Eristetty ruotsalainen lautanen DIY

UWB-säätiö omien käsiensa rakentamiseksi ei ole yhtä vaikeaa kuin ensimmäisellä silmäyksellä. Monet rakennuttajat rakennuksen aikana kiinnittävät huomiota ruotsalaiseen levyyn sen ilmeisten etujen ansiosta. Kerromme artikkelista UWB: n ilmeisistä eduista ja haitoista, miten itse levitetään pohjalevy ruotsalaisella tekniikalla. Katso artikkelin lopussa videota tästä aiheesta, jossa UWB-asennuksen koko tekniikkaa tarkastellaan yksityiskohtaisesti.

UWB on eräänlainen lämminlaattojen pohja. Eristetty liesi sai jakelunsa ankaraa pohjoisessa ilmastossa. Eristetty ruotsalainen levy hoitaa useita tärkeitä tehtäviä: rakennuksen perustan, ensimmäisen kerroksen betonilattia, joka on varustettu lattialämmitysjärjestelmällä. Tekniikan noudattamisen ansiosta voidaan vähentää lämpöhäviöitä ja vähentää lämmityskustannuksia.

Eristetty Ruotsin liesi: hyvät ja huonot puolet

Säätiön rakentamisen tekniikka on aina riippuvainen erilaisista innovaatioista, jotka johtuvat uusien rakennusmateriaalien ilmestymisestä. UWB-säätiö ilmestyi niin kauan sitten, joten UWB: n kaikki haitat ja edut on otettava huomioon. Tämä tekniikka on suhteellisen monimutkainen ja kallis (katso videolaskelmia lämmön säästöistä), mutta sillä on merkittäviä etuja:

 1. Laattapinta toimii pohjakerroksen pohjana ja pohjana.
 2. Saumojen puute, mikä on tärkeää laatoitettaessa tai kaatamalla polymeeristä lattiaa.
 3. Liesi vähentää huoneen kosteutta ja tarjoaa mukavan mikroilmaston.
 4. USP sopii minkä tahansa materiaalin talon rakentamiseen, mutta enintään kolme kerrosta.
 5. Mutta tärkeintä on, että tämä säätiö ei ole nälkäinen maan tyypistä ja kunnosta.

DIY UBP: tekniikka

Tarkastele seuraavia vaiheittaisia ​​ohjeita laitteen UWB-säätiöön omilla käsillänne. Kaikki toimenpiteet on tehtävä rakentajien suositusten mukaisesti. UWB: ssä kaikki on harkittu, ja jokainen poikkeama nykyisestä tekniikasta johtaa lisäkustannuksiin. Säätiön rakentaminen koostuu kolmesta päävaiheesta: maaperänvalmistuksesta ja tietoliikenneyksiköistä, laattojen vahvistamisesta, betonin kaatamisesta.

Säätiön valmistelu, viestintä

Aluksi on tehty säätiökaivon merkintä sivustolla. Kuopan syvyyden tulisi olla 30 - 40 senttimetriä. Geotektyyli asetetaan pohjaan, minkä jälkeen polttaminen ja tasoitus suoritetaan hiekalla. Säätiön eristämiseen käytetään EPPS (ekstrudoitua polystyreenivaahtoa), joka asetetaan pakatulle maaperälle.

Ennen EPS-levyn asettamista, maata on syötävä perusteellisesti ja pudotettava vedellä varmistaen kutistumisen. Eristetyn levyn alle kaikki tarvittavat viestinnät on asetettava etukäteen ja suojattava jäätymiselta: eristettävä viemäriputki ja vesijohto putkesta kaivoon taloon. Valmistelevan kaivaustyön lopussa voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - ruotsalaisen levyn ja muottiyksikön vahvistaminen.

Rakenteilla oleva geotekstiili suojaa maaperän sekoittumista ja polkumyyntiä ja kulkee sen kautta kosteutta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Varmista, että palkkien välinen etäisyys on alle 10 senttimetriä. Vahvistus suojaa pohjaa halkeilemasta taivutuskuormien alla, jotka ovat mahdollisia maaliikenteen aikana. Jos käytetään metalliraudoitusta, tangot voidaan hitsata tai neuloa lanka. Nykyään yhä useammat kehittäjät suosivat lasikuitua.

Päinvastoin kuin metallipalkit, lasikuituvahviste eliminoi lisääntyneen lämmönsiirron, koska perustassa oleva metalli on "kylmä silta". Lisäksi lasikuituvahvisteella on samanlainen lämpölaajenemiskerroin kuin betonilla, eikä se ole hajoava. Lujuudeltaan lasikuitutanko ylittää halkaisijaltaan samanarvoisen metallin.

Ruotsin levyn muottien asennus

Eristetyn ruotsalaisen levyn muottien pääelementit ovat aluslevyistä tai OSB: stä valmistetut esivalmistetut levyt. Betoniseoksen kaatamisen yhteydessä voimakas paine kohdistetaan muottiin, joten levyjen on oltava voimakkaita ja niiden reunaa pitkin niitä on vahvistettava edelleen tukien avulla. Kynsien päät ja itsekierteittävät ruuveja on oltava ulkopuolella, jotta rakenteen purkaminen olisi mahdollisimman nopeaa ja yksinkertaista.

Sisällä, muottiin, voit asettaa Vedensuojaus Tekhnoelast Bo tai tavallinen katemateriaali. Materiaali suojaa betonia putoamasta muottipesän halkeamien läpi ja toimii sitten vedenpitävänä talon perustana. Tämän artikkelin lopussa olevasta videosta näet kaikki UWB: n kaatamisen tekniikat omiin käsiisi: perusmateriaalin valmistelusta, muottien, viestien ja kiinnikkeiden asentamisesta, UWB: n kaatamiseen.

UBP: n täyttäminen betoniliuoksella

Säätiön täyttö on viimeinen vaihe, kun UWB on omavarainen. Säätiölle tulee käyttää tehdasbetoniseosta. Betonin kaatamisen yhteydessä on huolehdittava siitä, että rakenteessa ei ole jälkiä. Kun betonia kaadetaan, betonia voidaan tiivistää värähtelemällä erikoislaitteiden avulla tai työkaluilla shtykovaniya ja betonipuristusta muottiin.

Betonin korkealaatuisesta tiivistymisestä riippuu Ruotsin kilven vahvuudesta. UWB: n kaatamisen jälkeen kaksi viikkoa on varmistettava, että betoni on aina märkä - vedä se ämpäriin tai letkuun. Muista, että betonin nopeassa kuivauksessa se repeytyy. Kahden viikon aikana on mahdollista aloittaa seinien rakentaminen, jonka aikana betoni noutaa noin 70 prosenttia sen voimasta.

Kuinka rakentaa UWB-säätiö: tee-se-itse-rakennustekniikka


Ruotsin kiukaan (USW) teknologisten eristysperusteiden rakentaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä, joka vaatii tietämystä ja tekniikan tiukkaa noudattamista.

Virheen kustannukset tässä asiassa ovat muodonmuutokset, vääristymät tai tuhoutuminen rakennuksen, joka voi tapahtua yhtäkkiä.

Siksi on tärkeää, että säätiön oikeasta rakentamisesta on yksityiskohtaisia ​​ja tarkkoja tietoja vaikea yliarvioida, ja kaikki mahdollisuudet saada tietoja kaikilta osin olisi käytettävä mahdollisimman täydellisesti.

Yleistä tietoa


UWB-säätiö on erikoistapaus laattapohjalle, ns. Kelluva laatta.

UShP: n rakenne koostuu voimakkaan, vahvistetun betonilaatan sijoittamisesta tasaiselle alueelle, joka suuren alueen ansiosta on alhainen paine erityisellä paineella maahan. Tämän seurauksena tällainen säätiö liikkuu samoin maaperän liikkeiden kanssa ilman muodonmuutoksia.

UWB: n ominaisuus on riittävän paksu eristyskerros lian ja levyn välillä, joka kokonaan katkaisee sen kosketuksesta substraattiin.

Tärkeää: tämä rakenne tekee mahdottomaksi lämmönvaihto maaperän ja säätiön välillä, minkä vuoksi rakennuksen lämmöntuotto kasvaa merkittävästi. Tällöin kaikki viestinnät sijaitsevat laatan paksuudessa, samassa paikassa on lämmin kerros.

Puhuessamme ruotsalaisen uunin perustasta: työtekniikka takaa laajan rakennemuutoksen aikana tuotettujen putkien sijoittamisen onnistuneesti, mutta samanaikaisesti tämä ratkaisu estää putkien pääsyn mihinkään toimintahäiriöihin. Lisäksi suunnittelun piirteistä johtuen peruskallion rakentaminen ei ole mahdollista. Siitä huolimatta rakentajat arvostavat UWB-tekniikkaa, ja väestön keskuudessa on yhä enemmän painoa. Tämä johtuu eduista ja haitoista.

suunnittelu


UWB viittaa matalan syvyyden pohjalevyihin, mikä tarkoittaa syvän kuopan puuttumista. Tavallisesti tarvitaan noin 40 - 50 cm: n syvennys, toisin sanoen on välttämätöntä poistaa hedelmällisen maaperän yläkerros kasvien kasvun estämiseksi aiheuttaen pohjan tuhoutumisen.

Syvennys on kaadettu noin metrillä kummallakin puolella enemmän kuin sen pitäisi olla rakennuksen piirustusten mukaan. Syvennyksen kehä on varustettu lisäuralla, jossa viemäriputki on asetettu veden poistamiseksi valmistelevista kerroksista. Sellaisen materiaalin kuin ruotsalaisen levyn osalta muninta- tekniikalla on omat ominaispiirteensä.

Oikea UWB-laite sisältää sellaisia ​​toimenpiteitä kuin valmistelu, joka koostuu kerrostumista ja hiekasta, jotka asetetaan vuorotellen ja tiivistetään vuotovedellä. Sitten vedeneristyskerros asetetaan, toinen kerros kertyy täyttöön ja rakennustyö alkaa.

Samanaikaisesti UWB: n lämmitin on sijoitettu siten, että se kattaa tiiviisti koko alueen ja seinien muodon. Samanaikaisesti UWB: n vahvistaminen ja viestinnän ja lattialämmityksen asennus toteutetaan. Näiden töiden päätyttyä muotti kaadetaan betonilla, joka on pidettävä primäärikiteytyksen tilassa vähintään 2 viikon ajan.

Tietojesi mukaan: on huomattava, että laudalla on jäykistysraudat lujittamiseksi laakerin seinämien alle.

laskelma


Laattojen laatan paksuuden laskeminen tehdään laatoihin perustuvien laskelmien yleisten sääntöjen mukaisin menetelmin ottaen huomioon korjauskertoimet.

Oikean tuloksen saavuttamiseksi tarvitset paljon tietoja:

 • maaperän kantavuus;
 • maaperän paine (kuormitus);
 • rakenteelliset kuormitukset (rakennuksen paino sisäisellä sisällöllä ja katolla);
 • sateen vaikutus - talven lumen paino, sateet ja tuulikuormat, joiden on kestettävä UWB-lohkoja.

UWB-säätiön tekeminen: Työnteknologialla tarkoitetaan seuraavaa: Maaperän ominaisuuksia koskevien tarkempien tietojen saamiseksi tarvitaan pohjaveden syvyyden tietoja ja pohjaveden lämpötilan muutoksia.

Se on tärkeää! On huomattava, että näiden tietojen käsittely ei ole helppoa, samoin kuin niiden hankkiminen, UWB: n itsenäinen laskeminen voi olla pelottava tehtävä. Joka tapauksessa asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti tällaisten ongelmien ratkaisemista ammattilaisille.

Hyppysessä voit käyttää online-laskinta, josta on melko vähän verkossa, mutta saadaksesi tarkemman tuloksen sinun kannattaa tarkistaa useilla samanlaisilla laskimilla. Kaikki toimivat eri menetelmien mukaisesti ja laskelmien vertailu auttaa määrittämään sopivimman ratkaisun.

USP-rakennustekniikka: askel askeleelta ohjeet


Jotta voit rakentaa UWB-säätiön omilla käsilläsi, sinun on suoritettava seuraavat toimet:

 1. Valmistus. Laskenta, suunnittelutyö, on tarpeen valmistaa materiaaleja UWB: lle jne.
 2. Merkintä. Pohjan ja kuopan sijainnin määrittäminen paikan päällä.
 3. Kaavan järjestäminen, paikan ulkoasu (tarvittaessa). Jäykkä kaivaa veden tyhjentämiseen.
 4. Viemäröinti ja vesihuolto.
 5. Asettaa tyhjennysputki kaivon reunan ympäri ja purkaa kaivantoon.
 6. Runkorakenteen täyttö. Sen paksuus riippuu rakennuksen suunnittelupainosta, yleensä se on puolet valmistelevan kerroksen paksuudesta.
 7. Sand-vuodevaatteet. Paksuus on suunnilleen yhtä suuri kuin kerros. Joskus tätä menettelyä yksinkertaistetaan nukahtamalla kerros hiekka-sora seos (CBC) koko paksuus valmisteen.
 8. Varovasti kääritään valmisteleva kerros mekaanisesti tai kaatamalla vettä siihen.
 9. Vedenpitävyyskerroksen asettaminen. Käytetään erilaisia ​​rullalevymateriaaleja, geotekstiilejä jne.
 10. 5-10 cm: n paksuinen murskattujen kivien raja (CBC)
 11. Pinta on huolellisesti tasoittunut ja särkynyt.
 12. Lämpöeristin asetetaan. Yleisimmin käytetty suulakepuristettu polystyreenivaahto UWB-pohjaisille tuotemerkeille, suunniteltu suurille kuormille. Ripustuksen alapuolella oleva UFO-polymeeri sopii yhteen kerrokseen jäljellä olevien osien alle - kaksi kerrosta 100 mm. Jotta saadaan lämmin sokea alue, voit lisätä eristysaluetta 0,5 m kummallakin puolella.
 13. Rakennettu laatikko. Tätä varten on parasta käyttää jopa reunatut levyt ja palkit, ei-suositeltua levyä ei suositella.
 14. Sorvauksen sisäosa on vuorattu yhdellä eristyskerroksella tuottamaan eräänlainen suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon (EPS) kouru USP: lle.
 15. Liitännät asennetaan ja viestintä asennetaan rinnakkain - lämmin lattia ja vesijohto jätevedellä. Tarkista huolellisesti kaikki liitännät, minkä tahansa kyseenalaisen alueen tai elementin tulee olla uusittu tai vaihdettava, jotta voit rakentaa perustan lämmitetystä ruotsalaisesta levystä omilla käsilläsi.
 16. Kaikkien asennustöiden jälkeen kaikki valvontatarkastukset suoritetaan kaikilla putkilla, niiden päät ovat tukevasti kiinni estääkseen maaperän, betonin jne. Pääsyn sinne.
 17. Muottien sisäosa kaadetaan betonilla paksuuteen, jota UWB-projekti merkitsee.
 18. Osa lautasen ulkopuolisesta eristämisestä kaadetaan betonilla - lämmitetty sokea alue muodostuu. Jotkut rakentajat pitävät tätä asennetta vapaaehtoisena, mutta useimmat neuvoo olemaan jättämättä huomiotta lisämahdollisuuden maavarojen vaikutusten poistamiseksi.
 19. Valettu levy on säilytetty vähintään 2 viikkoa, kunnes se saavuttaa brändin voimakkuuden, jonka jälkeen pinta pinnoitetaan ja valmistellaan jatkotyölle - tämä on oikea UWB-säätölaite.

Näin asennettu eristetty ruotsalainen takka omilla käsillään.

Eristetty ruotsalainen liesi, jossa on korkea pohja


Yksi UWB: n suurimmista haitoista on pohjakerroksen alhainen sijainti maanpinnan yläpuolella.

Tämä haitta eliminoituu osittain korkean pohjan, ts. Kellarin rakentamisen, nostamalla ensimmäisen kerroksen tasoa hyväksyttävämpään arvoon.

Tämä saavutetaan lisäämällä vuodevaatteen paksuutta valmistelevassa työssä, seinän kehärakennuksen rakentamisessa, joka on eristetty EPSI: n ulkopuolelle.

Siten ilmenee lämmitetystä ruotsalaisesta levytekniikasta, jonka asettaminen on identtinen tavanomaisen menetelmän kanssa.

Ei ole mitään keinoa saavuttaa suuria arvoja, koska se on vain ylimääräinen kerros, korkeusero vain mahdollistaa asukkaiden mukavuuden lisäämisen.

Tietojesi mukaan vaihtoehtona voi olla peruskanta, ts. Ylätaso, joka on pääkannen yläpuolella noin 2 metrin korkeuteen. Tässä tapauksessa päälaatta voidaan haudata voimakkaammin maahan, ja viestintä voidaan syöttää tavalliseen tapaan kaatamatta niitä laattaelimeen.

Lämmitetty lattia sijoittuu myös pohjan ylälevylle, mikä hieman muuttaa UWB-toiminnan fysiikkaa, mutta ei pohjimmiltaan. Se käy pohjakerroksessa, eristetty USHP-kellarilla (kellari), jota voidaan käyttää kotitalouden tarpeisiin.

Hyödyllinen video

Tutustu visuaalisesti UWB: n perustukseen: tee-se-itse -eristetty ruotsalainen levy seuraavassa videossa.

tulokset

Johtopäätöksenä on, että UWB-muotoilu on monimutkainen omilla käsillään ja säätiön melko korkeat kustannukset. Kustannukset koostuvat monista tekijöistä, joista osa voidaan merkittävästi pienentää, jos on olemassa tiettyjä mahdollisuuksia ja olosuhteita. Siinä tulisi ottaa huomioon UWB: n lämmityksen käytön erityispiirteet ja sen vaikutus kodin eristykseen - talossa on tosiasiassa lämmin kivi, tällaisen jäähdyttimen tehokkuus on erittäin korkea.

Lisäksi monimutkaiset geologiset olosuhteet sivustossa eivät aina jätä valintaa, kun kaikki vaihtoehdot eivät toimi tai ovat tehottomia. Siksi UWB: tä ei pidä pitää kalliina keksinnöksi, jota ilman sitä voidaan täysin luopua. Tämä on moderni kehitys, joka mahdollistaa jatkuvat säästöt lämmitykseen, lopulta säästää rahaa omistajalle.

Eristetty ruotsalainen liesi: rakennustekniikka

Talon rakentamisen ensimmäinen vaihe on perusta. Samanaikaisesti perusperiaatteiden katsotaan olevan tehokkuus, luotettavuus ja minimaaliset kustannukset. Innovatiivisten materiaalien ja tekniikoiden syntyminen rakennusmarkkinoilla antaa meille mahdollisuuden saavuttaa korkeita tuloksia tämän ongelman ratkaisemisessa. UWB-säätiö tai yksinkertaisemmin eristetty ruotsalainen liesi on korkeat laatuominaisuudet.

USHP: n perusta kotona ja puutarhassa

Eristetty ruotsalainen liesi kotiin

Alhaisten rakennusten rakentamisen aikana UWB-säätiö on erittäin tärkeä, koska se yhdistää pienimmän budjetin ja elintason. Itse asiassa tämä tekniikka on tavanomainen eristetty pohjalevy. Säätiö voidaan täyttää ilman erikoislaitteiden mukanaoloa, ja työvoimakustannukset ovat vähäiset. Nykyaikaisen tekniikan ja rakennuksen sisältämien korkealaatuisten rakennusmateriaalien ansiosta kaikki viestintäjärjestelmät voidaan rakentaa. Nämä ominaisuudet tekevät tekniikasta erityisen edullisen rakennettaessa kesämökkiä tai muuta matalaa rakennetta.

Ruotsin eristetyn levyn edut

Pohjalla, joka on valmistettu eristetyn ruotsalaisen levyn teknologialla, on monia etuja verrattuna muun tyyppisiin alustoihin:

 • Eristetyn monoliittisen levyn alle oleva maaperä ei jäätyä eikä paenna, minkä vuoksi rakenne on mahdollista kaikentyyppisellä maaperällä.
 • Viestintäjärjestelmät sijoitetaan suoraan tukikohtaan, mikä sulkee pois mahdollisuuden jäädyttämiseen.
 • Pohjan sileä pinta mahdollistaa lattian asettamisen ilman lisäkäsittelyä.
 • Asennus lyhyessä ajassa. Lisäkerrosten tarpeen puuttuminen vähentää säätiön rakennusaikaa 7 päivään.
 • Korkealaatuisen kellarineristyksen ansiosta lämmityskustannukset pienenevät.
 • Kyky suorittaa koko prosessi omilla käsillään ilman erityisiä rakennusmateriaaleja.
sisältöön ↑

Teknologian ja laitteen asettelun ydin

UWB-järjestelyn tekniikka merkitsee pohjan monikerroksisen rakenteen muodostamista matalan syvyyden aikana. Pehmeä betonipohja voi toimia aluslattiana. Korkealaatuinen eristys ennen betonikerroksen kaatoa mahdollistaa korkeiden lämmöneristysominaisuuksien saamisen. Mahdollisuus järjestää viestintäjärjestelmiä suoraan säätiöön tuo myös sen edut. Lisäksi UWB estää jäätymisen ja maaperän liikkumisen talon alle.

Kuten jo mainittiin, eristetty ruotsalainen liesi on monikerroksinen tekniikka, jossa on noudatettava tiettyjä kerrosten järjestystä:

 1. Aluksi sivusto on peitetty kerroksella karkeaa hiekkaa.
 2. Sitten sopivat geologiset tekstiilit.
 3. Jätevesijärjestelmää asennetaan veden tyhjentämiseksi pohjan alapuolelta.
 4. Toinen kerros hiekkaa täyttyy.
 5. Eristys asetetaan rakennuksen kehäksi ja sokea alueelle.
 6. Sitten eristys peitetään koko pohjalla.
 7. Vahvistus suoritetaan.
 8. Betonilaastin kerros kaadetaan.
sisältöön ↑

UWB-säätiö: askel askeleelta

USHP: n rakentamista koskeva menettely

Yksi ruotsalaisen teknologian perustuksen järjestelyn eduista on kaikkien teosten itsenäinen suorituskyky. Tärkein haittapuoli on viestinnän korjaamisen mahdollisuus. Näin ollen säätöprosessissa on noudatettava tiukkaa kerrosten kerrointa, ja jokaisen vaiheen tulisi olla tarkoituksellista.

Tontin merkintä

Tässä vaiheessa projektitalo siirretään maastoon. Alueen rajat on merkitty ja tietoliikennejärjestelmien toimitustavat suunnitellaan. Jotta estettäisiin lähestyminen vettä ääriviivat perustan samalla myrskyn viemäriin.

maavalli

Järjestelmän säätämiseksi eristetyn ruotsalaisen levyn tekniikalla ei tarvita syvää reikää, riittää kaivaa oja 40-50 cm. Työtä varten voit vuokrata erikoistekniikan, mutta pienen syvyyden vuoksi se on halvempaa tehdä työtä käsin.

Pit for USP

Valmistetun kuopan pohjaa suositellaan käsiteltäväksi kemikaaleilla kasvun kasvun pysäyttämiseksi.

Sitten hiekkalaatikko laskeutuu. Tätä varten kaada hiekkakerros, kostuta se vedellä ja paina varovasti.

Kuopan reunat on sijoitettava vähintään 1 metrin etäisyydelle pohjapinta-alasta. Tässä valmistetaan viemärijärjestelmä. Maaperä on valittu sille, mikä luo kaivannot putkien sijoittamiseksi. Kaivannon pohja on kääritty saveella. Voit tehdä tämän kaatamalla tasaisen materiaalikerroksen, kostuttaa sen ja varovasti tamped.

Jätevesijärjestelmän järjestely

Oja on peitetty geologisilla tekstiileillä, kun taas materiaali on asetettava seinille. Sitten kaadettiin kerros hienoja soraa puristamalla se kaivantoihin. Viemäriputket asetetaan raunioille ja rauniot kaadetaan uudelleen. Koko pinta peitetään jälleen geotekstiilillä. On huomattava, että lämmitetyn ruotsalaisen levyn suojaus on valtava arvo.

Viestinnän asettaminen

Viestintätöitä UShP: llä

Viestintäjärjestelmien johdotukset, mukaan lukien vesi- ja viemäröintijärjestelmät, olisi nimettävä etukäteen, koska ne sopivat suoraan monoliittiin. Samanaikaisesti on tärkeää suorittaa päällekkäiset piirit niin, että ennakoimattomassa tilanteessa veden syöttö ja tyhjennys eivät pysähdy. Putkistojen ja viemärijärjestelmien putket on peitetty kerroksella hiekkaa, joka on varovasti painettava alas. On suositeltavaa suorittaa tämä prosessi käyttäen värähtelevää levyä.

Eristäminen

Kellarin lämmitys on erittäin tärkeä asia, koska se on tämä kerros, joka estää lämmön pääsemästä talosta maahan ja estää kylmän tunkeutumisen maaperästä huoneeseen. On suositeltavaa asettaa eristys kahdelle riville: ensimmäinen rivi kattaa pohjan ja sokean alueen reunat ja toinen asetetaan 45 cm: n etäisyydellä reunasta ja luodaan jäykistysrivat. Kun asennat tasaisia ​​eristyslevyjä kiinnitykseen, käytä erityisiä muovisia kynsiä, joissa on leveät korkit.

Eristyslevyt tulee sijoittaa porrastetusti, koska yhdistetyt liitokset voivat olla eräänlaisia ​​kylmäsiltoja.

Voit käyttää L-muotoisia elementtejä, jotka suunnittelutoimintojen ansiosta sopivat ilman lisäkiinnitystä.

Lämmöneristysmateriaalin valinta

Korkealaatuinen eristys auttaa säästämään ongelmia säätiön kanssa. Säilytä huoneen normaali lämpötila käyttämällä materiaalia, jolla on alhainen lämmönjohtavuus.

Rakennusmateriaalien markkinat ovat valtava määrä eristyksiä. Mutta lämmitetyn ruotsalaisen levyn osalta on parempi käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa Penoplex. Tällä materiaalilla on useita etuja:

Eristeen materiaalien valinta

 • Kestävä.
 • Vaikuttaa mikro-organismien lisääntymiseen.
 • Ekologisesti turvallinen.
 • Kestää korkeaa kosteutta.
sisältöön ↑

Lattialämmityksen vahvistaminen ja asennus

Vahvistettu verkko sopii myös kahdelle kerrokselle. Ensin asetetaan ensimmäinen ristikko, johon lattialämmitysjärjestelmä on asennettu, ja toinen vahvikekerros menee. On tärkeää muistaa, että tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa yhdistää hitsausta hitsattaessa, koska lämmityksen seurauksena voi esiintyä jäykkyyttä. Pehmeällä langalla varustettu neulonta on paras vaihto yhdistelmävaijereille.

Lämpöeristetyn lattian asennus tehdään korkealaatuisesta muovista valmistetuilla erikoistukilla. Järjestelmän asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon talon tuleva asettelu, mukaan lukien huonekalujen järjestäminen huoneissa tarpeettomien energiakustannusten välttämiseksi.

Lämpöpatteriputkien asennusohjeet

Jotta vältetään epämiellyttävät hetket lämmitetyn lattian käytön aikana, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 • Suuremman lämmöntuotannon saavuttamiseksi putket on sijoitettava tiiviimmin. Tämän vuoksi putken seinien tulisi olla tiukemmin kuin huoneen keskellä.
 • Putkien välinen vähimmäisetäisyys on 10 cm, tiukempi työntö johtaa putken ylivuotoon ja vaikutus pysyy samana.
 • Et saa tehdä putkien välistä etäisyyttä yli 25 cm, niin että lämpötila on tasaisesti jakautunut pinnan yli.
 • Lämmitettäessä lämpimän lattiatilan ulkoseinistä tulee olla vähintään 15 cm.

Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen tarjoaa mukavan sisätilan.

Muottijärjestelmän asennus

Asennus muottiin UShP: lle

Muotti on suunniteltu pitämään betonipaino. On mahdollista käyttää klassista versiota vanerilevyjä tai -levyjä ja vastaavia rekikoja. Muottirakenteen sisäosa on vuorattu polystyreenin kanssa sileän ja sileän pinnan saamiseksi. Koska muottirakenteen ja betoniliuoksen välinen kosketus ei kuulu, käytettyä materiaalia voidaan käyttää jatkokäsittelyyn.

Betonimassan kaataminen

Viimeisessä vaiheessa koko rakenne kaadetaan betonilla. Tässä prosessissa tulisi olla kertaluonteinen, osa täyttö olisi suoritettava enintään 1 tunnin välein. Emme saa unohtaa liuoksen tiivistymistä, jolle on toivottavaa käyttää tärisevää levyä. Sileän pinnan saavuttamiseksi lopullinen monoliittinen pohja jauhetaan. Päivä myöhemmin voit poistaa muottijärjestelmän.

Betonin kovettumisprosessissa on tärkeää varmistaa perustuksen asianmukainen hoitaminen. Voit tehdä tämän kuumalla ajalla kostuttaa pinta ja peittää muovikelmu, joka suojaa sitä sademäärästä.

Teknisesti eristetty ruotsalainen levy säätiön rakentamiseen vähentää rakennusaikaa. Lisäksi lämmitykseen on olemassa todellinen mahdollisuus säästää tämäntyyppisen kannen suuria energiansäästöominaisuuksia.

Pohjan "lämmitetyn ruotsin liesi"

07 Taloustekniikka paranee päivittäin. Tämä pätee myös kellariin, jonka laite muuttuu jatkuvasti monimutkaisemmaksi, minkä ansiosta se toimii tehokkaammin. "Lämmitetyksi ruotsalaiseksi lautaksi" (UShP) on perspektiivi ja moderni perusta yksityiselle kartanolle ja myös erinomainen vaihtoehto perinteiselle kaakelipohjalle. Puhumme UWB-säätölaitteesta, sen laajuudesta, eduista ja haitoista sekä toimitamme asennusohjeita.

Säätiölaite "ruotsalainen levy"

UWB on eräänlainen monoliittinen perusta, jolle on tunnusomaista alhainen laskeminen, sisäisen teknisen viestinnän läsnäolo ja lisäeristys. Tämän menetelmän tärkein ero on se, että koko pohja peitetään paksulla eristysmateriaalikerroksella sekä sivussa että pohjassa. Tämä tekniikka poistaa mahdollisuuden jäädyttämiseen ja maaperän liikkumiseen rakennuksen alle. Lisäksi lämmitysjärjestelmät ja muut apuohjelmat asennetaan suoraan "ruotsalaiseen uuniin". Yleensä UWB on samanaikaisesti:

 • säätiöt;
 • lattiapinta, joka ei vaadi lisätyökalua;
 • 1. kerroksen lämmitysjärjestelmä.

soveltamisalansa

Tämäntyyppinen säätö soveltuu käytettäväksi seuraavilla maaperätyypeillä:

Lisäksi UWB: tä voidaan käyttää maastossa, jossa on korkea pohjavesi tai kaltevilla alueilla, joiden korkeusero on enintään 25 cm: n tulevassa rakenteessa. Suodattamattoman ruotsalaisen lautan käyttö ei ole suositeltavaa silty-, turve- ja maaperänviljelymailla. Tätä säätiötä käytetään usein rakentamisessa:

 • puiset talot (lokeista tai lokeista);
 • SIP-paneelien rakennukset;
 • pienet tiilirakenteet;
 • ilmastoidut betonilohkot.

Eli tätä tekniikkaa käytetään kevyissä, matalissa rakennuksissa (enintään - kolmikerroksinen).

Vahvuudet ja heikkoudet

Ruotsalaisella levyllä on monia positiivisia ominaisuuksia. Esittelemme tämän tekniikan kaikki edut:

 • Rakenteen asennus vie suhteellisen vähän aikaa - noin kaksi viikkoa. Asennusaika riippuu lähinnä tulevan talon koosta ja rakennuttajan kokemuksesta.
 • Erinomainen lämmöneristys. Estää seinien kosteuden imeytymisen ja siten homeen ja sienen muodostumisen taloon.
 • UWB: n pohjalta rakennettu talo ei vaadi suuria lämmityskuluja, koska säätiö on varustettu vesilämmitteisellä lattialla.
 • Voidaan käyttää lähes millä tahansa maaperällä.
 • Peruslaitteessa ei ole tarvetta käyttää raskaita erikoislaitteita.
 • Jos sinulla on kokemusta tällaisten rakennustöiden suorittamisesta, niin ruotsalaisen kilven asennus voidaan tehdä henkilökohtaisesti.

Kuitenkin, kuten minkä tahansa muun tyyppiset säätiöt, UWB: llä on haittoja. Suurin niistä on tarve suorittaa tarkimmat laskelmat. Ja kaikki eivät voi tehdä sitä. Toinen haitta on materiaalien korkeat kustannukset. Lisäksi on vaikeuksia löytää vaikeuksia silloin, kun tarve korvata tai korjata viestintää on syntynyt.

Eristeen valinta

Säätiön suunnittelun vuoksi koko rakennuksen kuorma kuuluu eristekerrokseen. Siksi lämpöeristeen valinta on otettava erittäin vakavasti. Sen pitäisi olla yhtä kestävä ja kosteutta kestävä. Näihin tarkoituksiin käytetään ekstrudoitua polystyreeniä. Tämä materiaali on ympäristöystävällinen, ei sisällä myrkyllisiä aineita, sillä on erinomainen lämmön- ja äänieristys ja korkea puristuslujuus ja höyrynkestävyys. Lisäksi polystyreeni-vaahdon edut ovat seuraavat:

 • ei aiheuta haitallisia aineita;
 • joka ei ole halkeilua;
 • aine on biostabiili, toisin sanoen eri eläimet ja mikro-organismit eivät ole "kiinnostuneita" niistä;
 • hajoaa;
 • jolla on suuri ilmanläpäisevyys;
 • palonkestävä

Tärkeää: Laattojen alla olevan polystyreenin tuotemerkki ei saa olla alhaisempi kuin perustuksen sivupinnoille asetettu. Joten epätasaisen sademäärän tapauksessa kuormitusta pienennetään niiden nivelissä.

Ainoa haastava polystyreeni on heikosti kemiallisia yhdisteitä. Esimerkiksi kun materiaali joutuu kosketukseen asetonin kanssa, se liukenee ja muuttuu viskoosiseksi aineeksi.

Säätiön laskenta

Laskettaessa betonipohjaa, joka suoritetaan käyttäen "eristettyä ruotsalaista levy" -tekniikkaa, on määritettävä seuraavat parametrit:

 • tulevan rakentamisen paine paikan päällä;
 • maaperän paine pakkassäteen vaikutuksen aikana;
 • perustavoite.

Rakenteen maaperän paine voidaan määrittää jakamalla tulevan rakennuksen kokonaismassa sen alueella. Jäätymisen voimakkuus kullekin maatyypille määritetään rakennusohjeissa annettujen tietojen mukaisesti. Säätiön vahvuusindikaattori riippuu sekä materiaalin rakenteellisista ominaisuuksista että laadusta.

Rakennuksen massan määrittämiseksi sinun on käytettävä alan ammattilaisen kehittämän projektin. Suunnitelmaan olisi sisällytettävä kaikki tiedot: rakenneosien mitat, käytetyt materiaalit ja niin edelleen. Siinä olisi myös otettava huomioon odotettavissa oleva lumikuorma. Sen arvoa voi hakea avaamalla alueellasi olevat viitekirjat. Tämän jälkeen lasketaan kaikkien rakenteellisten elementtien massa ja näiden arvojen summa jaetaan perustuksen perusalalla. Siten saat rakennuksen erityispaineen arvon maahan.

Häivytyksen aiheuttamat seuraukset

Frosty turvotus on prosessi laajentaa maaperän korkea kosteus sisältöä vaikuttamalla alhaisissa lämpötiloissa. Maaperän resistanssi määräytyy taulukon tyypin mukaan. Tämän arvon pitäisi olla suurempi kuin talon erityinen kuorma. Muutoin sinun on lisättävä säätiön pohjan kokoa. Pohjan syvyydestä riippuen se määritetään myös maaperän tyypistä riippuen.

Materiaalit ja työkalut

Talon projektissa määritettyjen säätöparametrien mukaisesti lasketaan materiaalien määrä. Säätiön rakentamiseen "eristetty ruotsalainen liesi" tarvitsee:

 • hiekka;
 • sora;
 • valssatut vedeneristysmateriaalit;
 • levyt, joiden paksuus on vähintään 50 mm;
 • ekstrudoitu polystyreeni, jonka paksuus on vähintään 100 mm;
 • kynnet, ruuvit;
 • vahvistuspalkit, joiden halkaisija on 10-12 mm;
 • jakelukärjet;
 • neulonta lanka;
 • putket lattialämmitykseen;
 • nailonkiinnityksiä

Materiaalien lisäksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • tasolla;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • lapio;
 • Bulgarialainen, haavasaha, toimisto veitsi;
 • vasara, ruuvimeisseli;
 • pihdit, erikoiskoukut tai langan neulonta-aseet;
 • betonisekoittimella.

Tärkeää: Rakennettaessa säätiötä on äärimmäisen tärkeää noudattaa käytettyjen materiaalien parametreja. Joten et voi käyttää projektin dokumentaatiossa määriteltyjä pienempiä halkaisijoituksia tai sementtiä, joiden laatu on heikompaa. Näiden parametrien muutokset voivat johtaa rakennuksen vääristymiseen ja halkeamien muodostumiseen talon seinissä.

Valmisteltuasi tarvittavat työkalut työhön, voit aloittaa rakennustyöt.

Sivuston valmistelu ja viestintä

Säätiön rakentamisen alkuvaihe edellyttää sivuston valmistelua. UWB-kellarin pystyttämisessä on välttämätöntä huolehtia tulevan viestintärakennuksen toimittamisesta alunperin, eli putkien sijoittamiseksi jäteveden, veden toimittamiseen sekä sähkökaapeleihin.

Tärkeää: Kun perustus "Swedish Plate" asennusprosessi on saatu päätökseen, viestintäkomponentit tulevat mahdottomiksi tehtäviksi.

Prosessi alkaa maata olevan yläkerroksen poistamisella, jolla on hieman suurempi pinta kuin kellarialueella. Maaperän poiston syvyys on 40 cm. Laivan reunan yli on tarpeen kaivata kaivannot, jotta se voidaan upottaa kuivatukseen.

Tärkeää: Maaperän viemäröintijärjestelmän laite on äärimmäisen tärkeä, jos pohjaveden tai turvotuksen todennäköisyys alueellasi on.

Viemäriverkon asennus toteutetaan rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa.

Kaivannon pohja on jäteveden alla peitetty hiekalla. Tampingin ja kostutuksen jälkeen pehmusteen korkeuden on oltava 20 cm. Hiekalle on asetettava 15 cm: n niveliin ja viemäriputkiin peittyvä geotekstiilikerros. Seuraavaksi täytetään kuoppa soran korkeudella 20 cm ja tasoitetaan pinta. Tämän jälkeen kaadetaan toinen 15 cm korkean hiekkakerros, jonka täytyy olla hyvin tiivistetty veden vuotamisen ja tasauksen avulla. Tässä vaiheessa kaikki edellä mainitut tekniset viestinnät sijoitetaan hiekkaperustan syvyyteen. Samaan aikaan ne on kiinnitettävä levyt ja muoviset tasoituskerrokset.

UWB: n vaiheittaiset asennusohjeet

Sivusto on valmis, viestintä on luotu, nyt voit siirtyä säätiölaitteeseen. Menettely on seuraava:

 1. Muottien asennus. Rakenteen tulee työntyä 20 - 25 cm maanpinnan yläpuolelle. Materiaalina on lankkuja, kiiloja ja palkkeja. Ensin tuodaan alukset levyiksi vaaditun korkeuden suojuksiksi. Voit tehdä tämän käyttämällä palkkeja, jotka soveltuvat myös välikkeisiin. Laitamme suojukset ympäryksen ympärille ja kiinnitämme ne alempaan osaan kiiloilla ja pysähdyksillä. 10 cm korkealle murskattua kiveä kaadetaan hiekkalaatan päälle, muottien sisällä.
 2. Asennus lämpöeristykseen. Betonilaatan alapuolella olevan eristeen paksuus tulee olla vähintään 20 cm ja sivureunojen - vähintään 10 cm. Vaakatasossa tulisi olla kaksi kerrosta (yksi leveys on 10 cm), jossa on tiivisteen tiivistysmateriaali ja muottien sivuilla - yhdessä kerroksessa. Asennettaessa eristys on tehtävä leikkauksia viemäriputkista. Käytä paperitavaraa tämän menettelyn yhteydessä.
 3. Seuraava askel on vahvistusverkon asennus. Säätiön vahvistaminen suoritetaan neljällä metallisella tangolla. Kiinnitä ne käyttämällä 6-8 mm: n poikkileikkausta ja neulontankaa. Asennusvaihe ei saa olla yli 30 cm.
 4. Laite "lämmin" lattia ja kaatamalla betoniliuosta. Vahvikotelon yläpuolelle asennetaan lämmitysvesijärjestelmän kaarevat putket, kiinnittämällä ne nailonsironilla. Muuten tämän järjestelmän asennus voidaan suorittaa paitsi ennen alustan asennusta, myös laakeroidun betonilaikan järjestelyn jälkeen. Ensimmäisessä tapauksessa, yhdessä täyttö, säästät huomattavasti aikaa. Toinen tekniikka ei tee siitä huolestuttavaa. Tosiasia on, että vaikka pienimmän verenkiertojärjestelmän koskemattomuuden loukkaamisen, sinun ei tarvitse murtautua koko pohjalevyyn. Riittää, että poistat ohuen täyttökerroksen, joka kattaa lattialämmitysputket. Samanaikaisesti lämpöeristeen lisäkerros on asetettava karkealle pohjalle, jossa on merkitty merkintä lämmitysjärjestelmän putkien sijainnista. "Lämmin" kerroksen lopussa moottoritiet täytetään erityisellä seoksella, joka kiinteytyksen jälkeen muodostaa kellarin kerroksen viimeistelykerroksen.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka rakentaa lämmitetty säätiö omalla kädelläsi

Viime aikoina kun asuinrakennuksen säätiö valittiin, tärkeimmät perusteet olivat rakenteen luotettavuus, lujuus ja kestävyys. Uusien tekniikoiden myötä otettiin huomioon säätiön kustannukset ja toimivuus. Nykyään heikoksi maaperäisille alueille voidaan valita paitsi pylväs- tai paalusäätiö, mutta myös hienostunut eristetty ruotsalainen levy (USB). Teknologian yksinkertaisuus ja saatavuus mahdollistavat monoliittisen, lämmitetyn perustan omilla kädilläsi ja samalla, ettei ylitä budjetin määrää.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn ominaisuudet

UWB: n monoliittinen säätiö testattiin ensin Skandinavian niemimaalla ja sitä käytettiin pitkään lähinnä Luoteis-Euroopassa. Nykyään tilanne on muuttunut, ja ruotsalaisen säätiön maantieteellinen käyttömaantiedote on laajentunut huomattavasti ja levinnyt jopa Venäjän laajoihin alueisiin.

Rakentaessasi lämmitettyä ruotsalaista levyä vain betonilla tarvitset nykyaikaisia ​​lämpöeristysmateriaaleja.

Kuten nimestä käy ilmi, tämäntyyppinen tukirakenne on teräsbetoninen pohjalevy, joka on asetettu eristyskerrokseen. Rakentaminen ei vaadi paljon hautaamista, joten se on täydellinen rakennus seuraaville tontille:

 • korkealla pohjaveden pinnalla;
 • löysällä ja löysällä maalla;
 • maaperällä, joka on altis turvotukselle ja leikkaukselle.

UWB-teknologian keskeinen piirre on jäykkä, monoliittinen muotoilu, joka selviää kausiluonteisista maaliikkeistä. Lisäksi ruotsalaisen levyn alapuolella oleva eristys estää maaperän jäädyttämisen, minkä seurauksena sen turvotukseen ja luistoon liittyvät riskit vähenevät. Kun käytät pohjaa, et voi olla huolissaan siitä, että se muuttuu halkeilla kylmien talvikuukausien aikana.

UWB: n edut ja haitat

Ruotsin ruostumattomien levyjen rakentamisen tekniikka antaa sinun rakentaa säätiön omilla kädilläsi, ja siinä on samankaltaisuuksia tavallisempien nauhalementtien rakentamisprosessin kanssa. Samalla monoliittisella tukirakenteella on rakentavia ja toiminnallisia eroja, jotka antavat sille paljon etuja:

 1. Koska UWB: n rakentaminen ei edellytä syvän kaivamisen kaivamista, ei tarvitse käyttää raskaita kuorma-autoja ja maansiirtovälineitä. Kaikki työ voidaan tehdä omalla kädelläsi ja siten vähentää säätiön rakentamisen kustannuksia.
 2. Ruotsin tekniikan mukaan varustettu monoliittinen levy on eristetty paitsi pohjan lisäksi myös sivuilta. Lämpötilan pysyvyys koko alueella on myönteinen vaikutus alustan elämään.
 3. Laattojen rakentaminen mahdollistaa perustekniikan viestinnän rakentamisen alkuvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja nopeuttaa työtä. Lisäksi teknistä maanalaisuutta ei tarvitse varustaa vesihuolto- ja viemäriputkilla.
 4. Monoliittinen teräsbetonipohja soveltuu rakennustyömaille missä tahansa paikassa riippumatta maarakenteesta. Koska laatta sijaitsee maan pinnalla, pohjavesi ei vaikuta siihen, mikä lisää rakenteen kantavuutta. Säätiötä voidaan käyttää yhtä hyvin sekä pienissä puutaloissa että kolmikerroksisissa mökeissä.
 5. Pohjan tiiviys ja ns. Kylmäsiltojen puuttuminen estävät kosteuden, homeen ja sienen leviämisen.
 6. Lämmin ruotsalaisen kilven ihanteellisesti tasainen ylempi taso on valmiin pohjan pohjaan lattianpäällisten asettamiselle. Tämä ominaisuus pienentää viimeistelyajankohtaa ja vähentää niiden kustannuksia.
 7. Ruotsalainen eristetty levy on hyvä eristyskyky. Tämä sekä lattialämmitysjärjestelmä, joka on asennettu lujitetulle betonipohjalle, mahdollistaa lämmityskustannusten pienentämisen ja talon miellyttävyyden.
Pohjakerroksena käytetään ihanteellisesti tasainen UWB-pinta.

Kaikista UWB: n perustajien vahvuuksista huolimatta on melko vähän ihmisiä, jotka liittyvät teknologiaan, jossa on melko epäluulo. Lämpimän vahvistetun betoniperustuksen rakentamista vastaan ​​esitetyt perustelut antavat seuraavat väitteet:

 • korkeat kustannukset;
 • teknologia ei tarjoa kellareiden rakentamista;
 • lämmöneristyskerroksen riittämätön jäykkyys, joka voi myöhemmin aiheuttaa rakennuksen kutistumisen;
 • jyrsijöiden vaurioituminen polystyreeniin;
 • tietoja ei ole käytetty käytettävän eristeen kestävyydestä - tekniikkaa testataan edelleen ajallisesti huonosti;
 • laattapohjan mallin monimutkaisuus liikkuvissa pinnoissa;
 • rajoitetaan rakennusten kerrosten lukumäärää.

On sanottava, että jotkut näistä väitteistä eivät ole ilman järkeviä jyviä. Mitä tulee korkeiden materiaalikustannusten väittämiin, meillä on tänään täysin luottamuksellinen heidän liioittelumme. Näin ollen UWB: n rakentamisen aikana voit tehdä ilman rakennuskoneiden käyttöä suorittamalla leijonanosan työstä itse. Lisäksi on mahdollista säästää alustan ja teknisen maanalaisen järjestelyn avulla. Osa kustannuksista palautuu epäsuorasti kustannusten pienentämiseen rakennuksen toiminnan aikana.

Ruotsin kellarilevy

Lämmitetyn ruotsalaisen säätiön perustana on perinteinen monoliittinen teräsbetonilaatta, jota on käytetty yksityisessä rakentamisessa viime vuosisadan puolivälistä lähtien. Kestävyyden ja energiatehokkuuden erinomaisista indikaattoreista huolimatta ne ovat monien suunnittelun piirteitä.

Joten UWB koostuu seuraavista elementeistä:

 1. Sand-murskattu kivi- tai sora-tyyny, joka toimii viemäröintijärjestelmänä ja toimii eräänlaisena pelti kauden kausivaihteluille maaperässä.
 2. Geotekstiilikangas, joka estää tyhjennyskerroksen tukkeutumisen pienillä hiukkasilla.
 3. Vedeneristyskerros, joka pystyy suojaamaan betoniteräsrakenteen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.
 4. Eristyskerros, joka sopii sekä laatta-liitoksen koko tason alle maahan että pohjan sivuille. Eristeen ja vedeneristyskerroksen "piirakka" estää lämmön leviämisen maaperään, mikä vähentää energiakustannuksia.
 5. Viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmä. Kiitos heille, tukirakenne ei altistu sademäärästä. Vaikka sulatettu ja sadevesi alueella virtaa alas tasangolle, ja maanalaiset vedet sijaitsevat 3 metrin syvyydessä ja enemmän, kosteudenpoistojärjestelmien läsnäolo mahdollistaa pohjalevyn käyttöiän pidentymisen vuosikymmenien ajan.
 6. Vahvistettu runko tai hihna. Koska jäykkä tilava rakenne on valmistettu paksuista metallista, tämä elementti tekee pohjasta kestävämmän.

Kuten tiedetään, betoni on erinomainen vastustamaan puristuskuormia, mutta heikosti vastustuskykyisiä taivutus- ja vetovoimia. Poista nämä puutteet ja suunniteltu lujitushihna joka kaventaa minkä tahansa tyyppisen elastisen muodonmuutoksen kanssa.

 • Suunnitteluviestintä, johon kuuluvat viemäröinti, putkisto, sähköjohdotus ja kaapelikanavat tietoliikenneyhteyksien vetämiseksi.
 • Lattialämmitysjärjestelmä. Asiantuntijat suosittelevat vesipiirin asettamista suoraan perustuksen rakentamisvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja edistää lattian pohjan tasaista kuumentamista.
 • Laakeri betonilaatan, jonka paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen painon mukaan. Vahvistetun betonipohjan lujuuden lisäämiseksi se suoritetaan jäykisteillä. Ne sijoitetaan ulkoseinien sekä sarakkeiden ja muiden materiaaliintensiivisten elementtien asennuspaikkoihin.
 • Vahvistettu runko tekee ruotsalaisesta levystä vastustuskykyisiä vaihtovirtauksille

  Tällainen yksinkertainen rakenne ei tietenkään voi kantaa kuormaa monikerroksisten kerrostalojen muodossa, mutta yksityisen rakentamisen alalla se takaa riittävän luotettavuuden ja kestävyyden. Ainoastaan ​​lämmityseristettyjen ruotsalaisten lämmityskustannusten vuoksi 15-20% vähenee, puhumattakaan mahdollisuudesta rakentaa vaikeissa olosuhteissa ilman kalliita koneita ja laitteita.

  Eristetty ruotsalainen levyrakentaminen

  Seuraavassa kuvattua UWB: n rakennustekniikkaa voidaan käyttää kaikentyyppisissä maissa, paitsi turpeen, maaperä-kasvillisuuden ja siltin. Kun ne löytyvät, tulee poistaa maakerros ja korvata se tiivistetyllä hiekalla. Alustan kantavuuden on oltava vähintään 1 kg / cm 2. Näin voidaan rakentaa jopa 3 kerrosta oleva rakennus, jossa on kantavia rakenteita kaikesta materiaalista - tiilet, kaasuletkut, kehyspaneelit, laminoitu viilupuu jne.

  Eristetty ruotsalainen liesi voi kestää rakennuksen painoa jopa kolmessa kerroksessa

  Menetelmä raudoitetun betonipohjan paksuuden laskemiseksi

  Pohjalevyn paksuuden määrittäminen on tärkein suunnitteluvaihe. Tarkka laskelma tai UWP-parametrien valinta "ystävän kaltaisena" voi loppua huonosti. Talon liian heikko pohja voi haljeta ensimmäisen talven jälkeen tai olla liian massiivinen aiheuttaen tuhlaisia ​​rahoituskustannuksia.

  Kuuluisan ruotsalaisen Dorocellin alkuperäinen piirustus määrittelee UWB: n pääparametrit

  Huomaa, että täydellinen laskenta eristetystä ruotsalaisesta levystä SNiP: n ja GOST: n normien mukaan on mahdotonta. Tämä johtuu siitä, että venäläisessä suunnitteluyhteisössä ei ole tunnustettua sääntelyasiakirjoja tai perusteellisia laskelmia. Mitä voin sanoa - edellä mainituissa asetuksissa ei ole sellaista kuin UWB.

  Sitä vastoin ei pitäisi ajatella, että kaikki pohjoismaisen tyyppiset laattojen perustukset rakennetaan "silmällä". Laskentamenetelmä, vaikkakaan ei niin yksityiskohtainen kuin haluaisimme, on olemassa. Tosiasia on, että vaikka levyjen rakentamisen aikakauden alussa venäläinen Internet-osio sai dokumentaatiota ruotsalaiselta Dorocell-yritykseltä, jonka ansiosta UWB: n suunnitteluparametrit olivat mahdollisia, vaikka se oli jossain määrin rajallisessa muodossa.

  Tietenkin monoliittisten pohjalevyjen suunnittelua seuraava lähestymistapa on yksinkertaistettu eikä sitä voida verrata ulkomaisten suunnittelu- ja rakennusorganisaatioiden insinöörien tekemään laskelmaan. Sitä voidaan kuitenkin käyttää luottamuksellisesti yksityiseen rakentamiseen.

  Taulukko: optimaalinen erityispaine, jonka pohjalevy on kohdistettava maahan

  Ennen laskelmien suorittamista määritä vallitseva maaperä ja määritä sen kantokyky edellä olevan taulukon mukaisesti. Jos rakennustöiden tarve on lihavoitu, on suositeltavaa neuvotella ammattilaisten kanssa. Kuten pöydästä voidaan nähdä, muovisilla hiekkasilla ja kovilla savilla on korkein paine, joten ne edellyttävät massiivisen pohjan asentamista. Tärkein laskelma tehdään seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  1. Taulukoiden mukaan eri materiaalien ominaispaino laskee rakennuksen painon ottamatta huomioon säätiötä. Tuloksena oleva arvo on tiivistettävä muilla kuormilla. Samalla ne ottavat huomioon talossa asennettujen laitteiden ja kalusteiden käyttöpaineen sekä sademäärän ilmastokuormituksen.

  Jos kaltevuuskulma on yli 60 astetta, minkä tahansa Venäjän alueen osalta ilmastokuorma voidaan jättää huomiotta.

 • Tarkentamalla rakenteen kokoa ja kokoonpanoa, laske laattapohjan pinta-ala.
 • Rakennuksen massan jakaminen levyn pinta-alaan saadaan erityiskuorman arvoksi maaperään ottamatta huomioon paineita, joissa on vahvistettu betonirakenne. Tätä lukua verrataan kuorman suuruuteen ensimmäisestä taulukosta ja määritetään poikkeama optimaalisesta arvosta. Lasketun ja vaaditun kuormituksen välinen ero on kerrottava alustan alueella - niin saat levyn halutun massan.
 • Emäksen tilavuus määritetään jakamalla monoliittirakenteen paino raudoitetun betonin tiheydellä 2500-2700 kg / m 3. Suorita tilavuuden jakautuminen levyn alueella - niin paksu sen paksuus.
 • Laskettu arvo pyöristetään 5 cm: n tarkkuudella lähimpään suuntaan, minkä jälkeen lasketaan perustuksen paino. Lisäämällä se rakennuksen painoon määritetään uudelleen maaperän erityinen paine. Poikkeama optimaalisesta arvosta ei saa ylittää 25%.

  Taulukko: käyttökuorman ja seinien, lattioiden ja kattojen ominaispaino

  Jos laskelman seurauksena pohjan paksuus ylittää 15-35 cm, sen asennus katsotaan sopimattomaksi. Jos laatta on alle 15 cm, tämä osoittaa rakennuksen liiallista massaa tämän tyyppiselle kentälle. Näissä olosuhteissa itsenäinen rakentaminen liittyy riskeihin, joten tarvitaan varovaista geologista etsintää ja ammatillisia laskelmia. Laattojen paksuus on yli 35 cm ja se on mahdollista luopua UWB-pohjasta ja asentaa talon nauhan pohjaan tai sarakkeen tukiin.

  Kun rakennat ruotsalaista laattaa omiin käsiisi, on mahdollista valita itsellesi sopivin rakennusjärjestelmä.

  Se, mitä tarvitset UWB: n rakentamiseen, tee se itse

  Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

  • korkean lujuuden omaava ekstrudointipolystyreeni perustuspohjoille - vähintään 0,3 m 3 per 1 m 2 levyalueelle;
  • teräsvahvistus Ø10 mm (virtausnopeus 15 m / 1 m 2 UBP) ja Ø12 mm grillauksen täydentämiseksi (vähintään 4,5 m / m jakelurakennetta kohden);
  • neulonta lanka;
  • muovinen teline panssaroidun vyön asentamiseksi;
  • muovikalvo, jonka paksuus on vähintään 150 mikronia - enintään 1,2 m 2 pohjaan neliömetriä kohden;
  • geotekstiilikudos - enintään 1,4 m 2/1 m 2 levy;
  • taivutetut levyt tai suojat muottien rakentamiseksi - 1 - 1,5 m 3;
  • hiekka;
  • murskatut keskimmäisen murskat;
  • betonista - 0,15 - 0,25 m 3/1 m 2 UWB, jälkimmäisen paksuuden mukaan.

  Lisäksi tarvitset polymeeriputkia, liittimiä ja muita osia lattialämmitysjärjestelmän järjestelyyn sekä kaikki tarvittavat tekniset viestinnät.

  UWB-käyttökohteissa on erittäin kovia polystyreenilohkoja. Niiden rakenne sallii ilman aukkoja.

  Luettelo työkaluista, joita tarvitaan työhön:

  • bajonetti ja lapiot;
  • rakennuspaikka tai auto;
  • manuaalinen tamping tai tärisevä levy;
  • taso tai vedenpinta;
  • Bulgaria;
  • sähköinen ruuvimeisseli;
  • syvä värähtelijä;
  • sääntö on kipsi, lastalla ja lastalla;
  • mittanauha;
  • vannesahan;
  • lastalla;
  • vasara.
  Värähtelevän levyn käyttö helpottaa työtä hiekka-shchebnevy-tyynyn vakauttamisessa

  Jos betoni valmistetaan itsenäisesti, tarvitset muun muassa betonisekoittimen ja materiaalin valmistelevan työliuoksen.

  Askel askeleelta ohjeet asiantuntijoiden suosituksineen

  1. Rakenteilla oleva alue on puhdistettu roskista ja rikkaruohoista.
  2. Pohja on säädetty käyttäen tasoa tai tasoa, kiinnittämällä ulkoreunus kiinnikkeillä ja johtoon.
  3. Merkittyyn alueeseen tehdään kaivauksia 0,3 - 0,4 m syvyyteen. Kun rakennat matalaa perustusta UWB, voit tehdä ilman maansiirtovälineitä, mutta kun tilaisuus ilmenee, miksi sitä ei käytetä?
  4. Kaivon pohja peitetään 15 cm: n kerroksella hiekkaa, joka on runsaasti vuodatettu vedellä ja varovasti tamped. Tätä varten on parempi käyttää värähtelevää levyä, mutta jälkimmäisen puuttuessa voit tehdä ilman käsin tarttumista. Hiekka- ja murskattujen kivien tiivistykseen parhaalla työkalulla on tärisevä levy
  5. Geotekstiilit asetetaan valmistettuun hiekkalaatikkoon. Maalien reunojen on ulotuttava laattojen yli 20-30 cm.
  6. Suodatusmateriaalin päälle on järjestetty sora- tai roska-tyyny (murto-osan korkeintaan Ø20-40 mm), jonka paksuus on 10-15 cm. Sivut on kääritty geotekstiileillä, jotka ulkonevat perustekouran ulkopuolelle. Harkon tyyny on välttämättä erotettu hiekasta geotekstilikerroksella.
  7. Rikkakerroksessa tekninen viestintä on viemäröinti- ja vesiputkia, sähkökaapeleita jne. Niiden vesihöyrykorkeus lasketaan ottaen huomioon säätiön "kakun" paksuus. Putkien asentaminen suunnitteluasentoon kiinnitetään väliaikaisesti liittimien ja muovisten kiinnittimien avulla. Suunnitteluviestintä haudataan roskasäiliön sisällä
  8. Lämpöeristeenä käytetään fibroliittilevyjä tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erityisten L-lohkojen ja kulmaelementtien muodossa, mutta voit myös ottaa tavallisia, litteitä paneeleita. Eristysmateriaalin on oltava mahdollisimman kova ja kostea imeytyminen on vähäistä, joten on suositeltavaa käyttää erityistä eristystä betoniperustalle (esim. Penoplex Foundation, Penoboard jne.) Rakennuksen kirjekuoren vahvistamiseksi liitä muottiin 50 mm: n paksuisista levyistä, jotka on vahvistettu joka on vähintään 50 mm50 mm. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa käytetään suljettavan rakenteen kiinnittämiseen.
  9. Vedenpitävyyskerros asetetaan tiivistetyn murskatun tyynyn päälle. Se voi olla sekä nykyaikaisia ​​valsseja että tavanomaisia ​​kateaineita. Pääasiallinen on varmistaa kosteutta kestävän kerroksen tiiviys, minkä vuoksi yksittäiset kangat asetetaan päällekkäin, 15 senttimetrin päällekkäisyydellä. Liitokset on suljettu kaasu- tai bensiinipolttimella. On tärkeää, että kankaiden reunat ulottuvat ulkokehän yli ainakin betonilaatan paksuuden - myöhemmin niitä käytetään varmistamaan pintojen vedeneristys.
  10. Aseta ensimmäinen eristyskerros. Tätä tarkoitusta varten pinnalle on asetettu polystyreeni-vaahtolevyt, joiden paksuus on 10 cm. Paikoissa, joissa viemäriputket ja vesiputket kulkevat pohjan läpi, leikkaukset tehdään tiivisteellä. Lämpöeristyksen pohjakerros on asetettu tasolle, jossa on aukkoja viestintään
  11. Toinen eristyskerros on sijoitettu samoilta polystyreenilevyiltä, ​​mutta ne eivät ole kiinteitä, vaan projektidokumentaation mukaan. Käyttökuormituksen alueilla, nimittäin, kun viimeistelylohko on varustettu, eristeen kokonaisakselien on oltava 200 mm. Laakerin seinien ja pylväiden tukikohdista jätetään vain puoliksi täytetyt betoniteräkset (jäykisteet) myöhemmäksi vahvistamiseksi ja kaatamiseksi. Eristeiden yläkerros asetetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

  Polystyreeni-vaahtoeristettä käytettäessä on tärkeää poistaa halkeamat, sillä betonin kaataminen näihin paikkoihin muodostuu ns. Kylmäsiltoja. Toisen kerroksen levyjen tilapäiseen kiinnitykseen voidaan käyttää polyuretaaniliimaa tai itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on vähintään 120 mm.

 • Suorita valurautojen vahvistaminen. Tätä tarkoitusta varten rakennustyömaa lukuunottamatta on valmistettu erilliset metallikehykset 4 Ø12 mm: n raudasta, jotka on suunnattu pituussuunnassa. Päävahvistuksen spatiaalinen kiinnitys suoritetaan Ø10 mm: n palkin avulla, joka asennetaan 300 mm: n välein ja kiinnitetään sidelangalla. Valmistuksen jälkeen riittävä määrä kehyksiä ne asetetaan muotoon ja sidotaan yhteen. Grillereiden lujittamiseen käytetään valmiiksi valmistettuja irtokehyksiä
 • Vahvista käyttökuorman alue. Tätä tarkoitusta varten käytetään 10 mm: n raudoitusta, joka on sidottu ruudukkoon 150 x 150 mm: n soluilla. Useimmissa tapauksissa riittää yksi rivi varrista. Jotta saataisiin aikaan vähintään 30 mm: n vähimmäispaksuus vähintään 30 mm: n paksuinen betonikerros, paalukorkkien verkko ja vahvikekuvut asennetaan tehdasvalmisteisiin FS-30-muovipuristeisiin tai 6-8 mm: n halkaisijaltaan teräksestä valmistettuun ristikkotukeen. Parantaa alueita, joilla on käyttökuorma, kerää yksikerroksinen verkko

  Jos tangon pituussuuntaista telakointia tarvitaan, on tarpeen säätää tangon päällekkäisyydet, joiden pituus on vähintään 20d. Joten liittimien Ø12 mm liitäntäosan on oltava 240 mm.

 • Lattialämmitysjärjestelmän muoviputket on asetettu, jotka kiinnitetään lujitusverkkoon muovipuristimilla. Lattialämmityksen ääriviivat asennetaan sopivasti suoraan lujarakenteeseen.
 • Lämpimän kerroksen risteyksissä risteyksissä, joiden päälle tukirakenteet ja seinäosat asennetaan, putket suojataan 40-50 cm pituisilla HDPE-putkista. Lämmin lattian jakolaitteet voidaan kiinnittää kahdelle 1,5 metrin leveälle Ø12 mm: n vahvikekaudelle, jotka työnnetään pohjan pohjaan 90 asteen kulmassa. Kiinnityslevyn kiinnittämiseen käytetään maahan sijoitettuja metallipuita
 • Lattialämmitysjärjestelmä täytetään jäähdytysnesteellä ja paineenkestävyys tehdään sen tiiviyden testaamiseksi.
 • Valmista betonin muoto. Tee näin tarkkailkaa edellisten vaiheiden oikeellisuutta, puhdista roskat ja varmista muotin eheys. Vesijohtojen ja viemäriputkien putket suojaavat liuoksen sisääntuloa vastaan, mistä syystä ne käyttävät erityisiä pistokkeita tai muita sopivia materiaaleja - rättiä, polyetyleenileipiä jne.
 • Lomake täytetään betonilla ja jakaa sen pinnan yli lapioihin. On välttämätöntä varmistaa, että liuos virtaa lujitteen alle, kulmissa ja muissa vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla, joille on syytä käyttää syvää värähtelijää. Täytetty lomake tiivistetään värähtelevällä kiskolla tai levyllä ja tasoitetaan pintaan sääntöä ja lastalla. Sen jälkeen säätiö peitetään muovikelmulla. Betonivalmistus muottiin alkaa kulmista ja tasoittaa sen pohjan keskelle
 • Betoni saa tarvittavan lujuuden vain, jos oikeat lämpötila- ja kosteusolosuhteet ovat käytettävissä. On mahdotonta estää liuoksen kuivumista liian nopeasti - tässä tapauksessa dehydraatioreaktiot (kohtaus) hidastuvat ja lämpötila- ja kutistumamuutokset tapahtuvat.

  Jos säätiö kaadetaan kuumina kesäkuukausina, vettä on kaadettava sen pinnalle 2-3 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen ja toisella kaudella - viimeistään 10-12 tuntia. Kostutuksen jälkeen lomake on peitettävä ja toistettava menettely koko ensimmäisen viikon ajan useita kertoja päivässä. Niinpä 15 ° C: n lämpötilassa ensimmäisten 2-3 päivän aikana on tarpeen vettä betonia 3 tunnin välein ja seuraavina päivinä - vähintään 3 kertaa päivässä, jolloin yöllä on runsaasti kosteutta.

  Päivää säätämisen aloittamisen jälkeen säätiön pinta voidaan peittää kerroksella märkähiekkaa tai sahanpurua. Koska nämä materiaalit pitävät kosteutta hyvin, kastelun välistä aikaa voidaan lisätä 1,5-2 kertaa.

  Jos rakentaminen tapahtuu tekniikan mukaisesti, niin säätiöllä ei ole vain suurta lujuutta vaan myös erinomaiset käyttöominaisuudet.

  Mahdolliset ongelmat ja keinot ehkäistä niitä

  1. Säätiön paksuuden oikeasta laskemisesta riippuu rakennuksen vakaus ja kestävyys. Jos laatta on liian massiivinen, talo kutistuu. Riittämätön vahva pohja voi vaikuttaa seinien vinoutumiseen ja halkeamien ilmenemiseen. On vaikeaa maaperää suunnittelussa on parempi antaa asiantuntijoita.
  2. Poikkeustilassa rakentaminen alueilla, joilla on korkea pohjavesi, saattaa olla vaikeaa. Tässä tapauksessa sen on suoritettava joukko toimenpiteitä pohjan tyhjentämiseksi eristetyn ruotsalaisen uunin alle. Tätä varten kaivetaan kaivantoa kellarikerrokseen, jossa kuivatus on järjestetty. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita tyhjennysputkien asentamista ja pohjalevyn alle.
  3. UWB: n täyttämiseen tarvittavan betonin määrä mitataan kuutiometreinä. Levitysratkaisu aiheuttaa voimakkaita paineita muottiin, mikä voi johtaa taivutukseen ja vaurioitumiseen. Tämän välttämiseksi puutuki ajetaan maata pitkin sulkevan rakenteen ulkokehää ja 0,5 m.
  4. He yrittävät täyttää laatan yhdellä kertaa, koska rakenteen lujuuden rikkominen voi aiheuttaa halkeamia yksittäisten betoniosien reunalla. Kuitenkin, jos muotti ei ole mahdollista kaataa kerralla, prosessi jaetaan useaan vaiheeseen, sijoittamalla yksittäiset betonikerrokset vaakasuoraan.
  5. Vahvistinrungon järjestelyssä on varmistettava, että metallitangot peitetään vähintään 3 cm: n paksulla betonikerroksella. Muussa tapauksessa kosteus voi tunkeutua betonirakenteeseen, joka vähitellen tuhoaa perustan. Samasta syystä panssaroidun vyön asentaminen maata vasten oleviin pystysuuntaisiin sauvoihin ei ole sallittua.

  Video: kuinka rakentaa lämmitetty ruotsalainen takka 2 päivässä

  Lämmitetyn perustuksen rakentamisessa olisi osoitettava mahdollisimman tarkka tarkkuus ja tarkkuus - skandinaavinen tekniikka ei siedä Venäjää satunnaisesti. Jos tuodat muutamia ihmisiä sukulaisesi ja ystäviesi keskuudesta, työ voidaan suorittaa 2-4 vuorokauden kuluessa riippuen rakenteen monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.