Pystysuora ja horisontaalinen vedenpitävä pohja: materiaalien valinta ja työjärjestys

Kaikki rakennukset ovat alttiina aggressiiviselle kosteudelle. Suurin kuorma putoaa perustaan, koska se menee maahan vähintään 1 metriin. Ilmakehän, tulvien, pohjavesien tuhoa myös kellari, joka erottaa talon pohjan seinistä. Rakennuksen tämä osa on suunniteltu suojaamaan tukirakenteita. Koko rakennuksen käyttöikä riippuu sen ulkoisista tekijöistä, joten kellarin perusteellinen vedeneristys on välttämätöntä.

pitoisuus

Suojatoimenpiteet voidaan suorittaa erilaisilla eristysmuodoilla. Valinta riippuu rakennuksen materiaaleista, käyttöolosuhteista. On tärkeää ottaa huomioon pohjavesien suolaisuuden taso ja aste. Veteen liuenneet kemikaalit aiheuttavat korroosiota. Jatkuva toiminta säätiöön ja kellariin aiheuttavat suunnittelemattomia korjauksia, mikä lisää rakennuksen ylläpitokustannusten nousua.

Miksi vedenpitävä pohja on ↑ ja sisällä

Useimmiten käytettyjen erikoislohkojen (FBS) rakentamiseen. Niiden koostumus sisältää alun perin lisäaineita, jotka suojaavat materiaalia kosteudelta. Itse asiassa betonilla on kuitenkin huokoinen rakenne, jonka seurauksena se on kelvoton absorboida ja siirtää vettä.

Kun kosteus pääsee rakennuksen pinnalle, se imeytyy nopeasti ja tunkeutuu laitteeseen ja tuhoaa metallin. Tällöin betoni on kyllästynyt kosteudella, tapahtuu kemiallinen reaktio, joka johtaa sen löystymiseen. Monoliittinen rakenne muuttuu vielä huokoisemmaksi, se alkaa halkeilla ja murentua.

Rakennuksen kellarissa tarvitaan hävittämisen prosesseja, mutta se altistuu myös kosteudelle. Ainoa tapa estää se on toteuttaa suojatoimenpiteitä. Ja tarvitset vedenpitävän pohjan paitsi ulkopuolelta, myös sisäpuolelta.
Jos vääriä materiaaleja valitaan tai työ tehdään huonosti, rakennuksen toiminta muuttuu loputtomaksi korjaukseksi. Pohjan vesi- ja lämpöeristys on parempi viettää talon rakentamisen vaiheessa. Tapahtuma toistetaan tarvittaessa. On myös toivottavaa varustaa viemärijärjestelmä paikan päällä, huolehtia veden poistamisesta rakennuksesta.

Tapoja korkin suojaamiseksi kosteudelta ↑

Eroa horisontaalisen ja pystysuoran vedenpitävän pohjan välillä. Molempien suojausmenetelmien tarkoituksena on estää rakennusmateriaalien kostuttaminen, vesihöyryn imeminen veteen ilmakehästä, katkaista maaperä ja tulvavesi. Ero on vain materiaalien levitysmenetelmässä.

Pystysuora vesisuojaus varustaa, aiheuttaen eristeitä kellarin seinille. Se voi olla päällystys-, päällystys-, kyllästysmateriaaleja. Kellarin vaakasuora vedeneristys suoritetaan asettamalla telaneristeen vettä hylkivä kerros.
Laadukasta suojausta varten sinun on käytettävä molempia menetelmiä. Vaakasuoran ja pystysuoran vedenpitävyyden liitokset on myös tiiviisti suljettu estämään kosteuden pääsyn saumojen läpi. Jos työ tehdään laadullisesti, materiaalit kestävät useita vuosia.

Laite vaakasuoralle vedeneristyspohjalle ↑

Vaakasuoran kosteussuojauksen järjestäminen käyttäen perinteisiä materiaaleja - kattohuopaa, kattohuopaa tai eurokattosuojusta. Ne sijoitetaan kahteen kerrokseen: noin 20 cm: n päässä sokea alueesta ja kellarinrakenteen yläosasta. Tämä järjestelytapa edellyttää suurta materiaalin kulutusta, mutta säästäminen tässä tapauksessa ei ole järkevää.

Sinun ei pitäisi asettaa vain yhtä eristyskerrosta pohjan eteen, kuten luotettava suoja pohjavedestä ei ole yhtä tärkeä kuin eristäminen saostuksesta. Sateet ja lumet aiheuttavat rakennusten rakenteiden kostuttamista harvemmin kuin pohjaveden ja kapillaarisen kosteuden.

Vertikaaliset kosteustekniikat ↑

Pystysuojaus vaatii eristävien materiaalien levittämistä kellarinseinien ulkopuolelle. Eristeinä käytettiin mastisia, jotka perustuivat bitumiin, nestemäiseen lasiseen, maalaukseen ja rullaan. On monia vaihtoehtoja. Valitessasi on tarpeen keskittyä kodin omistajan ominaisuuksiin, tarpeisiin, taloudellisiin valmiuksiin ja suunnitelmiin.

Jokaisella materiaalilla on omat edut ja haitat. Budjettivaihtoehto - bitumimateriaali. Se suojaa täydellisesti rakennetta, harjoittaa kaikenlaisia ​​alustoja. Eristin ei kuitenkaan siedä mekaanisia vaikutuksia ja voi aiheuttaa halkeamia matalissa lämpötiloissa.

Halvempi vaihtoehto on erikoiset hydrofobiset lakat, mutta ne ovat vähemmän luotettavia. Roll-materiaalit maksaavat hieman kalliimpia ja eivät sovellu kaikkiin käyttöolosuhteisiin. Joissakin tapauksissa on järkevää kuulla asiantuntijaa, koska Vedenpitävyysprojektin kehittäminen vaikeissa maantieteellisissä ja geologisissa olosuhteissa vaatii taitoja ja kokemuksia.

Tiilen kellarikerroksen vedenpitävyyteen voit käyttää vedenpitäviä viimeistelyaineita - keinokivi, mosaiikki, keraaminen graniitti, sivuraide. Jos verhous ei ole suunniteltu, kellarin seinät päällystetään nestemäisellä kumilla, joka on liimattu liimattuina rullina. Hyvä tulos on useiden eristeiden yhdistelmä.

Kuivien ja luolien korjaaminen omilla käsillä ↑

Vedeneristystyö alkaa pintojen valmistelulla. Ensimmäinen askel on sulkea lohkojen, urien, luolien liitokset. Tätä varten käytä tavallista sementtilaastia. Seuraava vaihe on koko rakenteen pohjamaalaus, joka on vedeneristys.

Primerina voit käyttää valmiita teollisia pohjamaaleja tai tehdä ratkaisu itse. 10 litraa kotitekoista pohjamaalia tarvitaan 200-300 g bitumia ja 10 litraa bensiiniä. Liuos on käytettävä heti lämmityksen ja sekoittumisen jälkeen se sakeutuu nopeasti ja menettää ominaisuutensa.

Joskus bensiini-bitumiseoksen sijasta käytetään tavanomaista hartsia. Tämä ei ole paras valinta, koska kuivumisen jälkeen pinnoite voi räjähtää pienimmillä ulkoisilla vaikutuksilla. Erinomainen vaihtoehto - bitumimateriaali. Pohjustetut pinnat muuttuvat sileiksi ja eristimet tarttuvat niihin hyvin.

Mitä tarvitaan vedenpitävyyteen ↑

Ihanteellinen vaihtoehto kellarijalustan vedeneristämiseen on yhdistettyjen materiaalien käyttö. Joten pinnoituseristys täydentää täydentelyä liimaukseen. Katemateriaalia, kattopaperia tai Aquaizolia kuumennetaan ja päällekkäisyyteen liimataan bitumimateriaalin kerrokseen, ilmakuplia puristetaan ja poistetaan arkkien alta.

Tarvittaessa pohja voidaan lämmittää. Tähän sopii ekstrudoitu polypropeeni. Materiaalilevyt liimataan nestemäisiin kynsiin ja kylmäsilmat liitoksissa eristetään rakennusvahalla. Sitten on vain tehtävä ulompi päällyste.

Video auttamaan itseopiskelijalle ↑

Sisäisen kosteuden suojausalustan ominaisuudet ↑

Ulkopintainen vedenpitävä pohja ei anna sata prosentin suojausta, joten seinien käsittely sisäpuolelta on välttämätöntä. Erityisen tärkeää on saavuttaa luotettava eristys rakennuksissa, jotka on rakennettu alueille, joilla on korkea pohjavesi, sekä taloja, joissa kellarissa käytetään kodinhoitohuone, autotalli, kuntosali.

Sisäisten vedenpitävien materiaalien on oltava sellaisia, että niitä voidaan myöhemmin käyttää viimeistelyn - paneelien, laattojen tai kipsien viimeistelyyn. Paras vaihtoehto - tunkeutuvat yhdisteet. Ne ovat helppoja käyttää, älä muuta pohjan pintaa ja vahvista rakenteensa estäen irtoamisen.

Vedenpitävyys tunkeutuu voimakkaasti märälle betonille ja kiteytyy. Tuloksena olevat hydrofobiset yhdisteet tiivistävät materiaalin huokoset. Tällaisten koostumusten hyödyllinen ominaisuus on, että kun kosteus pääsee sisään, kiteet tulevat vain vahvemmiksi ja tukkivat mikrokreinä paremmin.

On erittäin helppoa levittää läpäiseviä vedenpitäjiä. Betonipinnat kostuvat runsaasti vedellä, jonka jälkeen ne hierotaan rullalla tai harjalla. Betoni on kuivaa vähintään kolme päivää, kostuttamalla se säännöllisesti parhaan kiteytymisen saavuttamiseksi.

Läpäisevän vedenpitävyyden puuttuminen on yksi, mutta erittäin merkittävä. Yhdisteitä voidaan käyttää vain betonipinnoilla. Ne eivät sovellu käytettäväksi muiden materiaalien kanssa. Seinien tiilen, kiven, lohkot käytetään nestekumiliima. Erityistä huomiota kiinnitetään vesieristyspintoihin saumoihin ja niveliin. Niitä käsitellään lisäksi samoilla eristeillä tai liimataan geomembraaneilla.

Vedeneristyksen ja viimeistelyn jälkeen viimeistellään viemäriputki. Sen pitäisi olla kellarin alapuolella. Jos rakenne on kosketuksessa maan kanssa, varustaa sokea alue. Heille käytetään konkreettista ratkaisua. Kaihtimet tehdään rakennuksen ympäryksen ympärille. Liitokset on tiivistetty mastiksella.

Vedenpitävän pohjan säännöt

Rakennuksen perustuksiin liittyvät kaikki ovat aina tärkeitä. Tämä pätee myös sen yläosaan - pohjaan. Siksi, kun kysymys kellarikerroksen vedenpitävyydestä nostetaan, on ymmärrettävä, että tämä toimenpide toteutetaan samalla tavalla kuin itse säätiön tapauksessa.

Eli käytetään samoja tekniikoita ja materiaaleja. Mutta tämän osan vedeneristämisen päätehtävänä on suojata ulkopuolisia tekijöitä, joihin kuuluvat luonnolliset kuormitukset sekä maaperän paineet ja pohjaveden kielteiset vaikutukset.

Tässä suhteessa pohjustusrakenteen maanalaiseen osaan kohdistuu vain pienempi kuormitus. Ja koska kellari on suojattava pohjavedestä ja sateelta, lumelta, tuulta ja auringolta, sen vuoksi sen suojatoimenpiteitä on lähestyttävä huolellisesti.

Mikä on korkki?

Tätä termiä tulkitaan eri tavalla. Jotkut lähteet sanovat, että tämä on seinän pohja. Toisissa, se on perustan päällä. Tänään nykyaikaisten rakennusten rakentamisen aikana kellari määräytyy toisen sijainnin mukaan, mikä tarkoittaa, että se on rakennettu samoista materiaaleista kuin säätiö. Eli se voi olla monoliittista betonia, lohkoa tai kokoonpanoa. Samaan aikaan sen rakentamiseen käytetään betonia, tiilet ja erilaiset lohkot, betonituotteita, puuta ja metalliprofiileja.

Normaalikokoon perustuen kellariosa voi työntyä seinän ulkopuolisen tason ulkopuolelle, olla sen kanssa samassa tasossa tai seinä työntyy perustan ulkopuolelle. Useimmiten modernissa rakennuksessa käytetään ensimmäistä vaihtoehtoa. Sitä pidetään luotettavampana, koska säätöosan poikkileikkaus on suurempi kuin seinä. Niinpä on olemassa kaikki edellytykset, jotka talon perustukset kestävät painonsa.

Kellarin vedenpitävyys ulkona ei ole erillinen rakennusprosessi. Toisin sanoen, jos tehtävänä on toteuttaa koko perustusrakenteen suojatoimenpiteet, niin kellari on myös vedenpitävä. Vain kellarin osa on harvinainen. Yleensä tämä tapahtuu korjaamassa rakennuksen julkisivua.

Tarvitsenko vedenpitävyyden säätiön ja pohjan välillä?

Tätä kysymystä voidaan vastata vasta, kun prioriteetit on asetettu. Toisin sanoen pohja on seinän tai säätiön jatko. Jos se on osa seinää, niin kellarin vaakasuora vedenpitävyys on välttämätöntä. Koska vedeneristyskerros estää kosteuden kulkeutumisen seinän rungon läpi perusrakenteen materiaalin kapillaareihin. Tämä lisää rakennusseinärakenteen elämää.

Jos pohja on osa pohjaa, vedenpitävyys niiden välillä ei ole välttämätöntä. Tätä ei voida tehdä, jos pohja kaadetaan betonista tai butobetonista.

On vaikeaa, jos perustusrakenne on kiveä. Se on helpompaa, jos materiaali on betonia, tiilet ja lohkot.

Mutta kannattaako se jakaa yksiosainen rakenne osaksi toisiaan. Todennäköisesti ei, koska niiden vahvuus on tällä tavoin vähentynyt etenkin vaakasuorassa siirtymisessä.

On parempi harkita korkealaatuista suojaa (vaaka) pohjan ja seinän väliin. Tämä on perusteltu päätös, joka lisää itse seinien elämää.

Vedenpitävät materiaalit

Nykyään markkinoilla on valtava valikoima erilaisia ​​materiaaleja ja koostumusta, joiden avulla pystyt vedenpitäväksi rakennusten kellarista. Mutta kaikki on jaettu kolmeen pääryhmään:

 1. Päällystysmateriaalit.
 2. Roll.
 3. Kipsiseokset.

Ensimmäinen ryhmä sisältää:

 • bitumiset aineet ovat mastisia aineita, emulsioita, liuoksia, joita käytetään anti-kapillaari-vedeneristys;
 • mineraaliset ovat hienorakeisia sementtilaastareita, joihin lisätään erilaisia ​​lisäaineita;
 • polymeeriset ovat hartseja, joihin lisätään kovetettavia aineita, pehmittimiä ja täyteaineita.

Toinen ryhmä on valssatut materiaalit, jotka perustuvat bitumiin, polymeereihin. Eristystyöt suorittaessaan ne liimataan yksinkertaisesti alustalle ensimmäisestä ryhmästä liimalla tai mastisia yhdisteitä.

Kolmas ryhmä on mineraali- ja sementtilaastit, joissa lisätään erityisiä lisäaineita seoksen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi. Itse asiassa se on vain kipsi.

video

luokitus

Vesitiivistystekniikat jaetaan veden vaikutuksen mukaan perustan kellarissa. Tässä on kolme asemaa:

 1. Painovoima. Sitä käytetään suojaamaan märältä alustalta.
 2. Paine - suojaa kellarista tulvan aikana syntyneen veden kielteisiä vaikutuksia.
 3. Protivokapillyarnaya. Tämä suojaa sadolta.

Ilmeisistä syistä useimmiten käytetään kolmas tekniikka.

Obmazochnaya

Samasta nimestä käy selvästi ilmi, että tähän tarkoitukseen käytetään päällystysaineita. Useimmin käytettiin nykyisin bitumimastia. Tämä on halvin vedenpitävä materiaali. Se levitetään harjalla tai rullalla, jolloin sovelluksen ongelmia ei tapahdu. Tosi, mastisuusikä 5 - 6 vuotta.

Pitkällä aikavälillä on bitumipolymeerisiä koostumuksia, joita levitetään kylmällä tai kuumalla tavalla. Nykyään silikaattimaalit ovat erittäin suosittuja.

Ne ovat joustavia, kuivia nopeasti ja niillä on myös suuri vesipitoisuus.

Jos vedeneristys tehdään tiilen kellarissa, on suositeltavaa käyttää vedeneristysmateriaaleja betonin tai sementtilaastareiden muodossa.

Nykyään monet kivennäisainevalmisteisiin perustuvat vedeneristysmateriaalien valmistajat tarjoavat läpäisevän toiminnan muotoja. Tämä on silloin, kun vedenpitävä yhdiste tunkeutuu pohjan runkoon, jossa se täyttää huokoset, halkeamat ja muut ontelot kiteisiin hydraatteihin. Pohjimmiltaan raaka-aineet polymeroituvat pohjarakenteen sisällä.

Okleechnaya

Kun kellari on vedenpitävä ulkopuolelta, sitä käytetään usein vain liimaustekniikalla. Vaikka puhtaassa versiossa tämä on mahdotonta, koska vedeneristysrullat liimataan pohjan pintaan vain päällystysaineiden avulla. Useimmiten se on bitumipitoista tai polymeeri - bitumimastista.

Sitä voidaan käyttää paitsi kylmä tarra tekniikka, mutta myös kuuma, kun vedenpitävä materiaali on lämmitetty liekki kaasupolttimen. Ei helpoin vaihtoehto, mutta erittäin tehokas. Varsinkin kun vaaka-eristys on suoritettu.

maali

Tämä tekniikka on jo mainittu päällystyseristyksessä. Ainoa seikka on, että silikaattimaalien lisäksi käytetään muita koostumuksia. Esimerkiksi nestemäisen polyuretaanivaahdon pohja. Tämä on valmiina levitettävä materiaali, joka peittää peruspinnat harjalla tai rullalla. Sanotaan vain - kallis vaihtoehto lyhyen käyttöiän kanssa. Mutta käyttötapa on yksinkertainen. Pohja hyvä suoja.

tunkeutuminen

Vedenpitävä kellari läpäisevä pohja - se ei ole vain nestemäistä seosta. Tänään valmistajat tarjoavat sementtiastioita eri lisäaineilla. Mutta toiminnan ydin pysyy samana - se on tunkeutumista kantarakenteen materiaalien runkoon ja luominen suojaavan esteen sisällä. Samaan aikaan kemialliset lisäaineet voivat tunkeutua jopa 12 cm: iin.

Mutta asiantuntijat huomaavat, että tämä tekniikka ei ole erillinen prosessi. Toisin sanoen läpäiseviä ja injektoivia materiaaleja ei käytetä emäksen eristämiseen yksikössä. He osallistuvat kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Esimerkiksi läpäisevää vedenpitävyyttä käytetään, ja bitumimastista on päälle. On monia muunnelmia.

Varoitus!

Läpäisevät materiaalit sopivat täydellisesti kellarin kellarin puutteisiin. Erityisesti, kun on tarpeen tiivistää halkeamia, siruja ja uria. Mutta niitä ei voida pitää yleislääkkeinä.

Lisäksi hakemuksessa on vaikeuksia. Esimerkiksi halkeaman tiivistämiseksi se ei riitä puhdistamaan sitä myös raudan harjalla. Puhdistus suoritetaan korkeapaineisella vedellä tai hiekalla. Muista suorittaa rasvanpoisto, poistaa öljy- ja rasvamäärät. Yleensä tiilien, sivujen tai betonin kellarin tunkeutuminen ei ole helpoin prosessi.

Pystysuora vedeneristys

Yläpuolella erotteleva ulkoneman vaakasuora eristys. Nyt se on pystysuora vedenpitävä pohja.

Itse asiassa kyseessä on kellariosaston pystytasojen vedeneristyskoostumusten käsittely: sisä- ja ulkopuolelta.

Ulkopuolinen eristys levitetään maapinnasta seinään tai roiskeensataa kohti. Toisin sanoen sen päätehtävänä on suojata rakennuksen seinämät kosteuden lateraalisesta tunkeutumiselta. Riippuen talon yksilöllisistä ominaisuuksista, vesieristysmateriaaleja voidaan soveltaa yksitellen tai yhdistelmänä.

Tässä tapauksessa useimmin käytetty on pinnoite- tai maalaustekniikka. Mutta on syytä huomata, että se, että sinänsä pystysuoraa vedenpitävyyttä vaaka-asennosta ei tehdä erikseen. Ja vaikka toinen käyttää usein valssattuja materiaaleja, on välttämätöntä suorittaa prosessi siten, että niiden välinen raja on tiivis ja ilmatiiviisti suljettu.

Luistojen ja ontelojen tiivistäminen

Yleensä halkeamia, halkeamia ja onteloita muodostetaan pohjalle ja vastaavasti kellariin, kun se on koottu lohkomateriaaleista.

Ennen vedenpitävien toimenpiteiden suorittamista kaikki kellarikerroksen nämä haitat on korjattava, eli tasoitettava taso yhdeksi pinnaksi.

Tätä varten käytetään tavallisesti sementti - hiekkalaastaria. Mutta ennen kuin sitä käytetään, itse vikoja on valmisteltava.

 1. Ne kasvavat hieman leveydeltään.
 2. Sisäpinnat puhdistetaan samalla rautaharjalla.
 3. Alusta käytetään paremmin kuin syvä tunkeutuminen, joka kerran heikentyneenä pinnalle alkaa imeytyä ja polymeroida siihen muodostaen kestävän kerroksen. Jotkut mestarit käyttävät bitumi-mastia, jos puutteet ovat riittävän laaja.
 4. Aukot täytetään sementtilaastilla lastalla.

Talon kellarikerroksen vedenpitävyys on mahdollista heti, kun sementtilaasti kuivuu.

Sisäiset vedeneristys jalusta seinät

Kellarin vedenpitävyys sisäpuolelta suoritetaan, jos rakennuksen alla on kellari, jota käytetään eri tarkoituksiin.

Ja koska kellari on lähtökohtana, se voi jotenkin päästä eroon.

Siksi sisäpuolelta on tarpeen soveltaa tällaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja kellarin pinnalle niin, että niitä voidaan käyttää päällekkäin kipsin, keraamisten laattojen tai muiden viimeistelyaineiden kanssa.

Sisäiseen vedenpitävyyteen tehdään ja kaikki muut vaatimukset, joita sovelletaan, kun sitä käytetään ulkona. Toisin sanoen sen täytyy täysin sulkea huokoset, halkeamat ja muut pintavirheet, joiden kautta vesi ei pääse tunkeutumaan kellarihuoneeseen. Siksi tähän tarkoitukseen käytetään tällä hetkellä kahta eristystyyppiä:

 1. Kompleksi on, kun pohjan sisäpinnat käsitellään bitumimateriaalilla, ja siihen asetetaan valssaama materiaali. On huomattava, että kellarikerros on eristetty myös täsmälleen samalla tavalla. Mutta kahden lentokoneen liitos on suljettava tiukemmin kuin itse lentokoneet.
 2. Tunkeutuva. Tätä varten käytä sementtilaastia, jossa hienosementin lisäksi lisätään kvartsipölyä ja polymeerikomponentteja, jotka parantavat seoksen vedeneristysominaisuuksia.

Toinen vaihtoehto on yhä suosittu. Koska vikoihin pääsemisen jälkeen polymeerien lisäaineet liuoksessa turpoavat, täyttävät tilan, ja sementtiseos kiteytyy ja sulkee ne ulkopuolelta.

tulokset

Kellarin vedenpitävyyteen omien käsiensa lähestyminen on välttämätöntä vedenpitävän materiaalin tarkan valinnan näkökulmasta. On ymmärrettävä, että perinteiset menetelmät ovat vähitellen siirtymässä pois, vaikka markkinoilla olevat materiaalit ovat täydessä valikoimassa ja tilavuudessa. Ne korvataan tehokkaammilla teknologioilla ja komponentilla.

Siksi kannattaa kiinnittää huomiota niihin. Lisäksi talon kellari on aina julkinen, se ei ole maanalainen. Joten korjaamalla rakennuksen julkisivua voit kokeilla uusia tapoja vedeneristys.

Oikea kellarin vedeneristys

Vuosisataisen rakentamisen kokemus osoittaa jokaisen operaation välttämättömyyden. Rakennuksen rakenteen suojaaminen kosteudelta on yksi niistä. Kellari, joka on välikappale säätiön ja talon seinämien välille, tarvitsee sitä varsinkin, koska talon tukirakenteiden päälähde on maaperä ja sedimentit.

Laitteiden biljardihuone kellarissa

Näiden tekijöiden toimet ovat merkittävimpiä rakennuksen pohjalla. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi on tarpeen tehdä vedeneristyspohja ja suojata se luotettavasti kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Miksi tarvitaan vedenpitävä pohja

Yksityinen talonrakennus on monipuolista, ja päätökset tehdään omistajan ominaisuuksien perusteella. On kuitenkin olemassa normeja, joita suositellaan joka tapauksessa. On mahdotonta aliarvioida uhan, joka ilmenee, kun kosteus joutuu laakerielementteihin.

Useimpien rakennusmateriaalien rakenne on huokoista ja neste täyttää helposti tyhjät ontelot. Kapillaarin etenemisen vaikutus edistää kosteutta rakennuksen sisällä kaikissa suunnissa, jopa ylöspäin. Veden imeytyneenä oleva elementti tulee pehmeämmäksi ja alkaa hajota talon massan ja luonnollisten tärinöiden vaikutuksesta, joita henkilö ei tunne.

Jäätymislämpötilan alkamisen jälkeen jää muodostaa materiaalin rungossa. Laajennusvoima on sellainen, että se voi helposti tuhota sekä tiiliä että betonia. Jos kellarikerroksen vedenpitävyyttä ja eristämistä ei tehdä, muutamassa vuodessa tukirakenne murenee niin paljon, että talo alkaa vakavasti uhata asukkailleen.

Kellarin tuhoutuminen vedeneristyksen puuttuessa

Vedenpitävyysmenetelmä riippuen pohjan rakenteesta

Jokaisella talon elementillä on toiminnallinen, semanttinen ja arkkitehtoninen kuorma. Itse asiassa pohja on osa säätiötä. Joissakin rakennustyypeissä pohja on monoliittinen ja jako on mielivaltaista. Katsotaan, että pohja on osa maapallon ylärajan ja lattiatason välistä taloa, vaikka teknisesti tämä elementti voi olla yhtenäinen rakenne, jolla on säätiö, mutta toisin kuin jälkimmäinen, tarvitaan koristeellinen sisustus.

Alustan toiminnot ovat seuraavat:

 • talon kantajan osan perusteella. Seinät, lattialevyt tai lokit lepäävät kellariin;
 • suoja kosteutta vastaan;
 • on osa kellarinrakennusta;
 • lisää talon energiatehokkuutta, koska se säästää rakennuksen luotettavasti kylmältä maaperältä, mihin suoraa kosketusta ei oteta;
 • koska näkyvä osa julkisivusta on arkkitehtoninen ja esteettinen rooli.

Rakennuksen suunnittelussa huomioidaan rakennuksen alemman osan suunnitteluominaisuudet, koska se on rakenteen perusta ja jatkokäyttö riippuu muodista, materiaalista ja asennustekniikasta.

Asunnon suhteessa talon seinään kellari voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

 • Pudota pois Pohjan etutaso on sisäpuolella ja se sijaitsee talon pääseinässä. Teknologisesti paras tapa suojata rakennusta kosteudelta. Pohjakerroksen vedenpitävyys kattaa talon tukirakenteet ja vähemmän kuin muissa tyypeissä altistuu ulkoisille voimille;
 • Kaiutin Tämän tyyppisen pohjan talon julkisivu antaa julkisivun perusteellisuuden ja visuaalisen luotettavuuden. Tämän vaihtoehdon valinnassa kannattaa keskittyä vedeneristyspohjan asennukseen ulkopuolelle, koska se on avoin suoralle altistumiselle auringon säteilylle, sateelle, rakeille ja lumelle.
 • Samassa tasossa seinän kanssa. Vaihtoehto eroaa vähän edellisestä tyypistä sen toiminnallisissa ominaisuuksissa. Vakavia toimenpiteitä tarvitaan rakennuksen luotettavan suojan varmistamiseksi.

Riippuen talon ulkoasun tehtävistä, valitaan rakentava ratkaisu. Mutta millä tahansa muotolla, vedenpitävä pohja ulkopuolelta on välttämätöntä maksimaalisen varmistamiseksi. Jos lämmitys on aikaansaatu, sen päälle tehdään myös ulkopuolinen kosteutta suojaava kerros.

Eristys ei aina ole sisäpuolella. Tee se tarvittaessa esimerkiksi, kun kellarista tai kellarista käytetään toimistotilaa tai työpajaa, mikä ei ole toivottavaa. Kosteuden tunkeutuminen maaperästä ei ole ainoa syy. Kellarikerros on vedenpitävä sisäpuolelta, kun huoneeseen on järjestetty sauna tai uima-allas.

Ei-imukykyisiä materiaaleja, kuten polystyreenivaahtolevyjä, suositellaan lämmöneristimeksi. Mineraalivilla ei ole paras vaihtoehto, mutta asianmukaisella suojalla tämä menetelmä on hyväksyttävä. Imeytyvien aineiden haittana on niiden mahdollinen kostuminen ja jäätyminen kylmällä säällä.

Säätiön ja kellarin rakentamiseen tämä on merkittävä kuorma, koska mineraalivilla kykenee pitämään kosteutta pitkään koristekotelon alla.

Kellarin varustaminen erityistarkoituksiin edellyttää tarkkaa geodeettista tietoa pohjaveden vaihtelun kausivaihteluista. Neuvottelu naapureiden kanssa ja tiedot valtion geologian alueellisissa elimissä auttavat oikein määrittämään rakennuksen vedeneristystekniikan.

Nykyaikaisten talojen hankkeet tarjoavat omistajille mahdollisimman hyvän mukavuuden. Eristetty autotalli, kotiteatteri tai biljardihuone ovat tulossa tuttu elämän ominaisuus. Kyseisen asen- nuksen tilojen varustaminen pääkohdealueella on epäkäytännöllistä. Siksi ne kuljetetaan usein kellariin tai puoliskointitilaan.

Jos kohtuullinen lähestymistapa tämän ongelman ratkaisemiseen, korkealaatuinen vedenpitävyys ja kellarin eristäminen lisää käyttökelpoista aluetta, joka ei ole alhaisempi mukavuutta ylemmälle tasolle.

Tällä hetkellä markkinoilla on paljon laadukkaita materiaaleja, jotta saavutettaisiin vaadittu suojaustaso. Erilaisia ​​tuotteita tässä luokassa voit luoda tilan, jolla on tarkat ominaisuudet.

Polystyreenin pohjakerroksen lämmitys, jonka alla näkyy vedeneristyskerros

Suojausluokka, jossa tehokas lämmöneristys on varmistettu, mahdollistaa huoneen käytön elävänä tilana. Kylmä kellari on täydellinen ruoan säilyttämiseen. Viinin ystävät ovat tyytyväisiä alueeseen, jossa on säädettävä kosteus ja lämpötila.

Vedenpitävän kerroksen pohjan laite

Kun suojakerroksen tavoitteet ja tarvittavat ominaisuudet määritetään, ne alkavat valita täydentävät elementit ja perusaineet.

Jos tarvitset lämpöä eristävän kerroksen, tee se paremmin ulkona. Tämä ei ainoastaan ​​säästä sisäistä tilaa, vaan myös lisää suojauksen tehokkuutta. Sisäpuolelta asennettu eristin tulee esteen seinien vakautuslämpöä varten, joka helposti saavuttaa ilmakehän lämpötilan. Materiaali, josta talon pohja on tehty, altistuu kriittisille kuormille. Lämpötilan päivittäiset ja kausittaiset vaihtelut heikentävät sitä, vähentäen käyttöikää.

Rakennuksen pohjan rakentaminen tukirakenteiden ympärille soran ja hiekan substraatissa on sijoitettu kosteudenkestävälle kerrokselle. Pohja voi olla monoliittinen tai erillinen elementti.

Optimaalinen rakenne vedeneristys ja eristys kellarissa

Toisessa tapauksessa, ennen sen rakentamista, tehdään ylimääräinen suojakerros. Tämä on lisäeste maaperän kosteuden tunkeutumiseen seiniin. Asiantuntijat kutsuvat tätä toimintaa - horisontaalinen vedeneristyskanta. Tarvittaessa kerros kaksinkertaistetaan yläosassa ennen seinien asettamista.

Kun hankit materiaaleja vedenpitäviksi, lue huolellisesti ohjeet ja huomioi kaikki suositukset asennuksen aikana. Yleisvalmisteiset tuotteet sopivat tiilien, lohkojen ja betonien kelleripesuille. Mutta kaikki ponnistelut ovat turhia, jos niitä käytetään valmiisiin pintoihin. Se on puhdistettava lian, pölyn ja rasvan avulla.

Kun käytetään rulla- ja kalvomateriaaleja, pinnan tulee tasoittaa eristyskerroksen tiukalle. Parantamisen parantaminen alustalla auttaa erityistä koostumusta - aluketta. Tämä tarjous on merkityksellinen, jos työskentely- tai asuintilaa järjestetään päärakennuksessa. Tällöin kellarin ulkoseinän vedeneristys suoritetaan suurella varovaisuudella ja tarkkuudella.

Oikea teknologia eristys ja vedenpitävä kellari

Merkittävä osa tuotteista tällä markkinasegmentillä on käytössä bitumipohjaisilla materiaaleilla. Modifioitu lisäaineilla, lasikuitu- tai ei-kudotuista polymeerikangasta valmistettu vahvikepohja suorituskykyominaisuuksien suhteen ylittää merkittävästi edellisen sukupolven samankaltaiset tuotteet ja ovat luotettava este kosteuden tunkeutumiseen pohjaan. Valmistajat tarjoavat seuraavia tapoja rulla- ja levymateriaalien asentamiseen:

 • Mekaaninen. Kiinteät kerrokset kiinnikkeillä. Liitokset ja reunat käsitellään tiivisteaineilla.
 • Pintaan. Se perustuu pehmennysperiaatteeseen, kasvattamalla elastisuutta ja sitomalla bitumi korkean lämpötilan vaikutuksen alaisena. Lämmitä materiaali polttimella ja jatkuvasti pinota.
 • Liima. Asennuksessa ei ole tarvetta käyttää lisätyökalua tai materiaalia. Liima-ainetta on jo käytetty tuotannon aikana. Työstäessä irrota suojakalvo tai paperi ja kiinnitä materiaali paikalleen.

Laaja valikoima on esitetty nestemäisten eristeiden ryhmässä. Sovellusmenetelmän mukaan on tavallista jakaa ne seuraaviin ryhmiin:

 • Obmazochnye. Perinteinen tapa luoda suojaava kerros. Koostumus tarttuu lujasti käsiteltävään pintaan ja kuivauksen jälkeen on pieni kutistumiskerroin.
 • Maalaus. Tämän tyyppisille materiaaleille on tunnusomaista sideaineen ja täyteaineen läsnäolo. Toiminnan periaate kertoo nimen. Nestemäinen sideaine tunkeutuu osittain huokosiin ja täyteaine luo vahvuuskerroksen.
 • Tunkeutuva. Polymeeriset koostumukset, joilla on pinta-aktiivinen vaikutus ja kyky muodostaa kalvo. On suositeltavaa säilyttää suositeltava aika ennen seuraavan toiminnan aloittamista. Se on merkitty tuotepakkaukseen ja eri koostumuksilla on spesifiset arvot kerroksen täydelliselle polymeroinnille. Sitä käytetään usein, kun sisäpinnalla on tarpeellinen kelleripesuri sisäpuolelta. Esimerkiksi altaissa ja kylvyssä.
 • Haihtuminen. Käytetään erikoistyökalulla. Tähän luokkaan on tarjottu sävyjä. Tässä tapauksessa kerros toimii lämmittimena.
Pohja ja kellari ruiskutetulla vedeneristyskerroksella

Suojakerros on tehty kaikentyyppisille perustuksille. Vaikka paalut tai postit valitaan perustana. Ennen kuin asennat leikkuulaudan tai grillata, vedeneristysmateriaali on asetettava kosketuspintoihin. Jos rakennuksen toiminnan aikana on merkkejä kosteuden tunkeutumisesta tukirakenteeseen, sinun on tunnistettava välittömästi vuodon lähde ja ryhdyttävä toimenpiteisiin sen poistamiseksi.

Tiili kellarin vedeneristys

Pohja on pääseinämien ja säätiön välinen tila. Useimmissa tapauksissa tämä rakennusosuus on tiilistä, joka imee hyvin kosteutta. Maaperän kosteus tuhoaa tiilipohjan, joten on erittäin tärkeää suojata se vesitiivisillä materiaaleilla.

Mikä on tarvike hydraulisen esteen alapinnan ja kellarikerroksen välissä

Tiilimuodostuman ja säätiön välisen vedenpitävyyden pääasiallinen tarkoitus on estää kosteuden kapillaarinen nousu ja tärkeimpien rakenneosien suojaaminen tuhoutumiselta. On olemassa useita syitä, miksi vedenpitävyys on tarpeen.

Jäätymisen ja murto-osan seinät

Jos et ole eristämässä tiili- ja betoniperustuksen välistä risteystä, betonin kosteus putoaa tiilen huokosiin. Talvella pakkasessa kosteuden määrä kasvaa ja tiili tuhoutuu sisältä. Useat jäädytys- ja sulatusjaksot tekevät tiilimuodosta vähemmän kestäviä, joten ajan myötä halkeamat näkyvät kellarikerroksen seinissä.

Vysola pinnalla

Pohjavedelle on tunnusomaista suuri suolapitoisuus, ja vedenpitävyys ei riitä niiden pääsyyn pohjaan tiilimuuraukseen. Jatkuva lämpötilan nousu ja lasku aiheuttavat suolakiteiden kasvua tiilen sisällä, ja suolan talletuksen kostuttamisen ja kuivumisen prosessi päätyy tiilen pintaan. Vysola paitsi pilaa rakennuksen ulkonäköä, mutta myös tuhoava vaikutus materiaaliin. Tämän seurauksena rakennuksen rakenne epämuodostuu.

Lisääntynyt kosteus rakennuksen sisällä

Vedenpuhdistuksen puute perustuksen ja tiilipohjan välillä aiheuttaa kosteuden päästä talon pääseinämiin. Tällöin huoneiden kosteus lisääntyy, kosteutta hämärtyy ja majoitus epämukavaksi. Lisäksi sisätilojen leikkaus heikkenee, mikä johtaa suunnittelemattomiin korjauksiin.

Sienan ja homeen ulkonäkö

Jatkuva kosteus ja märät seinät ovat hyvä kasvatuspaikka haitallisille mikro-organismeille.

Seinien sienet ja muotti voidaan nähdä visuaalisena puutteena, mutta ne aiheuttavat myös suurta haittaa terveydelle. Heidän kiistansa joutuvat hengitysteihin ja aiheuttavat immuunivasteen ja akuuttien hengityselinten sairauksien vähenemistä.

Vedenpitävä tiilimuuraus

Vesitiivis tiilimuuraus

Suojella kellari, joka on tehty tiiliä, käytetään pystysuorassa ja vaakasuorassa vedeneristys.

Pystysuora vedeneristys

Tällöin kosteudenkestävät materiaalit levitetään pääseinämän päällysteen yläosan sivupinnoille, perusseinämälle ja alariville. Tämä auttaa suojaamaan näiden rakenneosien välisiä liitososia kosteuden läpäisevyydestä.

Pystysuojaus suoritetaan useilla eri tavoilla:

Pystysuora pohja suoja

 • Värjäystä. Aikaisemmin kirjoitimme parasta tapaa maalata kellari jalusta. Tällainen vedeneristys edellyttää erityisten lakkojen tai maalien levittämistä. Tämän menetelmän etuna on yksinkertainen työ ja korkealaatuinen pintakäsittely, huolimatta ohut kerros kosteutta kestävää materiaalia. Tämän vedenpitävyyden haitat ovat myös saatavilla, se on säännöllinen päivitys hydroprotection johtuen lyhyt käyttöikä tämän menetelmän.
 • Obmazochnaya vedeneristys. Tässä menetelmässä käytetään paksuja bitumikoostumuksia, liuoksia, jotka perustuvat nestemäiseen lasiseen tai erityisiin sementtiä sisältäviin seoksiin. Ne levitetään pinnalle kerroksella, jonka paksuus valitaan erikseen. Tämän seurauksena pinnalle muodostuu kosteutta kestävä kalvo tai läpäisemätön kuori.
 • Impregnointi vedeneristys. Tässä tapauksessa käytetään liuoksia, jotka perustuvat nestemäisiin polymeereihin tai synteettisiin hartseihin, jotka voivat tunkeutua syvälle tiilenrakenteeseen. Rakennusmateriaalin huokosiin saakka koostumus kiteytyy ja luo luotettavan esteen, joka estää kosteuden tunkeutumisen. Lisäksi materiaalin pinnalle muodostuu lisäksi suojakalvo. Tällaisen vedenpitävyyden tunkeutuminen materiaaliin nousee 20 - 25 cm: iin. Kosteutta kestävän kyllästyksen etu on pinnan siisti ulkonäkö, joka mahdollistaa pohjaosan täydellisen viimeistelyn.
 • Rulla vedeneristys. Tämän menetelmän suosio on korkealla tasolla, mikä selittyy joissakin edullisissa hetkeissä. Niistä luotettavuus ja kestävyys ovat erittäin tärkeitä. Lue yksityiskohtainen artikkeli vaiheittaisilta ohjeilta siitä, miten pohjaseinän vedeneristys tehdään rullien avulla.
sisältöön ↑

Vaakasuora vedeneristys

Vaakasuoran suojan pääasiallinen tehtävä on estää kapillaarin tunkeutuminen kosteudelta pohjalta kellariin ja kellarista pääseiniin.

Useimmissa tapauksissa käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia. Materiaali asetetaan kahteen kerrokseen, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm ja käytetään kolmea menetelmää:

 • Canvas-vedeneristysmateriaali sijoitetaan kellarin tai pohjan vaakasuoralle pinnalle ja puristetaan monissa paikoissa raskaiden esineiden kanssa, jotta tuulenpuhallus ei tuhoa materiaalia.
 • Katemateriaalilevyt liimataan pintaan bitumimuovilla tai sulan bitumin avulla.
 • Kateaineen pinta lämmitetään kaasupolttimella, minkä seurauksena bitumipitoisuus sulaa. Sitten levyt liimataan suojattavaan pintaan ja liimataan yhteen.
sisältöön ↑

Bitumin vedeneristys

Bitumia voidaan kutsua halvin ja luotettavaksi vedeneristysmateriaaliksi. Jos haluat suojata alustan tiilimuodon, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Hoidettava pinta maksimoidaan ja puhdistetaan.
 2. Bitumien osia kuumennetaan suuressa säiliössä ja säädetään nesteen sakeuteen.
 3. Harjan tai rullan avulla sulaa bitumi levitetään tiilen pohjan tai pohjan pinnalle.
 4. Luotettavuuden lisäämiseksi vedeneristysmateriaalia käytetään useita kertoja.

Nestekumien käyttö

Tämän vedeneristysmateriaalin etu on korkealaatuinen tartunta suojattuun pintaan. Jalostuksen jälkeen pintaan muodostuu jatkuva saumaton kerros, joka tarjoaa korkean suojan.

Käsittely suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Pinta puhdistetaan hyvin.
 • Levitä alustapohjan syvä tunkeuma.
 • Vedenpitävä materiaali levitetään lastalla tai telalla.
sisältöön ↑

Tapoja poistaa mahdolliset virheet

Hyvin usein kehittäjät aloittivat vedenpitävyyden pohjan ja tiilirakennuksen välisen vedenpitävyyden, mutta jonkin ajan kuluttua tämä virhe on korjattava. Ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla, joista yksi on kallista mutta yksinkertaisempaa. Toinen menetelmä ei edellytä suuria investointeja, mutta sen toteuttaminen kestää kauan.

Ensimmäisessä tapauksessa pohjan ja tiilirakennuksen väliset alueet ruiskutetaan erityisellä yhdisteellä, joka tunkeutuu syvään huokosiin, mikrokuiluihin ja tyhjiöihin. Tuloksena syntyy luotettava vedenpitävä sulku. Tällaista vedeneristystapaa varten on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

 1. Erityiset kanavat porataan syvyyteen, joka on yli puolet tiilestä pienen kaltevuuden alla.
 2. Paineen alaisina saatiin reikiin sementti-polymeeriseokset tai tiivistysgeelimassat.

Muut vedeneristysmenetelmät

Toinen menetelmä liittyy muurauksen osittaiseen purkamiseen perustuksen ja kellarin risteyksestä. Tee se seuraavasti:

 1. Yhdessä paikasta poista pieni tiilimuuraus.
 2. Pohjapinon pinnalle vedeneristys lasikuitu kerros.
 3. Tiilet poistettiin sivustolle.
 4. Täytä liitokset muurauslaastilla.
 5. Seuraavan sivuston työ alkaa noin 20 päivässä.

Talon rakentaminen vaatii paljon vahvuutta, kärsivällisyyttä ja huomiota joka vaiheessa. Kellarin tiilimuodostuksen vedeneristys auttaa säilyttämään ulkoisen pinnan esteettisen ulkonäön ja suojelemaan kellarin ja rakennuksen pääseinät kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Kellarin vedeneristys ulkopuolelta

Kellarin vedeneristys on yksi tärkeimmistä toiminnoista, joita voidaan toteuttaa sekä talon rakentamisen vaiheessa että sen valmistuttua. Kellari on eräänlainen yhteys perustuksen ja muun rakennuksen välillä. Siksi sen vahvuus, vakaus ja epävarmuus erilaisiin vaikutuksiin määräävät kaikkien talon rakenteiden kestävyyden ja luotettavuuden. Rakennuksen käytön aikana, erityisesti kellarin avulla, sisätila on suojattu kosteuden tunkeutumiselta.

On huomattava, että kellarikerroksen ulkopinta on alttiimpia kosteudelle, joten se on hyvin haavoittuva. Kellarissa on vesihuolto, pohjavesi, sade ja muu sademäärä. Rakennuksen perustuksen ja ylärakenteen välillä tulisi olla luotettava vedenpitävä ja lämmöneristyskerros. Näin sinun on tehtävä talosi perusta. Lisäksi on suositeltavaa järjestää salaojitusalue.

Vesirakenteiden paras suojelu (eristeen lisäksi) on suositeltavaa tehdä viemäröintijärjestelmä.

Eristeiden tyypit

Jotta altaaseen voidaan luotettavasti suojata kosteus, on huomattava, että rakenteita on suojattava kerran kahdessa tasossa:

 • Pystysuunnassa. Kosteudenkestävää materiaalia on käytettävä seinien ulkopuolella.
 • Vaakasuunnassa. Kosteutta kestävät materiaalit asetetaan kellarin pohjan ja ulomman osan väliin.

Vaaka- ja pystysuora eriste.

Kellarin vaakasuora vedenpitävyys ulkopuolelta sulkee pois kosteuden pääsyn talon sisätilaan. Vedenpitävässä laitteessa käytetään tässä tapauksessa rullamateriaaleja, joista mainittakoon suosittu kateaine ja kattohuopa. On parempi valita ruberoidi, koska kattohuopa ei pysty tarjoamaan pitkäaikaista suojaa kellarista kosteuden läpäisevyydestä.

Markkinoilla tarjottava moderni kateaineisto on varsin tehokas. Se on valmistettu bitumista, joten se on erinomainen vedenpitävyys rakennuksen ulkopuolella ja talon ja seinien välissä.

Pystysuora vedeneristys on muuttuvaa kuin vaaka, joten (riippuen käyttöolosuhteista ja muista tekijöistä) voit valita sopivimman vaihtoehdon:

 1. Bitumiset mastit ja niiden analogit. Paksu neste-mastilla voit luoda ulkopuolelle (kellarin ulkopuolella) tehokkaan suojan, jolla on erinomaiset käyttö- ja suoritusominaisuudet. Tietysti materiaalin lujuutta ei käsitellä tässä, koska kovettunut mastinen on helposti alttiina mekaaniselle rasitukselle. Asiantuntijat suosittelevat nestemäistä lasia.
 2. Pohjan pinnoittamiseksi voit käyttää erityisiä suojaavia lakkoja, jotka ovat kohtuuhintaisia ​​ja helppokäyttöisiä. Enemmän näitä lakkoja ei ole ansioita.
 3. Synteettisen hartsin tai nestemäisten polymeerien vedenpitävien materiaalien avulla voit luoda enemmän tai vähemmän korkealaatuisen vedeneristyskerroksen. Mutta jos sivuston tehokas viemäröinti ei ole ennakoitu, nämä materiaalit pysyvät hyödyttömiksi.
 4. Ulkopuolinen jalusta voidaan myös liittää rullatulla materiaalilla. Periaatteessa vaihtoehto on hyvä, mutta täällä taas paljon riippuu toimintaedellytyksistä.

Vedenpitävyystyyppiä valittaessa on otettava huomioon materiaalit, joista kellarista rakennetaan, sekä mitä rakennusmateriaaleja on tarkoitus käyttää tulevaisuudessa viimeistelyyn. Vaakasuora vedenpitävä pohja ansaitsee enemmän huomiota.

Vedenpitävyys

Läpäisevän eristeen periaate.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen tärkein etu on se, että se tunkeutuu riittävän syvälle betonin paksuuteen. Seos siirtyy vähitellen pienikokoisten halkeamien läpi betoniin, joka estää kaikki kapillaarit ja huokoset, joiden kautta kosteus voi virrata. Lisäksi läpäisevä vesitiiviys tulee kemialliseen reaktioon betonin kanssa, jolloin siitä tulee "kokonaisuus".

Vedenpitävyys paranee merkittävästi betonin lujuutta (valmistaja toteaa, että lujuus kasvaa noin 20-30%). Lisäksi betoni muuttuu inertiksi kemialliselle hyökkäykselle.

Työnteknologia on seuraava:

 • Läpäisevä eristys esitetään kuivan jauheen muodossa, joka on laimennettava vedessä ja saatua seosta sekoitetaan tarvittavaan paksuuteen.
 • Seos levitetään betonin märälle pinnalle.
 • Levitä kerros kerroksittain. On suositeltavaa käyttää tätä erityistä synteettistä harjaa.
 • Kellarin käsittely näillä materiaaleilla on sallittua vain positiivisissa ulkolämpötiloissa.

Rulla vedeneristys

Valssattu vedeneristys (myös bitumi, polymeeri, synteettinen) sovelletaan kaikkiin rakenteen kellareihin. Seinien ulkoreunat peitetään pääsääntöisesti 2-3 kerroksella rullaneristysvyöhykkeellä. Jos rakennus sijaitsee paikassa, jossa on korkea pohjavesi tai aktiivinen uppering, on suositeltavaa tehdä 4-5 kerrosta vedenpitävyyttä estääkseen talon sisälle kosteuden tunkeutumisen.

Tarravalssimateriaali.

Pohjalevyn valssattu eristys on päällekkäin, joten säätiön suoja kosteudelta tässä tapauksessa on erittäin korkealla tasolla. Lisäksi kaikki nivelet voidaan peittää nestemäisellä vedeneristyksellä, mikä takaa erittäin suuren tuloksen.

Rullaneristys ei kestä mekaanista rasitusta, joten on suositeltavaa suojata sitä edelleen.
Vesitiivistyksestä huolimatta hyvä vedenpoisto on välttämätöntä, jos pohjavesi on tarpeeksi korkea.

Obmazochnaya vedeneristys

Pohjan vedenpitävyys sisäpuolelta on nyt käytännössä mahdotonta ilman päällystyseristysmateriaalien käyttöä. Mutta niitä voidaan soveltaa sekä sisäisiin että ulkoisiin pintoihin. Jos vedeneristysmastia levitetään ulkopuolelta, huoneen sisään tulevan kosteuden todennäköisyys jää pois.

Tänään voit valita useista suosituista pinnoitusmateriaaleista: sementti-polymeerimassasta, bitumista, polymeeri-bitumisista koostumuksista.

Bitumiset mastit ovat edullisempia, mutta ne eivät voi ylpeillä pitkäikäisyydestä. Ajan, jona ne säilyttävät ominaisuutensa, on noin 5 vuotta, jonka jälkeen alhaisen lämpötilan vaikutuksesta vedenpitävä kerros alkaa hajota.

Moderni oblazochnaya -vesieristys, jota edustavat sementti-polymeeri ja polymeeri-bitumikomposiitit, on hyvä vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille, mutta seosten käytön yhteydessä on tarjottava lisäsuoja ulkoisesta fysikaalisesta vaikutuksesta. Tämän tyyppinen eristys levitetään kerroksittain. Tällöin suositellaan myös korkealaatuista vedenpoistoa. Sitten pohjan suojaus on erittäin korkealla tasolla.

Tiilipohjan suojaaminen vedestä

Tiilipohjan rakentaminen on perinteinen ratkaisu monenlaisiin maalajeihin. Voit eristää sen kosteudelta seuraavalla yksinkertaisella tekniikalla:

 • Ennen kuin aloitat asentamisen, sinun on ostettava tiili, joka on esikäsitelty erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa materiaalia kosteudelta (tietenkin nämä tiilet ovat kalliimpia, mutta kun käytetään jalusta ja koko rakennuskustannukset).
 • Muurattujen pintojen poistamisen jälkeen on välttämätöntä levittää bitumimastia (tai mitä tahansa muuta vedenpitävästä vedenpitävyysanalyysiä) 3-4 kerroksessa.
 • Seuraavaksi pinta on välttämättä päällystetty rullaneristyskyvyn avulla (voit ottaa tavanomaisen kattohuovan tai minkä tahansa modernin materiaalin).
 • Valinnaisesti voit myös tunkeutua läpäisevään vedenpitävyyteen.

Pohjaan on suositeltavaa käyttää kosteutta kestävää tiiliä.

On suositeltavaa kuulla asiantuntijoita tiettyjen materiaalien käytöstä tietyissä ilmasto-olosuhteissa.

Jälleen kerran joka tapauksessa, kun korkealaatuisen vedeneristyslaite vaatii tehokkaan kuivatusalueen. Se on vedenpoisto ja koko järjestelmä, joka takaa suuren vesimäärän puuttumisen talon ympärillä.

Kaikkien töiden rulla-, päällystys- ja läpäisevät vedenpitävyys, vedenpoisto ja korkealaatuinen suorituskyky - nämä ovat tärkeimmät komponentit korkealaatuisen kellarin suojaamiseksi kosteuden läpäisevyydestä.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Pohjakerroksen vedenpitävyys: vaaka- ja pystysuuntaiset menetelmät

Kellon käsite tarkoittaa rakennuksen jalkaa, säätiön ja seinän välistä tilaa. Jos sinulla on yksityinen talo, jossa on nauha-pohja, niin pohjaa pidetään sen osana maanpinnan yläpuolella. Hyvän ilmanvaihdon varmistamiseksi sen korkeuden tulisi olla vähintään 30 cm, mutta se voi saavuttaa jopa metrin ja vielä enemmän, jos rakenteessa on kellari.

Korkki voi olla melko korkea

Vedenpitävyys päätavoitteena

Monet kehittäjät miettivät, tarvitaanko vedenpitävyyttä perustuksen ja jalustan välille? Jotta voisimme vastata tähän kysymykseen, ymmärrämme fyysiset prosessit, joita esiintyy kotisi rakenteissa.

Jopa kaikkein kaunein rakenne, huonosti mukautettu ympäristönsuojeluun, ei tuo iloa niille, jotka elävät siinä.

Pohjaan soveltuvia voidaan jakaa useisiin perusvaatimuksiin:

 • Korkea lujuus, koska se pitää koko rakennuksen.
 • Sateen kestävyys ja luotettava suoja haitallisilta vaikutuksilta.
 • Tällaisten tekijöiden puuttuminen, kuten kosteuden tunkeutuminen maaperästä rakenteeseen. Tietyissä tilanteissa se pystyy kiipeämään muutaman metrin seinät, jotka ovat täynnä kosteutta huoneissa.

Kuten tiedetään, materiaalilla on aina pienimmät ontelot, niin sanotut kapillaarit. Jos ne eivät ole vedenpitäviä, ne vuotavat kosteutta, mikä aiheuttaa monia ongelmia. Ensinnäkin kosteus huoneissa, toiseksi kun pakkasesta tulee kosteutta jäädy ja laajenee, monet näistä jäädytys-sulatusjaksot voivat tuhota jopa kaikkein kestävimmän materiaalin.

On huomattava, että paras tulos ei ole vain vaakasuora vedeneristys pohjan ja pohjan välillä, vaan myös rakenteellisen pystysuojaus on tarpeen. Vain joukko näistä tapahtumista takaa korkean rakennesuojauksen, joten tarkastelemme, miten perusasiasi on mahdollisimman turvallinen.

Vaakasuoran vedenpitävyyden tärkeimmät ominaisuudet

Oikean kosteudenestolaitteen malli

Erittäin tärkeä vaihe, jossa monet kehittäjät tekevät työtä omilla käsillään tekevät tyypillisen virheen. Se johtuu siitä, että eristys suoritetaan vain pohjan ja seinän välissä. Toisin sanoen kosteus maan alla kasvaa itse seinän alla (ks. Myös artikkeli "Kuinka ja mitä suljettakoon porausruuvityypin pohja").

Ja jos maanalainen säätiö ei ole niin jäädytetty ja altistunut haitallisille vaikutuksille, yläpuolinen osa, joka on kosteudelta imeytynyt, tuhoutuu paljon nopeammin kuin olisi ollut, jos se toteutetaan asianmukaisesti.

Tee tehtävä oikein seuraavasti:

 • Ensimmäinen hydraulinen este on järjestetty tasolle, joka on noin 20 cm maanpinnan yläpuolella. Se suojaa kellarin pohjavedestä kellarikerroksen kapillaareilta.
 • Toinen kerros on järjestetty pohjan liitokseen seinämän kanssa. Se on samanlainen kuin ensimmäinen.

Kaksikerroksisen järjestelmän ansiosta suunnittelusi on suojattu paljon luotettavammin. Nyt voit olla varma, ettei kosteus maaperästä pääse tunkeutumaan taloon. Jos yläpuolinen osa koostuu myös betonista, suojakerros on järjestetty kerrosten väliin valettaessa vähintään kahdessa vaiheessa.

Harkitse, millaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää näihin töihin ja kunkin sovelluksen ominaisuuksiin.

kattohuopa

Roofing materiaali - yleisimpiä, voi jopa sanoa, perinteinen vaihtoehto vedenpitävä rakenteita. Hänen kanssaan työskentelevät ovat melko yksinkertaisia: tarvittavan leveyden kaistaleet leikataan ja asetetaan pohjalle. Harjoittelu osoittaa, että materiaalia on parasta laittaa kahteen kerrokseen - tämä antaa tarvittavan luotettavuuden.

Sen tärkein etu on edullisuus ja edullinen hinta. Materiaalia myydään kaikkialla, joten löytää se ei ole mitään ongelmaa. Suojakotelon laatu on melko hyvä, mutta silti on olemassa monia moderneja materiaaleja, jotka ylittävät kateaineita.

On valokuva - ruberoid - johtava suosio kehittäjien keskuudessa

Stekloizol

Tämä materiaali on saatavilla eri tuotenimillä eri versiossa.

Se voi perustua lasikuituun tai lasikuituun ja sillä on monia etuja:

 • Suuri vahvuus, joka johtuu nykyaikaisen tuotantoteknologian käytöstä ja vain korkealaatuisten raaka-aineiden käytöstä.
 • Vedenpitävän suojuksen korkea luotettavuus johtuen materiaalin suuresta paksuudesta.
 • Työn yksinkertaisuus - on helppo leikata, materiaali voidaan sulattaa soihtuilla ja se tarttuu täydellisesti pohjaan ja täyttää aukot.

Polttimen avulla lasieristys täydellisesti sulaa

On huomattava, että eristysmateriaalin alempaa kerrosta käytetään pohjan suojaamiseen.

Bitumiset aineet

Tähän ryhmään kuuluu bitumi ja siihen perustuvat erilaiset mastikat. Itsestään bitumi voi halkeilla 2-3 vuotta, mutta betonikerrosten tai tiilien välissä materiaali on luotettavasti suojattu haitallisilta vaikutuksilta, joten se kestää kauemmin.

Näiden yhdisteiden käyttäminen on melko yksinkertaista, mastit ovat välittömästi käyttövalmiita, joten on parasta käyttää niitä. Keittäminen bitumi - ei kaikkein mielenkiintoisin, paitsi vaarallinen ammatti.

Bitumi on paras käsitellä koko säätiö.

Hyvä ratkaisu olisi käyttää bitumi-mastia yhdessä stekloitsolin tai kattopyyhkeen kanssa: sinä värjää pohja koostumuksella ja liimaa sitten materiaali. Joten voit saavuttaa korkeimman suojelun rakenteita.

Nestekumia

Materiaalia käytetään hyvin yksinkertaisesti - käyttämällä lastalla.

Suhteellisen uusi materiaali, joka on melko yleinen kehittäjien keskuudessa useista syistä:

 • Se on erittäin suorituskykyinen ja kimmoisa, vaikka alapäässä oleva vedenpitävä kansi säilyy ennallaan.
 • Koostumuksen läpäisevä kyky on erittäin suuri - se tunkeutuu pienimpiin epäsäännöllisyyksiin ja luotettavasti tukkii kaikki kapillaarit.
 • Erinomainen tarttuvuus kaikkiin materiaaleihin, joita käytetään pohjan rakentamisessa. Kansi pitää hyvin kiinni.
 • Helppo soveltaminen - käyttämällä lastalla, voit tehdä omalla kädellä laadukkaimman suojapinnoitteen.
 • Koostumuksen käyttämistä ei tarvitse lämmittää, se on täysin tulenkestävä ja sillä ei ole epämiellyttäviä hajuja. Kaikki on melko yksinkertaista, mutta materiaalin mukana tulevaa opetusta tarvitaan opintoihin.

Materiaalit ovat kahta tyyppiä - bitumin pohjalta ja polyuretaanin perusteella. Jokaisella niistä on hyvät ominaisuudet.

Työn laajuudesta riippuen sekä manuaalista että konesovellusta voidaan soveltaa. Kaksikomponenttisia koostumuksia käytetään koneen menetelmään, niitä voidaan käyttää tekemään valtava määrä työtä lyhyessä ajassa.

Nestekumilla ei ole yhtä suurta lujuutta ja sitkeyttä

Vihje! Rakenteiden suojan laadusta kosteudelta ei kannata säästää, joten on suositeltavaa käyttää nestekumia, joten voit olla varma siitä, että pinnoitteen vahvuus on korkeimmalla tasolla 20 vuoden ajan.

Pystysuora vedeneristyskanta

Parhaan mahdollisen suojan saavuttamiseksi monimutkaisessa vaaka-asennossa on tarpeen suorittaa pystysuora vedeneristys. Se koostuu vedenpitävästä sulkemisesta pohjan ja pohjan koko ulkopinnalle. On olemassa useita tyyppisiä suojakoteloita, harkitse kumpaakin.

Läpäisemätön hoito

Se toteutetaan vesipohjaisten sementtien ja kvartsi- täyteaineiden pohjalta tai nestemäisen lasin avulla (silikaattipohjaisesti). Tämä menetelmä takaa pinnoitteen kestävyyden ja luotettavan suojan kotisi pohjavedestä ja sademäärästä (oppia täältä, kuinka lämmin perustan kellari).

Jos käytät nestemäistä lasia, sinun on käytettävä sitä rullalla tai harjalla, on parempi suorittaa hoito kahdessa kerroksessa. Tuloksena oleva suojakotelo ei jää kosteuteen, vaikka monta vuotta.

Peneteraavia koostumuksia levitetään harjalla, jonka paksuus on enintään 3 mm. Kuivaamisen jälkeen toistuva hoito on luotettavaa.

Läpäisevät yhdisteet suojaavat olemassa olevia rakenteita.

Maalieristys

Se on tehty erilaisten maalien ja lakkojen avulla, jotka perustuvat polyuretaaniin ja muihin komponentteihin. Soveltamisen yksinkertaisuus voi kannattaa tätä menetelmää.

On paljon muita haittoja: luotettavuuden takaamiseksi olisi sovellettava 6-8 kerrosta, mikä on erinomainen investointi ajasta. Tämä kansi on hyvin lyhytikäinen, joten sen käyttö ei ole perusteltua.

Pinnoituseristys

Voimme sanoa, että tämä on yleisin tapa suojella rakenteita kosteudelta.

Monia sävellyksiä, joiden avulla työ tehdään, pidämme tärkeimpiä:

 • Bitumi, materiaali on keitettävä, kuumennettu, mikä aiheuttaa paljon haittaa. Lisäksi tämä kansi alkaa kuolla muutamassa vuodessa.
 • Bitumimastoja ei tarvitse lämmittää, ne ovat käyttövalmiita, mikä on epäilemättä iso lisäys. Päällystys on voimakasta, mutta silti se ei ole tarpeeksi kestävä.
 • Nestekumi on kestävin ja teknisesti edistyksellinen materiaali. Se levitetään lastalla ja jos tilavuudet ovat suuret, erityinen asennus. Pinnoite on erittäin kestävä johtuen jäädytetyn materiaalin joustavuudesta. Tämä on oikein tämän segmentin johtaja.

Asennuksen avulla voit nopeasti käsitellä hyvin suuria rakenteita nestekumilla lyhyessä ajassa.

Rullaeristys

Erittäin luotettava tapa suojella rakennetta. Se suoritetaan käyttämällä roll-up roll -materiaaleja - stekloizola ja analogeja, kateaineita. Jotkut esivalmistavat pinnat mastilla, jotkut yksinkertaisesti lämmön ja liiman eristys käyttäen taskulamppu.

Tällä menetelmällä on yksi haitta - hinta, muutoin se on varsin luotettava, koska ympärilläsi muodostuu koko suojaava suojus, joka on erittäin kestävä.

Vihje! Ei ole välttämätöntä ylikuumentaa materiaalia polttimella - sen rakenne voi olla rikki ja kansi on paljon vähemmän luotettava.

Valssattu eristyspohja - erinomainen vaihtoehto

johtopäätös

Älä unohda talosi pohjan suojaa, se on täynnä kosteutta huoneissa ja rakenteen tuhoutuminen, ja se lupaa valtavia korjauskustannuksia. Tässä artikkelissa oleva video kertoo kellarikerroksen joitain piirteitä (ks. Myös artikkeli "Pile-pohjaisen kellarikerroksen korkealaatuinen ja värikäs päin oleva materiaali - mitä materiaaleja käytetään ja miten niitä asennetaan").