Lämmitä sokea alue omilla käsillä. Osa 2

Tässä artikkelissa toinen sykli, puhumme paremmin suunnitellun sokean alueen eristämisestä. Mitä tulee sokean alueen eristämiseen Internetissä, monet kopiot ovat rikki. Kuten tiedätte, teoria on todistettu käytännössä.

Henkilökohtainen kokemus osoittaa, että sokea alueen eristämisen eduilla on paikka. Varsinkin kun tekijällä on jotain vertailla.

Mitä tulee keskusteluun sokean alueen lämmittämisen tarpeesta, panen merkille seuraavat:

 1. Ensinnäkin sokean alueen eristämisen vaikutus voi esiintyä huonosti suunnitellun laitteen ollessa kyseessä. On esimerkiksi järjetöntä järjestää lämpimiä sokeita alueita, jos esimerkiksi talon kellarissa ei ole ulkoista eristystä tai jos majoitusta ei ole tarkoitettu ympärivuotiseen asumiseen.
 2. Toiseksi vakio- tai vakioeristettyjen jalkakäytävien laite, jonka lukuisat kuvaukset ovat Internetissä, on vakava puute, minkä vuoksi tekijä päätti tehdä ne erikseen, kun eristämme talon päällysteen. Tämä kokemus artikkeli ja kuvaa.

Yleiset ohjeet sokea alueen suunnittelusta ja eristämisestä

Kuten tiedetään, lämmittämättömät sokeat alueet toimivat sateen ja sulaveden poistamiseksi kellarista. Tästä johtuen sen toimintaedellytykset paranevat, koska tässä tapauksessa se on vähemmän altis kostean maaperän haitallisille vaikutuksille, joilla on lämpötilahäviöitä. Lämpimät sokeat alueet vähentävät lisäksi maaperän jäädyttämistä ja sileää lämpötilahäviötä, minkä vuoksi säätiö on vähemmän altis tuholle. Samalla rakennuksen energiatehokkuus kasvaa ja lämmityskustannukset pienenevät. Eristävien ikkunoiden järjestelyssä, ihanteellisesti niiden leveyden tulee olla yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Käytännössä tällaisen sokean alueen tekeminen on ensinnäkin kallista, ja toisaalta tällaiset laajakulmaiset alueet havaitsevat huomattavasti kehityspaikan käyttökelpoista aluetta. Siksi tyypillisen sokean alueen leveyden oletetaan yleensä olevan 70-90 cm. Esimerkkinä laitteesta ja tyypillisen sokea-alueen toiminnasta on esitetty kuviossa 2. Nro 1.

Kuten kuviosta voidaan nähdä, tyypilliset sokeat alueet eivät tehokkaasti suojaa rakennuksen perustusta matalalta lämpötilalta, joka kulkeutuu maaperän läpi vaakasuoraan suuntaan (kuvassa maaperän pinnan Q1 alkulatauspaikka siirretään tarkoituksella pois sokea alueen reunasta graafisen havainnon helpottamiseksi).

Tekijä pyrkii minimoimaan rakennuseristyksen kustannukset ja samalla maksimoimaan eristyksen tehokkuuden, kirjailija päätti tehdä sokean alueen eristämisen käänteisellä G-kirjaimella, kuten kuviosta 2 ilmenee. Tässä tapauksessa sokea alue ei kasva, vaan sokea alueen lämpöä lisää kellarineristyksen tehokkuuden pitäisi kasvaa. Tämä saavutetaan sen takia, että sokean alueen ulkoinen lämmitys sisäänpäin heikentää alhaisten lämpötilojen vaikutusta ylempään, jäädyttävään maaperän kerrokseen.

Rakennuksen betonin sokean alueen parannetun rakenteen ominaisuudet

Meidän artikkelissamme yritämme keskittyä vain niihin vivahteihin, jotka eivät ole vaikuttaneet tällaisiin materiaaleihin, vaeltavat verkon ympärillä tai pidetään pintapuolisesti. joten:

Lämpöeristysmateriaalien valinta (TIM) sokea alueen eristämiseksi

 1. Ottaen huomioon "hinta-laatu" -kriteerin sekä käyttöolosuhteet (kadulla, maahan) optimaalinen TIM sokean alueen eristämiseksi ovat polystyreeni-vaahtoeristeet, jotka perustuvat vaahtomuoviin (PSB jne.) Tai ekstrudoituun polystyreeni-vaahtoon. Jälkimmäiset ovat parempia, mutta kalliimpia.
 2. Useimmissa tapauksissa, ainakin Venäjän keskiosassa, paksuus 50 mm TIM riittää sokean alueen lämmittämiseen.
 3. Muuten, melkein kysymyksessä olevan hinnan. Sokeripinnan sivusuuntaisen eristämisen kustannukset talon toiselle puolelle, jonka pituus on 10 metriä ja sivusuuntainen eristys syvyyteen (0,5 - 0,6), on: polystyreeni PSB: n - noin 500 ruplaa. talon toiselle puolelle ekstrudoitua polystyreenivaahtoa - noin 1 500 ruplaa.

Yleiset näkökohdat talon sokean alueen rakentamiseksi olivat seuraavat:

 1. Päätettiin käyttää betonisia sokeita alueita. Vaihtoehto ei ole halvin, mutta ottaen huomioon hinnan ja laadun suhde, luotettavuus ja kustannukset myöhempää käyttöä varten, se tuntui optimaaliseksi.
 2. Sokean alueen koon mukaan. Sokean alueen leveys päätettiin olla 1 m: n suuruinen TIM-levyn koon mukaan siten, että rajaus minimoitiin. Lisäksi katon talon ylitys on riittävän suuri - noin 60 cm talon sivuilla.
 3. Säleikköön ja sulaveteen vedonpoistoon rakennuksen perustuksesta sokea alue on varustettu ASB-putkesta, jonka DN = 100 mm. Tätä varten ASB-putkia saha- tettiin pitkin.

Seuraavaksi lyhyesti laitteen sokea aluejärjestys ja ominaisuudet.

Hydraulinen suojalaite betoniseurannalle talon pohjoispuolella

Koska talon pohjoispuolen kosteus, kuten rankkasateiden, ja lumen sulamisen, on riittävän pitkä, sokea alue vaatii ylimääräistä suojaa vedestä. Merkinnän ja kaivamisen jälkeen sivulta asetettiin PE-kalvolla käärittyjä litteitä liuskoja ja savi lukko asetettiin liuskan eteen noin 40 cm: n syvyyteen (märkä, tiheästi särkynyt savi).

Betonipäällysteen lateraalinen eristys tehtiin yhtenä kerroksena vaahtomuovia PSB-25, paksuus 50 mm (kuvassa alla). Hydraulilukko on tehty vain pohjoispuolella. Talon toisilla puolilla käytetään vain sivuttaista eristystä, kuten alla olevassa kuvassa näkyy.

Rakennuksen sokean alueen koko koostumus on esitetty alla olevassa kuvassa. Kakku alhaalta ylös osoittautui seuraavaksi:

Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy, että sokeainta olevan laitteen jälkeen talon kellariosan korkeus (ottaen huomioon TIM: n koko) laski noin 50 cm, eli tämä on oikeastaan ​​sokean alueen syvyys talon pohjassa.

Rakennuksen sokean alueen vaakasuora eristys tehdään kahdessa kerroksessa, joissa liitoslimiitit ovat. Tässä tapauksessa käytetään sekä polystyreenivaahtoa että polystyreeni-vaahtomuovia. Alla olevassa kuvassa näkyy.

Laitteen betonieristeen ominaisuudet

Levyn ensimmäinen kerros on tehty laajennetusta savesta. Katso kuva alla vasemmalta. On yksi syy. Lisälämpöeristimeksi se ei tuota hyötyjä, mutta helpottaa työskentelyä. Sitten kevyelle kiviainekerrokselle tehtiin sementtihiekkastaso hienolla sora-aineella. Välikerroksen välissä käytetään vahvistavaa muurausverkkoa 50 × 50, jonka paksuus on 4 mm.

On tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

a) Savi-sementti- ja sementti-hiekkastat tehdään talon kellarista riippumattomiksi, ts. vaimentimena käytettiin erottelukerrosta, joka oli valmistettu laajennetuista polystyreeni- tähteistä.

b) Lisäksi sokeassa (noin 12 m pitkin talon lyhytaikaista sivua) ei ollut erotuslämpötilan vaimentimia, jotka yleensä valmistetaan kuivilta levyiltä noin 2-3 metrin välein. Laattojen alapuolella on eristys kahdessa kerroksessa, sokea alueen ulkopuolelta ja talon kellarikerrokselta. eli kolmiosainen sokea aluslevy ympäröidään paitsi eristämällä, myös itse asiassa vaimentimella, koska polystyreeni-vaahteraneristys voi toimia tässä roolissa. Vahvistuksen (teräsverkko) ansiosta sokea alue on melkein monoliittinen levy, eikä sen kannattaa heikentää puupinnoitteilla. Lisäksi sokea alue talon toisella puolella on rakentava, ei liitetty sokean alueen toisella puolella talon, kuten kuvassa alla. Samoin, kun rakennetaan betonikuorta talon toiselle puolelle, se on myös itsenäinen suhteessa rakennukseen. Katso kuvaa oikealla.

Levyn lopullinen kohdistaminen tehdään metalliputken leikkaamalla. Käteviä työkaluja käytettiin oppaina. Ensiksi on välttämätöntä suojata sokean alueen sivueristys, jonka osa on maanpinnan yläpuolella. Tässä käytetään lasikuituverkkoa. Liima-aineena käytetään sementti-hiekka-seosta PVA-liiman lisäämistä. Lattian yleinen kaltevuus on noin 6 astetta, mikä on lähes kaksinkertainen vaadittuun kaltevuuteen verrattuna. Pieni kustannusten nousu maksaa tehokkaammin veden poistamiseksi sokeiden pinnalta, mikä lisää rakenteen yleistä käyttöikää.

Jotta tyhjennettäisiin vettä sokea alueelta, ASB-putkien avulla järjestetään viemäröintijärjestelmä. Sokean alueen lähellä, lähellä sitä, noin 2,5-3 asteen kulmassa horisontissa, asennettiin ASB-putket, leikattiin puoleen. Sokean alueen kulmissa viemäriputkien liitoksissa tehtiin yhteinen tyhjennys kiinteisiin ASB-putkiin, jotka on sijoitettu maahan ja jossa on tyhjennys kanteen.

On tärkeää huomata, että kun rakennat rakennuksen sokean alueen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • valitse sokea alueen koko,
 • tarjota sokeille tarvittava kaltevuus talosta,
 • järjestää veden poistoa
 • varmista itse betonipäällysteen vedenpitävyys.

Lisäksi rakennuksen sokean alueen hyvän tilan kannalta on erittäin tärkeää, että vedenpoisto on järjestetty oikein katolta.

Pitääkö minun käsitellä weatherizationia ja miten?

Talon rakentamisen ammattilaisten on suositeltavaa varustaa sokea alue talon ympärillä. Loppujen lopuksi säätiö- ja kellarihuoneet ovat alttiina jäädytetyille maaperälle talvella ja runsaalla vedellä sateiden aikana. On tärkeää paitsi rakentaa ja olla varmoja tekemällä sokean alueen eristys. Tällöin talo suojataan vielä paremmin.

Miksi tarvitset

Usein sokea aluetta käytetään kävelykaduksi talon ympärillä, ja se myös suorittaa täydellisesti koristeellisia toimintoja. Siksi tämän talon osan järjestämiseen olisi valittava materiaaleja, jotka yhdistetään rakennuksen vuoraukseen.

Jos sokean alueen eristys talon ympärillä tehdään oikein, se auttaa:

 • Vähennä talon lämmittämisen kustannuksia.
 • Laajenna säätiön elämää.
 • Suojaa lisääntyneestä kosteudesta.
 • Aikana suunnitellun sokean alueen lämpeneminen auttaa vähentämään säätiön syvyyttä.

Mikä on tällaisten näkymien syy? Talvella maaperässä oleva vesi jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta ja maaperä alkaa liikkua. Tällaiset muutokset ovat huonosti säätiölle. Tämän seurauksena pienikokoiset halkeamat voivat näkyä pohjassa. He puolestaan ​​voivat taas saada kosteutta ja jäädyttää. Mikä johtaa lisääntyneisiin aukkoihin.

Tällaisten reikien läpi lämpö alkaa lähteä talosta. Mutta tämä on vain pieni ongelma. Jonkin ajan kuluttua huomaat, että jo talon seinissä on jo haluttuneita halkeamia. Mutta jos ajoissa huolehditaan sokea alueen järjestelystä ja lämpenemisestä, tällaiset ongelmat tulevat näkyviin paljon myöhemmin.

Video toimii, tekijällä on tällainen näytönsäästäjä.

Milloin on parempi aloittaa työn?

Ammattilaiset suosittelevat sokean alueen, kun laatikko on täysin pystytetty kotona, eli seinät ja katto. Mutta jos tämä ei ole tehty rakennusvaiheessa, se voidaan pystyttää jo talon tilauksesta.

On suositeltavaa aloittaa työskentely kuivemmalla kaudella, jotta äkillinen sade tai läheinen pohjavesi eivät häiritse rakentamista. Loppujen lopuksi eristetyn sokean alueen laite vaatii kaivaa maata pohjan lähellä 30-40 cm: n syvyyteen.

Perusperiaate rakentamisesta

Ne, jotka kohtaavat tällaisen prosessin ensimmäistä kertaa, ihmettelevät, miten sokea alue eristetään? Jotta voit tehdä kaiken laadullisesti ja oikein, sinun on noudatettava yhtä sääntöä "eristetty kakku sokea alue". Se koostuu:

 1. Geotekstiilit. Se asetetaan aikaisemmin valmistetulle alueelle. Tätä varten paikka, jossa sokea alue on varustettu, puhdistetaan ylemmästä maapallosta kasvinjuurilla. Sitten ne kaivaavat kaivannon noin 30-40 cm syvyyteen. Kaivannon pohja on täytettävä, jotta estetään maaperän samentuminen, mikä voi johtaa sokean alueen tuhoamiseen.
 2. Hiekkaa. Se on asetettu paksuuteen 10-15 cm. On tärkeää tasoittaa ja tiivistää kerros. Se muodostaa koko sokean alueen tulevaisuudessa. Varmista, että teet parannuksen talosta. Pudotuksen tulisi olla noin 3 cm ja paljon muuta. Tämä on välttämätöntä, jotta sulata tai sadevettä ei pysy lähellä seiniä, vaan se virtaa kuivatukseen tai kukkapenkkiin. Jotta hiekkapuhallus voidaan nopeasti kostuttaa, se vuodatetaan vedellä, mutta sinun on oltava varovainen ja älä ylitäytä.
 3. Lämmöneristys. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja. Alkaen laajennetusta savi ja viimeistely moderni polyfoam, polyfoam ja polyuretaani vaahto. Eri eristys ja niiden edut, ja haitta puhuu hieman myöhemmin. Eristeen paksuus riippuu käytetystä materiaalista. Slaydite tarvitsee yli 20 cm, mutta synteettiset materiaalit tarvitsevat alle 8-10 cm.
 4. Hiekkaa. Tässä tapauksessa tarvitset jälleen 10-15 cm: n ainetta, joka tasoitetaan ja täytetään. Taipumus jatkuu.
 5. Geotekstiilit.
 6. Murskattuja kivirappeja.
 7. Koristeellinen viimeistely.

Tällainen monimutkainen muotoilu ja muistuttaa monikerroksista kakkua. Mutta nämä materiaalit suojaavat säätiötä tai kellaria ja koko taloa kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

Eristeen valinta

On tärkeää paitsi tietää, kuinka asianmukaisesti varustetaan sokea alue, mutta myös valita sopiva eristys. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää vain ekstrudoitua polystyreeniä. Esimerkiksi, jos maaperän kosteus on liian korkea. Mutta harkitse useita vaihtoehtoja.

Penoplex

Sokean alueen eristäminen penoplexilla on monia etuja, joiden vuoksi tätä materiaalia pidetään suosituimpana. Näitä ovat:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Vettä hylkivä ominaisuudet.
 • Alhainen lämpötila.
 • Pieni paino.
 • Heikko syttyvyys ja syttyvyys.

Sokean alueen lämmittämiseksi penoplexilla käytetään 5 ja 10 cm paksuisia levyjä. Jos valitaan ensimmäinen vaihtoehto, levyt asetetaan 2 riviin. Varmista, että liitokset on tiivistetty erityisellä kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, pinotaan yhteen kerrokseen, mutta liitokset on myös käsiteltävä suojakalvolla.

Polyuretaanivaahto

Jos tämä materiaali on valittu eristys, niin et voi tehdä ilman ammattilaisten apua. Asennuksessa käytetään erityistä laitetta, joka on erittäin kallista ja tarvitset myös taitoja kaiken oikein. On toivottavaa lämmittää sekä sokea alue että säätö (socle) samanaikaisesti. Saada sitten kiinteä kerros, joka luotettavasti suojaa rakennetta. Miksi tämä materiaali on niin hyvä?

 1. Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 2. Ei syty.
 3. Kestää biologisia vaikutuksia.
 4. Vastelee kosteutta.
 5. Levitä kaikkiin ympäristön lämpötiloihin.
 6. Sopii ilman halkeamia ja aukkoja.

Laajennettu savi

Tätä materiaalia on käytetty sokean alueen eristämiseen muinaisista ajoista lähtien. Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei vahingoita ympäristöä tai veden asukkaita. Samalla se säilyttää täydellisesti lämpöä. Sinun täytyy tietää, että laajennettu savi on kolmesta osasta, jotka ovat kooltaan eroja:

Sokean alueen rakentamiseen käytetään laajennettua savi-soraa. Se kestää täysin alhaiset lämpötilat. Mutta laajennettu savi on suojattava liialliselta kosteudelta. Tätä varten varmista, että rakennat viemäröintijärjestelmän.

Talon seinistä valuu vesi, joka putoaa maahan sokean alueen lähelle ja voi päästä laajentuneeseen saviin. Kostutuksen jälkeen eristyskyky vähenee huomattavasti. Tämän välttämiseksi sokean alueen kehä asetetaan putkille ja vie ne noin metrin etäisyydelle.

He kaivaavat reiän, joka on vuorattu geotekstiilillä. Ylös nukkua rauniolla. Sitten tyhjennysputki asetetaan. Geotekstiilien päätä kaatettiin ja suljettiin yli rauniot. Peitä kaivo kokonaan hiekalla.

Kun olet oppinut kaikki sokeiden alueen järjestämisen ja lämpenemisen hienot yksityiskohdat, voit tehdä kaiken itse. Mutta ei ole väliä, jos talon omistaja tekee kaiken omasta tai käyttää ammattilaisten palveluita, kunhan sokea alue on tehty.

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä

KakPostroit.by> Sokea alue> Miten lämmitetään sokea alue talon ympärillä

KakPostroit.by 04/02/2016 3 kommenttia

Monet ihmiset, jotka ovat rakentaneet oman talonsa tiilen, hiekkalaatan tai betonin, järjestävät ennen kaikkea sokean alueen suojatakseen säätiön kosteudelta - sateelta tai sulavedeltä. Mutta samalla kaikki eivät tiedä, että sokea alue on myös lämmitettävä.

Miksi sinun on lämmitettävä sokea alue?

Tämän seurauksena, kun talon seinällä on pieniä ja muutamia halkeamia, joiden määrä ja paksuus kasvaa nopeasti, ne ovat yllättyneitä - miksi näin tapahtuu? Itse asiassa kaikki on yksinkertaista. Vesi tunkeutuu maahan ja koskettaa säätiötä läpäisee betonin. Yöjäähdytys aiheuttaa veden jäätymisen. Mikrokäröitä esiintyy betonin rakenteessa, johon lisätään vettä. Maissa, joissa on niin vaikea ilmapiiri kuin Venäjällä ja Valko-Venäjällä, tämä on erityisen tärkeää. Loppujen lopuksi päivittäiset pudotukset ovat usein 10-20 astetta, mikä johtaa betonin nopeaan tuhoutumiseen. Miinusvaikutus on erityisen havaittavissa, jos rakennustöiden aikana käytettiin nauhalevyä - yleisimpiä yksityisrakentamisessa.

Jos sokea alue asennetaan talon ympärille, kosteuden vaikutus vähenee - se poistetaan tehokkaasti pohjasta. Ja vielä, vesi leviää koko maata, joka kuuluu sokea alueelle ja kyllästää betonipohjan. Siksi on välttämätöntä alentaa päivittäisiä lämpötilahäviöitä, jolloin pohjan lämpötila ei laske negatiiviseen lämpötilaan. Tätä varten käytetään eristämistä. Eristys voi olla erilainen materiaali. Mutta ennen kuin aloitat työn, sinun on tiedettävä tarkasti, kuinka lämmittää sokea alue talon ympärillä. Korkealaatuinen eristysmateriaali takaa lämmön, vähentäen kylmän ulkoilman vaikutusta talon pohjaan. Maaperästä tulevan ja seinämien irtautumisvoima varastoidaan turvallisesti - tämä riittää estämään pohjan jäätymisen.

On tärkeää, että eristetty sokea alue voi vähentää merkittävästi kotitalouksien lämpöhäviötä säästämällä rahaa. Eristeen ansiosta säästöt ja siten talon alla oleva talo säilyttävät korkeamman lämpötilan. Tämä vähentää lämpöhäviöitä - sinun ei tarvitse lämmittää maata jatkuvasti talon alle niin, että huoneet ovat lämpimiä ja viihtyisiä.

Onko aina välttämätöntä lämmittää sokea alue?

Vaikka eristäminen on melko yksinkertainen ja ei liian kallis menettely (jos teet sen itse), sinun pitäisi ajatella - onko se välttämätöntä? Joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä ilman sitä. Kun on mahdollista kieltää sen käyttö?

 1. Jos talo sijaitsee kiinteällä maalla, vähän alttiina kausivaihteluille;
 2. Jos käytetään syväpohjaista pohjaa, joka on asetettu maaperän jäädytyksen syvyyden yläpuolelle;

Näissä tapauksissa sokeiden eristys voidaan hylätä, mikä säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.

Mikä materiaali valitaan lämmittimeksi?

Sokean alueen eristämiseen käytetään erilaisia ​​lämpöä eristäviä materiaaleja. Mutta neljä yleisintä:

 1. Suulakepuristettu polystyreenivaahto.
 2. Penoizol.
 3. Vaahto.
 4. Laajennettu savi.

Jokaisella näistä materiaaleista on tiettyjä etuja ja haittoja. Sinun täytyy tietää sekä ensimmäisestä että toisesta, jotta voisimme tehdä oikean valinnan.

Joten polystyreenivaahdolla on erittäin vähäinen lämmönjohtavuus. Se on kestävä ja melko kestävä. Suuri lujuus mahdollistaa sen kosteuden vähäisen imeytymisen, mikä tarkoittaa sitä, että se ei pelkää usein ja kovia lämpötilahäviöitä.

Penoitsolilla on myös alhainen lämmönjohtavuus ja korkea kestävyys. Se ruiskutetaan jatkuvalla kerroksella, joka mahdollistaa saumojen ulkonäön ja siksi kylmäsiltojen syntymisen. Hän sietää helposti suurta kosteutta vahingoittamatta itseään. Mutta sitä käytetään erikoislaitteita käytettäessä, joita vain asiantuntijoilla on. Joskus voit vuokrata oikean työkalun, mutta se ei ole halpa. Lyhyesti sanottuna tämän vaihtoehdon hinta pelottaa monia kodinomistajia.

Polyfoam eroaa melko korkeista lämmöneristysominaisuuksista. Samalla se on helppo asentaa - kaikki työ voidaan tehdä manuaalisesti käyttäen vähintään työkaluja. Siksi, jos sinun on lämmitettävä sokea alue talon ympärille, kuluttaa mahdollisimman vähän rahaa, vaahtomuovi voi olla paras ratkaisu. Ainoa negatiivinen on suhteellisen pieni kestävyys. Jotkut pienen tiheyden omaavat lajit voivat imeä kosteutta. Lisäksi levyt asetetaan vaahtoon. Tästä johtuen on hyvin vaikeaa välttää ainakin pieniä halkeamia levyjen välillä - erityisiä kylmäsiltoja.

Laajennettu savi on myös melko laadukas materiaali. Se on halpaa, vain kaadettu kuoppaan kellarikerrokseen, kemiallisesti inaktiivinen, ei pelkää kosteutta ja lämpötilan muutoksia. Ainoa haitta on suhteellisen heikko hyötysuhde - sinun täytyy kaataa paksu kerros tarjotakseen halutun sähkösuodattimen lämpöeristyksen.

Kun olet tutkinut näiden materiaalien perusominaisuuksia, voit helposti valita sinulle parhaiten sopivan. Tämän jälkeen voit turvallisesti päästä töihin, kun olet aiemmin oppinut lämmittämään sokean alueen eri materiaaleilla.

maavalli

Ensimmäinen vaihe on valmistella aluetta jatkotyölle. Poista kaikki esineet, jotka ovat lähellä taloa ja jotka voivat häiritä. Maaperä poistetaan myös nurmikolla, viheralueilla. Päätä etukäteen, mitä tulevan sokean alueen leveyttä pitäisi olla. Leveyden ei tulisi olla pienempi kuin katon ulkonemien leveys, josta sulaa tai sadevettä virtaa.

Muista poistaa kaikki suuret juuret, joita esiintyy louhinnan aikana. Muutoin maan alla kehittämä juuret voivat vahingoittaa lämpöä eristäviä materiaaleja, mutta myös säätiötä - me kaikki tiedämme, kuinka paljon tavallinen itu on. Jos käytät maapohjaa sivustossa (tasoittaaksesi kaivoksia tai järjestäksesi tyylikkäitä alppihiihtolevyjä), siirrä se paikkaan, jossa se ei häiritse sinua. Muussa tapauksessa poista sivustosta.

Valmistelu eristeen asettamiseksi

Sokean alueen asianmukaisen eristämisen varmistamiseksi on huolehdittava riittävästä vedenpoistosta. Vesi on poistettava eristyksestä mahdollisimman nopeasti, sillä sillä on vähäinen vaikutus siihen. Siksi kaatopaikka kaadetaan pohjaan. Kerroksen paksuus riippuu työmaalla olevasta maaperästä. Jos hiekkaa kaadetaan saviin, kerroksen tulee olla paksu. Jos maa on pehmeää tai hiekkaa, käytä ohuempia kerroksia - kosteus häviää melko nopeasti.

Kattoon asennetaan kaivettu kaivanto - ulkoseinän koko kehä. Se tarjoaa entistä tasalaatuisempia kerroksia.

Alemman kerroksen suojaamiseksi huuhteluvedeltä käytetään tavallista saviä. Se jakautuu kaivannon pohjalle ja varovasti tamped. Savi kerros on 15-20 senttimetriä. Muista antaa savi kerros rinteestä talon seinästä - tämä päästää veteen, jos vedenpitävyys vahingoittuu ja vesi imeytyy tähän kerrokseen.

Hiekkaa kaadetaan saviin - kerros 10-15 senttimetriä. Se on huolellisesti tasattu ja jaettu. Hiekan kutistumisen varmistamiseksi se tulisi kaataa runsaasti veteen.

Eristysmateriaalin asettaminen

Nyt tulee tärkeä vaihe - hyvin sokea alue talon ympärillä. Asennusmateriaali riippuu valitusta materiaalista. Laajennettu savi on yksinkertaisesti kaadettu paksuun kerrokseen, vaahto asetetaan arkkeihin, ja laajennettu polystyreeni ruiskutetaan hiekalle.

Joka tapauksessa sinun on toimittava erittäin huolellisesti. Levitä materiaali tasaisesti - pienetkin aukot johtavat voimakkaaseen lämpöhäviöön, mikä olisi vältettävä. Ei pitäisi olla teräviä pudotuksia - ohuita ja paksuja paikkoja. Tämä vähentää lämmöneristyksen tehokkuutta.

Jos käytit penoizolia tai polystyreenivaahtoa, voit tehdä ilman vedenpitävyyttä. Vedeneristys ja laajennettu savi tarvitsevat vedenpitävyyden. Molemmat näistä materiaaleista ovat kosketuksissa veden kanssa liotettuun kosteuteen, mikä heikentää sen eristystarvetta ja voi tuhota itse materiaalin.

Vedeneristyslaite ei ole monimutkainen prosessi. Asenna kateaine tai rakennuspolyetyleeni eristyksen päälle. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 15-20 cm, jotta veden vuotoriskiä ei vähennetä.

Viimeistelymateriaali voidaan asettaa vedenpitävyyteen - murskattuihin kivi-, betoni- tai päällystyslaattoihin.

Jos työ tehdään laadullisesti, se mahdollistaa ongelmien ratkaisemisen tulevaisuudessa, vähentää kuumien tilojen lämpöhäviöitä ja parantaa säätiön elinikää.

Kuten tämä artikkeli!? Sitten jakaa se ystäviesi kanssa sosiaalisissa verkostoissa:

Kellarin lämmitys ja talon ympärillä oleva jalkakäytävä: materiaalin valinta, laitteen kaavio

Sokea alue on suojakaite talon perustuksen ympärillä. Se suojaa kellarista kosteutta ja ei anna veden haihtua maaperään. Toiminnallisuuden kannalta lämmin sokea alue on paras muotoilu, koska se myös suojaa talon pohjaa pakastamiselta.

Lämmitetyn sokea-alueen järjestelyn ominaisuudet

Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen, sinun on määritettävä sen koko oikein. Kapea rakentaminen talon ympärillä ei anna myönteisiä tuloksia. Säätiön eristyksen lisäksi sokea alue on tarkoitettu pääasiallisen tehtävän suorittamiseen, veden poistamiseen talon pohjasta. Tällä perusteella sen leveys määräytyy rakennuksen seinämien takana olevasta katosta. Sokean alueen tulisi olla 200 mm leveämpi kuin ulkonema. Voit tehdä enemmän, mutta tämä on esteettinen puoli riippuen omistajan toiveista.

Eristettyjen rakenteiden tyypit

Kovaa betonirakennetta, joka on valmistettu omilla kädillä, on vahvistettava. Ainoastaan ​​tällä tavalla se tulee vastustuskykyiseksi maanpäälliseksi liikkeeksi. Tee-se-itse-kaatamalla betonia talon ympärillä kerralla on tarpeen monoliittirakenteen luomiseksi. Häiriöiden muodostuminen, erityisesti rakennuksen kulmissa, uhkaa aukkojen muodostumista. Sen lisäksi, että luodaan kylmäsiltoja, kosteus kerääntyy aukkojen sisään. Vaikeissa pakkasissa vesi jäätyy, mikä uhkaa rikkoa betonipinnoitetta.

Helpoin tapa tehdä se on pehmeä sokea alue. Se muistuttaa kerros kakkua eri rakennusmateriaaleista. Lämmitettäessä se voidaan täyttää laajennetulla savella tai peittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Säätäessä järjestelyä varten pehmeä kaihtotila on paras vaihtoehto tontille, jossa on siirrettävä alusta. Värähtelyjen aikana pehmeät kerrokset eivät repeä kuin betonipinta. Lisäksi se on paljon helpompaa tehdä se itse, koska ei ole kovia töitä betonointi.

Jos toiveet sijoitetaan sokea alueelle ei vain rakenteena, joka siirtää vettä säältä, vaan sillä on myös lisäeristyksen rooli, on tehokkaampaa tehdä yhteinen eristys kellarista ja rakennuksen sokeasta alueesta. Tämä pätee erityisesti talon kellariin tai kellariin.

Mitä ja miten lämmetä?

Moderni markkinat tarjoavat monia eristysaineita. Mutta tehokkaan sääennusteen tekemiseksi sinun on valittava se oikein:

 • yksinkertaisin pehmeä kangasalue eristetään laajennetulla savella. Tämä materiaali on tulenkestävä, kosteutta ja raskaita kuormituksia vastaan. Tietenkin on mahdollista eristää kovaa kaihtopinta-alaa laajennetulla savella, jopa lisätä se betoniin, kun se heittää säätiön ympäri;
 • Voit tehdä minkä tahansa sokea alueen ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Levyt sietää kuormaa hyvin, erottuvat alhaisella kosteuden läpäisevyydellä, ja kuten paloturvallisuuteen, sokea alueella, he eivät pelkää tulta;
 • polyuretaanivaahto on erittäin tehokas. Ne voivat samanaikaisesti tehdä minkä tahansa sokean alueen ja talon perustan eristyksen. Ruiskuttamalla levitetty vaahto täyttää kaikki aukot ja muodostaa kiinteän päällysteen kiinteytymisen jälkeen. Mutta sen haittana on liian korkeat kustannukset ja tarve erityislaitteille, mikä poistaa mahdollisuuden tehdä työ omalla kädelläsi;
 • Kellariseinien eristys voidaan tehdä vaahtomuovista tai vaahdosta. Nämä ovat melkein identtisiä eristeitä, hieman erilainen ominaisuuksiltaan. Mutta käyttää niitä sokea alueella ei ole toivottavaa. Verrattuna polystyreenivaahtoon nämä materiaalit sietävät vähemmän stressiä ja kosteuden läsnäoloa. Muuten sama pursotettu polystyreenivaahto voi eristää emästä.

Jos rakentamisen alkuvaiheessa omilla käsillään on erinomainen eristysvaihtoehto, talon perustus suojaa pakkaselta.

Sokean alueen tekeminen

Sinun on selvitettävä, mitä se koostuu ja miten se tehdään itse. Ensin selvitämme, kuinka kova ja pehmeä sokea alue näyttää yleisesti, ja sitten tarkastelemme kunkin lämmittimen asennusta. Vaiheittainen ohje näyttää tältä:

 1. Tuntia ajetaan talon ympärillä ja niiden väliin asetetaan johto merkitä tulevan sokean alueen paikka. Johto kaivaa kaivannon. Sen leveyden määritelmää pidettiin edellä, mutta syvyys riippuu maaperästä. Jos maa on savi, riittää 450 mm: n syvyys. Irrallisella maaperällä syvyys on nostettava 600 mm: iin savi-lukkojen asettamiseksi.
 2. Muodosta kaivannon ympärille ja aloita kerrokset. Jos haluat tehdä savi linna, se on ensimmäinen kerros. Savi kaadetaan paksuudeltaan 100-250 mm, joka valitaan erikseen maaperän tilan mukaan. Layer kerros, tiukasti röyhtäen saada hieman kaltevuus perustuksesta.
 3. Seuraava kerros on hiekkaa, 50-100 mm paksu.
 4. Hiekalle on asetettu vedeneristyskalvo, joka kääritään pohjaan.
 5. Tässä vaiheessa on aika laittaa lämmitin omiin käsiinsä. Valittu materiaali on tiukasti asetettu vedenpitävyyteen. Jos pohjakerroksen lämpenemistä päätetään, niin tämä tehdään myös tässä vaiheessa.
 6. Yläpuolelta eristys peitetään toisella vedeneristyskerroksella ja täytetään jälleen kerroksella samanlaista paksua hiekkaa.
 7. Geotekstiili asetetaan hiekalle. Se estää kahden kerroksen jakeiden sekoittumisen ja pehmeän sokean alueen tapauksessa vesisuodattimen rooli. Geotekstiilien päälle kaadetaan 100 mm: n keskimääräinen murskakivi.
 8. Jos valitaan pehmeän kaihdin alue, 50 mm: n hiekkaa kaadetaan raunion päälle ja jalkakäytävä asetetaan tai yksinkertaisesti peitetään koristekivellä.
 9. Jos haluat tehdä konkreettisen sokeuden alueen omalla kädelläsi, on raudoitettava vahvistusverkko, jonka solut ovat 100x100 mm. Jokainen 3-6 m, kulmissa ja mutkissa asetetaan reunalevy. Niitä tarvitaan laajentamisliitosten muodostami- seksi, jotta suojakalvo voidaan suojata halkeilulta. Lisäksi levyjen oikea korkeus toimii majakkaina lasin laskemisessa.
 10. Betonin liuos kaadetaan yhteen päivään. Kun lasitus kovettuu, mutta on edelleen kostea, sitä hierotaan kuivalla sementillä ja peitetään kalvolla. Tällainen silitys antaa konkreettista lujuutta ja vähentää veden läpäisevyyttä.
 11. Täysin kovetetun kerroksen päälle tehdään hieno viimeistely. Se voi olla päällystyslaatat, asfaltti, kivi tai muu materiaali isäntälaitoksen harkinnan mukaan.

Joten tätä pidettiin yleisen kaavion piirakattina. Nyt selvitämme, millainen askel askeleelta asennusohjeet kutakin lämpöeristystyyppiä varten näyttävät. Muuten, jotta betoni valmistetaan tasoittain sopivasti, tarvittavat mittasuhteet löytyvät taulukosta:

Sokean alueen lämpöeristys

Sokean alueen eristäminen on yksinkertaista, mutta meidän on otettava se vakavasti. Useimmissa tapauksissa juuri tämä rakentaminen aloitettiin. Vaikka puhuessamme monimutkaisuudesta, polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea voidaan eristää omilla kädilläsi, ja polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi tulee kääntää asiantuntijoille.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Eristys laajennetulla polystyreenillä valmistetaan 100 mm: n paksuisissa arkeissa. Jos käytetään 50 mm paksuisia arkoja, ne asetetaan kahdeksi kerrokseksi. Lisäksi ylemmän rivin levyt on sovitettava alemmalle riville. Kaikki tuloksena olevat aukot tukkivat eristeitä tai iskuja vaahdolla. Talon ympärillä oleva eristys tulisi näyttää monoliittiselta pinnoitteelta.

Tärkeä edellytys on polystyreeni-vaahtoveden eristyksen erottaminen muista sokeiden pinnoista. Eli vedeneristys asetetaan levyn alle ja päälle. Tämä johtuu siitä, että lämmitin itsessään ei pelkää kosteutta, mutta sen alle jäävä vesi pakkaa levyt, kun se jäätyy.

Järjestelmä, jossa omat kädet kovaa ja pehmeää sokea alueelle on hieman erilainen:

 • pehmeällä sokea alueella laatat sijoitetaan kahden kerroksen hiekkaa. Se suojaa niitä ja vedenpitävyyttä haurastumiselta;
 • Kovaa kaihtotilaa voidaan eristää kahdella tavalla, jotka eroavat toisistaan ​​betonin kaatamalla. Ensimmäisessä tapauksessa lämmitin sijoitetaan samalla tavoin kahden hiekkakerroksen väliin, ja päälle on murskattu kivi, vahvistava verkko ja betonipinta. Toisessa menetelmässä betonipinta voidaan kaataa suoraan eristeen päälle. Se on myös peitetty vedeneristyksellä, kohtisuorassa siihen, että lujitustangot asetetaan 600 mm: n välein ylhäältä. He laittavat vahvistusverkon ja kaadetaan kaikki betoni.

Jotkut omistajat tekevät sokean alueen eristämisen vaahdolla huolimatta siitä, että se on heikompia kuin polystyreenivaahto. Vaiheittaiset asennusohjeet pysyvät muuttumattomina, koska kaikki nämä levyt on tehty vastaavasta materiaalista. Vain vaahtomuovilla tai vaahdolla varustettu sokea alue kestää vähemmän kuin laajennetulla polystyreenillä.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Sokean alueen tehokas mutta kallis eristys saadaan polyuretaanivaahdolla. Sitä käytetään korkeassa paineessa, joten ensin hiekalle asetetaan kerros ryöstöä ennen suihkutusta, muuten hiekka yksinkertaisesti puhaltaa. Vaahto levitetään murskattua kiveä varten, jonka paksuus on 70 mm. 15 minuutin kuluttua se kovettuu täysin ja on valmis lujittavan verkon asettamiseen betonin levittämisen jälkeen.

Polyuretaanivaahdon käyttöikä on noin 40 vuotta, mutta tämä materiaali antaa 100%: n vaikutuksen sokean alueen yhteiseen eristykseen ja talon perustukseen.

Sadesulan käyttö

Sokean alueen yksinkertaisin eristys voidaan tehdä laajennetulla savella. Ympyräkaavio koostuu seuraavista tasoista:

 1. Kaivannon pohja on savi linna, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 2. Seuraava on kerros hiekkaa, peitetty dronite. Tämä materiaali suojaa rakennetta kaatumiselta.
 3. Materiaali on täynnä laajennettua savea, jälleen peitetty droniteilla, ja päälle kerrostetaan hiekkakerros.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin laite lämmittämällä laajennettua savea käsin. Talon ympärillä oleva hiekka voi kaataa koristeellisia soraa tai tehdä toisen pinnoitteen omistajan harkinnan mukaan.

Lämpöeristys

Säätiön lämmitys tapahtuu asennettaessa eristysvaihetta sokea alueella. Tehokkain eriste on ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se katsottiin edellä, joten siirtymme välittömästi perinteisiin materiaaleihin.

Jalusta voidaan valmistaa vaahtomuovilla, vaahtomuovilla tai polystyreenivaahdolla. Asennusprosessi on sama. Levyt liimataan liimalla seinään tiiviisti päällekkäin. Vain vaihtoehdot polystyreenivaahdolla mahdollistavat sen sijoittamisen hänen ja vedenpitävän seinän väliin. Nurkissa ja keskellä levyn luotettavuutta kiinnitetään muovisilla tapilla, sateenvarjoilla. Seuraavaksi mene viimeistelyyn. Yleensä levylle levytetään ruudukko, joka on maadoitettu ja peitetty koristeellisella laastilla.

Kaikki ohjeet, jotka osoittavat, miten tehdä itsesi sokea alue ja säätiö eristämällä talon.

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Yksi betonipohjan talon pakollisista elementeistä on sokea alue, joka on noin puolitoista metriä leveä talo. Tämä muotoilu suorittaa useita tehtäviä, joista tärkeimmät ovat:

 • kosteuden poisto rakennuksen pohjasta;
 • aikaansaadaan kätevä kulku pitkin seinämiä;
 • lämpöhäviön vähentäminen kellarissa ja maanalaisissa osissa.

Nykyään pidämme enemmän, miksi on tarpeen lämmittää sokea alue talon ympärillä ja miten se tehdään oikein.

Yleinen sokea alue talon ympärillä

Toiminnallisten ja koristeellisten tehtävien ratkaisemiseksi talon perustalle kulkeva kävelytie voidaan peittää suurella määrällä erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat:

 1. asfaltti,
 2. betoni,
 3. päällystyslaatat,
 4. luonnonkivi.

Sokean alueen toimintapinta ei ole sen tärkein osa. Erityisen tärkeää on se, mikä on piilotettu näkökulmasta. Pie sokea alue, jossa on lämmitetty tai ilman sitä, on tarkoitettu oleellisesti lisätä koko talon käyttöikää huomattavasti. Pääkerrosten asettamiseksi tehdään kaivanto koko rakennuksen kehäksi, johon ne on asennettu. Jäljempänä käsitellään lisää kellarikerroksen ja sementtikentän ja muuntyyppisten eristysjärjestelmien eristysjärjestelmää.

Talotekniikka on monipuolinen ja monimutkainen. Jotkut rakentajat eivät pidä tarpeellisena tuottaa lämmitettyä sokea aluetta, koska tämä on tarpeetonta materiaalien ja vahvuuden kustannuksella. Uskotaan, että kattokerroksen lämpöhäviön pienentäminen helpottuu täysin säätiön viimeistelyllä eräänlaisella eristyksellä. Tarkastele tätä ongelmaa tarkemmin.

Pohjustuksen ulkopinnan liimaamiseen ympäröivä maa jäätyy kokonaan talvikauden aikana. Niinpä negatiiviset lämpötilat lähestyvät suoraan talon pohjaa, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä sisätilasta. Jos talon ympärillä on eristetty päällystys, kellarikerroksen maaperä ei jäätyä, mikä vähentää lämmityskustannuksia, mikä on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.

Edellä esitetyn perusteella voimme varmasti sanoa, että sokea-alueen eristys tekniikka on paljon hyödyllisempi rakenteen lämpöhäviön vähentämisessä. Seuraavassa käsitellään yksityiskohtaisesti työn järjestystä. Kun olet lukenut arvostelusi, opit oikein lämmittämään säätiön ja tekemään päällysteen, käyttämään mahdollisimman vähän materiaaleja, aikaa ja vaivaa.

Materiaalit, joita käytetään lämpimässä sokeassa

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja eristetyn kaihtovyöhykkeen valmistuksen yhteydessä käytetään useita materiaaleja, joihin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • niiden on oltava erittäin kestäviä kosteudelle, biologisille mikro-organismeille, eläimille ja hyönteisille;
 • on pidettävä eristäviä ominaisuuksiaan pitkään.

Monet nykyaikaiset lämmittimet eivät täysin täytä yllä mainittuja parametrejä. Laajimpia ovat seuraavat materiaalit:

 1. laajennettu savi;
 2. vaahto muovi;
 3. polyuretaanivaahto;
 4. polystyreenivaahto.

Harkitse kunkin näistä vaihtoehdoista tärkeimmät edut ja haitat.

Sokea alue, jossa on laajennettu savi

Saatavilla kustannuksella on toteutettu eristetty sokea alue talon ympärille tällaisesta materiaalista kuin laajennettu savi. Se on pyöristetty sintrattu savikerros, jonka matala massa ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Halutun lopputuloksen saavuttamiseksi levitetyn savikerroksen suositeltu paksuus on vähintään 500 mm. Materiaalin haitta on sen suuri vesikapasiteetti, mikä edellyttää ylimääräisen laadukkaan vedenpitävyyden toteuttamista.

Vaadittavien määrien osto ei ole vaikeaa. Sitä myydään koko maassa ja vapautetaan sekä pusseissa että irtotavarana. Tämä materiaali toimitetaan rakennustyömaalle tavaraliikenteessä, eikä sitä käytetä pelkästään sokea, vaan myös muiden rakennuselementtien lämpöeristykseen.

Lämpöeristeen vaahto

Polyfoam kuuluu myös edullisiin vaihtoehtoihin lämmöneristysmateriaaleista, joita sovelletaan tilanteessa, jossa talon ympärillä oleva sokea alue valmistetaan pohjan käsien lämmittämisellä. Tämä johtuu materiaalin saatavuudesta. Useimmilla ammattimaisilla rakentajilla on kuitenkin kielteinen asenne tähän lämmittimeen, erityisesti asennettaessa maahan. Tämä johtuu vaahdon seuraavista ominaisuuksista:

 1. se voi romahtaa kosteuden ja negatiivisten lämpötilojen vaikutuksesta;
 2. jyrsijät rakastavat häntä, jotka rakastavasti rakentavat pesänsä sisälle;
 3. Vaahto on hygroskooppinen eli absorboi ja kyllästynyt vedellä.

Edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella kellarikerroksen ja päällysteen eristys ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (vaahtoa) voidaan suositella vain laadukkaiden vedeneristysvalmisteiden valmistuksessa.

Polyuretaanivaahto sokeassa

Viime vuosina lämmin sokea alue on tehty omilla käsillä käyttäen materiaalia kuten polyuretaanivaahtoa. Sen ominaisuutena on ruiskutus millä tahansa pinnalla, joten tätä eristystä voidaan käyttää kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin - lattiat, seinät, katot, jalusta jne.

Sokean alueen polyuretaanivaahdon lämmitys

PPU: n monia positiivisia ominaisuuksia tasoittaa tarve käyttää erikoistarvikkeita ja suurta myrkyllisyyttä yhdestä seoksesta, joka vaatii suojavarusteiden käytön ja johtaa merkittävästi koko tekniikan kustannusten nousuun.

Penoplex - paras valinta

Sopivin vaihtoehto eristetyn päällysteen rakentamiseksi talon ympärille pidetään tällaisen levymateriaalin, kuten polystyreenivaahdon, käyttö. Ennen kilpailijoita se eroaa seuraavista eduista:

 • korkea kosteudenkestävyys;
 • pitkä käyttöikä yli 20 vuotta;
 • alhainen puristusaste, joka sallii kestää mekaanisia kuormituksia;
 • alhaiset levyt;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • ympäristöystävällisyys ja lämpöstabiilisuus.

Kodin ympärillä oleva penoplex-lämminverinen alue on käytettävissä myös muille kuin ammattimaisille rakentajille. Levyissä on erityinen ura-harjan telakointijärjestelmä, jonka ansiosta ne voidaan asettaa mahdollisimman tiukasti. Yksityiskohtaisemmin siitä, miten lämmitetty sokea alue talon ympärillä seuraa tässä artikkelissa.

Lämmin sokea-alueen tekniikka

Eristetyn sokea alueen laitteen askel askeleelta käsin ei ole monimutkainen käsissä, ja se on kaikkien kotitalousmestarien saatavilla. Ennen työn aloittamista suosittelemme seuraavien työkalujen valmistelua:

 • lapio ja lapio;
 • tärisevä levy tai manuaalinen särmäyslaite;
 • kotitalouksien sähkö-mikseri;
 • johto-merkintä saranalla;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli.

Teosten yleinen järjestys on seuraava:

 1. Suorita tulevan sokean alueen merkintä. Määritä tulevan teipin leveys ennalta. Tätä varten laskemme pystysuoran katon yläreunan reunasta maahan ja vetäytymme ulkopuolelle vähintään 0,5-0,6 metriä. Aseta sitten johto haluttuun etäisyyteen ja vedä se maahan asennettujen tappien väliin.
 2. Louhintatyö on kaikkein työläs vaihe. Kaikkien helppokäyttöisten työntötyökalujen avulla poistamme kaikki maaperän pohjasta johtoon vähintään 500 mm: n syvyyteen laatta- ja PU-vaahtoa varten. Kun kyseessä on sardelliittieristys, tätä arvoa voidaan nostaa 1 metriin.
 3. Kaivannon pohjassa on tarpeen tehdä hydraulinen lukko. Saviä pidetään perinteisesti paras luonnonmateriaali tähän tarkoitukseen. Pohjaan kaadetaan noin 10-15 cm: n paksuinen kerros ja päällystetään perusteellisesti. Lannoitteiden ja savimaiden läsnäollessa rakennusvyöhykkeellä voit yksinkertaisesti purkaa kaivannon pohjan.
 4. Savi kerroksen päälle, aseta kuitukangas, jota kutsutaan geotekstiliksi. Se estää myöhempien kerrosten sekoittumisen ja kasvillisuuden itämisen niin, että eristetty sokea ei tule nurmikolle. Geotekstiilien päällä kaada hiekkaa 20 cm: n kerroksella, joka tasoittuu talon kaltevuudelta, kostutetaan ja täytetään 2-3 kulkulla koko alueelle. Tarvittaessa veden sisääntulot ja myrskyvesijohdot asennetaan hiekkakerrokseen.
 5. Seuraavana vaiheena on valittujen eristysmallien asettaminen. Laattojen alla pohjan on oltava tasalaatuista. Kun taipuma havaitaan, on tarpeen poistaa levyt ja kaataa puhdas keinotekoinen hiekka. Kun olet aikaisemmin laskenut vaaditun kerroksen paksuuden, ilmasto-olosuhteista riippuen, älä osta tiettyä paksuutta. Rakentajien on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta ohuempia levyjä, jotka toisiinsa ovat päällekkäin edellisen rivin nivelet. Tämä tekniikka antaa paremman lämmöneristeen.
 6. Laattojen eristyksen päällä on betonilevyjen asennus. Jos haluat rajoittaa sitä sokean alueen kehällä, asennetaan kiinteä muotti laudalta 150x50. Betoni kaadetaan ja tasoitetaan 25 mm: n paksuisen leikattujen puuosien pidennyksen jälkeen sijoittamalla se kohtisuoraan nauhalle. Tämä yksinkertainen tekniikka estää talon ympärillä olevan eristetyn päällysteen levytyksen halkeilua.
 7. Kun betoni on asetettu, on mahdollista asettaa valittu päällystetyyppi, jolloin pinta saa lopullisen koristeellisen ilmeen. Esitelty vaiheistokohtainen opetus sokea alueen laitteella eristyksellä ja vedenpitävällä omalla kädellä mahdollistaa työn tekemisen ilman palkattua työvoimaa, mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.

Näin ollen säätiön ja sokean alueen eristys ja vedeneristys ovat melko helposti saatavilla, vaikka rakentamisen kokemusta ei olisi. Tärkein edellytys on vaiheiden järjestyksen ja niiden laadullisen toteuttamisen tarkka noudattaminen. Lopullinen valinta siitä, miten ja mitä lämmittää sokea alue talon ympärillä riippuu rakennuksen erityisolosuhteista.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä: eristys ja itse-itse-laite

25. kesäkuuta 2015. Lue 17193 kertaa

Sokea alue on yksityisen talon rakentamisen tärkein rakentava elementti, jonka merkitystä ei aina arvosteta. Sokean alueen läsnäoloa ei kuitenkaan voida jättää huomiotta. Tämä on erittäin hyödyllinen kohde. Sen läsnäolosta ja kunnosta riippuu talon toimintaominaisuuksien laadusta. Se auttaa säilyttämään ja suojelemaan maanalaisen osan rakenteet halutussa tilassa ja estämään niiden ominaisuuksien vahingoittumisen ja heikkenemisen. Tässä artikkelissa tarkastelemme yksityiskohtia sokea alueen asentamisesta, asentamisesta ja eristämisestä talon ympärillä. Ja kaikki tämä omalla kädelläsi.

Sokean alueen toiminnot:

Harkitse sokeiden alueen päätehtävän näkökulmasta - kellarin ja kellarikerroksen ja kellarikerroksen suojelu haitallisilta vaikutuksilta, jotka voivat aiheuttaa maaperän kyllästymistä vedellä.

 1. Rakenteen tuhoutuminen ja heikentyminen. Vesi maaperässä pakastamisen jälkeen johtaa maaperän turvotukseen. Tämä puolestaan ​​johtaa liialliseen ja epätasaiseen paineeseen maanalaisissa rakenteissa. Ja tämä johtaa niiden muodonmuutokseen, siirtymiin, halkeiluun, mikä heikentää rakennetta ja rikkoo sen suojaa haitallisilta tekijöiltä: veden säröilyyn alkaa alkaa tuhota betoni ja sen sisälle imeytyminen voi edistää vahvistamisen korroosion kehittymistä. Joskus hyvin kallistuvalla maaperällä maaperän paine voi johtaa säätiön suoraan tuhoamiseen.
 2. Vedeneristysominaisuuksien rikkoutuminen ja kosteuden lisääminen kellarissa / maan alla, kellarin seinien sulkeminen ja kellari. Tämä johtaa rakenteen suorituskyvyn heikkenemiseen.

Siksi heti talon rakentamisen jälkeen on tarpeen luoda sokea alue, vaikka taloa ei olekaan kokonaan valmis, on suositeltavaa ryhtyä toimenpiteisiin ennen talvia suojaamaan kellarista ja paikasta seinää pitkin rakennuksen ulkoreunaa. Tämä voi suojata sokean alueen rakenteeltaan epätasaisia ​​rakenteita, jotka johtuvat maaperän huuhtoutumisesta ja liukenemisesta.

Missä tapauksissa sokea alue on lämmitettävä

Viime aikoina sokean alueen eristys on tullut suosittu. Tämä johtuu siitä, että saatavilla on helposti saatavilla olevia materiaaleja. Toiseksi sokean alueen eristys voi ratkaista useita tärkeitä ongelmia.

Sokean alueen eristämiseen on kolme pääaluetta.

Parantaa suorituskykyä ja vähentää lämmön menetystä

Voit tulla oman kodin omistajalle paitsi rakentamalla sen itse, mutta myös hankkimalla jo valmiin kodin. Usein uusi omistaja alkaa uudistaa itseään uusien asuntojen laatua koskevien vaatimusten mukaisesti tai yksinkertaisesti kotona tapahtuvan kunnostamisen avulla. Siten aiemmin kuumentamaton kellari tai kellari voi muuttua lämmitettyyn huoneeseen.

Ja useiden vuosien ajan toimivat vanhojen talojen omistajat tekevät säännöllisesti kunnostusta asuntoihinsa rakenteiden luonnollinen kuluminen tapahtuu. Ja erityisen haavoittuvassa paikassa ovat perustukset ja kellari siellä, ajan mittaan, vedenpitävyys voi heikentyä ja joissakin tapauksissa erehdyksiä voidaan tehdä rakentamisen aikana ja se puuttuu.

Puuhuoneen lämmitys ja jalkakäytävä lämmitys

On erittäin tärkeää, että soveltamalla sokean alueen eristämistä on mahdollista vähentää lämmönhukkaa kuumennetun kellarin seinämien läpi, vähentämällä lämmityskustannuksia ja pidentämällä kellarinseinämää ja pohjaa.

Niinpä sokean alueen eristämisen avulla voit ratkaista tällaisia ​​ongelmia:

 • vähentää lämpöhäviötä ja siten kallion lämmittämisen kustannuksia;
 • lämmittää kellarin ja pohjakerroksen seinät ja lattiat;
 • parantavat kellarin ja kellarirakenteiden ylläpitoa kosteutta, mikä pidentää niiden käyttöikää.

Positiivista vaikutusta eristetyn sokea-alueen käytöstä voidaan katsoa, ​​että peruskorjauksessa ja kellarissa tehtävien korjausten korjaamisessa ja korjaamisessa on mahdotonta murtautua pohja-seinämiin täydelliseen syvyyteen. Se voi myös olla mahdollista järjestää vesitiiviys ja eristys kellariviin, mikä on vakava talouden säästämisen kohta. Vedeneristys- ja eristyskysymyksiä tarkastellaan erikseen ja päätökset tehdään rakennuksen nykyisten ominaisuuksien ja kunnon mukaan.

Sokeiden alueiden lämmittäminen rakennuksissa, joissa on pohjalevyt ja lämmitetty kellari

On välttämätöntä tai hyvin toivottavaa lämmittää sokea alue seuraavissa tapauksissa:

 • laatta-pohja;
 • lämmitetty kellari.

Laattojen pohjalla on jäykkä rakenne, joka maaperän vaahtoamisprosessien tapauksessa, jotka johtuvat usein sen jäätymisestä aluslaattaan, voivat joko kallistaa tai jopa halkeilla. Näin ollen se aiheuttaa koko talon muodonmuutoksia.

Jos on lämmitetty kellarihuone, sitten luodaan optimaaliset lämpötila- ja kosteusindikaattorit niihin, on tarpeen tehdä sokean alueen eristys. Tämä lisää huoneen lämpötilaa ja sen lattiaa, mikä on tärkeää elämisen mukavuuden kannalta.

Säästöjen syvyyden pienentäminen

Sokean alueen eristeen käyttö vähentää nauhojen ja pylväsperiaatteiden syvyyttä. Säätiön syvyys määritetään kahdella arvolla: laskennallisella rakenteella, joka riippuu havaitusta kuormituksesta ja maaperän jähmettymisestä.

Rakennuskoodien mukaisesti pohjan syvyys ei saisi olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, jotta vältyttäisiin mahdollisilta muodonmuutoksilta, joita kouristus voi tapahtua sulatuksen aikana. Mutta jos erityisiä lämpöä mittaavia toimenpiteitä sovellettaisiin maaperän jäädyttämisen sulkemiseksi pois säätiön alapuolelle, ei ole tarpeen ottaa huomioon maaperän jäädyttämisen syvyyttä ja säätiön perustusmäärää voidaan määrittää vain rakentavilla laskutoimituksilla rakennuksen kuormituksesta riippuen. Tässä tapauksessa sokea-alueen eristys on elementti, jonka avulla voit vähentää perustusten syvyyttä.

Maaperän jäädytysvyöhykkeen väheneminen sokean alueen eristämisen avulla

Usein, perustelemaan tarvetta tehdä syvä säätiö, heti tehdä kellarikerroksessa. Tämän ansiosta on mahdollista saada lisää tilaa. Mutta kellarin rakentaminen on myös aikaa vievää ja kallista prosessia. Joskus laite kellari ei ole perusteltu, koska sen suojautuminen kosteudelta pohjavedestä johtuen muuttuu liian kalliaksi tai yksinkertaisesti tehottomaksi, ja kellarista on luovuttava.

Tämä menetelmä voi auttaa välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia. Vähentämällä maanalaisen työn aikana tapahtuvaa menetystä on mahdollista tehdä talon rakennustyöt kesän aikana. Tällainen päätös edellyttää kuitenkin huolellista kehitystä ja asiantuntijoiden kuulemista.

Maaperän koostumus on erittäin tärkeä, minkä vuoksi on välttämätöntä tehdä geologisia tutkimuksia, kuten missään rakennustöissä.

Laite lämmitetään betonirakenteeseen

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä

On mahdollista lämmittää sokea alue sijoittamalla lämmitin suoraan pinnoitteen tai jonkin syvennyksen alle.

Särmäysalueella olevan lämmöneristyslaitteen rakenne

Sokean alueen lämmitys: vaahto, ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Sokean alueen eristyksessä on sopivin ja tehokas käyttää ekstrudoitujen polystyreenivaahtolehtien arkkeja. Tämä materiaali soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen ja sillä on seuraavat ominaisuudet:

 • hyvä lämmöneristysominaisuudet pienellä paksuudella;
 • matala veden absorptio ja kapillaarisuus, ts. se ei ime ja ei kulje kosteutta;
 • helppo ja kätevä työhön;
 • kestää muotia, ei murskata;
 • kestävyys;
 • ympäristöystävällisyys.

Ekstrudoitua polystyreenivaahtoa käytetään laajalti sokea alueen ja sokkelin lämmittämiseen

Sokean alueen eristämiseen käytetään 10 cm: n levyjä tai kaksi 5 cm: n paksuista arkkia. Pohjan eristämiseksi on mahdollista käyttää 5 cm: n paksuisia levyjä (riippuen materiaaleista ja itse alustan rakenteesta).

Myös eristeenä käytetään polyuretaani ruiskutusta tai täytetyn saven täyttöä. Mutta kaikkein sovellettavissa eristys polystyreenistä.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi

Ennen kuin aloitat keskustelun siitä, miten tehdään sokea alue omalla kädellä, sinun on selvennettävä joitakin kohtia. Sokean alueen leveys on tärkeä. Vähimmäisleveys on 60 cm. Kattokaivon ulkoneman leveys on otettava huomioon - sokean alueen leveyden on oltava 20 cm leveämpi kuin katon reunan ulkonema. Tehokkaampaa tehokkuutta varten sokea alue laajenee, jopa 80-100 senttimetriä leveä.

Sokea alue on järjestetty jatkuvasti talon ympärille.

Sokea alueella on välttämättä oltava kaltevuus rakennuksen seinästä kohti nurmikkoa. Kaltevuus riippuu päällystekerroksesta. Asfaltti- ja betonipäällysteissä kaltevuus voi olla 2,5-5%, laatoitetuille materiaaleille - 5-7%.

Lämpimän sokean alueen rakenteen (kakun) korkeus on 30-45 cm.

Rakennuksen laidalla on haluttu syvyys kaivosta. Maa on kaatunut. On suositeltavaa geotekstilien sijoittaminen hiekka-aihioon maalattua maata pitkin (pinnan tasoittamiseksi). Seuraava on hiekka tyyny. Hiekkalaatan korkeus on 10-15 cm. Hiekka tiivistyy tärinän avulla. Kun tamping tarvitsee hiekka kaataa vettä.

Tärkeää: on tarpeen huolellisesti valmistaa hiekkapinta polystyreeniin, koska riippuu tästä ehdosta, että arkit eivät vääristy. Lay polystyreeni tiukasti yhteen. Levyjen päälle asetetaan kalvon vedeneristys. Yleensä vedenpitävä pinta (betoni, asfaltti) ei ole tarpeellista.

Mutta kynsilakan kosteus voi pudota päähän, nurmikosta ja tiivistyä levyjen liitosten välillä. Siksi on suositeltavaa tehdä vedeneristys betonipinnan alla. Vaikka on mahdollista toteuttaa toimenpiteitä päiden eristämiseksi (reunus, päin).

Sitten kalvon päälle asetetaan vahvistusverkko. Verkkoa käytetään solun kanssa 10x10 cm tai neulotaan tangoista. Verkon on oltava riittävän vahva estämään betonilaatan muodonmuutos eikä murskata polystyreeniä.

On tarpeen laittaa vuoraukset verkon alle luoden suojaavan kerroksen lujitusta.

Ristikon alla, sinun täytyy laittaa vuori 1,5 - 2,5 cm korkeuteen, jotta luodaan suojaava kerros vahvistus.

Betonirakenteet on valmistettu levyistä. Jotta estettäisiin muodonmuutokset betonissa, on tarpeen järjestää laajennusliitokset.

Yleensä he ovat tyytyväisiä 2 cm: n paksuisten puulevyjen avulla reunaan 2-3 metrin etäisyydellä toisistaan. Nämä levyt toimivat myös ohjaimina betoniseoksessa, koska ne on välittömästi asetettava haluttuun kaltevuuteen. Käytännössä ne jätetään usein betoniin tai ne on suositeltavaa poistaa, kun betoni kovettuu ja täyttää liitokset laastin liuoksella.

Jos betonipinta pysyy kasvona, sen silitys on tehtävä.