Puusta valmistettu veranta, jossa on omat kädet: 300 kuvaa, askel askeleelta, mestarikursseja

Verannan läsnäolo maassa tai maakuvio ei ole helppo tilaisuus puhdistaa ja koristella talosi. Sen avulla voit helposti lisätä käytettävissä olevaa tilaa ja saada hyödyllisen alueen, mikä on erityisen tärkeää pienille rakennuksille. Mutta vaikka sinulla on jo tilava talo, voitte varmasti arvostaa kaikkia etuja, jotka sijaitsevat verannan laaja-alaisuudessa.

Artikkelin sisältö:

 • Tyypit puinen kuisti
 • Verannan rakentamistyypit: pylväs ja vyö
 • Vihje!
 • Avoimen verannan rakentaminen
 • Lattiamateriaalit
 • Suuri valokuvagalleria: ideoita rakentamiseen

Tyypit puinen kuisti

Veranta on täydellinen laajennus, jossa on perustus, seinät, ikkunat ja katto, jotka voidaan rakentaa taloon välittömästi rakennusvaiheessa tai kiinnittää sekä pääsisäänkäynnistä että talon takasta ja pääsee puutarhaan tai pihalle.

Tässä artikkelissa tarkastelemme vaihtoehtoja puusta valmistetun verandan rakentamiseksi. Tämä materiaali on paljon helpompi käsitellä verrattuna muihin materiaaleihin, joten voit luoda tällaisen rakenteen omilla käsillänne. On olemassa useita erilaisia ​​vastaavia rakenteita:

1. auki

2. suljettu

3. eristetty

4. lämmittämättä

Rakentamisen aikana on mahdollista ajatella mahdollisuutta muuttaa ikkunoiden asentoa, ja niiden avulla on melko helppo säätää lämpötilaa

Verannan muotoilu tarjoaa erinomaisia ​​mahdollisuuksia erilaisten ideoiden toteuttamiseen. Voit esimerkiksi asentaa takan siihen

Veranta voidaan käyttää myös keittiössä, ruokasalissa tai jopa olohuoneessa.

Kuva lähde: www.diz-cafe.com/postroiki/veranda-na-dache-svoimi-rukami.html

Verannan rakennustyöt

Useimmiten verannat on rakennettu sarakkeiden tai nauhatyyppien pohjaan, pohdimme miten molemmat vaihtoehdot toimivat itsenäisesti.

Pilarin perusta

Tämä vaihtoehto on yksinkertaisin ja halvempaa, ja sen ydin on asentaa yksittäisiä tukia, jotka ajavat maahan.

Työn vaiheet:

 • Ennen työn aloittamista suorita alustava merkintä, jonka jälkeen voit valmistaa kannaksia tukeille, niiden syvyys voi nousta jopa 1 metriin, mutta sitä ohjaa maaperän laatu ja itse rakenteen paino;
 • täytä altaan pohja hiekalla ja sora, kaada betoniliuosta päälle;
 • verannan tulee olla tasalaatuisesti tukevaa, sillä tätä tarkoitusta varten on tärkeää sijoittaa kaikki kannattimet samalle tasolle suojaamaan niitä kosteudelta, käyttämään bitumimuovia ja rullattavaa vedenpitävyyttä.

Kuva lähde: www.besedkibest.ru/verandu/veranda-svoimi-rukami-iz-dereva-poshagovo.html

Strip-säätiö

Tämä vaihtoehto soveltuu raskaammille rakenteille, kuten tiilille tai rakennuspalikoille. Se on työvoimavaltaista, ja sen lisäksi se vaatii paljon vaivaa ja taitoa sinulta, koska virheessä saattaa nauha vahingoittua, mikä varmasti vaikuttaa koko rakennukseen.

Valmistusprosessi:

 • Kun olet suorittanut tarvittavan merkinnän, kaivaa kaivanto ja tasoita sen seinät ja pohja;
 • aseta levyjen muottiin tulevan betonituen korkeuden perusteella;
 • peitä kaivannon pohja kerrostumalla ja hiekalla ja tampilla varovasti;
 • aseta vahvistusverkko, suurin vahvuus on suositeltavaa käyttää soluja, jotka mittaavat 10x10 cm;
 • Kaada betonia, joka on valmistettu hiekan, sementin, veden ja raunioiden sekoitteesta, tasoittaa valun ja anna sen kuivua. Älä unohda, että betoni, erityisesti kuumalla säällä, on kostutettava vedellä halkeamien välttämiseksi.

Kuva lähde: www.besedkibest.ru/verandu/veranda-svoimi-rukami-iz-dereva-poshagovo.html

Vihje!

 • Kun valitset perustan tyypin, ohjaa ominaisuus maaperän ja kokonaismassa tulevan rakenteen. Puun rakenteet, päinvastoin kuin tiilen tai lohkojen rakenteet, voidaan pystyttää pylvästukeen.
 • Älä unohda, että kaikki puusta valmistetut osat on esikäsiteltävä antiseptisilla aineilla.

Avoimen verannan rakentaminen

Ennen rakentamisen aloittamista on suositeltavaa ajatella projektia, jolloin voit laskea tarvittavan materiaalin määrän ja välttää mahdolliset virheet. Löydät valmiita projekteja avoimista lähteistä tai valmistaa itsenäisesti yksinkertaisen luonnoksen ja ota yhteyttä projektiorganisaatioon. Sitten, kun tarvitset kaikkia tarvittavia asiakirjoja, sinun on otettava yhteyttä arkkitehtoniseen osastoon, kun koordinaatio on suoritettu, voit jatkaa rakentamista itse.

Vaihe 1: Sivuston merkintä

 • Poista yläkerros maaperästä pitkin tulevan rakenteen kehää ja tasoita pinta.
 • Aseta metalli- tai puiset nastat paikalle nurkissa, asenna välijohdot puolentoista metrillä samalla tavalla ja venytä köysi tappien väliin, se toimii ohjeena sinulle.

Vaihe 2: perustuksen asettaminen

Puusta valmistetusta kevyestä kuistista pylväsperusta on täydellinen, sen valmistustekniikka on jo kuvattu edellä. On parasta rakentaa veranta erilliselle säätiölle, mikäli tietenkään se ei ole rakennettu samaan aikaan talon kanssa. Voit tehdä tämän jättää aukon, joka on useita senttimetrejä perustusten välillä. Tussien syvyyden on oltava yhtä suuri kuin päärakennuksen kellarikerroksen syvyys.

Vaihe 3: Kehyksen rakentaminen

Kun olet tehnyt säätiön, voit asentaa kehyksen. Tähän työvaiheeseen tarvitset puupalkin, jonka osa siirtyy pohjaan, toisin sanoen verannan lattian pohjaan, toinen osa - kaiteiden telineisiin ja tuet.

Alempi vanteet

 • Peitä pohja ruberoidilla ja aseta siihen puutavaraa.
 • Jotta kehystä ei pääse liikkumaan, jätä muutamia teräsvahvikkeita pohjan yläosaan, tee terät teräpalkkien poistoaukkoihin ennen asennusta, aseta puuta ja taivuta päät.
 • Kun vanteet on täytetty samalle periaatteelle, aseta useita saman kappaleen poikittaisia ​​tankoja aiemmin merkityissä ja leikattuja uria, joiden pituus on noin metriä, ja liitä ne pitkillä nauloilla.

Kuva lähde: www.1drevo.ru/page/karkas-dlja-verandy-iz-dereva-sobiraem-derevjannyj-karkas

Rackin asennus

 • Kattotukien valmistelemiseksi on asennettava ulkokulmat sekä talon seinälle useita pystypalkkeja, joiden pituus on vähintään kaksi metriä.
 • Kiinnitä teline vanteisiin itsekierteillä varustetuilla ruuveilla ja vahvista teräskaarilla.
 • Suorita ylempi trimmeri höylätystä puusta (koota se yksityiskohtaisesti), asenna se sitten telineiden päihin ja kiinnitä niihin.

Kuva lähde: www.besedkibest.ru/verandu/veranda-svoimi-rukami-iz-dereva-poshagovo.html

Vaihe 4: lattian asennus

Jos haluat verannan lämmittämisen, lattiaa asennettaessa on välittömästi tehtävä lämmitysjärjestelmä, jotta lämmitys on itsenäinen, on parasta tehdä lattialämmitys.

 • Lattiapinta on asennettu puutavaran telineisiin. Tätä varten laudan reunaan kiinnitetyt huonekalupultit kiinnitetään.
 • Kaiutin yläpuolella levyt leikataan saada tasainen alusta.
 • Aseta lokit ja kehys niin, että lattia on lattiatason alapuolella.
 • Yläpuoliset puiset levyt.

Kuva lähde: www.101dizain.ru/postroiki/terrasa/pol-na-verande.html

Vaihe 5: Kattokokonaisuus

Kattorakenne on myös puusta valmistettu. Rakentamisen aikana on tärkeää ennakoida tarvittava kaltevuus, jotta vältetään sademäärän kertyminen.

Kattoon käytettävät materiaalit voivat olla hyvin erilaisia: aallotettu, lasi tai värillinen polykarbonaatti, jonka kautta katolle voidaan antaa kupuma muoto. Valinta on sinun.

Polykarbonaatin käyttöesimerkki

Metallilevyjen käyttö

Vaihe 6: Kaiteen viimeistely ja asennus

Kaiteet ja aidat suorittavat sekä suojaavia että koristeellisia toimintoja, lisäksi niitä voidaan käyttää asennettaessa lisävalaistus ja myös ripustaa kukkaruukut niihin. Puun aitauksia on useita muunnelmia:

vaakasuora

pystysuora

ylittää

Kuva lähde: www.moydomik.net/dvorov/terrasa/246-ograzhdenie-dlya-terrasy-balkona-besedki-lestnicy.html

Työjärjestys:

 • määritä aidan korkeus (optimaalinen korkeus on noin metri);
 • asenna tuet, niiden välinen etäisyys riippuu rakennetyypistä ja yksittäisten elementtien painosta, ne voivat myös työntyä kaiteen ulkopuolelle ja siten tukea kattoa.
 • aseta kaide, heille voidaan antaa epätavallinen ilme parvekkeiden avulla.

Lattiamateriaali

Verannan lattiaan sopivinta materiaalia pidetään laaksoon, joka on valmistettu lehtikuusta, sillä sillä on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • ei ole altis muotille, hyönteisille ja sienille, ja sietää myös kosteutta;
 • on kaunis puumainen rakenne;
 • suojaavia yhdisteitä on helppo käsitellä.

Toinen käytännöllinen vaihtoehto voisi olla keinotekoisen lattiamateriaalin käyttö, kuten terassi, erityisen sopiva avoimeen verantaan.

Kuvagalleria: ideoita rakentamiseen

Rakentaa säätiön kuistille omilla käsillänne

Lisätty: Olga Novikova 4. elokuuta

Yksityisen talon laajennus tai veranta voidaan luoda päärakennuksen päätyttyä. Usein veranta on kiinnitetty olemassa olevaan taloon, mutta on tärkeää varustaa pohja, koska se riippuu talonrakennuksen luotettavuudesta ja laajennuksen kestävyydestä.

Tarvitsen verantaan perustan

Usein on olemassa tilanteita, joissa valmiiksi rakennettua taloa täydennetään laajennuksella tai verannalla. Tällainen lisäys on yleensä kevytrakentaminen, mutta joskus se myös kehittyy pääomarakenteeksi. Joka tapauksessa on tärkeää varmistaa verannan luotettavuus, vakaus ja kestävyys, ja sen on oltava vankka perustus. Rakennustekniikassa on erilaisia ​​vaihtoehtoja, mutta verannan säätiön läsnäolo on aina pakollista.

Veranta voidaan rakentaa välittömästi tai talon valmistumisen jälkeen

Jos kuisti rakennetaan talon kanssa, rakennetaan yhteinen säätiö. Näin vältetään rakenteen vinoutuminen, päärakennuksen laakerielementtien vaurioituminen. Jos laajennus luodaan jo valmiiksi taloksi, se asetetaan erilliselle pohjalle, jonka ei pitäisi olla huonompi luotettavuuden suhteen talon perustalle.

Säätiön vaihtoehdot kuistille taloon

Perusta on perusta, joka takaa rakenteen luotettavuuden, vakauden ja kestävyyden. Säätiön koko ja tyyppi riippuvat laajennuksen laajuudesta. Valitessaan säätiön tulisi ottaa huomioon jäädytyksen syvyys ja maaperä, pohjaveden taso ja rakennuspaikan kohoamisaste. Jos maaperä on vakaa ja ei palamainen, niin nauhan pohja soveltuu laajennukseen. Pohjavesi saattaa olla maaperän pinnan läheisyydessä, tässä tapauksessa maaperä on märkä, ja pohja on tehty pylväs- tai paaliruuvi.

Alapatyyppiä valittaessa on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet ja rakenteen yksittäiset piirteet.

Erilaiset versiot perustuksista, joista veranta voidaan rakentaa, voidaan erottaa niiden suunnittelusta, kantavuudesta ja erektiotekniikasta. Valinnassa otetaan huomioon myös tulevan laajennuksen ulottuvuudet.

Ribbon säätiö laajennukseen

Rakennetaan päärakennuksen laajentaminen tiilistä optimaalista nauhalevystä, joka on monoliittirakenne. Rakentamisessa tarvitaan sementtiä tai betonilaastia, vahvistavaa, hiekkaa, murskattua kiveä ja lankaa. Sileän pinnan muodostaminen kirkkailla muodoilla tarvitsee suojakoteloihin kiinnitetyn, puupaneelista valmistetun muottipesän.

Nauhateos on järjestetty esimerkiksi tiilien raskaille rakennuksille.

Ennen rakentamista sinun on määritettävä tulevan laajennuksen ja merkinnän koko. Voit tehdä tämän merkitsemällä verannan kulmat, asettamalla tapit ja vetämällä köysi kullekin kulmalle. Tämän jälkeen suoritetaan seuraavaa toimintaa:

 1. Kaivaa kaivaa pitkin säätiön reunaa, merkitty köydellä. Syvyys riippuu maaperän laadusta. Esimerkiksi savialustoille syvyys on 1-1,5 m, ja hiekkaisella maaperällä sitä voidaan rajoittaa 20-30 cm: n pintakerroksen poistamiseen. Kaivannon leveyden tulisi olla noin 30 cm enemmän kuin tulevien seinien paksuus, koska kaivosta on asennettu muottiin.

Säätövarren merkinnät tehdään tapilla ja köydellä.

Muotti on kiinnitetty puupaneeleista, ja se on vahvistettu ristikkopalkkeineen ja tukirakenteineen

Betonimyllyssä ratkaisu valmistetaan nopeammin ja paremmin

Kiinnitys pohjaan tapahtuu muutamassa viikossa, minkä jälkeen voit aloittaa rakennustyöt verannan tai laajennuksen rakentamisessa.

Teippi monoliittinen pohja on kestävä ja sopii kuisti tiilien, lohkojen ja muiden massiivisten materiaalien. Rakenteen vaakasuuntaiset mitat eivät vaikuta säätiön raken- nusteknologiaan, on tärkeää määrittää perustan vaaditut parametrit riippuen maaperän tyypistä, seinämän paksuudesta ja pidennyksen kokonaispainosta.

Pile-pohja

Kevyen verandan rakentamiseen luodaan usein paalusäätiö. Helpoin vaihtoehto on tehdä tylsistyneistä paaluista. Tämä vaihtoehto sopii kevyeen jatkeeseen, esimerkiksi palkista. Säätiö on rakenteeltaan yksinkertainen, vaatii pienen määrän betonia sekä grillata, joka on usein puusta valmistettu.

Paalusäätiölle on tarpeen rakentaa referenssipisteitä, joihin grillaus on asennettu.

Rostverk on pitkä liitoselementti, joka kiinnitetään paaluihin. Se toimii verannan seinien rakentamisen perustaksi.

Monimutkainen teos, jonka tarkoituksena on luoda pile-pohja laajennukselle, on seuraava:

 1. Koko alueen valmistelemiseksi poista maaperän pintakerros 20 cm: n päästä. Jos maaperä on savi, hiekka ja sora sijoitetaan pinnalle 10 cm: n kerroksella.

Savi-maaperällä he tekevät hiekan ja soran salaojapohjan.

Poraamattomien paalujen alle syvä syvyys on 1,5 metriä

Verannan pohja on yleensä puusta.

Maapallon yläpuolella olevien paalujen korkeus voi vaihdella maaperän ominaisuuksien ja talon ominaisuuksien mukaan. Kun valmis paalujen asentaminen syvennetään tai betonipilarit kaadetaan, on tärkeää asentaa kotelon holkki kaivoihin varmistaen siten pohjan vedenpitävyyden.

Pilarin pohja verannan alla

Kevyille puukalusteille tai -rakenteille voidaan muodostaa pylväsperusta lohkoista, joihin liittyy useita erillisiä, riippumatonta tukia. Samaan aikaan pilareiden hautaamisen taso vastaa talon perustan syvyyttä.

Kellaripilarit eivät ole toisiinsa kytkettyjä, mutta niiden yläpäissä ne asettavat rakenteen muut solmut.

Sarakepohjan luomiseksi vaaditaan noin 0,7 - 1 cm: n poikkileikkausluuveja, betonilaastaria, kattopunnerrusta, hiekkaa, tappeja ja merkintävaijeria sekä laudat muottiin.

Verannan sarakepohjan asennus on seuraava:

 1. Sivusto tyhjennetään roskista, merkitse se ja aseta tangot pylväiden pisteisiin, joiden etäisyys ei saa ylittää 1 m.

Pilarien välinen etäisyys (ne on merkitty ympyröillä) ei saa ylittää yhtä metriä

Kuopat porataan noin 1 metrin syvyyteen tavallisella puutarhatyräkillä.

Porakaivoissa on asennettava lujittavat häkki- ja muottitarrokset, joiden rooli voi olla pyörivä kattolamateriaalin sylinterilevyyn

Sarakepohja voidaan valmistaa valmiista betonilohkoista. Tätä varten kaivaa kaivanto, jonka parametrit määräytyvät nauhojen pohjamenetelmällä. Lohkojen määrä määritetään erikseen koostaan ​​riippuen.

Säätiölohkoja käytetään tavallisesti kevyisiin rakennuksiin: bunkkereihin, kuistioihin, huviloihin jne.

Lohkot on sijoitettava, ohjaamalla rakennuksen tasoa. Ennen asennusta, sinun täytyy varustaa 15 cm: n paksuinen hiekkasyyny ja painaa se alas. Tämä varmistaa säätiön vakauden.

Video: jonkin sarakkeen säätiön asennus

Kiinnitä pohja jatkeeseen

Voit luoda vankan pohjan kevyelle terassille tai verannalle, voit järjestää ruuvi-pohjan.

Ruuveilla on pätkä ja terät, ne ruuvataan maahan kuten pora

Tätä varten käytä erityisiä paaluja, joissa on terät ja ruuvattu maahan. Vapaasti seisovat elementit ovat käteviä kaikentyyppisessä maaperässä, ja paalujen halkaisija määräytyy rakenteen massiivisuuden mukaan.

Ruuvien sisällä on ontelo, johon betonia kaadetaan asennuksen aikana. Ennen asennusta tehdään merkinnät paalujen sijainnin määrittämiseksi, jonka välinen etäisyys on noin 1-1,5 m. Esipesät käsitellään bitumilla korroosion estämiseksi. Lisäksi toteutetaan seuraavat toimet:

 1. 20 cm: n paksuinen maapintakerros poistetaan ja hiekka täytetään kerroksella 15 cm.
 2. Tukien sijoituspaikassa ruuvatut paalut maaperän jäädyttämiseen. Keski-Venäjällä tämä luku on 1,5 m.

Ruuvit ovat käteviä, koska ne voidaan ruuvata manuaalisesti

Metallilevyt hitsataan ruuvien paalujen päihin, joihin verannan runko on sijoitettu

Video: ruuvipilareiden asennus säätöön

Putken perustus

PVC-putket ovat usein hyvä vahvistuspohja kuoren tai laajennuksen perustamiseksi. Alustan jatkeen rakentamiseksi tarvitaan noin 2 metriä pitkiä putkia. Samanaikaisesti ne haudataan 1,2 m ja 80 cm pysyvät maanpinnan yläpuolella. Se on tämä putken osa, joka suorittaa pysyvän muottirakenteen, joka työn aikana vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.

PVC-putket, joiden halkaisija on 70 mm, tarvitaan säätöön

 1. Putkien asentamiseksi sinun täytyy kaivaa 50 cm reikä lapioineen ja syventää sitä vielä 1,8 m porauksella.
 2. Seuraavaksi putki asetetaan kaivoon 160 cm: n syvyyteen ja kaadetaan betoniliuoksen kauhalla. Samalla putki nostetaan hieman, jotta pohja ei työnnettäisi pois maaperää.
 3. Kun koostumus kuivuu, on tarpeen kiinnittää kolme lujittavaa sauvaa pystysuoraan lanka-aineella, asentaa ne putkiin ja täyttää uudella liuoksen osalla.
 4. Betonin kiinnitys tapahtuu muutamassa päivässä, ja voit jatkaa rakentamista.

Lohkojen perusta FBS

Lohkopohja soveltuu hyvin hiekka-maaperän rakentamiseen, mutta sopii myös muuhun maaperään. Alustan tämän version kustannukset ovat suuret, ja lohkojen asennukseen tarvitaan erikoislaitteita. Siksi FBS: n elementtejä käytännössä ei käytetä verannan rakentamisessa, koska on edullisempia ja yksinkertaisempia vaihtoehtoja.

Block foundation on kallista ja ei ole vaatimus verannan rakentamisesta

Lohko-pohja tarvitsee huolellista vedenpitävyyttä sen kestävyyden varmistamiseksi. Tällainen rakennusmateriaali sopii massiivisiin rakenteisiin, ja verannan lohkot ovat liian suuret ja kalliit materiaalit.

Kiinteän perustuksen rakentaminen omiin käsiinsä

Monoliittinen pohja on kiinteä betonilaatta koko rakennuksen rakenteen alla. Verannan rakentamisessa tätä vaihtoehtoa käytetään vain talvimaahan, koska pohjan rakentaminen on monimutkaista. Kaikki laskelmat riippuvat tulevaisuuden rakenteesta, maaperän ominaisuuksista ja pohjaveden ominaisuuksista.

Monoliittinen levy on kestävä ja takaa rakenteen vakauden millä tahansa maaperällä

Säätiön materiaalien ja parametrien tarkka laskenta suoritetaan kussakin tilanteessa erikseen. Perustan mitat vaikuttavat kuistin tai laajennuksen massiivisuuteen. Yleinen työpaketti sisältää seuraavat päätoimet:

 1. Säätiön kehän merkintä, vähintään 50 cm: n syvyyden luominen.
 2. Kuopan pohjan täyttäminen hiekalla ja sora. Kerroksen paksuus on 10 cm.

Hiekka ja sora kaadetaan kaivettuun kaivantoon ja pakataan hyvin kuhunkin kerrokseen. Asenna sitten muotti

Vahvikotelo asetetaan esilatoon substraattiin päälevyn alle

Monoliittinen pohja vaatii suuren määrän betoniliuosta, joka on kaadettava kerrallaan, kun asennetaan päälevy.

Video: tyyny ja muotti monoliittinen levy

Verannan tai minkä tahansa laajennuksen rakentaminen edellyttää säätiön rakentamista, koska se tarjoaa vakautta paitsi tähän rakennukseen myös koko taloon. Luotettavan pohjan ansiosta avoin terassi on kestävä ja kaunis, ja sen sisällä on aina lämmin ja kuiva.

Pilarin säätiö Do-It-Yourself Verandalle

Laajennuksen suunnitteluvaiheessa yksi tärkeimmistä tehtävistä on säätiön valinta. Yleisin on pylväsperusta. Tämä johtuu materiaalien alhaisista kustannuksista ja rakenteen helppokyvystä. Mutta ennen kuin teet oikein pylväspohjan omilla kädillä, kannattaa luoda piirros tulevasta rakenteesta ja laskea tarvittavien materiaalien täsmällinen määrä.

Edut ja haitat

Voit luoda sarakepohjan omilla kädilläsi ilman ammatillisten rakentajien osallistumista. Tätä varten riittää noudattaa perussääntöjä tällaisten rakenteiden luomiseksi ja virheiden välttämiseksi.

Selostetulla säätiöllä on seuraavat edut:

 1. Pylväspohja voidaan suunnitella ja rakentaa itsenäisesti ilman erikoislaitteiden käyttöä. Myös sellaisen säätiön luominen ei tarvitse palkata ammatillisia rakentajia.
 2. Pohja voidaan rakentaa lähes mihin tahansa maaperään. On kuitenkin syytä huomata, että tällaisia ​​rakenteita ei pitäisi asentaa aloille, joilla pohjavesi on korkea.
 3. Tämäntyyppisen perustan luomiseksi ei ole tarpeen suorittaa vaakasuoratustyöt.
 4. Nopea pystytys. Pilarin perustus voidaan rakentaa 2 viikon kuluessa.
 5. On myös syytä huomata, että pylväspohja ei tarvitse kallista vedenpitävyyttä.
 6. Kuvattu säätötyyppi voi kestää yli 50 vuotta, jos rakennustöiden aikana noudatetaan työtekniikkaa.
 7. Portaan tai pergolaa varten voidaan luoda pilarin perustuksia, joilla on suuria korkeuseroja. Muuntyyppisten säätiöiden luominen tällaisella maastossa on erittäin kallista.
 8. Suhteellisen edullisia. Jos verrataan sarakepohjaa muiden tällaisten rakenteiden tyyppeihin, on syytä huomata, että se voidaan rakentaa vähimmäismäärän avulla verannan luomiseksi.

Pylväsperheellä on kuitenkin haittoja. Näihin kuuluu kyvyttömyys luoda raskaita rakenteita. Myös sarakkeen säätiö ei toimi luomalla rakennusta kellarissa. Ennen kuin liität verannan taloon, sinun on huolehdittava siitä, että luodaan tarkka piirros rakenteesta.

Pohjan syvyys

Pylväiden syvyys riippuu useista tekijöistä. Yksi niistä on luodun rakenteen tyyppi. On myös tärkeää tarkastella alueen maaperän geologisia ominaisuuksia.

Säätiön syvyyden mukaan jaetaan kolmeen tyyppiin:

 • huuhtele;
 • matala syvyys;
 • ei haudattu.

Ensimmäinen pohjatyyppi asetetaan aluetta maaperän jäädyttämisen tasolle. Matala pohja nousee 40-70 cm maanpinnan alapuolella. Kolmas määritelty perustyyppi sijaitsee maan pinnalla. Mutta on syytä muistaa, että maan hedelmällinen kerros olisi poistettava joka tapauksessa.

Pylväsperustatyypit.

Ennen kuin teet sarakepohjan omilla kädillä, sinun tulee oppia sen lajikkeista. Tällainen alusta voi olla modulaarinen ja monoliittinen. Ensimmäisessä tapauksessa on otettava huomioon, että rakenteen luomiseksi on käytettävä yhtä tiilimuotoa - poltettu. Tämän materiaalin hinta on melko korkea. Siksi monet kodinomistajat valitsevat muita materiaaleja.

Monoliittinen säätiö on yleisempi ja se on rakenteeltaan grilli. Tukosten kannattavuuden parantamiseksi kannattaa vahvistaa. Mutta useimmissa tapauksissa, kun luodaan terassi, tämä ei ole välttämätöntä, koska luotava muotoilu on melko helppoa.

ei huuhtele säätiö

Tämän tyyppinen laajennuspohja on asennettu melko usein. Pilarien välinen etäisyys on yleensä 1,5 - 2,5 m. Tällainen säätö voidaan luoda muilla kuin kallisilla maaperillä, jos rakennuksessa on pieni paino.

Tällaisen säätiön luomisen aikana käytetään seuraavia materiaaleja käsin:

 • betoni;
 • burobeton;
 • betonilohkot;
 • tiili;
 • raakakivi

Useimmiten käytetään lohkoja, joiden koko on 20 x 20 x 40 cm. Tällaisen säätiön kustannukset on helppo laskea, jotta voit määrittää yhden blokin hinnan ja laskea koko rakennelman kustannukset laskiessaan käytetyn materiaalin määrää.

Sarakkeen pohja voidaan tehdä tiilestä. Mutta on syytä muistaa, että et käytä silikaatti- ja keraamisia tiilipinnoitteita, joilla on vähäinen jäätymisvastus.

Hautausmaa-sarakkeen perustamista koskeva työ voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Rakennuspaikan puhdistaminen ja alueen merkitseminen.
 2. Paikkojen määrittäminen, missä tukit sijaitsevat. Ensinnäkin ne asennetaan tulevan rakenteen kulmiin. Voit määrittää pylväiden lukumäärän laskemalla kunkin elementin kuormituksen.
 3. Hiiltyynyjen tekeminen jokaisen pilarin alle.
 4. Säätiön tukien asennus. Kolonnin elementtien liittämiseen käytetään paksua betoniliuosta. On syytä muistaa, että lohkojen avoin osa on lopetettava kipsillä.
 5. Viimeisessä vaiheessa pylväät ovat vesitiiviitä kateaineella tai bitumipitoisella mastilla.

On huomattava, että kannattimet voivat olla puisia, halkaisijaltaan 20-30 cm. Ennen materiaalin käyttämistä on kastettava tervaa tai jäteöljyä. Nostimen vakauden lisäämiseksi ne on upotettava 15 cm: n betoniin, joka esivääriin luodaan kuoppaan.

Matala pylväsperusta

Määrätyntyyppinen säätiö syntyy varsin usein verannan rakentamisen aikana. Putkia käytetään useimmiten muottiin. Koska pääkuorma on betoni, voit käyttää metallia, burrobetonia ja jopa muovituotteita.

Putken halkaisijan valinta on tehtävä ottaen huomioon tukien kuormitus. Kevyille rakennuksille riittää luoda pylväitä, joiden läpimitta on noin 10 cm. Jos veranta on tehty tiilestä, kannattaa lisätä tukien halkaisija 20 cm: iin.

Matala sarake perustetaan useassa vaiheessa:

 1. Valmistelutyöt. Tässä vaiheessa alue puhdistetaan roskista ja vieraiden esineiden poistamiseksi. Sen jälkeen tontti on merkitty. Tölkkien ja johteen avulla kentällä, paikat, joissa pilarit asennetaan, on merkitty. Usein neljä pylvästä riittää luomaan veranta.
 2. Jos palkit luodaan ympäri, merkityissä paikoissa poraus tehdään ennalta laskettuun syvyyteen. On syytä muistaa, että on syytä lisätä 15 cm syvyyteen hiekkaisen tyynyn järjestämiseksi. Jos pylväät ovat neliön poikkileikkaukseltaan, kaivetaan sopivia muotoisia reikiä.
 3. Hiekkipyyhkeen luominen. Nukkumisen jälkeen hiekka kaadetaan vedellä ja tiivistetään tiiviisti. Haalistumisen jälkeen alustaan ​​asetetaan ruberoidi. Tämä on välttämätöntä estää hiekkaa imemästä kosteutta betonin kaatamisen aikana.
 4. Putkien asennus. Tässä vaiheessa putket tasoitetaan rakennustasolla. On syytä muistaa, että kun pohjavesi on lähellä kohdetta, on tarpeen voiteltaa pylväät vedenpitävällä materiaalilla maanpinnalle.
 5. Betonin betoniliuos. Tässä vaiheessa betoni-soramakeja kaadetaan noin 30 cm: n päähän. Sekoita ensin 1 osa betonia, 2 osaa hiekkaa ja 2 osaa pientä soraa. Kaatamisen jälkeen putki nousee noin 15 cm, mikä on välttämätöntä perustaa pohja, joka auttaa estämään napojen työntämisen ulos taluttaessa maahan.
 6. Putken vedeneristys. Kun betoni on täysin kovettu, on pylväiden vedenpitävä pinnoittaminen ruberoidilla täytettäessä hyvin hiekalla. Samaan aikaan on tärkeää tiivistää materiaali.
 7. Koko prosessin aikana kannattaa tarkistaa säännöllisesti putkien oikea sijainti rakennustason avulla.
 8. Vahvistetaan ja kaadetaan betonia putken yläreunaan.

2-3 viikon kuluttua tällaisen työn tekemisestä voit jatkaa verannan rakentamista. Samalla periaatteella syntyy muoviputkien sarakepohja. Jotta ymmärtäisit rakenteen luomisen, kannattaa nähdä, miten sarakepohja luodaan omilla käsillänne esitellyllä videolla.

Rakentaminen säätiön terassille tai verannalle. Tyypit, materiaalit ja tekniikat

Helppo laajennus taloon ei aina sisälly alkuperäiseen projektiin. Usein veranta tai terassi on valmistunut uloskäynnin pihalle. Ja jos tämä ovi johtaa olohuoneesta tai keittiöstä, laajennus on paljon kätevämpää kuin vapaasti seisova huvimaja. Yleensä puu valitaan rakentamiseen ja rakentaminen on helppoa. Ja koska tämä ei ole olohuone, jossa on paksut seinät ja lämmitetyt lattiat, talon terassin perusta ei tarvitse sellaista "voimakasta" kuin päärakennus. Mutta se on tehtävä rakennuskoodien mukaisesti.

Ulkoterassi on kuin pieni ulkona oleskelutila.

Sijaintivalinta

Terassi, kuten virkistysalue, varustaa erikseen talosta on epäkäytännöllistä. Vain keinotekoisen säiliön tai altaan täydennyksenä. Mutta siellä on parempi tehdä se auki (ilman kattoa) ja suojata auringolta, käytä sateenvarjoja tai markiisit.

On myös järkevää tehdä se erillisenä alustana, jossa on puinen lattiapäällyste, katto ja kevyt aita. Tällöin on parempi rakentaa koko huvimaja.

Siksi tehdä terassi tai muodossa suuri kuisti, tai avoin veranta ilman lasitusta.

HUOM! Tietoja terminologiasta. Verannan ja siihen liittyvän terassin välinen ero ei ole niin merkittävä. Jopa asiantuntijat pitävät verannan erityisenä tapauksena terassilla (tai päinvastoin). Määritelmän mukaan avoin veranta (ilman lasia) on täsmälleen sama rakennus kuin suljettu terassi (katolla).

Esimerkki suljetusta terassista tai avokuistosta. Voit soittaa haluamallasi tavalla

Liitetty terassi voi olla kooltaan erilainen. Lyhyt tai pitkä, koko seinä lähellä pääoviä tai talon uloskäynnin takapihalle. On jopa mahdollista tehdä terassi, joka ympäröi koko rakennuksen. Ja mistä se sijaitsee, riippuu säätiön tyypistä.

Etupihalla terassi on valmistettu samalla pohjalla ja samalla koristekorvilla kuin "pää" julkisivulla. Ja takapihalle voit valita yksinkertaisemman pohjan - esimerkiksi pylväs- tai kevytpilareetista.

Näkymä kellarista terassille

Riippuen maaperän sijainnista ja kantavuudesta, he valitsevat terassin perustan. Se voi olla nauha, pylväs, kasa tai laatta.

Talon kiinnitetylle terassille pohjan korkeus on oikeassa suhteessa jalustaan. Mutta jos haluat, voit tehdä terassin pylväitä toisen kerroksen tasolla - useimmiten tätä käytetään talossa, joka seisoo rinteellä. Vaikka se ei olekaan dogma.

Jos talon ensimmäistä kerrosta käytetään teknisenä (autotalli, varastot, varusteet), niin terassi tehdään asuntotasolla.

Talo-terassilla, joka ei liity toisiinsa, voit käyttää "kelluvaa" alustaa (jolla ei ole kiinnitystä maahan). Puulattian tukkien tukeminen ovat laatat, jotka on asetettu hiekkaa ja rämeitä varten. Ja antaa kausiluonteista elämää tällainen terassi voidaan tehdä väliaikaisesti - yksittäisistä suojista, jotka poistetaan talvella.

Pohja on tehtävä siten, että lattianpäällysteen pintaan on lievä kaltevuus veden virtaukselle (noin 1 cm lineaarimittarilla).

Terassin nauhan, paalun tai pylväspohjan alapinnalla tulisi olla puupalkin yläreunus. Lattiat sekä tavalliset lattiat levystä on asennettu tukkeihin, joille tavallisesti valitaan puuta. Mutta on myös valmiita järjestelmiä, jotka käyttävät alumiinia tai muoviprofiileja viiveinä.

Jopa muovikestot kestävät kuorman terassilta, jos niillä on vankka tuki.

Asetteluviive riippuu levyn paksuudesta ja asennustavoista. Asennus voidaan perinteisesti tai diagonaalisesti. Ja tässä on sama sääntö kuin lattialle - viivettä (suhteessa alustaan) kohtisuoraan järjestelyyn asettamisvaihe on 10 cm pidempi kuin lävistäjäasennuksella.

Pilarin perusta

Tämä on kuorma-auton materiaalien ja kustannustyyppien vähiten kallis. Suunnittelu on sarja yksittäisiä tukia laajennusalueen yli - kehä toimii vanteiden perustana ja lokit lepäävät sisäpylväät.

Käytettyjä materiaaleja ovat tiilet, täyteläiset hiekkalaatikot, pienet pohjalevyt (esimerkiksi yksi koosta FBS 9), monoliittisen raudoitetun betonin matalat pylväät.

Se näyttää siltä, ​​että tiilistä valmistetut pylväsnauhat ovat kaaviot. Sivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat säätiön korjauspalvelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Rakentaminen on yksinkertaista:

Jokaisen pilarin alla he kaivaavat reiän. Syvyys riippuu maaperän luonteesta. Mutta jos se ei ole kovin kaareva, syvyys on 40-60 cm.

Tyyny, joka on tehty hiekasta, jonka paksuus on vähintään 10 cm, nukahtaa alareunassa. Jos maaperän kantokyky on alhainen, sitä voidaan nostaa 20 cm: n päähän tai joudutaan täyttämään toinen kerros. Vaihtoehtona kiviaineksen täyttämiselle tehdään joskus kerros jalasta (tämä on betonia, jossa osa sementistä korvataan samoilla rakeilla).

Levitä tiilien tai lohkojen pilareita.

Maadoita bitumipitoinen pohjamaali ja kääri maanalainen osa kateainekappaleeseen.

Monoliittisten teräsbetonipilarien rakentaminen on hieman monimutkaisempaa. Heille on jo tarpeen rakentaa muotti ja lujitemuovaus. Mutta tällaisen pohjan kantokyvyn yläpuolella on jo mahdollista lasitettu veranta.

Rakennetun pylvään rakenne säätiölle

Lisäksi on olemassa puhtaasti "venäläinen" tapa rakentaa pylväsperusta betonista. Mutta jos vedämme analogeja, niin tämä on monoliittista betonivalua, jossa on pysyviä asbestisementtiputkistoja. Voit tehdä tämän seuraavasti:

merkityissä kohdissa poranpora on tehty kuopan pohjasta;

hiekka kaadetaan pohjaan;

asbestisementtiputket asetetaan kaivoihin;

leikattu korkeudella samalla tasolla;

Tukipylvään kaari betonikiinnityksen alla

Periaatteessa tällainen järjestelmä on hyvin lähellä paalusäätiötä. Mutta kukaan ei lyö vahvistettuja betonipilareita helposti laajennettavissa.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee noin yhden tarinan talo terassilla.

Kierrä perustus

Alhaisen rakennustyön yhteydessä tällaista perustusta käytetään myös talojen rakentamiseen. Jokseenkin se on monipuolinen ulkoasu, joka sopii useimpiin maaperään. Ja itse säätiön kantavuus riippuu putken halkaisijasta, terien leveydestä ja paalujen määrästä.

Grillausta varten ne voivat käyttää teräsprofiilia, vahvistettua betonipalkkia tai puupalkkia.

Jos pohjaan käytetään laatua, voit valita lattialle keraamisia laattoja tai luonnonkiveä.

Laitteen muutokset, jotka perustuvat terassilattiaan ruuvipohjalla

Pohjalevy

Laatta, joka perustuu talon terassille, on yleismaailmallinen vaihtoehto, jota voidaan käyttää sekä laattojen asettamiseen että terasseille (terasseille). Ja jälkimmäisessä tapauksessa päällysteen kiinnittämiseen on useita vaihtoehtoja:

Puupalkilla. Mutta suoraan betonipohjan viivästykset eivät pino, mutta käytä lasinaluset. He tekevät kaksi toimintoa kerralla - ne tarjoavat tuuletetun raon ja suojaavat puuta suorasta kosketuksesta betonin kanssa.

Täällä käytetään jalkoja, joita voidaan säätää korkeudella

Metalliprofiilissa. Se nostetaan myös levyn tason yläpuolelle.

Tässä tapauksessa käytettiin galvanoitua profiilia, jossa on suojaava väri.

Muovisia oppaita.

Tässä käytettiin myös säädettäviä jalkoja. Toisin kuin talon pohjalevyt, terassilla voit käyttää esivalmistettua pohjaa tavallisista tiililevyistä tai lattialevyistä.

Järjestely tapahtuu tavanomaisen järjestelmän mukaan: hedelmällisen maaperän kaivaus, pohjan tasoitus, hiekan ja soran tyyny, vedeneristys, levyn asennus.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan talosta terassilla.

Strip-säätiö

Verannan tai terassin nauha-pohja on perinteinen perusta mihin tahansa laajennukseen. Mutta toisin kuin pääomarakenne, tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä "sitoa" kahta liitososaa vahvistamalla - tämä tapahtuu vain silloin, kun on välttämätöntä tuottaa tuulenpitävä risteys.

Vuodevaatteiden mukaan terassin perustana tarkoitetaan matalaa syvyyttä. Siksi, kuten pylväät, riittää kaivanto, jonka syvyys on 40-60 cm ja itse nauha voi olla monoliittinen tai modulaarinen.

Kiinteä pohja verholle, joka on peitetty luonnollisella kalkkikivellä

Terassi ilman perustusta

Avoin terassi voidaan kiinnittää taloon ilman säätiötä. Tätä varten tarvitset luotettavan tuen laakeripalkkien alla ja rakenteeltaan jäykkyyttä, johon ne perustuvat. Jossain määrin tällaista terassia voidaan verrata palkintokorokkeelle ja konserttilavalle kaupungin keskustassa aukioloaikana. Normaalisti asetetut päällystyslaatat tai jalkakäytäväalue, ja niillä on vankka perustus.

Teräsprofiilirakenne, jossa on hitsattuja levyjä pohjassa, on luotettava pohja korkealle terassille talon lähellä.

Jos haluat kiinnittää terassin taloon aivan maanpinnan yläpuolella, käytä tässä tapauksessa seuraavaa kaavaa:

Leikkaa hedelmällinen maaperäkerros.

Untuvatyyny hiekasta.

Levitä geotekstilien kerros.

Aseta pohjaan betonilevyjen viivästymisen alapuolelle.

Muodosta pieni bias talosta.

Kiinnitä terassilauta.

Asennus terassille "kentällä"

Videon kuvaus

Seuraavassa videossa näkyy tekniikka, jonka avulla terassi asetetaan laatikoiden sijaan. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse edes täyttää ja tasata alla olevaa hiekkaa - se on jo olemassa

Ainoa kiinnitys videoon on avoin tapa kiinnittää terassi. Yleensä vain äärimmäiset levyt on kiinnitetty, loput käytetään piilotettuja kiinnittimiä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan tiilitalon säätiöstä.

johtopäätös

Terassi tai veranta voidaan kiinnittää taloon missä tahansa sopivassa paikassa. Tätä ei ole vaikea tehdä, eikä tällaista jatkamista ole tarpeen myöntää lupaa. Kun valitset malleja ja muotoja, ainoa rajoitus on talon omistaja fantasia. Ja tietenkin suunnittelijan taito. Tärkeintä on löytää hyvä suunnittelija ja ammattimaiset rakentajat.

Vaiheittainen opas maan verannan rakentamiselle omalla kädellä

Veranta on laajennus taloon, jossa on yhteinen seinä. Verannan rakentaminen on loistava tilaisuus laajentaa elintilaa maassa tai maalaistalossa tekemättä täydellistä rakentamista. Suunnittelulla voi olla ehdottomasti kuka tahansa, kunhan se on yhdenmukainen päärakennuksen kanssa, on mukava, toiminnallisesti vastaa sille annettuja tehtäviä, vetoaa mökin omistajille ja herättää naapureiden kateutta.

Arkkiautojen rakentamista ennen käyttöä on käsiteltävä erityisillä eristysratkaisuilla, jotka tekevät suunnittelusta kestävät ympäristövaikutukset.

Mitkä ovat verandien tyypit

Kuten jo mainittiin, verannan muotoilu voi olla mitä tahansa, mutta muotoilu - aivan erilainen:

• pylväs-, nauha- tai paalusäätiössä (kallis ja vaikea tehdä monoliitti);
• sisäänrakennettu tai kiinnitetty;
• yhteisellä pohjalla talon tai erillisen talon kanssa;
• yhteisen katon alla tai erillisenä;
• auki tai lasitettu;
• eristetty tai kesäversio (ilman eristeitä, mutta lasit);
• runko, joka on valmistettu erilaisista materiaaleista (puu, puulastu materiaali, alumiini, teräs ja niin edelleen);
• erilainen materiaali karkealle pinnoitukselle;
• erilaisilla kasvojen pinnoitteilla.

Ilmeisesti valinta on uskomattoman suuri. Mutta yleisimpiä ja yksinkertaisimpia vaihtoehtoja verannan rakentamiseksi voidaan pitää erillisenä katona erillisen katon alla ilman eristettä sarakepohjaan. Jos et aiot viettää yötä tällaisessa laajennuksessa talvikaudella, eivätkä he aio rakentaa suurta liesi, tämä vaihtoehto sopii sinulle täydellisesti. Sisä- ja ulkotilojen tyyppi voidaan valita omalla harkintasi mukaan: sivuraide, seinäpaneelit, levyt ja niin edelleen.

Edellytykset kuistilla itselleen

Jos veranta on suhteellisen pieni (on tavallista tehdä se koko seinän pituus talon, jossa on ovi) ja matala kuisti, niin kaikki työ voidaan tehdä kirjaimellisesti yhdessä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Useimmiten 4-6 tuntia vuorokaudessa kestää vain 4-5 päivää, jonkin aikaa ulkona ja sisustuksessa. Mestarin käsityöläisen avustajaa vaaditaan raskaiden palkkien ja kattorakennuksen vaiheessa.

Maaseudun verannan laskeminen

Veranta on rakenne, joka edellyttää hyväksyntää ja siten hankekohtaisten asiakirjojen valmistelua. Vain sertifioidut asiantuntijat voivat tehdä tämän, joten todennäköisimmin ne, jotka tekevät luonnoksen luonnoksensa mukaan, jonka perusteella voit laskea tarvittavat materiaalit.

Jos kuitenkin päätät olla laillistamatta laajennusta, voit tehdä laskutoimitukset itse. Suurin osa talon käsityöläisistä maksaa ja arvioi suunnitelmaa ja yrittää saada täsmällisempää tietoa vain palkkien ja katemateriaalin määrästä - molemmat on usein hankittava ja kuljetettava etäisyyksiltä, ​​ja kaikki muu voi yleensä olla "saanut" lähistöllä.

Verannan suunnittelussa on otettava huomioon, että pystysuorien porojen, ala- ja ylärajan ja tukkien asennukseen käytettävä puu on useimmiten 6 metrin pituinen. Joten, jotta ei tarvitsisi tarpeettomia leikkauksia eikä heittää pois tarpeettomia materiaaleja, kannattaa valita verannan sopivat mitat.

Yhteensä tarvitsemme

• sementti;
• hiekka ja vesi liuokseen;
• tiili (tai valmiita betonilohkoja, jotka myydään rakennusmaissa) perustuspilarien asentamiseksi (joka 1,5-2 metriä);
• puutavara 150 × 150 tai 100 × 100;
• reuna 40 × 100;
• kestävät teräksiset kulmat;
• kynnet;
• bitumi kellarin jalostukseen;
• Vedeneristys (kateaine tai kestävä polyeteeni);
• kateaine;
• ulko- ja sisäverhousmateriaalit.

Kehyksetön lasitettu kuisti.

Kuusen tekeminen itsestäsi

Sen jälkeen, kun likimääräiset laskelmat on tehty ja materiaali ostetaan, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - merkinnät kentällä. On huomattava, että vierekkäisessä verannalla on erillinen kellari, jossa pääosan mökki tai mökki. Ja koska niillä on eri pohjat ja erilaiset painot, maanpinnan jäädyttämisen ja sulamisen aikana kukin rakenne "float" eli kasvaa ja laskee täysin omien fyysisten lakiensa mukaisesti. Joten, jos yritämme "kytkeä" verannan ja talon, niin ennemmin tai myöhemmin ne kaikki eroavat toisistaan ​​joka tapauksessa. Niinpä jätämme väliin 5-10 senttimetrin välin, jonka jälkeen suljetaan erityisellä nauhalla.

Veranta maalaistalossa.

Vaihe 1. Rakenna verannan perustus

Kun olemme saavuttaneet seinän tapit niissä paikoissa, joissa asennamme sarakkeet säätiölle, voimme siirtyä suoraan maanrakennustöihin. Merkintä on otettava erittäin vakavasti: sen jälkeen ei ole tarpeen tasata vikoja ylemmän vanteen ja kattorakenteiden monimutkaisen asennuksen avulla. Merkintätangot on sijoitettava verannan seinien ulkopuolelle.

Pilarien alla kaivamme kaivoa noin 50-70 senttimetriä syvältä ja teemme "tyynyn" tuleville perustuspilarille: laitoimme hiekkaa kuoppaan 15-20 senttimetriä, kosteutetaan ja kostutetaan. Kun hiekka kuivuu, lisää murskattua kiveä noin 10 senttimetrin korkeuteen. Päälle kaataa nestemäistä bitumikompostointia varmistaaksesi, että pylväät ovat luotettavia.

Vedenpitävän "tyynyn" kiinteyttämisen jälkeen voit siirtyä suoraan perustuspilarien asettamiseen. Ne voidaan tehdä tiilestä tai betonista. Varmistamme, että pylväiden korkeus on sama: sen jälkeen meidän ei tarvitse taistella porrastuksen lattian tasoittamiseksi.

Jos muurauksessa on ontelo, se on täytettävä jonkinlaisella rakennusjätteellä - taistelu tiiliä, roskaa ja bitumia. Ulkopuolella sekä lohkot että tiilet ovat parhaiten menettämättä bitumilla - ei ole tarpeetonta.

Lohkojen tai pylväiden korkeuden on oltava sellainen, että alapäällystyksen jälkeen viivästykset ja lankut lattialle mökillä tai talossa pystysuorassa olisi 25-30 senttimetriä. Tämä on välttämätöntä, koska verannan katon on tarkoitus olla alhaisempi kuin talon katto (jos haluamme yhdistää ne yhteiseen rakentamiseen), toisin sanoen verannan katto on myös alhaisempi.

Vaihe 2. Verannan kellarikerroksen tekeminen

Nyt, kun meillä on perustuspilarit, peittelemme jokaisen niistä kimpulla, joka lisää vedenpitävyyttä. Jos sarakkeita ei pystytty rakentamaan vaakasuoraan, sitten myöhemmin ennen viivästysten tai lattian asettamista sinun on tehtävä erityisiä vuorauksia.

Nyt laitamme alempaan leikatauluun, joka yhdistää muotoilun yhteen. Pylväiden katettujen vedeneristysmateriaalien päälle laitamme puutavaran, johon sitoudumme puoli-puukulmaliitoksella - tämä on helpoin vaihtoehto. Jotta rakenteeseen saadaan lisää jäykkyyttä, voit yhdistää kulmat kynsillä, mutta olisi optimaalista käyttää metallia, vaan porata reikiä, joiden läpimitta on noin 1,5 senttimetriä, ja työnnä piikkejä niihin. Älkää unohtako missään tapauksessa, että pohjaventtiilin merkki jää puun antibakteeriseen vedenpitävyyteen.

Vaihe 3. Rungon luominen kuistille

Verantaamme kulmissa puristamme tai poraamme uria pystykulma-asentojen asentamiseksi. Laitoimme telineen huolellisesti tarkastamalla, että ne olivat täysin pystyasennossa. Kiinnitys- ja urayhteys pystysuorien ja pohja-vanteiden välille on vahvistettu vahvoilla metallikulmilla tai kannakkeilla. Lisäksi samalla periaatteella asetetaan välitelineet. Yleensä ne sijaitsevat noin 60 senttimetrin etäisyydellä toisistaan ​​- kaikki riippuu yksinomaan päällikön toiveista ja materiaalin pituudesta, jota käytetään kehyksen rakenteeseen ja päällykseen.

Tärkeää: älä unohda, että pystysuorat pylväiden väliset etäisyydet on selvästi kohdistettu niissä paikoissa, joissa on ikkunoita ja ovikehyksiä: laatikon on sijaittava kahden pystysuoran telineen välissä.

Tärkeää: artikkelissa suositetaan, että urit pystytetään pystysuoraan pystysuoraan, samoin kuin sukupuolijakauman alapuolella. Tätä ei kuitenkaan voida tehdä, mutta rakenteen täytyy vain luotettavasti sitoa suluilla ja kulmilla.

Asentamalla pystypylväät, voit tehdä välittömästi ikkunaluukun, jonka valmistamme palkista ja yhdistämme sen pystysuorilla pylväillä, joissa on vinoneliö. Voit varustaa kattopalkin ja myöhemmin kiinnittää sen kulmilla. Kun pystysuorat pylväät on asennettu ja ne on kiinnitetty poikittaissuunnassa, tarkistamme rakennuksen tiukan pystysuoran.

Tuloksena olevan rakenteen yläpuolelle asennetaan yläreunus pystysuorista tukijaloista - se on myös sähkölevy, johon kattorakenne jää. Se tehdään samalla periaatteella kuin pohjavarsi.

Nyt leikkaamme epätäydellisiä (puoli tai kolmasosaa) uria sukupuolen viivästyksissä alemmassa vanteessa ja epätäydelliset urat ylemmän vanteen alla olevien kourujen alla. valjaat. Kulmissa leikkaa myös urat. Kaiteiden yli sijoitamme sukupuolet (alla) ja kattotuolit (yllä) kiinnittämällä ne joko puisella piikillä (tämä on turvallisempaa) tai kynsillä.

Veranta puuportailla.

Vaihe 4. Portaat

Rakennamme oli tarkoitus nousta maanpinnan yläpuolelle, ja jotta pystyt päästämään verannalle, on suositeltavaa ostaa tai valmistaa itsenäisesti portaikko. Se voi olla yksinkertainen betoniteräksinen, metallista valmistettu tikkaat, jotka on valmistettu betonielementeistä valmistetuista tiilistä. On tärkeää muistaa, että portaikon on oltava riippumaton talosta - se olisi yhdistettävä kuistin lattiaan vain ylemmän, mieluiten kelluvan askeleen kanssa. Tikkaat on asennettava tähän vaiheeseen niin, että kaikki nivelet (ruma nivelet ja niin edelleen) ovat puutteellisia lattialaudoilla.

Ulkolattiat.

Vaihe 5. Lattian asennus

Lattia voidaan asentaa tässä vai- heessa tai myöhemmin, kun kattorakenne on koottu, mutta on helpompaa tehdä rakennustyöt, ei astumatta lokiin, vaan jo valmistetulle alustalle. Joten on suositeltavaa laittaa reunuslevy viivästymiseen ja naulata se ruostumattomasta teräksestä valmistettujen naulojen puuhun. Tämä voi olla valmiin lattialaudan versio tai karkea. Myöhemmin karkeita levyjä voidaan peittää linoleumilla tai muulla lattiatyypillä.

Huomautus: Kuinka tehdä lämmin kerros verannalla

Jos kuisti ei ole kylmä, mutta lämmin, niin lattian rakentamisen järjestys on hieman erilainen:

1. Me sitoudumme perustapilarien päälle.

2. Laita juoksu (jos tarvitset sitä, mutta tarvitset sitä, jos ei ole tarpeeksi laudan pituutta, jonka asettamme seuraavalle alkiolle) siten, että palkin korkein taso on samansuuntainen trimmipalkin yläpinnan kanssa (tämä on helppoa, jos käytät palkin liitoksia puoli puuta ").

3. Runon ja vanteiden välissä täytämme levyt.

4. Aseta ne päälle vedenpitävä materiaali.

5. Vedenpitävyyden päälle sijoitamme tukit ilman leikkausta. Voit leikata ja vedenpitävä materiaali taipua tuloksena oleviin uraseihin ja kiinnittää viiveet. Viiveet on sidottu toisella alalevyllä (toisinaan nimeltään toinen kruunu).

6. Tuloksena olevissa rämeissä laitetaan eristysmateriaali. Sitä voidaan laajentaa savi-, laatta- tai valssattuihin eristeisiin.

7. Viivästyksemme jälkeen täytämme levyt - tämä on verannamme lattia tai karkea kerros.

Vaihe 6. Kattokokonaisuus

Meillä on jo voimalevy tai ylempi valjaat ja keskipalkki (tunnetaan myös nimellä lanteet). Nyt sinun on asennettava telineitä talon seinämän puolelta, jotta myöhemmin voit saada kevyt katon. Ensin perustimme nurkkaan, sitten väliin. Ylhäältä yhdistämme jalustat harjanteella, varmistamalla, että kaikki jalustat ovat samat korkeudet.

Nyt olemme asentaneet kattotuolit toisella puolella seinäpylväät, toisaalta mauerlat (hän ​​on ylhäältä). Voit laittaa kattotuolit puolihoitoon, voit ja ilman - vain kiinnitä ne kulmiin tai kiinnikkeisiin. Älkää unohtako, että meidän katolla olisi oltava uloke verannan sisäänkäynnin puolelle ja pieni asennus talon seinämän sivulta niin, että sadevesi ja sulavesi eivät virtaa verannan takaseinässä. Lisäksi älä unohda, että portaiden yläpuolella, ainakin ylhäältä ylhäällä useita vaiheita, ei myöskään olisi huono tehdä visiiri.

Tärkeää: tässä artikkelissa kuvataan huomattavasti yksinkertaistettua kattojärjestelmää, jota kuitenkin käytetään usein kesämökkien, verannan ja huviveneksoinnin rakentamisessa. Työvaiheessa, varsinkin jos veranta on hyvin tilava, on ehkä asennettava lisäosia: tukia (ylläpitää pyöriä ja teltan välistä kulmaa), välitelineitä (kutsutaan myös jalkoiksi tai tuoleiksi), juoksevat ja vetävät (liitä ylimääräiset välitelineet) ja muut elementit, mikä vähentää kattoportaan ja kannattimien paineita telineissä ja vanteissa sekä ylläpitää rakenteen kulmien selkeyttä.

Polykarbonaattikattoterassi.

Tiivisteiden päälle kiinnitämme vedeneristysmateriaalin, joka kiinnittyy itsekierteittäviin ruuveihin. Peilien päälle täytämme counterbribques-levyt. Niillä on kaksinkertainen rooli: ne kiristävät vedenpitävyyttä voimakkaammin ja muodostavat välilyönnin viimeistelykateaineen ja eristimen välillä, mikä estää vaipan ja kattorakenteiden murtumisen mahdollisuuden.

Tätä seuraa vaipan kerros, joka asetetaan kannattimien päälle ja vastaavasti vastavirtaan. Viimeistelyvaihe on kattolamateriaalin kiinnitys ja tuloksena olevien päätyjen sivujen vuoraus sopivalla materiaalilla (todennäköisimmin sama, jonka kanssa verhoan seinät päällystetään).

Kattorataa muodostettaessa voit käyttää monenlaisia ​​materiaaleja.

Lisäksi, jos sinulla on lämmin veranta, kaikki työ tehdään talon sisäpuolelta. Kiinnitä ripustimien väliin eristys (voidaan naulata naulakkoihin), sulkea se höyrysululla (voit myös naulata sen) ja täytä kattopäällyste vaipan päälle. Se voi olla karkea tai heti viimeistelyvaihtoehto myöhempää viimeistelyä varten.

Vaihe 7. Ovien ja ikkunoiden asentaminen

Jos sinulla on suojattu kuisti ja ole auki, niin nyt on aika asentaa ovi- ja ikkunalaatikoita. Kiinnitämme laatikot ruuveilla tai nauloilla. Voimakas täytä vaahtoa. Seinien verhousmateriaalin aikana on parempi poistaa rungosta (ellei tietenkin ole kaksoisikkunat), jotta ne eivät kärsisi tärinöistä, kun ne osuvat vasaralla tai ruuvimeisselillä.

Moderni sisustusratkaisu mahdollistaa mielikuvituksen vaeltamisen.

Vaihe 8. Päällystäminen verannan seinien ulkopuolella

Pinnoitemateriaali ja sen kiinnitysmenetelmä valitsevat talon omistajat omasta tahdostaan. Pääasia asennettaessa ulkokuori ei saa unohtaa vesitiivistä kerrosta, joka on kiinnitetty vastakappaleeseen, joka on kiinnitetty pystyposteihin. Lämmitys ja höyrysulku asennetaan sisäpuolelta analogisesti katon kanssa. Voit jättää verannan ja avata, pystyttää vain korkean aidan.

Aurinkoinen lasitettu veranta.

Vaihe 9. Päätä!

Nyt on vain varmistettava jälleen kerran, että kaikki puu käsitellään antiseptisilla yhdisteillä ja että voit jatkaa verannan viimeistelyä. Tämä osa työstä ei voi kommentoida, koska vaihtoehdot ovat vain lukemattomia. Nyt omalla verannallaan kodinomistajat voivat nauttia aamuisin tai iltaisin juomaveden, raitista ilmaa, rauhaa ja luonnon mietiskelyä.