Betoni päällyste talon ympärillä - miten tehdä se itse

Rakennus ei voi tehdä ilman vankkaa perustusta, jolla on paino ja joka takaa koko rakenteen eheyden, mutta se tarvitsee myös lisäsuojaa. Tarvittaessa jokainen voi hoitaa omalla kädellään betonisen sokean alueen talon ympärille, ilman ammattikäyttäjien palveluita. Tämä prosessi ei ole kovin monimutkainen, mutta se edellyttää tiettyjen vaatimusten huolellista täytäntöönpanoa.

Sokean alueen vaatimukset, järjestelysäännöt

Tämä muotoilu suojaa rakennuksen perustamista estäen pohjaveden ja ympäristön tuhoisaa vaikutusta. Suojauksen lisäksi se tekee myös esteettistä toimintaa - sokea alue rakennetaan täydelliseksi. Ennen sokea aluetta omiin käsiisi, sinun tulisi tuntea useita vaatimuksia:

 1. Leveyden tulee olla 200 mm suurempi kuin katon ulokkeen pituus. Vastaava vaatimus on kirjattu SNiP 2.02.01-83: een. Laskelmassa otetaan huomioon myös valut ja maaperä. Normaalisti sokea alue on yhtä metriä, se helpottaa liikkumista, konkreettinen sokea alue, jonka omat kädet ovat oikein rakennettu, talon ympärillä voidaan käyttää kävelykeinä.
 2. Sokea alue on asennettu koko rakennuksen pituudelle, koska se on välttämätöntä säätiön täydellisen suojelun kannalta. Poikkeuksena on konkreettisen kuistin järjestelyyn varattu paikka.
 3. Syvyyttä. Betonisen sokean alueen tekniikka takaa sen, että se ei saa ylittää alueellaan tyypillistä syvyyteen kuuluvaa tunkeutumista.
 4. Paksuutta. Pienin nopeus, jolla malli tulee voimaan - 70-100 mm. Jos aiot lisätä mekaanista kuormitusta pinnalla, paksuus kasvaa 150 mm: iin ja yli.
 5. Korkeus. Alue on 200-500 mm maanpinnan yläpuolella riippuen odotetusta kuormituksesta.
 6. Puolueellisuudesta. Tätä indikaattoria säätelevät SNiP III-10-75: n normit - 10-100 mm: n leveysmittarilla (tai 1-10%). Sokea alueelle siirretään vettä tehokkaasti rakennuksesta, joten se on kallistettava talosta. Kaltevuus kasvaa, jos alue, jolla rakentaminen toteutetaan, on ominaista suuri määrä sadetta. Samaan aikaan suuri kaltevuus jään aikana aiheuttaa haittaa.

Sokean alueen luomisen onnistumisen pitäisi tehdä piirustus. Voit tehdä sen itse, ohjata vakiohankkeita tai ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. Tarvittaessa sitä voidaan rajata reunalla. Se on koriste-elementti, joka myös lisää rakenteen eheyttä ja suojaa puiden tai pensaiden juurien tunkeutumiselta.

Jyrsimet ovat pakollisia, jos luot sokean alueen lävistys- tai raunioituneiden talojen ympärille ja lähellä poppeliä, sycamorea, vadelmaa ja karhunvatukkaa.

Materiaalit konkreettisen sokean alueen muodostamiseksi talon ympärillä omilla käsillä

Ennen kuin aloitat työn, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit ja järjestelmä. Vahvistetaan säätiön olisi oltava johdonmukainen, mutta koko prosessin on kestettävä vähintään aikaa. Useimmissa tapauksissa projektin laatimisessa on mahdollista käyttää tavanomaisia ​​sokeita betonipintoja, jotka muokkaavat järjestelmää alueesi ominaisuuksien mukaisesti. Tarvitset seuraavat materiaalit:

 1. Betoni. Tuloksena olevan seoksen tulisi täyttää luokan ominaisuudet B3.5 - B8. Kun se on luotu, paras on sementtimerkki M 400.
 2. Hiekkaa. Pyyheinä voit käyttää joen tai louhos hiekkaa. Seoksen sekoittamisen yhteydessä käytettävän materiaalin on oltava pehmeää, suuria epäpuhtauksia ei sallita.
 3. Murskattu kivi tai sora. Jätteiden murto-osa talon sokea alueelle - 10-20. Sitä käytetään täyteaineena betoniseokselle tai perusmateriaalina.
 4. Savi tai geotekstiilit. Tätä materiaalia käytetään konkreettisen sokea-alueen rakentamiseen omilla kädillä kosteuden suojaamiseksi, mikä on tärkeää erittäin kosteille alueille.

Betonin laatu määräytyy käytetyn sementtityypin ja sen ominaispainon perusteella prosentteina liuoselementeistä. Hyvä ratkaisu olisi materiaali M400 Portland-sementti. Käytetyn sementin on oltava tuore. Jos jauhe muodostaa kokkareita puristettaessa kädessä, se tulee pian käyttökelvottomaksi. Valittavan sementin laatu riippuu suunnitellusta betonipinnan paksuudesta. Suositellut mittasuhteet 1 m 3: n sekoittamiseksi:

 • vesi - 190 l;
 • täyteaine (seulonta tai murskattu kivi) - 0,8 m 3;
 • hiekka - 0,5 m 3
 • pehmittimet (nestelasi ja vastaavat) - 2,4 l;
 • sementti - 320 kg.

Sokea alueen kokoa laskettaessa talon ympärillä on tarpeen valmistella etukäteen tarvittava määrä rakennusmateriaaleja. On myös tärkeää seurata materiaalien toimittamisen järjestystä, mikä on välttämätöntä johdonmukaisuuden varmistamiseksi. Tekniikan noudattaminen mahdollistaa halutun tuloksen saavuttamisen ja luotettavan suunnittelun. Kun täytät kaikki vaatimukset, voit tehokkaasti varustaa betoninen sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi.

Toimitetun veden määrä on erittäin tärkeä. Ylimäärä vähentää tuloksena olevan betonin lujuutta. Veden puute ei anna sen kovettua kunnolla.

Kuinka tehdä sokea alue säätiölle omiin käsiisi - askel askeleelta ohjeita

Tarvittava määrä sementtiä kaadetaan betonisekoittimeen tai toiseen sekoitusastiaan ja täytetään sitten vedellä. Sekoitettaessa muodostuu "sementtimaito", johon syötetään muita komponentteja. Sitten hiekkaa lisätään pieniin osiin, ja seosta sekoitetaan jatkuvasti. Täyteaine (murskattu kivi tai seulaset) täytetään seuraavaksi. Jos et tiedä etukäteen, millainen rauniot ovat paremmin sokea alueelle, ja noutaa oikean osuuden materiaalin, sekoittaminen ei ole vaikeaa.

Tehokkaan sekoittumisen varmistamiseksi odota 5 minuuttia kunkin komponentin lisäämisen jälkeen.

Heti kun materiaalit on valmistettu, voit aloittaa työn. Talon ympärillä oleva sokea alue sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Emäksen valmistus. Maapallon yläkerros poistetaan yhdessä kivien, juurien ja muiden ulkomaisten elementtien kanssa. Käsittele maaperää herbisideillä, jotka estävät kasvien kehittymisen.
 2. Merkintä. Järjestelyn mukaisissa kulmissa vasaratkaa panokset ja työnnä lanka niiden väliin. Välttääksesi vääntymisen, asenna lisäkiinnikkeet 5-6 metrin etäisyydelle toisistaan.
 3. Hydraulilukon ja pohjan asennus. Ennen työskentelyn aloittamista kerrokset eri materiaaleista asetetaan sokea alueelle. Öljyinen savi, jonka paksuus on 100-150 mm tai geotekstiilit, suojaa pohjaa kosteudelta. Hiekka "tyyny" vähentää paineita. Jos pohjaveden syvyys on korkea, on tarpeen lisäksi varustaa kuivatus - kaivanto, jonka syvyys ja leveys on 10 ja 20 cm.
 4. Putkien asettaminen ja muut viestinnät. Kun seos täyttää kaivannon, on mahdotonta suorittaa tämä vaihe.
 5. Muottien asennus. Sokean alueen yläosaan asennetut puupinnat antavat sille oikean muodon ja estävät laastin leviämisen.
 6. Betonin läpivienti. Sokean alueen täyttäminen omiin käsiisi tasoitetaan tasaisesti betonisekoittimien tai säiliöiden seosta. Kun kaivanto on täynnä, se on pakattava ja lävistettävä useita kertoja metallipalkilla ilmataskujen poistamiseksi. Sokean alueen vahvistamiseksi käytä vahvistustekniikkaa tai kehystä (solun koko - 50x50 tai 100x100).

Myös ennen täyttämistä asennuspinta-ala ja jalusta välilevyjen väliin asennetaan kompensoiva sauma käyttäen levyjä tai vanerilevyjä - tämä toimenpide suojaa betonia tuhoamiselta, kun lämpötila muuttuu.

Soraaltaan asennus

Taloudellisempi vaihtoehto olisi käyttää romumaa tärkeimpänä täytemateriaalina. Sen järjestelyllä on samat vaatimukset kuin betonisella päällystysalueella, mutta vahvistamista ja liikkeen liikkeen luomista ei vaadita tässä. Lisäkerros vedeneristys (geotekstiili) on asennettu roskan ja hiekan "tyyny". Tämä ei salli sekoittumista rauniot ja hiekka, eikä salli kasvien kasvaa siemeniä, jotka voivat jäädä "tyyny".

Raasteja voidaan tehdä käsin ilman paljon vaivaa. Kaivannon pohjan täyttämiseksi voit käyttää suurta osaa materiaalista. Ylhäältä koristeellinen vaikutus antaa pienen murskattua kiveä. Tämä sokea alue suojaa myös pohjaa pohjaveden ja ympäristön tuhoisilta vaikutuksilta. Oikealla tavalla voit antaa sille siistin ja houkuttelevan ulkonäön.

Miten päällystää betonia talon ympärillä?

Rakennuksen kestävyys riippuu säätiön tilasta, jonka terveys määräytyy luotettavasti ja tehokkaasti talon pintavedestä milloin tahansa. Tätä tehtävää suorittaa sokea alue, jolla on ensinnäkin suojaava toiminto. Yksi yleisimmistä ja helppokäyttöisimmistä tekniikoista on betonin sokea alueen rakentaminen rakennuksen ympärille. Sen oikea rakenne, jonka itsensä luoma, toimii tehokkaasti monien vuosien ajan.

Mikä se on?

Sokea alue on ulompi vedenpitävä vedenpitävä betonirakenne, joka on jatkuvan kävelytie, jota pitkin rakennuksen kehä, joka kallistuu seinältä kohti ympäröivää taloa ympäröivän talon vieressä. Sen järjestely edellyttää tiheää, mutta liikkuvaa risteystä talon kellariin.

Suunnittelu on tuoksuva "piirakka", joka koostuu materiaaleista, jotka säilyttävät yhdessä pohjan kuivassa tilassa. Tällaisen suojan perusta on suhteessa: tiivistetty myös alapuolinen hiekkakerros (sora, savi), vedeneristys ja pinnoite - betoni, joka antaa rakenteen vesitiiviyden.

tehtävät

Oikein varustettu sokea alue tarjoaa rakenteen pitkäikäisyyttä estäen talon pohjan ja rakenteiden tuhoutumisen kosteussaostuksella, sulavedellä. Itsestään luoma sokea alue, jossa ei ole konkreettisia, on tilapäinen toimenpide, joka ei ratkaise tämän mallin koko tehtävän monimutkaisuutta.

Oikean blindin päätoiminto on siirtää ja välittää vettä riittävälle etäisyydelle säästä kohti alimpaan paikkaan tai myrskyviemäriin.

Vaakasuoran hydrosulun funktion lisäksi sokea alue (erityisesti eristetty) vähentää maaperän jäätymistä talon ympärille, mikä vähentää talteenoton (nosto) todennäköisyyttä ja vähentää myös rakennuksen lämmönjohtavuutta. Sokea alue, jossa ei ole betonia, ei häiritse maaperän säännöllistä kostuttamista säätiön läheisyydessä ja sen seurauksena haitalliset vaikutukset, joita kasvien juuret voivat aiheuttaa. Turvalaite antaa myös rakennukselle esteettisesti täydellisen ulkoasun ja sitä voidaan käyttää jalankulkuväylänä.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Ympyrän ympäröivän suojarakenteen tulisi olla sama leveys, jonka koko on 20-30 cm suurempi kuin katon rungon uloimmuus yli rakennuksen seinän. Katsotaan, että se on noin 1 m (ja enemmän maaperällä). Sokea alue syventyy enintään puolet maaperän jäädyttämisestä alueella. Betonipäällysteen paksuus valitaan 7 - 10 cm: n (korkeintaan 15 cm, jos sitä käytetään kävelykeinä).

Suositeltu piki on 92-94 astetta suhteessa rakennuksen seinään (tai 10-100 mm / 1 metrin sokea alue). Kellarin korkeus rakennuksen risteyksessä olevan sokean alueen yläpuolella on 50 cm, jonka ulompi alareuna on nostettava noin 50 mm maanpinnan yläpuolelle, mikä estää veden kertymistä reunaan. Rakentamisen tekniikka edellyttää mahdolli- suutta integroituun liikkumiseen maaperän muodonmuutosten jälkeen kellariin nähden, mikä mahdollistaa lähes seinän laajennusliitoksen.

Kuinka tehdä sokea alue?

Merkintä tapahtuu kentällä, maan hedelmällinen kerros poistetaan. Aseta alla oleva hiekkakerros (savi). Geotekstiilit asetetaan (esimerkiksi kateaine). Muotti on muodostettu ottaen huomioon laajennusliitokset. Betonin kaatamisen alue on vahvistettu. Betoni päällystykseen valmistetaan oikeassa suhteessa ja kaadetaan muottiin. Päällysteen pinta näkyy valittuna kaltevuutena muotin reunalla ja tasoitettuna. Betonille annetaan aikaa kuivua.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Maalajeihin tarvitaan lapiot, pikkuhousut, lanka, mittanauha, varoitus, tapit. Lasketaan tarvittava määrä geotekstiilin (vedenpitävä kalvo) vesitiivisteelle. Vaaditaan vaadittua määrää ja mittasuhteita betonin sekoittamiseen tarkoitettuja komponentteja (pesty hiekka, vesi, sora, murskattu kiviainesta 5 - 10 mm, sementti) tai valmiiksi sekoitettua betonia (esimerkiksi laatua М400 ja edellä). Työkaluihin kuuluu myös sekoitin (kapasiteetti) laastin, lapion, kauhan, vaunun (venytyksen), kauhanmuodostuksen muodostamiseen. Pohjustuskerroksen sijoittaminen on varmistettava runsaasti hiekkaa (savea).

Muotti on muodostettu lankkuista, mutta myös haavasaha, taso, kynnet, vasara ovat hyödyllisiä. Vahvistus on tehty teräsverkosta (teräslanka), joka on tuotava. Tarvitset hitsauskoneen, työkalun raudoituspalojen leikkaamiseen. Betonin asettaminen ja tasoittaminen auttaa pitkää sääntöä, lastalla, spatulasilla. Sauman asennuksessa tarvitaan polyuretaani tiivistysainetta.

merkki

Kaivanto on merkitty talon ympärille tapilla ja linjalla. Sokean alueen vieressä oleva taso kellariin on osoitettu 1,5 metrin välein. Rakennuksen ympärillä poistetaan hedelmällisen maaperän kerros ottaen huomioon ympäröivän pinnan asettelu. Kaivannon pohja tiivistetään ja tasataan jo muodostetulla kaltevuudella (herbisidit voidaan levittää). Kanavien syvyys voi olla 500 mm (kallistusmailla).

Hiekkalaatan luominen ja tiivistäminen

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla, jonka pinta on myös profiiloitu kaltevuudella. Materiaali on runsaasti kostutettu ja särkynyt. Toimenpide on toistettava vähintään kaksi kertaa. Kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, sen pinta on huolellisesti tasoitettu.

vedeneristys

Sen laite käsittää kaksi kerrosta vedenpitävyyttä (esim. Kattopuhallus) hiekkaisella alustalla, jotka käärittyvät vähän seinään kompensoivan sauman aikaansaamiseksi. Liitoksissa materiaali on päällekkäin. Seuraavaksi geotekstiili peitetään ohuemmalla kerroksella hiekkaa ja sitten soralla (noin 10 cm paksuisella), jossa on ylemmän kerroksen kaltevuus ja tamped down. Veden tiivisteen lähellä on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Muottien luominen

Irrotettava puuosa suojaa betonin kaatopaikkaa. Se vahvistuu vahvoilla tapilla ulkopuolelta. Lomake tarjoaa poikittaislämpötila-liitokset (2 - 2, 5 m), jotka on asennettu, myös muottien kulmissa vinosti. Niiden tiiviys muodostuu puupaloista, jotka on asetettu reunalle (butyylikuminauhat), jotka on kyllästetty öljynjalostuksella ja peitetty bitumilla.

Lomakkeen reunojen on oltava tasaiset, jotta sääntöä voidaan soveltaa. Korkeuden korkeuden erotuksen on vastattava sokean alueen kaltevuutta. Muottien korkeus vastaa betonin paksuutta. Seinässä oleva laajennusosa (10-20 mm leveä) on täytetty kateaineella (hydro-turpoava johto).

Vahvistus ja täyttö

Käytetään 50x50 (100x100) mm: n metalliristikkoa, joka voidaan kiinnittää tukirakenteisiin, jotka asettuvat pohjaan 0,75 m: n askelin. Ristikko nousee 30 mm: n korkeudella raunioiden tasosta. Betonia vaivautetaan ja kaadetaan muottiosaan osiin yläreunan tasolle.

Betonissa ei saa olla ilmataskuja. Oikean osuuden betoniseoksesta jalkakäytävällä on vastattava tien betonia. Sokean alueen betonin koostumus on perinteinen (vastaava merkki on M400: sta ja yllä). Ratkaisuun suhteessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät lujuutta ja kestävyyttä.

Tasoitus ja kuivaus

Yläpinta on tarkasti kohdistettu sääntöön. Betonin eroosionkestävyys lisääntyy silitystä, joka tehdään 1 - 2 tunnin kuluttua kaatamisesta peittämällä pintakerroksen pinta kerroksella kuivaa sementtiä (laatua M400), jonka paksuus on 3-7 mm. Sitten pinta hiotaan päälle ja peitetään läpikuultamattomalla kalvolla. Sokea alue on valmis 10 - 14 päivän kuluttua.

Kuinka suojata sokea alue tuhoutumisesta?

Seinän paisunta- ja lämpötilaliitosten vedenpitävyyden leveys ja tiheys olisi säädettävä ja korjattava ajoissa. Jälkimmäiselle on parempi käyttää puuta, mutta vinyylinauhoja jopa 15 mm paksuina. Säteilymailla sokea alue ei ole kytketty talon kellariin, ja rakennuksen ympärillä se luo vedenpoiston ja vedenpoiston, jonka laite tehokkaasti valuu vettä ulkoiseen järjestelmään.

Betonipinnan tiiviyttä lisätään käsittelemällä syvällä tunkeutuvilla alukkeilla, vettä hylkivällä aineella, nestemäisen lasin ja sementin liuoksella. Lisäksi rakennuksen sokea alue on koristeltu kivellä, laattoilla (päällystys, klinkkeri jne.), Kiviä. Betonia käytetään laastina.

Korjaus betonisokeilla

Useimmiten kompensoivan sauman järjestäminen, joka ajan mittaan menettää laajentumisen aiheuttaman kireyden, epäonnistuu. Yleinen syy on heikentynyt tekniikka oikean betoniliuoksen ja lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden muodostamiseksi kovettumiselle. Lievä lisäys "käsitellään" tiivisteaineilla, täyteaineilla. Laaja aukko on kirjoittanut ja täytetty hiekkakiveä sisältävällä laastilla hienolla sora-aineella säilyttäen sokean alueen eristämisen pohjasta.

Sitten kuiva pinta pohjustetaan. Samoin sokeilla alueilla on halkeamia osien pinnassa: pienet ovat vuotaneet nestemäisellä hiekosementtilaastilla, suuret ovat kirjoittaneet syvemmällä kartiomaisen ja täytettynä hiekalla peitetyllä bitumimateriaalilla. Huomattavia tuhoja (halkeamia) betonoidaan uuden seoksen kanssa pitkällä jälkikäteen kostutetulla ja peittävällä kalvolla.

johtopäätös

Betoni-sokeat alueet, jotka jatkuvasti ympäröivät rakennuksia, toteuttavat luotettavasti ja tehokkaasti pintaveden poistamisen perustuksista edellyttäen, että ne on järjestetty asianmukaisesti. Tällaisten mallien etuna on suhteellisen helppokäyttöinen valmistus.

Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Sokean alueen luominen omiin käsiisi: askel askeleelta ohjeita

He eivät aina kiinnitä riittävästi huomiota sokea alue talon ympärillä ja itse asiassa se mahdollistaa säätiön suojelun ennenaikaiselta tuholta. Tässä mallissa on erilaisia ​​lajikkeita, joiden avulla voidaan valita paras vaihtoehto hinnan ja laadun suhteen. Ja niin, että kaikki työ sujuu ongelmitta ja sillä ei ole ongelmia tulevaisuudessa, kannattaa harkita askel askeleelta ohjeita luomaan sokea alue omalla kädelläsi.

Mikä on sokea alue?

Sokea alue on laaja (yli 50 cm) nauha, joka sopii koko talon ympärille. Se on luotu erilaisista materiaaleista, joilla on erityisiä laadullisia ominaisuuksia, ja sen tarkoituksena on säilyttää säätiön luotettavuus ja kestävyys äärimmäisten ympäristö- ja inhimillisten olosuhteiden vaikutuksesta. Tämä malli koostuu useista kerroksista, joiden on täytettävä tietyt vaatimukset.

Ulkonäköönsä sokea alue muistuttaa kävelytietä, joka on asennettu kallon suuntaan maahan talon seinältä. Tällainen viiste ei aina ole havaittavissa, ja se voi olla vain 2-3 astetta, mutta se tuottaa yhtenäisen veden virtauksen. Suurempaa mukavuutta varten voidaan sijoittaa poistoaukko lähellä ulkoreunaa, joka täysin tyhjentää ylimääräisen nesteen talosta.

Sokea alue on tarkoitettu ilmakehän kosteuden tyhjentämiseen kellarin maanalaisesta osasta ja se on kalteva polku pitkin talon reunaa

Sokean alueen luominen ei edellytä ammattitaitoa, ja sitä voidaan tehdä itsenäisesti ilman rakennusyritysten ja tiimien osallistumista. Tärkeintä - kaikkien sääntöjen noudattaminen ja työjärjestys.

Sokean alueen tarkoitus

Tässä mallissa on monia toimintoja, joten sokean alueen tarkoitusta on arvioitava kattavasti.

 1. Pohjan suojaaminen vedestä. Se on kosteutta, jolla on suurin haitallinen vaikutus rakennuksen tukeen. Jos et tee työtä pohjan suojaamiseksi, tuhoutuminen ja muodonmuutos vähitellen tapahtuu, mikä voi johtaa laakerin ominaisuuksien menetykseen kokonaan. Tätä tarkoitusta varten maanpinnan yläpuolella nostettu kaltevuus on järjestetty rakennuksen ympärille, joka poistaa tai viivästyy etäisyydellä ylimääräistä kosteutta, joka ilmenee saostumisen tai ihmisen toiminnan seurauksena.

Kun järjestetään sokea alue, on toivottavaa ei vain tehdä viemäröintiä kulkureitin reunalla, vaan asentaa viemäröintijärjestelmä viemäröintiin

 • Lämpenemistä. Kaikki riippuu kellarin suhdeluvuudesta ja jäätymisasteesta. Jos haluat suojata rakennuksen huurteen turvotuksesta, lämpöeristyskerros pitkin kohteen koko kehää luo erinomaisen esteen maaperälle täysin jäädytettäväksi.

  Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa pidetään korkealaatuisimpana materiaalina talon ja säätiön lämmittämiseen talon ympärillä.

 • Paikka liikkua. On välttämätöntä liikkua talossa eri tilanteissa, ja sokea alue suorittaa täydellisesti jalan polun toiminnan. Usein se on rakennettu kohteen jalankulkualueiden yleiseen järjestelmään.
 • Rakenteen viimeinen osa. Talon ympäröimä nauha toimii erinomaisena viimeistelynä, joka mahdollistaa tarvittavan ympäristön luomisen. Värin koristekyvyyden parantamiseksi on tehty visuaalisesti houkuttelevia materiaaleja.
 • Luonnollisesti suunnittelun päätavoite on suojelu. Sokean alueen tai sen virheellisen laitteen puuttuminen voi aiheuttaa paljon haitallisia seurauksia. Ja monet niistä nousevat ajan kuluttua, kun niitä on vaikea korjata.

  Vihje! Uskotaan, että sokean alueen luominen voidaan jättää huomiotta edellyttäen, että talo on pystytetty pino- tai pylväspohjaan tai kiinteän pohjaveden läsnäollessa. Tässä tapauksessa vedenpoisto toteutetaan luomalla erityisiä sisäisiä ja ulkoisia järjestelmiä.

  Lausunto, että päällyste ei ole tarpeen paalusäätiölle, on virheellinen, tällaisella rakenteella on hieman erilainen muotoilu, mutta sen järjestely on välttämätöntä

  vaatimukset

  Sokean alueen on täytettävä useita vaatimuksia:

  1. Kaltevuuden tarkka sijainti. Tämä parametri riippuu valitusta materiaalista. Niinpä tuotteille, jotka eivät luo yhtä tasoa (kivi, tiili, laatta), kaltevuuden on oltava vähintään 5%. Pintaan pinottuina tai kaatavina tuotteina indikaattori voidaan vähentää 3 prosenttiin.
  2. Vähimmäisleveyden luominen. Tätä parametria ovat monista syistä, joista tärkein on asentoa räystään. Tämän matkan perusteella vähintään 20-25 cm lisätään nauhan leveyteen talon ympärille. Pienin koon on oltava 60-80 cm, ja haurailla mailla indikaattori nousee 1 m: iin.

  Kävelyn leveys riippuu maaperätyypistä, katon lähtemisestä ja taustalla olevan tyynyn rakenteesta järjestelyn aikana

 • Solmujen oikea sijainti. Päärakenne sijaitsee rakenteen ja pohjan sisäreunan liitoskohdassa. Tämä alue kärsii eniten ja usein halkeamia. Tällaiset puutteet johtuvat rakennuksen epätasaisesta kutistumisesta. Siksi elastisista vedeneristysmateriaaleista muodostuu ainakin 20 mm: n muodonmuutos sauma. Se auttaa vähentämään samentumisen vaikutuksia.
 • Tyynyn vahvuus sokean alueen alla. Sen luomiseksi käytetään hiekka- ja soramakeita, joka kaadetaan valmiiksi valmistettuun kaivoon ja tiivistetään vähintään 10-15 cm paksuuteen.
 • Esimerkiksi, kun luodaan 60 cm leveä elementti, rungon pohjalle on paksuus 150 mm ja 600 mm: n etäisyydellä maanpäällisen kosketuksen reunasta tai purkauskourusta - 100 mm.

  Sokea aluetta järjestettäessä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa käytetään paitsi lämmittimenä, sillä on myös vedenpitävä ja vaimennusliuska, kompensoiva kutistumisprosessi

  Erityyppinen sokea alue

  Kaikki tyyppiset sokea alue erottaa materiaali, jota käytetään niiden luomiseen. Jokaisella on omat ominaisuutensa.

  Betoni- ja asfalttirakentaminen

  Tämä on suosituin vaihtoehto, jota käytetään kaikkialla. Kysyntä johtuu useista eduista:

  • Saatavuus. Materiaali voidaan valmistaa kotona. On mahdollista alentaa kustannuksia suorittaessasi rakennuksen rakennustöiden yleistä kokonaisuutta, sisätilojen karkeata viimeistelyä ja sokean alueen luomista.
  • Helppo asennus. Täyte ei vaadi hienostuneita laitteita tai huolellisia osia.

  Teknisesti, betoniterästen järjestely on yksinkertainen, mutta tämä työ on likainen ja kova ja lisäksi tällaisen polun ulkonäkö ei ole kaikille

  Mutta tällä vaihtoehdolla on kaikkein haittapuolet:

  • Päänsärky ulkonäkö. Myös betonipinnan maalaaminen ei korjaa tilannetta.
  • Työn epätarkkuudella on suuri todennäköisyys halkeilua.
  • Pitkä jäädytysjakso ja tarve valmistautua etukäteen. Valussa käytetään muottirakennetta, joka luo muodon ja pitää ratkaisun levittämättä. Kovettumisen ja lopullisen asetelman kesto kestää vähintään 3-4 viikkoa.

  Betoni sokea alue

  1. Talon ympärillä on poistettu maaperä. Syvyys riippuu kaikkien kerrosten koosta. Vähimmäispaksuus on 30-40 cm.
  2. Kaivo on tasoitettu ja huolellisesti paisutettu. Jos tarkoituksena on luoda alempi vedeneristys, materiaali poistetaan hiekkakerroksen yläpuolelle ja puristetaan kiskolla pohjaan.
  3. Eristyslevyt sijoitetaan pystysuoraan kaivon syvyyteen ja vaakatasossa viimeisen vedeneristyskerroksen yläpuolelle.

  On olemassa järjestelmiä, joissa ekstrudoituneen polystyreenivaahdon vaakalevyn sijaan kaadetaan murskattua kiveä, mutta ilman eristämistä raiteen lujuus on suuruusluokkaa pienempi

 • Tyyny täyttyy. Se on valmistettu hiekasta ja soraa, joka kerros tasataan ja tiivistetään. Tällaisen pohjan on oltava taipuvainen.
 • Yläpuolisen vedenpitävyys. Tätä varten voidaan käyttää kateaineita tai geotekstiilejä. Kaikki nivelet on asetettava päällekkäin.
 • Sokean alueen betoniseinän ja kellarin välisen kosketuksen solmu asetetaan vinyyliteipillä.
 • Luodaan muotti, johon valmistettu liuos kaadetaan. Se jakautuu säännön mukaisesti muodostaen halutun rinteen. Halkeilun estämiseksi tehdään vahvistus.
 • Kuivauksen aikana betoni on suojattu auringolta ja sateelta altistumiselle. Täydelliseen viemäröityyn kuivatusjärjestelmään.

  Savirakentaminen

  Tämä on yksi taloudellisista, mutta myös kaikkein epäluotettavin vaihtoehto. Alhaiset kustannukset johtuvat siitä, että komponentit voidaan louhia itsenäisesti.

  1. Purkaa kuoppaan. Maaperä tiivistyy.
  2. Vedeneristys asetetaan pohjaan.
  3. Runkojen ja karkean hiekan kerrokset kaadetaan ja varovasti paisutetaan. Niiden kokonaispaksuus on yli 30 cm.
  4. Savi asetetaan päälle, johon kivet ovat upposi. Tiivisteen jälkeen kerroksen paksuuden on oltava vähintään 10 cm.
  5. Koristeelliset elementit nukkuvat. Esimerkiksi valkoista soraa.

  Särkynyt savi on tiheä luonnonmateriaali, ja siinä tapauksessa se suorittaa kaksi tehtävää: toisaalta se suojaa rakennetta pohjaveden tunkeutumiselta ja toisaalta se on tukea

  Vihje! Tämän mallin kestävyys ei ole yhtä korkea kuin edellinen versio, mutta vähimmäiskustannusten ja ylläpidettävyyden vuoksi tämä on erinomainen ratkaisu monissa tilanteissa.

  Työnnä palaustuotteita

  Tämä lajike yhdistää kahden edellisen lajin elementit. Yleinen teosten luettelo toistaa täysin betoniversion ja kerrokseksi muodostuu savi- tai sementti-hiekkadata, jolle yksityiskohdat asetetaan. Tämä varmistaa nesteen poistamisen, vaikka se tunkeutuu fragmenttien väliin. Tämän lajikkeen mukavuus on kyky korvata tai korjata nopeasti ylemmän kerroksen. Suunnittelussa on välttämättä mukana viemärijärjestelmä.

  Sokean alueen luominen omilla kädillä ei ole kaikkein vaikein tehtävä, kun otetaan huomioon kaikki vivahteet ja muutamat vaatimukset.

  Betoni sokea alue - järjestely ja varjostus rakennetta

  Pohjaveden ja sademäärän luotettavan suojan varmistamiseksi on välttämätöntä rakentaa sokea alue asuinrakennuksen ympärille. Yleensä sokea alueen laite suoritetaan monikerroksisella tekniikalla käyttäen 3-4 eri materiaalia.

  Yksi yleisimmistä yksityisillä esikaupunkirakennustyypeillä käytetyistä tyypistä on konkreettinen sokea alue.

  Muihin tyyppeihin verrattuna sokealla betonialueella on useita kiistattomia etuja:

  • Paras vaihtoehto hinnan / laadun suhteen;
  • Helppo kaataa;
  • Yksinkertainen ja edullinen korjaus.

  Merkittävistä haitoista voidaan tunnistaa vain betonin huokoisuus ja tarve suorittaa sokea alue vedenpitäväksi sen kaatamisen vaiheessa. Nämä yksityiskohdat ovat kuitenkin erityyppisiä ja vaativat yksilöllistä harkintaa.

  Betonin ja niihin liittyvien materiaalien valinta

  Kun valitset materiaalin tulevan rakenteen täyttämiseksi, sinun on keskityttävä M200-betonimerkkiin, joka vastaa luokkaa B15. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää betonimerkkiä M100, luokka B7.5.

  Jos valmiita betonia ei voitaisi ostaa, voit vaivautua itse käyttämällä M400-sementtimerkkiä.

  Betonin sokea-alueen koko koostumus ei ole paljon erilainen kuin hyväksytyt standardit. Pääkomponentit ovat sementti, vesi, murskattu kivi ja hiekka eri mittasuhteissa.

  Ainoa sementti sementtimarkkinan lisäksi on soraa oikean kokoinen valinta. Murskatut kivijakeet ovat edullisesti parempia ottamaan alle 4-5 millimetriä mutta enintään 18-20.

  Luonnollisesti betonin seoksen tulee olla yhtenäinen, murrosi, puhdas, ilman savea ja muita luonnollisia osia.

  Sokean alueen vahvistamisessa 140 x 140 mm: n soluverkko sopii hyvin.

  Betonimassan koostumus

  Rakennustyöt

  Laadukkaan seoksen suosittelemme, että otat tarvittavat osat seuraavissa osissa:

  • 1 osa sementtiä
  • 3 hiekkaa
  • 4 kappaletta
  • 1/2 osa vettä

  Yhden kuutiometrin betonin sekoittamiseen tarvitset:

  • Sementti - 280-300 kg;
  • Murskattu kivi - 1100 kg;
  • Hiekka - 800 kg.
  • Vesi - 190 l;

  Betonin valmistuksessa on ensiksikin parempi sekoittaa sementtiä ja vettä mittasuhteissa, joita tarvitset. On suositeltavaa tehdä tämä sekoittamalla komponentit hyvin siten, että lopullisessa seoksessa ei jää veteen jääneitä jäämiä.

  Vain kun aiempien komponenttien sekoittaminen on valmis, jos hiekkaa ja roskaa muut osat lisätään suhteellisesti. On erittäin tärkeää varmistaa, että tuloksena oleva seos on sileä sakeus ilman kokkareita ja kuivia ainesosia. Vesi tulee lisätä vähitellen, koska se sementti imeytyy.

  Rakenteiden yleiset säännöt

  Sokean alueen asettelu

  On välttämätöntä aloittaa sokean alueen rakentaminen vasta, kun kellari ja julkisivut on viimeistelty.

  Joissakin taloissa talon ympärillä oleva sokea alue voi toimia kävelytieikkuna. Tämä johtuu siitä, että betonikankaan leveys rakennuksen rakenteiden vuoksi on melko laaja.

  Mutta jopa tällaisissa tapauksissa rakenteen rakentamiseen sovelletaan useita erityissääntöjä:

  1. Sokean alueen on oltava leveämpi kuin ulompi ristikko ja ulottua sen yli reunalta vähintään 30 cm: n etäisyydeltä. Näin kattomasta virtaava vesi ei saa huuhdella talon pohjaa.
  2. Jos mahdollista, kankaan leveys on parempi tehdä vähintään metrillä ja joissakin tapauksissa jopa 130-150 cm.
  3. Pinnan kallistuskulman on oltava vähintään 3-5% betonista valmistetulle sokealle alueelle. Muuntyyppisten tiilien tapauksessa kallistuskulma on toivottavaa tehdä vähintään 7-10%.
  4. Ylempi taso ei saa olla horisontaalisen eristyksen pohjakerroksen yläpuolella.

  Säätiön valmistelu

  Pitkä oja talon ympärillä

  Tulevaisuuden laatu on monella tapaa jo riippuvainen pintakäsittelyn vaiheesta. Siksi, kun valmistat maahan kaatamista, voit seurata kolmea yksinkertaista sääntöä:

  1. Ensin sinun on päätettävä, mikä tyyppinen sokea alue on suositeltavin. Tämän perusteella nykyisten standardien mukaan valitaan pinnan kaltevuuskulma.
  2. Jos sokean alueen tyyppi on jo tiedossa, niin vaaditun leveyden mukaan maaperä valitaan rakennuksen pohjan ympärille vähintään 35-40 cm: n syvyyteen.
  3. Jos kaivannon pohjasta maaperän näytteenoton jälkeen on savialusta, se voidaan välittömästi peittää eristävällä materiaalilla. Jos ei ole savikerrosta, niin 10 cm: n paksuinen savikerros asetetaan kaivannon pohjalle. Savi on hyvin tiivistettävä ja peitettävä eristävällä materiaalilla.

  Vain näiden töiden jälkeen voi kerätä kerros ryöstöä ja painaa sitä varovasti.

  Monet rakennuttajat johtuvat ilmaston erityispiirteistä ja kustannusten pienentämisestä, mutta tätä yksityistä rakentamista suositaan erittäin hyvin.

  Betonin rakennustekniikka

  Yksityiskohtainen sokea alueohjelma

  Tässä osiossa esittelemme lyhyen tekniikan. Tarkempia tietoja kannattaa lukea materiaalia siitä, miten sokea alue täytetään. Artikkelissa tarkastelimme yksityiskohtaisesti materiaaliluetteloa, niiden kustannuksia ja toteutettua työtapaa.

  Betonisen sokean alueen yleinen tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

  • Hiekka vuodevaatteet;
  • Viemäröintijärjestelmän asennus;
  • Muottien rakentaminen;
  • Eristysjärjestely;
  • Pinta-aseman vahvistaminen;
  • Puiset tyynyt;
  • Betonin kaato;
  • viimeistely;

  Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan hiekan polttaminen ja tukkiminen valmistettuun kaivantoon. Hiekkaa kaadetaan tasaiseen kerrokseen 10 cm: n paksuiseksi, kostutetaan vedellä ja peitetään perusteellisesti. Prosessi toistetaan yleensä 3-5 kertaa asteittain tasoittamalla hiekan pinnan haluttuun kaltevuuteen.

  Kaltevuuskulma on sopiva määritellä käyttäen tasoa tai laskua.

  Jos konkreettisen sokea-alueen projektissa on valumisjärjestelmä, toisessa vaiheessa on mahdollista jatkaa sen asennusta. Tätä varten lähellä sadevesiputkia kaivaa tuloaukot ja kevyesti betonoitu.

  Lapin jälkeen kaivetaan pieni kaivanto putkille, jotka on kiinnitetty yhteen ja liitetty myrskyvesisyöttöihin. Kaivannon ympäryksen varrella asettuivat kattoikkunat.

  Asennuksen yhteydessä on tärkeää muistaa kallistuskulma ja mitata se instrumenttien avulla. Jos järjestelmän asennus on tehty oikein, rakenne on jälleen peitettävä kerroksella hiekkaa ja tamped carefully.

  Reunoihin asennetaan puiset lankkuja. Muottien tulee olla hyvin kiinnitetty pieniin palkkeihin. Keskipalkkien välinen etäisyys ei saa ylittää kahta metriä.

  On tärkeää, että nämä teokset toteutetaan hyvin tarkasti ja tarkasti, koska tulevan rakenteen tasaisuus riippuu tästä.

  Puristustasolle asetetaan eristys- ja aromikerros. Tätä varten voit käyttää 40 cm: n levyistä polystyreeniä tai 15 cm: n murskattua kiviä. Eristävän kerroksen yläpuolella on 20 cm paksua soraa.

  Sen jälkeen, kun pohja on valmistettu, rakenne tulee ommella vahvikkeella ja kiinnittää rakennuksen pohjaan. Tätä varten reiät porataan pohjan seiniin 70-80 cm: n välein toisistaan ​​ja aseta lujitustangot koko sokean alueen leveydelle.

  Sitten on tarpeen pystyttää luurangon luusto vahvistamalla soluja 15-20 cm.

  Ennen betonin pääseoksen kaatamista, puupäällysteet impregnoidaan bitumilla tai erikoisöljy asetetaan rakennuksen kulmiin. Tyynyjä varten voit käyttää tavallista lautan kokoa 1 tuumaa. Tiivisteiden välinen etäisyys saa olla enintään 2 metriä.

  Kun voit aloittaa betonin kaatamisen ja tasaamisen. Tavallisille maalajeille 10-15 cm kerros riittää.

  Saadakseen enemmän koristeellisia ilmeitä tuloksena oleva betonipäällyste voidaan peittää erilaisilla materiaaleilla, kuten kiveillä tai tavallisilla laatoilla.

  Vedenpitävä kellarinsuojavarustus solmu

  Uuden rakennuksen rakentamisen ja olemassa olevan laitoksen toiminnan aikana on usein kysymys vedenpitävyydestä ja suojasta sellaisten rakenteellisten elementtien tuhoisilta ilmakehän vaikutuksilta kuin jalusta ja sokea alue.

  Muistathan, että kellarista kutsutaan seinä, joka sulkee maanalaisen maanrakennuksen tai säätiön, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Jos pohja on nauha, pohja toimii yläosana, joka työntyy maan pinnan yläpuolelle. Jos pohja on pylväskorkea, kellarissa on seinät, jotka on järjestetty pilarien välille tai niiden yläpuolelle (eli grillata).

  Ulomman seinämän suhteen pohja voi olla ulkoneva, putoamassa tai olemalla samassa tasossa sen kanssa. Tämä on kuitenkin paljon kirjoitettu Internetissä.

  Mielestämme luotettavin on sisäänvedettävä pohja, kuten sen muoto mahdollistaa sellaisen vedenpitävän kerroksen peittämisen, joka on järjestetty suojaamaan seiniä ulkoisilta vaikutuksilta ja varmistamaan veden virtaus seinistä sateiden aikana.

  Sokea alue - se on tylsä, on rakennuselementti, joka on tehty nauhan muodossa (sokean alueen leveys riippuu maan tyypistä ja katon räystäsulkuneuvojen poistamisesta betonista, asfaltista tai muusta materiaalista, joka kulkee pitkin rakennuksen kehää, mutta ei vähintään 100 cm: rakennuksesta.

  Sokean alueen päätehtävänä on suojata säätiö ulkopuolisilta vaikutuksilta.

  Jos sokea alue ei tee tätä tehtävää, sateet ja sulavistot kulkevat jatkuvasti pohjaan ja tuhoavat sen.

  Johtopäätös: Jotta sokea alue suojaisi talon perustan, sen on itse suojattava ulkopuolisilta vaikutuksilta. Näin ollen, kuten kellarissa, on kysymys vedenpitävyys.

  Lue lisää vedeneristystekniikasta

  Jos kysymys on rakennusvaiheesta, ihanteellinen vaihtoehto on lisätä Megatron Additive vedenpitävään lisäaineeseen.

  Yksityiskohtaisesti vedenpitävästä tekniikasta tässä betonisointivaiheessa.

  Myös betonin ja sokean alueen betonieristyksen vedenpitävyyteen voidaan soveltaa vedenpitävää penetraatiotoimintaa Megatron Penetrating.

  Tässä kuvataan "Megatron Penetrating" -materiaalin periaate. Tärkeintä on, että Megatron Penetrating toimii betonin sisäpuolella ja suojaa betonin koko paksuutta vedestä! Tiilillä "Megatron Penetrating" antaa vain varauskerroksen.

  Huomaa, että Megatron Penetrating -materiaalilla käsiteltyjä betonipintoja voidaan edelleen jalostaa: liimat ja seokset liimojen, hiekkakiven ja kiven kiinnittymisen suhteen ovat hyviä adheesiota vaahtobetoniin.

  Toinen tehokas vedeneristysvaihtoehto: elastisen polymeerisementtipinnoitteen vedenpitävyys "Megatron Elastic".

  Tätä materiaalia käytetään betonin, kiven ja tiilen rakenteiden vedeneristämiseen, jotka ovat muodostaneet tai voivat muodostaa hiusten halkeamia. Tietenkin, että tulevaisuudessa on mahdollista suorittaa otelochnyh teoksia.

  Yksinkertaisempi vaihtoehto: laitteiden kova vesitiivis päällyste sementtipohjaisella materiaalilla "Megatron Plasters".

  Jos rakennuksen kellari on vaurioitunut (murenevat tiilet, betonikorroosio) eikä vain vedeneristys, mutta korjaus onkin tarpeen, yksi tehokkaista vaihtoehdoista on käyttää Megatron-korjausta. Materiaalilla on voimakas tartunta betoniin, tiiliin ja kiveen, ja sillä on suuri vedenkestävyys. Kun työstö on suoritettu puristimen avulla, kellarin rakenne ja (tai) sokea alue palautetaan, minkä jälkeen suoritetaan lopullinen vedeneristys.

  Toinen vaihtoehto, helpoin ja halvin, mutta ei kestävin - vettä hylkivä neste tai vettä hylkivä.

  Vesi-karkotusaineet ovat akryylin tai orgaanisen piidioksidin pohjalta valmistettuja erityisiä formulaatioita, jotka antavat käsitellyn huokoisen pinnan (betoni, tiilet, hiekkakivet ja muut materiaalit) vettähylkiväksi ja huurteenkestäviksi. Vettä hylkivän veden seurauksena vesi tunkeutuu jopa huokosiin ja halkeilee jopa 1 mm: n levyisiksi.

  Nosta vettä hylkivä täällä.

  Ja toinen erittäin tärkeä kohta, jota kannattaa kiinnittää huomiota.

  Sokean alueen laatua ei kuitenkaan tehty, ja ajan kuluessa muodostuu aukko sokean alueen ja sokkelin välille. Kuten sanovat, "sokea alue siirtyy pois kotoa".

  Lisäksi, kun he ovat sokeita alueita, unohdetaan laajentamisliitokset tietämättömyyden tai muiden syiden takia. Tämän seurauksena halkeilua ilmenee, vesi syttyy sokean alueen ja pohjan liitoksiin ja näkyviin tuleviin halkeiluihin, jäätyy ja sulaa, "repeää" sokean alueen ja tekee pohjasta veden päällä.

  Siksi saumojen leikkaaminen ja niiden tiivistäminen on yksi edellytyksistä sokean alueen tehokkuuden, luotettavuuden ja kestävyyden kannalta.

  Suosittelemme, että käytät Tenalux-polyuretaani-tiiviste tiivistää särmäysliitokset sokea alueella ja lähellä sokea aluetta pohjaan.

  Esimerkki sokean alueen sulkemisesta Kharkovin kellari-seinään on täällä.

  Siksi on olemassa monia tekniikoita ja materiaaleja sokean alueen ja soclen vedenpitävyyteen ja suojaamiseen. Pääasia on perehtyä asiaan kompetentisti.

  Sokean alueen ja kellarikerroksen vedenpitävyyteen ja suojaamiseen käytettävät materiaalit voidaan valita itsenäisesti.

  Konsultointi, vesitiivispalveluiden hankinta ja tilaus ovat täällä.

  Säätiön ympärillä oleva sokea alue tulisi olla missä tahansa rakennuksessa. Mutta usein johtuen väärästä työtehokkuusteknologiasta tai maaperän liiallisen liikkumisen vuoksi perustuksen ja tämän rakenteen välillä muodostuu aukko. Ongelman poistamiseksi, sinun on suljettava halkeama, joka on ilmestynyt jollakin tapaa, jolla asiantuntijat suosittelevat. Ja koska tällä hetkellä on paljon materiaaleja tällaiseen työhön, on syytä valita sopivin kullekin erityistapaukselle.

  Kuin lähelle aukkoa

  Aluksi sokea aluetta ja säätöä ei ole kiinteästi kiinnitetty toisiinsa kummankin rakenteen epätasaisesta kutistumisesta johtuen. Muista jättää laajennusliitos pienen leveän reiän muodossa, joka kulkee pitkin talon pohjan kehälaitetta. Se on tiivistetty erilaisilla materiaaleilla, jotka peittävät ulkopuolen tiivistämiseen ulkoisia vaikutteita vastaan.

  Kellarin ja sokean alueen välisen kuilun poistaminen voidaan tehdä tällaisten materiaalien avulla:

  • polyuretaani tiiviste;
  • rakentaminen vaahto;
  • vaimennin nauha;
  • laajennettu polystyreeni (vain suulakepuristettu);
  • mastiset bitumiset;
  • poikittainen vahvike lisäkäsittelyn avulla.

  Tärkeimmät materiaalit, joita käytetään hyllyn ja jalkakäytävän välisen raon tiivistämiseen, ovat polyuretaanimaali, polystyreenivaahto tai keskipaksuus vaahdot. Käytetään usein vaahtoa, nauhan vaimennusta tai bitumimateriaalia.

  Monet omistajat haluavat säästää ja poistaa vikoja kaatamalla laajennusliitos sementtilaastilla. Tämä ei auta syytä, koska seuraavan kevään tai muutaman vuoden aikana crack tulee uudelleen, mutta siitä tulee paljon suurempi.

  On syytä muistaa, että säätiön ja sokean alueen välinen kuilu on aina pysyttävä. Muussa tapauksessa talon pohjarakenteen paine voi johtaa säätiön ennenaikaiseen tuhoamiseen.

  Tärkeimmät keinot erottaa aukko

  On olemassa useita tapoja poistaa aukko rakenteen vieressä kellarissa ja säätiö. Jokaisella vaihtoehdolla on omat ominaisuutensa ja se on hyvä vain upotettaessa tiettyyn aikaan.

  Ensimmäinen tapa on tiivistää sokean alueen rakenteen ja pohjan välinen rako polyuretaani-hermeettisten materiaalien kanssa. Ne suorittavat tehtävän säilyttää vaadittu lämpötila kahden rakenteen välillä. Tee näin:

  • rasvaa reikä alukkeilla;
  • puhalletaan varovasti säröillä oleva materiaali;
  • piilota työpaikka koristekuvion avulla.

  Tämä menetelmä soveltuu rakenteille, jotka ovat palvelleet useita vuosia.

  Voit käyttää myös sokean alueen poikittaista vahvistamista yhteyden talon perustuksiin. Voit tehdä tämän lopullisessa suunnittelussa seuraavasti:

  1. Poraa poikittaiset reiät rakenteeseen, menevät syvemmälle talon pohjaan 10 cm.
  2. Aseta metallitangot reikiin.
  3. Täytä kaikki reiät liuoksella.

  Tämä yksinkertainen rakenne ei salli laajennusliitoksen leviämisen suurempaan leveyteen. Tällaista menetelmää käytetään sekä sokea alueen ja perustuksen alkuvaiheessa että saumauksen yhteydessä rakennuksen aikana. Vavat kiinnittävät molemmat rakenteet tietyllä etäisyydellä.

  Nopea tapa sulkea näkyvät reiät

  Ei huono vaihtoehto puhaltaa rakennuksen vaahdon rakennuksen halkeamia. Tämä tulisi tehdä seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  • sitoa sokea alue ja pohja metallivarret;
  • puhaltaa raon rakenne vaahto;
  • vahvistaa verkon risteystä;
  • piilottaa työskentelypaikka erityisillä jalkojen tai viimeistelyaineiden avulla.

  Toinen keino poistaa säätiön ja viereisen rakenteen välinen kuilu. Tämä menetelmä on hyvin yksinkertainen ja voit tehdä sen itse:

  1. Särö on täynnä bitumiin perustuvaa mastista.
  2. Laita yksi sementin tiivisteaineista.
  3. Kaikki materiaalit peitetään ohut kerros betoniliuosta.

  Yksi nopeista tavoista poistaa aukko sokea alue ja säätiö on tiivistää se vaahto materiaaleja. Työ on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

  • maadoittaa rakenteiden risteys veteen perustuvalla mastilla;
  • laita vaahto tiukasti aukkoon;
  • vahvistaa sitä kaniin;
  • sovita ohut kerros sementtilaastia materiaaliin;
  • piilota työpaikan viimeistelyaineisto.

  Monet omistajat suosivat perinteisiä vanhoja tapoja poistaa saumoja ja rakoja. Tätä varten sinun on ostettava tavallinen mineraalivilla. Ja sitten tee työtä tässä tilanteessa:

  1. Käsittele aukon vedeneristysmastia.
  2. Aseta puuvillalanka reikiin ja kierrä se tiukaksi telaksi.
  3. Turvallinen pellavavilla metalliverkolla.
  4. Viimeistele nivel viimeistelymateriaalin kanssa.

  Valitse mikä vaihtoehdoista sopii jokaiseen tapaukseen omistajat itse. Loppujen lopuksi kaikki menetelmät vähennetään yhteen asiaan: aukko ei ole näkyvissä ja sokea alue jatkaa tehtäviensä tehokkaasti.

  Aukon tiivistys sokean alueen rakentamisessa

  Kun sokea alue on päättynyt käyttäen jotain käytettävissä olevista menetelmistä, kannattaa jatkaa laajennusliitoksen käsittelyä. Ja yksinkertaisesti - sulkea aukko socle ja sokea alue. Ei ole syytä kiinnittää kiinteästi rakenteita toisiinsa. On parempi sitoa ne pehmeillä huokoisilla materiaaleilla.

  Työtä voidaan tehdä tämän järjestelmän mukaisesti:

  1. Maata reiän, joka kulkee pitkin talon kehää.
  2. Aseta valmistetut materiaalit aukkoon.
  3. Kiinnitä materiaali verkkoon.
  4. Piilota sauman reunus.

  Pohjustus ennen työtä on välttämätöntä. Tämä estää rakenteen pääsyn kosteuteen pieniksi halkeiksi, jotka muodostuvat, kun sokea alue kutistuu ensimmäisten vuosien aikana.

  Materiaali aukon tiivistämiseksi valitaan tulevan viimeistelyn mukaisesti. Mutta voit piilottaa työpaikan eri elementteillä.

  Jos sokea alue on laattoja, niin viimeistely on tehtävä myös samasta materiaalista. Kivi- tai päällystystekniikoista on ohuin reunus, joka kulkee pitkin kehää. Betoniratkaisujen klassiselle pinnoitukselle on tarkoituksenmukaista sulkea aukko samalla liuoksella, jota käytetään ohuessa kerroksessa aikaisemmin ehdotetun tekniikan mukaisesti. Ja pehmeät rakenteet on liitetty pohjaan tiivistysaineiden avulla, peitetty maalla.

  Sokea alue siirtyi pois korkista

  Talon ensimmäisen toimintavuoden jälkeen sokea alue poikkeaa usein pohjasta. Tämä johtuu rakenteen kutistumisesta tai rakennustekniikan rikkomisesta. On mahdollista auttaa siinä tapauksessa, että sokea alue on siirtynyt pois talon pohjasta ja sitten kun rakennus on luiskahtanut joissakin paikoissa.

  Tapauksissa, joissa muotoilu on voimakkaasti siirretty pois korkista, sinun on ensin selvitettävä syy tähän toimintaan. Usein ero ei muodostu maaperän liikkuvuuden vuoksi vaan laitteen rakenteen työprosessin rikkomisen vuoksi. Tässä tapauksessa sinun täytyy rakentaa sokea alue uudelleen, purkamalla vanha rakenne kokonaan ja luomalla uusi.

  Jos raon muodostumisen syy on maaperän liiallinen hehkutus, on syytä vahvistaa hieman itse sokea alue, joka luo yhteyden säätiöön sauvojen avulla. Tämä ei anna kuilun kasvavan koossa, ja se pysyy aina samalla tasolla. Ja halkeama itse, joka ilmestyi soclen alueella, olisi suljettava pehmeillä materiaaleilla, jotka mahdollistavat lämpötilajärjestelmän ja vapauden säilyttämisen molempien rakenteiden suhteen.

  Kytkinmateriaali on peitetty viimeistelyrajalla, rinteillä tai koristeellisilla elementeillä. Se lisää kauneutta sekä socle että koko rakennukseen kokonaisuutena.

  1. Lämpöhäviöiden (kylmäsiltojen) kuuleminen laatta- ja seinämäliitoksessa on välttämätöntä.

  Selitykselle lähetän järjestelmän.

  Sulkurennuksen sulkemiseksi käytän sahattua rakennuslehteä (reunalla) + laatta.

  Houkuttelee kylmäsilta rakennuksen alapuolen eristeen yli.

  Laattojen sisäpuolella on mäntyä laajennettua savea + 100 mm eristystä ja vesilämmitteinen lattia.

  En ymmärrä - tehdä jotain sen kanssa tai olla pelkää sitä...

  Ystävällisin terveisin, Alexander

  Kellari, jonka korkeus on 2m, riittää varastointitiloihin ja kattilalaitteiden asentamiseen. Korkeammat kellarit ovat epätaloudellisia sekä rakentamisen että käytön aikana (erityisesti talvella lämmittäen). Kellariseinien paksuus ja istutuksen syvyys määritetään ottaen huomioon maaperän sivuttaispaine, sen tila ja pohjaveden taso (taulukko 1). Kellariseinät on säädetty kivestä, tiilestä, betonista - kuivissa maissa; kevyessä ja kosteassa maaperässä - vain betonista ja raudoitetusta betonista (käyttäen mineraalilisäaineita). Tiili-, kivi- ja betonilohkareiden seinät on vahvistettu 0,4 m: n muurilla ja järjestänyt betoniraudan seinän päälle.

  Taulukko 1. Kellariseinien vähimmäispaksuus ei-kallisilla mailla

  Kellarin syvyys lattiasta sokea alueelle, m

  Kortin seinämän paksuus
  niiden pituus (valossa), cm

  Kellarin lämmöneristysmateriaalit

  Suosittelemme käyttämään laajennettua savea, mineraalivillaa, vaahtomuovia kellarin lämpenemiseen. On parempi, jos lämpösuoja on sijoitettu ja se on tehty seinän ulkopuolelle vaahtomuovilla, jolla on alhaisempi lämmönjohtavuus ja vähemmän veden imeytymistä.

  Kellarissa on järjestettävä vesitiiviys riippumatta maaperän kosteudesta. Hyvin kosteissa maissa pohjavesien tavallinen päällystäminen vedenpitävällä mastilla tai bitumilla ei riitä, vedenpitävyys katemateriaalin tai polyeteenin kanssa on välttämätöntä. Kun pohjavesi on korkeampi kuin kellarikerroksessa, pintavesieristys tehdään useista kerroksista kateaineita bitumimateriaalilla. Joten pohjaveden paine ei loukkaa lattian eheyttä ja kellarin vedeneristys, sen päälle asetetaan paineenrajoitusrakenne betoni- tai teräsbetonilaatan muodossa. Vedenpitävyys pystysuorasta kellertävystä mahdollisen vaurion varalta suojaava seinä on betonista tai tiilestä (kuva 1, 2). Kellarin yläpuolella oleva päällekkäisyys on parhaiten tehty teräsbetonilla, ja jos kellari on puinen, kellarin yläpuolelle olevat tukipalkit tulisi jättää avoimeksi ja eristys on sijoitettava niiden yläpuolelle.

  Jokaisessa kellarissa on oltava tuuletus, tehokkain tuuletus, joka ulottuu katon yli.

  Kevyissä maissa kellarinseinät on rakennettava monoliittisesta betonista ja raudoitetusta betonista (näitä materiaaleja käytetään myös septisen säiliön rakentamisessa) ja niiden paksuutta on lisättävä 1,5-2 kertaa verrattuna taulukossa 1 esitettyjen kellari seinien paksuuteen.

  Sokea alue suojaamaan kellarista ja säätiöstä

  Jotta vesi katoa talolta ja suojaa pohjaa pintaveden tunkeutumiselta, on järjestettävä sokea alue, jonka tulee olla vähintään 70 cm leveä ja 20 cm leveämpi kuin kehys, niin että katolta virtaava vesi ei heikennä maata eikä se pysähdy talon alle. Maaperän tukkeutumisessa talon ympärillä olevan sokean alueen leveyden on oltava vähintään 1 m ja vähintään 30 cm leveämpi kuin perustuksen täytetyt sinusit.

  Sokea alue on järjestetty vähintään 5 °: n kaltevuudella, se koostuu alapuolisesta kerroksesta ja vähintään 8 cm: n paksuisesta betonipäällystetystä pinnoituksesta. Pohjan ympärille maaperä poistetaan 10-15 cm: n syvyyteen ja pehmeä savi on kerrostettu, joka on hyvin tiivistetty.

  Kiven tai betonipinnan lisäksi on mahdollista rakentaa talon ympärille "elävä" ja suhteellisen halpa jalkakäytävä. Tätä varten kasvikerros ja maaperä leveydeltään 1 m leveäksi ja syvyyteen 0,5-0,6 m poistetaan kellarikerroksen ympärillä. Tuloksena olevan uran perustus on tiivistetty ja peitetty karkealla hiekalla, jonka paksuus on 10 cm. Tämä toimii tyhjennyskerroksena. Savi on tiheästi tiivistetty siten, että se on haluttu kaltevuus pois talosta, mikä on 0,1 leveydeltään (1 m: n kaltevuus on 10 cm). Saviin asetetaan kerros sileää, hedelmällistä maata, jonka paksuus on 10-15 cm, ja sen yläpuolella on soodi (mieluiten niittyruoho), leikattu palasiksi 20 x 20 cm ja 5-10 cm paksu. Aluksi turpaan kuuluu säännöllisesti vettä, jotta se laskeutuu nopeammin. Ensimmäisten 2-3 vuoden aikana sokeiden kasvillisuuskerros leikataan säännöllisesti, kun ruoho saavuttaa korkeuden 10 cm.

  Betoni sokea alue on tehokkain, koska se on vähemmän altis tuholle luonnollisen vaikutuksen alaisena. Asfalttipäällyste on myös hyvin todistettu. Ne säilyttävät kosteuden hyvin, ottavat sen paikan päällä. Eristävät kaihtimet on sijoitettava taloihin, joissa on kellari tai kellari. Ne parantavat lämpötilaa, suojaavat maanalaista tilaa korkeilta lämpötilan vaihteluilta.