Ruuvipylväät: yhden paalun ja hiekkakiven paino

Jos aiot ostaa ruuvi paalut, ja toimitus ja asennus ruuvin-paalun-säätiö tuottaa itse tai avustuksella toisen sopimusvaltion organisaatio, on todennäköistä, sinun tulee tietää painon yksi ruuvi paalut, laskea, jotta toimitus kuljetusta. Olemme ilmaisseet paitsi paalujen painon lisäksi myös kuivahiekan M300 (kilogrammoina) likimääräisen määrän, joka tarvitaan liuoksen tekemiseen yhden ruuvaavan kaatamiseksi sen koosta riippuen.

Kuitenkin, paino seoksen merkitty tavanomaisesti tason mukaan suuntaus ruuvin paalut leikataan ja pituus jäljellä leikkaamisen jälkeen paalun vaipan ei aina sama kaikissa paalujen (erityisesti, tämä on usein rinteillä), vastaavasti, tilavuus sisällä säiliön kunkin ruuvin paalun saadaan eri. Lisäksi ruuvipallot kierretään 150-200 cm: n syvyyteen (riippuen ruuvien paalujen asennusolosuhteista tietyssä maaperässä), jolloin paalun leikkaamisen jälkeen jäljellä oleva putki voi olla eri pituisia. Toisin sanoen, jos käytettäessä ruuveja, joiden pituus on 250 cm, paalut leikattiin 50 cm: iin, sinun tulisi ohjata hiekkasaumamäärän M300 määrä, joka vaaditaan 200 cm: n pituisten betoniporukoiden betonisoimiseksi.

Koska paalujen vannettamista varten käytetään usein ruuvipätkäämien asennusta, myös kanavan yleisimpiä koon painoominaisuuksia. Valitessasi ajoneuvoa ruuvipillojen kuljettamiseen kannattaa keskittyä paitsi auton kantokykyyn myös rungon pituuteen. Muista, että auton koon sallittu ylitys on 1 metri takana ja edessä. Jos ylitys on yli 1 metri, mutta enintään 2 metriä, ylimitoitettu lastin on oltava merkitty punaisella ja valkoisella raidallisella merkillä.

Ruuvipallot: mitat ja sallittu kuorma

Ennen kuin valitset haluamasi ruuvipätkän, jonka avulla voit merkitä haluamasi pino-ruuvin pohjan, sinun tulee huolellisesti tutkia kaikki mitat ja suunniteltu rakenne. Lisäksi sinun ei pidä unohtaa testejä, joihin ruuvipillit joutuvat, jotta mahdollistettaisiin kaikkein edistyksellisimmät menetelmät näiden tukien ruuvaamiseksi.

Nykyään rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima tuotteita, joiden ero on suunnittelun piirteissä ja mitoissa.

Korkin mitat

Jos päätät rakentaa kylpyläosaston, talon, talonrakennukset ja kesämökit, pihdit perustuvat parhaimpaan vaihtoehtoon. Tämän laitteen ansiosta on mahdollista tehdä kaiken mahdollisimman mukavaksi ja mukavaksi. Tämän pystyttämiseksi rakentaminen voi tapahtua missä tahansa maastossa, vaikka se sisältää korkeuserot tai hautaaminen maaperässä.

Tietoja siitä, kuinka paljon konkreettisia kuivumista voidaan lukea tässä artikkelissa.

Kaavion - ruuvipillojen laite ja mitat

Tällainen parametri kuin ruuvin kannattimen kärjen koko voi olla eri arvoja. Se riippuu tuotteen läpimitasta. Useimmiten ihmiset hankkivat tukia, joiden halkaisija on 108 mm, ja kärki on tällainen koko 200x200 ja sen paksuus on 4 mm. Se on tällainen tuote 350-380 ruplaa.

Tämän artikkelin avulla voidaan lukea artikkeleita, joissa asennetaan ruuvi-sinkittyjä monivaiheisia paaluja.

Taulukko 1 - kärjen koon riippuvuus paalun halkaisijasta

halkaisija

10 vuotta ruuvien laakereiden pohja on niin laajaa kysyntää. Tämän kysynnän syynä liittyy lukuisia etuja, joihin kuuluvat mm. Vahvuus, kestävyys ja luotettavuus. Tänään tuotetaan eri kokoisia paaluja eri halkaisijoilla ja erilaisilla käyttökohteilla. Tarkastele ruuvien paalujen perusmuotoja.

Tietoja ruuvien paalujen 108 kantokyvystä on tässä artikkelissa.

Halkaisija 57 mm

Tälle mallille on tyypillistä 800 kg: n kantavuus. Tällaiselle tuotteelle esitelty kuorma ei ole kauheaa, vaikka asennusprosessi toteutettaisiin pilkkomalla maaperällä. Sellaisen perustan käyttö on sallittu vesiliukoisella maaperällä ja maaperällä, jolla on epätasainen pinta.

Käytä tätä versiota tukeista suojarakenteiden asennukseen ja ei-raskas liikerakennusten rakentamiseen. Näihin kuuluvat huvimajat ja autotallit. Asennusprosessi, jonka halkaisija on 57 mm, voidaan suorittaa itsenäisesti manuaalisesti. Pienen koon vuoksi asennus ei vie paljon aikaa.

Mitkä ovat ruuvipillojen haitat löytyvät tässä artikkelissa.

Tämäntyyppisiin etuihin kuuluu pitkä käyttöikä. He voivat palvella sinua 90 vuoden ajan. Tämä etu saavutetaan johtuen haavoittuvuudesta ilmaston, luotettavuuden ja kestävyyden haittavaikutuksille.

Halkaisija 89 mm

Tällaiselle tuotteelle kantokyky voi olla 1,4 tonnia. Tämäntyyppisten ruuvipallojen käyttö on talojen ja rakennusten rakentaminen kosteikoille ja turvealueille. Tämä saavutetaan erinomaisen kyvyn kestää suuria kuormituksia.

Tämän vaihtoehdon käyttäminen on sallittua rakennusten, suojarakenteiden rakentamisessa. Myös ihmiset alkoivat aktiivisesti käyttää halkaisijaltaan 89 mm ruuvitukkeja huviloiden ja kylpyammeiden rakentamiseen.

Tietoja siitä, kuinka kauan konkreettisten kuivien pohja löytyy tässä artikkelissa.

Ne voivat olla mukana myös laiturien, jokilaivojen rakentamisessa. Asennus tapahtuu erikoislaitteiden avulla. Tietenkin tällaisia ​​tapahtumia on mahdollista järjestää manuaalisesti edellyttäen, että sinulla on tarvittavat taidot.

Mikä on säätiön paksuus pitäisi olla kaksikerroksinen talo löytyy tässä artikkelissa.

Halkaisija 108 mm

Tällaisten tuotteiden kantavuus on 3,5 tonnia. Kiinnitän heidät runkopaneelien rakentamiseen tai hirsirakennusten ja puurakenteiden rakentamiseen. Toisen tyyppistä paalua voidaan käyttää hangarien ja raskaiden aidojen asennuksessa. Asennus tapahtuu vain mekaanisesti ja erikoislaitteiden avulla.

Tietoja siitä, mitä betonielementtiä tarvitaan kaistaleiden perustuksiin, löytyy tästä artikkelista.

Halkaisija 133 mm

Näissä tuotteissa kantokyky voi olla jopa 6 tonnia. Niitä käytetään mihinkään maastoon suurien rakennusten rakentamisessa käyttämällä hiilihapotettuja betonilohkoja tai tiiliä monoliittirakenteiden rakentamisessa.

Asennusprosessi edellyttää erityisten tietojen ja taitojen käyttöä, eikä niitä voi tehdä ilman erityisiä laitteita. Tämän tuotteen edut ovat:

 • tehokkuutta;
 • erinomainen luotettavuus;
 • pitkä käyttöikä;
 • Koko kausi ja erikoislujuus, minkä vuoksi asennustyöt voivat tapahtua kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Tietoja siitä, mitä betonielementtiä tarvitaan talon perustamiseen, voidaan lukea artikkelista.

pituus

Tämän parametrin osalta määritetään ottaen huomioon tuotteen läpimitta. Tämän perusteella paalujen pituus voi olla seuraavanlainen:

 • halkaisija 57 - pituus 4000 mm;
 • halkaisija 89 - pituus 4000 mm;
 • halkaisija 108 - pituus 2500 mm.

Suhde koko ja kuorma

Ruuvitukien kuormitus riippuu ennen kaikkea maaperätyypistä ja tuotteen teknisistä mitoista. Nämä kriteerit ovat niin tärkeitä, kun ne lasketaan huomioon. Standardien mukaisesti valmistettujen innovatiivisten paalujen kantavuus on 2-8 tonnia. Jos pystymme oikein laskemaan kantavuus ja määrittämään paalujen määrän, pystytetty rakennus saa vankan ja luotettavan perustan, joka kestää yli 100 vuotta.

Tämän artikkelin avulla voidaan nähdä nauha-pohjainen ilmastetun betonin talo.

Videossa - ruuvipillojen mitat ja niiden kuorma:

Tällaisen säätiön haittapuolet sisältävät rajoituksen mahdollisimman suuresta kantokyvystä. Jos rakennat yhden kerroksen rakennuksen, voit tehdä rakentamisen ilman pelkoa. Mitä tulee 3-kerroksiseen rakenteeseen, tarvitaan tarkka laskenta. Jos talon ennustettu paino ylittää 60 tonnia, kannattaa käyttää muita säätiövaihtoehtoja.

Pinoihin perustuva kuormitus riippuu tuotteiden koosta. Esikaupunkirakennuksessa kannattaa laskea kaikki parametrit. Voit tehdä sen itse, ilman muiden henkilöiden osallistumista. Halkaisijasta riippuen on mahdollista määrittää ruuvipillojen kantavuus:

 • Ø57 mm - 1,5 t;
 • Ø89 mm - vähintään 3,5 t;
 • Ø108 mm - vähintään 4,5 t;
 • Ø133 mm - vähintään 7,0 t;
 • Ø159 mm - vähintään 10,0 tonnia.

Ruuvipallot ovat tänään menestyneet eri talojen rakentamisessa. Mutta ennen kaiken työn aloittamista on niin tärkeää valita oikein kaikki sopivat mitat sekä laskea kantokyky. Jos lähestyt tätä työtä vastuullisesti, sitten kotisi palvella sinua pitkään.

Ruuvaa paalun paino 108

Putki, joka on hitsattu kapenevan kartion ja kiinnitetty terän halkaisija on 300 mm, kutsutaan ruuvin kierre kasa paalun 108. Tällainen rakenne on laajalti käytetty autotallien, kodeissa tiili ja muissa teollisuuden tiloissa. Pino 108 soveltuu erinomaisesti kaltevuuden vahvistamiseen, valmiin rakenteen kantavuuden vahvistamiseen tai lujittavien seinien vahvistamiseen.

Joten, mitkä ovat tällaisen paalun ominaispiirteet ja mitkä ovat ruuvaavan 108 paino?

Pallon mitat, joiden läpimitta on 108 mm, ovat seuraavat ominaisuudet:

 • halkaisija on 108 mm;
 • paalun paksuus - 4 mm;
 • halkaisija ruuvinterän asennettuna pylvään päähän on 300 mm;
 • tangon pituus voi vaihdella 1 metristä 12 metriin;
 • keskimäärin yksi kasa ruuvataan maahan noin 25 - 30 minuutin ajan;
 • kuormitus, joka sallitaan yhdellä paalulla, vaihtelee 1 tonnista 10 tonniin;
 • paaluilla 108 käytetään teräslajia 3sp;
 • ruuvien paalujen halkaisija on 108 ja pituus 2,5 m painaa keskimäärin 29 kg.
 • noin 2 metrin pitkä kasa maksaa 1500 ruplasta;
 • yhden paalun asennuksen kustannukset ovat noin 1450 ruplaa kappaletta kohden.

Missä pino 108 on käytössä?

Paalut merkintöjä käytetään yleisesti rakentamisessa kierteisen perusta pino runko taloa, talot puutavaran, kylpyammeet pyöreä tai hienonnettu tukkien halkaisija enintään 28 cm, järjestämiseksi venepaikkaa, sillat ja laiturit. Aseiden rakentamisessa käytetään halkaisijaltaan 108-paaluja portin tukena, ja yhdessä halkaisijaltaan 89: n halkeamien kanssa ne soveltuvat ihanteellisesti aidan pääpylvääksi. Tämän halkaisijan halkeamat sopivat myös monoliittisten laattojen ja nauhatyyppisten perustusten rakentamiseen. Pinoa voidaan käyttää myös ankkurina, joka estää pohjan puristamisen maaperän jäädyttämisen aikana talvikauden aikana.

Pallityyppiä valittaessa on otettava huomioon tulevan rakenteen kantavuus. Terän halkaisijasta, rungon koosta ja pituudesta riippuen ruuvipuristuksen paalut eivät ole korkeita, ne määrittävät paalun tyypin. Maaperän tyypistä ja rinteiden läsnäolosta riippuen paalun pituus valitaan. Ruuvipallot voivat olla joko metallirakenteiden hitsattuja osia tai valetuista osista. Rakennettaessa säätiötä ruuvipapeilta kannattaa asentaa tuki jopa kolmen metrin välein, mieluiten joka toinen metri. Riippuen siitä, minkä tyyppisestä putkistosta käytetään, korkit valitaan 20 x 20 cm: n tai 25x25 cm: n kokoisina. Joskus hirsitalon keskustassa lattiamurtuman tukemiseksi on suositeltavaa sitoa kanavapalkki. Vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi on mahdollista asentaa eristys 50 mm: n paksuisesta lehtikuustalevystä ennen kuin asennat hirsitalon pohjaan. Nämä suositukset koskevat kylpyjä, hirsitaloja ja hirsirakennuksia.

Kuinka paljon ruuvipuristin 89 maksaa ja mihin se vaikuttaa?

Tämäntyyppistä kasaa käytetään laajasti pienien paviljonkien, puisten ohjaamojen, kerrosten kerrostalon talojen rakentamiseen sekä alueen pieniin kuistioihin. Pallot, joiden läpimitta on 89 mm, soveltuvat hyvin laakeripylväiksi, kun asentavat aidat, joiden korkeus on enintään 2,5 metriä. Tällaiset paalut ovat sopivia tiilipilariportaiden tukena, ja niitä käytetään myös ankkureina nauhalumpuille. Pieniä rakenteita, kuten kasvihuoneita, kesätelttoja tai suojia suositellaan myös asennettaviksi paaluille 89.

Karan 89 ominaisuudet:

 • terän halkaisija on 250 mm;
 • putken paksuus on 3,5 mm;
 • terä 5 mm paksu;
 • kuormitus pinoon on enintään 1,5 tonnia;
 • yhden paalun 89 paino, jonka keskimääräinen pituus on 2500 mm, on 23 kg;
 • keskimäärin 2 metrin pitkä kasa on 1 250 ruplaa ja tällaisen kasa on 1400 ruplaa.

Paalujen halkaisijaltaan 80 mm ja halkaisijaltaan 108 mm halkaisija on yleisin yleisparametrien ja laadukkaiden ominaisuuksien ansiosta. Rakentajat, jotka ovat rakentaneet perustuksia pitkään, puhuvat positiivisesti tämäntyyppisistä paaluista.

Ruuvien paalujen koot ja ominaisuudet

Ruuvipillojen ominaisuudet

Ruuveilla on erilaisia ​​ominaisuuksia. Niitä ei ole niin paljon: tärkeimpiä ovat pituus, läpimitta ja elementin massa. Myös rakennustarkoituksiin on tärkeää tietää materiaalin ominaisuudet, joka toimii raaka-aineena tiettyjen paalujen tuotannolle ja lukuisia lisäparametreja.

Rakentamisessa käytettävien ruuvipallojen tekniikka on ollut useita vuosisatoja. Tänä aikana tuotteet ovat osoittautuneet käytännöllisiksi ja ovat saaneet laajaa käyttöä erilaisten ominaisuuksien ja tarkoituksen omaavien rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen.

Ruuvipallojen koot ovat hyvin erilaisia, mutta kaikki ne on suunniteltu käytännön arvoon ja optimaaliseen käyttöön rakentamisessa.

Ruuvaa paalun paino, paino ja mitat

Ruuveilla on paino ja mitat, jotka on suunniteltu ja hyväksytty tiukasti valtion normien mukaisesti. Sääntelyasiakirjat puolestaan ​​perustuvat lukuisiin käytännön kokeisiin ja kokeisiin. Tällaisen monivaiheisen prosessin aikana oli mahdollista valita optimaaliset mitat suhteessa kantavuuteen.

Ruuvaa paalun mitat

Alla olevassa taulukossa on esitetty halkaisijoiden ja pituuden vastaavuus rakenteellisen elementin työmassaan.

Ruuvien paalujen halkaisija on avainparametri rakennettaessa. Pituutta voidaan muuttaa alkuperäisen sauvan yksinkertaisella leikkauksella, mutta halkaisija asetetaan projektissa ja tämä otetaan huomioon tuotannossa. Arkkitehti valitsee tulevaisuuden rakenteen käämityyppisen pohjatyypin laskemisen tarkasti paitsi säätöparametrit myös paalujen optimaaliset mitat ja ominaisuudet.

Ruuvien paalujen paino, koko, paino ja muut ominaisuudet

Harkitse ruuvipalloja, joiden mitat ja ominaisuudet ovat tärkeässä asemassa säätiön tukikapasiteetin muodostumisessa. Kunkin paalun tyypin keskimääräinen kantavuus vahvistetaan: esimerkiksi halkaisija 76 mm antaa luotettavan tuen 3 tonnin kuormalle; halkaisija 108 mm lisää kapasiteettia jopa 5-7 tonnia. Suunnitteluominaisuus on se, että paalun paino itsessään ei vaikuta tulevan perustan kantavuuteen.

Tavallisin paalun pituus on 2,5 metriä. Tämä arvo takaa suunnittelun luotettavuuden ja alustan laadun mille tahansa rakennustyypille. Yleisesti nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on paaluja, joiden pituus on 0,5 metriä ja 11,5 astetta. Vaikka suurin osa niistä käytetään harvoin tuotannossa.

Kuten jo mainittiin, ruuvipuristuspaino 108 mm pystyy tarjoamaan riittävän tuen enintään 7 tonnin kuormille. Siksi päätelmä - paalussuunnittelu on paras esimerkki materiaalien järkevästä käytöstä. Pienillä investoinneilla ja projektin jälkeen on mahdollista luoda korkean lujuuden ja turvallisuuden omaavia rakenteita.

Kierrä paalut: liitäntämitat ja sallitut kuormat

Rakennuksen järjestämisessä sinun tulee huolellisesti lähestyä projektin kehitystä - joten saat erinomaisen tuloksen ja pienentää paitsi työn kustannuksia ja työaikaa myös riskin, että rakenne muuttuu ajan mittaan.

Kasa mitat tarjoavat tietyn indikaattorin kuormasta, jota ne pystyvät kestämään. Pallojen laskemista varten sinun on tunnettava kaikki rakenteen kunkin osan rakenteelliset elementit ja parametrit. Arkkitehti analysoi rakennusmateriaaleja, rakennuksen rakennetta, pohjaan kohdistuvaa kuormitusta ja paljon muuta. Vain tarkan laskennan jälkeen voit määrittää parhaan tyyppisen paalun, tuhlaamatta rahaa ja riittävän voimakkaasti.

Pallojen laskemisessa määritetään tietty prosenttiosuus "turvamarginaalista" - tämä on pakollinen ja se kuvataan projektissa.

Mikä halkaisija halutessaan valita

Suurikokoiset ruuvipallot takaavat suuren lujuuden, mutta rakennettaessa pieni rakennus ei ole järkevää käyttää rahaa käyttämättömään potentiaaliin. Tämän vuoksi paalujen valintaa on tarkasteltava huolellisesti ja otettava huomioon monia tekijöitä.

 1. Maaperän ominaisuudet sivustossa. Saadakseen luotettavaa tietoa maaperän tilasta geologisten tutkimusten monimutkaisuus suoritetaan ennen hankkeen kehittämistä. Tämän jälkeen maaperänäytteiden laboratoriokokeiden ja rakenteen ennustettujen tietojen analyysin perusteella ne siirtyvät paalun valintaan.
 2. Maaston ja kaltevuuden parametrit sivustossa.
 3. Perustan ja sen yksittäisten osien ominaisuudet.

Halkaisija paalut

Punnin pituuden laskemisessa on tärkeää tietää pohjaveden taso. Jos alue on myrkyllinen tai on löysä maaperä, niin paalun syvyyden määritys määräytyy siten, että maaperä vaikuttaa tukeen tietyn pituuden takana - tämä on tapa, jolla paalun pystyasento varmistetaan.

Mikä kuorma kestää 89 ruuvipuristinta?

Laakerikapasiteetti on indikaattori, joka osoittaa, kuinka paljon kasa kasa kasa kestää ottaen huomioon maaperän sallitut muodonmuutokset sen kärjen alla. Maaperän erityispiirteisiin tarttuessa paalut jaetaan kahteen tyyppiin: peräaukko ja paalut. Ensimmäiselle tyypille on tunnusomaista tukien läsnäolo, joka sijaitsee paalun alareunan alla.

Pallotelineet on nimetty siksi, että ne asennetaan munuaisiin tai jäykkään maaperään, jonka tehtävänä on siirtää paine rakennuksesta säätiöön. Suspensoidut rakenteet kykenevät kestämään kuormituksen, joka johtuu maaperän ja sivun välisestä kitkavoimasta. Jos sivuttaista kitkaa ja riittävää pituutta ei ole, ei ole järkevää asentaa tukia paalun elementteihin.

Laskennassa on otettava huomioon ruuvipillojen koko ja maaperän laatu, johon ne asennetaan. Alustavan laskennan suorittamiseksi on tarpeen kertoa alustan pinta-ala maaperän kestävyydellä.

Kuinka asentaa sinkittyjä ruuvipalloja, voit tutustua lukemalla tämän artikkelin.

Valokuvassa - ruuvipallojen laite:

Esimerkiksi ruuvipuristin 133 kykyjä, jotka on ruuvattu tavalliseen saviin, on välttämätöntä tuottaa seuraava toimintasuunnitelma:

 1. Laske viinipohjan pinta-ala. Pahalle 133, jonka pohjan halkaisija on 30 cm, tämä parametri on 706,5 cm2.
 2. Ottaen huomioon tietyntyyppisen maaperän kannattaa valita oikea maaperä. Savi on 6 kg / cm2.
 3. Saadut kaksi arvoa on kerrottava ja tulos on 4,2 tonnia. Tällainen paino kykenee kestämään ruuvipallot 133. Se voidaan asentaa savimaahan syvyyteen 2-2,5 m.

Mikä tuotemerkki sementti sopii kaatamaan säätiö löytyy tässä artikkelissa.

Videossa - ruuvipillojen kantavuudesta:

Tässä artikkelissa voi löytää ratkaisun säätiölle.

Säätiön luotettavuus

Jos käytät laskutoimituksen tätä versiota, et voi saada melko yleistä turvamarginaalin tulosta. Kantokyvyn lopullista määrittämistä varten on käytettävä seuraavaa kaavaa:

jossa N on rakenteen kuormitus, F on ei-optimoitu kantokyvyn arvo, sen määrittämiseksi, mikä on tarpeen moninkertaistaa ruuvin tuen alue maaperän mahdollisuuden avulla. Viimeisen merkinnän γ osalta tämä on kerroin, joka osoittaa rakenteen turvamarginaalin. Tämän parametrin arvo riippuu suoraan tukialueen kantokyvyn tarkasta laskennasta. Myös tämän parametrin arvoon vaikuttaa säätiön paalujen kokonaismäärä.

Tämän artikkelin avulla voit lukea ruuvahihnapyörän kokoa ja muita ominaisuuksia.

Kun otetaan huomioon määritetyt tiedot, on huomattava, mitä alennettu luotettavuuskerroin on:

 1. Jos paalujen kokonaismäärä on 5-20, tämä kerroin on arvoltaan 1,75-1,4. Tämä parametri otetaan huomioon sillä edellytyksellä, että määritetään ruuvielementtien kantavuus, jossa on pienikokoinen ruuvi, joka asennetaan ripustustyyppisiin tukiin.
 2. Kerroin on 1,25, kun referenssikapasiteetin laskentamenetelmä suoritetaan maaperälle, joka erotetaan kuulustelun aikana sai-standardin avulla. Aloita geologit, jotka ovat varustaneet mittausalustan, jolla on vertailukapula perusrakentamisen alueella, voi tehdä tällaisia ​​tutkimuksia.
 3. Jos maaperän tukikapasiteetti määritettiin tarkasti, joka lasketaan sen havaitsemis- ja tutkintatutkimusten aikana, luotettavuuskertoimen arvo on 1,2.

Artikkeleissa on ruuveja, jotka ovat tämän mallin eduista ja haitoista.

Näiden tietojen perusteella ruuvielementtien 133 kantavuus voidaan vähentää, ja se on 3,5 tonnia. Tällainen tulos on mahdollista saada aikaan määrittämällä tarkasti samanlainen maaperäominaisuus. Voit silti saada tuloksen perustuen keskimääräisiin tietoihin maaperän kantokyvystä ja tietoa tukien kokonaismäärästä. Tämän seurauksena keskimääräinen arvo on 2,4 tonnia.

Video kertoo kuinka raskas ruuvipallot kestävät:

Tässä artikkelissa on kuvattu tyrmätyt paalut, joissa on grillaustekniikan asennus.

Maksimaalisten ominaisuuksien määrittäminen

Kun kaikki ruuvituen laakerikapasiteetin laskemisen vivahteet ovat selvyneet, voidaan ymmärtää maksimaalinen kuormitus, jonka yksi elementti voi kestää. Tätä varten sinun on käytettävä seuraavia tietoja:

 1. Maaperän tyyppi tässä tapauksessa on tyhjää hiekkaa, sen maksimaalinen kantavuus on 15 kg / cm2.
 2. Pylväitä 219 voidaan käyttää tukeen. Tällaisen tuotteen terälehtien halkaisija on 600 mm.
 3. Turvallisuustekijälle kannattaa ottaa arvo 1,75 Tällöin puhumme enintään 5 kpl: n paalujen määrän tarkasta määrittämisestä.

Tässä artikkelissa löytyy betoni, joka perustuu tuotemerkin perustamiseen nauhan perustuksen alla.

Videossa - ruuvipillojen 108 kantavuus:

Tämän seurauksena viinikapselin enimmäiskapasiteetin määrittämiseksi sinun on käytettävä seuraavaa algoritmia:

 1. Määritä terästuen pinta-ala. Tässä tapauksessa se on 2826 cm2.
 2. Tämän jälkeen voit määrittää viiteominaisuuden ei-optimoidun arvon. Tätä varten on tarpeellista moninkertaistaa terästuen pinta-ala maaperän kantavuuteen nähden: 2826x15 = 42,4.
 3. Laskettaessa tarkkaa kantokapasiteettia on välttämätöntä jakaa saatu arvo luotettavuuskertoimella: 42,4 / 1,75 = 24,23 tonnia.

Tässä konkreettisessa artikkelissa löytyy konkreettinen tarina kahden kerroksen taloon.

Esitetyn laskelman perusteella voidaan päätellä, että yksi tukipinta, jonka terälehtipinta on 30 cm ja se upotetaan tiheään hiekkaan, kykenee kestämään 24 tonnin kuormituksen. Koska ruuvien pohjat pystyvät kestämään tällaisia ​​raskaita kuormia, he ovat tänään saaneet niin laajaa kysyntää.

Miten kaataa säätiö talon höyrykarkaistua löytyy artikkelista.

Koko riippuvuus

Kun otetaan huomioon aiemmin esitetyt laskelmat, on selvää, että paalujen tukikapasiteetin arvo riippuu näiden elementtien mitoista ja tarkemmin paalun halkaisijasta ja pituudesta.

Taulukko 1 - Laakerikapasiteetin riippuvuus ruuvipilareiden koosta:

Ruuvien paalujen kantavuus on erittäin tärkeä parametri, joka määrittää rakenteen kestävän kuormituksen.

Se, että betonin koostumuksen mittasuhteet säätiölle ovat tässä artikkelissa.

Tätä parametria laskettaessa on otettava huomioon sellaiset parametrit kuin maaperän kantavuus, halkaisija ja pituus. Voit suorittaa kaikki laskelmat itse ilman luvattomia henkilöitä. Jos kaikki laskelmat suoritettiin oikein, talosi palvella sinua pitkään aikaan.

Ruuvipillojen edut laajentavat merkittävästi rakennusmahdollisuuksia - rakennukset voidaan rakentaa missä tahansa säässä, heikoissa ja tulvissa maissa. Pallosäätiötä suunniteltaessa se perustuu ensisijaisesti ruuvituotteiden kantokyvyn arvoon. Tämä parametri määrittää kokonaiskerroksen, jota rakennettavan rakenteen tuki voi kestää.

Taulukko on kuormitusarvo, jonka jokainen maaperä voi kestää.

Tuotekuvaus ja niiden asennuksen vivahteet

Ruuvipallot ovat teräsputkia, joissa on terävä pää ja kierteiset terät ruuvataan maahan. Saumojen puuttuminen paalussa selittää niiden suuren lujuuden ja alhaisen alttiuden korroosiolle. Putken seinämiin voi olla erilainen paksuus - tavallisesti tämä luku on 4-7 mm. Rakentamismarkkinat tarjoavat kuluttajille kaikki pituudet, vähintään - 1 m.

Ruuvin kärjen tarkoitus ei ole rajoitettu kokoonpanotoimintoon, jolloin terät estävät tuotteen työntymistä maahan. Paalujen ei-ruuvimainen versio vaatii betonitointia, mutta kierteitettyjen kierteiden tuotteita ei tarvitse kiinnittää maaperän rakenteeseen. Näin voit vähentää säätiön rakentamisen kustannuksia.

Säätiön mitat ja projektin laajuus ovat tekijöitä, jotka määräävät asennustekniikan valinnan ruuvipillereille:

 • manuaalisesti;
 • hydraulisten koneiden mukana.

Ruuvit toimivat

Asennusmenetelmä ei vaikuta tuotteiden kantavuuteen. Jokaisessa tilanteessa putket ruuvataan maahan kuten ruuvi. Mutta tulevaisuuden perustan vahvuuden lisäämiseksi ruuvituotteiden asennus edellyttää useiden sääntöjen noudattamista:

1) jäädytetyssä maastossa tai kiinteiden kiviä sisältävien maametallien mukana, maaperä on ensin porattava porakoneella. Tämä reikäreikä helpottaa rakentamista ja ei vahingoita tulevan perustan kantavuutta;

2) myrkyllisissä ja usein tulvissa maissa on erittäin tärkeää toteuttaa useita korroosionestoaineita. Ensin putken rungon sisäosa kaadetaan betonilla, minkä jälkeen teräspinta käsitellään ulkopuolelta minkä tahansa hydrofobisen koostumuksen kanssa;

3) tärkeä tehtävä on lisätä 2-metristen paalujen lujuusominaisuuksia, ne vahvistetaan sisäpuolelta vahvistamalla.

Paalujen kantavuuden laskeminen tehdään ihanteellisiin asennusolosuhteisiin. Pienetkin poikkeamat asennustekniikasta ovat myös valmiin rakenteen vahvuuksia. On tärkeää arvioida maaperän rakennetta asianmukaisesti ja kuvata tarkasti työtoiminnan järjestys.

Hyödyt ja haitat ruuvien paaluilla

Ruuvien paalujen tärkeä positiivinen ominaisuus on niiden suuri kantavuus. Lisäksi terästuotteilla on muita etuja:

 • perusta-elementtien asennus tehdään ilman minkään alueen valmistelua - maakerrosten kaivausta, kaivontyöhön ja muihin manipulointeihin ei tarvita;
 • rakenteellinen nopeus eroaa edullisesti laitteesta, esimerkiksi nauhan tai levyn perusteella;
 • ei ole tarvetta vahvistaa paaliruuveja, mikä tekee projektibudjetista varsin hyväksyttävän;
 • ruuvatut paalut voidaan asentaa heti asennuksen jälkeen;
 • pinnoitusputket, joissa on korroosiota aiheuttavat aineet, mahdollistaa perustusten rakentamisen myös suolla alueilla, joita käytetään laajasti voimajohtojen rakentamisessa sähköisten reittien rakentamisessa;
 • erikoislaitteita tarvitaan vain yksi tyyppi, varustettu hydrauliikalla. Lohkoperustan laitteessa tarvitaan kaivuri, nosturi, nostomekanismin liikkumisvälineet ja maaperän viennin kuljetus ojaan.

Tuotteiden ulkonäkö

Ruuvaamot eivät ole ilman haittoja:

1) Kun asennat tuotteita erittäin koville maaperäkerroksille, korroosionkestävä pinnoite saattaa vaurioitua, mikä aiheuttaa niiden asteittaisen korroosiovaurion. Tulos on ilmeinen - säätiön laakakapasiteetin arvon pienentäminen;

2) lähellä asennusruuvi tuotteiden aliasemat ja reitit junien liittyy tietty riski - maa rakenne lähellä esineitä kertyy vaeltelu sähkövirtaa, joka johtaa hajoamista teräksen ja vähentää kantavastus.

Ruuvituotteiden laajuus

Pile-ruuvituotteiden käyttö ihmisen toiminnan eri osissa on laaja valikoima:

 • pilarien rakentaminen voimajohtojen alle;
 • ulkoinen;
 • urheilutapahtumia (suurien näytösten asennus, muut korkeat rakennelmat);
 • maston rakenteiden rakentaminen;
 • erilaisten taloudellisten rakenteiden rakentaminen;
 • talon laajentaminen lisää tiloja rakentamalla;
 • työskennellä kosteissa olosuhteissa (maanalaiset rakenteet, sillat, satama-altaat jne.);
 • betoniperustusten lisävahvistaminen.

Tärkeää: Tuen enimmäismäärää laskettaessa ei ole vaikutusta itse tuotteiden mittoihin, vaan niiden pohjien pintaan ja maaperän kantokykyyn.

Paalupohjamallien määrittäminen

Terät ruuvataan maahan, puristavat kerrokset ja suorittavat maaperän tiivistymisen. Kun kasa on asennettu, se alkaa ryöstää yksin ja ottaa rakennuksen kuormituksen. Laskettaessa putken tukemaa kuormaa kestää sinun on laskettava kunkin tuotteen jalka-alue.

Laskettu alue on ympyrä, ja ruuvinterän muodostama kuva on ympyrä. Laskenta perustuu kaavaan:

Sädearvo tässä tapauksessa on yhtä suuri kuin potkurin terän äärimmäisen pisteen etäisyys pinoakselista. Tyypillisesti ruuvituotteiden valmistaja toimittaa tuotteitaan valmiisiin pöytiin, jotka ilmaisevat kunkin tuotetyypin pohjan.

Tehdaspaalut teräisellä teräksellä

Laskeminen: Pilarin 108 normalisoitu halkaisija on 30 cm, mutta säde on ½ halkaisijaltaan tai 15 cm. Yllä olevan kaavan avulla ympyrän alueen määrittämiseen saadaan 706,5 neliömetriä. cm (3,14 x 15).

Määritetään maaperän ja kunkin paalin kantavuus

Kunkin maan tyyppisen laakerin voiman laskeminen on jo kauan tehty. Tarkkoja geologisia ja teknisiä tutkimuksia on tiivistetty tekstissä esitetyllä taulukolla (taulukko 1).

Tietäen kuorman, jonka maaperä ja paalualue voivat ottaa, voit laskea ruuvituotteen 89 tai 108 laakerikapasiteetin. Esimerkiksi, ota maaperä - savi.

1) ruuvielementin halkaisija on 30 cm, tämän esimerkin alue laskettiin aiemmin ja on 706,5 neliömetriä. cm;

2) maaperän kantavuustaulukosta, saamme arvoa savirakenteelle - 6 kg / kV. cm;

3) moninkertaistaa numerot ja saada tulos 4,2 tonnia.

Kuorman laskeminen osoitti, että tietty kasa (89, 108 tai 133), joka upotetaan savimaahan, kestää kuorman, joka ei ylitä 4,2 tonnia. Jälkeen 200-250 cm syvyys.

Talojen rakentaminen epätasaisella maaperällä

Tulevan perustuksen kokonaiskuormituksen määrittämiseksi on tarpeen tehdä laskelma yhdelle paalainelementille ja moninkertaistaa se paalujen 108 (tai muiden mallin mukaan käytettävien mallien) avulla.

Tärkeää: ruuveja 108 on määritelty paalainelementiksi, jossa on 108 mm: n teräsputkisilta.

Säätiön laskenta on keskeinen suunnitteluvaihe. Jos teet virheen suoritettaessa sitä, ei ole mahdollista määrittää oikein pikiä tai niiden osuutta. Virheet johtavat tietämyksen tukemisen luotettavuuden heikkenemiseen ja sen vakavan kutistumisen tai rullan todennäköisyydelle, minkä seurauksena muodostuu halkeamia ja rakennuksen päärakennusten vaurioita. Yksi porausruuvin tärkeimmistä ominaisuuksista (samoin kuin mikä tahansa muu) on sen kantavuus.

Mikä määrää sallitun kuorman

Jos määritämme kantavuuden käsitteen, se edustaa perustuselementin suurinta sallittua painetta, jota se voi kestää. Yhden ruuvaavan kuormituksen on aina oltava pienempi kuin sen kantavuus. Arvojen tasavertaisuus ei ole toivottavaa, koska on välttämätöntä varauksen antaminen ennalta arvaamattomissa olosuhteissa.

Sallittu kuormitus ruuvaan riippuu seuraavista tekijöistä:

 • putkien ja siipien halkaisija;
 • maavahvuus;
 • kasa pituus.

Kun teet yksityishenkilön yksinkertaisimpia laskelmia, sinun tarvitsee tietää vain pohjan ja terän pohjan (terän) lujuusominaisuudet. Laskenta suoritetaan seuraavan kaavan mukaisesti:

Tässä kaavassa N on ruuvipään kantokyky (kuinka paljon se kykenee kestämään), F on laakerikapasiteetin arvo (ei optimoitu), γk on kuormitusturvatekijä riippuen rakennustukien määrästä ja geologisten tutkimusten menetelmistä.

Kerroin γk määritetään seuraaviin arvoihin:

 • 1.2 suorittaessaan perusteellista geologista testausta pohjan maaperällä suorittamalla koettimia ja laboratoriotutkimuksia. Tee se itse on mahdotonta. Menetelmä ei sovellu yksityisiin asuntoihin korkeiden kustannusten vuoksi, mikä suurentaa huomattavasti rakennusbudjetia.
 • 1,25 testattaessa paalustandardilla. Vaikka tämä menetelmä on yksinkertaisempi kuin edellinen, vain henkilö, jolla on tietoa geologian alalla, voi määrittää, kuinka paljon maa voi kestää.
 • Kun maaperän itsenäiset tutkimukset ja lujuuskertoimen taulukkoindikaattoreiden käyttö otetaan riippuen tukien määrästä. Jos laakerikapasiteetti määritetään ruuvipuristimella, jossa on pieni grilli, arvo on 1,4-1,75 ja tukielementtien määrä on 5-20 kappaletta.

Se on tärkeää! On käytännöllistä käyttää toista menetelmää. tieliikenteen geologiset tutkimukset, ja maaperän itsenäinen tutkiminen paalujen syvyydessä on lähes mahdotonta.

F: n löytämiseksi sinun on suoritettava laskutoimitukset seuraavan kaavan avulla:

Tässä S on terän alue, joka lasketaan ympyrän kaavalla (S = πR² = (πD²) / 4). Perusdata antaa ruuvipurkimen valmistaja. Alla olevasta taulukosta voit käyttää tavallisimpia ruuvien halkaisijoita.

Ruuvi halkaisija, mm

Joukkopohja ilman tiivistystyötä

Tietäen kuinka paljon maata voi kestää neliösenttimetriä kohti ja ruuvipuristimen tukiosan alueella, löytyy laakerikapasiteetin F alustava arvo (ottamatta huomioon luotettavuuskerrointa). Arvo korvataan ensimmäisellä kaavalla ja löytää viimeisen suurimman sallitun kuorman perustan yhdelle elementille.

On mahdollista määritellä tarkemmin, kuinka paljon kasa kestää kohdassa "Pallosäätiöiden suunnittelun ja rakentamisen" yhteisyrityksen 7.2.10 lausekkeen 7.15 mukaisesti. Siinä otetaan huomioon kaikki ne kohdat, jotka voivat vaikuttaa kantokykyyn, nimittäin:

 • työolot;
 • maaperän ominaisuudet;
 • terän syvyys (lisätty sivuttais kitka);
 • terä halkaisija;
 • paalin työn luonne (vetäminen tai puristus).

Laskennan suorittaminen on melko vaikeaa, on otettava huomioon joukko kertoimia ja maaperän ominaisuuksia (ei vain kantavuutta, vaan myös sisäisen kitkan kulma, erityinen tarttuvuus, ominaispaino jne.). Työn yksinkertaistamiseksi voit käyttää taulukoita, jotka on annettu tavallisimmille halkaisijoille (useimmiten 89 mm, 108 mm, 133 mm käytetään yksityiseen asuntorakentamiseen).

Seuraavassa taulukossa voidaan esittää halkaisijaltaan 89 ja 108 mm: n halkeamia:

Laakerikapasiteetti 89 ja 108 mm: n paaluja, joiden terän halkaisija on 300 mm tonnia, ottaen huomioon ruuvin syvyys

Niiden elementtien kantavuus, joiden halkaisija on 89, riittää niiden käyttämiseen kevyiden materiaalien (runko, hirsi, bar-muotoinen) kerrostalohkoja varten. Kun rakennat kaksikerroksisia rakennuksia, 89 halkaisijan sijasta on parempi valita 108 tai suurempi. Jos rakennat tiili- ja betonirakennuksia tällaisiin paalun perustuksiin, lasku johtaa elementtien erittäin suuren halkaisijan ja niiden usein sijainnin (maaperän ominaisuuksista riippuen), eikä kaikilla yrityksillä ole asiantuntijaa, joka voi laskea massiivisen rakennuksen ruuvipolleille. On kannattavaa käyttää muita säätiöitä.

Esimerkki yksinkertaistetusta laskelmasta

Perustiedot kahden kerroksen hirsitalon pohjan laskemiseksi, mitat 6-6 metriä:

 • maaperä paikalla - savi;
 • halkaisijamien halkaisija - 133 mm, terän halkaisija - 350 mm;
 • talon massa, joka aiheutuu kuormien keräämisestä seinistä, väliseinistä, lattiasta, hyötyajasta ja lumi kuormituksesta - 59 tonnia.
 • ulomman seinän ulkoreuna on 24 m, sisäisiä laakeri-seiniä ei ole.

Ensimmäinen on maaperän vahvuus. Edellä olevan taulukon avulla havaitaan, että olemassa olevan maatyypin kohdalla se on 6,0 kg / cm². Kuorman luotettavuuskerroin on 1,75 (turvamarginaalin varmistamiseksi). Jäljellä on vielä lasikuidun pinta-alan laskeminen:

S = (πD²) / 4 = 3,14 * 352/4 = 961,6 cm² (siiven halkaisijan arvo otetaan huomioon senttimetreinä).

Etsi optimoimaton kantavuus:

F = S * Ro = 961,6 * 6,0 = 5770 kg.

Laske sallittu kuorma:

N = F / γk = 5770 / 1,75 = 3279 kg ≈ 3,3 t.

Jatkolaskennaksi määritämme vähimmäismäärä paaluja, jotka voivat pitää tätä taloa:

59 t / 3,3t = 17,87 kappaletta, pyöristettynä koko kokonaisuuteen suuressa suunnassa ja hyväksyttävä laskennassa 18 kappaletta.

Loppujen lopuksi perustusten rakentamiseksi sinun on määriteltävä vaihe paalujen välillä. Tätä varten talon seinien pituus jaetaan tukijalkaisten määrällä:

24 m / 18 kpl = 1,33 m - perustusten suurin askel.

Sellaisen pienen talon kohdalla kääntyi melko suuri määrä paaluja, koska hyväksyttiin, että geologisia tutkimuksia ei suoritettu, ja meidän täytyi hyväksyä γk = 1,75, jos tutkimme ainakin testiruuvi (referenssi), paalujen määrää voidaan vähentää 12-13 kappaleeseen, mikä on merkittävä säästö. Kussakin tapauksessa sinun on harkittava, mikä on halvempaa - geologiset tutkimukset tai itselaskenta ja jälleenvakuutus kantavuudelle.

Paalun maksimikuormituksen määrittäminen - vain osa suunnittelun laskelmista. Kuten edellä on esitetty, laskelma ei pääty sinne. Laskelmien lopullisten tulosten olisi oltava seuraavat tiedot paaluille:

 • poikkileikkaus;
 • pituus;
 • vaihe;
 • jakelu laakerin seinämien alle.

Vihje! Jos tarvitset urakoitsijoita, niiden valinta on erittäin kätevä. Lähetä vain alla oleva lomake yksityiskohtaisen kuvauksen työstä, joka on tehtävä ja saat tarjoukset hinnoilla rakennustöistä ja yrityksistä. Voit tarkastella jokaisesta niistä ja valokuvista esimerkkejä teoksista. Se on ILMAINEN ja ei-sitova.

 1. Jäsen lähtien: 9/1/13 Viestit: 83 Kiitos: 5.

Ruuvien paalujen lukumäärä

Arvioidut painolaskelmat
seinät - 40 m3
päällekkäisyys - 21 m3
väliseinät - 10 m3
Yhteensä 35 tonnia.
Lumikuorma Novosibirsk (katon pinta-ala 100 m2) -24 000
Käyttökuorma 115 m2 - 20 700 kg.
Yhteensä: 80 tonnia.
+20 prosentin marginaali
Yhteensä varastossa: 96 tonnia.

Ruuvipuristin 108, jonka terän halkaisija on 300 mm savi (2 kg * cm2), voi kuljettaa 1 400 kg.

T. o. 68 paikkaa tarvitaan kotona! eli joka 75 cm!
Jos jatkamme paalujen kustannuksia 4 000 ruplan asennuksella. se osoittautuu 272 000 ruplaa.

Missä on virhe laskelmissa?

Viimeksi muokkasi moderaattori: 21.11.17

 • Jäsen lähtien: 09.04.11 Viestejä: 10.979 Kiitokset: 4.559 Gromozeka PROJEKTIT ALENNETTU

  Tässä tapauksessa valitsemme vähimmäisominaisuudet, joita saamme: 32 KSamet-ruuveja. VSK 108x300x2500. kustannukset paalun asennuksen 3940,00 ruplaa. yhteensä 126 080,00.

  Lisätietoja saat PM: ltä.

  Lopeta ihmisten huijaaminen, rakas rautatangon myyjä.
  Rautaputki he näkevät onko - roikkuu kasa. Ja tietysti
  "Maksujärjestelmä" Olet ottanut omalta sivustolta, no, ei, lähetä kilpailijasi.

  Viimeksi muokkasi moderaattori: 21.11.17

 • Jäsen lähtien: 8/3/12 Viestit: 59 Thanks: 11

  Grade 2 sekä rakentavaa että markkinointia varten.

  Ruuvipuristin 108, jonka terän halkaisija on 300 mm savi (2 kg * cm2), voi kuljettaa 1 400 kg.

  T. o. 68 paikkaa tarvitaan kotona! eli joka 75 cm!
  Jos jatkamme paalujen kustannuksia 4 000 ruplan asennuksella. se osoittautuu 272 000 ruplaa.

  Missä on virhe laskelmissa?

  Grade 2 sekä rakentavaa että markkinointia varten.

  Snow Novosibirskille - 240 kg * m2
  Toiminnallinen -180 kg * m2

  Kutsuin useita yrityksiä säätiöihin, jotkut niistä muistuttavat Sharashin toimistoa, emme myy säätiöitä, myymme paaluja. Vaikka sivustot "säätiön 1 päivä".

  Toisissa ne lupasivat, että paaluilla on jopa 15 000 kiloa, mutta normaalisti "työ" on 5 000-8 000.

  Sanoin myös, että säätiön turvamarginaali on 40%. Eli lasketaan 112 000 kg: n perustan.

  Viimeksi muokattu: 12.10.13

 • Jäsen lähtien: Dec 12, 2011 Viestejä: 326 Kiitos: 112

  Snow Novosibirskille - 240 kg * m2

  Toiminnallinen -180 kg * m2

  Kutsuin useita yrityksiä säätiöihin, jotkut niistä muistuttavat Sharashin toimistoa, emme myy säätiöitä, myymme paaluja. Vaikka sivustot "säätiön 1 päivä".

  Toisissa ne lupasivat, että paaluilla on jopa 15 000 kiloa, mutta normaalisti "työ" on 5 000-8 000.

  Sanoin myös, että säätiön turvamarginaali on 40%. Eli lasketaan 112 000 kg: n perustan.

  @MaximGG, FAG auttaa sinua... ja miksi päätit lopettaa pihdit? Kelvolliset paalut eivät todennäköisesti ole 4000: n arvoisia... esimerkiksi (voiko valvojat antaa minulle anteeksi linkin)... vain 3,600 paalun hinta (vain 2,5 m, ei tosiasia, että se kestää tietenkin sata vuotta) tai ruostumatonta terästä 13000 (ehkä 100 vuotta ja se pysyy), ellei tietysti rakenneta wc... vaikka se voi (omistaja on isäntä) 20 vuotta ja haluat jotain muuta - niin kyllä ​​...

  Viimeksi muokattu: 12.11.13

 • Jäsen lähtien: 9/1/13 Viestit: 83 Kiitos: 5.
 • Jäsen lähtien: 8/3/12 Viestit: 59 Thanks: 11

  Ruuvaa paalun kuorma: maksimikapasiteetti

  Mitkä sallitut kuormat kestävät ruuvipalloja ja mitkä ovat niiden kantavuus? Minkä halkaisijaltaan ruuveilla hitsatut paalut (SVSN) sopivat parhaiten laitteen paakaruuveille? - Tämä on kaikkein kysytyimpiä kysymyksiä rakentamisen suunnittelussa. Laskelmien virheet, yleensä vähentävät rakennusten tukien luotettavuutta, johtavat rakennusten kutistumiseen tai rullauksiin. Ja lopulta, että ne vahingoittavat niiden päärakenteita.

  Sallittu kuorma on tärkein ruuvien peruselementtien ilmaisin

  Ruuvipillojen tärkeä ominaisuus, joka vaikuttaa niiden oikeaan valintaan rakennettaessa perustuksia tiettyihin rakenteisiin, on kantavuus.

  Tämä ei ole vain maksimaalinen kuorma, joka ottaa huomioon maaperän muodonmuutokset, joita paalut voivat kestää menettämättä toiminnallisia ominaisuuksiaan. Maaperä, jolla on erilaiset lujuusominaisuudet sekä tuotteet, jotka eroavat putkesta ja teristä halkaisijaltaan pituudeltaan, on erilainen.

  Seuraavaksi tarkastelemme parametreja, joihin sallittu kuormitus ruuvipapeille riippuu, samoin kuin sen oikea teoreettinen laskenta.

  Pallojen tyypit ja niiden parametrit

  Erilaiset koot näistä tuotteista liittyivät niiden käyttämiseen tiettyihin rakennettuihin esineisiin.

  Yksityisessä asuntorakentamisessa käytetään lähinnä perusruuveja, joiden putken halkaisijat ovat 89 - 159 mm. Siten ruuvapuristimen 89mm sallittu kuormitus mahdollistaa niiden käytön yksikerroksisten talojen, veranta- ja huvivenekerrosten rakentamisessa. Putken halkaisijan kasvaessa hinnankorotukset ja niiden käyttöalue laajenevat: 108mm, 133mm ja 159mm - kaksikerroksisten kehysrakennusten perustusten järjestämiseen sekä yhden kerroksen palkin, vaahtobetonin ja tiilen rakentamiseen.

  325 mm: n ruuvaan sallittu kuormitus on hyväksyttävää, kun sitä käytetään talojen tai teollisuuslaitosten raskaiden rakenteiden suunnittelussa.

  Laskettaessa paalujen sallittuja kuormia käytetään sellaista tärkeää parametria sen rakenteen elementtinä - läppäpohja.

  Tällöin pylvään keskipiste äärimmäiseen pisteeseen (muodostaen leukan ääriviivat) pisteen katsotaan olevan pohjan säde.

  Alueen laskemiseen käytetään tunnettua matemaattista kaavaa: terien neliösiirtymä kerrotaan 3,14: lla (Pi-numero). Eri putken halkaisijoille se on:

  • 89mm - 490cm 2;
  • 108mm -706cm 2;
  • 159mm - 1590cm 2;
  • 325mm - 9567cm 2 (laskelmia varten siipien halkaisijoiden arvot otetaan aina senttimetreinä).

  Osan pituuden valintaan vaikuttavat maaperän luonne (mukaan lukien sen jäätymisen taso) ja korkeusero rakennustyömaalla.

  Pallojen pituus on standardoitu ja se on:

  • lyhyille - 160-250 cm;
  • pitkille - jopa 11,5 m (50 cm: n portaissa).

  Kun ne on asennettu oikein, niiden on levyttävä terää vasten tiheässä kerroksessa.

  Maaperän lujuus

  Yksi alustaisista tiedoista ruuvipilareiden sallitun kuormituksen laskemiseksi on maaperän lujuusominaisuudet rakennustyömaalla. Heidän tarkan määritelmänsä on mahdollista tutkittaessa porausta.

  Jos geologien kutsua ei ole budjetissa, voit itse arvioida maaperää. Tällöin on riittävästi tietoa maaperän koostumuksesta tietyllä alueella ja kyky käyttää asiaankuuluvia tietoja viitekirjoissa. Maaperän laskettujen vastusten (kg / cm2) likimääräiset arvot 1,5 m syvyyteen ovat seuraavat:

  • savi - 3,7 - 4,7;
  • liemi ja hiekkasauma - 3,5-4,4;
  • hiekka (pienistä jakeista suurille) - 4-6.

  Tällaiset tiedot sisältävät sekä rakennesuunnittelukirjoja että rakennusmääräyksiä ja -määräyksiä.

  Kuorman maksimaalisen mahdollisen arvon määrittäminen ruuvipuristimessa

  Jos haluat laskea kuormat, jotka pystyvät kestämään porausruuvin elementtien elementit, sinun täytyy tietää maa-alueen pohjamaali ja maaperän lujuusominaisuudet (enimmäiskapasiteetti). Näiden indikaattoreiden arvojen kesken kerrotaan toisistaan, saadaksesi halutun arvon ruuvien tuen kantavuudelle - mahdollisimman kestävä kuormitus.

  Määritetään esimerkiksi, millaisen kuormituksen ruuvipuristin kestää 108x2500mm. Yksinkertaistetun laskennan alkutiedot ovat seuraavat:

  • maaperä rakennustyömaalla on savi;
  • halkaisijan halkaisija on 108 mm - 300 mm.

  Käytämme hakemistotietotaulukoita ja määritämme maaperän kantavuuden (Ro) säätiön asennuspaikalla: Ro = 6kg / cm 2. Tämäntyyppisten paalujen teräleipän pinta-ala määriteltiin aiemmin (ks. Edellä), S = 706 cm 2.

  Haluttu kuorma saadaan kertomalla:

  F = Ro x S = 6 x 706 = 4,23 (tonnia).

  Se on tämä laskettu (keskimäärin) kuorma, joka kestää yhden 108 mm: n kasa, leikkaamalla terän savikerrosta vasten.

  Sen arvo ei kuitenkaan ole optimoitu, koska siinä ei oteta huomioon luotettavuuskerrointa (γk). Se riippuu säätiön tuen määrästä ja geologisten tutkimusten tuottamismenetelmästä. Alueella tehdyistä tutkimuksista saadut tunnetut tulokset ovat sen arvo 1,2.

  Itsenäisten maaperän tutkimusten suorittaminen paikan päällä ja maaperän lujuuden pöytämallien avulla on tarpeen lisätä luotettavuusmarginaalia. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen käyttää laskelmissa tilauksen luotettavuuskerrointa 1.7-1.4. Sen arvo riippuu säätöpöytien lukumäärästä: vähimmäismäärän (enintään 5) se on enintään - 1,7. Tukien kasvaessa jopa 20: een kerroin laskee 1,4: een. Samaan aikaan asennetuilla paaluilla on oltava alhaiset grillat.

  Näin ollen luotettavuuskertoimen huomioon ottaen laskelmat maksimaalisesta kuormituksesta paikoille N (kun käytetään taulukkotietoja maaperä) osoittavat sen laskevan verrattuna laskettuun kuormitukseen F:

  N = F: γk = 4,2: 1,7 = 2,47 (t).

  Lopuksi

  Pylväsruuvin korkealaatuinen asennus riippuu ruuvipilareiden kuormien oikeasta laskemisesta, mukaan lukien maaperän geologinen arviointi. Laskelmien virheet johtavat säästöjen kantokyvyn aliarviointiin tai suuriin materiaalijätteisiin.