Tarvitsenko todella tuuletusta maan alla ja miten se tehdään?

Rakennettaessa taloja nauhan pohjalle lattian alle (ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden ja maanpinnan välissä) jää vapaata tilaa. Tämä on maanalainen (tai maanalainen).

Yleensä tätä tilaa ei käytetä ollenkaan, tai viestintä on asetettu siihen. Vähemmän, maan alla, ne tekevät tallennustilaa jotain.

Koska tämä tila on suljettu (maan alle, talon katon yläpuolelle, sivulle - seinälle), on järjestettävä ilmanvaihto. Tämä hetki on usein unohdettu, kun kyseessä ovat pienet rakennukset: mökki, autotalli, kylpyamme, ulkorakennus. Ja turhaan: lentojen pysähtyneisyys viiveiden aikana johtaa ongelmiin. Miten tarkalleen ja miten välttää ne - harkitse alla.

Miksi on välttämätöntä tuoda ilmalle maanalainen? (+ video)

Tämän tilan normaali tuuletus on välttämätön estämään liiallinen kosteus siinä. Se voi tapahtua syksystä kevääseen johtuen:

 • pohjaveteen;
 • sulamisseinä, sateet;
 • lauhde.

Jos aluslattiaa ei ole tuuletettu - korkea kosteus aiheuttaa tällaisia ​​ongelmia:

 1. Muotin ulkonäkö.
 2. Kosteus ensimmäisessä kerroksessa.
 3. Puisten elementtien tuhoutuminen (palkit, viivästykset).

Yleinen tilanne: talo oli rakennettu hyvin, lämmitetty, hyvä lämmitysjärjestelmä. Mutta talvella lattia on jotenkin kostea. Tämä tapahtuu juuri siksi, että mökin maanalaista ei ole tuuletettu, kosteus nousee ja lattialaudat liotetaan kosteuteen - koska se tuntuu jo olohuoneissa.

Tämä tilanne on erityisen vaarallinen puutalolle - koska puu on eniten "pelkää" kosteutta, ja nopeimmin sen vuoksi se heikkenee.

Järjestelmien ero ilmakeskuksen periaatteeseen

Kaikki ilmanvaihtojärjestelmän mukaiset ilmanvaihtojärjestelmät voivat olla:

 • luonnollinen - ilman puhaltimia;
 • pakollisia - puhaltimia käytetään sekä virtaukseen että pakokaasuun;
 • luonnollisesti pakotettu - joko sisäänvirtaukseen (hyvin harvoin) tai pakokaasujen (lähes aina) tuulettimiin.

Seuraavassa tarkastellaan, miten nämä järjestelmät tehdään.

Luonnollinen järjestelmä (produh)

Maanalaiseen tilaan on yleensä riittävästi luonnollista ilmanvaihtojärjestelmää (on mahdollista lukea yksityiskohtaisemmin sen järjestelystä) - ei ole paljon tilaa, liian nopeaa ilmanvaihtoa ei tarvita.

Suorakulmaiset ja pyöreät reiät

Vaihtoehto on edullisempi (ei sähkökustannuksia) ja yksinkertainen (todella tehdä se itse, kun yksi bulgarialainen on pois välineistä).

Tällainen järjestelmä on hyvä, jos talo on kukkulalla tai ainakin puhalletulla alueella. Jos talossa on muita taloja tai puita, tai sinulla on tiilidiä korkea aita tai talo sijaitsee laaksossa, luontainen ilmanvaihto ei todennäköisesti auta.

Tällaisen järjestelmän tekemiseksi on tarpeen leikata aukkoja (suorakulmaisia ​​tai pyöreitä) kellarissa ja vastakkaisissa puolissa kellarissa - ilmareikiä. Jonka kautta ilma virtaa. Niiden on sijaittava tasaisesti koko sivun pituudelta. Niiden kautta toteutetaan virtaus ja poistoilma.

Reikien lukumäärän ja koon laskemiseksi käytämme rakennusstandardia: tuotannon on oltava 1/400 osa-alueen alasta. Eli jos sinulla on talon, jonka kokonaispinta-ala on 100 "neliötä", tuotteiden kokonaispinta-alan on oltava noin 0,25 m².

Muita harkittavia sääntöjä ovat:

 1. 1 reikä-alue: 50 cm².
 2. Säätiön kulmasta ilman poistoaukkoon tulisi olla vähintään 90 cm (muuten tämä kulma puhaltaa huonosti).
 3. Jos maaperä, jossa talo on, on lisääntynyt radonpitoisuus - tuotannon on oltava 1/100 suhteessa ala-alan pinta-alaan.
 4. Reiän keskipisteen tulee olla korkeintaan 30 cm pinnasta.
 5. Jos pohjassa on väliseiniä, niissä on myös aukkoja.
 6. Tuotteiden välinen etäisyys on enintään 3 metriä.

Jos kiinnität putken muottiin, ilmanvaihtoaukkoja ei tarvitse porata: ne jäävät pohjaan

Ulkopuolella ilmanvaihtoaukot peitetään ilmanvaihtosäleiköillä, mieluiten ruudukossa (enintään 5 mm: n soluissa).

Milloin voit tehdä ilman produkhovia?

Ei ole tarpeen tehdä reikiä säätöön, jos:

 • maanalainen maanalainen pinta on päällystetty höyryä kestävällä materiaalilla, päällekkäin 15 cm, ja liimattu reunat perustukseen;
 • Maanalainen tila kommunikoi ensimmäisen kerroksen huoneiden kanssa (esimerkiksi sitä käytetään tallentamaan jotain ja ajoittain avattu);
 • maanalaiseen kanavaan sijoitettiin vähintään 0,5 l / s jokaista 5 "neliötä kohti", kun taas säätiö eristettiin ulkopuolelta.

Pakotettu järjestelmä

Joissakin tapauksissa todellinen pakko-ohjelma. On syytä tehdä, jos:

 1. Sinulla on suuri talo, ja siksi suuri määrä maanalaista tilaa. Tässä tapauksessa luonnollinen järjestelmä ei voi selviytyä.
 2. Talo on rakennettu laaksoon tai peitetty muilla taloilla tai puilla. Tällöin luonnollinen tuuletus ei toimi kunnolla, eikä tilaa normaalisti tuuleta.
 3. Maan alla, kosteus ja / tai muotti nopeasti tapahtuu. Tämä tapahtuisi talon rakentamisen aikana, jolloin se ei eristä pohjaa ja / tai se ei tehnyt vedenpitävyyttä.

Tämä tuuletin on sijoitettu tuuletusreikään puhaltavalle ilmalle

Toteuta se myös todella. Tätä tarkoitusta varten perustetaan ilmakanavat, kuten yllä mainittiin, vain reikiin sijoitetut puhaltimet. Niiden tarkoitus - ilman tislaaminen, vakaan ilmanvaihdon säilyttäminen.

Useimmissa tapauksissa luonnollisesti pakotettu järjestelmä on enemmän kuin tarpeeksi - ei ole tarpeen asentaa puhaltimia sisäänvirtaukseen. Eli vain poistoilmanvaihto on järjestetty pakottain ja imuilmanvaihto on luonnollista: tavallisten aukkojen kautta.

Tuulettimia voidaan asentaa sekä yhdelle seinälle että yhdelle tuuletussuojalle. Jos asennat ne yhdellä puhaltimella - ääripäissä (lähellä kulmia) on oltava puhaltimet.

On suositeltavaa tehdä tällainen järjestelmä niille omistajille, jotka eivät ole kokeneet kosteutta tai hometta maan alla - juuri siinä tapauksessa. Päästä eroon huolimattomuudesta ja muutaman tuhannen ruplan säästämisestä on vaikeampaa kuin ennalta ehkäisevät toimenpiteet.

Epätavallinen vaihtoehto: kellarin tuuletus takan läpi (video)

Pitääkö minun sulkea tuotteet talvella?

Talvella maanalaiseen maanjäristykseen johtava huurullinen ilma aiheuttaa lattialle erittäin kylmän talon ensimmäisessä kerroksessa.

Tämän välttämiseksi jotkut omistajat sulkevat tuuletusaukot talvella. Tämän seurauksena maanalainen alue on lämpimämpi ja ensimmäisessä kerroksessa olevat kerrokset eivät ole niin kylmiä.

Suljetut hengitystiet voivat kuitenkin lisätä kosteutta ja hometta. Siksi talven talteenoton lopettaminen ei ole oikein.

Lattian liian voimakkaan jäähdytyksen estämiseksi se on lämmitettävä. On oikein tehdä tämä rakennusvaiheessa, koska on tarpeen avata lattiat jo asuvalle talossa eristykseen.

Jos et sulje ikkunaa talvella, varmista, etteivät ne ole lumivyöryjä. Tällöin ilmanvaihto ei toimi (loppujen lopuksi reiät ovat kiinni) ja kosteus sisällä kasvaa (koska maanalainen lumi sulaa siellä).

Hoito keväällä ja syksyllä

Keväällä tärkein asia on kiinnittää enemmän huomiota maanalaisiin olosuhteisiin. Sulava vesi voi tunkeutua, mikä lisää kosteutta.

Jos hengitystiet suljetaan talvella, on tärkeää avata ne keväällä mahdollisimman pian: lämpenemisen alkamispäivänä.

Syksyllä - tarkista, onko maahan ilmasuuttimia (tai asenna, jos niitä ei ole). Tänä aikana pienet jyrsijät alkavat etsiä lämpimiä paikkoja horrostilaan, ja paljastuneet reiät antavat heille pääsyn kotiisi.

Tuotteet matalassa nauhalevyssä maanalaiseen tuuletukseen

Lattiatilojen tuuletus talossa, jossa on matala perustusnauha - näyttää siltä, ​​että tämä on hyvin yksinkertainen kysymys, jonka vastaukset ovat ilmeisiä jokaiselle venäläiselle itsensä rakentajalle. Aina kun kaadetaan matalaa nauhaosastoa muottiin, viemäriputkien tai neljän levyn laatikko asetetaan siten, että tuotteet ovat toisiaan kohti. Matala säätiö kaadetaan betonilla, betoni on voimaa, olemme valmiit. Ne suljetaan baareilla, ja talvella ne lämmitetään lämpöeristyksellä. Joten useimmat itsensä rakentajat ja shabashnikov, eikö olekin?

Väärin (perinteisten SNiP: n ja kansainvälisten rakennuskoodien vaatimusten vastaisesti) tässä perinteisessä folkisuunnittelussa ja tuotteiden käyttötavoissa, jotka mahdollistavat matalien nauhalementtien ilmanvaihdon, lähes kaikki, paitsi tietoisuus siitä, että matalaa nauhalevyjen maanalaiseen tilaan tuuletusta tarvitaan. Miksi? Katsotaanpa, mitä tapahtuu talon maanalaisessa tilassa matalalla syvyydellä nauha-pohjalla kesällä ja talvella, jotta ymmärrettäisiin, miksi se on tuuletettava.

Ensinnäkin matala-jalkainen säätiö, jossa on tuuletettu osa-alue, on vanhentunut versio rakentavasta ratkaisusta maa- ja yksittäisille taloille, joiden toiminta liittyy monissa puutteissa. Useimmat nykyaikaiset koteja Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, jos ne on rakennettu nauhalustalle, on maanalainen tila hiekalla, jonka päälle on kelluva tai ripustettu monoliittinen vahvistettu lattialaatta. Miksi länsimaiset insinöörit ja arkkitehdit haluavat tällaisen teknisen ratkaisun? Tähän on useita syitä:

Lämmöneristys ja säästöt: betonilattiat maanpinnalla tai monoliittinen betonilaatta mahdollistavat geotermisen talon talolle kylmäkauden aikana ja pysyvät viileinä kuuma kausi. Tiedetään, että maaperän lämpötila on jopa talvella +2 + 4 ° C. Koska lattialla ei kulje kylmää ilmaa, jonka lämpötila on -20 ° C, ja lämpimän maaperän, vähentät huomattavasti lämpöhäviötä kotona ja säästät lämmitykseen. Kehysrakennuksissa maanpinnalla oleva monoliittinen betonilaatta toimii lämpöä absorboivana lämmönkeräimänä, joka kompensoi kehysseinien matalaa lämmönkestävyyttä. Erityisen tehokas lämmitysjärjestelmä "lämpimällä lattialla" betonilattialla.

Ekologia ja säteilyturvallisuus: maaperän monoliittiset betonilattiat, jotka on asetettu vesihöyryn ja höyryn eristykseen, estävät radioaktiivisen maaperän kaasunkatonin tunkeutumisen taloon. Matala-teipin pohjan talon tavanomaisen alaosan maanalainen tila on säiliö radonin kerääntymiselle ja portti radonin tunkeutumiseen taloon. Jos et tiedä miksi radon on vaarallinen, lue artikkeli radon sisäisten pitoisuuksien vaikutuksesta ihmisten terveyteen.

Kestävyys ja mukavuus: betonilattiat eivät pääse liialliseen kosteuteen lattiatilassa, älä taivuta ja kuljeta paljon suurempaa kuormaa.

Koska enemmistö matalassa nauhalevyssä sijaitsevissa maalaitikoissa ei ole höyrysulkua maata pitkin jatkuvan muovikalvon tai butyylikumin muodossa, kosteus maanalaisessa tilassa on jatkuvasti korkealla maaperän haihtuvasta kosteudesta johtuen. Kosteuden lisäksi radioaktiivinen kaasu-radoni kertyy osa-alueeseen. Ylivoimaisessa määrin tapauksissa ilmakanava-alue säätiössä ei riitä riittävään tuuletukseen. Tästä johtuen ala-aluetta ylläpidetään jatkuvasti liiallista kosteutta, mikä johtaa puisten rakennusten rakenteiden vaimentamiseen ja niiden tappion biologisiin tekijöihin (muottiin, rotuun).

Talvella, kun niin monet asunnon omistajat kytkeytyvät tuotteisiin matalina nauhan perustuksina "lämpimään" taloon, kosteus maaperästä jatkuu virtaamaan maanalaiseen maahan (maa ei jäätyy läpi). Myös jatkuu maahan ja radoniin. Koska aluslattia ei ole ilmanvaihtoa ja suljettavien rakenteiden pintojen lämpötila on negatiivinen - kosteus tiivistyy ja jäätyy lattian ja pohjan pinnoille. Radon löytää tiensä taloon lattian ja lattian halkeamien ja vuotojen kautta.

Niille lukijoille, jotka eivät usko, että maanalainen olisi tuuletettava talvella, on mahdollista mainita kansallisten sääntelyasiakirjojen vaatimukset. SNiP II-3-79: n "Rakennuksen lämmitystekniikka" (taulukko 2) mukaan maanpinnan lämpötilan ero maanpinnan lämpötilan kanssa kellarikattojen pinnan lämpötilan kanssa ei saa ylittää 2 ° C. Tämä edellytys voidaan täyttää vain, jos pohjaseinissä on kanavia. Älä sulje ilmaa nauhakannessa talvella - vahingoitat sekä talon terveyttä että omia! Talon lämpöä ei saa suojata suljetuilla rei'illä, vaan riittävällä eristemateriaalilla: vähintään 20 cm mineraalivillasta (eikä 5-10-15 cm - kuten amatöörirakentajat ja niiden avustajat yleensä).

Nyt ilmakehän aukkojen koosta on matala-nauha-pohja. Itsestään rakennettujen matala-alustaisten säätöjen absoluuttisemmassa osassa ilmanvaihtoaukkojen alue on riittämätön eikä se pysty tarjoamaan riittävästi ilmanvaihtoa aluslattian tilalle. Esimerkiksi 100 metrin pinta-alan alaosaston tuulettamiseksi on tarpeen tuottaa 25 kierrosta poikkileikkauskanavissa, joiden läpimitta on 11 cm eikä 4-8, kuten yleensä.

SNiP 2.08.01-89 (Asuinrakennusten) 1.47 kohdan vaatimusten mukaisesti kellareihin ja teknisiin alakattoihin, joissa ei ole poistoilmanvaihtoa, on oltava vähintään 1/400 teknisen maanalaisen kerroksen ala, joka on tasaisesti sijoitettu ulkoseinien ulkoreunan ympärille. Yhden tuotteen pinta-alan on oltava vähintään 0,05 m 2. Radonodoznyh-alueilla kellarin kellertävän alueen kokonaispinta-alan on oltava vähintään 1/100 - 1/150 kellarialueesta [3.1 kohta Guide to MGSN 2.02-97]. Myös radonopaikaisilla alueilla on tarpeen soveltaa muita rakenteellisia toimenpiteitä radonin sisääntulon vähentämiseksi taloon.

Tarvitsetko ilmavirtaa kellarissa

FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat suljetun maanalaisen tilan eduista.

Keskustelussa siitä, pitäisikö säätiö tarvita ilmastointia ja sulkee heidät talvella, monet kopiot ovat rikki, mutta on aina syytä jatkaa tätä keskustelua.

Talon kellarissa olevat ilmatilat ovat tarpeen ilmanvaihtoa varten lattiatilaan, mikä auttaa poistamaan ylimääräisen kosteuden kellarista.

Tuuletin kellarissa yksityisessä talossa

Tuotteet valmistetaan tavallisesti liuskajohdon rakentamisen aikana. Näyttäisi siltä, ​​että tekniikka toimi pienimmällä yksityiskohdalla. FORUMHOUSEssa teemoja ilmestyy usein kysymyksiin: tarvitsemmeko hengitysteitä säätiöön, koska on hengitysteitä, ja puupalkit ja lattialokit ovat yhä roikkuvia; eristys märkää, jäätyyppiset muodot nauhatuloksen sisäseinissä talvella; ja onko todella tarpeellista tehdä hengitysteitä, jos lattia on betoni.

Tässä on foorumin jäsenen mielipide, jolla on lempinimi kana-A (Moskova):

- Nykyaikaisten materiaalien ja rakennusmene- telmien myötä tuuletusaukot muuttuvat anakronisiksi. Ja jos suljettu maanalainen lämmitys on lisäksi asianmukaista, se lisää merkittävästi talon energiatehokkuutta.

Kiinnostava länsimaista kokemusta. Viime aikoihin asti Yhdysvalloissa katsottiin taloudellisesti toteuttamiskelpoiseksi rakentaa yksityisiä taloja tuotteisiin ja matala maanalainen, jossa kaikki tekniset viestinnät luotiin.

Amerikassa rakennettiin noin 30 miljoonaa taloa.

Kuitenkin viime vuosina, merentakaiset rakentajat ovat vähitellen luopuneet halusta rakentaa alhainen perusta talon tuotteita. Kävi ilmi, että jos teet hengitysteitä, vapaasti ilmastoidussa maan alla, useimmissa tapauksissa lisääntynyt kosteus säilyy.

Minun täytyy tehdä reikä säässä

Tämä johtuu lämpötila- ja kosteusolosuhteiden rikkomisesta. Kesällä lämmin ilmakehän ilma tulee kylmempään maanalaiseen, ja lämpötilan eron vuoksi ilmassa oleva vesi tiivistyy ja tulee varmasti putoamaan kasteen sisäseinillä kellarissa ja lattialla. Ajan myötä tämä johtaa mätäneviin rakenteisiin.

Maanalaisen tilan kosteus syntyy kahdesta syystä:

1. Vesihöyryn pysyvän haihduttamisen maasta maan alla. Tämä vaikuttaa pohjavesien korkeaan tasoon tai ilmakehän saostumisen kellarikerrokseen;

2. Tuotantoalue on riittämätön. SNiP 1.47 2.08.01-89 -standardien mukaisesti kellareihin ja osa-alueisiin, joissa ei ole poistoilmanvaihtoa, tuotteiden kokonaispinta-alan on oltava vähintään 1/400 maanalaisen tai kellarikerroksen lattian pinta-alasta. Ja hengitystiet itse pitäisi jakaa tasaisesti ympäröivän säätiön tai kellarikerroksen ulkoseinien ympärille yksityisen talon kummalle puolelle.

Yhden tuotteen vähimmäispinta-ala on 0,05 neliömetriä. Laskelmiemme mukaan kellarin tuuletukseen, jonka kokonaispinta-ala on 100 neliömetriä, tarvitaan tuotteita, joiden määrä on suuruusluokkaa 25 - 110 mm.

Uskotaan, että kaikki koot olisi suljettava talvipeitteihin.

Igor3:

- Luulen, että tapana sulkea heidät talvella kannen kanssa johtui mahdollisuudesta varastoida ruokaa alakenttään. Täysin avoimilla tuotteilla perunat ja säilykkeet talvella jäätyvät ja pilailevat etenkin, mikäli tuote on alhainen maasta.

Asuintilojen alapuolella on tavallisesti rakennettu ilmastoitu kellari (tai kellarikerros), jossa on ilmateitä kadulle ja ilmateitse seinien lattian ja tuuletusaukkojen läpi. Kesällä tuuletus johtui lämpimän ilman syöttämisestä ulkoisten tuuletusaukkojen kautta. Talvella ne ovat suljettuja, ja ilman virtaus maanalaiseen kulkee erityisten aukkojen läpi lattialla. Nämä reiät on peitetty pienillä säleiköillä.

Kannet tuuletusaukkoon säätiössä.

SNiP II-3-79: n mukaan alakentän ilman lämpötilan ja lattialevyjen pintalämpötilan välinen ero ei saa ylittää kahta astetta. Jotta talvella olevat aukot eivät häviäisi, se on kunnolla lämmitettävä.

Lattian eristyksen vähimmäispaksuus (mineraalivilla) on 200 mm.

koska Koska näitä vaatimuksia ei välttämättä noudateta tai ne voidaan täyttää rikkomuksilla, mahdollinen looginen askel on betonipohjan rakentaminen ilman hengitysteitä.

Maanalainen, hyvin eristetty ja eristetty ilmakehästä, pysyy kuivana, lämmin koko vuoden, eikä siinä ole muotia.

Miten rakentaa suljettu maanalainen

Lämmitystekniikassa suljettu maanalainen eroaa maan lattiasta vain lattian ja maan välisen ilmavälin läsnäololla.

Kun maanalainen on suljettu, ilman kerrosta, joka ei kommunikoi ilmakehän kanssa, lattiat lämmitetään nopeasti huonelämmön avulla. Siksi maanalainen suljettu ja pysyvä asuinpaikka, lattian lämpeneminen ei välttämättä ole tarpeen. Ja suljetun maanalaisen rakentamisen prosessi on jaettava sarja peräkkäisiä vaiheita:

1. Tarjoamme perusta kuivatusta. Se edistää tehokkaan ylimääräisen kosteuden poistamista rakennuspaikalta, mikä vähentää maapallon kosteutta maan alla.

2. Lämmitämme kellarin seinät ulkona. Se pitää lämpöä maan alla;

3. Lämmitä sokea alue säätiön kehällä. Tämä vähentää lämmön vuotamista pohjan pohjan läpi. Lisäksi eristetty sokea alue vähentää pakkasnopeuden voimia, jotka vaikuttavat säätöön.

4. Paroizoliruem maaperässä pohjalla, ts väkisin estää kosteuden virtauksen maaperästä maanalaiseen. Tätä varten sijoitamme maahan paksu, vähintään 150 mikronin polyetyleenikalvo. Se asetetaan päällekkäin ja pakollisella mitoituksella. Luotettavuutta varten kalvo voidaan kaataa "ohut" betonilla (2-3 cm paksu). Viimeistelemme kalvon (20-30 cm) pätit kellarikerroksen seinille ja painamme sitä tukilevyihin;


5. Asennetaan maanalaisen tilan tuuletusjärjestelmä;

kana-A:

- On parasta korvata altaan tuuletusaukot talon sisäpuolella olevaan pakokaasukäytävään maanalaisesta kattoon tai ullakkohuoneeseen ja ilmanottoaukko jonnekin muualla kuin asuinalueiden tiloissa, etupuolelta jne.

Tuuletusaukot voidaan tehdä putkista, joiden läpimitta on 50-80 mm. koska nousuputki yhdistää maanalaisen tilan, huoneet ja kylmän ullakolle, minkä jälkeen lämpötilan ero nousussa aiheuttaa pienen työntövoiman, joka vie ilmaa maanalaisesta. Luonnon kiertämisen vuoksi kellari on hyvin ilmastoitu.

Glebomater:

- Tein ilmanvaihtoaukot talon kulmissa ja asetan pakoputken keskelle. Minun tapauksessani tuuletus tapahtuu kiukaan lämmityksellä. Maanalaiseen tilaan yhdistyy asuintila, ja uunin ilma johdetaan lattian alle.

Näin eristetty ja suljettu maanalainen tila voi tulla yksi energiatehokkaan kodin osista.

FORUMHOUSEssa keskustellaan lämpimästi siitä, tarvitaanko tuotteisiin liittyvää soclea, ja kerätään talteenottoja maanpinnalta. Lue, kuinka voit korjata viestintää laattaperustusten alla. Ja videomme kertoo, kuinka korvata mädäntätulppa puutalossa.

Lattialämmityksen tuuletus yksityisessä talossa

Yksityisen talon maanalainen tila on pakollinen. Se on suunniteltava rakentamisen valmisteluvaiheessa. Erityisen merkityksellinen on ongelma rakennusmaaleille nauhateissa.

Ilmanvaihdon arvo maan alla

Alustalevy puhallitalossa estää tukirakenteiden tuhoutumisen. Sen poissa ollessa kosteutta kertyy talon puisissa elementeissä. Puu on hometta, se vaikuttaa sieniin. Rakenteelliset elementit menettävät voimaa. Käsittely erityisratkaisuilla ja kyllästyksillä, värjäys on vain väliaikainen suojatoimenpide. Siksi on tarpeen muodostaa ilmareikiä talon osassa, joka tornee perustuksen yläpuolella (kellarissa). He ovat vastuussa ilmanvaihtoa alustan ja maan välisestä tilasta.

Talon kellarissa tapahtuva ilmanvaihtojärjestely

Ilmanvaihto yksityisen talon lattian alle voi olla kahdentyyppistä: tuuletus luonnollisin keinoin ja ilmanvaihto. Luonnollinen ilmanvaihto on taloudellisin ilmanvaihto. Tärkeimmät toiminnalliset elementit ovat hengitysteihin. He selviytyvät kellarin tuuletukseen, kun talo sijaitsee koholla sijaitsevalla alueella. Tuuletusaukkojen mitat lasketaan ennalta ennen lattian ilmanvaihtoa. Reiät jakautuvat tasaisesti koko rakennuksen pinnalle. Oikeilla laskutoimituksilla sinun ei tarvitse asentaa ilmanvaihtoaukkoja ja muita asennuksia.

Varoitus! Rakentamisen normit ja säännöt määräävät normin, jonka mukaan asuintalojen maanalaisia ​​ilman pakollista tuuletusta annetaan tuotteille 1/400 kokonaisen kellarialueella. Kun talo sijaitsee radonin tuottavissa maissa, ilmanvaihtokanavien kokonaispinta-alan on oltava vähintään 1 / 100-150 kokonaisneliömaasta.

Alhaalla sijaitsevilla alueilla ajomoottorikäyttöiset laitteet toimivat käytön aikana useilla tuulettimilla ilman injektoimiseksi ja poistamiseksi. Jos nämä useat sähköiset tuuletusyksiköt upotetaan talon toiselle puolelle olemassa oleviin tuotteisiin, sen jälkeen käyttöönottaminen vähintään puolen tunnin ajan useita kertoja päivässä lisää merkittävästi himoa.

Rakenteilla olevan rakennuksen ilmatilan järjestäminen

Lattiapuhallus yksityisessä talossa, jossa on teippipohja, muodostuu perustuksen täyttämisen aikana. Tämä voidaan tehdä asettamalla asbestisementtiputket pohjaan.

 • Kiven hiomakoneella putki leikataan pieniksi, sylinterimäisiksi kappaleiksi, joiden pituus on yhtä suuri kuin pohjan paksuus.
 • Metalliosat asetetaan maahan 0,15 m (vähintään) syvyyteen ja ylitetään sen yläpuolella 0,5 metriä. Tällainen syvyys on välttämätön, jotta lumikuori ei pääse reikiin, sulamisvesi ei tulvaa niitä. Tällöin kanavan keskipisteen tulisi olla noin 0,3 metrin korkeudella maasta.
 • Ilmanvaihtokanavat on asennettu toisiaan vastapäätä varovasti ja vastakkaisella puolella oleviin eri seiniin.
 • Asennettujen kuorien poikkileikkaus voi olla suorakulmainen tai pyöreä (0,15 m).

Jos esimerkiksi tarvitset ilmastoinnin 6 x 6 m²: n taloon, tarvitset vähintään 8 reikää, joiden askel on 2 metriä. Aloita asennus - talon kulma. Sen varmistamiseksi, että kaikki vyöhykkeet ovat hyvin puhallettuja, etäisyys enintään 0,9 m säilyy kulmasta lähimpään reikään. Kun suuret alueet on peitetty ilmareikiä olevilla koristeellisilla säleiköillä, kummallakin puolella on oltava vähintään 3 kappaletta.

Lisätietoja! On mahdollista rakentaa luonnollista ilmanvaihtoa ilmakanavien muodossa, jos talon täyttämisen yhteydessä etäisyyden tarkkailemiseksi asetetaan puuosat (tai kappaleet muovia, asbestia, metalliputkia), jotka on aiemmin kiedottu katemateriaaliin tai kalvoon. Odotettuaan konkreettisen seoksen asettamisen, lisätyt fragmentit vedetään pois. Heidän paikkansa ovat tuuletusaukot. Niiden optimaalinen koko on oltava 0,05 - 0,85 m2.

On tarpeen sulkea hengitystiet talvella

Talon talon alla olevan lämmön säilyttämiseksi jotkut talon omistajat tukkivat reiät rätteillä, eristyksellä, puupäällysteillä tai sinetöimällä savella. Tätä ei pitäisi tehdä seuraavasta syystä. Sulanut lumi aiheuttaa suhteellisen kosteuden nousua ala- kentässä. Kosteus kasvaa, hometta ja mätää laakeripalkkeja. Kun haudattu tuuletusaine kondensoituu, se aiheuttaa sienten lisääntymistä ja roiskeita. Lämmin lattia voidaan säästää, jos laitat sille korkealaatuisen eristysaineen, jonka paksuus on vähintään 20 mm.

Suorita lattian tuuletus jo rakennetussa rakenteessa.

On vaikeampaa tuuleta puulattia yksityisessä talossa, joka on toiminut pitkään, mutta ilmanvaihtoa ei ole. Voit luoda sen tarvitset:

 • Ostomateriaalit: putket ilmanottoaukkoihin ja pakoputkistoihin, korkit niiden avulla työntövoiman korjaamiseksi, kiinnittimet.
 • Suorita reiät ilmanvaihtoaukkoihin rei'illä, joissa on sylinterimäinen suutin, joka on varustettu timantilla tai koristekuvioilla.
 • Jos työ on estetty vahvikkeilla varustetuista liittimistä, se leikataan hitsauskoneella.
 • Asenna poisto- ja imuputket 120 mm: n osaan: ne on sijoitettava ala-alan vastakkaisille puolille toisiinsa nähden.
 • Pakoputki toisessa päässä sijaitsee kellarissa itse katon alla ja poistuu toisesta päästä katon yläosasta 0,5 metrin etäisyydelle.
 • Ilmanvirtausputki päinvastoin putoaa lattialle, mutta ei saavuta samaa puoli metriä. Toinen (ulompi) pää nousee maanpinnan yläpuolella 50 cm.

Tyypilliset tuuletusjärjestelmät

Yleisimmät menetelmät ilmanvaihtoon talon kellarissa.

 • Puulämmityksen lattialle tehdään ilmanvaihto rakennuksen aikana. Palkin katossa olevat reiät porataan liikuttamaan ilmavirtaa lattian sisällä. Tämän enimmäismäärän pienentämiseen olisi kiinnitettävä huomiota.
 • Ventoverstiya sijaitsee koko seinän rajalla hyvin muurilla. Naamioitu lanteet "hengittävät" solut. Ilman virtaus kiertää. Järjestelmä on hyvä, koska se toimii ympäri vuoden. Ilmanvaihto tapahtuu myös silloin, kun käytetään höyryä kestäviä materiaaleja, jonka kirkas edustaja on linoleumi.

Varoitus! Maanalaisen tilan tuuletuksen järjestämisestä on päätettävä, kun otetaan huomioon pohjan rakenne ja kellarin mitat.

Puutavarakylät ovat tyypillisiä kolmen tyyppiselle pohjalle:

 1. Nauha. Luuranko sijaitsee tukirakenteiden ja sisäseinien alapuolella. Kellarin rakentamisvaiheessa ilmanvaihtokanavat on integroitu "kehoon".
 2. Columnar. Perushihnaa ja palkkia tai monoliittista grilliä rakennetaan. Jos talon seinämien alapuolella sijaitsevien naapurikaivojen kärkien jatkuva liittäminen tapahtuu, reikiä käytetään syöttämään ja poistamaan virtaukset alustan koko kehältä. Ne peitetään seinällä ja lattialla olevan raon peittävillä säkeillä ja säleillä.
 3. Laatta. Säätiö on kiinteä laatta. Sisäisesti lattian alle ulottuva tila puhalletaan tuulilasien ja säleikköjen läpi pohjalevyissä.

Jotta järjestelmä toimisi, sinun on vapautettava kanavan edessä oleva tila pihasta rikkoutuneista rikkoutumisista ja esteettisistä asioista talon sisällä. Venttiilien reikien peittäminen estää pieniä jyrsijöitä pääsemästä niihin. Vaihtoehto tuotteille voi olla pieniä ikkunoita. Heidän ilmeisen etunsa on se, että huoneen tuulettamisen lisäksi esiintyy samentumista.

Kaikenlainen korjaus on suoritettava ottaen huomioon mahdolliset loukkaantumisilman tuuletuksen loukkaukset, erityisesti puiden lattiatilanteissa.

Erityispiirteet säätiön tuuletuksesta

Yksityisten talojen rakentamisessa on tärkeää luoda ilmanvaihtojärjestelmä paitsi asuintiloihin myös ala- ja kellarihuoneisiin. Ilman ilmanvaihtoa, rakennusmateriaalit nopeasti tullut hyödytön. Ne alkavat kaatua, peittyvät muotilla ja romahtavat altistumisesta kosteudelle. Tällainen vaikutus voi ilmetä missä tahansa kodin osassa. Laadukas ilmanvaihto talon perustassa ratkaisee nämä ongelmat. Jokainen säätiö, ilmastovaatimus liittyy asunnon kestävyyteen. Ilman organisaationsa rakenteen eheys ja vakaus vähenevät useita kertoja.

Säätiön ilmanvaihto on välttämätöntä rakennettaessa yksityistä taloa

Miksi ilmanvaihto on kellarissa niin tarpeellista?

Jokaisen yksityisen talon rakentaminen edellyttää kaikkien sääntöjen ja määräysten täytäntöönpanoa, jotka myöhemmin vaikuttavat asukkaidensa mukavuuteen ja mukavuuteen. Kuitenkin jotkut rakentajat usein unohtavat, että tietyt teokset koskevat myös "maanalaisia". Kun rakentajat rakensivat perustuksen, on tarpeen tehdä tuuletusreikiä siinä. Lisäksi ne tehdään tiettyjen sääntöjen mukaan, jotka mahdollistavat talon tehdä niin kuumaksi ja kuivaksi kuin mahdollista. Tuuletetun pohjan ansiosta voit päästä eroon kondensaatiosta, joka on kaikkien rakennusten tärkein vihollinen. Sen vaikutuksesta johtuen pienet kosteuspyyhkeet ilmestyvät betoni-, metalli- ja puupinnoille.

Päättäessään tehdä monoliittisen perustan, ilmastoinnin tarve on vieläkin suurempi. Suljetussa suljetussa tilassa lämpötilan ero talossa, kadulla ja maan alla on kondensaatioprosessi kiihtyy. Tällaisessa ympäristössä olevat rakennusmateriaalit menettävät nopeasti lujuusominaisuutensa. Muotin on muodostettu kellarikerrokseen yksityiseen taloon, joka voi nopeasti levitä huoneiden seinämiin. Sienifilamenttiset kasvaimet ovat haitallisia ihmisten terveydelle. Inhaloimalla heidät, hänen ruumiinsa on alttiita astmaattisille ja allergisille sairauksille.

Tuuletuksen tarve johtuu myös radonkaasun hitaasta mutta vaarallisesta kertymisestä kellarissa. Pieninä määrinä tämä radioaktiivinen kaasu on suurempi uhka ihmiskeholle. On olemassa teoria, että radionuklidit osoittavat aktiivisuuttaan vuorovaikutuksessa metallien kanssa samoin kuin kosteuden kanssa. Ilmanvaihdon puute lämmitetyissä kodeissa johtaa radioaktiivisen kaasun negatiiviseen ilmentymiseen. Lisäksi, jos asunnon rakentaminen on suunniteltu metallitalletusten alueella, on mahdotonta ilman tuulettamista.

Ilmanvaihdon rakenteiden ominaisuudet

Jokaisella tulevalla omistajalla on kaksi perusvaihtoehtoa ilmanvaihtoon - pohjan reikien läpi ja syöttö- ja pakojärjestelmän kautta katon tuotolla. Jokaisella kellareiden ilmanvaihtojärjestelmällä on sen edut ja haitat. Asiantuntijoiden mukaan tehokkain on tuuletus-ilmanvaihto. Se sopii mihin tahansa pohjaan - monoliittiseen, kasaantuu ja pylväs. Mutta sen tärkein haitta on asennuksen korkeat kustannukset ja monimutkaisuus. On tarkoituksenmukaisempaa luoda ilmanottoaukkoja ilmanvaihdolle ennen kuin itse säätöä kaadetaan. Ja poistoilmakanavat pitäisi tuoda katolle.

On yksinkertaisempaa ja halvempaa saada tuuletus kellarissa ilmanvaihtoaukkojen parilla. Heidän kauttaan raikkaat ilma tunkeutuvat rakennuksen kellariin, ja luonnollisen vedon avulla työntää kosteutta kellarista. Tällaisten reikien asentamisella on omat ominaispiirteensä:

 • Syöttö- ja poistoputket on asennettu vastakkaisiin seiniin.
 • Yhden tuotteen tulee olla vähintään 25 neliömetriä. cm. Suurille rakennuksille, joilla on monoliittinen säätö, tehdään useita paria tällaisia ​​reikiä.
 • Osastoissa kellareihin asennetaan ilmajohtoja.
 • Tehokkaan ilmanvaihdon aikaansaamiseksi on tarpeen laskea ilmanvaihto. Kaikkien aukkojen kokonaispinta-alan on oltava 1/400 koko talon perusalaa. Eli joka 100 neliömetriä kohti. kellarikerroksessa on 0,25 neliömetriä. m. reikiä.

Jotta ilmanvaihto olisi tehokasta, on yhtä tärkeää kuumentaa rakennusta oikein sisäpuolelta sekä suorittaa vedenpitäviä töitä. Tällaiset tapahtumat koskevat paitsi seiniä myös lattiaa. Talvikaudella eristetyt, vedenpitävät ja tuuletetut yksityiset talot paitsi välttävät kondensaatiota, mutta myös antavat kuivua ja lämpöä kellarissa.

Lisäksi ei ole yhtä tärkeää missä alueella talo on. Jos rakennuksen monoliittinen, nauha- tai paalipohja on sijoitettu hyvin tuuletetulle alueelle, ilmanvaihtoa ei ole.

Tällaisten perustusten vuoksi kaksi tuotetta on riittävä. Mutta jos on tarpeellista tuulettaa laaksoon sijoitetun asunnon perusta, tarvitaan lisää ilmanvaihtoaukkoja.

Tuotteen sijaintireitit

SNIP-standardien mukaan ilman minimialueen tulee olla 0,05 neliömetriä. Tällaiset reikien koot tarjoavat korkealaatuisen ilmanvaihtoa kellareissa. Mutta ulospäin tällaiset tuotteet näyttävät hyvältä ja usein pilata rakennetun asunnon kauneutta ja sisustusta. Siksi rakentajien on suositeltavaa lisätä tuotteiden määrää suhteessa vakiokokoisiin. Toisin sanoen mikään "ikkuna" ei ole tehty yhdelle seinälle vaan useille, mutta niiden kokonaispinta-ala pysyy samana kuin ilmoitettu. Sisustukseen sekä suojaamaan kellarin tilaa eläimiltä, ​​ristikot asennetaan reikiin.

Monoliittiselle ja nauhalle sekä paalun perustukselle tehdään ilmakanavien sijoittamisprosessi itse "nauhan" kaatamisen aikana. Useimmiten tämä tapahtuu käyttämällä profiiliputkia, jotka on myöhemmin vedetty jo pakastetusta betonista. Näiden "ikkunoiden" asettamisprosessia voidaan kutsua samaksi. Useimmiten rakennuttajien on:

 1. Jäähdytysteho ylittää yleisen tasoasteen. Toisin sanoen 1 / 3-1 / 4 sen kokonaiskorkeudesta mitataan perustuksen yläreunasta.
 2. Suurten pohjien päälle asenna useita reikiä jokaiseen seinään. SNIP-normien mukaan ne sijaitsevat vähintään 2 metrin päässä toisistaan.
 3. Päätä hengitystiet ulkopuolelta metallipalkkien peittämiseksi. Tämän materiaalin on oltava valmistettuja, koska jokin muu ei ole vakava este jyrsijöille - hiirille ja rotille.

Pyllyjen perustus on yhä suosittu vaihtoehto asunnon perustaksi. Kirjanmerkin prosessi on yksinkertainen. Kaikki rakenteen tukirakenteet vahvistetaan paikoilla, jotka työntyvät maahan, ja niiden välissä on vahvistettu betonirakenne. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja luotettava, varsinkin kun talo on löysällä maaperällä. Tuotteiden asentaminen tällaiseen säätiöön on yksinkertainen, mutta vaatii suorituksen jopa kaatamisen vaiheessa. Voit tehdä tämän työn myöhemmin, valmiina säätiössä. Tällaisen järjestelmän asennus vie kuitenkin paljon aikaa ja vaivaa. Siksi tällaisia ​​teoksia käytetään vain kiireellisissä tapauksissa.

Puutalon kellarin ilmastointi tehdään samoilla menetelmillä. Asennussääntöjen noudattaminen mahdollistaa suurimman mahdollisen suojan kondensoitumiselta. Lisäksi tällaisia ​​rakennuksia voidaan kutsua herkemmiksi kosteuden hyökkäyksiksi. Puu menettää nopeasti lujuusominaisuutensa, murtuu ja kaatuu lauhteen haitallisilta vaikutuksilta. Siksi ei pidä ainoastaan ​​noudattaa kaikkia ilmanvaihtoa koskevia sääntöjä ja määräyksiä vaan myös eristää rakennuksen ja eristää se kosteudelta.

Päällekkäisyys maan alle

Perusohjeet

Tuotteiden oikea sijainti ja niiden suojaus pistokkeilla, grillauksilla tai ovilla eivät anna asukkaille laadukkaan ilmanvaihdon takuita. On myös tärkeää oppia käyttämään asianmukaisesti ilmastointilaitetta. Sen tärkeimmät säännöt ovat:

 1. Tarve avata tuotantoa lämpimällä kaudella. Kadulta kuuma ja lämmin ilma tulee syrjäyttämään maan alla muodostunut kosteus. Mutta älä unohda, että tällaisen ilmanvaihdon hyödyllinen vaikutus saadaan vain lämpimillä ja kuivilla päivillä. Sateiden ja kevään sulamisen aikana lumi "ikkunat" pitäisi sulkea.
 2. Tarve sulkea talvella. Lämmitetyssä huoneessa talvella "ikkunat" suljetaan, koska lämpöhäviöiden riski kasvaa. Mutta huoneen ja ulkoilman lämpötilan vuoksi kondensaation vaara kasvaa. Siksi kannattaa järjestelmällisesti tuuleta kellarissa tai jättää vähimmäissulku helpottamaan vetämistä.
 3. Jos ilmanreikiä ei ole varustettu säleiköillä, tulpilla tai ovilla, talvella reiät voidaan peittää lumella. Tätä varten on välttämätöntä kattaa lumi mäki, joka sulkee rakennuksen, joka sulkee tuotteet itselleen.

Suojaamattomien tuotteiden omistajien tulee valvoa ulkolämpötilaa. Huonoilla päivillä ei ole ongelmia. Mutta kevään lämmön alkamisen myötä lumi alkaa sulaa ja tulvia talon kellarissa. Sen pitäisi puhdistaa se heti talon ulkopuolelta.

Muista, että kaikki ilmanvaihtojärjestelmän toimintaohjeet ovat kotona helposti. Tärkeintä on tehdä kausittainen avaaminen ja sulkeminen tuotteista ja varmistaa, että "kutsumattomat vieraat" eivät tunkeudu kellariin. Lisäksi tämä ongelma ratkaistaan ​​nopeasti, jos reiät on peitetty palkkeilla.

Tuuleta kellari yksityisessä talossa omiin käsiinsä

Yksityisen talon ilmasto on yksi sen säilyttämisen osatekijöistä, mikä takaa mukavat elinolot. Asianmukaisesti järjestetty se parantaa vain esikaupunkirakenteen positiivisia ominaisuuksia, mikä osaltaan edistää korkealaatuisen elämäntoiminnan toteuttamista. Samalla maanalainen ilmanvaihto on tärkein osa yksityisen mökin optimaalisen mikroilmastoympäristön järjestelyä, jota ilman on täysin mahdotonta. Vaikka rakennusta ei olisikaan varustettu ilmanvaihtojärjestelmällä, se on tehtävä.

Lattialämmityksen ilmanvaihtojärjestelmä yksityisessä talossa

Liiallinen kosteus on kaiken rakenteen, etupäässä puun, pääasiallinen vihollinen. Järjestelmä on tarkoitettu tehokkaaseen tilojen tuuletukseen. Tuuletus yksityisen talon ala-osassa on tiiviisti yhteydessä yleiseen ilmankuljetukseen.

Maanalaiseen tilaan on ominaista korkea kosteus, auringonvalon ja ilmaisen nolla pääsy. Nämä tekijät vaikuttavat bakteerien pesäkkeiden nopeaan syntymiseen, leviämiseen, maaperään eläviin mikro-organismeihin ja niiden kasvuun. Muotti tulee betonielementteihin. Metallirakenteet nopeasti ruostuvat ja reagoivat veden hapetuksella.

Kostea, ilmastoitu ympäristö on suosikkipaikka puun vaarallisten sienten ulkonäölle. Hajoamista, sinistä, homeen sieniä ilmestyy mustan, sinisen, vihreän, valkoisen, kelta-ruskean värin paikoin. Jotkut lajikkeet (valkoinen talo sieni) pystyvät tuhoamaan neljän senttimetrin tammen lattia kuukaudessa.

Auringonvaloon, kosteaan ja pimeään maanalaiseen tilaan ei voi päästä roiskeita, romahtaa lyhyessä ajassa, ellei se ole tuuletettu. Tehokkaasti järjestetty tuuletusjärjestelmä pystyy poistamaan ylimääräisen kosteuden, estäen bakteerien pesäkkeiden, sienimuodostumat, homeen syntymisen. Tästä johtuen kosteus ei kerry suuri määrä maanalaisen katon kaaria. Puiset, betoni-, metallirakenteet säilyvät pitkään.

Puulattian maanalainen tuuletus

Ilmaava maanalainen tila on järjestetty kahdella tavalla:

 • korkin tuuletusaukot;
 • lattian ilmanvaihtoaukot.

Jos rakennettava talo on suunniteltu rakennettavaksi maanalaisella alustalla sen alle, alun perin perustettaessa se on välttämätöntä huolehtia ilmanvaihdosta. Perinteinen, tehokas tapa - ilmanvaihtoaukkojen järjestäminen korkin sisällä. He pystyvät järjestämään luonnollisen ilmanvaihtoa lattian alle houkuttamatta lisää mekaanisia keinoja. Yleensä tämä on melko tarpeeksi.

Ilmanvaihtoaukkojen sijoitusperiaatteet:

 • reikäkorkeus - 30 cm maasta;
 • niiden välinen etäisyys on enintään 3 m;
 • sijoittaminen säätiön ympärille;
 • etäisyys sisäisestä kulmasta ventraan on vähintään 1 m;
 • koot: 100 mm suorakaiteen muotoisina aukkoina, halkaisijaltaan 120 mm;
 • jos lattian alapuolella on sisäseinämiä, sisäpuoliset reiät tehdään useammin 1,5 kertaa.

Voit lisätä tuuletusta, joka on järjestetty talon lattiaan. Jos talon lattia on rakennettu erikseen seinistä ja pohjasta (puurakenteisiin tyypillisiä tiiliseinien / betonipilarien "kelluva" lattia), seinien ja katon väliin jäävät aukot 1 - 1,5 cm. Vastakkaisilta puolilta on asennettu lattaus eri läpimittaisten tuuletusaukkojen kanssa.

Vakiintunut ilmankulutus edistää maanalaisen tilan kuivaamista kesällä ja talvella se lämmittää taloa joskus, mikä estää sen jäätymisen.

Pakollinen mekaaninen lattianvaihto

Lattiamateriaalin pakotettu ilmanvaihto on välttämätöntä, kun luonnollinen ei selviydy liiallisen kosteuden poistamisesta. Tuulettimet asennetaan kellarivientien sisäpuolelle pakotetun injektion / ilmavirtauksen purkamiseksi.

Tuulettimet sijaitsevat vastakkaisilla puolilla. On tarpeen lisätä useita kertoja päivässä noin puoli tuntia. Jos varustat niitä ajastimilla, ohjelmoidut mekanismit aktivoidaan niin monta kertaa ilman ihmisen altistumista.

Ilmaisee kylpyammeen maanalaista tilaa

Lattian ja maanalaisen tilavuuden tulee olla myös kylvyssä puurakenteena. Tämä rakennus on useita kertoja herkempi kosteudelle kuin asuinrakennus.

Tällöin lattian päällekkäisyys on muuten rakennettu. Päällekkäisyydet eivät ole tiiviisti, mutta pienet aukot (enintään 10 mm). Tämä tehdään siten, että vesi pysähtyy pysähtymättä lattian alle. Kylpyammeen alakerran tuuletuksen ominaisuudet:

 • Rakentamisvaiheessa ilman sisäänvirtauksen ja purkauksen ilmanvaihtoaukot on järjestetty pohjan sisäpuolelle;
 • parantamaan vetopuolen aukkoja sijoitetaan pohjan vastakkaisille puolille;
 • ilmankierto ei johdu pelkästään ilmapuhaltimien avulla, vaan myös aukkojen välisten päällekkäisyyksien välillä. Näin varmistetaan puukuvioiden kuivaus;
 • ilmanvaihtokanavat on suljettava hienojakoisten verkkojen avulla, jotta ne voidaan suojata jyrsijöiltä;
 • Voit lisätä luonnollisen ilmanvaihdon tehokkuutta uunin avulla. Lattia on rakennettu hieman korkeammaksi kuin puhallin, jonka kautta ilma vedetään ulos;
 • listattujen näkökohtien lisäksi - ikkunoiden avaaminen, ovet jokaisen kylpyammeen jälkeen. Tämä auttaa kuivaamaan huoneet sisälle, joihin kuuluu myös kellarin tuuletus koko rakennuksen yleiseen ilmanvaihtoprosessiin.

Tuulettaa kellari omilla käsillään

Tapauksissa, joissa rakennus on pystytetty järjestämättä ilmanvaihtoa alustan, on tarpeen tehdä se itse, muuten sen käyttöikä on jyrkästi rajoitettu. Kuinka tehdä subfieldien ilmanvaihto itsenäisesti:

 • merkitä pohja laitteelle, jossa on ilmanvaihtoaukot (ei alle 30 cm, etäisyys enintään 3 m);
 • porausreiät rei'ittimellä, jossa on sylinterimäinen suutin;
 • jos metalliliittimet häiritsevät tätä, on tarpeen käyttää hitsauskonetta;
 • sulje tuuletusaukot säleikillä, diffuusorit.

Samalla on muistettava, että:

 • jos rakennus sijaitsee korkeudessa, reiät voidaan sijoittaa harvemmin;
 • kun ne sijaitsevat laaksossa päinvastoin, useammin 1,5 kertaa;
 • jos lattian alla on seinästä seinään tehtyjä sokkeleita, joille on jo mahdotonta päästä, myös ilmanvaihtokanavat porataan useammin.

Kausiluonteinen hoito yksityiselle talolle lattian alla

kevät

Ajanjaksolle on tunnusomaista runsas sulavisto, joka voi tunkeutua maanalaiseen tilaan. Jotta näin ei tapahdu, on välttämätöntä huolellisesti puhdistaa lumirakenteen vieressä oleva alue. Lisäksi katon puhdistaminen ei myöskään ole tarpeetonta. Lumi voi aiheuttaa liiallisen kosteuden pääsyn ilmanvaihtoaukkoihin.

Alamäkien alueet voivat kärsiä tulvista. On tärkeää avata ovi talvella talven aikana, jotta kuivaa sisäpinta lattian alla nopeammin.

syksy

Syksyllä, ennen jäähdytystä, pienet jyrsijät lähestyvät lämpöä. Hyvät talviolosuhteet niille ovat asuinrakennukset, joissa on aina lämmin, on ruokaa. Siksi on välttämätöntä ensin sulkea ilmanvaihtoputket hienojakoisten verkkojäyrien kanssa, jotta jyrsijät eivät päässeet talon sisätilaan.

Se voi olla valmiina räjäytysverkkoihin, diffuusoreihin, on myös mahdollista tehdä ne itsenäisesti, kun ne on kiinnitetty socle ennen avaamista.

talvi

Tärkein kysymys on tuulettaa tilaa katon alle. On suositeltavaa sulkea hengitysteitä talvella puisilla, savimustalla. Kylmä ilma voi tyhjentää kerroksen, tilat. Kosteus haihtuu maaperällä jo talvella, ulkona tuuletusaukot voivat muodostaa pakkanen maanalaisiin rakenteisiin.

Kun tuuletusaukot on suljettu, tuuletus kulkee seinän ja lattian välisten aukkojen läpi tuuletetuilla pohjalevyillä ja säleiköillä, ja ne sisällytetään yleiseen ilmanvaihtoon. Tällöin talon alle oleva maa ei jäätyy, liian kosteaa ei kerätä.

Asuinkiinteistön, ei-asuinrakennetun rakenteen lattian ilmastoinnin on oltava pakollista. Tämä säilyttää tukirakenteet. Ilman oikeaa ilmanvaihtoa, puiset, betonilattialementit vaurioituvat liiallisesta kosteudesta, mikä vaikuttaa rakennuksen vakauteen. Ei vain puusta mätänemästä sienestä kärsii kosteudesta. Muottiin vaikuttava betoni rikkoo myös melko nopeasti. Metallin liiallinen kosteus korroosii, tulee hyödytön. Siksi yksityisen talon säädetty ilmakuljetus on tae sen kestävyydestä, pitkästä toiminnasta ja terveestä mikroilmastosta.

Teemme ilmanvaihtoa yksityisessä talossa.

Tapauksissa, joissa yksityiset talot ovat hautautuneissa säätiöissä ja lattiaa ei ole asetettu maahan, toisin sanoen maaperän ja pohjan alapinnan välillä on välttämätöntä tuuleta olemassa oleva maanalainen tila. Ihannetapauksessa tämä tehdään säätiön kaatamisen aikana, pikemminkin sen yläpuolella, kellariosassa. Jos tänä aikana ilmankiertojärjestelmää ei ole varattu ja valmistunut, tarvitset tarvittavan työkalun jonnekin ja tee se itsellesi. Miksi tämä on tärkeää? Tietoja siitä edelleen.

Miksi tarvitaan lattian alla olevaa tuuletusta?

Jos maanalainen tila on suljettu kaikilta puolilta, kosteus jatkuu jatkuvasti. Ottaen huomioon, että maan alla, jopa vaikeimpien pakkasten, lämpötilan ollessa nolla, ihanteelliset olosuhteet syntyvät sieni- ja bakteeri-mikro-organismien kehittymiselle, joten haittaa ei tule aliarvioida. Ensinnäkin kaikki rakennukset, betonit ja raudat, huonontuvat paljon nopeammin, puhumattakaan puulattiasta, jos laite on sellainen, että se on yhteydessä maanalaiseen. Toiseksi mikro-organismeja elämän prosessissa tuottavat kaasuja, joista monet ovat myrkyllisiä ihmisille. Se on helppo nähdä, jos menette kosteaan, ilmastoituun kellariin ja tunne paikallisen mikroilmaston "charmit". Sama tapahtuu maan alla, jossa ilmanvaihtoa ei ole.

Mistä kosteus tulee lattian alla?

Kaikkia puolia maanalainen on rajoitettu pohjaan. Ylhäältä on tavallisesti betonilaatta tai puinen kilpi. Pohja on maa, jolla on aina suurempi tai pienempi kosteusaste. Se on maaperän kosteuden haihtuminen, joka ilman talteenottoa yksityisen talon maanalaisessa tilassa kertyy täältä ja muodostaa tyypillisen "kellarin" mikroilmaston. Vesihöyry tiivistyy ja laskeutuu viileimpiin pintoihin. Tämä on yleensä kellarin sisäpuoli, johon lauhde tyhjenee, muodostaen ympäryksen ympärillä liiallisen paikan jatkuvalla kostutuksella, jossa edellä mainitut mikro-organismit tuntevat mukavasti. Jotta tämä ei onnistu, on huolehdittava siitä, että yksityisen talon kellarissa olevat tuuletusaukot järjestetään omilla käsillä. Tämä pätee myös puurakenteisiin, myös maahan, jos lattiaa ei ole järjestetty suoraan maahan.

Lattian ilmanvaihto

Yksityisissä kodeissa, joissa on suuri pinta-ala, joskus varmistaaksesi, että ylimääräinen kosteus poistetaan lattian alla olevasta tilasta, asenna järjestelmä tuuletukseen ja ilmanvaihdolle. Keskikokoisille ja pienille rakennuksille, mukaan lukien kesämökkien talot, riittää tavallisesti metron passiivinen ilmastus.

Passiivisen ilmanvaihdon varmistamiseksi kellarissa tehdään erityisiä aukkoja, joita kutsutaan ilmakanaviksi. Jos talossa on laakereita asennettuna säätöön, jälkimmäisessä tulee tehdä myös ilmanvaihtokanavia. Siksi on parempi tehdä se betonipohjan kaatamisen vaiheessa.

Kellarissa olevien tuotteiden ulkoasu on yleensä mielivaltaista, mutta sillä on joitain suositeltavia pisteitä, kuten:

 • reikien keskimmäisen etäisyyden maanpinnasta on oltava vähintään 30 cm;
 • tuotteiden välinen etäisyys on enintään 3 m;
 • reikien on oltava kaikkialla pohjan ympärillä;
 • kulmista tulevat ovat vähintään 1 metrin päässä niistä (eli sisäisestä kulmasta);
 • sisäisen kellarikerroksen hengitystoiminta on 1,5 kertaa pienempi kuin uloimmilla alueilla;
 • pyöreä reikä on oltava halkaisijaltaan 120-150 mm, neliön tai suorakaiteen muotoinen, vähintään 100 cm2.

Oikea järjestelmä koskee myös vastakkaisten reikien järjestelyä (tukiaseman vastakkaisilla alueilla). Tämä tarjoaa paremman ilmanvaihdon tehokkuuden. Jos tuotteiden järjestely on tehty jo pystytettyyn ja asunnottuun yksityiseen taloon, jossa ei ole mahdollista päästä seinään, tehdä tuuletusreikiä omiin käsiinsä, ulkoisten kanavien määrää on lisättävä 1,5-2 kertaa. Pienissä taloissa, jotka ovat yleensä mökeissä, kantava seini ei ehkä ole. Tällöin tuotteiden määrä tulisi tehdä tavallisella tavalla.

Miten tehdä omat kädet?

Rakentamisvaiheessa tämän ongelman ei pitäisi syntyä. Riippuu tietyissä paikoissa säätiön kaatamisen aikana puupalkkien asettamiseksi kattopyyhkeellä tai polyeteenillä. Kun betoni on asetettu, letkut irrotetaan ja ilmanvaihtoaukot jäävät. Kaistaleiden sijaan, erityisesti ulomman kehän varrella, voit välittömästi asentaa halutun halkaisijaltaan sopivan metalli- tai muovipalat, valita heijastimet heille tai varustaa ne grillillä (niin että jyrsijät eivät tunkeudu ulkopuolelle).

Se on tärkeää! Tuuletuskanavien suojaamiseksi jyrsijöiden tunkeutumiselta (jos tällainen taipumus on olemassa) käytetään erityisiä säleikköjä, joiden avulla nykyisiä aukkoja voidaan säätää. Jyrsijöiden siirtymisjakson aikana aukot vähenevät, mutta niitä ei voida täysin sulkea.

Jos yksityinen talo on rakennettu, mutta se ei ole huolehtinut ilmanvaihtojärjestelmän järjestelystä ajoissa, sinun on tehtävä se itse voimakkaan rei'ittimen avulla, jossa on sylinterimäinen suutin, joka on varustettu timantilla tai viisteillä. Säätiön vahvistaminen voi häiritä tätä prosessia, joka todennäköisesti putoaa reiän tunkeutumispolulle. Tässä autetaan hitsauskonetta, jonka avulla poistetaan tangon estävät teräsputket.

Pitäisikö minun sulkea lattian tuuletusjärjestelmä talvella?

Monet yrittävät suojella lattiaa ylikellolta, sulkea talo talvella tai vaikean pakkasajan aikana. Se ei ole kannattavaa tehdä, ja siksi. Talvella maan maan lämpötila on ainakin plus, joten kosteuden haihtuminen, vaikkakin hieman pienempi, jatkuu vielä. Jos ilmakanavat ovat kokonaan suljettuja, kylmäkauden aikana (ja joskus puoli vuotta), maanalaiseen tilaan voi muodostua runsas lauhde edellä kuvatuilla seurauksilla.

Joten ilmanvaihtoaukot on aina avattava. Lattian pinnalle, puu mukaan lukien, oli hyväksyttävä lämpötila, sinun pitäisi huolehtia laadukkaasta eristyksestä, joka voidaan tehdä omalla kädelläsi. Eristekerroksen paksuus (riippuen alueesta ja käytetystä eristysmateriaalista) tulee olla 10 - 20 cm. Jos eristys ei ole suoritettu tai se ei riitä, kylmä kerros ei ratkaise kylmän kerroksen ongelmaa, ja rakennusrakenteet todennäköisesti kärsivät siitä.

Kuinka lattiapuhallus tehdään puutaloilla?

Kaikki riippuu säätiön tyypistä. Jos puurakenne on pystytetty betonirainaan, se on tehtävä edellä kuvatulla tavalla. Ei ole mitään eroa, puulattia on varustettu vahvistetulla betonilevyllä tai puupaneelilla. Joka tapauksessa, sinun täytyy tehdä järjestelmä tuuletusaukkojen.

Laatikon lattian tuuletuslaite puutalossa

Jos käytetään paalusäätiötä, ilmanpinta on yleensä maapinnan ja lattian puisen pohjan välissä. Usein tällaisia ​​perustuksia tehdään pienissä puutaloissa maalaistaloissa. Tällöin ei riitä, että käytettävissä oleva tila katetaan kokonaan kellariin koristelemalla omiin käsiisi. Tuuletukset tulisi tehdä jalustassa.

Vanhoissa puutaloissa, jotka ovat erityisen mielenkiintoisia kesämökkejä varten, maanalaisissa he ovat usein asettaneet pienen kellarenkaan säilykkeiden ja kasvatettujen vihannesten säilytykseen. Tällöin sinun on varustettava täysipintainen kellarilevyt kahdella putkella. Yksi niistä alkaa puolet metrin päässä puulattiasta ja näkyy mökin yläpuolella, kun taas toinen on peräisin kaukana (30-40 cm) kellarihuoneen lattiasta ja sen yläosa on sijoitettava metrin päähän maaperän pinnasta. Kaikki tämä voidaan tehdä käsin, joten kellarissa on suotuisa mikroilmasto luonnon lahjojen säilyttämiseksi ja maatilan puulattia ei heikkene mikro-organismien kosteudesta ja elintärkeästä toiminnasta.

Se on tärkeää! Kellarien tuuletusjärjestelmän luominen ei ole toivottavaa käyttää tavallisia ja jopa galvanoituja rautaputkia, koska tällaisissa olosuhteissa metalli hapettuu hyvin nopeasti (korroosiota) ja muuttuu nopeasti käyttökelvottomaksi. Tässä on parempi käyttää ruostumatonta tai muoviputkea.