Lämmitettävät matalat nauhat

Lämmitysjärjestelmä MZLF.

Insinöörit vaativat, että matalissa nauhan perustuksissa on oltava eristys sen valmistuksen yhteydessä. Korkealaatuinen lämpöeristys on erinomainen suojelu kellarista ja lattioista kosteudelta sekä takuu lämpimästä ilmasta ja mukavuudesta kylmässä kaudella.

Nauhatyypin matala perustus katsotaan sopivimpana teknisenä ratkaisuna matalan rakennuksen rakentamiseen. Mutta taas, samaan aikaan, on tarpeen suorittaa MZLF: n eristys, varsinkin jos rakenne tehdään kantapää-kaltaisella maalla, koska se suojaa pohjaa mahdolliselta sileydeltä ja muodonmuutokselta.

Milloin lämpenemistä tarvitaan?

Missä tapauksissa sokea alue on tarpeen, suurin osa yksityisistä kehittäjistä tietää, mutta ei jokainen niistä voi selittää, miksi ja mikäli se on tarpeen lämmittää. Tarve tähän syntyy:

 • Jos käytetään matalaa säätä.
 • Jos talossa on lämmitys kellarissa.

Joten rakennuksen ympäröimä sokea alue suojaa matalaa perustusta ja kellarista suoralta kosketukselta veden kanssa saostumisen, lumen sulamisen tai pohjavesien liikkeen vuoksi.

Kuten jo mainittiin, sokean alueen eristäminen on välttämätöntä, jos rakennus rakennetaan matalalla pohjalla. Lisäksi tällaiset teokset eivät anna maaperän jäädyttää rakennetta, mikä voi vaikuttaa sen lujuuteen.

Myös nämä toimet on suoritettava alueella, jossa on kallistuvaa maaperää. Tämäntyyppinen maa laajenee tilavuuden aikana jäädyttämällä, työntämällä säätö ylös ja keväällä sen epätasainen sulatus tapahtuu. Tämä johtaa halkeamien esiintymiseen ja sen seurauksena rakenteen tuhoamiseen.

Paksuus.

Sokean alueen eristys

Sokean alueen lämpenemiseen liittyvät työt edellyttävät seuraavien materiaalityyppien käyttöä: vaahtomuovia, laajennettua savea, mineraalivillaa, polyuretaanivaahtoa jne.

Syvyys, jolla eristysmateriaali asetetaan, ja sen paksuus riippuu rakennuksen alueen teknisistä indikaattoreista ja ilmastosta. Moderni vaahdotettu rakennusmateriaali, vaikkakin pienikokoisella "eristävällä" kerroksella, soveltuu paljon paremmin näihin tarkoituksiin ja pidetään edullisempana kuin mineraalivilla tai laajentunut savi.

Riippumatta siitä, mitä lämpöeristyksen materiaalia ei valita talon omistajaksi, joka tapauksessa perustuksen on oltava vesitiivis, sillä ilman vedenpitävyyttä eristys tulee ehdottomasti hyödyttömäksi toimenpiteeksi.

Vaahdattuja rakennusmateriaaleja, joilla ei todellisuudessa ole negatiivisia ominaisuuksia, on monia positiivisia puolia:

 • Suhteellisen kevyt.
 • Matala lämmönjohtavuus.
 • Lisääntynyt pakkasvaste.
 • Vettä hylkivä ominaisuudet.
 • Suuri operatiivinen termi.
 • Materiaalin ekologinen puhtaus.

On huomattava, että vaahdolla ei ole vaahdon positiivisia ominaisuuksia tai, kuten sitä kutsutaan myös, laajennettu polystyreeni. Vaahto imee kosteutta ja menettää lämmönkestävyyden ominaisuudet. Tämä virhe voidaan kuitenkin helposti poistaa korkealaatuisen vedeneristyksen avulla.

Lämpövirtauskuvio.

Lisäksi vaahdolla on muita haittoja. Vahingon puute voi vahingoittaa sitä maaliikenteen seurauksena. Vaahtomuovin ainoa positiivinen ero on alhainen hinta, mutta mainittujen negatiivisten ominaisuuksien käsittelyssä omistaja voi joutua paljon suurempia kustannuksia kuin käyttämällä korkealaatuista eristystä.

Tähän päästään vastaukseen kysymykseen, mitä ja miten lämmittää säätiö:

 • Hyvä materiaali, jota käytetään lämpöeristykseen, on polystyreenivaahto. Sen käyttö on mahdollista kaikissa osissa maamme, mukaan lukien pohjoiset alueet.
 • Toinen eriste on polyuretaanivaahto. Sitä käytetään yhtenäisessä kerroksessa, joka ei vääristy mekaanisten ja muiden vaikutusten vuoksi. Pinnoitteessa ei ole saumoja ja se on melko kestävä. Mutta sen soveltamiseen tarvitaan erityisiä laitteita ja taitoja käsitellä sitä. Siksi tämäntyyppisen eristyksen käyttö matalalle nauhan perustukselle jää harkintasi mukaan.

Lämmittäminen laajennetulla polystyreenillä

Kaikki matalaan perustan nauhan lämpenemiseen liittyvät toimet olisi toteutettava rakennustyön aikana. Kuitenkin joskus voi syntyä ongelmia jonkin ajan kuluttua rakentamisen päättymisestä, kun säätiö on jo piilotettu maanpinnan alla. Tällöin ensimmäinen vaihe on kaivata kaivantoa rakennuksen kehän ympärillä, tarkistaa vedenpitävien materiaalien eheys ja tarvittaessa korvata ne.

Säätiön eristys rakennusvaiheessa toteutetaan liimaamalla laatoitettua vaahtopolystyreeniä pohjustuslaatikkoon erityisellä liimamassalla.

Frost-säätiö.

Asiantuntijat eivät suosittele sellaisten liimaliuosten käyttöä, jotka sisältävät orgaanisia liuottimia. On suositeltavaa levittää liimamassan tasaisesti eristeen päälle, paina sitten laattoa pohjaseinää vasten ja kiinnitä se tähän paikkaan.

On parasta aloittaa näiden teosten suorittaminen alustakehyksen alapäästä. Samanaikaisesti levyjen parasta liittämistä varten on tarpeen käyttää shakkilautajärjestystä asennettaessa niitä

Sen jälkeen kun kattoterassieristys on valmistettu laajennetulla polystyreenillä, kaikki saumat ja liitokset on täysin suljettu ja tiivistetty. Näihin tarkoituksiin useimmin käytetty kiinnitysvaahto. Tämän jälkeen voit jatkaa yhtenäistä kaivantoa hiekalla ja maaperällä ja alkaa levittää sokea aluetta ympäri.

Lopuksi muutamia vinkkejä, joita ei pidä jättää huomiotta:

 • Jos eristys suoritetaan käyttämällä laajennettua polystyreeniä, tässä tapauksessa on suositeltavaa käsitellä lämpöeristekerros liimakoostumuksella. Tämän ansiosta eristys säilyttää ominaisuutensa kauemmin.
 • Jotta rakennuksen perustuskehyksen suojan tasoa voitaisiin parantaa, on sokeainetta eristettävä koko talon kehän ympärille.

Eristetty lattiapinta matalalle kellarille - materiaalit ja asennus

Materiaalisten investointien kannalta matala perustus on optimaalinen ratkaisu alhaisten rakennusten rakentamiseen. Tässä tapauksessa tarvitaan lämmitettyä sokea aluetta ja jalusta, varsinkin jos rakennustöitä tehdään talviaikaan. Tämä tekniikka auttaa suojaamaan maaperää jäätymiseltä lähelle rakennetta, säästämään säätiötä liukastumiselta ja muodonmuutoksilta sekä seinämiltä halkeamilta ja vaurioilta.

Kun lämmitys on tarpeen

 • matala kellari;
 • läsnä ollessa lämmitetty kellari.

Seka-alueen toiminnot laatikon ympärysmitan ympärillä ovat säätiön ja kellarin suojeleminen suoraan sateen tai tulvaveden välittömästä tunkeutumisesta suoraan rakennuksen alapuolelle. Sokean alueen lämpöeristys matalalla nauhamaisella pohjalla estää maan jäätymisen maanalaisen rakenteen ulkopuolelle ja estää pakkasen pääsyn maanalaiseen. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä on talon rakentaminen tontilla, jossa on talteenottoa. Tosiasia on, että jäädytettäessä ja tilavuuden kasvaessa ne työntävät perustan ylöspäin ja kevättään ne sulavat epätasaisesti. Ja tämä on täynnä kutistumista, muodonmuutoksia ja muita ongelmia.

Sokea alue ei tarvitse lämpenemistä syvällä säätämisellä.

Mikä on eristetty sokea alue

Tekniikka mahdollistaa useiden materiaalien käyttämisen kellarin ja sokean alueen eristykseen matalan liuskakiven perustamisen jälkeen. Tämä on:

 • polyuretaanivaahto;
 • puristetut polystyreeni-levyt;
 • vaahto muovi;
 • laajennettu savi;
 • mineraalivilla jne.

Eristyksen syvyys ja eristeen paksuus riippuvat sen teknisistä ominaisuuksista ja rakennuksen alueen ilmastollisista olosuhteista. Moderni vaahdotettu materiaali, vaikka suhteellisen pieni paksuus "lämmin" kerros, pidetään tehokkaampana kuin mineraalivilla ja laajennettu savi, joten viime aikoina ne ovat olleet tasaista kysyntää. On kuitenkin muistettava, että lämmöneristysmateriaalin valinnasta riippumatta on tehtävä rakenteen ja sokean alueen rakenneosien vedeneristys. Teknologia määrittelee tämän vaiheen niin tärkeäksi, että vedenpitävyys ei anna eristyksestä täysin hyödytöntä.

Vaahdotuilla materiaaleilla ei ole käytännössä mitään haittoja ja niillä on monia etuja:

 • pieni paino;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • korkea jäätymisvastus;
 • melkein nolla veden absorptio;
 • mädäntymisen ja hajoamisen prosessien puuttuminen;
 • kestävyys;
 • ympäristöystävällisyys.

Asennuslevyn tekniikka talon ulkopuolella on melko yksinkertainen eikä edellytä erityistä tietämystä.

On huomattava, että vaahdolla ei ole mitään etuja, joita polystyreenivaahtomuovia puristettu, jota tunnetaan yleisesti nimellä "penoplex" (joka on itse asiassa tavaramerkki). Vaahto saa kosteutta, jonka jälkeen se menettää lämmönkestävyytensä, mutta tämä haitta ratkaistaan ​​luotettavalla vedeneristyslaitteella. Muut materiaalin negatiiviset ominaisuudet liittyvät sen haurauteen ja heikkoun lujuuteen, mikä johtaa sokea alueen eheyden rikkomiseen.

Vaahtolevyt voivat vaurioitua paitsi mekaanisella iskulla myös ulkopuolelta, mutta myös maaperäliikkeellä. Ensimmäisessä tapauksessa on mahdollista suojata eristetty sokea alue tuhoutumisesta vahvistamalla yläkerros päällystyslevyillä, kiveillä, asfaltti- kerroksella tai betonilla ja toisessa tapauksessa - poistamalla mahdolliset kosketuskilvet levyjuomilla. Vaahdon ainoa etu on sen edullinen hinta verrattuna samankaltaisiin lämmittimiin, mutta tällaisten säästöjen tuloksen korjaaminen voi olla kallista.

Ekstrudoitu polystyreeni on sopivampi vaihtoehto matalan pohjan ja sokean alueen ulkopuolelle. Sen toimintaa voidaan toteuttaa laajalla lämpötila-alueella, joten materiaalia käytetään sekä maan etelä- että pohjoisosissa.

Polyuretaanivaahtoa ruiskutetaan pinnan yli tasaiselle kerrokselle. Pinnoitteessa ei ole saumoja, se ei vääristy, kun maa liikkuu ja sitä levitetään melko nopeasti. Mutta tekniikka vaatii erikoislaitteita ja ammattitaitoisten työntekijöiden läsnäoloa. Tässä suhteessa yksityiset asunnonomistajat harvoin valitsevat mahdollisuuden eristää sokea alue polyuretaanivaahdolla.

Polystyreeni-vaahtolevyjen lämmitysprosessi

On suositeltavaa suorittaa töitä matalan pohjan eristyksessä talon rakennusvaiheessa edes ennen sinusien täyttöä, mutta vedeneristyksen asennuksen jälkeen. Usein ongelmia esiintyy jo talon toiminnan aikana, kun maanalaiseen osaan ei ole pääsyä. Tällöin laatikon ympäryksen ympärillä kaivetaan kaivantoa nauhan pohjan pohjan tasolle, jonka jälkeen vedenpitävyyden kunto ja eheys tarkistetaan. Tarvittaessa päivitä se.

Ensin polystyreenilevyt liimataan valmistettuun pystypintaan. Talon kulmissa asetetaan eristeen paksuus, kasvoi 1,5-2 kertaa verrattuna tavallisiin arkkeihin. Ulkopuolella lämmitin on suojattu erityisellä profiloidulla kalvolla. Seuraavaksi suorite- taan sinusien täyttö kerros kerralla kerrostumalla sokean alueen pohjan tasolle.

Työ on tehtävä huolellisesti suojakalvon tai arkkien vahingoittumisen välttämiseksi, muuten vialliset alueet on uusittava.

Sokean alueen (60-100 cm) leveyden vuoksi, joka ulottuu talon ulkopuolelle vähintään 20 cm enemmän kuin katon katto, valmistetaan kaivanto koko talon ympärysmitasta. Sen syvyys etelä- ja keskialueelle on pääsääntöisesti 20 cm ja pohjois- 40 cm. Kaivannon pohja on tiivistetty, jonka jälkeen vedeneristyskerros ja 10-20 cm: n hiekkalaatikko asetetaan. Polystyreenilevyt asetetaan päälle, sitten hiekka tai hiekka-sora, sitten muurausverkko.

Tarvittaessa eristyslevyjä, joissa on eristys kahdessa rivissä, kiinnität huomiota nivelen sijaintiin. Niitä ei saa kohdistaa pystysuoraan. Betonisoinnin helpottamiseksi irrotettava muotti on asennettu kaivannon reunan yläpuolelle.

Viimeisessä vaiheessa sokea alue kaadetaan betonilla suunnitellun kaltevuuden mukaan. Jotta estettäisiin betonipinnan rikkoutuminen käytön aikana, tulisi tehdä poikittaisia ​​laajennusliitoksia 2,5-3 metrin etäisyydellä. Ne tehdään käyttämällä bitumipäällysteisiä puupalkeja, jotka on asennettu "reunaan".

Sokean alueen pintamaalin on oltava vedenpitävä. Tämä voi olla esimerkiksi päällystyslaatat, maalaus, asfaltointi tai betonin silitys.

Kuinka eristää sokea alue, miten kuumennettua sokea alue

Esipuhe. Tässä artikkelissa tarkastelemme kysymystä lämmitys sokea alue talon ympärillä omilla käsillään. Aluksi käsittelemme kysymystä - onko tarpeen lämmittää sokea alue lainkaan? Puhumme myös eristysmateriaaleista ja siitä, kuinka eristetty sokea alue on matala perustus, ja mitä kuumennetun sokean alueen kakku koostuu, sekä esittelemään videota uusista eristysmateriaaleista.

Artikkelin sisältö:

Talon sokea alue on vedenpitävästä materiaalista valmistettu kaistale, joka sopii täydellisesti talon ympärille koko talon ympärillä. Rakennuksen tehtävänä ei ole antaa kosteutta perustukselle ja talon alle. Mutta se ei ole kaikki. Sokea alue suojaa myös talon perustusta sateelta ja tulvavedeltä, toimii katon läheisyydessä talon lähellä (osallistumalla koko alueen maisemasuunnitteluun) ja suojelee maaperää pakkaselta.

Miksi me tarvitsemme säätiön lämmitetyn sokean alueen

Maaperän jäätymisen ero sokean alueen eristämisen jälkeen

Onko tarpeen lämmittää sokea alue ja talon kellari - tällainen kysymys on pyytänyt monet omistajat yksityisten talojen. Matalalle pohjalle sokea alue suojaa maata jäädytyksestä. Miksi lämmin sokea alue? Vain siinä on, että maaperän pilkkoutumisessa maaperä jäätyy talvella epätasaisesti ja kun se sulattaa, maa pystyy käyttämään voimakasta painetta, joka voi johtaa säätöjen muutokseen tai muodonmuutokseen ja halkeamien ilmenemiseen.

Vahingon estämiseksi kannattaa suojata maata jäädytykseltä talvikaudella ja järjestää sokean alueen eristys maaseudun ympärillä, varsinkin kun se on tärkeätä ja välttämätöntä talvimaahan. Säätiön lämmitetty sokea alue geotekstilöiden avulla (selvittää, mitä geotekstiilit ovat) johtaa talon perustan toimintaedellytysten parantumiseen, kuumennetun sokean alueen kakku ei jäätyä talvella.

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Sokean alueen eristäminen ei ole välttämätöntä kaikissa tapauksissa. Se on järkevää, kun kasaantuu maaperään, laite on pylväs- tai matala perustus. Sokean alueen eristys valitaan laskemalla: on välttämätöntä suojata maata jäädytykseltä talvella. Sokean alueen lämmitys on mahdollista laajennetulla savi, polystyreeni vaahto tai vaahto. Seuraavaksi harkitsemme, kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi eri materiaaleista.

Talon lämmitetyn sokean alueen laite

Mikä kerros eristys näkyy laskelmassa, joka perustuu alueen kausiluonteisen jäädytyksen syvyyteen, maaperän maaperän sijaintiin ja rakentamisen olosuhteisiin. Sokean alueen leveys riippuu talon katon poistamisesta - sen pitäisi olla 20 kauemmas talosta kuin katon ylimenon poisto. Sokean alueen kaltevuus talon ympärillä on välttämätön veden poistamiseksi.

Rakenteellisesti, eristetty sokea alue (kuumennetun sokean alueen kakku) koostuu alla olevasta hiekasta, eristä ja kosteudenkestävästä päällysteestä. Matalaa perustusta varten talon kellarin lämpeneminen ja talon kellarin sokea alue järjestetään samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa talon kellarikerroksen laadullisen eristämisen, mikä vaikuttaa talon lämmityksen kustannusten alentamiseen.

Talon lämmitetyn sokean alueen laite

Kun eristävät talon pohjan kylmästä ja kosteudesta, he usein valitsevat sokean alueen eristämisen penoplexilla omilla käsillään - eräänlaisesta puristetusta polystyreeni-vaahdosta. Materiaali on osoittautunut suojaamaan säätiöitä ja sokkeloita. Harkitse, miten eristää vaahtopolystyreeni-sokea alue kotona tarkemmin.

Miten eristää sokea alue penoplex ympäri taloa

Sokean alueen lämmitys talon ympärillä penopleks

Aluksi maaperä poistetaan talosta eristyksen syvyyteen. Syvyys riippuu eristeen lämmön säästöominaisuuksista, so. Mitä tehokkaampi eristys, sitä pienempi paksuus vaaditaan. Irrotettava muotti on asennettu ympäryksen ympärille tai seinämää asennetaan vaahtomuovin korkeuden lisäämiseksi maanpinnan yläpuolelle.

Kaivannon pohjalle on asetettu pohjakerros rakennusahalle, joka kaadetaan vedellä täydellisen sakeutumisen loppuun. Jos vedenpitävä vesitiivislevy on tarpeen, on syytä tehdä "savi linna" alla olevan kerroksen alle - asettaa ja pestä kerrosta saviä 20-25 cm. Voit myös käyttää vesitiivistystä, joka ei anna kosteutta alhaalta.

Hiekkakerrokseen asetetaan eristyskerros ja järjestetään viimeistelyvastus hylkivä päällyste. Jos sokean alueen pinnoite on tehty betonista, se on vahvistettava ja tehtävä bitumiin kipsirakenteisten puupaneelien laajennusliitokset, jolloin suojataan betonisokea laajennetulla polystyreenillä halkeilun ja tuhoutumisen aikana kylmäkauden aikana.

Kuinka eristää sokea alue vaahtomuovilla

Eristetty sokea alue, jossa on tyhjennys

Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää eristeinä - ne ovat laajennettuja polystyreeniä, polyuretaanivaahtoa, vaahtomuovia ja laajennettua savea. On huomionarvoista, että vaahto saa kosteutta menettämättä lämmönkestäviä ominaisuuksiaan, ja lisäksi jyrsijät voivat elää vaahdossa. Siksi kannattaa tehdä tämän lämmittimen luotettava vedeneristys.

Sokean alueen lämmitys laajennetulla polystyreenillä on samanlainen, mutta ei tehokas. Saadaksesi eristysmäärän, kuten EPS: n, sinun on käytettävä 8-10 cm: n PPS: ää ja järjestettävä sokean alueen eristys vaahtomuovilla omilla käsillä. Polyfoam on asetettu jo 10 - 15 cm: n päähän. Vaahtomuovilevyjen väliset liitokset puhalletaan kokoamisvaahdolla, ja kattotiilikerroksen vedenpitävyys asetetaan.

Harkitse, kannattaa säästää lämpenemistä käyttämällä vaahtolevyjä, koska ne eivät ole yhtä vahvoja kuin penoplex ja ne voivat helposti vahingoittaa maata liikkuessaan. Jalkakäytävän päällyskerros voidaan myös tehdä betonista valmistetusta betonista, asfaltista, mukulakivistä, päällystyslautasta, polymeeri-hiekkakivilevystä tai luonnonkivestä.

Sokean alueen kulmakerroksen taso matalalle pohjalle

Eristetyt päällystyslaatat

Eri materiaaleille matalan pohjan sokean alueen kaltevuus on erilainen. Asfaltille ja betonille vähimmäiskaltevuus tulee olla 3-5% ja mukulakivien päällystys noin 5-10%. Eristeen kokonaisleveyden tulee olla vähintään 30-45 cm. Eristetyn sokea-alueen karkea - hiekkalaatikko - 10-15 cm, eristys - 5-15 cm, sementtipinnoitus - 8-10 cm.

Puupaneelien laajennusliitokset, jotka on kipsattu bitumiin ja sijoitettu reunalle 2,5-3 metrin välein, estävät betonin murtumista laajenemisen ja puristuksen aikana. Castingissa säleet voivat toimia majakoina pinnan tasoittamiseksi. Vahvistus tapahtuu asettamalla metalliverkko laajennusliitosten ja 10 x 10 cm: n solun välille.

Kun betoni on valmis, vähemmän läpäisevyyttä varten se on silitys - hankaa kuiva sementti märkäbetoniin. Flooded betoni pitää hydratoida viikon ajan kaatamalla vettä.

Kellarin ja sokean alueen lämmitys

Kellarin ja sokean alueen lämmitys

Maanalaisen osan rakentamisesta riippuen kellarin eristys on eri materiaaleilla. Lisäksi joissakin maissa ja rakennuksen lämmitystavoissa on tarpeen lämmittää sokea alue. On monia vaihtoehtoja, joten kannattaa harkita suosituinta tekniikkaa.

Kellarieristys + sokea alue

Eristyskerroksen tarkoitus

Perustukset ovat betonisia tai keraamisia tiiliä ilman vaihtoehtoja. Nämä rakenteelliset materiaalit ovat suuria lämpöhäviöitä kosketuksissa pohjan kanssa, lattia maahan tai päällekkäin. Siksi jatkuva eristyskerros voi vähentää lämpöhäviötä mukavaan minimiin. Geoterminen lämpö säilyy näillä materiaaleilla, jotta vähennetään saviä sisältävien maaperän pakkasen turvotusta.

Huomio: Ei-kallisilla mailla ei ole tarpeen lämmittää pohjan ja sokean alueen pohjaa. Pallorakenteet, joissa on roikkuus, eivät myöskään tarvitse lämpöeristystä, koska vetovoimat eivät toimi niissä, maan alla ei ole lämmönlähteitä.

Näin ollen on vielä harkittava nauhojen, levyjen ja pylväiden lämpöeristeen ominaisuuksia, jotka on haudattu maahan eri tasoilla.

Pohjaeristys

Säätiön suunnittelusta riippuen sovelletaan lämpöeristysjärjestelmiä:

 • pylväs - mökeissä, joissa on jatkuvasti lämmitys, polystyreenivaahto liimataan vain teräsbetonien / tiilenrakenteiden ulkoreunojen päälle kylmän maaperän leikkaamiseksi pois niistä, vähentääkseen katon tai lattioiden lämpöhäviöitä pitkin maata

Pylväspohjan lämmitys

 • nauha - ulompi ympärysmitta on liimattu eristyksellä

  Lämpöeristys pohjakerrosnauhalla

 • laatta - lämpöä eristävä kerros on muodostettu sivuseinille

  Kellarilevyn lämmitys

  Huomio: Jos asunto on kausittaista, lämmitystä ei ole, lämpöeristin on asetettu koko kehälle - lattiat + laatta, nauha tai pylväät. Tilapäisen rakennuksen rakennuksissa, joissa lämmitys kytkeytyy päälle säännöllisesti, pohjan ulkopinta ja sen alapuolisen talon ympärysmitat ovat eristettyjä.

  Sokean alueen lämpöeristys

  Sokean alueen eristämistarve johtuu siitä, että se soveltuu suihkuputkien maanalaiseen laakerirakenteeseen. Jos betoniteräksen alle levitetyn polystyreenin leveys on 0,6-1,5 m, on mahdollista sulkea pois näiden maaperän jäätyminen, jotta saavutetaan mahdollisimman pieni turvotus, joka ei aiheuta merkittäviä kuormia tehorakenteisiin.

  Teknologinen lämmin sokea alue

  Huomautus: Sokean alueen eristämisen on sijaittava pystysuoralla eristyskerroksella, joka on pohjan vaahtera ulkopinta. Kaikki kylmäsilmat johtavat tehokkuuden vähenemiseen, rahat käytetään turhaan.

  Eristys riippuu lämmitystilasta

  Edellä olevasta käy ilmi, että säätiön eristys on tarkoitettu vähentämään lämmön- ja kallistusvoimia. Siksi eri rakennustöissä ei käytetä samoja lämmöneristysjärjestelmiä.

  Jatkuva lämmitys

  Jos rakennusta käytetään kaikkina vuodenaikoina, positiivinen lämpötila pysyy pohjassa. Vain vierekkäiset maaperät ovat jäädytettynä korkealla savipitoisuudella. Siksi käytetään seuraavaa eristysmenetelmää:

  • pystysuora eristys - nauhan, levyn, pylväiden ja polystyreenivaahtojen ulkoreunojen liimaus, polyuretaanivaahto ruiskuttamalla, täyttökauhat sahanpurulla tai laajennetulla savella
  • vaakasuuntainen lämpeneminen - vain matalissa rakenteissa liiallisella kuormituksella, lämpöeristin asetetaan pohjan päälle, joten sen on oltava erittäin tiheää eikä rypistyä rakennuksen painon alla
  • sokea eristys - sormus ympärille rakennuksen leveys 0,6 - 1,5 m

  Lämmitetyn asunnon lämpöeristys

  Huomio: Sokea alue on pieni paino, on aina mahdollisuus turvota kylmässä. Siksi on suositeltavaa kiinnittää kiinnitys tasolasin päällysteeseen vaimennuskerroksen läpi eikä nojata siihen sokkelitelineitä, tiilimuurauksia ja muita koristepinnoitteita.

  Lämmityksen puute

  Pos puutarha / mökit maaperä jäätyy kokonaan ilman lämmitystä. Siksi käytetään toista säätiön eristysmenetelmää:

  • Nauhan, pilarien tai laattojen pohjalla on vaakasuora polystyreenikerros 10-20 cm paksu, joka säilyttää maaperän lämmön ja ei anna maaperän jäädytyä
  • ei ole pystysuoraa kerrosta, koska on järjetöntä vähentää lämpöhäviöitä ilman lämmönlähteitä
  • sokean alueen alla myös EPS, joka laajentaa positiivisten lämpötilojen vyöhykkeen maapallon sisällä

  Rakennuksen lämpöeristys ilman lämmitystä

  Huomio: Rakennuksen kehän jatkuvan lämpenemisen takia maanrakennustöiden määrä ja rakentamisarvot lisääntyvät. Ilman tätä kuitenkin on olemassa riski muuttaa betonirakenteiden geometriaa ja tuhoa ensimmäisen talven jälkeen.

  Välitön lämmitys

  Jatkuvan toiminnan rakentamiseen kuuluu mökkejä ja kylpylä. Ensimmäisessä tapauksessa talvikausien aikana tulisijat / uuni sulatetaan, kylvyt kuumennetaan äärimmäisiin lämpötiloihin viikoittain. Siksi käytetään yhdistettyä lämmöneristystapaa:

  • laajennettu polystyreeni koko kehällä ja pohjalla - eliminoi lämpöhäviö + säästää geotermistä lämpöä
  • sokean alueen lämpöeristys - vierekkäisten maalien jäätymisvyöhykkeen kasvu
  • pystysuora eristys - vähentää lämpöhäviötä lattian läpi

  Kylpylä- ja laakeripohjien lämpöeristys

  Lämmittäminen säätiöllä tällä menetelmällä kasvattaa rakennusbudjetia, mutta maanalaisen vallan rakenteen voimavara on mahdollisimman suuri.

  Lämpöeristys

  Kun rakennetaan alhaista grillata paaluja tai pylväitä, on välttämätöntä tarjota tekninen kuilu palkkien ja maan väliin, jotta heiluvista voimista ei tule vaikutusta. Vakiotekniikka - muurausmateriaalin alapuolella oleva hiekkapuhalluksen täyttö, poistaminen betonituottamisen jälkeen, ilmatilan reunustaminen sivuilla olevilla arkkimateriaaleilla korvataan usein toinen vaihtoehto:

  • grillausmuotin alla sopii matalatiheyksistä polystyreeni vaahtoa PSB-S
  • kun saviperäiset maaperät jäätyvät, puhkeavat voimat puristavat materiaalia
  • sulatuksen jälkeen se palaa alkuperäiseen tilaansa vasta seuraavalle talvella

  Eristys murskaantuu grillauksen alle

  Tässä tapauksessa sokean alueen eristys ei ole välttämätöntä. murskaava kerros ei säilytä maapallon lämpöä.

  Leikkauseristys

  Talousarvion riittämättömyyden vuoksi kaivantojen / kaivojen täyttö tapahtuu maanalaisella kaivoksella. Jotkut kehittäjät suosivat sitä sulkemaan pois ihmisen luomien vyöhykkeiden syntymisen:

  • kun se täytetään inertillä materiaalilla, vierekkäisten kerrosten laajentaminen on mahdotonta
  • Kuitenkin hiekalla ja murskatulla kivellä on suuret kuivatusominaisuudet, ne kerääntyvät "vesiputkeen"

  Pohjan pystysuora liukuminen

  Tällöin käytetään MZLF-nauhojen liukuvaa (liukuvaa) lämpöeristystä tekniikan mukaan:

  • nauhan ulkoreuna peitetään suuritiheyksisellä polystyreenivaahdolla, joka lisäksi kiinnitetään betoniin tylliin
  • materiaali peitetään pohjaan kiinnitetyllä polyeteenillä
  • matalatiheyksinen polystyreeni vaahto asennetaan pystysuoraan lähelle kalvoa, painetaan täyttöä vasten

  Huomio: Talvella levytysvoimat pyrkivät työntämään säätiötä ylöspäin, PSB-S: n liukuu elokuvissa. Keväällä maaperä sulaa, eristys palaa paikalleen.

  Perustukset, jotka eivät vaadi lämmöneristystä

  Paalusäätiön valinta on perusteltua maaperä, jolla on alhainen suunnitteluvastus, vaikea maisema, jolla on vakavia korkeuseroja, rannikkoalueita. Pienen kosketuspinnan ansiosta talteenottoa aiheuttavat kuormat eivät toimi paaluilla.

  Paha-voimien puuttuminen paaluhiilipohjaan

  Ripustustilojen alapuolella on väistämättä muodostettu maanalainen, jonka sisällä ei ole uuneja, kattiloita ja muita lämmityslaitteita. Siksi ei ole mahdollista säilyttää maapallon lämpöä tai vähentää lämmönhukkaa tässä tapauksessa. Aita, joka on välttämätöntä antaa kodin täydellisyyden arkkitehtoninen tyyli ja suoja kosteudelta, maanalainen lika, ei ole eristetty. Sokeat alueet on rakennettu ilman lämpöeristystä.

  Näin ollen otetaan huomioon kaikki erikoistilanteet, jotka koskevat säätiöiden käyttöolosuhteita. Edellä mainittujen suositusten mukaisesti yksittäinen kehittäjä voi valita tietyn tapauksen optimaalisen eristysjärjestelmän.

  Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

  Tallenna navigointi

  Onko sokea alue ja säätiö lämmitettävä?

  Pohjan suojelemiseksi sateelta ja jätevesistä talon ympärillä on sokea alue. Yleensä se on rakennettu betonista tai asfaltista, ja sen ympärillä on rakennusta. Lämmitetty sokea alue palvelee kauemmin ja suojaa perusseinät luotettavasti kosteudelta ja kylmyydeltä.

  Sokean alueen koon määrittäminen

  Sokean alueen leveys riippuu maanpinnasta, johon rakennuksen seisoo ja rungon poistamisesta katolta. Jos maaperä on vakaa, sen leveyden on ylitettävä 20 cm: n ulkonema, mutta on otettava huomioon, että minimi on 60 cm.

  Jos rakennus on epävakaalla maakerroksella, leveyttä voidaan nostaa 90 cm: iin. Laajemmin muotoilu ei ole vielä tehty, koska rakennus näyttää epäsymmetrisenä.

  Sokea alue alkaa rakentaa, kun talo on jo rakennettu. Kasvusto poistetaan rakennuksen ympäriltä, ​​puiden juuret poistetaan, jolloin itävyyden aikana voi vahingoittaa rakennetta, poista maapohjan 15 cm korkea pintakerros. Jos 90 cm leveä sokea alue on rakennettu, sinun on poistettava maapinta 1 metriä leveä.

  Reikiä ajetaan säätiön kulmaan. Niiden ympärille kehä jännitys lanka merkitä koko ja korkeus betonipohjan.

  Kaivettua maaperää voidaan käyttää alhaisen maaperän tasoittamiseen, kukkapenkkien tai alppihiihtolevyjen järjestelyyn.

  Aloitamme rakentaa

  Asennetaan eristetty sokea alue kädelläsi alustan valmistelulla. Koko talon ympärillä kuvataan. Nyt sinun täytyy täyttää kaivannon pohja kerroksella noin 10 cm hiekkaa ja tiivistää se värähtelevällä koneella.

  Kun hiekka on repeytynyt, lankut kiinnitetään sokean alueen ulkoreunaan. Pieni murskattu kivi, jonka korkeus on 15 cm, kaadetaan muottiin ja myös varovasti.

  Seuraava vaihe on sokean alueen eristys.

  Spray polyuretaanivaahto

  Polyuretaanivaahto on tehokas eristys, jota käytetään usein talon julkisivun ja katon eristämiseen, lattian ja kellarin eristämiseen, kellariin ja pohjaan. Se levitetään pinnalle ruiskuttamalla ja nestemäinen vaahto kovettuu nopeasti muodostaen täysin tasaisen kerroksen. Tämä eristys puhaltaa jopa pieniä halkeamia ja tyhjiöitä.

  Se on kestävä ja kestävä materiaali. Jopa suurissa syvyyksissä se ei menetä matalaa lämmönjohtavuuttaan ja korkeaa biologista stabiilisuuttaan. Myös lämmitin ei kerry kosteutta eikä anna mätä.

  Polyuretaania käytetään erikoislaitteilla. Vaahto syötetään korkealla paineella letkun kautta pistooliin. On mahdotonta suihkuttaa sitä hienoon hiekkaan, koska virta yksinkertaisesti puhaltaa hiekkakerroksen. Materiaali levitetään raunioille ja suojaa hiekkaa irtoamiselta.

  Kuinka määritellä eristekerroksen paksuus? Joidenkin rakennusten kohdalla se voi olla yli 25 cm. Jos lämmitetty sokea alue on, niin paksua kerrosta ei tarvita. Jopa 5 tai 10 cm. Polyuretaanivaahto voi suojata maahan pohjan lähellä jäädyttämistä.

  Miksi on tärkeää lämmittää sokea alue

  Monet uskovat, että talon eristäminen riittää eristämään seinät. Mutta kylmä ilma ja kosteus voivat virrata rakenteen ja jäädytettynä maahan. Lämmitetty ilma kevenee ja jättää rakennuksen katon läpi, jos katto ei ole eristetty, ja se korvataan kylmällä ja kostealla ilmalla alhaalta.

  Säätiö kaadetaan yleensä betonilla, joka johtaa täydellisesti lämpöä ja kylmää. Kesällä betoni lämpenee, talvella se jäähtyy ja märkä. Sen paksuus on läpäissyt lukuisia huokosia ja kapillaareja, joiden läpi kosteus huokuu. Jos pohjan seinien ympärillä on jäädytetty maa, se on kylmä ja kostea huoneessa, ja muotti tulee pian näkyviin.

  Jäätymissuoja

  Kuinka suojata pohjaseinät jäätymiseltä? Vaahtoa lämmittävä vaahto pitäisi selviytyä tästä. Jos maa ei jäätyy, sokea alueen poikkeama pohjasta häviää. Todennäköisyys halkeilua sen betoni kerros nivelissä kanssa säätiö laskee.

  Polyuretaanivaahdon eristys asetetaan ilman saumoja. Materiaali on täysin läpäisemätön kosteuden läpäisemiseen, joka myös antaa pohja-aineen vedenpitävyyden.

  Sokean alueen lämmittäminen estää sen siirtymisen suhteessa alustaan. Jos maaperä jäätyy ja sulaa, se voi liikkua pystysuoraan ja tuhota rakennuksen rakenteen. Jos sokea alue on eristetty ja maa ei jäätyy läpi, voit laittaa viimeistelyaineita jalustaan.

  Kaada betonia

  Nyt malli on valmis lopputyöhön. Sokea alue on täynnä betonia. Eristys on vahvistettu vahvistavaa silmää, nivelissä sinun täytyy jättää marginaali 10 senttimetriä. Jos verkko liikkuu, kun betonia kaadetaan, rakenne ei kärsi tästä.

  Betoni voidaan kaataa polyuretaanivaahdolle, jonka kerros on 5-10 cm paksua. Monoliittinen sokea alue, jolla on suurempi paksuus, on vähemmän säröjä, kun lämpötila laskee.

  Jotta betonirakenne ei halkeilisi ajan kuluessa, muodonmuutos (lämpötila) nivelet rakennetaan betonipohjalle muutaman metrin välein. Näiden saumojen avulla voit erottaa kaatuneen betonin eri osat ja on parempi järjestää ne paikoille, joissa on maksimaalinen kireys. Jos halkeamat tulevat näkyviin, ne kulkevat laajennusliitoksella, joka laajentaa asuinrakennuksen ympäröimän betonirakenteen palvelua.

  Lämpöliitoksen laitteelle asetetaan betonipaksuuteen levyt, joiden leveys on 15-20 cm, jotka sijoitetaan tulevan betonireitin yli ja asetetaan reunalle.

  Betoni kaadetut osat. Seuraava osa alkaa täyttyä vasta edellisen jähmettymisen jälkeen.

  Aurinkoisessa säässä betoni voi haljeta ulkona, joten ennenkuin se on täysin kuiva, se on päällystetty muovikelmulla useita päiviä. Lopuksi betonikerros kovettuu kuukauden kuluttua, ja vain silloin on mahdollista poistaa muottipaneelit ja kävellä betonisokea pitkin.

  Ekstrudoituneen polystyreenivaahdon käyttö

  Jos yksityisessä talossa on lämmin kellari tai kellari, sokean alueen eristys voidaan tehdä ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Niinpä lämmität säätiön seinät ja omilla kädet tarjoavat lämpimän ja kuivan ilmapiirin kellarissa.

  Laajennettu polystyreeni valmistetaan eri kokoluokissa ja paksuuksilla, sillä on alhainen lämmönjohtavuus, se on vastustuskykyinen muotille, ei roiskeita ja mekaanisten vaurioiden puuttuessa voi kestää jopa 40 vuotta.

  Sokean alueen eristäminen vaahtomuovilla on yksi haitta - levyn välisten saumojen esiintyminen. Kosteus voi vuotaa näiden saumojen läpi ja jos eristys on kostutettu, se ei kykene täysin hoitamaan toimintojaan.

  Eristysprosessi

  Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen vaahtomuovilla, poista maa ja anna seinän kuivua. Sitten on tarpeen kiinnittää polyeteenikalvo eristetyille pinnoille kosteuden eristämiseksi, minkä jälkeen ne voidaan sulkea penlexillä. Eristyslevyjä voidaan liimata erityisellä liimalla tai kiinnittää levyillä, joissa on leveä pää. Penoplexin levyjen välissä olevat kaikki aukot puhalletaan vaahdolla ja liitokset on nauhoitettava. Toisaalta eristysrakenne on myös suljettu kosteutta eristävällä materiaalilla, minkä jälkeen maa voidaan kaataa ympäriinsä.

  Eristetty otmostka vähentää merkittävästi kokonaislämpöhäviötä. Kylmä ja kosteus eivät pääse taloon betonilaitureilla. Jos sokea alue ja kellari ovat eristettyjä, niin talvella jopa kahden metrin syvyydessä lämpötila on positiivinen ja talon ympärillä oleva maaperä ei jäätyy läpi.

  Lämmin sokea talon ympärillä - pidennämme säätiön elämää


  Jos talon omistaja haluaa suojata rakennuksen perustan liialliselta kosteudelta, kun taas kotinsa ulkonäköä kunnioittaen, hänen tulee huolehtia sokean alueen luomisesta. Tämän elementin valmistuksen seurauksena monet päälliköt laiminlyövät lämpöeristyksensä, mikä vaikuttaa negatiivisesti valmiin rakenteen laatuominaisuuksiin. Sinun ei pidä tehdä tällaista virhettä, samoin kuin eristetty päällyste talon ympärillä on tae perusrakenteen kestävyydestä.

  Mikä on sääennusteen tarve

  Kun rakennuksen seinät alkavat piiloutua pienillä halkeilla, joiden koko kasvaa poikkeuksellisella nopeudella, omistaja alkaa etsiä syytä siihen, mitä tapahtuu. Se on yksinkertainen: sula ja sedimenttivesi, jotka putoavat maahan ja koskettavat pohjaa, tunkeutuvat betoniin. Lämpötilan lasku yöllä johtaa nesteen jäädyttämiseen, joten perusrakenteeseen muodostuu mikroskooppisia aukkoja, joihin vielä enemmän vettä putoaa. Siinä tapauksessa, että rakennuksen ympärillä on sokea alue, veden vaikutus pohjaan vähenee. Mutta miksi lämmin sokea alue?

  Koska neste poistetaan pohjasta, se leviää edelleen paikan päällä ja imeytyy maaperään, joka vaikuttaa pohjaan. Pohjan suojaamiseksi on välttämätöntä vähentää päivittäisten lämpötilavaihteluiden määrää pitämällä säätiön lämpötila tietyssä pisteessä. Lämpöeristystä käytetään tähän tarkoitukseen: korkealuokkainen eristys auttaa pitämään lämmön, vähentäen kylmän ilman vaikutusta kadulta pohjaan. Maalta tulevan ja rakennuksen seinistä tulevan lämmön säilyminen on niin, että pohja ei jäätyy läpi.

  Myös vastaus kysymykseen "Onko sokea alue lämmitettävä?" Voidaan käyttää lämmöneristetyn rakenteen etuna. Eristetty sokea alue mahdollistaa:

  • Vähennä rakennuksen lämmittämisen kustannuksia;
  • Sokean alueen etenemisen vähentäminen suhteessa rakennuksen kellariin;
  • Rakenteen veden kestävyyden lisääminen.

  On syytä mainita, että on olemassa tilanteita, joissa on mahdollista kieltää tämän rakenteellisen elementin lämpöeristys. Sokean alueen lämmittäminen talon ympärillä ei ole tarpeen, kun:

  • Rakenne sijaitsee tontilla, jossa on vakaa maaperä, joka ei ole ominaista kausiluonteisen turvotuksen kannalta.
  • Talon pohja viittaa matalaan tyyppiin (asetettu yläpuolelle maan jäädyttämisen tasolle).

  Luonnollisesti viimeinen sana pysyy sivuston omistajalle. Ennen kuin sokea alue eristetään matalalle pohjalle tai alueelle, jossa on tiheä maa, on tarpeen miettiä uudelleen, onko rahan käyttöä kannattaa käyttää, jos sitä ei tarvita.

  Lämmöneristysjärjestelmä

  Sokean alueen eristeen oikea toteutus edellyttää itse rakenteen rakenteen tutkimista. Sen tärkein erottamiskyky on monikerroksinen.

  Ensimmäinen sokean alueen kerros on geotekstiilejä, joiden pääasiallinen tehtävä on muodostaa rakenne. Ensimmäistä kerrosta seuraa kerros hiekkaa, jonka paksuus tulee olla 10-15 cm. Hiekkapyyhkeen jälkeen on lämpöeristyskerros. Seuraava kerros on toinen hiekkalaatikko, jonka paksuus on 10-15 cm. Sitten taas geotekstiilit. Toiseksi viimeinen kerros on sakkojen murskattu murskattu kivi, ja viimeinen kerros on koristeellinen materiaali (esimerkiksi laatta).

  Elementin epätavallista rakennetta kutsuttiin "lämmitetyn sokean alueen" kakuksi.

  Sokean alueen lämpöeristys laajennetun polystyreeniarkin kanssa


  Erinomainen ratkaisu on sokean alueen eristäminen polystyreenivaahdolla. Useimmiten tätä materiaalia käytetään tilanteissa, joissa muut lämmittimet eivät kykene selviytymään niille osoitettuihin toimintoihin. Esimerkiksi paikoissa, joissa on liiallinen kosteus.

  Ekstruudoitetulla polystyreenillä on monia etuja, kuten:

  • Erityinen kestävyys puristuskuormille;
  • Kyvyttömyys imeä nestettä;
  • Pitkä käyttöikä;
  • Kevyt paino;
  • Pakkasenkestävyys;
  • Huonossa syttyvyys.

  Yksi kiistämätön etu - laajennettu polystyreeni on ympäristöystävällinen materiaali.

  Kuinka lämmittää sokea polystyreenivaahdolla? Levyt 5 cm paksua asennetaan kahteen kerrokseen, levyt, joiden paksuus on 10 cm - yhdellä kerroksella. Levyjen liitokset on suojattu erityisen tiheällä muovikalvolla, joka on asetettu eristysmateriaalin päälle.

  Lämpöeristys polyuretaanivaahto


  Tämä lämmitin on saavuttanut suosiota ainutlaatuisen ominaisuuden takia - materiaalia voidaan soveltaa myös "kapriisilla" pinnoilla. PPU: ta käytetään usein asuntorakentamisessa, sen tärkeimmät edut:

  • Matala lämmönjohtavuus;
  • Epäherkkyys biologisille vaikutuksille;
  • Materiaali ei hajota;
  • Voidaan käyttää missä tahansa lämpötilassa;
  • PPU ei syty;
  • Polyuretaanivaahto imee vettä huonosti;
  • Käytetty materiaali on rehellinen, ilman repeytymistä.

  Kuitenkin, jos käytät polyuretaanivaahtoa talon lämmitetyllä sokealla omalla kädellä, on muistettava varotoimenpiteet: yksi PUF: n muodostavista komponenteista on myrkyllistä.

  Lämmittäminen laajennetun saven läpi


  Laajennettu savi käytetään usein eristykseen, koska se on erityisen tehokas eikä pelkää korkeita ja matalia lämpötiloja. On olemassa useita erilaisia ​​sardeldi:

  Se on jälkimmäinen vaihtoehto, jota käytetään eristeenä. Sen tärkein etu hiekkaa ja soraa vastaan ​​on vaikuttava pakkasenkestävyys. Lisäksi materiaali on täysin vaaratonta. Periaatteessa laajennettu savi suojaa kellareja, kellareja, autotallia ja sokeita alueita. Talon ympärillä oleva eristetty sokea laite ei vie paljon aikaa ja vaivaa, jos lopetat tämän materiaalin valinnan.

  Itsenäinen laite lämmöneristetystä sokea alueesta

  Eristetty sokea alue on tarpeen rakennettaessa taloa märillä mailla, jotka ovat alttiita kallistumiselle. Kun kylmäkausi on saapunut, nesteellä liotettu maa voi alkaa liikkua, nostaa itsensä ja tuhota pohjan. Kun lämpeneminen tulee, prosessi menee päinvastaiseen suuntaan - maaperä laskeutuu, mikä heikentää säätiötä. Lämpöeristyksen päätavoitteena on estää nämä prosessit.

  Joten, miten lämmitetty sokea alue on tehty omilla käsillänne? Vaiheittaiset ohjeet, jotka kuvaavat laitteen rakentamisen budjetin menetelmää, mahdollistavat jopa uuden aloittelijan selviytymään työstä.

  Vaihe 1. Maavalli

  Aluksi sokean alueen alla oleva paikka tyhjennetään: ylempi hedelmällinen maaperäkerros poistetaan alueelta. Tämän jälkeen tehdään oja, jonka syvyys määräytyy eristyskerrosten mittojen mukaan. On erittäin tärkeää määritellä tämä arvo oikein, koska se vaikuttaa tulevan sokean alueen lämpötehoon.

  Vaihe 2. Sorauksen täyttö

  Kaatopaikka kaadetaan puhdistettuun maahan kuivatuskerroksena. Soran kerros lasketaan seuraavasti: viimeistelymateriaalin paksuus ja hiekkakerros poistetaan sokean alueen korkeudesta.

  Vaihe 3. Muottien tekeminen

  Valmis kehys on järjestetty kaivannon kehän ympärille.

  Vaihe 4. Vettä hylkivä kerros

  Kuinka lämmittää säätiö ja tehdä sokea alue niin, että kosteus ei tuhoa näitä rakenteen elementtejä? Paras estyminen nesteen tunkeutumiselle on savi. Sen pitäisi olla tasaisesti jakautunut kaivannon päälle ja tiivistetty. Paksun kerroksen paksuuden tulisi olla 25 cm.

  Vaihe 5. Hiekkastyyny täyttö

  Hiekkakerros täyttyy, joka kostutetaan vedellä ja tiivistetään.

  Vaihe 6. Eristyksen asettaminen

  On parasta käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, mutta voit pysyä millä tahansa muulla eristyksellä.

  Vaihe 7. Kasvaminen

  Viimeistelymateriaali asetetaan lämpöeristeen päälle.

  Kun vuori on viimeistelty, päällystyslaattojen eristettyä päällystystä voidaan pitää valmiina.

  Video lämmittää sokean alueen talon ympärillä omiin käsiinsä:

  Matala-jalkainen säätiö - laskenta ja laite.

  Matala perustalohko (jäljempänä MZLF) on yksi tyyppisistä nauhateoksista, jolle on ominaista pieni syvyys, paljon pienempi maaperän jäädytys syvyys ja suhteellisen pieni betonimassan kulutus. Tässä artikkelissa käsitellään MZLF: n tärkeimpiä etuja ja haittoja, yleisimpiä virheitä niiden rakentamisessa, yksinkertaistettu laskentamenetelmä, joka sopii yksityisille kehittäjille (ei ammattilaisille), suosituksia omien käsiensa rakentamiseksi.

  MZLF: n tärkeimmät edut ovat:

  - kannattavuus - betonin kulutus on huomattavasti alhaisempi kuin tavanomaisen nauhalevityksen rakentaminen. Tämä tekijä määrittelee useimmiten tämän tekniikan valinnan vähäisen rakentamisen kannalta;

  - vähennetään työvoimakustannuksia - pienempi määrä maanrakennustöitä, pienempi määrä betonia valmistettaessa (tämä on erityisen tärkeää, kun viimeisteltyä seosta ei ole mahdollista täyttää sekoittimella);

  - pienempi tangentiaalinen voimakkuus jäätymisvaurioista, johtuen perustuksen pienemmästä pinta-alasta.

  Kuitenkin MZLF: n rakentamisen aikana on ehdottomasti noudatettava tarkasti tekniikkaa, epämuodollinen asenne prosessiin voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja sitten kaikki edellä mainitut edut, kuten sanotaan, putoavat putkeen.

  Yleisimmät virheet laitteen MZLF:

  1) säätiön perustyön koko valinta yleensä ilman (edes yksinkertaistettua) laskentaa;

  2) kaatamalla säätö suoraan maahan ilman täytemasta hankaamatonta materiaalia (hiekkaa). Kuvion 3 mukaisesti. 1 (oikealla) voidaan sanoa, että talvi jäädytetään talvella betoniin ja nostamalla nauhaa ylöspäin, ts. pohjaan vaikuttavat jähmettymisen tangentiaaliset voimat. Tämä on erityisen vaarallista, jos MZLF ei ole eristetty eikä ole varustettu laadukkaalla sokeudella;

  3) perustuksen virheellinen vahvistaminen - raudoituksen halkaisijan valinta ja tangon määrä harkintansa mukaan;

  4) MZLF: n jättäminen talven ulkopuolelle - on suositeltavaa, että koko työkierto (perusrakenne, seinänrakennus, kellarieristys ja sokea alue rakentaminen) tehdään yksi rakennuskausi ennen vaikean pakkasen alkamista.

  Matalien nauhan perustusten laskeminen.

  MZLF: n laskenta, kuten mikä tahansa muu säätiö, perustuu ensinnäkin talon itse painoon kohdistuvaan kuormitusarvoon ja toisaalta maan laskettuun resistenssiin. eli maan täytyy pystyä kestämään sen talon paino, joka siirretään sille säätiön kautta. Huomaa, että se on maa, joka pitää talon painon eikä perustuksen, kuten jotkut uskovat.

  Jos lasket talon painoa halutessasi, tavallinen yksityinen kehittäjä voi silti (esimerkiksi käyttää täällä sijaitsevaa verkkolaskinasi), silloin maaperän laskettua vastuskykyä ei ole mahdollista määrittää omalla sivustollasi. Tämä ominaisuus on laskettu erikoistuneiden laboratorioiden erikoistuneissa laboratorioissa geologisten ja geodeettisten tutkimusten suorittamisen jälkeen. Kaikki tietävät, että tämä menettely ei ole vapaa. Pohjimmiltaan arkkitehdit, jotka tekevät talon hankkeen, käyttävät sitä, ja sitten he laskevat säätiön saadun tiedon perusteella.

  Tässä suhteessa on järjetöntä mainita LSFL: n kokoa laskettaessa käytettävä kaava tässä artikkelissa. Pohdimme tapausta, kun kehittäjä tekee itse rakentamista, kun hän ei tee geologisia ja geodeettisia tutkimuksia eikä osaa tietää tarkasti maaperän laskettua vastustusta alueellaan. Tällaisessa tilanteessa MSLF: n mitat ja rakenne voidaan valita käyttämällä alla olevia taulukoita.

  Säätiön ominaispiirteet määräytyvät talon seinien ja lattioiden materiaalin sekä sen korkeuden sekä maaperän kallistumisen asteen mukaan. Miten voin selvittää viimeksi kuvattu täällä...

  I. MZLF keskipitkällä tai raskaaseen maahan.

  Taulukko 1: Lämmitettävät rakennukset, joissa on kevyitä tiilimuurauksia tai hiilihapotettua betonia (vaahtobetonia) ja betonilattiat.

  huomautuksia:

  - sulkeissa oleva numero ilmoittaa tyynyn materiaalin: 1 - keskikokoinen hiekka, 2 - karkea hiekka, 3 - hiekkaseos (40%) raunioilla (60%);

  - tätä taulukkoa voidaan käyttää talojen puupalkkeihin, turvamarginaali on vielä suurempi;

  - perustusten rakentamisvaihtoehdot ja vahvistusvaihtoehdot, ks. alla.

  Taulukko 2: Lämmitettävät rakennukset, joissa on eristetyt puupaneelit (runkorakenteet), lokit ja palkit puulattiat.

  huomautuksia:

  - suluissa olevat numerot ovat samat kuin taulukossa 1;

  - ylittää eristyspaneelien seinien arvon linjan viivan alapuolelle - lokiin ja tukkeihin.

  Taulukko 3: Kuumattomat hirsi- ja bar-muotoiset rakenteet, joissa on puulattiat.

  huomautuksia:

  - jalkapohjan viivan yläpuolella, palkin alapuolella olevan viivan alapuolella.

  Seuraavissa kuvioissa esitetään taulukoissa ilmoitetut MZLF-muotoilumuunnokset keskipitkän ja voimakkaasti kuohkean maaperän kohdalla:

  1 - monoliittinen teräsbetonipohja; 2 - sinusien hiekkainen täyttö; 3 - hiekka (hiekka-sora) tyyny; 4 - vahvistushäkki; 5 - sokea alue; 6 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 7 - vedeneristys; 8 - pohja; 9 - maaperän pinta; 10 - hiekkakivi; 11 - nurmikko

  Vaihtoehto a. - säätiön ylempi taso on maanpinnan kanssa sama, pohja on asetettu tiilestä.

  Vaihtoehto b. - pohja työntyy 20-30 cm pinnan yläpuolelle muodostaen alhaisen alustan tai osaa alustasta.

  Vaihtoehto c. - Säätiö nousee 50-70 cm maanpinnan yläpuolelle, mutta se on myös jalusta.

  Vaihtoehto g. - hautautunut pohja-kellari; Taulukko 3 osoittaa, että tällaisia ​​perustuksia käytetään lämmittämättömissä puurakenteissa.

  Vaihtoehdon b sijasta käytetään vaihtoehtoa d. tai sisään. kun pohjan pohjan leveys ylittää huomattavasti seinämän paksuuden (yli 15-20 cm).

  Vaihtoehto e. - matala syvyysnauhan pohja hiekkalaatikoihin käytetään melko harvoin heikoilla (maaperällä, silputtuilla) maaperillä, joilla on korkea pohjavesi puurakenteille. Rakennuksen koosta riippuen vuodevaatteet tehdään joko hihnan tai koko säätiön alla kerralla.

  Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen.

  MZLF on vahvistettu työvahvistusverkkoineen ja lisävahvistusjohdolla. Työskentelyvahvistus sijaitsee pohjassa ja pohjan yläosassa, kun se on upotettava betoniin noin 5 cm: iin. Pohjaverkko toimii taivuttamalla perustaveitsi alaspäin ja yläosaan - taivuttamalla nauha ylöspäin. Ei ole mitään järkeä, että liitokset ovat hihnan keskellä (kuten Internetissä voi joskus nähdä).

  Taulukko 4: Säätiön vahvistusvaihtoehdot.

  MZFL-vahvistusmenetelmät on esitetty seuraavassa kuvassa:

  a. - verkko, jossa on kaksi työvahvisteista sauvaa; b. - verkko, jossa on kolme työvahvistusta; vuonna. - T-muotoinen nivel; - L-muotoinen kulmaliitos; D. - lisäevahvistus MZLF, jolla on suuri leveys pohjasta, kun pohja on leveämpi kuin pohja yli 60 cm (ylimääräinen verkko sijaitsee vain alemmassa osassa.

  1 - käyttöventtiilit (A-III); 2 - lisävahvistusjohto ∅ 4-5 ​​mm (BP-I); 3 - pystysuoran vahvikkeen ∅ 10 mm (A-III) palkit, jotka yhdistävät ylemmän ja alemman ristikon; 4 - raudoitus kulman vahvistamiseksi ∅ 10 mm (A-III); 5 - kytkentä lanka kierteillä (kierteen pituus on vähintään 30 halkaisijaltaan työvahvistusta); 6 - lisävahvistus ∅ 10 mm (A-III).

  II. MZLF on nepuchinisty ja heikko lucid maaperä.

  Matala-jalka-pohja ei-tulenkestävien ja alhaisen kertymän maaperä ei välttämättä tarvitse tehdä vain kiinteästä betonista. Muita paikallisia materiaaleja voidaan käyttää, kuten raakakivi, punainen keraaminen tiili. MZLF asetti 0,3 - 0,4 metriä ilman hiekkaista tyynyä. Lisäksi puurakennuksissa ja yksikerroksisissa tiili- (tai hiilihapotettu) perustuksissa ei voi edes vahvistaa.

  2 ja 3-kerroksisessa talossa, joissa on kivi-materiaalien seinät MZLF vahvistettu. Betonin perusteet vahvistetaan vahvistamisen ensimmäisellä versiolla (katso taulukko 4 edellä). Raudasta tai tiilestä tehdyt perustukset on vahvistettu raudoitustangoilla, jotka ovat BP-I ∅ 4-5 ​​mm, kennokoon 100x100 mm. Verkot asetetaan 15-20 cm: n välein.

  MZLF: n rakenteet epähuomiolla ja huonosti hankaavilla mailla on esitetty alla olevassa kuvassa:

  1 - perusta; 2 - pohja; 3 - sokea alue; 4 - vedeneristys; 5 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 6-lankainen verkko, 7-vahvistus 1. vaihtoehdon mukaan (katso taulukko 4)

  Vaihtoehdot a. ja b. - puiset ja yhden kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennukset.

  Valinnat in. ja kaupunki - kahden ja kolmen kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennuksiin.

  Pohjan leveys määräytyy rakennuksen korkeuden ja seinien ja lattioiden materiaalin mukaan.

  Taulukko 5: MZLF-pohjan leveyden arvot ei-tulenkestävissä ja matalalla tulenkestävällä maaperällä.

  Matala-teipin perustuksen rakentaminen ja suositukset.

  1) Tarvittaessa ennen pohjan rakentamisen aloittamista on varmistettava pinnan sadeveden laadukas kuivatus naapurisilta rakennustarkoituksiin. Tämä tapahtuu tyhjennyshajojen palasilla.

  2) Säätiö on säädetty ja kaivannot irrotetaan. On suositeltavaa aloittaa kaivutyöt vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat materiaalit on toimitettu rakennustyömaalle. Kaivannon, kaadon nauhan, sinusementtien täyttö ja sokea alueen rakentaminen on järjestettävä jatkuvaksi. Mitä vähemmän se kestää ajan myötä, sitä paremmin.

  3) Loukkuhaukka on peitetty geotekstiilillä. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että hiekkalaatan ja sinusien hiekkainen täyte täyttyy ajan myötä ympäröivän maaperän kanssa. Samalla geotekstiilit vapauttavat veden ja eivät anna kasvien juuret itävän.

  4) Kerros hiekka (hiekka-sora) tyyny asetetaan kerroksittain (10-15 cm) varovasti tiivistämällä. Niitä käytetään joko käsisekoittimilla tai täryttimillä. Sinun ei pidä käsitellä rammingia kevyesti. Matalat perustukset eivät ole niin voimakkaita kuin perusteet täynnä täysi syvyys huurteen tunkeutumisen ja siksi freebies ovat täynnä halkeamia.

  5) Muotti on asetettu ja vahvistuskehys on neulottu. Älä unohda välittömästi tarjota veden ja viemäröinnin taloon. Jos säätiö on socle, muista tuotteista (ei koske rakennuksia, joissa on lattioita).

  6) Betoni kaadetaan. Täytä koko teippi on tehtävä jatkuvasti, kuten sanotaan, yhdellä kertaa.

  7) betonin asettamisen jälkeen (kesällä 3-5 päivää), muotti poistetaan ja perustuksen pystysuora vedeneristys tehdään.

  8) Suoritetaan sinusien täyttö karkealla hiekalla kerroksittain kerroksen tampingin avulla.

  9) Rakennetaan sokea alue. On suositeltavaa (erityisesti peruskorvake pienellä korkeudella) tehdä sokea alue lämmitetyksi. Tämä toimenpide vähentää lisäksi jäätymisvoiman voimia, jotka vaikuttavat MFL: ään talvella. Suulakepuristettu polystyreenivaahto.

  Kuten artikkelin alussa mainittiin, ei ole sallittua jättää MZLF: a kuormittamattomana tai alikäyttöisenä (rakennusta ei ole täysin rakennettu) talvella. Jos näin tapahtuu, säätä ja sitä ympäröivä maa on peitettävä lämpöä säästävällä materiaalilla. Voit käyttää sahanpurua, kuonaa, laajennettua savea, olkia jne. Lunta ei myöskään tarvitse puhdistaa rakennuspaikalla.

  Se ei ole suositeltavaa rakentaa matala-teippi säätiö talvikaudella jäädytetty maahan.

  Tämän artikkelin huomautuksissa voit keskustella lukijoiden kanssa kokemuksestasi MZLF: n rakentamisessa ja toiminnassa tai esittää kiinnostavia kysymyksiä.