Betoniosuudet säätiöön

Rakenteen vakaus ja kestävyys riippuvat suoraan säätiön vahvuudesta ja luotettavuudesta - talon perustasta. Sen rakentamiseen tarvitaan erityistä osaamista, pätevyyttä ja kokemusta päälliköstä.

Rakennuksen perustana oleva rakenne valitaan yleensä maapallon mukaan, johon se on suunniteltu, seinien materiaaliin, ilmastoon, olosuhteisiin ja rakenteen luonteeseen. On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joita käytetään erektioon.

Betoniperustatyypit

Tyypilliset betoniperustustyypit ovat pylväs- ja hihnaa, mutta niiden tyyppejä ja alatyyppejä ovat muun muassa seuraavat:

 1. Vyö. Se on asennettu jatkuvan nauhan muodossa, joka koostuu raudoitetusta betonista, joka on sijoitettu kaikkien rakenteiden tukiseinien päälle. Rakennuksen pohjan syvyys muodostuu maaperän jäädyttämisen tasosta ja lisäksi 20 cm.
  Maaperän laadun ja ilmastovyöhykkeen indikaattoreista voidaan käyttää kahta alatyyppiä:

Tämän tyyppisen alustan materiaalina käytetään:

 • Booth, jolla on erinomainen kestävyys. Matalasta lämpötilasta ja pohjavedestä ei aiheudu vaikutusta materiaaliin. Levitä kivi tynkä samaan osaan. Valmistusprosessi vaatii paljon työtä ja rahaa, joten sitä käytetään hyvin harvoin. Kirjanmeren syvyys on enintään 70 cm ja sen kestävyys on noin 150 vuotta.
 • Betoni, johon kuuluu sementtilaastin ja täyteaineen yhdistelmä (murskattu kivi, vähäarvoinen raunioitunut kivi, tiilihiutaleet). Voimavarojen suhteen sillä on ominaisuuksia, jotka eivät ole pahempaa kuin rauniot, mutta se on paljon helpompi rakentaa ja helpommin käyttää. Sitä käytetään rakenteiden rakentamiseen painavista materiaaleista tai useista kerroksista.
 • Betoni. Tämäntyyppistä talon perustusta tunnetaan paremmin täyteaineena, koska materiaali sekoitetaan betonisekoittimessa, jonka jälkeen muotti on täynnä sitä. Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta ja sen kustannukset ovat paljon korkeammat käytettävän sementin suuren määrän vuoksi. Useimmiten tätä vaihtoehtoa käytetään rakentamisessa kovien materiaalien seinien rakentamisessa sekä maanrakennusten ja talojen rakentamisessa.
 • Pilari, jota käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen (esimerkiksi kylpyjä, taloja puutarhaan, varastot). Tämä perusmuunnos sisältää tukipylväiden sarjaa, jotka sijaitsevat rakenteen kulmissa ja paikoissa, joissa on lisääntynyt kuorma. Pilarit muodostuvat putkista, betonista, raunioista ja raudoitetusta betonista. Tätä perustusta käytetään kiinteässä maassa.
 • Ribbon pylväs. Se on hieman halvempaa kuin nauhan tyyppinen säätiö ja yhdistää molempien säätiöiden parhaat ominaisuudet.
 • Oikea materiaalivalikoima ja -tyyppinen säätö mahdollistavat rakenteen kestävyyden ja kestävyyden. Säätiön materiaali on mahdollista ostaa valmiissa versiossa, seoksina teollisuusyrityksissä. Mutta on paljon parempi tehdä itsellesi konkreettinen ratkaisu, jonka avulla voit säästää rahaa.

  Säätöbetonin koostumus

  Säätiön tuen konkreettinen ratkaisu voidaan valmistaa omilla käsillä, joten sinun tarvitsee vain tietää, mikä betoni on ja mitä ominaisuuksia sillä on.

  Itse liuos koostuu sideaineista (sementti), täyteaineesta ja erilaisista lisäaineista, jotka pettää koko valumassan ominaispiirteet ja ominaisuudet. Sitten muodostunut liuos laimennetaan oikeassa suhteessa veteen.

  Laastin koostumusta on käytetty rakentamisessa jo usean vuoden ajan, ja sitä päivitetään ja parannetaan laadussa ja voimassa.

  Jokainen yksittäinen komponentti on vastuussa konkreettisen ratkaisun konkreettisesta laadusta. Siten materiaalin lopullinen laatu riippuu käytettyjen komponenttien osuuksista. Jotta ratkaisun lopulliset indikaattorit sopisivat täydellisesti rakentamiseen, on ehdottomasti otettava huomioon rakennuspaikka ja sen tarkoitus.

  Betonin koostumus säätömääriin kauunoissa

  Tärkeimmät komponentit betonin koostumuksessa:

  1. Sementti - sidotaan täyteaineiden välillä.
  2. Täyteaineita. Niihin kuuluu: sora, roska, hiekka, irtotavarana olevat lisäaineet.
  3. Vesi.

  Suhteellisen betoniliuoksen sekoittamiseen on useita tapoja. Yleisimmät teräskytkimet, joissa on riittävä määrä hiekkaa, soraa, sementtiä ja vettä, ja sitten laite sekoittaa materiaalit yhteen.

  Liuoskauhojen muodostuminen on tärkeää useissa tapauksissa:

  1. Rakennustöissä tarvitaan alle 4 m 3 laastia.
  2. Epäkelpoisuus toimittaa betonia tehtaalta esimerkiksi paikannusongelmista johtuen, valmistusyhtiö on kaukana ja materiaalin toimittamisen hinta on liian korkea.
  3. Kellarin täyttö tapahtuu jaksottaisesti esimerkiksi silloin, kun muodostuu useita rakenteen tasoja.
  4. Rakennettavassa laitoksessa ei ole pääsyä sekoituskoneiden ja betonisekoittimien asennukseen.

  Betonin osuudet pohjaan kauunoissa

  Kauhoja käyttäviä mittauksia käytetään yleensä pieninä määrinä.

  Komponenttien painon mitat betoniliuoksen valmistukseen:

  Kullakin betoniliuoksen komponenteella on erilainen massa, esimerkiksi yhden kauhan massa on 19,5 kg, sementti - 15,6 kg ja sora - 17 kg. Siksi käytännössä sementin, hiekan ja soran mittasuhteiden sopiva muunnos on 2: 5: 9. Joissakin tilanteissa sora muuttuu raunioiksi.

  Jos rakenteen rakenne toteutetaan käsin, käytetään valmiita hiekkasaumiseoksia (CBC). Betonin suhde kellariin ja seokseen on noin 1 säiliö sementtiä 5 sekoittimen kauhaan.

  Missä määrin konkreettisia?

  Useimmissa tilanteissa kehystyyppisissä rakennuksissa käytetään pylväsversiota säästä, jota varten ei tarvita betonirakennetta, jolla on lisääntynyt lujuus. Tällaiselle sopivalle betonille M 200, joka on valmistettu sementistä M 500, hiekkaa, soraa ja vettä.

  Yhden kuutiometriä sekoitusta varten on välttämätöntä:

  • 300-350 kg sementtiä;
  • 1100-1200 kg murskattua kiveä;
  • 600-700 kg hiekkaa;
  • 150 - 180 l vettä.

  Tällaisten materiaalien, kuten graniittirikosten, muodostamien materiaalien suhde on korkealla tasolla verrattuna dolomiiteihin tai kalkkikiveihin, joten sitä voidaan käyttää pienemmissä määrissä.

  Jos käytät hiekkaa, jonka laatu on heikko, reiät ja aukot voivat muodostua pohjaan.

  Sementin valitseminen aluksi kiinnittää huomiota valmistajan yritykseen. Yleensä tunnetumpi organisaatio on, sitä vähemmän todennäköisesti se on hankkia heikkolaatuisia tavaroita.

  Vettä on myös käytettävä puhtaana, jotta se ei sisällä epäpuhtauksia ja suoloja. Jos rakentaminen tapahtuu kylmäkaudella, niin vesi, kuten muut betoniliuoksen komponentit, on lämmitettävä +60 ° C: een, jotta liuokselle saadaan tarvittava sakeus ja lujuus.

  Kuinka vaurioittaa betonia?

  Pienen tilavuusmäärän valmistamiseksi käytetään ämpäriä komponenttien painon mittana. Mittasuhteet lasketaan sen mukaan, että komponenteilla on erilainen volumetrinen paino. Tämän perusteella ensimmäisen asteen liuoksen valmisteluun tarvitaan 9: 5: 2 -suhde (sora tai murskattu kivi, hiekka ja sementti).

  Betonin M 200 valmistus suoritetaan sääntöjen mukaisesti korkealaatuisen seoksen saavuttamiseksi.

  Betonin sekoittamista koskevat säännöt säätiölle:

  1. Aluksi se olisi sekoitettava hyvin hiekkaan ja soran väliin, joten vesien lisäämisen jälkeen ei ole hiekkoja. Pinnalle on tehty uria, joihin sementti kaadetaan. Seosta sekoitetaan, kunnes saadaan täysin yhtenäinen väri.
  2. Tee kartiomainen seos ja lisää vettä pienissä osissa, sekoita kaikki perusteellisesti.

  Päättäessä parhaasta tavasta vaivata ratkaisu on tarpeen yhdistää tarpeet ja taloudelliset voimavarat toisiinsa. Paras vaihtoehto olisi betonisekoittimen käyttäminen, mutta pienen rakennuksen ostaminen ei ole kannattavaa, joten on parasta käyttää manuaalista tuotantoa.

  Betonisekoitteen valmistus nauhan perustuksille

  Tämäntyyppiselle säätiölle sinun on ensin laskettava tarvittava materiaalin määrä. Se seuraa yhden nauhan parametreja (pituus, leveys ja syvyys) kerrottuna niiden lukumäärällä.

  Valmisteltu vaadittu määrä seosta kaadetaan muottiin. Se suoritetaan kerroksittain, esimerkiksi jos pohjan syvyys on yksi metri, sen jälkeen tulee olla neljä kerrosta, joka on 0,25 cm. Jokaisen on asetettava tamping. Tällöin ylimääräisen ilman vapauttamiseksi jokaisen tai kahden mittari on sijoitettava hitaasti liuosliittimiin.

  Betonin valmistus sarakepohjaan

  Tämäntyyppisissä sääolosuhteissa tehdyt laskelmat vastaavat teippivariaatiota. Ero on se, että betoniliuosta ei kaadeta vaiheittain vaan välittömästi, minkä jälkeen se lyö.

  Betonibetonin vaaditut ominaisuudet

  Talon betonipohjassa on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Ne riippuvat suoraan materiaalien laadusta ja niiden alkuperäisistä osista. Myös betonin ominaisuudet riippuvat sen komponenttien osuuksista, joita käytetään erilaisten rakenteiden rakentamiseen.

  Betonirakenteen vaadittava lujuus

  Betoniperustuksen lujuus on keskeinen indikaattori, joka riippuu siitä, kestääkö säätiö suunniteltua kuormitusta. Se mitataan kilogrammaa neliösenttimetriä kohden.

  Tämä indikaattori voidaan laskea laskemalla tarkka kuormitusaste, jonka rakenne vaikuttaa pohjaan. Tätä varten on tarpeen tiivistää kaikkien rakenteiden ja viestinnän kokonaispaino sekä indikaattorit käyttökelpoisen ja mahdollisen kuormituksen perusteella, jotka ilmasto-olosuhteet aiheuttavat. Sitten tulos jaetaan koko säätiön alueelle.

  Betonivahvuuden aste on ilmoitettu luokassa, mikä tarkoittaa lopullista kuormitusta perustassa kg / cm2.

  Saatujen laskelmien mukaan on välttämätöntä valmistaa betoniliuosta, jolla on vastaavat ominaisuudet.

  Tarvittavat mittasuhteet ovat taulukossa:

  Betoni sementtimerkki M 500, hiekka ja sora

  Sementin laimentaminen - seoksen mittasuhteet

  Sementti on vaadittu rakennusmateriaali, jota käytetään eri töiden suorittamisessa. Siitä käy ilmi rakennusten rakentamisprosessissa käytetty betoni, joka luo perustan tai muita esineitä. Se on sementti, joka on tärkein komponentti konkreettisen ratkaisun muodostumiselle. Siksi sinun on tiedettävä tarkasti, miten tämä seos luodaan, niin että sillä on haluttu johdonmukaisuus ja yhtenäisyys. Katsotaan siis, kuinka laimentaa sementti oikein.

  SISÄLTÖ

  Sementin käytön ominaisuudet

  Sementti on erityinen liima-aine, jota käytetään erilaisten seosten tai ratkaisujen tuottamiseen. Useimmin valmistettu betoniliuos, joka koostuu seuraavista osista:

  • sopiva sementtiaste;
  • puhdas vesi;
  • erilaisia ​​täyteaineita, joissa hiekkaa tai murskattua kiveä voidaan käyttää.

  Laastin määrä, komponenttien laatu ja niiden mittasuhteet ovat täysin riippuvaisia ​​seoksen tarkoituksesta, koska sitä voidaan käyttää seinien asentamiseen tai kipsiin (kuin suihkuttamalla ilmastettua betonia). Sitä käytetään täyttämään säätiö tai muita vastaavia tarkoituksia.

  Perussäännöt laadukkaan ratkaisun luomiseksi

  Laatusekoituksen laadintaprosessissa käytetyt perussäännöt ovat:

  • se saa sekoittaa komponentteja ja täyttää ne vedellä metalli- tai muovisäiliöön;
  • säiliön koko riippuu liuoksen tilavuudesta, joka on saavutettava lopussa;
  • kuivat osat, nimittäin hiekka ja sementti, sekoitetaan alun perin, ja on tarpeen seuloa niitä etukäteen hienojakoisen seulan läpi niin, että ne eivät sisällä suuria epäpuhtauksia tai kyllästämiä aineita;
  • tähän seokseen lisätään vielä puhdasta vettä ja edullisesti se on kylmä;
  • veden lisäämisen aikana on välttämätöntä sekoittaa seos perusteellisesti saadakseen optimaalisen koostumuksen, joka on samanlainen kuin hapan kerma;
  • on toisaalta helppo määrittää haluttu paksuus, koska seosta pitää pitää lastalla ja sitä ei saa tyhjentää.

  Tuloksena olevalla ratkaisulla on optimaaliset parametrit puolitoista tuntia, joten sinun on käytettävä sitä aiottuun tarkoitukseen tietyn ajan kuluessa. Jos tämä ei toimi, sinun on tehtävä uusi sekoitus.

  Mitkä ovat laimennetun sementin osuudet?

  Oikeat mittasuhteet voivat vaihdella merkittävästi eri seoksista. Sen vuoksi ennen sekoittamista on päätettävä, mihin tarkoitukseen tietyn ratkaisun käyttöä käytetään.

  Suosituimmat ratkaisut, joihin tarvitaan sementtiä ovat:

  • Sekoita kipsiseinien päälle. Valmistusta varten on suositeltavaa käyttää 1 osa sementistä ja 3 osaa hiekkaa. Veden määrä on tavallisesti yhtä suuri kuin osa sementistä, mutta sitä ei voida lisätä välittömästi, joten se kaadetaan kuivaan seokseen pieninä annoksina halutun sakeuden saavuttamiseksi. Jos sisäinen rappaus on tarpeen, valitaan merkit M150 tai M200, ja jos aiot kipsata julkisivun, niin merkki M300 tekee.
  • Muurauslaasti. Se käyttää 1 osaa sementtiä ja 4 osaa hiekkaa. Parhaimmat tuotemerkit näille teoksille ovat M300 ja M400. Melko usein vielä kalkkia lisätään tähän seokseen, joka toimii supistavana komponenttina. Sen määrä lasketaan 0,2 osaa kohti yhtä osaa sementistä. Tämän aineen ansiosta saavutetaan muovinen liuos, joka on melko helppoa ja kätevää työskennellä. Veden määrä voi vaihdella, koska sitä lisätään vähitellen, kunnes saadaan halutun tiheyden liuos. On tärkeää valmistaa seos, joka ei tyhjennä 40 asteen kulmassa kallistetusta spatulista.
  • Seos, joka on suunniteltu lattialaastin valmistukseen. Tähän käytetään tavallisesti mittasuhteita: 1 osa sementistä kolmeen osaan hiekkaa. Paras on tuotemerkki M400. Vettä lisätään ½ sementin määrässä. Harvinaisen ratkaisun aikaansaamiseksi on suositeltavaa lisätä vettä vähitellen, koska se on hyvin tärkeää, että se kestää hyvin, mikä takaa kaikkien aukkojen täyttämisen maassa.
  • Betoni. Betonin valmistamiseksi käytetään 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa ja 4 osaa soraa. Jos tämä ratkaisu tehdään rakenteen perustan muodostamiseksi, on tarpeen hankkia M500-luokan materiaalia. Veden määrä on ½ sementistä. Veden tulee olla puhdas ja juominen, ja koostumuksen suositteleminen sekoitetaan betonisekoittimeen (esim. Betonisekoittimen valinta kotiin ja puutarhaan). Koko ratkaisua on käytettävä tunnin kuluessa sen vastaanottamisesta.

  Tehtaalla usein hankitaan valmiita ratkaisuja, ja tässä tapauksessa meidän on varmistettava, että seos luodaan välittömästi ennen kuin se lähetetään asiakkaalle. Ennen kuin ostat kaikki asiakirjat seokseen, tutkitaan sen selvittämiseksi, mitä komponentteja se koostuu sekä mitä parametrejä sillä on.

  On välttämätöntä valita oikea materiaaliluku erilaisten ratkaisujen muodostamiseen. Jos seos on suunniteltu muodostamaan muuraus, voit käyttää merkkejä M50 tai M100, ja jos haluat tehdä säätiön, on toivottavaa valita merkkejä M300: sta M500: een. Mitä korkeampi materiaalin laatu on, sitä kestävämpi ja luotettava ratkaisu on.

  Video: miten vaahdotetaan sementtilaasti

  Sementtiä voidaan laimentaa erilaisilla komponenteilla ja niiden määrä ja tarkoitus riippuvat siitä, mihin tarkoitukseen lopullista ratkaisua käytetään. On tärkeää käyttää vain laadukkaita ja puhtaita materiaaleja sekä sekoittaa ne oikeaan järjestykseen. On suositeltavaa käyttää betonisekoitinta tai sekoitussekoitinta sekoittumiseen, sillä käsikäyttöinen sekoitus ei takaa kaikkien komponenttien tasaista jakautumista. Kaikkien suositusten asianmukainen noudattaminen takaavat korkealaatuisen ja optimaalisen ratkaisun erityisiin tarkoituksiin. Kaikki tämä, toivomme, että tämä artikkeli - "Sementin laimentaminen" oli hyödyllinen sinulle.

  Miten laimentaa kipsi: kaikki parhaan ratkaisun valmistelemisesta

  Kipsiä voidaan oikeutetusti kutsua kaikkein aktiivisemmaksi viimeistelyaineeksi. Todennäköisyys siitä, että tavaroiden luetteloon, johon ostat korjaustöiden suorittamiseen, on useita pussia, joiden komponentti on mahdollisimman korkea. Oikein laimennetulla ja levitetyllä kipsillä voit saavuttaa poikkeuksellisen laadukkaita tuloksia. Ja miten täsmälleen on tarpeen valmistaa kipsi-taikina, me keskustelemme tässä artikkelissa.

  Kipsin ja veden oikea suhde - avain menestykseen

  Jos haluamme saavuttaa korkean lujuuden omaavan kipsilastin, on parasta käyttää kahden jauheosan osaa yhteen osaan vettä. Useimmissa tapauksissa kipsikastiketta vaaditaan pehmeämmäksi. Ja jotta saadaan keskimääräinen kipsiratkaisu, punta ja puoli vaativat litraa vettä. Usein työ vaatii jotain ohuempia, jolloin kilo kipsiä litrassa vettä on paras vaihtoehto. Muuten, kun lääketieteellinen kipsi valmistetaan, vesi ja jauhe otetaan suunnilleen samansuuruisiksi.

  Missä määrin laimennetaan valu casta

  Kipsiä käytetään usein käsityön luomiseen. Ja tässä tapauksessa se yleensä kaadetaan muottiin, jossa ratkaisu kovettuu ja vie tarpeelliset ääriviivat. Puhuessamme liuoksen johdonmukaisuudesta samanlaiseen täyttöön, voit kutsua kipsin ja veden mittasuhteet 7:10. Tämän johdonmukaisuuden ratkaisu on melko nestemäinen ja tunkeutuu täydellisesti kaikkiin muodon osiin, mitä tarvitsemme. Samalla lopputuote saattaa osoittautua liian hauraksi, joten on parasta lisätä pari ruokalusikallista PVA-liimaa tuloksena olevaan liuokseen ennen kaatamista.

  Jos puhumme kipsistä murskeille, liuoksen johdonmukaisuuden tulisi olla samanlainen kuin paksu kerma, sillä liete kovenee pidempään. Muuten, tällaisen ratkaisun valmistamiseen kannattaa käyttää alabasteria, koska se jäätyy erityisen nopeasti.

  Jotkut säännöt kipsilevyn viljelylle

  Alussa tarvitsemme astian, ja on parasta ottaa kertakäyttöinen. Syy on yksinkertainen - uudelleenkäytettäessä tällaisen säiliön pesemistä vaarana on, että viemäriputket tukkeutuvat. Tietenkin säiliön on oltava puhdas. Kipsi on kaadettava veteen tasaisesti. Tällöin on parasta häiritä ruostumatonta terästä olevaa spatelia tai jotain, joka on tehty massiivipuusta. Mitä tulee veteen, se voi olla vesijohtovettä. Älä yritä häiritä ratkaisua liian kauan, koska valmiin tuotteen tai kipsikerroksen tuloksena voi olla heikko.

  Sekoituksen suhteen on tärkeää noudattaa tiettyä tekniikkaa. Tärkeintä - estää kokkareiden muodostumista. Tätä varten on välttämätöntä levittää tasaisesti kipsijauhetta veden pinnalle ja odota muutama minuutti, kunnes jauhe liotetaan nesteen avulla. Tämän jälkeen voimakasta sekoitusta jatketaan 2-3 minuutin kuluessa. Tavoitteena on tehdä ratkaisu mahdollisimman homogeeniseksi ja vapauttaa useimmat ilmakuplat pois siitä.

  Suolakyniini - mitä se on?

  Eleaf iJust S

  Eleaf iJust 3

  Käämityspiraalit. Alustava arvostelu

  Höyrystimien vertailu iJust S: lle

  Laatikko-mod Wismec LUXOTIC BF BOX

  Eleaf Lexicon Box Mod

  Box mod Eleaf iStick Pico S

  Box mod Joyetech Espion Silk

  Samozames aloittelijoille. Osa 1. Ainesosien ja reseptien valinta

  esittely

  Samozames on prosessi, jolla luodaan huiman nestettä yksittäisistä ainesosista. Myös itsesäätöä kutsutaan lopulliseksi tuotteeksi. Tämän sanan etymologia on selkeä ja se heijastaa tarkasti prosessin kulkua: uimarit sekoittavat toisistaan ​​propyleeniglykolia, glyseriiniä, makua, nikotiinia ja vettä tietyissä osuuksissa (kaikkia komponentteja ei tarvita).

  Miksi itse korvikkeita on olemassa, kun kaupoissa on paljon erilaisia ​​nesteitä? Nykyään molempien yritysten ja tavallisten höyrystimien "lietteeksi" käytetään pääasiassa samojen valmistajien ainesosia. Tuotemerkit, jotka tuottavat nesteitä, sekoittavat nämä ainesosat kaavallaan, pullotetaan ja myydään uimareille. Hinta riippuu paljolti nimen nimestä ja pakkauksen kauneudesta, joten brändinesteen ostaminen merkitsee pääosin reseptiä ja tuotemerkkiä eikä itse ainesosia. Siksi samozames on suosittu - voit aina tehdä nestettä itsellesi paljon halvemmaksi, jos et halua maksaa nimen tai jopa luoda ainutlaatuisen maun, jota kukaan valmistaja ei ole keksinyt. Esimerkiksi neste "Herring under a turkki" - niin varmasti kukaan ei ole vielä ollut mukana.

  Tässä artikkelissa tarkastelemme ainesosia itsetartuntaan ja niiden osuuksien vaikutusta valmiin nesteen ominaisuuksiin. Ja toisessa osassa - vaihe vaiheelta tarkastelemme nestemäisen valmistuksen prosessia käyttäen erityistä esimerkkiä ja korostamme tämän prosessin "epäonnistumiset" ja laskemme myös itsensä vaivaamisen lopulliset kustannukset.

  Ainesosan valinta

  glyseroli

  Glyseriini (VG - kasvis glyseriini) on erityinen kasvis glyseriini, jota käytetään kosmetiikassa ja elintarviketeollisuudessa (elintarvikelisäaine E422). Se on täysin hypoallergeeninen.

  Nykyään on olemassa useita glyseriinin tuottajia, mutta saksalaiset yhtiöt kunnioittavat erityisesti höyryjä, esimerkiksi Nordische Oelwerke, Glaconchemie ja BASF. Itse asiassa mikä tahansa glyseroli apteekista tai vaper shop sopii, tärkein asia on se, että se oli kasviperäistä (kasvis glyseriini) ja sen puhdistusaste oli yli 99,7% (USP-standardi). On myös tärkeää, ettei sedimenttiä ja epäpuhtauksia ole. Paras valinta olisi ostaa glyseriiniä kylmävarastossa, sillä monet uimareiden kemistin glyseriini on pahoittanut ulkomaista makua. Monet vap-shops myy glyseriini suurilta valmistajilta omalla etiketillä, joten ennen ostoa on suositeltavaa selvittää, mitkä tuotteet ovat pullossa.

  Propyleeniglykoli

  Propyleeniglykoli (PG) on aine, jota käytetään elintarvikkeissa ja muilla teollisuudenaloilla. Tämä elementti toimii erinomaisena nikotiinin ja aromiaineiden "johtajina" elintarvike-reseptoreihin, joten sitä käytetään nesteissä parantamaan makua. Merkitään myös E1520-lisäravinnoksi.

  Propyleeniglykolin tapauksessa tilanne on samanlainen kuin glyseriini - on useita "globaaleja" valmistajia, esimerkiksi BASF ja The Dow Chemical Company sekä useat alueelliset jakelijat. Mikä on pullon etiketti - ei niin tärkeä, tärkeintä, että puhtaus oli yli 99,9% (USP-standardi), ei ollut sakkaa eikä epäpuhtauksia.

  nikotiini

  Nikotiinin käyttö nesteessä on valinnainen. Ilman tätä ainetta vain tuoksuva höyry saadaan ilman "tupakoinnin" vaikutusta. Nikotiinin hylkääminen ei vaikuta "lietteen" laatuun. Suosituimmat nikotiinintuottajat ovat Xi'an Taima (Kiina), Merck (Saksa) ja Shanghai (Kiina). Ero niiden välillä puhdistuksessa - kiinan nikotiinissa 99,8% ja saksalaisessa 99,9%. Tämä kymmenes prosentti vaikuttaa makuun - Merckin nikotiini on pehmeämpi eikä anna mitään makua. Xi'an Taima on tupakan maku, joten se soveltuu paremmin tupakan makuun ja hedelmässä se voi murtaa sekoituksen. Tämä on kuitenkin kysymys yksittäisistä aistimuksista, ja monet höyryt eivät ehkä tunne eroa. Mutta ero hinta huomannut kaikki - Xi'an Taima on paljon halvempaa.

  Kuten muutkin ainesosat, nikotiinia myydään erilaisissa höyrykeskuksissa, joissa on venäläisiä tarroja.

  perusta

  Perusta on valmis sekoitus glyseriiniä ja propyleeniglykolia, jolla on erilainen nikotiinipitoisuus tai ilman sitä. Tämä on eräänlainen työkalu urakoitsijoille itserakenteelle, koska neste on jo tehty uimareille, ja heidän täytyy vain lisätä makua. Perusteet auttavat säästämään aikaa ja soveltuvat hyvin niille, jotka eivät voineet ostaa propyleeniglykolia ja glyseriiniä erikseen, mutta haluavat luoda oman nesteen.

  Pohjalla on eri suhde glyseriiniin ja propyleeniglykoliin, joka on esitetty muodossa VG 70 / PG 30. Se on, että se on 70% glyserolia ja 30% propyleeniglykolia. Jotkut valmistajat kirjoittavat päinvastoin, ensin PG: n prosenttiosuuden ja sitten VG: n (muuttavat arvot paikoissa, kuten esimerkissä kuvassa), joten sinun on oltava varovainen ostettaessa. Lue lisää tämän suhdeluvun vaikutuksesta nesteeseen - alla. Valmiita tukikohtia ovat Hazes, E-Vap, GreenFog ja monet muut merkit.

  makuja

  Aromi on ravintolisä, joka antaa nesteen maku omena, banaani, kaneli evästeet ja vastaavat. Höyryssä käytetään ruoka-aromiaineita, jotka ovat turvallisia sekä hengittää että käyttää myös ruoanlaittoon.

  Tuoksuille asetetaan tiukat vaatimukset eri terveydenhuollon yrityksiltä, ​​joten suurten valmistajien tuotteita, joilla on kaikki tarvittavat todistukset, suositellaan samozamesille. Esimerkiksi tuotemerkit TPA (Perfumer's Apprentice), Capella ja Stockmeier ovat juuri sellaisia.

  Makuaineet ovat keinotekoisia ja luonnollisia. Kuten nimestä käy ilmi, entiset syntetisoidaan laboratoriossa eri aineista. Synteettisillä makuilla on voimakas maku. Luonnolliset ovat kalliimpia, koska ne on valmistettu tuotteista, yrtteistä ja vastaavista. Tämän seurauksena, jotta maku olisi havaittavissa maku, esimerkiksi mansikoita, tätä marjaa on käytettävä paljon, kun taas synteettisen makua varten olisi pari pisara makua edistävää ainetta. Hinta vastaa käytettyjä tuotteita ja työvoimaa. Usein löytyy synteettisiä ja luonnollisia makuja, joilla on molempien vaihtoehtojen edut. Useimmiten "luonnolliset" maut kuuluvat tähän luokkaan, koska ilman synteettistä on melko vaikeaa luoda pysyvää makua. Luonnolliset makuaineet (synteettisen tai ei-synteettisen sekoituksen kanssa - kokonaan valmistajan omuudella) ovat nyt esillä Exotic, Baker Flavors, Capella ja jotkut muut.

  Valituista makuista riippuu nesteen maku. Siksi on suositeltavaa valita Firstmex-laitteiden Stockmeier- tai TPA-ominaisuudet - ne ovat samalla taatun laadun, eivätkä ne ole niin kalliita. Kaikkien makujen, mukaan lukien eri valmistajien, mausteet ovat erilaisia, joten makujen kulutus on hyvin erilainen.

  Mitkä osuudet sekoitetaan?

  Suhteena glyseriini ja propyleeniglykoli

  Suhde VG / PG on yksi nesteen tärkeimmistä ominaisuuksista. Suhde vaikuttaa suoraan makuun, höyrystämiseen, kurkkuun (tunnetaan myös nimellä kurkku, kurkun osuma) ja nesteen viskositeetista.

  Mitä suurempi glyseroli (VG) nesteessä, sitä runsaampi höyrystyminen on. Kuitenkin korkean glyseriinipitoisuuden omaavat nesteet antavat huonommat maut, jopa pehmeämpi (ei niin herkkä isku kurkkuun), joten on järkevää lisätä makuja. Glyseriini vaikuttaa myös "lietteen" tiheyteen. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa höyrystimen emäksen kyllästysnopeuteen ja itse "lietteen" haihduttamiseen, joten tällaisella seoksella on vältettävä puhkeamisen välttämistä tai käytettävä nestemäisten syöttölaitteiden laajoja ikkunoita. Muussa tapauksessa kiristäminen ei-kyllästyneellä syksyllä voi lyhentää haihduttimen käyttöikää ja antaa polttavan maun.

  Suuri propyleeniglykolipitoisuus antaa täsmälleen päinvastaiset tulokset. Maku aukeaa paremmin, kurkku on voimakkaampi, mutta höyry pienenee. Myös neste osoittautuu nestemäiseksi, joten on parempi imettää höyrystimen kanta - mahdollisuus saada palavaa makua voimakkaasti kohottamalla on vähemmän. Tällä "lietteellä" on kuitenkin enemmän mahdollisuuksia vuotaa clearomizerin kanavia esimerkiksi jos sitä ei käytetä pitkään aikaan.

  VG: n ja PG: n yleisesti hyväksyttyjä suhdelukuja on useita. Esimerkiksi perinteistä kaavaa 50/50 pidetään, eli "kultainen keskiarvo", jossa pari tuottaa tarpeeksi ja maku on paljastettu. Vähintään 1 ohmin haihtumisvastuksen osalta standardia pidetään myös suh- teena VG / PG 70/30 - sen ansiosta voit luoda valtavia höyrypilviä ja pienentää TX: tä, mikä on erityisen tärkeää tippauksissa ja selkeämuuttujissa, joilla on suuri lämmitysalue. Myös monet valmistajat tuottavat valmiita alustoja, joilla on erilainen VG / PG-suhde, esimerkiksi 30/70 - hyvä vaihtoehto maun ja höyryn minimoimiseksi.

  Itsekiinnittyvällä vaperillä on vapaus valita minkä tahansa annoksen haluamansa mukaan. Esimerkiksi on olemassa kaava nimeltä Ice Blade, jonka mukaan nesteitä 95 tai 100% propyleeniglykolia häiritsevät. Tällaiset nesteet eivät juuri anna höyryä, mutta ne osuvat kurkkuun erittäin voimakkaasti ja paljastavat täydellisesti maun, antavat suuren "savun". Aloitushöyryjen nykyään yleensä on oma subcom laite, kuten iJust S, joten he voivat suositella suhdetta VG / PG 50/50 - se on neutraali ja antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää, mitä nestettä tarvitsee.

  linnoitus

  Stronghold on osoitus nesteen nikotiinipitoisuudesta. Jos nikotiinissa ei ole nikotiinia, niin tällaista seosta kutsutaan nimellä "nulevka", joten sen itsensä korvaamista ei lisätä nikotiinia. Tehdas, pääsääntöisesti, vapauttaa annokset 0 mg, 1,5 mg, 3 mg, 6 mg, 12 mg, 18 mg, 24 mg.

  Numerot ovat milligrammaa nikotiinia millilitraa nestettä kohti. Mitä korkeampi linnoitus, sitä korkeampi on "savuisuus" ja isku kurkkuun. Nykyään melkein kaikki kelluvat alitelaitteisiin, ja tällaisten asetusten suuri linnoitus muuttuu vielä konkreettisemmaksi. Tästä syystä ei ole suositeltavaa valita yli 6 mg / ml vahvuutta alikäämitykselle.

  Nikotiinia myydään eri pitoisuuksina, mutta suosituimpia ovat "kutominen" ja "36-ka". Mikä vaihtoehto on henkilökohtainen mieltymys kaikille, mutta höyryt yleensä valitsevat "kudoksen", koska sen avulla on helpompi laskea annostus. Tosiasia on, että nikotiini huuhtoutumiselle ei ole puhdasta nikotiinia, vaan seos propyleeniglykolin tai glyseriinin kanssa. Puhdasta nikotiinia ei myydä vapaasti, koska se on vaarallista terveydelle. Mutta laimennettu seos on turvallinen ja sopiva samozamesalle, vaikka se vaatii huolellista käsittelyä. Numerot, nikotiinin lajikkeiden nimet (100 ja 36) tarkoittavat vain sen sisältöä seoksessa. "Kudoksessa" 100 mg / ml ja "36-ke" - 36 mg / ml.

  Voit laskea samozamesan vahvuuden seuraavasti. Haluttu pitoisuus on jaettava nikotiinipitoisuudella (100 tai 36) ja kerrotaan sitten lopullisella nestemäärällä. Jos tarvitset 20 ml nestettä, jonka vahvuus on 6 mg / ml, niin:

  • tarvitsevat 1,2 ml nikotiinia "kutoa". 6/100 = 0,06; 0,06 * 20 = 1,2 ml;
  • Tarvitset 3,3 ml nikotiinia "36". 6/36 = 0,16; 0,16 * 20 = 3,3 ml.

  Kokonaislaskentakaava on seuraava:

  (tarvittava pitoisuus / nikotiinipitoisuus nikotiiniseoksessa) * nesteen kokonaistilavuus.

  Huomaa, että lasketut millilitrat on jo otettu huomioon sekoitussisällössä, joten 20 ml: n saamiseksi ja suhteiden pitämiseksi on välttämätöntä, että propyleeniglykolin, glyseriinin, veden ja aromin seos ei ylitä 18,8 ml ("kudonta" - 20 - 1,2) tai 16,7 ml "36-ki" - 20 - 3.3).

  Aromi määrä

  Nestemäisen aromin määrä riippuu monista tekijöistä. Mitä enemmän pisaroita lisätään, sitä kirkkaampi maku tulee. Kuitenkin on erittäin helppoa "liioitella" ja saada "chemo" -maku, joka tekee haihtumasta mahdottoman.

  Kunkin arominvalmistajan osalta yleensä kirjoitetaan likimääräinen sisältö valmiissa nesteessä. Mutta koska ei ole toisten makua ja väriä, niin jokaiselle vaperille optimaalinen prosenttiosuus voi olla erilainen. Yleensä 3-4%: n aromia suositellaan, mutta joidenkin makujen määrä voi kestää 10-15% seoksessa optimaalisen maun paljastamiseksi.

  Nesteet muuttavat myös makua, kun ne vaativat, mutta tätä käsitellään toisessa osassa.

  Harvinaisissa poikkeuksissa aromiaineet sisältävät propyleeniglykolia, joten niiden lisääminen muuttaa VG / PG-suhdetta "lätäkkeellä". Aloittelijoille tämä ominaisuus ei ole niin tärkeä, koska pienellä määrällä itsepuolustuksia näillä muutamalla prosentilla ei ole erityistä roolia. Myös aloittelijat häiritsevät yleensä valmiita reseptejä, joissa annetaan täsmällisiä annoksia ottaen huomioon tämän tekijän.

  Yleensä voit ottaa 1% aromia 1% propyleeniglykolille. Näin ollen 70/30-seoksen valmistamiseksi on välttämätöntä vähentää aromien prosenttiosuutta 30%: sta propyleeniglykolista, esimerkiksi 5%. Sitten ilmenee, että pulloon täytyy kaataa 70% glyserolia, 25% propyleeniglykolia ja 5% makua.

  Tislattua vettä (AD) ei käytännössä käytetä nykyään, sillä nykyaikaiset laitteet voivat helposti työskennellä viskoosisten nesteiden kanssa. Veden tarkoitus on tehdä seoksesta enemmän nestettä. Myös vesi vähentää isku kurkkuun ja tekee makuista pehmeämpi.

  Vedestä "hanan alta" ei sovellu itsesekoittimeen, koska se sisältää mineraalipitoisia epäpuhtauksia, jotka asettuvat sykliin ja kierteisiin vähentäen höyrystimen käyttöikää. Siksi sinun on käytettävä vain tislattua vettä.

  Mistä saa valmiita reseptejä

  Kun kaikki on selkeitä ainesosien kanssa, herää kysymys - mitä ja mitkä osuudet lisäävät? Internet tulee pelastamiseksi, koska on olemassa kymmeniä sivustoja, joissa on reseptejä nesteiden valmistamiseksi höyrygeneraattoreille. Seuraavassa on joitain niistä:

  • e-liquid-recipes.com - valtava kokoelma reseptejä höyrytystä ympäri maailmaa. Se on kätevä lajittelutoiminto arvosteluiden, luokituksen, ainesosien ja niin edelleen. Sivusto on englanninkielinen, mutta kommentteihin löytyy paljon hyödyllisiä tietoja uimareista yhdelle tai useammalle reseptille.
  • vapecraft.ru on venäjänkielinen vastapuoli, mutta sillä on vähemmän kommentteja. Reseptejä lisätään joka päivä, joten löytää jotain mielenkiintoista on helppoa;
  • 99juices.com on toinen englanninkielinen resurssi, jossa on nykyaikaisempi käyttöliittymä ja erittäin kätevä lajittelu.

  Voit valita näiden resurssien ensimmäisen reseptin lajittelemalla suosion mukaan. Sinun ei kuitenkaan pidä ottaa samozamia, mikä edellyttää erilaisten makujen käyttöä. Aloittelijan kannalta se on vaikeaa. Paras ratkaisu olisi seos, jossa on kaksi tai kolme makua ja monia positiivisia arvosteluja.

  Itsetulostimen laskimet

  Internet auttaa kaikessa, kuten nesteiden syntymisessä. Sen sijaan, että laskettaisiin nikotiinipitoisuus tai propyleeniglykolin ja glyseriinin suhteet, voit käyttää laskinta. Voimme esimerkiksi suositella näitä:

  • pshsh.com on erittäin yksinkertainen ja intuitiivinen laskin;
  • cloud-digest.ru - yksityiskohtaisempi laskin, jolla voit hienosäätää nestettäsi;
  • steam-engine.org on englanti, mutta erittäin edistyksellinen laskin. Kielen tuntemusta ei kuitenkaan vaadita erityisesti, koska kaikki merkinnät (VG, PG) ovat jo englanninkielisiä ja numerot ovat selkeitä kaikille.
  • perehodinapar.ru - laskinohjelma Windowsille ja Macille. Toimii yksinkertaistetussa ja täydellisessä tilassa. Ensin voit nopeasti laskea nesteen, ja toisessa avautuu tehokas itsekiinnitystyökalu. Ohjelma voi itsenäisesti ladata reseptejä suurilta sivustoilta (mukaan lukien yllä luetellut), tallentaa muokattuja ja myös käynnistyskokoonpanoa 30 kertaa testattuina. Minkä tahansa ainesosan annostus voidaan laskea hyvin tarkasti, laskea itsensä vaivaamisen kustannukset, valita resepti, joka voidaan sekoittaa käytettävissä olevien aromien perusteella. On paljon mahdollisuuksia, kuten varoitus vaarallisista makuista, mutta ohjelman ymmärtäminen on vaikeampaa kuin online-laskimella.

  Kaikki laskimet ovat intuitiivisia ja sopeutuvia (lukuun ottamatta jälkimmäistä, tämä on monimutkaisempi työkalu). Sinun tarvitsee vain asettaa vaadittu arvo, esimerkiksi nikotiini, propyleeniglykoli ja lopullisen nesteen tilavuus, ja laskin laskee kaiken muun itsensä.

  johtopäätös

  Samozameszin avulla voit säästää huomattavasti vapaina, ostaa vain itse nestettä eikä sen luojaa. Samozamesin avulla voit tarkentaa nikotiinin ja makujen sisältöä entistä tarkemmin omien mieltymysten mukaan, luoda ainutlaatuinen maku itsellesi ja ystävillesi.

  Haittoihin kuuluu keskimääräisen keräilijän täydellinen kokemattomuus sekoitushaasteissa. Teoriassa pitäisi olla maukasta, yhdessä osoittautuu harvinainen lika. Lisätään tähän yksittäisten hajujen tuntemuksiin selkeäksi, miksi reseptejä tarjoavat sivustot eivät aina auta ja eri tekijät voivat ehdottaa samaa makua sekoittaen eri tavoin.

  Yhteenvetona, voimme suositella, että jokainen keräilijä huolehtii itsensä korvaamisesta. Tämä prosessi ei ole niin kallista ja melko helppo oppia, joten voit aina kokeilla. Hän pitää siitä - ja "alkemistien ura" on avoin uimareille, joilla on kyky kohota mitä haluaa, eikä mitä antaa. Jos et pidä siitä, niin vaper ei menetä mitään - joukko itse korvaa kustannuksia melko vähän.

  Artikkelin toisessa osassa tarkastelemme prosessia omien nesteiden luomisesta tyhjästä, laskemalla ainesosat käyttämällä tiettyä esimerkkiä suosituimmasta reseptistä ja saamaan myös itsekiertymisen kustannukset.

  Mitkä ovat betonin mittasuhteet säätiölle

  Betoni on yksi moderneista materiaaleista, joita käytetään luomaan vahvoja ja kestäviä rakenteita. Se sisältää hiekkaa, joitain täyteaineita ja sideainetta. Kun betonilaatta kiinteytyy kokonaan, siitä tulee kivi. On mahdotonta kuvitella rakennustoimintaa, jossa betonia ei käytetä.

  Materiaalin on kuitenkin täytettävä tietyt vaatimukset. Vain tässä tapauksessa on mahdollista rakentaa vankka rakenne, joka kestää yli kymmenkunta vuotta. Jotta materiaali olisi mahdollisimman kestävä, se olisi valmistettava erityisellä tekniikalla. Rakenteen lujuusvaatimusten mukaisesti betoniosuudet eri rakenteiden perustalle valitaan.

  sementti

  Sementti toimii aina sitovana aineena betonimassan aikaansaamiseksi. Se tehdään eri muunnelmissa. Tiettyjen sementtimerkkien valinta riippuu betonituotteen lopullisesta määräpaikasta ja käyttöolosuhteista. Sidoksen laatu on yksi sementin pääominaisuuksista.

  Sementin valinnassa on tärkeää tarkastella sen teknisiä tietoja. Ne vaikuttavat lopulliseen kuormitukseen, jota valmis tuote voi kokea. Tämä indikaattori mitataan megapaskeina. Kotimaisen tuotemerkin merkitsemisen yhteydessä lisätään kirjain D (epäpuhtaus). Esimerkiksi jos M400-D20 on kirjoitettu pussiin, niin tällaisesta sementistä valmistettu betonituote kestää jopa 400 MPa: n kuormituksen ja jauheen prosenttiosuus on 20%.

  Kotitarkoituksiin Portland-sementtiä käytetään usein 400-merkin kanssa, jolla on hyvä lujuus ja sopii matalarakenteisiin rakenteisiin. Teollisuustarkoituksiin valitse sementtituote 500: sta. Rakennettaessa rakenteita, jotka kokevat vakavan rasituksen, sinun on valittava korkeamman sementtipulverin.

  Sementtiuute on sellainen ominaisuus kuin säilyvyysaika. Tietyn ajan kuluttua materiaali alkaa menettää hyödylliset ominaisuudet. Jos sementti on tuore, se on kuohkeaa, ei ole tiivisteitä ja kokkareita. Kun eri tiivisteissä jauheessa sementtiä ei saa käyttää töissä. Tällainen jauhe on jo absorboinut tietyn määrän kosteutta, joka heijastuu sen sitoutumisominaisuuksiin.

  Hiekkavalinta

  Hiekalla voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia. Kuinka hyvin se valitaan, riippuu lopputuloksen vahvuudesta. Betoniliuoksen valmistuksessa käytetään erilaisia ​​hiekkajalkoja. Yksi tärkeimmistä edellytyksistä on pölyn tai savipartikkeleiden puuttuminen siinä. Jos on olemassa useita tällaisia ​​sulkeumia, seoksesta tulee huono laatu. Tämä johtuu erityisesti hienosta hiekasta, joka sisältää suuren osan pölyhiukkasista. Sitä ei voida käyttää betonin valmistukseen.

  Kuinka ei menetä rahaa valitsemalla hiekka? Loppujen lopuksi vain laatumateriaalin valinnassa voit tehdä kestävimmän betonin. On parempi valita joki- tai merenhiekka. Hän on puhtain. Urahiekkaa ei saa käyttää konkreettisen sekoituksen muodostamiseen ilman etukäteispuhdistusta. Yleensä se sisältää paljon puunjuuria, lehtiä ja kuorta. Urahiekkaan on suoritettava pesu ja laskeutuminen.

  Jos jokin orgaaninen sulkeuma pääsee betoniin, se menettää tietyn prosenttiosuuden voimaa. Tämä johtuu tyhjyyden muodostumisesta valmiissa liuoksessa sekoitettaessa betonia likainen hiekka.

  Toinen tärkeä tekijä on hiekan kosteuspitoisuus. Vaikka materiaali olisi kuiva, se voi sisältää jopa 2% vettä, märällä hiekalla jopa 10%. Jos käytät seokseen liian märkähiekkaa, valmiin tuotteen lujuus vähenee huomattavasti. Betonin valmistuksen tarkat mittasuhteet valitaan lopputuloksen vaatimusten mukaisesti. Eri tuotemerkkien betonilajit erotellaan taulukossa:

  Sora ja rauniot

  Betonin tärkeimpien täyteaineiden joukossa on usein soraa ja murskattua kiveä. Tämä materiaali on kallio, joka murskataan tiettyyn kokoon. Se voidaan luokitella yksittäisten elementtien koon mukaan. Murskattu kivi saattaa olla karkea tai sileä.

  Kaatopaikka voi olla:

  • hyvin pienet - yksittäiset komponentit ovat 3 - 10 mm;
  • pienet kivet eroavat halkaisijaltaan 10-20 mm;
  • medium - tällainen murskattu kivi on kooltaan 20 - 40 mm;
  • suuri murskattu kivi on halkaisijaltaan 40-70 mm.

  Monivuotisen betonin valmistamiseksi on välttämätöntä valita tällainen murskattu kivi siten, että sen yksittäisten osien koko ei ole enempää kuin 1/3 lopullisen tuotteen paksuudesta.

  Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon toinen indikaattori - täyteaineen juoksevuus. Se määräytyy kivien välisen tyhjän tilan mukaan. On melko helppo määritellä. Voit tehdä tämän täyttämällä 10 litran kauhan rakeilla ja selvittämään, kuinka paljon vettä on täytettävä jäljellä oleva tila. Kun käytetään 3 litraa vettä, voidaan sanoa, että täyteaineen juoksevuus on 30%.

  Tämä indikaattori vaikuttaa hiekan ja sementin määrään, jota käytetään betonin luomiseen. Mitä vähemmän tyhjyys on, sitä vähemmän täytyy käyttää jäljellä olevia komponentteja seoksen muodostamiseksi.

  Maksimoidaksesi täytä aukot, käytä murskattuja eri fraktioita. Kivet ovat pienet kuin suuret ja keskikokoiset. On pidettävä mielessä, että hienojakeosan elementtejä on käytettävä vähintään 1,3: llä raunioiden kokonaismäärästä.

  Sora- ja murskattujen graniittien lisäksi käytetään hiutaleita ja masuunikuonaa, riippuen betonituotteen käyttötarkoituksesta. Muita täyteaineita voidaan käyttää. Jos valmistetaan kevytbetoni, täyteaineeksi valitaan hakkeen. Kun luodaan ultrakevyttyyppisiä betonia, täyteaine on kaasuja. Tällaisten betonien valmistuksessa on kuitenkin noudatettava tiettyjä vaatimuksia. Muussa tapauksessa valmis tuote ei täytä standardeja. Taulukko betonin yleisistä vaatimuksista:

  Betoniseosten täyteaineet voivat olla tiheitä tai onttoja. Luonnonmateriaaleilla on pienempi säteilytaso kuin keinotekoinen. Pienin indikaattori on graniittikiviä. Täyteaineiden lopputuotteilla ei kuitenkaan ole radioaktiivisen saastumisen lähteitä, joten tätä indikaattoria ei useinkaan oteta huomioon.

  Vesi on yksi ratkaisun tärkeimmistä osista, joiden on myös täytettävä tietyt vaatimukset. Jos veden laatu on alhainen, se vaikuttaa haitallisesti betonituotteen lujuuteen. Seoksen valmistuksen pääsääntöä voidaan pitää tällaisena edellytyksenä - jos vettä voidaan käyttää ruoanlaittoon, se sopii myös betoniseoksen sekoittamiseen. Älä käytä vettä suolla.

  Jokaisella liuoksen elementillä on erityinen kosteuden osoitin. Rakennusmateriaaleissa esiintyvä kosteus on ylimääräinen vesi, joka voi pilata valmiin betonin. Konkreettisen valmistelun selvittämiseksi sinun on päätettävä lopullisen tuotteen tarpeellisista ominaisuuksista.

  Käytetyn veden määrä vaikuttaa muun muassa betonin muoviteettiin. Liuoksen plastisuus määritetään tavallisesti "silmällä".

  Tämän indikaattorin määrittämiseksi pitäisi ottaa ratkaisu lapioon. Jos se liukuu vaakasuoraan sijoitetusta työkalusta, sillä on korkea plastisuus. Kun betoni kurottaa lapion lievän kaltevuuden tapauksessa, sitä voidaan pitää keskikokoisena muovina. Betoni, joka ei pyöri, vaikka lapio on voimakkaasti kalteva, sillä on pieni sitkeys.

  Voima asetettu

  Betoni hankkii tietyn vahvuuden vain tietyn ajan kuluttua. Viikon kuluttua valmis materiaali saa tiettyä voimaa (jopa 40%). Kuitenkin vain 28 päivän kuluessa valumisajankohdasta betoni voi olla mahdollisimman voimakasta. Tämän indikaattorin erityisvaatimukset perustuvat betonin luomiseen säätiölle.

  Betonin koostumuksen laskennan on perustuttava tiettyihin tietoihin. Näistä tulisi korostaa:

  • sementti-jauhe;
  • rakeiden ja hiekan hiukkaskokojakauman ominaisuudet;
  • saavutettavan betonin plastisuus;
  • tarvittava merkki valmiista betonista.

  Voit laskea betonin koostumuksen massasta sen komponenteista tai niiden tilavuudesta. Sementtiä pidetään aina yksikkönä. Muut betonin osat lasketaan tiettyyn osaan sementin tilavuudesta. Määritä, mitkä betoniosuudet valitaan perustukseksi, on oltava lopputuotteen merkin indikaattorin mukaan.

  Painon laskeminen

  Koostumuksen laskeminen voidaan suorittaa tiettyjen standardien mukaisesti. Päätavoitteena on saada keskisuurten plastisuusratkaisu.

  Työn alussa on tarpeen määrittää, mitä vesi-sementti suhde on. Tämä indikaattori määritetään / c. Se edustaa veden ja sementin suhdetta. Tällaisten ominaisuuksien määrittely toteutetaan empiirisesti tai erityisen taulukon mukaisesti.

  Betonimateriaalien määrän mittaamiseen käytetään yleensä 10 litran kauhaa. Sitä käytetään mittausaluksena. Laskennan helpottamiseksi on mainittava, kuinka paljon tietyt materiaalit sisältyvät 10 litran kauhaan:

  • noin 13 - 15 kg sementtijauhetta;
  • 14 - 17 kg hiekkaa - tämä indikaattori riippuu materiaalin kosteuspitoisuudesta;

  On ymmärrettävä, että tällaisen laskennan menetelmä on jonkin verran huonompi kuin ammattimaisten rakentajien käyttämät menetelmät. Tämä menetelmä on kuitenkin edelleen hyvä kotitarkoituksiin. Massan suhteellisten osien lisäksi myös seoksen koostumuksen mittasuhteita tilavuuden mukaan sovelletaan. Tämä menetelmä on epätarkempi.

  Oikea betonin erä

  Betonia voidaan vaivata käsin, mutta tällaiseen työhön käytetään usein sekoittimia tai betonisekoittimia. Ensimmäisessä tapauksessa saatetaan valmiin seoksen pieni tilavuus. Ratkaisun oikea vaivaaminen vaatii tietyn äänenvoimakkuuden. Yleensä tähän tarkoitukseen valitaan tinapohja.

  M400-merkin keskipitkän muoviteollisuuden betonin valmistuksen mittasuhteet olisi oltava seuraavat:

  • sementti - 1 osa;
  • murskattu kivi - 2,7 osaa;
  • hiekka - 1,2 osaa.

  10 litraa sementtiä on käytettävä 31 litraa vettä. Käsinpanostaminen on suosituin, kun luodaan konkreettisia tuotteita kotipuutarhoille. Käytettyjen komponenttien määrä voidaan laskea taulukon avulla:

  Betonin manuaalinen valmistelu on melko yksinkertaista. Hiekka kaadetaan kouruun. Sitten se vetää nauhan keskelle. Sementti kaadetaan uraan. Sitten nämä ainesosat on sekoitettava perusteellisesti. Tämän jälkeen lisätään murskattua kiveä. Tuloksena olevaa seosta vaivautetaan kunnes jokainen kivi peitetään liuoksella. Samalla pitäisi olla vähän lisätä vettä. Sen määrää hallitaan betonin plastisuus. Kun seos on homogeeninen, betonia voidaan kaataa.

  Manuaalisen vaivaamisen aikana on tärkeää, että valmis liuos kaadetaan mahdollisimman nopeasti. Jos tapahtuu lyhyt viive, betoni alkaa hioa. Tällöin vesi alkaa työntyä liuoksen ylhäältä. On parempi sekoittaa betoni betonisekoittimessa.

  Betonisekoittimen käyttö

  Betonimyllyä käytettäessä sementtijauhe kaadetaan ensin laitteeseen ja vettä kaadetaan. Sitten sinun täytyy lisätä hiekkaa. Sitten liuosta vaivautetaan, samanaikaisesti lisätään vettä. Kun saadaan homogeeninen liuos, siihen syötetään täyteainetta.

  Tämän menetelmän etuna - betoni ei kuorenna. Se voi olla sekoittimessa noin 1 tunti menettämättä sen ominaisuuksia. Laitetta ei saa sijoittaa kauas betonin kaatopaikasta. Tätä tilaa on noudatettava siten, että betoni ei menetä ominaisuuksiaan luovutuksen yhteydessä munimopaikkaan. Jos noudatat näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä, voit saada luotettavan ja kestävän suunnittelun.

  Missä määrin sementtiä ja hiekkaa sekoitetaan

  Sementti-hiekkaseosta käytetään lähes kaikilla rakennusalueilla: sekä muuraus- että kipsiliuoksena ja betonin pohjana. On suositeltavaa laimentaa nämä komponentit välittömästi ennen töiden aloittamista, ja likimääräinen säätöaika on 1 tunti. Sekoista, joissa sementti sekoitetaan hiekkaan, määritetään laastin lujuus ja tarttuvuus sekä sen laatu ja käyttöolosuhteiden noudattaminen kiinteytymisen jälkeen. Riippuen aiotusta tarkoituksesta valitaan suhteet 1: 2 - 1: 4, lisätään vettä sideaineen painosta yhtä suurella tai pienemmällä osuudella. Ratkaisun sekoittamisen tekniikka on yksinkertainen, tärkeintä on valita laadukkaita komponentteja ja laimentaa ne oikeassa järjestyksessä.

  Ennen kuin ainesosat alkavat, on suositeltavaa seuloa rakennuksen seulan läpi, jolloin koostumus muuttuu homogeeniseksi. Sementin ja hiekan sekoittaminen ei ole parempaa kuin kädet, vaan työkalujen avulla: betonisekoittimella tai porakoneella, jossa on suutin. On toivottavaa, että fraktioiden koko on 0 - 2 mm, mikä tahansa epäpuhtaudet haittaavat haitallisesti liuoksen ominaisuuksia. On helppoa tarkistaa hiekka saven läsnäollessa: riittää laimentamaan se lasipullossa vedellä, jos mutaisia ​​suspensioita havaitaan - kannattaa ostaa toinen. Sinun tulisi myös määrittää sementin laatu: tuoreet heräät sormien läpi ja niissä on vaaleanharmaa tai vihertävä sävy, siinä ei ole hiekkoja.

  Näiden osien liuoksen laimentamiseksi on suositeltavaa noudattaa tätä tekniikkaa:

  1. Kaada vettä astiaan sementtiä vastaavalla tilavuudella (tai muissa vaadittavissa mittasuhteissa). Osa nesteestä jää jäljelle, kostealle hiekalle W / C-suhde valitaan hieman alle normatiivisen.
  2. Laimennetaan nestemäinen saippua tai pesuaine vedessä. Tämä vaihe on valinnainen, mutta tällainen lisäaine lisää tulevan ratkaisun adheesiota.
  3. Kaada puolet hienojakoisesta täyteaineesta (tai osa seulatuista koostumuksista) säiliöön. Tässä vaiheessa sementti laimennetaan hiekalla vaaditulla osuudella suhteessa valmistetun seoksen aiottuun tarkoitukseen ja asiaa koskeviin standardeihin.
  4. Kaada kaikki sementti ja käynnistä betoni- tai rakennusmiksaus. Kahden minuutin sekoituksen jälkeen syötä hiekkaan loppuun.
  5. Tarkasta liuoksen sakeus ja lisää tarvittaessa muu osa pienistä osista. Oikein valmistettu seos liukuu pois (eikä tyhjennyksistä) lian ulkopuolelta, kun se on leikattu lastalla, ei ole kuivia hiukkasia, mutta vedetty viiva ei ole hämärtynyt.
  6. Lisää modifioivia lisäaineita (tarvittaessa) ja sekoita kaikki uudelleen.

  Suhteiden rikkominen johtaa liuoksen krakkautumiseen kiinteytymisen tai sen sironnan jälkeen. On tärkeää valita ne etukäteen, laskea ja ostaa tarvittava määrä materiaalia. Valmiin liuoksen elinkykyisyys on 1 tunti, jonka aikana sitä on käytettävä kokonaan sen käyttötarkoitukseen. Säiliössä pakastettua seosta ei saa laimennettua uudelleen.

  Suositellut mittasuhteet

  Yleensä kaikki sementtilaastit voidaan jakaa: kipsi (lujuusluokka M10: stä M50: een), muuraus (M50: stä M200: een), joita käytetään lasipinnoille tai betonirakennusten perustana (M150 ja M200). Valituilla mittasuhteilla on havaittavissa oleva vaikutus tähän indikaattoriin, erityisesti jokainen hienojakoisen täyteaineen lisäosuus pienentää sitä. Esimerkiksi: jos laimennat Portland-sementtiä M400 hiekalla suhteessa 1: 4, liuoksen lopullinen laatu on M100. Mitä vähemmän sementtiä on, se on löysempi ja huokoisempi.

  On olemassa vaatimus: laasti, jota käytetään liittymään tiiliin tai betoniin, ei saisi tuottaa itse tavaramerkin vahvuutta. Ihanteellisesti ne ovat samat, rakennettu rakenne on monoliittinen ja homogeeninen. Tämä sääntö pätee pääasiassa muurausseoksiin, on myös toivottavaa ottaa huomioon sellaiset ominaisuudet kuin jäätymisvastus ja veden kestävyys. Toisin sanoen, kun asennetaan perustilohkoja, on suositeltavaa lisätä hydrofobisia lisäaineita liitosratkaisuun.

  Suhteita kipsiseoksiin

  Sisärakennustöissä tarvitaan M150-sementtiä, julkisivujen pinnalle tarvitaan korkeampi asteikko - M300. Todetut mittasuhteet kipsiseinille ovat 1: 3. Tässä tapauksessa on suositeltavaa sekoittaa hiekkaa sementin kanssa ennen vaivaamista ja vähitellen laimennettua kuivaa seosta vedellä. Tuloksena on homogeeninen massa, joka ei kulje lastasta kallistettaessa 45 °: ssa, suhteeksi W / C valitaan olevan <1. Joustavuuden lisäämiseksi voit liuottaa ja sammuttaa kalkkia lisättyyn veteen (0,2-0,3 osaa sementtimäärästä), tätä liuosta käytetään hienojakoisemmin. Jotta kipsin eristysominaisuudet voidaan korvata osittain perliitillä.

  Lattialevy

  Käytettäessä uunissa käytetään tuoretta korkealaatuista Portland-sementtiä (M400: sta). Klassiset mittasuhteet lattian kaatamiseksi ovat 1: 3. Suhde V / C ei ylitä 0,5, liuoksen tulee vetää ulos ja täyttää pienimmät aukot, mutta ei saa olla kuplia. Halutun yhdenmukaisuuden saavuttamiseksi sitä vaivautetaan käyttäen rakennusmekoitinta. Komponentit on siivilöity. Pienen nestemäärän vuoksi liuos asetetaan nopeasti, sitä on käytettävä puolen tunnin kuluessa vaivaamisen jälkeen.

  Perusteet betonin betonisoitumisen aikana

  Tässä tapauksessa rakentaa perustan pieniä rakennuksia ostaa Portland sementtiä ei ole pienempi kuin M200, rakennusten on parempi valita M400 tai M500. 2 m3: n suuruisten tilavuuksien valmistukseen tarvitaan betonisekoittimia. Säätöön sopivat mittasuhteet: 1: 2: 4, koostumukseen lisätään suuri osittainen täyteaine (sora tai murskattu graniittikivi), ei ole toivottavaa lisätä vähemmän kestäviä kiviä, ne vähentävät lopullista betonin lujuusmerkkiä.

  Käytettyjen komponenttien laadulla on valtava rooli, ja niiden on voitava laimentaa niitä poikkeuksellisen puhtaalla juomavedellä (ei merestä tai avoimista lähteistä). Suhteita noudatetaan tarkasti - enintään 0,5 sementtimäärää. Ei pitäisi olla kuivia kokkareita ja liukenemattomia osia, mutta ei myöskään pitäisi olla kuorinta nestemäisen ja sedimentin raunio betonisekoittimessa. Siksi betonia ei saa sekoittaa enempää kuin 10-20 minuuttia, se puretaan ja kaadetaan viipymättä huolimatta 1 tunnin asettamisesta.

  Yli 2: 1 -periaatteisiin perustuvaa sementtiä sisältävän laastin suhteen ylimääräinen hiekka sallitaan ainoastaan ​​kuivilla ja vakailla maaperillä kuormittamattomille rakenteille. On mahdotonta sekoittaa märkää hienoa ja karkeaa täyteainetta ja sementtiä, mikä johtaa mittasuhteiden rikkomiseen sekä saviepäpuhtauksien ja roskien esiintymiseen. Siksi hiekka ja murskattu kivi on pestävä ja kuivattu ennen sekoittamista. Säätiön Portland-sementti tarvitsee tuoreita, sitä ei pitäisi ostaa aikaisintaan 2-3 viikkoa ennen betonitoimintaa.