Eppsin käyttö säätiöön

Nykyään monet ovat itsenäisesti mukana kotiensa rakentamisessa ja korjaamisessa. Kaikille, jotka törmäsivät eristykseen, EPPS tarkoittaa vain yhtä asiaa - ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Tämän materiaalin käyttöalue on hyvin laaja, ja sitä käytetään laajalti perustusten eristämiseen. Puristettua polystyreeniä saadaan ekstrudoimalla polystyreenivaahto ekstruuderin läpi. Ekstruusio antaa polystyreenille uusia ominaisuuksia, joita ei ole materiaalilla, joka on valmistettu painamattomassa tai puristuksessa.

Soveltamisala

EPPS: tä käytetään siviili- ja teollisuusrakentamisessa, kasvihuoneissa, kodinkoneissa, moottoriteiden, kiitoratojen ja putkistojen asennuksessa. Rakennustekniikassa EPPS: n avulla eristetään kaikki talon rakenteet: perustuksesta kattoon.

Epps - erinomainen eristysmateriaali

Melkein kaikkien Venäjän rakennusten lämmittäminen on välttämätön toimenpide. Ilmastollisen vyöhykkeen kartan mukaan vain Venäjän federaation eteläosilla voit tehdä ilman näitä töitä. Muualla kellarikerroksessa on tehtävä eristys ja pohjoinen, sitä suurempi on eristyskerros.

Koska polystyreenivaahtoa valmistetaan arkeilla, se sopii kaikentyyppisten perustusten - nauhan, paalun, laatan - lämpöeristykseen.

Nauhapohjaa voidaan lämmittää sekä sisä- että ulkopuolelta. Asennuksen helpottamiseksi reunasta otetaan näytteitä polystyreenivaahtomuovia. Nauhatalustuksille, säätiön eristyksen lisäksi, myös sokean alueen eristys, varsinkin kallistus- ja kosteilla mailla, on myös merkityksellinen. Siksi ennen kaikkea sinun on huolehdittava kuivatuksesta.

edut

Polyuretaanivaahto, polystyreenivaahto, vaahtolasi ja laajennettu savi sopivat kellarin eristämiseen. Paras on polyuretaanivaahto, mutta se on kalliimpaa ja vaatii ruiskutusyksikön. Eppsin puolella on laajennettu polystyreenietu.

Eppsillä on monia etuja

Tähän on useita syitä:

 • hyvät lämmöneristysominaisuudet. Lämmönjohtavuus polyuretaanilla ja 0,029-0,031 W / m * ºС. Lisäksi märällä ympäristössä nämä ominaisuudet eivät ole käytännössä muuttuneet;
 • matala höyryläpäisevyys - 0,005 mg / m * h * Pa. Seinien tämä ei riitä, mutta perusta juuri oikein;
 • Vähintään veden imeytyminen - 0,4%. Kellarin ja säätiön seinät ovat kuivia;
 • puristuslujuus ja taivutuslujuus ovat riittävän korkeita verrattuna muihin vaahtoihin;
 • pakkasenkestävyys - yli 50 sykliä. Sitä käytetään, kun lämpötila laskee -70: stä +75 ° C: seen.
 • kestävyys - ilmoitettu käyttöaika on 45 vuotta;
 • helppokäyttöisyys. Täysin kevyt, erikoisreuna, arkit, jotka voidaan leikata veitsellä.

Puristetusta polystyreenistä hinta on kilpailukykyinen. On kuitenkin aina syytä muistaa, että EPS on syttyvä, joten yritä käyttää sitä paikoissa, joissa on vähäiset syttymisriskit, ja muista myös eristää se palamattomalla materiaalilla.

Miten valita

EPPS: n ostamisen yhteydessä on edellytettävä laadunvarmennetta. Myös arkkien on tarkastettava. Ne voivat olla eri värejä, mutta värin tulee olla yhtenäinen. On toivottavaa rikkoa palan arkki, kuulet ominaisen räiskyvän äänen. Katsokaa sitten rakennetta, oikeat polyhedrit näkyvät häiriölinjalla. Kun painat sormea ​​arkkiin, sen pitäisi olla keväällä, mutta pieni hammastus voi jäädä.

Kaikkien eristyslevyjen tulee olla samanpaksuisia

Kun valitset EPS-pohja-eristyksen, sinun on kiinnitettävä huomiota tiheyteen. Näiden töiden osalta laajennetun polystyreenin tiheyden on oltava vähintään 35 kg / m3. m.

Erittäin tärkeä asia, kuinka paksu olisi epp-arkin oltava? Vastaus tähän kysymykseen löytyy julkaisusta SP 50.13330.2012, jossa annetaan rakennusten lämpösuojaa koskevat indikaattorit ja vaatimukset.

Rakennuksen lämpösuojan tunnusluku on vastustuskyky lämmönsiirrosta. Käytön helpottamiseksi säännöt antavat suljetun rakenteen lämmönsiirtymää pienemmän vastustuksen arvot jakautumalla lämmitysaikapäivän mukaan. Jokaiselle rakentamisen alueelle lasketaan nimellinen lämmönsiirtokestävyys, joka on säädetty kertoimella ottaen huomioon alueen olosuhteet.

Suljettavan rakenteen lämmönsiirtokestävyys koostuu rakenteen kunkin materiaalin (kerroksen) termisten vastusten summasta ottaen huomioon rakenteen sisäisten ja ulkoisten pintojen lämmönsiirtonopeudet. Lämmönkestävyys on rakenteen paksuuden suhde rakenteen materiaalin lämmönjohtavuuteen (m2 M * ºС / W), eli rakenne on homogeeninen.

Palatakseni EPPS: n paksuuden valintaan alustalle, sinun on käytettävä kaavaa:

Levyn paksuus on valittava olosuhteista riippuen

δout - eristekerroksen paksuus (m);

R0 on rakennuksen alueen sulkevan rakenteen lämmönsiirtymän alentunut vastustus taulukon mukaan ottaen huomioon GOSP (neliömetri M * ºС / W);

λ - perusmateriaalin lämmönjohtavuuskerroin (W / m * ºС);

λout - eristeen lämmönjohtavuuskerroin (W / m * ºС).

EPPS: n tyypit ja ominaisuudet

Jo jonkin aikaa Venäjällä puristettua polystyreenivaahtoa kutsutaan tämän materiaalin tuottavan yrityksen nimellä. Näin penoplex, technoplex, technonicol ja urs ilmestyi. Tunnetut valmistajat Penoplex, TechnoNicol, URSA Eurasia toimittavat korkealaatuista lämpöeristystä rakennusmarkkinoille.

Penoplex

Erityisesti maanalaisille rakenteille ja rakenteille yhtiö tuottaa eristystyypin "Penopleks Foundation". Valmistaja takaa paremman lujuuden ja kyvyn kestää kuormaa 50 vuoden ajan. Tämän eristeen ilmoitetut ominaisuudet ovat ominaisia ​​EPPS: lle, mutta lämmönjohtavuuskerroin on hieman korkeampi - 0,03-0,032 W / m * ºС.

Levyjen mitat ovat 1200x600 mm ja vakiopaksuus 20 - 150 mm. Yhden levyn keskimääräiset kustannukset, joiden paksuus on 50 mm - 199 p.

Katso videota siitä, miten tällaista materiaalia käytetään eristämiseen.

TechnoNikol

Levyperustan eristykseen tuotetaan tuotemerkki EPS "Technonicol CARBON ECO SP". Siitä on ominaista kestävyys, resistenssi biologisesti aggressiivisessa ympäristössä ja terminen inertia. Käyttöikä on 40 vuotta.

Yhtiö tuottaa tämän standardin yhden kokoisen mallin - 2360x580x100 mm. Yhden arkin hinta vaihtelee noin 740 s.

Suosittelemme katsomaan videota siitä, miten eristää pohja tämän materiaalin avulla.

URSA Eurasia

Yhtiö tuottaa kolmea tuotetta ekstrudoitua polystyreeni-vaahtoa URSA XPS. Sopivin kellarieristys on URSA XPS N-V, koska se on suurin puristuslujuus - 50 t / m². m. Lämpötilaa kuitenkin pienennetään -50: stä +75 ° C: seen.

URSA nimeää tuotteet levyinä ja tämän materiaalin mitat ovat seuraavat: 1250x600, paksuus 50,60, 80, 100 mm. Yksi 50 mm: n paksuinen levy on 192 p.

Käytetyn polystyreenin käyttö ulkokäyttöön vaatii luotettavan tiivistyksen sementtipohjaisilla rappausseoksilla.

Kellariseeristön ominaisuudet ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Miten nopeuttaa rakentaa

Nykyaikaiset eristysmenetelmät ja perustuksen nopeutettu rakentaminen. Opinto-opas.

Säätiön rakentamisen aikana monet kehittäjät kaipaavat erittäin tärkeän asian - säätiön eristys on yhtä tärkeä kuin seinien ja katon eristys, koska Lämmitetty säätiö on olennainen osa energiatehokasta kotia.

Tässä osassa kurssista "Kodin lämmittäminen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa" yritykseltä TekhnoNIKOL kertoo, kuinka voit käyttää pohjapäällystettyä polystyreeni-vaahtoa (XPS) ja nopeuttaa sen rakentamista. nimittäin:

 • Miksi sinun on lämmitettävä säätiö.
 • Mikä on pysyvien muottien tekniikka.
 • Mitkä ovat kellarikerroksessa eristetyt ruotsalaiset levyt.

Tarve kellarin eristämiseen

Energiatehokkaan kodin rakentamisen perusperiaate on särkyvän, suljetun lämpöpiirin rakentaminen, joka katkaisee kaikki kylmäsilmat. Tämän periaatteen noudattaminen minimoi lämpöhäviön sulkevilla rakenteilla.

Jos rakennamme säätiön vanhentuneiden menetelmien mukaan - ilman eristämistä, sitten lämpö kulkee betonin läpi maahan, energiaa syntyy tuottaa ja kylmä tunkeutuu taloon pohjan (kylmä silta) kautta. Tämä puolestaan ​​johtaa talon energiankulutuksen kasvuun ja lämmityskustannusten nousuun koko lämmityskaudella, joka maidemme ilmastovyöhykkeestä riippuen kestää keskimäärin 6-8 kuukautta.

Lämpöhäviön minimoimiseksi perustuksen on oltava eristetty (mukaan lukien sen "pohja") pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetulla materiaalilla epäsuotuisissa olosuhteissa, ts. - maan alla.

 • jolloin kuormituksen aiheuttama kuormitus kasvaa alla olevasta maaperän paineesta ja kantavista rakenteista ylhäältä;
 • negatiiviset lämpötilat;
 • kausiluonteiset sulatus- ja pakastussyklit;
 • pohjaveden kielteiset vaikutukset.

Alhainen lämmönjohtavuuskerroin (0,028-0,034 W / (m * ° C), puristuslujuus 150 kPa (

15 t / m2), veden imeytymisen vähimmäiskerroin (0,2%) ja kestävyys (maaperän käyttöikä on vähintään 50 vuotta) säilyttää korkeat lämmöneristysominaisuudet koko käyttökauden ajan.

Lisäksi ekstrudoitu polystyreenivaahto (XPS) on kestävä monille kemiallisille yhdisteille eikä altistu maaperään, kuten suolaan ja alkaliin mahdollisesti sisältyviin aggressiivisten aineiden haitallisiin vaikutuksiin. Myös ekstrudoitu polystyreenivaahto on biologisesti neutraali. Materiaali ei kaada ja hometta.

On huomattava, että säätiön eristys talon lämmittämisen lisäksi säästää rahaa rakentamisen arvioiden merkittävään vähenemiseen. Esimerkiksi, kun rakennetaan matalia perustuksia, kustannuksia vähennetään pienentämällä kaivaustyön kustannuksia. Kaikki, mitä tarvitaan, on poistaa ylempi hedelmällinen kerros myöhempään maaperän korvaamiseen kestävämmällä. Kun olet lämmittänyt tällaisen pohjan pohjassa ja kehällä, pääset eroon lämpöhäviöistä. Ja kun on muodostettu lämmitetty sokea alue, vähennät roiskeiden tuhoavien voimien vaikutusta.

Jäätymisen voimien heikentämisen vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää useita toisiaan täydentäviä anti-opetustoimenpiteitä. Joten esimerkiksi kun olet muodostanut vedenpoistojärjestelmän, otat kosteutta pois pohjan alapuolelta ja muodostat lämmitettyä sokea aluetta, siirrät kylmän isotermin rakennuspaikan ulkopuolelle. Tämän seurauksena vedenpoistojärjestelmän ansiosta maaperän kosteuspitoisuus on paljon pienempi, ja lämmitetyn sokea-alueen ansiosta se ei jäätyy vastaavasti.

Taloudellisesta näkökulmasta klassisen teknologian mukaisen säätiön rakentaminen (säätiö on jäätymisvyöhykkeen alapuolella) - louhinta- ja betonityötilojen määrä on paljon suurempi kuin matalan perustan teknologioiden käyttö.

Jos vertaillaan kahdenlaisia ​​säätiöitä - matala-haudattu (matala pohja, joka poistaa vain hedelmällisen maaperän kerroksen) ja perinteiset, pakastussyvyyden alapuolella, on selvää, että ensimmäisen tyyppisen perustan rakentaminen on halvempaa, helpompaa ja nopeampaa.

Joten, kellarin eristys:

 • vähentää lämpöhäviötä;
 • minimoi tai poistaa kokonaan roiskeiden nousuvoimien vaikutuksen;
 • vähentää lämmityskustannuksia;
 • vähentää rakentamisen arvioita;
 • lisää säätiön ja koko rakennuksen elämää.

Kiinteä muottirakenne

Nykyaikaisen rakentamisen realiteetit vaativat tiettyjä vaatimuksia säätiön rakentamisen nopeudelle. Kokeneet kehittäjät tietävät, että päaika on käytetty valmisteluvaiheessa ennen säätiön betonointia. Tämä - kokoonpano ja sen jälkeen purkaminen puinen muotti. Sen jälkeen lämpöhäviön vähentämiseksi säätiö on lämmitettävä.

Tilapäisten häviöiden lisäksi: muottipaneelien valmistus ja purkaminen, eristävän kerroksen asennus jne., Tämä lähestymistapa johtaa lisämateriaalikustannuksiin. Sinun täytyy ostaa laudat, vaneri, ruuvit, kynnet jne. Yleensä säätiön rakentamisaika kasvaa, työn monimutkaisuus kasvaa, se joutuu maksamaan lisäaikaa rakennushenkilöstölle.

Päästäkseen tarpeettomilta ja aikaa vieviltä teknisiltä prosesseilta yhdistetään kaksi rakennusvaihetta - monoliittisen betonirakenteen muodostuminen sekä sen samanaikainen eristys. eli - käytetään kiinteän muottien tekniikkaa.

Pysyvässä muottipesässä XPS-levyjä käytetään lämmöneristysmateriaalina ja muodostavat samalla pohjan perusaineiston. Kiinnittimistä käytetään erityisiä elementtejä (kulmat, ruuvit, tasoituskerrokset), jotka on valmistettu erittäin kestävästä muovista, joka kestää raskaita kuormituksia. Muuten kulmat ja tasoitusmatot toimivat pidikkeinä vahvistamisen kiinnittämiseksi eristyslevyjen väliseen tilaan.

Kiinteän muottien pystytysprosessi muistuttaa suunnittelijan kokoonpanoa. Koska polystyreeni-vaahto on kevyesti, kestävä ja helppokäyttöinen (materiaali leikataan helposti tavallisella käsi- tai rakennusveitsellä), muottien kokoaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa ja nopeutettua.

Tämä menetelmä soveltuu laatta-, hihna-, paaluhiilipohjaisten ja energiatehokkaiden pohjapiirrosten muotoon.

Kiinteiden muottien etuja ovat:

 • säätiön rakentamisen arvioiden pienentäminen;
 • kylmäsiltojen puuttuminen valmiissa rakenteessa;
 • helppokäyttöisyys, joka mahdollistaa ammattitaidottomat työntekijät;
 • rakenteellisten elementtien nopea kokoonpano ilman erityisiä kiinnityslaitteita;
 • mahdollisuus yhdistää muottien ja eristyksen yhteen tuotteeseen.

UWB-säätiön tärkeimmät edut

Laattojen perustusten kehittäminen (joka on osoittautunut hyvin niille maille, joilla on riittämätön kantavuus) on tullut nykyaikainen ja energiatehokkain vaihtoehto - eristetty ruotsalainen levy (USHP).

USHP on matala pohja monoliittinen eristyslaatta. Suurin ero UWB: n ja tavallisen levyn välillä on se, että säätö on täysin eristetty sekä pohjalla että ympärillä. Kaikki tarvittavat tekniset viestinnät on integroitu pohjaan: vesi- ja viemäriputket, syöttökaapelit, lattialämmitysjärjestelmä. Tästä johtuen UWB pidetään huipputeknologian ja energiatehokkaimman säätiön tyypinä.

UWB-säätiö soveltuu energiatehokkaiden yksi- ja kaksikerroksisten mökkien, kylpyammeiden, autotallien ja muiden rakennusten rakentamiseen.

UWB-säätiön rakentamiseksi sinun ei tarvitse kaivaa syvää kuoppaa tai suorittaa laajamittaisia ​​maanrakennustöitä. Poistetaan yleensä hedelmällinen kerros maaperästä ja järjestetään hiekkalaatikko, jossa on viemärijärjestelmä. Vaikeissa maissa ja rinteissä on mahdollista rakentaa seinämiä ja pengerryksiä.

Perustamisalan valmistukseen 100 neliömetriä. m keskimäärin kestää 1 viikko. Lisäksi betonipinta on jo täysin valmis puhtaan lattiapinnoitteen asettamiseksi. USP on myös ensimmäisen kerroksen perusta ja lattia. Samaan aikaan tällaiselle lattialle ei ole tarvetta muodostaa tasoitustasoa myös lattiapäällysteelle.

UWB: n piirteistä ovat:

 • Mahdollisuus asentaa lähes kaikkiin maaperään.
 • Sen rakenne ei edellytä raskaiden rakennuslaitteiden käyttöä.
 • Säätiö on vastustuskykyinen jäätymisvaurioon.
 • Nopeat määräajat säätiön rakentamiselle (170 neliömetrin perustan rakentamisesta kestää 2-3 viikkoa).
 • Pienempi, verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus.
 • Suuri energiatehokkuus. XPS-levyt, joiden paksuus on 200 mm (pohjalevyn alapuolella), mahdollistaa Euroopassa tarvittavien energiatehokkuusarvojen saavuttamisen.

Lisäksi pohjalevy kykenee keräämään lämpöenergiaa hyvin, ts. on eräänlainen lämpöakku. Päivällä tai lämpötilan noustessa tällaiset sääteet keräävät lämpöä ja yön tulo tai lämpötilan väheneminen antavat lämpöä ympäröivään tilaan. Tämän seurauksena ei ole teräviä lämpötilanvaihteluita, ja koko sisäilmasto pysyy lähes ennallaan. Siksi ei ole tarvetta jatkuvasti säilyttää lämpötilaa sisätiloissa, mikä vähentää lämmityslaitteiden käyttöjaksojen lukumäärää ja siten lämmityskustannusten pienenemistä.

Lämpöeristys TechnoNIKOL: miten valita, ominaisuudet ja ominaisuudet

Hyödyllistä tietoa lämpöeristyksestä

TechnoNicol Corporation on suuri venäläinen rakennusmateriaalien tuotantoyritys, joka on toiminut markkinoilla vuodesta 1992 lähtien. Nykyään brändi on yksi viidestä tunnetuimmasta CIS: llä, sillä on omat tuotantolaitoksensa, joilla on hyvät mahdollisuudet laajentamiseen.

Tarjoamme TechnoNicol-eristyksen, joka perustuu ekstrudoituun polystyreeni-vaahtoon ja kivivillaan. Materiaalit valmistetaan patentoitujen tekniikoiden avulla, ne suoritetaan tiukalla laadunvalvonnalla ja sertifioinnilla.

Eristeiden tyypit TechnoNIKOL

Yhtiö tarjoaa seuraavia tuotteita:

 • ekstrudoitu polystyreeni TechnoNIKOL Carbon XPS. Levyt eivät imevät vettä, eivät paisuneet, eivät kutistu, eivät roiskeita, näyttävät kemiallista kestävyyttä. Tämäntyyppisen TechnoNicol-eristyksen hinta ei ole korkea, sitä voidaan käyttää pieniin budjetteihin. Levyt erottavat laadun, pohjan, katon, lattiat ja julkisivut;
 • lämpöeristys TechnoNIKOL perustuu kivivillaan. Yritys otti markkinoille ensin kaksoistiheyslevyt. Basaltin eriste TechnoNIKOL on kestävä, kova, sillä on hyvät äänenvaimennusominaisuudet. Materiaalia käytetään litteiden ja kaltevien kattojen, ilmastoitujen ja kipsiseinien eristämiseen. Tämä on hyvä eristys seinille.

TechnoNIKOLin lämmittimen tekniset ominaisuudet

Eristys säätiölle

Talon perustuksen lämmittäminen

Yksi rakentamisen avaintekijöistä, jota usein unohdetaan, on säätiön eristys. Samanaikaisesti kellarineristeen asennus on yhtä tärkeä kuin seinille. Erityisen tärkeä tiedotustoiminta alueilla, joilla on ankara ilmasto ja maaperän jäädyttäminen huomattavan syvälle. Kylmän ilman tunkeutuminen johtaa rakennusaineiden rakenteen nopeaan tuhoutumiseen.

Tutkimuksen mukaan säätiö on 15-20% koko rakennelman lämpöhäviöstä. Se on kellarista ja sen suorituskyvyn laatu riippuu tilan sisällä olevasta lämpöstä.

Mikä on tarpeen lämmittää säätiö

Säätiön eristys lasketaan tulevan rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Alkuperäisten tietojen (lämpötilan indikaattorit ja alueen kosteus, kuormitus, pohjavesi) perusteella tehdään tietyn materiaalin valinta ja vaaditun kerroksen paksuuden laskeminen.

Pohjan vedenpitävyys sekä säätiön eristys ovat tärkeässä asemassa sen eheyden säilyttämisessä. Jos maataso nousee, niin säätiön muodonmuutos on väistämätöntä. Erityisesti, jos tekniikka on rikkoutunut työn aikana: pohjalevy on eristettävä. Ja itse säätiö menee maanpinnan alapuolelle. Näin vältytään talvella syntyvien huurteen koukkujen tuhoisasta vaikutuksesta. Jäätymisen altistumisen kohteena olevan maan kausitason määrittäminen on suunnittelijoiden kannalta.

Säätiön vesi- ja lämpöeristys

Kellarieriste ei ole vain lisäeristyksen asennus kylmää ilmaa vastaan. Tämä prosessi sisältää lattian päällekkäisyyden tason laskemisen.

Säätiön suora lämmitys takaa lämmön säilymisen talon alaosassa ja siten koko rakenteen. Rakennuksen aikana omistaja säästää huomattavia varoja lämmitykseen.

Kellarieriste toimii myös vedenpitävänä rakenteena.

Kun rakennuksen pohjan sääennuste on asianmukainen, saat:

 • Vähennetty lämpöhäviö.
 • Vähentyneet lämmityskustannukset.
 • Poistumisen haittavaikutusten eliminointi.
 • Vakaa lämpötila talon sisällä.
 • Pienennä kondensaatiota.
 • Edistää lujuutta mekaanisessa rasituksessa.

Kuinka eristää säätiö paremmin - ulkopuolelta tai sisäpuolelta

Eristeen paksuus perustukseen määräytyy monien tekijöiden mukaan, mukaan lukien:

 1. Rakennusluokka ja tuleva käyttö.
 2. Alueen ilmakehän indikaattorit.
 3. Maan pohjaan maaperän tyyppi (mukaan lukien maaperän jäädyttäminen).
 4. Eristysmateriaali.

Kellarieristys talon sisällä ja sen ulkopuolella,

Säätiön eristys voidaan tehdä sekä ulko- että sisäpuolelta. Useimmat rakentajat väittävät, että ulkoiset eristeet antavat parhaan tuloksen. Ulkoiseen eristämiseen verrattuna sisäinen ei suojaa ulkopuolelta jäätymiseltä. Maaperän liikkumisesta on myös ongelmia jäädytyskosteen laajentumisen vuoksi.

Lisäs bitumin vedeneristys lisää materiaalin rakenteen säilyttämistä, mutta ei säästele pakkaselta.

Mitä ja miten lämmittää säätiötä ulkona

Kellarieristys määrää mukavan lämpötilan tiloissa. Myös talon omistaja tuntee huoneiden lämmittämisen huomattavan alennuksen - tämä johtuu lämpöhäviön vähentymisestä. Maaperän jäädyttämisen tasosta riippuen myös optimaalisen eristyksen tyyppi luodaan.

Maaperällä on joukko omia fyysisiä ominaisuuksia. On todettu, että perusseinien vastustuskyvyn jäätymisen tulisi olla pienempi kuin talon ulkoisten seinien lämmönkestävyys.

Kellarin eristys ulkona

Eristeen paksuus määritetään kaavalla:

δut= (Rtarvitaan-1,05-δ / λ) * λut
Esitetyissä arvoissa
δut - eristyskortin paksuus, m;
Rtarvitaan - normalisoitu vastustuskyky seinämän lämmönsiirrolla;
δ - kellarin seinämän paksuus metreinä;
λ on säätiön laakeriosan materiaalin lämmönjohtavuuskerroin;
λut - säätiön lämpöeristyskerroin.

Tietenkin maaperän jäädyttämisen taso ei vaikuta säätiön eristyksen kehittämiseen. Säätiön rakentamisen tyypistä riippuen on parhaillaan valmisteltavaa vahvistamista ja lämmittämistä sekä sellaisia ​​toimia, kuten bitumin vesitiivistystä ja paljon muuta.

Pile-pohja

Paalun perustuksen lämmitys

Tämäntyyppinen säätiö on saavuttanut suosiota sen vahvuuden ja luotettavuuden ansiosta rakentamisen nopeuden ja edullisen hinnan takia. Jos paalut asennetaan maaperän jäädytyksen syvyyden alle, ei ole tarpeen eristää pinoa. Mutta on tärkeää lämmit- tää säätö ympäri kehällä - tätä varten käytetään ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä. Joten on mahdollista säilyttää sokean alueen eheys ja sijainti. Nämä levyt on sijoitettava sokean alueen alle 0,3-0,4 metriä. Suositeltu koko on 1,25 m leveä ja 50 mm korkeus.

Pilarin perusta

Kellarieristys, joka on pylväiden järjestelmä, tuotetaan useimmin käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Käytetään joskus vaahtoavaa polyuretaanivaahtoa.

Polyfoam on optimaalinen sarakepohjan lämmittämiseksi sisältä. Mutta sillä on eräs etu verrattuna muihin materiaaleihin - alhaiset kustannukset. Sen vuoksi se on helposti asennettu ulkopuolelle. Vaikka tätä ei suositella.

Sarakepohjan lämmitys

Laajennettu savi on myös halpa materiaali. Se usein kaadetaan esiasennettuun muottiin säätiön sisäpuolelta.

TechnoNIKOLin eristys on klassinen mineraalivilla. Se asennetaan myös sisäpuolelta. Teollisuuden lämpöeristyksen tärkein etu teknologia-nikkelillä on materiaalin kosteuden imeytyminen.

Penoplex eroaa parasta kestävyyttä ja kestävyyttä. Kaikilla toimilla se on johtajien joukossa, mutta materiaalin hinta vastaa laatua.

Strip-säätiö

Tämäntyyppiselle pohjalle eristys on paljon tärkeämpää. Kellarin seinien suojaaminen käyttämällä useita eristysmateriaalikerroksia. Materiaalin rakenteen säilyttämisen kannalta on tärkeätä, että pohjan vedeneristys varmistaa kosteuden poiston.

Kaivannon valmistuttua maaperä on täytettävä ennen perustuksen täyttämistä. Kun olet nukahtamassa hiekkakerroksen kerrosta 10-15 cm: n päähän, suorita tamping uudelleen. Nyt kaadetaan ohut kerros "jalusta", ja eräissä tapauksissa eristysmateriaaleja levitetään hiekkavyöhykkeelle. Vedenpuhdistuksen jälkeen kellari lämpiää myös.

Kellarikerroksen materiaalit ja menetelmät

Lämmöneristysmateriaalien valinta nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on uskomattoman monipuolinen. On parasta rakentaa projektin ehdotus (jos sellaista ei ole - ota yhteyttä arkkitehtiin tarkistettavaksi).

Määritettyään kaikki tarvittavat indikaattorit, mukaan lukien maaperän jähmettymisen syvyys, päättää eristystyypistä. Ne voivat poiketa rakenteen ja muodon mukaan:

 • Paloeristys.
 • Joustava.
 • Löysä jne.

Erotetaan myös kuitu-, solu- ja rakeistyypit. Valmistusmateriaalit jaetaan orgaanisiin, epäorgaanisiin ja keinotekoisiin.

Eräs suosituimmista eristysmateriaaleista on vaahto. Se on halpaa ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet. Se tapahtuu vaahtoamalla ja pursottamalla. Asennus on myös äärimmäisen yksinkertainen ja se voidaan tehdä kotona.

Vaahtomuovin suosittu muoto on suulakepuristettu polystyreenivaahto. Se on kiinteä rakenne, ja siinä on korkea hygroskooppisuus, myös laajennettu polystyreeni kaivo säilyy lämpöä. Puristetulla polystyreeni-vaahdolla on sen haitat:

 • Pieni vastustuskyky liuottimille.
 • Syttymisvaara.

Käytettäessä polystyreenivaahtoa on joitain pakollisia sääntöjä:

 1. Kiinnittimiin tulee käyttää orgaanista alkuperää olevia liuottimia. Materiaalin rakenteen mekaaninen tuhoaminen vähentää sen suojaavia ominaisuuksia.
 2. Jos maaperä altistuu pakkaselle, se on lisäksi suojattava mekaanisilta vaurioilta. Tämä tehdään käyttämällä tiilimuurausta tai erikoispolyeteenikalvoa.
 3. Pakollinen vedenpitävä suojus sadevesien suojaamiseksi.

Polyuretaanivaahto mahdollistaa työn tekemisen lämpöä eristävälle kerrokselle, jolla ei ole saumoja. Tämä luo luotettavan suojan alhaisen lämpötilan läpäisyä vastaan. Levitä pinnoite erikoispumpulla useissa kerroksissa.

Materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus ja suojaa täydellisesti kohinaa ja korroosiota vastaan. Se on tulenkestävä, vedenpitävä ja kestävä.

Useimmissa nykyaikaisissa projekteissa aikaansaadaan eriste, jossa käytetään ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä, jotka edustavat yhtä penoplex-tyyppistä tyyppiä. Hänellä on useita etuja, jotka johtavat hänet johtamaan eristyksen joukossa:

 • Materiaali on kestävä ja sillä on pitkä käyttöikä.
 • Se on täysin vaaratonta.
 • Kestää puristusta ja jännitystä.
 • Puristetut polystyreeni-vaahtolevyt ovat suhteellisen halpoja.

Mikä eristys säätiölle valitaan

Säätiön eristys ei voi olla universaali. Jokaiselle talolle ja jokaiselle kunnolle voidaan valita paras materiaalityyppi.

Lämmityksen säätiö vaatii rakentajien huomiota kaikissa vaiheissa alkaen eristyksen valinnasta.

Tärkeimmät perusteet talon perustamisen materiaalille:

 1. Stabiilisuus vaihtelevassa paineessa, joka vaihtelee vuoden aikana vaihtelevien puristus- ja kiristysvoimien vaikutuksesta.
 2. Kosteuden tunkeutuminen materiaalin rakenteeseen.

Parhaita vaihtoehtoja, joita asiantuntijaryhmän ehdoton enemmistö suosittelee, ovat pohjasedimentti:

 1. ekstrudoitu polystyreenivaahto,
 2. polyuretaanivaahto ruiskutus.

Pohjan lämmitys polyuretaanivaahdolla

- Tämä on erityinen materiaali, jota käytetään säätiön eristämisessä. Se on menestyksekkäästi toteuttanut lämmön, veden ja äänen lämmöneristyskyvyn. Se levitetään pinnalle kerroksittain ja käyttämällä erityistä pumppua. Tämä pinnoite on noin 0,5 cm ja luo erinomaisen eristyksen ja perustuksen.

Käytettäessä polyuretaanivaahtoa seuraavia etuja määritettiin:

 1. Liitosten puute, jotka ovat heikko kohta eristyksen suunnittelussa.
 2. Korkeat liimaominaisuudet.
 3. Matala lämmönläpäisevyys.
 4. Vähennetty höyryläpäisevyys.
 5. Luotettavuutta.
 6. Materiaalin kestävyys.

Miinuksista voidaan tunnistaa:

 1. Tarve käyttää erikoislaitteita asennukseen.
 2. Tuho ultraviolettisäteilyn vaikutuksen alaisena.

Tunnettu ekstrudoitu polystyreeni voittaa vain sen edullisen ja yksinkertaisen asennuksen vuoksi. Nämä levyt eristävät erinomaisesti pohjan kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Ne ehdottomasti eivät jää veteen ja säilyttävät säätiön eheyden. Tämän ansiosta voit puhua levyjen pitkästä käyttöiästä säilyttäen alkuperäiset ominaisuudet.

Pohjan lämmitin laajennetulla polystyreenillä

Polyfoam, jota käytetään helposti säätiön suojaamiseen, on alhainen suorituskyky. Kyllä, se on halpa ja kätevä. Mutta sen jälkeen, kun useita vuodenaikojen muutoksia ja jäädytys- ja sulatusjaksojen kulkua on kulunut, se yksinkertaisesti romahtaa ja lakkaa suojelemasta säätiötä.

Rakennusten täydellistä rakennetta ja perustusten pystysuoraa eristystä varten käytetään levyjä, joilla on erilainen puristusaste (tuotteen lujuuden indikaattori). Siten, kun vahvistetaan perustusta, sopivat levyt, joiden vahvuus on 250 kPa. Lattialle on valittava materiaaleja, joilla on tämä indikaattori 500 kPa: n tasolla.

Ekstrudoituneen polystyreeniä käytettäessä käyttäjän on selvästi esitettävä tärkeimmät edut:

 1. Toiminnan kesto - 40 vuotta tai enemmän. Samalla kaikki materiaaliominaisuudet säilytetään alkuperäisessä muodossaan koko käyttökerran ajan.
 2. Korkea materiaalin suorituskyky, kun testataan voimaa.
 3. Vakaa lämpöeristysominaisuus koko käyttökauden ajan.
 4. Resistenssi jyrsijöiden mekaanisen toiminnan aikana.

Kellarin eristys

Tiedetään, että noin 10% lämpöhäviöistä tapahtuu eristämättömän perustuksen vuoksi. Jos otat tämän ongelman vakavasti, ei ole mahdollista pitää talon lämpimänä, vaan myös pidentää rakennuksen käyttöikää.

Lämpeneminen säätiö - elintärkeä päätös, koska säätiö on maan alla, ja siksi tuntuu aika kova ulkoinen ympäristö. Pitäisi valita tällaisen lämmittimen, joka ei ainoastaan ​​ole suuri mekaaninen lujuus, mutta myös tunnettu siitä, että minimaalinen suorituskyky vedenpitävä ja paropogloscheniya. Varten lämmöneristys perusta voidaan pitää optimaalista suoritusmuotoa suulakepuristetusta polystyreeni, jossa biologinen stabiilisuus on korkea ja täysin vaaraton ihmisen terveydelle. Lisäksi suulakepuristettua polystyreeniä on korkea kosteudenkesto ja kylmänkestävyys, mikä on tärkeää leveysasteilla.

Toinen sopiva materiaali, jota käytetään kellarin eristämiseen, on polyuretaanivaahto. Tällä materiaalilla on seuraavat ominaisuudet:
• polyuretaanivaahdon kyky säilyttää ominaisuutensa myös kosteutta sitovassa maaperässä;
• polyuretaanivaahto liittyy läheisesti pohjapintaan, sillä siinä ei ole saumoja;
• eräät polyuretaanivaahdon muodot ovat vedeneristysominaisuuksia;
• kemiallinen kestävyys hapoista, emäksistä, liuottimista;
• "kylmäsiltojen" puuttuminen.

Jotkut kodin omistajat, jotka kunnioittavat perinnettä, haluavat käyttää perinteistä vaahtoa eristämään säätiön. Tätä vaihtoehtoa voidaan pitää hyväksyttävänä vain siinä tapauksessa, ettei tulva uhkaa (tai kun asiakas on rajoittunut talouteen...). Monista synteettisistä materiaaleista kellarieristykseen ekstrudoitu polystyreeni on paras. Huolimatta korkeammasta hinnasta, se on käytännöllisempi: se ei ime kosteutta, on homogeeninen, voi kestää melko pitkään ja kestää melko suuria kuormia.

TechnoNIKOL säätiölle

Lajittele parametrien mukaan:

TechnoNIKOL säätiölle

Technonicol-yhtiö, joka on suosittu ympäri maailmaa, tuottaa aina korkealaatuisia materiaaleja, jotka on testattu vuosien varrella kellarieristykseen kohtuullisen kohtuullisella hinnalla, joka sopii kaikille. Siksi Venäjän federaation rakentajat, mutta myös Euroopan maat, haluavat tämän yrityksen tuotteita.

Joka vuosi yhä enemmän uusia materiaaleja tuotetaan luotettavan ja vahvan pohjan rakentamiseen. On huomattava, että yrityksellä on oma tutkimuslaitoksensa sijaintipaikassaan, jossa se suoraan läpäisee kaikkien tuotantoon tuotettujen uusien rakennusmateriaalien indikaattoreiden testaamisen ja analysoinnin.

Yhtiön kaikenlaisia ​​tuotteita käytetään paitsi laajamittaiseen ja laajamittaiseen rakentamiseen, mutta myös yksityisten talojen ja mökkien rakentajia, jotka rakastavat sitä. Pohjustuksen vedeneristys suoritetaan useilla erityisillä tavoilla - liimaamalla, päällystämällä, kyllästämällä ja käyttämällä asennettua vedenpitävyyttä.

Verkkokaupassamme on täynnä erilaisia ​​TechnoNIKOL-yhtiöiden perusvesieristyksiä.

Verkkokaupan valikoima ja sen erittelyt

Säätiön TechnoNIKOL on kehitetty kahdella pääalueella:

 • Valssattu vedeneristys kellari.
 • Suosittujen pinnoitusmateriaalien (mastinen, bitumi, pohjamaali jne.) Valmistus.

Meillä on tässä luokassa vain lämmitin TechnoNIKOL CARBON PROF: n, TechnoNIKOL CARBON ECO: n, TechnoNIKOL CARBON ECO DRAIN: n perustamiseen. Tarkastele yksityiskohtaisesti jokaista tuotetyyppiä.

TechnoNIKOL CARBON PROF

Tämä materiaali on nykyaikainen laajennettu polystyreeni, jota on pitkään rakastettu, ja sitä käytetään eristämään paitsi perusteet, myös katot ja lattiat. Myös erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta ne on eristetty julkisivut ja yksityisten talojen kellareilla ja jopa suurilla teollisuusrakenteilla.

Tämä rakennusmateriaali sopii erinomaisesti erilaisiin perustuksiin, jotka on rakennettu eri monimutkaisuudella ja kuormitustasolla. Sen geometriset parametrit voivat olla hyvin erilaisia, mikä on myös erinomainen ja kätevä rakentamisen aikana.
CARBON PROF: n tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

 • Vedenpitävä materiaali.
 • Ei turvota, ei muodosta hometta tai sientä.
 • Ei roskaa eikä muovaudu vuosien varrella.
 • Sillä on suuri lujuus, jonka ansiosta saat tiheän ja jäykän pohjan, mikä lisää säätiön kestävyyttä.
 • Tulenkestävä ja ympäristöystävällinen.
 • Erittäin kestävä. Käyttöikä voi olla yli 50 vuotta.

Jotta tämä rakennusmateriaali voisi palvella sinua niin kauan kuin mahdollista, sinun on säilytettävä se kuivassa paikassa, mieluiten suljetussa tilassa vaakasuorassa tilassa. Älä missään tapauksessa saa sijoittaa CARBON PROF techno-nicol -laitetta lämmityslaitteiden läheisyyteen. Varmista, että materiaali ei pääse kosteuteen ja kirkkaaseen auringonvaloon.

TechnoNIKOL CARBON ECO

Tämän tyyppinen eristys säätöön on myös polystyreeni, jolla on tekniset ominaisuudet korkeimmalla tasolla. Tätä rakennusmateriaalia käytetään enemmän matalissa rakennuksissa - huviloita, kartanoita, huviloita, taloja. Laajennettu polystyreeni CARBON ECO on yksi tehokkaimmista eristysmateriaaleista.

Tärkeimmät edut verrattuna samankaltaisiin lämmittimiin:

 • Vedenkestävä.
 • Suuri lujuus. Se saavutetaan sen vuoksi, että nanohiilipolymeeri sisältyy CARBON ECO: han.
 • Energiatehokas.
 • Kestävä.
 • Korkea vastustuskyky ja alttius äkillisille lämpötilan muutoksille.

Koska CARBON ECO -levyt ovat täynnä nanokarbonaattia, tämä rakennusmateriaali on kaunis ulkonäkö, täynnä pehmeää hopeaväriä.

TechnoNIKOL CARBON ECO DRAIN

CARBON ECO DRAIN -eristyssarja soveltuu seinän viemäröinnin tekemiseen sekä säätiön eristykseen. Tämä rakennuspuristuspolystyreeni yhdistää useita tärkeitä ominaisuuksia - kestävän ja luotettavan perustuksen lämmön ja vedenpitävyyden, sademäärän ja pohjaveden tyhjentämisen sekä tasakattojen ilmanvaihdon.

CARBON ECO DRAINin tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

 • Kestävyys ja luotettavuus.
 • Liiallinen vastustuskyky erilaisille biokemiallisille tekijöille.
 • Vedenkestävä.
 • Parempi lämmönjohtavuus.
 • Tästä rakennusmateriaalista ei tule hajuja.
 • Paloturvallisuus.
 • Ympäristöystävällisyys ja hypoallergeeninen materiaali.
 • Asennuksen nopeus.
 • Melko hyväksyttävät kaikille kustannukset.

Täällä kaikki voivat löytää tarvittavat tuotteet itselleen. Käyttämällä minkä tahansa tyyppistä polystyreeni-vaahtoa - eristystä kotisi tai toimipisteen perustalle, tyydytät paitsi tekniset ominaisuudet myös nopeuden ja helppokäyttöisyyden.

Kaikki Technonicol-sarjan rakennusmateriaalit eivät sisällä formaldehydejä, jotka voivat vaikuttaa huonosti ihmiskehoon. Ja ne pitävät myös lämpöä paljon enemmän kuin tavalliset vaahdot tai muut vastaavat materiaalit. Mutta lämmön ja mukavuuden säilyttäminen talossa - tämä on yksi tärkeimmistä osista, ja voit sanoa, että menestyksen avain on erinomainen ja mukava oleskelu.

Lämmittämällä säätiötä. Kuumennetaan taloa ja vähennetään lämpöhäviötä 20%: lla. TechnoNIKOL-kellarin eristys

Kuumennetaan korkki - teemme mielen mukaan

Kuka tarvitsee lämmittää perusta?

Jäädytyskellojen haltijat ymmärtävät pääsääntöisesti, että kellarin eristys on ratkaisu ongelmiin. Samaa olisi kuitenkin ajateltava niitä, jotka jatkuvasti ja epäonnistuneesti kamppailevat kylmässä ensimmäisessä kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen kylmät lattiat, joiden pitäisi olla päällystetty seinästä seinään mattojen avulla, saattavat tulla melko mukaviksi kellarikerroksen jälkeen. Mutta jos eristät vain lattiat ja jättää jalustan kylmäksi, et voi saavuttaa hyvää tulosta. Lisäksi eristämättömät kellarit ovat itse asiassa suuri kylmä silta - eli kanava, jonka kautta lämpö kulkee talosta ulkoiseen ympäristöön (ja rahat käytetään lämmitykseen). Siksi, vaikka olet jo asettanut mattoja, olet eristämässä lattiaa ja säilyttänyt kellarissa vain ne, jotka eivät pelkää kylmää - kellarin eristys on sinulle hyödyllistä.

Milloin lämmittää pohja?

On erittäin toivottavaa varmistaa kellarin eristys rakennusvaiheessa yhdistämällä säätiön lämpöeristys ja sokea alueen järjestäminen. Kuitenkin, jo olemassa olevan rakennuksen kellarikerroksen eristys on hyvin todellinen tehtävä. Sokean alueen eristäminen Asiantuntijat suosittelevat kellarin eristämistä sen jälkeen, kun julkisivu on eristetty ja viimeistelty. Tällöin rakennuksen koko ulkopinta voidaan kattaa jatkuvalla tasaisella eristyskerroksella, joka on optimaalinen huoneen mukavuuden ylläpitämiseksi. Kuitenkin usein omistajat haluavat vain "kokeilla" eristystä ja aloittaa heti tukikohdasta rakennuksen suhteellisen pienenä rakenteellisena osana. Tällä vaihtoehdolla on myös oikeus elämään, mutta tässä tapauksessa kannattaa kiinnittää huomiota pohjan yläreunan suojaukseen: myös eristemateriaalin sulkeminen on tarpeen lämmönkestävyyden varmistamiseksi.

Eristeen korkeus, syvyys ja paksuus

Jalusta on osa pohjaa, joka työntyy maanpinnan yläpuolelle ja ilmeisesti se on lämmitettävä ylimmälle reunalle. Eristeen syvenemisen myötä on olemassa vaihtoehtoja. Jos pohja on eristetty, eristekerroksen asentaminen pohjaan on aloitettava nollapisteestä, jossa pohjan eriste päättyy. Jos talon perusta ei ole eristetty, suosittelemme, että mieti koko rakennuksen maanalaista lämpenemistä kerralla, varsinkin kun tekniikka sallii sen. Jos pohja on kylmä, mutta et halua eristää sitä, eristäminen tehdään yleensä syvyyteen, joka sallii yhden XPS-kerroksen sijoittamisen vaakasuoraan. Esimerkiksi 250 mm: n jalustan korkeudella ja leveydellä 580 mm: n eristetyllä levyllä kellarissa kaivetaan 330 mm: n syvyyttä. Tämä syvyys riittää myös lämmitetyn sokean alueen laitteelle, josta keskustelemme edelleen. Eristeen paksuus riippuu valitusta materiaalista. Moderni lämmöneristysmateriaalipuristettua polystyreeni-vaahtoa (XPS), joka toimitetaan laattoina, joissa on mukavat L-muotoiset reunat, asetetaan ilman lisävaippaa ja kerros 100 mm paksu riittää emäksen lämmittämiseen miltei millä tahansa alueella.

Jalkakäytävän eristämiseksi sinun on ensin kaivaa talon koko kehä laskettuun syvyyteen. Aukon leveys voi olla enintään 600 mm - tämä on tarpeeksi työlästä. Kaivannon kaivamisen jälkeen he valmistavat kellarin pintaa. Lämmöneristyskerroksen asettamiseksi kellarin pinnan on oltava kuiva, puhdas ja tasainen - tässä tapauksessa se voidaan tehokkaasti eristää. Kaikkien metallisten osien on puhdistettava ruostetta, korjattava kaikki halkeamat ja epätasaisuudet, joiden syvyys on yli 5 mm, ja jos seinät ovat hyvin epätasaisia, suorita ylimääräinen rappaus. Se takaa erinomaisen lämpöeristyksen sinun pohjasi. Tämä on erityisen tärkeää, jos päätät valita XPS-laatat lämpöeristykseen, jolla on alhainen lämmönjohtavuuskerroin, korkea puristuslujuus ja erittäin kestävä (esimerkiksi XPS TECHNONICOL palvelee vähintään 50 vuotta). Tällaisilla levyillä on tasainen profiili ja niiden tulisi olla mahdollisimman lähellä eristettyä seinää. Kellarikerroksen eristykseen sopivat parhaiten XPS TECHNONICOL CARBON ECO FAS -levyt, joissa on jauhettu pinta parantamaan adheesiota ja viimeistelykerrosta. Jos sinulla on vain XPS-laatikko, jossa on kiiltävä pinta, sinun on käsiteltävä niitä haavasilla tai harjattua metallikaapilla pintalevyn poistamiseksi. XPS-laatan pinnan valmistuttua on kulmasta kulmassa yhdistetty L-muotoiset reunat. Liima-aineena käytetään polymeerisementiseoksia tai erityistä liimanauhaa XPS: lle, joka on levyjen valmistajan alueella. Yksityiskohtaiset asennusohjeet löytyvät helposti Internetistä - mutta huomaa, että sinun on katsottava valmistavien yritysten koulutusvideoita. Esimerkiksi TECHNONICOLin verkkosivustolla on erityinen osa - "Akatemia", josta saat luotettavia tietoja ensikäden. Amatööri-videoita Youtube-palvelusta tulee käsitellä varoen: heillä on usein virheitä, joiden toistuminen on täynnä surkeita seurauksia. Liimautumisen jälkeen XPS: n lämpöeristyskerros tulee kääntymisvaiheen jälkeen, jonka jälkeen viimeistely kipsiseoksilla (pohjan vahvistuskerroksen laite). Sen jälkeen, kun perusvahvistustekijä on polymeroitu, eristetty kellari on leikattu laatat, koriste kipsi tai viimeistelykivi. XPS TECHNONICOL-lämpöeristys on täysin vuorovaikutuksessa kaikkien näiden viimeistelyvaihtoehtojen kanssa, koska se ei vääristy ja se ei pääse toimimaan käytön aikana - mikä tarkoittaa, että koristeesi ei kärsi "kelluva" alustasta.

Kortin sääennusteiden ja koristeluun liittyvien töiden päätyttyä on parasta varustaa eristetty sokea alue, joka parantaa työtehtävän myönteistä vaikutusta. Sokean pintakerroksen pinta Talon ympärillä on riittävästi leveä eristetty sokea alue, jonka avulla voit poistaa jäädytysrajan rajan ja luoda lisäkestävyyttä rakennetta vastaan ​​pakkasnopeutta vastaan. Kun kellarikerroksen ja laitteen välistä eristämistä yhdistetään, talon ympärillä oleva sokea alue on kaivettu kaivamaan vähintään 300 mm: n syvyyteen (eli ainakin hedelmällisen kerroksen syvyyteen) leveydeltään keskimäärin 600-1.200 mm riippuen rakennustyömaasta. Sokean alueen pohja on järjestetty talon kaltevuuteen sateen ja sulaveden välttämiseksi, lämpöeristeen pohjapyyhkeeksi käytetään kyllästettyä hiekkaa, ja kaikki samat XPS-levyt, jotka tässä tapauksessa on vapaasti sijoitettu, ovat eristyksen roolia. Yksityiskohtaiset ohjeet laitteen vedenpoistosta, sijoittamisesta kuivatuskalvoon on helppo löytää ilmaiseksi verkossa "Academy TECHNONICOL." Sokean alueen eristämisen jälkeen sinun tulee täyttää se vain sora- tai kasviperäisellä alustalla tai jopa järjestää kävelypolku kivitystuen avulla - ja saat paljon lämpimämmästä talosta, joka on suojattu ilmastomuutoksilta, kestävästä ja energiatehokkaasta.

Kellari eristys - Teplukha.ru - lämmöneristys ja eristys

Päättää, miten parhaiten eristää talon, ennen kaikkea he muistavat sen seinät ja katon usein unohtaen perusta.

Samaan aikaan talon perustan eristäminen sisä- tai ulkopuolelta on todella välttämätön menettely, ilman että lattiat ovat kylmiä.

Miksi sinun on lämmitettävä säätiö?

Lämpöhäviön taso kellariseinien läpi voi olla noin 20% rakennuksen kokonaislämpöhäviöstä.

Säätiön jäädyttämisen vuoksi:

• talon lämmityskustannukset nousevat,

• kellarimuotoja kellarissa.

Lämpöhäviön minimoimiseksi säätölaite on lämmitettävä. Tähän on useita hyviä syitä. Tosiasia on, että merkittävä osa Venäjän keskialueen maaperästä on savi, ts. kuuluvat kuulumustyyppiin.

Jäätymisen ja sulamisen aikana nämä maaperät vaihtavat äänenvoimakkuutta. Samanaikaisesti jäädyttämisen aikana ns. pakkasella. Sen vaikutuksesta talon kellariin ja pohjaan voi syntyä pohjan kantavuus ja muodonmuutos. Kellariseinien ulkoseinän ansiosta voit poistaa tai minimoida tämän vaikutuksen.

Lisäksi pohjaan asetetun vedenpitävyyden päälle asennettava lämpöeristyskerros toimii myös suojauksena erilaisten mekaanisten vaurioiden varalta maaperän täyttöprosessissa.

On huomattava, että pohjapohja ei yleensä ole termisesti eristetty, koska se sijaitsee hieman alhaisempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Eristysmateriaalit

Rakennuselementtien ulkoisen eristyksen kohdalla käytämme eristettä ekstrudoitu polystyreeni vaahto, tavallinen polystyreeni vaahto (polystyreeni vaahto), polyuretaanivaahtoa.

Yleisimmät suulakepuristettujen polystyreenivaahtojen tuotemerkit Venäjän alueella ovat "TechnoNicol xps 30-200 Standard" ja eristys "Penoplex Comfort".

Lisäksi basalttieristystä voidaan käyttää kellarieristeeseen, mutta sitä käytetään harvemmin.

Kummasta materiaalista, joka on ruuvin, nauhan, paalun, matalan pohjan lämpöeristys, ei käytetä, sillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

1. on matala lämmönjohtavuus, joka edistää lämmön tehokasta säilyttämistä;

2. Vähintään veden imeytymisaste, koska maaperän kosteuden ollessa kyllästetty eristeominaisuudet voivat merkittävästi heikentyä.

Vielä enemmän, talvella vesi jäätyy, minkä vuoksi sen tilavuus kasvaa ja se pystyy tuhoamaan eristeen rakenteen, vähentämällä sen käyttöikää;

3. on korkea puristuslujuus, jotta se kestää maaperän lisääntynyttä painetta.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Lämpeneminen polystyreenilevyistä (pursotettu) on nykyisin eniten käytetty vaihtoehto.

Tämä materiaali on matala lämmönjohtavuus ja suurin puristuslujuus.

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon tekniikka mahdollistaa homogeenisen, suljetun huokosrakenteensa saavuttamisen - tämä ei salli kosteuden tunkeutua itse materiaaliin, mikä antaa sille korkeimman jäätymisvastuksen.

Tämän materiaalin käyttöikä valmistajien mukaan on vähintään puoli vuosisataa.

Tähän mennessä tuotetut levyt, joiden paksuus vaihtelee 3 cm: sta 12: een.

Samanaikaisesti kellarin eristeen keskilinjassa on käytettävä ekstrudoituja polystyreenivaahtokerroksia, joiden paksuus on vähintään 5 cm (jos kellarissa on viinikellari tai sauna, on käytettävä 10 cm paksuja levyjä).

Rakenteen kulmissa levyt asetetaan yli 6 cm: n korkeudelle, parempi kuin 10 cm, sillä kulmat jäätyvät ensiksi.

Levyt kiinnitetään vedenpitävyyteen kiinnittämällä ne varovasti polyuretaanipohjaisilla liimoilla tai TechnoNicol nro 21 bitumipolymeerimassaa kylmällä kovetuksella.

Asiantuntijat eivät suosittele levyjen kiinnittämistä mekaanisiin kiinnittimiin, koska se rikkoo vedenpitävän kerroksen eheyttä, minkä seurauksena kellarin seinämät ovat todennäköisesti ilmeneviä.

Eristyksen tuottaminen polystyreenin pohjalta viime vuosina kehittyy varsin aktiivisesti. Yksi tällä hetkellä suosituimmista materiaaleista on "Styrofoam", jonka tuottaa kotimainen kotimainen yritys.

Sen käyttö matalien perustusten rakentamisessa ongelmallisille talvimaille mahdollistaa huomattavan monimutkaisuuden ja työmäärän pienentämisen, mutta samalla voit välttää maaperän roiskeita ja luoda mukavia olosuhteita rakennuksen kellarissa.

Kuumennetaan perinteinen styroksi

Useimpien venäläisten kellariseinien ulkopinta eristetään käyttäen polystyreenivaahtoa (muuten - "vaahto"). Tämä materiaali on saatavana myös levyina. Sen tärkeimmät edut ovat alhaiset kustannukset ja suhteellisen alhainen lämmönjohtavuusaste.

Totta, vaahto kykenee imemään kosteutta, joten lämmöneristysominaisuuksien alentamisen välttämiseksi on välttämätöntä suojata materiaalia vedestä Izospan-kalvojen avulla. Tyypit isospan ja niiden soveltaminen täällä.

Lisäksi sen lujuus on kolme kertaa matalampi kuin sen suulakepuristettu. Näin ollen tämä materiaali on suojattava myös maaperän paineesta.

Siksi suositellaan tällaisen suunnitelman mukaisia ​​vaahtolevyjä:

• peitä vedeneristyskerroksella (esimerkiksi bitumipolymeeri, rulla),

• lisäksi peitä se ulkopuolelta tiiliseinällä (puoli-tiilipinta) tai polyetyleeniprofiileilla.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Toinen suosittu synteettinen materiaali, jota käytetään erilaisten perustusten lämmöneristykseen, oli polyuretaanivaahto.

Se on valmistettu menetelmällä, jolla sekoitetaan erityisiä nestemäisiä komponentteja erikoislaitteiden avulla. Tuotantoprosessi suoritetaan suoraan rakennustyömaalla.

Tämä materiaali levitetään koko kellari seinämällä ruiskuttamalla käyttäen tuotantolaitteita. Materiaalin kovettuminen tapahtuu hyvin nopeasti - noin 20 sekunnissa.

Yksi tämän materiaalin tärkeimmistä eduista oli sen matala lämmönjohtavuus (vain 0,028 W / m 0 C).

Lisäksi ruiskutusmenetelmän ansiosta muodostuu jatkuva lämpöä eristävä kerros, jossa ei ole saumoja (vaikka peruspinnassa on monimutkainen geometria).

Tämä kokonaan poistaa mahdollisuuden kylmäsiltojen muodostumiseen. Samanaikaisesti ruiskutusprosessi vie huomattavasti vähemmän aikaa kuin levyjen asennus.

Polyuretaanivaahdon ainoa haitta on sen hinta, mukaan lukien asennus, joka on huomattavasti korkeampi kuin saman puristetun polystyreeni-vaahdon kustannukset.

Kellarin ja sokean alueen lämmitys - miksi se on tehtävä ja miten se toimii oikein

Miksi lämmittää pohja ja sokea alue? Suoraan maahan vieressä pohja ja sokea alue ovat eräänlainen siirtymäkausi talon ja maan välille. Kellarin seinät ovat myös kellarin ulkoseinät. Ja huolimatta siitä, että rakenteiden pinta-ala on pieni, niiden suunnittelu on erittäin tärkeää: loppujen lopuksi puuttamaton sokeus ja socle ovat itse asiassa suuri "kylmä silta", jonka kautta arvokas lämpö virtaa maahan. Sokean alueen lämmitys on luotettava tapa suojata rakennusta pakkasenkestäviltä voimilta ja lämmin kellari ratkaisee jäädytyskortin ja aina kylmän lattian ongelmat ensimmäisessä kerroksessa. Kellarin ja sokean alueen yhteinen eristys on luotettava tapa laajentaa kodin elämää ja vähentää lämmityslaskuja. Miten lämmittää pohja ja sokea alue? Eristyskellariin ja päällysteeseen käytetään useimmin levyn eristysmateriaaleja: vaahtoa ja ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (XPS). Nämä materiaalit ovat yhtä sopivia asennettaviksi, mutta ne vaihtelevat voimakkaasti ja kestävyydeltään. Jos vaahto pelkää kosteutta, kaatuu kuormitettuna ja kestää enintään 25 vuotta, XPS TECHNONICOLin todistettu käyttöikä on yli 50 vuotta, mutta se ei absorboi kosteutta ja kestää vaadittua kuormaa ilman muodonmuutoksia. Viimeinen ominaisuus on erittäin tärkeä sokeille alueille, joihin kävellä ihmisiä Pohjaan on myös parempi valita kestävämpi ja lämmin materiaali, joka on riittävän kestävä iskuille ja mekaanisille vaurioille materiaalille ja kestää tarkasti maali- ja raskaslaatat tai kipsi. Polyfoam on jonkin verran halvempaa, mutta sen lämmöneristysominaisuudet ovat huonompia kuin XPS: llä - mikä tarkoittaa, että eristämiseen tarvitaan 50 mm: n kerros ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, vaahtokerros on noin kaksi kertaa paksumpi. Jos olet valmis investoimaan talon rakentamiseen niin, että tulevaisuudessa voit vähentää lämmityslaskut ja ettei sinulla ole ongelmia säännöllisten korjausten kanssa, on parasta ostaa XPS: n eristys ja sokea jalkakäytävä sekä jalusta.

Miten lämmittää pohja? Kellari on eristetty täysiin korkeuksiin yläreunaan. Jos talon pohja on eristetty, kellarin lämpöeristys on asennettava lähelle lämmöneristyskerrosta. Jos päästään jättämään säätiön kylmä, nollamäärä valitaan yleensä siten, että yksi XPS-levy voidaan asettaa vaakasuoraan. Kaivannon erottamisen jälkeen kehä on valmistettu lämpöeristyksen asennusta varten: ne täyttävät halkeamia ja kaivoja, joiden syvyys on yli 5 mm, puhdista ja kipsi kaikki metalliset elementit, poista lika ja pöly. Tämä vaihe on erittäin tärkeä. Lämmöneristyskerroksen kiinnittymisen luotettavuus riippuu levyjen pohjan huolellisesta valmistelusta. XPS-laatat leikataan rakennuksen muotoilukulmaan. Pohjalevyn kulmissa lämpöeristelevyjen on ulotuttava hieman, jotta ne suljettaisiin läheisesti, ilman aukkoja, aukkoja ja tyhjiöitä, kellarin viereisen seinän lämmöneristykseen. Jos käytettäessäsi on kiiltävää pintaa olevat levyt, ne on esikäsiteltävä metallisella metallisella haavasäiliöllä, jotta poistetaan kiiltävä kerros ja parannetaan lämmöneristeen kiinnittymistä kellarin pintaan (erityisiä CARBON ECO FAS -levyjä ei tarvitse käsitellä niin, että niiden pinta on mikronoitu pinta). Sitten jokaiselle laudalle levitetään polymeerisementtiseosta tai XPS: lle erityistä tarttuvaa vaahtoa, joka on parempi ostaa levyvalmistajalta. Liima-vaahto levitetään laattojen reunan ympärille 2,5 cm: n sisäpuolella reunasta ja tasainen liuska keskeltä. 5-7 minuutin kuluttua levityksen jälkeen, kun liima alkaa polymerisoida, levyt asetetaan nurkkaan puhtaalle, kuivalle pinnalle kulmasta, puristamalla ja kohdistamalla levyjen L-muotoiset reunat kiristysliikkeen periaatteen mukaisesti. Polymeerisen lämmöneristyskerroksen on oltava jatkuva, jotta varmistetaan, että lämpövuotoja ei ole.

Kun liima on täysin kuivunut (noin yksi päivä), XPS-levyt liitetään lisäksi valmistettuun ja pohjustettuun pintaan polymeeriseinäliima-seoksen avulla ja sitten lisäksi liimataan erityisten etumuotojen avulla. Pohjakerroksen kerros lisätään lämpöä eristävän kerroksen päälle laitteen käytettäväksi, jota käytetään myös polymeeriseinäliima-seoksessa ja alkalista kestävää lujitusta lasikuidusta. Kuivauksen jälkeen pohjan vahvistava kerros levitetään koristekäsiteltyyn kipsikerrokseen, minkä jälkeen pinta maalataan halutulla värillä

Miten sohva-alue lämmitetään?

Sokea lämmitettäessä on välttämätöntä poistaa kokonaan hedelmällinen maakerros, joten kaivon syvyyden tulisi olla vähintään 300 mm. Jos rakennus on pystytetty maaperään, se poistetaan myös. Kannattaa tehdä luuta, jonka leveys on yhtä suuri kuin XPS-lämpöeristelevyjen leveys 600 mm. Koska eristetty sokea alue toimii työkaluna maaperän jäädyttämisen syvyyden ja kodin ulkopuolelle, erittäin kaukaisilla alueilla voi käyttää jopa suurempaa sokea aluetta - jopa 1 200 mm (kaksi levyä ). Projektia kehitettäessä sokean alueen leveys voidaan laskea STR 72746455-4.2.3-2016 "rakennusten ja rakenteiden rakenteiden perusteella. Matala säätiö. Materiaalit suunnittelua ja asennusta koskevat säännöt ", joissa otetaan huomioon kaikki sääntelyasiakirjojen vaatimukset.

Sokean alueen pohja on järjestetty talon esijännitteellä sateen ja sulaveden ohjaamiseksi, rinteen suuruus on noin 5%. Lämpöeristyksen alustyynynä käytetään keskikokoista hiekkaa, joka levitetään 5-10 cm: n paksuisille kerroksille, kostutetaan vedellä ja tampingilla. Hiekka päällä, lähellä eristettyä jalustapinoa XPS-levyjä, yhdistää niiden L-muotoiset reunat. Kiinnittimet ja liima sokean alueen lämmittämisen yhteydessä ei tarvita - levyt asetetaan vapaasti, mutta huolehditaan liitosten tiheydestä ja tarkkuudesta, mistä eristyslaatu riippuu. XPS: n lämmityskerroksen päälle järjestetään geotekstiilin ja profiloidun kalvon tyhjennyskerros. Nyt markkinoilla on valssattuja materiaaleja, joissa geotekstiilit ja kalvot yhdistetään - esimerkiksi valmiin tyhjennyskerroksen Planter Geo. Kankaita leikataan ja asetetaan päällekkäisyydellä, joka on noin 100-120 mm paneeleiden välissä, liimaamalla liitokset vähintään 50 mm: n nauhalla.

Kalvoa on myös siirrettävä pystysuoraan seinään vähintään 100 mm: n korkeudella ja kiinnitettävä erityisillä kiinnikkeillä. Lopullinen eristekerros otmostki - soraa polkumyynti paksuus on noin 50 mm, joita käytetään keskisuurten sora (20-40 mm). Tämän jälkeen sokean alueen eristämisen työtä voidaan pitää täydellisenä. Eristettyyn XPS-kaihtovyöhykkeeseen asti on mahdollista järjestää nurmikko, laatoitella laattoja tai kiven lohkoja. Tärkeintä on, että sokea alue on nyt eristetty ja luotettavasti suojelee taloa maaliikkeiltä pakkasnopeuden vaikutuksesta.

Videokäsky siitä, miten kellari ja sokea voidaan tehdä https://youtu.be/qc5ijQ69TfI

Mikä on tärkeää muistaa kun heitetään kellari ja sokea alue?

Varmista, että pohjan lämmöneristyskerroksessa ei ole aukkoja ja leveitä saumoja. Luotettavuutta varten levyjen väliset liitokset on levitettävä liimavahvaksi XPS: lle. Huomaa, että rakennuksen kulmissa olevat levyt vaativat lisäluokkien lukumäärää. Käytä vain XPS-asennusta varten suunniteltuja materiaaleja ja työkaluja: jos valmistaja valitsee kaikkien elementtien koostumuksen ja lämmöneristysominaisuudet, et tee virheitä, jotka johtavat eristysominaisuuksien heikentymiseen. Ekotuotemerkki XPS-levyille sokkelin ja sokean alueen osalta ei ole välttämätön edellytys, koska materiaalia ei käytetä sisätiloissa vaan ulkona. Mutta jos tämä indikaattori on sinulle tärkeä, etsi XPS-paketin vastaava kuvake.

Lämmittämällä säätiötä. Miten lämmittää taloa ja vähentää lämpöhäviötä 20%

Miksi lämmin säätiö?

Lyhyesti sanottuna säätiön lämpeneminen takaa kotisi toimintakustannusten alentamisen ja lisää mukavuuden tasoa. Ensinnäkin rakennuksen lämmitetty pohja mahdollistaa lämpöhäviön vähentämisen, vähentää lämmityksen kustannuksia - ja tämä on tavallisesti suurin kustannuserä. Toiseksi lämmitetty säätiö on paljon paremmin suojattuna pakkasenkestäviltä voimilta - eli siinä maaperän muodonmuutoksista, jotka johtuvat sen sisältämistä kosteuden pakastamisesta ja sulamisesta. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiö ei pilata, ei hajota, eikä sinun tarvitse käyttää suuria määriä rahaa korjaamaan sitä.

Milloin lämmittää säätiö?

On parasta lämmittää säätiötä rakennettaessa taloa. Riippuen siitä, millä perusteella valitset, on paljon helpompi suorittaa kaikki tarvittava työ vaiheittain, orgaanisesti sovittaa ne rakennusalan tekniikkaan.

Kuitenkin, jos tulisit omistamaan talon, jossa ei ole lämmitettyä säätä, sinun ei pidä epätoivoa. Tekniikka mahdollistaa eristyksen ja valmiin talon perustan, mutta sen täytyy suunnitella riittävän laaja maavalli. Kuitenkin vähentää lämmön vuotamista pohjan läpi (ja se voi saavuttaa 20%!) On edelleen sen arvoista.

Kolme parametria kellarin eristys, jota ei voida jättää huomiotta

Vain kolme parametria ovat ratkaisevia, kun eristetään säätiö:

- luotettavuus - eristys tarvitsee valita materiaaleja, jotka antavat maksimaalisen eristävän vaikutuksen mahdollisimman vähän veden imeytymistä. Tämä on erittäin tärkeää, koska keräämällä kosteutta, mikä tahansa materiaali menettää eristysominaisuutensa (muistan tunteenne märällä puserralla - ja tunnet iholla, mitä tämä koskee).

- kestävyys - eristysmateriaalit ja -tekniikka varmistavat eristyskerroksen pisin palvelut.

- kontrastin eheys. Mikä tahansa eristeen tärkein sääntö - ei lämpövuotoja. Jos onnistut luomaan talon perustalle jatkuvan lämpöeristeen muotoilun, voit olla varma: tehtävä on tehty täydellisesti

Kuinka lämmittää säätiö?

Laajennettu savi on kohtuuhintainen ja halpa materiaali, jota ihmiset haluavat käyttää ensisijaisesti alhaisen hinnan vuoksi. Lämmöneristysominaisuudet eivät ole kovin suuria, mutta irtotavarana ei voi olla vakaata geometriaa. Edullinen, ensi silmäyksellä päätös muuttuu huomattaviksi kustannuksiksi ja aikaa vievältä suoritukselta.

Polyfoam (EPS) - melko suosittu ratkaisu kehittäjiin, jotka etsivät keskimääräisiä hinta- ja tehokkuusratkaisuja. Voit hyvin eristää talon perustan polyfoamilla, jos olet tyytyväinen eristeen käyttöikään noin 20 vuotta. Käytännössä vaahdoneristeen tehokkuus 20 vuoden toimintaan laskee noin kolmanneksella. Vaahto kertyy kosteudelle ja se on helposti tuhoutunut, mikä tarkoittaa, että lopullisen kellaripeitteen kestävyys on myös kyseenalainen. Siksi vaahto - epävarma valinta, kun asennat lämmin sokea alue. Samaan aikaan 20 vuotta on melko pitkä käyttöikä ja materiaalin saatavuus puhuu sen hyväksi.

Suulakepuristettu polystyreeni vaahto (XPS) - levymateriaali, joka on valittu useimmiten ammattilaisten rakentajille säätiön eristämiseksi. XPS: n hinta on jonkin verran suurempi kuin polystyreenin ja erityisesti laajennetun saven, mutta materiaalin eristysominaisuudet oikeuttavat kustannukset. Lämmitettäessä vain säätöä, on mahdollista alentaa lämmityskustannuksia 20%. XPS (EPS, ekstrudoitu polystyreenivaahto) ei kerry kosteutta, ei muovaudu, se on biologisesti neutraali ja luotettavasti paljain vähintään 50 vuoden ajan. Lisäksi voit löytää erityiset XPS laattaperustat. On tärkeää huomata, että venäläisten tuotemerkkien joukossa tämä on XPS TECHNONICOL CARBON SP, joka on erityisesti suunniteltu kuormituksille, joita laattaperusta on meneillään.

Kuumennuksen säätäminen: yleisimmin käytetyt lämmöneristysmenetelmät

Riippuen siitä, minkä tyyppistä säätiötä talosi on rakennettu, eristystehtävien järjestys on hieman erilainen.

Nauha-säätiö lämpenee ulkona, laskeeko polyuretaanivaahtomuovia pohjan pinnalle ja rakennuksen kellariin sarjaan:

- vedeneristys (tehty mastiksella tai bitumivalssimateriaalin avulla),

- XPS-levyt (asennettu erityiseen muovikiinnikkeeseen, joka ei aiheuta vedenpitävää kerrosta),

Sitten ne muodostavat maaperän täyttämisen ja järjestävät sokean alueen.

Jos pohja asetetaan syvyyteen, riittää lämmittää se vain 50-60 cm: n syvyyteen maanpinnan alapuolella (tässä tapauksessa XPS-levyt sijoitetaan pystysuoraan ja johtavat maahan puoleen korkeudesta). Matala nauha-säätiö lämmitettiin koko korkeudelle.

Eristetty Ruotsin liesi

"Eristetty ruotsalainen liesi" -tyyppinen säätiö on nykyaikainen lattialapäästötyyppi, joka sisältää viestinnän ja lattialämmitysjärjestelmän, jonka pinta on valmiin pohja valmiin lattian asettamiselle.

Eristetty Ruotsin liesi (UShP) on suositeltavaa kehittää kehysrakennuksia, taloja, jotka on valmistettu hiutaloitua betonia, taloa baarista ilman järjestää kellarissa. Lisäksi tällaista perustusta suositellaan erityisesti sellaisille rakennustyömaille, joilla on sellaisia ​​maaperän tyyppejä kuin hiekka, hiekkasauma, taimet, savi, veteen kyllästyneet ja heikosti kantavat maaperät.

Tällaisia ​​emäksiä käytetään yksinomaan XPS (ekstruusio polystyreenivaahtoa), jossa se kaksi kerrosta, ylempi - syvennykset ja tukirakenteisiin.

Yksityiskohtainen video toteutusvaiheista:

Mikä on tärkeää unohtaa?

Kellarieristettä täydennetään optimaalisesti rakennuksen ympärillä olevan sokean alueen eristyksellä. Lämmitetty sokea alue, jonka leveys on 60 - 100 cm, auttaa siirtämään jäätymispisteen maahan ja luo lisää suojaa kotiisi. Käyttäminen XPS-eriste sokeiden alueelle, saat vahva ja kestävä perusta polkumyynnin sora, laatta tai ruohoa laitteen ympärillä rakennetta.

edut ja haitat, tyypit ja käyttötavat

Penoplex - suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon nimi, joka on tällä hetkellä suosituin rakennuseristeen materiaali.

Puristettu polystyreenivaahto (XPS) on vaahtoutunut polystyreenivaahto, jossa on yhtenäinen rakenne, joka kulkee suulakepuristimen läpi paineessa ja korkeassa lämpötilassa. Vaahtoamiseen käytetään hiilidioksidia ja kevyiden freonien seoksia. Suljetuista pienistä soluista koostuva materiaali, liimattu tiiviisti ja täytetty ilmalla, on sekä tiheä että kevyt.

Hyödyt ja haitat Styrofoam TECHNONICOL

TECHNONICOL-suulakepuristetulla polystyreeni-vaahdolla ei ole analogeja maailmassa ja sillä on kiistämätön etu:

 • laajuinen soveltamisala. Tätä materiaalia käytetään sekä erikseen että teolliseen rakentamiseen perustusten, lattian, seinien, kattojen, teknisten rakenteiden ja teiden lämpöeristykselle;
 • matala lämmönjohtavuus. TECHNONICOL säilyttää lämmön 2 kertaa tehokkaammin kuin lasivilla ja 1,5 kertaa enemmän kuin tavalliset vaahdot;
 • kemiallinen vastustuskyky. Aine voi kestää emäksiä, valkaisuainetta, happoja, suolaliuoksia, alkoholia, sementtiä, happea, ammoniakkia, hiilidioksidia, asetyleeniä, propaania, butaania, parafiinia, kasvi- ja eläinöljyjä;
 • laaja käyttölämpötila. Laajennettu polystyreeni TECHNONICOL ei menetä fysikaalisia ja lämpöominaisuuksia lämpötila-alueella -70 - + 75 ° C. Ainoa asia, jota on vältettävä materiaalin varastoinnin aikana altistuminen suoralle auringonvalolle;
 • ääriherkkyys. Tämä ominaisuus sallii TEHNONKOL penoplexin käytön suljettaessa rakenteita, jotka ovat olleet alttiina säälle monien vuosien ajan. Valmistajien mukaan tämä aika on puoli vuosisataa.
 • vastustus muotin ja sienten muodostumiseen;
 • biostabiilisuus. Styroksi on kestävä jyrsijöille ja hyönteisille;
 • korkea vetolujuus ja puristuslujuus;
 • Paro - ja vedenpitävyys. Koska polystyreenivaahdon veden absorptio on vain 0,2% sen tilavuudesta, tätä materiaalia käytetään katon, lattian ja kellarikerroksen lämmittämiseen ilman lisäsuojaa;
 • ympäristöystävällistä materiaalia. Ainoa XPS Venäjällä, jossa on esiteelokuvaseloste;
 • nopea asennus, mukavuus ja helppokäyttöisyys.

Ekstrudoituneen polystyreenin haittana voidaan pitää negatiivista reaktiota orgaaniseen aineeseen, pääasiassa liuottimiin, asetoniin, maalien ohentimiin.

Sinun on kiinnitettävä huomiota, että nämä aineet eivät sisälly liiman koostumukseen, koska ne aiheuttavat laajentuneiden polystyreenilevyjen kutistumista tai pehmenemistä.

Tyypit ja soveltamisala

Uuden tekniikan ansiosta ekstrudoitu polystyreeni TECHNONICOL on korkealaatuinen ja luotettava lämmöneristysmateriaali. Se on esitetty useilla eristeillä eri lämmöneristysongelmien ratkaisemiseksi.

Mökkien ja yksityisten talojen lämmitys

Yksityiseen ja matalarakenteiseen rakentamiseen käytetään:

 1. XPS TECHNONICOL CARBON ECO - eristys, joka on suunniteltu perustusten, lattian, kattojen ja eristyksen lämpöeristykseen;
 2. TECHNONICOL CARBON ECO SP on erittäin jäykkää materiaalia, joka on suunniteltu eristämään pohjat, joissa yhdistetään lämmitetty monoliittinen pohjalevy ja tekninen kommunikointi lattialämmitysjärjestelmän kanssa. Yleensä ECO SP: n laajennettu polystyreeniä käytetään alhaisten rakennusten rakentamiseen kellareiden järjestämiseen ja sopii alueille, joilla on heikosti laakeroitu ja veteen kyllästetty maa, hiekka ja hiekkasauma, savi ja liepeä;
 3. TECHNONICOL CARBON ECO FAS - joka on erityisesti suunniteltu kipsipintojen, talonpohjien ja muiden esineiden rakentamiseen, jos eristeen lisääntynyt kiinnittyminen pohjaan on välttämätöntä;
 4. TECHNONIKOL CARBON ECO DRAIN - levyt, joissa on erityiset valuma-urat seinän kuivatuksen ja lämpöeristyksen järjestämiseksi sekä mikroilmastoinnin aikaansaaminen tasakattoissa ja veden virtauksen parantaminen;
 5. TECHNONIKOL CARBON SAND - korkea kosteudenkestävyys ja höyrynkestävyys on tarkoitettu erityisesti sandwich-paneeliin sijoittamiseen. CARBON SAND tarjoaa lämpöeristyksen ikkunoiden rinteille, jotka eivät jäädy läpi talvella. Lisäksi se nopeuttaa rinteiden asennusta ja yksinkertaistaa niiden hoitoa.

Sovellus siviili- ja teollisuusrakentamisessa

Erittäin luja ja pienempi tiheys luonnehtii teolliseen ja siviilikäyttöön suunniteltua lämpöeristystä:

 1. SARBON PROF - materiaali ammattimaisille rakennuttajille, sillä on paras lämmönjohtavuus koko alueelle ja sitä käytetään lämmöneristykseen perustusten, lattian, rakennusten kattojen teollisiin ja siviilikäyttöön, mukaan lukien kuormitettavat, julkisivut ja jalustat;
 2. CARBON PROF SLOPE - viiden levyn leikkaus laajennetusta polystyreenistä, jonka paksuus on 40, 70 ja 80 mm, jonka avulla voit järjestää katon kaltevuuden tai muuttaa veden virtaussuunnan. Levyillä A ja B on kaltevuus 1,7%, J ja K -3,4%, M - 8,3%.

Sovellus liikenteessä ja tienrakentamisessa

Kova materiaali CARBON SOLID - käytetään lämmöneristyskerroksen luomiseen kuljetusvälineiden pohjalle: valtateille, rautateille, raskaille kuormille. Käytetään myös maa- ja vesirakennustekniikoissa, kun lämpöeristeen voimakkuutta lisätään.

Talon lämmitys polystyreenivaahdolla TECHNONICOL

Ekstrudoituja polystyreenilevyjä voidaan käyttää yksityisen talon kaikkien pintojen eristämiseen.

Kellarin eristys

XPS: n käyttö julkisivujen lämpöeristykseen antaa meille mahdollisuuden välttää kylmäsiltoja, maaperän roiskeita, vedenpitävyyden suojaamista, pohjaveden poistamista ja samalla niiden paineen alentamista maanalaisiin rakenteisiin ja kellariin.

Kellarin perinteisen eristyksen tapauksessa levyjä, joissa ei ole mekaanista kiinnitystä, kiinnitetään liiman avulla vedeneristyskerrokseen ja täytetään karkealla hiekalla tai hiekka-sora-seoksella.

Jos tarve asentaa matalan pohjan, XPS-levyt asetetaan valmistettuun pohjaan ennen vedeneristys- ja valssihakea.

Kun kellarissa on lämpöä lisää sisäpuolelta, tasoitetaan seinistä tarvittaessa vesikerros, kiinnitetään se XPS-levy, jossa on kokoonpano-adhesiivinen koostumus, sitten höyrysulku asetetaan ja kiinnitetään polyuretaaniliimalla, jossa on kalvoa huoneen sisällä, pystysuuntaiset ohjaimet ja arkin päällysteet on asennettu.

Seinäeristys

Seinät voidaan eristää sisäpuolelta, rakennuksen ulkokuoren ulkopuolelta tai sisäpuolelta:

 1. Sisäseinäeristys tehdään rakennetuissa rakennuksissa, jos tarvitset huoneen nopeaa lämmitystä tai kun et voi muuttaa julkisivua. Levyt puristetaan seinää vasten puupalkkeihin, joiden väliin myös puristetaan polystyreenivaahtoa, höyrysulkukalvo liimataan huolellisesti.
 2. Kolmikerroksisessa muurauksessa oleva keskilämmöneristyskerros vähentää seinien paksuutta. Tämän kerroksen materiaalille asetetaan korkeita vaatimuksia kestävyydelle ja laadulle, koska jos jotain tapahtuu, on tarpeen purkaa muuraus korjaustöihin. Levyt kiinnitetään liimalla sisäseinän seinään ja sisä- ja ulompi osat liitetään toisiinsa joustavilla lasikuitulinkillä, jotka on asennettu 4-5 kpl neliömetriä kohti eristeen kautta. Ensin asetetaan kerros, joka kiinnittyy tasoon, jolloin lämpöeristys asennetaan korkeusulkonemalla. Kantokerros lisätään seuraavaan linkitasoon. Kerrokset on kiinnitettävä toisiinsa tiukasti, nukkumisvaurioita kuivalla hiekalla.
 3. Kipsi ("märkä") julkisivu on ulkoinen lämpöeristys, kun laajennetut polystyreenilevyt, joissa on liima- ja mekaaniset liittimet, kiinnitetään valmistettuun seinäpintaan ja peitetään useilla kerroksilla synteettisiä materiaaleja ja lasikuitua.
 4. Jos seinä on päällystetty koristeellisella materiaalilla, seinälevyllä, etulevyillä tai sivuraidalla, lämpöeristelevyt on sovitettu porrastetusti ja kiinnitetty alustaan ​​pitkittäisillä säleillä, joihin vuorotellen maali asennetaan.

Katon eristys

Kaltevien kattojen eristämisen yhteydessä on suositeltavaa asentaa eristyslevyt kannelle siten, että katon eristyksissä ei ole aukkoja. Kotelon eristyksen yläpuolella on vedeneristys ja kateaine. Eristekerroksen paksuus on määritettävä alueen ilmasto-olosuhteiden perusteella.

On olemassa vaihtoehtoja lämmöneristyksen katolle, kun levyt ekstrudoitua polystyreeni vaahto kiinnitetään kattotuolien sisältä, ja intergroup tilaa on myös täytetty. Lisä lämpeneminen on myös mahdollista. Luistin katon lämpöeristys mahdollistaa kylmäsillan estämisen kattorakenteiden rakentamisessa ja talon talviolosuhteiden luomisessa mukavissa olosuhteissa, mutta myös kesällä.

Lattialämmityksen eristys

Jos ullakkoa ei ole suunniteltu käytettäväksi olohuoneena, se on eristetty eikä katto. Palkkien päälle järjestetään levyt tai levyt lattiaan, lämpöeristelevyt asetetaan siihen, niiden väliset liitokset teipataan ja niihin tehdään sementti-hiekkalaateri ja se peitetään kipsikuitutelevyillä.

Ekstruloitu polystyreeni TECHNONICOL, jonka nimi on sama yhtiö - tämä on tehokas lämpöeristys, joka säästää lämmityskustannuksia ja tarjoaa luotettavan eristyksen monien vuosien ajan melkein mihin tahansa rakennusten rakenteeseen.

Arvioi tämä artikkeli: Jaa ystäviesi kanssa!

Viisi tärkeää kysymystä UWB: stä

Maaperä, helpotus, ilmasto Eristetty ruotsalainen levy on matala perustus, jolle laite ei ole tarpeen hautua kuoppa tai vasara paaluilla. Siksi lähes kaikki maaperät soveltuvat UWB: lle, mukaan lukien heikot ja vesitiiviset, joihin ei voida asettaa muita perustyyppejä. Ilmastolliset olosuhteet voivat olla myös mitä tahansa. UWB-pohjaa ei tarvitse laskea maanpinnan alapuolisen jäätymispisteen alapuolelle, jotta vältytään pakkasvaurioilta. Teknologiaan liittyy maaperän eristäminen pohjan alapuolella, niin että se ei jäätyy ja suojaa itse laatan muodonmuutosta. USA: ssa esiintyvä UWB-tekniikka on parantunut Skandinaviassa, jossa ilmasto on joskus vaikeampaa kuin monilla Venäjän alueilla.

Ajoitus, teho, laitteet Laitteelle "eristetty ruotsalainen levy" riittää kaksi tai kolme viikkoa siitä hetkestä, kun laitoskerros poistetaan, kunnes säätiö on valmis. Neljäs ryhmä selviytyy tästä työstä. Teknologian erityispiirteenä on, että täällä ei tarvita raskasta rakennustarvikkeita. Jalustan valmisteluvaiheessa tarvitaan hiomisen kompensoimiseksi värähteleviä levyjä, sitten säännöllinen rakennustyökalu muottiin asennukseen (jos teet sen) ja asettamalla tietoliikennettä. Ainoa iso kone, joka joutuu saapumaan sivustollesi lopullisessa vaiheessa, on betonimylly.

Materiaalit Koska UWB on matala perustus, tähän tyyppiseen pohjaan tarvitaan suhteellisen vähän materiaaleja. Mutta jotta säätiö olisi luotettava ja että palveluntuottajat olisivat lupautuneet vähintään 50 vuoden ajan, sinun ei pitäisi säästää heitä. Geotekstiilit, hiekka, viestintä- ja lattialämmitysputket, itse betoni on tietenkin parhaiten valittu hankkeen laatijan kanssa. Yksi UWB: n tärkeimmistä materiaaleista on lämmöneristys, joka pitää maksimaalisesti säilyttää perustassa kertyvän lämmön. Tämän tehtävän optimaalinen valinta on levyn suulakepuristuspolystyreenivaahto (XPS), jonka ominaisuudet ovat täysin tehtävän mukaisia. Tämä materiaali on biologisesti passiivinen (ei houkutteleva jyrsijöille ja hyönteisille), sillä on suuri puristuslujuus (eikä siksi se kuormittaa kuormitusta). Se ei käytännössä absorboi kosteutta ja on energiatehokasta (lämmönjohtavuus on 0,032 W / m * K). Lisäksi sen pieni paino ja leikkaus helpottavat asennusta. Nykyään markkinoilla on erityinen ratkaisu perustuksiin - TECHNONICOL CARBON ECO SP, ainoa Venäjän lämmöneristysmateriaali, joka on sertifioitu Leaf of Life Internationalin ympäristöstandardin mukaisesti. Tätä materiaalia voidaan käyttää sekä tavallisessa puisessa muottilaitteessa että samassa XPS: n kulmaelementteinä. Tällaiset L-lohkot ovat valmiita rakenteellisia elementtejä pääty- ja sivupinnoille sopivilla kiinnitysreunoilla. Niiden ulkopinta on leikattu sementtisidoksella lastulevyllä, mikä tarkoittaa, ettei ole tarvetta muottiin. Kiinnityselementtejä käyttäen erityistä laitteistoa ja liima-vaahtoa on toivottavaa, että kaikki nämä materiaalit ovat samasta valmistajasta.

UWB-laitteen vaiheet UWB-laite koostuu kuudesta perusvaiheesta: - Jalustan valmistelu. - Teknisen viestinnän ja kiinteiden viemäriputkien asentaminen. - Laitteen pohjalevy eristyksellä kahdella kerroksella XPS (ensimmäinen kiinteä, toinen - ainoastaan ​​talon asuintilat, miinus paikoissa, joissa laakerin seinät). - Pohjan vahvistaminen. - Lattialämmityksen laite (putken asettelu, testaus ja paineen testaus). - Betonin kaataminen.

Tulos ja toiminta "Insulated Swedish stove" -periaatteella tehtyjen töiden tuloksena on talon perustana toimiva tekninen konstruktio, joka suojaa rakennustyömaalta pakkasenkestäviä voimia ja on myös valmis viimeistelemään ensimmäisen kerroksen lämpimän kerroksen luonnosta. Laatta, laminaatti tai parketti voidaan sijoittaa suoraan tähän pohjaan. Lämmin jalustan käyttö ei aiheuta ongelmia. Liesi, johon talosi seisoo, on todellinen lämpöakku ja sen ansiosta voit säästää paljon lämmityksessä. Toiminnan alkaessa on tarpeen lämmetä mukavaan lämpötilaan ja sitten monet omistajat siirtyvät vain yölämmitykseen: UWP laskee hitaasti lämpöä päivällä ja miellyttävä mikroilmasto jää talossa. Käytännöt osoittavat, että UWB: n kodeissa energiatehokkaan säätiöratkaisun ansiosta nykyisiä maksuja voidaan vähentää 50 prosentilla ja jopa olla pienempiä kuin pienemmässä asunnossa kaupungissa. Kellarämmityksen sammuttaminen kuumalla säällä tekee säästää luonnolliseksi ilmastointilaitteeksi, joka auttaa pitämään huoneesi viileänä.