplex-levyt levyn päähän, asetettu hiekkakuoren syvyydestä erittäin korkealle - 40 - 50 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Penopleks levyt sokea alueella.
 • Sokea alue

Huomaa, että Penoplex-laatat voidaan kiinnittää pohjalevylle suoraan lattiapinnoitteen alapuolelle.

Kellon lämmittäminen Penopleks tekee sen itse

Kaikki työt, joissa on Penoplexin kellarieristys, voidaan tehdä itsenäisesti, turvautumatta rakentamisorganisaatioiden apuun. Vaikka tämäkin voidaan tallentaa. Tietenkin on paljon helpompaa tehdä eristys rakennusvaiheessa, jopa ennen kuin se täyttää perustakuopan. Mutta jos hetki jäätyy, ja nyt on olemassa tarve lämmittää vanhan talon perustuksia, niin sinun on hikoilla. Huomaa myös, että säätiön uudelleen kaivaminen voi johtaa halkeiluun, sillä talo vajoaa epätasaisesti. Tämä on vaarallista, joten on järkevää laskea kuorma ennen työn aloittamista.

Harkitse vain tätä enemmän aikaa vievää vaihtoehtoa.

maavalli

Ensimmäinen tehtävä on kaivaa perusta. Koko talon ympärillä kaivetaan kaivannon hiekkaan syvyyteen, ts. pohjan syvyys ja leveys vähintään 1 - 1,5 m. Nauhatuloksen syvyys lasketaan yleensä maaperän jäädyttämiseen talvella, tämä indikaattori löytyy paikallisesta geodeettisesta palvelusta.

Huolimatta siitä, että Penoplex ei pääse läpi eikä absorboi kosteutta, on vielä järkevää rakentaa laadukasta vedenpoistoa. Se on erityisen tärkeää, jos rakennusvyöhykkeellä on korkea pohjavesi tai suuret tulvat. Viemäröinti varustaa pohjan alapuolella olevan hiekkotyynyn tasolla. Koko talon ympärysmitta 50-60 cm: n etäisyydellä kellarikerroksista kaivamme matalaa kaivoa tyhjennysputkille. Kaivannon pohjalle kaadetaan hiekkaa kerroksella 5 - 10 cm, sitten ryöstöstä 5 - 10 cm, sitten levitämme geotekstiilejä, joiden reunat tehdään kaivannon reunoilta. Kaivon sisäpuolella sijoitamme tyhjennysputket reikiin suoraan geotekstilikanavaan. Asennettaessa putkistoja, kaltevuuden tulee olla vähintään 2 cm 1 m. Sitten ripotellaan kaikki 10 cm soraa päälle ja kiedo geotekstillin reunat niin, että ne kääritään putken. Putket ohjataan kaivoon myrskyjä varten.

Pohjan pinnan esikäsittely

Säätiön ja jalustan seinät on puhdistettava maaperän jäänteistä, eristyksistä betonista ja muista likaista. Voit tehdä tämän käyttämällä harjaa kovilla synteettikuiduilla. Kun pinta on täysin puhdistettu, se on tasoitettava. Sileä pinta takaa vedenpitävän pinnoitteen kestävyyden, mikä voi vahingoittaa teräviä ulkonevia reunoja tai kappaleita. Jo jonkin aikaa käytön jälkeen on äärimmäisen harvinaista, että säätiön seinät pysyvät ihanteellisesti sileinä, joten niiden kipsi on välttämätöntä.

Kellariseinien linjaus:

 • 1 - 1,5 m etäisyydelle toisistaan ​​asennamme ja kiinnitämme majakoita. Rei'itettyjä oppaita voidaan käyttää. Asettamme majakoita koko korkeuteen, johon aiomme kiinnittää eristys - pohjan pohjasta ja 50 cm maanpinnan yläpuolelle.
 • Vaivaa liuos: 4 osaa hiekkaa ja 1 osa sementistä, kaada vettä ja vaivaa paksuun sakeuteen, mutta liuoksen ei pidä olla kuiva. Nestemäinen liuos välittömästi tyhjenee pinnalta.
 • Laastin avulla heittoamme laastin pohjaseinille. Teemme teräviä liikkeitä kädellä, alamme heittää sitä ylöspäin.
 • Kun koko pinta täytetään liuoksella, käytämme sääntöä, jonka pituus on 2 metriä, sitä käytetään majakoihin ja venytämme sen ylhäältä alaspäin poistamalla ylimääräinen liuos. On suositeltavaa vetää ei suoraan alas, vaan pikemminkin tehdä hieman aaltoilevia liikkeitä.
 • Ensimmäisen kerroksen kuivaamisen jälkeen voit käyttää toisen tasoituksen.

Se on tärkeää! Jos pohjan seinämissä oli yli 2,5 cm: n pisaroita, kipsinpoistoon on tarpeen käyttää lisävahvistusta. Voit käyttää ketjuliitosverkkoa kiinnitettynä suluihin.

Älä jatka työskentelyä, ennen kuin tasoituslaasti on täysin kuiva. Se kestää 7 päivästä 20: een, jos säätiö täyttyy pitkään. Jos eristämme uuden perustan, on tarpeen odottaa kuukausi, kunnes kosteus on kokonaan poistettu betonista.

Pohja vedeneristys

Säätiön korkealaatuista vedenpitävyyttä on parempi tehdä kahdessa kerroksessa: ensimmäinen on bitumimastista, toinen on TechnoNIKOL-levyjä.

Bitumimastia voidaan ostaa valmiiksi - purkaa pakkaus ja levittää se ja valmistaa se itse ostetun bitumipalkin avulla. Jos olet hankkinut kuivaa bitumia, se on sulatettava joissakin säiliöissä ja sen jälkeen siihen lisätään käytetty öljy (moottoriöljy) 50 litran öljyllä 120 - 150 kg: n bitumia kohti. Öljy lisää plastisuutta bitumiin ja sen jälkeen se ei halkeile pakkasessa.

Käytä rullaa levittämään pohjaan ja sokkeliin koko pintaan 2 - 4 mm: n kerrosta. Yritämme täyttää kaikki halkeamat ja pienet huokoset. Kun bitumi on kuivaa, liimaa TechnoNIKOL-levyt. Liimataan arkit alhaalta ylöspäin sulaten selkäpuolen kaasupolttimella. Pidä poltin vähintään 20 - 25 cm: n etäisyydellä, muuten TechnoNIKOL palaa. Jokainen liimattu arkki on tasoitettu, jolloin ilmasta pääsee ulos alustasta. Levyt liimataan päällekkäin 10 cm, sitten liitokset päällystetään mastiksella.

Se on tärkeää! Monet tekevät pohjan vedenpitävyyden vain TechnoNIKOL-levyillä. Tämä ei ole paras ratkaisu, koska se ei salli täyttää pieniä aukkoja ja huokosia. Ja jos kosteus joutuu arkin alle, ne tulevat nopeasti pois. Mutta mastikerroinpinnoitus suojaa pintaa paremmalla laadulla, vaikka itse prosessi on hyvin likainen ja aikaa vievää.

Nauhapohjan lämmittäminen Penopleks

Vedeneristystyön jälkeen voit jatkaa eristyksen kiinnittämistä.

Se on tärkeää! Erittäin tärkeä vivahde - voit täyttää suositukset, jotka Penoplex-levyjen kiinnittämiseksi on tarpeen lämmittää uudelleen bitumin vedeneristys ja kiinnittää materiaali siihen, itse asiassa tämä ei ole syytä tehdä. Mahdollisuus vaurioittaa vedenpitävyyttä.

Liitämme Penoplex-levyt pohjaan pystyasennossa alhaalta ylöspäin. Korjata, tarvitsemme akryyliliimaa tai muuta liimaa epäorgaanisiin liuottimiin. Levitä liimaa Penoplex-lautaselle - 5 - 6 pistettä. Sitten painelemme laattoja pohjan pinnalle ja painamme se korjata se. Odotetaan 1 minuutti. Kaikki myöhemmät Penoplex-levyt ovat myös kiinteitä, vain jo kiinteillä on tarpeen liittää ne "piikkisuuntaisen" järjestelmän avulla. Täytä levyjen väliset aukot kiinnitysvaahdolla tai akryyliliimalla.

Penoplex-levyjen toinen kerros kiinnitetään myös liimalla, mutta offsetilla, jotta estetään liitokset ensimmäisen kerroksen levyjen välillä.

Se on tärkeää! Penoplex-levyjen kiinnittämistä siihen osaan pohjaa, joka peitetään maaperällä, ei saa tehdä tukien ja sienten avulla, koska se voi vahingoittaa vedeneristyskerrosta.

Kiinnikkeitä on mahdollista käyttää vain jalustaosassa, jossa kiinnitys tehdään 5 kpl (120 mm pitkä, 10 mm halkaisijaltaan) jokaiselle levylle. Tylkevät reiät on peitettävä akryyliliimalla. Työtä jatketaan vasta, kun liima on täysin kuivunut.

Pinnan tasoitus

Nyt Penoplex-eristys on suojattava maaperän vaikutuksesta, sillä pinta pinnoitetaan uudelleen.

Penoplexin yläosasta kiinnitämme lujitetun lasikuituverkkoa, yhdistävät verkot, joiden päällekkäisyys on 10 - 15 cm, jotta verkon kiinnityksestä ei muodostu halkeamia tai siruja.

Joissakin lähteissä on suositeltavaa, että kaikki kohdistus suoritetaan käyttäen vain yhtä akryyliliimaa, levittämällä sitä useisiin kerroksiin, kunnes pinta tasoitetaan. Mutta voit suorittaa klassisen tasoituksen sementti-hiekkaseoksella. Kun täydellinen kuivaus kerros kipsi voi täyttää kuoppaan.

Penoplexin täyttö ja lämmin sokeus

Kaivosta poistetun maaperän sijasta on mahdollista täyttää hiekkaa tai laajennettua savea talon alla lämmöneristyksen parantamiseksi. Vaikka voit täyttää maaperän, joka oli siellä. Mutta ei loppuun asti. Kellarin lämpenemisen viimeinen vaihe on lämmin sokea alue.

Noin 30 cm: n syvyydestä ylhäällä nukahdutaan 10 cm: n kerros hiekkaa ja varovasti varovasti. Sitten levitimme vedenpitävästä materiaalista pohjasta 1 - 1,5 m leveä. Se voi olla jopa tavallinen ruberoidi, jonka liitokset ovat huolellisesti kadonneet bitumilla. Kovettumisen jälkeen Penoplex-levyt asetetaan päälle, liitokset päällystetään akryyliliimalla tai täytetään asennusvaahdolla.

Kun eristyskerros asetetaan maahan, voit varustaa sokean alueen ylhäältä. Tätä tarkoitusta varten betonikivet kaadetaan talon alapuolelle kaltevalle alamäkeen, jotta se siirtää jätevettä ja sadevesivettä.

Talon kellari, johon myös Penoplex on kiinnitetty, on koristettava kivellä, klinkkerilevyllä tai muulla tavalla.

Muista - laatu suojattu säätiö on kodin perusta. Tee vedenpitävä ja eristys ajallaan, eikä sinun tarvitse katua siitä, etkä muista muistelemaan säätiötä pitkään aikaan. Penopleks on erinomainen tekninen materiaali, joka on erittäin kätevä käyttää pohjan lämmittämiseen, se on helppo asentaa eikä se vaadi erityistä huomiota itselleen. On tärkeää tietää vain yksi asia - pursotettua polystyreenivaahtoa tuhoutuu kosketukseen asetonin, bentseenin, alkoholin ja muiden orgaanisten liuottimien kanssa.

Talon kellarin lämmitin penoplexilla - penoplexin oikea kiinnitys säätöön

Säätiön suojaaminen pakkaselta on yksi tärkeistä vaiheista.
talon lämpöeristys. Onko tiili, betoni, puu tai
kehystyyppinen rakennuslaite, säätiö on linkki ja
kylmäjohdin tarvitsee siis asianmukaisen eristyksen.

On vaikea sanoa, mikä eristys on perustan kannalta parempi, on selvää, että jokaisella on omat edut ja haitat ja kaikki riippuu erityisistä olosuhteista ja vaatimuksista.

Talon pohjan lämmittäminen

Tässä artikkelissa tarkastelemme eristyskellaria
penoplex tee se itse. Lämmitin Penopleks (ekstrudoitu polystyreeni vaahto)
- moderni, luotettava ja helppokäyttöinen materiaali. se edustaa
lämpöä eristäviä levyjä valmistetusta vaahtopolystyreeniä. Sekä vaahto,
Penoplex kuuluu styreenimateriaalien luokkaan. Siksi hänellä on kaikki hänen
vaahdon edut, mutta samanaikaisesti heikkenevät sen puutteet.

Penoplex - tekniset tiedot

Fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet on esitetty taulukossa.

Penoplex - tekniset tiedot (taulukko 1)

Eristys penoplex - tekniset ominaisuudet (taulukko 2)

Penoplex - verrataan lämmönjohtavuutta muiden materiaalien kanssa

Penoplexin kilpailukyky verrattuna vertaisarviointiin
(tiili, betoni, puu, mineraalivilla, vaahtomuovi) osoittaa selvästi piirustuksen.

Vertailu penoplexin muiden lämmittimien kanssa tasolta
lämmönjohtavuus (paksuus, jolla on sama lämmönsiirron vastus)

On selvää, miksi säätiön lämpeneminen
Penoplex on suosituin muun muassa eristävä
materiaaleja. Lisää toinen argumentti, kuten aineiston saatavuus ja
helppo asennus, ja heti tulee selväksi, että jos asetat eristys sitten
Penoplex tulee sijoittaa ensin. Sitä voidaan käyttää ulkona
ja sisäinen lämmitys, ja asennus ei tarvitse erityistä työkalua.

Eristyskellarin penopleksin tekniikka - opetus

materiaali:

 • levyjä penoplex. Paksuus riittää kellarin eristämiseen
  300 mm;
 • napa-sateenvarjo (sieni);
 • liimaa penoplexiin (liimasekoitus tai liiman vaahto sylinteriin).
  Vaahdon käyttö säästää rahaa ja aikaa, vaikka
  että ehdottomasti liima vaahto on kalliimpaa. Mutta hänellä on paljon vähemmän kustannuksia.
  Liima-seos on joka tapauksessa tarpeen, sen pitää sulkea verkko;
 • polyuretaanivaahto arkkien välisten saumojen tiivistämiseen. Periaatteessa
  Penoplex-paneeleja erottaa ura-kammiojärjestelmä, siis asennus
  ilman liitoksia. Mutta paikoissa, joissa sinun täytyy säätää
  levyt kooltaan, saumat näkyvät. Estää ulkonäön mahdollisuus
  kylmä sillat, saumat on suljettava;
 • syvä tunkeuma pohjamaaliin tai bitumiin;
 • metalli- tai polymeerivahvistusverkko;
 • nurkassa, jossa on ristikko rakennuksen kulmista. Tämä materiaali
  sitä sovelletaan vain siinä tapauksessa, että socle on myös edessä.

työkalu:

 1. rakennusveitsi vaahtoeristyksen ja verkon eristyksen leikkaamiseen;
 2. sekoitin ja astia liimaseoksen valmistukseen;
 3. spatula seoksen levittämiseen;
 4. tasolla;
 5. harja vedeneristyskerroksen levittämiseksi;
 6. lyöntiä tai porata.

Kellarikampaiden lämmitys ulkona

 • Anna pääsy säätiölle. Tee tämä kaivaa kaivantoa syvyyteen, joka vastaa pohjan syvyyttä. Monet neuvovat kaivaa maaperän jäädyttämiseen. Se on
  se on suositeltavaa vain, jos säätiösi on tämän alapuolella
  tasolla. Toisin sanoen, jos säätö lopetetaan maanpinnan alapuolella,
  sitten riittää päästä tähän pisteeseen.

Säätiön leveyden tulisi olla riittävä mukavuuden kannalta.
työtä.

Kaivettu maaperä ei myöskään saa aiheuttaa esteitä
työtä tai liikkuessa paikan päällä. On parasta tunnistaa välittömästi suurin osa siitä.
Ota puutarhaan tai off-site.

 • Peruslaitteen viemärijärjestelmä. Korkealla tasolla
  pohjavesi tai epäasianmukaisesti järjestetty vedenpoisto rakennuksen katosta, vesi
  menemällä alas ja vuodattamalla säätiöön. Tämän seurauksena hän haastoi
  merkittäviä vahinkoja. Tämän välttämiseksi sinun täytyy rakentaa pohjaan kuivatus.
  Hänen laitteensa ei kestä paljon aikaa, varsinkin kun eristyskaiva
  jo kaivettu.

Kuinka tehdä pohjan kuivatus:

 1. kaivaa kaivanto;
 2. kaivannon pohjalla on oltava 5-6 ° kaltevuus;
 3. pohja peitetään soralla. Kerroksen paksuus on 70-100 mm;
 4. geotexil on asetettu sora, joka on kääritty
  tyhjennys putki;
 5. Rakenteen yläpuolella on sora.

Nyt voit jatkaa itsetiivistystyötä
perusta penoplex.

 • Kuivaa pohjapinta hyvin. Kuiva pinta
  helpompi poistaa kaikki tarpeettomia.
 • Poista tukikohdan vikoja. Ajan myötä säätiö voisi
  vääntyä. Halkeamien läsnäolo on erittäin epätoivottavaa. Siksi halkeamia
  tarve laajentaa ja käsitellä pohjamaalia. Kun pohjamaali kuivuu
  crack sementti laasti. On syytä huomata, että kaikki syvät urat tai
  ontelot paremmin kohdistuvat. Muussa tapauksessa arkin risteyksessä
  pintailman aukko ilmestyy. Se ei sinänsä ole uhka
  karhuja. Mutta jos vesi joutuu siihen, niin säätiön pinta on
  vähitellen romahtaa.
 • Käsittele säätiötä bitumimastilla. siten,
  luodaan luotettava vedeneristys, koska perusta on osa taloa
  lähinnä kosketuksissa kosteuden kanssa.
 • Voittaa säätiön taso. Tällä ylhäällä reunalla
  ohjattava asennettaessa lämmitintä.
 • Kiinnitys kynänpäät perustaan. jälkeen
  vedenpitävä kerros kuivuu kunnolla, voit jatkaa penoplexin asennusta.
  Levy kiinnitetään liuokseen "blot" -menetelmällä tai haarukalla kaikille
  pintaa. Monet ihmiset käyttävät liima vaahtoa. Seuraavaksi se asennetaan paikalleen ja
  kiinnittyy tiukasti paremman otteen saavuttamiseksi. Järjestelmän saatavuus
  "Groove comb" yksinkertaistaa asennusta.
 • Kiinnitä penoplex sateenvarjo pistoke. Tämä vaihe suoritetaan
  vain siinä tapauksessa, että pohjan ja talon lämmitys on oletettu
  samaan aikaan.
 • Mesh - asennus eristykseen (suoja eristeen kellarista alkaen
  jyrsijät). Käytetty vahvistuspolymeeri tai metalliverkko hieno
  kudonta. Metallia on vaikeampi korjata, mutta tämä on ainoa tapa
  suojella taloa jyrsijöiltä. Polymeeri on yksinkertaisempi työssä. Liittää se,
  sinun on kiinnitettävä liimanauha arkin yläosaan ja kiinnitettävä verkko. Seuraavaksi
  Vedä liimaseos alaspäin käyttäen lastalla. Ilta, hän piilottaa
  net.
 • Lämmitetyn pinnan viimeistely liimalla tai kipsillä. liima
  on parempi soveltaa kahteen ohut kerrokseen kuin yksi paksu. Ensinnäkin kerrokset
  kuivua nopeammin. Toiseksi, penoplex suojataan mekaanisilta
  vauriot täyttöajan aikana.
 • Peitä kaivettu kaivettu maa. Mutta on parempi käyttää
  laajennettu savi. Se toimii lämpöeristeenä.

Kellaradan lämmittäminen sisätiloista

Prosessi ei myöskään ole monimutkainen. Tässä tapauksessa
materiaalien ja työkalujen sarja on sama, ja työjärjestys on seuraava:

 • puhdista seinän pinta;
 • poista vikoja. Syvä halkeamat laajenevat ja tiivistetään.
  sementti, ja pieni voi puhaltaa vaahtoa;
 • sienten ja homeiden läsnäollessa, sinun on poistettava ne;
 • esitä koko kellarin pinta;
 • kiinni vaahtopaneeleista. Sisäkäyttöön ja istuvuus
  liimakoostumus ja liima-vaahto (vaikka se on suunniteltu kääntämään kellarin asuinalueeksi
  huone);
 • kiinnitä levyt "sateenvarjoilla" sen jälkeen, kun liima on kuivunut
  koostumus. Tässä vaiheessa sateenvarjojen käyttö on pakollista;
 • kiinnitä verkko liimaliuoksella;
 • kipsi;
 • jos olohuone valmistellaan, toteutetaan
  hieno viimeistely: asenna kipsilevy tai kitti ja maali tai
  liitä tapetti.

Pitkä käyttöikä lämpöeristyksellä
Penopleksissa oletetaan korkealaatuisen ilmanvaihdon laite kellarissa
huone.

Kuten näette, teosten toteutus säätiön eristämisestä Penoplexilla
ei ole erityinen monimutkaisuus. Kiitos askel askeleelta ohjeet voit
itsenäisesti eristää talon perustan.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun lämmität säätiötä Penoplexilla

Jatkamme sarjan artikkeleita eristys talon pohjaan. Tänään puhumme kellarin eristämisestä Penoplexin kanssa tehdä se itse. Miksi juuri Penoplex? Kuinka paljon tällainen eristystyö maksaa, ja lopuksi, miten koko laite asennetaan itse?

Mikä olisi säätiön eristys?

Materiaali, joka on suunniteltu lämmittämään talon pohjaa, on suoritettava toimintoja olosuhteissa, jotka, kuten sanotaan, "et halua vihollista." Häntä ympäröi:

 • Maaperä, joka voi sisältää rakennusjätteitä;
 • Pohjaveteen;
 • Ja myös, kokee maaperän painon fyysisen ja mekaanisen kuorman.

Jo tässä vaiheessa on selvää, että materiaalin ei pidä olla vain lämpöeristetty, vaan myös riittävän tiheä ja hydrofobinen.

Miksi Penoplex?

Penoplex tai, jotta se olisi totta - Penoplex on venäläinen brändi polystyreenivaahdon eristämiseen (suurtiheyksinen vaahto). Oikeudenmukaisuuden vuoksi kannattaa sanoa muista tuotemerkeistä, esimerkiksi:

Kuitenkin kotimaisessa tilassa sana "Penoplex" tuli eponymiksi - tapaus, jossa oikea nimestä tulee nimellinen nimi. Ja itse asiassa nyt tämän tuotemerkin nimi soveltuu moniin polystyreeniin. Oikeudenmukaisuuden vuoksi tässä artikkelissa keskitymme tarkasti Penoplexin eristämiseen sanaa klassisessa merkityksessä. Mikä on niin hyvä tästä tavasta?

Muuten, yhdessä artikkelissa verrattiin kahdenlaisia ​​polystyreeniä: mikä on parempi kuin Tekhnoflex tai Penoplex?

Materiaalin ominaisuudet

Tämän merkin alla tuotetaan useita polystyreenityyppejä, olemme kiinnostuneita eristyksestä Penopleks Foundation. Nämä ovat levyjä, joiden koko on 1200 x 600 mm. Niillä on erilainen paksuus 20-100 mm. Erityisesti erotetaan tämän materiaalin kolme piirrettä:

 • Lämmönjohtavuus - 0,030 W / (m × K);
 • Puristuslujuus (tiheys) - 0,27 (2,7; 27) MPa (kgf / cm2; t / m2);
 • Veden imeytyminen 28 vuorokaudessa - 0,5 tilavuusprosenttia.

Alla olevassa taulukossa esitetään Penoplexin täydellisimmät ominaisuudet.

Yksinkertaisesti sanottuna materiaalilla on riittävän tiheä kestämään maaperän mekaanista kuormitusta, käytännössä se ei absorboi kosteutta ja säilyttää lämpöä hyvin. Kuitenkin eristyksen paksuuden erilaiset ominaisuudet johtavat ajatteluun ja mitä tarkalleen ottaen pitäisi olla eristys tilalleni?

haittoja

Ilman heitä, valitettavasti, ei tehty

Penoplex on kalliimpi kuin vertaisarviointi. Mutta tämän aineiston korkea suosiota hinnasta huolimatta on elävä todiste hyvistä indikaattoreista sen tehokkuudesta. Perustaksi tämä on erityisen tärkeä asia. Jos eristyksen täyttämisen jälkeen vaurioituu, materiaalin talous tulee "sivuttain".

Jyrsijät pilata Penoplexia, mutta perustassa sitä suojellaan maaperällä.

Se romahtaa kosketukseen alkoholipitoisten liuosten kanssa, joten sinun on otettava tämä hetki huomioon valittaessa vedenpitävyyttä.

Vaadittava paksuus

Eristeen paksuus riippuu kahdesta tekijästä:

 • Alue, jossa kellarikerros toteutetaan kotona;
 • Pohjaseinien betonikerroksen paksuus.

Jokaiselle alueelle rakennuskoodit määrittävät lämpöresistanssin vähimmäisindikaattorit - rakennuksen kuoren kyvyn estää lämpövuotoa huoneesta. Tätä indikaattoria voi tarkastella 23. helmikuuta 2003 päivätyssä SNIPssä "Rakennusten lämpösuojaus". Alla olevassa kaaviossa esitetään pääalueiden indikaattorit.

Lisäksi tarvitsemme indikaattoreita materiaalin lämmönjohtavuudesta, josta säätiö on tehty ja samaa Penoplex-indikaattoria. Tosiasiassa sinun on ensin selvitettävä, mikä pitäisi olla lämpöresistanssi, ja sitten miten se saadaan.

Ottakaamme noin summittaisen laskelman siitä, että Penoplex on Surgutissa säätiön eristys. Tarvittava luku seinämille on 4,03.

Tämä indikaattori on saavutettava.

Sitten otetaan betonipohjan paksuus ja jakaa se betonin lämmönjohtavuudella.

Ota esimerkiksi seinän paksuus 550 mm. Betonin lämpöjohtavuus 1.69.

0,550 m / 1,69 = 0,2958 - kuten voimme nähdä vaaditusta 4,03 betonista, vain kurjuus on annettu.

Nyt tämä määrä on vähennettävä koko lämmönkestävyydestä.

4,03-0,2958 = 3,7334, joka on eristeen vähimmäisilmaisin. Kuinka paksu olisi se? Penoplexin kyky käyttää lämpöä on 0,032.

3,7342 kerrotaan 0,032: lla ja saat tarvitsemamme paksuuden metreinä, nimittäin 0,119 mm, pyöristys, ja tarvitsemme Penoplpeks Foundation 120 mm paksu.

Eristyskustannukset

Kuinka paljon seinien eristys tämän materiaalin kanssa maksaa?

Tee näin laske geometrinen taso, jonka haluat lämmittää.

Jos talossa on 42 metriä, ja säätiön syvyys on 1 metri, sinun on eristettävä 42 neliötä.

120 mm paksuja arkkeja ei ole olemassa. Mutta Penopleks -säätiö on 100 mm ja 20 cm. On tarpeen lämmetä kahdessa kerroksessa. Levy 100 mm paksu maksaa noin 375 ruplaa ja sen pinta-ala on 0,72 m3. Levyn 20 mm paksu maksaa noin 70 ruplaa. Jokaisen tyypin kokonaismäärä on 59 arkkia. Kudonta maksaa 22 000 ruplaa ja toinen kerros 4200, yhteensä 26 000 ruplaa eristämiseen.

Jos lisäät muutaman sylinterin liima-vaahtoa, niin 30 000: ssä voit täsmälleen sopia.

tekniikka

Kuinka tehdä erittäin eristävä kellari Penoplex? Sinun on aloitettava asennustilanteesta:

 • Jos rakennat taloa, todennäköisesti sen perustus vapautetaan maasta, eikä sinun tarvitse tehdä mitään etukäteen;
 • Jos puhumme jo vakiintuneesta säätiöstä, sinun on ensin vapautettava se maasta. Puhdista pinta ja suorita sitten eristys.

Lisäksi on syytä huomata, että kun lämmitämme talon perustusta, kolme osaa lämpenee ulkona:

 • Sokea alue;
 • Horisontaalinen eristys tulevan pohjan tyynyllä (toteutettu vain rakennuksen aikana);
 • Pystysuorat asennuslevyt pohjaan.

Puhumme erikseen siitä, miten lämmitetyt sokea kakut voidaan valmistaa, joten tässä kirjoitamme tarkemmin vain viimeisen näistä kolmesta kohdasta.

Valmistamme työpaikan

Jos kellarikerros vaaditaan jo rakennetun talon ulkopuolelle, sinun täytyy kaivaa se. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Kaivanto kaivaa rakennuksen kehää. Kaivannon syvyyden tulisi olla yhtä suuri kuin pohjan syvyys. Leveyden tulee olla sellainen, että voit työskennellä hiljaa. Harkitse, että kun asennat penoplexin pohjaan, kaivon leveys kapenee esimerkissämme jopa 120 mm.

Sen jälkeen sinun on annettava säätiö kuivua, jolloin eristys tulee voimaan. Tällöin myönnetään vähintään 2 viikkoa. Muuten tämä vivahde asettaa joitain rajoituksia siihen aikaan, jolloin työ voidaan tehdä. Syksyllä kaivettu kaivo voidaan täyttää sedimenttiveteen. Tarkista pohja ja arvioi sen tila. Kipsi suuria kuoppia, jos sellaisia ​​on.

vedeneristys

Puhumme erikseen tästä vaiheesta, joka on tärkeä perustaksi, täällä kannattaa toistaa, että vedenpitävyys on pakollinen talon perustamista varten kellarilla. Jos ei ole kellarissa, on mahdollista, että Penoplex itse voi selviytyä siitä, koska se hylkää kosteuden. Jos käytät vedenpitävyyttä, valitse ei-alkoholia sisältävä koostumus niin, että se ei syö eristettä.

Levyasennus

Vaikka näette esimerkkejä siitä, että vaahto kiinnitetään napaleihin, tätä lähestymistapaa ei pidetä hyväksyttävänä. Nails rikkovat vedeneristyskerrosta ja itse eristystä, joka toisin kuin "märkä" julkisivu ei ole erityisen suojattu. Kiinnitä materiaali liima-vaahtoon tai muuhun liimakoostumukseen kiinnittämistä varten.

Kiinnityslevyt alkavat alarivillä. Käytä tasoa, jota haluat merkitä levyn yläreunan kaistaleeksi. Levyjen alaosa on leikattu siten, että yläreuna menee aina tasolle.

Jos, kuten esimerkissämme, asennus penoplexin ulkopuolella tapahtuu kahdessa kerroksessa, toinen kerros on kiinnitettävä vasta ensimmäisen, yleensä vähintään 2 tunnin kuluttua täydellisen kiinnityksen (kiinteytymisen) jälkeen. Eli aluksi säätiön koko teippi peitetään ensimmäisellä kerroksella, sitten toinen. Levyt on pinottu porrastetusti ilman saumojen liittämistä.

Kun eristys on peitetty kalvolla, suojaa kosteutta ja mekaanisia vaurioita.

Muuten, ulkolämpöeristys katsotaan tehokkaimmaksi.

Lopuksi video: miten eristää talon perusta Penoplexilla.

Miten eristää talon ja talon kellarissa penoplex

Kun rakennat yksityistä taloa, sinun on noudatettava perusrakennuskoodeja, mukaan lukien rakennuseristys. Eristeen puute vaikuttaa kielteisesti mukavuus- ja lämmityslaskuihin sekä lukuisiin seinämäärien jäädyttämiseen johtavat niiden ennenaikaiseen tuhoutumiseen.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä säätiön ja kellarin eristämiseen. Kylmän ilman lisäksi tämän rakennuksen osan heikentää maaperän ja veden paisuminen, joka voi olla korkealla tasolla.

Emäksinen eristys vaahtomuovilla: materiaaliominaisuudet

Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää pohjan ja kellarin lämpöeristykseen, mutta on parasta eristää talon pohja ulkopuolelta penoplexilla. Materiaalilla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet.

Hyvän kosteuden ja erilaisten patogeenisten mikro-organismien vastustuskyvyn takia tällainen säätiön lämpeneminen omalla kädellä olevilla penoplexilla säästää paljon rahaa korjausten rakentamiseen.

Materiaalin etu ei ole vain erinomaiset fysikaaliset ominaisuudet vaan myös alhaiset kustannukset. Alhainen hinta johtuu siitä, että penoplexin tuotanto on valmistettu polypropeenista, mikä on edullista.

 1. Esimerkiksi voi ostaa vaahtoeristettä 50 mm: n perustaksi, jonka hinta on enintään 150 ruplaa per m2. Näin ollen 100 mm materiaalin hinta maksaa 2 kertaa kalliimpaa.
 2. Edullisen eristyksen lisäksi on riittävästi joustavuutta kompensoimaan maaperän siirtymistä jäädyttämisen aikana.

Materiaalin asianmukainen asentaminen pohjan ja ympäröivän maaperän välillä muodostaa luotettavan esteen kosteuden tunkeutumiselle, mikä mahdollistaa rakennuksen käyttöiän huomattavan lisäämisen ennen remonttia. Jotta asennustyöt toimisivat oikein, se ei vaadi erityisiä taitoja ja kokemuksia rakentamisessa, riittää, että artikkelin ohjeet selviävät selvästi.

Ennen perustuksen lämmittämistä on tarpeen valita oikea materiaali ja laskea tarvittava eristysmäärä.

Laskeminen numeron ja valinnan "oikea" penoplex

Jos eristystyössä käytetään laadukasta materiaalia, voit luottaa hyvään lopputulokseen. Ulkonäön avulla voidaan määrittää, sopiiiko materiaali talon tuen eristämiseen.

Laadun materiaalin pinta on jopa ilman jälkiä tuhoamasta ja kun se on rikki, penoplexin solut on muotoiltu polyhedroniksi.

Perusmateriaalin eristykseen käytetään erityissarjaa "F". Tämäntyyppinen eristys on kestävämpi biohajoamiseen, mekaaniseen rasitukseen ja kostutukseen. Materiaali sopii erinomaisesti eristeen kellariin, kellariin tai kellariin, joten ostamisessa tulee kiinnittää huomiota merkintöihin.

Jotta yksinkertaistettaisiin penoplexin valintaprosessia, kannattaa kiinnittää huomiota tunnettujen valmistajien tuotteisiin, joita käytetään paitsi yksityisten rakennusten rakentamisessa myös asuinrakennusten eristämiseen.

Kotimaisilta valmistajilta etusija olisi annettava Technonikol-yhtiön tuotteille. Mikä laatu ei ole alhaisempi kuin eurooppalaiset materiaalit, ja kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin tuodun eristämisen.

Ennen kuin ostat polystyreeniä missä tahansa kaupallisessa organisaatiossa, sinun on laskettava oikein materiaalin määrä, jota käytetään talon säätiön ja kellarin eristämiseen.

 1. Eristysalueen määrittämiseksi on välttämätöntä mitata pohjan kehä, moninkertaistaa tuloksena oleva arvo pohjan syvyyden ja pohjan korkeuden summana.
 2. Esimerkiksi jos rakennuksen ympärysmitta on 36 m, syvyys on 1,5 ja kellarikerroksen korkeus on 0,5 m, sitten 36 * (1,5 + 0,5) = 72 m2.

Näin voit helposti laskea penoplexin määrän, jota tarvitaan työhön.

Valmistelutyöt

Säätiön eristäminen edellyttää melko suurta valmistelutoimintaa.

Ensinnäkin on välttämätöntä poistaa maaperä pitkin rakenteen kehää koko pohja-alustan syvyyteen. Jotta koko työmäärä voidaan suorittaa niin, että penoplex voidaan asentaa mahdollisimman mukavasti, kaivanto on oltava vähintään 90 cm leveä.

Louhintatyön loppuun saattamisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pohjan pinta kokonaan maaperästä. Sopiva työkalu tämäntyyppiseen työhön on muovinen harja, jossa on jäykkäät harjakset, joiden avulla pystyt laadullisesti valmistamaan pohjalevyn pinnan kohdistusta varten.

Jotta eristysmateriaali olisi kiinnitettävä pohjan pinnalle, on välttämätöntä tasoittaa laatan pinnat sementtilaastin avulla.

Betoniyhdistettä valmistetaan 1 osa sementistä ja 4 osaa hiekasta. Ratkaisu kohdistetaan majakoihin, joiden täytyy välttämättä olla samassa pystytasossa. Valokeilojen sijainnin säätöön sovelletaan rakennustasoa.

Kun olet säätänyt säätöä, odota vähintään 1 viikko sementtilaastin voimaa.

Tässä valmistelutyössä voidaan pitää täydellistä. Eristyksen asentaminen on kuitenkin mahdollista vain pohjan maanalaisen ja kellariosan vedenpitävyyden jälkeen.

Pohjan vedenpitävyys: ominaisuudet

Betonin vedeneristys on tavanomaista käyttää maaöljypohjaista bitumia.

Mastiksi voidaan tehdä itsenäisesti:

 1. Tätä tarkoitusta varten käytetään metallisäiliötä, jossa bitumia kuumennetaan sulamispisteeseen, minkä jälkeen lisätään moottoriöljyä.
 2. Öljyä lisätään materiaalin joustavuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi alhaisissa lämpötiloissa.
 3. Jotta mastiset tarpeelliset ominaisuudet saataisiin, sekoitetaan bitumi ja öljy suhteessa 3 - 1.

Mastista levitetään pohjan tasaiselle pinnalle, jonka kerros on korkeintaan 4 mm.

Sen jälkeen koko käsitelty alue on tiivistettävä edelleen valssautuneilla materiaaleilla. Tätä tarkoitusta varten sopiva kateaine, joka on liitettävä päällekkäin.

Voit kiinnittää rullan vedeneristeen säätöön ja kellariin seuraavasti:

 • toisella puolella lämmitä materiaali kaasupolttimella;
 • laita ruberoidi seinään;
 • sileä materiaali niin, että ilma on kokonaan pois pinnasta;
 • telojen vedeneristys telakointipaikoista pitäisi jättää mastiksi.

Kaikki on mahdollista aloittaa penoplexin asennus.

Asennuksen eristys

Kiinnityslevyn maanalaisessa osassa ei saa asentaa vaahtolastua kiinnikkeillä, joten eristyslevyjen kiinnittämistä varten sinun on hankittava akryyliliimaa. Liimakoostumus levitetään levyn takapuolelle useissa paikoissa, minkä jälkeen materiaali asennetaan rakennuksen ympärille.

Levyjen asennus suoritetaan alhaalta ylöspäin. Liiman levittämisen jälkeen penoplex painetaan pohjaan 1-2 minuutiksi, sitten seuraava levy asennetaan samalla tavalla.

Levyjen välinen kiinnitys suoritetaan "piikkisuuntaisella" järjestelmällä, joten töiden päätyttyä saadaan jatkuva eristyslevy. Paremman luotettavuuden vuoksi on suositeltavaa rasvaa akryyliliimalla vaahtopaneelien telakointipisteet.

Eristeen kiinnittymisen luotettavuuden lisäämiseksi perustuksen yläpuolella olevaan osaan penoplex olisi kiinnitettävä myös tukeen pohjalevyjen avulla, joilla on laajat korkit.

Foundation Finish

Nauhatalustan lopulliseen viimeistelyyn maatason yläpuolella on välttämätöntä tehdä kipsiä sementtilaastilla. Lämpimällä pinnalla olevaan kipsilevyyn on käytettävä vahvistusverkkoa.

Sopiva materiaali tämäntyyppiseen työhön on lasikuitukangas, joka on kevyt, kosteutta kestävä ja ei aiheuta mätää.

Ristikko kiinnitetään eristeeseen liimakoostumuksella tai tangoilla.

Säätiön maanalaista osaa ei tarvitse vahvistaa, sen pintaan ei kohdistu tuulikuormaa.

Asennuksen jälkeen kaivanto voidaan täyttää maaperällä tai lisätä lämpösuojausta, käytä laajennettua savea.

Maanalaisen eristyskerroksen suojaamiseksi on tarpeen tehdä sokea alue seinämien ympärillä talon ympärillä.

Sokean alueen asennus

Jotta ilmakehän kosteus poistettaisiin tehokkaasti talon seinistä, on tarpeen asentaa sokea alue. Tämä osa pohjan maanalaisen osan monimutkaisesta suojasta negatiiviselta vaikutukselta vähentää paitsi maaperän kosteutta talon ympärillä, mutta myös vähentää sen jäätymistä johtuen ylimääräisestä lämpöeristyksestä, joka sijaitsee vaakasuorassa asennossa.

 1. Jotta lämpöeristeen maksimaalinen vaikutus saavutettaisiin, on välttämätöntä sijoittaa sementtialueen alla oleva penoplex-kerros.
 2. Eristys sopii välttämättä hiekka- ja sora-alustaan. Jonka rakentamiseksi on tarpeen poistaa vähintään 10 cm: n paksuinen maapintakerros.
 3. Tyynyn yli, jonka paksuuden on oltava noin 5 cm, sijoitetaan penoplex, sitten metallin vahvistusverkko, jonka päälle sementti-hiekkalaasti kaadetaan.

Sokean alueen yläpinnan pitäisi olla pienellä kulmalla talon seinämästä ja nostettu muutaman senttimetrin korkeudella maanpinnasta. Voit tehdä tämän työn oikein, mutta et voi tehdä rakennustöiden rakentamista 1 - 1,5 metrin etäisyydellä rakennuksen perustuksesta. Laastin kaatamisen ja pitämällä sitä useiden päivien ajan, muotti voidaan irrottaa ja maaperä poistetaan tyynyn täyttämiseksi voidaan jakaa tasaiselle kerrokselle heti betonikerroksen takana.

Tällöin talon perustalle on mahdollista tarjota lisää suojaa saostumisen kielteisiltä vaikutuksilta.

Paalun perustuksen lämmitys

Palliseoksen lämmöneristystekniikka vaahtomuovien kanssa vaatii kantojen pakollisen vedenpitävyyden ennen lämmöneristyskerroksen asentamista. Kaikki puurakenteet on käsitelty antiseptisellä aineella suojaamaan hyönteisiä ja hometta vastaan.

Tarvitset kotitekoisen pohjan, jolla on rooli lämmön säästämisessä. Voit asettaa tiiliseinän yhteen riviin.

Oman kätensä pystytetty kellari on eristetty penoplexilla ja piilotettu koristeelliseen muotoon.

Kiinnitys kynänsuojukset tähän malliin tehdään lisäkiinnitysputkilla. Vahvistettu asennus on välttämätöntä, jotta eristyskerros ei liiku kohoavan maaperän vaikutuksesta, johon yleensä asennetaan paalut.

Jotta estettäisiin kosteuden pääsyn tukien asentamiseen tehtyjen reikien läpi, niitä käsitellään sisäpuolelta bitumimastilla, ja kiinnityskorkit peitetään akryyliliiman kerroksella.

Jokainen rakenteellinen tukiosa on suojattu päällystysmateriaalilla negatiiviselta vaikutukselta.

johtopäätös

Nyt tiedät, miten kunnolla lämmität yksityisen talon perusta penoplexilla. Jos kaikki valmistuksen vaiheet, materiaalin kiinnittäminen ja sokean alueen rakentaminen suoritetaan oikein, rakennuksen pitkät tarkistukset eivät ole välttämättömiä.