Vibraattori betonille: valinnanväriset valinnat, tuotemerkki ja hinta, tee-se-itse-kokoonpano

Ei ole mikään salaisuus, että betoni tulee kestäväksi vasta rakentajien kovan työn jälkeen. Kuumalla säällä se tarvitsee suojaa kuivumiselta, talvella säästä ja sähkölämmityksestä. Mutta syvä tärinää betonirakennustandardeja varten tarvitsee käyttää milloin tahansa vuoden aikana, kun kaadetaan massiivisia rakenteita (säätiöt, sarakkeet, katot). Ilman tätä laitetta keinotekoisen kiven lujuus vähenee vähintään 20%, mikä aiheuttaa todellisen vaaran rakennuksen kriittisten osien tuhoutumisesta.

Yksityisessä rakentamisessa betonin kustannukset eivät kata tuhansia vaan kymmeniä kuutiota. Tarvitaan myös upotusvärinää täällä.

Miksi minun tarvitsee syvä värähtelijä?

Vasta valmistetun betonin rakenne (granulometrinen koostumus) on hyvin heterogeeninen. Se sisältää suurta murskattua kiveä ja hienoa hiekkaa, sementtimaitoa, vettä ja ilmaa. Jos vain "flop" betoni sekoitus muottiin, mitään hyvää tulee siitä. Ilmankuoret pienentävät kovettuneen betonin lujuutta ja murskatut kivet ja hiekka tarvitsevat kompakteja pakkauksia.

Rakentamisvärähtelijä tekee betoniseosta nestettä, joka asettaa kiinteät hiukkaset liikkeelle. Tuloksena ilmaa puristetaan pintaan ja täyteaine jakautuu tasaisesti rakenteen sisäpuolelle.

Se, joka käytti tätä työkalua, huomasi, että tärinää betonia, joka on kirjaimellisesti silmämme edessä, sijaitsee muotissa ja sen alkutilavuus pienenee lähes kolmanneksella. Tämän käsittelyn jälkeen betonivanteiden pääasiallinen vihollinen katoaa ja sen voima saavuttaa normatiivisen maksimiarvon.

Kuinka syvä vibraatti betoniin?

Tärinävärähtelyjen avaintekijä on epäkeskinen akseli, joka kierretään suurella taajuudella. Sisäisessä täryttimessä se sijaitsee piikitulppa, massiivinen teräsputki, joka on kiinnitetty taipuisan akselin päähän. Moottori pyörii värähtelyä muovi- tai kumisuojuksella peitetyn teräskaapelin kautta.

Työskentely syvällä värähtelijällä on helppoa. Kun vibraattoripää upotetaan tuoreeseen betoniin, laite kytkeytyy päälle ja tiivistää seosta, kunnes sen saostuminen pysähtyy muottiin. Tämän jälkeen työkalu vuorotellen upotetaan betonien vierekkäisiin alueisiin, toistamalla työnkulku.

Tyypit syvä tärinän tiivisteet konkreettisia

Voimalaitoksia on neljä, jotka aktivoivat värähtelevän kärjen heilahtelut: sähkömoottori, bensiini- ja dieselmoottori ja ilmakompressori.

Sähköisiä upotusvärähtelijöitä käytetään useammin kuin toiset, koska useimmilla rakennusprojekteilla on keskusvirta.

Bensiini- ja dieselpoltto-täryttimet ovat täysin itsenäisiä ja korvaamattomia laitoksissa, jotka sijaitsevat kaukana voimajohtoista.

Pneumaattiset asennukset eivät ole laajalti käytössä yksityisessä rakentamisessa.

Viime vuosina on tullut markkinoille ladattava upotusvärähtelijä. Ne eivät ole alempi kuin bensiini autonomian suhteen, mutta paljon helpompaa ja kompakti.

Neuvostoliiton aikana rakennustyömailla käytettiin samassa taajuusalueella toimivia täryttimiä. Nykyään myydään laitteita, jotka tuottavat alhaiset, keskisuuret ja suurtaajuiset värähtelyt sekä monitaajuusasennukset. Tämä gradation johtuu siitä, että betoniseos sisältää eri painoisia ja kokoisia hiukkasia. Optimaalisen tiivistämisen vuoksi tarvitaan eri värähtelytaajuus.

Käytettävän vuorottelevan jännitteen tyypin mukaan betonin sähköiset syvyystiivisteet on jaettu kahteen tyyppiin: kolmivaiheisiin ja yksivaiheisiin. Ensimmäiset ovat tehokkaampia ja kuuluvat ammattikäyttöön tarkoitettujen työkalujen luokkaan. Toinen ovat korvaamattomia yksittäisissä rakenteissa, joissa ei ole kolmivaiheista sähkölinjaa.

Valinnan tärkeimmät ominaisuudet ja ominaisuudet

Ensimmäinen indikaattori, jonka sinun on kiinnitettävä huomiota syvällä värähtelijän valinnalla, on teho. Se riippuu työkalun jatkuvasta käytöstä. 750-1500 wattia riittää kotimaisille tarpeille. Suuren rakennustyön tekemiseen tarvitaan vähintään 3-4 kW: n tärinänvaimennin.

Toinen käyttöparametri on kärjen värähtelytaajuus. Korkeataajuiset laitteet (tärinätaajuus 10 000 / min) sopivat parhaiten hienorakeisen betonin tiivistämiseen. Niiden amplitudi on hyvin alhainen. Tämä taajuuden ja amplitudiyhdistelmä mahdollistaa kaikkien betonin hiukkasten kompaktisoinnin mahdollisimman kompaktiksi.

Suurten fraktioiden betoniseoksille on parempi käyttää syvätaajuusvärähtelijöitä (jopa 3500 V / min).

Kotitalouskäyttöön on parempi ostaa kannettavaa tärinää keskitaajuiselle betonille (3500-9000 vi / min). Se toimii yhtä hyvin hienorakeisiin seoksiin sekä betoniin, jossa on suuri sora.

Toinen indikaattori on laitteen paino. Yksityiseen rakentamiseen käsikäyttöinen sähköinen tärinänvaimennin on optimaalinen. Voit työskennellä hänen kanssaan ilman avustajaa. Tämä työkalu vie vähän tilaa ja on helppo kuljettaa.

Betonipuristimen paino ei ylitä 6 kg. Tehokkaammat värähtelyasetukset painavat noin 20 kg. Niitä käytetään pienyritysten miehistöissä. Ammattilaitteisiin (paino 100 kg asti) tarvitset useita ihmisiä, ja sen kuljetukseen vaaditaan riittävän suuri auto.

Uppoamisvärähtelijän valitseminen sinun on kiinnitettävä huomiota työkappaleen kokoon ja pituuteen. Vahvitetun betonin tiivistämiseen on parempi ostaa värähtelypää pieni halkaisija (25-50 mm). Vahvistamatonta betonia käsittelevää työtä varten sopii parhaiten värähtelevä pää, jonka halkaisija on suurempi (enintään 110 mm). Se tiivistää seoksen paremmin ja nopeammin kuin ohuempi värähtelevä pää.

Syväkuitumateriaaleissa (vesitäytteiset paalut, pylväät, suuri grillaus) työstetään viratorin taipuisan akselin pituutta seuraavasta laskelmasta: muottien korkeus + 1 metri.

Kuuluisat brändit, ohjeelliset hinnat

Vähintään 220 V betonin valmistajien kotimaisista valmistajista tulisi mainita seuraavat tuotemerkit: Red Mayak, Energomash ja Caliber. Niiden tuotteet optimaalisella laadun ja hinnan suhteen käyttöparametreilla eivät ole huonompia kuin ulkomaiset analogit. Näiden valmistajien sähkömekaaniset täryttimet (750 W: n teho, kärjen halkaisija 30-51 mm) voidaan ostaa 4-5 tuhannen ruplan hintaan.

Energomashin ja Red Beaconin (voiman 1,3-2,0 kW, akselin pituus 4 metriä, halkaisijaksoja 38-51 mm) tehokkaampia työkaluja myytiin 13 - 16 tuhatta ruplaa kohden.

Ulkomaiset tuotemerkit, jotka ovat saaneet asiakkaiden luottamuksen, ovat Wacker Neuson (Saksa) ja Makita (Japani).

Saksan valmistajaa Venäjän markkinoilla edustavat ammatilliset korkeataajuiset täryttimet. Niiden hinnat alkavat 50 000 ruplaa. Japanissa on kannettavia paristomalleja, joiden keskihinta on välillä 14 ja 32 tuhatta ruplaa.

Alhaisten kustannusten budjetin vaihtoehtoissa ovat kiinalaiset täryttimet DDE ja Sturm. Laitteella, jonka kapasiteetti on 0,85-1 kW (täydellinen joustava akseli ja kärki), myyjät kysyvät 4,000 ruplaa. Keskimäärin 2 kilowattitärähtelijän kustannukset ovat 9-15 tuhatta ruplaa.

Kuinka tehdä syvä vibrator omalla kädelläsi?

Huolimatta kohtuullisista hinnoista monet käsityöläiset yrittävät tehdä konkreettisia värähtelijöitä omilla käsillään. Yksinkertaisin tapa on rakenteen perforoinnin mukauttaminen värähtelemiseksi. Sitä ei voida kutsua erittäin tehokkaaksi, mutta tällainen laite rakennustyömaalla saa aikaan jonkin verran hyötyä.

Jäljitystyön ajatuksena on asentaa standardi huippu 1,5-2 kilowattipistoolilla, johon on hitsattu metalli pysäytyslevy. Tärinää betonilevyä kohdistetaan muottiin ja käännetään työkalu iskutilaan. Tremors huiput muottien läpi siirretään betoniin. Syvälle tiivistämiseksi huippu upotetaan betoniin ja "kiinnittyy", joka nostaa ja alentaa perforaterin ajoittain. On selvää, että tällainen alkukantainen mekanismi voidaan sulkea betonilla, jonka paksuus on yhtä suuri kuin terästangon pituus.

Syvempää tiivistymistä varten käsityöläiset luovat kotitekoiset tärisevät suuttimet porat, hiomakoneet, pyörivät vasarat ja ruohonleikkurit. Tällaisten rakenteiden perustana on teräsputki, johon laakereihin on asennettu itsekeskeinen epäkeskoakseli. Kytkimen kautta se kiinnitetään joustavaan teräskaapeliin, jota moottori pyörii.

Vibraattori konkreettisten tiivisteiden tiivistämiseen ja itsenäiseen tuotantoon

Kun betonia kaadetaan, muodostuu usein ilmakuplia tai sinusoireita, ja täyteaineet jakautuvat epätasaisesti. Tämä johtaa teknisten ominaisuuksien huononemiseen, rakenteellisen lujuuden vähenemiseen. Ongelman ratkaiseminen auttaa tärinää betonille - laite veden ja ilman kuplien poistamiseksi, liuoksen tiivistämisen ja homogeenisuuden lisäämiseksi.

tapaaminen

Valmistettu betoniliuos, huolimatta perusteellisesta sekoittumisesta, säilyy heterogeenisenä, mikä johtaa teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien rikkomiseen. Sementtimaidon, murskatun kiven ja hiekan lisäksi se sisältää vesi- ja ilmakuplia.

Jos betoni yksinkertaisesti kaadetaan muottiin, rakenteen rakenne on heterogeeninen. Ilma pysyy keskellä, kuoret muodostuvat, ja täyteaineita ei "pakata" tiheässä monoliitissä.

Värähtelevien puristimien käyttö betoniin lisää seoksen sujuvuutta ilman lisäaineita sen komponenttien liikkeen vuoksi. Ilmakulkeutuma työnnetään monoliitin pinnalle ja täyteaineet jakautuvat tasaisesti koko tilavuudeltaan.

Täryttimen toiminnan aikana muottiin kaadettu betonin määrä vähenee 30%. Tämä vaikutus syntyy ilmakeinojen tyhjennysten ja hiekan ja roskien tiheämmän sakeuttamisen vuoksi. Tämän seurauksena massiivisen rakenteen vahvuus saavuttaa suurimman mahdollisen arvon ja suuren tiheyden tiettyä betonibrändiä kohti.

Suosituin syvyysvärähtelijä, pinnalle ja muille tämäntyyppisille laitteille, joita käytetään kaikentyyppisten betonien asennuksessa.

Toiminnan periaate

Yksityisessä ja teollisessa rakentamisessa käytetään useammin vedenalaista vibraattoria, muilla malleilla on samankaltaiset toimintaperiaatteet. Suunnittelun perusta on solmu, joka muodostaa tärinän värähtelyjä, joiden taajuus riittää purkamaan ilmakuplia ja ulkomaisia ​​sulkeumia täyteaineiden sulkemiseksi.

Täryttimiä varten betonissa pääsolmu on epäkeskinen akseli, joka upotetaan betoniin. Kiertää bensiinistä, dieselistä, sähkömoottorista tai pneumatiikasta kytketystä käyttölaitteesta. Pyörimisnopeus välitetään kestävällä mutta joustavalla teräskaapelilla. Akseli itsessään on vibropiipissä tai teräksessä - terässylinterissä ja se on asennettu pyörivän kaapelin päähän, joka on peitetty suojuksella.

Lähde on yksivaiheinen tai kolmivaiheinen sähkömoottori 220 V tai 42 V. On olemassa kannettavia malleja, joissa on paristoja. Suuret määrät betonia on parempi työskennellä malleilla, joissa on bensiinimoottori. Tuottavimmat laitteet on liitetty dieselmoottoreihin, ne on suunniteltu kovettumaan suuresta betonimassasta.

Lajikkeet ja ominaisuudet

Tyypillisiä täryttimiä on kolme erilaista:

 • Syvä värähtelijä upotettu juuri täytettyyn ratkaisuun. Näitä laitteita käytetään rakentamisessa, kun kaadetaan suuria monoliitteja ja perustetaan rakennuksia ja rakenteita.
 • Pintavibraattoria betonin tiivistämiseen käytetään lattian, tasoituskerrosten ja muiden suurten alueiden, myös teiden, täyttämiseen. Pintabetonivibraattori on levy tai nauha, joka värähtelee moottorin vaikutuksen alaisena. Yläkerroksella toimiva levy kompakti koko monoliittia.
 • Ulkoisen tyyppiset täryttimet kiinnitetään muottiin. Niitä käytetään rakenteiden rakentamisessa paksuina vahvisteina olevien pylväiden muodossa.

Käyttötaajuusmuuttajien täryttimet jakautuvat seuraavasti:

 • Electric - ovat suosituimpia, niillä on suhteellisen pieni massa, toimivat kaikissa olosuhteissa, myös sisätiloissa. Värähtelevillä betonilla 220 V pienin teho, kolmivaiheiset vaihtoehdot ovat massiivisia, edellyttävät erityisiä ehtoja tehon tuottamiseksi.
 • Polttomoottoreilla - suuritehoiset bensiini- ja dieselmallit. Ne ovat melko suuria ja vaativat ammattimaista huoltoa, mutta ne voivat työskennellä ilman sähköä. Niiden suuri teho mahdollistaa suurien monoliittien käytön.
 • Pneumaattiset mallit toimivat kompressorilla, voimansiirto tapahtuu korkeapaineletkun kautta ja niitä käytetään betonituotteissa, mutta niitä ei käytetä laajasti rakentamiseen.

Voimalla erottaa kannettavat täryttimet betoniin enintään 2 kW moottoreilla. Ne ovat halpoja, eivät vaadi ammattikoulutusta ja soveltuvat yksityiseen rakentamiseen. Ammattilaisten täryttimien kapasiteetti on jopa 4 kW, se voi toimia pitkään, niitä käytetään teollisuusrakentamisessa, monoliittirakenteiden rakentamisessa ja betoniteräsrakenteiden valmistuksessa. Lisäksi täryttimet luokitellaan akselin pyörimisnopeuden mukaan:

 • Pienitaajuiset mallit, joiden akselinopeus on jopa 3500 kierrosta minuutissa, tuottavat suurta amplitudia tärisevästä akselista. Niitä käytetään betonirakenteissa, joissa on karkeita aggregaatteja, joilla on alhainen liikkuvuus.
 • Keskitaajuuslaitteita jopa 10 tuhatta kierrosta minuutissa, yleisimpiä vaihtoehtoja, joilla on yleismaailmallisia ominaisuuksia, voidaan käyttää eriasteisten liikkuvuusasteiden kanssa.
 • Korkean taajuuden täryttimet betoniin, joiden taajuus on yli 10 tuhatta kierrosta minuutissa, pienellä amplitudilla, ne sopivat hienojakoisten täyteaineiden liikkuviin seoksiin. Ultrasonic-malleilla on sama laajuus.

Nämä laitteet vaihtelevat akselin pituuden mukaan, joka voi vaihdella välillä 0,5 - 20 metriä. Sen avulla voit käsitellä irtotavarana olevia monoliittejä, pylväiden perustuksia, teräsbetonisia rakenteita. Upotettavat mallit vaihtelevat halkaisijaltaan 25: stä 110 mm: iin. Mitä paksumpi lujitemuoto on, sitä pienempiä on seulojen halkaisija.

Miten valita

Ensimmäisessä vaiheessa valitaan eräänlainen tärytin betonin tiivistämiseen - tasoituskerrosten ja muiden paksujen paksujen rakenteiden osalta valitaan pintarakenteen laite. Deep vibrator on laajalti käytetty rakennustöissä, kun kaatetaan perustuksia ja muita rakenteita. Ulkotyyppisiä täryttimiä käytetään päällystyslaattojen valmistuksessa, mutta niitä tarvitaan myös tiivistämään savi-, lattiat, joiden pinta on suhteellisen pieni ja suuri alue.

Toinen valintakriteeri on laitteiston teho, jolle sen toiminta riippuu jatkuvasti. Yksityisessä rakentamisessa suosituin syvään istuvien kannettavien täryttimien joukossa, joiden kapasiteetti on 0,8-1,5 kW. Maatiloissa ja muissa tiloissa, joissa ei ole keskitettyä virransyöttöä, voidaan käyttää akun malleja. Teollisessa rakenteessa käytetään useimmin rakenteita, joissa käytetään betoniteräksen ja betonin tiivistämiseen tarkoitettuja laitteita 3 - 4 kW.

Betonimassan optimaalisen laadun saavuttamiseksi on otettava huomioon pyörimisnopeus. Suurilla jakeilla täytettyjä betettejä käytetään matalataajuisia malleja, joissa on suuri amplitudi tärinää. Jos käytät muita malleja, koostumus voi kerrostua, sen laatu heikkenee. Yksityiseen rakentamiseen on parempi ostaa mid-frequency-värähtelijä, jolla on laaja valikoima asetuksia, jotka voivat toimia eri täyteaineiden fraktioiden kanssa. Korkeataajuusmittarilla on suppeampi erikoistuminen, ja sitä käytetään hienorakeiseen betoniin.

Tärkeä parametri on laitteiden massa. Tonttirakennustöissä ne käyttävät usein sähkötyökaluja, joiden paino on enintään 6 kg. Korkeammalla teholla varustetut laitokset voivat painaa jopa 18-20 kg, mikä on yksityisten joukkueiden käyttämää semi-ammattimaista laitteistoa. Tehokas ammattikäyttöön tarkoitettu työkalu painaa 90-100 kiloa, joten se vaatii useita henkilöitä, joilla on erityiskoulutus.

Kun valitset upotettavan täryttimen betoniin, kiinnitetään huomiota kissan halkaisi- seen, jota ohjataan taipuisalla akselilla. Tiheästi vahvistetut rakenteet edellyttävät vibrotyksiä, joiden läpimitta on 15 mm, sallitaan enintään 50 mm: n vaihtelut. Perinteisen vahvistamattoman monoliitin sulkemiseksi käytetään suuria halkaisijoita jopa 110 millimetriä.

Valinta riippuu muotin syvyydestä. Värähtelevän kompaktorin tehokkaan käytön varmistamiseksi käyttöputken pituuden on oltava 1 metri suurempi kuin tämä syvyys. Tämä jättää liikkumavaraa, joka otetaan huomioon tärinänvalmistuslaitteiden valmistuksessa.

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia omia käsiäsi

Täryttimen luotettavuus ja toimivuus on helppoa omilla kädillä betonille, riittää, että sillä on sopiva sähkötyökalu taajuusohjauksella. Sen käyttölaitteen on oltava riittävän luotettava, jotta laakeri kestää epäkeskon repeytymisen.

Porauksesta

Voit käyttää konkreettisen syvän täryttimen omia käsiä käyttämällä tavallista porata. Helpoin tapa on ostaa valmiin suuttimen piikillä. Tällaiset voimansiirtoakseliin johtavat asemat löytyvät myymälöistä, jotka myyvät valmiita laitteita.

Suurimmassa osassa malleissa on akseli, joka on varustettu kuusikulmalla. Jos pora on samanlainen, ei ole ongelmaa. Jos ei ole, sovitettu sovitin, joka on kiinnitetty kasettiin. Suojakotelo on putki, jossa on useita reikiä, joihin pienet ruuvit on ruuvattu. He tarttuvat, lepäävät kehossa, mikä on tarpeeksi.

Mace voidaan tehdä itsenäisesti. Voit tehdä tämän ottamalla metallisylinteriä, joka on kiinteä laakeri. Niiden läpi kulkee teräsnauha, johon sylinterin sisällä olevaan osaan on järjestetty kuorma, joka tuottaa epäkeskon. On tärkeää varmistaa suunnittelun eheys. Kun työskentelet matalan monoliitin kanssa, joustava taivutus, joka välittää voiman vibro-kärkeen, voidaan korvata terästangolla, mutta tällainen betonielementti on kova.

lävistimestä

Tämä on helpoin tapa tehdä syvä värähtelijä betoniin. Useita tangkoja keitetään alaspäin tavanomaiseen huippuun jalostusalueen lisäämiseksi, kun taas sen on pyrittävä potkumaan luomaan värähteleviä liikkeitä. Tämä värähtelijä on erittäin kätevä yksityisessä rakentamisessa, mutta sitä on vaikea käyttää vahvistetuissa töissä.

Mielenkiintoista, kun käytät kauhaa tai lastalla, voit tehdä pintalibraattorin betonista tavanomaisesta rei'ittimestä. Riittää, että sauva asetetaan kauhaan tai haalariin puhallustilaan ja sijoitetaan ne liuokseen. Kytkemisen jälkeen yläkerros alkaa tiivistää.

Pintavibraattori

Kotitekoiseen täryttimeen betonipinnoille ja muille suurelle alueelle voit ottaa minkä tahansa moottorin ja kiinnittää kuorman eksentriseen lähtöakseliin. Tämä malli on asennettu tasaiselle palkille, joka voi olla jopa puinen, johon kahva kiinnitetään. Levy asennetaan liuoksen pinnalle ja värähtelijä kytkeytyy päälle, tärinät siirretään ylemmistä kerroksista rakenteen pohjaan.

johtopäätös

Betonin monoliitin laadun parantamiseksi ilman, että tuotemerkkiä nostettaisiin, sinun on poistettava kuoret ja jakattava tasaisesti täyteaine, syvä värähtelijä sopii parhaiten. Pesureita ja lattioita varten käytetään pintalaitteita, jotka kokoavat koko paksuuden ja poistavat ilmakuplat.

Yksityiseen rakentamiseen voit tehdä tärinää betoni- tai uppopuhelimelle omiin käsiisi. Tämä edellyttää tavanomaisia ​​työkaluja - poraa tai vasaraporaa ja ajaa.

Deep vibrator betoniin tehdä sen itse

Vibraattori betoniin

Säätiön tärkein osa on konkreettinen ratkaisu. Tämä materiaali on erittäin luotettava ja kestävä. Pitkäksi ajaksi se pystyy kestämään valtavia kuormia, jotka lähetetään ensisijaisesti rakennuksesta. Vahvistetut betonirakenteet kestävät yli sata vuotta. Betoni, vaikka se on edelleen nestemäisessä tilassa, on erittäin tiheä seos.

Kaavio syvästä täryttimestä joustavalla akselilla.

Siksi, kun se sekoittuu ja kaadetaan edelleen, voi se olla ilmakuplia, mikä ei ole hyväksyttävää, koska muotoilu, jos ilmaa ei poisteta prosessissa, ei voi saada laatua. Tämän välttämiseksi rakennustyömailla käytetään erityistä laitetta, jota kutsutaan "värähtelijäksi".

Vibraattori betonille omalla kädelläsi voidaan tehdä melko nopeasti, mutta voit ostaa erikoistuneesta rautakaupasta.

Tämä laite auttaa saamaan homogeenisen ja laadullisen koostumuksen, koska se auttaa pääsemään eroon ylimääräisen ilman seoksesta.

Kuplien poistaminen betoniliuoksesta toteutetaan tärinän liikkeiden avulla, jotka kulkevat työkalusuuttimen läpi upotettuna sementtiä ja hiekkaa sisältävään seokseen. Tämän mekanismin käytön ansiosta seoksella saavutetaan suurempi juoksevuus, mikä auttaa betonimassaa täyttämään koko muotin maksimaalisella tehokkuudella kaatamisen jälkeen. Tällainen rakenne voidaan tehdä itsenäisesti, jossa on porata tai rei'intä, jonka työosaa voidaan käyttää pyörivänä mekanismina. Värähtelijän valmistuksen päätehtävä on pyörivien liikkeiden muuntaminen oskillaattoriksi.

Työkalut ja materiaalit

 • teräs putki;
 • teräs sauva;
 • pora;
 • hitsaus kone;
 • hihassa.

Porauksen pohjalta betonille tarkoitettu täryttimen valmistusmenetelmä

Pinnan värähtelijän rakenne.

Voit tehdä värähtelijän omilla kädillä käyttämällä teräsputkea suuttimena, jonka halkaisija on 40 mm, pituus noin 50 cm. Putken on oltava valmistettu ruostumattomasta teräksestä, koska Betoni on erittäin aggressiivinen ympäristö ja muu metalli ei sovi tällaisiin tarkoituksiin.

Vibraattorilla betonille sisustuksessa on oltava kestävä teräsnauha. Se voidaan tilata turnereiltä. Tangon halkaisijan tulee olla 15 mm. Tämän seurauksena hänelle porauksesta tulisi tuoda pyörivä liike. Pieni, suorakaiteen muotoinen sauva tulee hitsata tankoon. Kiertämisen aikana tämä sauva liikkuu rakenteen poikittaissuunnassa, minkä ansiosta tärinän liikkeet ovat mahdollisia.

Kun betonivärähtelijä on löytänyt sen pääosan, on vahvistettava sitä tiukasti putken sisäisessä ontelossa kahdella laakerilla, jotta se voi pyöriä esteettömästi. Sisävanan päissä on tarpeen porata poran läpi reiän läpi, joten se on liitettävä siihen tulevaisuudessa. On muistettava, että laakerit on suojattava pölyltä ja lialta niiden pinnalta, ei pelkästään sivulta, josta ne on kiinnitetty poraukseen vaan myös toiselta puolelta. Tästä riippuu suoraan laitteen käyttöaika.

Toisaalta putken ydin on leikattava, samalla kun vapautuu noin 1 cm. Tämä betonipatterin osa tulee keulaksi. Laakereiden kuormitus on erittäin suuri, joten valittaessa niitä on parasta valita laadukkaat ja hyvät mallit.

Sähkömagneettinen tärytinpiiri.

Täryttimen tekeminen betoniin, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota tukevan holkin valintaan, joka on myöhemmin asennettava vibraattorin toiseen päähän. Tämä auttaa sulkemaan kokonaan työkoneiston pyörimisreitin. Akseli, jossa on eksentrinen sisäpinta, toimii translaation pyörimisliikkeen perustana. Pora alkaa lähettää pyörimisensä. Ulomman putken värähtelyliikkeet varmistetaan sillä, että painopiste sisemmällä sauvalla muuttuu. Tämän ansiosta laite toimii. Holkki, joka on asennettu laitteen toiselle puolelle ja joka sijaitsee laakerin takapuolella, vastaa tangon kärjen pitämisestä.

Kun betonivärähtäjä on koottu, kaikki jäljellä on yhdistää se porakoneeseen.

Työkalut ja materiaalit

Täryttimen betoniin valmistustekniikka perforatorin pohjalta

Värinää betoniin omalla kädelläsi voidaan tehdä käyttäen rei'intä, joka toimii pohjana. Työkalun tehon on oltava vähintään 1,5 kW. On syytä muistaa, että tätä laitetta käytetään iskutilassa. Suuttimien roolissa työkalussa voidaan käyttää huippua, joka perustuu muottiin. Jotta teräsrakenne ja lanka ovat optimaalisia, voit käyttää teräslevyä.

Värinää betoniin omilla kädillä voidaan tehdä lisäämällä, joka toimii suuttimena. Joten, jos sinun täytyy käsitellä pieni syvyys, voit käyttää menetelmää, jota ammattilaiset kutsuvat "kiinni". Suuttimen tämän pään on oltava varustettu suuttimella, joka voidaan vahvistaa hitsaamalla. Tämän menetelmän periaatteena on, että bajonetin kokonaispituus on yhtä suuri kuin lomakkeen syvyys, jota on käsiteltävä. Kun tämä suutin työnnetään muotin pohjaan ja siirretään usein paikasta toiseen, on mahdollista käsitellä melko suurta aluetta ilman paljon vaikeuksia.

Jos itse tehdyllä värähtelijällä on joustava letku, jonka pituus on yli 1,5 metriä, tässä tapauksessa työkalua varten tarvitaan kaksi henkilöä, koska työkalu on melko vaikea pitää yksin. Kaikkien elementtien ja liitosten liitokset on tehtävä erittäin laadullisesti, kun täryttimiä valmistetaan betonille, koska sementin ja hiekan pohjalla on suuri vastustuskyky mekanismin tärinälle ja pyörinnälle.

Kuinka tehdä tärytin betoniseoksesta

Betonin rakenteen vahvistamiseksi ja vahvistamiseksi on sen vuoksi käytettävä erityistä työkalua - tärinää. Sen avulla on helppo ohjata ylimääräistä ilmaa vielä tuoretta laastien syvyydestä, minkä vuoksi betoni on huokoista ja haurasta. Voit ostaa tai tehdä värähtelevää omalla kädelläsi.

Ei kovin voimakas betonikerros 20-30 cm: n syvyyteen. Se välittää tärinät sisäänpäin iskun vaikutuksesta pinnan päälle. Sovellus on suositeltavaa suurilla täyttöalueilla, joissa on mahdotonta tasoittaa ja manipuloida. Seoksen tilavuus iskukohdassa riippuu alueen leveydestä ja laitteen voimasta.

Universaalinen tiivistetekniikka mahdollistaa minkä tahansa koon kovettamisen sisäpuolelta, jos syvään täryttimeen on tarvittava pituus. Se, joka upottaa nestemäiseen liuokseen, luo tarvittavat tärinät itsensä ympärille. Tämän seurauksena seoksen suuret ja pienet jakeet (murskatut kivet ja hiekka) sijoitetaan suljettaviin rakennuksiin, jolloin ilman ei ole lainkaan tilaa.

Syvyysmene- telmän käyttö edellyttää tiettyä varovaisuutta - työkalun kärjen ei tulisi lähestyä lujitustapitkoja yli kolmanneksen halkaisijaltaan. Tämän vaatimuksen noudattamatta jättäminen johtaa siihen, että teräsvahvistus menettää kosketuksen betonin kanssa tärinän vuoksi ja tulee tehottomaksi.

Tässä itse muotti toimii värähtelijän pinnalla, johon betonia kaadetaan - sille, että erikoismekanismin värähtelyt lähetetään, ja hän itse "vetää ulos" koko ratkaisun sisälle. Tällöin tiivistyminen tapahtuu kaikkein täydellisimmin ja monoliitin koko tilavuuden ajan, mutta itse muotti voi romahtaa tärinän takia, ellei sopivaa materiaalia ole valittu sille. Tämän tekniikan käyttöä tulisi ennakoida ennen konkreettisen työn aloittamista.

Tärinänvalmistus

Osta tärinää betonin asettamiseksi helpoimmin. Mutta jos et tee konkreettista työtä koko ajan, ei ole mitään syytä käyttää rahaa kertakäyttöisten kalliiden työkalujen käyttämiseen. Kaikkien suuttimien täydellisen värähtelylaitteen kustannukset ovat vähintään 4 000 ruplaa.

Heidän tarpeidensa ja kertaluontoisen työnsä puolesta on helpompaa tehdä se itse. Lisäksi on välttämätöntä tehdä koko laite, mutta vain suutin olemassa oleville porakoneille, perforaattoreille, hiomakoneille tai vain moottorille.

Tärkein vaatimus on se, että moottorilla on oltava erityinen pyörimisnopeus eri koostumuksille:

 • vähintään 3500 kierrosta / min karkean rakeisen liuoksen osalta;
 • jopa 9000 kierrosta keskikorkealle;
 • 10 - 20 tuhannesta, jos tarvitset tärinää pienille jakeille betonille.

Laitteiden tärkeät ominaisuudet ja ominaisuudet, jotka perustuvat kotitekoisiin työkaluihin. Mitä suurempi kapasiteetti, sitä suuremman tiivistetyn betonin määrä saadaan kerrallaan.

Lähes jokaisessa kodissa on sähköpora, jossa omistaja voi tehdä jotain omiin käsiinsä. Äärimmäisessä tapauksessa se kannattaa ostaa - tällainen työkalu tulee kätevä useamman kerran kuin muita kotitöitä. Porauksen vaadittu teho on noin 1 kW.

Kotitekoisen tärinän valmistamiseksi betoniin tarvitset ruostumatonta teräsputkea, jonka läpimitta on noin 45 mm ja pituus 500 mm, sekä muita kaupallisesti saatavilla olevia laitteita:

 • lyhyet, sekä putket, metalliosat halkaisijaltaan 14-15 mm;
 • sama pituus tai hieman pienempi kuin neliömäinen metallinen sauva;
 • pari laakerit;
 • hihassa.

Tärytyssuuttimien ja akselin valmistukseen liittyvät ohjeet:

 • Molemmat sauvat on hitsattu toisiinsa, mikä sallii niiden siirtymisen yhteisen painopisteensa ja aikaansaadaan tasapainotuksen. Sen kierto tuottaa värähtelevän vaikutuksen. Samanaikaisesti pyöreän raudan molemmat päät on jätettävä vapaiksi asennuksen jatkamiseksi.
 • Laakeriryhmän jälkeen hitsattu rakenne asennetaan putken sisäpuolelle sen varmistamiseksi, että se kulkee vapaasti tärinän lähettämiseksi upotusvärähtelijään. Jos pyöreän tangon koko ei salli sitä asennettavaksi laakereiden sisäsylintereihin, sitä voidaan kääntää reunoilla tiedostoon tai hiomakoneeseen.
 • Epäsymmetrisen raudoituksen keulaosa on katkaistava, jolloin alue on 5-10 mm putken reunan yli. Asenna holkki yhteen akselin päistä.
 • Pyöreän tangon päähän tehdään aukko, joka kiinnittyy akseliin ja hitsataan joustava teräskaapeli siihen.
 • Kiertävä osa värähtelevistä suuttimista on suljettava kaapelin avulla työnnettävällä holkkeilla, jotta betoni ei pääse putkeen työskenneltäessä.
 • Siirrä joustavaa tangetta kumiletkun läpi ja kiinnitä tuloksena olevan akselin pää letkunkiristimellä.
 • Hitsauta sovitin teräskaapelin vapaaseen osaan ja käytä sitä kytkemään akseli porakoneeseen.

Ei ole toivottavaa luopua taipuisan akselin valmistuksesta, vaikka kuvattuun kaavioon koottu suutin voidaan asentaa suoraan poran päälle. Paluu on kuitenkin liian suuri, ja se rikkoo nopeasti työkalun. Tällainen syvä värähtelijä on hyvä tiivistää tavallista paksua betonia.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Sopivin yksikkö, koska se voi siirtää sekä pyörimis- että translaation liikkeen samaan aikaan suuttimeen. Värähtelijä on kätevä käyttää puncherista pystyasennuksiin. Työlle tarvitaan vain teräslevy, johon työkalu kiinnitetään lujitustangolla. Sen pituus riippuu betonin kaatamisen syvyydestä, jolloin liuoksen koko tilavuus altistuu tärinän kutistumiselle.

Itse itsepuhallin on oltava vähintään 1,5 kW. Se on siirrettävä iskutilaan ja syönnettävä bajonetti betoniin pohjaan, siirtämällä sitä asteittain pitkin järjestelmää sementti-hiekkaseoksen paksuuteen. Jos vibrobag ei ​​kuitenkaan riitä täyttämään koko äänenvoimakkuutta, se on täytettävä kerroksittain ja upotettava värähtelijä jokaiseen vaiheeseen niin syvälle kuin mahdollista. Erittäin hyvä bajonettivibraattori tiheään sekoitettuun liuokseen.

Tärinää betoniin voidaan koota ei tyhjästä, vaan ostaa erityinen suutin (tärytinpää) akselilla. Se maksaa noin 2 tuhatta, mutta se on helppo asentaa omaan olemassa olevaan yksikköön ja päästä töihin heti. Tätä varten sisemmän joustavan akselin kuusikulmion ulostulo on kiinnitettävä hiomakoneen tai poran akseliin sopivan sovittimen avulla. Kumilangan päähän on sijoitettava metallirengas, joka on myös liitettävä työkaluun. Voit tehdä tämän porattaessa 3-4 reikien läpi lyhyille ruuveille, jotka kiinnittävät kuoren saman poran päähän.

Teollisuustyynyn tärytin

Jos ei ole liian voimakasta monoliittista pohjalevyä tai betonilastetta, riittää, että käytät tavallista betonivibraattoria betoniin. Kokoonpanon rakenne on paljon helpompaa, joten voit tehdä sen nopeasti nopeasti ja ennen kaikkea - halvalla. Sekä bulgarialaista että reikälevyä tai muuta työkalua ei tarvita. Runsaasti pieni pyörivä moottori ja tasainen sump lähettämällä tärinää.

Asennusohjeet:

 • Kiinnitä moottorin akseliin epäsymmetrinen kuorma ja vaihda sen symmetria.
 • Moottori on asennettu tasaiselle alustalle. Se voi olla puupaneeli tai litteä rautapelti.
 • Kiinnitä kahvat paikalle siirtääksesi yksikköä pinnalle.
 • Kytke moottori virtalähteeseen, ja betonilaudan värähtelijä on valmis omalla kädelläsi.

Kotitekoinen tärytin betoniin

Rakentamisen ja erilaisten asennustöiden aikana on erittäin tärkeää ottaa huomioon tulevan rakenteen pohja. Säätiön pääosaa pidetään konkreettisena sekoituksena. Tällainen rakennusmateriaali tunnetaan sen kyvystä selviytyä hyvin pitkäaikaisista kuormista. Tämän ominaisuuden ansiosta talot, jotka on rakennettu konkreettisella ratkaisulla, joka pystyy seisomaan vähintään sata vuotta. Betoni nestemäisessä tilassa on suuri tiheys, minkä takia on niin tärkeää tehdä laadukas vaivausratkaisu. Loppujen lopuksi, huolimattomalla asennoituksella erään, ilmakuplat jäävät liuoksen sisälle, ja tämä on täynnä sen ansioiden heikkenemistä. Seoksen tämän ominaisuuden vuoksi on suositeltavaa käyttää betonirakenteita rakennustyömailla. Sen käyttö mahdollistaa homogeenisen ja perusteellisesti sekoitetun tuotteen hankkimisen.

Nykyaikaisten rakennusvälineiden ja materiaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman täryttimiä. Mutta työkalun kustannukset voivat pelottaa niitä, jotka haluavat ostaa sen, joten on paljon kannattavampaa ja mielenkiintoisempaa tehdä konkreettinen värähtelijä omin käsin. Aluksi saattaa tuntua, että tämä prosessi on hyvin monimutkainen ja mahdoton, mutta jos on olemassa järjestelmä ja vähän aikaa, kukaan voi tehdä sen.

Vibraattorin toimintaperiaate

Täryttimen mekanismi betoniin.

Ennen kuin aloitat värähtelyn tekemisen omasta, sinun on opittava vähän siitä, miten se toimii. Tämän laitteen johtava tarkoitus on poistaa ilmatyynyt ja kosteus betoniliuoksesta sen suuttimen erityisliikkeen avulla, joka laskeutuu sementtiin. Käyttämällä tätä laitetta liuos on enemmän muovia ja muokattavissa, ja betonin liuos sijoitetaan huolellisesti haluttuun muotoon ilman ilmatyynyjen muodostumista. Lisäksi kaikki tehdään mahdollisimman tehokkaasti. Laitteiden käyttö vaikuttaa myönteisesti kaikkien rakennusprosessien toteuttamiseen yleensä. Jos kieltäytyy käyttämästä sitä, työ vie paljon enemmän aikaa. Valmis muotoilu on kestävämpi ja kestävä ja sillä on paljon muita etuja.

Kotitekoinen vibraattori

Suuri joukko nykyaikaisia ​​tehtaita, jotka harjoittavat ammattimaisten täryttimien tuotantoa betonille. Monien mielestä on helpompi ostaa valmiita laitteita. Kuitenkin rakentaminen - ja niin ei ole halpa ilo, niin miksi kannattaa mitä voit tehdä itse? Se ei vaadi erityisiä tietoja tai taitoja. Koko valmistusprosessi ei vie paljon aikaa eikä ole ollenkaan monimutkaista.

Monilla kuluttajilla on työkaluja, kuten vasarapora ja pora. Niitä voidaan käyttää pyörivänä osana. Itse laitteiden valmistuksessa päätehtävänä on koota työkalu, joka osallistuu pyörivien toimintojen muuttamiseen oskillaattoriksi. Näin ollen käy ilmi, että värähtelijän tekeminen rei'ittimestä tai porauksesta on varsin toteutettavissa. Tästä syystä harkitsemme entisestään, miten tämä tehtävä toteutetaan.

Drill-pohjainen värähtelijä

Drill-pohjainen värähtelijä.

Vibraattori betonille omilla käsillään porauksen perusteella suoritetaan useassa vaiheessa. Aloita kotitekoisen värähtelijän tekeminen, joten sinun on valmisteltava tiettyjä työkaluja ja materiaaleja:

 • pora;
 • hitsaus kone;
 • erikoispora metallityöhön;
 • vannesahan;
 • teräs putki;
 • suorakulmainen sauva;
 • laakerit;
 • kumi- tai muoviputket;
 • kotelo suuttimen suojaamiseksi;
 • plug;
 • nopeusmittarista.

Ohjausmekanismina sopeuttamiseksi voit käyttää mitä tahansa porata, joka on lähes kaikkien ihmisten saatavilla.

Aluksi kannattaa valmistaa teräksestä valmistettu putki, jonka pituus on noin 50 senttimetriä. Tätä putkea käytetään suuttimena. Koska konkreettinen ratkaisu on erittäin aggressiivinen vaikutus eri materiaaleja, kannattaa käyttää vain ruostumatonta terästä putkeen.

Värinän sisäpuolelle on suositeltavaa ottaa melko vahva suorakaiteen muotoinen sauva, joten sen halkaisija on noin 1,5 senttimetriä. Tämä sauva saa pyörimisvaikutuksen porauksesta. Sinun on myös hitsattava pieni teräsputki sauvaan. Tämän mallin ansiosta kaikki liikkuu poikittaissuunnassa. Tämä liike aiheuttaa tärisevän vaikutuksen.

Kun sisäosa on viimeistelty, se on kiinnitettävä teräsputken sisään. Kiinnittimet tehdään laakereiden kustannuksella, on tärkeää, että tämä osa liikkuu vapaasti. Kun otetaan huomioon, että laakerit ovat raskaasti kuormitettuja, on suositeltavaa ostaa laadukasta materiaalia. Tangon päästä on välttämätöntä tehdä reiän pi poran avulla. Tähän reikään tulee kiinteä johto. On tärkeää suojata laakereita mahdollisimman paljon pudottamasta eri lian laitteisiin. Suojaustaso riippuu siitä, kuinka kauan voit käyttää värähtelijää.

Lisäprosessiin kuuluu putken pienen ympärileikkauksen suorittaminen. Tämä sauva toimii keulana välineenä betonin kanssa. Seuraavaksi valitaan laadukas hihna, joka on asennettu jommankumman värähtelijän päihin. Tällainen holkki on tarpeen kiinnittimen pyörivän osan eristämiseksi.

Putki epäkeskiselle akselille.

Seuraava vaihe on epäkeskoakselin valmistus kumiputkesta. On tärkeää, että putki voi ottaa vapaata asentoa. Tämä akseli on vastuussa porauksen liittämisestä suuttimeen. Mikä edistää värähtelyliikkeen syntymistä. Jos näyttää siltä, ​​että tämä akseli on erittäin vaikea valmistaa, se voidaan korvata nopeusmittarilla olevasta kaapelista.

Asennetaan akseliin tai nopeusmittarin kaapeliin, mutta on tärkeää, että vapaiden päiden pituus on 4,5 senttimetriä. Vavat liikkuvat tärinää, ja täten betonielementtien täryttimet voivat toimia. Toisessa päässä tangot on asennettu holkkiin ja toinen pää on asennettu ydinosaan reiällä. Niillä on yhteys. Tämän toimenpiteen jälkeen holkki asennetaan liitoksen suojaamiseksi.

Viimeisessä vaiheessa letku asetetaan holkkiin, joka on kiinnitetty pidikkeellä ja suutin on suojattu erityisellä kotelolla. Tämä tuotantoprosessi on valmis, voit aloittaa sen käytön. Valmis kotitekoista muotoilua voidaan soveltaa vasta sen jälkeen, kun kaikki asennustyöt on suoritettu ja vain sen suoranaiseen tarkoitukseen.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Kun tärytinpiiri on valmistettu käytettäväksi betonissa, on mahdollista jatkaa perforator-pohjaisten laitteiden asentamista. Tämän yksikön rakentamiseksi tarvitset työkaluja ja materiaaleja:

 • perforator, jonka teho on vähintään 2 kW;
 • teräslevy;
 • huippu.

Syvyysmittari betoniliuoksen sekoittamiseen on asennettu useisiin vaiheisiin. Tärkeintä on käyttää rei'intä, jonka teho ei ole alle 2 kW. Instrumentin käyttö tehdään lyömäsoittimessa, ja se kannattaa tuntea jopa valmistuksen aikana.

Laitteiden suuttimena on toivottavaa käyttää huippua. On tarpeen rakentaa pohja piikkeille käytön aikana. Tämän tehtävän voi asentaa muottiin. Voit luoda halutun kahvan näiden kahden elementin välille levittämällä teräslevyä.

Laitteet sekoitetaan betonilaastin, joka on luotu itsenäisesti, pienen tilavuuden seoksen olosuhteissa, voidaan tehdä yhdistämällä tekniikka. Tämä tekniikka tekee tarpeelliseksi suorittaa yhden suuttimen kiinnitys olemassa olevalla suuttimella.

Kaavio syvästä täryttimestä joustavalla akselilla.

Tämän tekniikan kannalta on tärkeää, että koko laitteiston suutinbajonetin pituus vastaa säiliön syvyyttä. Suuttimen täytyy olla säiliön pohjaa vasten ja joskus muuttaa sen asentoa. Tämän tekniikan etuna on se, että on mahdollista sekoittaa suuri määrä betoniseosta lyhyeksi ajaksi.

Edellä kuvatut menetelmät mahdollistavat syvällisen laitteiston luomisen mahdollisimman alhaisin kustannuksin. On tärkeää ottaa huomioon, että kaikki työkalun luomiseen käytetyt komponentit ja komponentit voidaan muuttaa eri analogeiksi. Korvaukset eivät ole yhtä toimivia. Jotta vaihto olisi vastaava, on tärkeää tutkia laitteen toiminnan periaatteita.

Yleiset käyttöohjeet

 • Jos monimutkaisen pohjan asentamiseen tarvitset suuren määrän konkreettista ratkaisua, voit käyttää värähtelijää perforaterin pohjalta. Tästä huolimatta on tärkeää aluksi kehittää metallirunko perforatorin kiinnittämiseksi sekä kiinnittää erityinen teräsalusta.
 • Värinäävän työkalun asentamiseksi on muistettava, että sen pituus ei saa ylittää 100 senttimetriä. On myös tärkeää tietää, että kaikki liitokset on suunniteltava erityisen huolellisesti, koska niihin kohdistuu raskaita kuormituksia ja tärinöitä.

Jotta voidaan täyttää monoliittinen pohja tai käsitellä suuri määrä liuosta, on suositeltavaa käyttää litteitä laitteita. Jotta voisit tehdä tällaisen työn, on tärkeää, että sillä on suuri tehoinen reikä ja teräskehys, johon se kiinnitetään. Emme saa unohtaa ruostumattoman teräksen erikoisalustan valmistelua.

Vibraattoria, joka luodaan käsin, ei tietenkään voi käyttää suurissa rakennuksissa, mutta yksityisesti tai henkilökohtaisesti - täysin. Taloudelliset säästöt ovat täysin ilmeisiä.

Kuinka tehdä syvä värähtelijä betoniin

Betoni on yksi tärkeimmistä materiaaleista, joita käytetään teollisen, siviili- tai sotilastuotannon eri aloilla. Syvyysvärähtelijää käytetään liuosten aiheuttamien ilmarakoiden poistamiseksi. Vaikka työkalua ei ole käsillä, tällainen värähtelijä pystyy kokoamaan itsenäisesti romumateriaalien avulla.

Deep vibrator: kuvaus, laajuus, laite

Sementtiastian syvät täryttimet ovat erityisiä laitteita betoni- tai betonirakenteiden tiivistämiseen liittyvään rakennustöihin. Tällaiset laitteet parantavat merkittävästi ratkaisun laatua, helpottavat monoliittirakenteiden rakentamista, vähentävät käyttökustannuksia ja rakennuksen rakennusaikaa.

Laitteen kuvaus

Betoniin kaatamiseksi säätöön valitusta menetelmästä riippumatta se on tyydyttynyt suurella määrin ilmaa ja tätä prosessia tehostetaan edelleen, jos liuos on tarpeeksi kuiva. Pohjan sisäpuolella on runsaasti tyhjiöitä, jotka vaikuttavat merkittävästi säätiön lujuuteen ja sen käyttöikään. Aiemmin käytetty manuaalinen "kiinni" menetelmä, mutta se ei ole tarpeeksi tehokas. Sähköinen tärytin luo korkeataajuisia tärinöitä, jotka auttavat sementtiseosta "päästä eroon" ylimääräisestä ilmasta ja kosteudesta.

Deep Vibrator auttaa poistamaan ylimääräisen ilman ja kosteuden konkreettisesta ratkaisusta

Värähtelijän toimintaperiaate on tuhota adheesio betoniliuoksen pienimpien elementtien välillä, jonka aikana tyhjät ja ilmakuplat poistuvat kokonaan.

Mutta älä unohda betonin tulevaa kutistumista sen kovettamisen aikana, mikä voi johtaa rakenteelta vaarallisten halkeamien ilmaantumiseen.

Jopa heikkolaatuinen betoni käsittelyn jälkeen täryttimen kanssa hankkii tarvittavan paksuuden ja juoksevuuden.

Värähtelijät värähtelyn menetelmän mukaan voivat olla:

 • syvä - luodaan tiivistysratkaisu työstettävä osa laitteesta lasketaan betoniin, joka kaadetaan betoniseoksesta muottiin;
 • vibropressi - käytetään laitteen lattioihin ja sisätilojen lattioihin;
 • Vibropressit ulkotöitä varten - asennetaan pystyrakenteiden RC-rakenteisiin.

Syvän vibraattorin ulottuvuus

Tällaisia ​​laitteita käytetään erilaisissa rakennusalustoissa betonin ja betoniteräsrakenteiden asennukseen, valuun ja pystytykseen. Lisäksi sitä voidaan käyttää täyttämään nauhat, pilarit, paalut, ruuvi, laatta, matalat perustukset sekä monoliittiset pylväät ja lattialevyt.

Laitteen suunnittelu

Suunnittelussa on kolme pääosaa:

 • joka ajaa värähtelijää;
 • joustava akseli, jossa on suojaava kumitiiviste;
 • kärki, joka edustaa värähtelevää pikkua.

Vibraattorin toiminta suoritetaan tällä tavalla: tärisevä suutin tuottaa tiettyjä värähtelyjä nestemäisen betonin liuoksessa. Massa menee tasaisesti säädetyssä muodossa muodostaen yhtenäisen monoliittisen pinnan. Laitteen progressiivisten liikkeiden vuoksi ilmakuplat häviävät ja tyhjät vettä poistetaan. Tämän seurauksena koko rakenteen kyllästyminen ja veden kestävyys lisääntyvät. Metallirakennuksen kiinnittyminen jäädytettyyn betoniin paranee.

 1. Värähtelijällä voi olla 1 kW tai enemmän tehoa yksivaiheisella tai kolmivaiheisella teholla.
 2. Taivutusvaihdeakseli vaihtelee pituudelta 1-7 metriä.
 3. Päissä on tukevia kumielementtejä moottorin kiinnikkeen ja vibroksen välissä.
 4. Laitteen työskentelevä tärinäosa voi olla sylinterimäinen tai kallistettava alaspäin. Ensimmäistä käytetään standardiliuoksen tiheydessä ja toinen kasvaa.
 5. Työkalussa voi olla useita värähteleviä suuttimia, klubeja 25-80 mm ja kaksi tai kolme pistettä.
 6. Laitteen rakenne koostuu rungosta, joka on valmistettu ruostumattomasta putkesta, jossa on asennettu metalliakseli, jossa on siirtynyt painopiste, rullatyyppisille laakereille. Kiertämisen aikana laite muodostaa vaaditun taajuuden värähtelevän värähtelyn, joka riippuu moottorin kierrosten lukumäärästä.
 7. Uppoavat täryttimet tekevät 10 000 - 20 000 rpm.
 8. Yläpuolelta akseli on suojattu vedenpitävällä kalvolla polymeerimateriaalista.

Vibraattorin pieni paino mahdollistaa yhden henkilön työskentelyn sen kanssa. Mutta jos akseli on pituudeltaan yli puolitoista metriä, työhön kuuluu kaksi päällikköä.

Immersio-täryttimien edut:

 1. Se kykenee kompaktiseen betoniin, joka sisältää suuren osan vettä. Näin voit lisätä liuoksen voimaa, lisätä sen veden kestävyyttä ja vastustaa negatiivisia lämpötiloja.
 2. Ne parantavat betonin kiinnittymistä raudoitukseen ja varmistavat sen olevan tiiviisti nivelet.
 3. Klassinen työkalu tuottaa tärinän värähtelyjä, joiden taajuus on 12-20 tuhatta rev / min.
 4. Kannettavat kannettavat täryttimet erottuvat taipuisalla akselilla ja niillä on keräimen sähköinen käyttö. Omistaa alhainen hinta, mutta pienin resurssi, jolla varmistetaan suuri määrä työtä.
 5. Korkeataajuiset täryttimet ovat tuottavimpia ja tuottavat erityisiä tärinän värähtelyjä.

Rakenna värähtelijä omin käsin porauksesta

Jos tarvitset syvää vibraattoria, se voidaan koota yksinkertaisesti sähköporakoneesta.

Ennen kotitekoisen täryttimen tekemistä betonille on välttämätöntä ymmärtää laitteen periaatteen perusta

Tavallinen poraus löytyy melkein joka talolta. Tällaisen laitteen pääasiallinen käyttövoima on pyörimisliikkeen muuntaminen oskillaattoriksi.

Värinän kokoonpanon materiaalin valinta

Tällaisen laitteen kokoaminen porauksesta sopii kaikille työkaluille, joiden teho on 1 kW tai enemmän. Tarvitset epäkeskoisen suuttimen ja kestävän ruostumattoman teräksen kärjen. Lisäksi on oltava saatavilla:

 • ruostumaton teräsputki 55 cm pitkä ja Ø 4 cm;
 • metalliydin Ø 15 mm;
 • suorakaiteen muotoinen metallinen tanko;
 • kaksi korkealaatuista laakeria ja holkki;
 • taivutettava, vahvistettu letku, jossa on vedenpitävä tai kestävä kumiputki;
 • sisäputki putkeen (voit ottaa nopeusmittarin kaapeli).

Asennustyökalut

Vibraattorin kokoamiseen tarvitaan joukko tällaisia ​​työkaluja:

 • joukko porat metalleille;
 • sähkö- tai kaasuhitsaus;
 • vannesahan;
 • suorakaiteen muotoinen sauva.

Sykevärähtelijän valmistuksen vaiheet

Kokoonpano suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Valitsemme ruostumattomasta teräksestä valmistetun putken, jonka pituus on noin 40-60 cm ja halkaisija 3-4 cm. Sisärenkaan rakentamiseen on käytettävä metallinen tanko Ø 12-15 mm. Se siirtää mekanismin koko järjestelmää tiettyyn suuntaan ja tuottaa tärinän tärinää. Koska betoni on erittäin aggressiivinen väliaine, ruostumaton teräs on ainoa sopiva metallin värähtelijän valmistamiseksi. Sisäakselin valmistuksessa käytetty metallitanko
 2. Teemme keskimmäisen osan ja valmistamme metalliputken ja yhdistämme ne toisiinsa. Porauksen etupäässä poraamme reiän, jonka läpi kiinnitämme laitteen laitteeseen. Laakerit mahdollistavat keskiosan pyörimisen vapaasti.
 3. Jotta ydin voisi helposti ja vapaasti kulkea ilman kitkaa, on välttämätöntä ottaa useita laadukkaita laakereita, joiden keskellä pyöristetään osa sauvan päästä. Sitten se on kierrettävä putkeen ja kahdesta sivusta aina laakereihin. Laakerit on asennettava korkealaatuisiin.
 4. Jos tangon pää on liian pitkälle eteenpäin nenästä, se on leikattava 5 tai 10 mm: n pituiseksi. Myös laakerit on suojattava luotettavasti molemmilta puolilta metallipäällysteinen peite pölystä ja likaaukosta, muuten laite pysähtyy pyörimättä ja sitä ei voida käyttää. Laakerien on oltava korkealaatuisia, koska ne edustavat tärinän suurinta kuormitusta.
 5. Taipuisan sauvan toisessa päässä panostimme holkkiin, joka tiukasti sulkee värähtelijän pyörimiselementin. Suojan laatu vaikuttaa värähtelijän kestävyyteen
 6. Valmistamme putken, jossa on paksua kumia tai taivutusta muovia ja liikkuvaa sauvaa sisäisen laitteen kokoamiseksi, joka voi taipua vapaasti. Näistä elementeistä tehdään epäkeskoakseli, joka on suunniteltu kytkemään sähköpora ja suuttimella, joka luo värähtelevää värähtelyä. Työn helpottamiseksi voit käyttää kaapelia auton nopeusmittarista
 7. Asettamme putken akseliin niin, että sen molemmilla puolilla on 4-5 cm varastossa jäljellä. Rodin pyörimisliikkeellä luodaan tietty värähtely, joka on välttämätön koko laitteen toiminnan kannalta.
 8. Seuraavaksi asetetaan toisella puolella erityinen holkki sauvaan. Me lepäämme sydämen ytimessä, jossa teimme reiän ja yhdistimme ne yhteen. Me täytämme holkki niin, että se napsahtaa tiukasti laakeriin ja hyvin piilottaa yhdistävän "sauman".
 9. Kiristä letku sitten holkkiin ja kiinnitä se tiukalla kiinnittimellä ja myös suojakotelo tiheän materiaalin kärkeen. Letku on suojattava tiukasti letkunkiristimellä.
 10. Tuloksena oli betonirauta, joka oli tehty porauksesta.

Video: miten in-home-värähtelijä poraa

Vibraattori DIY Punch

Tällainen laite perforaterista on paljon helpompi tehdä. Ja tähän tarvitset vain: itse instrumentin, raudan sauvan ja paksun pyöreän levyn.

Sähkötyökalun tulee olla alle 1,5 kW. Sitten se ei ylikuumene käytön aikana pitkään. Taivutustangon pituuden on oltava sellainen, että se taipuu muotin pohjaa vasten, kun betoniliuos kaadetaan.

 1. Prosessimme suuttimen yhden sivun häntäosaan, joka voidaan puristaa rei'ittimen patruunaan. Ja toiselle hitsataan metallilevy, jonka halkaisija on noin 50-70 mm.

Video: sisäinen tärytin kotona lävistimestä

Huomautus käsityöläisille - käsityöläisille

Kun tiivistät betonia syvällä värähtelijällä, noudata sopivia suosituksia.

 1. In svezhezalitom-liuoksessa voi olla noin 50% ilmaa. Prosenttiosuus riippuu sementin tuotemerkistä ja sen liikkuvuuden asteesta. On välttämätöntä päästä eroon näistä tyhjyydestä syvällä värähtelijällä.
 2. Akkujen värähtelijän on päästävä kaikkiin säätiön paikkoihin, muuten jäljelle jääneet aukot tulevat aiheuttamaan ongelmia.
 3. Muista, ettet voi lopettaa säätöjen kaatamista, joten sinun on jatkuvasti seurattava värähtelijän toimintaa niin, että se ei murtaudu odottamattomassa hetkessä.
 4. Jotta vältetään ilmavälien muodostuminen liuoksessa, pohja on kaadettava pienestä korkeudesta.
 5. Laitteen kärki tulee upottaa liuokseen vain pystysuoraan eikä horisontaalisten liikkeiden tekemiseen.
 6. Sinun on aina valvottava upotuspisteiden välistä etäisyyttä. Sen korkeus ei saa olla yli 10 kärkeä.
 7. Kerrotaan kerroksittain kerroksen alapuolella, että kärki on upotettava kullekin edelliselle kerrokselle vähintään kymmenellä senttimetillä kaikkien kerrosten voimakkaimman tarttumisen varmistamiseksi.
 8. Jos pidät vibraattoria liian pitkänä yhdessä paikassa, betoni voi kuoriutua. Laitteen käyttöaika on 5-15 sekuntia. Taajuus riippuu sementin ja voiman värähtelevän laitteen tuotemerkistä.
 9. Työkappale ei saa koskettaa muottien seinämiä eikä rakenteen rakennetta.
 10. On tarpeen poistaa kärki huolellisesti, jolloin hitaat liikkeet ovat "ylös ja alas", jotta ulkoilma ei pääse paikkaan, jossa se sijaitsee.
 11. Jos betonin koko pinnalle ei ole kuplia, työ suoritettiin oikein.
 12. Tehtaan värähtelijää ei voi kääntää "idle", koska se heikentää laitetta ja lyhentää sen käyttöikää.

Muut vaihtoehdot itsenäisesti tuottamaan vibraattorin kotona

Vaikka poran tai perforatorin valmistus on tavallisinta, on olemassa muita vaihtoehtoja syvän värähtelijän kokoamiseksi kotiin. Riittää valita sopiva tärinän lähde ja sopeutua siihen sopivaan värähtelevään kärkeen.

Video: Deep Vibrator vesipumppumoottorista

Tärkeimpänä etuna on improvisoitujen työkalujen valmistuksessa käytettävät täryttimet, että laitteen ei tarvitse käyttää rahaa, ja työn päätyttyä se puretaan ja komponentteja voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen.

Video: Deep Vibrator Trimmer

Monoliittisen perustuksen itsekudontaan on tärinää porrasta tai perforaterista, joka on koottu kotiin improvisoituilla välineillä, on täydellinen. Tällainen työkalu ei sovellu laajamittaiseen rakentamiseen, mutta se on yksinkertaisesti välttämätön maanrakennuksen tai maatilarakenteiden rakentamisessa. On huomattava, että laitteen pituus, joka ylittää yhden metrin, tarvitsee avustajan työskentelyä. Täryttimen asentamista kotona on tarpeen tehdä kaikki liitokset mahdollisimman luotettaviksi, koska betonirakenne luo voimakkaan paineen laitteelle ja kykenee vastustamaan tärinää tärinää aktiivisesti.