Miten päällystää betonia talon ympärillä?

Rakennuksen kestävyys riippuu säätiön tilasta, jonka terveys määräytyy luotettavasti ja tehokkaasti talon pintavedestä milloin tahansa. Tätä tehtävää suorittaa sokea alue, jolla on ensinnäkin suojaava toiminto. Yksi yleisimmistä ja helppokäyttöisimmistä tekniikoista on betonin sokea alueen rakentaminen rakennuksen ympärille. Sen oikea rakenne, jonka itsensä luoma, toimii tehokkaasti monien vuosien ajan.

Mikä se on?

Sokea alue on ulompi vedenpitävä vedenpitävä betonirakenne, joka on jatkuvan kävelytie, jota pitkin rakennuksen kehä, joka kallistuu seinältä kohti ympäröivää taloa ympäröivän talon vieressä. Sen järjestely edellyttää tiheää, mutta liikkuvaa risteystä talon kellariin.

Suunnittelu on tuoksuva "piirakka", joka koostuu materiaaleista, jotka säilyttävät yhdessä pohjan kuivassa tilassa. Tällaisen suojan perusta on suhteessa: tiivistetty myös alapuolinen hiekkakerros (sora, savi), vedeneristys ja pinnoite - betoni, joka antaa rakenteen vesitiiviyden.

tehtävät

Oikein varustettu sokea alue tarjoaa rakenteen pitkäikäisyyttä estäen talon pohjan ja rakenteiden tuhoutumisen kosteussaostuksella, sulavedellä. Itsestään luoma sokea alue, jossa ei ole konkreettisia, on tilapäinen toimenpide, joka ei ratkaise tämän mallin koko tehtävän monimutkaisuutta.

Oikean blindin päätoiminto on siirtää ja välittää vettä riittävälle etäisyydelle säästä kohti alimpaan paikkaan tai myrskyviemäriin.

Vaakasuoran hydrosulun funktion lisäksi sokea alue (erityisesti eristetty) vähentää maaperän jäätymistä talon ympärille, mikä vähentää talteenoton (nosto) todennäköisyyttä ja vähentää myös rakennuksen lämmönjohtavuutta. Sokea alue, jossa ei ole betonia, ei häiritse maaperän säännöllistä kostuttamista säätiön läheisyydessä ja sen seurauksena haitalliset vaikutukset, joita kasvien juuret voivat aiheuttaa. Turvalaite antaa myös rakennukselle esteettisesti täydellisen ulkoasun ja sitä voidaan käyttää jalankulkuväylänä.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Ympyrän ympäröivän suojarakenteen tulisi olla sama leveys, jonka koko on 20-30 cm suurempi kuin katon rungon uloimmuus yli rakennuksen seinän. Katsotaan, että se on noin 1 m (ja enemmän maaperällä). Sokea alue syventyy enintään puolet maaperän jäädyttämisestä alueella. Betonipäällysteen paksuus valitaan 7 - 10 cm: n (korkeintaan 15 cm, jos sitä käytetään kävelykeinä).

Suositeltu piki on 92-94 astetta suhteessa rakennuksen seinään (tai 10-100 mm / 1 metrin sokea alue). Kellarin korkeus rakennuksen risteyksessä olevan sokean alueen yläpuolella on 50 cm, jonka ulompi alareuna on nostettava noin 50 mm maanpinnan yläpuolelle, mikä estää veden kertymistä reunaan. Rakentamisen tekniikka edellyttää mahdolli- suutta integroituun liikkumiseen maaperän muodonmuutosten jälkeen kellariin nähden, mikä mahdollistaa lähes seinän laajennusliitoksen.

Kuinka tehdä sokea alue?

Merkintä tapahtuu kentällä, maan hedelmällinen kerros poistetaan. Aseta alla oleva hiekkakerros (savi). Geotekstiilit asetetaan (esimerkiksi kateaine). Muotti on muodostettu ottaen huomioon laajennusliitokset. Betonin kaatamisen alue on vahvistettu. Betoni päällystykseen valmistetaan oikeassa suhteessa ja kaadetaan muottiin. Päällysteen pinta näkyy valittuna kaltevuutena muotin reunalla ja tasoitettuna. Betonille annetaan aikaa kuivua.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Maalajeihin tarvitaan lapiot, pikkuhousut, lanka, mittanauha, varoitus, tapit. Lasketaan tarvittava määrä geotekstiilin (vedenpitävä kalvo) vesitiivisteelle. Vaaditaan vaadittua määrää ja mittasuhteita betonin sekoittamiseen tarkoitettuja komponentteja (pesty hiekka, vesi, sora, murskattu kiviainesta 5 - 10 mm, sementti) tai valmiiksi sekoitettua betonia (esimerkiksi laatua М400 ja edellä). Työkaluihin kuuluu myös sekoitin (kapasiteetti) laastin, lapion, kauhan, vaunun (venytyksen), kauhanmuodostuksen muodostamiseen. Pohjustuskerroksen sijoittaminen on varmistettava runsaasti hiekkaa (savea).

Muotti on muodostettu lankkuista, mutta myös haavasaha, taso, kynnet, vasara ovat hyödyllisiä. Vahvistus on tehty teräsverkosta (teräslanka), joka on tuotava. Tarvitset hitsauskoneen, työkalun raudoituspalojen leikkaamiseen. Betonin asettaminen ja tasoittaminen auttaa pitkää sääntöä, lastalla, spatulasilla. Sauman asennuksessa tarvitaan polyuretaani tiivistysainetta.

merkki

Kaivanto on merkitty talon ympärille tapilla ja linjalla. Sokean alueen vieressä oleva taso kellariin on osoitettu 1,5 metrin välein. Rakennuksen ympärillä poistetaan hedelmällisen maaperän kerros ottaen huomioon ympäröivän pinnan asettelu. Kaivannon pohja tiivistetään ja tasataan jo muodostetulla kaltevuudella (herbisidit voidaan levittää). Kanavien syvyys voi olla 500 mm (kallistusmailla).

Hiekkalaatan luominen ja tiivistäminen

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla, jonka pinta on myös profiiloitu kaltevuudella. Materiaali on runsaasti kostutettu ja särkynyt. Toimenpide on toistettava vähintään kaksi kertaa. Kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, sen pinta on huolellisesti tasoitettu.

vedeneristys

Sen laite käsittää kaksi kerrosta vedenpitävyyttä (esim. Kattopuhallus) hiekkaisella alustalla, jotka käärittyvät vähän seinään kompensoivan sauman aikaansaamiseksi. Liitoksissa materiaali on päällekkäin. Seuraavaksi geotekstiili peitetään ohuemmalla kerroksella hiekkaa ja sitten soralla (noin 10 cm paksuisella), jossa on ylemmän kerroksen kaltevuus ja tamped down. Veden tiivisteen lähellä on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Muottien luominen

Irrotettava puuosa suojaa betonin kaatopaikkaa. Se vahvistuu vahvoilla tapilla ulkopuolelta. Lomake tarjoaa poikittaislämpötila-liitokset (2 - 2, 5 m), jotka on asennettu, myös muottien kulmissa vinosti. Niiden tiiviys muodostuu puupaloista, jotka on asetettu reunalle (butyylikuminauhat), jotka on kyllästetty öljynjalostuksella ja peitetty bitumilla.

Lomakkeen reunojen on oltava tasaiset, jotta sääntöä voidaan soveltaa. Korkeuden korkeuden erotuksen on vastattava sokean alueen kaltevuutta. Muottien korkeus vastaa betonin paksuutta. Seinässä oleva laajennusosa (10-20 mm leveä) on täytetty kateaineella (hydro-turpoava johto).

Vahvistus ja täyttö

Käytetään 50x50 (100x100) mm: n metalliristikkoa, joka voidaan kiinnittää tukirakenteisiin, jotka asettuvat pohjaan 0,75 m: n askelin. Ristikko nousee 30 mm: n korkeudella raunioiden tasosta. Betonia vaivautetaan ja kaadetaan muottiosaan osiin yläreunan tasolle.

Betonissa ei saa olla ilmataskuja. Oikean osuuden betoniseoksesta jalkakäytävällä on vastattava tien betonia. Sokean alueen betonin koostumus on perinteinen (vastaava merkki on M400: sta ja yllä). Ratkaisuun suhteessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät lujuutta ja kestävyyttä.

Tasoitus ja kuivaus

Yläpinta on tarkasti kohdistettu sääntöön. Betonin eroosionkestävyys lisääntyy silitystä, joka tehdään 1 - 2 tunnin kuluttua kaatamisesta peittämällä pintakerroksen pinta kerroksella kuivaa sementtiä (laatua M400), jonka paksuus on 3-7 mm. Sitten pinta hiotaan päälle ja peitetään läpikuultamattomalla kalvolla. Sokea alue on valmis 10 - 14 päivän kuluttua.

Kuinka suojata sokea alue tuhoutumisesta?

Seinän paisunta- ja lämpötilaliitosten vedenpitävyyden leveys ja tiheys olisi säädettävä ja korjattava ajoissa. Jälkimmäiselle on parempi käyttää puuta, mutta vinyylinauhoja jopa 15 mm paksuina. Säteilymailla sokea alue ei ole kytketty talon kellariin, ja rakennuksen ympärillä se luo vedenpoiston ja vedenpoiston, jonka laite tehokkaasti valuu vettä ulkoiseen järjestelmään.

Betonipinnan tiiviyttä lisätään käsittelemällä syvällä tunkeutuvilla alukkeilla, vettä hylkivällä aineella, nestemäisen lasin ja sementin liuoksella. Lisäksi rakennuksen sokea alue on koristeltu kivellä, laattoilla (päällystys, klinkkeri jne.), Kiviä. Betonia käytetään laastina.

Korjaus betonisokeilla

Useimmiten kompensoivan sauman järjestäminen, joka ajan mittaan menettää laajentumisen aiheuttaman kireyden, epäonnistuu. Yleinen syy on heikentynyt tekniikka oikean betoniliuoksen ja lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden muodostamiseksi kovettumiselle. Lievä lisäys "käsitellään" tiivisteaineilla, täyteaineilla. Laaja aukko on kirjoittanut ja täytetty hiekkakiveä sisältävällä laastilla hienolla sora-aineella säilyttäen sokean alueen eristämisen pohjasta.

Sitten kuiva pinta pohjustetaan. Samoin sokeilla alueilla on halkeamia osien pinnassa: pienet ovat vuotaneet nestemäisellä hiekosementtilaastilla, suuret ovat kirjoittaneet syvemmällä kartiomaisen ja täytettynä hiekalla peitetyllä bitumimateriaalilla. Huomattavia tuhoja (halkeamia) betonoidaan uuden seoksen kanssa pitkällä jälkikäteen kostutetulla ja peittävällä kalvolla.

johtopäätös

Betoni-sokeat alueet, jotka jatkuvasti ympäröivät rakennuksia, toteuttavat luotettavasti ja tehokkaasti pintaveden poistamisen perustuksista edellyttäen, että ne on järjestetty asianmukaisesti. Tällaisten mallien etuna on suhteellisen helppokäyttöinen valmistus.

Betoni päällyste talon ympärillä - miten tehdä se itse

Rakennus ei voi tehdä ilman vankkaa perustusta, jolla on paino ja joka takaa koko rakenteen eheyden, mutta se tarvitsee myös lisäsuojaa. Tarvittaessa jokainen voi hoitaa omalla kädellään betonisen sokean alueen talon ympärille, ilman ammattikäyttäjien palveluita. Tämä prosessi ei ole kovin monimutkainen, mutta se edellyttää tiettyjen vaatimusten huolellista täytäntöönpanoa.

Sokean alueen vaatimukset, järjestelysäännöt

Tämä muotoilu suojaa rakennuksen perustamista estäen pohjaveden ja ympäristön tuhoisaa vaikutusta. Suojauksen lisäksi se tekee myös esteettistä toimintaa - sokea alue rakennetaan täydelliseksi. Ennen sokea aluetta omiin käsiisi, sinun tulisi tuntea useita vaatimuksia:

 1. Leveyden tulee olla 200 mm suurempi kuin katon ulokkeen pituus. Vastaava vaatimus on kirjattu SNiP 2.02.01-83: een. Laskelmassa otetaan huomioon myös valut ja maaperä. Normaalisti sokea alue on yhtä metriä, se helpottaa liikkumista, konkreettinen sokea alue, jonka omat kädet ovat oikein rakennettu, talon ympärillä voidaan käyttää kävelykeinä.
 2. Sokea alue on asennettu koko rakennuksen pituudelle, koska se on välttämätöntä säätiön täydellisen suojelun kannalta. Poikkeuksena on konkreettisen kuistin järjestelyyn varattu paikka.
 3. Syvyyttä. Betonisen sokean alueen tekniikka takaa sen, että se ei saa ylittää alueellaan tyypillistä syvyyteen kuuluvaa tunkeutumista.
 4. Paksuutta. Pienin nopeus, jolla malli tulee voimaan - 70-100 mm. Jos aiot lisätä mekaanista kuormitusta pinnalla, paksuus kasvaa 150 mm: iin ja yli.
 5. Korkeus. Alue on 200-500 mm maanpinnan yläpuolella riippuen odotetusta kuormituksesta.
 6. Puolueellisuudesta. Tätä indikaattoria säätelevät SNiP III-10-75: n normit - 10-100 mm: n leveysmittarilla (tai 1-10%). Sokea alueelle siirretään vettä tehokkaasti rakennuksesta, joten se on kallistettava talosta. Kaltevuus kasvaa, jos alue, jolla rakentaminen toteutetaan, on ominaista suuri määrä sadetta. Samaan aikaan suuri kaltevuus jään aikana aiheuttaa haittaa.

Sokean alueen luomisen onnistumisen pitäisi tehdä piirustus. Voit tehdä sen itse, ohjata vakiohankkeita tai ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. Tarvittaessa sitä voidaan rajata reunalla. Se on koriste-elementti, joka myös lisää rakenteen eheyttä ja suojaa puiden tai pensaiden juurien tunkeutumiselta.

Jyrsimet ovat pakollisia, jos luot sokean alueen lävistys- tai raunioituneiden talojen ympärille ja lähellä poppeliä, sycamorea, vadelmaa ja karhunvatukkaa.

Materiaalit konkreettisen sokean alueen muodostamiseksi talon ympärillä omilla käsillä

Ennen kuin aloitat työn, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit ja järjestelmä. Vahvistetaan säätiön olisi oltava johdonmukainen, mutta koko prosessin on kestettävä vähintään aikaa. Useimmissa tapauksissa projektin laatimisessa on mahdollista käyttää tavanomaisia ​​sokeita betonipintoja, jotka muokkaavat järjestelmää alueesi ominaisuuksien mukaisesti. Tarvitset seuraavat materiaalit:

 1. Betoni. Tuloksena olevan seoksen tulisi täyttää luokan ominaisuudet B3.5 - B8. Kun se on luotu, paras on sementtimerkki M 400.
 2. Hiekkaa. Pyyheinä voit käyttää joen tai louhos hiekkaa. Seoksen sekoittamisen yhteydessä käytettävän materiaalin on oltava pehmeää, suuria epäpuhtauksia ei sallita.
 3. Murskattu kivi tai sora. Jätteiden murto-osa talon sokea alueelle - 10-20. Sitä käytetään täyteaineena betoniseokselle tai perusmateriaalina.
 4. Savi tai geotekstiilit. Tätä materiaalia käytetään konkreettisen sokea-alueen rakentamiseen omilla kädillä kosteuden suojaamiseksi, mikä on tärkeää erittäin kosteille alueille.

Betonin laatu määräytyy käytetyn sementtityypin ja sen ominaispainon perusteella prosentteina liuoselementeistä. Hyvä ratkaisu olisi materiaali M400 Portland-sementti. Käytetyn sementin on oltava tuore. Jos jauhe muodostaa kokkareita puristettaessa kädessä, se tulee pian käyttökelvottomaksi. Valittavan sementin laatu riippuu suunnitellusta betonipinnan paksuudesta. Suositellut mittasuhteet 1 m 3: n sekoittamiseksi:

 • vesi - 190 l;
 • täyteaine (seulonta tai murskattu kivi) - 0,8 m 3;
 • hiekka - 0,5 m 3
 • pehmittimet (nestelasi ja vastaavat) - 2,4 l;
 • sementti - 320 kg.

Sokea alueen kokoa laskettaessa talon ympärillä on tarpeen valmistella etukäteen tarvittava määrä rakennusmateriaaleja. On myös tärkeää seurata materiaalien toimittamisen järjestystä, mikä on välttämätöntä johdonmukaisuuden varmistamiseksi. Tekniikan noudattaminen mahdollistaa halutun tuloksen saavuttamisen ja luotettavan suunnittelun. Kun täytät kaikki vaatimukset, voit tehokkaasti varustaa betoninen sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi.

Toimitetun veden määrä on erittäin tärkeä. Ylimäärä vähentää tuloksena olevan betonin lujuutta. Veden puute ei anna sen kovettua kunnolla.

Kuinka tehdä sokea alue säätiölle omiin käsiisi - askel askeleelta ohjeita

Tarvittava määrä sementtiä kaadetaan betonisekoittimeen tai toiseen sekoitusastiaan ja täytetään sitten vedellä. Sekoitettaessa muodostuu "sementtimaito", johon syötetään muita komponentteja. Sitten hiekkaa lisätään pieniin osiin, ja seosta sekoitetaan jatkuvasti. Täyteaine (murskattu kivi tai seulaset) täytetään seuraavaksi. Jos et tiedä etukäteen, millainen rauniot ovat paremmin sokea alueelle, ja noutaa oikean osuuden materiaalin, sekoittaminen ei ole vaikeaa.

Tehokkaan sekoittumisen varmistamiseksi odota 5 minuuttia kunkin komponentin lisäämisen jälkeen.

Heti kun materiaalit on valmistettu, voit aloittaa työn. Talon ympärillä oleva sokea alue sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Emäksen valmistus. Maapallon yläkerros poistetaan yhdessä kivien, juurien ja muiden ulkomaisten elementtien kanssa. Käsittele maaperää herbisideillä, jotka estävät kasvien kehittymisen.
 2. Merkintä. Järjestelyn mukaisissa kulmissa vasaratkaa panokset ja työnnä lanka niiden väliin. Välttääksesi vääntymisen, asenna lisäkiinnikkeet 5-6 metrin etäisyydelle toisistaan.
 3. Hydraulilukon ja pohjan asennus. Ennen työskentelyn aloittamista kerrokset eri materiaaleista asetetaan sokea alueelle. Öljyinen savi, jonka paksuus on 100-150 mm tai geotekstiilit, suojaa pohjaa kosteudelta. Hiekka "tyyny" vähentää paineita. Jos pohjaveden syvyys on korkea, on tarpeen lisäksi varustaa kuivatus - kaivanto, jonka syvyys ja leveys on 10 ja 20 cm.
 4. Putkien asettaminen ja muut viestinnät. Kun seos täyttää kaivannon, on mahdotonta suorittaa tämä vaihe.
 5. Muottien asennus. Sokean alueen yläosaan asennetut puupinnat antavat sille oikean muodon ja estävät laastin leviämisen.
 6. Betonin läpivienti. Sokean alueen täyttäminen omiin käsiisi tasoitetaan tasaisesti betonisekoittimien tai säiliöiden seosta. Kun kaivanto on täynnä, se on pakattava ja lävistettävä useita kertoja metallipalkilla ilmataskujen poistamiseksi. Sokean alueen vahvistamiseksi käytä vahvistustekniikkaa tai kehystä (solun koko - 50x50 tai 100x100).

Myös ennen täyttämistä asennuspinta-ala ja jalusta välilevyjen väliin asennetaan kompensoiva sauma käyttäen levyjä tai vanerilevyjä - tämä toimenpide suojaa betonia tuhoamiselta, kun lämpötila muuttuu.

Soraaltaan asennus

Taloudellisempi vaihtoehto olisi käyttää romumaa tärkeimpänä täytemateriaalina. Sen järjestelyllä on samat vaatimukset kuin betonisella päällystysalueella, mutta vahvistamista ja liikkeen liikkeen luomista ei vaadita tässä. Lisäkerros vedeneristys (geotekstiili) on asennettu roskan ja hiekan "tyyny". Tämä ei salli sekoittumista rauniot ja hiekka, eikä salli kasvien kasvaa siemeniä, jotka voivat jäädä "tyyny".

Raasteja voidaan tehdä käsin ilman paljon vaivaa. Kaivannon pohjan täyttämiseksi voit käyttää suurta osaa materiaalista. Ylhäältä koristeellinen vaikutus antaa pienen murskattua kiveä. Tämä sokea alue suojaa myös pohjaa pohjaveden ja ympäristön tuhoisilta vaikutuksilta. Oikealla tavalla voit antaa sille siistin ja houkuttelevan ulkonäön.

Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Betoni sokea alue - järjestely ja varjostus rakennetta

Pohjaveden ja sademäärän luotettavan suojan varmistamiseksi on välttämätöntä rakentaa sokea alue asuinrakennuksen ympärille. Yleensä sokea alueen laite suoritetaan monikerroksisella tekniikalla käyttäen 3-4 eri materiaalia.

Yksi yleisimmistä yksityisillä esikaupunkirakennustyypeillä käytetyistä tyypistä on konkreettinen sokea alue.

Muihin tyyppeihin verrattuna sokealla betonialueella on useita kiistattomia etuja:

 • Paras vaihtoehto hinnan / laadun suhteen;
 • Helppo kaataa;
 • Yksinkertainen ja edullinen korjaus.

Merkittävistä haitoista voidaan tunnistaa vain betonin huokoisuus ja tarve suorittaa sokea alue vedenpitäväksi sen kaatamisen vaiheessa. Nämä yksityiskohdat ovat kuitenkin erityyppisiä ja vaativat yksilöllistä harkintaa.

Betonin ja niihin liittyvien materiaalien valinta

Kun valitset materiaalin tulevan rakenteen täyttämiseksi, sinun on keskityttävä M200-betonimerkkiin, joka vastaa luokkaa B15. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää betonimerkkiä M100, luokka B7.5.

Jos valmiita betonia ei voitaisi ostaa, voit vaivautua itse käyttämällä M400-sementtimerkkiä.

Betonin sokea-alueen koko koostumus ei ole paljon erilainen kuin hyväksytyt standardit. Pääkomponentit ovat sementti, vesi, murskattu kivi ja hiekka eri mittasuhteissa.

Ainoa sementti sementtimarkkinan lisäksi on soraa oikean kokoinen valinta. Murskatut kivijakeet ovat edullisesti parempia ottamaan alle 4-5 millimetriä mutta enintään 18-20.

Luonnollisesti betonin seoksen tulee olla yhtenäinen, murrosi, puhdas, ilman savea ja muita luonnollisia osia.

Sokean alueen vahvistamisessa 140 x 140 mm: n soluverkko sopii hyvin.

Betonimassan koostumus

Rakennustyöt

Laadukkaan seoksen suosittelemme, että otat tarvittavat osat seuraavissa osissa:

 • 1 osa sementtiä
 • 3 hiekkaa
 • 4 kappaletta
 • 1/2 osa vettä

Yhden kuutiometrin betonin sekoittamiseen tarvitset:

 • Sementti - 280-300 kg;
 • Murskattu kivi - 1100 kg;
 • Hiekka - 800 kg.
 • Vesi - 190 l;

Betonin valmistuksessa on ensiksikin parempi sekoittaa sementtiä ja vettä mittasuhteissa, joita tarvitset. On suositeltavaa tehdä tämä sekoittamalla komponentit hyvin siten, että lopullisessa seoksessa ei jää veteen jääneitä jäämiä.

Vain kun aiempien komponenttien sekoittaminen on valmis, jos hiekkaa ja roskaa muut osat lisätään suhteellisesti. On erittäin tärkeää varmistaa, että tuloksena oleva seos on sileä sakeus ilman kokkareita ja kuivia ainesosia. Vesi tulee lisätä vähitellen, koska se sementti imeytyy.

Rakenteiden yleiset säännöt

Sokean alueen asettelu

On välttämätöntä aloittaa sokean alueen rakentaminen vasta, kun kellari ja julkisivut on viimeistelty.

Joissakin taloissa talon ympärillä oleva sokea alue voi toimia kävelytieikkuna. Tämä johtuu siitä, että betonikankaan leveys rakennuksen rakenteiden vuoksi on melko laaja.

Mutta jopa tällaisissa tapauksissa rakenteen rakentamiseen sovelletaan useita erityissääntöjä:

 1. Sokean alueen on oltava leveämpi kuin ulompi ristikko ja ulottua sen yli reunalta vähintään 30 cm: n etäisyydeltä. Näin kattomasta virtaava vesi ei saa huuhdella talon pohjaa.
 2. Jos mahdollista, kankaan leveys on parempi tehdä vähintään metrillä ja joissakin tapauksissa jopa 130-150 cm.
 3. Pinnan kallistuskulman on oltava vähintään 3-5% betonista valmistetulle sokealle alueelle. Muuntyyppisten tiilien tapauksessa kallistuskulma on toivottavaa tehdä vähintään 7-10%.
 4. Ylempi taso ei saa olla horisontaalisen eristyksen pohjakerroksen yläpuolella.

Säätiön valmistelu

Pitkä oja talon ympärillä

Tulevaisuuden laatu on monella tapaa jo riippuvainen pintakäsittelyn vaiheesta. Siksi, kun valmistat maahan kaatamista, voit seurata kolmea yksinkertaista sääntöä:

 1. Ensin sinun on päätettävä, mikä tyyppinen sokea alue on suositeltavin. Tämän perusteella nykyisten standardien mukaan valitaan pinnan kaltevuuskulma.
 2. Jos sokean alueen tyyppi on jo tiedossa, niin vaaditun leveyden mukaan maaperä valitaan rakennuksen pohjan ympärille vähintään 35-40 cm: n syvyyteen.
 3. Jos kaivannon pohjasta maaperän näytteenoton jälkeen on savialusta, se voidaan välittömästi peittää eristävällä materiaalilla. Jos ei ole savikerrosta, niin 10 cm: n paksuinen savikerros asetetaan kaivannon pohjalle. Savi on hyvin tiivistettävä ja peitettävä eristävällä materiaalilla.

Vain näiden töiden jälkeen voi kerätä kerros ryöstöä ja painaa sitä varovasti.

Monet rakennuttajat johtuvat ilmaston erityispiirteistä ja kustannusten pienentämisestä, mutta tätä yksityistä rakentamista suositaan erittäin hyvin.

Betonin rakennustekniikka

Yksityiskohtainen sokea alueohjelma

Tässä osiossa esittelemme lyhyen tekniikan. Tarkempia tietoja kannattaa lukea materiaalia siitä, miten sokea alue täytetään. Artikkelissa tarkastelimme yksityiskohtaisesti materiaaliluetteloa, niiden kustannuksia ja toteutettua työtapaa.

Betonisen sokean alueen yleinen tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • Hiekka vuodevaatteet;
 • Viemäröintijärjestelmän asennus;
 • Muottien rakentaminen;
 • Eristysjärjestely;
 • Pinta-aseman vahvistaminen;
 • Puiset tyynyt;
 • Betonin kaato;
 • viimeistely;

Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan hiekan polttaminen ja tukkiminen valmistettuun kaivantoon. Hiekkaa kaadetaan tasaiseen kerrokseen 10 cm: n paksuiseksi, kostutetaan vedellä ja peitetään perusteellisesti. Prosessi toistetaan yleensä 3-5 kertaa asteittain tasoittamalla hiekan pinnan haluttuun kaltevuuteen.

Kaltevuuskulma on sopiva määritellä käyttäen tasoa tai laskua.

Jos konkreettisen sokea-alueen projektissa on valumisjärjestelmä, toisessa vaiheessa on mahdollista jatkaa sen asennusta. Tätä varten lähellä sadevesiputkia kaivaa tuloaukot ja kevyesti betonoitu.

Lapin jälkeen kaivetaan pieni kaivanto putkille, jotka on kiinnitetty yhteen ja liitetty myrskyvesisyöttöihin. Kaivannon ympäryksen varrella asettuivat kattoikkunat.

Asennuksen yhteydessä on tärkeää muistaa kallistuskulma ja mitata se instrumenttien avulla. Jos järjestelmän asennus on tehty oikein, rakenne on jälleen peitettävä kerroksella hiekkaa ja tamped carefully.

Reunoihin asennetaan puiset lankkuja. Muottien tulee olla hyvin kiinnitetty pieniin palkkeihin. Keskipalkkien välinen etäisyys ei saa ylittää kahta metriä.

On tärkeää, että nämä teokset toteutetaan hyvin tarkasti ja tarkasti, koska tulevan rakenteen tasaisuus riippuu tästä.

Puristustasolle asetetaan eristys- ja aromikerros. Tätä varten voit käyttää 40 cm: n levyistä polystyreeniä tai 15 cm: n murskattua kiviä. Eristävän kerroksen yläpuolella on 20 cm paksua soraa.

Sen jälkeen, kun pohja on valmistettu, rakenne tulee ommella vahvikkeella ja kiinnittää rakennuksen pohjaan. Tätä varten reiät porataan pohjan seiniin 70-80 cm: n välein toisistaan ​​ja aseta lujitustangot koko sokean alueen leveydelle.

Sitten on tarpeen pystyttää luurangon luusto vahvistamalla soluja 15-20 cm.

Ennen betonin pääseoksen kaatamista, puupäällysteet impregnoidaan bitumilla tai erikoisöljy asetetaan rakennuksen kulmiin. Tyynyjä varten voit käyttää tavallista lautan kokoa 1 tuumaa. Tiivisteiden välinen etäisyys saa olla enintään 2 metriä.

Kun voit aloittaa betonin kaatamisen ja tasaamisen. Tavallisille maalajeille 10-15 cm kerros riittää.

Saadakseen enemmän koristeellisia ilmeitä tuloksena oleva betonipäällyste voidaan peittää erilaisilla materiaaleilla, kuten kiveillä tai tavallisilla laatoilla.

Sokean alueen asentaminen kotona

Talon ympärillä oleva sokea alue on tarpeellinen, monikäyttöinen, tietty koko, joka ympäröi taloa ulkokehän ympärillä.

Betonisen sokean alueen rakenne.

Se on asetettu tiettyjen standardien ja sääntöjen mukaisesti ottaen huomioon talon geologiset ominaisuudet, joihin talon on rakennettu, riippuen kattokaivon järjestelystä, talon omistajan henkilökohtaisista mieltymyksistä jne.

Sokean alueen yleinen rakenne ja toiminnot talon ympärillä

Jokainen sokea alue koostuu kahdesta pääkerroksesta: sisäisestä ja ulkoisesta. Sisäkerros, jota kutsutaan taustalla olevaksi kerrokseksi, tavallisesti 20-30 cm paksuiseksi, on tärkeä osa koko rakennetta, jolla sokea alueen vahvuus ja kestävyys riippuvat tulevaisuudessa. Se voidaan valmistaa seuraavista materiaaleista: hieno murskattu kivi, savi, hiekka, pyörtyminen jne. Rakenteen ulkokerros, joka on viimeistelypäällyste, on oltava esteettinen ja vedenpitävä. Ulkokerrokselle voidaan käyttää kaikkia nykyaikaisia ​​materiaaleja: luonnonkivi, päällystyslaatat, betoni, asfaltti jne. Joissakin tapauksissa on sallittua suorittaa viimeistelypäällystys saven ja roskien tai hiekan ja saven seoksesta.

Sokean alueen järjestelmä.

Talon ympärillä olevan sokean alueen on suoritettava perustoiminnot: suojaava, esteettinen, käytännöllinen ja eristettävä. Suojatoiminto on suojata talon perustusta sateelta, sulavedeltä ja muulta haitalliselta ilmakehältä, ts. tulvien ja sadevesien luovuttamisessa talosta. Sokea alue on luotettava huoneen suoja, kun maa liikkuu lukituksestaan ​​ja jäätymisestään.

Tämän muotoilun esteettinen funktio on se, että sen on jatkettava ja täydennettävä koko rakennuksen arkkitehtonista kokoonpanoa ja sovi hyvin alueen maisemaan, pitäisi olla miellyttävä silmään ja tarjota esteettistä iloa. Sokea alue voi myös suorittaa käytännöllisen tehtävän, joka koostuu sen käyttämisestä jalankulkuvyöhykkeellä, leikkikentille, jossa on puutarhakalusteita, kasveihin tai jopa auton ajamiseen. Tässä tapauksessa sen on oltava kestävä, mikä vastaa odotettua kuormitusta. Lopuksi eristetty sokea parantaa merkittävästi koko rakennuksen eristysominaisuuksia, erityisesti säätiötä.

Sinun on tiedettävä, että sokea alue pystyy suorittamaan kaikki toiminnot, joten sen on oltava 20 cm leveämpiä kuin ulkonevat kattolevyt ja 10 asteen kulmakerroin, joka sijaitsee tiukalla kulmalla talon seinämiin. Mitä suurempi sokea alue, sitä parempi. Toinen tärkeä kohta tämän mallin asennuksessa on tarve säilyttää laajennusliitos sokean alueen liittymällä talon seinämiin. Tämäntyyppinen työ tulisi tehdä pian talon kellarista, muuten vesivirrat voivat heikentää talon perustaa ja tuhota seinät.

Työkalut ja materiaalit sokea alueen asentamiseksi

Jos haluat asentaa sokean alueen taloon, sinun on valmisteltava seuraavat työkalut ja materiaalit:

Pehmeän kaihtimen tekniikka on melko yksinkertainen.

 • bajonettipata;
 • rakennuspumput;
 • mittanauha;
 • puiset tapit;
 • merkkijono;
 • laudat muottiin;
 • vasara;
 • kynnet;
 • betonivalmisteiden työstäminen;
 • hiekka;
 • sora;
 • polyeteeni- vaahto tai kattohuopa;
 • vedenpitävä materiaali (valinnainen);
 • lämpöeristysmateriaali (valinnainen);
 • metalliset vahvistetut verkot;
 • muovikelmu;
 • betonin laatu M200 tai M300 tai mikä tahansa muu materiaali sokean alueen ulkokerrokseen (valinnainen).

Vaiheittainen ohje sokean alueen sisäkerroksen toteuttamiseen

Koko otmoskin järjestämisprosessi voidaan jakaa useisiin yksinkertaisiin yksinkertaisiin vaiheisiin. Ensinnäkin sinun pitäisi tehdä merkintä tulevasta rakentamisesta. Tätä tarkoitusta varten kattoreunan reunan ulokkeiden ulkonemat mitataan rakennuslangan avulla. Tähän arvoon lisätään vielä 20 cm, mikä on vaadittava sokea alue. Koukut kulkeutuvat kulmiin ja merkintäjohto on sidottu tarvittavaan leveyteen pitkin talon koko kehää, joka toimii ohjauksena lisätyölle.

Kellarin lämmittäminen otoskomilla ja socle polyfoamilla esimerkkinapeilla.

Nyt bajonettikanan ympäryksen ympärillä kaivetaan kaivo, syvyys noin 30 cm ja tarvittava leveys. Levyt ja tapit käyttäen vasaraa ja kynsiä muodostavat irrotettavan muottipesän.

Ensin asetetaan sisäinen, alapuolinen päällystyskerros. Tätä varten laita hiekkalaatta, jonka paksuus on 5 cm, ts. kaivannon valmistelemassa maaperän koko pinnalla kaadettiin hiukan tiettyyn tilavuuteen. Hiekan määrä lasketaan hyvin yksinkertaisesti: on tärkeää moninkertaistaa arvot, jotka osoittavat koko sokea alueen pituuden, sen leveyden ja hiekkasyynyjen paksuuden. Hiekka on tasoitettu, täytetty vedellä letkusta ja särkynyt.

Alapuolisen kerroksen muodostumisen seuraava vaihe on roskien asettaminen. Raskasmäärä lasketaan käyttäen yllä olevaa kaavaa ottaen huomioon se, että raakakerros on myös 5 cm paksu. Rikkominen tasoitetaan ja tiivistetään. Vesi ei ole välttämätöntä.

Muista huomata, että korkin ja sokean alueen välissä on kompensoiva sauma säilytettävä talo voi vetää ja vahingoittaa koko asennettua rakennetta. Voit tehdä tämän käyttämällä joko polyetyleenivaahtoa tai useita kerroksia kateaineita.

Kellarin, kellarin tai kellarin läsnä ollessa sokea alue on eristettävä. Tätä varten asetetaan eristysmateriaalin kerros: penoplex. Styroksi, vaahtolasi tai muu. Hyvin eristetty sokea alue pitää talon ja seinien perustan halkeilemasta ja jäätymisestä.

Lattian ja jalkakäytävän laite solmu.

Jos pohjavesi alueella, jossa talo on rakennettu, on korkea, on järkevää sijoittaa vesitiiviin materiaali raunion kerrokseen. Mutta voit tehdä sen ilman.

Suuremman lujuuden vuoksi sokean alueen perusmalliin on kiinnitettävä metallivahvisteinen verkko, joka voidaan ostaa missä tahansa rautakaupassa. Verkon koko lasketaan seuraavasti: Sokean alueen pituus kerrotaan sen leveydellä. Jalkakäytävä on asennettu koko tulevan sokean alueen koko kehälle. Tässä vaiheessa sokean sisäkerroksen sakkaus päättyy, ja nyt meidän pitäisi edetä ulomman kerroksen muodostamiseen.

Sokean alueen ulkokerroksen asettaminen

On tarpeen määrittää etukäteen, mistä materiaalista sokean alueen ulompi kerros asetetaan. Tästä riippuen se voi olla seuraavia päätyyppejä:

 • likaa;
 • asfaltti;
 • mukulakivi;
 • betoni;
 • tiili, jne.

Useimmin käytetty betonisokea. Betonirakenteen täyttöä pidetään vaikeimpana työvaiheena. Voit käyttää betonilaatuja M300 tai M200. Tarvittava betonin kuutiokapasiteetti lasketaan tällä tavoin. Sitten betoni on tasoitettava erityisellä tavalla, jolloin kaltevuus kestää jopa 10 astetta talon pohjasta paikalle. Kaltevuus tarkistetaan rakennustasolla ja suljetaan ennen kuivaamista muovikelmulla.

Kierrätyslautojen päällystyksen rakenne.

Sokea alue voi olla ulkokerros, joka koostuu muista sopivista materiaaleista. On huomattava, että on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja sokea alueen ulomman kerroksen asettamiseksi.

Merkittävä kiihdyttää teollisesti valmistettujen valmiiden teräsbetonilaatan käyttöä. Tällaisten levyjen koko voidaan valita kussakin tapauksessa erikseen. Levyt on asetettava siten, että niiden alapuolella on pieni ilmaväli, joka toimii maaperän lämpenemisenä ja pienentää sen laajenemista. Levyjen asentamisen jälkeen saumat on täytettävä nestemäisellä bitumilla.

Asfaltin sokea alue on valmistettu erikoistuotannosta tehtaan tuotannossa korkeassa lämpötilassa. Tämän koostumuksen perustana voi olla murskattu murskattu kivi. Teokset suoritetaan yli +5 asteen ilman lämpötilassa. On kuitenkin huomattava, että kuumennetun asfaltin päällystys vapauttaa haitallisia aineita.

Jos kiinnität mielenkiintoiseen koristeluun, halutun rakenteen ympärillä oleva sokea alue voi olla vuorattu päällystyslaatat. Tämä laatta on erittäin vahva ja hyvä vettähylkivä ominaisuus ja voi lisätä merkittävästi sokea alueen elämää.

Tyyny sokean alueen alla.

Sokean alueen ulkokerroksen materiaali voi olla kivi tai mukulakivi. Tämä materiaali on säädetty pohjaan hienoksi murskattuna kivi-, hiekka- tai hartsovka-muodossa. Kaikki aukot ovat täynnä hiekkaa.

Turf, kasvien istuttaminen jne. Voi olla epätavallinen pinnoite rakenteesta. Tätä varten kaadetaan hedelmällisen maan kerros rakennuksen päälle, tasoitetaan ja istutetaan. On olemassa muita vaihtoehtoja sokean alueen ulomman kerroksen asettamiseksi.

Usein edellä olevan mallin laadullisen toiminnan edellytys on lineaarisen lineaarisen vedenpoiston laite. Hän tekee näin: Sokean alueen ulkokehän ympärillä viettää pieni ura vettä ohjaamiseen. Sen seinät ja pohja ovat betonoituja, kallistettu tai vedenpitävä materiaali. Tätä tarkoitusta varten on käytettävissä valmiita tyhjennyskanavia, joissa on suojaava betoni tai muoviristikot.

Täten oikein asennettu sokea alue talon ympärillä on sen luotettava suoja ja upea sisustus monta vuotta.

Oikea kakku on lämmin sokea alue. Teemme yhdessä foorumin käyttäjien kanssa.

Talon ympärillä oleva lämmin sokea alue on kypsennetty ruoan tavoin: oikeat ainesosat otetaan ja sekoitetaan oikeaan osuuteen. Ja miten tarkalleen, käyttäjät kertovat.

Monet aloittelevat kehittäjät ajattelevat, että sokeiden alueen päätavoite on suojata säätiöiltä sademäärä ja kävelyä sen ympärillä on helpompaa ja helpompaa. Mutta kuten forumhouse.ru-käyttäjien kokemukset osoittavat, oikein tehty ja eristetty sokea alue yhdistettynä viemäröintijärjestelmään voi ratkaista paljon suuremman joukon tehtäviä, jotka vaihtelevat vähentääkseen routaantumisvoimia, vahingoittaen pohjaa, pohjaveden tyhjentämiseen ja kellarin suojelemiseen.

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Siksi sokea aluetta sekä eristettyä kasaa ei voida tarkastella eri tavoin kuin monimutkainen järjestelmä, mutta jotta kaikki toimisi oikein, sinun on kuunneltava foorumin jäsentenne neuvoja.

Ohjeellinen on foorumin jäsenen lempinimi Felo:

- Aloitin talon rakentamisen seitsemän vuotta sitten, ja säätiön puristaminen tapahtui vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Nauha-sarakkeen perusta. Haudutettu nauha on 40x20 cm, pylväitä 1,6 m. Ymmärrän nyt, miksi näin tapahtui: sokea alue ja salaojitus eivät tehneet ajoissa. Sokea alue eristämällä

Käyttäjä, jolla on lempinimi al185, suosittelee tässä tapauksessa lämmittämään alustaa ja sokea aluetta. On myös tärkeää tehdä pätevä vedenpoisto.

Jotta estettäisiin säätiön suulakepuristus tulevaisuudessa, on ensin välttämätöntä:

- Tänä kesänä minulla on sokea alue, jolla on eristys talon ympärillä ja pohjaveden alentaminen haluan liuottaa viemäriputket ojaan.

Lue artikkeli siitä, miten lähestytään säätiön valintaa.

Pohjaveden määrän vähentämiseksi oli mahdotonta jättää kaksi rikki putkea, jotka yhdistävät tienvarsien ojien keskenään, ja osallistuja päätti korvata ne.

Vesi meni turvallisesti kohti metsää ja vesitaso laski 20 cm.

Sitten tehtiin lämmin sokea alue, pohjan kuivatus ja myrskyviemärit. Ja kun kausi osoitti, kaikki edellä mainitut toimenpiteet antoivat meille mahdollisuuden välttää perustuksen jatkumista.

Lämmitetty sokea alue

Lämmitetty sokea alue koostuu puristetuista polystyreeni- vaahtomuovista tai vaahtomuovista valmistetuista arkeista, jotka asetetaan vaakasuoraan tai vaakasuoraan pieneen kulmaan alapinnan maanalaisen osan ympärillä. Eristyslevyt pinotaan 30-40 cm: n syvyydestä maanpinnasta pienellä kulmalla pohjasta poispäin, mikä tuottaa veden virtausta. Lämpenemisen ansiosta pohjan ympäröivä maa ei jäätyy läpi, ja siksi pakkasen voimakkuus vähenee merkittävästi.

Jotta eristetty sokea alue pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuutensa mahdollisimman pitkälle, se on asennettava oikein ja tämän vuoksi erektioprosessi on jaettava peräkkäisiin vaiheisiin.

Valentine Penza:

- Kaivoin talon reunan 1,3 m: n seinälle sijoitetun lapion pistimellä. Neljännellä seinällä poistettiin vain kasvulliset kerrokset. Tuloksena oli noin 20 kuutiota maata.

Toisessa vaiheessa täytettiin CGS: n ensimmäinen kerros, jonka paksuus oli 10 cm, tasoittamalla se, punnitsemalla se ja asettaen EPSI: n paksuudeltaan 10 cm.

Valentine Penza:

- Vedin 14 kuutiometriä PGS: tä sokea alueelle. EPS-levyjen tiivis sovittaminen maaperään tasoitin täyttötulppa majakkain, räpyttelivät jalat, pylvääseen ja peitin sitten märällä hiekalla (nostaisin paljon letkua) ja tasoitin sen säännön kanssa. CBC: n päälle jäävän ohueen kerroksen ansiosta saavutettiin sileä pinta, jonka kaltevuus oli 3 cm metriä seinältä.

Lue, miten eristys valitaan. Suosittelemme myös lukemaan artikkelimme, josta saat selville, onko laajennetun savi käytön sokea alueella sallittu.

Mutta pinta oli todella sileä ja voimakas vasta sen jälkeen, kun se täytettiin kolme kertaa tärisevällä levyllä.

Valentine Penza:

- Sen jälkeen lähdin rakennustyömaalta kuukaudeksi, ja kun saavuin, pinta tuntui edelleen betonilta. Ainoastaan ​​ylempi ohut kerros hiekkaa pestiin osittain sateelta. Mutta vaahtomuoto on edelleen täydellinen. Ilman taukoja ja halkeamia.

Eppsissä meidän forumchanin laittoi pitkän sivun seinään, t. 1,2 m

Valentine Penza:

- Olin peittänyt vaahtomuovilevyjen paksumman polyeteenin, joka on vain myynnissä.

Sitten foorumin jäsen alkoi eristää osan säästä vaahdon yläpuolelle tasolle, jossa betoni loppuu. Ja jotta betonipäällyste voidaan erottaa seinistä, Valentin Penza, leikkaamalla EPSI 5 cm paksuisen, liimautunut nämä levyt seinään erityisellä liimalla.

Valentine Penza:

- Se osoittautui yhtenä jatkuvana osana muottirakennetta. Ja käärin polyetyleeni näiden kaistaleiden alle.

Tämän jälkeen kalvon päälle asetettiin toinen hiekka- ja sorapeitekerros, noin 12 cm. Materiaali tasoitettiin majakkaissa metalliputken avulla ja tampellaan alas värähtelevällä levyllä. Sitten tuli muottien kääntyminen.

Valentine Penza:

- Laitoin 10 k-levyn täysin tasaisen pakatun pään reunaan 1,1 metrin etäisyydeltä seinältä. Hän kiinnitti sen tällä tavalla: ristikkäisen nauhan ulkopuolella PGS asetti tangot maahan ja liitti muottiin levyjä, joissa oli lyhyitä levyjä ja ruuvien avulla.

Yhteensä 6 kuutiometriä betonia kaadettiin, ja kaadon prosessi kesti 1,5 tuntia. Pinnan tasoittamisen jälkeen Valentin Penza peitti sokean alueen kalvolla ja vei betonin kolme päivää, kunnes se kovettui. Tämän työn tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Valentine Penza:

- Sokea alue tuli tasainen ja sileä. Ja mikä tärkeintä, se oli korkea - pystyi nostamaan pinnan jopa 35 cm: n etäisyydellä ja nyt talo on kuin kukkulalla, ja kaikki vesi virtaa talosta. Tämä varmistetaan ukkosmyrskyn aikana.

Mutta on toinen näkymä sokea alueesta. Vladimir Tallin ei suosittele sokean alueen konkreettisuutta estääkseen rakenteen halkeilua, vaan yksinkertaisesti eristämään ja asettamaan päällystekiven päälle. Ja siksi: eristetyn sokean alueen päätehtävä on kuitenkin lämmitys; lämmönkestävyys kellarikerroksen alueella.

Katso aiheesta "sokea alue, se on sama raunio".

Anatoly L, Moskova:

- Minulla on eristyskerroksen paksuus sokea alueella 100 mm, ja pohjaan vain 50 mm. Täällä kaikki päättävät ja ajattelevat itsensä, mutta on tiettyjä kriteerejä, joita ei voida sivuuttaa. Tämä on maan lämpöä, joka on pidettävä mahdollisimman suurella alueella talon ympärillä ja joka ei salli kylmän tunkeutua syvälle pohjaan.

Lisäksi käyttäjä päätti asentaa 110 mm halkaisijaltaan tyhjennysputken, joka on kääritty ¾ vedeneristyskalvolla, jolloin kaikki ylä- ja ilmakehän saostumat poistetaan pohjasta.

Anatoly L:

- Minun tapauksessani päätehtävänä oli kerätä ylempi kerros sokea alueelta ja elokuvan ulkomailta. Vaikka putki kääritään kalvoon, se sijaitsee noin 30 cm: n syvyydessä, minkä vuoksi se kerää ylävesiä ja sen rajan yli. Lisäksi kalvon ja geofabristen käyttö ei salli putkisuodattimen murtamista.

Vedenpoistoa rakennettaessa on erittäin tärkeää kestää vaadittu kaltevuus, keskimäärin se on 1 cm viemäriputkiston lineaarimittarin kohdalla, mutta täällä ei myöskään ole selvästi määriteltyjä arvoja.

Anatoly L:

"Kestän noin 2-3 cm: n kaltevuus yhdellä p / m, ja putket yhtyvät yhdestä pisteestä purkautumassa. Ennen tyhjennysputken sijoittamista väsitin tulevan sokean alueen pinnan. Varmista, että vesi kulkee mihin minun on mentävä, laitoin putken alas, käärittelin sen geotekstiloihin, käärittelin sen vesitiiviin kalvoon, ripottiin hiekalla ja haudattiin.

Hiekan käyttöä samanlaisella sokea alueella voidaan merkittävästi minimoida, koska periaatteessa tarvitsee vain kohdistaa paikka eristämiseen. Ja on parempi käyttää sekoitushiekkaa ja siirappia - sitten se tiivistyy ja tulee jossain määrin vedenpitävänä.

Artikkelissamme opit itsenäisesti tekemään MZFL: n. Lue toinen artikkelimme nähdäksesi, kannattaa päättää sokean alueen eristämisestä laajennetulla savella.

Edellä mainittujen toimien seurauksena jäätymisen raja siirtyy pois säätiöstä. Sokean alueen lämmitys pienentää ja jopa sulkee pois maaperän, laattojen, betonivyöhykkeiden liikkeet alustalle.

Anatoly L:

- Kun lämmitin sokea, mitattiin lämpötila kadulla - 30-35 ° C viikon tai kaksi lämmittämättömässä talossa ilman sokea alue ja sokea alue. Talvella lämmitetyssä talossa se oli huomattavasti lämpimämpi sekä kellarissa että lattialla - keskimäärin kuusi astetta. Eikä tämä ole todiste eristetyn jalkakäytävän tehokkuudesta!

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia tekemään itsenäisesti lämmitetyn sokean alueen ja viemäröinnin ja mitä tehdä, jos pakkasen voimat nostivat talon kulman. Videomme oppii, miten ja miksi tehdä sivuston tyhjennys. Ja toisessa videossa selkeästi kuvataan, miten asianmukaisesti vahvistetaan matalan liuskan perustan muotti.