Kellarin lämmitys ja talon ympärillä oleva jalkakäytävä: materiaalin valinta, laitteen kaavio

Sokea alue on suojakaite talon perustuksen ympärillä. Se suojaa kellarista kosteutta ja ei anna veden haihtua maaperään. Toiminnallisuuden kannalta lämmin sokea alue on paras muotoilu, koska se myös suojaa talon pohjaa pakastamiselta.

Lämmitetyn sokea-alueen järjestelyn ominaisuudet

Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen, sinun on määritettävä sen koko oikein. Kapea rakentaminen talon ympärillä ei anna myönteisiä tuloksia. Säätiön eristyksen lisäksi sokea alue on tarkoitettu pääasiallisen tehtävän suorittamiseen, veden poistamiseen talon pohjasta. Tällä perusteella sen leveys määräytyy rakennuksen seinämien takana olevasta katosta. Sokean alueen tulisi olla 200 mm leveämpi kuin ulkonema. Voit tehdä enemmän, mutta tämä on esteettinen puoli riippuen omistajan toiveista.

Eristettyjen rakenteiden tyypit

Kovaa betonirakennetta, joka on valmistettu omilla kädillä, on vahvistettava. Ainoastaan ​​tällä tavalla se tulee vastustuskykyiseksi maanpäälliseksi liikkeeksi. Tee-se-itse-kaatamalla betonia talon ympärillä kerralla on tarpeen monoliittirakenteen luomiseksi. Häiriöiden muodostuminen, erityisesti rakennuksen kulmissa, uhkaa aukkojen muodostumista. Sen lisäksi, että luodaan kylmäsiltoja, kosteus kerääntyy aukkojen sisään. Vaikeissa pakkasissa vesi jäätyy, mikä uhkaa rikkoa betonipinnoitetta.

Helpoin tapa tehdä se on pehmeä sokea alue. Se muistuttaa kerros kakkua eri rakennusmateriaaleista. Lämmitettäessä se voidaan täyttää laajennetulla savella tai peittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Säätäessä järjestelyä varten pehmeä kaihtotila on paras vaihtoehto tontille, jossa on siirrettävä alusta. Värähtelyjen aikana pehmeät kerrokset eivät repeä kuin betonipinta. Lisäksi se on paljon helpompaa tehdä se itse, koska ei ole kovia töitä betonointi.

Jos toiveet sijoitetaan sokea alueelle ei vain rakenteena, joka siirtää vettä säältä, vaan sillä on myös lisäeristyksen rooli, on tehokkaampaa tehdä yhteinen eristys kellarista ja rakennuksen sokeasta alueesta. Tämä pätee erityisesti talon kellariin tai kellariin.

Mitä ja miten lämmetä?

Moderni markkinat tarjoavat monia eristysaineita. Mutta tehokkaan sääennusteen tekemiseksi sinun on valittava se oikein:

 • yksinkertaisin pehmeä kangasalue eristetään laajennetulla savella. Tämä materiaali on tulenkestävä, kosteutta ja raskaita kuormituksia vastaan. Tietenkin on mahdollista eristää kovaa kaihtopinta-alaa laajennetulla savella, jopa lisätä se betoniin, kun se heittää säätiön ympäri;
 • Voit tehdä minkä tahansa sokea alueen ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Levyt sietää kuormaa hyvin, erottuvat alhaisella kosteuden läpäisevyydellä, ja kuten paloturvallisuuteen, sokea alueella, he eivät pelkää tulta;
 • polyuretaanivaahto on erittäin tehokas. Ne voivat samanaikaisesti tehdä minkä tahansa sokean alueen ja talon perustan eristyksen. Ruiskuttamalla levitetty vaahto täyttää kaikki aukot ja muodostaa kiinteän päällysteen kiinteytymisen jälkeen. Mutta sen haittana on liian korkeat kustannukset ja tarve erityislaitteille, mikä poistaa mahdollisuuden tehdä työ omalla kädelläsi;
 • Kellariseinien eristys voidaan tehdä vaahtomuovista tai vaahdosta. Nämä ovat melkein identtisiä eristeitä, hieman erilainen ominaisuuksiltaan. Mutta käyttää niitä sokea alueella ei ole toivottavaa. Verrattuna polystyreenivaahtoon nämä materiaalit sietävät vähemmän stressiä ja kosteuden läsnäoloa. Muuten sama pursotettu polystyreenivaahto voi eristää emästä.

Jos rakentamisen alkuvaiheessa omilla käsillään on erinomainen eristysvaihtoehto, talon perustus suojaa pakkaselta.

Sokean alueen tekeminen

Sinun on selvitettävä, mitä se koostuu ja miten se tehdään itse. Ensin selvitämme, kuinka kova ja pehmeä sokea alue näyttää yleisesti, ja sitten tarkastelemme kunkin lämmittimen asennusta. Vaiheittainen ohje näyttää tältä:

 1. Tuntia ajetaan talon ympärillä ja niiden väliin asetetaan johto merkitä tulevan sokean alueen paikka. Johto kaivaa kaivannon. Sen leveyden määritelmää pidettiin edellä, mutta syvyys riippuu maaperästä. Jos maa on savi, riittää 450 mm: n syvyys. Irrallisella maaperällä syvyys on nostettava 600 mm: iin savi-lukkojen asettamiseksi.
 2. Muodosta kaivannon ympärille ja aloita kerrokset. Jos haluat tehdä savi linna, se on ensimmäinen kerros. Savi kaadetaan paksuudeltaan 100-250 mm, joka valitaan erikseen maaperän tilan mukaan. Layer kerros, tiukasti röyhtäen saada hieman kaltevuus perustuksesta.
 3. Seuraava kerros on hiekkaa, 50-100 mm paksu.
 4. Hiekalle on asetettu vedeneristyskalvo, joka kääritään pohjaan.
 5. Tässä vaiheessa on aika laittaa lämmitin omiin käsiinsä. Valittu materiaali on tiukasti asetettu vedenpitävyyteen. Jos pohjakerroksen lämpenemistä päätetään, niin tämä tehdään myös tässä vaiheessa.
 6. Yläpuolelta eristys peitetään toisella vedeneristyskerroksella ja täytetään jälleen kerroksella samanlaista paksua hiekkaa.
 7. Geotekstiili asetetaan hiekalle. Se estää kahden kerroksen jakeiden sekoittumisen ja pehmeän sokean alueen tapauksessa vesisuodattimen rooli. Geotekstiilien päälle kaadetaan 100 mm: n keskimääräinen murskakivi.
 8. Jos valitaan pehmeän kaihdin alue, 50 mm: n hiekkaa kaadetaan raunion päälle ja jalkakäytävä asetetaan tai yksinkertaisesti peitetään koristekivellä.
 9. Jos haluat tehdä konkreettisen sokeuden alueen omalla kädelläsi, on raudoitettava vahvistusverkko, jonka solut ovat 100x100 mm. Jokainen 3-6 m, kulmissa ja mutkissa asetetaan reunalevy. Niitä tarvitaan laajentamisliitosten muodostami- seksi, jotta suojakalvo voidaan suojata halkeilulta. Lisäksi levyjen oikea korkeus toimii majakkaina lasin laskemisessa.
 10. Betonin liuos kaadetaan yhteen päivään. Kun lasitus kovettuu, mutta on edelleen kostea, sitä hierotaan kuivalla sementillä ja peitetään kalvolla. Tällainen silitys antaa konkreettista lujuutta ja vähentää veden läpäisevyyttä.
 11. Täysin kovetetun kerroksen päälle tehdään hieno viimeistely. Se voi olla päällystyslaatat, asfaltti, kivi tai muu materiaali isäntälaitoksen harkinnan mukaan.

Joten tätä pidettiin yleisen kaavion piirakattina. Nyt selvitämme, millainen askel askeleelta asennusohjeet kutakin lämpöeristystyyppiä varten näyttävät. Muuten, jotta betoni valmistetaan tasoittain sopivasti, tarvittavat mittasuhteet löytyvät taulukosta:

Sokean alueen lämpöeristys

Sokean alueen eristäminen on yksinkertaista, mutta meidän on otettava se vakavasti. Useimmissa tapauksissa juuri tämä rakentaminen aloitettiin. Vaikka puhuessamme monimutkaisuudesta, polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea voidaan eristää omilla kädilläsi, ja polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi tulee kääntää asiantuntijoille.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Eristys laajennetulla polystyreenillä valmistetaan 100 mm: n paksuisissa arkeissa. Jos käytetään 50 mm paksuisia arkoja, ne asetetaan kahdeksi kerrokseksi. Lisäksi ylemmän rivin levyt on sovitettava alemmalle riville. Kaikki tuloksena olevat aukot tukkivat eristeitä tai iskuja vaahdolla. Talon ympärillä oleva eristys tulisi näyttää monoliittiselta pinnoitteelta.

Tärkeä edellytys on polystyreeni-vaahtoveden eristyksen erottaminen muista sokeiden pinnoista. Eli vedeneristys asetetaan levyn alle ja päälle. Tämä johtuu siitä, että lämmitin itsessään ei pelkää kosteutta, mutta sen alle jäävä vesi pakkaa levyt, kun se jäätyy.

Järjestelmä, jossa omat kädet kovaa ja pehmeää sokea alueelle on hieman erilainen:

 • pehmeällä sokea alueella laatat sijoitetaan kahden kerroksen hiekkaa. Se suojaa niitä ja vedenpitävyyttä haurastumiselta;
 • Kovaa kaihtotilaa voidaan eristää kahdella tavalla, jotka eroavat toisistaan ​​betonin kaatamalla. Ensimmäisessä tapauksessa lämmitin sijoitetaan samalla tavoin kahden hiekkakerroksen väliin, ja päälle on murskattu kivi, vahvistava verkko ja betonipinta. Toisessa menetelmässä betonipinta voidaan kaataa suoraan eristeen päälle. Se on myös peitetty vedeneristyksellä, kohtisuorassa siihen, että lujitustangot asetetaan 600 mm: n välein ylhäältä. He laittavat vahvistusverkon ja kaadetaan kaikki betoni.

Jotkut omistajat tekevät sokean alueen eristämisen vaahdolla huolimatta siitä, että se on heikompia kuin polystyreenivaahto. Vaiheittaiset asennusohjeet pysyvät muuttumattomina, koska kaikki nämä levyt on tehty vastaavasta materiaalista. Vain vaahtomuovilla tai vaahdolla varustettu sokea alue kestää vähemmän kuin laajennetulla polystyreenillä.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Sokean alueen tehokas mutta kallis eristys saadaan polyuretaanivaahdolla. Sitä käytetään korkeassa paineessa, joten ensin hiekalle asetetaan kerros ryöstöä ennen suihkutusta, muuten hiekka yksinkertaisesti puhaltaa. Vaahto levitetään murskattua kiveä varten, jonka paksuus on 70 mm. 15 minuutin kuluttua se kovettuu täysin ja on valmis lujittavan verkon asettamiseen betonin levittämisen jälkeen.

Polyuretaanivaahdon käyttöikä on noin 40 vuotta, mutta tämä materiaali antaa 100%: n vaikutuksen sokean alueen yhteiseen eristykseen ja talon perustukseen.

Sadesulan käyttö

Sokean alueen yksinkertaisin eristys voidaan tehdä laajennetulla savella. Ympyräkaavio koostuu seuraavista tasoista:

 1. Kaivannon pohja on savi linna, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 2. Seuraava on kerros hiekkaa, peitetty dronite. Tämä materiaali suojaa rakennetta kaatumiselta.
 3. Materiaali on täynnä laajennettua savea, jälleen peitetty droniteilla, ja päälle kerrostetaan hiekkakerros.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin laite lämmittämällä laajennettua savea käsin. Talon ympärillä oleva hiekka voi kaataa koristeellisia soraa tai tehdä toisen pinnoitteen omistajan harkinnan mukaan.

Lämpöeristys

Säätiön lämmitys tapahtuu asennettaessa eristysvaihetta sokea alueella. Tehokkain eriste on ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se katsottiin edellä, joten siirtymme välittömästi perinteisiin materiaaleihin.

Jalusta voidaan valmistaa vaahtomuovilla, vaahtomuovilla tai polystyreenivaahdolla. Asennusprosessi on sama. Levyt liimataan liimalla seinään tiiviisti päällekkäin. Vain vaihtoehdot polystyreenivaahdolla mahdollistavat sen sijoittamisen hänen ja vedenpitävän seinän väliin. Nurkissa ja keskellä levyn luotettavuutta kiinnitetään muovisilla tapilla, sateenvarjoilla. Seuraavaksi mene viimeistelyyn. Yleensä levylle levytetään ruudukko, joka on maadoitettu ja peitetty koristeellisella laastilla.

Kaikki ohjeet, jotka osoittavat, miten tehdä itsesi sokea alue ja säätiö eristämällä talon.

Pitääkö minun käsitellä weatherizationia ja miten?

Talon rakentamisen ammattilaisten on suositeltavaa varustaa sokea alue talon ympärillä. Loppujen lopuksi säätiö- ja kellarihuoneet ovat alttiina jäädytetyille maaperälle talvella ja runsaalla vedellä sateiden aikana. On tärkeää paitsi rakentaa ja olla varmoja tekemällä sokean alueen eristys. Tällöin talo suojataan vielä paremmin.

Miksi tarvitset

Usein sokea aluetta käytetään kävelykaduksi talon ympärillä, ja se myös suorittaa täydellisesti koristeellisia toimintoja. Siksi tämän talon osan järjestämiseen olisi valittava materiaaleja, jotka yhdistetään rakennuksen vuoraukseen.

Jos sokean alueen eristys talon ympärillä tehdään oikein, se auttaa:

 • Vähennä talon lämmittämisen kustannuksia.
 • Laajenna säätiön elämää.
 • Suojaa lisääntyneestä kosteudesta.
 • Aikana suunnitellun sokean alueen lämpeneminen auttaa vähentämään säätiön syvyyttä.

Mikä on tällaisten näkymien syy? Talvella maaperässä oleva vesi jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta ja maaperä alkaa liikkua. Tällaiset muutokset ovat huonosti säätiölle. Tämän seurauksena pienikokoiset halkeamat voivat näkyä pohjassa. He puolestaan ​​voivat taas saada kosteutta ja jäädyttää. Mikä johtaa lisääntyneisiin aukkoihin.

Tällaisten reikien läpi lämpö alkaa lähteä talosta. Mutta tämä on vain pieni ongelma. Jonkin ajan kuluttua huomaat, että jo talon seinissä on jo haluttuneita halkeamia. Mutta jos ajoissa huolehditaan sokea alueen järjestelystä ja lämpenemisestä, tällaiset ongelmat tulevat näkyviin paljon myöhemmin.

Video toimii, tekijällä on tällainen näytönsäästäjä.

Milloin on parempi aloittaa työn?

Ammattilaiset suosittelevat sokean alueen, kun laatikko on täysin pystytetty kotona, eli seinät ja katto. Mutta jos tämä ei ole tehty rakennusvaiheessa, se voidaan pystyttää jo talon tilauksesta.

On suositeltavaa aloittaa työskentely kuivemmalla kaudella, jotta äkillinen sade tai läheinen pohjavesi eivät häiritse rakentamista. Loppujen lopuksi eristetyn sokean alueen laite vaatii kaivaa maata pohjan lähellä 30-40 cm: n syvyyteen.

Perusperiaate rakentamisesta

Ne, jotka kohtaavat tällaisen prosessin ensimmäistä kertaa, ihmettelevät, miten sokea alue eristetään? Jotta voit tehdä kaiken laadullisesti ja oikein, sinun on noudatettava yhtä sääntöä "eristetty kakku sokea alue". Se koostuu:

 1. Geotekstiilit. Se asetetaan aikaisemmin valmistetulle alueelle. Tätä varten paikka, jossa sokea alue on varustettu, puhdistetaan ylemmästä maapallosta kasvinjuurilla. Sitten ne kaivaavat kaivannon noin 30-40 cm syvyyteen. Kaivannon pohja on täytettävä, jotta estetään maaperän samentuminen, mikä voi johtaa sokean alueen tuhoamiseen.
 2. Hiekkaa. Se on asetettu paksuuteen 10-15 cm. On tärkeää tasoittaa ja tiivistää kerros. Se muodostaa koko sokean alueen tulevaisuudessa. Varmista, että teet parannuksen talosta. Pudotuksen tulisi olla noin 3 cm ja paljon muuta. Tämä on välttämätöntä, jotta sulata tai sadevettä ei pysy lähellä seiniä, vaan se virtaa kuivatukseen tai kukkapenkkiin. Jotta hiekkapuhallus voidaan nopeasti kostuttaa, se vuodatetaan vedellä, mutta sinun on oltava varovainen ja älä ylitäytä.
 3. Lämmöneristys. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja. Alkaen laajennetusta savi ja viimeistely moderni polyfoam, polyfoam ja polyuretaani vaahto. Eri eristys ja niiden edut, ja haitta puhuu hieman myöhemmin. Eristeen paksuus riippuu käytetystä materiaalista. Slaydite tarvitsee yli 20 cm, mutta synteettiset materiaalit tarvitsevat alle 8-10 cm.
 4. Hiekkaa. Tässä tapauksessa tarvitset jälleen 10-15 cm: n ainetta, joka tasoitetaan ja täytetään. Taipumus jatkuu.
 5. Geotekstiilit.
 6. Murskattuja kivirappeja.
 7. Koristeellinen viimeistely.

Tällainen monimutkainen muotoilu ja muistuttaa monikerroksista kakkua. Mutta nämä materiaalit suojaavat säätiötä tai kellaria ja koko taloa kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

Eristeen valinta

On tärkeää paitsi tietää, kuinka asianmukaisesti varustetaan sokea alue, mutta myös valita sopiva eristys. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää vain ekstrudoitua polystyreeniä. Esimerkiksi, jos maaperän kosteus on liian korkea. Mutta harkitse useita vaihtoehtoja.

Penoplex

Sokean alueen eristäminen penoplexilla on monia etuja, joiden vuoksi tätä materiaalia pidetään suosituimpana. Näitä ovat:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Vettä hylkivä ominaisuudet.
 • Alhainen lämpötila.
 • Pieni paino.
 • Heikko syttyvyys ja syttyvyys.

Sokean alueen lämmittämiseksi penoplexilla käytetään 5 ja 10 cm paksuisia levyjä. Jos valitaan ensimmäinen vaihtoehto, levyt asetetaan 2 riviin. Varmista, että liitokset on tiivistetty erityisellä kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, pinotaan yhteen kerrokseen, mutta liitokset on myös käsiteltävä suojakalvolla.

Polyuretaanivaahto

Jos tämä materiaali on valittu eristys, niin et voi tehdä ilman ammattilaisten apua. Asennuksessa käytetään erityistä laitetta, joka on erittäin kallista ja tarvitset myös taitoja kaiken oikein. On toivottavaa lämmittää sekä sokea alue että säätö (socle) samanaikaisesti. Saada sitten kiinteä kerros, joka luotettavasti suojaa rakennetta. Miksi tämä materiaali on niin hyvä?

 1. Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 2. Ei syty.
 3. Kestää biologisia vaikutuksia.
 4. Vastelee kosteutta.
 5. Levitä kaikkiin ympäristön lämpötiloihin.
 6. Sopii ilman halkeamia ja aukkoja.

Laajennettu savi

Tätä materiaalia on käytetty sokean alueen eristämiseen muinaisista ajoista lähtien. Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei vahingoita ympäristöä tai veden asukkaita. Samalla se säilyttää täydellisesti lämpöä. Sinun täytyy tietää, että laajennettu savi on kolmesta osasta, jotka ovat kooltaan eroja:

Sokean alueen rakentamiseen käytetään laajennettua savi-soraa. Se kestää täysin alhaiset lämpötilat. Mutta laajennettu savi on suojattava liialliselta kosteudelta. Tätä varten varmista, että rakennat viemäröintijärjestelmän.

Talon seinistä valuu vesi, joka putoaa maahan sokean alueen lähelle ja voi päästä laajentuneeseen saviin. Kostutuksen jälkeen eristyskyky vähenee huomattavasti. Tämän välttämiseksi sokean alueen kehä asetetaan putkille ja vie ne noin metrin etäisyydelle.

He kaivaavat reiän, joka on vuorattu geotekstiilillä. Ylös nukkua rauniolla. Sitten tyhjennysputki asetetaan. Geotekstiilien päätä kaatettiin ja suljettiin yli rauniot. Peitä kaivo kokonaan hiekalla.

Kun olet oppinut kaikki sokeiden alueen järjestämisen ja lämpenemisen hienot yksityiskohdat, voit tehdä kaiken itse. Mutta ei ole väliä, jos talon omistaja tekee kaiken omasta tai käyttää ammattilaisten palveluita, kunhan sokea alue on tehty.

Laajennetun saven käyttö sokea alueella

Sokean alueen tehtävänä on suojata säätiö kosteudelta. Sen vuoksi sen on oltava vedenpitävä. Mutta maan ilmasto-olosuhteissa, kun maaperä jäätyy tarpeeksi syvälle talvella, tarvitaan sokean alueen lisäeristys. Tätä varten voit käyttää laajennettua savea.

Miksi tarvitsemme eristämistä

Sokea alue on betoninen tai asfaltti kaistale, joka sijaitsee rakennuksen vieressä. Kiitos siitä, että vesi "taipuu" seinät, ja linnut eivät muodosta lähellä rakennusta. Kuitenkin talvella voi jäädä jäädä. Lakaiset maaperät jäätyvät ja sulavat erittäin epätasaisesti. Siksi säätiö vähitellen hävitetään, siinä on halkeamia.

Helpoin tapa käsitellä tätä ongelmaa on lämmitellä sokea alue. Erityiset materiaalit, jotka estävät kylmän tunkeutumisen, sijoitetaan sen alle ja pieni pohja ja pohja lähellä. Eristysaineina käytetään geotekstiilejä, penoplexia, vaahtomuovia ja laajennettua savea.

Miksi juuri laajennettu savi

Nykyään on olemassa monia vaihtoehtoja sardeldiinille, mutta siitä ei tule vähemmän suosittua. Tämä johtuu kahdesta tekijästä: melko edullisesta hinnasta ja ympäristöystävällisyydestä. Aine saadaan savesta, joka korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta vaahdotetaan ja leivotaan.

Tämä lyhyt video kuvaa sen tärkeimmät ominaisuudet.

Slayditin ominaisuudet eivät ole huonoja. Siitä on ominaista hyvä tiheys, pieni veden absorptio ja lämmönjohtavuus 0,1-0,18 W / m * K. On kuitenkin pidettävä mielessä, että laajennetun savikerroksen paksuus on suurempi kuin mineraalivillan ja muiden lämmittimien paksuus.

Erittäin tärkeä vivahde on murto-osan koko. Mitä enemmän rakeita, sitä paremmat eristysominaisuudet. Suurten jakeiden kivillä on enemmän sisäisiä onteloita kuin pienissäkin. Pienet ovat kuitenkin paljon tiheämpiä ja vahvempia. Sokea lämmittäen, vahvuus ei ole niin tärkeä, sementti ja asfaltti antavat sen riittävästi. Mutta suojaamaan kylmältä on parempi käyttää suurinta osaa.

Työjärjestys

Sokea alue alkaa, kun talon rakentaminen on jo ohi. Ainakin seinien pitäisi olla jo seisomassa, jotta säätiö "tuntee" kuorman ja kutistuu.

 • Pisteet ja merkinnät. Ensin sinun on laskettava materiaalikustannukset ja merkinnät paikan päällä.
 • Maalinpoisto. Irrota varovasti maaperän yläkerros. On toivottavaa puhdistaa maa kokonaan juurista ja kasvillisuuden jäännöksistä. Jos ne jäävät jäljelle, silloin ne alkavat hajota ja tyhjät näkyvät sokea alueelle.
 • Muottien asennus. Tällöin käytetään useimmin laitureita, jotka on asennettu kehälle. Ne eivät salli sementtilaastin leviämistä. Asenna ne pieneen kulmaan veden virtauksen varmistamiseksi.
 • Emäksen valmistus. Ontelossa, joka on vapautettu maasta, nukahtaa nukkumassa olevaa hiekkaa, joka vedellään vedellä ja huolellisesti. Sitten nukahtaa kerros murskattua kiveä hienoja fraktioita ja kompakti sitä samalla tavalla.
 • Kompensoivan sauman asennus. Tätä tarkoitusta varten vaimennusmateriaali asetetaan seinän ja tulevan sokean alueen väliin (puutavara, muovinen vuoraus tai polymeeriset nauhat). Rakenne on suojattava muodonmuutokselta.
 • Lämpenemistä. Nyt kaivetun matalan kaivannon pohjalle on sijoitettu ruberoidi tai riittävän tiheä polyeteenikalvo. Ylhäältä nukahtaa suuren osan laajentunut savi.
 • Sementti tai asfaltointi. Yksityisissä kodeissa sokea alue on yleensä valmistettu betonista tai sementtilaastista. Ne kaadetaan ja tasataan. Jälkeen puolitoista tai kahdesta metristä on jäljellä laajentumisaumoja, jotka estävät sen repeämästä.
 • Viimeinen vaihe on edessään. Nykyään koristustarkoituksiin sokea alue on kaakeloitu luonnonkivellä tai laattoilla. Mutta voit pitää silitystä. Tätä varten 15-20 minuuttia laastin kaatamisen jälkeen ripottele pinta kuivalla sementillä, joka tasoitetaan lian avulla.

Laajennettu savi on suosittu ja tehokas materiaali ulkoiselle eristykselle. Muista, että laadukkaat materiaalit ovat puolet taistelusta.

Kuinka maan savipinta tuntuu - sokea, pohja, kellari

Jokainen, jolla on yksityinen talo, alkaa ennemmin tai myöhemmin miettiä sen lämpenemistä. Sen lisäksi, että luo mukava ympäristö, eristys pidentää talon osien elämää.

Optimaalisin ja edullisin tapa on eristää talo laajennetulla savella.

Miten eristää kellarin

Lämmöneristys kattilan laajennetulla savella vähentää lämmön menetystä, mutta myös suojaa säätä kaikenlaisista sääolosuhteista aiheutuvista muodonmuutoksista. Laajennettu savi on erittäin halpa materiaali, jolla on melko yksinkertainen muotoilutekniikka.
On parasta ajatella kellarin eristystä talon perustamisen vaiheessa. Jopa yksinkertainen lisäys siihen maahan, jolla pystytetty säätiö kaadetaan, antaa lämpövaikutuksen. Tämä menetelmä sopii hyvin lämpimiin alueisiin, mutta kylmät talvet ja sateinen syksy on parempi valita monimutkaisempi menetelmä.

Prosessin alussa sinun on asennettava uusi muotti, joka kulkee pohjaan nähden rinnakkain. Mitä suurempi se on, sitä parempi se pidetään lämpimänä.

Toisessa vaiheessa sinun on peitettävä sardeldi kerros eristämällä siten, että se ei kuulu ulkoisten sääolosuhteiden vaikutuksesta. Vedeneristykseen on suositeltavaa käyttää joko kattohuopaa tai PVC-kalvoa. Valmistetussa muottipesässä kaadetaan betonin ja laajennetun saven seos yhtä suureen määrään. Kuten näette, prosessi on melko yksinkertainen eikä vaadi paljon investointeja. Joitakin haittoja ovat se, että itse betoni on huono lämmöneristin, mutta sitä ei voida säästää, muuten savi helposti tuhoutuu. Ei myöskään ole välttämätöntä säästää eristämistä, ilman sitä, sardeldi menettää välittömästi kaikki ominaisuudet.

Miten lämmittää säätiö

Yksinkertaisin ja halvin tapa säilyttää lämpöä johtuu pohjan eristyksestä laajennetulla savella. Lisäksi tämä materiaali suojelee hyvin pohjaa kosteudelta tunkeutumiselta.

Laajennettu savi on erittäin kova kantavuus ja ei aiheuta haitallisia aineita korkeissa lämpötiloissa.

Sen halvemattomuus ei anna tallentaa tätä materiaalia, ja sen yksinkertaisen työskentelyn ansiosta se on suosittu talojen ja autotallien eristyksille.

Kun vapautimme säätiön maaperän kerroksesta ja kun olemme tehneet laajan kaivannon koko taloon, alamme sulkea pohjan vedeneristykseen. Tämä voi olla katemateriaali tai bitumipehmuste. Ennen kuin aloitat saviraudan sijoittamisen, on tarpeen järjestää vedenpoisto pohjasta. Voit järjestää yksinkertaisen tyhjennysputken tuotannon putkilla metrin etäisyydeltä säältä.

Kaikkien valmistelutoimenpiteiden jälkeen alamme eristää säätiön laajennetulla savella täyttämällä ne kaivalla maahan. Tämä tehdään kalvolla suljettuun kaivon pohjaan, kalvo suojaa hyvin pohjavedestä sisään sardeldiiniksi, jonka on oltava täysin kuiva.

Jos haluat luotettavampaa lämpenemistä, on täysin mahdollista täyttää se savirauta ja maanalainen tila, mutta tärkeintä ei ole unohtaa levittää elokuvan kerros.

Miten lämmittää sokea alue

Sokean alueen päätehtävänä on säilyttää kosteus ja täysi suoja sen negatiivisesta vaikutuksesta talon perustuksiin. Mutta lisäksi se suorittaa useita muita välttämättömiä toimintoja: se suojaa maata jäädytykseltä ja on eräänlainen katu talon ympärillä. Sokean alueen lämmitys laajennetulla savella auttaa säästämään paljon lämmityksessä ja suojaamaan säätöä halkeamilta.

Kaivamalla kaivantoa sokea alueelle, me laitamme kerros savi ja vedeneristys siihen. Eristeen päällä on suositeltavaa kaataa hiekkakerros ja sijoittaa erityinen materiaali, joka suojaa uutta sokea alueeltasi. Sen yläpuolelle asetetaan laajennettu savi ja sen jälkeen - kerros dronite ja hiekka. Kuten näet, sokea alue, jossa on laajennettu savi, ei vaadi erityisiä kustannuksia ja tietämystä. Ylhäältä voit helposti laittaa nurmikon tai kaataa rauniot paikallisen alueen suunnitteluun.

Sadesulatuksen ominaisuudet ja valinta

Voimme sanoa, että laajennettu savi on tavallisin talon ja rakennusten eri osien eristysmateriaali. Se on erittäin tehokas lämmitin, pitää tukirakenteet hyvin ja on täysin tulenkestävä.

On vaikea sanoa, mikä savi on eristyksellisempi, se eroaa vain jyvien kokoon, joka vaihtelee 2-40 millimetrin välillä. Nämä jyvät voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään: sora, roska, hiekka. Jokainen tyyppi sopii talon tai huoneen tiettyjen alueiden lämpöeristykseen.

Se sekoittuu hyvin betoniin ja sitä käytetään lattiaeristykseen - laajennettu savihiekka, joka on pieni betonirakenteiden täyttölaite. Lämmitettäville kellareille ja autotallilattialle hieno laajennettu savi-sora. Se on erittäin kylmäkestävää ja vettähylkivämpi kuin muut savien fraktiot. Savi-soraa käytetään pääasiassa betonin lisäaineena sen pienempien hiukkasten kanssa.

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Kattojen eristäminen laajennetulla savella
   Jotta talosi olisi lämmin, lämmitä katto. Myös katon eristys auttaa säästämään kaasua ja sähköä, jotka menevät lämmitykseen.
 2. Säätiön ja sokean alueen lämmitys - miten talon eristetty sokea alue toimii
   Sokean alueen eristämisestä on monia mielipiteitä, mutta useimmat asiantuntijat odottavat tämän menettelyn tarvetta, joka muodostaa kotitalouden perustan vahvuuden ja optimaalisen suojan. Säätiö saa.
 3. Julkisivun lämmitin ja mökin kellarikerros polyuretaanivaahto
   On erittäin suositeltavaa eristää pohja polyuretaanivaahdolla ja eristää julkisivuja polyuretaanivaahdolla. Miksi tämä materiaali? Koska sillä on useita kiistämätön ominaisuuksia, joiden ansiosta sitä käytetään.
 4. Puuhuoneen lämmitys, kellari ja pohja
   Jokaisen talon rakentaminen vie paljon aikaa ja rahaa, mutta jokaisen omistajan tehtävä on rakentaa todellinen mukava ja lämmin talo.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Voit tilata uusia viestejä sähköpostitse.

Oikea kakku on lämmin sokea alue. Teemme yhdessä foorumin käyttäjien kanssa.

Talon ympärillä oleva lämmin sokea alue on kypsennetty ruoan tavoin: oikeat ainesosat otetaan ja sekoitetaan oikeaan osuuteen. Ja miten tarkalleen, käyttäjät kertovat.

Monet aloittelevat kehittäjät ajattelevat, että sokeiden alueen päätavoite on suojata säätiöiltä sademäärä ja kävelyä sen ympärillä on helpompaa ja helpompaa. Mutta kuten forumhouse.ru-käyttäjien kokemukset osoittavat, oikein tehty ja eristetty sokea alue yhdistettynä viemäröintijärjestelmään voi ratkaista paljon suuremman joukon tehtäviä, jotka vaihtelevat vähentääkseen routaantumisvoimia, vahingoittaen pohjaa, pohjaveden tyhjentämiseen ja kellarin suojelemiseen.

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Siksi sokea aluetta sekä eristettyä kasaa ei voida tarkastella eri tavoin kuin monimutkainen järjestelmä, mutta jotta kaikki toimisi oikein, sinun on kuunneltava foorumin jäsentenne neuvoja.

Ohjeellinen on foorumin jäsenen lempinimi Felo:

- Aloitin talon rakentamisen seitsemän vuotta sitten, ja säätiön puristaminen tapahtui vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Nauha-sarakkeen perusta. Haudutettu nauha on 40x20 cm, pylväitä 1,6 m. Ymmärrän nyt, miksi näin tapahtui: sokea alue ja salaojitus eivät tehneet ajoissa. Sokea alue eristämällä

Käyttäjä, jolla on lempinimi al185, suosittelee tässä tapauksessa lämmittämään alustaa ja sokea aluetta. On myös tärkeää tehdä pätevä vedenpoisto.

Jotta estettäisiin säätiön suulakepuristus tulevaisuudessa, on ensin välttämätöntä:

- Tänä kesänä minulla on sokea alue, jolla on eristys talon ympärillä ja pohjaveden alentaminen haluan liuottaa viemäriputket ojaan.

Lue artikkeli siitä, miten lähestytään säätiön valintaa.

Pohjaveden määrän vähentämiseksi oli mahdotonta jättää kaksi rikki putkea, jotka yhdistävät tienvarsien ojien keskenään, ja osallistuja päätti korvata ne.

Vesi meni turvallisesti kohti metsää ja vesitaso laski 20 cm.

Sitten tehtiin lämmin sokea alue, pohjan kuivatus ja myrskyviemärit. Ja kun kausi osoitti, kaikki edellä mainitut toimenpiteet antoivat meille mahdollisuuden välttää perustuksen jatkumista.

Lämmitetty sokea alue

Lämmitetty sokea alue koostuu puristetuista polystyreeni- vaahtomuovista tai vaahtomuovista valmistetuista arkeista, jotka asetetaan vaakasuoraan tai vaakasuoraan pieneen kulmaan alapinnan maanalaisen osan ympärillä. Eristyslevyt pinotaan 30-40 cm: n syvyydestä maanpinnasta pienellä kulmalla pohjasta poispäin, mikä tuottaa veden virtausta. Lämpenemisen ansiosta pohjan ympäröivä maa ei jäätyy läpi, ja siksi pakkasen voimakkuus vähenee merkittävästi.

Jotta eristetty sokea alue pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuutensa mahdollisimman pitkälle, se on asennettava oikein ja tämän vuoksi erektioprosessi on jaettava peräkkäisiin vaiheisiin.

Valentine Penza:

- Kaivoin talon reunan 1,3 m: n seinälle sijoitetun lapion pistimellä. Neljännellä seinällä poistettiin vain kasvulliset kerrokset. Tuloksena oli noin 20 kuutiota maata.

Toisessa vaiheessa täytettiin CGS: n ensimmäinen kerros, jonka paksuus oli 10 cm, tasoittamalla se, punnitsemalla se ja asettaen EPSI: n paksuudeltaan 10 cm.

Valentine Penza:

- Vedin 14 kuutiometriä PGS: tä sokea alueelle. EPS-levyjen tiivis sovittaminen maaperään tasoitin täyttötulppa majakkain, räpyttelivät jalat, pylvääseen ja peitin sitten märällä hiekalla (nostaisin paljon letkua) ja tasoitin sen säännön kanssa. CBC: n päälle jäävän ohueen kerroksen ansiosta saavutettiin sileä pinta, jonka kaltevuus oli 3 cm metriä seinältä.

Lue, miten eristys valitaan. Suosittelemme myös lukemaan artikkelimme, josta saat selville, onko laajennetun savi käytön sokea alueella sallittu.

Mutta pinta oli todella sileä ja voimakas vasta sen jälkeen, kun se täytettiin kolme kertaa tärisevällä levyllä.

Valentine Penza:

- Sen jälkeen lähdin rakennustyömaalta kuukaudeksi, ja kun saavuin, pinta tuntui edelleen betonilta. Ainoastaan ​​ylempi ohut kerros hiekkaa pestiin osittain sateelta. Mutta vaahtomuoto on edelleen täydellinen. Ilman taukoja ja halkeamia.

Eppsissä meidän forumchanin laittoi pitkän sivun seinään, t. 1,2 m

Valentine Penza:

- Olin peittänyt vaahtomuovilevyjen paksumman polyeteenin, joka on vain myynnissä.

Sitten foorumin jäsen alkoi eristää osan säästä vaahdon yläpuolelle tasolle, jossa betoni loppuu. Ja jotta betonipäällyste voidaan erottaa seinistä, Valentin Penza, leikkaamalla EPSI 5 cm paksuisen, liimautunut nämä levyt seinään erityisellä liimalla.

Valentine Penza:

- Se osoittautui yhtenä jatkuvana osana muottirakennetta. Ja käärin polyetyleeni näiden kaistaleiden alle.

Tämän jälkeen kalvon päälle asetettiin toinen hiekka- ja sorapeitekerros, noin 12 cm. Materiaali tasoitettiin majakkaissa metalliputken avulla ja tampellaan alas värähtelevällä levyllä. Sitten tuli muottien kääntyminen.

Valentine Penza:

- Laitoin 10 k-levyn täysin tasaisen pakatun pään reunaan 1,1 metrin etäisyydeltä seinältä. Hän kiinnitti sen tällä tavalla: ristikkäisen nauhan ulkopuolella PGS asetti tangot maahan ja liitti muottiin levyjä, joissa oli lyhyitä levyjä ja ruuvien avulla.

Yhteensä 6 kuutiometriä betonia kaadettiin, ja kaadon prosessi kesti 1,5 tuntia. Pinnan tasoittamisen jälkeen Valentin Penza peitti sokean alueen kalvolla ja vei betonin kolme päivää, kunnes se kovettui. Tämän työn tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Valentine Penza:

- Sokea alue tuli tasainen ja sileä. Ja mikä tärkeintä, se oli korkea - pystyi nostamaan pinnan jopa 35 cm: n etäisyydellä ja nyt talo on kuin kukkulalla, ja kaikki vesi virtaa talosta. Tämä varmistetaan ukkosmyrskyn aikana.

Mutta on toinen näkymä sokea alueesta. Vladimir Tallin ei suosittele sokean alueen konkreettisuutta estääkseen rakenteen halkeilua, vaan yksinkertaisesti eristämään ja asettamaan päällystekiven päälle. Ja siksi: eristetyn sokean alueen päätehtävä on kuitenkin lämmitys; lämmönkestävyys kellarikerroksen alueella.

Katso aiheesta "sokea alue, se on sama raunio".

Anatoly L, Moskova:

- Minulla on eristyskerroksen paksuus sokea alueella 100 mm, ja pohjaan vain 50 mm. Täällä kaikki päättävät ja ajattelevat itsensä, mutta on tiettyjä kriteerejä, joita ei voida sivuuttaa. Tämä on maan lämpöä, joka on pidettävä mahdollisimman suurella alueella talon ympärillä ja joka ei salli kylmän tunkeutua syvälle pohjaan.

Lisäksi käyttäjä päätti asentaa 110 mm halkaisijaltaan tyhjennysputken, joka on kääritty ¾ vedeneristyskalvolla, jolloin kaikki ylä- ja ilmakehän saostumat poistetaan pohjasta.

Anatoly L:

- Minun tapauksessani päätehtävänä oli kerätä ylempi kerros sokea alueelta ja elokuvan ulkomailta. Vaikka putki kääritään kalvoon, se sijaitsee noin 30 cm: n syvyydessä, minkä vuoksi se kerää ylävesiä ja sen rajan yli. Lisäksi kalvon ja geofabristen käyttö ei salli putkisuodattimen murtamista.

Vedenpoistoa rakennettaessa on erittäin tärkeää kestää vaadittu kaltevuus, keskimäärin se on 1 cm viemäriputkiston lineaarimittarin kohdalla, mutta täällä ei myöskään ole selvästi määriteltyjä arvoja.

Anatoly L:

"Kestän noin 2-3 cm: n kaltevuus yhdellä p / m, ja putket yhtyvät yhdestä pisteestä purkautumassa. Ennen tyhjennysputken sijoittamista väsitin tulevan sokean alueen pinnan. Varmista, että vesi kulkee mihin minun on mentävä, laitoin putken alas, käärittelin sen geotekstiloihin, käärittelin sen vesitiiviin kalvoon, ripottiin hiekalla ja haudattiin.

Hiekan käyttöä samanlaisella sokea alueella voidaan merkittävästi minimoida, koska periaatteessa tarvitsee vain kohdistaa paikka eristämiseen. Ja on parempi käyttää sekoitushiekkaa ja siirappia - sitten se tiivistyy ja tulee jossain määrin vedenpitävänä.

Artikkelissamme opit itsenäisesti tekemään MZFL: n. Lue toinen artikkelimme nähdäksesi, kannattaa päättää sokean alueen eristämisestä laajennetulla savella.

Edellä mainittujen toimien seurauksena jäätymisen raja siirtyy pois säätiöstä. Sokean alueen lämmitys pienentää ja jopa sulkee pois maaperän, laattojen, betonivyöhykkeiden liikkeet alustalle.

Anatoly L:

- Kun lämmitin sokea, mitattiin lämpötila kadulla - 30-35 ° C viikon tai kaksi lämmittämättömässä talossa ilman sokea alue ja sokea alue. Talvella lämmitetyssä talossa se oli huomattavasti lämpimämpi sekä kellarissa että lattialla - keskimäärin kuusi astetta. Eikä tämä ole todiste eristetyn jalkakäytävän tehokkuudesta!

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia tekemään itsenäisesti lämmitetyn sokean alueen ja viemäröinnin ja mitä tehdä, jos pakkasen voimat nostivat talon kulman. Videomme oppii, miten ja miksi tehdä sivuston tyhjennys. Ja toisessa videossa selkeästi kuvataan, miten asianmukaisesti vahvistetaan matalan liuskan perustan muotti.

Salaisuudet lämmittää sokea alue talon ympärillä

Rakentamisen jälkeen lähes kaikki talon kanssa säätiö, he ovat mukana asennettaessa sokea alue ja metallin lämmitys mökit. Sokea alue on erityinen betonivyö, joka on asennettu rakennuksen kehän ympärille lattian nollapisteessä.

Se suojaa taloa ja erityisesti sen pohjaa kosteuden tunkeutumiselta. Suoran luomisen lisäksi on tärkeää myös lämmittää sokea alue ja miten aiot toteuttaa sen.

Sokean alueen lämmitys ja suulakepuristettu polystyreeni

Onko sen arvoinen lainkaan tehdä sokea lämpöeristys, mitä materiaaleja käytetään ja mitä tekniikkaa toimimaan? Vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin löydät tässä artikkelissa.

1 sokea alue toiminnot

On syytä mainita etukäteen, että sokea-alueen eristys on melko epäselvä prosessi. Hänen ristiriitojaan meni jo kauan sitten. Jokainen rakennusmestari ei ole samaa mieltä siitä, että rakenteellisen elementin lämpöeristys on yleensä vaatimaton päärakenteiden näkökulmasta.

Sokea alue on itse asiassa vain ohut betonivyö talon ympärillä. Sen päätehtävänä on suojata pohja veden virtaukselta.

Tosiasia on, että kun katoaa kattoa, vesi nostaa nopeutta, vaikka muovi-ikkunoiden eristys onkin tehty. Se laskee vähitellen samaan kohtaan. Lyhyellä aikavälillä sinulla ei ole ongelmia. Muista kuitenkin, että vesi kuluttaa kiven.

Muutaman kuukauden tai jopa vuosia sen jälkeen, kun neste laski, maa putosi huomattavasti. Kaikki jäljellä oleva kosteus heikentää jatkuvasti säätiötä, mikä tekee siitä epävakaan.

Sokea alue on suunniteltu suojaamaan säätiötä ja kellarista. Se on rakennettu niin, että betonivyöhän reuna oli 20 cm pidempi kuin kattopinnan lähimmäinen reuna.

Tämä tarkoittaa, että putoava vesi osuu betonilohkoon, johon se ei enää voi vahingoittaa (ainakin suhteellisen lyhyessä ajassa) ja sitten levitä lähimpään maahan tai poistua tyhjennyskanavien kautta.

Sokean alueen toinen tärkeä tehtävä on auttaa henkilöä. Pikemminkin, tarjoamalla mukavuus liikkua ihmisiä ympäri taloa. Kuvitelkaa, mitä tapahtuisi, jos sokea betonialue ei kaataisi. Sateessa tai lunta jopa talon ympärillä tulee olemaan hyvin ongelmallinen.
valikkoon ↑

1.1 Onko tarpeen lämmittää?

Mutta miksi tehdä sokean alueen eristys talon ympärille ja kellarin eristäminen sisältä, kysyt. Loppujen lopuksi se ei edes täysin sovi säätöön, vaan toimii pikemminkin lisävisiirinä.

Ja siksi, että sokea alue fyysisestä näkökulmasta on aktiivinen elementti. Hän peittää maahan pohjan lähellä.

Sokeiden lämpöeristys käyttäen tavallista vaahtomuovia ja eristävää kalvoa

Jos maaperä kallistuu, sokean alueen puuttuminen tai lämmittämättömän betonivyöhykkeen syntyminen johtaa sen jatkuvaan jäätymiseen tai sulatukseen. Normaalille maaperälle tämä prosessi on varsin luonnollinen. Ne jäätyvät 1-1,5 metrin tasolle ja sulavat samalla tavalla lämpöä saavuttaen.

Mutta heiluttavat maaperät ovat täysin erilaiset keskustelut. Heillä on melko heterogeeninen rakenne, ja ne voivat laajentaa ja absorboida runsaasti nesteitä ja sitten sulattaa epätasaisesti, mikä aiheuttaa vakavaa painetta kellarin tasolle ja joissakin tapauksissa soclen tasossa.

Samanaikaisesti, jos kaadettiin pohjan ja jalustan muotoilu romuaineista ja omasta kädestäsi ja tehtiin kuopan eristys betonirenkaista, niin yhdessä hevosen maaperän kanssa tämä tilanne voi olla hengenvaarallinen.

Ensi kerralla saattaa näkyä halkeamia tai jopa melko vakavia vaurioita. Sillä välin kaikki tämä olisi voitu välttää, jos sinulla olisi sokean alueen korkealaatuinen lämpöeristys.

Huomaamme etukäteen, että sokean alueen lämpöeristys on järkevää, kun säätiö ja kellari lämpenevät lämpimästi. Itse sokea alue ei pysty täysin suojelemaan näitä rakenteita lämpöhäviöltä. Mutta se voi myötävaikuttaa tähän prosessiin, mikä lisää kaikkien näiden rakenteiden tehokkuutta loppujen lopuksi.
valikkoon ↑

2 Eristeiden valinta

Sokean alueen lämmöneristysjärjestelmä on äärimmäisen yksinkertainen, jotta kaikki prosessit voidaan suorittaa omalla kädellä. Mutta ennen kuin menet suoraan työhön, sinun on varmistettava, että valitset oikean eristyksen. Kaikki tässä tapauksessa lämpöeristysmateriaalit eivät toimi.

Loppujen lopuksi puhumme sokeasta alueesta. Tämä ei ole kuiva seinä tai katto. Tämä on betonirakenne, joka on upotettu maahan.

Eristeiden on oltava erittäin kestäviä, kestämään vakavia kuormituksia, eivät reagoi lainkaan kosteuteen, höyryyn, lämpötilaan ääripäihin jne. No, älkäämme unohtako, että on halukas käyttämään halvempaa lämmitintä.

Kaikkien edellä mainittujen indikaattorien perusteella on huomattava, että on mahdollista lämmittää sokea alue:

Saman mineraalivillan lämmittäminen on myös mahdollista, mutta kannattamatonta. Viimeistelyä varten sinun täytyy ostaa kalliita tuotteita, jotka on suunniteltu litteiden kattojen eristämiseen. Se on tiheä, luotettava, ei pelkää kosteutta, mutta se on arvokas.

Toinen esimerkki tukirakenteiden ja sokeiden alueiden eristämisestä penoplexilla

On kuitenkin olemassa kaikenlaisia ​​tilanteita, joten huomaamme, että voit myös käyttää kivennäisvettä. Vain normaaleissa olosuhteissa omalla kädellä on kannattavaa lämmetä itse samalla penoplexilla.
valikkoon ↑

2.1 Styrofoamin käyttö

Sokean alueen lämmitys vaahtomuovilla tai vaahtomuovilla on todennäköisesti menestynein vaihtoehto. Laajennettu polystyreeni, joka on polymeerimateriaali, joka karkeasti ottaen koostuu polymeerivaahtoseoksesta ja ilmasta, ei pelkää kosteutta tai höyryä.

Korroosio ei myöskään ole pelottavaa. Muistakaa, että vain polymeerit pystyvät selviämään meistä kaikkia. Siksi se voidaan asettaa missä tahansa kunnossa ja missä tahansa rakenteessa. Sisältää jatkuvasti jäädyttävän märän maan.

Lisäksi PSB C 35: n vaahto on todella helppo laittaa omiin käsiisi. Samanlainen tilanne esiintyy penoplexin kanssa. Lisäksi aluksi on entistä kätevämpää käyttää penoplexia. Tässä hänen lisääntynyt tiheys on tärkeä.

Jos keskimääräinen tiheys on tyypillistä tavalliselle vaahtomuoville, niin tämä indeksi on useita kertoja suurempi vaahtomuovilla.

Penoplex voi turvallisesti eristää ladatun sokean alueen missä tahansa. Myös penoplekom leikata säätiön tai kellarin tasoa. Itse asiassa juuri näille teoksille hän aluksi ajatteli.

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon avulla sokea alue eristettiin vasta sen tehokkuuden ja vaatimattomuuden havaitsemisen jälkeen.

Sinun on kuitenkin maksettava Penoplexin positiivisista ominaisuuksista. Kirjallisessa mielessä. Loppujen lopuksi penoplex on lähes kaksi kertaa kalliimpaa kuin vaahto. Ja jos puhumme halpoista vaahtomuovista seinien eristykseen, ero voi olla vieläkin havaittavampi.
valikkoon ↑

2.2 Käytetään polyuretaanivaahtoa

Polyuretaanivaahtoa käytetään usein myös sokean alueen viimeistelyyn. Tässä hänen ainutlaatuisen sovellustekniikkansa on tärkeä rooli. Polyuretaanivaahto on vaahtoavaa nestemateriaalia.

Pohja sokea alueella, joka on täytetty polyuretaanivaahdolla

Ja sitä sovelletaan samassa muodossa. Tämä on ymmärrettävä selvästi. Omalla kädelläsi, ilman mitään keinoja, et voi selviytyä eristyksen luomisesta. Mutta jos sinulla on oikeat työkalut ja ainakin jokin kokemus, niin kaikki muuttuu voimakkaasti.

Toisin kuin laajennettu polystyreeni, polyuretaanivaahtoa ei tarvitse leikata, säätää tai kiinnittää.

Kaikki, mitä teiltä vaaditaan, on toimivaltainen kaatumissuunnitelma ja enemmän tai vähemmän vakaa kehys muottiin muodossa. Tiettyyn tasoon se kaadetaan vaahdolla ja tasoitetaan, jättäen sen useita tunteja, kunnes se jähmettyy.

Se on kaikki. Tässä vaiheessa lämpöeristyksen järjestely päättyy. Se on vain kaadettava vaahtomuovieristeen päälle.

Mielenkiintoista on, että polyuretaanivaahdolla on entistäkin paremmat ominaisuudet kuin samassa polystyreenivaahdossa. Mutta kustannukset ovat hieman korkeammat. Ja jos otat huomioon myös tarpeen houkutella asiantuntijoita, ymmärrät, miksi sokea aluetta käytetään harvoin tällaisen materiaalin kanssa.

On asianmukaista lämmittää se polyuretaanivaahdolla, vain jos olet jo tilannut kaverit työskentelemään etukäteen, ja sokean alueen eristys antoi heille, niin sanotusti, kuormalle.
valikkoon ↑

2.3 Slayditin käyttö

Toinen hyödyllinen ratkaisu on laajennetun saven käyttö, vaikka se aiemmin olisi tehty lämmittämään mineraalivillaa talon alle. Slaydite voidaan lämmittää omilla käsillä, ja prosessi on äärimmäisen yksinkertainen. Kaikki, mitä tarvitset, on täyttää aikaisemmin valmistetun ja painetun tyynyn eriste.

Laajennettu savirakeet ovat halpoja, mutta niiden ominaisuudet eivät ole niin vaikuttavia. Kuitenkin olemme jo huomannut, että sokean alueen lämmöneristyvä viimeistely ei ole tärkeämpää kuin eristeen lämmönjohtavuus, vaan sen kyky kestää pitkäaikaisia ​​kuormituksia. Sisältää fyysisen.

Tällöin sardiinilla ei ole ongelmia. Ne nukahtavat samalla tavoin kuin polyuretaanivaahto. Vain valmistaa tämä prosessi voi jopa lapioida.
valikkoon ↑

2.4 Tekniikka ja vivahteet työhön

Claydite on helpoin tapa lämmittää sokea alue.

Sokean alueen eristämisellä ei pitäisi olla ongelmia. Mutta huomaamme vielä muutamia tärkeitä vivahteita, jotka voivat vaikuttaa työn laatuun.

Olisi ymmärrettävä, että sokea alue lämpenee tietyssä järjestyksessä. Useimmiten lämpökakku on yhdistelmä:

 • Särkynyt savi;
 • Hiekka tyyny;
 • Suora eristys;
 • Vahvistettu betonisuojusalue.

Savi on eräänlainen vedeneristys. Lisäksi se on erittäin huonosti jäädytetty ja pitää lämpöä hyvin. Tyynyä tarvitaan eristeen vakauttamiseksi ja suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta.

Lämmitin on asennettu suoraan sokean alueen alle. Siksi on suositeltavaa käyttää joko polymeerejä tai ei-orgaanisia varausmateriaaleja. Ne kykenevät kestämään sekä korroosiota että fyysistä paineita ylä- ja alapuolella olevista rakenteista.

Toinen tärkeä seikka on se, että sokea alue on asennettu tiettyyn kulmaan. Kulma on pieni - noin 5-10 astetta, mutta se on myös otettava huomioon.
valikkoon ↑

Talon lämmittäminen laajennetulla savella: kysymykset ja vastaukset

FORUMHOUSE-asiantuntijoiden kerrotaan, kuinka kunnollista sardeniittiä käytetään tehokkaana eristyksenä.

Moderni rakennusmarkkinoilla on monia tapoja eristää yksityinen talo. Portaalissamme on jo puhuttu yleisimpiä eristeitä, kuten kivi- ja ekosoolia, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa jne. Kirjoitimme myös siitä, onko kannattavaa rakentaa energiatehokas talo.

Voiko laajentaa savi lämmittimenä seinässä kilpailla nykyaikaisilla lämmittimillä; miten ja missä on parempi käyttää sitä lämmittimena; onko taloudellista hyötyä tämän materiaalin käytöstä - käännykää FORUMHOUSE-käyttäjien kokemuksiin.

Mikä on sardeldiitti

Laajennettu savi on huokoista rakeista materiaalia, jonka paino on pieni. Sen tuotannossa käytetään yleensä sulavaa savea. Se altistetaan nopeasti lämpöä 1000-1300 ° C: seen 25-40 minuutin ajan lämpökammioon. Tämän prosessin aikana raaka-aine "kiehuu" ja "turpoaa". Tästä johtuen esiintyy tyhjiöitä, joiden jäädyttämisen aikana materiaalin huokosten rakeissa muodostuu kotelo säiliöön.

Materiaalin laajuus riippuu murskatun murto-osan tiheydestä ja koosta. nimittäin:

Merkki (riippuen irtotiheydestä) voi vaihdella 200 - 800 kg / m3.

Suosituimmat tuotemerkit:

Mitä korkeampi tiheys, sitä vahvempi materiaali ja sitä pahempi lämmöneristysominaisuudet kuin eristys. Tiheyden ja lämmönjohtavuuden lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota laajennetun saven veden imeytymiseen. Tämä indikaattori määrittää suurelta osin eristeen kestävyyden ja mahdolliset sovellutukset. Yksinkertaisesti sanottuna, onko materiaali pelkää vettä vai ei. kuinka paljon kosteutta se absorboi (prosentteina sen kuivapainosta), kun se asetetaan kosteudeltaan kyllästettyyn ympäristöön. Keskimäärin tämän materiaalin veden imeytyminen (riippuen laitoksen tuotantoteknologiasta) vaihtelee 8: sta
20%.

Kuinka valita ja käyttää sardiinia

Useimmiten ajatus ostaa laajennettu savi tulee käyttää sitä irtotavarana eristys lämmön eristys lattian, lattian välissä, ulkoseinät ns. hyvin munivia

Kolmikerroksinen kaivaminen on, kun kaadetaan kerros laajennettua savea sisäpään tukiseinän (joka on valmistettu vaahtomuovista tai kaasubetonista) ja ulompi koristeellinen tiilimuuraus. Myös materiaalia käytetään täyteaineena kevytbetonin valmistuksessa.

Jokainen, joka on käsittänyt vaahtolohkojen talon rakentamisen, on hyödyllistä lukea artikkeli, joka kertoo vaahtobetonin valintaa koskevista ominaisuuksista ja periaatteista.

Huolimatta siitä, että tätä lämmitintä on käytetty rakentamisessa pitkään, on olemassa monia erilaisia ​​spekulaatioita ja huhuja sen ominaisuuksista ja käyttötavoista. Jotkut rakentajat hälventävät tätä materiaalia uskomalla, että se altistaa voimakkaalle kosteudelle. Toiset pitävät sitä ihanteellisena itsenäiselle kehittäjälle. Tässä on portaalin jäsenen kommentti:

Itsenäisesti seuraava kokeilu tuli ulos - olin seisoin savi pusseissa kahden vuoden ajan kadulla. Olen äskettäin avannut pussit ja näin, ettei hänestä jäänyt mitään - pallot muuttuivat kosteaksi pölyksi.

Luulen, että sain vain "underdone". Minulla oli jollakin tapaa kerätä laajennettua savea, joka oli maassa 30-40 vuotta. Rakeet jopa sammaleet umpeen. Seulasin sen maasta, jonka jälkeen oli enemmän rakeita kuin palasia.

Siksi voit ostaa sekä "kissa pussissa" että suhteellisen halpa, mutta laadukas tuote, joka, jos sitä käytetään oikein, näyttää kaikki sen positiiviset ominaisuudet.

Jos haluat valita tämän materiaalin, sinun on ensin päätettävä, mihin tarkoitukseen se tarvitsee ja mitä heitä eristetään.

Tarvitsen sitä seinien lämmittimenä ja kevytbetonin täytteenä. Mietin, mitkä ryhmät valitsisivat.

Foorchanin mukaan, jolla on lempinimi soniikot, on parempi käyttää jakeita 5-10 tai 10-20 kevytbetonia varten. Mitä korkeampi irtotavaravuus on, sitä korkeampi keramiittibetonin laatu on.

Tietty brändi valitaan riippuen siitä, mitä vaatimuksia seinämateriaalille asetetaan. Myös portaalin käyttäjä ymmärtää, ennen kuin ostat saviä silmissä, tutustu Internetin tarkistuksiin laitoksesta ja toimittajayrityksestä. Sattuu, että huolimattomat myyjät, jotka tarjoavat halvempaa saviä, sekoittavat likaa pusseihin tai painonostoihin.

Mistä ostaa laajennettua savea

FORUMHOUSE kysyy usein, miten valita tämä materiaali. Saadakseen tyhjentävän vastauksen kokeneilta rakentajilta sinun on selvennettävä, missä Venäjän federaation rakentamisessa oletetaan, millaista taloa rakennetaan, mikä hanke. Tämä auttaa ymmärtämään miksi ja missä eristys on käytössä.

Yleinen sääntö, joka on hyödyllinen kaikille: tuotteen ominaisuudet (tiheys, brändi, pakkasenkestävyys jne.) On noudatettava ilmoitettuja teknisiä parametreja, jotka löytyvät valmistajan verkkosivuilta. Toimituksen on tuettava "rehellisiä" kuutiota ja kilogrammaa, ei "ilmaa". On syytä kiinnittää huomiota siihen, mistä ostat sardellin - välittäjien ja suoraan valmistajan yhtiöiden hinnat vaihtelevat huomattavasti; katso myös kuinka kauan valmistaja on ollut markkinoilla, millä laitteilla se on. Sinun ei pidä luopua kaikesta voimasta ostaa halpoja sardeniittiä, kuunnella jo rakennettuja mielipiteitä ja etsiä valmistajaa, joka on toiminut hyvin.

Onko eristyksellä laajennettu savi kannattava?

Slayditin valitseminen seinä- tai lattialämmittimiksi, miettien, onko sementin eristyskehys kestettävä venäläistä pakkasaa, sinun on välittömästi arvioitava tämän hankkeen taloudellinen toteutettavuus. Kyse on sen lämmönjohtavuudesta.

Harkitse seuraavia esimerkkejä:

Tiheydestä riippuen laajennetun saven lämmönjohtavuuskerroin (lambda) vaihtelee välillä 0,11-0,23 W / (m * ° C). Tiheydellä 400 kg / m3, sen lämmönjohtavuuskerroin on 0,15 W / (m * ° C). Eristyspaksuus 0,15 / 0,15 W / (m * ° С) = lämmönsiirtovastus R = 1. Lisäksi: 1 * 0,05 W / (m * ° C) (PPS-laajennetun polystyreen lämmönjohtavuuskerroin (lambda)) = 0,05 m.

Täältä: 15 cm: n laajennetun saven lämpötehon mukaan 400 kg / m3 tiheys vastaa 5 cm: n polystyreeni-vaahtoa PSB-25.

Jos otamme ja verrataan laajennettua savea / kivivillaa, vertailu ei taaskaan kannata ensimmäistä. Jos lasketaan keskimääräiset arvot (laajennetun saven keskimääräinen lämmönjohtavuus riippuen tiheydestä - 0,1-0,14 W / (m * ° C) ja kivivillasta - 0,04 W / (m * ° C), jotta saadaan vastaava vaikutus lämpösuojaukseen, sardeldiitti tarvitsee noin 120 mm: n ja 50 mm: n kivivillan, ja sardeldiokerroksen paksuutta on tarpeen lisätä.

Ajattelin käyttää laajennettua savea puristetun polystyreenivaahdon sijaan UWB: n perustuksessa.

Foorumin jäsen teki laskelmia ja huomasi, että tällainen korvaaminen ei todennäköisesti ole perusteltua. Tosiasia on, että vaikka laajennetun saven hinta on noin kolme kertaa pienempi kuin EPPS: n hinta, sen lämmönjohtavuus on viisi kertaa (tai jopa korkeampi). Sen vuoksi on tarpeen asettaa kerros vähintään 0,5 m, ja yhdessä järjestelmän kanssa on lämmitetty lattia - 0,7-0,8 m.

Vaikka hinta 1 cu. m laajennettua savea on vähemmän kuin 1 ov. m EPS, mutta kerrosten lisäyksen vuoksi laajennettu savi tarvitsee 4-5 kertaa enemmän. eli hinta, joka on vastaavan lämpöeristeen kerros, jota harkitsemme, on kalliimpaa kuin EPS, 2-2,5 kertaa, mikä sulkee pois kaikki sen käytöstä aiheutuvat hyödyt.

Tässä artikkelissa kerrotaan UWB-säätiön kaikista ominaisuuksista.

Jos puhumme puutalosta, sen jälkeen, kun haluat eristää sen laajennetulla savella, sinun täytyy rakentaa voimakas perusta (koska rakeet painavat enemmän kuin kivivillaa), ajattele kuinka sijoittaa rakeiden sironta niin, että ne eivät pääse roikkumaan ja niin edelleen. d.

Samaa laajennettua savea pussissa hinta saattaa olla erilainen eri alueilla; ikään kuin myyntipaikasta tulee kahta eri materiaalia: "laajennettu savi Moskova" ja "laajennettu savialue".

Siksi on jokaisen yksittäisen talon eristyskyvyn osalta oltava erillinen laskelma, joka perustuu ilmastovyöhykkeeseen, kotitalouksien lämpöhäviön aste, lämmityskauden kesto ja laajennetun saven kustannukset. Foorumissamme on esimerkkejä siitä, miten talon eristyksellistä lähestymistapaa voidaan käyttää materiaalilla ja pysyä voitossa.

Minulla on 8x8 metrin talo, joka on rakennettu hiilihapotetusta betonista, jonka tiheys on D600, lohkojen koko on 625x300x200. Pitkä valitsi, kuin lämmittää mökki. Kun hän kulki useita lämmittimiä, hän pysähtyi täyttämällä laajennettua savea ympäristöystävällisenä ja suhteellisen halpana materiaalina.

Eristys laajennetulla savi seinillä. Kerroksen paksuus

Eristetty patsaaminen laajennetusta savesta

Rakennuttajat, jotka käyttävät tätä materiaalia, tuntevat ilmauksen "maan savi ei toimi." Eli, maanpinnan alapuolella olevissa rakenteissa (erityisesti kosteudeltaan kyllästyissä maissa ja korkeassa pohjavesipöydässä), ei ole mitään tekemistä laajennetun savieristyksen kanssa. Jos laiminlyömme tämän säännön, hän "juo" vedellä ja menettää kaikki hänen positiiviset ominaisuudet.

Mitä mielenkiintoisempaa on se tapa, jolla kyseistä materiaalia voidaan käyttää ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon korvauksena eristetyn sokean päällysteen rakentamisessa.

Käytettiin sokea alueella laajentunut savi keinona jäätymisen opiskeluun. Käytetty sardelliittibrändi M450-jae 5-20. Tämän materiaalin hauraus on erittäin ehdollinen. On hankittava korkealaatuista materiaalia, noudatettava asennustekniikkaa ja kaikki tehtävät ratkaistaan.

Menetelmän ydin, testattu menestyksekkäästi forumchanin, on seuraava. koska "Haudata" laajentunut savi maanpinnalla on häikäilemätön ammatti, jotta se "toimii", se on eristettävä ulkoisesta ympäristöstä, ts. - vedeneristys. Mitä tapahtui. Pie sokeat (jos tarkastelemme kerroksia alhaalta ylöspäin) on seuraava rakenne:

 • kentällä;
 • karkea hiekka, mekaanisesti tamped;
 • laajennettu savi, "kääritty" viemäriputkimaiseen kalvoon 2x20 m;
 • Geogrid;
 • raunioista.

Takatavan leveys on 1,2 m, kerroksen paksuus on noin 15-20 cm.

Videomme, metsän talon omistajat kertovat miksi he valitsivat keramit betonina seinämateriaalina.