Eristetty syväpohjainen nauha tai pohjalevy kylmille alueille

Matalan nauhan perustuksen ja maaperän säätiön lämpöeristyksellä on kaksi strategista tavoitetta:

 • Räjäyttävällä maaperällä: nauhan perustuksen ja vierekkäisen maaperän eristäminen, jotta "liikutetaan" maaperän jäädyttämisen matalasta liuskan perustasta, vähentävät maaperän jäädyttämistä ja vähentävät siten talvien maaperän nousua.
 • Ei-kallisilla mailla: vähennä lämmitetyn talon lämpöhäviötä säätiön läpi kylmäkauden aikana.

Matalan nauhan perustuksen asettaminen syvälle, joka on pienempi kuin maaperän kausiluonteisen jäädyttämisen syvyys, on mahdollista vain silloin, kun tehdään "erityisiä lämpökäsittelytoimenpiteitä, jotka sulkevat pois maaperän jäädyttämisen" [SNiP 2.02.01-83, kohta 12.2.5 SP 50-101-2004 kohta 2.29.] Moskovan alueen aluekohtaisissa rakennustandardeissa TSN MF-97 todetaan, että matala- rakennusten matalien liuskojen perustusten suunnittelussa ja rakentamisessa on suositeltavaa käyttää "sokea alueelle sijoitettuja lämmöneristimiä" pakollisella vedeneristyssuojalla.
Suositukset kellarista ja maaperän eristyksestä ovat rajalliset: eristysvaatimukset eivät koske rakennusta permafrost-mailla ja alueilla, joiden vuotuinen ulkolämpötila (GHTP) on alle 0 ° C tai joiden pakkasindeksi (MI) on yli 90000 tuntia. Esimerkiksi seuraavia toimenpiteitä maaperän ja pohjan eristämiseksi voidaan soveltaa Murmanskissa (SGTV = + 0,6 ° C) tai Irkutskissa (SGTV = + 0,9 ° C), mutta sitä ei voi käyttää Surgutissa, Tourissa, Ukhta, Vorkuta, metsästys-Mansiiskissa Magadan Vilyuisk, Norilsk Jakutsk tai Verhojansk (SGTV 2 hiekkamailla 3 kgf / cm 2, joka voi olla tasapainossa tai ylittää kuorman ja aiheuttaa rakennuksen muodonmuutos nauhan alustakerroksen. Il (orgaaninen tai epäorgaaninen aluketta erityisen pieni hiukkaset) pystyvät laajentumaan jäädyttämällä ja ilman jatkuvasti Veden tulo (korkea pohjaveden taso). määrä huurre nosto lietteinen maaperä voi olla jopa 20% paksuudesta pakastettuun kerrokseen. Kylmä kellareissa ja alikenttiä on suuri riski luunmurtumien takia maaperän nosto konjugoitu primorazhivaniem maaperän pinnat kellarin seinät ja maan alle. Due primorazhivaniya maaperän ja seinämateriaalin välille muodostuu melko laaja tiivistyskerros.

Jäätyvä nousu, maa kykenee rikkomaan tiilien tai perustusten likaantumista. Siksi valuma-alueille on suositeltavaa järjestää monoliittiset haudatut rakenteet ja toisaalta eristää seinämateriaali jäädytetyistä talteenottavista maaperistä kuivatusmaalla, vedenpinnan läpäisevän vedenpoiston, eristyksen tai kalvomateriaalien liukuvasta kerroksesta. Myös pohjakerrosten ulkoseinän eristäminen on tärkeässä asemassa kondensaatin muodostumisen estämisessä seinien sisäpinnoille ja sen seurauksena muotin muodostuminen.

Matalan nauhan perustan pystysuuntainen lämpeneminen 5 cm: n ekstrudoituneen polystyreenivaahdon kerroksen kanssa vähentää rakennuksen lämpöhäviötä maaperän läpi noin 20%. Vaikka maanalainen vaakasuora eristys perustuksen ja pohjan vierekkäisten maaperän ovat vähän vaikutusta lämpöhäviö rakennuksen, ja voidaan näin ollen pitää tehottomana energiatehokkuuden kannalta, tällainen eristys on merkittävä rooli ehkäisyssä jäätymisen olla alle melkozaglublennym nauhan pohjan maaperään.

Menetelmät matalavien nauhalementtien eristämiseen kallistuvilla mailla
Matalien nauhalementtien lämpöeristysmallit vaihtelevat rakennusten toimintatavan mukaan (lämmitys kylmällä kaudella).
Kylmäkauden aikana lämmitetyille rakennuksille (rakennukset, joissa lämpötilaa pidetään + 17 ° C: ssa ympäri vuoden), eristyssarja yhdistää säätöön perustuvan ulkoisen pystysuoran ja vaakasuoran eristyksen estämällä kylmäsiltojen ja lattiaeristyksen puuttumisen maassa. Lattiat, jotka eivät ole eristettyjä maasta, mahdollistavat toisaalta maaperän lämmittämisen rakennuksen alle estäen sen jäätymistä ja toisaalta voit käyttää talteen kertynyttä lämpöä maaperän vuodevaatemassaan ja saada 1-2 ilmaista geotermistä lämpöä.
Vaakasuoran eristeen hihna rakennuksen kulmissa (johtuen suurista lämpöhäviöistä perustasoon verrattuna) on oltava joko suurempaa leveyttä tai rakennuksen aikana käytännöllisempää paksuutta.

Leveys ja paksuus laajalti kotimaan Penoplex lämmitin lämmittää maaperää ja perustuksen on määritelty taulukoissa esitetään standardin organisaation 36554501-012-2008 SRT, joka perustuu halla indeksi (MI) kuvaavat päivien määrä tietyllä alueella ja negatiivinen lämpötila-arvo on negatiivinen lämpötiloissa asteen päivät.

Rakennuksen eristysjärjestelmä, jota lämmitetään jatkuvasti kylmäkaudella ilman kelluvan lattian lämpöeristystä alapuolelta

Miten eristää maaperä ja estää maaperän turvotus talon lähellä

Frosty maaperän turvotus on vakava vaara kaikille rakenteille, jotka lepäävät maassa. Alhaiset talot, kevytrakenteet, tiet varsinkin kärsivät verenvuodosta. Turvotus tapahtuu veden jäätymisen vuoksi. Laajentuminen, maa puristaa rakenteita itsestään, muodostaa heidät ja maaperän taso nousee.

Millaiset voimat vaikuttavat rakennuksiin

Maaperään haudatut rakenteet vaikuttavat useisiin monisuuntaisiin ponnisteluihin:

 • normaali - suunnattu ylöspäin rakenteen pohjalle,
 • kohtisuorassa - toimivat vaakatasossa,
 • tangentti - kitkavoima kohottaessa tai laskettaessa maata.

Iskuvoiman voimakkuus riippuu maaperän kosteuden asteesta, niiden koostumuksesta, voi vaihdella suuresti yhden perustan pituudella. Tämä vain lisää vaaraa, koska rakenteessa on epätasainen suulakepuristus tai taivutus, joka johtaa sen rikkoutumiseen.

Mitä maaperä puchat


Venäjän alueella jopa 80% pinta-alasta koostuu maaperästä. Siksi roskien kallistumisen torjunta on merkityksellistä aiemmin rakennetuille rakennuksille ilman, että säätiön lähellä oleva maa on eristetty.

Kaikki saviä sisältävät maaperät ovat alttiita hehkuttaviksi - savet, paalut, hiekkasaumot, hiekka, jossa jauhetut savipartikkelit. Savi sisältää koherenttia vettä. Vain suuret ja keskisuuret hiekat eivät ole opettamattomia.

Tyypillinen vaurio - säätöjen ja seinien halkeamat, vinot ovet ja ikkuna-aukot, raitoja, jotka eivät kykene avaamaan ovea, vetävät kevyitä rakenteita talon lähelle. Pahimmassa tapauksessa - seinien tuhoutuminen.

Maaeristys on tärkein keino torjua torjumista


Maaperän huurrettamisen tärkein menetelmä on maan lämmittäminen. Lämpöeristeen levyt lisäävät lämmönkestävyyttä, minkä seurauksena pinnasta tuleva kylmä ei pysty jäätymään kerroksia eristeen alle, koska maanpinnasta tulee aina lämpöä rakennuksesta säätiön läpi.

Aiemmin käytettyjä toimenpiteitä rakenteiden täyttämiseksi hiekkapyyhkeellä, joka on jopa 0,5 metriä paksu, ja sen aitaus kankaalla mäntyä vastaan ​​ja vedenpoistoa voidaan pitää hyödyllisenä nykyaikaisen maaperäsulun lisäksi.

Eristeen mitat

Mikä on eristeen paksuus tehokkaan maadoituksen kannalta? Teknisten asiantuntijoiden suositusten mukaan, jotka suorittivat lämpölaskelmia ja jotka perustuivat talojen lähellä sijaitsevien eristettyjen parvekkeiden käyttämiseen, eristyspuristetun polystyreeni-vaahdon vähimmäispaksuus on 50 mm. Mutta rakennuksen kulmat (yli 2 metrin päässä kulmasta), jossa kylmä on tiivistetty, tarvitaan kaksinkertainen paksuus.

On suositeltavaa, että eristeen leveys maaperän pinnan tasolle ei ole vähäisempää kuin huurteen tunkeutumisen syvyys. Tämä antaa riittävän kaistanleveyden positiiviselle lämpötilalle. Matalalla lämmitettävien lämmitettyjen perustusten standardimallit mahdollistavat vaakasuoran lämmöneristyksen sijoittamisen pohjan pohjaan - 0,4 - 0,5 metriä läpäisevyyttä, kun taas eristysnauhan leveys on paljon suppeampi ja lasketaan laskennallisesti. Yläreunassa oleva leveä kaivanto on täynnä ei-niputtamalla hienomateriaalia.

Lämpöeristeen muotoilu

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon levyt on yhdistettävä uraan, ne on sijoitettava lähelle pohjan eristämistä.

Nauha asetetaan 2 - 3%: n kellarikerrokseen, jotta vesi virtaa talosta. Usein maasta eristeen reunalla on myös vedenpoisto, joka imee veden pohjalta.

Kaivanto tehdään 0,5 - 0,6 metrin syvyydellä. Kaivannon pohja on peitetty 10-20 cm paksuisella hiekalla, joka on muodostettu ja siitä poikkeava talo.

Maaeristys valopäässä ja teillä

On usein välttämätöntä lämmetä maata minkä tahansa laajennuksen kautta taloon - veranta, terassi, portaikko, jossa kuisti, ajotieltä autotalli jne. Kaikki nämä rakennukset tarvitsevat suojaa pakkaselta. Analogisesti tuotetun maaperän lämmittäminen sekä pohjan lähellä. Mutta tässä tapauksessa rakennuksia ei lämmitä, ne jäätyvät talvella, joten maa on eristettävä koko alueellaan.

Säätökuoppa tehdään 0,6 metrin syvyydelle rakenteen pohjasta ja leveydeltään suuremmaksi syvyyteen syvyyteen joka suuntaan (laskettu laajeneminen).

Kaivon pohjalle on asetettu hiekkalaatikko, jota käytetään muodostamaan veden virtaus oikeaan suuntaan (yleensä rakenteen keskipisteestä). Eristyslevyt asetetaan vedenpitävällä materiaalilla peitettyyn kerrostaukkoon, jonka yläpuolella on 300 mm tai enemmän paksua hiekkakivipeitettä, joka muodostaa pehmustetta pistepaineiden uudelleenjakoon. Joskus valmistetaan valmiita teräsbetonilohkoja tähän tarkoitukseen tai kevyt säätiö kaadetaan.

Putkistojen lämpöeristys


Tyypillisesti putkilinjat eristetään suulakepuristetuilla polystyreenikuorilla. Mutta tämä menetelmä on huono siinä, että jos lämmin vesi (energia) pysähtyy putkilinjaan, se jäätyy jäädytettyyn maahan riippumatta siitä, mikä paksuus kuori on.

Putki, joka ei ole syvä (alle puolet pakastussyvyydestä), voidaan lämmittää maapallon avulla, jos eristät koko osan maaperästä analogisesti edellä annettujen esimerkkien kanssa.
Eristysliuska asetetaan puoleen putkilinjan syvyydestä ja arkin leveys lasketaan. Mutta tällaisten toimien sopivuus putkilinjan syvään sijaintiin nähden olisi määriteltävä laskemalla, mutta on kuitenkin turvallisempaa sijoittaa putki aina maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle. Kaivannon leveyttä voidaan hieman pienentää, jos tehdään puolikotelo, jossa on eristys pienen korkeuden sivupinnoilta.

Maaperän eristys on äskettäin yleisin, ja se on tärkein tapa estää roudan heikkenemisen vaikutukset rakennuksiin.

Kuinka vastustaa rouhitusta

Maaperän paahtava turvotus johtuu veden jäädyttämisestä maaperässä, kun taas maaperän tilavuus kasvaa ja maaperän taso nousee. Jäädytetyt maaperän puristimet kaikkiin rakenteisiin, jotka ovat maassa tai sen pinnalla, muuttuvat ja siirtävät niitä. Tämä on erittäin vaarallinen ilmiö talojen ja muiden rakennusten kannalta. Maaperän kohoamisen, perustusten muutosten, laajennusten muuttamisen, kuistin, nostureiden nostamiseen, usein esiintyy seinämien halkeamia, reikiä ja myös talojen tuhoutumista.

Millaisia ​​maaperä pidetään

Kaikki maaperä, joka sisältää saviä, ja siten siihen liittyvää vettä, ovat enemmän tai vähemmän kykenemässä turvota, kun se jäätyy. Näitä ovat savet, liepeet, hiekkametsät, hienot hiekkarannat, silty-hiekka ja muut hiekat, jos ne sisältävät silty-savimainen hiukkasia.

Ei-oppimismailla ovat suuret ja keskisuuret hiekat, joissa ei ole silty-savipartikkeleita.

Miten putoavat maaperät vaikuttavat perustuksiin ja rakenteisiin


Maaperän tilavuus kasvaa, mikä vaikuttaa voimakkaasti kaikkiin rakennusten rakenteisiin. Nämä voimat jakautuvat seuraavasti:
normaali - toimii ylöspäin pohjan pohjalle ja nostaa sitä;
rakenteeltaan pystysuuntaisiin seinämiin vaikuttavat tangentiaaliset kitkavoimat, kun maata siirretään ylös tai alas;
kohtisuorat - voimat, jotka vaikuttavat vaakatasossa maaperän laajenemisen aikana ja puristavat pohjan seinämiä (maaperä ei jäätyy talon alle, joten ei sisällä sisäpuolen painetta).

Mikä määrää voiman voimakkuuden

Frosty turvotus voi olla eri intensiteetti eri pinnalla, vaikka ne ovat hyvin lähellä. Tämä lisää ilmiön vaaraa, koska eri kokoiset ja suuntautuvat voimat vaikuttavat säätiöön.

Maaperän kyky kerätä vettä riippuu sen koostumuksesta. Mitä enemmän muovista savea, niin kosteampi voi olla maaperä. Venäjän alueella jopa 75% rakentamiselle sopivista alueista vie maaperää. Lähes kaikki vanhojen rakennusten ja muiden rakennusten talot, sisäänkäynnit, polut, tarvitsevat suojelua maaperän liikkumisesta talvella.

Mikä on tärkein tapa käsitellä tätä ilmiötä

Aiempia yrityksiä tehtiin käsitellä maaperän turvotuksen vaikutuksia. Periaatteessa hiekkalaatat, joiden paksuus oli 20-50 cm, rakennettiin rakenteisiin, jotka olivat syvällä maaperään. Joten hiekkaa ei hiekoiteta savea hiukkasilla, se oli suojattu maasta lasikuidulla. Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan vielä olleet luotettavia ja menettäneet tehokkuutensa pitkään.

Nyt päämenetelmä maaperän pakkasen talteenottamiseksi on poistaa ilmiön syy, nimittäin maaperän jäädyttäminen rakenteen lähellä. Nyt ei ole vaikeata tehdä niin, koska uusia eristemateriaaleja on ilmestynyt, jotka ovat erittäin kestäviä eivätkä kerry vettä, ts. joka voidaan levittää suoraan maahan. Nämä ovat eri merkkejä suulakepuristetusta polystyreenivaahdosta. Materiaalin lämmönjohtavuuskerroin on 0,32 W / m² (kuutiotiheys 35 kg / m) ja 0,36 W / mºС (kuutiotiheys 50 kg / m, erittäin voimakas puristusta varten).

Rakennuksen ympärille rakennettaessa, suoraan pohjan lähelle, syntyy kaksi kysymystä:
- mitä paksua ekstrudoitua polystyreenivaahtoa;
- Minkä leveyden tulisi olla eristävä nauha.

Lämmityskilaskentaan perustuvat asiantuntijan suositukset kertovat, että ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon paksuus maaperän eristämiseksi talon lähellä yksityisessä rakennelmassa on oltava vähintään 50 mm. Samanaikaisesti eristyksen kerroksen päälle tulee jäädyttää maaperä, jonka paksuus on vähintään 200 mm.

Rakennuksen välittömässä läheisyydessä oleva eristyskaistaleen leveys ei saa olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen alueella, mutta joka tapauksessa vähintään 1,0 m. Tämä leveys vähentää merkittävästi tangentiaalisten, normaalien ja kohtisuorassa olevien pakkasen voimien vaikutusta perustuksiin.

Kuinka tehdä maaperäneristys lähelle pohjaa


Talon ympärillä tehdään tarvittava leveä kaivanto, noin 0,6 metrin syvyyteen. Kaivannon pohja tasataan 10 - 20 cm paksuisella hiekalla, joka tiivistetään kastelulla. Tämä hiekkainen vuode muodostaa myös kaltevuuden pois talosta vähintään 2% veden virtauksen (vaahto polystyreeni ei anna veden läpi, "hammas hampaat" pysyy sisällä). Eristyslevyt sijoitetaan lämmittimen kellarikerroksen läheisyyteen tai asetetaan pohjan eristekerrokseen. Eristys on täynnä hiekkajälkikerroksia, jonka korkeus on 20 cm, jalkakäytävä on asetettu 10 cm: n paksuiselle jalkakäytävälle. Tällainen järjestelmä mahdollistaa lämpimän paviljon talon ympärillä.

Suojaa lisärakenteiden talteenottoa vastaan

Taloon voi sijoittaa erilaisia ​​lisärakenteita, esimerkiksi portaikko, jossa on portaikko, parveke, kevyt terassi jne. Jäätymisen avulla he voivat liikkua, deformoitua, mikä aiheuttaa paljon vaivaa. Myös maastojen nostamiseen voi vaikuttaa vakavasti autotallin oven ajotieltä, autotallin ovi ei avaudu.

Suojaus pakkaselta on seuraavanlainen. Kaivaus suoritetaan 600 mm: n syvyyteen rakenteen pohjan alapuolelle ja leveys suurempi kuin rakenne, jonka määrä on vähintään yhtäjaksoinen jäätymissyvyys, mutta vähintään 1 metri. Hiekkakivipäällyste on valmistettu vedenpoistoa (tarvittaessa), jonka paksuus on 300 mm. Vuodevaatteet tiivistetään kastelulla. Sitten asetetaan 50 mm paksu eristys, jonka päälle tehdään 200 mm paksu hiekkalaatikko. Tätä tyynyä käytetään täyttämään kevyen rakenteen tai kevyen rakenteen tai kulkuväylän säätiö.

Kuten näette, maaperän pakkasen lämmittämisen periaate pysyy joka tapauksessa samanlaisena - käytetään riittävän laajaa eristysnauhaa, joka estää huurreilman vaikutusta maaperään ja lämpenee maan luonnollisella lämmöllä. Saman järjestelmän mukaan on mahdollista eristää taloon johtavat putkistot sijoittamalla kaivoon eristyslevy syvyyteen. On toivottavaa tehdä laaja kaivanto, ts. levyä niin syvälle kuin mahdollista. Tämä vähentää vaikutusta ja pakkasenkestävää putkistoa talon sisäänkäynnillä, jossa ne eivät yleensä ole syviä.

Maaperäneristys talon alla

Yhtä tärkeää on se, että tällaiset talot ovat kyllästyneitä erityisen mikroilmaston kanssa, jolla on edullinen vaikutus. Useimmat yrittävät rakentaa omia. Samaan aikaan on tärkeää lämmittää talon baarista ulkona. Vain tässä tapauksessa se sopii elämään. Talvella ei tarvitse maksaa rahaa kodin lämmitykseen.

Voit suorittaa eristyksen itse.

Lämpöeristeen vaahto

Useimmat mieluummin tätä erityistä menetelmää. Sen teknologiaan kuuluu höylähampaiden lämpeneminen vaahtomuovilla, joka on osoittautunut positiiviseksi. Tällaisella lämmittimellä on pieni paino ja ympäristöystävällisyys, ja sen kustannukset eroavat merkittävästi muista lämmittimistä. Se on helppokäyttöinen ja kestävä. Näiden ominaisuuksien ansiosta sitä käytetään talon lämmöneristykseen. Talon lämmittämiseksi baarista ulkona on oltava seuraavat materiaalit käsillä:

 • Saw.
 • Rakentaminen nitoja.
 • Niittejä.
 • Käsineet.
 • Vaahto ja harja.
 • Reiki ja pora.
 • Vedeneristysmateriaali.
 • Rakennustaso ja ruuvit.
 • Valettu ja antiseptinen.

Ensimmäinen vaihe on valmistelutyö. Koska talon ulkoseinät on sileä pinta, se on puhdistettava lian. Sen jälkeen se joutuu levittämään useita antiseptisen kerroksen. Tätä varten on suositeltavaa käyttää harjaa, jossa on luonnollinen kova kasa.

Seuraava askel on imeä täydellisesti antiseptinen aine. Sitten voit alkaa sulkea halkeamia, jotka ovat läsnä talossa. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä vaahtoa. Vaihtoehtona olisi nauhan hinaus, joka auttaa tiivistämään kaikki halkeamat.

Nyt kehys luodaan talon ulkopuolelle eristyksen sijoittamiseksi.

Sinun täytyy tehdä se kiskoilta, joiden paksuuden on vastattava vaahdon paksuutta. Ne on kiinnitetty vaakasuoraan asentoon.

Maaperän kuumenemisen syyt

Liuskojen välisen etäisyyden on oltava pienempi kuin eristeen leveys. Joten se ei pudota luodusta rakenteesta. Rakennustasoa käytetään levyn luomiseen, se tarkistetaan vääristymien esiintymisen varalta, eikä sen pitäisi olla.

Toinen vaihe on eristys- ja julkisivumateriaalin asennus. On tarpeen ottaa vaahto ja laittaa ontelo luotu laatikot. Polyfoam täyttää kaikki tilat. Tämän jälkeen se kiinnitetään itsekierteittävät ruuvit.

Ne eivät ole suositeltavia painamaan vaahtoa, koska materiaalin muodonmuutos on vaarassa, mikä johtaa lopulta suorituskyvyn osittaiseen menettämiseen.

Sitten koko eristys on peitetty vedeneristys. Asennuksen helpottamiseksi on ostettava valssatut materiaalit. Sen kustannukset ovat hieman tavallista korkeammat, mutta suorituskyky on paljon suurempi. Tämä materiaali vaaditaan suojaamaan eristystä puhaltaen ilmavirroilla, koska ne liikkuvat luonnollisesti materiaalin ja vaahdon välillä.

Vedeneristysmateriaali on kiinnitetty nitojalla, joka nopeuttaa tällaisen työn. Tämän jälkeen ulkopinta viimeistellään välittömästi, ja tarvitset vuorauksen, jonka avulla voit luoda kauniin julkisivun. Myös vuoraus lisää lämmöneristysominaisuuksia.

Mineraalivillaeristys

Mineraalivilla on kestävä ja edullinen eriste, joka parantaa kotitalouksien lämmön säästöä. Valmistustyössä käsitellään pinnan puhdistaminen kontaminaatiosta, jonka jälkeen sitä käsitellään antiseptisellä aineella.

Nyt voit asentaa vaakasuoran laatikon. Ruuvien avulla kehys on kiinteä, jonka asentoa hallitsee taso. Valmiiden rasterien taso tulee olla tasainen lisäasennukseen. Talon lämmittäminen baarista ulkona on hieno.

Levyn valmiuden jälkeen on tarpeen levittää mineraalivillan levyt siten, että ne sopivat tiukasti palkkeihin. Näin talon seinien eristys on korkealaatuista. Kiinnitetyt mineraalivillalangat, asennettu perforoitu kalvo, toimivat kalvona.

Eristyksen pää loppuun mineraalivillalla

Viimeinen vaihe on luoda ilmaväli eristeen ja julkisivumateriaalin välillä. Tarvitaan luonnollista tuuletusta. Joten ei ole vaaraa siitä, että puutavarat alkavat kaatua ja vaimentua. Asennetaan pystypalkit, jotka luovat tarvittavan aukon ja vahvistavat talon eristykseen käytettävää materiaalia. Kiinteä sivuraide. Se muuttaa talon johtuen sen esteettisistä ominaisuuksista.

Itse asiassa jokainen maatilan omistaja omistaa ikkunoiden, seinien, myös parvekkeiden, sääntelyn, mutta ei useinkaan, jotka ajattelevat säätiön säätä. Ammattilaisten mielestä melko suuri prosenttiosuus lämpöhäviöstä muodostaa rakennuksen perustan, joten eristämällä talon ympärysmittaa tämä indikaattori voidaan merkittävästi pienentää.

Me tutkimme, kuinka lämpimästi rakennuksen perustukset lämpenevät sisälle ja sisälle.

Miksi tarvitaan ulkoista eristystä

Jotta rakennuksen lattian lämpötila kasvaa merkittävästi, on toivottavaa ryhtyä toimenpiteisiin lämmittämiseksi säätöön välittömästi asennuksen päätyttyä. Mutta parasta lämmitysvaihetta on vain alkuvaiheen rakentamisaika. Koska se riippuu talon tyypistä, johon talo sijaitsee, voi olla tarpeen ryhtyä toimenpiteisiin vedenpoistojärjestelmän rakentamiseksi, joka vie veden pois pohjasta ja sen lämpöeristetusta kerroksesta.

Esimerkki säätiön lämpöeristyksestä, joka on tehty tiilitalon ulkopuolelle.

Puumateriaalien rakennusten suhteen puusta valmistetun talon perustuksen lämpeneminen on todella tärkeää, koska niiden rakentavat vivahteet edellyttävät niiden sijoittamista maanpinnan yläpuolelle.

Säätiön eristämiseksi voit käyttää erilaisia ​​tekniikoita ja tekniikoita.

Maaperän henkilökohtaisten ominaisuuksien ohjaamana voit valita ulkoisen eristystekniikan. Tutkimme maanrakennuksen kellarikerroksen ulkoista eristämistä koskevat pääaineet.

 • Lämpeneminen maaperän avulla.
 • Lämmittäminen sardiinilla.
 • Tarttuvat polystyreenilevyt.

Tietyt rakennuttajat käyttävät betonilaatuja. On kuitenkin huomattava, että eräät erityiset lämpöeristysominaisuudet eivät eroa merkittävästi tässä materiaalissa. Kylmässä ilmassa betoni jäätyy nopeasti, ja tämä on täynnä jäätelöitä rakennuksen sisällä.

Ei ole toivottavaa käyttää betonilaattoja mihinkään kellarieristeeseen.

Kuinka tehdä luotettava ulkoeriste

Harkitse joitain suosituimpia talon lämmöneristyksen menetelmiä. Jokaisella niistä on omat edut ja haitat.

Maaeristys

Tämä on yksinkertaisin ja edullisin materiaali käytännöllisen kellarieristykseen. Useimmissa tapauksissa tätä luonnollista lämmöneristintä käytetään puurakenteisiin.

Maaperä on edullisin materiaali kellarineristölle. Sen tehokkuus ei kuitenkaan ole niin korkea.

Menetelmän ydin koostuu seuraavista seikoista: pohja peitetään maaperällä eristetyn kerroksen tasolle asti (tämä menetelmä soveltuu vain seinien asentamiseen asti, muutoin työtyö on erittäin suuri ja tapa ei maksa itsestään). Lisäksi maaperä ei voi ylpeillä erityisistä lämpöeristysominaisuuksista, joten eristys ei ole erityisen tehokasta.

Sovellukset laajennetun savimaatan täyttämiseen

Koska lämmitetään puurakenteen perustus ilman erityisiä kustannuksia, mutta niin että lattiat lämpenevät jopa kylmänä kautena? Yritä vain täyttää se savirakkulla.

Laajennetulla savella on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet.

Samaan aikaan on välttämätöntä valmistaa erikoismuoto, joka muodostaa välisen tilan säätiön ja itsesi välillä. Lisätyt savi lisätään tähän. Tätä materiaalia ei syö rotilla, ja se on radikaalisti erilainen kuin vaahto.

Polystyreenieristys

Tämä on suosittu lämpöeristin, joka on täysin osoittanut itsensä pohjan lämpöeristykseksi. Rakennuksen perustan eristämisen menetelmällä on paljon etuja.

Vaahtopolystyreenilevyjä käytetään usein kellarin eristämiseen.

 • Ensimmäisessä vaiheessa työstä ei ole ongelmia, joten eristäminen on mahdollista tehdä ilman muiden apua.
 • Toisessa aineistossa tämä materiaali suojaa pohjaa halkeamilta ja todennäköisiltä muodonmuutoksilta, jotka muodostuvat lämpötilarajojen vuoksi. Kolmannessa, käyttämällä samanlaista eristemateriaalia, voit kasvattaa ikuisesti rakennuksen käyttöikää.

Me lämmin penopleksy

Tällä varsinaisella lämmöneristimellä on suljettu huokoinen rakenne, joka ei absorboi kosteutta. Yksi Penoplexin eduista on sen vastustuskyky veden tuhoisalle vaikutukselle. Muitakin positiivisia ominaisuuksia erottuvat lisääntyneellä lujuudella, vedenkestävyydellä ja alhaisella lämmönjohtavuudella. Viikkoa perustuksen vedenpitävyyttä koskevien toimenpiteiden toteuttamisen jälkeen on tarpeen aloittaa penoplex-eristys.

Penoplex on toinen erittäin tehokas lämpöeristin talon perustamiseksi.

Levyjen asennus toteutetaan ilman aukkoja, koska penoplexilla on erikoistuneet urat. Kiinnitys suoritetaan käyttämällä erityistä liimakoostumusta, joka perustuu bitumiin.

Bitumainen liima "Bitumast" sopii erinomaisesti vaahtomuovin, polystyreeni- ja vaahtolevyjen kiinnittämiseen pohjaseinille.

Tietenkin, tämän materiaalin antamisen perustan asianmukaiseen eristämiseen, voit käyttää erilaista liimaa, mutta sinun on varmistettava, että penoplexin rakenne ei ole rikki.

Eristetty syväpohjainen nauha tai pohjalevy kylmille alueille

Liima levitetään hitaasti pienille alueille.

Kaikki laatta lepää pohjaa vasten ja sen on kuivuttava 3-5 minuuttia. Lisäksi minkä tahansa uunin on toimittava 30-50 senttimetriä. Kaikki asennusvaiheessa jäljellä olevat tyhjät tilat on täytettävä erityisellä ei-liikalihavalmisteella.

Tietenkin turvotusta voi esiintyä maan jäädyttämisen aikana, mikä todella vältetään, jos penoplexia käytetään lämpöeristeenä.

Strip Kellari Sääennuste Video: Teoria ja käytäntö

Tässä videossa kokenut asiantuntija tutkii säätiöön vaikuttavat keskeiset tekijät ja kertoo, miten se lämpenee kunnolla.

Sisäinen lämpöeristys pohjalle

Sisäpuolen eristämiseen on melko vähän materiaalia, niin saatavissa kuin myös melkoisesti.

Ne, jotka ovat periaatteellisia säästöjä, täydellinen polystyreenivaahto tai vaahto. On kuitenkin huomattava, että tällaisten materiaalien asentaminen kestää hyvin pitkään, koska ne on liimattava erityisellä mastilla.

Lämpöeristys säätiöstä polyuretaanivaahdosta näyttää paljon helpolta. Sinun tarvitsee vain sovittaa sylinterin koostumus säätiön sisätasoon, kaikki tämä, unohtamatta tavanomaisen kellarikerroksen seiniä. Luonnollisesti, kun vaahto kovettuu, tarvitaan jonkin verran viimeistelyä.

Ruiskuttamalla levitetty polyuretaanivaahto suojaa täysin kellari seinät.

Ne, jotka ovat huolissaan siitä, kuinka rakennuksen pohjaa lämmitetään nopeasti ja halvalla, on valmistauduttava siihen, että sisäinen eristys tarkoittaa vaikeaa työtä. Esimerkiksi kellarin seinämien lämmittämiseksi sinun on ensin puhdistettava ne, kiinnitettävä sitten vaahtolevyt, tahmea liima ja vahvistusverkko, kohdista huolellisesti kaikki kohdat ja viimeistele viimeistely.

On mahdollista suihkuttaa lämmönsuojakerros sekä rakennuksen kellarissa että sen sisäpuolella.

Jos taloudelliset esteet eivät ole tärkeitä sinulle, voit lämmittää pohjan sisäpuolella käyttäen polyuretaanivaahtoa. Se on ominaista matala lämmönjohtavuus, lisääntynyt lujuus, ei ole ympäristövaara ja se ei tarvitse lisäkiinnittimiä.

Myös tällainen lämmöneriste estää lauhteen syntymisen, koska siinä ei ole liitoksia, aukkoja ja halkeamia - se on täysin suljettu. Soveltuu vaahdon seinämään ruiskuttamalla, joten pienimmätkin ontelot ovat täynnä.

Maalattu vuodevaatteet

Luonnollisesti on paljon helpompaa valmistaa kellarieristys sen rakentamisen vaiheessa, mutta mitä voidaan tehdä, jos on pitkäkestoinen talo, ja se on myös eristettävä. Edullisin aikaisemmin kuvattu menetelmä on täyttää ulompi säätö maan päällä.

Nukahtaminen maan perustana säästät paljon työtä ja rahaa. Jäätymisen syvyys on kuitenkin suurempi kuin käytettäessä erikoistuneita eristemateriaaleja.

Tämä lisää merkittävästi maaperän jäädyttämistä. Talon pohjan lämmittämisen lisäksi voit käyttää laajennettua savea, polystyreenivaahtoa (polystyreeni vaahtoa), polyuretaanivaahtoa tai penoplexia.

Pidämme lämpimiä puurakennuksia

Useimmissa tapauksissa puusta valmistettuihin esineisiin käytetään seuraavia tyyppejä: TISE-sarake, matala-, kelluva laatta tai ruuvipallot.

Jokaisella niistä on omat ominaisuutensa, jotka määrittävät eristystekniikan ja vaikuttavat materiaalin valintaan lämmöneristykseen. Jotta rakennuksen perustan lämmittäminen olisi asianmukaista, on tarpeen tutkia kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot lämmöneristimelle, jota voidaan käyttää tällaisessa yhteydessä.

Palo-tyyppisiä perustuksia, joissa on lisäeriste, käytetään usein maalaistalojen rakentamiseen.

Esimerkiksi puusta valmistetulle talolle on lämmitettävä epäonnistumatta. Lämmöneristysmateriaali on suulakepuristettua polystyreeniä kuten laatta tai vaahto. Grillin pohjan alapuolelle on tarpeen asettaa eristäviä levyjä sekä vedenpitävyyttä.

Laatta vaatii aina kolmikerroksisen lämpöeristyksen pohjalevyn ja hiekan ja raakapyyhkeiden välillä. No, teippi on eristetty täydellä syvyydellä käyttämällä laajennettuja polystyreenilevyjä. Asennuksessa on hyödyllisiä muovisia tappia ja erikoisliima-aineita.

Kaikki tietävät, että rakennuksen elämä riippuu säätiön laadun indikaattoreista, kuten rakennustyypistä, lujuusominaisuuksista ja maaperän valmistelusta. Ja jokainen rakentaminen on yksittäinen tapaus, jota on tarkasteltava erikseen. On otettava huomioon:

Rakennuksen paino, mukaan lukien itse säätiön massa;

Sivuston geologia;

Jäätymisen syvyys;

Pohjaveden taso.

Mutta on olemassa useita yleisiä sääntöjä, joiden noudattaminen vaatii säätiön yleisiä sääntöjä. Tosiasia on, että talon pohjan rakentamisen päätehtävänä on minimoida jäädytetyn maaperän paine pohjan pohjalla ja jakaa se sivupinnoille. Tämän vaikutuksen vähentämiseksi jollakin seuraavista tavoista:

Luo kerros sivulle erikoismateriaaleilla;

Tee leikkaus, joka on solmittu yläosaan;

Vähennä sivupintojen pinta-alaa;

Suojaa säätövyöhykkeen läheisyydessä kosteuden kyllästymiseltä.

Sokea alue

Viimeisen vaiheen toteuttamiseksi, sekä viemäröintijärjestelmien ja myrskyjäämien rakentamisella, sokeilla alueilla on tärkeä rooli. Tämä malli on pohja-alusta, jonka leveys ovat talon suunnittelun piirteitä. Pääsääntöisesti se on 80 - 100 cm ja suhteessa talon pystysuuntaiseen osaan on 15 - 30 0 kulmassa, joten vesi ei kerääntyy talon pohjan lähelle. Veden keräämistä ja poistamista varten on yleensä asennettu kourut, joiden kaltevuus on suunnattu viemäröintijärjestelmiin. Sahatavaraa voidaan käyttää kouruina.

Sokean alueen rakentaminen

1 - pikkukivilät tai murskatut kivet; 2 - puoliksi suljettu kuivatus; 3 - työntökivi; 4 - pohjainen maali, valmiiksi tiivistetty; 5 - hiekkalaatikko (8-15 cm);

6 - kerros kiviä tai roskaa (5 - 10 cm); 7 - puulevy, se asennetaan huuhteluun betonin laastiin ja toimii laajennusliitoksena; 8 - putki ylimääräisen veden poistamiseksi; 9 - tasainen kivi; 10 - talon seinämän kellari; 11 - säätiö;

Päällystyspäällyste voi olla mikä tahansa rakennusmateriaali, jonka veden imeytyminen on vähäistä ja tuhoutumiskestävyys. Useimmin käytetty betoni, asfaltti, kivi. Kun käytät betonipäällystettä, sinun on harkittava, että lämpötilaero pyrkii kutistumaan ja laajentumaan, joten sinun on muistettava lämpötilaeristeistä. Ennen päämateriaalin asettamista sokeille alueelle tarkoitettua aluetta puhdistetaan kasvillisuudelta, peitetään kerrostumalla ja murskataan.

Pohjan maanalaisen osan koosta. Korkeus pohjasta nollamerkkiin riippuu vedenalaisten vesien tasosta. Tällöin, jos ne sijaitsevat alle 1,5 metrin syvyyden alapuolella, mitat valitaan maaperän ominaisuuksien perusteella. Pohjaveden korkeampi sijainti tekee omat säädöt, ja sen on otettava huomioon ja mitattava maaperän jäädytyksen syvyys pohjan syvyydessä. Tämä on erityisen tärkeää harkita, kun hankkeessa on kellareja ja kellareja.

Nämä ovat yksinkertaisia ​​sääntöjä, joita on noudatettava rakennettaessa mitään säätiötä.

tarvikkeet

Nyt tarkemmin perusmateriaaleista, joita käytetään perustusten rakentamiseen. Koska kunkin kehittäjän halu on vähentää kustannuksia, ja kuten tiedätte, ne koostuvat materiaalien ja työn kustannuksista, voimme täysin selittää kiinnostuksen tehokkaiden materiaalien käyttöön ja rakenteiden optimointiin. Kuten käytäntö on osoittanut, rationaalinen säätiön valinta voi antaa varsin konkreettisia säästöjä materiaaleista ja työvoimakustannuksista. Kävi ilmi, että perinteinen vaihtoehto - betonilohkojen käyttö on kallein ja ei tarkoituksenmukainen rakennusmateriaali, ja lisäksi joissakin tapauksissa niiden käyttö johtaa kustannusten nousuun.

Käytetään pääasiassa:

Tiili on keraamista korpulenttia, jonka brändi on korkeampi kuin M100;

Antisepteillä käsitelty puu;

Luonnonkivi (bout)

Keinotekoinen kivi (betoni)

raunioista betoni

Piidioksidipäällysteen käyttöä ei myöskään suositella kuiville maille, puhumattakaan märästä ja kyllästetystä. Myös märissä maissa ei ole suositeltavaa käyttää savi - ja kalkin luonnollisia pehmittimiä, koska ne ovat alttiita pehmenemiselle ja nopealle liuottamiselle monoliitin rungosta.

Suositeltavat käytetyt materiaalien merkit ja ratkaisut maaperään

Muurauslaasti

Muurauslaastareiden koostumus (sementti: luonnollinen pehmitin: hiekka)

Betonirakenteiden tehtailta, metalliputkien ja liitososien, tiilipelien ja paikallisten hiekan ja sora ei kuitenkaan ole kiellettyä käyttää romua tai rakennusjätettä.

Miten lämmittää tilaa talon alla!

Betonin alapintaan käytetään useimmin merkkejä B5 ja B7.5 (M75 ja M100), sen likimääräinen koostumus bulkkina sementin osissa (M400): hiekka: sora (C: P: Y) on seuraava ulkonäkö 1: 3,5: 6 ja 1: 3: 5 vastaavasti. Jos aiot työskennellä valmiilla betonilla, suosittelemme pelaamaan sitä turvallisesti ja tilaa B15 (M200), tämä suojaa mikserin suunniteltua seisokkeja ja teknisiä vikoja vastaan.

Rakenteellisesti perustukset jaetaan seuraavasti:

vyö

columnar

levyt

Strip-säätiö

Konfiguraation mukaan nauhat ovat suorakaiteen muotoisia, puolisuunnikkaan muotoisia ja suorakaiteen muotoisia, ja niissä on laaja pohja; toteutus - esivalmistetut ja monoliittiset, upotuksen syvyyteen - haudattu ja matala haudattu. Tällainen säätiö on hyvin yleinen yksittäisissä rakenteissa. Upotettu, tunnustettu ihanteelliseksi vaihtoehdoksi rakennuksille, joissa on kellari ja kellari, matalalla syvennetyllä pidetään varsin edullisena ja suhteellisen nopeana tapana rakentaa säätiö. Niistä materiaaleista, joissa käytetään monoliittista betonia yhdessä tiilen ja butobetonin kanssa, käytetään paljon vähemmän konkreettisia lohkoja yksityisissä asuntorakentamisessa. Hihnojen matalaa pohjaa voidaan käyttää melkein kaikilla maaperillä, jopa kallistuvilla. Tätä varten on tarpeellista noudattaa eräitä yleissopimuksia, anti-pelletti-tyynyjen läsnäolo ja pohjan alaosan on oltava suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Pilarin perusta

Pilarin perusta on tunnustettu pitkään. Suunnittelun yksinkertaisuuden ja alhaisten kustannusten takia säätiö on halpaa ja hyvää ilman, että säätiön kantavuus katoaa. Ne ovat kuitenkin sopivampia perustana kevyille rakenteille, puutaloille, runkorakenteisille taloille, vaikka periaatteessa laskettu oikea pylväiden määrä ja niiden poikkileikkaus on mahdollista jakaa paino ja raskaat rakenteet.

Tämäntyyppisen perustuksen valmistukseen liittyvä tekniikka ei ole mikään monimutkainen: se käsittää kaivon porauksen, asbestin tai teräsputken asentamisen ja täytön sen betoniseoksella. Joskus tämän luettelon ongelmallisimpia ei ole se, että putkien ostaminen, vaan niiden toimittaminen (jos sivusto on kaukana kaupungista). Tällöin putken sijasta voit käyttää lasiä. Materiaali taitetaan kahdessa kerroksessa ja valsataan halutun halkaisijan putkeen, joka on kiinnitetty useaan paikkaan niin, että improvisoitu putki ei avaudu. Kaikki pylvästyöt ovat valmiina. Sitten työnnämme se valmiiksi kaivoon ja kaadetaan betoniseos siihen. On tärkeää ottaa huomioon yksi hetki, jos pergamenttiputken korkeus ei riitä, se tarkoittaa sitä, että ensimmäinen muoto ei ole täysin täytetty, lisäämme siihen vahvistuksen niin, että sen yläosa jää vapaaksi ja laita toinen putki siihen. Tämä toimenpide voidaan toistaa niin paljon kuin tarvitaan. Kun käytetään tiilien tai tiilipintojen asentamista, aluksi hiekka peitetään 200-250 mm: n kerroksella kaivettuun kaivoon, sitten rauniin tai soraan ja peitetään katemateriaalilla. Tällä "kerroksellisella kakalla" betoniseos asetetaan tasaiselle kerrokselle ja sen jälkeen, kun se on saanut alkutehon, se aloitetaan asennettaessa pohjamateriaalista. Pilarien ulkopinnan on oltava bitumipäällysteinen, jotta se suojaa tuhon rakenteellista osaa. Pilarit asennetaan rakennuksen kulmista 1,5 - 2,5 m askelin ja paikkoihin, joissa seinät ovat yhteydessä toisiinsa.

Laattoalaptio

Laattojen perustukset edustavat kaikkein kestävintä ja luotettavaa rakennetta, mutta talon rakentamisen kokonaiskustannukset ovat noin 25-30 prosenttia. Tämän rakenteen järkevään käyttöön ja säästämiseksi talon koko suunnitelmassa on parempi tehdä pieni ja kompakti. Hyödyllinen alue kasvoi toisella kerroksella. Tämäntyyppinen säätiö on lähes välttämätöntä talon rakentamisessa talviaikaan ja alueille, joilla vallitsevat matalat lämpötilat.

Materiaalien laskenta säätiölle

Loppuraportteja materiaalin kulutuksesta säätiön rakentamiseen voi tehdä kaikki. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon hankekannan yleiset mitat ja lisäosien luettelon.

Otetaan esimerkiksi monoliittisesta betonista valmistettu talo. Rakennuksen koko on 6x6 m, pohjan arvioitu leveys on 0,5 m, korkeus on 0,6 m. Jos projektissa ei ole talon sisäseinän seinää, säätiön kokonaispituus on 26 m. Tarvitsemme konkreettisia kokonaisuuksia

V b = 0,5x0,6x26 = 7,8 m 3, plus 2% betoniseoksen menetyksistä ja kutistumisesta. Kaiken kaikkiaan saamme vaaditun kuutiokapasiteetin 8 m 3.

Betoniformulaation (esim. M100) C: P: U = 1: 3: 5 (volumetriset osat) perusteella, niin kaikki komponentit

1 m 3 = 1 + 3 + 5 = 9 (tilavuusosuus) ja sementti on 1/9 tilavuus - tai

1 m 3: 9 = 0,11 m 3

Koska tarvitsemme vain 8 m 3, niin 8x0.11 = 0.88 m 3. Sementtikomponentin tilavuuspaino betoniliuoksessa on 3000 kg / m3.

Nyt, jos noudatat logiikkaa, 3000 kg / m3х0.88 = 2666 kg, niin selvitimme, että perustuksesi rakentamiseen tarvitaan 2,7 tonnia sementtiä. Hiekka ja murskattu kivi lasketaan samalla tavalla.

Vahvistusmäärä voidaan tilata metreinä. Yleisimmin käytetty vahvistusluokka AIII, Ø 12 mm, koska 4 riviä asetetaan (2 - ylävyöllä, 2 - alemmalla), kokonaispituus on 26 x 4 = 104 m.

Jos lujitushihna saa aikaan lujituksen poikittaisilla sauvoilla, niiden pituus lisätään pää-numeroon.

On myös otettava huomioon tällaiset materiaalit, kuten laudaksi muottiin, kynsiin, kattopuun tai rullatun asfaltin, neuletiheyden ja bitumin.

Lattianeristys maassa: menetelmät, materiaalit, vinkit. Miten yksityisen talon säätiön eristäminen toteutetaan.

Talon perustuksen lämmitys toteutetaan, jotta voidaan varmistaa kulutuskestävyys, kestävyys ja kestävyys rakennuksessa, toiminnan tehokkuus ja korjaus.

Lisäksi säätiön eriste vähentää rakenteen lämpöhäviötä, mikä säästää rahaa tilan lämmityksessä. Tässä artikkelissa kuvataan lämmön säätämistä erilaisten materiaalien avulla.

Kellarieriste - rakennuksen seinien käsittely eristyskerroksen sisältä tai ulkopuolelta. Tarkoitus: lämmönsiirron pienentäminen, lauhteenkestävyys, mukava mikroilmasto, joka estää muodonmuutoksen.

On tärkeää. Rakennuksen tärkein tukirakenne muodostaa suuren osan lämpöhäviöstä.

Ulkoinen eristysmalli voi vähentää lämpöhäviötä 20%. Ulkoeristys ei kuitenkaan ole aina mahdollista. Vaihtoehtona olisi sisäinen eristys.

Kellarikerroksen etuja:

 1. Lisääntynyt lämpöhäviö (20% lämmön säästö).
 2. Voimavarat vastustavat maata. Säätiön muodonmuutokseen vaikuttaa maaperässä oleva kosteus. Seinien toistuva laajeneminen tai supistuminen kosteuden vaikutuksesta johtaa rakennuksen nopeaan tuhoutumiseen.
 3. Absorbability. Rakennuksen vakaa lämpötila ja kuivaus mahdollistavat sen teknisten ominaisuuksien ylläpitämisen ja lauhteen ulkonäön.
 4. Toiminnallisuutta. Eristetty ja kuiva kellari on aina hyödyllinen kotitaloudessa.

Maaperäneristys lähelle pohjaa

Rakennuksen pohjan alapuolella ja sen varrella kosteutta sisältävä maa jäädyttää ja painostaa päärakennetta koskevia yksityiskohtia. Kuivat hiekkaiset ja kiviset maaperät eivät muuta muotoaan. Mutta savi-, turve- ja pienhiekkakiviä, joilla on korkea kosteuspitoisuus, laajenee johtuen vesipisaroiden kiteyttämisestä jäässä. Jos epätasaisella maaperällä on epätasaista betonipuristusta.

Taisteluvoimien torjumiseksi säätiön pohja syvyy pohjaveden alle - noin 5-1 m syvälle maaperään. Sivuseinät ovat tiivistettyjä kuivatuspinnoitteita.

Kosketusmateriaalin lämpöeristys tapahtuu hankaamattomien materiaalien (laajennetun saven, murskatun kiven, kuonan tai kalkin ja hiekan sekoituksen) avulla.

Säätiön lämmitys sokeilla

Sokeiden tuottama maaperän lämmitys talon ympärillä. Särmäalueen yläkerroksen alle on sijoitettu 1 m leveä lämmöneristyskahva (laajennettu savi vähintään 30 cm: n kerroksella tai 5-10 cm: n paksuinen polystyreeni). Hydro-, lämpö- ja äänieristysmateriaaleilla on erilainen puristustiheys, käyttöikä ja käyttötapa. Alla on vaihtoehtoja kellarin eristämiseen.

Säätiön eristysmenetelmät

Hiekojen eristys

 • Hiekkapohjaiset maaperät kaadetaan kaivantoon (kaivetaan talon ympärillä) projisoidun kerroksen tasolle. Hiekkapuhalluksen esivalmistelu hiekkaa ja soraa (kerros 30-40 cm).
 • Ilmakanavat (jos sellaisia ​​on) nostetaan.
 • Kestää maavoimien vaikutukset.
 • Tarjoaa pohjan kuivuuden ja lujuuden.
 • Edullinen materiaali.
 • Monimutkaisuus.
 • Suuri kulutus (100x kuutiot hiekkaa vaaditaan 10x10-rakenteelle).

Eristys laajennetulla savella

Sisustuksessa on täyttää aukot ensimmäisessä kerroksessa olevien kattojen alla. Laajennetun saven ulkokäyttöä käytetään sokea alueeseen (vedenpitävä pinnoite rakennuksen ympärillä).

Ominaisuudet laajentunut savi lämmitys:

 • Säätiön syvyyden pienentäminen.
 • Paranna lattiaeristystä.
 • Kaivaa kaivanto 20 - 40 cm: n syvyyteen.
 • 1/3 täytä tyhjennysseos.
 • Kiinnitä levyt uriin levyjen asentamiseksi.

On tärkeää. Tiilen ja puutalon perustuksen lämmittäminen tapahtuu samalla tekniikalla.

Polystyreenieristys

Korkea lujuusmateriaali.

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon pääominaisuudet:

 • Säätiö suojaa ympäristöä haitalliselta vaikutukselta (auringonvalo, pakkas, kosteus, maaperän paine).
 • Sisäinen ja ulkoinen eristys.
 • Rakenteen perusominaisuuksien parantaminen (lujuus, kestävyys, paloturvallisuus).
 1. Kaivaa reikä (1 m leveä) ympärille ja pohjan korkeudelle.
 2. Jos haluat rakentaa 30 cm: n tyynyn (hiekasta ja kuonasta), täytä ja tyhjennä kuivatusseos.
 3. Asenna polystyreeni-vaahtolevyt tyynyyn mastilla tai erityisellä liimalla.
 4. Täytä rakennusliitokset polyuretaanivaahdolla tai kylmällä bitumimateriaalilla.
 5. Asenna polystyreenilevyt kulmiin kahdessa kerroksessa (johtuen suuresta lämpöhäviöstä).
 6. Peitä hiekkakerros, jonka paksuus on 35 cm.

Lämpöeristeen vaahto

Lämmöneristys säätiön kanssa vaahtomuovilla merkitsee rakenteen ulkoista ja sisäistä eristystä.

Eristysvaahdon prosessi sisältää:

 • seinän puhdistus;
 • kellari seinät;
 • pinnan tasoitus;
 • kiinnittämällä vaahtolevyt liimakoostumukseen tapilla;
 • erityisellä liimalla ja puristuksella vahvistetulla verkolla (lomakkeen säilyttämiseksi).

Lämpeneminen penoplex

Penoplexin suljettu huokoinen rakenne eroaa sen korkeista vesi- ja lämpöeristysominaisuuksista.

Se säilyttää lämmön, kestää maavoimien paineen ja antaa talolle edullisen mikroilmaston.

 • veden kestävyys;
 • hyvä lämmönhukka;

On tärkeää. Pohja-aineen eristys vaahtomuovilla onnistuu, jos se toteutetaan vähintään 7 päivää vedeneristyksen jälkeen.

 • Penoplex-levyt on uritettu, mikä tekee niiden kiinnityksestä tiukan ja ilman reikiä. Asennus tapahtuu liimalla.
 • Bitumainen liima levitetään pienille pinta-aloille. Levyä painetaan seinää vasten ja kuivuu 2-3 minuuttia.
 • Tuotteet ulottuvat 30-50 cm: n päähän. Asennuksen päätyttyä aukot täytetään löysällä maalla (murskattu kivi, hiekka, sora).
 • Muuten asennus on samanlainen kuin polystyreeni- levyt.

Lämpeneminen polyuretaanivaahdolla (PPU)

 • ei kutistu;
 • sinetöity;
 • asennusnopeus;
 • ympäristöominaisuudet;
 • korkea energiansäästö;
 • nivelten välttäminen, aukot, aukot;
 • toiminnan kesto (40-50 vuotta);
 • ei merkitse lisäaineita;
 • hygroskooppinen (imeytyy huoneen kosteuteen);

Spray vaahto kasvaa kuiville lohkoille, täyttämällä kaikki reiät. Kuivumisen jälkeen polyuretaanivaahdolla on voimakkaita mineraalien ominaisuuksia (kivet).

Kellarin eristysmenetelmän valinta on yksilöllistä. Kaikki riippuu kehittäjän maaperän, perustuksen, materiaalien ja taloudellisten ominaisuuksien luonteesta.

Vedenpitävyys

Ruiskutusvesieristys

Savi vedeneristys

Kellarin eristys

Pitääkö lämmittää säätiön?

Rakennuksen perustana on kiinnitettävä erityistä huomiota lämmöneristyskysymykseen erityisesti alueilla, joilla on ankara ilmasto ja syväjäämä.

Noin 80% Venäjän alueesta sijaitsee valuma-alueiden vyöhykkeellä, mikä aiheuttaa erityisen vaaran perustuksille.

Likaiset maaperät kausiluonteisella tai monivuotisella jäädytyksellä voivat lisätä tilavuutta, johon liittyy maaperän pinnan nousu. Maaperän pinnan nousu talvella voi saavuttaa 0,35 m: n (15% maanpinnan jäädytyskerroksen syvyydestä), mikä joissakin tapauksissa johtaa rakenteen muodonmuutokseen: kun se jäädytetään yhdessä rakennuksen verhokäyrän ulkopinnan kanssa, maaperä pystyy nostamaan sen takertumisvoimien takia. Kun perustukset asetetaan yläpuolelle laskevien maaperän jäädyttämisen yläpuolelle tai jos talvikauden aikana pohjalevyä ei eristetty rakentamisen aikana, sen alapuolella näkyvät tavanomaiset roiskeileva voimat.

Säätiön vaakasuora lämpöeristys ja routauskannen leikkaaminen mahdollistavat mahdollisuuden vähentää nollan aiheuttamia riskejä, jotka johtuvat nousuveden noususta ja sulattamisesta.

On todettu, että kellarikerrosten ja pohjakerrosten osuus on noin 10-20% kaikista lämpöhäviöistä kotona.

Pintarakenteiden lämpöeristys vähentää lämpöhäviöitä, suojaa säätörakenteet jäätymiseltä, estää vesihöyryn kondensoitumisen kylmillä seinillä (liittyy huonolaatuiseen lämmöneristykseen tai tuuletukseen huoneessa) ja estää kosteuden ja hometta kehittymisen. Samanaikaisesti kesä- ja kellari-seinämää suojaavien kesämökkien kanssa ei ole järkevää, paitsi silloin, kun on tarpeen korjata maaperän pakkastumisen seurauksiin liittyvät suunnitteluvirheet.

Kuumentamattomissa kellareissa ei ole lämmöneristysvaatimuksia. On kuitenkin tarpeen eristää seinät ainakin kellarikerroksessa niin, etteivät ne jäätyvät päällekkäin kuumennetun kellarin ja kuumien huoneiden välillä ensimmäisessä kerroksessa.

Lisäksi lämpöeristys on olennainen osa vedenpitävästä järjestelmästä: se suojaa vedenpitävää pinnoitetta tuhoutumisesta ja lämpövahvuudesta.

 • poistaa tai vähentää merkittävästi vaikutusta pakkasen voimien perustaan;
 • vähentää lämpöhäviötä ja vähentää lämmityskustannuksia;
 • antaa vaaditun ja pysyvän sisäilman lämpötilan;
 • estää sisäisten pintojen tiivistyksen;
 • suojaa vedenpitävyyttä mekaanisilta vaurioilta;
 • auttaa pidentämään vedenpitävyyden kestävyyttä.

Eristys säätiölle

Ulkopuolen eristämiseen käytettävien materiaalien osalta asetetaan erityisvaatimukset:

 • alhainen veden imeytyminen;
 • korkea puristuslujuus (matala lämmönjohtavuus);
 • vastustuskyky aggressiiviselle pohjavedelle;
 • ei aiheuta mätää.

Koska raaka-aineiden ja suljetun kennorakenteen ominaisuudet estävät veden tunkeutumisen sisään, pursotettu polystyreeni-vaahto on erinomaiset tekniset ominaisuudet ja pitkä käyttöikä, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön eristämiseen.

EPPS: llä on lähes nolla veden absorptio (enintään 0,4 - 0,5 tilavuusprosenttia 28 vuorokautta ja koko seuraavan käyttöjakson ajan), joten maa-kosteus ei kerääntyy eristeen paksuuteen, eikä se laajene volyymissä lämpötilan muutosten vaikutuksesta eikä tuhoa rakennetta materiaalia sen käyttöiän aikana (yli 1 000 jäädytys-sulatuskierrosta).

Ekstruudoitujen polystyreenilevyjen lujuuden ansiosta vedenpitävän pinnoitteen käyttöikä kasvaa, suojaa sitä mekaanisilta vaurioilta ja antaa positiivisen lämpötilan.

Näin ollen talon ja talon eristys ekstrudoitu polystyreeni vaahtoa pidentää säätiön elämää.

 • lämmöneristysominaisuuksien pysyvyys koko käyttöiän ajan;
 • vähintään 40 vuoden käyttöikä;
 • puristuslujuus on alueella 20 - 50 t / m2;
 • ei ole jyrsijöiden kasvatuspaikka.

Eristeen paksuuden laskeminen

Tarvittavan paksuuden eristys kellarin seinälle, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella, on yhtä suuri kuin ulkoseinän eristeen paksuus ja lasketaan kaavalla:

Tarvittava eristyspinta maanpinnan alapuolella sijaitsevalle kellari seinälle lasketaan kaavalla:

 • δ ut - eristyspaksuus, m;
 • R 0 pref. - ulkoseinän lämmönsiirtymää pienempi vastustuskyky, joka riippuu GOSP: n arvosta, m 2 · ° C / W;
 • δ - seinämän laakeriosan paksuus, m;
 • λ on seinän laakeriosan materiaalin lämmönjohtavuuskerroin, W / (m · ° C);
 • λ ut - eristeen lämmönjohtavuuskerroin, W / (m · ° C).

Taulukossa on esitetty tarvittavat paksuus eristyksestä puristetuista polystyreenilevyistä kellari-seinämille kaikille Venäjän federaation alueellisille ja tasavallan keskuksille:

EPPS-materiaalin rivillä on erityisesti suunnitellut eristyslevyt, joissa on pinnoitettuja uria. Tämä materiaali yhdessä geotekstilikankaan kanssa toimii menestyksekkäästi seinämän tyhjänä, ts. Se suorittaa kolme tehtävää: pohjan eristäminen, vedenpitävyyden suojaus mekaanisista vaurioista ja veden poisto pohjaan viemärijärjestelmässä.

Kuinka lämmittää säätiö?

Kuumennettaessa kellarin pystysuora osa polystyreeni vaahto asennetaan maaperän jäädyttämisen syvyyteen, joka määritetään erikseen jokaiselle alueelle. Eristyksen tehokkuus syvemmällä asennuksella vähenee voimakkaasti.

Kulmavyöhykkeiden eristyksen paksuutta tulisi nostaa 1,5 kertaa 1,5 metrin etäisyydellä kulmasta molempiin suuntiin.

Lämmitettäessä säätiötä ulkopuolelta on järkevää, se tarjoaa alhaisen lämpöhäviön.

Kellarin eristys ulkona

Talon lämmittäminen talon ympärillä mahdollistaa sen, että voit vähentää huurteen tunkeutumista syvyyteen seinillä ja pohjapohjalla ja säilyttää jäätymisen tunkeutumisen esteen hiekka-, sora- tai täyteainepitoisuuteen. Samanaikaisesti ekstrudoitua polystyreenivaahtomuovia tulisi sijoittaa tiettyyn sokea alueeseen ≥ 2% talosta.

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon eristeen leveys ei saa olla pienempi kuin kausittaisen maaperän jäädytyksen syvyys.

Vaakasuoran eristeen paksuuden on oltava vähintään perustuksen pystysuoran eristyksen paksuus.

Säätiön lämmitys sisältä

Jos säätä ei ole mahdollista eristää ulkopuolelta, huoneen lämmöneristyslaite on sallittu. Lämpöeristys toimitetaan joko liimaamalla ekstrudoitua polystyreenivaahtoa seinätasolle käyttäen liuotinvapaa koostumuksia (esim. Sementtimassalla) tai kiinnittämällä eristelevyt mekaanisesti, minkä jälkeen viimeistelykerroksen asennus.

Tässä tapauksessa on pakko tarkistaa eristetyn rakenteen seinämät, jotta se voi kondensoitua kosteutta kerääntyä.

Seinän rakenteessa ekstrudoitu polystyreeni vaahto osoittaa, että tällainen rakenne on sallittua.

Polystyreeni-vaahdon kiinnittäminen
vedenpitävään säätöön

Eristys sijoitetaan eristetyn rakenteen seinämien tasoitettuun ulkopintaan sen jälkeen, kun se on vedeneristetty.

Kun pohja on eristetty ulkopuolelta, EPS-levyjen mekaaninen kiinnitys ei ole sallittua, koska tässä tapauksessa jatkuva vedenpitävä pinnoite rikkoutuu!

Suulakepuristettu polystyreeni vaahto kiinnitetään seinien vedeneristyspintaan liimalla tai sulattamalla bitumipitoisen vedeneristyskerroksen 5-6 pisteellä, mitä seuraa levyjen tiukka puristaminen.

EPPS: n liimaus aloitetaan pohjasta, jolloin levyt asetetaan vaakasuoraan yhteen riviin. Seuraava rivi levyjä asetetaan päästä päähän jo liimattuun alareunaan. Liimattuja levyjä ei saa asentaa uudelleen, vaan myös eristyksen asentoa muutaman minuutin kuluttua liimauksen jälkeen.

Eristyslevyjen on oltava samanpaksuisia ja sopivat tiukasti toisiinsa ja pohjaan. Samaan aikaan ne tulisi sijoittaa nivelet siirtymällä (porrastetusti). Jos levyjen väliset saumat ovat yli 5 mm, ne on täytettävä asennusvaahdolla. On parempi käyttää lautasia, jossa on porrastettu reuna. Ne sijoitetaan lähelle vierekkäisiä levyjä siten, että L-muotoisten reunojen osat ovat päällekkäin. Tällainen asennus poistaa kylmäsiltojen ulkonäön. Kun järjestetään kahden tai useamman eristyskerroksen lämmöneristys, levyn väliset saumat sijoitetaan aukkoon.

Liiman valinta riippuu käytetystä vedeneristämisestä. Käytettäessä bitumipohjaa vedeneristysrullaa tai mastityyppistä, käytä erityistä tai. Liima-aineen valinnassa on varmistettava, että se ei sisällä liuottimia eikä liuottaa laajennettua polystyreenilevyä, kun sitä käytetään. Ei ole suositeltavaa käyttää tavanomaista asennusvaahtoa levyjen liittämiseen pystysuoraan pintaan ja saumojen tiivistämiseen, koska suuren tilavuuden laajenemisen vuoksi lämmöneristyskerros voi "lämmitellä" tai levyt irtoavat pinnalta niiden korkeiden jännitteiden ilmestymisen vuoksi.

Pohjakerroksen alapuolella on mahdollista käyttää liimakerrosta useita pisteitä pitkin kehää ja keskustaa niin, että kosteus, joka kerääntyy laatan pinnan ja rakennuksen pohjan väliin, virtaa alas ilman esteitä.

Kiillotetaan eristeen asentamista vielä kuivattuun bitumieristykseen seuraavista syistä:

 • asennuksen aikana vedeneristyselementit voivat "päätyä erilleen", minkä jälkeen tiiviys ei enää ole taattu;
 • Kylmän bitumin vedeneristys voi sisältää liuotinpartikkeleita, jotka voivat vaurioittaa eristemateriaalia. Siksi, kun levität kylmältä bitumilta vedenpitävyyttä ennen ekstrudoitujen polystyreenivaahtolevyjen asentamista, on suositeltavaa antaa pintojen kuivua 7 päivää.

Kellarin eristys

Kellari olisi eristettävä pitkin kehää termisen sillan vähentämiseksi ja pohjan suojelemiseksi pakkasvaurioilta ja halkeilulta lämpölaajenemisen vuoksi.

Talon kellari on jaettu kahteen osaan: maan yläpuolelle ja alapuolelle, ja se on märissä olosuhteissa, koska se on jatkuvassa kosketuksessa maan kanssa, kostutettu sateella, sulavedellä ja roiskeella.

Ei-vedenpitävästä lämmöneristysmateriaalista, kuten polystyreeni- vaahdosta tai mineraalivillasta, perustuvan julkisivueristyksen on oltava vähintään 30-40 cm maan yläreunasta, jotta se ei sovi sateelle eikä sulaveteen.

Pohjakerroksen eristämiseksi sinun on käytettävä materiaaleja, joilla ei ole veden imeytymistä, eivätkä muutu eristeominaisuutesi märässä ympäristössä. Tällainen materiaali on suulakepuristettua polystyreenivaahtoa.

Talon upotetussa osassa ei tarvita tikkaiden käyttöä, haudattu maa puristaa liimattua eristystä.

Kellarin alueella (maanpinnan yläpuolella) ekstrudoitu polystyreenivaahto kiinnitetään polymeerisementtiliimaan tai mihin tahansa muuhun liimaan, joka antaa hyvän kiinnittymisen pohjaan.

Jos talon maanalaisessa osassa EPS on mahdollista vain liima-aineen avulla, silloin pohjan yläpuolella on tarpeen asentaa julkisivukappaleita 4 tappeen lautasella.

Lämmöneristyskerroksena maanpinnan yläpuolella on mahdollista käyttää erikoismerkkiä ekstrudoitua polystyreeni-vaahtoa, jonka jauhetun pinnan ansiosta saadaan paras tartunta liimakoostumuksista. On myös mahdollista käyttää standardipitoisia suulakepuristettua polystyreeni- vaahtoa sileällä pinnalla, tässä tapauksessa tarttumisen parantamiseksi, pinnan hiominen metalliharjan harjalla tai puukahvalla, jossa on hienot hampaat.

 1. Eristyksen kiinnitys (se tehdään samalla tavoin kuin koko etujärjestelmän eristys kiinnitetään polymeerisementtiliimaan;
  lisätietoja seinien eristämisestä kipsiin >>>)
 2. Ensimmäisen lasikuidun vahvistuskerroksen asennus

Valmistettua liimaliuosta levitetään pitkällä ruostumattomasta teräksestä valmistetusta rakeesta levyyn pystysuorasti nauhan muodossa. Liiman paksuuden tulisi olla noin 3 mm. Ratkaisu otetaan käyttöön talon kulmasta. Sen jälkeen, kun liimaliuos on levitetty segmentille, joka on yhtä suuri kuin valmistetun verkon pituus, se kohdistuu palkin hammastetun puolen kanssa liuoksen tasaisen paksuuden saamiseksi koko pinnalle. Levitä ruudukon valmistettu osa tuoretta liimamastia puristamalla se paikalleen useaan paikkaan liimalla, jossa on rakeita tai sormia. Ristikon reunan päällekkäisyydestä on syytä muistaa 10 cm: lla. Sironnan sileä puoli on tarpeen hiljentää verkko liimaliuoksessa - ensin pystysuunnassa ylhäältä alas ja sitten vinosti ylhäältä alas.

 • Kiinnitys (suoritetaan ensimmäisen kerroksen avulla lujittamalla lasikuitua)
 • Toisen kerroksen vahvistaminen lasikuitu (samanlainen kuin ensimmäinen)
 • Plinth decoration (mahdolliset vaihtoehdot):
  • koriste-kipsi;
  • kivilaatat (asennettu erityiseen liima-aineeseen);
  • keraamiset laatat (asennettu erityiseen liima-aineeseen koristepinnoille).
 • Pohjalevyn eriste

  Tarvittaessa pohjalevyeristyslevyjen eristys asetetaan vedenpitävyyteen. Jos on suunniteltu käytettäväksi neulottua raudoitusta teräsbetonisen monoliittisen pohjalevyn tai voimalinjan lujittamiseksi, riittää suojaamaan eristyslevyt betonin nestemäisiltä osilta 0,15-0,2 mm: n paksulla muovikalvolla, joka on asetettu yhteen kerrokseen. Jos hitsauksen käyttö on suunniteltu lujitustöihin, niin kalvon päälle tulee tehdä alhaisen laatuisen betonin tai sementti-hiekkalaastin suojavaate. Levyt, jotka on asetettu päällekkäin 10-15 cm kaksipuolisella teipillä.

  Säätiön lämpeneminen ja säätiön ympärillä on kaksi strategista tavoitetta:

  • Maaperän kallistamisessa: pohjan ja vierekkäisen maaperän lämmittäminen, jotta "työnnettäisiin" pois pohjalta maaperän jäädyttämistä, vähentäisivät maaperän jäädyttämisen syvyyttä ja vähentäisivät näin talven talven nousua.
  • Ei-kallisilla mailla: vähennä lämmitetyn talon lämpöhäviötä säätiön läpi kylmäkauden aikana.

  Teipin perustuksen asettaminen syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän kausiluonteisen jäädytyksen syvyys, on mahdollista vain silloin, kun tehdään "erityisiä lämpöä mittaavia toimenpiteitä, jotka sulkevat pois maaperän jäädyttämisen". Moskovan alueen aluekohtaisissa rakennustandardeissa TSN MF-97 on osoitettu, että matala- rakennusten matalien perustusten suunnittelussa ja rakentamisessa on suositeltavaa "käyttää sokea alueelle sijoitettuja lämmöneristimiä" pakollisella suojauksella vedeneristämällä.
  Suositukset kellarista ja maaperän eristyksestä ovat rajalliset: eristysvaatimukset eivät koske rakennusta permafrost-mailla ja alueilla, joiden vuotuinen ulkolämpötila (GHTP) on alle 0 ° C tai joiden pakkasindeksi (MI) on yli 90000 tuntia. Esimerkiksi seuraavia toimenpiteitä maaperän ja pohjan eristämiseksi voidaan soveltaa Murmanskissa (SGTV = + 0,6 ° C) tai Irkutskissa (SGTV = + 0,9 ° C), mutta sitä ei voi käyttää Surgutissa, Tourissa, Ukhta, Vorkuta, Khanty-Mansiysk, Magadan, Vilyuisk, Norilsk, Yakutsk tai Verkhoyansk (SGTV