USP Foundation: rakennustekniikka

Rakentaminen ei pysähdy. Valmistajat pyrkivät tuottamaan kehittyneitä materiaaleja ja tarjoamaan uusia tekniikoita, joiden ansiosta ei ole mahdollista pelkästään alentaa rakennuskustannuksia vaan myös parantaa lopputuotteen teknistä suorituskykyä. Yksi viimeisimmistä kehityksestä, joka on peräisin Ruotsista, on USP-säätiö - yksityisen talon tai kaksikerroksisen mökin säätiön taloudellinen ja nopea rakentaminen.

Monoliittinen pohja insulated Swedish stove - erinomainen vaihtoehto perinteiselle laatoitettu säätiö

Laattojen pohjan tyypit, niiden ominaisuudet

Tällä hetkellä on olemassa kolmen tyyppisiä laattojen perustuksia, joista jokaisella on omat erottuva piirre. Perinteinen on venäläinen versio, jonka suunnittelivat kotimaiset suunnittelijat. Tuote on paksu monoliittinen teräsbetonilaatta, jossa on massiiviset kylkiluut. Säätiölle on ominaista suuri lujuusmarginaali, muodonmuutosten puuttuminen, joten sitä voidaan käyttää ääriolosuhteissa.

Suomalaisen levyteknologian askel askeleelta

Rakenteen haitat ovat riittämätön eristys ja tarve kaataa betonia kahteen kertaan: ensimmäinen - luodaan jäykisteitä, toinen - muodostaen itse laatan. Tämä kuitenkin lisää käyttöaikaa.

Pohja lämmitetyn suomalaisen levyn muodossa tulee Suomesta. Suunnittelulla on pienempi paksuus, mutta sille on tunnusomaista riittävä lujuus. Se on hyvin eristetty ja mukautettu lattialämmitysjärjestelmään. Tällainen säätiö on kylmä muoto. Lattialle asetetaan vähintään 150 mm: n paksuinen lämpöeristys, joka katkaisee pohjan kylmän ääriviivat rakennuksen ensimmäisen kerroksen lämpimältä lattialta, joka on asennettu ylimääräiseen vahvistettuun tasoitukseen.

Energiatehokkaampi mutta edullisempi verrattuna suomalaiseen vaihtoehtoon on eristetty ruotsalainen liesi. UWB ei tarvitse lisäkytkintä, koska lattialämmitysjärjestelmä asennetaan suoraan laattaan, jonka paksuus saavuttaa vähimmäismitat.

Mikä on UWB: käyttöalueet

Eristetty ruotsalainen kellari -laatta on matala perustuslaatta, joka on monoliittinen pohja. Hänellä on lämpeneminen kehän ympärillä ja pohjan alueella. Tämä on ensimmäinen kerroksen lattiapinta-ala, jossa on sisäänrakennettu lattialämmitys ja tekninen viestintä.

UWB-säätiön suuri lujuus ja lämmönkestävyys mahdollistavat sen käytön vaikeissa ilmastollisissa olosuhteissa mihin tahansa materiaalirakennukseen.

Tällaista säätiötä käytetään rakennuksissa, joissa ei ole kellarikerroksia ja kellarikerroksia. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää UWB-tekniikkaa rakenteille, joiden sivukoko on 15 metriä:

 • kylmille alueille, mistä johtuen talon lämpöhäviö vähenee;
 • alueilla, joilla on korkea pohjavesi;
 • yksityisissä talotushankkeissa, joissa lämmin kerros on käytössä;
 • kun käytetään faksiverkkotekniikkaa, sekä paneelin, paneelin tai kehysrakennuksen luomisessa;
 • kun valitaan lohko tai tiilimuuraus;
 • heiluttavilla ja heikoilla mailla, joille ei ole ominaista hyvä kantavuus, mikä edellyttää porattujen tai ruuvien perustusten rakentamista.

Säätiön muotoilu UWB: tuotteen kuva kohdassa

Suunnittelu koostuu seuraavista kerroksista, jotka näkyvät selvästi ruotsalaisen pohjalevyn kuvassa:

Ruotsalainen kellarilevy osiossa

 • vahvistettu kerros;
 • säiliöiden poistot;
 • eristyskerrokset.

Betonin kaatamista tai monoliittia kuvataan tavallisella pohjalla, jonka paksuus on vain 10 cm, mikä tekee rakenteen muodostuvan yhdessä päivässä. Tällä on positiivinen vaikutus laatan laatuun, nimittäin: kerrostuminen eliminoituu ja työn kustannukset pienenevät. Tässä kerroksessa on lämmöneristetyn lattian järjestelmä. Pohja on eristetty maasta eristämällä, jota edustaa ekstrudoitu levy polystyreeni vaahto.

Vahvistus suoritetaan myös lyhyessä ajassa pienen määrän metallitankoja käytettäessä. Tiiviisti vahvistettu verkko estää betonin halkeilua ja estää pohjan vahingoittumisen maaperän luonnollisen liikkumisen aikana.

Perinteinen heikkouskerros, joka koostuu hiekasta ja raunioista, jota käytetään tavanomaisessa pohjalla, täydentää UWP-tekniikka käyttämällä tätä kerrosta savea. Tämän vuoksi geotekstiilit, jotka on sijoitettu mineraalikerrosten väliin, eivät altistu kosteudelle. Pohjaan on lisättävä vedenpitävää kerrosta, jotta rakennetta voidaan suojata pohjaveden vaikutuksesta, mikä voi heikentää kerroksia. Paksuus hiekka alla kerros eristys asennettu viemäri-ja vesihuollon, jonka luonne vaikuttaa hintoihin UWB.

Vahvistettu verkko estää betonin halkeilua, mikä estää pohjan vahingoittumisen

Luodakseen kestävän ja kiinteän rakenteen, on tarpeen varustaa sen eristys, jotta säätö ei halkeile ja koukistuisi lämpötilavaihteluilla. Prosessi toteutetaan styreenien johdannaisten avulla, minkä seurauksena käyttöikää lisätään useita kertoja. Eristys sijoitetaan alhaalta, mutta myös pystysuoraan laatan ympäryksen ympärille, kopioimalla muottipohjan. Myös kerros sijaitsee rakennuksen sokean alueen alapuolella vaakasuoraan betonirakenteen pohjan syvyydessä. Tämä tekniikka lisää UWB: n kustannuksia, mutta vähentää huoneen lämmittämisen lisäkustannuksia.

Viemäröinti on välttämätöntä järjestelmän luomiseksi kosteuden poistamiseksi pohjasta, mikä estää sen vahingoittumiselta. Vedeneristyskerros, jossa on höyrysulkuominaisuudet, suojaa betonia kosteudelta.

UWB-säätiön edut ja haitat

UWB: n perusta, joka voidaan tilata missä tahansa suuressa rakennusyrityksessä, on ominaista lukuisia erottavia etuja:

 • alhaiset työmäärät, joihin liittyy pieni määrä rakennusmateriaaleja ja jotka houkuttelevat pienen määrän työntekijöitä;

Lattialämmitysjärjestelmään asennettava lämmitys ja muut apuvälineet

 • nopea suorituskyky;
 • johtuen ylimääräisestä eristyskerroksesta, maaperän jäädyttämisen todennäköisyys alustan pohjan alapuolella poistuu, mikä vapauttaa levyn pohjan kallistumisesta ja kutistumisesta;
 • pohjalevy on täysimittainen lattiapinta, johon on mahdollista laatoittaa ilman alustavaa tasoittamista;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen säätiössä vähentää tulevaisuudessa lämmönkustannuksia lämpöenergian pienemmän kulutuksen vuoksi;
 • eristys on ominaista korkea puristuslujuus ja kutistuu rakennuksen 2%;
 • lämpöä eristävä kerros ei koske kosteutta, mikä lisää sen käyttöikää;
 • koska säätiö on eristetty, kosteus ja hometta ei muodostu taloon;
 • hyönteisten ja jyrsijöiden ulkonäkö eristyskerroksessa on suljettu pois;
 • eristävän kerroksen pieni paksuus antaa tarvittavan lämmönjohtavuuden kertoimen;
 • lämmöneristeen läsnäolo levyillä eliminoi kylmäsiltojen syntymisen;
 • uuni toimii samanaikaisesti lämmitys-, lämpöeristys- ja tukitoiminnoissa;

UWB-pohjan perustana on jo karkea lattia, joka on valmis lattiapäällykseen

 • on kestävä suunnittelu, jossa säilytetään kaikki tekniset ja taloudelliset ominaisuudet;
 • sen korkean lämmönkapasiteetin vuoksi sitä voidaan käyttää kylmäilmastoalueilla.
 • Pohjalevy luodaan yksinomaan luotettavasti, mikä sulkee pois sen järjestelyn märkä-, maaperä- tai kasvismailla;
 • merkittävä osa teknistä viestintää sijaitsee laatan paksuudel- la, minkä seurauksena pääsy niihin on rajoitettu;
 • UWB: tä ei voida käyttää raskasrakennusrakentamisessa;
 • säätiö estää talon perustamisen.

Hyödyllisiä suosituksia laitteen pohjalle

Ruotsalaisessa säätiössä on useita kerroksia, joista jokaisella on tärkeä toiminnallinen tarkoitus. On erittäin tärkeää järjestää kutakin kerrosta oikein niin, että tuloksena saadaan luotettava, vahva ja kestävä rakenne. Tärkeitä huomioita tässä. Hiekan tai sora-alustan paksuus määritetään maaperän tyypin mukaan, riippuen sen kantavuudesta. Tämä arvo on 300-600 mm, mikä vaikuttaa UWB-säätiön hintaan. Vakaimmille, tiheille maille vähimmäisindikaattori on käytössä ja suuren sallitun sumun osalta.

UWB on yhdistelmä teippipohjasta ja betonilattiasta, minkä vuoksi tämäntyyppinen pohja vaatii tarkkuuslaskelmia ja sitoutumista selkeään tekniikkaan rakentamisen aikana

Ennen pohjakerroksen rakentamista on poistettava maaperän yläkerros. Tason ja rakennustason avulla tarkistetaan pinnan pystysuuntaisuus ja vaakasuora asento. Kuopan tulee olla suurempia mittoja kuin laatan kehä. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen vetäytyä 50-70 cm pohjan merkintäreunojen kummalta puolelta

Eristysmateriaalin levyt on asetettava pohjan koko pinnalle. Niitä ei suositella sidottavaksi lisäliimakoostumuksella. Yhtenäisen, tiheän kerroksen luomiseksi betonia on kaadettava kerrallaan. Siksi on tärkeää täten laskea oikein mittatilaustyön määrä.

Hyvä neuvoja! UWB-laitteen paras vaihtoehto on betoni luokka B20-B25.

Ennen rakentamista tulisi valmistaa kaikki viestinnän putket ja kehittää asettelua. Säätiön reunan yli on välttämätöntä aikaansaada viemärijärjestelmä, joka varmistaa kosteuden poiston rakennuksen pohjasta.

On tärkeää, että viestintä haudataan maaperän jäädyttämisen alle talvella.

Tutkimustyö, UWB-laskenta ja maastomittaus

Maanmittaustoimet edeltävät rakentamisen aloittamisen. Ne suoritetaan maaperän luonteen ja sen kantokyvyn määrittämiseksi. Määritetään alueen pohjaveden taso, maaperän koostumus ja maaperän alemman kerroksen mahdolliset vaihtelut. Näiden indikaattoreiden tulisi olla mahdollisimman tarkkoja ja tarkkoja, jotta ne olisivat myöhemmin vankka perustus. Siksi sinun tulisi käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Suurin ero eristetyn kellarialustan laskemisessa on kutakin kerrosta koskevien parametrien johdonmukainen määritys, kun se on rakennettu ottaen huomioon todelliset kuormat ja vaikutukset. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä tietokoneohjelmia, jotka määrittävät säätiön yksilölliset ominaisuudet.

Hyvä neuvoja! Ruotsin säätiön suunnittelu on parhaiten ammattilaisten mukana, mikä estää monia virheitä laskennassa.

Kaikkien valmistelutoimien jälkeen suoritetaan suoraan säätiön rakentaminen. Tätä varten sinun on merkittävä alue, joka on täysimittaisten akselien käyttö. Louhinnan ääriviivat on piirretty maan päällä, putkistoja asennetaan, joiden varret ovat jousen kiinnittämiseen tarvittavat johdot. Rintojen tärkein etu (verrattuna tavanomaisiin tappeihin) on kätevä U-muotoinen muoto, jonka asento tasataan kerran vaakatasossa. Jos johto on tilapäisesti poistettu, sen asentamisen jälkeen ei tarvita säätöä.

Ennen perustuksen asettamista tehdään tutkimustyö, jonka tarkoituksena on määrittää maaperä ja sen kantavuus

Säätökuoppan on oltava suurempi kuin pohjalevy. Jokaiselle puolelle tulisi jättää noin 1 m: n annos. Tällaisia ​​viistoja käytetään viemäreiden asentamiseen. Tämä voi olla pyöreä tyhjennys pohjaveden tai seinän pinnan laskemiseen, jota käytetään vesiputkien säätämiseen, joka muodostuu vakiovyöhykkeellä muodostuvan kerroksen sateen ja tulvaveden jatkuvasta kertymisestä.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Rakennuksen päävaiheet, tärkeät vivahteet. Talousarviohankkeet, jotka perustuvat erilaisiin materiaaleihin ja oikeisiin tapoihin säästää.

Luettelo tarvittavista materiaaleista ja työkaluista

UWB omilla käsillään ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Ennen töiden aloittamista sinulla on oltava uusi rakennusprojekti ja määritettävä rakennustyöpaikka. Voit tietysti hyödyntää asiantuntijoiden palveluita ja tilata avaimet käteen -periaate UWB-säätiöön. Tiukasti noudatettu tekniikka ja korkealaatuisten materiaalien käyttö mahdollistavat itsenäisen luotettavan ja luotettavan perustan myöhempää rakentamista varten.

Ennen betonin kaatamista on välttämätöntä valmistaa litteä alusta ja kiinnittää se erityisellä koneella.

Laitemalliin tarvittavia materiaaleja koskeva luettelo UWB:

 • keskikokoinen hiekka;
 • keskikokoinen murskattu kivi;
 • geotekstiilit;
 • ekstrudoitu polystyreeni vaahto 100 mm paksu;
 • viemäriputket;
 • puiset levyt;
 • lujitustangot;
 • neulonta lanka;
 • eri läpimitaltaan olevat putket käyttö- ja lattialämmitykseen;
 • nailonpihdit;

Työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • Neuvostoliitto ja bajonettilevyt;
 • kottikärryt;
 • tasolla;

L-lohkot on vuorattu litteillä liuskalla pohjan asettamiseksi

 • rakennustaso;
 • ruuvimeisseli;
 • veitsi;
 • Bulgaria;
 • tärisevä levy;
 • syvä värähtelijä;
 • vannesahan;
 • betonisekoitin;
 • lastalla;
 • suojavaatteet.

Louhinta- ja viemäröintijärjestelmät

Lämpöä pohjaa ei voida levittää kasvulliselle kerrokselle, jonka paksuus on enintään 0,3-0,5 m, joten se on poistettava kokonaan. Voit tehdä tämän käyttämällä bajonettisia lapioita. Jos säätiö asetetaan hedelmälliselle kerrokselle, se väistämättä kutistuu, mikä on seurausta orgaanisen aineksen mätämisestä.

Ennen UWB-pohjan kaatamista, sinun on poistettava hedelmällinen kerros, peitettävä se hiekalla ja kimmoisalla alustalla

Hyvä neuvoja! Luotettavuuden kannalta kasvillisuudesta vapautettu alue on suositeltavaa käsitellä kemikaaleilla, jotka pysäyttävät kasvien kasvun.

Maapallonäytteenoton jälkeen on välttämätöntä pintaa pintaa saven avulla, joka kuivassa, murskaantuneessa muodossa kaadetaan kuoppaan, kostutetaan ja rypytetään. Seuraava sovittaa geotekstiilit. Kudotun kankaan päiden on ulotuttava tulevan pohjan rajojen ulkopuolelle vähintään 30 cm: n etäisyydellä.

Jotta uuni pysyisi aina kuivana, on tärkeää järjestää kuivatusjärjes- telmä asianmukaisesti, mistä maasta, sateesta ja sulavedestä on poistettu pohja. Tätä tarkoitusta varten kaivannon koko kehällä on tarpeen tehdä kaivanto, jonka syvyys on yhtä suuri kuin rei'itetyn putkiston halkaisija, jota käytetään vedenpoistoon. Täällä sinun tulee suorittaa 3-4 asteen gradientti, joka varmistaa painovoiman. Rakennuksen kulmissa on pystytettävä pystysuoria kaivoja, joiden ansiosta vedenpoistojärjestelmään pääsyä voidaan käyttää säännöllisen puhdistuksen suorittamiseen.

Jotta uuni pysyisi aina kuivana, on tärkeää järjestää asianmukaisesti säätiön kuivatusjärjestelmä.

Toimintasarja on seuraava:

 • geotekstiilien päälle asetetaan kerros hiekkaa;
 • rakenteen kulmissa tehdään kuopat, jotka on tehty kiinteistä, sileistä tai aallotetuista putkista, joiden halkaisija on 20-30 cm, asennettuna pystysuoraan;
 • aallotettujen putkien asentaminen rakennuksen kehän ympärille päiden tuloihin vierekkäisiin kaivoihin, joissa vastaavat reiät on tehty;
 • täyttämällä kaivanto ryövällä, joka on peitetty top geotekstiilillä.

Teknisen viestinnän jakelu ja tyynynpäällisen luominen

Seuraavaksi siirrytään iskunvaimennustyynyyn, jonka paksuus on noin 15 cm soraa tai murskattua kiveä, jonka koko on 20-40 mm. Pohja on täynnä hienoa hiekkaa, joka on tiivistetty 20 cm: n välein käsinmuuntimella tai värähtelijällä, kunnes saavutetaan suunnittelumerkki.

Kaikki tekniset viestinnät on asetettava ennen monoliittisen alustan luomista, joten ne asetetaan hiekkalaatikkoon, jonka tiivistys on jäätymätason alapuolella olevassa johdotussuunnitelmassa. Kaikki putkipäät on saatettava pinnalle, jotta järjestelmä voidaan liittää edelleen. Putkistoverkkojen ylläpidettävyyden lisäämiseksi on parempi pinota halkaisijaltaan suurempia putkia. Jätevesijärjestelmään on sijoitettava kaivo, jotta jäteveden tarkastus ja korjaus voidaan suorittaa.

Kaikki nykyiset putket alapinnan alla on tuoda pinnalle järjestelmien liittämiseksi edelleen.

Hyvä neuvoja! Keskeisten viestintöjen epäonnistumisen takia syntyy teknisen kopioinnin jälki, johon voidaan vaihtaa vanhan korjauksen yhteydessä.

Kaikkien teknisten viestien asettamisen jälkeen pinta on peitetty pienellä 15 m paksuisella soralla, jota seuraa tiivistys. Hyvän vedenpitävyyden takaamiseksi pohja peitetään vedenpitävällä materiaalilla. Täällä voit käyttää sekä edullisia katemateriaaleja että nykyaikaisempia tuotteita. Kertakäyttöiset kankaat ovat päällekkäin 10 cm tiivistysliitoksilla. Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee ulottua vähintään 15 cm alapäähän.

Asennus lämpöä eristävä kerros pohja UShP

Kellarin lämmitys on tärkeä tapahtuma, jonka vuoksi lämpö ei jätä rakennusta maahan, eikä kylmä tunkeudu maaperästä huoneeseen. Eristämisellä on oltava suuri lujuus. Siksi UWB: n tekniikassa on suositeltavaa käyttää levyjä puristetusta polystyreeni-vaahdosta, joka on (johtuen grafiitin läsnäolosta koostumuksessaan) ominaista lisääntyneen puristuslujuuden vuoksi.

Hyvä neuvoja! Laajennetuissa polystyreeni-muisteissa ja muissa hyönteisissä voi päätyä. Siksi materiaali tarvitsee lisäsuojaa. On suositeltavaa käyttää rikki lasi-, metalliverkko- tai vaahtokeramiikkalevyjä.

Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa varten levyt asetetaan sokea alueelle ja peitetään kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, on asetettava kahteen kerrokseen. Ensimmäisen tulisi kattaa pohjan ja sokean alueen koko kehä. Toinen kerros on asetettava vähintään 45 cm: n etäisyydellä reunoista, mikä luo jäykisteitä. Levyn keskellä lämpöeristekerroksessa tehdään 20-30 cm leveitä uria tulevien kantavien seinien alla, jolloin eristys ei sovi.

Kun käytetään tasomaisia ​​eristysmateriaalilevyjä, niiden kiinnittämiseen käytetään erityisiä muovikollia, joissa on leveät korkit. Kosketuspaikkoja voidaan käsitellä liimalla. Elementtejä suositellaan sijoitettavaksi ruutupaketin kuvioon, joka auttaa välttämään kylmäsiltojen muodostumista niiden liitoskohdissa. Voit myös käyttää l lohkoja UWB: lle, jotka asennetaan rakenteen päihin. Ne ovat erityisen suunniteltuja, eivät vaadi lisäkiinnitystä asennuksen aikana.

Minkä eristeen on parempi valita säätiölle

Nykyään rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima eristysmateriaaleja tunnetuista valmistajista, kuten Technonicol, Stirex, Technoplex, Penoplex ja URSA. Materiaali PSB-S ei sovellu näihin töihin, koska se tuotetaan ilman painavaa askelta.

Eristeen paksuus perustukselle määräytyy monilla eri tekijöillä.

Kaikista vaihtoehdoista ehdotettu ekstrudoitu polystyreeni Penoplex on johtava asema. Tuotteen hinta on 1200 ruplaa / pakkaus. Materiaalille on ominaista useita erottuvia etuja:

 • kestävyys;
 • monitoiminnallisuus, koska se luo samanaikaisesti hydro- ja lämpöeristystä;
 • ympäristönsuojelu;
 • lisääntynyt vastustuskyky kosteudelle;
 • jotka eivät ole alttiita erilaisten mikro-organismien kerroksen paksuuteen.

Myöskään vähemmän suosittu on USP TechnoNIKOL: n eristys. Aine ei absorboi kosteutta, kutistuu, ei turvota, on ominaista alhainen lämpöjohtavuuskerroin, osoittaa kemiallista kestävyyttä eikä röyhtä. Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon valmistamiseksi Technonicol käytti hiilihydraatin nanokokoisia hiukkasia, mikä lisää materiaalin lujuutta ja vähentää sen lämmönjohtavuutta lisäämällä siten energiatehokkuutta.

Kellarieristys on erittäin tärkeä tehtävä, joten sopivan materiaalin valinnassa on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Materiaalille on ominaista korkea puristuslujuus ja vakaa paksuus kuorman vaikutuksen alaisena, minkä seurauksena se voidaan käyttää kuormitetuille rakenteille. On mahdollista ostaa materiaalia 1400 ruplaa / yksikköä. L-lohkojen hinta UShP: lle on keskimäärin 1300 ruplaa / yksikköyritys.

Tässä vaiheessa puukehys on asetettu tulevan monoliittisen laattojen alle. Tätä varten telineet on asennettu, johon reunat on kiinnitetty ruuveilla ja ruuvimeisselillä. Puukehys on lisäksi vahvistettu napalähetyksillä, jotta rakenne saa suuremman lujuuden. Muotti on sisustettu lämpöeristyksellä. Kun levy on riittävän voimakas, aita puretaan ja eristys jää rakennuksen alaosan suojapuoleiksi.

Eristys- ja lattialämmitysjärjestelmien kaksikerroksen arvo USHP: n kotiin

Koska UWB-tekniikka edellyttää lämmöneristysmateriaalin asettamista kahdessa kerroksessa, kaikki lämpö pysyy talossa. Ensimmäinen kerros, joka on 10 cm koko pohjan kehän ympäri, estää kosteuden tunkeutumisen. Toinen 10 cm: n lämpöeristys luo hyvän eston maalta tulevalta kylmältä.

Koska lämmitetty lattia kaadetaan betoniin, monoliittinen laatta toimii erinomaisena lämpöakkujana

Lattialämmitysjärjestelmän, joka on asennettu erillisiin piireihin jokaisessa huoneessa, lämpö jaetaan tasaisesti huoneeseen ja ilmastovyöhykkeitä säädetään. Jos rakennat rakennuksen seinien ja katon tarvittavan eristyksen, riittää, että lämpötila lämmitysjärjestelmässä on enintään 28 astetta, mikä vastaa kiertävän nesteen lämpötilaa (31-32 astetta), jotta taloon muodostuu mukava mikroilmasto. Se riippuu myös viimeistelystä. Tällaiset toimenpiteet tarjoavat lisäetua käytettäessä matalalämpöisiä lämmönlähteitä, kuten kaasukondensaattorikattiloita ja lämpöpumppuja.

Kiitos lämpimän ruotsalaisen liesiin, säästät noin 30% lämmityksestä. Tämä on mahdollista siksi, että lattialämmitys lämmittää betonilaatan ja betoni kertyy lämpöä huoneeseen. Lämmönjohtavuuskerroin on 0,17 W / m²K, ja ei-eristettyjen betoniperustusten osalta 0,4 W / m²K.

Ruotsalaisen levyn pohjan vahvistaminen ja lattialämmitys

Rakenteen avulla saadaan aikaan vakiomurtokuormituksen havainnointi. Tekniikka toteutetaan seuraavasti:

 • jäykisteiden luonti grillattaessa: 10-16 mm: n paksuisista vahvikkeista, jotka on liitetty suorakulmaisilla kiinnittimillä 6-8 mm ja korkeus 300 mm, kehykset asetetaan betonin suojakerroksen suhteen;

UShP-säätiön vahvistaminen

 • levyjen vahvistaminen: kahden vahvistusverkon jäykisteiden asennus soluihin 150x150 mm, jotka on valmistettu sauvoista, 10-14 mm paksuisesta, 15 cm: n solun leveydestä ja rakenteellisten elementtien vanteiden kanssa lankaviisteillä 25-30 cm välein.

Tangojen paksuus valitaan ottaen huomioon rakenteelliset, lumi- ja käyttökuormat pinnalla. Jäykisteissä ei saa asentaa teknistä viestintää. Jotta eristys ei vahingoittuisi, on suositeltavaa asentaa paikallinen vahvike häkki erikseen, ja sen jälkeen se on asetettava valmiiksi erityisiin kiinnikkeisiin grillausalueella, jossa kehykset ovat yhteydessä toisiinsa. Laattaverkkosidonta tehdään paikan päällä. Alempi rakenne on asennettu PVC-kiinnittimiin.

Ruotsin lämmitetyn levyn tekniikka edellyttää lämpöeristetyn lattian laitetta monoliittisen kellarin paksuuteen. Lämmin kerroksen ääriviiva asetetaan yläreunaan ja kiinnitetään nailonpihdeillä. Tässä suhteessa tulisi harkita betonin ylemmän suojakerroksen paksuutta, jonka tulee olla 50-70 mm. Paikoissa, joissa sijaitsevat seinät tai oviaukot, putket on sijoitettava kestävään materiaaliin. Putkien välissä on oltava vähintään 10 cm etäisyydellä.

Parempi kiinnittimiä paremmin erityisellä aseella.

Jos asennus on tiheämpää, se ei vaikuta tehokkuuteen, mutta se aiheuttaa materiaalin ylityksen. Yli 25 cm: n välinen etäisyys heikentää lämmön tasaista jakautumista pinnan yli. Putken seinien lähellä on sijoitettava tiiviimmin kuin tulevien tilojen keskellä. Seinästä tulisi sisennetty noin 15 cm.

Se on tärkeää! Lämmityskattilat on järjestettävä erikseen jokaisen huoneen eristetyllä piiriin kuuluvalla lämmitysputkella, mikä mahdollistaa kunkin huoneen lämmittämisen toisistaan ​​riippumatta.

Järjestelmän jakeluelementit näytetään ylös ja kiinnitetään tankoihin, tukkeutuu pystysuoraan. Keräilijän on sijaittava projektin tarjoamassa paikassa tietyllä korkeudella. Laitetta varten on neljä tukirautaa, joiden pituus on 1,5 m, pohjaan. Lauta kiinnitetään niihin ja keräilijä on tilapäisesti kiinnitetty. Lämpöputket on liitetty siihen. Asennettaessa joustavia putkia kollektorille, ne on suojattava erityisellä aaltoputkella.

Se on tärkeää! Lämmitysjärjestelmä on testattava tiiviydelle ja täytettävä se jäähdytysnesteellä.

UWB-pohjalla koko alue on hitsattu hitsatulla verkolla, ja jäykisteissä käytetään lujitangot

UWB-säätiö: teknologia betonirakentamiseen

Lämmitetyn pohjalevyn asennuksen viimeinen vaihe on täyttää pohja betoniliuoksella. Täällä on tärkeää suorittaa prosessi kerralla. Voit tehdä tämän käyttämällä betonisekoittoria, johon on asennettu betonipumppu. Liuos jakautuu tasaisesti pintaan lapojen ja trowelien avulla. Yhtenäisen pinnan saamiseksi täyttö ei saa levitä halkaisijaltaan yli 1,5 metrin etäisyydelle.

Erätäyttö voidaan suorittaa 1 tunnin välein. Jos on tarpeen keskeyttää pidempi aika, työsaumat on järjestettävä. Työn uudelleen aloittamisen jälkeen ne kostuvat vedellä ja käsitellään sementtihyytelöalukkeella. Liuos tulee tiivistää värähtelevällä levyllä tai syvällä värähtelijällä.

Jotta lopullinen pinta olisi yhtä suuri, pohja jauhetaan. Tämä on tärkeä tapahtuma, koska betonilaatta on pohjakerros. Muussa tapauksessa sinun on käytettävä lisäaikaa tasoituslevyllä.

Hyvä neuvoja! On suositeltavaa rakentaa UWB-säätiö kesän lopussa, jolloin pohjaveden taso laskee.

UWB-pohjainen työ valmistuu kaatamalla betonia ja injektoimalla / jautamalla se

Pohjan jähmettymisen aikana tulisi luoda asianmukaista hoitoa betonipinnalle. Kuumalla säällä on tarpeen kostuttaa säätiö ja sulkea se sademäärästä muovikelmulla. Strippaus voidaan suorittaa 48 tunnin jälkeen 30 asteen lämpötilassa ja 5-7 päivän kuluttua - kylmällä säällä 10-12 asteen lämpötilassa.

USP-säätiö avaimet käteen: töiden hinta

Lämmitetty ruotsalainen levy on nykyaikainen keino perusrakenteen laitteistolle, joka saa suosiota yksityisten ja mökkien rakentamisessa. Nykyään monet rakennusalan yritykset tarjoavat korkealaatuisen ja nopean asennuksen UWB: n avaimet käteen, jonka hinta riippuu pohjan koosta, sivuston sijainnista, maaperän ominaisuuksista, teosten luettelosta ja asiakkaiden toiveista. Se lasketaan erikseen kullekin erityistapaukselle. UWB-laskimella, joka on helppo löytää erikoistuneilla Internet-sivuilla, voit myös laskea itsenäisesti arvioidut työn kustannukset. Tarvitaan tietoja, kuten alustan ala ja kehä, levyn reunan korkeus.

Tärkein palveluiden luettelo sisältää tällaiset tapahtumat:

 • valmistelutyö ennen rakentamisen aloittamista: alueen merkitseminen, kaivaus;
 • geotekstiilien levittäminen;

Hinta asennus neliö. USP-säätiö alkaa 5500 ruplaa. ja edellä

 • hiekka ja sora-tyyny;
 • kaikkien viestintäjärjestelmien asentaminen;
 • muottien valmistus ja asennus;
 • eristys- ja lattialämmitysjärjestelmien asennus;
 • vahvistuskehyksen sitominen sauvoista neulomalla lanka;
 • betonipäällystäminen tiivistämällä syvällä värähtelijällä;
 • jauhamalla.

Se on tärkeää! UShP-säätiön kustannukset sisältävät tarvittavien materiaalien toimittamisen rakennustyömaalle.

Hinta neliömetriä. m Ruotsalainen kellarilevy alkaa 5500 ruplaa. Mitä suurempi ala on, sitä pienemmät ovat kustannukset. Esimerkiksi 150-200 m²: n lämmitetyn ruotsalaisen levyn hinta on 7 500 ruplaa ja 50-70 m²: n koko on 9 000 ruplaa.

Huolimatta siitä, että UWB-säätiön rakentamisen kustannukset ylittävät perinteisen monoliittisen alustan kustannukset, tällainen laite tulevaisuudessa säästää huomattavasti lämmitystä.

USP-säätiölle sinun tarvitsee vain laittaa laatikko kotona, ja kaikki muu on jo sisällä - lämmitys, viestintä, eristys

On olemassa yrityksiä, jotka tarjoavat laajan valikoiman palveluja UWB: n avaimet käteen. Vakioluettelon lisäksi voit tilata geologisia tutkimuksia. Tässä tapauksessa materiaalin käsittelykustannukset ovat 7500 ruplaa.

Tekniikan eristettyjen ruotsalaisten levyjen käyttö auttaa vähentämään merkittävästi materiaalien kulutusta ja vähentämään rakennusaikaa. Sisäänrakennetun lämpöeristetyn lattian ansiosta huoneiden lämmitykseen voidaan säästää tämäntyyppisten korkean energiansäästöominaisuuksien takia. Korkealaatuisen ja kestävän perustan saamiseksi on suositeltavaa tilata UWB erikoistuneisiin yrityksiin.

Kun talo alkaa UWB: llä

Selvitä, kuinka lämmin ruotsalainen liesi voi olla perustavanlaatuinen perusta tulevalle kodukselle.

Portaalin lukijat ovat hyvin tietoisia lausunnosta, "talon kohtalo riippuu sen kellarin luotettavuudesta". Siksi on välttämätöntä lähestyä hänen valintansa huolellisesti ja huolellisesti huolella kaikkiin etuihin ja haittoihin. Tässä artikkelissa FORUMHOUSE-asiantuntijat puhuvat UWB-teknologiaan perustuvan säätiön vahvuuksista ja heikkouksista ja auttavat sinua selvittämään, mitä etuja ja riskejä kehittäjä saa tämäntyyppisen säätiön valinnassa.

 • UWB: n edut ja haitat;
 • Asennuksen valmistelu;
 • Kuinka vähentää rakennuskustannuksia?

USP: Hyödyt ja haitat

Kun sanan "säätiö" mainitaan, useimmat kehittäjät edustavat yksinkertaista betonipohjaa, joka on tehty levyn tai nauhan muodossa. Mutta monet ovat kuulleet tämäntyyppisestä perustuksesta, jossa kaikki tarvittavat viestinnät toteutetaan etukäteen, ja pohja on täysin tasainen pinta, joka on jo valmiina valmiin lattian asentamiseen.

Tämä lähestymistapa voi merkittävästi pienentää rakennuksen rakennusaikaa, ja jos se on hyvin eristetty, se suorittaa lämmönkerääjän tehtävän, vähentää lämmityskustannuksia ja tekee kodin mukavaksi ja energiatehokkaaksi.

Tällainen talon perusta on nimeltään "eristetty ruotsalainen liesi". Tämän tekniikan alkuperäpaikan mielipiteet vaihtelevat, mutta asiantuntijat yhdistyvät yhdessä - tavanomaiseen tapaan UWB-teknologian perustana on nykyaikaisen talon rakentamiseen energiatehokkaampi ja toimiva perusta. Harkitse UWB: n perustuksia ja haittoja.

Hyvät USP

Vuonna 2008 FORUMHOUSE oli Venäjälle ensimmäinen, jossa mainittiin UWB-teknologian perusta, joka soveltui erinomaisesti karakasiiniin. Leveyspiireissämme tämä tekniikka ei ollut vielä tiedossa, mutta sen jälkeen se saavutti lyhyessä ajassa huomattavan suosion.
Tässä ovat sen tärkeimmät edut:

 • Mahdollisuus asentaa lähes kaikkiin maaperään;
 • Nopea rakentamisaika ja laadukas rakenne;
 • Lämmöneristyskerros vähentää lämmönkestävyyttä huoneessa;
 • Pienempi verrattuna tavalliseen laattasäätiöön, betonin kulutus;
 • Pohja on jo valmistettu valmiin lattian asettamiseksi;
 • Tarvittava tekninen viestintä on valmiiksi integroitu lämmitettyyn ruotsalaiseen levyyn.

Suoja USP

Mutta ei väliä kuinka hyvä UWB: n perusta on, sillä on myös joitain vähäisiä haittoja. Nämä haitat voivat olla perusteluja tällaisen perustavanlaatuisen päätöksen ratkaisuun:

 • Lisääntynyt vaatimus materiaaleista, laitteista, työntekijöiden taidoista ja tarpeesta noudattaa tiukasti tekniikkaa, mikä lisää työn kustannuksia;
 • Verrattuna vyöhön, UWB-tekniikan perustana on pienempi korkeus (keskimäärin 300-400 mm).
 • Tärkeä edellytys: epätasaisissa tiloissa, joissa on suuri erisuuntainen ero tällaisessa talon perustassa, on tarpeen ennalta tasata alue, joka myös johtaa työn kustannusten nousuun;
 • Kun käytetään eristettyä ruotsalaista liesi, kellarikerroksen rakentaminen on mahdotonta tai huomattavasti monimutkaista, ja sen rakentamisen kustannukset johtavat perusteettomaan talon arvon nousuun;
 • Koska kaikki tietoliikenneyhteydet suoritetaan eristetyn ruotsalaisen levyn sisällä, pääsy niihin korjaustöihin hätätilanteessa on vaikeaa.

Mikä on UWB

Tämäntyyppinen talon rakentamisen perusta on monoliittinen perustus, joka on alhainen perusta. Sen tärkein ero tavanomaisesta laatasta on se, että kaikki tarvittavat viestinnät on esiasennettu UWB: ssä, nimittäin:

 • Lattialämmitysjärjestelmä;
 • Vesihuolto ja viemärijärjestelmä;
 • Virtalähde.

Mihin maaperään sopii UShP

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn osalta käytännössä ei ole rajoituksia maaperän tyypille ja koostumukselle, johon se voidaan sijoittaa. USHP on osoittautunut vaikeiksi maaperäksi, jolla on korkea pohjavesi ja alhainen kantavuus. Tällaista perustusta käytetään menestyksekkäästi kylmillä alueilla, joissa maaperän kausiluonteinen jäädytys johtaa pakkasnopeuteen.

Korvaamalla epästabiili maaperä UWB: n alla hiekalla ja raunioilla ja tukemalla geotekstiilillä "vahvistamalla" se voidaan asettaa erittäin vaikeiksi maaperäksi ja viemärijärjestelmä alentaa pohjaveden pinnan tasoa rakennuspisteessä.

Päättäessään käyttää UWB-teknologian perustana on huomattava, että sen valmistuksen tekninen monimutkaisuus ylittää selvästi muun tyyppiset laattojen perustukset.
Ennen asennusta on erittäin suositeltavaa:

 • Tee tulevaisuuden kotiisi yksityiskohtainen projekti, jossa on kaikki tarvittavat viestinnät ja säätiö;
 • On ehdottomasti noudatettava tekniikkaa ja rakennussekvenssiä;
 • Kaikki viestinnät tulisi merkitä kirjanmerkkeihin ja pitää ne jopa senttimetreinä.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka vähentää kustannuksia

Koska lämmitettyä ruotsalaista levyä ei voida verrata perinteiseen nauha- tai laattasäteeseen, on selvitettävä, mitä hyötyä kehittäjälle pitäisi saada, jos hän valitsee samanlaisen talon perustan. Asiantuntijan kommentti:

Kehittäjä saa välittömästi kaikki tarvittavat elementit hänelle tulevaisuudessa: säätiö, aluslattia ja lämmitysjärjestelmä tarvittaviin viestintään. Voimme sanoa, että erektionopeuden ansiosta saat kuukausittain täydellisen järjestelmän, joka voidaan liittää lämmönlähteeseen. UWB-säätiön käyttö lämmönkapasiteetin ansiosta tarjoaa lisää etuja lämmityspumpuilla.

Keskimäärin 100 m2: n perustus on tehty 7 päivässä. Eristetyn ruotsalaisen levyn betonipinta ei vaadi ylimääräistä tasoitusta ja hiomisen ansiosta se on täysin valmis sille, että sen päälle rakennetaan puhdas lattiapinnoite. Kokonaisvaltainen rakentamisen lähestymistapa mahdollistaa asennuksen lopullisten kustannusten pienentämisen.

Tällaisia ​​viestintäjärjestelmiä, kuten viemäröintiä, lattialämmitystä, vesijohtovettä, sähkökaapeleita, viemäreiden asentamista ja lisäeristystä, voidaan toteuttaa vähintään 30 päivän ajan ja lopulliset kustannukset ovat 20-30% korkeammat kuin USH.

USP kehysrakennuksiin

Eristetty ruotsalainen liesi sopii erinomaisesti energiatehokkaisiin ja passiivisiin taloihin, koska lämpöhäviö lattian läpi vähenee. Tämä on vain jumalatar kehysrakennuksille, joilla on alhainen lämpöteho. Tällöin UWB: n perusta on talon lämpöakku ja ei anna kehykselle nopeasti jäähtyä.

UShP - asennusvaiheen asennus

Lämmitettyä ruotsalaista laattaa voidaan kutsua kehittyneeksi tavalliseksi levyn perustukseksi, mutta kuten minkä tahansa pohjan, UWB-levy vaatii erityistä alustavaa valmistelua. Millaisia ​​hetkiä asiakkaan on tarkasteltava ennen kaatamista, kertoo Fundamentalno.Rf: n pääinsinööri Vladimir Sidorov:

Ennen rakentamista sinun on hankittava tietoa sivustosi maaperästä. Muussa tapauksessa on mahdotonta määritellä oikein joko säätiön tai rakennusbudjetin suunnittelua.

Suunnittelun ei tulisi olla asiakkaan, vaan suunnittelijan, joka suorittaa kuormituksen laskennan, ja laatii toteutettavuustutkimuksen. Laattojen perustukset - maaperät, joilla on heikko kantavuus, kasa tai teippi talon kuorman alla tällaisissa maissa, yksinkertaisesti "putoavat" maahan, niiden käyttöä näillä mailla ei voida hyväksyä.

On tärkeää muistaa, että UWB on pohjan matala pohja ja vaatii siten pohjaveden ja veden jakelun ongelmien ratkaisua. Ja pakollinen laitteen salaojitusjärjestelmä ja sokea alue.

Mitä hallita asennuksen aikana?

Asettaessasi tietoliikenneyhteyksiä tämäntyyppisessä talonrakennuksessa, on kiinnitettävä erityistä huomiota suunnittelupäätösten johdonmukaisuuteen rakennustyömailla tehtävien töiden kanssa.

 • Vahvistus- ja lattialämmitysputkien halkaisijoiden noudattaminen;
 • Käytetty materiaalien merkki;
 • Pystysuorat ja vaakasuuntaiset siteet, kun ne levitetään;
 • Ei vahingoita viestintää asennus- ja betonitointiprosessissa.

Talon painosta ja sen rakenteesta riippuen UWB: n rakenteessa käytettävät lopulliset materiaalit valitaan: tyyppi puristetusta polystyreenivaahdosta, betonimerkki, jäykisteiden vahvistusmenetelmä ja koko laatta. Jos sivustossa on korkeusero, ennen UWB-säätiön asennusta on tarpeen suorittaa kohdistus.

Näin ollen eristettyjen ruotsalaisten levyjen rakentamiseksi on välttämätöntä ratkaista monenlaisia ​​erilaisia ​​tehtäviä, jotka vaativat laajaa tietoa, korkealaatuisia materiaaleja ja korkeasti koulutettuja esiintyjiä. Mutta lopulta se antaa sinulle mahdollisuuden tulla moderniin, energiatehokkaaseen ja ennen kaikkea - unelmiesi mukavaan kotiin.

UShP - lämmitetty ruotsalainen levy

USP on moderni ja lämmönkestävä perusta. Ja paitsi perustus, ei vain betonilaatta. Tämä on kodin todellinen perusta. Se sisältää valmiin viihtyisän lämmitysjärjestelmän, jossa on lämpimät lattiat koko alueella, vesijohtojen, jätevesien ja sähkökaapeleiden kaapelointi, korkealaatuinen lattianeristys ja sen sileä pinta soveltuu puhtaaseen lattiapäällysteeseen.

Ruotsalainen kilpi sopii kehysrakennuksiin, hiilihapotettuihin taloihin, puutavaraan, tukkeihin, SIP- ja muihin taloihin ja se voidaan rakentaa lähes mille tahansa maaperälle.

Tässä kuvassa suunnittelija ja minä yritimme kuvata UWB: tä osassa. Joten lajittelemme kaiken:

1. Tyyny 2. PSB / EPPS - kiinteä muotti 3. Eristetty päällyste 4. Viemäröinti 5. Rainwater 6. Liittimet 7. Lattialämmitysputket 8. Betonilaatta 9. Putket ja kaapelit

1. Tyyny alle uunin

Ennen betonin kaatoamista sinun on tehtävä paljon muuta ja aloitamme tyynyn valmistelun - pohjan, johon muotti on alttiina ja johon laatimme seisoo. On välttämätöntä valmistaa tasainen hiekkalaatikko ja sen kiinnittäminen erikoiskoneella - tärisevä levy.

Oma kumppani, Gregory, ampui pienen sarjan USP-rakentamisesta. Ensimmäinen sarja on omistettu tyynyvalmisteluun, näin näyttää videolta:

Tyynyn "kakku" riippuu maaperätyypistä alkaen hedelmällisen kerroksen yksinkertaisesta poistamisesta, täyteaineesta hiekalla ja tampingilla, lopettaen maan täydellisen korvaamisen laattojen alle suurelle syvyydelle ja tampingilla raskaalla tärytystelalla. Tyynyn valmistelu on äärimmäisen tärkeää, joten tiivisteen laatu on ehdottomasti tarkistettava penetrometrillä.

2. Näyttävät muottirakenteet PSB EPPS: ltä

Edelleen valmistetulla alueella on perustettu pysyvä polystyreeni-muotti. Tämä ei ole ollenkaan hauras vaahtomuovia, jota tavallisesti näit laatikossa TV: n alla, PSB 25/50 (PPS 14/35 uuden GOST: n mukaan) tai EPS on paljon tiiviimpi ja kestävämpi. Tuloksena on, että maanpinnan ja betonin välillä on paksu kerros erinomaista tiheää eristystä. Tämä antaa meille mahdollisuuden lämmittää kotiisi sen sijaan, että se lämmittää maan alle sen.

Lisäksi vaahto ei salli maan talteen jäätymistä, joten ei tule huurretta, säätöön ei aiheudu vaarallisia liikkeitä, seinien halkeamia ja muita ongelmia.

Tässä vaiheessa myös viemäriputket asetetaan, vesijohto ja sähkökaapeli otetaan käyttöön ja maadoitus on paikallaan (kuva 9 kuvassa). Useimmiten yhdessä säätiön kanssa asennan välittömästi saostussäiliön tai VOC: n, jotta jäteveden käsittely ratkaistaan ​​jo tässä vaiheessa.

Toinen lisättävä asia on, että tavallisesti viilen muotin ulkopinta (ns. L-lohko) tasaisella liuskekivellä. Rakennusvaiheessa se suojaa luotettavasti PSB: tä vaurioilta ja sitä voidaan käyttää myös tulevaisuudessa - voit maalata sen halutulla värillä tai peittää se mosaiikkimaastolla ja pohjan pinta on valmis. On myös kätevää kiinnittää pohjapaneelit tasaiselle liuskekiveälle.

Se näyttää valmiilta pohjalta:

Muuten, UWB: n pohjan korkeudesta (korkeus maahan ja laudan reunaan). Se näyttää olevan pieni - noin 20 senttimetriä, mutta tämä on melko plus - ei tarvitse tehdä kuistilla portaita sisäänkäynnin taloon. Asiakkaan pyynnöstä korkeutta voidaan kuitenkin kasvattaa helposti. Ensinnäkin ylimääräiset 10 senttimetriä voidaan lisätä tyynyn lisätyöntymisen takia ja toiseksi niin paljon enemmän, kun käytetään uunin alla olevaa eristyskerrosta.

3,4,5. Teemme myrskyjä viemäreihin, viemäreihin, sokea alueeseen

Sateen aikana vesi virtaa katolta alas tyhjennysputkista, ja tämä vesi on sijoitettava jonnekin. Tätä varten tehdään myrskyviemärejä ja myrskyn tuloaukkoja, tämä on jokin kuin kaivotulpat, joissa kaikki sadevedet virtaavat. Ja hän menee ojaan tai kaivoon. Uskokaa minua, tämä on paljon parempaa kuin loitsuja talon ympärillä.

Useimmissa sivustoissa kosteuden takia tarvitsemme myös salaojituksen, voit lukea sen yksityiskohtaisesti Internetissä, mutta pähkinänkuoressa - tarvitset tämän ottaaksenne veden pois talosta niin, että se on kuiva. Ja tämä tehdään myös välittömästi yhdessä kaikkien muiden maanrakennelmien kanssa.

Pohjakerroksen ympärillä reunusta pitkin haudataan laajennetun polystyreenilevyt, jotka peitetään paksuilla kalvoilla - tämä on lämmitetty sokea alue. On vältettävä maaperän jäädyttämistä ja pakkasen turpoamista pohjan ympärillä. Voit täyttää sen hiekalla ja sen seurauksena koristekivellä, ja voit heti betonoitua kauniisti.

Joten, käy ilmi, että olemme poistaneet kaiken ylimääräisen kosteuden talon ja sen ympäriltä sekä eristivät pohjan ja sen kehän. Ja tämä tarkoittaa sitä, että maaperän pakkasesta ei ole mahdollisuutta - kuiva hiekka, joka on suojattu pakkasesta vaahtomuovilla, ei enää liikkua.

6. Vahvistaminen

Et voi vain ottaa, vaivaa sementti ja kaada se valmiiksi muottiin. Betonirakenteiden kestävyys antaa metallin vahvistamisen. Klassisessa UWB: ssä koko alue on peitetty hitsaamalla vahvistetusta verkosta, ja jäykisteissä käytetään lujitangot. Muita rivoja, vahvistuskoreja, kaksoisvahvistusta jne. Voidaan käyttää raskaaseen taloon. Kaikki tämä ennustetaan säätiön suunnitellun kuormituksen, ts. riippuu materiaalista, josta talosta tehdään ja koostaan.

7. Lattialämmitys koko talon.

Lämpöputket asetetaan talon koko alueelle. Talo on jaettu useisiin vyöhykkeisiin, kuten keittiöön, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen. Jokainen vyöhyke sopii lämpimään kerrokseen, jota voidaan säätää keräilijällä.

On käynyt ilmi, että koko talo on lämmitetty lämpimällä kerroksella. Ja jos talo on hyvin eristetty, tällainen järjestelmä riittää lämmittämään missä tahansa pakkasessa (1-kerroksisessa talossa tai 2-kerroksisen rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa). Ja se on erittäin mukava lämpö, ​​se tulee tasaisesti koko lattian pinnasta kaikissa huoneissa, mikä on paljon mukavampi kuin klassinen jäähdytin ikkunan alla.

Koska lämmitetty lattia kaadetaan betoniin, monoliittinen betonilaatta toimii erinomaisena lämpöakkuun. Se ei lämmitä heti, mutta kun se lämpenee, se antaa sen pois pitkään aikaan. Vaikka sammutatko kaasun tai sähkön, tunnet sen kaukana heti, ehkä päivässä tai enemmän. Lämpötila talossa laskee hyvin hitaasti!

Comisa lämmin kerros kerääjä säätää jäähdytysaineen kanavaa ääriviivoja pitkin

* itse asiassa kerronnan järjestys on vähän häiriintynyt, useimmiten TP-putket asennetaan ennen vahvistamista ja liitetään suoraan vaahtomuoviin - tämä on paras vaihtoehto, mutta sillä ei ole merkitystä UWB: n merkityksen ymmärtämisessä.

9. Viestintä - vesi, sähkö, jätevesi

Tässä siirrymme hieman ja siirrymme kohtaan 9. Kiukaassa olevan lämpimän lattian lisäksi kaikki tarvittavat yhteydet asetetaan - sähkökaapelit (ne voidaan viedä mihin tahansa paikkaan, esimerkiksi tuleviin seiniin), kylmä / kuumavesiputket, viemäriputket ja viemärijärjestelmät tulevaan suihkussa. Laimennetaan keskuspölynimuri ja kaikki muut kaapelit / kanavat.

Vakiosarja: lattialämmitys, viemärijohdotus, kylmävesi / kuumavesisäiliö ja sähkökaapeli

USP-laatta ei ole luotu abstrakti talon, koko, esimerkiksi, 10 * 10. Tarvitset ainakin suunnitelman, sitten voit lämmittää huoneet välittömästi, tuoda putket tuleviin kylpyhuoneisiin ja keittiöön, asentaa lattialämmitys ja veden keräimet tekniseen huoneeseen jne.

Päätelmät kuuma ja kylmä vesi putket, siellä on keräilijä

Tässä on, mitä standardilevyn "täyttö" (leikkeen ensimmäinen osa) näyttää:

8. Monoliittinen betonilevy = pohjalevy

UShP: n työ valmistuu kaatamalla betonia ja sen injektointia / hiomista. Kun kaikki tietoliikenne ja lattialämmitys ovat valmiit, kaikki nastat ja kaapelit tarkistetaan, kaikkien putkien eheys testataan paineella, sekoittuu ja kaada korkealaatuista betoniseosta. Ei kotitekoista betonia, vain seos todistetusta betonilaitoksesta, kaikki asiakirjat ja näytteet.

Kaatamisen jälkeen sileä betoni suurella silityslaudalla.

Jonkin ajan kuluttua kaatamisen jälkeen, kun betonilla on jonkin verran voimaa, pinta pinnoitetaan erityisellä lastuuskoneella, jota kutsutaan myös "helikopteriksi". Sekä kaatamisen että injektoinnin aikana laatan tasaisuutta seurataan jatkuvasti lasertasolla.

Näin helikopteri toimii:

Tuloksena saamme sileän betonipohjan pienin eroavaisuuksin. Voit heti laatoittaa tai laminaattaa sitä, ei tarvitse kaataa ylimääräistä tasoitusta - kaikki on valmis.

Yhteenveto eduista

Tilaus USP, heti suorituksen jälkeen saat heti:

 1. Foundation - monoliittinen betonilaatta;
 2. Erotettu viestintä - vesi, jätevesi, sähkö, maadoitus jne.;
 3. Valmis lämmitysjärjestelmä - lämmitetyt lattiat koko talossa;
 4. Lattian lämmitys - laatan alla PSB EPPS: n paksu kerros;
 5. Eristetty jalkakäytävä - maaperän jäädyttämistä talon ympärille;
 6. Valmis karkea lattia on sileä ja voit heti laatoitella tai laminaatilla sitä;
 7. Plinth koristelu tasainen liuskekivi - voit vain maalata;
 8. Myrskysuuttimet ja myrskyvesisuodat [valinnainen];
 9. Viemäröinti [vapaaehtoinen];
 10. Ratkaistu jätevesi - septinen säiliö tai VOC [valinnainen].

Ja nyt vertailla

Jos verrataan USP: tä ruuveilla tai tavanomaisella betonialustalla tai MZLF: llä... Vertailu ei ole täysin kannatusta tällaisten perustusten kannalta. Toisin sanoen paalut tietysti maksaa vähemmän. Ja he voivat rakentaa täsmälleen saman hyvän talon. Mutta kuinka paljon työtä on tehtävä myöhemmin? Kuka tekee heidät? Kuinka paljon se maksaa?

Arvioidessasi ja vertaillessasi erilaisten säätiöiden kustannuksia, ota huomioon kaikki edellä mainitut. UWB on valmiin nolla-sykli, avaimet käteen -perusta. Vaikka en pidä tätä määritelmää, se todellakin on.

On USP, sinun tarvitsee vain laittaa laatikko kotona, ja kaikki muu sisällä on jo olemassa - lämmitys, viestintä, eristys. Ja samojen ruuvien paaluilla sinun täytyy tehdä alempi katto, eristää se, aloittaa viestintä, tehdä kaapelointi talon ympärillä, täyttää tasoitus, asentaa lämmitys, viisas jotain korkealla pohjamaalilla... Yleensä päätät.

Näet yksityiskohtaiset raportit perusteluista, jotka olen hiljattain rakennettu luvussa "Rakennettu UWBP".

Ota yhteyttä, jos haluat laskea kustannukset UShP: n rakentamisesta sivustollesi tai kysy kysymyksiä.

Älä unohda tilata uutisia sosiaalisista verkostoista! Linkit niihin ovat sivun alareunassa.