Vedenpitävyys ja lämpeneminen talon perustalle

Vesitiiviys pohjan obmazochny nestemäistä bitumipitoista ja polymeerinen mastiksi

Pinta ja pohjavesi aiheuttavat korvaamatonta vahinkoa säätiölle. Jotta se voisi palvella ja pitää talon pitkään, se on suojattava luotettavasti myös rakennusvaiheessa. Vedeneristys - säätiön luotettava suoja kosteudelta, joka usein muuttuu rakennusaineiden tuhoutumisen vuoksi. Talon pohja vaatii korkealaatuisen vedenpitävyyden. Lisäksi rakennuksen pohjan jälleenrakentaminen maksaa paljon enemmän kuin vedeneristysmateriaaleihin käytetty määrä, ja työ on suuruusluokkaa vaikeampaa. On välttämätöntä eristää pohja kosteudelta laadultaan ja pitkään aikaan.

Roll-liiman vedeneristys

Kalvon tai rullan vedeneristysmateriaalit tarjoavat luotettavan suojan säätiölle. Yleensä tällaisia ​​tekniikoita käytetään laattojen perustuksen rakentamisessa.

Valssattujen vedeneristysmateriaalien tekniikka on hyvin yksinkertainen. Betonin pohjalta asetetaan päällekkäiset rullat, liitoksissa, niitä keitetään rakennuksen kuivaimella tai polttimella. On tarpeen ennakoida 70-80 cm: n ulkonema. Rakentamalla säätölevyn voit siirtyä pystysuoraan vedenpitävyyteen - noin 50 cm on jäljellä sivuille. Vaakasuuntaiset ja pystysuorat ulokkeet asetetaan toisiinsa ja hitsataan yhteen.

Valssattu vedeneristys säätiön kanssa ISOASSUS

Vedeneristyksen liimaus suoritetaan vain aiemmin valmistetulla tavalla: sitä on vahvistettava, pohjustettava, perusteellisesti puhdistettava ja kuivattu. Asfaltti, kattohuopa ja kattohuopa vedeneristysvaihtoehtona ei ole suositeltavaa - ne tuhoutuvat nopeasti ulkoisista vaikutuksista. On suositeltavaa käyttää lasikuitua, lasikuitua tai polyesteriä - vedenpitäviä materiaaleja synteettisesti. Rullamateriaalit liimataan vesitiiviillä mastilla. Liitokset ovat tahri- tettuja liima-aineilla ja päällekkäin toisiaan.

Pohja vedeneristys on valmistettu polymeeri-bitumista vedeneristyskalvosta INDEX (Italia)

Vedeneristys nestemäisten materiaalien kanssa

Rakentamismarkkinat tarjoavat nyt ostajalle laajan valikoiman nestemäisiä vedenpitäviä tuotteita. Sovellettaessa tällaisia ​​ratkaisuja märälle pinnalle kapillaarit vaikuttavat kalkilla betoniin. Saadut kiteiset liukenemattomat elementit luotettavasti tukkia huokoset työntäen vettä sisältä. Nyt voimme suositella esimerkiksi "nestekumia" Technoprokista. Nestekumi on kaksikomponenttinen bitumipolymeeriemulsio, vesipohjainen, jota voidaan käyttää sekä manuaalisesti että erityisillä ruiskutusaineilla.

Pohjustuksen vedeneristys suoritetaan soveltamalla "nestekumia" - bitumipolymeeriemulsiota Technoprokista

Pohjaeristys

Säätiö tuhoutuu paitsi kosteuden lisäksi myös alhaisissa lämpötiloissa - siksi sitä on huolellisesti lämmitettävä. Terävän lämpötilan lasku sisä- ja ulkopuolelta voi aiheuttaa kosteuden muodostumista - kondensoitumista. Säätiön suojaaminen jäädytyksiltä on erittäin tärkeä, ja se on toivottavaa tehdä se säätiön suoralla rakentamisella.

Eristys on suositeltavaa olla kellarin ulkopuolella eikä sisäpuolelta. Muussa tapauksessa kondensaatti muodostuu ja kerääntyy eristyksen ja säätimen välille. Tämä aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja, jotka aiheuttavat rappeutumista, sieniä jne. Vahvistamalla ulkoa erinomaisesti ulkopuolelle ja peittämällä se höyrysululla, voit unohtaa kosteuden ja kondensaatin. Eristysmateriaaleja ei saa sijoittaa vain pohjan ympärille, vaan myös ulkoseiniin - muuten se ei salli kondensaatin muodostumista, mutta se ei voi säästää lämpöä sisällä vapauttamalla sitä ulkona.

Säätiön lämpöeristys suulakepuristetuilla polystyreenilevyillä

Alueilla, joilla on kova talviympäristö ja maaperän syvä jäädyttäminen, on kiinnitettävä erityistä huomiota perustuksen lämpenemiseen. On muistettava, että kellarikerroksen, kellarin ja säätiön erinomainen eristys vähentää lämmönhukkaa 20-25 prosenttiin.

Lämmöneristysmateriaalin on perustettava:

 • Vedenkestävä
 • vahvuus
 • Vedenkestävyys

Materiaalieristys suoraan kosketukseen maan kanssa. Paras vaihtoehto on käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Se ei absorboi vettä eikä se kaadu ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. Eristyslevyt sijoitetaan vedenpitävyyteen, joka suojaa jälkimmäistä mekaanisilta vaurioilta. Lämmöneristyslevyt liimataan pohjaan bitumilla, bitumimastilla tai muilla liimakoostumuksilla ilman liuotinta ja asetonia, jotka voivat tuhota rakennusaineita sisältä.

Kellarieristys käyttäen ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä - kaaviokuva lämpöeristyslaitteesta

On huomattava, että säätiön ympärillä oleva maa liikkuu ensin pystysuorassa suunnassa muuttamalla lämpö- ja vedeneristyskerrokset alas ja tuhoamalla ne. On suositeltavaa antaa lisäsuojaa, esimerkiksi tiilen asettaminen säätöalueen ympärille lämmöneristysmateriaalien päälle. Ulkopuolinen lämpöeristys levitetään pohja-, laatta- ja nauhatehtävien lohkotyypeille.

Monoliittisen perustuksen rakentaminen, voit sijoittaa eristyksen betoniliuskan sisällä ja rakentaa eräänlaisen "voileipä". Tässä tapauksessa polystyreenivaahtoa voidaan käyttää eristysmateriaalina, koska sen mekaaniset ja fysikaaliset vaikutukset jätetään pois. Sementtisementtilevyjen tai polystyreenivaahdon käyttö mahdollistaa rakenteen "päinvastoin" sandwich-laakerit, joissa on vahvistettu betoni lämmöneristyskerrosten ja vedenpitävyyden välillä.

Säätiön lämmitys ruiskuttamalla polyuretaanivaahtoa (PUF)

On tilanteita, joissa perusta on ensin kaadettu, talo on rakennettu, mutta vasta sitten tulee eristyksen käsitys. Tehtävä on varsin toteutettavissa, mutta ei helpoin. Tällöin sinun on tehtävä "kaivanto" talon ympärillä ja liitä talon pohja eristämällä.

Toinen tapa on eristää maa lämpöhäviöiltä. Tee näin kaivaa kaivanto 45-50 cm: n syvyyteen talon ympärillä. Ensimmäiset 20 cm peitetään hiekalla, joka on tiukasti täytetty. Sitten hiekalle levitetään polystyreenivaahdon kerros. On suositeltavaa, että eristetyn maan leveys on 1,4-1,6 m. Lämpöhäviö huoneen kulmissa on paljon suurempi kuin seinien ulkoreuna. Eristyskerroksen sivujen liitoksen tulee olla puoli-kaksi kertaa paksumpi. Täsmälleen saman tekniikan mukaan kaivo on kaivettu, 30-40 cm päällystetty hiekalla, tiivistetty, eristys on asetettu ja 30-40 cm on täynnä hiekkaa. Tällainen lämpöä eristävä tyyny ei anna maata jäädyttää seiniä pitkin ja ohjaa veden virtauksia. Kallis lämmön ja kosteuden sisäänmenon menetyksen pelko ei ole enää tarpeen.

Nauhan ja laattapohjien lämmitys ja vedeneristys

Vedenpitävyys ja perustusten eristys alkoivat puhua melko äskettäin. Mutta menetelmä on yleistynyt, koska se laskettiin: jos säätö on eristetty, lämpöhäviö vähenee 20%, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt lämmitykseen. Vedeneristys on luotettava suoja, joka pidentää säätiön elämää. Loppujen lopuksi vesi, kuten tiedetään, kuluttaa kiven.

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä.

Säätiön vedenpitävyys ja eristys toteutetaan monimutkaisena, toisiaan seuraavina. On mahdollista käsitellä sekä uutta rakennettavaa säätiötä että jo valmiin talon perustamista. Totta, toisessa tapauksessa työ on paljon enemmän.

Miten säätiön eristys ja vedeneristys ovat?

Strip-säätiö

Tämä säätiö on konkreettinen teippi, joka asetetaan jokaisen tulevan kodin seinän alle. Maaperässä tällainen säätiö haudataan tavallisesti maaperän jäädyttämiseen ja sitten jos se on 1,5 m. Jos tavanomaisen nauhan perustuksen rakentamisen aikana riittää kaivamaan kaivannot haluttuun syvyyteen, asentamaan muottipesä ja kaatamalla betoniliuosta, sitten perustusnauhalle kun muotti on poistettu. Eli kaivannon pitäisi olla paljon laajempi.

Scheme eristys kellari laajennettu savi.

Jalustan nauha on kestävä 4-6 viikon ajan. Kun betoni kuivuu, voit siirtyä vedenpitävyyteen. Mutta ensin sinun on kohdistettava betoninauhan sivupinta. Tämä olisi tehtävä sen jälkeen, kun myöhemmin eristyksistä eristetty vesieristykseen mahdollisimman lähelle. Niiden välillä ei tule olla eroa. Ja se, miten sileä pinta vedenpitävyys, riippuu suoraan valmistettu pinta konkreettisia. Pohjan pinta tasoitetaan kipsillä. Tällöin, jos betonin pinta osoittautuu epätasaiseksi, verkkoutus suoritetaan mesh-verkolla ja sen päällä se on päällystetty. Kipsin on kuivuttava hyvin.

Sitten pinnalle levitetään bitumimastista. Voit ostaa sen valmiiksi tai kokata sen itse. Tee tämä, ota kuiva bitumi ja sulaa se missä tahansa säiliössä. Bitumissa täytyy lisätä moottoriöljyä, joka antaa mastista plastisuutta. Öljyä lisätään 50 litraa öljyä 150 kg: n bitumia kohden.

Mastia käytetään varovaisesti pohjan pintaan rullalla. On tarpeen yrittää, ettei ole jäljellä mitään paikkoja, joissa ei olisi mastikerrosta. Minun on sanottava, että bitumi on suuri suoja kosteudelta. Sen jälkeen, kun se kuivuu, vedeneristysarkit nimeltään "technonicol" liimataan päälle. Ne on liimattu kaasupolttimella, joka sulaa tämän materiaalin. Ei ole välttämätöntä pitää poltinta liian lähelle, koska tekninen voi syttyä. Materiaali peitetään huolellisesti pohjan pinnalla. On välttämätöntä yrittää niin, että ilman alla ei ole aukkoja. Levyt asetetaan päällekkäin, ja liitokset päällystetään bitumimastilla.

Tällainen pohjaosan vedeneristys ei täysin kulje kosteutta.

Pohjakerroksen eristysvaahdon järjestelmä.

Nyt säätö on eristetty eristyslevyillä. Tällä materiaalilla on monia lajikkeita. Esimerkkinä pidetään ekstrudoituneen polystyreenin tai penoflexin eristystä. Lämmittimellä on erinomaiset ominaisuudet, mutta hinta on korkeampi kuin tavallinen vaahto.

Valmistetaan eri kokoisia ja paksuisia Penoflex-levyjä. Kuinka paljon tarvitset eristystä, lasketaan lämmöneristetyn pinnan perusteella. Peroflex on helppo asentaa. Lisäksi jokaisella materiaalilevyllä on piikkisuuntainen liitos.

Eristys on kiinnitetty liimalla. Liima-aineen valinnassa on otettava huomioon, että ekstrudoitu polystyreenivaahto tuhoutuu kosketukseen orgaanisten liuottimien kanssa, kuten asetonin ja bentseenin kanssa. Liimaa levitetään viisi pistettä levyn pinnalle. Levyä painetaan pohjaseinää vasten. Sitten toinen arkki on kiinnitetty ja niin edelleen. Levyjä suositellaan alustaan ​​ylhäältä 2 kerrosta. Jos eristeen paksuus on 100 mm, ota sitten 50 mm vaahtolevy. Ylempi kerros on liimattu niin, että ne limittyvät alempaan kerrokseen, eli ruutupiirikuvaan. Kaikki aukot ovat täynnä liimaa tai vaahtoa.

Pohjakerroksen alapuolella olevan pohjan pinnalle ei voida käyttää levyjä levyjen kiinnittämiseen. Ne vahingoittavat vedenpitävyyttä. Vedeneristyssuojaus on tarpeen, muuten kaikki työ menettää sen merkityksen. Kiinnikkeitä voidaan kuitenkin käyttää eristyksen kiinnittämiseen pohjaan.

Lasikuituverkko kiinnitetään päällekkäin vaahtomuovin levyihin ja suoritetaan rappaus. Kun kipsi kuivuu, voit kaataa maahan pohjan alla.

salaojitus

Järjestelmä kellari eristys mineraalivilla ja vaahto.

Voit myös tehdä viemärijärjestelmän tyhjentämään vettä kellarista. Lisäsuojaksi. Valmistuksessa ei ole mitään monimutkaista. Kaivanto kaivetaan säätiön kehällä. Murskattu kivi kaadetaan siihen, geotekstiilit asetetaan ja viemäriputket asetetaan. Putket tulee sijoittaa rinteeseen ja siirtää vettä viemärikaivoon. Viemäriputket ovat täynnä rauniot ja kääritty geotekstiiliin. Viemäröinti täyttyy maapallolla.

Sokea alue

Tällä vedeneristys- ja eristysnauhakiinnityksellä ei ole loppua. Toinen sokea alue on valmistettu, mikä lisää vedenpitävyyttä ja eristystä. Perussäätölevyä täytettäessä maata ei kaadeta aivan ylhäältä. Kerros laajennettua savea voidaan kaataa pohjan ja maan väliin.

Lähellä kellari nauhaa, rauniot ja hiekka kaadetaan. Tämä tyyny on varovasti tamped. Laita sitten ruberoidi 2 kerrokseen. Levyt asetetaan päällekkäin, ja liitokset käsitellään puhalluslaitteella. Penoflex asetetaan katemateriaaliin ja betoni kaadetaan päälle ja tehdään sementtirauta. Noin kellarissa on eräänlainen kehys. Sokea alue on tehty kaltevuudella, jotta vesi vuotaa talosta.

Säätiön lämpeneminen ja tällä tavalla valmistettu kellari antaa sinulle mahdollisuuden luoda lämmin kellari ja lämmitetty kellari taloon. Nämä huoneet voidaan lämmittää entisestään.

Vedeneristys- ja eristyslaatta

Vedeneristysnauhan perustus.

Se suoritetaan eri tavalla kuin eristys- ja vedeneristysnauhan rakenne. Lohkossa pohjalevy muistuttaa kerrostappiä.

Sekä nauha että tällainen säätiö on myös varsin yleinen. Jotta rakennus voidaan eristää vedestä ja eristää, rakennustyöt tehdään seuraavasti.

Hiekka kaadetaan kaivettuun kaivoon. Hiekkasyyny varovasti tamped. Sitten laittaa kerros geotekstiilia, murskattua kiveä kaadetaan sen päälle.

Betoni kaadetaan raunioihin. Kun se kuivuu, vedeneristys on tehty kattopuhalta. Se on sijoitettava siten, että pohjalevyn rakenteen jälkeen kattohuovan reunat voidaan taivuttaa ylöspäin.

Eristyslevyt asetetaan eristeen päälle ja muovikalvo asetetaan päälle. Nyt voit asentaa muotin ja kaataa laatta. Ruberoidi taitetaan muottipesässä, eristyslevyt sijoitetaan ja polyeteenikalvo asetetaan. Tämä tehdään betonielementin päiden eristämiseksi.

Sitten tehdään vahvistus ja betonia kaadetaan. Kun levy on täysin kuiva, sen päälle on myös vedeneristys ja eristys on asetettu.

Yleisimpiä perustyyppejä koskevat vedeneristys- ja eristysvaiheet otettiin huomioon. Hihna ja laatta. Tällaisen työn tekemiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • murskattu kivi, hiekka ja sementti;
 • bitumimaali;
 • ruberoidi ja technonicol;
 • eristys;
 • polyuretaanivaahto ja liima;
 • pistokkeet;
 • rulla, spatula ja lastalla;
 • puhallusputki tai kaasupoltin;
 • ketjuliitos- ja lasikuituverkko;
 • laasti laastille.

Jos päätät tehdä vedenpoistoa, tarvitset lisää viemäriputkia, muoviputkia, geotekstiilejä.

Jotta tarvittava määrä eristyslevyjä voidaan ostaa, sinun on tehtävä mittaukset säätiöstä ja soitettava tämä numero myyjälle.

Jos tarvitset talon rakennuksen vedenpitävyyden ja eristämisen, on tarpeen kaivaa kaivantoa pitkin kehää pitkin koko pohjan syvyyttä ja tehdä kuvattu työ.

Työvoima on enemmän, mutta eristämisen toteuttaminen heikentää lämmityksen kustannuksia ja vedenpitävyys säätiö pidentää sen käyttöikää.

Oikea vedeneristys ja säätiön eristys

Säätiö on yksi talon tärkeimmistä osista. Koko talon laatu riippuu sen oikeasta laitteesta. Pienin virhearvio - ja tämä voi johtaa vakavimpiin seurauksiin. Yksi perustuksen rakentamisen vaiheista - eristys ja vedeneristys. Laadukas talo, joka palvelee monia sukupolvia vuosia, on mahdotonta ilman perustavanlaatuista viimeistelyä.

On tärkeää tehdä työtä vedenpitävyyden ja eristyksen säätiön rakentamisen vaiheessa.

Useimmiten omien maatilojen omistajat valittavat, että työntekijät pyrkivät minimoimaan rakennusaikaa. Lämpöeristys ja vedeneristys usein lykätään myöhemmin. Mutta tämä on vakava virhe, koska jo vuoden aikana yläkerroksen säätiö voi rikkoa jäätymisen vuoksi. Sitten se voi johtaa halkeiluihin ja jopa romahtamiseen. Kosteuden läsnäolo betoniin johtaa myös ensin mikrohiukkasten esiintymiseen ja sitten koko rakenteen tuhoamiseen. Muuten, korjaus tässä tapauksessa voi olla paljon kalliimpaa kuin eristys työtä.

Lisäksi, jos teet eristys jonkin aikaa rakentamisen jälkeen, talo sags, ja sinun täytyy kaivaa koko kehä rakennuksen. Tällainen uudelleen kaivaminen ei myöskään ole kovin hyvä rakenteelle, koska on vaikea tasaisesti kaivaa säätiötä tulevaisuudessa. Jotta tämä ei tapahdu, on ehdottomasti tehtävä vedenpitävyys ja lämpöeristys edes rakennusvaiheessa. Seuraavassa tarkastellaan, miten tämä tehdään.

Pohja vedeneristys

Omien asuntojen omistajat, jotka on rakennettu kaupungin rajojen ulkopuolelle, joutuvat toisinaan pitämään pohjaveden pitoisuutta maaperässä rakennuksen lähellä. Tämä on vakava ongelma, joka aiheuttaa paljon muita vaikeuksia, varsinkin kun sinulla on pohjakerros.

Alla me ymmärrämme kaikki yksityiskohdat luoda vedenpitävyyden perusta yksityisen talon. Seuraavat tekniikat ovat yksinkertaisia ​​ja täysin kaikkien saatavilla.

Vedenpitävyys variantit

Ensimmäinen vaihtoehto tarjoaa tekniikan, jota sovelletaan siinä tapauksessa, että kellua ei ole, ja on välttämätöntä suojata vain seinät kosteudelta tunkeutumiselta pohjavedestä.

Tee näin sementtikoostumus suhteessa 1 - 2, joka levitetään pohjan pinnalle 2 cm: n kerroksella. Sementtipäällysteen lujuuden lisäämiseksi sitä on vahvistettava metalliristikkoon. Sen päälle asetetaan kateaine kahdessa kerroksessa, päällekkäin 15-20 cm: n päällä toisistaan. Nämä kerrokset on liimattava yhteen mastiksin kanssa.

Jos asetat lattiat sementtiväreille, on suositeltavaa sijoittaa sementti vähintään 40 cm: n paksuiseen saviastian kerrokseen. Tämä on hyvä tapa eristää lattiat rakennuksissa.

Jos talossa on alempi lattia tai maanalainen kerros, vedenpitävyys edellyttää vakavampaa lähestymistapaa. Tässä tilanteessa alustan lattian ja seinien taso on vedenpitävä toisella tavalla, josta keskustelemme myöhemmin.

Kun pohjavesi on kellarikerroksen tasolla, on tarpeen vedenpitävä sekä lattia että seinät. Kellarissa olevat seinät on liimattu kuumalla bitumilla kahdessa kerroksessa ulkopuolelta. Luotettavuutta varten lämmitetyn katemateriaalin kerros on liimattu bitumiin. Joissakin tapauksissa ruberoidipinnalle levitetään erityinen vedeneristysratkaisu.

Sokerin kerroksessa on 25 cm kerrosta, ei vähemmän, ja se on hyvin tiivistetty. Betonikerroksen paksuus 5 cm paksuudeltaan vahvistetulla verkolla asetetaan saviin. Tätä tasoitusta kuivataan vähintään kaksi viikkoa. Sitten betonin päälle asetetaan kaksi kerrosta kateaineita, liimattu liimalla. Yläpuolelta asetetaan viiden senttimetrin betonikerros.

Jos jätevesi ylittää kellarikerroksen, lattian ja seinien vedenpitävyyden lisäksi on tarpeen eristää rakennuksen lattia ja saumat erityisellä hinauslukolla, joka on liotettu bitumimastilla. Jos pohjaveden taso on epätasainen tai pohja antaa vedon, se on äärimmäisen välttämätöntä. Seinän vedeneristys on nostettava 50 cm korkealta kellarikerroksen yläpuolelta.

Niissä kellareissa, joissa on ikkunoita, niiden edessä on tarpeen tehdä pitoisuuksia - kaivoja, joiden pitäisi olla myös vesitiivis, kuten yllä mainittiin. Laita tarjotin vesisäiliöihin. Veden pääsyn estämiseksi ikkunoiden yläpuolisista saostuksista on tarpeen vahvistaa erikoisvisiirtymiä.

Sokea alue

Jatkuva veteen kohdistuva altistuminen lumen tai sateen sulattamiseksi johtaa pohjan pohjan hitaaseen tuhoutumiseen, erityisesti sen yläosaan. Edellä mainittujen vesieristyslaitteiden lisäksi on välttämätöntä varustaa sokea alue.

Sokeat alueet ovat 0,8 metriä leveitä ja 0,2 metriä paksuisia, ja ne ovat hieman epätasaisia ​​talosta. Pohja on tehty hiekasta raunioilla, joka sitten on täytettävä.

Aina kun mahdollista, sokeat alueet asfalttiin. Joissakin tapauksissa rakennuksen seinä on eristettävä erityisellä laastilla, joka ulottuu säältä yhden metrin korkeuteen.

Suositus: jos sinulla on mahdollisuus tehdä säätiö ilman saumoja täyteaineella, on hyvä myös tehdä tyhjennys veden poistamiseen pohjaveden kellarista.

Suuri erehdys rakennusten rakentamisessa on, että mitä syvempi säätiö on, sitä paremmin. Tämä on vakava ja melko yleinen virhe. Säätiön ja sen mittojen tulisi vastata rakennesi kokoa.

Jos tämä vaatimus on ristiriidassa, perustus voidaan vetää maasta, maaperän kanssa tai jopa irtoaa pohjasta. Perusta on vahvistettava luuranko, joka asetetaan syvemmälle kuin maaperän jäädytys alueellasi. Tärkeitä ehkäiseviä toimenpiteitä säätiön jäädyttämiseksi ovat seuraavat:

 • kellarin eristäminen polyeteenikalvolla, joka estää pakkasen turvotuksen;
 • koko eristyskerroksen ympärille: tämän vuoksi on tarpeen täyttää kellarin syvyys laajennetulla savella tai kuonalla, mikä vähentää maaperän jäädyttämistä ja vähentää kosteutta.

Epäpuhtauksien aiheuttama epätarkoituksenmukaisten vedeneristys- ja perustausvalutekniikoiden seuraukset voivat olla epämiellyttäviä. Tämä johtaa seinien samentumiseen, verannan, terassin ja muiden rakennusten vinoutumiseen. Pohjapaine pohjaan saavuttaa 150 kPa neliösenttimetriä kohti.

Jos noudatat kaikkia suosituksiamme ja rakentavaa lähestymistapaa tähän ongelmaan, pystyt tekemään korkealaatuisen ja luotettavan perustan, ja hyvä vedeneristys säästää talosi kaikenlaisista maaperän ja kosteuden vaikutuksista, mikä pidentää säätiön elämää.

Miten lämmittää säätiö

Kiinteän ja kiinteän talon rakentaminen olisi kiinnitettävä asianmukaiseen huomiota. Luotettavan säätiön laatu riippuu rakenteen kestävyydestä.

Onko tarve lämmittää säätiö?

Talon pohjan suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta on tarpeen eristää se huolellisesti. Lämmittäminen on myös välttämätöntä, jotta tulevaisuuden rakennuksen lattia on lämmin. Tämä säästää tilaa liialliselta lämpöhäviöltä ja pienentää lämmityksen taloudellisia kustannuksia sekä suojaa sitä erilaisilta sieneltä ja muotilta.

Kellariseinien eristäminen auttaa suojaamaan sitä kylmältä ja huurun tunkeutumiselta sekä jäädytetyn maaperän vaikutuksilta. Jos rakenteen perustan lämpötila pysyy nollassa, sen aiheuttamat haitat vaikuttavat vähemmän materiaaleihin, ja ne tuhoutuvat paljon alemmilla hinnoilla.

Lisäksi eristetty pohja suojataan altistumiselta pohjaveteen, koska materiaali, jolla se eristettiin, toimii esteenä.

Edellä olevasta voidaan päätellä, että lämmön säästö ei ole perusteltua ja voi johtaa peruuttamattomiin seurauksiin, kunnes pohja tuhoutuu pohjaveden tai liian märän maaperän vaikutuksen alaisena.

Ulkoinen ja sisäinen lämpeneminen

On huomattava, että kellarin lämmitys voi olla sekä ulkoista että sisäistä.

Ulkoeristeisiin vaahtoon, polyuretaanivaahtoon ja polystyreeni-vaahtoon. Jos haluat työskennellä ulkona, sinun täytyy kaivaa oja vähintään yhden metrin syvyydellä. Sen jälkeen pinta puhdistetaan perusteellisesti likaa.

Seuraavassa vaiheessa asetetaan vedeneristysmateriaali (kateaine, bitumi-kalkki) ja eristys. Polystyreenivaahtomuovia ja polystyreeniä olevat levyt on kiinnitetty liimalla tai bitumimastilla, jos se on valittu vedenpitäviksi. Lehtiliitosten tulisi olla zenen, jotta vesi ei pääse saumaan.

On huomattava, että eristeen reunat nousevat vähintään 30 cm maanpinnan yläpuolelle betonin suojaamiseksi kohoavalta pohjavedeltä. Seuraavaksi sinun täytyy täyttää kaivanto hiekalla, loput eristeet ja sora. Sitten syntyvä pinta asfalttoidaan tai laatoitetaan, eli rakennetaan sokea alue.

Muutama vuosi sitten ulko-eristys tehtiin laajennetun saven avulla. Kevyiden materiaalien ilmestymisestä johtuen hän alkoi käyttää vähemmän kysyntää, koska työskentely hänen kanssaan oli melko työläs ja vähemmän tehokas prosessi.

Katsotaan, että sisäinen lämmitys on vähemmän tehokasta. Kuitenkin, jos säätä ei eristetty ulkopuolelta, kannattaa käyttää sisäistä lämpöeristystä. Sisäisenä eristeenä tulisi käyttää ympäristöystävällisiä, palonkestäviä ja myrkyttömiä materiaaleja.

Mineraalivilla - erinomainen palonkestävyys. Vahan pääasiallinen haitta on kosteuden suvaitsemattomuus, joka imeytyy sisään eristeen kanssa kosketukseen joutuessaan sienellä. Siksi tällainen materiaali tarvitsee eristystä.

Ecowool - ihanteellinen lämmittämiseen säätä sisäpuolelta. Materiaali on palonkestävää ja ympäristöystävällistä. Sen mineraalivilla on kuitenkin paljon korkeampi hinta.

Foamglass on lämpöeristyksen kallein vaihtoehto, mutta myös tehokkain. Ainoa tällaisen eristyksen haitta on suuren tilan tarve sen sopeuttamiseksi.

Laajennettu savi - klassinen tapa. Laajennetun saven kivien ilmakammioista johtuen saavutetaan haluttu lämpövaikutus. On syytä huomata, että tämä materiaali on palamatonta. Myös sardeldi ei yleensä kastu.

Teknologinen prosessi

Jos polystyreenistä tai polystyreeniä, joka on valmistettu arkkeina, valitaan lämpöeristysmateriaaliksi ja rakenne on teipin muotoinen, on suositeltavaa suorittaa pystysuora asennus, jossa lämpöeristelevyt kiinnitetään alhaalta ylöspäin. Asiantuntijat suosittelevat eristysmateriaalin asettamista kahteen kerrokseen siten, että toinen kerros peittää ensimmäisen saumat.

Pilarin rakentamiseen perustuva säätiö tarvitsee myös lämpenemistä. On muistettava, että materiaali on erittäin imukykyinen, on tarpeen eristää edelleen.

Tasauspaikka lämmöneristyksessä on pinnoitemateriaali lattianeristys.

Vaakasuora eristys käytetään monoliittisiin perustuksiin, joissa materiaali asetetaan pohjan koko pinnalle. Tätä varten kaivoon betonikerros kaadetaan ja lämmitin asetetaan päälle. Sitten suoritetaan tarvittava vedeneristys ja lopuksi se kaadetaan betoniin haluttuun korkeuteen.

Jokainen haluaa sijoittaa kotiinsa parasta ja tehdä siitä lämpimämpää ja mukavampaa. Lämmitettäessä kattoa ja seiniä kannattaa muistaa, että säätö on myös eristettävä luotettavasti. Loppujen lopuksi vallitseva lämpöhäviö rakenteessa tapahtuu täällä.

9 perusperiaatetta vesi- ja lämpöeristyksestä

Tällaisten ongelmien poistaminen on erittäin vaikeaa, jos vain siksi, että vuodon lähde ei ole niin helppoa. Siksi on tärkeää seurata vesitiivistystyön suorituskyvyn laatua. Itse asiassa on paljon helpompaa (ja halvempaa) tehdä kaikki heti, kuin korjaamaan puutteet ja niiden seuraukset.

Suurten virheiden välttämiseksi

 1. Geologisten tietojen laiminlyönti. Koska maaperätyyppiä ja pohjavesien syvyyttä koskevia tietoja ei ole, voit tehdä virheen valittaessa vedeneristystapaa. Jos se osoittautuu riittämättömäksi, pohja kostuu jatkuvasti pohjavedellä, mikä aiheuttaa monimutkaisen ja kalliin korjauksen.
 2. Huolimattomuus ja kiire. Vedenpitävyys riittämätön perusteellisesti aiheuttaa useimmat ongelmat säätiön kanssa. Hydrauliosuojakerrosten asettamisen yhteydessä jokainen halkeama tai reikä, joka on laiminlyöty, on tärkeä. Kiireellisissä eristystyöt eivät useinkaan anna toivottua vaikutusta lämpövuodon takia. On myös tärkeää säilyttää tarvittava aika eri tyyppisten töiden välillä (teknologisen tauon noudattamiseksi).
 3. Sopimattomia säästöjä. Usein kehittäjät, jättäen huomioimatta rakentajien neuvoja, säästävät välttämättömän vähimmäismateriaalin laadun ja määrän. Esimerkiksi hyvän suojakerroksen sijaan he vaativat toista (yksinkertaista heille), kieltäytyvät materiaaleista tai yrittävät korvata ne halvemmilla laadun kustannuksella. Tämän seurauksena - väistämättömät ongelmatilanteet lähitulevaisuudessa ja merkittävät kustannukset kiireellisiin korjauksiin.
 4. Matala vedeneristys. Normien mukaan kosteussuojakerroksen vähimmäiskorkeus on 30 cm maanpinnan yläpuolella. Muussa tapauksessa rankkasateessa pudot kääntyvät pois pinnalta ja putoavat seinille. Sitten vesi virtaa alas kellariin ja tekee siitä märkä.
 5. Yhteensopimattomat vedeneristyskerrokset. Vaakasuora ja pystysuora vedeneristys kytkeytyvät välttämättä tiiviisti, välttäen aukkoja liitoksissa. Muussa tapauksessa vettä vuotaa suojamateriaalin heikosti kytkettyjen osien läpi.
 6. Polystyreeni-vaahtolevyjen asennus seinille, jotka on käsitelty mastiksella, joka perustuu orgaanisiin liuottimiin. Mastiksit orgaanisilla liuottimilla koostumuksessa pitkään haihtumisesta johtuen tuhoavat eristemateriaalin. Polystyreeni-vaahtolevyjen kiinnittämiseen pohjan seiniin on käytettävä erityistä liimaa tai mastasia, joka ei sisällä liuottimia.
 7. Hartsiin kohdistetaan bitumipitoisuus. Tällöin liima ei jäätyy.
 8. Käytetään bitumipitoista laasti vedeneristykseen. Koska se ei ole riittävän tiheä, se ei periaatteessa pysty vastustamaan kosteutta, erityisesti pohjavettä, joka kerääntyy lähelle pohjan seiniä. Oikea vedeneristys edellyttää erityisten vedenpitävien mastisten käyttöä liuosten sijaan.
 9. Vedenpuhdistuksen toteutus seinillä suolahuollolla. Mineraalipohjaisia ​​vedeneristysseoksia ei saa käyttää seinille, joissa on suolasaostumat. Muussa tapauksessa pinnoitteen tarttuminen pinnalle menetetään ja eristeen tiiviys rikkoutuu.

Uusi perusta vanhalle talolle

Se, kuinka hyvin säätiö on valettu, riippuu rakennuksen elämästä. Vanhojen talojen se romahtaa. Kuinka täyttää perusta huonokuntoiselle talolle ja mitkä rakennusolosuhteet on otettava huomioon?

Säätiön korjaustyökalut

Säätiön palauttaminen päivitetään. Tämä on välttämätöntä, jotta rakennusta ei haljeta, murtuu seiniä ja muita epämiellyttäviä tilanteita.

Itse asiassa säätiön peruskorjaus on uuden laitoksen täyttäminen jo rakennetun rakennuksen alla.

Rakennustöihin tarvitaan seuraavia työkaluja ja rakennusmateriaaleja: hienorakeinen murskattu kivi, hiekka, sementti M-500 betoniin. Vaiheessa ennen kaatamista tarvitaan kauha, mittanauha, vesi, puiset tai metalliset kannattimet, rakennusmateriaalit vedeneristys ja hiekka. Muotti on rakennettu käyttäen levyjä, ruuvimeisseleitä, ruuveja, vasaraa ja pylväitä.

On syytä huomata, että säätiön valintaa on parempi antaa asiantuntijoille. Ostomateriaalin tulee olla joko yksin tai urakoitsijoiden kanssa. Vain silloin perustus voidaan laskea kaikkien standardien ja laadukkaiden materiaalien mukaisesti.

Säätiön päivittäminen: työn vaiheet

Jos paikan päällä on heikko pinta, asiantuntijat suosittelevat ruuvipillojen asentamista säätiöksi. Muissa tapauksissa säätiö päivitetään kaatamalla uusi. Tämän tyyppistä työtä pidetään huolellisena. Se vaatii hyviä taitoja ja koostuu useista vaiheista.

 • Valmistelevia. Ne edellyttävät perusteellista lähestymistapaa, koska monet uudistetun perustuksen ongelmista ovat juuri väärässä valmistelutyössä. Täyttäkää pohja rakennuksen alla vanhassa, kokoonpantuvalla pohjalla lävistämällä erikoisreikiä. Ne on tehty kaikilta puolilta, tarkkailemalla etäisyysvaihetta.
 • Asennuspalkit tilapäisinä tukina. Rakenteen alle asennettavien palkkien on oltava samanlaisia ​​ja leveitä. Ensiksi alustat työnnetään tukien alle. Sitten, käyttämällä useita liittimiä, rakennus nostetaan. Kun vanha säätiö on tuhottava. Tämä tehdään raskas mökki tai jackhammer. Tällaisten teosten jälkeen tehdään tilaa säätiölle.
 • Tilapäisten muottien rakentaminen. Rakentamiseen käytetään samoja levyjä, joiden paksuus on enintään 3 cm ja rakenne - metallitelineiden vahvistaminen. Ensinnäkin kaivon joka puolelle talon alla jakaa puukehys, joka on kiinnitetty ruuveilla. Seuraavaksi jaa metallikotelot kaikkiin rungon kulmiin koko rakenteen vahvistamiseksi ja luotettavuudeksi.
 • Vahvistaa tulevaisuuden perusta. Ennen metallin levittämistä pitkin koko kaivantoa, rakentajat suosittelevat tehdä tyynyn hiekasta. Metallivarret, ritilät ja johdot jakautuvat tulevan perustan vahvistamiseksi. Kaikki metalliset elementit kiinnitetään yhteen sitomalla tai hitsaamalla.
 • Vaihe täyttää säätiön. On huomattava, että kestävän betonin saavuttamiseksi on välttämätöntä kunnioittaa GOSTin mukaisia ​​osuuksia. Se on 3: 2: 1, jossa 3 on 3 osaa hiekkaa, 2 on hiekkaa ja 1 portlandsementti M-500. Valmistetaan liuoksen homogeeninen massa käyttämällä betonisekoitinta. Mitä homogeenisempi massa on, sitä voimakkaampi on itse betoni ja siten perustus. Säätiön täyttö on tärkein ja tärkein vaihe. Ensinnäkin hienorakeinen murskattu kivi jaetaan tasaisesti kaivannon päälle ja vasta sen jälkeen, kun betoni kaadetaan. On huomattava, että betoni kuivuu nopeasti vain sopivissa sääolosuhteissa ja ilman lämpötilan ollessa vähintään 5 C.
 • Purkamismuoto. Nämä toimet on suoritettava oikea-aikaisesti, koska tämä puurakenne alkaa vähitellen imeä kosteutta maaperästä ja sedimentteistä ja murskata. Irrota puinen väliaikainen rakenne vasta sen jälkeen, kun betonivuoto on täysin asetettu. Paikat, joissa reiät pysyivät, peittyivät maapallolla ja murskattiin. Betonikerros voidaan levittää puristetun maan päälle.

Lopullinen työ

Ennen kuin olet valmis viimeisen vaiheen - rakenteen asennuksen, sinun on odotettava betonin absoluuttista kuivausta. Pohja voidaan ladata vain 30 päivän kuluttua. Rakennetta asennettaessa tukipalkit poistetaan ja talo laskee huolellisesti. Hänen on istuttava tiukasti uudistetussa säätiössä.

Vain noudattamalla kaikkia näitä suosituksia on mahdollista uudistaa rakennuksen perusteet ilman lisävahinkoja. Ja älä unohda vedenpitävyyttä, se pidentää rakennuksen elämää.

Tarvitsenko vedenpitävyyttä pohjaan lämmittäessä. 4 vaihtoehtoa

Säätiö on tärkeä artikkeli rakennusbudjetissa. Sen kustannukset voivat olla 15-20% kaikista rakennuksen kustannuksista. Vedenpitävyyskustannukset 1-5%. Nämä pienet investoinnit rakennus- tai jälleenrakennusvaiheessa ovat kuitenkin havaittavissa tilojen käytön aikana. Siksi, jotta ongelma ei olisi ratkaistava, on parempi ennakoida. Puhuminen vedenpitävyys ja säätiö voidaan todeta, että tämä osa rakennuksesta vaikuttaa seuraavat vedet:

 • kentällä;
 • Pinta (sedimenttinen);
 • Capillary.

Tarvitsenko vedenpitävän pohjan? Se riippuu:

 1. Maaperäolosuhteet;
 2. Mahdollisen vedenpitävyyden tyyppi;
 3. Säätiön tyyppi;
 4. Mahdollisuudet sen eristys- ja eristemateriaaleista.

Vain arvioimalla kaikki neljä tekijää voimme antaa yksiselitteisen vastauksen kysymykseen. Ja vielä, katsomalla eteenpäin - useimmissa tapauksissa vedenpitävä kerros on välttämätön, jos on kellarissa.

Jokaisella alueella on sadetta. Näin ollen sokea alue tehdään kaikentyyppisissä rakennuksissa, perustuksissa ja rakenteen koossa.

Vesitiivistyksen tarve

Joten saimme selville, että hydro-eristettyjen (joissakin tapauksissa eristetty) likaantuminen on aina tarpeen - se suojaa pintavettä vastaan. Entä pohjavesi?

pohjaveden

Tähän tekijään on otettava huomioon kaksi tekijää:

 • Pohjaveden syvyys;
 • Niiden kausiluonteisuus.

Ensimmäisestä kohdasta - ei aina pohjavesi on kellarin syvyydessä. Vastaus tähän kysymykseen voi näyttää geodeettisen tutkimuksen tai ainakin alueen yleiset rakennushakemistot.

On tilanteita, joissa pohjaveden nousu tapahtuu vain kaudella. Tällöin eristäminen on välttämätöntä ja veden nostamisen enimmäistaso on otettava huomioon, kun otetaan huomioon tällainen indikaattori laskettuna.

Jos pohjaveden pinta on korkea, eli kellarin syvyyden yläpuolella, on tarpeen vedenpitävä säätö. Lisäksi:

On välttämätöntä huolehtia ei ainoastaan ​​eristämisestä vaan myös varustamisesta vesistöjen tyhjennysjärjestelmällä. Tämä lähestymistapa mahdollistaa hydrostaattisen paineen vähentämisen talon pohjalle. Eristyskerros itse ei voi selviytyä tästä tehtävästä yksin.

Joka tapauksessa, jos puhumme rakennuksesta tyhjästä, kaikki perustukset on asetettava tyynyksi - kerros vedenpitävää materiaalia, kuten hiekkaa ja roskaa. Tämä lähestymistapa rikkoo pohjaveden kapillaarin nousua betoniin.

Ensimmäinen tekijä, joka on otettava huomioon vedenpitävyysongelmaa koskevissa kysymyksissä, on rakennusmaan tai jo valmiin rakennuksen tutkimuksesta saatu tieto.

Vedeneristysmenetelmät

Vesitiivistyksessä on kaksi päätyyppiä:

Ei ole vaikea arvata, että sinun on asennettava / levitettävä eristyskerros eri geometrisille tasoille.

Pystysuora vedeneristys asetetaan pohjan koko tasolle, joka on kosketuksissa maan tai ulkoisen ympäristön kanssa. Nauhojen ja laattojen perustuksissa nämä ovat lateraalisia, pystysuoria seiniä, kun kyseessä ovat paalusäätiöt, pilarien tai paalujen sivuttaiset osat.

Tämäntyyppisen eristyksen tehtävänä on suojata betonia vesikalvosta:

Pohjaan asennetaan vaakasuora vedeneristys koko pintaan, esimerkiksi:

 • Pohja-teipin ja seinän risteyksestä;
 • Tai peittää monoliittisen vaakasuoran levyn alueen;
 • Joissakin tapauksissa (erityisesti aggressiivisella pohjavedellä) se asetetaan osana pohjan pohjan vedenpitävyyttä.

Säätiön vaakasuora vedeneristys suoritetaan VAIN rakennusvaiheen aikana. Monissa hankkeissa horisontaalinen ja pystysuora eristys eivät ole toisistaan ​​poissulkevia. Ole siis tarkkana tässä vaiheessa rakentamisvaiheessa.

Olemme edistyneet jonkin verran vastaamalla kysymykseen siitä, tarvitaanko eristyskerrosta.

 • Ensinnäkin se riippuu kentän kunnosta;
 • Toiseksi tilanne: uusi rakenne - säätiön vaakasuora vedenpitävyys tarvitaan tarkasti ja joka tapauksessa. Esimerkiksi levyn koko alue on peitettävä eristysaineella. Vertikaalinen - ehkä kyllä, ehkä ei, alla on enemmän tekijöitä, jotka auttavat tekemään päätöksen. Jos puhumme jälleenrakentamisesta, vain viimeinen eristysvaihtoehto on edelleen - ja se on tehtävä tai ei, riippuu myös pohjaveden tilasta ja jäljempänä kuvatuista tekijöistä.

Säätiön tyypit

Rakennuksen aikana nauha-, laatta- ja paalusäätiöt eristetään vaakasuunnassa. Riippumatta siitä, onko vertikaalinen eristäminen tarpeen?

Muuten, vedeneristys tiili perusta tehdään sekä konkreettisia.

Pile-pohjan vedeneristys suoritetaan grilliin (teippi yhdistää erilliset pylväät).

Joten paalut itse eivät ole rottia, jos ne on valmistettu puusta, ne kyllästyvät antiseptisesti. Betoni, joka alun perin tuotettiin vettähylkivillä lisäaineilla.

Vedeneristystekniikka ei ole niin riippuvainen siitä, minkä tyyppistä se on kuin perustusten vedeneristysmateriaaleille. Keskustelemme tästä edelleen, joten pysähdyimme täällä vain lyhyesti.

Eristys tai eristys?

Ja viimeinen neljäs tekijä, joka vaikuttaa eristämispäätökseen. Onko vedenpitävä ja lämmittävä säätiö yhteensopiva?

Useimmiten säätö on eristetty ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Tällä eristeellä ei ole höyryläpäisevyyttä ja matala veden absorptio.

Tämä tarkoittaa tietyssä mielessä, että se toimii vedeneristyslaitteena. Siksi, jos puhumme pystysuorasta eristysnauhasta tai kantalevyistä - eristyksen läsnä ollessa, se ei ole tarpeellista, kun ei ole kellarissa.

Jos kellari on läsnä tekniikan mukaisesti, on erittäin tärkeää tehdä hyvä eristys, joka on suljettava vedeneristämällä kellarikerros sisäpuolelta pohjavedestä.

Yhteenvetona tämä tekijä: eristys suojaa betonia liialliselta kosteudelta ja muodonmuutoksen seurauksena lämpötilan muutosten vaikutuksesta. Jos itse betonilla on korkea hydrofobisuus, ja se on jopa suojattu pakastamiselta, perinteinen eristys voidaan jättää pois.

tulokset

Olemme tunnistaneet neljä tekijää, jotka vaikuttavat päätökseen vedenpitävyyden tarpeellisuudesta. Olemme erityisen kiinnostuneita neljäsosasta. Jos aiomme lämmetä säätiöön, tarvitaanko eristyskerros? Edellinen kappale antoi yksityiskohtaisen vastauksen. Jos sinulla on kysyttävää, tutustu mielenkiintoiseen videokuvaan, jossa kuvataan eristyneisyyden teoria kellarin kanssa tai ilman.

Vedenpitävyysmenetelmät / -materiaalit

Vedeneristys voidaan tehdä usealla eri tavalla.

kittiä

Tätä tekniikkaa käytetään useimmiten pystysuoraa eristystyötä varten. Lähestymistavalla on yksi merkittävä plus ja sama miinus.

 • + - tämä on halvin tapa säästää säätiö kosteudelta;
 • - - Tämä on kaikkein lyhytikäinen eristysvaihtoehto.

Bitumipohjaista mastia levitetään tasaiselle, kuivalle seinälle. Jähmettymisen jälkeen kestää tavallisesti noin 7 päivää jäädytetyn koostumuksen maksimoimiseksi sen hydrofobisten ominaisuuksien maksimoimiseksi. Tämä tarkoittaa, että täyttöä ei suositella ennen.

Tämän lähestymistavan miinukset ovat haavoittuvuus. Kun liuoksen "raaputus" kerros poistetaan helposti, altistetaan seinän osa. Tällaista eristämistä ei voida enää pitää täydellisenä. Valitettavasti tämä tapahtuu jo täyttövaiheessa, eli käytännöllisesti katsoen heti käytön jälkeen. Tämän vuoksi mastiinia käytetään yhä vähemmän.

kattohuopa

Useimmiten käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia. Katon materiaali materiaalina on kalliimpaa kuin mastinen. Kuitenkin kestävyys ja lujuus ovat paljon perusteltuja. Katemateriaalilevyt pinotaan valmistetulle pinnalle. Valmisteluun tarvitset:

 • Puhdista seinät likaa ja pölyä vastaan;
 • Kuivaa;
 • Käytä tarvittaessa pohjamaalia parantamaan kateaineen tarttumista (tarttuvuutta) seinään.

Materiaalin hinta vaihtelee 70-250 ruplasta neliömetrillä.

ruiskuttamalla

Toinen eriste on ruiskutus. Hän kutsui myös "nestekumia". Kompressorin avulla erityinen seos levitetään koko pinnalle. Tämän tekniikan edut ovat:

 • Helppokäyttöisyys;
 • Ei tarvitse valmistella seinää (vain roskiapoisto).
 • Erikoisvarusteiden tarve;
 • Kallis - yhden neliömetrin kohdalla tarvitset 3 kg mastia, ja keskimääräinen hinta on 200-500 ruplaa kilogrammalta;
 • Se tarvitsee vahvistamista geotekstiileillä, jotka suojaavat eristyskerrosta.

Info: 5 kg: n painoinen "Elasstomix" -muhvi maksaa noin 1 750 ruplaa.

Erottaminen

Läpivientieristys on ratkaisu, joka pystyy tunkeutumaan betonin rakenteeseen 100-200 mm: iin. Kiteytymisen jälkeen niiden hydrofobiset ominaisuudet heikentävät kosteutta. Itse asiassa tätä lähestymistapaa käyttävät nyt betonin valmistajat. Jotkin tuotemerkit sisältävät alunperin lisäaineita, jotka suorittavat tämän toiminnon. Mutta yleensä (esimerkiksi lukuun ottamatta tapauksia, joissa on sellaisia ​​betonipaloja, joissa tarvitaan erittäin vettähylkivää yhdistettä) tällaisten laatujen käyttö on taloudellisesti kannattamatonta. Läpäisemättömän eristeen tapauksessa se peittää vain betonin yläkerroksen eikä koko kerroksen, esimerkiksi 50 tai 70 mm paksun.

Läpäisemätön eristys levitetään kostutetulle pinnalle.

Laskettaessa likimääräisiä kustannuksia voit ottaa seka Venäjän Penetron-tuotemerkistä. 25 kg: n kauhan hinta on noin 7,500 ruplaa. Yhden neliön lämmittämiseksi tarvitaan keskimäärin 1 kg seosta. Tämä merkitsee sitä, että Penetronin eristys on 1 m2 ja se maksaa 300 ruplaa.

Muuten materiaalin hydrofobinen kyky on vaikuttava. Suurin betoni W12, kun taas Penetron jo W20.

Kuinka valita sopiva menetelmä kellarilevyille? Se riippuu:

 • Rahoitusmahdollisuudet;
 • Tilanne - rakentaminen tai jälleenrakentaminen.

GEOTEKSTIILIT

Geotekstiilipohja on materiaali, jolla maata vahvistetaan. Ei ole mikään salaisuus, että talon alapuolinen maa sags ja vastaavasti sora hiekkalaatikko menee siihen, joka toimii säätiön perustana. Tämän välttämiseksi käytä geotekstiilejä säätiön alla. Se on eri tiheydet, 50 - 600 yksikköä. Geotekstilien valintaa ei tarvitse perustua ensisijaisesti kustannuksiin vaan tarpeeseen. Muuten geotekstiilien levittäminen säätiön alapuolella ei ole välttämätöntä. Joka tapauksessa sen käyttö ei ole perusteltua, koska se on melko kallis.

tulokset

Pitääkö minun tehdä pohjalevyn vesi- ja lämpöeristys samanaikaisesti? Tuotteen keskellä huomasimme, että myös EPPS suojaa kosteutta vastaan. Siksi emäksisen kellarikerroksen vedenpitävyyttä tässä tapauksessa ei voida suorittaa.

Mutta horisontaalinen vedeneristysnauha perustus rakentamisen aikana - välttämättömyys. Jos luet tämän artikkelin suunnittelun rakentamisen - muista kiinnittää huomiota tähän kysymykseen.

Lämmittäminen ja vedenpitävyys säätiön omilla käsillä - avain rakentaa mukava ja lämmin koti

Perusta on talon perusta, siitä, kuinka hyvin sen vedeneristys ja eristys tehdään, huoneen mukavuus ja luotettavuus riippuu. Eristys suojaa taloa äkillisiltä lämpötilan muutoksilta ja pitää sen lämpimänä pitkään.

Pohja vedeneristys tee se itse

Vedeneristys - säätiön luotettava suoja pinnan ja pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta. Sen toteuttamiseksi sinun on valittava laadukkaita vedenpitäviä materiaaleja, säätiön jälleenrakentamiseen liittyvä työ maksaa paljon enemmän.

On olemassa useita erilaisia ​​kellarinvesieristyksiä:

 1. Vedeneristys nestemäisten materiaalien kanssa. Markkinoilla on valtava valikoima nestemäisiä vedenpitäviä materiaaleja, jotka levitetään märälle pinnalle. Reaktion kalkin kanssa betonissa aineet muodostavat kiteisiä elementtejä, jotka sulkevat huokoset ja työntävät vettä niistä. Nestemäisiä materiaaleja ovat "nestekaasu" - bitumipolymeeriemulsio. Sitä voidaan käyttää erityisillä työkaluilla tai manuaalisesti.
 2. Roll-liiman vedeneristys. Sitä käytetään usein laattapohjan suojaamiseen. Rullat asetetaan tasaiselle betonipohjalle, liitokset hitsataan polttimen tai kuivaimen avulla. Asiantuntijat eivät suosittele katteenhuovan, tervan tai pergamentin ostamista tähän tarkoitukseen. Etusija on parempi lasikuitu, lasikuitu tai polyesteri.

Mikä on kellarineristys?

Kellarin sääennusteeseen on kiinnitettävä paljon huomiota, koska tässä työssä on kaksi päätavoitetta:

 1. Vähennä lämpöhäviötä etenkin talvella.
 2. Estää talon pohjan tuhoutuminen, mikä usein tapahtuu johtuen maaperän jäädyttämisestä säätiön ympärille.

Kuinka lämmittää säätiö?

Monet kokemattomat rakentajat kohtaavat tämän kysymyksen. Ensinnäkin sinun on päätettävä työstä ja materiaaleista.

Ja tässä on artikkeli säätiön ulkovaipasta.

Kellarisektorit

Kaikki lämmöneristysmenetelmät on jaettu kahteen ryhmään: eristys sisä- ja ulkopuolelta.

Lämmitin sisäpuolelta

Näitä töitä varten voit käyttää vaahtoa, mineraalivillaa tai polyuretaanivaahtokerroksen laskeutumista. Riippumatta valituista materiaaleista eristys tehdään yhdellä algoritmilla:

 1. Pohjapinta valmistellaan, vedeneristys toimii.
 2. Mineraalivillan tai polystyreenieristyksen yhteydessä kehys valmistetaan ensin tangoista. Lämpöeristys asetetaan ruudukkoon.
 3. Materiaalin päällä eristyksen kiinnitysverkko, suorita viimeistely.

Eristys ulkopuolelta

Tehokas teknologia lämmön säätiön. Se olisi tehtävä säätiön rakentamisen vaiheessa. Riippumatta valituista eristysmenetelmistä sisästä ja materiaalista, työ koostuu neljästä vaiheesta:

 1. Valmistelutyöt ja säätiön puhdistaminen.
 2. Vedeneristys.
 3. Lämpö zasypny-menetelmällä, polystyreenivaahtolevyt tai polyuretaanivaahto.
 4. Viimeistely.

tarvikkeet

Voit säätää säätiön valitsemalla:

 1. Styroksi, joka kaikki tunnetaan vaahtona. Jos lämmitä säätä tätä materiaalia käyttäen, lämpöhäviö vähenee 20%. Päällystetyn polystyreenin tärkein etu on, että sitä on helppo käsitellä, sitä voidaan tehdä itsenäisesti ja ilman apua. Nyt se on yksi suosituimmista lämpöeristemateriaaleista.
 2. Penoplex. Kestävä ja kestävä materiaali, joka tulee suosittua joka vuosi. Se on valmistettu laattoilla, joiden paksuus on 2 - 10 cm.
 3. Polyuretaanivaahto - moderni materiaali, jota käytetään lämmittämiseen ja pohjan vedenpitävyyteen. Se maksaa paljon, mutta korkealaatuiselta pohjalta ei voida vertailla muuta materiaalia.
 4. Mineraalivilla. Minvat valmistetaan kuitujen muodossa, valmistetaan laattoina ja rullina, voidaan käyttää vain perustuksen sisäiseen eristämiseen.
 5. Kuonaa. Sen tärkein etu on alhaiset kustannukset, mutta myös merkittävä haittapuoli - materiaali on tehotonta. Nyt perustusten eristämiseksi sitä käytetään harvoin.
 6. Laajennettu savi. Yksi halvimmasta lämmitysmateriaalista. Nyt sitä käytetään vain eristävänä lisäaineena. Rakenna ensin muotti, sitten nukahda kerroksella laajennettua savea (30-40 cm paksu).

Toinen video siitä, kuinka lämmitä säätiö oikein yksityisessä talossa.

Ja tässä artikkelissa kerrotaan talon perustuksesta.

Teknologia kellarineristykseen irtotavarana

Se käyttää hiekkaa, soraa, laajennettua savea tai kuonaa. Pohjan ympärillä oleva kaivanto, joka on täynnä näitä materiaaleja, tyhjenee vettä ja estää talon perustan sortumisen. Työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Kaivantoa ympäröivä kaivanto, jonka leveys on yli 0,8 m. Perusta valmistellaan: se puhdistetaan, hiekka ja lika poistetaan pinnalta ja kuivataan.
 2. Suoritetut vedeneristystyöt kahdella tavalla.
 3. Hiekka kaadetaan kaivantoon (n. 0,2 m), syöksyy ja täytemateriaali asetetaan päälle.
 4. Sokeat alueet tehdään ottaen huomioon kellari seinien pinta ja kaltevuus.

Lämmittely polyuretaanivaahdolla

Toinen tapa lämmöneristys omilla käsillä. Valitsemalla sen, sinun on oltava valmis hankkimaan erikoislaitteita ja paljon työtä.

 1. Ensimmäinen vaihe on valmistelutyö. Säätiön pinta puhdistetaan ja kuivataan. Tärkeä edellytys on, että kaikki työ on suoritettava lämpötilassa, joka ei ole alle 10 astetta, muutoin materiaalin tarttuminen säätöön heikkenee.
 2. Polyuretaanivaahto levitetään työpinnalle ohuella kerroksella, kun sen tilavuus kasvaa useita kertoja.
 3. Kun vaahto on vakiintunut, on tehtävä pinnat.

Polystyreeni-vaahtolevyjen lämpöeristys

Vaahto säilyttää lämpöä pitkään, mutta sillä on yksi suuri haitta - jyrsijät vahingoittavat sitä. Nykyaikaisten materiaalien valinta on paljon tehokkaampaa ja luotettavaa. Esimerkiksi polystyreenivaahto. Pohjan lämmitin laajennetulla polystyreenillä tapahtuu kolmessa vaiheessa:

 1. Säätiö valmistetaan ja käsitellään alukkeella antibakteerisilla elementeillä. Sen jälkeen suoritetaan vedeneristys.
 2. Biosuojauksella varustettu rasteri on kiinnitetty, vaahtolevyt on asennettu sienen muodossa olevien tappien avulla. Piilot kitti, joka on muotoilun päällä, kattaa ruudukon.
 3. Vaahdolle levitetään sementti-hiekkalaasti, ja kun se kovettuu, pohja peitetään hiekalla.

Nämä ovat kolme pääteknologiaa, joilla eristetään säätiö sisäpuolelta.

Kellari- ja sokea-alueen eristys

Sokean alueen päätehtävänä on suojata pohja kosteuden, jäädytetyn maan ja sulavan lumen kielteisiltä vaikutuksilta. Sokea alue ei anna kylmän tunkeutua talon pohjaan. Sokean alueen asennukseen voit valita jonkin seuraavista materiaaleista: laajennettu polystyreeni, penoisoli tai vaahto. Teoksia tehdään useassa vaiheessa:

 1. Valmistelutyöt. Maan pintakerros poistetaan (noin 30 cm), leveys on 1 metri, nämä ovat laajennetun polystyreeniarkin mitat. Kaivannon pohjalla kaadettiin pieni kerros hiekkaa, varovasti tamped. Sen pitäisi tehdä kerros 10-15 cm, sitten täyttö tehdään raunioista.
 2. "Eristävän kakun" kokoaminen. Murskattu kivi kaadetaan betonilla, jolloin vaahtopolystyreenilevyt asetetaan päälle, liitokset käsitellään kokoonpanovaihdolla eristeen tiheyden lisäämiseksi.
 3. Lujittava verkko asetetaan päälle. Neulotaan neulomalla.
 4. Rakenteen täyttäminen betonilla on työn viimeinen vaihe.

Tämä on koko prosessi eristää sokea alue. Sen jälkeen jää vain viemärijärjestelmään.

Ja sitten artikkeli eristys säätiön penoplex.

Tämä osio sivuistamme http://ru-house.net/stroitelstvo/fundament/vidy/lentochnyi/ sisältää tietoa teippauksesta.

Issue hinta

Säätiön eristyskustannukset riippuvat valitusta materiaalista ja tarvittavasta laitteistosta. Halvin vaihtoehto on lämpöeristys, jossa on laajennettu savi, kuona tai sora. Näitä materiaaleja pidetään kuitenkin tehottomina ja niitä käytetään vain lisäeristykseen. Polyuretaanivaahto ja polystyreeni-vaahto voivat luotettavasti ja pitkään suojata säätä kosteuden ja huurteen kielteisiltä vaikutuksilta, mutta näiden materiaalien kustannukset ovat useita kertoja korkeampia kuin muut lämpöeristyksen keinot.