Sementtimekkiliuosten käyttö rakentamisessa

Rakennusmateriaalien kehittymisen myötä syntyi suuri määrä valmiita sementti-hiekkaseoksia, joissa valmistaja takaa tiukan noudattamisen edellyttämät lujuusominaisuudet, erilaisten lisäaineiden läsnäolon, epäpuhtauksien puuttumisen hiekassa ja sen homogeenisuuden. Vaikka sappihinnasta ja hiekasta hankitut summat ylittävät 100 - 200 prosenttia, nämä rahat voidaan maksaa vähentämällä työtä ja parempaa laatua.

Tyypit ja ominaisuudet

Luokitettaessa rakennusseoksia, mukaan lukien sementtiin perustuvat, otetaan huomioon seuraavat kriteerit ja ominaisuudet:

1. Pääurakka - muuraus / asennus, kipsi, päin.

2. sideaineiden määrä - yksinkertainen (vain sementti), monimutkainen (lisätään kalkki, kipsi jne.).

3. Karkaistun liuoksen tiheys on kevyt (enintään 1500 kg / m3), raskas.

4. Puristuslujuus kg / cm2: ssa (merkintä "M kuviolla") - M10-M25 DSP: llä savealla, M50-M100 kalkkikiven kalkilla, M150-M200 universaalisella DSP: llä, M300:.

5. Sementtipitoisuus - laiha (P / C-suhde yli 5), normaali, rasva (P / C alle 3) liuokset. On tavallista, että iho murtuu ajan myötä ja hitaampi kovettua, lihavoituna - halkeilua kuivauksen jälkeen, joten paras tapa lisätä voimaa on ottaa korkeampi sementti.

Muita tärkeitä ominaisuuksia, joita säännellään erilaisten lisäaineiden käyttöönotolla:

 • Jäätymiskestävyys - tarvitaan talvikaudella kohtalaisilla pakkasilla (yleensä alle -2-5 ° С).
 • Pehmitys - juoksevuus lisäämättä ylimääräistä vettä. Helpottaa materiaalin käsittelyä, lisää lopullista voimaa, vähentää kutistumista ja halkeilun todennäköisyyttä.
 • Kiihdytysnopeus Se kasvaa useimmin kipsillä.
 • Kyky säilyttää vettä. Tämä on erittäin tärkeää, kun työskentelet vettä absorboivilla pohjalla - vaahtoa, ilmastettua betonia, silikaattitiiliä ja niin edelleen.
 • Hydrofobisuus - vastustus jäätyneessä tilassa vesihöyryn imeytymiseen.

Jos DSP: n valmistusta päätetään itsenäisesti sementin ja hiekan välisen suhteen valitsemiseksi, on välttämätöntä ottaa karkeasti huomioon tarvittavat ominaisuudet ja käyttää standardeja SP 82-101-98 -standardissa määriteltyjen eri ratkaisujen osalta tai arvioida suosituksia.

Halutut mittasuhteet ruoanvalmistukseen CPS tee se itse:

1. Matalat rakennukset, ulkopinta kipsi, puupaneelit puusepäntyminen: 1-4 - M400: lle, 1-5: lle M500: lle.

2. Keskikokoisten rakennusten muuraukseen kestää pinnat kosteudenkestävyyden lisäämiseksi, lattiapäällysteeksi ohut pinnoite - 1 - 3 M400: lle, 1 - 4 M500: lle.

3. Sekoita lattiapinnoille ilman ylimääräistä päällystystä, monikerroksisten rakennusten muuraus, betonien halkeamien korjaus - 1 - 3 M500: lle, 1 - 4 M600: lle. M400: n käyttöä suhteessa 1-2 ei suositella, koska alhainen hiekkapitoisuus johtaa liialliseen haurastumiseen ja herkkyys halkeamiin kuivauksen aikana. Voiman lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä 1% kuitua painosta liuokseen.

4. Sisätiloihin (paitsi keittiö, kylpyhuone, kylpy) - 1-5 M400: lle, 1-6 M500: lle. Tarvittaessa osa sementistä korvataan kalkilla, mutta enintään 50%. Vaikka kalkilla on myös supistavia ominaisuuksia, ne ovat noin 10 kertaa heikompi kuin sementin. Vahvan voimakkuuden vähenemisen kustannuksella (2 kertaa) kipsilevy voidaan halventaa lisäämällä savi kalkin sijaan.

Pehmittimena käytä säännöllistä nestesaippuaa 0,1-0,2% kokonaistilavuudesta. Taulukko suola 0,5%: n määrästä vettä - todistettu työkalu liuoksen pakkasvastuksen lisäämiseksi pienen voimakkuuden vähentymisen sijasta.

Kuinka valmistaa DSP?

Jokaiseen valmiiseen seokseen on liitettävä ohjeet vaadittavasta vesimäärästä, muita osia ei yleensä toimiteta. Käytettäessä lisäaineita (väriaineita, vahvistavia kuituja) osia on noudatettava tiukasti lisäaineen ohjeiden mukaisesti. Tyypillinen seoksen ja veden seos on 5 - 1 (vyöhyke puskuria kohden on 50 kg), väriaineiden osuus on 0,1%, lasikuituosuuden osuus on 1%.

Riippumattoman tuotannon tapauksessa veden ja sementin sementtiosuudet otetaan riippuen toteutetusta työstä, lujuusvaatimuksista ja hiekan kosteudesta:

1. Paksumpaa laastia tarvitaan munimiseen - veden / sementin suhde on enintään 0,8.

2. Levittimelle ja kipsille käytetään hapan kermamaisia ​​yhdisteitä, joiden suhteellinen kosteus on 0,8-1,2.

3. Kun roiskuu ja injektoidaan, liuos ohenee vieläkin, enintään  / Ц - 1,5.

4. Seokset, joiden W / C on alle 0,6, käytetään tarvittaessa nopeasti kuivattavan korkealaatuisen sementti-hiekkalaastin (M300 ja korkeampi) tai betonin saamiseksi.

Jos betonisekoitinta käytetään sekoittumiseen, on suositeltavaa suorittaa työ seuraavassa järjestyksessä:

 • Kierrättömässä rummussa kaada vettä, tee lisäaineita.
 • Kaada 2 kauhoa hiekkaa.
 • Lisää sementtiä, odota, kunnes sekoitetaan.
 • Lisää jäljellä oleva hiekka, tarvittaessa lisää vettä.

Tämä tekniikka estää betonisekoittimen pysähtymisestä johtuen hiekan kovettumisesta toisella puolella ja peittää sen pinnalla kerroksella jäädytettyä sementtimaitoa.

Käsin sekoittamalla vettä kaadetaan kuivaan seokseen. Jos teet päinvastoin, vesi muodostaa sementin kalvon pinnalle pienien seoksista, mikä hidastaa prosessia monta kertaa. Jos koostumus on valmistettu omiin osiinsa, on toivottavaa sekoittaa ne kuivaan muotoon ennen veden lisäämistä.

Tuotannon jälkeen liuosta tulee käyttää ennen kuin se alkaa kovettua - 15 minuutista useita tunteja riippuen lisäaineiden käytöstä, sementin pitoisuudesta ja lämpötilasta. Tavallinen liuos M150-M200 20 ° C: n lämpötilassa alkaa kovettua tunti sekoittamisen jälkeen.

Jos haluat suunnitella DSP: n massan etukäteen, sinun on laskettava tarvittava liuoksen määrä ja kerrottava seoksen kuvauksessa ilmoitetut kustannusarvot 1 m3 kohden. Useimmiten ne on ilmoitettu muodossa "seoksen kulutus per m2", ja tämä tarkoittaa kerrosta, jonka paksuus on 1 cm. Saadakseen kustannuksia 1 m3: a kohti riittää moninkertaistaa määritetty arvo 100: lla.

Hiekkasementtiseoksen tavalliset kulutusarvot ovat 1800 kg / m3, korkealaatuisille koostumuksille - enintään 2200 kg / m3, kevyille kalkkilaastareille - 1200-1600 kg / m3.

Laastin kulutuksen laskeminen kipsaukseen ja sivelöintiin ei ole vaikeaa, mutta munimateriaalin kustannukset riippuvat tietyn taiteilijan taidoista. Jos noudatat tiukasti tekniikkaa, liuoksen kulutus on 25% seinän kokonaistilavuudesta, mutta käytännössä tämä arvo voi olla jopa 35% (paksu saumat, roiskehäviö) ja alle 20% (ontto muuraus, jossa käytetään huonolaatuisia tekniikoita työn nopeuttamiseksi ).

Seosten kustannukset

Tehdasvalmisteiden kokonaishinta riippuu:

 • valmistajan nimi;
 • kalliiden lisäaineiden olemassaolo;
 • lujuusmerkinnät;
 • hiekka-puhdistusaste;
 • tukkumyynnin koko;
 • alue ja etäisyys toimituksesta varastosta.

Moskovan ja Moskovan alueen Venäjän markkinoilla suosituimpia valmiita sementti-hiekkaseoksia

Sementti-hiekkaseoksen kulutus per 1 m3 liuosta

Sementin ja hiekan seos on monien liuosten ja kuivien seosten osa. Sekä hiekkaa että sementtiä voidaan käyttää osana betoni- tai muurauslaastia, kipsiä ja vastaavia.

Sementti-hiekkaseoksen vaikutus lopputuotteen ominaisuuksiin

Sementin ja hiekan mittasuhteet vaikuttavat suoraan laastin tai kuivan seoksen ominaisuuksiin. Lisäksi vaikutus on monisuuntainen, koska sementti on sideainekomponentti, ja hiekka on täyteaine. Näin ollen seoksen osuuden lisääminen seoksessa:

 • Lisää ratkaisun nopeutta;
 • Vahvistaa lujuutta (tiettyyn rajaan saakka);
 • Joissakin vaiheissa sementin ylimäärä johtaa seoksen liialliseen kuivaukseen ja halkeamien ilmenemiseen;
 • Lisäksi sementti on kalliimpaa kuin hiekka, joten sen osuuden kasvattaminen lisää valmiin seoksen kustannuksia.

Hiekka puolestaan ​​tarjoaa ratkaisun:

 • plastisuus;
 • kovuus;
 • Veto-ominaisuuksiin;
 • Hiekan osuus hiilen suhteessa sementtiin verrattuna kohtuullisiin rajoihin johtaa kuitenkin voiman menetykseen ja murenemiseen.

Seoksen kulutus kuutiometriä kohden

Sementti-hiekkaseoksen kulutus kuutiometriä kohti (riippumatta lattiapinnoituksesta tai betonirakenteiden muodostumisesta) riippuu mittasuhteista, jotka ovat optimaalisia tämän tyyppiselle laastille. Virtaavuuden vaihtelu viittaa pelkästään seoksen painoon, koska sen tilavuus vastaa valmiin liuoksen tilavuutta, joka on säädetty vedelle.

Huomaa, että sementin lisääminen hiekkaan käytännössä ei lisää seoksen kokonaistilavuutta. Toisin sanoen, jos lisäät 300 kg sementtiä kuutiometriä hiekkaa, seoksen tilavuus on edelleen 1 kuutiometri. Syynä on se, että sementtihiukkaset ovat hyvin pieniä ja helposti hiekkipartikkeleiden välissä. Tämä aiheuttaa lopullisen ratkaisun yhtenäisyyden ja lujuuden.

Oletetaan, että haluamme valmistautua M200-merkin M200-liuokseen. Tällaisen liuoksen optimaalinen osuus on 1 - 3, eli sementin osuus on 25%.

Kuusimittari hiekkaa painaa noin 1400 kg. Se perustuu siihen, että tarvitsemme 25% sementistä, se on noin 350 kg. Sementti-hiekkaseoksen lopullinen paino on 1 750 kg. Se on tämä paino kuutiometriä seosta, jota pidetään keskimäärin.

Älkää unohtako, että puhumme kuutiometristä kuivasta sekoituksesta. Valmis liuoksen tilavuus on suurempi veden lisäyksen ansiosta.

Mitkä tekijät vaikuttavat seoksen kulutukseen?

Itse asiassa sementti-hiekkaseos on työratkaisu (jos et ota huomioon vettä ja erilaisia ​​modifioivia lisäaineita). Näin ollen seoksen kulutus riippuu ensisijaisesti työn laajuudesta ja ratkaisun tarpeesta.

Sementti-hiekkaseoksen paino vaikuttaa:

 • hiukan ja sementin suhteellinen suhde (mitä korkeampi sementtiosuus, sitä raskaampi seos);
 • hiekkaominaisuudet (hiekka karkeilla hiukkasilla on raskaampaa kuin hieno hiekka).

Sementti-hiekka-seoksen työ kulutus riippuu jo tietystä työstä ja sen ominaisuuksista. Esimerkiksi seoksen kulutus lattialaastilla riippuu lasin paksuudesta. Kun lisäät paksuutta, tarvitset lisää laastia, vastaavasti enemmän sementti-hiekkaseosta.

Hiekkasaalipussin määrän laskeminen 1 m3: ssa

Aloittamalla rakentaminen ja korjaustyöt sinun tulee tietää tarvittava kulutus, mikä merkki ja kuinka monta hiekkasäkkiä on 1 m3. Tarvittava rakennusmateriaali riippuu valituista brändeistä, joita käytetään tietyissä työtyypeissä. Markkinoilla on useita merkkejä hiekka-betoniseoksista M 50: stä M 400: een. Missä numero tarkoittaa, mikä betonirakenne kestää puristuskuormituksen, kun se lopulta kovettuu noin 2 päivän kuluttua. Leimojen M 50 ja M 250 kustannukset eroavat noin 500 ruplaa.

Perusmenetelmä tarvittavan määrän laskemiseksi hiekkasaumasta

Ammattimaiset ja yksityiset rakentajat pystyvät laskemaan, kuinka paljon hiekkasta betonia tarvitaan yhden kuutiometrin betonin kohdalla. Loppujen lopuksi tällainen rakennusmateriaali on yksi tärkeimmistä komponenteista korjauksen eri vaiheissa. Rakennusmateriaalien kustannukset riippuvat raaka-aineiden laadusta. Seuraavat osat ovat osa hiekkaseulan seosta:

 • erityinen kemikaali, jolla on suuri lujuus ja supistava ominaisuus - ensimmäisen luokan Portland-sementti;
 • hiekka, jonka murto-osa on enintään 3 millimetriä;
 • pehmittimet, joilla on ominaisuuksia kosteuden kestävyyden ja rakennusmateriaalien lujuuden parantamiseksi;
 • Ominaisuuksien parantamiseksi liuokseen lisätään graniittijauhetta.

Kuinka monta pussia hiekkakiveä 1 m3: ssa? Sekoita myydään pakattuina pakkauksina, joiden paino on 25, 40 ja 50 kg. Tällainen rakennusmateriaali sisältyy raskaan betonin tyyppiin, minkä vuoksi yhden m3: n massa on noin 2,4 tonnia. Erityislaskelmien avulla, kun hiekkasulskan kulutus on 20 kg / neliömetri, kerroksen paksuus 1 cm, määrä lasketaan seuraavan kaavan mukaan:

 • neljäkymmentä kiloisen pussin tilavuus jaetaan 20 kg: iin, 2 cm ulos. Jotta voidaan käsitellä 100 cm / 2 cm: n pinta-alaa, tarvitaan 50 pussia;
 • jos tilavuus on 50 kg, niin 1 metrin alueen käsittelemiseksi tarvitset 40 pakkausta.

Ennen määrittämää vaadittua hiekkatehnan määrää 1 m3: aan liuosta on suositeltavaa ottaa huomioon pintakerroksen tila, tarvittavat mittasuhteet ja pinnoitteen paksuus.

Kuinka monta kuutioa yhdessä pussiin hiekkakiven seosta? Kuinka monta kuutiota hiekkalaatikossa on 50 kg pussi?

On suositeltavaa määrittää tämä seuraavilla parametreillä: 1 m3 hiekkasta, jonka paino on 2400 kg ja joka on jaettava 40 kilogramman pakkaus painolla. Yhteensä menee:

 • 0,010 kuutiota puskuria kohti hiekkakiveä 25 kg;
 • 0,017 kuutiota hiekkasäkissä 40 kg pussi;
 • 0,021 m3 pakkauksessa 50 kg.

Paino 1 m3 hiekka-betoniliuosta

Tällaisia ​​ominaispainon mittauksia sovelletaan, ja ne ilmoitetaan seuraavasti:

Peskobetonin kulutuksen vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää esikiveä varten suunniteltuja työkaluja - laajennettua savea, graniittisiruja. Ei-harvoin esioissa, täyteaineet muodostavat jopa 60 prosenttia kokonaistilavuudesta.

Komposiittiseoksista riippuen on olemassa yleisiä hiekkasementtimääriä - M 150, M 200, M 300, M 400. Suosituin materiaali on M 300, lisäksi tämä seos on erinomaiset tekniset ominaisuudet ja hyväksyttävät kustannukset.

Rakennusmateriaalien kulutus lattiapinnoille

Materiaalien laskemista rakennustöiden osalta on suositeltavaa tietää kuutiohissitason pussit. Ammattimaiset rakentajat uskovat, että on helpompi selvittää, käytätkö 1 m 2: n paksuus 10 mm: n paksuudelta, saat 18-20 kg. Kun paksuus on 70 mm, 1 m2: n kohdalla tarvitaan 140 kg seosta.

Ennen materiaalien hankkimista sinun tulisi tietää haluamasi määrä ja kuinka paljon kiloa hiekkakiveä kuutioidaan. Jos otat laskemalla vakiopakkauksen, jonka paino on 50 kg, se tarkoittaa, että 70 mm: n paksuiselle tasolle tarvitset 3 pakkausta.

Jos et ota huomioon lattian pohjan epätasaisuutta, laskelma on seuraava:

 • 70mm - lattian paksuus jaettuna 15 mm: llä ja kerrottu 18 kg: lla 84 kg kuivaa laastia.

Levitys tehdään kuitenkin lattian pinnalla sijaitsevien ulkonemien ja syvennysten tasaamiseksi. Tämän tilanteen yhteydessä syntyy ongelma, kun määritetään vaaditun paksuuden. Tuloksena on yli 7 cm: n paksuus. Esimerkiksi 30 m2: n huoneesta ja 7 cm: n tasoituspaksuudesta tarvitaan 84x30 = 2520 (63 kpl 40 kpl). Yhdessä pussi hiekkakiveä 40 kg 0,017 kuutiota. Jos kipsiseinille tarkoitettu laastin kulutus lasketaan, kerroksen paksuus ja pinta-ala otetaan huomioon. Tiilimuuraukseen otetaan huomioon saumat, jotka on myös täytettävä laastilla.

Kuinka paljon punnitaan hiekkakiven M 300 kuutiota? Betonin kuutiometrin paino voi vaihdella 500: sta 2500: een ja enemmän kuutiometriä kohden. Näiden parametrien mukaan betoniseokset ovat kevyitä, keskitasoisia ja raskaita. Hiekkakehän tiheys M 300 kg m3 on 2-2,2 t / m3. Näin ollen tarvitset 2300-2500 kg hiekkakiveä / m3. Materiaaleja ostamassa sinun tulee tietää, kuinka monta laukkua hiekkakiveä lavaa kohti. Esimerkiksi Rusean tai Titan 40 kg: n hiekkapuhalluskoostumukset on sijoitettu 50 pussin kuormalavaan. Paino yksi lava on kaksi tonnia ja tilavuus on 0,9 kuutiometriä.

Ominaispaino

Laskettaessa laastin kulutusta on tärkeää harkita useiden erilaisten hiekkatehon osuutta 1 m3:

 • M 100 ja M 150 ovat kevyimmät näytteet;
 • M 300 - suosituin seos, jolla on keskimääräinen paino;
 • M 400 ja M 500 ovat raskaimmat näytteet hiekkasta.

Alla olevaan taulukkoon on merkitty hiekkasulan paino 1 m3.

Paino ccp 1 m3

Taulukko 1. Kuinka paljon sementti-hiekkakastin kuutio painaa, CPS. Kuinka monta kiloa kuutiometriä kohti, tonnia / kuutiometri, kg / kuutiometri, tonnia / m3.

Kommentteja. Kuinka paljon sementti-hiekkakastin kuutio painaa, CPS. Määrä kiloa 1 kuutiometri, määrä tonnia 1 kuutiometriä, 1 m3.

Lue arviot tai jättää kommenttisi, kommentoi aihe: kuinka monta kiloa kuutio sementti-hiekkaseos, CPS. Tonnia 1 kuutiometri, 1 kuutiometri, 1 m3.

Sementtihiekkaseos, kulutus per 1m2

Jokainen rakennustyöt täytyy aloittaa tarvittavan materiaalimäärän laskemiseksi. Tällöin syntyy erilaisia ​​kysymyksiä seoksen määrän, laadun ja sääntelymäärien suhteen.

Materiaalimäärän tunteminen voi merkittävästi säästää vain välttämättömien komponenttien hankkimista. Sinun ei myöskään tarvitse ajaa ylimääräistä seosta, vain jos suunnittelematonta työtä on tapahtunut.

ominaisuus

Sementin ja hiekan sekoittamisen seurauksena saadaan seosta, joka lisättäessä vettä on käyttökelpoinen. Laajamittaisessa rakentamisessa käytetään usein itse seosta valmistetta, vaikkakin yritys on myös valmistettu yrityksen DSP: ssä.

Sementtihiekkaseos

Jos ostat tehdasseoksen, koostumukses- saan peruskomponenttien lisäksi on pehmittimiä ja muita lisäaineita. Niitä käytetään tekemään liuos homogeeninen, muovi, jotkut lisää rouhamattomia lisäaineita työskentelemään vuoden kylmäkaudella.

Sementtilaastin valmistelu riippuu suuresti sementin tuotemerkistä ja vaaditusta laastista. Tästä on laskettu tarvittava ainesosien suhde.

Komponenttien määrä riippuu voimakkaasti seoksen tarkoituksesta, koska eräät työtyypit merkitsevät pienempää määrää hiekkaa (betonointi) tai päinvastoin suurempia määriä (muninta).

Ratkaisun joustavampaa valmistusta varten sinun tulisi sekoittaa hiekka ja sementti käsin, standardisuhde on 1-3, mutta ehkä 1-2 2-4. Sekoitukset ovat myös erilaisia, valtava valikoima kattaa useimmat tavalliset tarpeet.

Jotta ylimääräiset kustannukset voidaan välttää sellaisten materiaalien osalta, jotka eivät ole käyttökelpoisia rakentamisessa, on tehtävä laskelma. Se auttaa tuntemaan seoksen tarkan määrän.

Mutta tarkkaa arvoa ei ole aina mahdollista, koska materiaalin tiheydestä ei ole tietoa, koska se saattaa erota.

Sementin tarkoitus on tärkeä rooli brändin valinnassa:

 • m100 käytetään vain kipsiseinien seinämiin, noin 550-570 kg / m3;
 • m150 käytetään yleensä tiilien, hiekkalaatan tai asentamisen yhteydessä, harvoissa tapauksissa kulutuksen betonisointi on 570-590 kg / m3;
 • m200 muuraus ja asennusseos on valmistettava 590-620 kg / m3;
 • m300 käytetään betonisointiin ja kaatamiseen alueille, joilla lisääntynyt kuorma laskee, kulutus 620-660 kg / m3;
 • m400 erittäin kestäviin betonirakenteisiin, kulutus on 660-710 kg / m3.

Tarvittavien materiaalien laskemista 1 m3 kohti on mahdollista määrittää riittävän tarkasti DSP: n merkki ja määrä. Ne ovat myös vaihdettavissa, jos M150: n käyttöä suositellaan, voit korvata sementin M200: n ja M100: n avulla ilman suuria vahinkoja laskutoimituksille ja rakenteelliselle lujuudelle.

Aineenkulutus / m2, 1 m3

Sementti-hiekkaseoksen määrän laskeminen perustuu huoneen tai paikan kuutiokapasiteettiin. Metrijärjestelmä on helppo laskea tavanomaisen mittanauhan avulla ja sitten kertomalla pituus leveydellä, saat paikan alueen, joka on täytettävä sementillä.

Keskeinen parametri on kerroksen syvyys. Syvyys on välttämätön indikaattori, koska se vaikuttaa suoraan virtausnopeuteen. Keskimäärin, jos kerroksen paksuus on 10 mm, tarvitaan 22 kg / m2. Levitä 10 cm, 50 kg M400-seosta.

Seoksen määrän yksilölliseksi laskemiseksi on käytettävä indikaattoria 1 m3, joten liuoksen tilavuus on mahdollista laskea. Annamme likimääräisiä laskelmia rakennusmateriaalien määrän määrittämiseksi.

Jos huoneen pinta-ala on 100 m2 ja kerroksen syvyys on 10 cm (muunnetaan m: ksi), saadaan: 100 * 0,1 = 10 m3.

Erittäin karkea, mutta keskimäärin 555 - 713 kg seosta kohti 1 m3, pakkauksessa on oltava tarkemmat tiedot. Jos se on sekoitettu käsin, on tarpeen laskea tarvittava paino noin. Sääntö on, että mitä suurempi liuoksen laatu on, sitä suurempi paino on.

M400-sementin enimmäispaino on 700 kg / m3. Kun astia laskee, paino laskee myös. M100 painaa noin 550-600 kg / m3.

Tämä kuvio soveltuu käsin ja täyttää seoksen. Kuivan seoksen määrä ei heijasta volyymia liuoksena, 1 l sisältää noin 1,4 kg kuivaa seosta. Tällöin, mikäli on tarpeen täyttää 10 m3, lisälaskelma on (M300: n esimerkissä):

(10 m3 * 650 kg) * 1,4 = 9100 kg

Niinpä 10 m3: n täyttämiseksi tarvitaan seosta 6 500 litraa tai 9 100 kg kuivaa seosta.

Kipsin materiaalien laskenta

Seinän kipsin kulutustarvikkeiden määrä ja tilavuus on melko vaikea määrittää. Syynä on, että seinät ovat harvoin tasaisia, yleensä ulkonemia, uria ja kerros jokaisessa osassa on hieman erilainen.

On tarpeen määrittää kerroksen keskimääräinen syvyys sementti-hiekkaseoksen tilavuuden laskemiseksi. Esimerkiksi 5 kg kerrosta kertyy 7 kg seosta kohti 1 m2.

Laskeminen kipsiin

Kipsin paksuus vaihtelee välillä 5 - 30 mm. Kun kipsi on harkittava lisäkomponenttien lukumäärää, lisätään usein sammutettua kalkkia.

Suurten työmäärien osalta seos, joka koostuu seuraavista:

 • 4 pussia sementtiä;
 • 40 kg sammutettua kalkkia;
 • 550 kg hiekkaa;
 • 100 litraa vettä.

Niin monet ainesosat noudattavat määräyksiä 1 m3.

Jos kipsiä käytetään vakioina, käytetään sementtiä 1-3 hiekkaa. Jos kerrospaksuus on enintään 12 mm, 1 m2 kipsi nousee noin 1,6 kg M400-seosta, jos käytät M500: a, määrä laskee 1,4 kg: ksi.

Pehmentimiä, nestesaippuaa ja vastaavia ei pitäisi ottaa huomioon, koska niiden osuus on vähäpätöinen. Suuria erät ei ole suositeltavaa kerrallaan, koska liuos voi kovettua, jos sitä ei voida tahrata 1-1,5 tunnin kuluessa.

Muurauslaskenta

Tiiliseinät on sijoitettava seoksella, jossa on merkintä tiiliin. Tällainen rakenne on kestävin ja homogeeninen. Yleensä M100-M200 käytetään muuraukseen.

Niinpä on tarpeen ottaa huomioon materiaalin laatu ja lujuus (seoksena ja tiilinä). Perusstandardien käyttäminen 1 m3: n seinälle on poistettava noin 250 kg M100-seosta.

Sementti on tärkein ja tärkein komponentti useimmille rakennuksille ja rakenteille. Tässä sementin laimentamista.

Hiekan käyttö on välttämätöntä, kun tehdään mitään rakennus- tai korjaustöitä. Tässä kaikki on kvartsihiekkaa.

Keittiöparannus on erittäin tärkeä ja vakava asia, ja sinun on lähestyttävä sitä kaikin vastuisin. Seuraavalla linkillä tutustut muovipakkausten seinäpaneeleihin valokuvien painamiseen.

Jos itse valmistat ratkaisun itse, sinun on noudatettava osuutta 1-4: stä. DSP: ssä tulisi lisätä nestettä, joka on yleensä puolet seoksen kokonaispainosta.

Tietenkin seinän asentaminen riippuu voimakkaasti nivelten paksuudesta, kun tiilien välinen tila laajenee ja laastin määrä kasvaa 1 m3: lla. Seinien paksuus on myös tärkeä rooli, kun kyseessä on 1 kerroksessa oleva päällystetty tiili, tarvitaan sementtiä huomattavasti vähemmän kuin 2-4 tiilet kantavien seinien osalta.

Muurauslaskenta

Sääntelyasiakirjoissa on yksityiskohtaisia ​​suosituksia ja seinämän paksuuden ja käytetyn liuoksen määrän riippuvuus.

Esimerkkejä esitetään tavallisten tiilien ja tarvittavan määrän osalta 1 m3:

 • 12 cm: n seinämä - 420 tiiliä ja 0,19 m3 laastia;
 • 25 cm: n seinämä - 400 tiiliä ja 0,22 m3: n laasti;
 • 38 cm seinä - 395 tiiliä ja 0,234 m3 laasti;
 • 51cm seinä - 394 tiiliä ja 0,24 m3 laasti;
 • 64 cm seinään - 392 tiiliä ja 0,245 m3 laasti.

Laskeminen laastille

Laastille on ominaista lisääntynyt paine valmiissa paikoissa. Tämä luonnehtii kasvavaa tarvetta lasin lujuuteen. Siksi sinun tulisi käyttää M300- tai M400-sekoitetta. Joissakin tapauksissa käytetään myös M200, mutta vain silloin, kun ei tarvita suurta lujuutta.

Levyn päärynä on sen syvyys, sitä suurempi on, sitä enemmän laattoja käytetään 1 m2: ksi. Yleensä tasoitus on harvoin yli 30 cm, lisäksi kerros rikki tai sora on määritelty alla luoda alustan.

Laske DSP: n määrä on tarpeen irtotavaran alustan muodostamisen jälkeen, jos sellainen on suunniteltu.

Tarvittavan materiaalin määrän laskeminen voidaan tehdä parametrin 1 m3 perusteella. Alueen ja syvyyden tulisi alun perin muuntaa tämä arvo. Huoneen 50 m2 ja 20 cm: n syvyyssuunnassa tarvitaan 50 m2 * 0,2 m = 10 m3.

Laskeminen laastille

Seuraavaksi valitsemalla tehtävän vaatima sekoitusluokka, yleensä M200 tai M300, voit määrittää ostetun materiaalin määrän. Brändin painon lisäksi 1 m3 riippuu myös valmistajasta ja sen osista, joita sitä käytettiin.

M200: aa 10 m3: a kohti on tarpeen käyttää virtausnopeutta, joka on 600 kg / m3 * 10 m3 = 6000 kg, ja laskelma arvoon 1 - 1.4 on otettava huomioon. Eli sinun pitäisi saada 8 400 kg seosta 10 m3: n kerrokselle.

M300: n osalta 650 kg / m3 * 10 m3 = 6500 kg on hieman erilainen. Kun otetaan huomioon jonkin verran sitkeyttä seoksen valmistuksessa, tilavuus nousee suunnilleen 9100 m3: ksi.

Riippumatta valmistusmenetelmästä (manuaalisesti tai valmiin DSP: n), tällainen laskenta auttaa sinua suuntaamaan itse materiaalien määrän. Mutta kun seosta valmistetaan käsin, on ratkaisevan ratkaisun tarkkuus määritettävä.

Lisätietoja lasin materiaalien laskemisesta on videossa:

Muita suosituksia

On pidettävä mielessä, että kukin yksittäinen seos voi sisältää suuren määrän komponentteja ja niiden suhdetta tai laatua. Näin ollen on melko vaikeaa tietää paino tarkasti, vain noin seuraten keskimääräistä tietoa, joka perustuu seoksen merkkiin.

Ei vain hiekan määrä, vaan myös sen osa. Hieno hiekka on raskaampaa kuin karkea hiekka. Karkean murto-osan tyhjennys johtaa koko liuoksen helpottamiseen. Itsenäisesti valmistettua ratkaisua ei voida laskea ollenkaan, koska jokainen erä eroaa jonkin verran edellisestä.

Yleensä koostumuksen luokka voi vaihdella jonkin verran suositelluista parametreistä, mutta tässä tapauksessa suurempi määrä laastia kulkee 1 m2: iin, mikä kompensoi jonkin verran vahvuuden laskua.

Samoin suuremmalla brändillä on pienempi määrä seosta 1 m2 kohti. Joten kun täytät sivuston, sitä voidaan käyttää muiden M300-merkkien sijaan, niin M200: n kuin M400: nkin kohdalla, tulokset poikkeavat hieman.

Sementti tuoreus on tärkeä rooli. Jos sementti valmistettiin yli kuukausi sitten, sen ominaisuudet vähenevät jonkin verran, noin 10-15%. Siten liuokseen lisätään hieman sementtiä.

Liuoksen kuivaus valmistushetkestä kestää noin 1-1,5 tuntia. Tulevaisuudessa se lakkaa olemasta sopiva ja alkaa muodostaa johdonmukainen kokonaisuus. Jopa veden lisääminen ei palauta seoksen kunnollista elastisuutta.

johtopäätös

Sementti ja DSP ovat välttämättömiä tilojen rakentamiseksi ja niiden parantamiseksi, mutta materiaalien määrän määrittäminen on erittäin vaikeaa. Runsaasti aikaa DSP: n uuden osion päivittäiseen hankintaan käytetään paljon tehotonta aikaa ja polttoainekustannuksia on enemmän.

Käyttäen artikkelissa kuvattuja menetelmiä pystyt oikein määrittämään seoksen kokonaismäärän ja ostamaan sen kerralla.

Hiekkasaumojen paino M300

Yksi sen rakennusmateriaalin ominaisuuksista, joka on äärimmäisen tärkeää käsitellä työn prosessissa, on sen paino. Tällainen seos hiekkakiveäksi ei ole poikkeus, ja sen tärkeimmistä ominaisuuksista on tavanomaista mainita spesifinen ja volumetrinen paino.

Hiekkasaumojen M300 ominaispaino

Tämä rakennuksen seoksen parametri riippuu siitä, kuinka paljon hiekkaa siinä on, ja mitä enemmän hiekkaa on, sitä pienempi osuus hiekkasaumasta on. Tämä parametri vaikuttaa myös suoraan seoksen erottamiseen useisiin tyyppeihin:

 • hiekkasementti m100 on kevyin näyte;
 • kuiva sekoitus m150, melko yleinen ostajien keskuudessa;
 • brändi m200;
 • hiekkakiven m250;
 • Näyte M300 - suosituin näyte ja keskimääräinen paino;
 • koostumus m400 - raskas seos;
 • sementti-betoniseos m500, raskain näytteen hiekan betonista.

Hiekkakiven M300 ominaispaino on määrä, joka on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon seoksen virtausnopeuden laskennassa.

Hiekkasaumojen M300: n tilavuuspaino

Materiaalin irtotiheys on paino, jolla otetaan huomioon koostumuksen hiukkasten väliset tyhjät tilat. Tärkein elementti, jolle volumetrinen painoarvo riippuu, on kerääjä, joka on hiekkasbetonin perusta. Mitä pienempi murto-osa, sitä suurempi on volumetrinen paino.

Jotta kaikki laskelmat voidaan suorittaa oikein, on otettava huomioon tällainen parametri, joka on 1 m 3 hiekkakiveä M300, joka on noin 1 550 kg.

Sementti-hiekkaseos: ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakennettaessa mitä tahansa rakennetta hankkeen valmistelun jälkeen, mene tarvittavien materiaalien valintaan. Halkeamien ja muiden vikojen välttämiseksi seinien asentamisen, betonisoinnin ja pystytyksen vuoksi on suositeltavaa käyttää kuivia sementti-hiekkaseoksia.

Rahan säästämiseksi on välttämätöntä laskea optimaalinen materiaalin määrä etukäteen, mistä seoksenkulutusta kohti on 1 m².

Erityisominaisuudet

Hiekosementti-seos on kuiva rakennuskomponentti, joka sisältää yhtä suuren määrän sementtiä ja hiekkaa, lisäämällä erilaisia ​​lisäaineita, jotka parantavat tuotteen suorituskykyominaisuuksia. Esimerkiksi ne voivat lisätä kovettumisen kestoa, kulutuskestävyyttä.

Jokainen sementti-hiekka-seos on leimattu esimerkiksi M300, jossa kuva osoittaa maksimikuormituksen, joka kestää 1 cm³ valmiista seoksesta kovettumisen jälkeen.

Valtion standardin GOST 28013 "Rakennusseokset" mukaan rakennussekoitusten koostumus sisältää:

 • Portland-sementti seulottiin ilman kokkareita. Sementtilaastin optimaalinen tiheys ennen kiinteytystä on enintään 25%. Eri tuotemerkkien materiaaleja voidaan sekoittaa tuotantoon. Joissakin tapauksissa sementin koostumus sisältää mineraalilisäaineita, jotka lisäävät sementti-hiekkaseosten suorituskykyominaisuuksia jopa 10%.
 • Hiekka, jonka murto-osuus on 1-1,5 mm. Yleisimmin käytetty joki tai uran hiekka.
 • Koostumuksessa olevan veden lämpötilan on oltava vähintään 10 ja enintään 30 astetta.

Sementti-hiekkaseosten käyttö mahdollistaa:

 • vähentää toimintojen määrää tuotteen valmistamiseksi;
 • lisää tuottavuutta johtuen valmiin materiaalin suorituskykyominaisuuksista;
 • parantaa rakentamisen laatua;
 • pidä koostumusta pitkäksi ajaksi myös nolla-lämpötiloissa muuttamatta sen alkuperäisiä ominaisuuksia.

Kuivat hiekkasementtiseokset tarjoavat lopputuotteelle seuraavat edut:

 • vastustuskyky ääriolosuhteista ja pakkasesta;
 • korkea lujuus;
 • vedenpitävä akvaariokäyttöön;
 • hyvä tartunta millä tahansa pinnalla (liuoksen kyky muodostaa vahvoja yhdisteitä eri materiaaleilla);
 • vastustuskyky korkealle kosteudelle;
 • pitkä käyttöikä (jopa rakennuksen julkisivulla kestää yli 20 vuotta);
 • Sementti-hiekkaseosten koostumukseen sisältyvät lisäkomponentit, jotka tekevät liuoksesta luotettavamman ja laadukkaamman;
 • laaja valikoima, joten voit valita optimaalisen koostumuksen rakentamiseen.

Sementti-hiekkaseosten haittatekijöistä voidaan havaita seuraavat merkit:

 • Materiaalin nopea asetus. Sen vuoksi on suositeltavaa valmistaa liuos pieninä määrinä, jotta sitä voidaan käyttää, kunnes sementti alkaa kovettua.
 • Käyttövalmiit formulaatiot ovat kalliimpia kuin yksittäiset komponentit.
 • Ratkaisun itsearviointi on halvempaa, mutta se vie aikaa vievää menettelyä. Lisäksi on välttämätöntä tarkkailla komponenttien täsmällisiä mittasuhteita tehokkaan ja laadukkaan seoksen saamiseksi.
 • Tämä seos on huono tartunta puuhun ja maalattuihin pintoihin.
 • On vaikea työskennellä viskoosisten ratkaisujen kanssa, koska niitä on vaikea tasoittaa.

Ei ole suositeltavaa käyttää materiaalia kipsiin pohjaan, koska erittäin tiheä ja raskas kerros vahingoittaa tai repeää kipsiä.

Tekniset tiedot

Sementti-hiekkaseoksella on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tiheys on tärkein ominaisuus, jolle kerroksen lujuus ja lämmönjohtavuus riippuvat. Puhtaassa muodossaan sementti-hiekkaseokset ovat melko raskas ja niillä on suuret tiheysarvot. Kiinteässä tilassa liuoksen tiheys on 1500-1800 kg / m³.
 • Lämmönjohtavuus mahdollistaa mukavan lämpötilan sisätiloissa. Tämä vaikutus on epätodennäköistä, kun käytetään kipsiä, jolla on huokoinen rakenne. DSP: n lämpöjohtavuus - 0,3 wattia.
 • Höyryläpäisevyys on erittäin tärkeä mikä tahansa viimeistelyaineisto, sillä ilman sitä huone on kostea, mikä johtaa muotin ja homeen ulkonäköön. Liuosten läpäisevyyskerroin on 0,09 mg / mchPa.
 • Liikkuvuus osoittaa, että hiekosementtiseoksen kyky leviää omalla painollaan ja täyttää pinnan halkeamat.

Kuivumisaika riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Mitä paksumpi se on, sitä kauemmin se kuivuu. On suositeltavaa, ettei kosketa viimeisteltyä pintaa yhden päivän ajan, jotta vältetään tuoreen sementti-hiekkalaastikerroksen vaurioituminen.

Jos rakennusmateriaalien samankaltaisia ​​ominaisuuksia markkinoilla on useita kuivia sekoituksia, on tarpeen vertailla kahden tärkeimmän indikaattorin osuutta: kulutus ja paksuus. Useimmiten kalliimpien seosten kulutus loppujen lopuksi on paljon taloudellisempaa.

Valmistajan ilmoittama kulutus on tarkoitettu ammattitaitoisille työntekijöille, joten tosiasiassa tämä luku on 10-15% enemmän.

Sementti-hiekkakokoelmat luokitellaan useisiin lajikkeisiin:

 • M100: tä käytetään hiekkasementtiliuosten valmistuksessa. Pääkomponenttien lisäksi kalkkia lisätään koostumukseen, jonka seurauksena sementin osuus vähenee. Siksi tämäntyyppinen on edullinen. M100 on käytetty kipsiin, tasaavien pintojen poistoon, halkeamien, rakeiden ja murtumien poistamiseen.
 • M150 on universaali tuotemerkki, jota käytetään erilaisissa teknisissä töissä. Se on hyvä kipsi- ja muurauslaastareille. Myös tällaisten koostumusten hyväksyttävä hinta vaikuttaa niiden kysyntään.

Arkielämässä M150 voi helposti korvata minkä tahansa muun hiekkasementtilaastin.

M-150 sisältää seuraavat tiedot:

 • levitetyn kerroksen paksuus - 5-50 mm;
 • kulutus - 17 kg / m²;
 • asetusaika - 2 tuntia;
 • kovettuminen - 24 tuntia.

Ostettaessa on tärkeää tutkia merkin 150 seoksen koostumusta samoin kuin huuruvastuksen ja kerrospaksuuden vaatimusten noudattaminen.

 • M 200 tehdään sementtipohjalla. Sementti-hiekkaseos M200 on saatavana useissa eri versioissa, joista kukin on tarkoitettu käytettäväksi erilaisissa olosuhteissa - muurausmassan, kipsin, pohjan tai tasoitteen valmistukseen. Pikakuivausratkaisulla on suuri lujuus. Kulutus / m² on noin 8 kg.
 • M300: lla tai peskobetonilla on korkeat kustannukset ja kapea soveltamisala verrattuna muihin seoksiin. M300: ää käytetään yleensä sellaisissa töissä, joissa rakenteellinen lujuus on tärkeä: muurausseokset, kun asennetaan lohkarakenteita, maadoitusta ja lasipintojen asentamista. Kipsiliuoksille tämä seos ei ole sopiva. Kulutus per m² on noin 20 kg.
 • M400 käytetään rakenteiden, säätiöiden tukemiseen. Pehmittimien läsnäolo M400-tuotemerkin seoksessa mahdollistaa lujuuden ja tiheyden lisäämisen sekä sementin sisällön lisäämisen koostumuksessa.

Valmiustyypit

Valmiudet koostumukset luokitellaan seuraavasti:

 • Kuivaa sementti-hiekkalaastaria valmistetaan erikoistuneissa yrityksissä kuivassa muodossa. Niiden on oltava sekoitettuja veden tai vesiliuosten kanssa lisäaineiden kanssa välittömästi ennen käyttöä.
 • Valmis sementti-hiekkaseokset valmistetaan valmiina käyttöön.

kulutus

Kulutushiekkasementtiseos riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Näin ollen, alustan 1 m kerroksen paksuus on 1 mm, tarvitaan 1,8 kg liuosta, paksuudella 2 mm - enintään 3,5 kg, ja järjestely perän 100 mm kestää noin 23 kg liuosta.

Kun lattiapäällysteet, seoksen virtausnopeus on enintään 21 kg / m². Liuoksen valmistamiseksi käytettiin sementtiä ja hiekkaa tilavuussuhteessa 1 - 3.

Pohjan rappaus Käytetään 17 kg materiaalia 1 m ²: llä. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3.

Sementti-hiekkalaastin kulutus seinäseinällä on 0,05 m³. Samaan aikaan mittasuhteet ovat 1: 3 ja 1: 6.

Sementti-hiekkalinjan säästämiseksi voit lisätä lisäkomponentteja.

Kulutus / m² on vähemmän tietyissä olosuhteissa:

 • lisäämällä kalkkikiveä kipsille tai lisäämällä sitkeitä ominaisuuksia;
 • täytetään perusta ja muut rakenteet pienillä kuormituksilla;
 • lisäämällä sardeldiota lämpimän sementin muodostamiseksi;
 • korkealaatuisen sementin käyttö betonin valmistuksessa (tämän ansiosta täyteaineen sisältöä (soraa, roskaa) voidaan lisätä).

soveltamisalansa

Hiekkasaastiseoksia käytetään erilaisissa rakentamisen haaroissa:

 • Seinien ja ulkopintojen rappaus. Kun valmistetaan seoksia kipsiin, lisätään kalkkia ja pehmittimiä, jotka voivat antaa seoksen ominaisominaisuuksia.

On erittäin kätevää käyttää valmiin liuoksen lisäaineilla. Tällainen rakenne on helppo tasoittaa eikä liukua pohjasta.

Sementti-hiekkaseos kipsiin valmistetaan sementin ja hiekan 1 - 3 suhteen, mikä on optimaalinen osuus rakennustöissä. Voit lisätä liuoksen plastisuutta ja adheesiota lisäämällä siihen vähän kalkkia tai savea. Voit ostaa valmiita sekoituksia myymälässä, jos työn määrä on pieni. Tässä tapauksessa ratkaisu on kalliimpi useamman kerran kuin kaikki komponentit erikseen.

 • Muurauslaastille. Tämä seos on suurin voima. Se voidaan valmistaa itsenäisesti sementtibrändin M200 läsnäollessa. Nolla-lämpötiloissa seokseen lisätään erikoiskomponentteja, jotta saadaan aikaan routavastus materiaalia vastaan. Jos roskia poistetaan koostumuksesta, sementin ja hiekan suhde on 1 - 3. Samanaikaisesti nesteiden tilavuus valmiin liuoksen saamiseksi on puolet sementin tilavuudesta.

Saadaksesi laadukkaan seoksen muuraukseen, sekoita ensin hiekkaa ja sementtiä lisäämättä nestettä, kunnes se on tasainen. Sitten vain lisää vettä, kunnes tarvittava paksuus muodostuu. Muurauslaasti ei saa olla nestemäinen, muutoin sen pääosa yksinkertaisesti tyhjennetään pinnalta, mikä johtaa materiaalien tuhlaukseen.

Siinä tapauksessa, että ratkaisu osoittautuu liian paksuiseksi, se kovettuu nopeasti ja se toimii kovasti tällaisella ratkaisulla, koska sen tarttuvuus vähenee merkittävästi. Esimerkiksi tiilet on vaikea korjata, tasoittaa ne, ja sinun on panostettava enemmän.

 • Lattiapinnoille. Tasoitus tehdään lattian pinnan tasoittamiseksi. Yleensä monikerroksisissa rakennuksissa sattuu, että yksi betonilaatta sijoitetaan hieman korkeammalle kuin toinen, minkä seurauksena niiden risteyksessä on epätasaisuusmuotoja.

Liuoksen valmistuksen osuus on sama kuin kipsi. Mutta nesteen määrä samanaikaisesti on hieman suurempi, kun seos kaadetaan lattialle, seurauksena on helpompi tarkkailla lattian pinnan nollatasoa. Ylimäärällä vedellä esiintyy useimmiten levyn pinnan halkeilua. Kermainen sakeus - oikein sopiva vaihtoehto.

Seosta voidaan valmistaa sekä itsenäisesti että ostamaan rautakaupasta. Kasveissa tavallisesti lisätään liuottimeen täyteaineita: hienojakoista murto-osaa tai soraa. Näiden osien ansiosta pinnoite saavuttaa suuremman lujuuden ja alhaisen kutistuvuuden.

Vihjeitä ja temppuja

Rakennusseosta myydään 5 - 50 kg: n paperipusseissa. Liuos valmistetaan laimentamalla seos vedellä valmistajan suosittelemiin vaadittuihin suhdelukuihin.

Optimaalisen sementti-hiekkaseoksen valinnassa on noudatettava tiettyjä suosituksia:

 • Lattiapäällysteiden yhteydessä valinta on lopetettava merkillä M150. Suhde, kun lisätään Portland-sementtimerkkiä M500 - 1 - 3. Voiman lisäämiseksi voit päästä peruskuituun. Samat mittasuhteet valitaan peskobeton-merkin M300 valmistuksessa, vain täyteaineen on oltava karkeita.
 • Muurauslaastareiden valmistuksessa painopiste on korkealaatuisten komponenttien käytössä, eikä hiekasta tulevia epäpuhtauksia pitäisi sallia. Tyypin rakennuksen seosten riippuu komponenttien osuudet lopullisessa liuoksessa, ne vaihtelevat 11: 3-1: 6 Flow kivimurskaa ja sementin lasketaan suhde 4-1.
 • Viimeistelytyösovelluksiin tarvitaan tiukempia vaatimuksia plastisuutta ja takavarikointia varten. Koostumusta levitettäessä on tärkeää ottaa huomioon valmistajan suosittelemat kerroksen paksuus ja soveltaa valmistettua liuosta mahdollisimman pian kiinteiden fraktioiden muodostumisen välttämiseksi.

Paras osuus sementti-hiekkakiven valmistuksessa - 1-3.

Hiekkasaumojen paino M300

Yksi sen rakennusmateriaalin ominaisuuksista, joka on äärimmäisen tärkeää käsitellä työn prosessissa, on sen paino. Tällainen seos hiekkakiveäksi ei ole poikkeus, ja sen tärkeimmistä ominaisuuksista on tavanomaista mainita spesifinen ja volumetrinen paino.

Hiekkasaumojen M300 ominaispaino

Tämä rakennuksen seoksen parametri riippuu siitä, kuinka paljon hiekkaa siinä on, ja mitä enemmän hiekkaa on, sitä pienempi osuus hiekkasaumasta on. Tämä parametri vaikuttaa myös suoraan seoksen erottamiseen useisiin tyyppeihin:

 • hiekkasementti m100 on kevyin näyte;
 • kuiva sekoitus m150, melko yleinen ostajien keskuudessa;
 • brändi m200;
 • hiekkakiven m250;
 • Näyte M300 - suosituin näyte ja keskimääräinen paino;
 • koostumus m400 - raskas seos;
 • sementti-betoniseos m500, raskain näytteen hiekan betonista.

Hiekkakiven M300 ominaispaino on määrä, joka on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon seoksen virtausnopeuden laskennassa.

Hiekkasaumojen M300: n tilavuuspaino

Materiaalin irtotiheys on paino, jolla otetaan huomioon koostumuksen hiukkasten väliset tyhjät tilat. Tärkein elementti, jolle volumetrinen painoarvo riippuu, on kerääjä, joka on hiekkasbetonin perusta. Mitä pienempi murto-osa, sitä suurempi on volumetrinen paino.

Jotta kaikki laskelmat voidaan suorittaa oikein, on otettava huomioon tällainen parametri, joka on 1 m 3 hiekkakiveä M300, joka on noin 1 550 kg.

Sementti-hiekkalaatan painon indikaattori per 1m2, sementtiseosten ominaisuudet

Valmistettaessa pohjaa mille tahansa lattiapäällysteelle kytkin on kestävä ja luotettava tapa varmistaa sileä, kiinteä pinta. Kaikki pinnoitteet eivät vaadi tasaista lattiaa, mutta monista syistä tämä on tarpeen:

 • tarpeet tyhjentää;
 • vanhan emäksen soveltumattomuus;
 • asennettaessa lämmin kerros.

Huolimatta vaikeasta valumisprosessista lasimaalaus on edelleen luotettava linjausmenetelmä. Sementti-hiekkaseoksen ominaisuudet ja kaataminen - lisää artikkelissa.

Valmiin DSP: n tulos foorumin muodossa

Mikä on sementti-hiekkastre?

Tämä kerros on sementin ja hiekan seos, jossa erityisiä aineita sekoitetaan. Tällainen seos valmistetaan itse - ostaa tarvittavat komponentit tai ostaa valmiita seoksia varastossa. Valmisvalmisteiset seokset valmistetaan kahta tyyppiä: kuivaa, joka vaivautuu ja märkä on valmis käytettäväksi.

Henkilökohtaisesti sekoitettu

Jos puhumme ensimmäisestä kerroksesta, henkilökohtaisesti valmistettujen seosten käyttö on sallittua, mutta toisesta kaupasta lähtien kauppaan liittyy selvä etu. Tämä johtuu siitä, että valmiiden seosten kiinteä paino ja lisäaineet paranevat, joita ei voida taata valmistettaessa seosta silmän avulla.

Työskentele valmiilla sekoituksilla

Itse sementtihiekka tai DSP puhdasta muotoaan koostuu hiekasta ja sementistä suhteessa 4: 1. Vettä lisätään sen perusteella, että jokaisesta sili- kilogrammasta siliä on ½ litraa vettä.

DSP: n ominaisuudet

Sementtihiekkalaasti - kestävä tapa tasoittaa lattiaa. Vahvuuden lisäksi sillä on useita positiivisia ominaisuuksia:

 • ei kulje haitallisia aineita;
 • johtaa lämpöä;
 • hyvä äänieristyskyky;
 • iskut ja kuormitukset.

Ainoa haittapuoli on lasin paino. Riippuen kerroksen paksuus vaihtelee 22 - 140 kg / m2. Tästä syystä on ehdottomasti otettava huomioon enimmäismäärän vahvuus - poikkeus on säätiön rakennusten ensimmäiset kerrokset ja kellarit.

On olemassa useita muita ominaisuuksia:

 • seos kuivuu pitkään;
 • asennus on vaikeaa;
 • vaatii runsaasti materiaalien kulutusta.

Tällaisen päällysteen purkaminen on monimutkaista, mikä vaikeuttaa tarvittaessa lattialämmityksen korjaamista.

Kuitenkin rakenteen vuoksi seosta käytetään täyttämään yksittäisiä osia. Näin voit välttää koko pinnoitteen purkamisen ja rajoittaa aluetta pinnan vaurioitumisella.

DSP-paino ja materiaalilaskenta: yksityiskohtainen analyysi

Minkä tahansa lattian pinta on valmistettu, otetaan huomioon lattiapinnoitteet. Keskimäärin yksi senttimetri DPS painaa 22 kiloa. Painon laskemiseksi kerro kynnyksen korkeus 22 kg: lla, jonka jälkeen tuloksena oleva määrä kerrotaan huoneen kuvamateriaalilla.

Kun tulosta verrataan kantajan kapasiteetin päällekkäisyyksiin. Jos paino ylittää tai on lähelle varausta, kannattaa vähentää kerroksen korkeutta tai laskeutumista. Lattianpäällysteen ja huonekalujen sijoittamisen jälkeen on olemassa vaara, että enimmäisindikaattori ylittyy. Tämä voi aiheuttaa hätätilanteen.

Valmis tasoittaa yksityisen talon pohjakerroksessa

Laskettaessa materiaalin tarvetta on tarpeen perustua siihen seikkaan, että sementtipaino kuivassa muodossa on 1800 kg kuutiometriä kohden. Tämä on vakio ja perustuu kaikkiin laskelmiin.

Seuraavaksi, hylkäsi suhteessa. Kuten edellä mainittiin, se on 4: 1. Tämä tarkoittaa, että 1 kuutiomassa sisältää 0,25 m3 sementtiä ja yhden kuutiometrin hiekkaa.

On muistettava, että tilavuuspainoon sisältyy erilaisia ​​epäpuhtauksia, jotka ovat:

 • parantaa tarttuvuutta;
 • lisätä kosteuden kestävyyttä;
 • vahvistaa rakennetta.

Niiden perusteella myös erityispaino muuttuu.

On huomattava, että hankintakustannus on 15-20% enemmän suunnitelluista määristä. Tämä on välttämätöntä, koska sekoitettaessa sementti kutistuu tilavuudeltaan.

Kun käytät oopsia: kerroksen korkeus

Kun ymmärrät miten laskea, kuinka monta komponenttia tarvitaan, on tarpeen selventää syitä eri kerrosten korkeuksiin. Jälkimmäinen riippuu valmistelevan kerroksen tarkoituksesta:

 1. Bundle-elementti Tarvitaan raakapohjan ja seinien kiinnittämiseen. Enintään 4 cm
 2. Erillinen kohde. Se on pohja lattialle. Jopa 5 cm
 3. Kelluva levy Jos seoksen pinta-ala erotetaan seinistä ja lattiasta toisella kerroksella. 5 cm - 7 cm.
Laatoitus lattialämmitykselle

Korkeus vaikuttaa päällysteen painoon. Tästä syystä on tärkeää arvioida tilan voimavaroja ja tarvittavia ominaisuuksia järkevästi. Jos et voi yhdistää niitä, etsi vaihtoehtoisia kohdistusmenetelmiä.

Sementti-hiekka-tyyppiselle tasoitukselle on luettelo tilanteista, joissa käyttö on perusteltua:

 • veden tai lattialämmityksen käyttö;
 • vain lattialevyn saatavuus;
 • tarve luoda viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmiä;
 • vahva kattavuus.

Päällysteen vahvistamiseksi voidaan käyttää vahvistuslevyä. Tämä ei ole pakollinen kohde, mutta on suositeltavaa varmistaa kestävyys.

DSP: n asennusohjeet

Riippumatta siitä, mistä tuloksena olevan sementti-hiekan paino on 1m2, työprosessi ei muutu. Alustavien teosten luettelo on laaja:

 • maamerkkien asennus - ei kuitenkaan ylitä haluttua korkeutta;
 • pinnan kastuminen - aluslaatta on kostutettava perusteellisesti parantaakseen vuorovaikutusta seoksen kanssa;
 • vahvistaminen - ei vaadita.
Täytä lattia majakat

Napsauta alusta ennen töiden suorittamista. Läpäisevät betonipartikkelit ja avatut aukot kaada liuoksen ja antavat kuivua. On suositeltavaa käyttää erityistä pohjamaalia, joka lisää adheesiota DSP: n avulla.

Käytön helpottamiseksi merkitsemisessä käytetään lasertasoja. Ne takaavat tarkat tulokset.

Kun kuivaa sekoitusta keitetään, sinun on sekoitettava ainesosat, kunnes koostumus muistuttaa kermaa.

On täytettävä valmiin liuoksen 1 cm: n yläpuolella merkin yläpuolella. Tämä johtuu siitä, että jälkikäsittelyn jälkeen - ylimääräisen ilman poistamiseksi. Sen jälkeen massa ei laskeudu, ja se on parin merkki.

Luotettavuutta varten tee säädöt tasolta.

Viimeinen vaihe on maamerkkien, jälkien jäljittäminen.

Kuivumisnopeus riippuu seoksen ominaisuuksista, mutta voit käyttää erikoistyökaluja. Ne nopeuttavat kuivausta, mutta ne voivat vaikuttaa kielteisesti muihin lisäaineisiin. Valittujen lisäysten yhteensopivuudesta varmista ennen erän aloittamista. Löydä tarvittavat tiedot valmistajien virallisista verkkosivuista tai ammattimaisista rakennusresursseista.