Suutin tärytin betoniin porauksessa

Rakenteessa korkealaatuisen betonin perustusten tai monoliittisten seinien rakentaminen on välttämätöntä sen sijoittamiseksi ilman aukkoja. Tätä varten on luotu erityisiä mekanismeja, joita kutsutaan betonitiivisteiksi tai tärinöiksi.
Taajuusmuuttajan käyttöperiaatteen mukaan 3 tyyppisiä rakenteita suoritetaan:

 • pneumaattinen,
 • sähköinen ja
 • polttomoottorit (ICE).

Tärinän siirtäminen ratkaisuun - syvä ja pinnallinen.

Pneumaattiset yksiköt

On olemassa kaksi tyyppiä: työskentelee pneumaattisen vasaran ja pyörivien turbiinien periaatteella. Ensimmäisessä tapauksessa työkappale vastaanottaa tärinän iskuvasaran iskuilta iskuilta. Toisessa, joustava taajuusmuuttaja on kiinnitetty roottorin kärkeen, joka on kytketty keppiin. Roottori saa pyörimisen kompressorin aiheuttamasta paineilmas- ta.

sähkö-

puolestaan ​​jaetaan kiinteisiin ja kannettaviin. Kiinteät ovat saatavilla sähkömoottoreiden avulla, jotka on asennettu alustoille tai liukureille ja joilla on vain rajoitetusti liikuteltavuus. Moottorit valmistetaan telineissä ja pysyvät liikkumattomina värähtelijän käytön aikana. Kannettava (manuaalinen), jota käyttävät sähköporat tai perforaattorit.

Polttomoottorit (ICE).

ICE: n kannattama joustava akseli saa pyörimisen kytkimestä mekaanisella liitännällä lähtöakseliin.

Joustava käyttökoneisto (mace)

Tätä tarkoitusta varten teollisuus tuottaa suuttimen - tärinän betoniin porauksessa edulliseen hintaan, joka on tuotettu kotitalous- ja ammattimuutoksissa.
Ammatilliset täryttimet: niillä on erityinen muotoilu riippuen työn tyypistä ja ajettavasta voimasta.
Kotitalous: kotitalouskäyttöön yksinkertainen betonilattian tai grillausperustusten kaataminen.
Artikkelissa käsitellään vain kotitalouslaitteita betonin tiivistämiseen.

Laitteen värähtelijä

Vibraattori koostuu kolmesta osasta:

 • suoraan tärytin;
 • ajaa toimeenpanevalle elimelle - tärisevä vasara;
 • käyttömekanismi. Tämä laite voi olla mikä tahansa moottori: pneumaattinen, sähköinen tai polttomoottori.

Joustava käyttölaite

Moottorin ja toimeenpanevan elimen välinen yhteys on joustava. Asemat voivat olla eri malleja: joustava, metallinen, lyhyt, pitkä, suljettu, jäykkä asennus ja valittu tietyntyyppiseen työhön. Taipuisan käyttölaitteen ulkohalkaisija voi olla laaja 15 - 35 mm, pituus 0,5 - 15 m. Monipuolisin joustava akseli on 2,5-3 m pitkä.

Taajuusmuuttaja koostuu ulkoisesta ontosta kuoresta, jossa on sisäpuo- lella joustava teräskaapeli tai kierretty jousi. Toisesta päästään teräskaapeli on kytketty moottorin akseliin, toinen pää sopii "syöttölaitteelle". Kytkentä tehdään klassisella kuusikulmalla tai kiristyskauluksella.

Laitteen kärki (värähtelijä)

Värähtelijää käytetään luomaan suurtaajuisia mekaanisia aaltoja ja siirtämään ne konkreettiseen ratkaisuun. Kärjen muotoilu vaihtelee, mutta tarkoituksena on yksi - korkean taajuuden värähtelyn luominen kärjessä ja tärinän siirto laastille.

Tärinän muodostamiseksi käytetään epäkeskoakselia. Eksentrisyys luo ylimääräisen kuorman toisaalta kiinni olevan sauvan päähän tai keskelle. Sauva itse on kiinteän kuoren sisällä, tavallisesti se on metalli ja putkesta tehty. Epäkeskoakselin pyöriminen saadaan laakereista, joiden ulkokehikot on asennettu koteloon toimiviin ohjaimiin, sisempään häkkiin - epäkeskoiseen sauvaan.

"Vetimen" kotelo on hermeettisesti suljettu toisesta päästään, jolloin joustava akseli, joka on liitetty vibro-tankoon, sopii toiseen. Tangon epäkeskon purkaminen alkaa värähtelemään. Tärinää laakerien läpi lähetetään kärjen runkoon. Värähtelytaajuus riippuu taajuusmuuttajan nopeudesta ja akselin halkaisijasta, johon epäkesko sijaitsee. Mitä suurempi akselin halkaisija, sitä suurempi amplitudi ja sitä pienempi värähtelytaajuus.

Tiivisteiden ulkoiset laitteet

Syvätiivisteiden lisäksi betonielementti tuottaa ulkoisia. Ulkoisia laitteita käytetään pienien, kapeiden tai syvien tuotteiden valmistukseen, esimerkiksi monoliittisiin seiniin tai pylväisiin. Tällaisissa laitteissa mekaanisten aaltojen läpäisyn periaate liuokseen välitetään seulan kuorien läpi, joissa seos sijaitsee. Pienet yhtenäiset tai samankokoiset osat sijoitetaan yksitasoiseen jalustaan, tärinät lähetetään yhteisen tärisevän pöydän kautta, jota käyttää yksi ainoa propulsioyksikkö.
Ulkoisia täryttimiä käytetään laajasti myös purkamaan liuosta suurista säiliöistä: auto- tai betonisekoittimista ja nopeuttamaan seoksen liikkumista lokeroihin.

Tällaisten laitteiden rakenne on yksinkertainen, yleensä - se on yksivaiheinen tai kolmivaiheinen moottori, jossa on pitkänomaiset akselit, joihin on asennettu epäsymmetriset holkit. Kun akseli pyörii, nämä holkit muodostavat tärinän, joka välitetään jäykkään kiinnikkeeseen pöydän läpi tuotteisiin.

Tärinän tehon lisäämiseksi epäsymmetristen holkkien äärimmäiset päät voivat koskettaa pöydän jalustan pohjaa ja aiheuttaa ylimääräisen amplitudin iskuilta. Edellä mainittujen lisäksi betoniseosten käsittelyyn on muovaus- ja puristuskoneita.

Värähtelulaitteiden yleiset ominaisuudet konkreettisten ratkaisujen tiivistämiseksi

Dynaaminen betonivibraattori

"Dynamic" on tunnetuin brändi kiinalaisista instrumenttien valmistajista, mukaan lukien rakentaminen ja käsityökalut. Virallinen nimi Dynamic Construction Machinery Co., Ltd. On mahdollista ostaa erikseen joustava taajuusmuuttaja, jonka yritys valmistaa. Yksi suosituimmista on mallimerkki EN. Puskurin halkaisijat ovat 25 - 58 mm. Joustavan ajon pituus on 2,5 - 9 m. Tätä tuotetta voidaan käyttää myös syvällä täryttimellä betonille, joka sopii porakoneeseen tai valitaksesi yksittäisen työstökoneen työstä riippuen.

Vibraattori betonimalleille ZPND

Saman yrityksen julkaisu, ero on se, että ZPND-malli on keskittynyt enemmän ammattimaiseen työhön, sillä on vahvempi kiinnityskärki ja laaja valikoima halkaisijalkoja.

Ajomallit

DYNAMIC DV-230 -mallia (kuvassa) edustaa yksi monista malleista kiinteän täryttimen taipuisien akseleiden käyttämistä betoniseoksen tiivistämiseksi. DYNAMIC DV: llä on erilaisia ​​moottoreita, joilla on erilainen teho ja nopeus. Malli DV-230 on sijoitettu ammatilliseksi työkaluksi, jonka teho on 1,5 kW ja liikevaihto 12 tuhatta r / min.

Työssä ei ole aikarajaa. Teho AC 220V, taajuus 50 Hz. Se on vesitiivis kotelo, jolla on korkea lujuus polystyreeni, korkea suoja sähköiskuilta. Käyttöolosuhteita rajoittaa syöttöjohtimen pituus ja teho. Kapasiteetti 15 m 3 tunnissa.

Vetokoukku VER-1500 on valmistettu kevyestä kannettavasta mallista, joka perustuu poraukseen. Toimitetaan ilman lisävarusteita. Valmistaja asettaa laitetta kotikäyttöön. Käsikäyttöinen kannettava moottori valmistetaan ilman nopeussäädintä suoritetuilla poroilla. Tärkein etu on liikkuvuus, helppous ja helppokäyttöisyys. Sitä voidaan käyttää lattian ompelemiseen tai nauhan tai paahtopohjan täyttämisen rakenteiden tiivistämiseen. Kapasiteetti 5-7 m 3 tunnissa.

Esitetyistä malleista on esitetty taulukossa.

Polttomoottoreihin perustuvien autonomisten asemien tarkistaminen

Grost VGB 4000 W.

Taajuusmuuttaja on tehty 4000 watin nelitahtisen bensiinimoottorin perusteella. (Kiina) Polttomoottorin perusteella tehdyt itsenäiset lähteet ovat betonipuristimen joustavan akselin pääkäytön lisäksi työkaluja lisälaitteiden, kuten virtamoottorin, yleiskäyttöisten kytkimien kytkemiseen muiden koneiden ja standardiakselien liittämiseen.

ICE Grost VGB 4000 W pääkäyttötarkoituksen lisäksi voidaan käyttää ylimääräisenä sähkötehon lähteenä 4 kW: een asti. Monikäyttöinen moottorin käyttö tekee siitä välttämätöntä esineille, joilla ei ole vakioenergiaa.

CHAMPION CVG424

Tämä on toinen yleinen asema kiinalaiselta yritykseltä, jolla on sama valta kuin edellä on kuvattu, mutta halvempaa. Malli on 4 kg painavampi jalustan ansiosta, koska se on valmistettu paksuisesta seinämästä. Sillä on pienempi polttoainesäiliö. Moottoreiden ominaisuudet on esitetty taulukossa.

Autonomisten täryttimien tärinän perusominaisuudet

Teollisuusbetonin tiivistyslaitteisto on kallis, ja niiden hankinta on suositeltavaa suurelle määrälle työtä. Jos konkreettinen työ on epävakaa ja kotiteatterissa on 1 kW: n teho ja enemmän, niin on järkevää tehdä syvä vibratori betoniin, jossa on poranasu.

"Beaterin"

"Beater" on työkappale, joka luo värähtelyn siirtämiseksi betonin työseokseen. Värähtely luo eksentrisen sauvan, joka pyörii laakereissa. Tangon valmistukseen tarvitaan teräsnauha 12-20 mm (valitun putken sisähalkaisijasta riippuen). Kiertäen epäkeskon sorviin tai lisäämällä lisäkuormaa tangon puolelle.

Ennen kuin haluat tehdä epäkeskon itse, sinun on valittava laakerit, joissa se pyörii. Itse akselilla on tarpeen valmistaa laakerin istuimet. Akselin pituus lasketaan riippuen sauvan halkaisijasta ja pituudesta. Mitä voimakkaampi pora, sitä pidempi tai suurempi epäkesko.

Valitaan laakeri

Laakerin kuormitustyyppi - pyöriminen vaihtelevalla säteiskuormalla. Radiaalikuormitus siirretään sauvasta kehoon. Lisäkuorma kantaa laakerin akselin päässä, joka on radiaalisen kestävän kuorman alla.

Laakerien tyypit, jotka havaitsevat säteittäisen kuormituksen

a-c) yksiriviset säteittäiset kuulalaakerit tyyppiä 0000, 60000 ja 80000 (ilman yhtä, kaksi suojaavaa aluslevyä);

a-c) säteittäiset rullalaakerit, joilla on lyhyet sylinterimäiset rullat, tyypit 2000, 32000, 42000, 52000, 92000, 62000;

ee) yksiriviset kulmaliittimet, tyyppi 36000; yksirivinen säteittäinen työntörulla, kartiorullilla, tyyppi 7000.

Useiden tyypillisten laakereiden analysoinnin jälkeen voimme päätellä, että kaikkein budjettivaihtoehtona on valita radiaalinen yksirivinen tyyppi 0000. Näillä laakereilla on yksinkertaisin rakenne, mutta niillä on myös alhaisin suoja. Jos vastuussa oleva päällikkö tottuu tekemään kaiken niin kuin pitäisi, mutta on selvää, että tämä vaihtoehto ei ole optimaalinen. Jos valitaan yksirivinen säteittäinen kuulalaakeri, on parasta ottaa vaihtoehto kahdella suojalevyllä, se on suojattu likaantumiselta ja ei vaadi voitelua. Se on asetettu valmistukseen.

Jopa paremmat, muuttuvat säteittäiset kuormat kestävät radiaalisesti - niiden rullalaakerit kuormitusjakelussa kulkevat koko rullan alueella, vastaavasti kuormitusprosentti jakautuu leikkeiden koko alueelle.
Koska laakerin toimintaolosuhteet ovat akselin päässä, joka ei ole vain säteittäisen kuormituksen alla, vaan se on myös kestettävä koko rakenteen paino, sopii parhaiten lyhyitä teloja käyttävällä työntörullalaakerilla tai radiaalisella työntörullalaakerilla, joka on varustettu tyypin 7000 (df) kartiorullalla, kuvassa.

Laakeri sopii

Laakereiden asentamiseksi asianmukaisesti on välttämätöntä valmistaa sopiva paikka akselille laakerirenkaiden istuimelle. Ulkopuolelle on välttämätöntä tehdä akselilaatikko, jonka ulkohalkaisija on vastattava syöttöputken sisähalkaisija. Sisäkisko on asennettu akseliin.
Ensinnäkin istuimen pinnan on oltava tasainen, ja se on tehtävä vähintään 5: n tarkkuusluokkiin. Päätylaipan varren on oltava kierretty ja laakerin kiinnittävä mutteri.

Laakerin laskeutuminen akselin valmistetulle pinnalle voidaan suorittaa sekä kuumassa että kylmässä tilassa. Kuuman laskeutumisen aikana laakerin sisähalkaisijan on oltava noin 0,07 mm pienempi kuin akselin halkaisija ja lämmitettävä öljyyn 80 ° C: n lämpötilaan ennen laskeutumista.

Kylmä istuvuus - häkissä olevan istuimen pinnan halkaisijan on vastattava täsmälleen laakeria. Tässä tapauksessa leikkeiden purkaminen erityisellä liimalla on sallittua. Laakeriin sallittuja toleransseja voidaan tarkastella kuvassa.

Kiinnitä värähtelijä porakoneeseen

Suurten tärinän asentamista betoniin porakoneen suuttimella voidaan esittää katsomalla kuvaa. Kiinnitys koostuu kiinnittimestä, joka on kiinnitetty karan ulkonevaan osaan. Suojaputken pitimet ja koko rakenne hitsataan siihen. Ja vaikka tämä ei ole paras vaihtoehto, mutta periaate on yksinkertainen ja yksinkertainen.

Edellytykset onnistuneelle rakentamiselle

Laakerointi

Jos laakeri on oikein valittu kuormalle ja kaikki istutusolosuhteet täyttyvät, pitkäaikaistyö on taattu, koska kaikki laakerit on suunniteltu toimimaan jopa 5 miljoonalla kierroksella. Standardissa säädetään myös laakerin sallitusta lämpötilasta. Kuumennuslämpötila käytön aikana saa olla enintään 35 ° C ympäristön edessä, rajoittava lämmitys ei ole yli 80 ° C.

Koko kokoonpanon työ

Laakereiden nopea toiminta varmistetaan koko rakenteen asianmukaisella toiminnalla. Varsinkin kun asennetaan mekanismi. Tosiasia on, että moottorinsuojausjärjestelmä voidaan aktivoida suurella resistanssilla taajuusmuuttajan kaapelin vääntöä vastaan.

Täryttimen valmistuksen teollisissa versioissa suoja on suunniteltu itsetoimisiksi, kun peräkappaleen patruuna on kiinteästi kytketty taajuusmuuttajaan, koko kuorma siirtyy vaihteistolle ja porausreikien suoja voidaan laukaista (liukastuminen suojakytkimistä - räikkä tai sähkökatkos). Siksi on parasta aloittaa käyttökaapelin vähimmäisvastus, asettamalla se tiukasti suoraan.

Kuinka tehdä tärytin betonista porauksesta tai puncherista omiin käsiisi

Vibraattori tekee betonista itse

Betonin yleinen käyttö rakentamisessa ei vaadi mitään selitystä. Kuuden tuhannen vuoden käyttöikä on vain parannettu tekniikka, eikä liian muuttunut aineiston perusta.

Alkuperäisten osien saatavuus, valmistuksen ja asennuksen helppous mahdollistavat korkealaatuisen keinotekoisen kivimateriaalin hankkimisen mistä tahansa halutusta muodosta. Tämä kivi pystyy seisomaan satoja vuosia, kun se on voimaa vuosien varrella.

Yhdessä lujittavan kehyksen kanssa betonista ja raudasta valmistetut rakenteet (teräsbetoni) mahdollistavat upeimmat arkkitehtoniset hankkeet.

Kuitenkin, kuten joka tapauksessa, betonirakenteiden laitteella on omat salaisuutensa ja sääntöjensä, joiden täyttymistä ei voida saavuttaa haluttua rakennuksen laatua ja kestävyyttä. Betoniliuoksen valmistaminen sementtisideaineesta, täyteaineista ja vedestä suoritetaan perusteellisella sekoituksella.

Tuloksena on ratkaisu, joka alun perin sisältää suuren määrän ilmaa. Oppikirjojen mukaan, juuri valmistetussa seoksessa, riippuen ainesosien suhde, joka määrittää sen muovisuutta, voi sisältää 10-45% ilmaa.

Kaikki olisi hienoa, mutta jokaisen yksikön osuus lentoliikenteestä on jopa 5% tuloksena olevan keinokivikurin vahvuudesta ja kestävyydestä.

Säilytettäessä koostumusta muotoon se voidaan toimittaa eri tavoin eri korkeuksista, mikä myös vaikuttaa täyttämättömien ilmatilojen esiintymiseen.

Näin ollen ilman lisäksi huomattava rakenne ja suuri vesipitoisuus säilyvät valmistetulla ja asetetulla betonilaastilla.

Negatiivisten tekijöiden eliminoimiseksi, lähes samanaikaisesti munimisen kanssa, betoniliuos altistetaan tiivistämiselle.

Tehokkain tapa on tärinän vaikutus, jonka avulla voit poistaa ilmasta ja ylimääräisestä vedestä ryhmästä homogeeniseksi.

Tärinän tiivistys antaa laadukkaan täytön muodon, tyhjiön puuttumisen, seoksen kestävän tarttumisen vahvistuskoteloon, vaaditun koostumuksen kutistumisen ja korkean asetusnopeuden.

Tämän seurauksena syntyy erittäin kestävä, kestävä betonituote, joka kestää kuormat ilman romahtamista.

Mikä on konkreettinen värähtelijä?

Tärinän tiivistämiseksi modernissa rakennuskäytännössä käytetään laajalti sähkömekaanisen tärinän tärinää. Tavallisimmassa tapauksessa kaikissa rakenteiden päätyypeissä käytetään sähkömoottoria, siirtomekanismia ja eksentristä (värähtelevää oskillaattoria).

Sähkömoottori voimansiirtomekanismin läpi pyörii epäkeskistä, joka siirtää työosaan kosketuksessa betoniliuokseen halutun värähtelytaajuuden kanssa. Riippuen vastaanotettujen värähtelyjen lähetystavoista on olemassa kolmenlaisia ​​täryttimiä:

 1. Uppoasennettavat tai syvät, työkappaleen tiivistämiseen sijoitetaan liuoksen massa, joka on asetettu muottirakenteeseen.
 2. Tärinä puristimet teräslevyyn, jota käytetään lattian ja lattian vaakasuorissa pinnoissa.
 3. Ulkopuoliset tärinänpuristimet, jotka on asennettu pystysuoratuille betonirakenteille (tukipylväät, seinäpaneelit). Tässä tapauksessa työkappaleen rakennuselementtejä käytetään itse työpinnana.

Täryttimen laite ja toimintaperiaate betonille

Yksityisessä ja matalassa asuntorakentamisessa monoliittinen betoni on yleisin. Näihin tarkoituksiin käsin upotettavat täryttimet ovat välttämättömiä, joiden työosa upotetaan betoniin. Tämän tyyppisen laitteen kolme pääosaa ovat sähkömoottori, joustava vaihteisto tai akseli ja värähtelevä käsikappale.

Yleensä tiheän työympäristön erityispiirteet huomioon ottaen käytetään sähkömoottoria, jonka teho on 1 kW ja enemmän, ja 3 ja 1 vaihevirta.

Taipuisa siirtoakseli voi olla pituudeltaan 1-7 metriä.

Kun otetaan huomioon työ kosteassa ympäristössä, sen päissä on muita kumista valmistettuja vahvistuselementtejä moottorin kiinnityspisteisiin ja värähtelevään kärkeen.

Työkappale tai värähtelevä kärki voi tiivisteen kohteen mukaan olla sylinterimäinen tai kapeneva. Lieriömäistä työstöosaa kutsutaan "värähtelevaksi kyyhkyksi" tai "kyyhkyksi".

Sitä käytetään vahvistusrakenteen normaalipaksuuteen.

Rakenteilla, joilla on lisääntynyt raudoitustiheys, käytetään kapenevaa tai kapenevaa värähtelevää kärkiä, jota kutsutaan "värähtelevältä bajonetiksi" tai "bajonetiksi".

Pakkaus voi sisältää:

 • useita vaihdettavia tärinäsuuttimia;
 • eri halkaisijat (25-80 millimetriä);
 • yksi tai useampi pistin.

Värähtelevien suuttimien rakenne edustaa laatua, joka on valmistettu korkealaatuisesta putkesta - ruostumattomasta teräksestä, koska betoni on melko aggressiivinen. Siinä on teräsakseli, jossa on siirtynyt painopiste rullalaakereihin. Kun se pyörii, koko rakenne värähtelee tietyllä taajuudella, joka määräytyy moottorin kierrosten määrän mukaan.

Imuvaattoreiden käyttötaajuudet ovat välillä 10 - 20 tuhatta kierrosta minuutissa. Lisäksi on annettu vahvistus ja tiiviys uppoasennettavan työosan liitoskohdassa, ottaen huomioon sen työskentely aggressiivisessa betonissa.

Akselin ulkopinta on suojattu vedenpitävällä polymeerikuorella. Sähkömoottorin paino ja joustavan akselin pituus tekevät työskentelyn helpoksi yhden henkilön suorittamasta työstä.

Jos akselin pituus on yli 1,5 metriä, työn on oltava kaksi henkilöä.

Vibraattori betonista lävistimestä

Kun puhutaan konkreettisen ratkaisun tiivistämisestä, on syytä mainita muinaisista ajoista yhteinen menetelmä, joka kutsutaan "silmukaksi". Se voi johtua alkeellisimmista menetelmistä, jotka antavat tietyn, vaikkakin vähäpätöisen vaikutuksen.

Pystysuora lävistys ("bajonetti") liikkeet lapion tai metallinen sauvan kanssa, joka toistuu monta kertaa koko pinta-alasta, mahdollistaa ilman poistamisen ilman seosta.

Tietenkin tällainen manuaalinen tiivistyminen on kovaa työtä.

Kotitekoinen tärytin betonin tiivistämiseksi, joka on tehty rakennuspuhaltimen perusteella, tekee siitä hieman helpommaksi. Nykyään monet kotitaloudessa ovat samanlaisia ​​sähkötyökaluja. Tällaisen yksinkertaisen tärinän tekeminen edellyttää:

 • rakennuspussi;
 • metallinen sauva;
 • paksu metallilevy, jonka halkaisija on suuri.

On huomattava, että perforator-moottorin tehon on oltava vähintään 1,5 kW. Sitten hän voi työskennellä konkreettisessa ratkaisussa ilman ylikuumenemista pitkään.

Metallivahvikkeen tai vakioräpimittaisen vahvistusosan pituuden on vastattava asetetun betonikerroksen enimmäissyvyyttä siten, että se saavuttaa vapaan pään maton pohjaan.

Työsuuttimen toinen puoli käsitellään varren alla niin, että se voidaan kiristää kasettiin. Suuri halkaisija (50-70 millimetriä) pyöreä metallilevy on hitsattu toiseen päähän.

Tämä piikkien rakenne antaa kotitekoisen värähtelijän työosan kiertymisliikkeiden yhdistetyn vaikutuksen sen vaikutukseen muottien elementteihin ilman niiden tuhoutumista.

Muodostuneiden seinämien aiheuttamat värähtelyt lisäävät huomattavasti ilmanpoiston tehokkuutta ja betonin tiivistymistä. Työ suoritetaan "purkautuvasta bajonoitumisesta" periaatteen mukaisesti tiivistyvän betonirakenteen elementin koko alueella. Kunkin pisteen käsittelyaika voi olla enintään 3 minuuttia.

Tämä värähtelijä on tehokas, kun sitä käytetään iskutilaan, joka vaikuttaa ulkoiseen muottiin.

Vibraattori betonista porauksesta

Sähköporaukseen perustuva tärinänvaimennus on teknisesti vaikeampaa suorittaa, mutta sen käyttö ei ole yhtä tehokasta kuin perforaterin pohjalta.

Itsestään tuotettu versio voi sisältää patruunan tarkistuksen vakiomuotoiselle joustavalle akselille, joka on ostettu erikoismyymälässä yhdessä pussin kanssa. Vain tärisevää suutinta voi ostaa.

Mutta itsenäisesti on aivan mahdollista tehdä yksinkertaisin, mutta toimiva joustava akseli ja työvirta, jotta ne riittäisivät koko rakennusaikaan. Tärinänvalmistustarvikkeiden valmistukseen tarvitaan:

 • pari laadukkaita rullalaakereita, joiden ulkohalkaisija on enintään 50 millimetriä;
 • kotelo ruostumattomasta teräksestä valmistetusta putkesta, 50 - 70 cm pitkä, jonka sisähalkaisija on enintään 50 millimetriä (riippuen laakerin ulkohalkaisijasta), seinämän paksuus on 2-3 mm;
 • pyöreä metallivarsi, jonka läpimitta on yhtä suuri kuin laakerin sisähalkaisija, on 5 - 10 senttimetriä pidempi kuin koteloputki;
 • neliömäinen sauva, jonka sivu on 5 millimetriä suurempi kuin pyöreän tangon halkaisija ja lyhyempi kuin se 5-10 senttimetriä + kaksinkertainen laakereiden paksuus;
 • metallisuojus, kartiomainen tai pallomainen suutinrungon työpään tulppa;
 • joustavan paksuseinämäisen polymeeriputken holkki, jonka sisähalkaisija on sama kuin suutinputken kotelon ulkohalkaisija;
 • teräskaapeli, jossa upotetut päät, 5 senttimetriä pidempi kuin holkki;
 • kaksi kappaletta kumia ohutseinämäistä putkea 50 senttimetriä kussakin (polkupyöräkammion segmentit).

Valmistus tekniikka

Jotta saataisiin akseli, jolla on siirtymäpainopiste, neliömäinen sauva on hitsattu vaakasuoralle pinnalle työakseliin, joka on siirretty päästään yhden laakerin paksuudesta. Sen pituus oli alun perin valittu siten, että työakseliin asennetut laakerit eivät työntyneet kuoriputken yli.

Jos et ole onnistunut saamaan laadukasta sauvaa halutun pituisen työakselin päälle, voit hitsata kaksi lyhyttä pituutta neliön sauvan päähän ja saada halutun akselin analogia. Tärkeintä on täyttää vaaditut vaatimukset tukilaakerin asennusta varten. Akselin valmistuksen jälkeen - epäkeskiset rullalaakerit asennetaan sen sivuille.

Koko rakenne on asennettava tiukasti koteloon, jolloin akselin vapaa pyöriminen on mahdollista. Toinen puoli on ilmatiiviisti suljettu metallikannella, mikä varmistaa, että liuos ei pääse rungon sisään ja samanaikaisesti kiinnittää tukilaakerin ulkokehän. Voit tehdä tämän myös metallirenkaalla, joka toimii tukena häkissä.

Rungon toisella puolella ulkonevan akselin päästä porataan reikä 15 millimetrin syvyyteen keskellä. Sen halkaisijan on vastattava taipuisan akselikaapelin halkaisijaa. Kaapelin pään kiinnittämiseksi 5 mm: n etäisyydellä akselin reunasta porataan toinen reikä kohtisuoraan aksiaaliseen suuntaan. Siinä lankaa leikataan langan johtimen ristin alla.

Kaapeli kiinnitetään ja suojaava polymeerinen holkki asetetaan päälle. Hän on noin 3-5 senttimetriä, ja pumppu asetetaan putken suuttimen yläosaan. Tiukkuuden vahvistamiseksi vetoketjun pituus on jopa 5 senttimetriä pitkä, ja se vetää vartalon ja holkin välisen liitoksen paikalle. On tärkeää varmistaa mekanismin luotettava suoja päästäkseen ratkaisuun.

Polymeeriholkista ulkoneva kaapelisegmentti on kiinnitetty porauskammioon. Vibraattori on valmis menemään. Vaikka liitosten tiivistämiseen tarvittavien toimenpiteiden riittävyydestä huolimatta on tarpeen tarkistaa säännöllisesti, ettei lian sisällä ole akselia ja suutinta.

Kuinka käyttää betonielementtiä?

Värähtelijää käytettäessä on havaittavissa, että siirtynyt ilma pääsee ulos asetetusta liuoksesta, minkä seurauksena asetetun matriisin taso alkaa laskeutua ja sementtihyytelö ilmestyy sen pinnalle.

Tässä tapauksessa siirry toiseen paikkaan. Värähtelijän työ suoritetaan ilman vinoutuja, ja se kallistetaan tasaisesti se upotettuna seokseen. Yksi paikka kestää jopa 10-20 sekuntia.

Sitten suutin siirretään seuraavaan paikkaan.

Tämä prosessi koko betonoitu pinta. Uskotaan, että tiivistys suoritetaan, jos ilmakuplat ovat pysähtyneet, massan sakka on päättynyt (yleensä 3-4 cm) ja sementtihyytelö on toiminut koko pinnalle.

On tärkeää noudattaa betonikerroksen kerrosten kerroksen tiivistymisen vaatimuksia, joiden korkeus on yli 3 metriä. Tällöin kunkin tiivistetyn kerroksen paksuus ei ole enempää kuin puoli metriä.

Yleensä tällaisten kriittisten rakenteellisten elementtien tiivistämisen jälkeen, ennen konkreettisen työn seuraavan vaiheen aloittamista, niiden ratkaiseminen on vähintään 2 tuntia.

Betoni täryttimet: niiden tyyppiset ja omat kädet

Betonin kaatamisen yhteydessä on tärkeää saavuttaa yhtenäinen koostumus, mikäli mahdollista eliminoida ilman ja vesipullojen esiintyminen, epätasaisen aggregaation jakautuminen. Lujitettua betonia valmistettaessa on vielä yksi tehtävä: varmistaa lujitteen hyvä tarttuminen liuokseen. Ja ne kaikki ratkaistaan ​​käyttämällä betonivibraattoria.

Koska ilma pääsee yhä sekoittumaan ja pinottamaan ratkaisun, meidän on poistettava se jotain.

Tehokkain ilma tulee ulos tärinältä - se kiertää ylöspäin, samaan aikaan tasaisemman täyteaineen jakautumisen, betoni muuttuu tiheemmäksi ja yhtenäisemmäksi ja sen sujuvuus kasvaa.

Poistamalla ilmakuplia ja vesitaskuja se parantaa kiinnittymistä kiinnikkeisiin. Tällainen on yksinkertainen prosessi, ja se parantaa huomattavasti suorituskykyä, mikä antaa tuotteille routavastuksen.

Poistaa ilman ja parantaa betonihiukkasten välistä sidosta - nämä ovat tehtäviä, jotka rakentamisvärähtelijä suorittaa.

Tyypillisten täryttimien tyypit, niiden tarkoitus ja käyttö

Tyypillisiä tärinöitä on erityyppisiä, jotka erotellaan asennustyypin mukaan:

 • Sisäisiä tai upotettavia rakennusvärähtelijöitä käytetään massiivisten rakenteiden luomiseen. Yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään kaatamalla perustuksia ja rakentamalla monoliittisia seiniä. Niitä kutsutaan niin, että niiden kärki on upotettu ratkaisuun.
 • Pintamalleja käytetään kaatumisastioissa, lattialaatoissa, suurissa betonialueissa - betonirakenteissa tai alustoilla.
 • Ulkoiset täryttimet on kiinnitetty muotin ulkopuolelle. Tämä on hyödyllistä, kun luodaan pitkä ja kapea rakenne, jossa on paksu rebar mesh.

Käytettyjen moottoreiden mukaan betoni täryttimet ovat sähköisiä, pneumaattisia ja niitä voidaan käyttää polttomoottorilla.

Käsittely suoritetaan heti liuoksen kaatamisen jälkeen.

Sähkö puolestaan ​​voi toimia 42 V: n kaksivaiheverkossa ja 220 V: n yksivaiheisella yksivaiheisella yksivaiheisella rakenteella. Yksivaiheista sähköä käytetään useammin. Ja yleisin - syvä. Se on ymmärrettävää, koska perusta on yksi tärkeimmistä ja monimutkaisimmista toimista. Betonin konkreettiset täryttimet on suunniteltu erityisesti näihin tarkoituksiin.

Täryttimet betonille ja hinnoille

Ja tässä ei ole niin yksinkertaista. Tämäntyyppisiä laitteita on kahdenlaisia:

 • Manuaalinen (kannettava) sisäänrakennetulla sähkömoottorilla. Niissä on pieni massa, letkun pituus ja värähtelupää voivat olla 1 m - 2,5 m. Tämäntyyppisten laitteiden hinnat eivät ole korkeat - kannettava värähtelijä ilman letkua itse maksaa 3,2 tuhatta ruplaa ja lisäksi 1,5 tuhannen ruplan vibraattorin kärki. Mutta on olemassa malleja, jotka on varustettu letkulla kerralla ja niiden kustannukset eivät ole paljon korkeammat: Sturm CV71101 peruskokoonpanossa on varustettu värähtelevällä letkulla, jonka kärki on kokonaispituudeltaan 1 m, maksaa 3,5-3,7 tuhatta ruplaa. Manuaalinen (kannettava) betonivibraattori on pieni koko ja paino. Ne ovat mukavia työskennellä pieninä määrinä.
 • Kannettavat betonivärähtelijät, joissa on joustava akseli ja kyyhky. Niitä myydään erikseen - moottoriyksikköä, johon on hankittu joustava akseli ja haluttu koko kärki. Moottorit itse maksoivat 5,7 tuhatta ruplaa, letkut myyvät hintaan 2,5 tuhatta ruplaa 6 metriä; vibro päätä 2 tuhatta ruplaa.

Manuaaliset syvät täryttimet koostuvat kiinteästä hermeettisestä kotelosta, jossa suhteellisen pienitehoinen sähkömoottori on suljettu - jopa 1 kW.

Tämä moottori on asynkronista tyyppiä, siihen liitetty epätasapaino, joka luo värähtelyjä. Työskentelyosa - kärki tai kotelo on liitetty runkoon kumilla varustetulla holkilla, jonka läpi kaapeli kulkee.

Moottorin aiheuttama värähtely siirretään käsikappaleeseen.

Tällaisen laitteen massa on 6 - 10 kg. On mahdollista työskennellä niiden kanssa ei-suurilla määrillä: niillä ei ole kovin suurta voimaa ja näin ollen pieni toiminta-alue.

Toinen syvä täryttimet koostuvat moottorista, joustavasta akselista ja toimivasta täryttimen päästä. Toisin kuin edellinen versio, moottori on paikallaan ja tärinät siirretään joustavan akselin kautta.

Tällöin tärkeä parametri on akselin pituus, koska se rajoittaa liikkumisvapautta ja kämmen syvyyttä.

Betonin tiivistämiseksi pienten rakenteiden perustalle on 4 metrin pituinen akselin pituus, ja suuremmille on 6-10 metriä.

Kaavio syvästä täryttimestä betoniin joustavalla akselilla

Miten valita

Täryttimien tärkeimmät ominaisuudet betonille ovat:

 • Tiivistyksen halkaisija on alue, jolla värähtelyt etenevät. Mitä suurempi se on, sitä nopeammin tiivistyminen tapahtuu, ja tuloksen saavuttamiseksi tarvitaan vähemmän liikkeitä.
 • Taajuus ja amplitudi. Mitä enemmän nämä indikaattorit ovat, aktiivisempi ja nopeampi ilmansiirto tapahtuu. Mutta vielä värähtelytaajuus valitaan betonityypin mukaan:
  • hienojakoisille betonikoostumuksille, jotka käyttävät suurtaajuisia täryttimiä 10 000 - 20 000 laskenta / min;
  • keskikorkealle - keskitaajuukselle - 3500 - 9000 laskenta / min;
  • Karkea betoni vaatii matalataajuisia malleja, joiden värähtelytaajuus on enintään 3500 count / min.
 • Työkappaleen parametrit ovat maces. Ne valitaan siten, että kun upotettu etäisyys potilasta vahvikehän soluihin on vähintään 1/3 halkaisijasta.

Koska perustusten täyttämiseen käytetään pääasiassa hienorakeisia betoneita, värähtelytaajuuden on oltava yli 10 000 laskenta / min.

Tämä malli on joustava akseli

Täryttimiä betonissa hinta on laatua kuvaava indikaattori. Itse asiassa tällaisen indikaattorin ominaispiirteet ovat virheiden välinen aika. Se ilmoitetaan tunnissa. Tämä parametri näyttää, kuinka monta tuntia laite voi toimia ennen ensimmäistä erittelyä. Ja mitä korkeampi hinta, sitä enemmän tämä resurssi.

Kuinka käyttää

Väärän värähtelyn käyttö ei ole vain hyödyllistä, mutta voi olla haitallista: liiallinen altistuksen kesto aiheuttaa ratkaisun erottelua, mikä heikentää sen lujuutta.

Altistusaika riippuu liuoksen plastisuudesta ja sen juoksevuudesta. Keskimäärin hoidon kesto yhdessä paikassa on 30-60 sekuntia. Heti kun sedimentti pysähtyy ja sementtimaito ilmaantuu pinnalle, panssari on vedettävä ulos.

Vibraattin tai kissan sekoituspituus riippuu toiminnan säteestä (tiivisteen halkaisija). Hän on 1-1,5 kokoa.

Kun tiivistät perustuksia tai muita rakenteita muottipesässä, on varmistettava, että kärki ei kosketa muottien seinämiä. Vähimmäisetäisyydestä laudalta tulisi olla noin 10 cm.

Kuinka valmistautua työhön syvästä tärinää betoniin, katso video. Ja vielä tärkeämpi nuoli: jotta tärinät alkavat, on välttämätöntä koputtaa jotain hieman keikasta. Sitten tärinät alkavat.

Pinta-aluemalleja

Tämä tyyppi on harvinaisempi, mutta sitä voidaan käyttää yksityisissä asunnoissa ja erityisesti kylpylärakentamisessa.

Rakentaessaan pieniä rakenteita perustukset ovat harvoin hyvin syviä, usein keskipitkällä tai matalalla syvyydellä, niin että pintabetonivibotorien käyttö myös sulkee ratkaisun hyvin. Lisäksi sitä voidaan käyttää lattiapäällysteen kaatamiseen.

Valintaparametrit ovat samat - värähtelyn amplitudi ja taajuus, epäonnistuneiden tuntien määrä ja toimintasäde. Itse moottori on asennettu täryttimetasolle, kiristetty pultteilla.

Yksi pinta-betonivibraattorivaihtoehdoista

Työskentelyssä on tärkeää kiristää pultit työtason kiinnityspisteissä. Tämä antaa paremman värähtelyn lähetyksen, eikä se anna moottorin tulla ulos kiinnikkeestä. Tämä olisi tehtävä säännöllisesti - vähintään kahdesti neljäsosa tunnissa.

Ennen käyttöönottoa asennuksen on oltava maadoitettua, kytkettyä päälle ja siirtymään hitaasti tasoa pitkin. Hyvän vaikutuksen saavuttamiseksi hoitoalueiden tulisi olla päällekkäisiä noin 10-20 cm.

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia omia käsiäsi

Rakennuksen värähtelijä voidaan tehdä minkä tahansa sähkötyökalun avulla, jolla on säädettävä nopeus. Sen tehon ei pitäisi olla liian suuri - erityistä kuormitusta pyörivälle osalle ei odoteta. Koko tehtävänä on muuttaa moottorin vääntömomentti kärjen kärkeen. Tämä tapahtuu epätasapainon avulla, joka on sijoitettu onttoon putkeen.

Deep punch

Yksinkertaisin kotitekoinen tärytin betonin tiivistämiseksi voidaan valmistaa perforaterista. Sen pitäisi toimia iskutilassa. Itse asiassa tavallinen huippu voidaan upottaa liuokseen, mutta sen jälkeen, kun sitä käytetään värähtelijänä, se on todennäköisesti vaihdettava. Betoni on aggressiivinen ympäristö ja metalli alkaa ruostua nopeasti.

Jyrkkään tuottavuuden lisäämiseen voidaan käyttää useita poikittaisia ​​sauvoja. Tämä lisää peittoalueen sädeä, mutta voi aiheuttaa vaikeuksia vahvistamisen läsnäollessa. Se on tehokkaampi ja turvallisempi hitsata huiput loppuun. Vaikutusalue kasvaa myös, mutta venttiilejä ei ole.

Näet toisen mielenkiintoisen tavan käyttää reikälevyä tiivistämään pieni määrä betonia videossa.

Porauksesta tai muusta vastaavasta työkalusta

On olemassa useita tapoja tehdä käsin upotettavaa tärinää omilla kädillä Yksi niistä on yksinkertainen eikä vaadi erityisiä taitoja, toinen on monimutkaisempi.

Menetelmä yksi

Osta valmis tontti akselilla, mutta ilman ajaa. Niitä myydään samoissa myymälöissä kuin täryttimet. Pienen syvyyden - jopa 1 metrin - liuoksen kerrosta varten akseli maksaa noin 1,5-2 tuhatta ruplaa, suurempi pituus - 2-2,5 tuhatta ruplaa. Sinun tarvitsee vain selvittää, miten kiinnittää tämä letku olemassa olevaan asemaan.

Tämä on adapteri, joka kiinnittää tehtaan joustavan akselin moottorikoteloon.

Joku kiinnittää kärjen poraukseen, joku jyrsimeen. Päätehtävänä on kiinnittää sisäkärki työkalun akseliin. Kyyhkyn sisäakselilla on kuusikulmainen muoto. Jos työkalu on samanlainen ja jopa samankokoinen, ei ole mitään ongelmaa. Mutta jos lomake on erilainen, sinun täytyy tehdä sovitin.

Sitten on tarpeen kiinnittää toinen suojaava kuori. Se päättyy metallirenkaalla, jossa on sisäkierre.

Tässä ei ole helpompaa tehdä sovitinta, jolla on sama kierre, vaan porata kolme tai neljä pienten läpimitan reikiä renkaaseen. Kierrä ruuveja, joiden halkaisija on sopiva. Kiristä pultit ja kiinnitä kotelo työkaluun.

Tämän jälkeen voit tarkistaa, onko työkalu käytössä. Älkää unohtako, että tärinän alkaessa kärki joutuu kohtaamaan jotain.

Toinen tapa

Tee vibrettti konkreettiselle värähtelijälle omin käsin. Alla on kuva, joka näyttää eri tyyppisiä maces. Niillä on yksi toimintaperiaate - on välttämätöntä tehdä laite, joka siirtää painopisteen, minkä vuoksi pyörimisvaiheessa saadaan värähtelyjä.

Nämä ovat useita verkkolaitteita vibraattoreiden rakentamiseen.

Yksi seuraavista kuvista on vihjeiden rakentaminen vibraattorille. Se koostuu metallikotelosta, jossa laakerit on kiinnitetty ylä- ja alareunaan. Laakerin sisällä on metallipalkki. Kotelon sisällä oleva osa on toisella puolella kuormitus painopisteen siirtämiseksi. Tässä hankkeessa yksi tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa tiukkuus.

Jos käsitellyn liuoksen syvyys on pieni - noin metri, et voi tehdä joustavaa letkua, mutta ota pitkä metallinen tappi.

Sen alempi osa, jolla on epäsymmetrinen kuorma, suljetaan koteloon ja taajuusmuuttajan ja kyntikanavan välinen kuilu on suojattava korkeapaineletkulla, jossa on paksut vahvistetut seinät.

Tässä taas syntyy ongelma, joka liittyy tapin ja suojuksen yhdistämiseen olemassa olevaan asemaan. Se voidaan ratkaista edellä kuvatulla tavalla.

Yksi viptipeptin muunnelmista osassa

Tämän vaihtoehdon avulla kotitekoinen käsikäyttöinen vibraattori on epämiellyttävä: paluu paljasta tulee kova. Pehmentää sitä tekemällä osa upotusvärähtelevän kärjen joustavuudesta.

Joustavaa osaa varten voit käyttää kestävää teräskaapelia, joka on hitsattu toisella puolella metallipintaa varten ja toisaalta sovitinta, joka on kätevästi asennettu käyttöakseliin.

Johto on piilotettu samaan korkeapaineletkuun.

Riippumatta siitä, mikä vaihtoehto valitaan, on parasta tehdä ruostumattoman putken ulkokuori. Koska betoni on vihamielinen ympäristö ja teräs tuhoaa nopeasti. Vaikkakin oikeudenkäynnissä se voidaan valmistaa tavallisesta teräksestä.

Tapin halkaisija - vähintään 1,5 cm ja kaapelin, joka yhdistää kissan ja työkalun akselin, on kestettävä kiertymistä.

Pintavibraattori itsestään kiristämiseen

Suorita tasoitustekniikan pinnan taso ja sääntö, joka tasoittaa ratkaisun. Samaan aikaan liuoksen sisälle jää ilmakuplat ja heterogeenisuus. Tärinää tarvitaan myös lasin tiheyden ja lujuuden lisäämiseksi. Mutta koska kerroksen syvyys on pieni, upotusvärähtelijät eivät toimi tässä. Käytä erityismalleja - pinnallinen.

Pintalibraattoreilla voi olla tällainen rakenne

Jotta pienet työmäärät eivät rahoita työkalun hankkimista, voit tehdä jotain moottorista samanlaista kiinnittämällä epäsymmetrisen kuorman akseliinsa, mikä aiheuttaa värähtelyjä pyörimisen aikana. Moottori on asennettu jonkinlaiseen tasapalkkiin, se voi olla puusta. Palkkiin tulisi johtaa kahva, johon pintavibraattori liikkuu liuoksen läpi.

Prosessin tulos on sama: virtaus kasvaa samanaikaisesti tiheyden kasvaessa. Yksi vaihtoehto kotitekoisesta rakennusvibraattorista näet videossa. Se voidaan ottaa pohjaksi käyttäen mitä tahansa tarpeetonta moottoria eikä porata (työkalu on vielä sääli).

Suosituimpien mallien ohjeellinen hintaindeksi (hinnan epävakauden vuoksi voi vaihdella suuresti)

Betoni Vibraattori DIY

[Cover]

 • Täryttimen toimintaperiaate betonille
 • DIY kotitekoinen vibraattori
  • Drill Vibrator
  • Puncher-pohjainen värähtelijä

Rakentamisen aikana kiinnitetään suurta huomiota tulevan rakenteen perustamiseen, jonka tärkein osa on betonilaasti. Tämä materiaali pystyy kestämään raskaita kuormituksia pitkäksi ajaksi, minkä seurauksena teräsbetonirakenne voi olla satoja vuosia.

Vibraattorilla käsitelty betoni jäätyy lomakkeisiin paljon nopeammin ja tuotteista tulee luotettavampia ja kestävämpiä käytössä.

Nestemäinen betoni on melko tiheä seos, joten kun huonolaatuinen vaivaava ilma voi jäädä sisälle, mikä vähentää merkittävästi sen mekaanisia ominaisuuksia. Siksi rakennuskohde käyttää betonielementtiä, jolla voit saada tasaisen ja laadukkaan betoniseoksen koostumuksen sekä poistaa ylimääräisen ilman liuoksesta.

Monissa rautakaupoissa voit ostaa tällaisen työkalun, mutta se on paljon halvempaa ja mielenkiintoisempaa tehdä konkreettisesta värähtelijästä omia käsiäsi. Ensi silmäyksellä tällainen tehtävä voi tuntua vaikealta, mutta jos sinulla on "suorat" kädet ja tietyt tiedot, saatat pystyä selviytymään tästä tehtävästä.

Täryttimen toimintaperiaate betonille

Tärytinlaitteen rakenne betoniin: 1. Vibrotip. 2. Joustava akseli. 3. Aja värähtelijä.

Ennen kuin aloitat laitteen luomisen, sinun on ymmärrettävä sen toiminnan periaate. Betonimyllyjen käytön aikana ilmakuplia poistetaan seoksesta johtuen korkeataajuisista värähtelyistä, mikä sallii seoksen täyttävän kaiken sille tarkoitetun tilavuuden.

Tällaiselle laitteelle altistuva laasti kovettuu paljon nopeammin.

Tämä johtuu siitä, että tärinän aikana vapautuu paitsi ilmaa myös ylimääräistä kosteutta. Seos muuttuu homogeenisemmaksi, sen volumetriset ja kvalitatiiviset muuttujat muuttuvat.

Sen seurauksena, että betoniseos muuttuu nestemäisemmäksi, se levittyy tasaisesti koko muotoon täyttäen sen.

Ilman täryttimen käyttöä betonille tämä prosessi kestää kauemmin ja betonituotteiden laatu tuotoksessa on paljon huonompi. Siksi voidaan väittää, että täryttimet eivät ainoastaan ​​lyhentää tiettyjen töiden suorittamiseen tarvittavaa aikaa vaan myös varmistavat betonituotteiden kestävyyden ja luotettavuuden.

Jokainen ammatillinen värähtelijä koostuu moottorista, jossa on akseli, joka on varustettu vibrotypilla. Jos haluat luoda konkreettisen täryttimen omille käsiisi, niin lyönti tai pora on täydellinen sinulle liikkeellepaneva voima. Siksi pidämme betonielementin luomista näiden laitteiden perusteella.

Tällaisen laitteen luomiseen tarvitsemme:

Laitteen porauskaavio.

 • pora;
 • hitsaus kone;
 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsputki 45-55 mm pitkä ja halkaisijaltaan 40 mm;
 • teräsnauha, jonka halkaisija on 15 mm;
 • suorakulmainen sauva;
 • laakerit;
 • plug;
 • putki, joka on valmistettu paksusta kumista tai joustavasta muovista;
 • joustava sisäputki putkelle tai nopeusmittarin kaapelille;
 • kärjen suojus.

Täryttimen käyttövoiman roolissa voit käyttää mitä tahansa sopivaa porausta, jonka jokaisella omistajalla on oltava. Siksi päätehtävä tässä tapauksessa on sellaisen laitteen luominen, joka muuttaa pyörimisliikkeen oskillaattoriksi.

Ensinnäkin sinun on otettava 45-55 mm: n pituinen teräsputki ja halkaisija 40 mm, joka toimii suuttimena.

Tyypillisten täryttimien tyypit: a. Vibraattori joustavalla akselilla; b. Vibraattorin pää; vuonna. Erävibraattori; g. pintavärähtelijä; D. Schema-permutaatiotärähtelijät.

Mekanismin sisäpuolelle voidaan käyttää kestävää teräsvaipaa, jonka läpimitta on 15 mm, jolle pyörimisliike porataan. Tangolle on hitsattava suorakaiteen muotoinen sauva, joka pyöritettäessä siirtää koko rakenteen poikittaissuuntaan ja luo värähteleviä liikkeitä.

Kun keskusosa on valmis, se on tiukasti kiinnitetty laakerin avulla putken sisällä niin, että se voi pyöriä vapaasti. Laakerit ovat parempilaatuisia, koska ne toimivat raskaasti kuormitettuna.

Yhden tangon päissä tulisi porata läpivientireikä, johon taajuusmuuttaja kiinnitetään.

On erittäin tärkeää, että laakereita suojataan luotettavasti pölyn ja lian pääsemiseksi niihin paitsi poran asennuspuolelta myös toiselta puolelta, koska betonielementin käyttöaika riippuu suoraan suojan laadusta.

Seuraavassa työvaiheessa putken ydin on leikattu, mutta on parempi jättää 5-10 mm. Tämä on konkreettisen tärinän keula. Tämän jälkeen sinun täytyy noutaa vahva hiha, joka on asennettava vibraattorin toiseen päähän niin, että sen pyörivä osa on täysin suljettu.

Seuraavaksi sinun on valmisteltava putki joustavaa muovia tai paksua kumia ja joustava sisäsauva, joka voi myös ottaa vapaata asentoa. Niiden avulla saadaan aikaan epäkeskinen akseli, joka yhdistää porauksen suuttimeen ja varmistaa tärinän. Jos sinulla on vaikeuksia akselin valmistuksessa, tämän mallin sijaan voit käyttää nopeusmittarin kaapelia.

Putki asetetaan akseliin siten, että molemmilta puolilta jäljelle jää noin 45 mm. Kun sauva pyörii, tärisee, mikä takaa täryttimen toiminnan betoniin.

Toisaalta sauva on sijoitettava valmistettuun holkkiin ja sen jälkeen lepää sydämen ydin, jossa reikä porataan ja liitä ne yhteen.

Tämän jälkeen on tarpeellista täyttää holkki siten, että se taipuu laakeriin ja luottaa luotettavasti risteykseen.

Nyt on vain tuoda laite mieleen, josta letku asetetaan holkkiin, jonka puristin puristaa ja suojus peitetään kärjellä. Kaikki tämä on konkreettinen värähtelijä, joka on valmis käyttämään omia käsiään.

Laitteen luomiseen tarvitsemme:

 • perforator, jonka teho on vähintään 1,5 kW;
 • huippu;
 • teräslevy.

Rei'ittimen tulee olla "rebound" -tilassa. Vibraattorin suuttimelle sopii hyvin huippu, joka on tuettava muottiin. Voit paremmin liittää huiput ja muottiin, voit käyttää teräslevyä. Kun tällaista tärinää käytetään betonissa, seos levitetään suhteellisen tasaisesti.

Jos tärytin on suunniteltu käytettäväksi suurella syvyydellä, voit käyttää "kiinni" -menetelmää. Eli huippujen lopussa on välttämätöntä hitsata suutin, jonka koko on valittava siten, että laite voidaan poistaa betonista pienellä vaivalla.

Kuten edellä olevasta voidaan nähdä, värähtelyn tekeminen omiin käsiisi ei ole ollenkaan vaikeaa. Kaikki käytetyt materiaalit ovat julkisesti saatavilla, niitä on helppo ostaa rautakaupasta tai poimia muita laitteita sopivammista tuotteista.

Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.