Kuinka paljon erilaisia ​​betonipakkauksia painaa?

Yksi konkreettisen ratkaisun pääindikaattoreista on sen tiheys. Ja kun kysytään, kuinka paljon kuutiota painaa, on välttämätöntä ymmärtää, että puhumme tiheydestä, jonka mittayksikkö on kg / m³.

Ja mitä suurempi tiheys, sitä suurempi on itse liuoksen paino. On muistettava, että nämä kaksi indikaattoria riippuvat täyttötyyppistä. Täältä ja keinokivestä.

Ominaispainoerotus

Neljä ryhmää luokiteltaessa 1 m 3: n seoksen painoalueet:

 1. Raskas 1800-2500 kg.
 2. Kevyt 500-1800 kg.
 3. Erityisen raskaat 2500-3000 kg.
 4. Erityisesti valo jopa 500 kg.

vakava

Tämän liuoksen koostumus sisältää suuria ja raskaita täyteaineita (murskattu kivi, sora, karkea hiekka). Materiaali kuutiometriä painaa 1800-2500 kg. Jopa reseptin mukaan on selvää, että täyteaineet ottavat suurimman osan seoksesta.

Esimerkiksi standardi sisältää 1200-1300 kiloa soraa tai murskattua kiveä, 600-700 kiloa hiekkaa ja vain 250-450 kiloa sementtiä. Veden määrä on 150-200 litraa.

Nämä ovat perinteisiä (klassisia) betonityyppejä, joita käytetään monenlaisiin tarkoituksiin. Niistä kaatoi tukirakenteita, tasoituksia, aidat ja paljon muuta.

keuhkot

Tämän tyyppisiin täyteaineisiin käytetään huokoisia materiaaleja, kuten laajennettu savi, vermikuliitti, vaahtoutunut perliitti, eri teollisuuden jätteet. Materiaalin huokoisuus vähentää betonin painoa, minkä vuoksi sitä kutsutaan valoksi.

Tämän tyyppisen betonikupin paino on 500-1800 kg. Kaikki kevyet lajit eivät käytä hiekkaa. Mutta jos reseptin mukaan sen pitäisi olla läsnä, sen massa on 1 m 3 noin 600 kilogrammaa. Kevyitä liuoksia käytetään kerrosten, aitojen, lohkotuotteiden täyttämiseen.

Erityisen raskas

Yksityisissä asunnoissa tätä tyyppiä ei käytetä. Vain ilmaistaan ​​sen suorituskykyä. Tällaisen betonin massa on 1 m 3 2500-3000 kg. Suurimmat tilavuudet ovat suuret aggregaatit. Muista käyttää sementtiä suurella lujuudella. Useimmiten tätä tyyppiä käytetään suojarakenteena ydinreaktoreissa.

Erityisen kevyt

Itse asiassa nämä ovat solukkovettejä, jotka eivät sisällä suuria aggregaatteja. Tämä on laasti, joka perustuu sementtiin ja hiekkaan, johon lisätään vaahtoava aine. Samanaikaisesti liuoksessa muodostuu huokosia (niiden tilavuus on 85%). Siksi osuus on hyvin alhainen: alle 500 kiloa. Useimmin tätä tyyppiä käytetään levyt ja lohkot, jotka suorittavat insuliinien toimintoja.

Merkintä tuotemerkillä

Raskasbetonin valmistuksessa, nimittäin klassisessa, on useita merkkejä. Komponenttien suhde kunkin tuotemerkin muotoilussa on erilainen. Jossain enemmän täyteaineita, joskus vähemmän. Näin ollen betonin massa on erilainen. Erot ovat vähäisiä, mutta ne ovat.

Alla on taulukko, joka esittää eri merkkien komponenttien suhdetta.

Kuinka paljon 1 eri betonielementtipakkaus painaa

Nykyaikaisen rakentamisen perusta on konkreettinen. Tällä materiaalilla on yleismaailmalliset lujuuden ja luotettavuuden indikaattorit, ja se pystyy myös ottamaan kaikki mahdolliset muodot. Rakennusteollisuudessa sinun on tiedettävä, kuinka paljon konkreettinen kuutio painaa, koska tällaisia ​​tietoja tarvitaan rakentaessaan rakennuksia ja rakenteita laskemaan kuormituksia pohjalle ja maaperäkerroksille.

Mikä riippuu betonin painosta?

Liuoksen tiheys riippuu suoraan tiheydestä. Ja mitä enemmän se on, sitä suurempi massa. Tietyn tiedon ratkaisusta yhden kuution osalta määritetään paino ja koko monoliittirakenne laskemalla säätiön asennuksen kustannukset.

Betonin kuutiometrin paino riippuu useista tekijöistä:

Ainemateriaali on tärkeä osa seosta, jolla on merkittävä vaikutus sen irtotiheyteen. Yleisimpiä niistä ovat:

 • Slaydite-materiaalit vähentävät merkittävästi tiheyttä (1 - 1,5 t / m³);
 • Kevyet liuokset valmistetaan kuonasta (1,5-1,7 t / m³);
 • Brick-pohja (1,8 - 2 t / m³);
 • Suurimmat materiaalit ovat murskattu kivi ja sora (yli 2 t / m³).

Täyteaine valitaan tulevan rakenteen ominaisuuksista riippuen. Jos se ei ole suuri, voit käyttää kevyitä materiaaleja. Vintage-eron paino liittyy vain seoksen osat, mutta koostumus pysyy samana kaikkialla.

Betoni luokituksen ominaispainon mukaan

Kaikkien rakenteiden alussa betonipaino lasketaan ensiksi 1 m³: ssa, nämä tiedot antavat tarkan käsityksen tulevan rakentamisen ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Tämä parametri riippuu suoraan liuoksen koostumuksesta ja määrästä. On luokitus, jonka tärkein kriteeri on betonin tiheys. Tämän jakson mukaisesti on erotettu neljä luokkaa:

 1. Erityisen kevyt, lämpöeristetty;
 2. helppo;
 3. raskas;
 4. Erityisen raskas.

Erityisen kevyt

Tässä tuotteessa ei ole karkeaa aggregaattia. Rakennettaessa muodostuu huomattava määrä aukkoja, huokosia, jopa 85 prosenttia. Tämän seurauksena tuotteen ominaispaino on melko pieni (enintään 500 kiloa). Tätä tyyppiä ei käytetä suurien kohteiden rakentamisessa, koska sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi suurilla kuormituksilla. Käytetään eristyslevyjen luomiseen. Erityisen kevyttyyppisellä laitteella on huono jäätymisvastus, joten se on eristettävä aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta.

keuhkot

Tällaisen käytetyn teollisen jätteen syntymisessä on laajennettu savi, hiekka ja huokoinen materiaali. Huokoisuuden läsnäolo vähentää merkittävästi seoksen ominaispainoa. Betonin kuution paino on 500 - 1800 kg. Tätä tyyppiä on käytetty lohkorakenteiden valmistuksessa.

vakava

Tällaista laastia käytetään laajalti rakennusteollisuudessa. Sitä käytetään tukirakenteiden ja suurien rakenteiden valmistuksessa. Yhden kuution massa on noin kaksi tonnia. Se voi vaihdella hiekan ja karkean täyteaineen osuuksista, joka on tiilipohja tai murskattu kivi.

Erityisen raskas

Käytetään harvemmin. Yksityisten rakennusten rakentamiseen ei käytetä. Suuri säteilysuojaus, jonka pohjalta se tarjoaa turvakoteja, bunkkereita, laboratorioita ja ydinvoimaloita. Betonin ominaispaino on 1 m³ betonista 2500-3000 kiloa. Koostuu laadukkaista sementistä ja raskaista täyteaineista, joissa on suuria jakeita.

Merkintä tuotemerkillä

Markkinoilla on saatavilla useita raskas sekoituslajia, koska se on yleistynyt. Kuinka paljon yksi betonikivi voi painaa riippuu brändistä. Jokaisella lajikkeella on omat mittasuhteet (sementti, vesi, aggregaatit). Taulukossa on esitetty suosittujen tarrojen ominaisuudet.
Esimerkiksi m300 betonin ominaispaino on 2,5 tonnia. Mutta massa ei ole merkki voimasta. Lujuus riippuu sisäisten komponenttien ja materiaalien koostumuksesta ja osuuksista. Tietäen täsmälliset mittasuhteet ja kaikki tarvittavat komponentit, muodostuu seos, jolla on kaikki ominaisuudet.

Tärkeää tietää! Veden lisääminen heikentää laatua ja siten liuoksen tiheyttä.

Mutta käytännössä asiantuntijat käyttävät useammin sellaista "volumetrinen paino". Tämä ominaisuus on vaihteleva ja riippuu betonin tilasta.

Tulevan rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat täysin materiaalien laadusta ja ominaisuuksista.

Kuinka paljon painaa 1 kuutio betonia m200, m300, m400, m500

Usein rakennustöiden suunnittelussa sinun on tiedettävä, kuinka paljon betonin m300, m400, m500 paino painaa. Katsotaanpa, kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa sen tyypin mukaan.

Betonimassan massa määräytyy sen massan mukaan, jota käytetyillä aggregaateilla on. Erityisen painovoiman mukaan betoniseos voi olla:

 • erityisesti valo 500 - 1000 kg;
 • vaalea 1000 - 1800 kg;
 • raskas 1800 - 2500 kg;
 • erityisesti raskas 2500 - 3000 kg.

Erityisen kevytbetoni on solumuovi, jolla on suuri määrä (enintään kuudes seitsemäs kokonaistilavuus) pieniä ja keskisuuria ilmakuplia (enintään 1,5 mm). Erityisen kevytbetonipaino on noin puoli kuutioa. Erityisen kevyttä betonia käytetään useimmiten lämmöneristysmateriaalina.
Kevytbetoni on betonia, joka sisältää kevyitä huokoisia aggregaatteja, tai se on betonia, jossa ei ole aggregaatteja, mutta jolla on huokoinen rakenne, kuten vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni. Yksi m³ tätä betoniseosta painaa välillä 500 - 1800 kg.

Betoniseoksen kuutio-mittari sisältää 600 kg hiekkaa, mikä on perus- ja välttämätön osa. Kevytbetonia käytetään useimmiten valmiiden rakennuspalikoiden kanssa.

Raskas betoni on betoni, johon kuuluvat raskas ja karkea aggregaatti (ne voidaan täyttää raunioilla tai sora). Yksi m³ tätä betoniseosta painaa välillä 1800 - 2500 kg. Betonimassan päämassa on aggregaatti (1 150 - 1 300 kg), hiekan massa on 600-750 kg, sementin massa on 250-450 kg ja veden massa on 150-200 l.

Raskas betoni on klassinen ja siinä on melko laaja käyttötarkoitus.

Erityisen raskas betoni on betoni, joka koostuu magneettista, baritista, hematiitista, erilaisista metalliesineistä. Erittäin raskaan betoniseoksen kuutiometriä painaa 2500-3000 kg. Suurin osa betoniseoksesta on karkeaa aggregaattia. Erityisesti raskasta betonia käytetään ydinvoimaloiden henkilöstön suojelemiseen radioaktiivisen säteilyn haitallisilta vaikutuksilta.

Kuinka paljon kuutiota painaa?

Sementtilaastin käyttö rakennustarkoituksiin löytyy paljon useammin kuin useimmat muut tunnetut materiaalit. Siksi usein sinun on tiedettävä yhden kuutiometrin massa seoksesta - valmiiden betonien ja betoniterästen paino on tärkeä rooli rakenteiden suunnittelussa. Sitten puhutaan siitä, kuinka paljon kuutio painaa konkreettisesti ja mikä vaikuttaa tähän ominaisuuteen.

Painoluokitus

Betonimassan käyttö on tullut varsin yleiseksi: viimeistelystä patojen rakentamiseen. Siksi seoksen ominaisuudet näyttävät luokkien ja tuotemerkkien jakautumisen perusteella. Tämä mahdollistaa tarkat valinnat tiettyihin tarkoituksiin. Esimerkiksi betonin B25 merkki on paljon voimakkaampi kuin B10 ja luonnollisesti sen massa on suurempi. Myös massasta riippuva erotus. Se auttaa varmasti näkemään betonin painon 1m3: n taulukossa, mutta vielä vähän myöhemmin, harkitsemaan nyt jakautumista "painoluokkiin":

Paino riippuu suoraan kaikkien elementtien tiheydestä ja voi olla välillä 300-3000 kg.

Lämpöeristys (erityisesti valo)

Tällainen materiaali on sementtiä ja täyteaineita, joka sekoitettuna johtaa rakenteeseen, jossa on noin 85% aukkoja. Käytetään rakenteiden valmistukseen, joilla on erityiset lämmönjohtavuusvaatimukset (kun taas ne eivät kestä kestämään huomattavia kantavuutta). Tähän luokkaan kuuluvat seokset, joiden massa on enintään 500 kg kuutiometriä kohden. Joissakin tapauksissa, niiden lujuuden lisäämiseksi pehmittimiä käytetään betoniin.

On otettava huomioon huokoisten rakenteiden alhainen vastustuskyky pakkasen vaikutuksille. Asennettaessa ne on asennettava vedenpitävään suojaan.

helppo

Tämä on luokiteltu liuos, jonka paino on 500-1800 kg. Sitä käytetään pääasiassa erityisten rakennuspalikoiden luomiseen, joiden rakenteessa on huokosia - ne voidaan muodostaa vaahdotusaineiden avulla tai johtuen solujen täyteaineiden käytöstä (esimerkiksi savi).

Valmiiksi sekoitettu betoni voi täsmälleen täsmää määritetyn massan ja brändin kanssa.

raskas

Raskas betoni on yksi yleisimmistä rakenteilla. Se soveltuu erinomaisesti kantotaajuutta toteuttavien rakennekomponenttien rakentamiseen. Kuution paino tässä tapauksessa voi olla 1800-2500 kg - tämä luku riippuu täysin hiekan ja karkean kiviaineksen prosenttiosuudesta sekä jälkimmäisen tiheydestä (vaikka samaan määrään käytetään graniitti- ja sora-aggregaattia, yhden kuutiometrin lopullinen paino on erilainen).

Heavyweight (erityisesti raskas)

Sen tuotantoa käyttäen metallisia täyteaineita, mikä lisää painon ominaisuuksia enintään 1 kuutiometrin maksimikäytävään - hieman yli 3000 kg. Tällaisia ​​seoksia käytetään estämään säteilyn leviäminen seinämien läpi.

Raskasseosten tuotannossa käytetään melko erityisiä rakennusmateriaaleja, joiden kustannukset tekevät talon rakentamisen melko kalliiksi. Siksi niitä käytetään yksinomaan sellaisten esineiden rakentamiseen, joilla on lisääntynyt vaatimus säteilyltä.

Kuinka paljon punnitaan kuutiometriä betonia

Kuinka paljon betonikuutio painaa: raskaan, kevyen ja ultrakevytbetonin painon määrittäminen

Betoni on ehkä yleisin rakennusmateriaali, jota käytetään erilaisten rakennustöiden suorittamisessa suurista korjauksista alkaen ja päättyy rakennusten rakentamiseen. Tapahtumatyypistä riippumatta kaikki työt alkavat tarvittavan materiaalin suunnittelusta ja laskelmasta, ei ainoastaan ​​määrästä vaan myös ominaisuuksista. Rakentajille on usein haaste laskea, kuinka paljon kuutiota painaa konkreettisesti, mikä itse asiassa on tämän artikkelin aihe.

Betonilohkon punnitus

Yleistä tietoa

Ensinnäkin on huomattava, että rakennuttajat eivät käytä tällaista käsitystä "betonin ominaispainosta". Tämä johtuu siitä, että materiaali voi sisältää koostumuksessaan erilaisia ​​komponentteja, joilla on eri paino.

Esimerkiksi täyteaineena voidaan käyttää:

 • kiviä;
 • Sora tai sora;
 • Laajennettu savi jne.

Ja vaikka samaa koostumusta käytetään liuosten valmistukseen, yhden betonikupin paino voi olla erilainen eri tapauksissa. Tosiasia on, että sama täyteaine voi olla eri fraktioita. Mitä suurempi murto-osa on, sitä suurempi on aukkojen määrä ja sitä pienempi massa.

Samaan aikaan rakentajat ovat aina kiinnostuneita siitä, kuinka paljon yksi betonikuutio painaa, koska materiaalin erityinen käyttö riippuu tästä indikaattorista. Erityisesti painon perusteella lasketaan rakenteet, jotka esimerkiksi määrittävät erilaisten maametallien perustan tyypin. Sama pätee myös muille tukielementeille.

Käytännössä rakennuttajat toimivat parametrilla, kuten "tilavuuspainolla", mutta on selvää, että tämä ominaisuus ei ole vakio. Lisäksi laskelmassa otetaan huomioon liuoksen valmistamiseen käytettävän nesteen määrä.

Formulaatioiden tyypit

Kuten yllä mainittiin, betonilla voi olla erilainen koostumus, jonka seurauksena niiden massa muuttuu.

Tästä riippuen on olemassa useita tyyppejä:

 • Erityisen raskas ja raskas;
 • Erityisen kevyt ja kevyt.

Katsotaan nyt tarkemmin kunkin tyypin ominaisuuksia.

vakava

Tämän materiaalin täyteaineena käytetään kiinteitä kiviä:

Tällaisia ​​liuoksia käytetään tukirakenteiden ja betonirakenteiden valmistukseen. Niiden valmistuksessa, jossa käytetään tiettyä osuutta suhdeluvusta, se ei kuitenkaan ole vakio.

Siksi on mahdotonta antaa tarkkaa lukua siitä, kuinka paljon kuutiometriä betonia painaa. Sen paino on yleensä 1 800-2 500 kg / m3

Erityisen raskas yhdisteiden osalta niitä käytetään melko harvoin, yleensä erityisten teollisuuslaitosten rakentamisessa. Asuntojen rakentamisessa tällaista materiaalia ei käytetä.

Pohjustus valettuun raskaan betonilaastin kanssa

Kuinka paljon 1 betonikuutio painaa, tässä tapauksessa määrittää baritin tai hematiitin massan, jota käytetään täyteaineena. Lisäksi materiaaliin voi kuulua valurautainen "shot" ja rautamalmi. On sanottava, että sen tuotantoteknologia edellyttää korkealaatuisten sementtien käyttöä.

Tämän materiaalin tilavuuspaino on 2 500 - 3 000 kg kuutiometriä kohden. Näin ollen tällaisten koostumusten hinta on korkein.

Kevyt ja ultrakevyt betoni

Tämä materiaali eroaa edellä kuvatusta huokoisemmasta rakenteesta. Tämän seurauksena tämän luokan betonikupin paino on 500 - 1800 kg.

Tällöin täyteaineina käytetään kevyitä materiaaleja, kuten:

Kevyitä materiaaleja käytetään pääsääntöisesti kevyiden rakenteiden väliseinien ja seinien rakentamiseen.

1 metrin kuutio-ultrakevyt-betonin paino on jopa pienempi - jopa 500 kg. Pieni paino saavutetaan käyttämällä sellaisia ​​täyteaineita kuin perliittiä ja vermikuliittia samoin kuin joitain muita aineita.

Koska materiaalin lujuus on hyvin alhainen, rakennuksessa sitä käytetään lämpöeristeinä esimerkiksi saumojen ja nivelen tiivistämisen yhteydessä.

Valokuvassa - vaahtobetonin rakenne

Erikseen on sanottava tällaisista materiaaleista kuten vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni. Niiden pieni massa ei johdu täyteaineista eikä solujen rakenteesta. Tällaisissa materiaaleissa olevat huokoset muodostuvat kaasunkehityksen, kemiallisen reaktion liuoksessa tai prosessiin, jossa liuos sekoitetaan vaahdon kanssa.

Niiden tärkein etu on lämmönjohtavuuden alhainen taso sekä korkea höyryläpäisevyyskerroin.

Kiinnitä huomiota! Joitakin merkkejä hiilihapotetusta betonista voidaan käyttää kuormitettavien kantavien rakenteiden rakentamisessa.

Painon määritys

Voit selvittää, kuinka paljon 1 kuutiometri betoni painaa, voit tarkastella SNiP nro II-3. Tämä standardi määrittää erilaisten koostumusten painon täyteaineen tyypistä riippuen. Taulukossa esitetään joitain niistä:

Tietenkin tässä tapauksessa kuutiometriä olevan betonin paino on likimääräinen, mutta on täysin mahdollista käyttää näitä tietoja määritettäessä "täytteen" materiaalin massa. Minun on sanottava, että täsmälliset tiedot, jopa useita kilogramman laskennassa, eivät merkitse mitään laskelmia.

On myös syytä huomata, että kehittäjät määrittävät usein 1 m betonin kuution painon ottaen huomioon materiaalin tuotemerkin. Taulukossa esitetään raskaiden betonityyppien tiedot:

Kiinnitä huomiota! Käytännössä betonin massaa koskevia tietoja voidaan tarvita paitsi rakenteiden rakentamisessa tai korjaamisessa myös rakenteiden purkamisen ja purkamisen aikana.

Esimerkiksi määritetään autojen kantavuus jätteiden keräämiseksi.

Tärkeää tietää

Ennen kuin alat laskea rakenteen paino, suosittelemme lukemaan seuraavat tiedot:

 • Monet aloittelevat rakentajat tekevät virheen yrittää saada paljon konkreettia laskemalla kaikkien osuuksien ja summien osuus. Saadut tiedot eivät ole todellisia, koska tämä indikaattori voi jopa riippua erän laadusta. Esimerkiksi ratkaisu voidaan tehdä käsin tai betonisekoittimessa.
 • Monet rakentajat uskovat, että materiaalin ominaispaino on osoitus sen lujuudesta ja luotettavuudesta. Tämä lausunto on kuitenkin virheellinen, koska vahvuus määrittelee sementtimerkin. Tämä käy ilmi edellä olevasta taulukosta.
 • Liuoksen massa ja jäädytetty rakenne eroavat merkittävästi, koska kiinteyttämisprosessissa vesi haihtuu.

Kiinnitä huomiota! Betonin lujuuteen ja luotettavuuteen vaikuttaa myös se seikka, että sen valmisteluohjeita on noudatettu. Liuos kaadetaan tiettyyn järjestykseen ja varmista sekoitetaan hyvin, kunnes homogeeninen massa on tasaisesti jakautunut täyteaine.

Liiallinen määrä vettä koostumuksessa voi pilata materiaalia.

Tässä kenties kaikki tärkeimmät kohdat, tietäen, että voit suorittaa laskelman rakenteen painosta.

johtopäätös

Betonin paino riippuu useista tekijöistä, joten tarkkaa arvoa ei voida laskea. Täyteaineen tyypin perusteella voit kuitenkin saada likimääräisen arvon, joka on tarpeeksi laskettava betonirakenteen paino.

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Sivu 2

Tämän artikkelin aiheena on konkreettisen kuution materiaalien laskenta. Meidän on selvitettävä, mitkä komponentit sekoittavat sen eri tyyppejä, millä osuudella nämä komponentit yhdistetään ja mitä ominaisuuksia tuloksena olevilla monoliiteilla on.

Betoniseoksiin sisältyvät aggregaatit.

Aloitetaan luettelolla betonityyppien muodoista.

Olemme välittömästi samaa mieltä siitä, että kiinnostuksemme rajoittuu niiden tyyppeihin, joita käytetään laajasti asuntorakentamisessa: esimerkiksi raskasta betonielementtiä, joka käyttää baritteja ja rautamalmia kokonaisuutena, ei ole kovin mielenkiintoista uudisrakentajalle.

 • Raskasbetonit ovat eniten kysyttyjä betoniperustusten, kantavien seinien, lattioiden, lasipintojen, palkkien, pylväiden jne. Valmistuksessa.
 • Keuhkoja käytetään silloin, kun on tarpeen yhdistää mekaaninen lujuus hyvällä lämmöneristysominaisuudella ja kohtuullisella painolla.
 • Ultrakevyt - tavata kuormittamattomien sulkevien rakenteiden rooli (esimerkiksi seinien täyttäminen kehyksissä monoliittisissa rakennuksissa).
 • Solukalvolla voi huokoisuusasteesta riippuen olla sellaisia ​​ominaisuuksia, jotka ovat identtisiä valon tai ylimääräisen valon kanssa, ja niitä voidaan soveltaa vastaavassa kentässä.

Utelias: Ultrakevyt ja minä

Solukerroksia voidaan käyttää seinän onteloiden monoliittiseen eristysvaluun. Ne eroavat toisistaan ​​edullisesti muista lämmittimistä absoluuttisen palonkestävyyden, paakkuuntumisen ja käytännöllisesti rajoittamattoman käyttöiän mukaan.

rakenne

On selvää, että betonin koostumus kutakin kuutiota kohden vaihtelee suuresti eri materiaaleilla, joilla on fysikaaliset ja toiminnalliset ominaisuudet.

vakava

Rakennusmateriaalien tyypillinen koostumus - Portland-sementti, kvartsihiekka ja murskattu kivi. Sementti suorittaa sideaineen, murskatun kiven ja karkean kiviaineksen, hiekka täyttää soran sora.

Rakenteellisen materiaalin pääominaisuus on vahvuus. Betonimonoliitin lujuusmerkki määräytyy puristusvoiman puristusvoiman jälkeen täyden lujuuden joukosta, mitattuna kilogrammoina neliösenttimetriä kohti (kgf / cm2).

Runko-monoliittinen kotelorakenne asettaa erityisen kestäviä kestävyysvaatimuksia.

On helppoa arvata, että koostumus riippuu vahvuudesta. Kun astia kasvaa, sideaineen määrä kasvaa ja aggregaatin prosenttiosuus pienenee.

Tässä on laskelma betonin kuution kannalta halutuimmista tuotemerkeistä:

keuhkot

Merkittävä osa tämän tyyppisen materiaalin tilavuudesta on huokoinen aggregaatti. Tässä ominaisuudessa voidaan käyttää laajennettua savea, hohkakiveä, metallurgista ja polttoainesäiliötä, sahanpurua ja monia muita materiaaleja.

On utelias: usein yhdessä materiaalissa yhdistetään huokoinen karkea ja tiheä hienojakoinen aggregaatti (esim. Laajennettu savi ja kvartsihiekka).

Annamme yhden betonikupin koostumuksen joillekin täyteaineille.

kevytsoran kevytbetoni

Kiinnittäkää huomiota: huolimatta siitä, että toisessa tapauksessa betonin kuutiometriin sisältyy vähemmän sideainetta (mikä on hyödyllistä sen jälkeen, kun sen hinta on paljon suurempi kuin aggregaatti), materiaalin kokonaislujuus hienojakoisten fraktioiden aggregaatin käyttöönoton jälkeen on lisääntynyt.

Ulkonevien savilohkojen muuraus.

opilkobeton
Kuona betoni

Kuinka tehdä shlakobeton omalla kädelläsi?

Ohjeet riippuvat siitä, mikä on sinulle tärkeämpää - lujuutta tai lämmöneristysominaisuuksia, jotka useimmiten parantuvat betonituotteiden tiheyden laskun myötä.

 • Yhdistelmä 200 kg sementtiä, 720 kg rakeistettua kuonaa ja 130 litraa vettä luo ainetta, jonka tiheys on 950 kg / m3 ja lujuus 75 kgf / cm2.

Hiilipesän varsinainen keskimääräinen tiheys on jonkin verran pienempi johtuen sen sisältämistä tyhjistä.

 • 200 kg sementtiä, 500 kg rakeistettua kuonaa, 540 kg kvartsihiekkaa ja 130 litraa vettä mahdollistavat kuonan betonin valmistuksen, jonka tiheys on 1250 kg / m3 ja vahvuus 100 kgf / cm2.
 • Jos betoni- kuutioon sisältyy 200 kg sementtiä, 1080 kg kattilan kuonaa ja 130 l vettä, saadaan kuona betoni, jonka tiheys on 1300 kg / m3 ja lujuus 75 kgf / cm2.
 • Lopuksi tiheys 1 450 kg / m3 ja puristuslujuus 100 kgf / cm2 voidaan saavuttaa sekoittamalla 200 kg sementtiä, 720 kg kattilan kuonaa, 540 kg hiekkaa ja 130 litraa vettä.

ultrakevyt

Analysoimme tämän perheen vermikuliittibetonin esimerkissä.

Jos valmistelemme betonia 1 kuution tilavuudesta, meidän on ostettava kuutiometriä kohden:

 1. Lattian ja kattojen eristys (tiheys 425 kg / m3) - 200 kg sementtiä ja 1,2 m3 laajennettua vermikuliittia. Vesi lähtee noin 400-450 l / m3.
 2. Seinämien ja paneelien (tiheys 305 kg / m3) täyttämiseksi 100 kg portland-sementtiä lisätään 1,2 m3 vermikuliittiin.

Kuvassa vermikuliitti laajenee kuumennettaessa.

hunajakenno

Annamme reseptin eri merkkien vaahtobetonin valmistukseen, mikäli synteettisen vaahdotusaineen käyttö edellyttää.

Mitä hiilihapollisella betonilla?

Saadaksesi kuutiometriä materiaalitiheyttä D600 sekoitetun sideaineen perusteella, tarvitset:

 • Portland-sementti - 90 kg.
 • Hienoksi hiottu hiekka - 375 kg.
 • Kalkki - 35 kg.
 • Vesi - 300 l.
 • Alumiini jauhe - 0,5 kg.

Rakenteellisesti - lämpöeristetty hiilihapotettu betoni D600.

johtopäätös

Toivomme, etteivät he ryntäneet lukijaa pitkällä listalla tylsää reseptiä. Kuten tavallista, tässä artikkelissa oleva video tarjoaa hänelle lisää aiheita. Rakennuksen menestys!

Sivu 3

Laadukkaiden rakennusten rakentamiseksi on otettava huomioon erilaisia ​​tekijöitä, joita saattaa esiintyä rakentamisen aikana. Ensinnäkin se on betonin paino 1 m3: ssa, mistä riippuu tukien ja tukirakenteiden lujuus. Rakennuksen rakentaessa on tarpeen laskea tämä parametri oikein.

Kuvassa - koostumuksen arvioitu massa täyteaineesta riippuen

Yleistä tietoa

Kaikkien esineiden rakentamisen aikana on erittäin tärkeää tietää kaikkien sen komponenttien paino, koska rakennuksen massalla on suuri merkitys, ja betonilla on tässä tärkeä merkitys. Tietäen sen massan 1 cu. m, voit laskea oikein päärakenteen kuormituksen ja siten lisätä koko rakenteen elämää. Esimerkiksi betonipalkkien paino vaikuttaa tukien laskemiseen.

Kaikenlaiset tukirakenteet, monoliittiset perustukset, väliseinät ja muut rakennuskomponentit valmistetaan useimmiten siitä. Tämän vaihtoehdon ohittaminen ei kuitenkaan toimi.

Materiaalin massamittaus

Betonin paino on laskettava valmisteluvaiheessa, ts. kohteen suunnittelun aikana määrittämään tarvittava määrä materiaalia. Näin ollen alkuvaiheessa sinulla on käsitys mahdollisesta objektiivista arviota.

Materiaalin massa tarvitaan rakennuksen tukien lujuuden laskemiseen.

Vinkki: muista suorittaa tällaiset laskelmat huolimatta siitä, että ratkaisun hinta ei ole niin korkea. Se vaatii kuitenkin usein varsin vaikuttavaa määrää.

Jos muunnat m3 betonia tonnilta, massat ovat 1 cu. m voi olla 500 kg ja se riippuu useista syistä.

Tämä johtuu materiaalin ominaisuuksista, jotka voivat olla:

Massan kannalta erityisen tärkeä on täyteaineen koostumus, joka vaaditaan halutun laadun seoksen valmistamiseksi. Kovettumisen jälkeen se osoittaa valurakenteen lujuusominaisuuksia.

Liuoksen koostumukseen kuuluu myös erilaisia ​​lisäaineita ja sideaineita. Liuoksen valmistuksessa on tärkeä rooli ja vesi, joka vuorovaikuttaa jälkimmäisen kanssa. Se pyrkii osittain haihtumaan ja tämä on myös otettava huomioon, koska märän betonin paino on suurempi kuin kuiva.

Seoksella on suuri vaikutus sidontaan, joka riippuu valmisratkaisun brändistä. Koska nämä lisäaineet ja täyteaineet lisätään seokseen suurina määrinä, ne vaikuttavat merkittävästi lopulliseen massaan.

Ultrakevyt ja erityisen kevyt betonirakenne osassa

Liuoksen tärkein sideaine on sementti, jolla on suurin tiheys. Se on myös tämän kiinteistön yleisin aineisto. Harkitse kevyitä formulaatioita, joiden hinta on alle raskas.

Vinkki: jos et ota huomioon kevyitä materiaaleja koskevia vaatimuksia, et voi säilyttää vaadittujen parametrien sisällä, mikä tarkoittaa, että valmistettu ratkaisu ei vastaa tuotemerkkiä.

Vihje: kun käytät kevyen ratkaisun rakentamiseen, huomioi betoniterästen haluttu vahvuus ja betonin m3 paino.

Kevyt materiaali suurista huokosmuotteista

Tuotanto on tarkoitettu kevyiden huokoisten täyteaineiden käyttöön, esimerkiksi täyteaineena käytetään usein laajennettua savea.

Paljon vähemmän yleisesti käytetty:

 • agroporit;
 • keinotekoisesti laajennetut kuonat;
 • hohkakivi.

Vaikka nämä materiaalit ovat myös hyvin suositeltavia. Muista, että tällaisten parametrien oikea yhdistelmä - kustannukset ja tarvittavat ominaisuudet - johtaa haluttuun tulokseen.

Vinkki: ennen rakennustöiden aloittamista, laskea, kuinka paljon 1 m3 betonia painaa ja tarvittava määrä.

Muutoin, jos:

 • seos ei riitä, sinun on tilattava lisäliuos, ja tässä tapauksessa muodostuu kylmä yhdistelmä rakennukseen;
 • jotta enemmän kuin tarpeen - käy ilmi, että rahat "heitetään tuulen."

kevyt

 1. Tätä tuotemerkkiä käytetään laajalti nykyaikaisessa rakentamisessa, koska sillä on riittävän suuri voima.
 2. Materiaalin massa 1 ov. m vaihtelee 1800-2000 kg.

Vinkki: käytä koostumusta, jossa rakenteen vahvuus ja suhteellisen pieni paino ovat välttämättömiä.

 1. Täyteaine voi olla erilaisia ​​materiaaleja. Useimmiten käytetään murskattua kiveä, joka on rakennusmarkkinoiden suosituin.
 2. Varmista, että alustavat laskelmat tehdään ennen työn aloittamista, jotta tiedät tarkalleen kuinka paljon konkreettisia painaa.

Kevyt m150

Vinkki: ei tarvitse ylittää rakeisen murto-osan enimmäiskokoa, joka on tarkoitettu kevyelle koostumukselle. Ratkaisun laatuominaisuuksien parantamiseksi käytä kaikenlaisia ​​lisäaineita.

raskas

 1. Tämä on rakennusalan pääaineisto.
 2. Sitä käytetään useammin kuin kaikki muut merkit, koska ominaisuudet ovat sopivia useiden tehtävien ratkaisemiseen.

Vinkki: kun lasketaan, kuinka paljon 1 m3 tämäntyyppistä betonia painaa, harkitse täyteaineen painoa, joka voi olla diaaasia, kalkkikiveä tai graniittia.

Täyteaineesta on myös käyristynyt ja koostumuksen määrä, jota on myös harkittava. Yleensä 1 m 3: n tällaisen liuoksen massa on 2100-2500 kg.

Useimmiten materiaalia käytetään kaatamalla sitä käsin tai koneistamalla monoliittisia perustuksia. Jos vahvistus on tarpeen, huomioi myös, että rakenteen painoa kasvatetaan.

Pohjaan kaataminen vahvikkeella

Erityisen raskas

 1. Rakenne on melko harvinaista, koska sen ominaisuuksia käytetään hyvin harvoin.
 2. Raskaan liuoksen massan laskemisessa kannattaa myös ottaa huomioon täyteaineen paino, kuten edellisissä kohdissa.
 3. Tämän betonin betonista odotetaan olevan erittäin vahva. Joskus se voi jopa vaatia suojaa säteilyltä. Tarvittaessa seokseen lisätään lyijyliuskoja tai rautamalmia. Tällöin myös materiaalin massa kasvaa.

Erittäin raskaat koostumukset erikoislujuuksille

Kaikkien laskelmien perusteella on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon 1 m3 tämäntyyppistä betonia painaa, mutta yleensä tämä luku on paljon suurempi kuin 2,5 tonnia ja enemmän.

Koska tämä on erittäin kestävä materiaali, sitä käytetään:

 • maanalaisten rakennusten rakentamiseen;
 • kuten suurien esineiden pohjat.

Sitä ei käytetä missään muualla, koska valmistetun rakenteen paino on merkittävä.

johtopäätös

Artikkelista kävi selväksi, että betonin painoon vaikuttava pääkomponentti 1 m3: ssa on täyteaine. Tämä on yleensä murskattua kiveä, mutta kalkkikiveä tai graniitia voidaan käyttää myös erittäin raskasmetalleihin, eikä erityisen kevyeen ja kevyeen, jossa käytetään puhallusta.

Massan tuntemus mahdollistaa betonipilarien tai perustan voimakkuuden oikean laskemisen sekä säästää rahaa. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Betonin paino. Kuinka paljon 1 kuutio betoni painaa? (Taulukko)

Rakennustyön aikana voi olla varsin luonnollista henkilö, joka osallistuu rakennuksen työntämiseen - kuinka paljon 1 kuutiometri betoni painaa?

Syyt tällaisen kysymyksen syntymiselle voivat olla hyvin erilaisia, toinen on tärkeä - täsmällinen vastaus on tarpeen työn suunnittelun ja toteuttamisen kannalta.

Valitettavasti useista syistä on mahdotonta antaa konkreettisen kuution (jopa kymmeniä kilogramman) painoarvoa ilmeisistä syistä. Voit kuitenkin antaa massojen ominaisarvot jokaiselle tyypille luokituksen mukaan.

Yksi luokituksista on betonin erottaminen painosta, ja me tarvitsemme sitä. Yhteensä on 4 tyyppiä: erittäin kevyt, kevyt, raskas ja erittäin raskas.

Erityisen kevytbetoni, jota käytetään useimmiten lämmöneristysmateriaalina - yksi tällainen kuutio painaa jopa 500 kiloa.

Kevytbetoni, joka sisältää noin 600 kg hiekkaa kuutiometriä kohti ja jolla on huokoinen rakenne, voi painaa 500-1000 kilogrammaa.

Raskasbetonin (tavallisin) paino, joka sisältää täyteaineita kuten soraa tai murskattua kiveä, voi vaihdella välillä 1 800-2 500 kiloa.

Erittäin raskasbetoninen kuutio, jossa on suuria ja raskaita aggregaatteja, voi vaihdella 2500-3000 kilogrammalta.

Tarkempi käsitys rakennusmateriaalin massasta voi antaa alla olevan taulukon, joka heijastaa 1 m3: n betonin painoa käytetystä täyteaineesta riippuen.

Kuinka paljon betonikuutio painaa

Betonipaino riippuu suoraan sen koostumuksesta ja tarkemmin - aggregaateista. Otetaan esimerkiksi betonin koostumus: sementti, hiekka, vesi ja murskattu kivi. Tässä tapauksessa käytetään murskattua kiviainetta, jonka kiinteä osa voi olla yli 50 prosenttia kokonaistilavuudesta.

Erityisen painovoiman mukaan betoni on jaettu kolmeen tyyppiin:

Kevytbetoni - seos, joka koostuu sementistä, vedestä, hiekasta (noin 600 kg) ja kevyestä huokoisesta täyteaineesta (tai ilman niitä, mutta säilyttäen huokoisen rakenteen). Kevytbetonikuutio painaa enintän 1 800 neliömetriä. Kevyitä betonityyppejä ovat laajennettu savibetoni, kuona betoni, vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, polymeeribetoni ja polystyreeni-betoni.

Kevyitä betonityyppejä käytetään monoliittirakenteiden (seinät, lattialevyt ensimmäiset kerrokset ja ullakkot) valmistukseen sekä muurausmateriaalien valmistukseen.

Raskas betoni - seos, joka koostuu sementistä (250-450 kg), vettä (150-200 litraa), hiekkaa (600-750 kg) sekä suuria ja pieniä aggregaatteja. Raskasbetonin kuutio (kuutiometri) painaa 1 800 - 2 500 kg. Koska käytetään aggregaatteja raskaaseen betoniin, murskattuihin kivi-, sora-, graniitti-, kalkkikivi- ja diabaasiin. Jos täyteaineena käytetään vain eri fraktioiden hiekkaa, seosta kutsutaan hiekkakiveksi.

Raskasta betonia käytetään monoliittisten kantavien rakenteiden luomiseen. Tällainen betoni on yleisimpi.

Erityisen raskas betoni on melko harvinaista käytetään pääasiassa ydinvoimaloiden rakentamiseen. Baryyttiä, magnetiittia, hematiittia ja metallirastia käytetään täyteaineena erityisen raskaaseen betoniin. Tällaisen betonin kuution ominaispaino voi saavuttaa 7 000 kg.

Kuutin mittari betonista: ominaispaino, laskenta, koostumus

Rakennuksen aloittamisen jälkeen sinun tulee tietää käytettyjen materiaalien luettelo, laskea betonin m3 hinta ja paino, laskea rakennustöiden kokonaiskustannukset. Jos haluat tietää tarkalleen, kuinka paljon konkreettinen kuutio painaa, sinun on päätettävä tämän betonin tyypistä. On huomattava, että betonin paino liittyy suoraan käytettäviin täyteaineisiin. Betonimassan ominaispaino huomioon ottaen on tavanomaista erottaa tällaiset rakennusbetoni:

1. Kevytbetoni. Näitä ovat betonit, jotka on suljettu käyttämällä huokoisia kevyitä aggregaatteja (kuori kallio, tuffia, laajennettua savea) tai betonia ilman aggregaatteja, jotka on valmistettu käyttämällä vaahdotusaineita (vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni ja muut). Vaalean betonin paino on 500 - 1800 kg. Tämän betonin koostumuksessa päämäärä on hiekka.

2. Raskasbetonit. Tämä on yleisimmin käytetty betonityyppi. Sekä aggregaattia että soraa voidaan käyttää aggregaattina tällaisessa betonissa. Kuumakulmaisen raskasbetonin paino on 1800-2500 kg. Tällaisen betonin ainesosien painosuhde on seuraava: päämassasta 250-400 kg on sementtiä, hiekan ominaispaino 1 kuutiometri. metriä betonia - 600 - 700 kg, murskattua kiveä - 1200 - 1300 kg ja 170-200 litraa vettä. Nämä luvut ovat likimääräisiä ja niitä voidaan muuttaa mihin suuntaan tahansa. Ne liittyvät suoraan sementin merkkiin, murskattujen kiven tai hiekan ominaisuuksiin, betoniin, erilaisten lisäaineiden käyttämiseen betoniin.

3. Betoni on erityisen raskas - se on melko harvinainen raskaaseen betoniin, jota sulkevat baritit, hematiitit, magnetitit, erilaiset metallijätteet jne. Betonin tilavuuspaino tällaisissa aggregaateissa on 2500 - 3000 kg. Tällöin suurin osa betonin kuution painosta koostuu suurista aggregaateista.

Nyt tiedämme, että paino on 1 ov. m betoni - määrä ei ole vakio, mutta riippuen käytetystä betonista ja aggregaateista. Yleensä rakennettaessa monoliittisia töitä valmistetaan seoksia, joiden betonipaino on 2300-2500 kg.

Seuraavaksi esitämme tärkeimmät indikaattorit betonin yksikkömäärän painosta tietyissä aggregaateissa:

- teräsbetoni - 2500 kg; - kiviainesta tai soraa olevasta kiviainesta koostuva betoni - 2400 kg; - hohkakivet - 800 - 1600 kg; - tufobeton - 1200 - 1600 kg; - betoni, joka on sekoitettu vulkaanisen kuonan kanssa - 800-1600 kg; - slaydite-vaahtobetoni ja sardeldiittibetoni laajennetun savimaahan yhteen - 500-1800 kg; - kvartsin hiekkadyvi - 800-1200 kg; - sardeldittibetoni perliittihiekalla - 800-1000 kg; - perlitobetoni - 600 - 1200 kg; - shungizitobetoni - 100 - 1400 kg; - kuona ja sementti - 1000-1800 kg; - Shlakopemzogazobeton ja slagopemzopenobeton - 800 - 1600 kg; - betoni, joka on suljettu rakeistetuilla räjähdyskuumilla - 1200-1800 kg; - aggloriinitekniikka polttoaineiden kuoreissa -1000-1800 kg; - betonia tuhkan sora-aggregaattien kohdalla - 100 - 1400 kg; - penozolobetoni ja gazozolobetoni - 800-1200 kg; - kaasusilikaatti, vaahtosilikaatti, vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni - 300 - 1000 kg;

- vermikuliittibetoni - 300-800 kg.

Betoni kuutio: koostumus

Me kaikki tiedämme, että betoni liikkuu seitsemän neljästä pääkomponentista: vesi, hiekka, murskattu kivi, sementti. Kaikkien näiden ainesosien on oltava betonin koostumuksessa tiukasti määritellyssä osuudessa. Niinpä yhden kuutiometrin betonin pitäisi sisältää:

- sementti - yksi osa; - murskattu kivi - neljä osaa; - hiekka - kaksi osaa;

- vesi on puolet osuudesta.

Jos otetaan kaikki betonin ainesosat ja muutetaan ne volumetrisesti, saadaan 1,76 kuutiometriä. Tämä herättää kysymyksen siitä, kuinka kaikki nämä komponentit sopivat yhteen kuutiometriin betonia. Vastaus on yksinkertainen: kaikki tapahtuu siksi, että viljojen jyvien välillä on vapaata tilaa, jota kutsutaan jyvien aukkojen välillä. Tämä on täynnä hiekkaa, sementtiä ja vettä.

Betonin kuution laskemisessa on pidettävä mielessä, että sen komponenttien osuus voi olla erilainen. Esimerkiksi joen hiekka on raskaampaa kuin louhos hiekka. Karkea täyteaine on raskaampaa kuin karkea aggregaatti.

Nyt tiedät, mikä betonin kuution paino riippuu, jos yrität kääntää nämä luvut lukuiksi, niin meillä on arvo, joka vaihtelee 5 tonnista 250 kilogrammaan. Tämä on totta, koska kaikkien täyteaineiden ominaisuuksia koskevat vaatimukset täyttyvät selvästi. Jos jonkin aggregaatin kosteuspitoisuus on vaadittua korkeampi, betonin kuutiometrin paino ei välttämättä vastaa laskettua lukua. Lisäksi se ei ole paras vaikutus betonin suorituskykyyn.

Tuloksena tuli selväksi, kuinka paljon 1 betonikuutio painaa, on vielä määritettävä tämän kuution kustannukset, jotta rakennuskustannukset laskettaisiin lopullisesti. Useimmat betoninvalmistajat ovat kustannuksia betonin tilavuudesta ja toimituksen kustannuksista. Betonin kustannukset riippuvat suoraan brändistä. Myös hinta on suurempi, jos käytät lisäaineita betoniseokseen. Laske tietyntyyppisen työn suorittamiseen vaadittavien betonikuppien määrä, voit itsenäisesti tai erikoistuneessa organisaatiossa.

Kuinka paljon painaa betonikuorta - kaikkien merkkien punnituspöytä!

Usein rakennustöiden suunnittelussa sinun on tiedettävä, kuinka paljon betonin m300, m400, m500 paino painaa. Katsotaanpa, kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa sen tyypin mukaan. Betonimassan massa määräytyy sen massan mukaan, jota käytetyillä aggregaateilla on.

Paino m3 betonimerkkiä M100, M200, M300, M400, M500.

Erityisen painovoiman mukaan betoniseos voi olla:

 • erityisesti 500 kg: n valoisuus;
 • vaalea 1000 - 1800 kg;
 • raskas 1800 - 2500 kg;
 • erityisesti raskas 2500 - 3000 kg.

Kuten näet, konkreettisen ratkaisun massaa laskettaessa ei ole mitään vaikeaa, ja tarkastelemme tarkemmin kysymystä siitä, mitkä eri tuotemerkkien konkreettiset massat sekä yksityiskohtainen taulukko.

Betonin ominaispaino ja paino 1 m3, kaikkien merkkien massan taulukko.

Betoni - minkä tahansa rakennustyön pääkomponentti, olipa se normaali korjaus tai kaivojen ja rakenteiden rakentaminen. Se on alun perin voimakas, mutta lisäaineita käytettäessä se voi parantaa suorituskykyä.

Rakentamisen aikana lasketaan ensisijaisesti, kuinka paljon betoni painaa, koska tämän ominaisuuden perusteella määritetään sen käyttötarkoituksen ja sovelluksen erityispiirteet. Liuoksen paino riippuu suoraan lisäaineiksi lisätyistä aineosista. Tämä voi olla sellaisia ​​materiaaleja kuin murskattu kivi, laajennettu savi, pikkukivi ja monet muut.

Myös sekoittumisen yhteydessä otetaan huomioon kulutetun veden määrä. Näiden ominaisuuksien perusteella betoni on jaettu neljään tyyppiin: kevyt ja raskas, erityisen kevyt ja erittäin raskas.

Paino 1 kpl kaikenlaisia ​​betonisia ja laatuja, taulukko:

1 kpl: n betonipainotyyppejä.

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen massa on erottelu spesifisen painovoiman mukaan.

Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: Maksimipaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt - betonikoostumukset, jotka on täytetty kevyillä huokoisilla aggregaatteilla, kuten laajennetulla savella tai ilman aggregaatteja mutta joilla on huokoinen rakenne, kuten vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni. Kevytbetonin kuutiometri (kuutiometriä) painaa 500 - 1800 kg. Noin 600 kg hiekkaa, tärkein ja pakollinen komponentti, sisältyy betonin kuutioon. Kevytbetonia käytetään tavallisesti esivalmistettujen rakennuspalikoiden muodossa.
 3. Raskas. Tämä on yleisin (klassinen) laastin tyyppi. Se sopii parhaiten tukirakenteiden pääkappaleiden rakentamiseen, kaatolevitykseen, aidan rakentamiseen jne. Raskasbetonin rakenne sisältää suurikokoisia ja massiivisia täyteaineita: karkeaa hiekkaa, soraa, murskattua kiveä. Ne käyttävät suurimman osan seoksesta. Tällaisen materiaalin kuutiomittari painaa 1800-2500 kg.
 4. Erityisen raskas. Käytettäessä käytettyjä metalli-täyteaineita, jolloin saadaan lopputuotteen massiivisuus. Betonin kuution paino on 2500-3000 kg. Super-raskaiden seosten koostumus sisältää välttämättä sementtiä, jolla on suuri lujuus. Yksityisessä asuntorakentamisessa ei ole kyse. Yleensä niistä valmistetaan erityisiä suojarakenteita, esimerkiksi ydinreaktoreille.

Kuinka paljon painaa 1 kuutio betonia: painonlaskenta

Kun työskentelet kaikenlaisten rakennusmateriaalien kanssa, on tärkeää tietää perusominaisuudet sen käytön helpottamiseksi. Betoniominaisuuksien ja ominaisuuksien on tiedettävä ennen kaikkea, koska se on yksi suosituimmista materiaaleista.

Vaikuttaa huomattavasti tuotteen asennusprosessiin ja asennuspainoon, ja vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon koko rakenne ja tilavuusominaisuudet painavat. Täältä voimme sanoa, että työskenteleminen kevyen materiaalin kanssa on paljon helpompaa. Ja kaikki yksinkertaistuu huomattavasti, jos tiedät, että tätä indikaattoria voidaan ohjata ja saavuttaa haluttu paino. Mutta missä puitteissa voit työskennellä? Kuinka paljon punnitsemme tarvitsemamme konkreettisia, kuinka säännellä sen painoa, jotta voisimme rikkoa eristysominaisuuksia?

Painon laskeminen tarvitsemme ensinnäkin ymmärtääksemme suunnitteluvaiheessa kuinka monta kiloa on kestettävä perusta. Tutkitaan yhdessä kuinka paljon konkreettisia pitäisi painaa ja miten selvittää se.

1 betonikupin ominaispainon luokittelu:

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen paino on erottelu spesifisen painovoiman mukaan. Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: enimmäispaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt: 500 kg - 1,8 tonnia kuutiometriä kohden. huokoinen rakenne, joka on määritettävissä siitä, kuinka monta eri kevyttä fraktiota siinä on, kuten laajennettu savi, tuffi, hohkakivi tai vermikuliitti. Hiekkapitoisuus niissä on noin 600 kg kuutiometriä kohden. Se tuottaa erinomaisia ​​lohkoja ja väliseinämiä, kevyitä rakenteita, kevyitä lohkoja, kotelon tyyppiä.
 3. Raskas: 1800 - 2500 kg. Usein sisältävät täyteaineina soraa ja murskattua kiveä, suuria jakeita, mineraalitäyteaineita, kvartsihiekkaa. Myös noin 200 litraa vettä ja 250-450 kg sementtiä. Tämä on yleisimmin käytetty betoni rakentamisessa.
 4. Erityisen raskaat: 2,5-3,5 tonnia. Tässä voidaan käyttää täyteaineita, jotka perustuvat mineraalien ryhmään, kuten baritit, magnetitit, limonitit. Kun otetaan huomioon tällaisten seosten valtava massa. Periaatteessa sinun ei pidä edes roikkua heille, koska niitä ei käytetä yksityiskäytössä yksityisessä rakentamisessa, pääasiassa teollisuudessa.

1 betonin kuution painon määrittäminen

Miten määritellä, kuinka paljon betonin paino on? Tätä varten aluksi tarkastelemme SNiP nro II-3: tä, jossa olemme tehneet taulukot eri tuotteiden painon laskemiseksi täyteaineen tyypistä riippuen. Luonnollisesti taulukko, jonka me kiinnität alla:

Muista, että tässäkin tapauksessa kaikki on likimääräisiä, mutta niitä voidaan jo käyttää, jos tarvitset parametrejä täytön aikana. Täydelliset ja tarkat tiedot, enintään yhden kiloisen, joita et löydä mistään muualta. Ja miksi? Ja siksi, kuinka paljon painaa 1 kuutiosbetoni riippuu monista tekijöistä.

Huomaa käytännössä, että:

 • Jäädytetyn seoksen liuoksen massa eroaa kuivien komponenttien massasta veden kanssa sekoittamisen aikana;
 • Koostumuksen tiheys määritetään pääasiassa täyteaineella ja sen rakenteella;
 • Erityinen painovoima ja tiheys ovat erilaisia ​​käsitteitä sekä merkityksessä että nimessä;
 • Keittoastomenetelmä on tärkein tekijä, joka vaikuttaa kuution massaan;
 • Betonin tiheys ja paino 1m3 ovat paljon suuremmat, jos käytät syvämenetelmää tiivisteen tiivistämiseen. Sen soveltaminen mahdollistaa suuremman lujuuden.

Älkää unohtako, että tärkein asia on saavuttaa betonin lujuus, joka tarkoittaa vaivata ratkaisua tietyn tuotemerkin saamiseksi. Usein betonin paino riippuu valitsemaasi tuotemerkkiin.

Kiinnitä huomiota niiden ominaisuuksiin. Yleisimpiä M300 ja M350: n (b25) käytössä. Mitkä käytetään yksityisessä rakentamisessa säätiön, seinien ja väliseinien, portaiden ja jopa lattiojen, sarakkeiden jne. Järjestämiseksi. Sekä M100- että M200-tuotemerkkejä käytetään laajalti. Voit oppia tänään tietoja siitä, kuinka paljon jokainen käytännöllinen brändi kuutiometriä painaa. Vastaava taulukko on liitteenä:

Useimpien taulukoiden mukaan yksityisessä rakentamisessa käytetyn betonin likimääräinen paino on 2300... 2500 kg kuutiota kohden, joten sen keskimääräinen tiheys on 2400 kg / m3.

Kiinnitä huomiota

Rakenteen painon laskemisessa on tärkeää tietää tällaiset tiedot virheiden välttämiseksi:

 1. Tarvittava betonimäärä ei saa olla sallittua laskemalla kunkin liuoksen yksittäisen painon ja laskemalla nämä määrät yhteen. Tämä on yleisin virhe, jota usein tehdään. Tosiasia on, että nämä tiedot ovat erittäin kaukana todellisista, koska itse asiassa paljon riippuu erästä. Yksi kuutiometri konkreettista painaa eri tavoin samalla komponenttimäärällä. Voit sekoittaa seoksen käsin tai tehdä se konkreettisessa sekoittimessa - tulos on erilainen.
 2. Monet ihmiset ajattelevat, että mitä suurempi paino, sitä suurempi materiaalin vahvuus. Erityinen painovoima ei vaikuta materiaalin lujuuteen ja lujuuteen. Ainoastaan ​​sementin tiheys ratkaisussa voi vaikuttaa tuotemerkkiin, ja jo tuotemerkki määrittelee laadun. Vahvuus riippuu myös betoniseoksen laadusta ja valmistusohjeiden noudattamisesta.
 3. Valmistetun seoksen massa painaa eri tavalla kuin jäädytetty rakenneosa kosteuden haihtumisen seurauksena.
 4. Erässä jopa tarkin laskelma voi pilata vettä. Ole varovainen, ettet pilaa tulosta seurauksena.

Tässä artikkelissa yritimme vastata kaikkiin aiheeseen liittyviin kysymyksiisi. Kiinnitä huomiota myös videon loppuun, jossa opit laskemaan kuutio kapasiteettia: