Konkreettisen värähtelyn tekeminen omiin käsiisi

Kun monoliittisia betonirakenteita kaadetaan, betonielementtiä käytetään laastin tiivistämiseen ja poistamiseen tyhjiöistä ja ilmakuplat. Markkinoilla on monia malleja täryttimiä, ja niiden ostaminen on perusteltua, jos aiot täyttää suuret määrät betonia. Mutta entä jos säätiön mitat eivät ole niin suuria, ja laitteiden osto hylkää kaikki säästöt? Vastaus on yksinkertainen: voit tehdä täryttimestä betoniin omia käsiäsi improvisoidusta työkalusta ja materiaalien jäännöksistä.

Kuinka konkreettinen värähtelijä toimii?

Sen toimintaperiaate perustuu ilmakuplien poistamiseen liuoksesta sekoittamalla. Betoni kaadetaan muottiin, jossa on varusteita, sekoitetaan käsin hyvin kovaa ja joskus mahdotonta. Betonikerroksen lyöttäminen metallipalkilla on tehoton. Siksi tarvitset laitteeseen, joka voi upottaa riittävän syvälle ja antaa sille korkeataajuisen tärinän. Tällainen laite on kotitekoinen tärytin betonille. Korkean taajuuden värähtelyn takia värähtelijä sekoittuu liuokseen, kun taas ilmakuplat, jotka ovat kevyempiä kuin betoni, nousevat nopeasti ulospäin. Betonin paksuus on monoliittinen, kosteudenkestävä, ei sisällä sisäisiä jännityksiä, kuoria ja heikkouksia, jotka ovat alttiita tuhoutumiselle.

Video näyttää betonin värähtelyn prosessin, kun näet, miten liuos tiivistyy ja saostuu.

Itse valmistettu tärytin betonista perforaterista

Ampumatilassa toimiva reikälaite suorittaa suurtaajuisen edestakaisen liikkeen. Kiinnitettäessä suuttimen muodossa raudoitustangon tai piikkejä voi hän tarvitsi pituus riittävän tehokkaasti rikkoa betoni sarake, joka on kätevä kaatamalla pystysuora rakenteita, kuten pinoon paaluttamisen. Suuttimen päävaatimus on riittävä pituus.

Käytettäessä reikälevyä täryttämään betonia vaakasuorissa rakenteissa, se kiinnitetään muottiin siten, että suutin on hieman kulmassa horisonttiin nähden. Tämä voidaan tehdä sopivalla halkaisijalla olevaan teräslevyyn kiinnitettynä muottiin. Aseta lävistimen pää aluslevyyn ja käynnistä se 2-3 minuuttia. Niin tee kaikki kaadetun betonin alueet.

Kotitekoinen konkreettinen vibratori porauksesta

Monoliittisten betonirakenteiden täyttämiseen voidaan käyttää monimutkaisempia, mutta myös kätevämpää mallia kotitekoisesta vibraattorista porauksesta. Sen periaate on muuntaa porausakselin pyöriminen tärinöiksi. Tämä vaikutus saavutetaan sisäisellä suuttimella, jolla on siirtymäpainopiste, joka on sijoitettu tiivistettyyn holkkiin putkiosasta.

Sisäisen suuttimen rooli on pyöreän poikkileikkauksen omaava teräsnauha, jonka läpimitta on 10-14 mm. Tangon pituus riippuu värähtelijän upotuksen syvyydestä, mutta huomaa, että tärinä kasvaa tangon kasvaessa. Tangon hitsattu painotus, painottaminen painopisteen, se voi olla valmistettu tanko on suorakulmainen tai neliömäinen poikkileikkaus pituus 10-15 cm. Paino materiaali on hitsattu pitkin tangon lopussa sen.

Tangot on sijoitettu joustavaan letkuun, jossa on vedeneristysominaisuudet - on välttämätöntä sulkea betonin sisääntulo paikoilleen. Vibraattori on halkaisijaltaan 30 - 50 mm: n erikoisputkiputki, jonka pituus on noin puoli metriä. Toisessa päässä putki hitsataan tai suljetaan sopivalla pistokkeella. Toisessa päässä putkeen on asennettu holkki, jossa on sisäseinään asennettava laakeri. Vuodon sisäpuolella olevan tangon pituuden tulisi olla sellainen, että pyörimisen aikana tangon päällä olevat seinät voivat aiheuttaa tärinän.

Värähtelyjen amplitudin säätö saavutetaan muuttamalla poran kierrosten lukumäärää. Poraus on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, optimaalinen on valita laite, jonka kapasiteetti on yli 650 wattia.

Itsestään tehdyt täryttimet konkreettisille saattavat korvata yksikön ostamisen pienellä säätiöllä, jolloin niiden tuotanto auttaa vähentämään laitteiden hankinta- ja ostokustannuksia.

Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia tee-se-itseäsi: keräämät seoksen tiivistämiseen

Hyvä betonirakenteen tiivistyminen asennuksen jälkeen on tae siitä, että valmiin tuotteen tai rakenteen laatu on korkea. Monet tekevät laitteesta itsenäisesti. Yksi esimerkki on konkreettinen värähtelijä omalla kädellä. Tietenkin pienestä videosta on vaikea ymmärtää kaikkia vivahteita, joten tarkastelemme asiaa tarkemmin artikkelissamme.

Mitä konkreettisia täryttimiä käytetään

Aiheen kattamiseksi - kuinka tehdä vibratori betoniin, aloitetaan teorialla. Rakenteessa käytetään erilaisia ​​rakenteita, joihin betoni on asetettu ja sen tilavuus.

 • Uppoutuva - sen työyksikkö (kuten nimestä selkeästi) lasketaan betoniseokseen, jossa se lähettää tärinän ympäröivään betoniin. Siirrä tarvittaessa yksikköä tilavuuden mukaan. Yleensä käytetään kiinteisiin monoliittisiin rakenteisiin ja tuotteisiin.
 • Värähtelylevy (taso) - tärinä siirretään levyn avulla, jota siirretään seoksen pinnalle. Tätä yksikköä käytetään tasomaisiin rakenteisiin, kuten betonilaattoihin ja tasoituksiin. Myös ilman vibroplatformia, on mahdotonta tiivistää tyynyä hiekkaa ja raunioita laiduntamiseen tai telan asettamiseen.
 • Rake on samanlainen kuin vibroplatformin, vain laatta sijaan, kiskota käytetään. Päätarkoituksena on tasoittaa betonia, se tiivistää paitsi pintakerroksen myös koko tilavuuden.

Täyteyden ansiosta on mahdollista käyttää ei vain vaaka-, vaan myös pystysuorille pinnoille. Tiivistys värähtelevällä kiskolla vie vähän enemmän aikaa kuin levyn käyttäminen.

 • Vibrotuva - kiinteä tai mobiiliasennus, jonka pinnalla se muodostaa muodon betoniseoksella. Käytetään palaustuotteiden valmistukseen (esim. Laajennettu savibetonilohko). Teollisuudessa suurikokoisia värähteleviä pöytiä käytetään monien erilaisten rakenteiden, lattialevyjen ja pinnoitteiden, seinäpaneelien, palkkien ja ristikoiden muovaamiseen.

Myös täryttimet asennetaan usein suoraan muotoihin ja muottirakenteisiin, mikä parantaa paitsi tiivistymisen laatua myös pienentää työn suorituskykyä työn suorituksessa.

Vibraattorirakenne

Vibraattori koostuu taajuusmuuttajasta ja hyppääjästä, joka tuottaa työvuorelle lähetettyjä värähtelyjä (ratsastaja, kiskotyyny). Uppokytkimissä voidaan käyttää joustavaa akselia olevan välivaihteen.

Harkitse jokainen kohta tarkemmin. Jotkut kiihdyttimet yhdistävät käyttötoiminnon, ja malli koostuu vain kahdesta solmusta.

Vibraattori

Käytössä on yleensä kolme käyttölajia:

 • Electric - yleisin. Käytetään molempia tavanomaisia ​​asynkronimoottoreita ja suoravirran moottoreita. Erittäin harvoin on rakenteita, joissa sähkömagneetit (solenoidit) on tarkoitettu värähtelemään. Eroavaisuus yksinkertaisesti ja pieni paino. Useimmin täryttimet konkreettisille tee-se-itse -tyyppisille asemoille.

Haittoihin kuuluu se, että sinun on sovellettava erityisiä suojaustoimenpiteitä ja laskettava jännite sähköturvallisuuden varmistamiseksi rakennustyömaalla, kun työskentelet betoniseoksen kosteassa ympäristössä.

 • Pneumaattinen - voit saavuttaa vieläkin suuremman laihtumisen kuin sähkökäytössä. Ehdottomasti sähköinen turvallinen. Mutta hänen työstään tarvitaan kompressori, joka tuottaa paineilmaa. Tämäntyyppistä taajuusmuuttajaa käytetään siis useimmiten teollisuudessa.
 • Polttomoottorista. Nämä ovat monimutkaisempia ja raskaampia rakenteita, mutta ne tarjoavat itsenäisyyden virransyöttöjohteilta. Useimmiten käytetään korjaus- ja tiehankkeisiin, maisemointiin.

Tärinäherkku

Me luetellaan yleisimpiä teollisuuden suunnittelussa:

 • Yhden akselin epätasapaino - akseliin, jota pyöritetään käyttölaitteella, asennetaan useita painotusyhdisteitä (epäkeskiset epätasaisuudet), jotka johtavat sen epätasapainoon, joka aiheuttaa tärinää.

Kompakti ja yksinkertainen muotoilu. Haittoihin kuuluvat akselilaakereiden (laakerit) nopea kuluminen. Oscillations are not directed.

 • Pendulum on yhden akselin epätasapainon aggregaatin muunnelma. Se käyttää heilurijousia, joka ohjaa tärinää.
 • Kahden akselin epätasapainon yksi on itse asiassa kaksi lukittua yksittäisakselin viritystä, jotka pyörivät samanaikaisesti eri suuntiin. Voit luoda suunnattuja värähtelyjä, myös monimutkaisia ​​ruuveja. Tukien kuluminen on hieman pienempi kuin yksittäisen akselin kuluminen.
 • Planetary - siinä on juoksija, joka on yhdistetty taajuusmuuttajaan taipuisien liitosrullien avulla pyöreän radan ympärillä. Run-in-raita voi olla joko sisäinen tai ulkoinen. Liukusäätimen nopeus, joka kulkee ympyrässä, ei vastaa taajuusmuuttajan kierrosten lukumäärää.

Tämän tyyppisen värähtelyä edistävän edun edut sisältävät työkappaleen pienen halkaisijan, joka on tärkeä upotusvärähtelijöille. Voidaan tuottaa korkeataajuisia tärinöitä jopa 20 kHz: iin, jopa ilman nopeita asemia.

 • Pneumaattinen planeetta. Siinä liukusäätimen pyörimisnopeus juoksumattoon johtuu pyöreästä terästä aiheutuvasta ilmanpaineesta ja pyörivästä terästä sekä paine- ja pakoputkojen reiät.

Yksi kompakteimmista malleista johtuen siitä, että ulkoista asemaa ei tarvita. Akselin mitat ovat pienemmät kuin perinteinen planeettavärähtelysykli. Se muodostaa kahden taajuuden värähtelyn sekä liukusäätimen ajettaessa että akselin epäkeskisyyden vuoksi, johon terä on kiinnitetty.

Tutkittuaan teoreettiset kysymykset, siirrymme suoraan kotitekoisten täryttimien muotoihin. Muuten varaamme, että melkein kaikille rakenteille voidaan käyttää paitsi itse tehtyjä jännittäjiä myös teollisuusyksiköitä.

Puncher-pohjainen värähtelijä

On jopa vaikeaa kutsua tätä muotoilua perforatorista valmistetusta tee-se-itse-vibraattorista. Korjaamme yksinkertaisesti työporaa paksummalla osuudella valssausta.

Jotta se voidaan kiinnittää istukkaan, sen reunoja on ehkä työstettävä sorvalla tai ainakin hiekkapaperilla. On mahdollista, jopa suuremman hyötysuhteen vuoksi, että aluslevy (nikkeli) hitsataan päätypinnalle kuten tässä artikkelissa.

Kääntäkää rei'itys reikään, ja alamme tiivistyä betonia. Totta, vaikutus betonin värähtelyyn ja ei niin vahva, mutta samanaikaisesti me painamme sitä ja me baonikot.

Odottaneet merkkejä tiivistymisen loppumisesta siirrämme improvisoitua vibratoria toiselle paikalle. Lisäksi laadullisen tuotteen hankkimiseksi sinun ei tarvitse järjestää uudelleen 60-80 senttimetriä, mutta useammin.

Neuvoston. Tosiasiassa, että on aika lopettaa tärinä, ilmenee huokosten ilmanpoistoaukon pää (kuplien muodostaminen pinnalla) ja sementtimaidon (neste) ulkonäkö. Näiden merkkien avulla pysäytämme välittömästi värähtelevän - muuten voimme aiheuttaa seoksen stratifikaatiota.

Pora bottiä varten

Tämä on todellinen tärytin. Totta, jotta se vaikeutuu - tarvitset materiaalia ja työkaluja. Värinäherkkänä, valitse yksiakselisen epätasapainon rakenne. Tämä ei ole kovin yksityiskohtainen ohje, koska kaikki riippuu kyvyistä ja käytettävissä olevista (tai ostettavissa olevista) komponenteista.

Tarvitsemme seuraavia laitteita ja työkaluja sekä materiaaleja ja varaosia. Samanlainen malli on esitetty kuvassa.

Työkalut ja koneet

Tietenkään ei ole välttämätöntä saada kaikkea kotona, mikä riittää siihen, että pääset käsiksi korjaamoon.

 • Sorvi (melko yksinkertainen).
 • Jyrsintä tai ainakin enemmän tai vähemmän voimakas hiominen ja hionta.
 • Hitsauskone.
 • LVI-työkalujen sarja.
 • Ehkä voimakas juotoskaasu tai laitteet kaasupolttimen liekin juottamiseen.

Materiaalit ja osat

 • Putki, voit jopa hitsata halkaisijaltaan 50-60 mm ja pituus noin puoli metriä.
 • Kaksi laakeria, mieluiten raskas sarja, halkaisija lähelle putken sisäistä halkaisijaa.
 • Teräspyöreä puu on läpimitaltaan lähelle putkea, liittimiä ja holkkeja varten.
 • Pyöreä tanko, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin sisemmän laakerirenkaan halkaisija.
 • Neliö tai äärimmäisissä tapauksissa epätasapainon ympyrä. Sen paksuuden tulisi olla hieman pienempi (2-3 mm) akselin säteen ja putken sisäisen säteen välinen ero. Neliöputki on vielä parempi.
 • Joustava akseli pora tai drimler. Nopeusmittaria käytetään joskus, mutta se ei ole pitkä, koska se ei ole suunniteltu raskaille kuormille.
 • Kuminauha tai paroniitti.
 • Rasva ja silikonitiiviste.

Aloittaminen

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia omia käsiäsi voi tästä artikkelista.

 1. Ensinnäkin valmistele akseli. Leikkaamme pyöreää puuta muutama senttimetri lyhyempi kuin putki, jotta se voidaan kiinnittää joustavan akselin kärkeen.
 2. Akselin toinen pää on käännetty niin, että se sopii tiukasti laakerin sisäkiskoon ja lepää sitä paksummalla, käsittelemättömällä osalla. Älä unohda valita uraa jännityksen helpottamiseksi - akseli toimii melko vaikeissa olosuhteissa murtumien kohdalla.
 3. Toista päätä käsitellään monimutkaisemmalla tavalla - se tulee laakerista ja kiinnittyy joustavan akselin kärkeen. Asennussuunnittelu riippuu kärjestä. Jos et käytä akselia poraa varten, sinun on harkittava tätä sivustoa eri tavalla. Poraa esimerkiksi reiän akselin keskiosaan, johon voit sitten juottaa akselikaapelin tai kiinnittää se ruuveilla. Teknisen ajattelun läsnä ollessa - tämä ei ole vaikea tehtävä.
 4. Akseli on valmis. Nyt meidän tehtävämme on saada se mistä se kamppailee muissa mekanismeissa - epätasapainossa. Tätä varten teemme kaksi toimenpidettä.
 5. Kiinnitä akselin akseli akselin ympäri. Jos löydät neliöputken, hitsaamme sen vieläkin paremmin ja täytämme sen lyijyllä - joten tasapaino on vaikeampi.
 6. Lisäksi, jos akselilla on riittävän suuret halkaisijat, voit hiomata sitä (tai valita mylly) vastakkain hitsattujen epätasapainon kanssa.
 7. Nyt käsittelemme kehoa - putkemme. Rakenteen varmistamiseksi leikkaamme langat sen päissä. On toivottavaa sisäinen - mutta viimeisenä keinona on mahdollista hallita ja ulkoistaa. Vibraattorin päädyt kiinnitetään siihen. Suunnitelman tiukkuuden vuoksi on toivottavaa leikata metrinen, mutta tuuman lanka. Valitse haluamasi vähimmäismäärä.

Valmistamme kannet, emme voi tehdä ilman sorvia.

 1. Etukansi on kartiomainen, jotta simpukka pääsee helpommin betoniseokseen. Samanaikaisesti se on kotelo, johon laakeri on asennettu.
 2. Takaa monimutkaisempi muoto. Sen keskelle kulkee reikä joustavan akselin läpivientiin. Sisäänkäynnin kohdalla on toivottavaa saada aikaan pidennys hitsaukseen tai juottamiseen (liimaus). Laakerin takana on paikka joustavan akselin ja värähtelupään akselin liittämiseen.

Kaikki osat ovat valmiita, siirry kokoonpanoon.

 • Asettamme takaosan laakerin akseliin, unohtamatta sitä voiteluun etukäteen.
 • Siirrämme taipuisan akselin kansiin ja yhdistämme sen akseliin.
 • Aseta takaosa paikalleen takakannen sisään.
 • Asenna takakuori paikalleen. Yhteen kireyden vuoksi leikattiin (leikattiin) tiiviste paroniitista. Käytä lisäksi tiivisteainetta.
 • Asettamme etuosa paikalleen.
 • Asettamme etukannen ja yhdistämme sen siten, että laakeri on akselilla. Saavutamme kiihdytyksen puutteen - se voidaan tarkastaa liikuttamalla joustavaa akselia. Säädämme laakerin purkamisen kiinnittämällä kannen tai aluslevyjen avulla. Älä myöskään unohda tiivisteitä (jos meillä on huonosti laskettu mittasuhteet, saatat joutua käyttämään useampia niistä) ja tiiviste.
 • Kiinnitä kanteen joustavan akselin päähän. Jos se on tehty ohutterästä, jota ei voida hitsata, käytä juottamista. Jos se on poissa tai muovia, voit paljastaa vaipan ja juottaa sitä. Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää liimaa.

Neuvoston. On parempi juottaa kuin juotosraudalla ja tina-lyijyjuomalla, mutta kuparilla polttimella. Liitos on luotettavampi. Jos olet kuitenkin käyttänyt tinaa lyijyllä, juotoksen jälkeen pese liitos alkalisella saippualiuoksella tai soodiliuoksella jäljellä olevan juotoshapon poistamiseksi, mikä ajan myötä tuhoaa liitoksen. Kun kiehuu kuparina fluoksina, käytä boraksia.

 • Rakenne on suojattava itse purkamisesta tärinän aikana. Poraamme putken sivupinnalle pienet ruuvit (vastapäätä kierteisiä) reikiä (tarpeeksi halkaisija 3 millimetriä). Kierrä, ruuvaa ne.
 • Suunnittelu on valmis, voit kiinnittää joustavan akselin toisen pään porakoneeseen ja suorittaa testin.
 • Jotta värähtelevän pään osat voidaan suojata korroosiota vastaan, on toivottavaa maalata se.

Neuvoston. Luotettavuuden kannalta suunnittelu on tehtaalla huonompi. Jotta se kestää kauemmin, vältämme tyhjäkäynnin. Kytke porakone vain alas seinät alas betonissa. Kun se poistetaan, se sammuu välittömästi. Käytettäessä vakiovahkaa poraa varten, kun työkappaleen erottaminen akselista painikkeella on vielä helpompaa. Käännä tärinän pää päälle ja pois päältä, kun porata on käynnissä.

DIY rake

Harkitse myös, miten koottava tärytysrauta betoniin omalla kädelläsi, jota käytetään sileän ja kompaktin seoksen suhteen. Sen muotoilu ei ole mikään monimutkaisempi kuin porakoneen vibraattorin pää - käytännössä tarvitaan sama laitteisto. Materiaalit ja osat ovat hieman erilaiset.

Materiaalit ja osat itse valmistetulle vibrolaatille

 1. Vuokraus (kulma, kanava, lattia Tauri) kiskoille ja kehykselle. Jos on mahdollista hitsata inerttiä kaasua (argonia), on toivottavaa valita alumiini, muotoilu on helpompaa. Totta, voit koota alumiiniset osat ruuveilla, pultteilla ja muttereilla.
 2. Sylinterit epäkuntoon ja laakeripesään valmistukseen.
 3. Teräslevy laakeripesän suojuksille.
 4. Sähkömoottori, edullisesti akselin ulostulolla kotelon molemmilla puolilla. Jos tätä ei löydy, voit joko pidentää akselia toisella kädellä tai tehdä tärinän herätintä yhdellä epätasapainolla. Mutta se on hieman vähemmän luotettavaa..
 5. Laakerit, joiden sisähalkaisija on yhtä suuri kuin moottorin akselin halkaisija.
 6. Putki kahvien valmistukseen.
 7. Tina kansien valmistamiseksi.
 8. Kiinnittimet.
 9. Johdot ja käynnistysliittimet sähkömoottorin kytkemiseen.

Suunnittelussa valitaan myös yksinkertaisin epäsymmetrinen värähtelyherätin.

Rakenteellinen kokoonpano

Listataan tärkeimmät työvaiheet:

 • Keräämme kehyksen. Se edustaa itse värähtelevää kiskota (johon värähteleventtiili asennetaan) ja tasoituskiskon, johon on yhdistetty useita hyppyjä (kuten tikkaat).
 • Kiinnitämme sähkömoottorin kiskolle kiinnikkeiden ja pulttien avulla.

Varoitus. Kaikki kierteitetyt liitännät on suojattu itsestään löystymiseltä. Tätä varten käytämme joko lukkomuttereita tai sorkkataipaleita.

Seuraavaksi on asennettava epätasapaino moottorin akselille. On mahdollista kiinnittää ne suoraan moottorin akseliin, mutta asennamme lisää tukilaakereita.

Tämä johtuu siitä, että moottorin laakerit on asennettu suoraan alumiiniseoksestaan. Epätasapainon kiertoa aiheuttavien kuormien vuoksi pesät rikkovat nopeasti ja itse kansi voi romahtaa - alumiini on melko hauras.

 • Valmistamme (hiomme) laakerit ja kannet. Parempi luotettavuus ja hihojen (rauhaset) asentaminen.
 • Asenna laakerit koteloon. Ennen tätä voitele ne.
 • Laitamme laakerit moottorin akselille.
 • Nyt asennamme kotelon kehykseen. Teemme tämän asennuksen jälkeen laakereita akselille, koska on helpompi määrittää tarkka asema suhteessa akseliin. Käytämme myös kiinnikkeitä kiinnitykseen.
 • Asettamme hihansuulakkeet ja suojakotelot paikkoihin. Voit kiinnittää ne ruuveilla. Kannen alla olevan tiiviyden vuoksi laitamme ainakin pahvista valmistetut tiivisteet.
 • Teemme epätasapainoa. Ne ovat vauhtipyörä, jossa keskittimen lisäksi on vain yksi sektori noin yhdeksänkymmentä astetta. Erityistä tarkkuutta ei tarvita, koska sen päätehtävänä on ravistaa muotoilua eikä työn sileyttä. Siksi on mahdollista leikata valmiin vauhtipyörän tai valmiin vauhtipyörän kaasuleikkurilla ja hiekkapaperilla.
 • Panemme tasapainot paikoilleen. Laskeutuminen tulisi olla hyvin tiheää. Se ei riitä vain avaimet, lisäksi kiinnitä pultti, jossa aluslevy ruuvattu reikään akselin akselin ympäri. Lisäksi kierteellä, jonka suunta ei salli ruuvin kääntyä ulos, kun akseli pyörii. Lisäksi voimme kiinnittää itsestään purkautumisen lisäkärkisellä tapilla tai tulpalla.
 • Teemme kahvoja, joiden kanssa voimme siirtää vibrolaattia. Ne on kiinnitettävä tukevasti, joten tarjoamme tukia.
 • Tinnasta tehdään kotelo, joka sulkee pyörivän akselin ja epätasapainon. Se on välttämätöntä turvallisuuden kannalta. On suositeltavaa tehdä ne helposti irrotettaviksi.
 • Aseta kädensijalla kytkin sähkömoottorin käynnistämiseksi.
 • Asennamme sähköjohdon. Voit asettaa sen putken kahvan sisään.
 • Me testaamme mekanismin.
 • Jos kaikki toimii, maalataan rakenne.

Muuten, itse tehtyyn värähtelyherätin sijasta, voit käyttää ostettua. Tämä ei vain yksinkertaisesti yksinkertaista puolella, vaan myös tehdä vibrolath tuottavampi.

Värähtelystä värähtelevään levyyn

Itse valmis tärisevä rautatie betoniin voi olla monipuolisempi. Ja yksinkertaisesti. Sinun tarvitsee vain tehdä levy paksuisesta teräksestä (vähintään 3 millimetriä).

Leikkaa vain kooltaan ja hieman kaartuvat kuin kelkka kaksi vastakkaista reunaa. Sitten tarjoamme asentamisen rautateillemme. Poraa useita pulttireikiä ja rezkenkovat niin, että voit käyttää salaista päätä.

Kun tarvitsemme tärisevän levyn - kiinnitä tehty osa ja laite on valmis. Se on erittäin kätevä. Voit valmistaa uunin tyynyn alle radan alla. Irrota sitten laatan tasoitus betonilla värähtelevällä kiskolla ja kokoa sitten se yhteen.

ravistelulaitteessa

Tarkastellaan kolmannen tyyppistä laitetta betonin sekoittamiseksi tärinää - tärisyttävää pöytää. Kuten edellä mainittiin, se on tarkoitettu muotoiltujen tuotteiden valmistukseen. Se on alusta, jossa on tärinänvaimennin, joka on kiinnitetty runkoon iskunvaimentimien avulla.

Tässä osiossa en anna kovin yksityiskohtaisia ​​ohjeita, mielestäni ne, jotka ymmärtävät ensimmäiset osat, ymmärtävät tämän.

Tärytyspöydän valmistukseen tarvitsemme:

 • Materiaalit kehyksen (sängyn), minkä tahansa sopivan metallikulman, kanavan jne. Valmistukseen. Tärkeintä, älä unohda, että tämä ei ole tavallinen työpöytä, kuormitus, joka johtuu jatkuvasta värähtelystä, on suurempi, joten sinun on valittava enemmän.
 • Levy on suoraan itse pöydälle, edullisesti vähintään 3 millimetrin paksu.
 • Vaimentimet - kaikki sopivat jouset, joiden halkaisija on 15 millimetriä, esimerkiksi: auton ripustuksesta. Kumipäällysteitä käytetään myös joskus myös ajoneuvoista, mutta ne rajoittavat pöydän liikkeiden amplitudia.
 • Kiinnittimet.
 • Sähkömoottori, johdotus ja varusteet.
 • Sopivat koot ja laakerit.
 • Tyhjennys epätasapainon koteloihin, laakeripesät ja teräslevy niiden kannet.
 • Tina suojaavia aidoja varten.
 • Johdot ja käynnistysventtiilit moottorin kytkemiseksi verkkoon.

Voit tehdä värähtelevän pöydän, jolla on värähteleventtiili, joka on samanlainen kuin värähtelevä kisko. Mutta me hieman vaikeutamme suunnittelua, mikä lisää sen luotettavuutta. Siksi tarvitsemme lisää.

 1. Kruglyak tärinänvaimentimien akseleille.
 2. Hihnapyörät - kaksiosainen moottorille ja yhden säikeen värähtelyjäähdyttimiä varten. Lisäksi on toivottavaa valita suurempi halkaisija moottorille ja pienempi läpimitta patogeeneille, joten on mahdollista saavuttaa korkeampi värähtelytaajuus.

Keräämme vibrouttavia

 1. Ensinnäkin me hitsata sängyn runko.
 2. Sitten hitsataan pöydän runko ja kiinnitetään se itse pöydälle muodostava arkki.
 3. Yhdistämme molemmat osat iskunvaimentimien jousien (tai tyynyjen) kautta.
 4. Meillä on kaksi tärinää stimulaattoria. Niiden rakenne ja tekniikka ovat lähes samat, sillä ero on se, että sähkömoottoriakselin sijaan käytämme omaa, joka on asennettu yhden epätasaisen hihnapyörän puolelle.
 5. Asennetaan sähkömoottori, kiinnitä se ei suoraan pöytään vaan runkoon. Tämä säästää tarpeettomilta tärinöiltä ja lisää resursseja.
 6. Asettamme hihnapyörän moottorin akselille, jonka kanssa yhdistämme hihnat hihnapyörään tärinänvaimentimien akseleihin.
 7. Liitämme moottorin sähköosaan.
 8. Teemme testejä. On mahdollista, että koko rakenne kääntyy kasvavalla asteikolla - tämä tarkoittaa sitä, että tärinänvaihdimet tulivat resonanssiksi pöydän kanssa. Älä huolestu, säädä järjestelmää muuttamalla epätasapainon massaa tai muuttamalla pyörimisnopeutta (hihnapyörän halkaisijan muuttaminen).
 9. Jos kaikki on menestyksekästä - me maalataan tärisevän pöydän ja aloitamme sen hyödyntämisen.

Yritimme kertoa yksityiskohtaisesti kotitekoisesta betonista ja sen valmistuksesta. Olemme iloisia, jos autat tämän mallin kokoonpanossa tai ainakin rikastat teoreettista tietämystänne.

Suulakepuristin betonin värähtelemiseksi

Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.
Betonivärähtelulaite

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.
Neuvoston. Holkkiin kierteitetty sauvan pituus valitaan siten, että jälkimmäinen voi pyörimään aikaan aiheuttaa tärinän, joka rikkoo jälkimmäisen seinämät.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Vibraattori betoniin on helppo tehdä omalla kädelläsi

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.

Yksinkertainen tärytin betoniin: video

Vibraattori konkreettiselle tee-se-itse: valokuva

Kuinka tehdä syvä värähtelijä omiin käsiisi

Jokaiselle rakennustyömaalle tarvitaan syvähyytelö betoniin. Sen avulla kosteutta ja ilmaa poistetaan liuoksesta, jonka ansiosta seos muuttuu homogeeniseksi, huokoset häviävät siitä ja perusominaisuudet paranevat.

Nykyään tällainen laite voidaan ostaa rakentamismarkkinoilla tai myymälöissä, mutta säästää rahaa, on suositeltavaa tehdä tärytin betonista omiin käsiinsä.

Videoopas: mitä tehdä, jos betonielementtiä ei ole

Yksinkertaisin laite konkreettiselle värähtelijälle

Yksinkertaisin syvä värähtelijä voidaan tehdä tavallisesta kotitalouksien lävistyksestä. Tätä varten tarvitset vähintään 1,5 kW: n tehon, joka voi toimia hyvin iskutilassa.

Työsuuttimena käytetään tavallista huippua, jota voidaan käyttää muottiin. Jotta saisit paremman pidon, aseta vahva teräs aluslevy. Samanaikaisesti betoniseos levittyy tasaisesti koko tilavuudelle.

Jos haluat käsitellä suurta pinta-alaa, voit käyttää telakointimenetelmää. Piikkien lopussa lisätään tietyn pituisen lisäsuutin, jotta se saavutetaan hyvin alareunaan. Työnnettäessä jatkuvasti rei'itystä voit käsitellä tehokkaasti suurta pinta-alaa.

Video - konkreettisen värähtelijän periaate

Tärytin betonista porauksen perusteella

Rei'ityksen sijaan voit käyttää tavallista porata, jonka iskutilavuus on yli 1 kW. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin tehtävä erikoissuutin epäkeskisellä ja kestävällä ruostumattomalla kärjellä. Katsotaanpa, miten tällainen vibratori konkretisoituu omilla kädillä.

Ensimmäinen vaihe on valita ruostumattomasta teräksestä valmistettu metalliputki, jonka pituus on 40-60 cm ja halkaisija 3-4 cm.

Sisärenkaan tekemiseksi sinun on löydettävä halkaisijaltaan 12-15 mm metallipinsi, johon suorakulmainen levy 15-20 mm leveä on luotettavasti hitsattu. Sen tarkoitus on siirtää koko mekanismi sivulle ja ylläpitää tärinää.

Tehtyään keskeinen elementti ja teräsputken valmistaminen, ne on yhdistettävä toisiinsa. Ennen tätä porataan poikittainen läpivienti tangon päästä, jonka läpi asema asennetaan.

Jotta sydän pyöriisi vapaasti, sinun on löydettävä laakerit, joiden sisähalkaisija on pyöristetyn pään tiukasti sopiva. Asettamme viimeisen putken sisään ja täytämme molemmat molemmat laakerit.

Jos sauvan pää on liian pitkä, on suositeltavaa leikata se, jolloin korkeintaan 5-10 mm. Lisäksi laakerit on suojattava molemmilta puolilta pölyn ja lian sisääntulosta, muutoin malli pysähtyy nopeasti pyörimättä ja ei sovellu jatkokäyttöön.

Laakereiden valitseminen ei kannata säästää, koska niihin kohdistuu suuri kuorma.

Vavan toisessa päässä on käytettävä vahvaa holkki, joka pystyy varmistamaan värähtelijän pyörimisreitin täydellisen sulkemisen.

Nyt sinun on valmistettava putki, jossa on tiheä kumi tai joustava muovi ja sisempi ydin, joka voi myös olla vapaamuotoinen. Heidän avulla voimme tuottaa epäkeskisen akselin, joka yhdistää porauksen ja jo valmistetun suuttimen, joka antaa tärinää.

Putki asetetaan akseliin siten, että molemmilta puolilta on jäljellä 4-5 cm. Kun sauva pyörii, se antaa tärinää, mikä takaa koko laitteen toiminnan.

Toisaalta sauva on istutettava aikaisemmin valmistettuun holkkiin, sitten lepää sydämemme ydin, jossa reikä on tehty ja yhdistää ne yhteen. Sitten täytä holkki siten, että se lepää laakerilla ja piilottaa liitoksen turvallisesti.

Nyt vain työkalun kiinnittäminen huomiota herättämään (kiristä letku holkkiin ja purista se puristimella, käännä kärki suojakoteloon). Kaikki tämä, poran syvä värähtelijä on täysin käyttövalmis. Tulos saadaan seuraavasti.

Erittäin suurelle pinnalle esimerkiksi kaadetaan monoliittista säätä, on suositeltavaa tehdä litteä tärytin betonista omiin käsiisi. Työ vaatii jo tuttua perforatoria, metallikehystä, johon se kiinnitetään, ja ruostumaton teräslevy.

Tavallisten improvisoitujen keinojen avulla voit tehdä tärinää betoniin autotallissa. Tietenkin se on tuskin sopiva ammattikäyttöön, on suositeltavaa ostaa tehdaslaite, mutta se riittää rakentamaan oman kodin säästämään rahaa.

Jos tärinän pituus ylittää yhden metrin, tällaisen laitteen käyttäminen yksinään on lähes mahdotonta. Kaikki nivelet on tehtävä huolellisesti ja turvallisesti, koska betoni kestää tärinää ja painaa voimakkaasti sivulta.

Kuinka tehdä konkreettinen värähtelijä omalla kädelläsi?

Yksityisellä sektorilla konkreettiset ratkaisut toimivat melko usein. Yksittäinen rakennus, ei se asurakennus, kylpylä tai aita ympäröivä alue, on pystytetty suoraan "paljaalle" maaperälle - säätiö asennetaan minkä tahansa rakennuksen alle. Tekokivien lujuus ja kestävyys riippuvat suurelta osin siitä, miten betonin kovettumisprosessi etenee, ja lopputulos ei ole vähäisimmin ilmakehän läsnäolo (tai puuttuminen) rakenteessa.

Rakennusmekanismit muottiin kaadetun massan tiivistämiseksi voidaan ostaa - ne eivät ole niukka hyödyke ja tällaisten laitteiden kustannukset eivät ole niin korkeita. Syväkäyttöinen tärinänvaihtaja maksaa 5000 ruplaa, vaikkakin eri tyyppisten yksinkertaisimpien laitteiden lähtöhinta on 3 950 ruplaa. Mutta välittömästi syntyy useita kysymyksiä:

 • Ensinnäkin sivuston intensiivisen rakentamisen prosessissa on tarpeen asentaa erilaisia ​​betonipohjia, jotka ovat myös mittasuhteiltaan erilaisia. Nauha ja pylväsinen täyteaine - ei sama asia. Ja perustukseen ei ole universaalia tärinää. Jokaisella laitteella on omat erityispiirteensä;
 • toiseksi, ja sitten missä laittaa sen? Tämä laite ei ole systemaattiseen käyttöön tarkoitettu tuote, joten on järkevää käyttää rahaa "kertaluonteiseen" ostoon, varsinkin kun otetaan huomioon, että on helppoa tehdä konkreettisesta värähtelijästä jäljelle jääneistä työkaluista ja materiaaleista, jos ymmärrät, miten se toimii.

Käyttö- ja kokoonpanojärjestelmä

Liuos sisältää aina ilmakuplia. Lisäksi on määritelty vettä. Siksi värähtelijän on ratkaistava kaksoisongelma - poistaa seosta sekä toisesta että toisesta. Tämä tehdään menetelmällä, jossa upotetaan erityinen sauva (kärki), mikä aiheuttaa tietyn taajuuden värähtelyjä, jolloin saavutetaan "täytteen" laadukas sekoitus. Rakenne, joka päästää eroon nesteestä ja ilmasta, saa homogeenisuuden, suuremman tiheyden ja betonin kovettuminen tapahtuu paljon nopeammin.

Siksi on vain tarpeellista valita sopiva "tärinän" lähde ja tehdä sille "värähtelevä" (tai muokata jotain tiettyä tarkoitusta varten).

Täryttimen itsenäinen tuotanto betoniin

Kuten jo todettiin, työkaluja ja kalusteita valittaessa on tarpeen keskittyä niiden käytön erityispiirteisiin.

1. Tärytin reiästä.

Yksityisessä asuntorakentamisessa on usein tarpeen asentaa laituripohja betonipilareilla tai pylväillä. Koska niiden poikkileikkaus on pieni, "bajonetti" -menetelmää käytetään massan tiivistämiseen, kun liuos lävistetään improvisoituneilla keinoilla - vahvistuspalkilla tai sorkopalkilla. Tämä prosessi on helppo koneistaa, jos käytät perinteistä boolia vibraattorina. Kuten käytännössä ilmenee, 1,5 kW: n malli, jossa on "bump stop" -tila, riittää.

Itse asiassa saat analogisen syvän värähtelijän. Oman käden avulla on yksinkertaista tehdä suuttimia (piikkien muodossa) eri materiaaleista - palkista, paksusta langasta, terästangosta. On vain oikein laskettava niiden pituus (jotta työkalu "lyö" koko betonipaksuuden) ja kiinnitä se turvallisesti.

Tällaista kotitekoista betonielementtiä voidaan käyttää "nauhalle", mutta se on asennettava tiettyyn kulmaan. Vaikka tämä ei ole kovin kätevä, koska tangon pysyvän siirtymisen välttämiseksi on tarpeen kiinnittää ohjainpesuri joka kerta uudessa paikassa lomakkeessa (muotti).

2. La laitteesta betonista / porauksesta.

Tämä on paras vaihtoehto, jos tarvitset upotettavan betonivibraattorin. Tällainen laite sopii parhaiten monoliittisen nauhan kanssa. Laite itsessään on putki, joka on "liitetty" toisessa päässä - holkki (poikkileikkaus 35-45 mm, enintään puoli metriä pitkä), johon on lisätty suutinta, joka antaa tärinää.

Joustavuuden saavuttamiseksi pyörimisprosessissa sen painopistettä on siirrettävä. Holkin sisäänkäynnillä on asennettu holkki "alle" laakerin, joka on asennettu värähtelijän ytimeen.

 • Sähkövoima / porat - vähintään 0,65 kW (betonin tyypistä ja seoksen osista riippuen).
 • Paranna vaikutusta saavuttaa suuremman upotuksen.
 • Täryttimen tapin suositeltu halkaisija on 8 - 14 mm.
 • Painopisteen siirtäminen sen päähän on hitsattu "painotus". Se voidaan tehdä 10 cm: n suuruisesta vahvistusosasta samasta osasta tai raidasta.
 • Oma käsiisi tehty betonisuutin on oltava "eristetty" laastista. Tämä laite on sijoitettu letkuun (RTI).
 • Lisäksi värähtelyholkkiin sopii vain teräs materiaalina. Jopa pienessä vaipassa kuoressa (ja sen vahinko, kun otetaan huomioon täyteaineen kiinteä osa), ei voida välttää korroosiota. Vaikka yksi aika riittää ja yksinkertainen rauta.

Kaikki rakenteelliset elementit on koottava siten, että kun roottori pyörii porata, hitsattu kärki, joka osuu holkin seinämiin, luo suurimman tärinän. Tämä voidaan saavuttaa valitsemalla sauvan optimaalinen syvyys holkkiin ja sähköroottorin / työkalun kierrosten lukumäärään.

3. Pintavibraattori.

Laitetta käytetään laattaperustusten asentamiseen, betonilohkojen valmistukseen omilla käsillä sekä monissa muissa tapauksissa (epästabiilin maaperän tai hiekan "tyynyn tiivistämiseen"). Sen perustana on sähkömoottori, jonka akseliin on kiinnitetty epäkeskiset pultit (esimerkiksi pultit), joilla on "painotusainetta" merkitys ja aiheuttavat siirtymisen painopisteeseen, mistä johtuen värähtelyt esiintyvät. Niiden taajuutta hallitsee "painojen" sijainti.

Paikallisalueella on runsaasti moottoria 1 200-1 400 kierrosta minuutissa (1,5-2 kW), joka asennetaan joillekin alustalle. Itse asiassa tämä ei ole mikään yksinkertaisin värähtelevä pöytä, jota käytetään "tiilien" valmistuksessa solukerroksesta omilla käsillä. Ainoa ero on, että jos lomakkeet asennetaan pöydälle, silloin kun työskentelet laattapohjan järjestelyssä, moottorin alusta asetetaan "täyttöön" ja siirtyy vähitellen paikasta toiseen. Tämä saavutetaan puristamalla seos koko käsitellyllä alueella.

Mitä tehdä vibraattorin pohjan betoniin? Koska se on massiivinen ja sileä pinta, paras vaihtoehto on levy, joka on valmistettu metallista (vaaditusta paksuudesta). Tarvitaan vain optimaalinen yhdistelmä sen painosta ja moottorin tehosta. Puinen kilpi sopii myös täryttimeen, jonka "työskentelypuolella" on laminoitu (kosteutta kestävä) vaneriarkki. Tarvitaan vain "paino alas" hänen ylimääräisen lastin avulla.

Värähtelijän itsenäiseen tuotantoon on useita muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi moottorisahoista. Erinomainen tapa, jos ei ole mahdollista muodostaa yhteyttä verkon virtalähteeseen. Tietäen laitteen toiminnan periaatteen, on helppo selvittää, mitä käyttää "liikkeellepaneva voima".

Täryttimien pääasiallinen etu itse valmistetusta betonista on se, että laitteen ei tarvitse käyttää rahaa ja rakennustyön päätyttyä se puretaan ja komponentteja käytetään sen tarkoitukseen.

Vibraattori betonille omilla käsillään - halpa, yksinkertainen ja hyödyllinen

Betonin täyttimet pyrkivät varmistamaan massan täydellisen tunkeutumisen muottien kaikkiin syvennyksiin ja estämään ilmakuplien muodostumista. Oman painonsa paineen alaisena betoni muuttuu vähemmän nestemäiseksi ja se voidaan jakaa epätasaisesti.

Toinen ongelma on raudan kostutus. Jos ilma säilyy metsätankoja ympäröivästi, niin ankkuri rohkaisee aktiivisesti, puhumattakaan rakenteellisen lujuuden vähenemisestä. Betonisäiliön sisäiset ilmatukit ovat erinomainen paikka kosteuden kondensoitumiselle.

Pakkasen aikana monoliitin sisällä muodostuva jää rikkoo betonin mikrokruunuihin.

Käytettyjen tiivisteiden täryttimien kielteiset vaikutukset minimoidaan. Ne on jaettu useisiin ryhmiin:

Pintavibraattori

Se on levy tai viivain, joka värisee mekaanisen laitteen vaikutuksesta. Laite siirretään tulvitetun liuoksen päälle, painaa pintaa ja aiheuttaa syväkerrosten tiivistymistä. Sitä käytetään pieniä syvyyttä käytettäessä, koska betonin massan värähtelyjä välitetään pienelle etäisyydelle.

Miten tasoittaa betonia vibrolaatilla - käytännön vinkkejä

Syvä (upotettava) tärytin, jossa on mekaaninen käyttö

Nimestä lähtien - se toimii ratkaisun massana, levittää tärinää koko syvyyteen. Tällaisen laitteen tehokkuus on paljon suurempi, koska se kattaa kaikki betonin kerrokset, ei pelkästään pinta. Rakenteellisesti se koostuu upotettavasta elementistä, moottorista ja liitosletkuista, jotka siirtävät energiaa työkyppään.

Sturm CV71101 -betonin syvä värähtelijä. Tarkista tärinän luotettavuus työssä

Upotettava korkeataajuinen värähtelijä

Tärkein ero mekaanisesta on se, että taajuusmuuttaja sijaitsee suoraan työtasossa. Pienellä sähkömoottorilla on riittämätön teho, joten se toimii suurtaajuuksisella vaihtovirralla - useilla sateilla. Tämän vuoksi korkeataajuiset täryttimet on varustettu muuntimella.

Teknisistä eroista huolimatta kaikkien mallien toimintaperiaate ja tehtävät ovat samat. Värähtelyn aikana betonin massa muuttuu nesteeksi ja tunkeutuu kaikkiin muottipesän sisältämiin onteloihin.

Venttiilin pinnan kostuminen on lähes 100%, mikä tarjoaa luotettavan suojauksen korroosiota vastaan. Värähtelijän käsittelyyn ilmakuplat tulevat pinnalle, massa tulee homogeeniseksi ja monoliittiseksi.

Tämä lisää kuorenkestävyyttä suuruusluokkaa ja lisää merkittävästi betonirakenteen lujuutta. Erityisen merkityksellinen iskuvärähtelijä betonin koostumuksessa olevan suuren sillin läsnäollessa. Kivien alapuolella ilma on yleensä loukussa, joka työntyy ulos pintaan massojen värähtelyjen vuoksi.

Lisäksi, kun vibro-käsittely eliminoi ratkaisun sekoittamisen haitat, rikkoutuneet sementtipelletit, jotka ovat huonosti liotettuja vedellä.

Erilaisia ​​kapasiteettia, kokoja ja teknologiaa käyttäviä täryttimiä on myynnissä. Suosituimmat ovat pienet upotettavat mekanismit, koska niitä voidaan käyttää betonirakenteiden oikeaan valuun yksittäisten rakenteiden aikana.

Tärytin betoniin Energomash. Sen edut ja haitat - video

Käyttöperiaate ja laitteen upotusvärähtelijä

Taajuusmuuttajana käytetään yleensä sähkömoottoria. Vaikka esikaupunkirakentaminen ei ole infrastruktuuria, voidaan käyttää bensiinimoottoria. Taipuisan akselin avulla on suljettu kotelo, taajuusmuuttajan vääntömomentti lähetetään työskentelysuuttimeen.

Vibraattori on tärkein osa suunnittelua.

Akseli (1) siirtää vääntömomentin epäsymmetrisesti - liukukappale (3) taipuisalla kytkimellä tai ylemmällä nivelellä (2). Rungossa (4) on niin sanottu juoksupinta (6), jota pitkin eksentrinen kuorma (5) liikkuu.

Se voidaan siirtää ajon sisään (rakentaminen "a") tai sen ympärille (rakenne "b"). Keskipakovoiman vuorottelevasta vektorista johtuen piikkilanko suorittaa värähtelyliikkeitä, joiden taajuus riippuu moottorin nopeudesta. Värähtelyjen amplitudi liittyy liukusäätimen massaan.

Operaattori upottaa pystysuoran kärjen pystysuoraan betoniin. Joustavasta letkusta, jossa on akseli, pääset kaatamaan kaadetut kulmat.

Minimoivärähtelijöitä, ulkonäöltään, muistuttavat poranterää, jossa on suutin.

Miten tehdä kotitekoinen tärytin betoniin

Liikuttajana - käytetään voimakasta sähköporaa. Joustava vääntömomentin läpivienti voidaan valmistaa kestävästä vahvistetusta letkusta ja jousista viemäriputkien puhdistukseen (saatavissa mistä tahansa vesijohtokaupasta). Akseli on voiteltava rasvalla vähentääkseen kitkaa ja letkun kulumista.

Tämän muotoilun vaikein asia on kiinnittää letku letkuun siten, että varmistetaan patruunan pyöriminen kiinteällä joustavalla akselilla ja estää letku kääntämästä. Kettu on valmistettu ruostumattomasta putkesta, jonka läpimitta on 40-50 mm. Muu materiaali ei ole toivottavaa. Tavallinen teräs syövyttää voimakkaasti aggressiivisen kemiallisen ympäristön vaikutuksesta, ja värimetallit eivät ole riittävän voimakkaita tärinän vaikutuksen alaisena.

Taipuisan akselin sisääntulopaikka on hermeettinen, koska suutin on hitsattu iskun sisäänkäyntiin. Suodatinletku asetetaan siihen.

Kynän sisäpuolelle sijoitetaan epäkeskisesti tehty omat kädet teräspiiristä ja hitsataan pitkin vahvistusakselia. Kierrettäessä siirretty painopiste luo käyttöön tarvittavan sydämen lyönnin.

Epäkesko asennetaan putkeen kahden laakerin avulla. Heidän ei tarvitse säästää rahaa (jos voit saada sen ilmaiseksi - olet onnekas). Tällaisilla aksiaalikuormituksilla halvat kiinalaiset osat eivät toimi useissa sovelluksissa.

TÄRKEÄÄ! Kaikkien liitäntöjen on oltava tiiviit. Muussa tapauksessa betonin sisällä tuhotaan kaikki hankaukset ja liukuvat elementit.

Koska letkua on vaikea kytkeä poraukseen tiukasti - yläosa ei saa upottaa liuokseen. Vaikka porauksessa on tehtaan suuttimia, työskentelevät tällä periaatteella. Letkua käytetään porauksen kaulalla kytkimellä, poranterää ei käytetä. Voit ottaa tekniikan käyttöön.

Rakenteiden yleinen periaate on esitetty kaaviossa. Jos sinulla on perusvalmiudet putkistoon, voit tehdä rakennuksen upotusvärinän muutaman päivän päästä.

Kotitekoinen pintavärinähälytin

Kuinka tehdä vibratori betonista kotitalouksien lävistyksestä? Itse asiassa sinun ei tarvitse tehdä mitään. Nosta vain sähkötyökalut ja metallikupu kivihiiliin. Älä usko? Katso kuvaa.

Pintuvärin käyttöperiaate on värähtelyjen siirtäminen ylemmästä kerroksesta syvyyteen ilman upottamista massaan. Mitä voidaan tehdä onnistuneesti asettamalla litteä esine betoniin ja työntämällä sitä lävistimen istukalla "jackhammer" -tilassa.

Jos on paljon työtä, voit tehdä metalli- tai puinen pohjan, kiinnittää siihen työntövoimaa mistä tahansa suuttimesta perforatorille, esimerkiksi rikkoutuvalle poraukselle ja rauhoittaa kaikkia betonin kaatopaikkoja.

TÄRKEÄÄ! Älä ota mukanasi työskentelyä tällaisten laitteiden kanssa. 1-2 minuutin jatkuvaa työskentelyä pitkin lyönti "levätä" jonkin aikaa.

On kohtuutonta työskennellä suurilla alueilla, koska on tarpeen työntää rei'itys kulman lähellä suoraa viivaa. Jos käsien pituus ei riitä - laita mopotyyppinen laite, johon voit kiinnittää vibraattorin ruuvimeisselistä.

Suunnittelu on helppokäyttöinen ja kirjaimellisesti jätetään pois rakennusjätteet puoli tuntia. Ainoa todellinen työkalu on ruuvimeisseli tai porakone, jossa on nopeudensäätö.

Kiinnitetään sähkötyökalu vaakasuoralle alustalle kiristimillä. Epäkeskona käytetään tavanomaista näppäintä poraa varten. Se ruuvataan kasettiin, jolloin kierto tuottaa riittävän tärinän.

Laudalle (nyt - pintavärähtelijän pohjalle) kiinnitämme tangon, palkin - yleensä jonkinlaisen kahvan. Kytke pora keskellä nopeutta (riittävän suuri epäkeskeinen massa) ja kiinnitä kytkin.

Johtopäätös Kuten näet, betonin kutistuva laite voi olla yksinkertainen tai vaikea valmistaa, tehokas tai kompakti, kallis tai halpa. Sen käytön edut ovat ilmeisiä. Jos olet rakennusmiehen johtohahmo - laaja valikoima valmiita laitteita, jotka odottavat sinua kaupoissa. Muissa tapauksissa - on mahdollista säästää rahaa ja tehdä se itse.