Kellarin lämmitys ja talon ympärillä oleva jalkakäytävä: materiaalin valinta, laitteen kaavio

Sokea alue on suojakaite talon perustuksen ympärillä. Se suojaa kellarista kosteutta ja ei anna veden haihtua maaperään. Toiminnallisuuden kannalta lämmin sokea alue on paras muotoilu, koska se myös suojaa talon pohjaa pakastamiselta.

Lämmitetyn sokea-alueen järjestelyn ominaisuudet

Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen, sinun on määritettävä sen koko oikein. Kapea rakentaminen talon ympärillä ei anna myönteisiä tuloksia. Säätiön eristyksen lisäksi sokea alue on tarkoitettu pääasiallisen tehtävän suorittamiseen, veden poistamiseen talon pohjasta. Tällä perusteella sen leveys määräytyy rakennuksen seinämien takana olevasta katosta. Sokean alueen tulisi olla 200 mm leveämpi kuin ulkonema. Voit tehdä enemmän, mutta tämä on esteettinen puoli riippuen omistajan toiveista.

Eristettyjen rakenteiden tyypit

Kovaa betonirakennetta, joka on valmistettu omilla kädillä, on vahvistettava. Ainoastaan ​​tällä tavalla se tulee vastustuskykyiseksi maanpäälliseksi liikkeeksi. Tee-se-itse-kaatamalla betonia talon ympärillä kerralla on tarpeen monoliittirakenteen luomiseksi. Häiriöiden muodostuminen, erityisesti rakennuksen kulmissa, uhkaa aukkojen muodostumista. Sen lisäksi, että luodaan kylmäsiltoja, kosteus kerääntyy aukkojen sisään. Vaikeissa pakkasissa vesi jäätyy, mikä uhkaa rikkoa betonipinnoitetta.

Helpoin tapa tehdä se on pehmeä sokea alue. Se muistuttaa kerros kakkua eri rakennusmateriaaleista. Lämmitettäessä se voidaan täyttää laajennetulla savella tai peittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Säätäessä järjestelyä varten pehmeä kaihtotila on paras vaihtoehto tontille, jossa on siirrettävä alusta. Värähtelyjen aikana pehmeät kerrokset eivät repeä kuin betonipinta. Lisäksi se on paljon helpompaa tehdä se itse, koska ei ole kovia töitä betonointi.

Jos toiveet sijoitetaan sokea alueelle ei vain rakenteena, joka siirtää vettä säältä, vaan sillä on myös lisäeristyksen rooli, on tehokkaampaa tehdä yhteinen eristys kellarista ja rakennuksen sokeasta alueesta. Tämä pätee erityisesti talon kellariin tai kellariin.

Mitä ja miten lämmetä?

Moderni markkinat tarjoavat monia eristysaineita. Mutta tehokkaan sääennusteen tekemiseksi sinun on valittava se oikein:

 • yksinkertaisin pehmeä kangasalue eristetään laajennetulla savella. Tämä materiaali on tulenkestävä, kosteutta ja raskaita kuormituksia vastaan. Tietenkin on mahdollista eristää kovaa kaihtopinta-alaa laajennetulla savella, jopa lisätä se betoniin, kun se heittää säätiön ympäri;
 • Voit tehdä minkä tahansa sokea alueen ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Levyt sietää kuormaa hyvin, erottuvat alhaisella kosteuden läpäisevyydellä, ja kuten paloturvallisuuteen, sokea alueella, he eivät pelkää tulta;
 • polyuretaanivaahto on erittäin tehokas. Ne voivat samanaikaisesti tehdä minkä tahansa sokean alueen ja talon perustan eristyksen. Ruiskuttamalla levitetty vaahto täyttää kaikki aukot ja muodostaa kiinteän päällysteen kiinteytymisen jälkeen. Mutta sen haittana on liian korkeat kustannukset ja tarve erityislaitteille, mikä poistaa mahdollisuuden tehdä työ omalla kädelläsi;
 • Kellariseinien eristys voidaan tehdä vaahtomuovista tai vaahdosta. Nämä ovat melkein identtisiä eristeitä, hieman erilainen ominaisuuksiltaan. Mutta käyttää niitä sokea alueella ei ole toivottavaa. Verrattuna polystyreenivaahtoon nämä materiaalit sietävät vähemmän stressiä ja kosteuden läsnäoloa. Muuten sama pursotettu polystyreenivaahto voi eristää emästä.

Jos rakentamisen alkuvaiheessa omilla käsillään on erinomainen eristysvaihtoehto, talon perustus suojaa pakkaselta.

Sokean alueen tekeminen

Sinun on selvitettävä, mitä se koostuu ja miten se tehdään itse. Ensin selvitämme, kuinka kova ja pehmeä sokea alue näyttää yleisesti, ja sitten tarkastelemme kunkin lämmittimen asennusta. Vaiheittainen ohje näyttää tältä:

 1. Tuntia ajetaan talon ympärillä ja niiden väliin asetetaan johto merkitä tulevan sokean alueen paikka. Johto kaivaa kaivannon. Sen leveyden määritelmää pidettiin edellä, mutta syvyys riippuu maaperästä. Jos maa on savi, riittää 450 mm: n syvyys. Irrallisella maaperällä syvyys on nostettava 600 mm: iin savi-lukkojen asettamiseksi.
 2. Muodosta kaivannon ympärille ja aloita kerrokset. Jos haluat tehdä savi linna, se on ensimmäinen kerros. Savi kaadetaan paksuudeltaan 100-250 mm, joka valitaan erikseen maaperän tilan mukaan. Layer kerros, tiukasti röyhtäen saada hieman kaltevuus perustuksesta.
 3. Seuraava kerros on hiekkaa, 50-100 mm paksu.
 4. Hiekalle on asetettu vedeneristyskalvo, joka kääritään pohjaan.
 5. Tässä vaiheessa on aika laittaa lämmitin omiin käsiinsä. Valittu materiaali on tiukasti asetettu vedenpitävyyteen. Jos pohjakerroksen lämpenemistä päätetään, niin tämä tehdään myös tässä vaiheessa.
 6. Yläpuolelta eristys peitetään toisella vedeneristyskerroksella ja täytetään jälleen kerroksella samanlaista paksua hiekkaa.
 7. Geotekstiili asetetaan hiekalle. Se estää kahden kerroksen jakeiden sekoittumisen ja pehmeän sokean alueen tapauksessa vesisuodattimen rooli. Geotekstiilien päälle kaadetaan 100 mm: n keskimääräinen murskakivi.
 8. Jos valitaan pehmeän kaihdin alue, 50 mm: n hiekkaa kaadetaan raunion päälle ja jalkakäytävä asetetaan tai yksinkertaisesti peitetään koristekivellä.
 9. Jos haluat tehdä konkreettisen sokeuden alueen omalla kädelläsi, on raudoitettava vahvistusverkko, jonka solut ovat 100x100 mm. Jokainen 3-6 m, kulmissa ja mutkissa asetetaan reunalevy. Niitä tarvitaan laajentamisliitosten muodostami- seksi, jotta suojakalvo voidaan suojata halkeilulta. Lisäksi levyjen oikea korkeus toimii majakkaina lasin laskemisessa.
 10. Betonin liuos kaadetaan yhteen päivään. Kun lasitus kovettuu, mutta on edelleen kostea, sitä hierotaan kuivalla sementillä ja peitetään kalvolla. Tällainen silitys antaa konkreettista lujuutta ja vähentää veden läpäisevyyttä.
 11. Täysin kovetetun kerroksen päälle tehdään hieno viimeistely. Se voi olla päällystyslaatat, asfaltti, kivi tai muu materiaali isäntälaitoksen harkinnan mukaan.

Joten tätä pidettiin yleisen kaavion piirakattina. Nyt selvitämme, millainen askel askeleelta asennusohjeet kutakin lämpöeristystyyppiä varten näyttävät. Muuten, jotta betoni valmistetaan tasoittain sopivasti, tarvittavat mittasuhteet löytyvät taulukosta:

Sokean alueen lämpöeristys

Sokean alueen eristäminen on yksinkertaista, mutta meidän on otettava se vakavasti. Useimmissa tapauksissa juuri tämä rakentaminen aloitettiin. Vaikka puhuessamme monimutkaisuudesta, polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea voidaan eristää omilla kädilläsi, ja polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi tulee kääntää asiantuntijoille.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Eristys laajennetulla polystyreenillä valmistetaan 100 mm: n paksuisissa arkeissa. Jos käytetään 50 mm paksuisia arkoja, ne asetetaan kahdeksi kerrokseksi. Lisäksi ylemmän rivin levyt on sovitettava alemmalle riville. Kaikki tuloksena olevat aukot tukkivat eristeitä tai iskuja vaahdolla. Talon ympärillä oleva eristys tulisi näyttää monoliittiselta pinnoitteelta.

Tärkeä edellytys on polystyreeni-vaahtoveden eristyksen erottaminen muista sokeiden pinnoista. Eli vedeneristys asetetaan levyn alle ja päälle. Tämä johtuu siitä, että lämmitin itsessään ei pelkää kosteutta, mutta sen alle jäävä vesi pakkaa levyt, kun se jäätyy.

Järjestelmä, jossa omat kädet kovaa ja pehmeää sokea alueelle on hieman erilainen:

 • pehmeällä sokea alueella laatat sijoitetaan kahden kerroksen hiekkaa. Se suojaa niitä ja vedenpitävyyttä haurastumiselta;
 • Kovaa kaihtotilaa voidaan eristää kahdella tavalla, jotka eroavat toisistaan ​​betonin kaatamalla. Ensimmäisessä tapauksessa lämmitin sijoitetaan samalla tavoin kahden hiekkakerroksen väliin, ja päälle on murskattu kivi, vahvistava verkko ja betonipinta. Toisessa menetelmässä betonipinta voidaan kaataa suoraan eristeen päälle. Se on myös peitetty vedeneristyksellä, kohtisuorassa siihen, että lujitustangot asetetaan 600 mm: n välein ylhäältä. He laittavat vahvistusverkon ja kaadetaan kaikki betoni.

Jotkut omistajat tekevät sokean alueen eristämisen vaahdolla huolimatta siitä, että se on heikompia kuin polystyreenivaahto. Vaiheittaiset asennusohjeet pysyvät muuttumattomina, koska kaikki nämä levyt on tehty vastaavasta materiaalista. Vain vaahtomuovilla tai vaahdolla varustettu sokea alue kestää vähemmän kuin laajennetulla polystyreenillä.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Sokean alueen tehokas mutta kallis eristys saadaan polyuretaanivaahdolla. Sitä käytetään korkeassa paineessa, joten ensin hiekalle asetetaan kerros ryöstöä ennen suihkutusta, muuten hiekka yksinkertaisesti puhaltaa. Vaahto levitetään murskattua kiveä varten, jonka paksuus on 70 mm. 15 minuutin kuluttua se kovettuu täysin ja on valmis lujittavan verkon asettamiseen betonin levittämisen jälkeen.

Polyuretaanivaahdon käyttöikä on noin 40 vuotta, mutta tämä materiaali antaa 100%: n vaikutuksen sokean alueen yhteiseen eristykseen ja talon perustukseen.

Sadesulan käyttö

Sokean alueen yksinkertaisin eristys voidaan tehdä laajennetulla savella. Ympyräkaavio koostuu seuraavista tasoista:

 1. Kaivannon pohja on savi linna, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 2. Seuraava on kerros hiekkaa, peitetty dronite. Tämä materiaali suojaa rakennetta kaatumiselta.
 3. Materiaali on täynnä laajennettua savea, jälleen peitetty droniteilla, ja päälle kerrostetaan hiekkakerros.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin laite lämmittämällä laajennettua savea käsin. Talon ympärillä oleva hiekka voi kaataa koristeellisia soraa tai tehdä toisen pinnoitteen omistajan harkinnan mukaan.

Lämpöeristys

Säätiön lämmitys tapahtuu asennettaessa eristysvaihetta sokea alueella. Tehokkain eriste on ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se katsottiin edellä, joten siirtymme välittömästi perinteisiin materiaaleihin.

Jalusta voidaan valmistaa vaahtomuovilla, vaahtomuovilla tai polystyreenivaahdolla. Asennusprosessi on sama. Levyt liimataan liimalla seinään tiiviisti päällekkäin. Vain vaihtoehdot polystyreenivaahdolla mahdollistavat sen sijoittamisen hänen ja vedenpitävän seinän väliin. Nurkissa ja keskellä levyn luotettavuutta kiinnitetään muovisilla tapilla, sateenvarjoilla. Seuraavaksi mene viimeistelyyn. Yleensä levylle levytetään ruudukko, joka on maadoitettu ja peitetty koristeellisella laastilla.

Kaikki ohjeet, jotka osoittavat, miten tehdä itsesi sokea alue ja säätiö eristämällä talon.

Eristetty sokea alue - suojaa säätä kosteudelta ja pakkaselta

Se on hyvä jokaiselle, joka rakensi talonsa hiekka- tai hiekkapohjaiselle hiekalle tai asuu paikoissa, joissa ei ole pakkasta. Tai jos sateet ovat kohtalaisia ​​ja vesipöytä on yleensä alhainen.

Ja entä jos joku, joka osti sivuston muovisavella tai jonka pohjaveden taso on sama kuin itse maaperän taso, huuhtele hedelmällisen maaperän kanssa?

Myy tontti ja etsi uusi? Ja jos henkilö haluaa tämän paikan, voiko hän rauhoittua maiseman ympärillä ja linnut laulavat?

Jätetään tunne ja näemme, mitä henkilö voi tehdä käytännössä kosteuden vaikutuksen vähentämiseksi kotinsa perustuksiin.

Ensinnäkin vuokranantaja voi tyhjentää tontin, mikä alentaa pohjaveden tasoa suoraan talon kellariin.

Toiseksi omistaja voi nostaa maan tasoa maan tuonnin avulla. Tämä mahdollistaa talon ja rakennusten rakentamisen irtotavaraan ja nostaa kaikki rakennukset pohjaveden yläpuolella olevalle alueelle.

Ja seuraava asia, jonka voit tehdä talon perustan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta, on oikean blindin järjestely. Mitä sen pitäisi olla, nyt ja harkitsemaan.

Säätiön suoja kosteutta vastaan

Kosteus voi vaikuttaa pohjaan kahdesta lähteestä - maasta (pohjavesi) ja ilmakehästä (sademäärä sateen ja lumen muodossa). Ilmakehän kosteus tulee maaperään ja tulee maapallon ylemmässä maaperän kerroksessa olevan veden päältä.

Myös ylävesi muodostuu, kun keväällä oleva lumi sulaa paikassa - ja voi myös lämmittää ja tuhota säätiön.

Kuten tiedätte, sataprosenttinen suoja betonista kosteudelta ei ole olemassa. Jopa vaalea Penetrex ja sen kloonit eivät voi 100 prosenttia suojata betonialustaa kosteudelta.

Tämä tarkoittaa sitä, että kosteutta on käsiteltävä "kaukaisissa lähestymistavoissa", eli suojata säätiö ylimääräisen veden toimittamisesta yleensä.

Jos puhumme pohjavedestä ja ylemmästä kastelusta, niin kuivatus tulee peliin. Sivustojen viemäröintityöpaikoilla on erillinen materiaali verkkosivuillamme.

Jos puhumme ilmakehän kosteudesta, suoja on sokea alue. Nykyaikainen sokea alue ei ole ollenkaan epäkohtelias betonin hame, joka shabashniki ja brigadiers - itsensä nimetyt rakentajat yrittävät esittää tällaisia.

Moderni sokea alue on monimutkainen kakku vedenpitävästä, kuivatusta ja eristyksestä, joka suojaa taloa täysin roiskeilta ja perustuksilta pohjavedestä.

Suojattaessa säätä kosteudelta, sokea alue sisältää kerrosta suuritiheyksistä PVC-kangasta, joka on täysin vedenpitävä eikä riko maahan. Tämän kerroksen leveyden pitäisi jatkua talon pohjasta talon ympärillä olevaan valuma-ojaan.

Esimerkiksi jos sinulla on 3 metriä talon seinistä ojaan, sokea PVC-leveyden on oltava vähintään 3 metriä. PVC-kerroksen toinen reuna kiinnitetään pohjaan ja toinen reuna roikkuu alas viemärikaumaan.

Kaikki vesi, joka virtaa talon seinämän alapuolelle tai putoaa talon ja viemärin ojan väliin, virtaa viemärin ojaan. Tätä tarkoitusta varten PVC-kerroksen pieni kaltevuus on järjestettävä viemärisuojan suuntaan.

Talon suojaaminen pakkaselta

Pohjan suojelemiseksi maaliikenteeltä, jos talo on rakennettu valumavesille, sokea alue on eristettävä.

He lämmittävät sokean alueen penoplexilla - tämä on sopivin materiaali lämmittäen kaikkia rakenteita maassa.

Penoplexin sokea-alueen eristeen leveyden on oltava vähintään jäädytyksen syvyys. Toisin sanoen jos alueesi maanjäristyksen syvyys on talven aikana 180 cm, niin sokean alueen eristysleveyden tulisi olla vähintään 180 cm ja vielä parempi - niin sanotusti 200-220 cm takuu.

Tällöin sokea aluetta ei jäädytetä kokonaan talvikaudella, eikä säätiön alapuolella olevaa maata jäädä lainkaan. Tämä poistaa frosty turvotuksen säätiön alla ilmiönä.

Tietenkin maa jäädytetään sivustosi muissa paikoissa. Anna sen jäätyä, se ei aiheuta haittaa kuorille tai pensaille. Kylpyamme, autotalli tai lämmin veranta voidaan suojata lämpimällä sokea alueella aivan samalla tavoin.

Pudotettu lämmitetty sokea alue

Mitä lämpimästi sokea alue näyttää kerroksittain, harkitsemme:

 1. Pohjakerros on geotekstiilisen sokea-alueen pohja. Hedelmällinen kerros poistetaan kokonaan kallioperään. Jos olet suunnitellut lämpimän sokean alueen luomiseksi säätiön suojaamiseksi, olet todennäköisesti savi sivustossa. Se on ennen sitä ja poista maaperä. Ja geotekstiilit.
 2. Seuraava kerros - kaadetaan ja ram joen tai louhos hiekkaa - 10-15 cm. Hiekka asetetaan hieman kaltevuus suuntaan viemäri ojaan. Geotekstiilit eivät sekoita hiekkaa ja savea sen alle.
 3. Seuraava kerros on vaahtokerros. Kerroksen paksuus riippuu alueen keskimääräisistä talvilämpötiloista. Moskovaan riittää 100 mm: n pituinen penoplex, Uralin ja Siperian alueille - 150 mm.
 4. Seuraava kerros - PVC-materiaali, joka on kiinnitetty pohjaan toisesta päästä, ja toinen - alas kuivatus ojaan. Ei ole välttämätöntä muodostaa kourujen kaltaista kerrosta PVC: stä valmistetusta poistoaukosta - tämä on yleisin virhe rakennettaessa tällaista sokeaa aluetta. Jätehuovan pitäisi kerätä kosteutta paitsi yläpuolelta, mutta myös PVC: stä - ei tarvitse eristää sitä.
 5. Seuraava kerros on kerros hiekkaa, joka jakaa kuorman PVC: n koko alueelle eikä anna sen repeytyä. Kerroksen paksuus - 10-15 cm.
 6. Seuraava kerros on geotekstiilikerros, joka erottaa hiekasta raunioiden ylimmästä kerroksesta.
 7. Lopuksi viimeistelykerros on kerros hienoa murskattua kiviä tai graniittisekoitusta, joka kattaa lämmitetyn pehmeän kaihtimen yläosassa ja suojaa sitä vaurioilta.

Viimeisen kerroksen sijasta on mahdollista asentaa päällystyslaatat tai muu koristeellinen päällyste, jota ei ole liitetty kiinteästi pohjaan.

Miksi ei ole tarpeen täyttää sokea alue betonilla? Koska jopa lämmitetty sokea alue reunalla jäätyy läpi. Hänen tehtävänsä on suojata säätiö, ja hän selviytyy tästä tehtävästä.

Sokean alueen reunat ovat kuitenkin jäädytettynä ja jos se on tehty betonista, sokea alueen reunat murtuvat vuosittain ja vähitellen koko sokea alue on erittäin epäsuorasti näkyvä.

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Yksi betonipohjan talon pakollisista elementeistä on sokea alue, joka on noin puolitoista metriä leveä talo. Tämä muotoilu suorittaa useita tehtäviä, joista tärkeimmät ovat:

 • kosteuden poisto rakennuksen pohjasta;
 • aikaansaadaan kätevä kulku pitkin seinämiä;
 • lämpöhäviön vähentäminen kellarissa ja maanalaisissa osissa.

Nykyään pidämme enemmän, miksi on tarpeen lämmittää sokea alue talon ympärillä ja miten se tehdään oikein.

Yleinen sokea alue talon ympärillä

Toiminnallisten ja koristeellisten tehtävien ratkaisemiseksi talon perustalle kulkeva kävelytie voidaan peittää suurella määrällä erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat:

 1. asfaltti,
 2. betoni,
 3. päällystyslaatat,
 4. luonnonkivi.

Sokean alueen toimintapinta ei ole sen tärkein osa. Erityisen tärkeää on se, mikä on piilotettu näkökulmasta. Pie sokea alue, jossa on lämmitetty tai ilman sitä, on tarkoitettu oleellisesti lisätä koko talon käyttöikää huomattavasti. Pääkerrosten asettamiseksi tehdään kaivanto koko rakennuksen kehäksi, johon ne on asennettu. Jäljempänä käsitellään lisää kellarikerroksen ja sementtikentän ja muuntyyppisten eristysjärjestelmien eristysjärjestelmää.

Talotekniikka on monipuolinen ja monimutkainen. Jotkut rakentajat eivät pidä tarpeellisena tuottaa lämmitettyä sokea aluetta, koska tämä on tarpeetonta materiaalien ja vahvuuden kustannuksella. Uskotaan, että kattokerroksen lämpöhäviön pienentäminen helpottuu täysin säätiön viimeistelyllä eräänlaisella eristyksellä. Tarkastele tätä ongelmaa tarkemmin.

Pohjustuksen ulkopinnan liimaamiseen ympäröivä maa jäätyy kokonaan talvikauden aikana. Niinpä negatiiviset lämpötilat lähestyvät suoraan talon pohjaa, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä sisätilasta. Jos talon ympärillä on eristetty päällystys, kellarikerroksen maaperä ei jäätyä, mikä vähentää lämmityskustannuksia, mikä on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.

Edellä esitetyn perusteella voimme varmasti sanoa, että sokea-alueen eristys tekniikka on paljon hyödyllisempi rakenteen lämpöhäviön vähentämisessä. Seuraavassa käsitellään yksityiskohtaisesti työn järjestystä. Kun olet lukenut arvostelusi, opit oikein lämmittämään säätiön ja tekemään päällysteen, käyttämään mahdollisimman vähän materiaaleja, aikaa ja vaivaa.

Materiaalit, joita käytetään lämpimässä sokeassa

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja eristetyn kaihtovyöhykkeen valmistuksen yhteydessä käytetään useita materiaaleja, joihin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • niiden on oltava erittäin kestäviä kosteudelle, biologisille mikro-organismeille, eläimille ja hyönteisille;
 • on pidettävä eristäviä ominaisuuksiaan pitkään.

Monet nykyaikaiset lämmittimet eivät täysin täytä yllä mainittuja parametrejä. Laajimpia ovat seuraavat materiaalit:

 1. laajennettu savi;
 2. vaahto muovi;
 3. polyuretaanivaahto;
 4. polystyreenivaahto.

Harkitse kunkin näistä vaihtoehdoista tärkeimmät edut ja haitat.

Sokea alue, jossa on laajennettu savi

Saatavilla kustannuksella on toteutettu eristetty sokea alue talon ympärille tällaisesta materiaalista kuin laajennettu savi. Se on pyöristetty sintrattu savikerros, jonka matala massa ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Halutun lopputuloksen saavuttamiseksi levitetyn savikerroksen suositeltu paksuus on vähintään 500 mm. Materiaalin haitta on sen suuri vesikapasiteetti, mikä edellyttää ylimääräisen laadukkaan vedenpitävyyden toteuttamista.

Vaadittavien määrien osto ei ole vaikeaa. Sitä myydään koko maassa ja vapautetaan sekä pusseissa että irtotavarana. Tämä materiaali toimitetaan rakennustyömaalle tavaraliikenteessä, eikä sitä käytetä pelkästään sokea, vaan myös muiden rakennuselementtien lämpöeristykseen.

Lämpöeristeen vaahto

Polyfoam kuuluu myös edullisiin vaihtoehtoihin lämmöneristysmateriaaleista, joita sovelletaan tilanteessa, jossa talon ympärillä oleva sokea alue valmistetaan pohjan käsien lämmittämisellä. Tämä johtuu materiaalin saatavuudesta. Useimmilla ammattimaisilla rakentajilla on kuitenkin kielteinen asenne tähän lämmittimeen, erityisesti asennettaessa maahan. Tämä johtuu vaahdon seuraavista ominaisuuksista:

 1. se voi romahtaa kosteuden ja negatiivisten lämpötilojen vaikutuksesta;
 2. jyrsijät rakastavat häntä, jotka rakastavasti rakentavat pesänsä sisälle;
 3. Vaahto on hygroskooppinen eli absorboi ja kyllästynyt vedellä.

Edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella kellarikerroksen ja päällysteen eristys ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (vaahtoa) voidaan suositella vain laadukkaiden vedeneristysvalmisteiden valmistuksessa.

Polyuretaanivaahto sokeassa

Viime vuosina lämmin sokea alue on tehty omilla käsillä käyttäen materiaalia kuten polyuretaanivaahtoa. Sen ominaisuutena on ruiskutus millä tahansa pinnalla, joten tätä eristystä voidaan käyttää kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin - lattiat, seinät, katot, jalusta jne.

Sokean alueen polyuretaanivaahdon lämmitys

PPU: n monia positiivisia ominaisuuksia tasoittaa tarve käyttää erikoistarvikkeita ja suurta myrkyllisyyttä yhdestä seoksesta, joka vaatii suojavarusteiden käytön ja johtaa merkittävästi koko tekniikan kustannusten nousuun.

Penoplex - paras valinta

Sopivin vaihtoehto eristetyn päällysteen rakentamiseksi talon ympärille pidetään tällaisen levymateriaalin, kuten polystyreenivaahdon, käyttö. Ennen kilpailijoita se eroaa seuraavista eduista:

 • korkea kosteudenkestävyys;
 • pitkä käyttöikä yli 20 vuotta;
 • alhainen puristusaste, joka sallii kestää mekaanisia kuormituksia;
 • alhaiset levyt;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • ympäristöystävällisyys ja lämpöstabiilisuus.

Kodin ympärillä oleva penoplex-lämminverinen alue on käytettävissä myös muille kuin ammattimaisille rakentajille. Levyissä on erityinen ura-harjan telakointijärjestelmä, jonka ansiosta ne voidaan asettaa mahdollisimman tiukasti. Yksityiskohtaisemmin siitä, miten lämmitetty sokea alue talon ympärillä seuraa tässä artikkelissa.

Lämmin sokea-alueen tekniikka

Eristetyn sokea alueen laitteen askel askeleelta käsin ei ole monimutkainen käsissä, ja se on kaikkien kotitalousmestarien saatavilla. Ennen työn aloittamista suosittelemme seuraavien työkalujen valmistelua:

 • lapio ja lapio;
 • tärisevä levy tai manuaalinen särmäyslaite;
 • kotitalouksien sähkö-mikseri;
 • johto-merkintä saranalla;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli.

Teosten yleinen järjestys on seuraava:

 1. Suorita tulevan sokean alueen merkintä. Määritä tulevan teipin leveys ennalta. Tätä varten laskemme pystysuoran katon yläreunan reunasta maahan ja vetäytymme ulkopuolelle vähintään 0,5-0,6 metriä. Aseta sitten johto haluttuun etäisyyteen ja vedä se maahan asennettujen tappien väliin.
 2. Louhintatyö on kaikkein työläs vaihe. Kaikkien helppokäyttöisten työntötyökalujen avulla poistamme kaikki maaperän pohjasta johtoon vähintään 500 mm: n syvyyteen laatta- ja PU-vaahtoa varten. Kun kyseessä on sardelliittieristys, tätä arvoa voidaan nostaa 1 metriin.
 3. Kaivannon pohjassa on tarpeen tehdä hydraulinen lukko. Saviä pidetään perinteisesti paras luonnonmateriaali tähän tarkoitukseen. Pohjaan kaadetaan noin 10-15 cm: n paksuinen kerros ja päällystetään perusteellisesti. Lannoitteiden ja savimaiden läsnäollessa rakennusvyöhykkeellä voit yksinkertaisesti purkaa kaivannon pohjan.
 4. Savi kerroksen päälle, aseta kuitukangas, jota kutsutaan geotekstiliksi. Se estää myöhempien kerrosten sekoittumisen ja kasvillisuuden itämisen niin, että eristetty sokea ei tule nurmikolle. Geotekstiilien päällä kaada hiekkaa 20 cm: n kerroksella, joka tasoittuu talon kaltevuudelta, kostutetaan ja täytetään 2-3 kulkulla koko alueelle. Tarvittaessa veden sisääntulot ja myrskyvesijohdot asennetaan hiekkakerrokseen.
 5. Seuraavana vaiheena on valittujen eristysmallien asettaminen. Laattojen alla pohjan on oltava tasalaatuista. Kun taipuma havaitaan, on tarpeen poistaa levyt ja kaataa puhdas keinotekoinen hiekka. Kun olet aikaisemmin laskenut vaaditun kerroksen paksuuden, ilmasto-olosuhteista riippuen, älä osta tiettyä paksuutta. Rakentajien on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta ohuempia levyjä, jotka toisiinsa ovat päällekkäin edellisen rivin nivelet. Tämä tekniikka antaa paremman lämmöneristeen.
 6. Laattojen eristyksen päällä on betonilevyjen asennus. Jos haluat rajoittaa sitä sokean alueen kehällä, asennetaan kiinteä muotti laudalta 150x50. Betoni kaadetaan ja tasoitetaan 25 mm: n paksuisen leikattujen puuosien pidennyksen jälkeen sijoittamalla se kohtisuoraan nauhalle. Tämä yksinkertainen tekniikka estää talon ympärillä olevan eristetyn päällysteen levytyksen halkeilua.
 7. Kun betoni on asetettu, on mahdollista asettaa valittu päällystetyyppi, jolloin pinta saa lopullisen koristeellisen ilmeen. Esitelty vaiheistokohtainen opetus sokea alueen laitteella eristyksellä ja vedenpitävällä omalla kädellä mahdollistaa työn tekemisen ilman palkattua työvoimaa, mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.

Näin ollen säätiön ja sokean alueen eristys ja vedeneristys ovat melko helposti saatavilla, vaikka rakentamisen kokemusta ei olisi. Tärkein edellytys on vaiheiden järjestyksen ja niiden laadullisen toteuttamisen tarkka noudattaminen. Lopullinen valinta siitä, miten ja mitä lämmittää sokea alue talon ympärillä riippuu rakennuksen erityisolosuhteista.

Pitääkö minun käsitellä weatherizationia ja miten?

Talon rakentamisen ammattilaisten on suositeltavaa varustaa sokea alue talon ympärillä. Loppujen lopuksi säätiö- ja kellarihuoneet ovat alttiina jäädytetyille maaperälle talvella ja runsaalla vedellä sateiden aikana. On tärkeää paitsi rakentaa ja olla varmoja tekemällä sokean alueen eristys. Tällöin talo suojataan vielä paremmin.

Miksi tarvitset

Usein sokea aluetta käytetään kävelykaduksi talon ympärillä, ja se myös suorittaa täydellisesti koristeellisia toimintoja. Siksi tämän talon osan järjestämiseen olisi valittava materiaaleja, jotka yhdistetään rakennuksen vuoraukseen.

Jos sokean alueen eristys talon ympärillä tehdään oikein, se auttaa:

 • Vähennä talon lämmittämisen kustannuksia.
 • Laajenna säätiön elämää.
 • Suojaa lisääntyneestä kosteudesta.
 • Aikana suunnitellun sokean alueen lämpeneminen auttaa vähentämään säätiön syvyyttä.

Mikä on tällaisten näkymien syy? Talvella maaperässä oleva vesi jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta ja maaperä alkaa liikkua. Tällaiset muutokset ovat huonosti säätiölle. Tämän seurauksena pienikokoiset halkeamat voivat näkyä pohjassa. He puolestaan ​​voivat taas saada kosteutta ja jäädyttää. Mikä johtaa lisääntyneisiin aukkoihin.

Tällaisten reikien läpi lämpö alkaa lähteä talosta. Mutta tämä on vain pieni ongelma. Jonkin ajan kuluttua huomaat, että jo talon seinissä on jo haluttuneita halkeamia. Mutta jos ajoissa huolehditaan sokea alueen järjestelystä ja lämpenemisestä, tällaiset ongelmat tulevat näkyviin paljon myöhemmin.

Video toimii, tekijällä on tällainen näytönsäästäjä.

Milloin on parempi aloittaa työn?

Ammattilaiset suosittelevat sokean alueen, kun laatikko on täysin pystytetty kotona, eli seinät ja katto. Mutta jos tämä ei ole tehty rakennusvaiheessa, se voidaan pystyttää jo talon tilauksesta.

On suositeltavaa aloittaa työskentely kuivemmalla kaudella, jotta äkillinen sade tai läheinen pohjavesi eivät häiritse rakentamista. Loppujen lopuksi eristetyn sokean alueen laite vaatii kaivaa maata pohjan lähellä 30-40 cm: n syvyyteen.

Perusperiaate rakentamisesta

Ne, jotka kohtaavat tällaisen prosessin ensimmäistä kertaa, ihmettelevät, miten sokea alue eristetään? Jotta voit tehdä kaiken laadullisesti ja oikein, sinun on noudatettava yhtä sääntöä "eristetty kakku sokea alue". Se koostuu:

 1. Geotekstiilit. Se asetetaan aikaisemmin valmistetulle alueelle. Tätä varten paikka, jossa sokea alue on varustettu, puhdistetaan ylemmästä maapallosta kasvinjuurilla. Sitten ne kaivaavat kaivannon noin 30-40 cm syvyyteen. Kaivannon pohja on täytettävä, jotta estetään maaperän samentuminen, mikä voi johtaa sokean alueen tuhoamiseen.
 2. Hiekkaa. Se on asetettu paksuuteen 10-15 cm. On tärkeää tasoittaa ja tiivistää kerros. Se muodostaa koko sokean alueen tulevaisuudessa. Varmista, että teet parannuksen talosta. Pudotuksen tulisi olla noin 3 cm ja paljon muuta. Tämä on välttämätöntä, jotta sulata tai sadevettä ei pysy lähellä seiniä, vaan se virtaa kuivatukseen tai kukkapenkkiin. Jotta hiekkapuhallus voidaan nopeasti kostuttaa, se vuodatetaan vedellä, mutta sinun on oltava varovainen ja älä ylitäytä.
 3. Lämmöneristys. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja. Alkaen laajennetusta savi ja viimeistely moderni polyfoam, polyfoam ja polyuretaani vaahto. Eri eristys ja niiden edut, ja haitta puhuu hieman myöhemmin. Eristeen paksuus riippuu käytetystä materiaalista. Slaydite tarvitsee yli 20 cm, mutta synteettiset materiaalit tarvitsevat alle 8-10 cm.
 4. Hiekkaa. Tässä tapauksessa tarvitset jälleen 10-15 cm: n ainetta, joka tasoitetaan ja täytetään. Taipumus jatkuu.
 5. Geotekstiilit.
 6. Murskattuja kivirappeja.
 7. Koristeellinen viimeistely.

Tällainen monimutkainen muotoilu ja muistuttaa monikerroksista kakkua. Mutta nämä materiaalit suojaavat säätiötä tai kellaria ja koko taloa kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

Eristeen valinta

On tärkeää paitsi tietää, kuinka asianmukaisesti varustetaan sokea alue, mutta myös valita sopiva eristys. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää vain ekstrudoitua polystyreeniä. Esimerkiksi, jos maaperän kosteus on liian korkea. Mutta harkitse useita vaihtoehtoja.

Penoplex

Sokean alueen eristäminen penoplexilla on monia etuja, joiden vuoksi tätä materiaalia pidetään suosituimpana. Näitä ovat:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Vettä hylkivä ominaisuudet.
 • Alhainen lämpötila.
 • Pieni paino.
 • Heikko syttyvyys ja syttyvyys.

Sokean alueen lämmittämiseksi penoplexilla käytetään 5 ja 10 cm paksuisia levyjä. Jos valitaan ensimmäinen vaihtoehto, levyt asetetaan 2 riviin. Varmista, että liitokset on tiivistetty erityisellä kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, pinotaan yhteen kerrokseen, mutta liitokset on myös käsiteltävä suojakalvolla.

Polyuretaanivaahto

Jos tämä materiaali on valittu eristys, niin et voi tehdä ilman ammattilaisten apua. Asennuksessa käytetään erityistä laitetta, joka on erittäin kallista ja tarvitset myös taitoja kaiken oikein. On toivottavaa lämmittää sekä sokea alue että säätö (socle) samanaikaisesti. Saada sitten kiinteä kerros, joka luotettavasti suojaa rakennetta. Miksi tämä materiaali on niin hyvä?

 1. Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 2. Ei syty.
 3. Kestää biologisia vaikutuksia.
 4. Vastelee kosteutta.
 5. Levitä kaikkiin ympäristön lämpötiloihin.
 6. Sopii ilman halkeamia ja aukkoja.

Laajennettu savi

Tätä materiaalia on käytetty sokean alueen eristämiseen muinaisista ajoista lähtien. Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei vahingoita ympäristöä tai veden asukkaita. Samalla se säilyttää täydellisesti lämpöä. Sinun täytyy tietää, että laajennettu savi on kolmesta osasta, jotka ovat kooltaan eroja:

Sokean alueen rakentamiseen käytetään laajennettua savi-soraa. Se kestää täysin alhaiset lämpötilat. Mutta laajennettu savi on suojattava liialliselta kosteudelta. Tätä varten varmista, että rakennat viemäröintijärjestelmän.

Talon seinistä valuu vesi, joka putoaa maahan sokean alueen lähelle ja voi päästä laajentuneeseen saviin. Kostutuksen jälkeen eristyskyky vähenee huomattavasti. Tämän välttämiseksi sokean alueen kehä asetetaan putkille ja vie ne noin metrin etäisyydelle.

He kaivaavat reiän, joka on vuorattu geotekstiilillä. Ylös nukkua rauniolla. Sitten tyhjennysputki asetetaan. Geotekstiilien päätä kaatettiin ja suljettiin yli rauniot. Peitä kaivo kokonaan hiekalla.

Kun olet oppinut kaikki sokeiden alueen järjestämisen ja lämpenemisen hienot yksityiskohdat, voit tehdä kaiken itse. Mutta ei ole väliä, jos talon omistaja tekee kaiken omasta tai käyttää ammattilaisten palveluita, kunhan sokea alue on tehty.

Oikea kakku on lämmin sokea alue. Teemme yhdessä foorumin käyttäjien kanssa.

Talon ympärillä oleva lämmin sokea alue on kypsennetty ruoan tavoin: oikeat ainesosat otetaan ja sekoitetaan oikeaan osuuteen. Ja miten tarkalleen, käyttäjät kertovat.

Monet aloittelevat kehittäjät ajattelevat, että sokeiden alueen päätavoite on suojata säätiöiltä sademäärä ja kävelyä sen ympärillä on helpompaa ja helpompaa. Mutta kuten forumhouse.ru-käyttäjien kokemukset osoittavat, oikein tehty ja eristetty sokea alue yhdistettynä viemäröintijärjestelmään voi ratkaista paljon suuremman joukon tehtäviä, jotka vaihtelevat vähentääkseen routaantumisvoimia, vahingoittaen pohjaa, pohjaveden tyhjentämiseen ja kellarin suojelemiseen.

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Siksi sokea aluetta sekä eristettyä kasaa ei voida tarkastella eri tavoin kuin monimutkainen järjestelmä, mutta jotta kaikki toimisi oikein, sinun on kuunneltava foorumin jäsentenne neuvoja.

Ohjeellinen on foorumin jäsenen lempinimi Felo:

- Aloitin talon rakentamisen seitsemän vuotta sitten, ja säätiön puristaminen tapahtui vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Nauha-sarakkeen perusta. Haudutettu nauha on 40x20 cm, pylväitä 1,6 m. Ymmärrän nyt, miksi näin tapahtui: sokea alue ja salaojitus eivät tehneet ajoissa. Sokea alue eristämällä

Käyttäjä, jolla on lempinimi al185, suosittelee tässä tapauksessa lämmittämään alustaa ja sokea aluetta. On myös tärkeää tehdä pätevä vedenpoisto.

Jotta estettäisiin säätiön suulakepuristus tulevaisuudessa, on ensin välttämätöntä:

- Tänä kesänä minulla on sokea alue, jolla on eristys talon ympärillä ja pohjaveden alentaminen haluan liuottaa viemäriputket ojaan.

Lue artikkeli siitä, miten lähestytään säätiön valintaa.

Pohjaveden määrän vähentämiseksi oli mahdotonta jättää kaksi rikki putkea, jotka yhdistävät tienvarsien ojien keskenään, ja osallistuja päätti korvata ne.

Vesi meni turvallisesti kohti metsää ja vesitaso laski 20 cm.

Sitten tehtiin lämmin sokea alue, pohjan kuivatus ja myrskyviemärit. Ja kun kausi osoitti, kaikki edellä mainitut toimenpiteet antoivat meille mahdollisuuden välttää perustuksen jatkumista.

Lämmitetty sokea alue

Lämmitetty sokea alue koostuu puristetuista polystyreeni- vaahtomuovista tai vaahtomuovista valmistetuista arkeista, jotka asetetaan vaakasuoraan tai vaakasuoraan pieneen kulmaan alapinnan maanalaisen osan ympärillä. Eristyslevyt pinotaan 30-40 cm: n syvyydestä maanpinnasta pienellä kulmalla pohjasta poispäin, mikä tuottaa veden virtausta. Lämpenemisen ansiosta pohjan ympäröivä maa ei jäätyy läpi, ja siksi pakkasen voimakkuus vähenee merkittävästi.

Jotta eristetty sokea alue pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuutensa mahdollisimman pitkälle, se on asennettava oikein ja tämän vuoksi erektioprosessi on jaettava peräkkäisiin vaiheisiin.

Valentine Penza:

- Kaivoin talon reunan 1,3 m: n seinälle sijoitetun lapion pistimellä. Neljännellä seinällä poistettiin vain kasvulliset kerrokset. Tuloksena oli noin 20 kuutiota maata.

Toisessa vaiheessa täytettiin CGS: n ensimmäinen kerros, jonka paksuus oli 10 cm, tasoittamalla se, punnitsemalla se ja asettaen EPSI: n paksuudeltaan 10 cm.

Valentine Penza:

- Vedin 14 kuutiometriä PGS: tä sokea alueelle. EPS-levyjen tiivis sovittaminen maaperään tasoitin täyttötulppa majakkain, räpyttelivät jalat, pylvääseen ja peitin sitten märällä hiekalla (nostaisin paljon letkua) ja tasoitin sen säännön kanssa. CBC: n päälle jäävän ohueen kerroksen ansiosta saavutettiin sileä pinta, jonka kaltevuus oli 3 cm metriä seinältä.

Lue, miten eristys valitaan. Suosittelemme myös lukemaan artikkelimme, josta saat selville, onko laajennetun savi käytön sokea alueella sallittu.

Mutta pinta oli todella sileä ja voimakas vasta sen jälkeen, kun se täytettiin kolme kertaa tärisevällä levyllä.

Valentine Penza:

- Sen jälkeen lähdin rakennustyömaalta kuukaudeksi, ja kun saavuin, pinta tuntui edelleen betonilta. Ainoastaan ​​ylempi ohut kerros hiekkaa pestiin osittain sateelta. Mutta vaahtomuoto on edelleen täydellinen. Ilman taukoja ja halkeamia.

Eppsissä meidän forumchanin laittoi pitkän sivun seinään, t. 1,2 m

Valentine Penza:

- Olin peittänyt vaahtomuovilevyjen paksumman polyeteenin, joka on vain myynnissä.

Sitten foorumin jäsen alkoi eristää osan säästä vaahdon yläpuolelle tasolle, jossa betoni loppuu. Ja jotta betonipäällyste voidaan erottaa seinistä, Valentin Penza, leikkaamalla EPSI 5 cm paksuisen, liimautunut nämä levyt seinään erityisellä liimalla.

Valentine Penza:

- Se osoittautui yhtenä jatkuvana osana muottirakennetta. Ja käärin polyetyleeni näiden kaistaleiden alle.

Tämän jälkeen kalvon päälle asetettiin toinen hiekka- ja sorapeitekerros, noin 12 cm. Materiaali tasoitettiin majakkaissa metalliputken avulla ja tampellaan alas värähtelevällä levyllä. Sitten tuli muottien kääntyminen.

Valentine Penza:

- Laitoin 10 k-levyn täysin tasaisen pakatun pään reunaan 1,1 metrin etäisyydeltä seinältä. Hän kiinnitti sen tällä tavalla: ristikkäisen nauhan ulkopuolella PGS asetti tangot maahan ja liitti muottiin levyjä, joissa oli lyhyitä levyjä ja ruuvien avulla.

Yhteensä 6 kuutiometriä betonia kaadettiin, ja kaadon prosessi kesti 1,5 tuntia. Pinnan tasoittamisen jälkeen Valentin Penza peitti sokean alueen kalvolla ja vei betonin kolme päivää, kunnes se kovettui. Tämän työn tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Valentine Penza:

- Sokea alue tuli tasainen ja sileä. Ja mikä tärkeintä, se oli korkea - pystyi nostamaan pinnan jopa 35 cm: n etäisyydellä ja nyt talo on kuin kukkulalla, ja kaikki vesi virtaa talosta. Tämä varmistetaan ukkosmyrskyn aikana.

Mutta on toinen näkymä sokea alueesta. Vladimir Tallin ei suosittele sokean alueen konkreettisuutta estääkseen rakenteen halkeilua, vaan yksinkertaisesti eristämään ja asettamaan päällystekiven päälle. Ja siksi: eristetyn sokean alueen päätehtävä on kuitenkin lämmitys; lämmönkestävyys kellarikerroksen alueella.

Katso aiheesta "sokea alue, se on sama raunio".

Anatoly L, Moskova:

- Minulla on eristyskerroksen paksuus sokea alueella 100 mm, ja pohjaan vain 50 mm. Täällä kaikki päättävät ja ajattelevat itsensä, mutta on tiettyjä kriteerejä, joita ei voida sivuuttaa. Tämä on maan lämpöä, joka on pidettävä mahdollisimman suurella alueella talon ympärillä ja joka ei salli kylmän tunkeutua syvälle pohjaan.

Lisäksi käyttäjä päätti asentaa 110 mm halkaisijaltaan tyhjennysputken, joka on kääritty ¾ vedeneristyskalvolla, jolloin kaikki ylä- ja ilmakehän saostumat poistetaan pohjasta.

Anatoly L:

- Minun tapauksessani päätehtävänä oli kerätä ylempi kerros sokea alueelta ja elokuvan ulkomailta. Vaikka putki kääritään kalvoon, se sijaitsee noin 30 cm: n syvyydessä, minkä vuoksi se kerää ylävesiä ja sen rajan yli. Lisäksi kalvon ja geofabristen käyttö ei salli putkisuodattimen murtamista.

Vedenpoistoa rakennettaessa on erittäin tärkeää kestää vaadittu kaltevuus, keskimäärin se on 1 cm viemäriputkiston lineaarimittarin kohdalla, mutta täällä ei myöskään ole selvästi määriteltyjä arvoja.

Anatoly L:

"Kestän noin 2-3 cm: n kaltevuus yhdellä p / m, ja putket yhtyvät yhdestä pisteestä purkautumassa. Ennen tyhjennysputken sijoittamista väsitin tulevan sokean alueen pinnan. Varmista, että vesi kulkee mihin minun on mentävä, laitoin putken alas, käärittelin sen geotekstiloihin, käärittelin sen vesitiiviin kalvoon, ripottiin hiekalla ja haudattiin.

Hiekan käyttöä samanlaisella sokea alueella voidaan merkittävästi minimoida, koska periaatteessa tarvitsee vain kohdistaa paikka eristämiseen. Ja on parempi käyttää sekoitushiekkaa ja siirappia - sitten se tiivistyy ja tulee jossain määrin vedenpitävänä.

Artikkelissamme opit itsenäisesti tekemään MZFL: n. Lue toinen artikkelimme nähdäksesi, kannattaa päättää sokean alueen eristämisestä laajennetulla savella.

Edellä mainittujen toimien seurauksena jäätymisen raja siirtyy pois säätiöstä. Sokean alueen lämmitys pienentää ja jopa sulkee pois maaperän, laattojen, betonivyöhykkeiden liikkeet alustalle.

Anatoly L:

- Kun lämmitin sokea, mitattiin lämpötila kadulla - 30-35 ° C viikon tai kaksi lämmittämättömässä talossa ilman sokea alue ja sokea alue. Talvella lämmitetyssä talossa se oli huomattavasti lämpimämpi sekä kellarissa että lattialla - keskimäärin kuusi astetta. Eikä tämä ole todiste eristetyn jalkakäytävän tehokkuudesta!

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia tekemään itsenäisesti lämmitetyn sokean alueen ja viemäröinnin ja mitä tehdä, jos pakkasen voimat nostivat talon kulman. Videomme oppii, miten ja miksi tehdä sivuston tyhjennys. Ja toisessa videossa selkeästi kuvataan, miten asianmukaisesti vahvistetaan matalan liuskan perustan muotti.

Lämmin sokea alue tekee itse askel askeleelta ohjeita

Lämmin sokea talon ympärillä - pidennämme säätiön elämää

Jos talon omistaja haluaa suojata rakennuksen perustan liialliselta kosteudelta, kun taas kotinsa ulkonäköä kunnioittaen, hänen tulee huolehtia sokean alueen luomisesta. Tämän elementin valmistuksen seurauksena monet päälliköt laiminlyövät lämpöeristyksensä, mikä vaikuttaa negatiivisesti valmiin rakenteen laatuominaisuuksiin. Sinun ei pidä tehdä tällaista virhettä, samoin kuin eristetty päällyste talon ympärillä on tae perusrakenteen kestävyydestä.

Mikä on sääennusteen tarve

Kun rakennuksen seinät alkavat piiloutua pienillä halkeilla, joiden koko kasvaa poikkeuksellisella nopeudella, omistaja alkaa etsiä syytä siihen, mitä tapahtuu. Se on yksinkertainen: sula ja sedimenttivesi, jotka putoavat maahan ja koskettavat pohjaa, tunkeutuvat betoniin. Lämpötilan lasku yöllä johtaa nesteen jäädyttämiseen, joten perusrakenteeseen muodostuu mikroskooppisia aukkoja, joihin vielä enemmän vettä putoaa. Siinä tapauksessa, että rakennuksen ympärillä on sokea alue, veden vaikutus pohjaan vähenee. Mutta miksi lämmin sokea alue?

Koska neste poistetaan pohjasta, se leviää edelleen paikan päällä ja imeytyy maaperään, joka vaikuttaa pohjaan. Pohjan suojaamiseksi on välttämätöntä vähentää päivittäisten lämpötilavaihteluiden määrää pitämällä säätiön lämpötila tietyssä pisteessä. Lämpöeristystä käytetään tähän tarkoitukseen: korkealuokkainen eristys auttaa pitämään lämmön, vähentäen kylmän ilman vaikutusta kadulta pohjaan. Maalta tulevan ja rakennuksen seinistä tulevan lämmön säilyminen on niin, että pohja ei jäätyy läpi.

Myös vastaus kysymykseen "Onko sokea alue lämmitettävä?" Voidaan käyttää lämmöneristetyn rakenteen etuna. Eristetty sokea alue mahdollistaa:

 • Vähennä rakennuksen lämmittämisen kustannuksia;
 • Sokean alueen etenemisen vähentäminen suhteessa rakennuksen kellariin;
 • Rakenteen veden kestävyyden lisääminen.

On syytä mainita, että on olemassa tilanteita, joissa on mahdollista kieltää tämän rakenteellisen elementin lämpöeristys. Sokean alueen lämmittäminen talon ympärillä ei ole tarpeen, kun:

 • Rakenne sijaitsee tontilla, jossa on vakaa maaperä, joka ei ole ominaista kausiluonteisen turvotuksen kannalta.
 • Talon pohja viittaa matalaan tyyppiin (asetettu yläpuolelle maan jäädyttämisen tasolle).

Luonnollisesti viimeinen sana pysyy sivuston omistajalle. Ennen kuin sokea alue eristetään matalalle pohjalle tai alueelle, jossa on tiheä maa, on tarpeen miettiä uudelleen, onko rahan käyttöä kannattaa käyttää, jos sitä ei tarvita.

Lämmöneristysjärjestelmä

Sokean alueen eristeen oikea toteutus edellyttää itse rakenteen rakenteen tutkimista. Sen tärkein erottamiskyky on monikerroksinen.

Ensimmäinen sokean alueen kerros on geotekstiilejä, joiden pääasiallinen tehtävä on muodostaa rakenne. Ensimmäistä kerrosta seuraa kerros hiekkaa, jonka paksuus tulee olla 10-15 cm. Hiekkapyyhkeen jälkeen on lämpöeristyskerros. Seuraava kerros on toinen hiekkalaatikko, jonka paksuus on 10-15 cm. Sitten taas geotekstiilit. Toiseksi viimeinen kerros on sakkojen murskattu murskattu kivi, ja viimeinen kerros on koristeellinen materiaali (esimerkiksi laatta).

Elementin epätavallista rakennetta kutsuttiin "lämmitetyn sokean alueen" kakuksi.

Sokean alueen lämpöeristys laajennetun polystyreeniarkin kanssa

Erinomainen ratkaisu on sokean alueen eristäminen polystyreenivaahdolla. Useimmiten tätä materiaalia käytetään tilanteissa, joissa muut lämmittimet eivät kykene selviytymään niille osoitettuihin toimintoihin. Esimerkiksi paikoissa, joissa on liiallinen kosteus.

Ekstruudoitetulla polystyreenillä on monia etuja, kuten:

 • Erityinen kestävyys puristuskuormille;
 • Kyvyttömyys imeä nestettä;
 • Pitkä käyttöikä;
 • Kevyt paino;
 • Pakkasenkestävyys;
 • Huonossa syttyvyys.

Yksi kiistämätön etu - laajennettu polystyreeni on ympäristöystävällinen materiaali.

Kuinka lämmittää sokea polystyreenivaahdolla? Levyt 5 cm paksua asennetaan kahteen kerrokseen, levyt, joiden paksuus on 10 cm - yhdellä kerroksella. Levyjen liitokset on suojattu erityisen tiheällä muovikalvolla, joka on asetettu eristysmateriaalin päälle.

Lämpöeristys polyuretaanivaahto

Tämä lämmitin on saavuttanut suosiota ainutlaatuisen ominaisuuden takia - materiaalia voidaan soveltaa myös "kapriisilla" pinnoilla. PPU: ta käytetään usein asuntorakentamisessa, sen tärkeimmät edut:

 • Matala lämmönjohtavuus;
 • Epäherkkyys biologisille vaikutuksille;
 • Materiaali ei hajota;
 • Voidaan käyttää missä tahansa lämpötilassa;
 • PPU ei syty;
 • Polyuretaanivaahto imee vettä huonosti;
 • Käytetty materiaali on rehellinen, ilman repeytymistä.

Kuitenkin, jos käytät polyuretaanivaahtoa talon lämmitetyllä sokealla omalla kädellä, on muistettava varotoimenpiteet: yksi PUF: n muodostavista komponenteista on myrkyllistä.

Lämmittäminen laajennetun saven läpi

Laajennettu savi käytetään usein eristykseen, koska se on erityisen tehokas eikä pelkää korkeita ja matalia lämpötiloja. On olemassa useita erilaisia ​​sardeldi:

Se on jälkimmäinen vaihtoehto, jota käytetään eristeenä. Sen tärkein etu hiekkaa ja soraa vastaan ​​on vaikuttava pakkasenkestävyys. Lisäksi materiaali on täysin vaaratonta. Periaatteessa laajennettu savi suojaa kellareja, kellareja, autotallia ja sokeita alueita. Talon ympärillä oleva eristetty sokea laite ei vie paljon aikaa ja vaivaa, jos lopetat tämän materiaalin valinnan.

Itsenäinen laite lämmöneristetystä sokea alueesta

Eristetty sokea alue on tarpeen rakennettaessa taloa märillä mailla, jotka ovat alttiita kallistumiselle. Kun kylmäkausi on saapunut, nesteellä liotettu maa voi alkaa liikkua, nostaa itsensä ja tuhota pohjan. Kun lämpeneminen tulee, prosessi menee päinvastaiseen suuntaan - maaperä laskeutuu, mikä heikentää säätiötä. Lämpöeristyksen päätavoitteena on estää nämä prosessit.

Joten, miten lämmitetty sokea alue on tehty omilla käsillänne? Vaiheittaiset ohjeet, jotka kuvaavat laitteen rakentamisen budjetin menetelmää, mahdollistavat jopa uuden aloittelijan selviytymään työstä.

Vaihe 1. Maavalli

Aluksi sokean alueen alla oleva paikka tyhjennetään: ylempi hedelmällinen maaperäkerros poistetaan alueelta. Tämän jälkeen tehdään oja, jonka syvyys määräytyy eristyskerrosten mittojen mukaan. On erittäin tärkeää määritellä tämä arvo oikein, koska se vaikuttaa tulevan sokean alueen lämpötehoon.

Vaihe 2. Sorauksen täyttö

Kaatopaikka kaadetaan puhdistettuun maahan kuivatuskerroksena. Soran kerros lasketaan seuraavasti: viimeistelymateriaalin paksuus ja hiekkakerros poistetaan sokean alueen korkeudesta.

Vaihe 3. Muottien tekeminen

Valmis kehys on järjestetty kaivannon kehän ympärille.

Vaihe 4. Vettä hylkivä kerros

Kuinka lämmittää säätiö ja tehdä sokea alue niin, että kosteus ei tuhoa näitä rakenteen elementtejä? Paras estyminen nesteen tunkeutumiselle on savi. Sen pitäisi olla tasaisesti jakautunut kaivannon päälle ja tiivistetty. Paksun kerroksen paksuuden tulisi olla 25 cm.

Vaihe 5. Hiekkastyyny täyttö

Hiekkakerros täyttyy, joka kostutetaan vedellä ja tiivistetään.

Vaihe 6. Eristyksen asettaminen

On parasta käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, mutta voit pysyä millä tahansa muulla eristyksellä.

Vaihe 7. Kasvaminen

Viimeistelymateriaali asetetaan lämpöeristeen päälle.

Kun vuori on viimeistelty, päällystyslaattojen eristettyä päällystystä voidaan pitää valmiina.

Kellarin lämmitys ja talon ympärillä oleva jalkakäytävä: materiaalin valinta, laitteen kaavio

Sokea alue on suojakaite talon perustuksen ympärillä. Se suojaa kellarista kosteutta ja ei anna veden haihtua maaperään. Toiminnallisuuden kannalta lämmin sokea alue on paras muotoilu, koska se myös suojaa talon pohjaa pakastamiselta.

Lämmitetyn sokea-alueen järjestelyn ominaisuudet

Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen, sinun on määritettävä sen koko oikein. Kapea rakentaminen talon ympärillä ei anna myönteisiä tuloksia. Säätiön eristyksen lisäksi sokea alue on tarkoitettu pääasiallisen tehtävän suorittamiseen, veden poistamiseen talon pohjasta. Tällä perusteella sen leveys määräytyy rakennuksen seinämien takana olevasta katosta. Sokean alueen tulisi olla 200 mm leveämpi kuin ulkonema. Voit tehdä enemmän, mutta tämä on esteettinen puoli riippuen omistajan toiveista.

Eristettyjen rakenteiden tyypit

Kovaa betonirakennetta, joka on valmistettu omilla kädillä, on vahvistettava. Ainoastaan ​​tällä tavalla se tulee vastustuskykyiseksi maanpäälliseksi liikkeeksi. Tee-se-itse-kaatamalla betonia talon ympärillä kerralla on tarpeen monoliittirakenteen luomiseksi. Häiriöiden muodostuminen, erityisesti rakennuksen kulmissa, uhkaa aukkojen muodostumista. Sen lisäksi, että luodaan kylmäsiltoja, kosteus kerääntyy aukkojen sisään. Vaikeissa pakkasissa vesi jäätyy, mikä uhkaa rikkoa betonipinnoitetta.

Helpoin tapa tehdä se on pehmeä sokea alue. Se muistuttaa kerros kakkua eri rakennusmateriaaleista. Lämmitettäessä se voidaan täyttää laajennetulla savella tai peittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Säätäessä järjestelyä varten pehmeä kaihtotila on paras vaihtoehto tontille, jossa on siirrettävä alusta. Värähtelyjen aikana pehmeät kerrokset eivät repeä kuin betonipinta. Lisäksi se on paljon helpompaa tehdä se itse, koska ei ole kovia töitä betonointi.

Jos toiveet sijoitetaan sokea alueelle ei vain rakenteena, joka siirtää vettä säältä, vaan sillä on myös lisäeristyksen rooli, on tehokkaampaa tehdä yhteinen eristys kellarista ja rakennuksen sokeasta alueesta. Tämä pätee erityisesti talon kellariin tai kellariin.

Mitä ja miten lämmetä?

Moderni markkinat tarjoavat monia eristysaineita. Mutta tehokkaan sääennusteen tekemiseksi sinun on valittava se oikein:

 • yksinkertaisin pehmeä kangasalue eristetään laajennetulla savella. Tämä materiaali on tulenkestävä, kosteutta ja raskaita kuormituksia vastaan. Tietenkin on mahdollista eristää kovaa kaihtopinta-alaa laajennetulla savella, jopa lisätä se betoniin, kun se heittää säätiön ympäri;
 • Voit tehdä minkä tahansa sokea alueen ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Levyt sietää kuormaa hyvin, erottuvat alhaisella kosteuden läpäisevyydellä, ja kuten paloturvallisuuteen, sokea alueella, he eivät pelkää tulta;
 • polyuretaanivaahto on erittäin tehokas. Ne voivat samanaikaisesti tehdä minkä tahansa sokean alueen ja talon perustan eristyksen. Ruiskuttamalla levitetty vaahto täyttää kaikki aukot ja muodostaa kiinteän päällysteen kiinteytymisen jälkeen. Mutta sen haittana on liian korkeat kustannukset ja tarve erityislaitteille, mikä poistaa mahdollisuuden tehdä työ omalla kädelläsi;
 • Kellariseinien eristys voidaan tehdä vaahtomuovista tai vaahdosta. Nämä ovat melkein identtisiä eristeitä, hieman erilainen ominaisuuksiltaan. Mutta käyttää niitä sokea alueella ei ole toivottavaa. Verrattuna polystyreenivaahtoon nämä materiaalit sietävät vähemmän stressiä ja kosteuden läsnäoloa. Muuten sama pursotettu polystyreenivaahto voi eristää emästä.

Jos rakentamisen alkuvaiheessa omilla käsillään on erinomainen eristysvaihtoehto, talon perustus suojaa pakkaselta.

Sokean alueen tekeminen

Sinun on selvitettävä, mitä se koostuu ja miten se tehdään itse. Ensin selvitämme, kuinka kova ja pehmeä sokea alue näyttää yleisesti, ja sitten tarkastelemme kunkin lämmittimen asennusta. Vaiheittainen ohje näyttää tältä:

 1. Tuntia ajetaan talon ympärillä ja niiden väliin asetetaan johto merkitä tulevan sokean alueen paikka. Johto kaivaa kaivannon. Sen leveyden määritelmää pidettiin edellä, mutta syvyys riippuu maaperästä. Jos maa on savi, riittää 450 mm: n syvyys. Irrallisella maaperällä syvyys on nostettava 600 mm: iin savi-lukkojen asettamiseksi.
 2. Muodosta kaivannon ympärille ja aloita kerrokset. Jos haluat tehdä savi linna, se on ensimmäinen kerros. Savi kaadetaan paksuudeltaan 100-250 mm, joka valitaan erikseen maaperän tilan mukaan. Layer kerros, tiukasti röyhtäen saada hieman kaltevuus perustuksesta.
 3. Seuraava kerros on hiekkaa, 50-100 mm paksu.
 4. Hiekalle on asetettu vedeneristyskalvo, joka kääritään pohjaan.
 5. Tässä vaiheessa on aika laittaa lämmitin omiin käsiinsä. Valittu materiaali on tiukasti asetettu vedenpitävyyteen. Jos pohjakerroksen lämpenemistä päätetään, niin tämä tehdään myös tässä vaiheessa.
 6. Yläpuolelta eristys peitetään toisella vedeneristyskerroksella ja täytetään jälleen kerroksella samanlaista paksua hiekkaa.
 7. Geotekstiili asetetaan hiekalle. Se estää kahden kerroksen jakeiden sekoittumisen ja pehmeän sokean alueen tapauksessa vesisuodattimen rooli. Geotekstiilien päälle kaadetaan 100 mm: n keskimääräinen murskakivi.
 8. Jos valitaan pehmeän kaihdin alue, 50 mm: n hiekkaa kaadetaan raunion päälle ja jalkakäytävä asetetaan tai yksinkertaisesti peitetään koristekivellä.
 9. Jos haluat tehdä konkreettisen sokeuden alueen omalla kädelläsi, on raudoitettava vahvistusverkko, jonka solut ovat 100x100 mm. Jokainen 3-6 m, kulmissa ja mutkissa asetetaan reunalevy. Niitä tarvitaan laajentamisliitosten muodostami- seksi, jotta suojakalvo voidaan suojata halkeilulta. Lisäksi levyjen oikea korkeus toimii majakkaina lasin laskemisessa.
 10. Betonin liuos kaadetaan yhteen päivään. Kun lasitus kovettuu, mutta on edelleen kostea, sitä hierotaan kuivalla sementillä ja peitetään kalvolla. Tällainen silitys antaa konkreettista lujuutta ja vähentää veden läpäisevyyttä.
 11. Täysin kovetetun kerroksen päälle tehdään hieno viimeistely. Se voi olla päällystyslaatat, asfaltti, kivi tai muu materiaali isäntälaitoksen harkinnan mukaan.

Joten tätä pidettiin yleisen kaavion piirakattina. Nyt selvitämme, millainen askel askeleelta asennusohjeet kutakin lämpöeristystyyppiä varten näyttävät. Muuten, jotta betoni valmistetaan tasoittain sopivasti, tarvittavat mittasuhteet löytyvät taulukosta:

Sokean alueen lämpöeristys

Sokean alueen eristäminen on yksinkertaista, mutta meidän on otettava se vakavasti. Useimmissa tapauksissa juuri tämä rakentaminen aloitettiin. Vaikka puhuessamme monimutkaisuudesta, polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea voidaan eristää omilla kädilläsi, ja polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi tulee kääntää asiantuntijoille.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Eristys laajennetulla polystyreenillä valmistetaan 100 mm: n paksuisissa arkeissa. Jos käytetään 50 mm paksuisia arkoja, ne asetetaan kahdeksi kerrokseksi. Lisäksi ylemmän rivin levyt on sovitettava alemmalle riville. Kaikki tuloksena olevat aukot tukkivat eristeitä tai iskuja vaahdolla. Talon ympärillä oleva eristys tulisi näyttää monoliittiselta pinnoitteelta.

Tärkeä edellytys on polystyreeni-vaahtoveden eristyksen erottaminen muista sokeiden pinnoista. Eli vedeneristys asetetaan levyn alle ja päälle. Tämä johtuu siitä, että lämmitin itsessään ei pelkää kosteutta, mutta sen alle jäävä vesi pakkaa levyt, kun se jäätyy.

Järjestelmä, jossa omat kädet kovaa ja pehmeää sokea alueelle on hieman erilainen:

 • pehmeällä sokea alueella laatat sijoitetaan kahden kerroksen hiekkaa. Se suojaa niitä ja vedenpitävyyttä haurastumiselta;
 • Kovaa kaihtotilaa voidaan eristää kahdella tavalla, jotka eroavat toisistaan ​​betonin kaatamalla. Ensimmäisessä tapauksessa lämmitin sijoitetaan samalla tavoin kahden hiekkakerroksen väliin, ja päälle on murskattu kivi, vahvistava verkko ja betonipinta. Toisessa menetelmässä betonipinta voidaan kaataa suoraan eristeen päälle. Se on myös peitetty vedeneristyksellä, kohtisuorassa siihen, että lujitustangot asetetaan 600 mm: n välein ylhäältä. He laittavat vahvistusverkon ja kaadetaan kaikki betoni.

Jotkut omistajat tekevät sokean alueen eristämisen vaahdolla huolimatta siitä, että se on heikompia kuin polystyreenivaahto. Vaiheittaiset asennusohjeet pysyvät muuttumattomina, koska kaikki nämä levyt on tehty vastaavasta materiaalista. Vain vaahtomuovilla tai vaahdolla varustettu sokea alue kestää vähemmän kuin laajennetulla polystyreenillä.

Sokean alueen tehokas mutta kallis eristys saadaan polyuretaanivaahdolla. Sitä käytetään korkeassa paineessa, joten ensin hiekalle asetetaan kerros ryöstöä ennen suihkutusta, muuten hiekka yksinkertaisesti puhaltaa. Vaahto levitetään murskattua kiveä varten, jonka paksuus on 70 mm. 15 minuutin kuluttua se kovettuu täysin ja on valmis lujittavan verkon asettamiseen betonin levittämisen jälkeen.

Polyuretaanivaahdon käyttöikä on noin 40 vuotta, mutta tämä materiaali antaa 100%: n vaikutuksen sokean alueen yhteiseen eristykseen ja talon perustukseen.

Sokean alueen yksinkertaisin eristys voidaan tehdä laajennetulla savella. Ympyräkaavio koostuu seuraavista tasoista:

 1. Kaivannon pohja on savi linna, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 2. Seuraava on kerros hiekkaa, peitetty dronite. Tämä materiaali suojaa rakennetta kaatumiselta.
 3. Materiaali on täynnä laajennettua savea, jälleen peitetty droniteilla, ja päälle kerrostetaan hiekkakerros.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin laite lämmittämällä laajennettua savea käsin. Talon ympärillä oleva hiekka voi kaataa koristeellisia soraa tai tehdä toisen pinnoitteen omistajan harkinnan mukaan.

Lämpöeristys

Säätiön lämmitys tapahtuu asennettaessa eristysvaihetta sokea alueella. Tehokkain eriste on ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se katsottiin edellä, joten siirtymme välittömästi perinteisiin materiaaleihin.

Jalusta voidaan valmistaa vaahtomuovilla, vaahtomuovilla tai polystyreenivaahdolla. Asennusprosessi on sama. Levyt liimataan liimalla seinään tiiviisti päällekkäin. Vain vaihtoehdot polystyreenivaahdolla mahdollistavat sen sijoittamisen hänen ja vedenpitävän seinän väliin. Nurkissa ja keskellä levyn luotettavuutta kiinnitetään muovisilla tapilla, sateenvarjoilla. Seuraavaksi mene viimeistelyyn. Yleensä levylle levytetään ruudukko, joka on maadoitettu ja peitetty koristeellisella laastilla.

Kaikki ohjeet, jotka osoittavat, miten tehdä itsesi sokea alue ja säätiö eristämällä talon.

Ohjeet sokean alueen lämmittämiseen talon ympärillä

Oikein eristetty päällyste on useasta kerroksesta koostuva rakenne: vedenpitävä materiaali, eristys, viemäröinti. Sokean alueen eristäminen estää talon pohjan ja seinämien tuhoutumisen, maaperän huuhtoutumisen sekä rakennuksen rakentamisen kallioperään, mikä auttaa estämään maaperän jäädyttämisen tuhoisat vaikutukset.

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä

 1. Pohjakerros on geotekstiilejä. Tämä on kerros, joka muodostaa koko rakenteen.
 2. Seuraava 10-15 cm kerros on hiekkaa.
 3. Eristyskerros asetetaan hiekkipäällysteen päälle.
 4. Seuraava kerros on taas 15 cm hiekkaa.
 5. Geotekstiilit uudelleen.
 6. Kerros hienoja raunioita.
 7. Koristeellinen laatta (tai muu materiaali).

Mikä on sokean alueen lämpeneminen talon ympärillä

Sokean alueen lämmitys on välttämätöntä, jotta se voidaan suojata ennenaikaiselta tuhoutumiselta, joka johtuu maaperän talvikauden heikentymisestä.

Tällä tapahtumalla on muita tärkeitä toimintoja:

 • Kotilämmityksen kustannusten vähentäminen;
 • Kohdepisteiden pienentäminen suhteessa rakennuksen kellariin.
 • Sokean alueen vedenpitävyyden parantaminen;
 • Kyky alentaa säätiön syvyyttä.

Rengasmaksujen syvyydellä on ratkaiseva merkitys säätiön vuodevaatteiden määrittämisessä, vaikka tekniset vaatimukset saisivat vähemmän syvyyttä.

Ja päinvastoin: alhaisen vuorauksen maaperässä pohjan säätämisen syvyys ei riipu siitä, kuinka paljon maaperän jäädyttäminen on syvää. Syvyyden sen esiintyminen sanelee suunnittelun piirteet talon.

Sokean alueen lämmittäminen omilla käsillään

Eristäen talon matalaan asumiseen perustuvan sokean alueen, maaperän jäädyttäminen on mahdotonta. Näin ollen säästöt ovat hyvin merkittäviä myös silloin, kun kulutetaan eristetyn sokean alueen laitteeseen.

Eristys on kallis yritys, mutta kohtuuttomat säästöt voivat johtaa kaikkien ponnistelujen turhaksi. Teokset ovat merkityksellisiä vain sokea alueen, soclen ja säätiön rinnalla, omilla käsillä.

Sokean alueen eristeen leveys ei saa olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen arvo.

Sokerin ja päällystyspinnan polystyreeni-vaahdon lämmittäminen (penoplex-levyt)

Paras vaihtoehto olisi lämmittää sokea alue ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Lämmityskylpytuotteet tuottavat paikoissa, joissa on mahdotonta käyttää muita lämmittimiä. Esimerkiksi liian märällä.

Lisäksi sillä on muita etuja:

 • korkea puristuslujuus;
 • nolla veden absorptio ja höyryläpäisevyys;
 • kestävyys;
 • helppous;
 • pakkasenkestävyys;
 • alhainen syttyvyys;
 • ympäristöystävällisyys.

Penoplexin lämpenemistä omilla käsilläsi sinun on levitettävä 50 mm: n levyjä kahdessa kerroksessa tai 100 mm: n levyinä yhteen kerrokseen. Polystyreeni-vaahtolevyjen liitokset suojaavat suuritiheyksistä polyetyleeniä. Tätä varten se asetetaan polystyreenilevyjen kerroksen päälle.

Polyuretaanivaahtoa voidaan soveltaa moniin monimutkaisiin pintoihin ja siksi asuntojen rakentamisessa sitä käytetään lähes kaikkialla.

PPU: n positiiviset ominaisuudet:

 • Se on alhainen lämmönjohtavuus;
 • Biologisesti kestävät;
 • Hajoaa hajoamiselta;
 • Sitä käytetään sekä alhaisissa että korkeissa lämpötiloissa.
 • Kestää 2-3 tuntia loppuun asti;
 • Sytytyskestävyys;
 • Sen veden imeytyminen on vähäistä;
 • Päällystekerroksella on eheys ilman aukkoja.

Haittana on aineen yhden komponentin toksisuus, joka vaatii suojaavia toimenpiteitä ruiskutusvälineiden yhteydessä.

Tämä on yksi tavallisimmista materiaaleista talon eri omiin lämpenemiseen. Se on tehokas ja tulenkestävä. Erilaisia ​​rakeita (2 - 40 mm): soraa, murskattua kiveä ja hiekkaa. Laajennettu savi käytetään täyteaineena konkreettisille ratkaisuille. Laajennettu savi-sora on enemmän routavaratonta ja vesitiivis kuin hiekka ja roska. Sitä käytetään pääasiassa lämmittelyyn kellareihin, autotalliin sekä kellariin ja sokea alueelle.

Sokean alueen lämmittäminen laajentuneella savella ei vaadi suuria kuluja ja erityisosaamista. Sokean alueen kaivettuun syvennykseen, hiekka- ja droning-pohjaan sijoitetaan savi- ja vedeneristyskerros suojautumiseksi sakkautumiselta. Sitten savi ja jälleen kerros dronite ja hiekka. Top sora alueelle.

Laajennettu savi on täysin vaaraton ja suojaa perustan kosteuden tunkeutumiselta. Lisäksi se on erittäin halpa.

Tärkeä lämmitysvaihe on tyhjennyslaite. Pohjaveden pinta-ala on noin 1 metriä. Kun märkä slaydite menettää suurimman osan sen eristävistä ominaisuuksista, tästä johtuen vesi on tyhjennettävä talosta.

Etäisyydeltä talon pohjasta he kaivaavat kaivannon, geotekstilöitä, kerrostumia ja putkia siihen. Viemäriputket peitetään hiekkakerroksella, geotekstiilien reunat ja peitetty hiekalla.

Laiteholkki tekee sen itse

Eristetty sokea alue on tärkeä talojen rakentamiselle märkäpehmustetuilla mailla. Kosteutta aiheuttama maaperä, jossa on voimakkaita pakkasia, voi alkaa siirtyä, nousta ja tuhota säätiö. Lämpenemisen myötä syntyy vastaprosessi - maaperä laskeutuu, mikä myös vaikuttaa rakentamisen perustasoon.

Eristyksen päätehtävä - näiden prosessien estäminen. Jos tiedät kerrosten ja tärkeimpien työvaiheiden polttovaiheen, niin myös aloittelija voi tehdä eristyksen. Eristys penoplex on helppokäyttöinen ja suojaa tehokkaasti rakennuksen alemmat elementit kylmyydeltä.

Työprosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Laite sijoittaa myöhempiin manipulointeihin. Paikka tyhjennetään, juuret poistetaan, maan yläpallo poistetaan kasvillisuuden avulla eristyskerrosten syvyyteen. Tämä arvo on oikein laskettava, riippuen lämpötehosta. Kaikki kasvillisuus poistetaan huolellisesti, koska tulevaisuudessa se tuhoaa sen kaksoisjuurijärjestelmän ja rakenteen sen juurihakemistoon.
 2. Tyhjennettyyn paikkaan rauniot asetetaan kuivatuskerrokseksi. On tarpeen laskea sen kerros vähentämällä vastakkaisen kaakeli- ja hiekkakivipaksuuden paksuuskerroksen korkeudesta.
 3. Tyvennys syvennetään muottien kehän ympärillä. Suojaus kosteuden läpäisevyydestä tulee tehdä savesta, joka levitetään koko ojaan ja levitetään 25 cm: n kerroksella.
 4. Seuraava kerros hiekkaa kaadetaan, jotta kutistuminen se kaadetaan vedellä.
 5. Hiekkakerrokselle asetetaan puristettua polystyreenivaahtoa.
 6. Levyjä tai muuta materiaalia asetetaan polystyreenin päälle.

Jos haluat työskennellä sokean alueen eristämisen omalla kädellä, sinun on valmistauduttava huolellisesti ja päätettävä lämmöneristysmateriaalin valinnasta. Mahdollisuus käyttää jotain tiettyä materiaalia päätetään erikseen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Jos kaikki tehdään laadullisesti ja oikein teknisesti, työn tulos ilahduttaa monta vuotta.

Talon lämmittäminen kehän ja sokean alueen ympärillä omilla käsillä, askel askeleelta ohjeita

Rakentamisongelmista huolimatta ihmiset pitävät sokea usein kätevänä polkuna talon ympärillä. Ystäväni tietää, ettei mitään tapahdu juuri näin. Hän täyttää maanrakennuksen rakentamisen ja hän on kiinnostunut sokea alue omilla käsillään, askel askeleelta ohjeita siitä, miten se tehdään oikein. Kysymys: miksi tämä on tarpeen, hän kysyy minulta jatkuvasti.

Itsensä tekemä sokea alue rakennuksen ympärillä suojaa säätiötä

Valmistimme Vadikin talon pohjan viimeistelyn. Ennen sateisen syksyn puhkeamista, sinun on tehtävä muu ulkoilutyö itse. Ensimmäinen kysymys, jonka hän kysyi, oli: mikä on sokea alue ja mitkä ovat sen tehtävät?

Kun hahmottelin tulevan kaivon leveyttä talon ympärillä, selitin vaiheittaiset ohjeet ja sokean alueen tarkoitus:

 • sokea alue suojaa säätä kosteudelta ja tuhoutumiselta;
 • se toimii rakennuksen ylimääräisenä lämpenemisenä pitkin kehää;
 • sadevesi virtaa pois siitä ja sulaa lunta virtaa alaspäin;
 • Koska se on välttämätöntä, arkkitehdit käyttävät sitä ulkonäönä.

Sokea alue suojaa säätä kosteudelta ja tuhoamiselta

Vanhan rakennuksen restaurointi alkaa säätiön ja sokean alueen viimeistelyllä. Ilman tätä, on mahdotonta päästä eroon kosteudesta, ei vain kellarissa, mutta ei pohjakerroksessa. Maapallon yläkerroksen eristäminen ulkokehällä vähentää maaperän jäätymistä lähelle pohjaa. Laadukkaat kulkutiet talon ympärillä säästävät energiaa lämmitykseen, pitäen rakennuksen lämpimänä. Työ ei ole monimutkainen ja se voidaan tehdä käsin.

Vaiheittaiset ohjeet luomaan sokea alue omalla kädellä, ulkoilman muotoiluna

Sokea alue talon ympärillä

Suunnittelijat käyttävät sokea alue koostumuksen osana. Hän korostaa talon riviä erottaen sen nurmikoista ja pihasta. Rakennuksesta, joka on valmistettu samasta materiaalista pohjakerroksen kanssa, polku visuaalisesti tekee rakennuksesta pitemmän. Julkisivu saa täydellisyyden. Rakenne tuntuu massiiviselta. On vaiheittaiset ohjeet siitä, miten voit tehdä kaiken itse, maksamatta asiantuntijoiden työtä.

Jos haluat luoda yksittäisen talon ja ympäröivän maiseman kokonaisuuden, käytä samaa kattavuutta poluista pihalla ja sokea alueella. Materiaali ja väri valitaan rakennuksen arkkitehtonisen tyylin mukaan. Laatta voi olla massiivinen luonnollisesta, keinotekoisesta kivestä. Puurakenteissa valitaan päällyste, joka on lähellä hiekkaa, luonnon sävyjä. Avant-garde korostuu kirkkailla sävyillä ja ei-standardimuodoilla. Techno sopii tiukkojen kiiltävien viimeistelyjen ja terävien kulmien kanssa.

Ratakoko ja rinteessä talon ympärillä, tee se itse

Me kävelimme Vadikin kanssa talon ympärillä, huomaan katon katon rivi kentällä. Katolla on monimutkainen kokoonpano ja erilainen rinteiden ja ulokkeiden koko. He valitsivat suurimman koon, lisäten 20 senttimetriä. Merkitään tulevan sokean alueen leveys, mitä teemme omilla käsillämme. Rakennuksen seinistä kulmissa, jotka ovat samankokoisia kohtisuorassa kellarin tasoon nähden. Johdon avulla linjat asetettiin ulos, jatkamalla ne nurkissa solmupisteeseen.

Sokean alueen on oltava vähintään 60 senttimetriä. Samanaikaisesti koko tarkastetaan räystäsulkeilla. Vettä katolta ei saisi pudota maahan ja virtaamaan radan alas. Virtauksen rajalta tulisi vetäytyä ulospäin 20 - 25 senttimetriä. Tulokseksi saatu arvo mitataan säätiöstä. Tunnimme suurimman koon ja merkitsimme sen ympärille. Erilainen sokea alue on mahdollista. Mutta hän näyttää pahemalta. Loppujen lopuksi talomme suunnittelu on meille tärkeää.

Vesi ei saa jäädä radan ja säätiön risteykseen. Siksi se on poikkeama alustasta. Reunan on oltava maanpinnan yläpuolella.

Sokean alueen suunnittelu

Sokean alueen ojan syvyyttä pidetään sen nuken nukkumassa olevien kerrosten korkeudelta:

 • 10 cm - pohja tiivistämiseen ja tasoittamiseen;
 • 15 cm hiekka pakattu;
 • 20 cm murskattua kiveä;
 • 10 cm hiekkaa laattojen alla.

Nyt avustajani sai vaiheittaiset ohjeet ja alkoi kaivaa kaivantoa talon ympärillä 55 senttimetrin syvyyteen. Reunoille ei murenut, hän asetti välittömästi muotti - putosi alustalle. Suojuksen reunan tulee työntyä muutaman senttimetrin korkeuteen maanpinnan yläpuolella, jos sokea on valettava.

Kattoluukun kiinnityslaite

Valmistelutyöt, kehäeristys: askel askeleelta ohjeet

Kosteuspitoisuuden normaaleissa maissa savi voidaan jättää pois ja soran kerros voidaan tehdä pienemmäksi. Meidän tapauksessamme talo on alamäkeä lähellä joen ja tarvitsee vahvistettua vedeneristystä. Sokean alueen risteys talon pohjaan tulisi olla tiukka. Tätä varten säätiön pinta puhdistetaan kokonaan.

He kaatoivat saven pohjaan omilla kädillä ja neliön avulla heidät leimattiin välittömästi rakennuksen rinteeseen. Korkeusero oli 2-3 senttimetriä leveä. Yläreunattu vesitiivis, tarkkailemalla askel askeleelta ohjeita. Voit käyttää tavallista elokuvaa. Vadik päätti pelata turvallisesti, tehdä sen ikuisesti. Katemateriaalin kaistale katkaistiin 20 senttimetriä enemmän ja taivutettiin linjaa pitkin ja kiinnitettiin säätöön.

Sokean alueen lämmitys ja vedeneristys

Nyt rakennuksessamme on luotettava suoja vesivahinkoja vastaan. Kaikki kosteus, joka tulee maaperästä, tyhjenee vesitiivistyksen kaltevuuteen.

Hiekka kaadettiin tasaiseen kerrokseen ja painoi, pitämällä kaltevuuskulmaa. Talon pohjaan kiinnitetty puristelevy oli ruberoidin solmu savesta ja geotekstiilistä, joka oli asetettu hiekkaan. Huokoinen kangas päästää kosteutta läpi ja pitää soran estäen sen rikkomasta hiekkaa. Samoin toinen kerros materiaalia, joka on asetettu rauniolle. Jos betonipäällystys on tehty, niin roskasäiliön paksuus on suurempi, jopa kaivannon yläosaan asti. Hyvää kutistumista varten he kaatoivat vettä kaikkialla ja odottivat useita päiviä.

Seinäeriste

Täytä rakennusteline-istuin tehdä se itse, askel askeleelta ohjeita

Alueilla, joilla maapohjan syväjäätyminen on raunioitunut, voit laittaa lämmittimen omalle. Se on mineraalivillaa tai vaahtoa, se on omistaja. Hygroskooppinen materiaali tarvitsee kosteutta. Se on peitetty kalvolla ja metalliverkko asetetaan päälle. Liitännän varrella vedenpitävyys on kiinnitetty pohjan pinnalle. Kallistuskulma on säilytettävä kaikilla tyynyn materiaaleilla. Tämä on suojan tukikohta tuhoamiselta.

Sokean alueen täyttäminen sementtilaastilla

Säleikköalue täytetään majakkailla. Tiivistetyt johdot pohjaan ja radan reunaan pinnalla. Jokaisen mittarin jälkeen asennetaan bitumiin kyllästetty levy, joka asetetaan yläpään kohdalla merkkien tasolla. Sen päälle liuos kaadetaan, rinteessä määritetään. Nämä nauhat pysyvät betonissa ja toimivat kompensointina lasin lineaariselle laajentumiselle lämpötilaeroista. Paikoissa, joissa on vesiputkia ja viemäreitä, on etukäteen tehtävä taivut raiteen alle.

Sokean alueen betonisointiin on vaikea tehdä paljon työtä. Käytän halkaisulistaleita ja täyttäkää mittari niiden väliin. Sitten tasoitan sen, kun kaikki työ on valmis, ja hieroen sen kuivalla sementtiraudalla. Pohjan liitäntä sokea alueeseen on päällystetty maalilla. Tämä estää tuhoutumisen ja parantaa säätiön suunnittelua.

Vaiheittaiset ohjeet DIY-muuraukseen

Taivutusalustat

Ystäväni ei ole rajoitettu keinoin ja tekee omat kätensä rakennustyöt suojatakseen rakennusta sen tasolle. Siksi pihan ulkonäkö on hänelle tärkeä. Hän suunnitteli julkisivun suunnittelun ja muutti rakennuksen linnaan. Pohjan ja kellarin ulkoneva osa on vuorattu luonnonkivellä. Sokea alue osti saman materiaalin levyjä.

Geotekstiilin toisella kerroksella me kaadimme hiekkaa. Sitten aloitin laatoituksen. Vadik sai vettä, peitti aukot. Työkaluilla työskentelevät työtasot tarvitsevat taitoa. Avustava työntekijä pelkäsi pilata kaiken ja vain auttoi minua. Kun kaikki oli asetettu, kiinnitimme räpylän ja suojasimme risteyksen.

Sokea alue omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Arvo sokea alue

Jos säätiö pidetään perusta tahansa rakenne ja ilman sitä on käytännössä mahdotonta rakentaa mitään, sokea alueen merkitys on se, että se toimii suojana, joka suojaa paitsi talon, mutta myös perusta, kuisti ja kaikki, mikä on lähellä rakennetta.

Se suorittaa useita toimintoja:

 1. Koristeellinen, nimeä koko rakennuksen ulkonäkö ja antaa sille lujuutta ja täydellisyyttä.
 2. Suojaava, joka muodostaa esteen, joka estää säätiön tulvan ja siten talon sulavedellä. Hänen ansiostaan ​​ei ole suoraa kontaktia tukirakenteen muodossa säätiön ja kosteutta sulavasta lumesta, sade tai vähäisiä tulvia, ja siksi vähentää huomattavasti riskiä tuhoaminen säätiö, ja sen osuus muodonmuutokset käyttöikää. Jalkakäytävä on rakennettu siten, että sen pinnan kaltevuuden vuoksi kaikki jätteet ja muut vedet nopeasti virtaavat viemärijärjestelmään pysähtymättä lähellä rakennusta.
 3. Lämpöeristys, koska se vähentää huomattavasti maaperän jäädyttämistä ja siten myös säätiötä ja taloa.
 4. Estää maaperän turvotusta, mikä vähentää sen liikkumista sen rakenteessa, mikä voisi vahingoittaa sen koskemattomuutta.

Rakenteellisesti tällainen järjestelmä koostuu kahdesta kerroksesta: alhaalta ja yläpuolelta:

 1. Ensimmäinen suorittaa tiheän pohjan ylemmälle kerrokselle. Tämä kerros voidaan suorittaa rinteessä tai ilman sitä. Se kaadetaan rauniot, sora ja hiekka. Sen optimaalinen paksuus on noin 2 cm.
 2. Toinen on oikeastaan ​​suojaava suojapäällyste, joka suojelee pohjaa vedeltä ja tarjoaa samalla esteettisemmän kuvan koko rakennelmasta ja ympäröivästä ympäröivästä alueesta. Sen paksuus on noin 100 mm. Se on valmistettu erilaisista materiaaleista: asfaltti, levytraktorit, betoni jne.

Jotta kaikki tehtävät, jotka on osoitettu rakennetta varten, voidaan suorittaa tehokkaasti, ne on rakennettava välittömästi optimaalisilla ominaisuuksilla:

 1. Sokean alueen leveydellä on välttämättä oltava enemmän katonlataus, jonka ansiosta katon vesi putoaa sen päälle ja tyhjenee nopeasti tyhjennysaukkoon. Muussa tapauksessa vesi putoaa välittömästi paljaalle alustalle ja imeytyy siihen hyvin lähelle taloa, luo edellytykset kosteudelle rakennuksen perustalle ja seinille. Kun se asennetaan hiekkapohjaiselle maaperälle, katon suhteen oleva varaus on 25 - 30 cm, joka yhdessä sen jäljellä olevan osan kanssa antaa vähintään 60-80 cm: n kaistaleen, mutta kun järjestää talon hellemaalla, on toivottavaa tuoda tämä arvo 100 cm: iin Essentiaalinen kumppani, joka ympäröi sen ympärysmitta, on oltava myrskyn tyhjennys, joka ei ole kovin syvä ura, jonka vettä vedetään itse sokealta alueelta. Tämä auttaa estämään sen ennenaikaisen tuhoutumisen.
 2. Se tehdään välttämättä esijännitteellä rakennuksen seinämien suuntaan. Kaltevuuden tarkka parametri asteina, riippuen päällysteen ominaisuuksista, on erilainen. Esimerkiksi betonitoiminnassa tämä arvo vaihtelee 3 - 10 asteen välillä. Vaadittu vähimmäiskaltevuus sokean alueen viimeistelymateriaalin tyypistä riippumatta on 1,5 astetta.
 3. Suojapäällysteen tulee olla kiinteä koko rakennuksen ulkokehällä, toisin sanoen jatkuvalla nauhalla, joka kiinnittyy koko kuistin askeleisiin. Välimatkat ovat erittäin epätoivottavia, koska ne heikentävät huomattavasti rakenteen yleistä laatua ja käyttöikää.
 4. Tällaista suojarakennetta ei voida yhdistää "tiukasti" rakennuksen perustuksiin siksi, että ne eroavat huomattavasti sademäärän ja siksi talon välillä, joka asettuu yhä enemmän ja nopeammin ja sokea alueelle, joka tapauksessa muodostuu halkeama koko säätiön kehällä. Muodostumisprosessissa ja pohja- ja suojapinnoitteessa syntyy lisävahinkoja. Siksi rakennuksen tukiseinän pohjan ja sen ympäröivän nauhan väliin on sijoitettava kompensoiva sauma eli 1 - 1,2 cm: n välinen aukko. Jotta veden alla oleva vesi ei enää kaadu, on suositeltavaa täyttää se bitumilla, tiivistysaineella, geotekstiilillä tai viimeinen keino, hiekka.

Rakennuksen päävaiheet

 1. Valmisteluvaihe on optimaalisten ja laadukkaiden materiaalien valinta, tarvittavat työkalut ja rakennuspaikan puhdistus. Ensin määritetään sokean alueen leveys, koska tämä parametri määrittää määräytyvän materiaalin määrän. Sinun ei pidä säästää sitä, joten sinun tulisi aina tarkkailla vähintään 25-30 cm: n uloketta rakennuksen katon viivan yläpuolella. Seuraavaksi lasketaan tulevan rakenteen kulma, joka parhaalla mahdollisella tavalla varmistaa veden tehokkaan virtauksen siitä mahdollisimman paljon itse rakenteesta. Tämä tehdään sen koon perusteella, esimerkiksi 1,5 asteen kallistuskulma saavutetaan, kun sen sivujen ero on 5 - 10 cm riippuen pinnoitteen leveydestä. Työkalut ovat pääasiassa vakiovarusteita: lapio, taso, seula, auto jne. Materiaalit, standardi: savi, murskattu kivi, hiekka ja erityinen valinta: sementti, varusteet, eristys ja muut.
 2. Merkintävaihetta - koukkuja ajetaan tulevan rakenteen koko kehän ympäri ja niiden päälle vedetään varsin paksu ja vahva köysi. Tämän toimenpiteen päätavoite on saavuttaa samat leveysmerkit koko rakennuksen perustan ympäri. Betonirakenteen tapauksessa sitä on vaivata, ja paras vaihtoehto on sementtimerkki M400. Tätä varten se sekoitetaan hiekan ja soran kanssa suhteessa 1: 2: 4. Sinun täytyy myös kaivaa kaivanto yhden piikkipalkin syvyyteen - 25 cm merkkilinjojen varrella. Sen jälkeen sinun on päätettävä tehdä eristys talon ympärille tai aloittaa välittömästi sokea jalkakäytävä.
 3. Lämpöeristysvaihe on välttämätön edellytys, kun kyseessä on porausmassa, joka auttaa välttämään epätasaisen paineen rakenteen rakenteeseen maaperän jäädyttämisen seurauksena. Tätä toimenpidettä varten levitetään ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, jonka pinnalle asetetaan asfaltti-, sementti- tai laattapäällyste. Lisäksi vahvistetaan koko rakenteen vahvistamista.
 4. Stage vahvistaminen. Tämä menettely toteutetaan asettamalla kuusi millimetrin teräsputkia, joiden verkko on noin 100 mm, sulkemalla merkitty alue muottipesään ja kaatamalla betoniliuosta siihen. Se peräkkäin vahvistaa koko rakennetta pitkään ja estää sen halkeilemasta. Suojarakenteen risteyksessä, jossa on itse talon kellari, saadaan aikaan kompensoiva sauma, enintään 15 mm. Se suojaa rakennetta maaperän leviämiseltä. Sauma suljetaan bitumien, soran ja hiekan seoksilla.
 5. Päällisen viimeistelyn vaihe. Betonin tapauksessa se on niin tiheä kuin mahdollista, säännöllisesti tasoittava, jaettu laattojen rajoissa. Suurimman lujuuden ja kosteuden kestävyyden kannalta on toivottavaa suorittaa tuoreen pinnoitteen kuiva silitys. Tätä varten, kun se on vielä märkä, ne kaada 2 mm: n kerros puhdasta kuivaa sementtiä. Säännöllinen seula auttaa tekemään tämän tasaisesti. Sitten se räiskyy käsin ja jätetään kuivumaan vähintään 3-4 päivää. Kuivauksen yhtenäisyyden varmistamiseksi rakenne on peitetty kankaalla, joka levitetään säännöllisesti vedellä. Rakenteen kestävä jähmettyminen voi kestää noin viikon, minkä jälkeen se voidaan revitoitua esimerkiksi laatat tai haponkestävät tiilet.

Ominaisuudet rakentaa erilaisia ​​vaihtoehtoja sokea alue

Vaikka nyt on olemassa hyvin laaja valikoima materiaaleja ja vaihtoehtoja sokea alueen rakentamiseksi, useimmat kodin omistajat haluavat betonirakennusta. Tällaiset järjestelmät sijoitetaan alla olevaan savipintakerrokseen, jonka paksuus on 150 mm. Jos maaperä kastuu, 80 mm: n kerros hiekkaa lisätään hyvin pohjaan.

Betonin viimeistelypinnoite ei erota kestävyyttä ja sen levyt nopeasti romahtavat, jos niiden välissä ei ole laajennusliitoksia 3 metrin välein asennuksen aikana. Ne ovat täynnä puupalkeja, jotka on aikaisemmin kipsattu bitumilla. Asentamalla tällaisten kaistaleiden parin reunaan betonista kaadetaan niiden väliin. Toinen tapa järjestää saumoja on käyttää armourin verkkoa, jossa on suuria päällekkäisyyksiä.

Jos sokea alue järjestetään omiin käsiin, suunnitellessasi sitä on mahdollista estää veden imeytyminen sementtiä kaatamalla. Seuraavaksi tuore pinnoite peitetään märällä rätillä ja puristetaan 10 päivää. Ajoittain kiinteytysrakenne on kastettava vedellä siten, että sen jähmettymisprosessi etenee hitaammin ja tarkemmin, jolloin vältetään sen halkeilu.

Jos kyseessä on värähtely eri tyyppisten sokea-alueella, ei ole suositeltavaa tehdä valintaa betonin hyväksi, koska sillä ei ole parhaita ominaisuuksia, mikä ilmenee ensisijaisesti erittäin suuresta materiaalikulutuksesta varsinkin suurilla työmäärillä.

Työskentely hänen kanssaan vaatii myös vaikuttavia työvoimakustannuksia, mikä vaatii, jos ei ole työntekijöiden prikaati, ainakin avustaja omaan työhönsä. Ehkä sen ainoa merkittävä etu on se, että on mahdollista liikkua mukavasti tällaisella pinnalla.

Taustalevyyn perustuvassa tyynyssä tulisi olla lisäkerros soraa pitkin hiekkatehtaan muodossa, jonka paksuus on 8-10 cm. Laatta on aina asetettu nurkasta ja siirtyy pois itsestään.

Elementit sijoitetaan muurausmenetelmän mukaisesti, toisin sanoen saumojen siirtymisen vierekkäisiin riveihin. Käytä tasoa, tarkista kaikkien elementtien kokoonpanon yhdenmukaisuus ja niiden muodostaman sokean alueen kokonaiskulma.

Betonipäällyste on yhteensopiva vain ei-kimmoisan maaperän kanssa, ja tällaisten liikkuvien maalien kohdalla on parempi käyttää pehmeää sokea. Asennuksen teknologiaan kuuluu: kerroksen levittäminen säätiön ympärille tiettyyn kulmaan ja veden virtaus, jonka päälle on kalvon tai stekloizolan muodossa oleva vedenpitävä päällyste.

Savi taas kaadetaan vedenpitävyyteen, nyt toinen kerros 10-100 mm, jonka päälle on hieno sora.

Monoliittiset rakenteet, kuten asfaltti ovat kestäviä, joten korkealaatuisessa asennuksessa ne palvelevat yhtä kauan kuin itse rakennus. Tällaisten järjestelmien pääasiallinen haittapuoli on niiden rakentamisen työ- ja materiaalikustannusten nousu.

Lämmittäminen on mahdollista vain koville sokeille alueille, joissa on betoni- tai asfalttipinta, ja sen pehmeille ja puolikiinteille tyypeille ei ole lainkaan tehokasta. Eristetty versio tarvitaan rakennuksissa, joissa on kellari tai kellari.

Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä lämmöneristysmateriaaleja: penoplex, polystyreenivaahto tai vaahtolasi. Ne on sijoitettava sokea alueelle siten, että alapuolella on 15 cm: n paksuinen ilmakerros. Vedeneristysmaalien roolissa käytetään yleensä kateaineita tai PVC-kalvoja.

Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat:

 1. Rubemastan käyttö vedenpitävyyteen. Tämä peite peittää pienen hiekkipyyhkeen, jossa on taivutettu sen yläraja rakennuksen pohjalle. Tuloksena oleva säiliö täytetään PGS-uunin kanssa, jonka jälkeen päällyste asetetaan viimeistelyksi, suojaava päällyste, johon on mahdollista liikkua.
 2. Geotekstiilillä, jolla on kyky kulkea veden läpi, mutta ei salli rikkaruohojen kasautumista rakenteeseen tuhoamalla sen eheys.
 3. Myös sokea alueita käytetään aaltoputkien avulla veden tyhjentämiseksi suoraan viemärijärjestelmään ja lasipulloihin edulliseksi ja tehokkaaksi eristykseksi.

Sokean alueen korjaus

Korjaukset tehdään tavallisesti keväällä tai syksyllä, koska ensinnäkin näiden kausien aikana pinnoitteiden halkeamien leveys on suurin ja toiseksi, kun ne on upotettu, tuoreen materiaalin ei pitäisi altistua liian alhaisille tai liian korkeille lämpötiloille, muutoin sen koskettaminen vanhojen Pinnoitus ei kestä kestävää ja luotettavaa.

Korjaava tekniikka ja materiaalit eroavat vikojen tyypistä ja pinnoitteesta riippuen.

Esimerkiksi, jos vähäinen vaurio ylemmälle kerrokselle, olen yksinkertaisesti sulkenut halkeamat ja kuoppalevyt sementin, bitumin tai erikoiskokoonpanon liuoksella, ja jos nauha on kokonaan murskattu talon lähellä ja syvät halkeamat, on suositeltavaa vaihtaa koko päällysteen vaurioituneet alueet alustaan ​​ensimmäisen kerroksen pohjaan.

Purkutyöt tehdään taltan ja vasaran avulla katkaisemalla koko osia laajennusliitosten väliltä. Epämuodostuneiden betoniosien poistamisen jäl- keen olevat ontelot ovat täynnä raunioita, käärittyjä ja kaadetaan päälle uuden betoni- tai asfalttiliuoksen avulla.

Laatoitusalueiden korjaaminen yksinkertaisimmin toteutetaan - vaurion monimutkaisuudesta ja laajuudesta riippumatta, riittää yleensä korvaamaan vialliset elementit.

Pehmeän sokean alueen osalta korjaustyöt voidaan yleensä suorittaa kaatamalla savi-, hiekka- ja sora-lapiolla, jossa ne pestään tai uppoutuvat suhteessa penger- tön yleiseen tasoon.