Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Vahvistussäännöt monoliittisille lattialaatoille

Yksittäisen rakentamisen alalla parannetaan ja kehitetään uusien materiaalien ja menetelmien syntyminen rakennustyömaan käyttöön. Yksi näistä innovaatioista on itsenäinen vahvistaminen ja valu monoliittisten laatat talon lattiaan.

Lattialaatta on yksi tavallisimmista betoniterästuotteista rakentamisessa.

Monoliittisen levyn vahvistaminen on tehtävä tiukasti tekniikan mukaisesti. Koska alemman kerroksen vahvistus kantaa pääkuormaa, levy ei kestä sitä, jos vahvistus on väärä.

Valmiin monoliittisen levyn työmäärä päällekkäisyydelle ohjataan ylhäältä alas. Sovelluspisteestä se jakautuu tasaisesti lautaselle. Ilman kunnollista vahvistamista tällainen levy ei kestä kuormia. Pääkuormitus laskee alemmalle kerrokselle. Hän työskentelee venyttelyllä, joten hänellä on oltava erityinen vahvuus. Samanaikaisesti alustan yläosa kokee puristuksen, jonka betoni kestää hyvin ilman vahvistusta.

Monoliittiset betonilattiat, niiden vahvistaminen voi voimakkaalla halulla tehdä omat kädet. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa. Ennen työn aloittamista on tehtävä tarkka laskelma monoliittisen kerroksen tuotannosta Asiantuntijat tekevät tämän laskutoimituksen tietokoneella erityisellä ohjelmistoliitännällä.

Päällekkäisyyden laskeminen

Monoliittisen levyn oikea laskeminen päällekkäisyydelle ja sen vahvistukselle on useita etuja:

 • monoliittisen laatan katolla on suuri kantavuus;
 • tarkka laskenta antaa parhaan mahdollisen valikoiman raudoitusta, laatan paksuutta, laatua ja määrää. Kaikki tämä yhdessä säästää rahaa ja aikaa;
 • ammatillinen laskenta mahdollistaa paitsi seinät myös huoneissa sijaitsevat sarakkeet monoliittisen katon tukena;
 • laskelmat antavat tarvittavat työmäärät ja niiden kustannukset;
 • on mahdollista laskea epätasaisen geometrisen muodon laatta;
 • katon käyttöikä, joka on rakennettu tiukasti vahvistuslaskelmien mukaan, on lähes rajoittamaton.

Yleiset säännöt

Vahvistus on tehtävä kahdessa kerroksessa. Tangot liitetään verkkoon, tarvitset 1,5 mm: n neuletietimen.

Tee ammattimaista matemaattista laskemista voimista ei ole kaikille. Mutta yleisiä sääntöjä on improvisoitujen monoliittisten kerrosten rakentaminen ja vahvistaminen. Näiden sääntöjen mukaan laattojen paksuuden on oltava yhtä suuri kuin 1/30 peitettävän span pituudesta. Esimerkiksi: pituudeltaan 600 cm, valmiin monoliittisen levyn paksuus on 20 cm. Paksuuden lisääminen johtaa vain kalliiden betonien kustannusten ylittymiseen. Jos päällekkäisten aukkojen pituus ei ylitä 7 metriä, voit käyttää laskelman vakioversiota. Tämän laskelman mukaan monoliittinen levy on vahvistettava kahdella kerroksella vahvistusta. Molemmat kerrokset on valmistettu vahvistuspalkkeista A-500C. Niiden halkaisija on 10 mm. Tangot pinotaan noin 150-200 mm: n välein. Tangojen liittäminen verkkoon, jonka sivu on neliö 150-200 mm, suoritetaan neulomalla pehmeä lanka, jonka läpimitta on noin 1,2 - 3,0 mm. Levy voidaan vahvistaa käyttämällä kaupallisesti saatavissa olevaa hitsattua standardia.

Monoliittisen rakenteen kokoa määritettäessä olisi otettava huomioon kaappauksen määrä. Tämä on osa laattaa, joka lepää seinälle. Jos seinät ovat tiiliä, pidon koko tulee olla 15 cm tai muuta. Ilmastetun betonin seinämien osalta tämä arvo on vähintään 25 senttimetriä. Vahvistustangot leikataan siten, että niiden päät peitetään vähintään 25 mm: n paksuisella betonikerroksella.

Vahvistinverkon sitomisen jälkeen on tarpeen levittää ne oikein pitkin korkeutta. Monoliittisen laattojen paksuuden ollessa 180-200 mm, pituus voi olla jopa 6 metriä. Tällaisissa levyissä ylemmän ja alemman lujiteverkon välinen etäisyys on 105-125 mm. Tämän etäisyyden ylläpitämiseksi on jonkinlainen pidätin 10 mm: n paksuisesta runkopalkista. Puristimien ylempi ja alempi vaakasuuntainen osa on noin 350 mm pitkä. Pystyelementtien korkeus on 105-125 mm. Nämä salvat voidaan taivuttaa käyttämällä kotitekoista laitetta. Valmiit salvat asennetaan ylemmän ja alemman lujiteverkon väliin noin yhden metrin kulmalla. Seinään kiinnitetyn levytuen alueella tämä etäisyys pienenee 400 mm: iin.

Lujittavien silmien laimennusta varten käytetään kiinnittimiä, jotka on asennettu ruutupiirroksen kuvioon 1 m: n välein.

Yksinkertaisin laskelma osoittaa, että oikea vahvistus per neliö. m monoliittibetonilaatan paksuus 20 cm vaatii noin 1 kuutiometriä. m betonista M200 ja korkeampi (parempi M350), 36 kg lujitetta A-500C, joiden halkaisija on 10 mm.

Alarivin alla monoliittisen rakenteen vahvistamiseksi tulisi olla noin 25-30 mm: n tai hieman enemmän betonin kerros. Samaa vahvistuskerrosta peitetään samalla kerroksella. Tämän koon mukaisiksi alempien lujitustangojen leikkauspisteessä ovat korvatut muovileikkeet noin 1 metrin välein. Näitä puristimia myydään kaupoissa rakennusmateriaaleissa. Ne voidaan korvata puisilla lohkoilla, jotka on naulattu tai ruuvattu itsetoimivien ruuvien kanssa muottiin. Jos niitä ei ole kiinnitetty tällä tavoin, ne voivat kellua, kun muotti on täytetty betonilla. Nämä ovat yleisiä sääntöjä. Mutta tarkka laskelma voi tehdä vain ammattilainen.

Muottirakenne

Monoliittisten levyjen valmistukseen on asennettava muottirakenteita. Se on valmistettu puusta. Muottien alle on asennettu erityiset teleskooppitelineet vahvoille jalustatuille. Telineet on kiinnitettävä tukevasti. Niiden lukumäärän on oltava sellainen, että muotti ei taivuta betonin painon alle. Sen paino on 300-500 kg / neliö. m, jonka kerrospaksuus on 200 mm. Räkit sijoitetaan tavallisesti 120 - 150 cm: n välein. Erikoisten telineiden puuttuessa ne voidaan korvata telineillä, joiden koko on 100 x 100 mm, ja saman läpimitan omaava osa tai pyöreä puu.

Muottien tulee olla ehdottomasti vaakasuorassa eikä levyjen välissä ole aukkoja.

Muottien pohja on kerros laminoitua materiaalia. Laminoitu vaneri sopii tähän. Matemaattinen laskenta suosittelee arkkia, joiden paksuus on 18-20 mm tai enemmän. Betoni ei tartu laminoidulle pinnalle. Voit myös käyttää yksinkertaista paksua vaneria, maalattu öljymaalilla. Betoni ei myöskään tartu siihen. Tällainen materiaali mahdollistaa lattialevyn täysin sileän ja tasaisen pohjan. Yksinkertaisimmassa muodossa voidaan käyttää tavallisia käsiteltyjä levyjä. Niiden paksuuden tulisi olla 50 mm. Pylväät, vaneri tai levyt on kiinnitetty ruuveilla.

On tärkeää tarkistaa absoluuttinen horisontaalinen muotti käyttäen tasoa tai muuta käytettävissä olevaa keinoa. Vanerilevyjen tai -levyjen välillä ei saa olla aukkoja. On mahdollista peittää muotti ylhäältä muovikelmulla niin, että nestemäinen betoni ei vuoda. Kalvo ei myöskään salli betonin massan kosteuden imeytymistä muottien puuhun. Kosteuden väheneminen vähentää betonin lujuutta. Huolellisesti asennettu muotti johtaa monoliittisen levyn alapinnan epätasaisuuteen ja ylimääräisiin vaikeuksiin viimeistelyssä.

Tulevan laatikon pohja koostuu betonikerroksesta, jonka vahvuus on noin 20 mm. Lujittava silmä on asetettu sille tukien läpi. Koko rakenne kaadetaan M200 betonilla tai korkeammalla.

Yli 8 metrin limittyvien leveiden leveydellä päällekkäisyydestä lujitetaan lujat luokat. Jos monoliittinen levy samanaikaisesti lepää sarakkeilla, lisätuki vahvistetaan tukialueille. Decking tehdään laatta koko pituudelta.

Betonin vahvistaminen

Joten kun betonin kovettuminen ei halkeile, se on kostutettava vedellä ensimmäisen viikon aikana.

Betoni asetetaan koko lattia-alueelle kerralla. Betoniyhdistelmä on parempi käyttää teollisuuskäyttöön tarkoitettua ruoanlaittoa, jota toimittavat erikoiskoneet ja sekoittimet oikeaan määrään. Tällainen betoni on parempi kuin kotitekoinen. Se läpäisee laadunvalvonnan, se koostuu erityisistä lisäaineista ominaisuuksien parantamiseksi.

Asennetun betonin tulee olla hyvin värähtelevä. Parasta tämän tehtävän ansiosta syvä rakennustyökalu selviää. Se voidaan ottaa rakennusmateriaalikaupan vuokrausosastolta. Vibraattori tiivistää betonimassaa, karkottaa ilmaa ja ylimääräistä vettä siitä. Kun kaikki betoni on kokonaan asetettu, tulevan laatan pinta tasoitetaan erikoisella lastalla, jossa on pitkä kahva. Voit ripotella pintaa ohut kerros kuivaa sementtiä.

Vahvistuselementtien rakenne: tukirakenteet; betoni; kruunu; sauvat.

Ympäristön lämpötila betonin asettamisessa ei saa laskea alle +5 celsiusastetta. Alhaisissa lämpötiloissa kosteus betonimassan sisällä voi kiteytyä. Tämä johtaa betonin halkeiluun ja sen vahvuuden menetykseen. Lisäaineita, jotka mahdollistavat betonin kaatamisen alhaisissa lämpötiloissa, mutta tuloksena oleva tuote on heikompaa.

Monoliittisen levyn rakenteen vahvuus saavuttaa suositellut lämpötilaolosuhteet neljän täyden viikon jälkeen. Ensimmäiset 2-3 päivää, jotta vältettäisiin halkeamien ilmaantuminen levyn pinnalle, on kostutettava säännöllisesti vedellä. Vain siten voit saavuttaa vaaditun monoliittisen voiman. Betonirakenteen aikaan ei ole tarpeen lopettaa rakennustöitä laitoksessa. Voit jatkaa seinien rakentamista tai tehdä muuta työtä.

Hyvä neuvoja

Ja viimeinen neuvonantaja: jos monoliittisen betonilattian laskeminen ei ole tehty rakentamisen suunnitteluvaiheessa, kannattaa kääntyä alan ammattilaisten puoleen. Sinun ei pitäisi säästää tätä, koska tällaisten säästöjen takia voit pysyä suuressa menetyksessä.

Monoliittibetonilattiat, jotka valmistetaan asiantuntijoiden laskelmien mukaan, ovat taatusti korkealaatuisia. Niillä on suuri kantavuus. Ammattimainen laskutoimitus mahdollistaa oikean raudoituksen ja betonin määrän. Jos huoneissa on sarakkeita, laskentaan voidaan lisätä asianmukaisesti lattialevyn tukipinta näiden sarakkeiden kohdalla. Silmällä on mahdotonta tehdä.

Päällekkäisen alustan vahvistaminen

Yksityisen ja monikerroksisen rakenteen rakentaminen ei ole täydellistä ilman lattialevyjä, jotka voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin: palkki, esivalmistettu teräsbetoni ja monoliitti.

Useimmiten raudoitukseen käytetään tavanomaista hitsattua metalliverkkoa, jonka halkaisija on yli 6 mm (enimmäkseen 8-14 mm). Tällaisten sauvojen välinen etäisyys saa olla enintään 60 cm.

Useimmiten harjoittelu on lattialaattojen käsin kirjoitetun vahvistamisen soveltaminen. Kiinteän tandem "betonin ja raudoituksen" ansiosta ne tarjoavat hyvän lujuuden. Lisäksi tällä tavoin luodaan monia erilaisia ​​portaita, kaareutuneita ja vahvistettuja kantta.

Lujitettujen lattialaattojen ominaispiirteet

Koska perustusnauhan leveys on tavallisesti enintään 400 mm, raudoituskehyksen leveys on myös 300 mm. Kehyksen sisäosat ylä-, alapuolella ja kummaltakin puolelta on oltava 50 mm.

Monoliittisen rakenteen muodostamisprosessiin on välttämättä kuuluttava myös raudoituksen, joka on sideaineena raudoitetun betonin rakenteessa: portaat, kaarevat ja vahvistetut päällysteet, vahvistetut levyt. Monoliittisen näytteen laatat vahvistetaan käyttäen vahviketta, jonka poikkileikkaus on 8-14 mm. Tämän levyn tärkeä edellytys on sen paksuus, jonka enimmäispituus on 150 mm. Paksuus voi olla erilainen riippuen tuotteen tyypistä.

Vahvistetut laatat tarjoavat mahdollisuuden ratkaista rakentaa todella lämmin taloja. Niitä käytetään aktiivisesti teollisissa, kaupallisissa ja asuinrakennuksissa rakentamaan katto ja vaakasuorat päällekkäisyydet lattian välillä. Levyt ja lattialaatat tarjoavat mahdollisuuden saada lämpimiä kattoja lattian välillä ja taata talon talon ullakkotilojen ja mansardien kunnollinen suoja sekä kylmäsiltojen puuttuminen.

Vahvistettu lattialaattojen merkintä

Betonipäällysteet sekä tavallinen betoni sisältävät erikoismerkintöjä, joihin on kiinnitettävä huomiota laattojen valinnassa. Vahvistettu betoni on merkitty numeroilla ja kirjaimilla. Niinpä näiden kirjainten merkitys määrää levyn tyypin. Esimerkiksi PC - lattialaatat, HB - sisäiset lattiat, PNO - lattialevyt kevyet. Kirjainten jälkeiset numerot määräävät tukirakenteen pituuden ja leveyden desimaaleina.

Vaikeinta dekoodauksessa on viimeinen numero, joka määrittää lattialevyn sallitut kuormat kilopaksaleissa. On tärkeää muistaa, että ehdottomasti mikä tahansa viimeisessä kuvassa oleva yksikkö tarkoittaa 100 kg per neliömetri. m levy. Esimerkiksi numero 7 ilmoittaa, että tuotteen suurin sallittu kuorma on 700 kg / neliö. m.

Betonilaatan valinnassa on syytä muistaa, että nämä rakenteet eroavat niin paljon kuin omassa merkinnässä, kuten rakenteessa. Poikkileikkaustyypistä riippuen teräsbetonilaatat voidaan jakaa kolmeen tyyppiin: uurretut, ontot ja kiinteät. Kolmen ryhmän parhaiten myyneet ja relevantit ovat onttoja hylsyjä, joilla on monia etuja.

Ankkuri on sidottu neulomalla. Solujen koko on 150x150 tai 200x200mm. Ristikkovarmiston tulee olla kiinteä, ilman taukoja.

Näillä laatoilla on suhteellisen pieni massa, mikä yksinkertaistaa huomattavasti niiden kuljetuksen ja asennuksen prosessia. Lisäksi näillä levyillä on suuri prosenttiosuus muodonmuutoksen kestävyydestä ja niillä on erinomaiset ääni- ja lämmöneristysominaisuudet. On huomattava, että ontotyypillä vahvistetuilla laatoilla voi olla monenlaisia ​​muotoja: pystysuora, pyöreä tai soikea.

Näiden tyyppisten vahvistuslevyjen vuoksi voit valita tietyissä tilanteissa riippuen ilmastovyöhykkeen luonnollisista ominaisuuksista ja ominaisuuksista, joista haluat rakentaa talon. Vahvistettua betonia ostaessasi kannattaa ottaa huomioon, että jos betonia käytetään betonilattiamattoina tai kattoina, on tarpeen harjoittaa samanlaisten rei'ityyppisten rakenteiden vahvistamista (reunojen on oltava läsnä vain toisella puolella).

Vahvistettujen lattialaattojen edut

Pintarakenteiden laakereiden paikoissa olevan päällekkäisyyden vahvistaminen on hyvin erilainen kuin tavanomainen vahvistus, näissä paikoissa vaaditaan lisää volyymivahvistusta: 1 - pääverkko; 2 - pääverkon vahvistaminen edelleen; 3 - levyn "P" -muotoiset vahvistusreunat; 4 - levyn kulmien "G" muotoinen vahvistaminen; 5-kantaiset seinät.

Ehdottomasti kaikentyyppisiä vahvistettuja lattialaatoja suositellaan käytettäväksi julkisten ja asuinrakennusten pinnoitteissa, joissa on hiutaloitujen betonilohkojen seinät, suuret lohkot ja tiilet. Levyt soveltuvat myös rakennuksiin, joiden kosteus on korkeintaan 60%, ja rakenteille, joissa seinien sisätasossa on höyrysulkuominaisuuksia, joiden maksimipitoisuus on enintään 75%. Samanaikaisesti alustojen tuen tulee olla vähintään 80 mm.

Vahvistetut levyt tarjoavat mahdollisuuden tehokkaan rakennuseristyksen aikaansaamiseen, mutta myös nopeuttamaan yleistä rakentamista ja lisäämään äänieristyksen prosenttiosuutta. Pieni massa teräsbetonilaattoja ja betonikattoja vähentää pohjan ja seinien kuormitusta. Lisäksi se tuo mukanaan taloudellisen edun talon rakentamisessa. Onttojen lattialaattojen lujittamismenetelmä ei edellytä valtavia rakennuslaitteita (esimerkiksi nosturia), joka epäilemättä yksinkertaistaa rakentamista ja on suuri etu.

Lujitettujen laattojen ja betonivälien merkityksetön paino vähentää seinien ja pohjan kuormitusta, mikä mahdollistaa taloudellisen lisävaikutuksen talonrakentamisessa.

Tämän seurauksena näiden päällekkäisten alustojen avulla kokonaisrakenteella on riittävän suuri voima ja se kykenee kestämään kauan valtavia stressejä ja ulkoisia tekijöitä, kuten tulipaloa. Näiden raudoitettujen betonirakenteiden vertailemiseksi muiden materiaalien kanssa on sanottava, että puu kykenee kestämään suoraa tulipaloa enintään 25 minuuttia, kun taas monoliittiset alustat kestävät yli tunnin.

Monoliittirakenteiden rakentaminen laajojen lohkojen ja limittyvien alustojen avulla mahdollistaa kaikkien kokoisten ja monimutkaisten talojen rakentamisen. Kun päällekkäisyyksien alustojen luominen on mahdollista, on päällekkäistä tilaa, jolla on väärä seinägeometria. Näin ollen on mahdollista luoda jopa kaikkein outoina päällekkäisyyksien suhteen. Tällaisen vahvistetun katon tuki tässä tapauksessa ei ole niin paljon seinät kuin sarakkeet, joiden vuoksi rakennuksen yleinen asento on vapaammalla ulkonäöstä.

Laatan lujittamisen laadun ja kaikkien tarvittavien näkökulmien laskemisen valmisteluvaiheessa on välttämätöntä käyttää seuraavia työkaluja:

 • sähköinen ase neulomisvarusteille;
 • koukku neulontaan;
 • neulonta lanka vahvistamiseen;
 • ruuvitaltta suorittamaan vahvistus;
 • hitsattu verkko epäsuora vahvistus.

Vahvistustason järjestelmä on päällekkäin

Varmista, että noudatat monoliittisen päällekkäisyyden vahvistusohjelmaa. Se tarjoaa lisävahvistusta joissakin paikoissa: levyn keskiosa, kosketuspinta tukien kanssa, kuormien kertymispaikka ja kosketuspinta reikien kanssa.

Tässä kehitysvaiheessa on otettava huomioon kaikki levyn osat, jotka järjestetään keskenään. Yleensä päällekkäisen alustan lujittamismenetelmällä on seuraava muoto: työtangot levyn alemmissa ja ylemmissä osissa, vahvistaminen, kuorman jakaminen uudelleen ja tangot tangosta. Käytetyt piirustukset voivat myös vaihdella. On kuitenkin tärkeää suorittaa oikea laskenta suunnitellusta kuormituksesta ja halutusta betonin paksuudesta. Jälkimmäisen laskeminen suoritetaan suhteessa 1:30. Sen vuoksi tarvittavan betonipaksuuden selvittämiseksi on välttämätöntä jakaa span pituus 30: lla.

Jos alusta on yli 150 mm paksu, lujitemuovit tehdään kahdella kerroksella, jotka asetetaan päällekkäin, ja ne liitetään johdon avulla. Solujen koko ei saa olla suurempi kuin 200: 200 mm, mutta samanaikaisesti ei tulisi olla pienempi kuin 150: 150 mm. Esimerkiksi jos laakerin seinien välinen leveys on 6 metriä, niin lujitetun alustan paksuuden tulisi olla 0,2 m.

Jos erityisesti vähentää betonin paksuutta, niin metallitelan kulutus kasvaa monta kertaa. Lisäksi jos paksuus kasvaa, niin myös betonin kokonaiskustannukset kasvavat. Rakenteiden erittäin lujuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää samantyyppisiä poikkileikkausventtiilejä. Lisävahvistus voidaan suorittaa tangoilla, joiden pituus on 400-1500 mm.

Yksittäisten raudoitusvaijereiden liitos suoritetaan neulomalla langan ja erityisen virkkauskoukun avulla. Vain liittimet, joiden merkinnöissä on kirjain "C", esimerkiksi A500C, saavat hitsata.

Suurin osa kuormasta laskee alemmalle raudoitukselle, ja yläosa saa puristuskuormituksen. Betoni hoitaa tämän erittäin hyvin. Ottakaa huomioon, että monoliittisen ylityslautan vahvistaminen on suoritettava koko tuotteen tasossa, jos mahdollista, käyttämällä muottipinta-alaa, joka on yksi laatta-asennuksen tärkeimmistä vaiheista. On myös hyväksyttävää käyttää tätä puuta (tavallisia 50:50 millimetrin levyjä) tai halpoja liittimiä.

Tärkeä asia on kiinnitettävien telineiden turvallinen ja luja kiinnitys, sillä tämän rakentamisen aikana käytettävän betonin massa voi nousta 300 kg: aan neliömetriä kohden. m päällekkäisyyksiä. Ainoa asia, jota on vaikea tehdä ilman vahvistuslevyn asennustapa, ovat teleskooppiset telineet, jotka pystyvät tukemaan noin kaksi tonnia painoa. Vertaamalla niitä levyihin, joihin voi kuulua solmuja tai mikroprosessoja, monet neuvoo sinua tekemään valintasi telineiden hyväksi.

Korjaus oikea laskenta

Maaperän asianmukainen analysointi edellyttää, että lasketaan itse vahvistus ja perustan rakentaminen mihin tahansa taloon (puu, tiili). Kun olet määrittänyt maaperän koostumuksen rakennuksessa, laskentaa ei ole vaikeata, ja tämä voidaan tehdä melko tarkasti. Laskenta suoritetaan välittömästi useiden vahvistusratkaisujen muodonmuutoksille.

Lisäksi on välttämätöntä suorittaa laskenta akselin jakautumissuunnitelmaa varten rakennuksen rakenteen liuskajohdon kaatamiseksi. Tämä voidaan tehdä käyttämällä teodoliittia. Jos jälkimmäinen ei ole, on sallittua käyttää lapiota ja työtä käsin tai tehdä kaikki työ automaattisesti erikoislaitteiden avulla.

Sääntöjä laatikoiden vahvistamiseksi

Näkymä esivalmistetusta vahvistamisesta betonoitavalle muottiin.

Ylitysalustan vahvistaminen olisi toteutettava ainoastaan ​​teknisen suunnitelman erityisten vaatimusten mukaisesti:

 1. Jännitetyn verkon, joka koostuu suuren lujuuden omaavista köysistä, on ehdottomasti käytettävä sellaisten laattojen vahvistamiseen, jotka ulottuvat yli 8 metriä.
 2. Vahvistukseen käytetään erityisesti halkaisijaltaan yli 6 mm: n suuruisten sauvojen hitsausnäytteen tavallisia verkkoja. Tällaisten sauvojen välinen etäisyys ei saa olla yli 60 cm.
 3. Laiturin paksuus riippuu laattaosan leveydestä. Vahvistaminen sauvoilla suoritetaan siinä tapauksessa, että tämä suhde on pienempi (tämä voidaan määrittää suorittamalla sopiva laskelma).
 4. Alustan paksuus alle 15 cm: n välein mahdollistaa vain yhden kerroksen raudoituksen. Jos paksuus on suuri, sinun on luotava kaksi kerrosta (toinen alareunasta ja toinen yläosassa).
 5. Kaatoraudoitusta varten on parasta käyttää nestemäistä betonia, jossa on merkki M200. Muussa tapauksessa materiaalit eivät tarjoa riittävää lujuutta.
 6. Lisäksi suoritetaan laattojen vahvistamisen laskenta, joka antaa lisävahvistuksen tietyille alueille. Niinpä tukipisteiden, kuormien kerääntymisen, kosketuksen reikien ja levyn keskikohdan kanssa kosketuspisteiden kanssa tehdään tämän vahvistuksen.
 7. Lisävahvistusta käytetään pääasiassa ainoastaan ​​reikiin, ja pää on täysin toteutettu. Muottien laskenta tulisi kuitenkin suorittaa koko rakenteen pituudelta.

Päällekkäisen alustan vahvistaminen itse

Laatan reunan lujitussuunnitelma: 1 - pitkittäinen vahvistus; 2 - poikittainen vahvistus; 3 - "P" -muotoinen vahvistus; 4 - pystyvahvistus; 5-laakeri betoniseinä; 6 - eristys; 7 - ulompi muotti "tehnoblok"

Tämän kerroksen asennuksessa tärkeä asia on oikea lattialevyn laskenta, joka on vahvistettu. Jos asennat tällaisia ​​alustoja kotona, on suositeltavaa käyttää kuumavalssattuja rautaosastoja, jotka ovat luokassa A3. Tällaisten varusteiden halkaisija on yleensä 8 - 14 mm ja riippuu suunnittelupaineesta.

Muista, että laatan vahvistaminen on toteutettava laattojen koko pituudelta ja, jos mahdollista, käytettävä muottipesää, joka on yksi levyasennuksen tärkeimmistä vaiheista. Tätä varten paras ratkaisu olisi käyttää puuta.

Jalusta on vahvistettava kahdella kerroksella. Ensisijainen ruudukko asetetaan laattaosan alaosaan ja toissijaiseen yläosaan. Ristikot on sijoitettava betonin keskiosaan, ja suojakalvon tulee olla vähintään 15-20 mm. Ankkuri on yhdistetty neulomalla. Solujen mitat ovat 150: 150 tai 200: 200 mm.

Lisävahvistus tehdään erillisillä piikkeillä, joiden pituus on 400 - 2000 mm, riippuen leveydestä: 1 - alempi vahvistusverkko; 2 - ylempi vahvistusverkko; 3 kantavaa seinää; 4 - alempi vahvistusvahvistus; 5 - ylemmät vahvistusosat.

Ristikkovesillä on oltava vankka ulkonäkö ilman aukkoja. Jos raudoituksen pituus on riittämätön, se voidaan sitoa päällekkäin, joka ei ylitä 40: n vahviketta. Jos käytät vahvistusta d - 10, päällekkäisyyden tulee olla 400 mm. Armeijan liitokset on porrastettava. Ylä- ja alemman raudoituksen reunat on yhdistettävä toisiinsa U-muotoisella vahvikkeella.

Vahvitetun betonin alustan kuorma lähetetään pystysuoraan ja levitetään pinnoitteen koko alueelle. Näin ollen voimme päätellä, että pääasiallinen työvahvistus on pohja, joka kokee vetolujuuksia. Ylempi puolestaan ​​saa puristuskuormia. Suunnittelulaskennassa on lisävahvistusvahvistus, mutta tähän on olemassa yleisiä sääntöjä, joihin noudatetaan helposti tuloksia.

Alemman ruudukon vahvistamismenetelmä käsittää ylimääräisen lujittamisen keskiosan tukipidikkeiden väliin. Yläverkon nipun tapauksessa voitot asetetaan laakerin tukien yläpuolelle. Lisäksi on tarpeen laskea useita kuormia ja mahdollisia reikiä lisävahvistukseen. Lisävahvistus suoritetaan käyttäen yksittäisiä tukkeja, joiden pituus on 400-2000 mm, riippuen leveydestä. Alempi verkko on vahvistettu laakerin seinämien välillä aukon alueella.

Ylempi verkko on vahvistettava laakerin seinämien yläpuolelle. Vahvistettaessa alustoja itse, on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sarakkeen tuen alueisiin. Tässä menettelyssä on useita eroja perinteisestä vahvistamisesta, koska nämä alueet tarvitsevat lisää volumetristä vahvistamista.

Laatta on kaadettava betonipumpulla. Kaatoprosessissa on tarpeen tiivistää betoniliuos (tähän käytetään useimmiten syvää vibraattoria). Betonin kovettumisprosessin mukana seuraa kutistuminen, joka lisääntyy aineen kuivumisen myötä. Lisäksi mikrokreät tulevat väistämättä näkyviin koneen tasolle. Näin ollen betoniliuoksen kaatamisen päätyttyä on suositeltavaa irrottaa koko rakenne vedellä 2-3 päivää. Pidä mielessä, että betonia ei parhaiten kostuteta suoralla virtauksella vaan ruiskuttamalla.

Tarvitsetko yläraudoitusta lattialevyssä?

Ehkä kommentin suosituin kysymys: Onko mahdollista levittää lattialevyn ylävyötä? Tässä artikkelissa esitän lyhyen esitykseni tästä asiasta. Ja sinä, kuten he sanovat, ajattele itseäsi, päätä itseäsi (c).

Ylempi raudoitusta tarvitaan kaikissa laatikoissa, joiden paksuus on yli 80 mm.

Laatta on joustava elementti, joka on kaikkein herkempi halkeilulle. Betonirakenteet ilman raudoitusta syntyvät sekä betonin kovettumisvaiheessa (kutistumisparametrit) että käyttövaiheessa - laatat taipuvat - betoni on halkeileva. Ja anna minulle kertoa monta kertaa, että tämä on laattapuristettua vyöhykettä, täällä betonilla ei ole vetovoimaa eikä se voi haljeta. Kaikki, jotka sanovat niin, unohtavat, että levyn saranatuki seinälle on mielivaltainen. Kyllä, se on ehdollinen, mutta ei puhdas sarana - loppujen lopuksi levy on edelleen ladattu yläpuolelta seinän kanssa, mikä tarkoittaa, että hyppysellinen on ainakin pienessä määrin, mutta siinä on läsnä. On puristava - levyn ylävyöhykkeellä on jännitys tukivyöhykkeellä. Joten, on olemassa halkeamia ilman vahvistusta. Lisäksi ne ovat jo ilmenneet (pieniä ja vähäpätöisiä tähän mennessä) betonin kovettumisprosessissa ilman kutistumatonta raudoitusta. Ja nämä pienet halkeamat ovat herkin tavanomaiselle saranallemme - ne avautuvat vieläkin enemmän.

En ole sakea - kaikki mitä halusin oli kirjoitettu edellisessä kappaleessa. Vahvista tai ei - valinta on sinun. Säännöt eivät valitettavasti ole löytäneet kiellon tai päätöslauselman tästä asiasta.

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.