Miten henkilökohtaisesti koota vibrolath?

Betoni tulee paljon vahvemmaksi ja kestää paljon pidempään, jos se tiivistetään perusteellisesti työntyessä. Lisäksi lisärakennuksen helpottamiseksi pinta on tasoitettava. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi on monia työkaluja, joista yksi on värähtelevä kiskokiila.

Tämä on pitkä (joissakin tapauksissa pituus voi olla jopa 10 metriä) jäykkää rakennetta sisältävä alumiini- tai teräskisko, joka on varustettu kahvalla helppokäyttöisyydelle, johon värähtelyt moottori on asennettu.

Sen aiheuttamat värähtelyt ovat erinomainen tapa sulkea ratkaisu, joka ei ole vielä kiinni, ja tasainen raide takaa puhtaan pinnan muodostamisen ilman kaivoja ja ulokkeita.

Jos rakennusmestari on ammattinne, silloin on järkevää ostaa teollinen muotoilu. Kotimaisen version kotihakemisto on varsin sopiva. Tällaisen työkalun kokoaminen on paljon helpompaa kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä.

Yksinkertaisin vaihtoehto

Ominaisimpiin alkeellisimpiin värähtelevyjä voidaan koota puolen tunnin välein romumateriaaleista. Tämä on tapa niille, jotka päättävät kaataa pienen pintalevyn ja haluavat kompakti ja tasoittaa sen nopeasti mutta laadullisesti.

Kokoonpano vaatii:

 • puolen metrin levy 30-35 mm, leveys 20-30 cm;
 • napa tai palkin pituus 1-1,5 m kädensijalle;
 • poraa kyky lukita nappi;
 • alumiiniset asennuslevyt, joita käytetään alumiiniprofiilien asennuksessa.

Hallitus tulee olemaan pelimerkin rooli, joten sen on oltava tasainen ja vahva. Kokoonpanosekvenssi on seuraava:

 1. Levyn työpinta on leikattu, hiekkapaperilla, jotta se sileä.

Yläpuolelta keskelle alumiinilevyjen ja itsekierteittävien ruuvien avulla porakone kiinnittyy. Työkalu sijoitetaan pitkin karttaa.

Jotta patruunan pyörimisakseli olisi sama kuin levyn keskipiste.

Se on helppokäyttöinen. Pora on kytketty verkkoon, kytketty päälle ja painike on kiinnitetty kiristettyyn asentoon. Painopisteen ansiosta pora tai palkki aiheuttaa tärinän, joka lähetetään levylle.

Koska sähkötyökalu toimii märkäbetonin välittömässä läheisyydessä, on tärkeää huolehtia sähköiskun - käsineet, saappaat jne. Suojaamiseksi.

Tämän työkalun haitat:

 • kartongin tasaisuutta ei voida verrata alumiiniprofiiliin;
 • tärinämoottorin pieni massa ja teho eivät salli pitkien kiskojen käyttöä;
 • ei ole mahdollista säätää vauhtia;
 • moottori sijaitsee betonin välittömässä läheisyydessä, se voidaan suihkuttaa seuraavalla oikosululla;
 • malli on kertakäyttöinen, pitkäaikaisen varastoinnin aikana levy loimii, kiemura.

Metallirakenne

Kestävämpi ja tuottavampi on metallikisko, mutta se vaatii enemmän materiaaleja ja ponnistuksia sekä tietämystä.

Perus voi olla valmis alumiiniprofiili - sääntö joka myydään jokaisessa rautakaupassa.

Hän ei ole kilpaillut laatua, eikä pelkää korroosiota.

Mutta hitsaaminen tai juottaminen alumiinilla on vaikea tehtävä, eikä rakentaminen kestää pitkään itsekierteittäviä ruuveja tai ruuveja.

Vaihtoehtoinen teräskisko. Se voidaan tehdä suorakaiteen muotoisen profiilin kanavasta tai putkesta. Suurin haitta on se, että työpinta peitetään ruosteella, mikä heikentää työn laatua ja vaikeuttaa työkalujen puhdistusta betonista töiden jälkeen.

Mitä tarvitset, jos päätät tehdä työkalun teräsraudalla:

 • teräskanava tai profiiliputki;
 • kaksi pientä kappaletta nurkasta tai samasta kanavasta;
 • kaksi putkea kynille;
 • tärinämoottori.

Tuloksena olevan työkalun laatu ja toimivuus riippuvat kyvystä käsitellä hitsausta ja sähkötekniikan osaamista.

Kuinka tehdä kisko:

 1. Kanavan yläosassa hitsatut kulmat. Ne on hitsattava keskikohdan yli. Tämä on moottorin sänky, joten kulmien välinen etäisyys valitaan moottorin koon ja kiinnittimien välisen etäisyyden mukaan.
 2. Kulmissa reikiä porataan moottorin kiinnittämiseksi.
 3. Moottori on asennettu. Ruuvaa se huolellisesti niin, että se siirtää tärinää hyvin kiskolle eikä irrota.
 4. Moottorin sivuille kiskoputkille hitsattuja - kahvoja.
 5. On toivottavaa, että kahva eristetään eristysmateriaalilla ihmisen suojaamiseksi sähköiskulta. Sinun on myös huolehdittava moottorin maadoituksesta.
 6. Jos sähköjärjestelmässä on asiaankuuluvia tietoja, kahvaan voidaan asettaa nopeudensäätö.

Jos sinulla ei ole käsillä olevaa tärinämoottoria, voit käyttää mitä tahansa sopivaa sähkömoottoria asettamalla kuorman, jolla on siirtymäpainopiste pyörimisakselilla. Samanaikaisesti on huolehdittava siitä, että tämä työkuormitus ei vahingossa repeyty keskipakoisvoimalla.

Voit myös käyttää polttomoottoria sähkömoottorin sijasta - moottorista, moottorisahasta jne. Mutta tällaista voimalaitetta voidaan käyttää vain kytkimellä, muuten et yksinkertaisesti käynnistä sitä.

Bensiinimoottorin käyttö huoneessa on sallittu vain hyvän ilmanvaihdon avulla.

Voit vaihtaa tavallisen teräskanavan ruostumattomasta teräksestä valmistetusta profiiliputkesta tai alumiinikiskoista, mutta kiinnitysongelmissa on ongelmia.

On syytä muistaa, että jopa voimakkaita teollisia värähteleviä kiskoja ei käytetä yli 20 cm: n paksuiselle betonille. Jos kaadetaan suurempaa paksuutta oleva laatta tai tasoitus, tiivistys tehdään kerroksittain.

Värähtelytyypit betoniseoksen levittämiseen

Asennettaessa betonipalkkeja tyynyille, teille, lattiapinnoille ja laattojen perustuksille kiinnitetään erityistä huomiota pinnan lujuuteen, tasaisuuteen ja tasaisuuteen. Käsityökalujen kohdistusmenetelmä on työläs ja pitkä. Laadun parantaminen ja työn nopeuttaminen auttavat värähtelyjä betonin, laastin ja seosten asettamiseen.

Värähtelyssä tuore materiaali tiivistetään ja poistetaan ilmakuplat. Kun betoni kovettuu, ei ole mitään onteloita, joissa kosteus voisi lopulta päästä sisään ja tuhota monoliitin pinnan. Värähtelevä ruiskutus parantaa pintakerroksen laatua, lisää voimakkuutta, veden kestävyyttä, huuruvastusta ja kulutuskestävyyttä.

Tarkoitus ja toimintaperiaate

Teolliseen rakennustöihin liittyvien töiden tuottamiseen käytetään ammattimaisia ​​tärinäkiskkoja betoniin. Pienellä mittakaavalla voidaan tehdä itse betonityökalu.

Laitetta käytetään:

 • tiivistää betonin yläkerroksen;
 • pinnan tasoitus.

Kun betonimassan pintakerros värähtelee, sen viskositeetti vähenee ja väliainetta pidetään väliaikaisesti. Kiinteät aineet tulevat yhteen ja työntävät ilmakuplia pinnalle. Samanaikaisesti betonipinnan tiivistyminen ja tasoittaminen tapahtuu.

Laite on teräs- tai alumiinirunko, jossa on vaakasuora pohjataso ja siihen liitetty värähtelijä. Varustettu bensiinillä, sähköllä tai pneumaattisella käyttölaitteella.

Asennuksen tärinän lähde on akseli, jolla on epätasapainotonta kuormitusta. Värähtely siirretään runko-kehyksen kautta viereisiin betonikerroksiin.

Jos moottori on sähköinen, toimitetaan virtajohto. Bensiinilaitteistoissa se ei ole. Ohjaa kisko kahvalla tai liikuta ohjaimia pitkin.

luokitus

Kaikki värähtelyt vaihtelevat suunnittelun ja käyttötavan mukaan. Jokaisella instrumentilla on sen edut ja haitat.

Suunnittelulla

Työkaluilla on eroja suunnittelussa. Ne eroavat teknisistä ominaisuuksista ja tarkoituksesta.

Floating vibrolath

Nimi osoittaa työkalun liikkeen luonteen betonin pinnalla. Niitä kutsutaan joskus vibro-mopiksi. Suunniteltu pintakäsittelyyn, poistaa kuoppia, ulkonemia ja karheutta.

 • paino 15-25 kg;
 • tiivistyssyvyys - enintään 20 cm;
 • työ pintaan upottamatta betonia;
 • profiilin pituus - 1,5-4 m;
 • sähkö- tai bensiinikäyttö;
 • moottorin teho - 1-1,2 kW;
 • yhden operaattorin valvonnassa.

Laite asennetaan betonin pinnalle ja siirretään kahvan avulla. Lajike on käännettävää vibrolaattia. Kääntämällä nuppia, käyttäjä avaa profiilin ja tiivistää vyöhykkeen poispäin.

Sectional vibrolath

Käytetään suurien esineiden, esiliinainten, lentokenttien, siltojen, tunneleiden rakentamiseen. Pienet ja leveät leveysosat jopa 30 metriä, malli on koottu moduuleista.

Poikkileikkauskiskojen ominaisuudet:

 • tärinän syvyys - 30-35 cm;
 • profiili teräsrungon muodossa ilman taipumista;
 • pituus - 1-3 m;
 • pulttikokoonpano;
 • sähkö-, bensiini- tai pneumaattinen käyttö;
 • moottorin teho - 3 kW.

Vibrolath teleskooppinen

Liukukiskoissa ohjauspalkkien profiilin leveys säädetään. Suunnittelussa on suurempi jäykkyys. Työkalu on yleismaailmallinen - sitä käytetään erilaisten työtehtävien suorittamiseen.

Tekniset tiedot:

 • profiilin pituus - 2-8 m;
 • Bensiinikäyttö, sähkö;
 • tiivistyssyvyys - 15-18 cm;
 • moottorin teho - 0,25-3,6 kW;
 • paino - 45-115 kg.

Vibrolath ja oppaat

Betonia käsitellään työkalulla 30 cm: n syvyyteen. Värähtelijöitä käytetään tärinäalueina. Ennen betonin käsittelyä ohjaimet asetetaan, laitetta siirretään työn aikana.

Profiilin pituus 1,5 - 9 m. Käytetään tehokkaasti syvälle tiivistämiseen ja suurille betonisoitumisalueille.

Aseman tyypin mukaan

Vibrolathit on varustettu kolmella moottorityypillä:

Bensiiniä. Edut - ohjattavuus (ei kaapelia), virransyötön itsenäisyys, sähköturvallisuus. Bensiinikoneita käytetään ulkona tai tuuletetuilla alueilla. Niillä on korkea suorituskyky, joita käytetään suurien kohteiden rakentamiseen ja yksityiskäyttöön.

Electric. Edut - ympäristöystävällisyys, helppokäyttöisyys, kestävyys, tehokkuus. Sähkökiskot ovat kevyempiä ja kompakteja kuin bensiinikilvet. Konkreettisen sisäkäyttöön sopivan vaihtoehdon valmistamiseksi on otettava huomioon sähköverkon käyttö, kaapelin pituus. Virtalähde 220V ja 380V.

Pneumaattinen. Kompressori pakottaa ilma pääputkistoon ajaen täryttimien akseleita. Ne ovat tasaisin välein pitkin poikkileikkausta. Käytetään suurien alueiden betonisointiin.

Valintaominaisuudet

Oikeiden työkalujen valinta huomioon ottaen:

Työn määrä. Pienten alueiden sulkeminen tarpeeksi kelluva tai teleskooppinen muotoilu. On suositeltavaa käsitellä suuria alueita, joissa on värähteleviä kiskoja ohjaimissa tai poikkileikkauksissa.

Moottorityyppi. Turvallisuussyistä on kiellettyä käyttää kaiteita bensiinin värähtelijällä suljetussa tilassa. Sähkön tapauksessa on oltava sopiva virransyöttö vaiheiden lukumäärälle.

Betonin tiheys. Jos sinun täytyy työskennellä erilaisten seosten kanssa, sinun on ostettava työkalu säädettävällä värähtelytaajuudella. Sitten kovemmat seokset tiivistetään hyvin ja nestemäisissä laitteissa ei uppoa. Värähtelytaajuutta ohjataan muuttamalla värähtelyn heikkenemisen sijaintia.

Paljon vibrolaatteja. Se on kevytrakenne, joka on kätevä käyttää yhtä operaattoria. Massatuotteet, joita käytetään prikaatiotyöhön.

Palkin pituus. Pienien alueiden liikkumiseen on järkevää käyttää kooltaan 1,5 - 2 m profiileja. Suurten tilojen betonitointi toteutetaan yleisemmin työkalulla.

Materiaalia. Kanavista valmistetut teräskiskoilla on suuri lujuus ja jäykkyys. Alumiini on valmistettu profiileista. Ne ovat kevyitä ja kestäviä.

Laitteiden kustannukset. Värähtelevien kiskojen hinnat riippuvat suunnittelusta, materiaalista, käyttötavoista, vaihtoehdoista ja valmistajasta. Vaihtelee 10 tuhannesta ruplasta 350 tuhanteen. Teräsvaihtoehdot ovat halvempia kuin alumiiniset.

Miten tehdä konkreettinen vibrolaatti omiin käsiisi

Kaikki laitteen materiaalit ja komponentit voidaan tehdä itse.

Tätä varten tarvitset:

 • teräsputki tai -kanava - 1,5-3 metriä riippuen kiskon halutusta pituudesta;
 • kulmat moottorin kiinnittämiseen;
 • varusteet tai putket kahvalle;
 • Kumi-tyynyt;
 • 1-1,5 kW: n tärytin;
 • ruuvimeisseli, pora ja kiinnikkeet pulttiliitoksille;
 • hitsaus kone;
 • kaapeli;
 • käynnistin.

Työjärjestys:

 1. Tee kahva (tai parempi 2 - kummallekin kädelle) putkesta tai liittimistä ja anna kaareva muoto.
 2. Weld keskellä profiilia tai kanavaa.
 3. Kääri kumilankaan yläosa.
 4. Kiinnitä kulmat hitsaamalla tai pultattaessa kohtisuoraan profiiliin.
 5. Asenna ja lukitse moottori tuloksena olevalle kehykselle.
 6. Kiinnitä virtajohto. Kiinnitä kahvan kiinnittimien pituus.
 7. Aseta käynnistin kahvaan. Täällä on helpompaa käyttää sitä kuin värähtelijällä.
 8. Testaa sivustolla. Tee tarvittaessa muutoksia tai parannuksia muotoiluun.

Yksinkertaisin kotitekoinen viihdytys on valmis!

Omien laitteiden tekemiseen on paljon vaihtoehtoja:

 • Voit vahvistaa kehystä tekemällä sen kahdesta profiilista;
 • asenna bensiinimoottori;
 • asenna laite värähtelytaajuuden säätämiseksi;
 • Vaihda teräsputket alumiinilla tai ruostumattomalla teräksellä, se parantaa laitteiden toimintaa, mutta vaikeuttaa kiinnitystä.

Käyttämällä vibrolaattia betoniin, tee enemmän työtä lyhyemmässä ajassa. Se tiivistää seoksen yläkerroksen, antaa pinnalle parhaan lujuuden ja suorituskyvyn. Voit ostaa valmiin työkalun tai tehdä sen itse.

Vibrolath betoni tekee sen itse

Miten itsenäisesti tehdä tärisevä kiskon kompakti betoni

Betonipäällyste on yksi suosituimmista ja laajasti käytetyistä rakenteista. Siitä on ominaista korkea kulutuskestävyys, kestävyys ja pitkäaikainen käyttö. Levyt, päällystys, lattiat, pylväät sekä monet muut betonin käyttömahdollisuudet viittaavat siihen, että valuva tekniikka on osaava. Jotta päällysteen laatu olisi korkea, sinun ei tarvitse olla vain hyviä rakennusmateriaaleja, vaan myös erikoistyökaluja. Siksi päällikön tulee ohjeiden mukaisesti olla välttämättä värähtelevä kiskokiekko. Se auttaa tiivistämään, tampaan ja tasoittamaan laastin massan.

Tarkoitus ja lajikkeet

Vibrolath on laitteisto, jota käytetään useisiin töihin betonin kaatamiseksi:

 • liuoksen tiivistäminen;
 • sekoitetaan seos;
 • pinnan tasoitus.

Rake poistaa loput ilmakuplat ja veden betonista. Tämä estää pakkasbetonin sisältämien ontelojen muodostumisen, mikä voi myöhemmin aiheuttaa rakenteen tuhoutumisen. Työkalun moderneissa malleissa voit saada täysin tasaisen pintapinnan.

Värähteleviä kiskoja betonin tiivistämiseen käytetään sekä teollisessa mittakaavassa (sillat, telineet, hydrauliset rakenteet) että yksittäisissä rakenteissa (pohja, lattia, sokea alue). Ammattimaiset työkalut ovat kalliita, mutta kotikäyttöön on melko mahdollista tehdä yksinkertainen mekanismi, jolla on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Tällaiset mallit asennetaan betoniin ja sujuvasti vetävät itsensä, kun taas tiivistetään ja rypytetään kerros jopa 18 cm syvyyteen. Kaapin pituus - 1,5 - 5 m. Käytetään tuoreille pinnoille. Niitä hallinnoi yksi asiantuntija, jolle laitteen toiminta ei aiheuta ongelmia.

2. Työskentely oppaissa.

Tuottavampi ja tehokas, kompakti kerros jopa 30 cm: iin. Työkalun voima mahdollistaa ilman syviä vibraattoreita. Heillä on paljon painoa, tämä tekijä aiheuttaa oppaiden käytön, mistä johtuen rautatie ei vajota betoniin.

Tekninen ajattelu etenee, joten uusia malleja yhdistää perus- ja innovatiivisten ominaisuuksien ominaisuudet. Käännettävät vibrolaatit voivat liikkua eteenpäin, mutta myös taaksepäin. Poikkileikkaus (liukuva) voi kaapata leveydeltään jopa 25 metriä.

Mikä tahansa vibrolaatti koostuu kahdesta pääosasta: profiilista ja voimalaitoksesta. Malli muotoja - monipuolisin. Käytetään alumiini-, magnesium- tai teräsprofiileja. Ehkä bensiinin tai sähkömoottorin käyttö.

Värähtelyn etuja sähkömoottorilla:

 • ympäristöystävällisyys;
 • sisäkäyttö;
 • liikkuvuutta;
 • helppokäyttöisyys;
 • matala hinta semi-ammattimaisille malleille.

Sähkömoottoriin verrattuna bensiini tuottaa suuremman tehon, mutta laitteita voidaan käyttää tiivistettäessä betonia ulkopuolelta.

Kuinka laite toimii?

Mallien eroista huolimatta toimintamalli on sama: moottorin vääntömomentti välitetään värähtelijään. Eccentrics luo betoniin lähetetyn värähtelyn kehyksen (profiilin) ​​kautta. Rake todella koostuu kahdesta peruskomponentista: kehyksestä ja voimalaitoksesta.

Yksikön järjestelmä on melko yksinkertainen, joten se kootaan usein itsenäisesti. Tietenkin, omilla käsillä tehdyillä laitteilla ei ole täydellistä ulkonäköä, mutta betonin tiivistämisen avulla he selviytyvät. Kun otetaan huomioon uusien ammattikäyttöön tarkoitettujen laitteiden korkeat hinnat, suunnittelua voidaan uhrata talouden todellisten säästöjen vuoksi, mikä on varmaa, jos teet itse työkalun.

Rakenna omat kädet

Ensin sinun on lueteltava tärinän kiskon tarvittavat osat. Luettelo sisältää:

1. kanava (luoda kehyskehys);

4. sähkömoottori;

6. eristävä kumi;

7. kolmivaiheinen kaapeli;

8. moottorin käynnistin nopeuden säätöön;

Omalla itsetyllä värikuvaohjelmalla voit ottaa yhteyttä erikoistuneeseen myymälään ostaaksesi kaikki luettelossa olevat materiaalit. Mutta on melko mahdollista, että osa komponenteista löytyy omasta autotallisi tai työpaja.

Voit tehdä vibrolathia tarvitset seuraavat työkalut ja laitteet:

 • hitsauskone suojaava naamio ja käsineet;
 • pora, metalli porat;
 • ruuvimeisseli.

Hitsaaja voi vuokrata tai kutsua asiantuntijalle. Se maksaa enemmän, mutta 100% takuu laadukkaista saumoista ja kiinnikkeistä. Luodun laitteen kestävyys ja käyttöparametrit riippuvat siitä, kuinka hyvin hitsaustyö suoritetaan.

Ne, jotka ovat kuitenkin päättäneet tehdä vibrolaatin omilla käsillään ilman ulkopuolista apua, tarvitsevat tiettyjä taitoja:

 • kokemus hitsauskoneesta;
 • sähköinen tieto;
 • yleinen tarkkuus, kyky noudattaa ohjeita ja lukea kaavioita.

Joskus amatöörimestarin kannalta suurin este on heidän oma "luovuutensa". Sen sijaan, että suosituksia noudatettaisiin oikein, henkilö haluaa tehdä "ainutlaatuisia laitteita", mutta lopulta hän ei saa samaa tulosta. Jotta betonilattian tasoituskestävyyttä voitaisiin käyttää, on tärkeää noudattaa kaikkia ohjeita.

Sähkökiskon kokoaminen suoritetaan tasaiselle pinnalle (taulukko, työtaso) ilmoitetulla järjestyksessä:

1. Kynän valmistus.

2 kaarevaa kahvaa on muodostettu vahvikkeesta. Hitsauksen avulla ne kiinnitetään profiiliin. Liitännän luotettavuutta voidaan lisätä itsekierteittävien ruuvien avulla. Kahvat eristävät kumilla.

2. Moottorin asennus.

Moottori asetetaan kehyksen keskelle. Tämä takaa yhtenäisen tärinänvaihdon koko kehyksessä. Moottori on kiinnitetty runkoon kahdella kulmalla. Itsekierteittäviä ruuveja tai hitsausta käytetään, sekvenssi on erilainen. Ensimmäinen vaihtoehto olettaa, että kulmat on kiinnitetty moottoriin, jonka jälkeen tämä rakenne on kiinnitetty profiiliin. Toisessa tapauksessa kulmat kiinnitetään kehykseen ja sitten moottori asennetaan niihin. Menetelmät ovat luontaisesti vastaavia. Mestari voi tehdä sen tavalla, joka sopii hänelle.

3. Kiinnitä tärinän asetukset.

Tärkeä asia - vahva kaapelikiinnitys (runkoon tai kahvoihin). Käynnistin asennetaan moottoriin tai kahvaan. Vastaavasti menee bensiini vibrolath. On huomattava, että kaikki hitsaustyöt, jos halutaan, korvataan ruuviliitoksilla.

1. Tärytyskiskon työosa kotikäyttöön on ihanteellisesti 2,5-3 m.

2. Moottorin teho 1,5 kW riittää sulkemaan 20 cm: n betonikerroksen.

3. Metalliprofiilin sijaan tavalliset (3/4) tai muotoiset putket sopivat hyvin.

4. Taajuusmuuttajan läsnäolo kiskon rakenteessa mahdollistaa kuormien optimaalisen valinnan.

5. Moottoria ei suositella kiinnitettäväksi kehykseen, koska se vaikeuttaa mahdollisia korjaustöitä.

6. Kokoonpantujen laitteiden testaaminen, sinun ei tarvitse kaataa paljon ratkaisua. Alkuvaiheessa kokeile pieniä alueita. Sopeutuminen tekniikkaan on paljon helpompaa.

7. Betonikerros kaadetaan korkeammalla 3-4 cm: n etäisyydellä ohjaimen merkistä.

8. Moottorin kohina on haitallista kuuloa, joten käytetään korvatulppia. Sinun pitäisi myös työskennellä käsineissä.

Vibrolath betonipäällystystä omilla kädet - videoilla, kaavioilla ja ohjeilla

Vibrolath on yksikkö, jota käytetään tiivistämään ja tasoittamaan betonipintoja, jotka käsitellään märässä tilassa. Ilmaisee ilmakuplat, ylimääräiset kosteudet. Käsittelyn jälkeen tärytyskiskon kanssa betonin asettamiseksi saadaan aikaan monoliittinen pinta, jolla ei ole halkeamia, jotka ovat kestäviä ja vahvoja. Tuloksena betonin vakauden kasvu eri lämpötilavaihteluihin. Katsotaan siis, mitä he ovat, ja miten tehdä vibrolath omilla käsillään.

Laitteen kuvaus

Tärinän tärkein osa on moottori, jossa on tärytin, jota voidaan käyttää sähköllä tai bensiinillä. Kahva, joka on suunniteltu pitämään yksikön käytön aikana, on käsiteltävä tärinänvaimentimella. Kehys, joka on kosketuksessa betoniin, koostuu tukipinnasta kiinnitetystä metalliprofiilista. Kahva on myös kiinnitetty tukeen. Mallit saattavat poiketa hieman - laitteen kahva voi olla kaksi kahvaa, metalliprofiilissa voi olla myös vaihtoehtoja. Jos rakennuksessa käytetään terästä, niin värähtelevä kisko on tavallisesti yksittäinen. Jos alumiinia käytetään, käytetään kahden alumiiniprofiilin kehystä. Tällaisia ​​yksiköitä ei korroosiota ja niitä käytetään useimmiten kotona.

Laitteen periaate on sellainen, että sen toiminnassa esiintyy värähtelyjä, jotka lähetetään kehyksestä betonipintaan. Sopiva värähtelytapa valitaan anturin avulla. Työn laatu riippuu suoraan tilan valinnasta.

Värähtelytapojen tyypit

Värähtelyjen tehokkuus johtuen sen teknisistä ominaisuuksista ja sen laajuudesta, jolla laitetta on tarkoitus käyttää. Joitakin malleja käytetään parhaiten suuressa laitoksessa, toiset kotitaloudessa. Yksiköt voivat olla eri kapasiteetteja ja kokoja, valinta on melko laaja. Laitteiden tyypit riippuen moottorityypistä Värähtelymekanismi betonirakenteelle voidaan tehdä bensiinistä polttomoottorilla tai työstä sähköverkosta.

Sähkönkäyttöön tarkoitetut laitteet voidaan kytkeä sähköverkosta 220 V: n ja sitä suuremmalla jännitteellä, ja ne valitaan yleensä kohteisiin, joissa on huono tai ilman tuuletusta. Tällaisten yksiköiden käyttö paikoissa, joissa ei ole virtalähdettä, on mahdotonta. Avoimiin alueisiin, joissa ei ole virtalähteitä, sopivat värähtelevät kiskot bensiinimoottorilla. Niiden etu verrattuna sähköisiin vastaaviin on halvempi hinta ja kevyempi paino. Mutta sisällä, tämäntyyppinen laite on ongelmallinen käyttää niiden tuottamien pakokaasujen vuoksi.

Floating vibrolaths

Tämä muotoilu on asetettu suoraan betoniin ja vedetty. Työn aikana hän pystyy virittämään itsensä optimaaliseen tilaan ja voi myös olla palautuva - liikkua kahdessa suunnassa. Laitteen pituus on noin 3,5 m, läpäisyn syvyys on noin 15 cm. Kun työskentelet tällaisen laitteen kanssa, yksi operaattori riittää. Tiedetään, että hinta on kaikkein halvin kaikista. Teleskooppiyksiköt

Vastaavia rakennelmia käytetään suurilla paikoilla, ne pystyvät käsittelemään noin 4,5 m²: n pinta-alaa ja niiden teho on 0,25 kW.

Teollisuuden rakennustyökalut

Näihin tarkoituksiin käytetään pääasiassa leikkausvoimaloita. Ne on jo koottu paikalle eri kokoonpanoista ja osista, ja ne voivat saavuttaa jopa 25 metrin pituiset, teho on 3 kW.

Värähtelevät kiskot ohjaimilla

Kaikkien yksityiskohtaisempien laitteiden tuottavimmat ovat yksiköitä, joissa käytetään oppaita. He pystyvät käsittelemään betonia 30 cm: n syvyydessä, eivätkä myöskään upota, vaikka heillä on paljon painoa.

Liukuvat yksiköt

Liukukiskoille on ominaista suuri leveys (jopa 6 m), jotta halutun tuloksen saavuttamiseksi useat ihmiset vetävät ne kaapeliin.

Miten rakentaa rake itsenäisesti

Tämä muotoilu on järjestetty melko yksinkertaisesti, jossa on vähän valmistelua ja materiaaleja, voit koota omasi. Se verrataan edullisesti myymälässä myytäviin hintoihin.

Videota siitä, miten värähtelevän kiskon voi tehdä hiomakoneesta, erinomainen vaihtoehto, jos se olisi käden ulottuvilla:

Käsityöläiset voivat koota työkalun porauksesta ja levystä:

Mistä materiaaleista on saatavana, riippuu tulevan värähtelyn mallista - kelluva, poikkileikkaava tai liukuva. Moottori valitaan harkinnan mukaan noin 0,5 kW kapasiteetilla. Voit tehdä melko yksinkertaisen laitteen sähkömoottorilla. Tarvitset myös hitsauskoneen, mutta jos sinulla ei ole sitä tai sinulla ei ole hitsaustaitoja, voit käyttää ruuveja osia varten. Valitaan vaaditun pituinen kanava, kulmat (valittavissa moottorin mitat), kahvan putki (pituus määräytyy itsenäisesti halutun laitteen parametrien mukaan). Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaksi kulmaa on hitsattu kanavan keskelle, joka toimii kehyksenä. Niiden välisen etäisyyden on vastattava moottorin kokoa.
 2. Kahvan putki on taivutettu kirjaimella P, sen päät on hitsattu kanavapalkkiin.
 3. Rungossa on poratut reiät moottoriin, moottori kiinnitetään runkoon.

Nyt voit käyttää vibrolathia. Helppokäyttöisyyden ja laadukkaampien töiden ansiosta on mahdollista tehdä yksinkertainen tärinäeristys kumilla, kun hän on kiinnittänyt kahvan siihen. Laaja menetelmä yksinkertaisen vibrolaatin valmistukseen, käytettäväksi yhdellä kerralla. Tarvitset laudan kehyksenä. Se on kiillotettava ja kiinnitettävä sähköporaa pitkin. Poran sijasta avainta kierretään poraukseen. On välttämätöntä, että kun se on päällä, se pyörii ja koskettaa helposti kehystä, lisää tärinää. Sitten kahva kiinnitetään runkoon noin 30 asteen kulmassa. Laite on käyttövalmis. Nämä yksinkertaiset mallit eivät välttämättä toimi odotetulla tavalla. Yleisin ongelma on painopisteen oikea sijainti siten, että tasoituspinta on vaakasuora. Tämän saavuttamiseksi ulkonevan osan pultit hitsataan rungon reunojen päälle, ja niihin lisätään painoa. Se säätää myös kehyksen masennuksen astetta pintaan. Jotkut käsityöläiset noudattavat vähiten vastustuskykyä ja käyttävät moottoreita vanhoista pölynimureista tai pesukoneista, jotka eivät mahdu tärytysraiteeseen. Kaikista kodinkoneista on hyvä käyttää moottoria moottorisahalla.

Moottorin paino ja moottorin teho on korreloitava heikon moottorin takia, suunnittelu ei ole tehokasta.

Betoniasennuksen ominaisuudet värähtelevillä kiskoilla

Asennettaessa betonia yksityisen rakentamisen olosuhteissa useimmiten käytetään omaa tuotantoa tai pienikokoisia aggregaatteja. Kun työskentelet heidän kanssaan, oppaita voidaan tarvittaessa käyttää. Kun työskentelet ennen kuin laite kertyy betoniin, on parempi päästä eroon ajoissa, ei odottaa, kunnes saavutat suuren korkeuden. Uudelleenkäytön tarve syntyy, jos pinnalla ei ole jäykkyyttä ja yhtenäisyyttä. Muuta laitteistoa parantavat epäsäännöllisyydet betonin kovettumisen ja kuivaamisen jälkeen.

Työn päätyttyä laite on puhdistettava jäljelle jäävästä betonista estäen sen kuivumiselta.

Värähtelevän kiskon käyttö betonipintojen tasaamiseen ja tiivistämiseen on ylivoimaisesti tehokkain tapa. Edullisin tapa ostaa tällainen laite on tehdä se itse. Halutun mallin saaminen riippuu materiaalien saatavuudesta ja tarvittavat taidot. Yksinkertaisimmat mallit ovat kuitenkin kaikkien saatavilla ja vaativat vähän aikaa.

Vibrolath betoni tekee sen itse

Rakennustyössä, varsinkin yksityisesti, jotkut työkalut tai laitteet ovat yksinkertaisempia ja paljon kannattavaa tehdä henkilökohtaisesti kuin hankkia rahaa kertaluonteiseen käyttöön. Erityisesti jos apulaite on erittäin kallis.

Rakennusten ja ulkorakennusten pohjan täyttäminen, lattiakaivojen ja itsepintaisten lattioiden muodostaminen, muottien täyttäminen edellyttävät betonikerroksen laadukasta liimaamista. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää vibro-työkaluja, erityisesti - pieniä amplitudia omaavia erikoisnauhoja, mutta huomattava värähtelyintensiteetti. Kumma kyllä, tällainen erityinen työkalu voidaan tehdä omilla kädillä, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt ja nopeuttaa työprosessia.

Vibrolaatin periaate

Laite siirtää työkappaleen pinnalle käsin ja tärinä tuottaa sähkömoottori. Tämä mahdollistaa suurien alueiden yhdistämisen yhteen henkilöön, erityisesti pienikokoisiin ja suhteellisen pieniin painoihin sekä helppokäyttöisyyteen. Työ voi olla ei-ammattimaista rakentajaa, jolla ei ole taitoja ja erityisosaamista.

Sähkömoottorin asynkroninen toiminta voi olla epäkeskisyys tai jokin muu suunnitelma pyörimisliikkeiden siirtämiseksi translaatioon. Voit säätää värähtelytaajuutta sisällyttämällä taajuusmuuttajan laitteen piiriin.

Itse laitteessa on hyvin yksinkertainen, mutta se ei ainoastaan ​​kompastele betonikerrosta vaan myös tasoittaa pinta tasaisesti. Värähtelevän kiskon ja syvän hitsaajan betonin integroidulla käytöllä on mahdollista saada aikaan mahdollisimman nopea tiivistys ja tasoittaminen paksuiselle betonikerrokselle, joka on upotettu muottiin tai kaivoon. Betonin ratkaisu laskeutuu tasaisesti, kun ilmakuplat poistuvat sen rakenteesta.

Vibrolaatteja voidaan käyttää myös kuivalla lasilla, myös paikoissa, joissa päällystyslaatat on asetettu suurille alueille hiekka- tai seulonta-aineiden sekoittamiseksi sementin kanssa. Samanaikaisesti tärinän voimakkuus ei ole niin vahva, että se vahingoittaa alustaa tai vaikuttaa kiinteän muottirakenteen sijaintiin. Kaikki jäljet, joita laite lähtee betonista ja itsetasaava itsetasaava lattia, on erittäin helppo poistaa hiomakone pintakerroksen kovettumisen vuoksi.

Mitä sinun tarvitsee tehdä vibrolaths

Pienelle laitteelle, joka voi jatkuvasti työskennellä jopa 15 neliömetrin alueella, tarvitset:

pienitehoinen sähkömoottori (enintään 1,5 kW);

metalliset kulmat (vakioprofiili);

sähköpora metalliporakoneilla;

laitteisto (ruuvit, vastaavan halkaisijan pultit);

Vaiheittaiset ohjeet värähtelyjen tekemiseen

Ensin sinun on otettava valmis profiili ja kiinnitettävä siihen mukavat kahvat. Luonnollisesti muotoilu ei voi olla vakio, joten jokainen tekee sen käteväksi itselleen. Kokeile, kuinka kätevää voit sijoittaa kädensijat, mihin etäisyyteen, mihin kulmaan.

Profiilina voit ottaa paitsi metallikulmat, myös tavalliset putket tai muotoillut neliömäiset putket. Tulevan värikuvan pituus sovitetaan myös tämän laitteen käyttämän henkilön yksilöllisiin mittoihin.

Kahvat voidaan tehdä vahvistuspalkkeilta hitsaamalla ne mihin tahansa kokoonpanoon pääprofiiliin. Kiinnityksen lopussa, helppokäyttöisyyden ansiosta kartio voidaan kääriä nauhalla tai muulla vastaavalla materiaalilla, mikä antaa mukavan sijoituksen kämmentuihin.

On mahdollista kiinnittää sähkömoottori profiilille kulmissa, jotka ovat tehneet erikoisen sängyn niistä, joissa on tarpeen porata reikiä pultteihin. Huomaa, että koska laite toimii jatkuvasti tärinän avulla, muttereita tulee kiristää kaiverrusaluslevyjen avulla ja lisävahvistinmutteria on asennettava. Jos löydät pultit, joissa on poikkileikkaus kierteen päässä, se on vieläkin parempi: siinä on tappi, joka estää kiinnittimen menettämisen, vaikka mutteri löystyy laitteen käytön aikana.

Sähkömoottorin hitsaaminen runkoon kielletään voimakkaasti, koska se sulkee pois mahdollisuuden korvata se ja vaikeuttaa paikallisten korjausten rikkoutumista.

Kiinnitä huomiota! Sähkömoottorin sijoittaminen profiilin keskelle (akselin ympäri) ei ole suositeltavaa! Tämä vähentää tärinän voimakkuutta, vaikka se helpottaa hallintaa.

Työkappale on asennettava kohtisuoraan keskiprofiiliin sopivaksi työskentelevälle kaltevuudelle. Koska tämä rakenneosa kokee maksimaalisen värähtelykuorman, kuten sähkömoottori, ei ole suositeltavaa keittää sitä - on olemassa jatkuvan rikkoutumisen vaara. Yleensä jäykkä hitsaustarvikkeet työkaluille ja laitteille, jotka on suunniteltu lähettämään tärinää, eivät ole tervetulleita. Työskentelyrungon pulttiliitokset pääkiskolla ovat vieläkin suuremmat, joten ne voidaan asentaa jäykkäihin iskunvaimentimiin.

Miten tehdä vibrolaatti kompaktiksi betoniksi?

Kovettumisbetonin luotettavuus riippuu monista tekijöistä: komponenttien laadusta, oikein ylläpidetyistä mittasuhteista ja hydraation olosuhteista. Huomautettiin, että juuri täytetyn liuoksen täyttö parantaa keinokiven rakennetta ja parantaa sen lujuutta, kun optimaalinen vaikutus havaitaan käytettäessä tärinää. Suurten alueiden käsittelyä varten vaaditaan ammattilaistyökalu, yksityisiin tarkoituksiin on halvempaa ja helpompaa tehdä värähtelevä kiskokiekko omalla kädelläsi.

Laitteen päätavoite on betonin tiivistäminen hydrauksen ensimmäisessä vaiheessa korkeataajuisten vaikutusten avulla. Vakiopiirilataattipiiriin kuuluu työprofiili ja voimalaitos, kun aloitetaan värähtelyt, jotka ilmenevät palkista ja liuoksesta, jolloin se irtoaa ylimääräisen kosteuden ja ilman siitä poistamalla aukkoja ja täyttämällä täyteainetta. Suunnittelu, koko ja suorituskyky voivat vaihdella, mutta yleinen periaate on sama: moottorin vääntömomentti lähetetään työkorkeuteen.

Värähtelevän kiskon käyttö lisää betonin räjähdys- kestävyyttä jopa 30%, minimoi halkeilun vaara ja vaikuttaa positiivisesti ohuiden kerrosten kovettumisen ajankohtaan. Kiireellisen työn lisäksi soveltamisalaan kuuluvat tavalliset sementti- ja itsetasoavat lattiat, luiskat, ajoneuvojen pysäköintitilat, pysäköintialueet, kiitoratut ja vastaavat kohteet, jotka ovat alttiita voimakkaille kuormille. Yksityisessä rakentamisessa käytetään valmiita värähteleviä kiskoja betonin tiivistämiseen perustusten, paviljongien, lattiamattojen ja lattioiden rakentamisessa.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Omakokoonpanoon tarvitaan: teräskanava tai alumiiniprofiili 2 metristä, sähkömoottori käynnistimen kanssa, kaksi nurkkaa sen kiinnittämiseksi noin 20 cm pitkä, virtakaapeli, eristävä kumi-, sauva- tai valoputki kahvan muodostamiseen - 2 kpl. Työkalukankaan saa vaihtaa 2-3 cm leveällä pehmusteella, mutta puiset kotitekoiset tuotteet kestävät vähemmän, ne ovat lähes kertakäyttöisiä. Vakavilla suunnitelmilla on parempi tehdä värähtelevän kiskon alumiinisäännöksestä (myydään missä tahansa rautakaupassa) tai teräksestä: säleistä, profiiliputkista, kanavapalkista.

Ensimmäisessä tapauksessa työkalu ei pelkää korroosiota, mutta kokoonpanoprosessi muuttuu monimutkaisemmaksi (alumiinin juottaminen on vaikeaa ja pulttiliitos on huonompi luotettavuudessa). Toisaalta, jotta kaikki teräksestä valmistettu tärisevä kiskokiilto helpottuu, tarvitset vähäisiä taitoja, hitsauskonetta, poraa metalliporaa ja ruuvimeisseliä. Tärinämoottorina käytetään sähkö- tai bensiinimoottoria (moottorilohkosta tai sahasta), mutta toinen vaihtoehto vaatii erityisen kytkinjärjestelyn ja soveltuu vain tuuletetuille tiloille. Valittaessa laitteen tehoa otetaan huomioon odotettu tilavuus: keskimäärin 15 m2: n jatkuvaa käsittelyä varten vaaditaan enintään 1,5 kW: n moottori.

Askel askeleelta DIY kokoonpano-ohjeet

Suositeltava toimintasuunnitelma sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Yksittäisten osien valinta ja valmistelu. Tässä vaiheessa ne määritetään materiaaliprofiilityypin mukaan, lasketaan moottorin teho ja työkiskon pituus, kahvien koko. Laitteen mitat riippuvat omistajan korkeudesta ja odotetuista tavoitteista, joten ei ole järkevää värähtelemään alle 2 metriä lyhyempiä betonilevyjä työskenneltäessä kuivien seosten kanssa ja asentamalla betonia pohjarakenteisiin, painotus on värähtelyn voimakkuus, leikkauspituus on vähintään 1 m.
 2. Kynät, hitsaaminen tai muu tapa kiinnittää ne pääprofiiliin. Helpompaa käyttöä varten on parempi valita hieman kaareva muoto ja kääri kumilla tai nauhalla.
 3. Moottorin asennus: kohtisuorassa rungon keskellä, eräänlaisen sängyn avulla kahdesta kulmasta, joka puolestaan ​​on kiinnitetty ruuveilla tai hitsaamalla. Kaksi samanmuotoista asennusvaihtoehtoa ovat mahdollisia: kulmien hitsaaminen moottoriin, jonka jälkeen se sijoitetaan kehykseen tai päinvastoin kehyksen jäykkä liitäntä työprofiiliin. Suorahitsausta moottorilla rungon kanssa ei suositella, mutta se ei korvaa mahdollisuutta rikkoutumiseen.
 4. Virtajohdon kiinnittäminen kahvoilla pitimiin kiinnittämällä käynnistin helposti saatavalle alueelle.
 5. Todentaminen, mieluiten testaten pienellä osalla kiviainesta.

Samalla tavalla voit tehdä itsenäisesti värähtelevän kiskon betonille bensiinin tai dieselin moottorilla. Suorituksen tärkein etu on verkon itsenäisyys, mutta universaalisuuden kannalta (mahdollisuus työskennellä sisätiloissa), se on huonompi sähköinen. Hyvä tarkastelu on moottoreita, joissa on kaasuventtiilit, joiden avulla voit säätää polttoaineen kulutusta ja muuttaa tehosteiden voimakkuutta. Kokoonpanon tärkein vivahde liittyy värähtelymoottorin tehon valintaan, ensinnäkin se riippuu kiskon painosta. Mitä suurempi on profiili, sitä enemmän tarvitaan vaivaa riittävien vaihtelujen aikaansaamiseksi betonin korkealaatuiselle käsittelylle.

Jos paksujen sementtien tiivistämiseksi on tarpeen, on suositeltavaa valmistaa värähtelevä kaide, jossa on kaksi yhden tai kahden profiilin runkoa hyppyjen avulla. Tässä tapauksessa järjestelmä on hieman monimutkaisempi - moottori asetetaan alustaan, joka vaikuttaa koko esivalmisteen kehykseen, kiinnityspisteiden määrä kasvaa. Mutta edellä mainitun ehdon mukaisesti ylimääräisen rautatien lisääminen merkitsee tärytyskiskon tehon kasvua, mikä ei aina ole hyväksyttävää.

On tarpeen ottaa huomioon betonin tiivistymisen tekniikan tärkein sääntö: kun 20 cm paksummat rakenteet valetaan, kerros kerroksen käsittely on välttämätöntä, vaikka käytettäisiin tehokkaita tehdasyksiköitä.

Värähtelevän kiskon luotettavuus riippuu pitkälti saumojen laadusta ja kiinnityksestä, hitsauskokemuksen puuttuessa on parempi palkata ammattilaisia. Pulttien käyttö on sallittua, mutta vain jos liitokset vahvistetaan, nimittäin: kiristetään mutterit kaiverruslevyjen, lukkomuttereiden tai poikkileikkauksen avulla. Tällaiset toimenpiteet ovat välttämättömiä, laitteeseen kohdistuu jatkuvia tärinöitä, ilman suojaa moottori yksinkertaisesti lentää, mikä ei ole hyväksyttävää. Fyysinen tutkimus ja vetäminen ylös ratkaisemaan ongelman, mutta osittain.

Myös laitteiden kanssa tehtävän työn yksinkertaistamiseksi ja turvallisuusmääräysten ja betonin tiivistämisen tekniikan noudattamiseksi suositellaan:

 • Tarkista, kuinka hyvin värähtelevä kisko varmistaa, että pinta on jopa tasainen ja tarvittaessa muuttaa painopisteen sijaintia tai työskentelyprofiilin paineastetta liuoksessa. Yksinkertaisin vaihtoehto on hitsata ylimääräisiä kiinnikkeitä runkoihin, jolloin voit muuttaa iskuvoimaa ja lisätä laitteen toimivuutta.
 • Aseta kumipallot moottorin ja säädettävän liitoksen väliin.
 • Virtajohtoa ei saa kiinnittää lujasti ja vaaraksi. Vaijeri tai vääntyminen ei ole hyväksyttävää. Tämä pätee sekä itse tehtyihin värikoodeihin että tehtaisiin malleihin.
 • Harjoittele betonia ennen päätyön aloittamista.
 • Sisällytä piiri sähkömoottoritaajuusmuuttajan kanssa kuormien ohjaamiseksi.
 • Ota huomioon kaikki ohjeiden vaatimukset (käyttöaika, liikkeen suunta ja muut ongelmat) valmiiden mallien toiminnassa.

Vibrolabojen käyttöominaisuudet betonin asettamiseen

Betonin kanssa työskentelevät päälliköt tuntevat hyvin, betoni on melko vaikea käsitellä ja on erittäin vaikeaa luoda tasainen pinta pois siitä ilman suurempia vikoja. Jos tärytyskiskkoa käytetään betonin asettamiseen, prosessi yksinkertaistuu ja nopeutuu merkittävästi ja tuloksena oleva pinta on paljon tasaisempaa ja laadultaan parempi.

Klassinen versio seoksen rakentamisesta pitkällä rivillä vaatii työntekijöiltä runsaasti fyysisiä ponnisteluja, sillä on useita vaikeuksia eikä heillä voi olla laadukasta tulosta.

Tällä työkalulla on useita lajikkeita. Tällaiset laitteet eivät ole liian kalliita, mutta monet rakentajat eivät halua antaa rahaa heille, ja improvisoidun keinon avulla he rakentavat värähtelevän kiskon omilla käsillään.

Laitteiden käyttöominaisuudet

Vibrolath on laite, joka kulkee betonipinnan päälle ja suorittaa useita tärkeitä tehtäviä kerralla:

 • Seula sekoitetaan siten, että tulevaisuuden kattavuus on kestävämpi.
 • Liuoksen tiivistyminen - se sisältää suuren määrän epäpuhtauksia, jotka vaativat poistamista.
 • Pintaviivaus.

Tämän seurauksena betonipinnan rakenne on parempi ja kestävämpi.

Tällainen betonin prosessointi mahdollistaa tulevan pinnoitteen hyvän suorituskyvyn poistamalla mahdolliset aukot, veden ja ilmakuplat. Värähtelevän kiskon jälkeen päällyste on täysin valmis viimeistelyyn: laattojen, laminaattien, linoleumin, lattialämmityksen ja muiden vaihtoehtojen valmistukseen.

Tuotetta käytetään yksityisessä rakentamisessa ja teollisessa mittakaavassa.

Sen kanssa, rakennettu:

 • sillat;
 • hydrauliset rakenteet;
 • ylikulkusilta;
 • lattia;
 • sokeat alueet;
 • säätiöitä ja muita vastaavia esineitä.

Tyypillinen suunnittelu ja toimintaperiaate

Laitteen pääkomponentit ovat seuraavat tiedot:

 • Työkehys - se koskettaa suoraan betonipintaan.
 • Vibrator - on kiinnitetty runkoon ja luo värähtelevää intensiivistä liikkeitä, jotka suorittavat rypytyksen ja tiivistymisen toiminnan.
 • Moottori - joskus värähtelijä on esiasennettuna sen kanssa.
 • Kahvat, joiden avulla värähtelevää kiskota ohjataan.
 • Kaikki kahvat on peitetty tärinää absorboivalla materiaalilla, muuten se on erittäin epämiellyttävä työskennellä laitteen kanssa.

Jos henkilöllä on kaikki nämä komponentit, värähtelevän kiskon luominen konkreettiselle käsittelylle omalla kädelläsi ei ole suuri ongelma.

Laite toimii yksinkertaisesti - moottori ajaa värähtelijää, joka siirtää sen liikkeen työkorkeuteen. Kehys itsessään on kosketuksessa käsitellyn pinnan kanssa ja lähettää sille syntyneet värähtelyt.

Vibraattori itsessään toimii, koska sen rakenteessa on erityinen osa - eksentrinen, joka luo voimakkaita taajuusvärähtelyjä, jotka lähetetään kehykseen. Mitä suurempi oskillaatiotaajuus ja sitä hitaammin pinta käsitellään, sitä tiheämpi ja laadukas se muuttuu.

luokitus

Rakennustyökalua on useita muunnelmia. Laite toimii joko sähkömoottorilla tai bensiinimoottorilla.

Jokainen vaihtoehto on edullinen sen mukaan, missä tilanteessa sinun on toimittava. Sähköyksiköt ovat kalliimpia ja niitä käytetään aktiivisesti työskennellessä suljetuilla alueilla, joilla käytetyn bensiinin pakokaasut vaikuttavat erittäin huonosti työilmakehään.

Bensiiniasetukset ovat saatavana ja niitä voidaan käyttää ulkona tai hyvin ilmastoiduissa tiloissa.

Jos puhumme suunnittelun ominaisuuksista, ne ovat monenlaisia.

kelluva

Pystyy työskentelemään jopa 15 senttimetrin paksuisen materiaalin läpi ja kaapata jopa 3 metrin työskentelytila ​​yhdellä passilla. Tällaisilla värähtelyillä on pieni paino 15-25 kiloa, moottorin teho on 1-1,5 kW.

Kaksi teleskooppista

Ominaisuuksiensa mukaan ne ovat samankaltaisia ​​kuin edellinen versio, mutta ne voivat kaapata suuren pinnan käsittelyä varten - 4-5 metriä.

poikkileikkaus-

Suuret vibrolaatit, yksiköt ovat laajalti käytössä teollisuustason rakennuksissa. Tällainen tuote kykenee tarttumaan 25 metrin korkeuteen käsiteltävän pinnan pituuteen, sillä on voimakas 3 kW: n liukukappale, joka tiivistää betonin paksuudeltaan noin 10-15 senttimetriä.

liukuva

Laitteen tässä muodossa kehys koostuu pari liukuvaa profiilia, jotka tarvittaessa laajennetaan ja voivat ottaa suuren alueen käsittelyyn. Niitä käytetään ennalta asetetuissa oppaissa.

Tapahtuma virolaisten kotona

Jos haluat tehdä rakeesi betonin asettamiseksi, sinun on hankittava tarvittavat tiedot.

Voit kiinnittää osat toisiinsa käyttämällä hitsauskonetta tai muita saatavilla olevia kiinnitysvaihtoehtoja.

Kahvat ovat helppoja tehdä pienistä halkaisijaltaan olevista teräsputkista tai putkista. Rakennusprosessi on seuraava:

 • Kaksi kulmaa yhdistetään vaaditun koon kanavaan (se toimii kehyksenä).
 • Kanavalle täytyy kiinnittää laitteen kahvat. Niiden pituuden pitäisi olla riittävä käytännöllistä käyttöä varten.
 • Moottori on myös kiinnitetty kanavaan, yleensä keskelle.

Kehyksen luomiseksi olisi mukavaa käyttää alumiinia, se ei ole altis korroosiolle ja sillä on pieni paino. Betonirakenteen luominen ei ole helppo tehtävä, mutta keskimääräinen henkilö on varsin kykenevä.

Yksikön tekeminen betonipintojen käsittelyyn ei ole niin vaikeaa. Se on ehdottomasti miellyttävämpi käyttää tallennuslaitetta, mutta kotitekoinen versio, jolla on pätevä suorituskyky, on melko helppo selviytyä sille asetetuista tehtävistä.

Valitun moottorin tehon pitäisi olla riittävä korkeiden taajuuksien värähtelyjen aikaansaamiseksi. Jotta saisit tasaisen ja tiivistetyn päällysteen, sinun on ohjattava kiskoa hitaasti, kiinnitä huomiota betonipinta-alan ongelmiin ja säännöllisesti puhdista työkirjoitus materiaalista, joka pysyy kiinni.

Vibrolath betoni tekee sen itse

Miten itsenäisesti tehdä tärisevä kiskon kompakti betoni

Betonipäällyste on yksi suosituimmista ja laajasti käytetyistä rakenteista. Siitä on ominaista korkea kulutuskestävyys, kestävyys ja pitkäaikainen käyttö. Levyt, päällystys, lattiat, pylväät sekä monet muut betonin käyttömahdollisuudet viittaavat siihen, että valuva tekniikka on osaava. Jotta päällysteen laatu olisi korkea, sinun ei tarvitse olla vain hyviä rakennusmateriaaleja, vaan myös erikoistyökaluja. Siksi päällikön tulee ohjeiden mukaisesti olla välttämättä värähtelevä kiskokiekko. Se auttaa tiivistämään, tampaan ja tasoittamaan laastin massan.

Tarkoitus ja lajikkeet

Vibrolath on laitteisto, jota käytetään useisiin töihin betonin kaatamiseksi:

 • liuoksen tiivistäminen;
 • sekoitetaan seos;
 • pinnan tasoitus.

Rake poistaa loput ilmakuplat ja veden betonista. Tämä estää pakkasbetonin sisältämien ontelojen muodostumisen, mikä voi myöhemmin aiheuttaa rakenteen tuhoutumisen. Työkalun moderneissa malleissa voit saada täysin tasaisen pintapinnan.

Värähteleviä kiskoja betonin tiivistämiseen käytetään sekä teollisessa mittakaavassa (sillat, telineet, hydrauliset rakenteet) että yksittäisissä rakenteissa (pohja, lattia, sokea alue). Ammattimaiset työkalut ovat kalliita, mutta kotikäyttöön on melko mahdollista tehdä yksinkertainen mekanismi, jolla on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Tällaiset mallit asennetaan betoniin ja sujuvasti vetävät itsensä, kun taas tiivistetään ja rypytetään kerros jopa 18 cm syvyyteen. Kaapin pituus - 1,5 - 5 m. Käytetään tuoreille pinnoille. Niitä hallinnoi yksi asiantuntija, jolle laitteen toiminta ei aiheuta ongelmia.

2. Työskentely oppaissa.

Tuottavampi ja tehokas, kompakti kerros jopa 30 cm: iin. Työkalun voima mahdollistaa ilman syviä vibraattoreita. Heillä on paljon painoa, tämä tekijä aiheuttaa oppaiden käytön, mistä johtuen rautatie ei vajota betoniin.

Tekninen ajattelu etenee, joten uusia malleja yhdistää perus- ja innovatiivisten ominaisuuksien ominaisuudet. Käännettävät vibrolaatit voivat liikkua eteenpäin, mutta myös taaksepäin. Poikkileikkaus (liukuva) voi kaapata leveydeltään jopa 25 metriä.

Mikä tahansa vibrolaatti koostuu kahdesta pääosasta: profiilista ja voimalaitoksesta. Malli muotoja - monipuolisin. Käytetään alumiini-, magnesium- tai teräsprofiileja. Ehkä bensiinin tai sähkömoottorin käyttö.

Värähtelyn etuja sähkömoottorilla:

 • ympäristöystävällisyys;
 • sisäkäyttö;
 • liikkuvuutta;
 • helppokäyttöisyys;
 • matala hinta semi-ammattimaisille malleille.

Sähkömoottoriin verrattuna bensiini tuottaa suuremman tehon, mutta laitteita voidaan käyttää tiivistettäessä betonia ulkopuolelta.

Kuinka laite toimii?

Mallien eroista huolimatta toimintamalli on sama: moottorin vääntömomentti välitetään värähtelijään. Eccentrics luo betoniin lähetetyn värähtelyn kehyksen (profiilin) ​​kautta. Rake todella koostuu kahdesta peruskomponentista: kehyksestä ja voimalaitoksesta.

Yksikön järjestelmä on melko yksinkertainen, joten se kootaan usein itsenäisesti. Tietenkin, omilla käsillä tehdyillä laitteilla ei ole täydellistä ulkonäköä, mutta betonin tiivistämisen avulla he selviytyvät. Kun otetaan huomioon uusien ammattikäyttöön tarkoitettujen laitteiden korkeat hinnat, suunnittelua voidaan uhrata talouden todellisten säästöjen vuoksi, mikä on varmaa, jos teet itse työkalun.

Rakenna omat kädet

Ensin sinun on lueteltava tärinän kiskon tarvittavat osat. Luettelo sisältää:

1. kanava (luoda kehyskehys);

4. sähkömoottori;

6. eristävä kumi;

7. kolmivaiheinen kaapeli;

8. moottorin käynnistin nopeuden säätöön;

Omalla itsetyllä värikuvaohjelmalla voit ottaa yhteyttä erikoistuneeseen myymälään ostaaksesi kaikki luettelossa olevat materiaalit. Mutta on melko mahdollista, että osa komponenteista löytyy omasta autotallisi tai työpaja.

Voit tehdä vibrolathia tarvitset seuraavat työkalut ja laitteet:

 • hitsauskone suojaava naamio ja käsineet;
 • pora, metalli porat;
 • ruuvimeisseli.

Hitsaaja voi vuokrata tai kutsua asiantuntijalle. Se maksaa enemmän, mutta 100% takuu laadukkaista saumoista ja kiinnikkeistä. Luodun laitteen kestävyys ja käyttöparametrit riippuvat siitä, kuinka hyvin hitsaustyö suoritetaan.

Ne, jotka ovat kuitenkin päättäneet tehdä vibrolaatin omilla käsillään ilman ulkopuolista apua, tarvitsevat tiettyjä taitoja:

 • kokemus hitsauskoneesta;
 • sähköinen tieto;
 • yleinen tarkkuus, kyky noudattaa ohjeita ja lukea kaavioita.

Joskus amatöörimestarin kannalta suurin este on heidän oma "luovuutensa". Sen sijaan, että suosituksia noudatettaisiin oikein, henkilö haluaa tehdä "ainutlaatuisia laitteita", mutta lopulta hän ei saa samaa tulosta. Jotta betonilattian tasoituskestävyyttä voitaisiin käyttää, on tärkeää noudattaa kaikkia ohjeita.

Sähkökiskon kokoaminen suoritetaan tasaiselle pinnalle (taulukko, työtaso) ilmoitetulla järjestyksessä:

1. Kynän valmistus.

2 kaarevaa kahvaa on muodostettu vahvikkeesta. Hitsauksen avulla ne kiinnitetään profiiliin. Liitännän luotettavuutta voidaan lisätä itsekierteittävien ruuvien avulla. Kahvat eristävät kumilla.

2. Moottorin asennus.

Moottori asetetaan kehyksen keskelle. Tämä takaa yhtenäisen tärinänvaihdon koko kehyksessä. Moottori on kiinnitetty runkoon kahdella kulmalla. Itsekierteittäviä ruuveja tai hitsausta käytetään, sekvenssi on erilainen. Ensimmäinen vaihtoehto olettaa, että kulmat on kiinnitetty moottoriin, jonka jälkeen tämä rakenne on kiinnitetty profiiliin. Toisessa tapauksessa kulmat kiinnitetään kehykseen ja sitten moottori asennetaan niihin. Menetelmät ovat luontaisesti vastaavia. Mestari voi tehdä sen tavalla, joka sopii hänelle.

3. Kiinnitä tärinän asetukset.

Tärkeä asia - vahva kaapelikiinnitys (runkoon tai kahvoihin). Käynnistin asennetaan moottoriin tai kahvaan. Vastaavasti menee bensiini vibrolath. On huomattava, että kaikki hitsaustyöt, jos halutaan, korvataan ruuviliitoksilla.

1. Tärytyskiskon työosa kotikäyttöön on ihanteellisesti 2,5-3 m.

2. Moottorin teho 1,5 kW riittää sulkemaan 20 cm: n betonikerroksen.

3. Metalliprofiilin sijaan tavalliset (3/4) tai muotoiset putket sopivat hyvin.

4. Taajuusmuuttajan läsnäolo kiskon rakenteessa mahdollistaa kuormien optimaalisen valinnan.

5. Moottoria ei suositella kiinnitettäväksi kehykseen, koska se vaikeuttaa mahdollisia korjaustöitä.

6. Kokoonpantujen laitteiden testaaminen, sinun ei tarvitse kaataa paljon ratkaisua. Alkuvaiheessa kokeile pieniä alueita. Sopeutuminen tekniikkaan on paljon helpompaa.

7. Betonikerros kaadetaan korkeammalla 3-4 cm: n etäisyydellä ohjaimen merkistä.

8. Moottorin kohina on haitallista kuuloa, joten käytetään korvatulppia. Sinun pitäisi myös työskennellä käsineissä.

Vibrolath betonipäällystystä omilla kädet - videoilla, kaavioilla ja ohjeilla

Vibrolath on yksikkö, jota käytetään tiivistämään ja tasoittamaan betonipintoja, jotka käsitellään märässä tilassa. Ilmaisee ilmakuplat, ylimääräiset kosteudet. Käsittelyn jälkeen tärytyskiskon kanssa betonin asettamiseksi saadaan aikaan monoliittinen pinta, jolla ei ole halkeamia, jotka ovat kestäviä ja vahvoja. Tuloksena betonin vakauden kasvu eri lämpötilavaihteluihin. Katsotaan siis, mitä he ovat, ja miten tehdä vibrolath omilla käsillään.

Laitteen kuvaus

Tärinän tärkein osa on moottori, jossa on tärytin, jota voidaan käyttää sähköllä tai bensiinillä. Kahva, joka on suunniteltu pitämään yksikön käytön aikana, on käsiteltävä tärinänvaimentimella. Kehys, joka on kosketuksessa betoniin, koostuu tukipinnasta kiinnitetystä metalliprofiilista. Kahva on myös kiinnitetty tukeen. Mallit saattavat poiketa hieman - laitteen kahva voi olla kaksi kahvaa, metalliprofiilissa voi olla myös vaihtoehtoja. Jos rakennuksessa käytetään terästä, niin värähtelevä kisko on tavallisesti yksittäinen. Jos alumiinia käytetään, käytetään kahden alumiiniprofiilin kehystä. Tällaisia ​​yksiköitä ei korroosiota ja niitä käytetään useimmiten kotona.

Laitteen periaate on sellainen, että sen toiminnassa esiintyy värähtelyjä, jotka lähetetään kehyksestä betonipintaan. Sopiva värähtelytapa valitaan anturin avulla. Työn laatu riippuu suoraan tilan valinnasta.

Värähtelytapojen tyypit

Värähtelyjen tehokkuus johtuen sen teknisistä ominaisuuksista ja sen laajuudesta, jolla laitetta on tarkoitus käyttää. Joitakin malleja käytetään parhaiten suuressa laitoksessa, toiset kotitaloudessa. Yksiköt voivat olla eri kapasiteetteja ja kokoja, valinta on melko laaja. Laitteiden tyypit riippuen moottorityypistä Värähtelymekanismi betonirakenteelle voidaan tehdä bensiinistä polttomoottorilla tai työstä sähköverkosta.

Sähkönkäyttöön tarkoitetut laitteet voidaan kytkeä sähköverkosta 220 V: n ja sitä suuremmalla jännitteellä, ja ne valitaan yleensä kohteisiin, joissa on huono tai ilman tuuletusta. Tällaisten yksiköiden käyttö paikoissa, joissa ei ole virtalähdettä, on mahdotonta. Avoimiin alueisiin, joissa ei ole virtalähteitä, sopivat värähtelevät kiskot bensiinimoottorilla. Niiden etu verrattuna sähköisiin vastaaviin on halvempi hinta ja kevyempi paino. Mutta sisällä, tämäntyyppinen laite on ongelmallinen käyttää niiden tuottamien pakokaasujen vuoksi.

Floating vibrolaths

Tämä muotoilu on asetettu suoraan betoniin ja vedetty. Työn aikana hän pystyy virittämään itsensä optimaaliseen tilaan ja voi myös olla palautuva - liikkua kahdessa suunnassa. Laitteen pituus on noin 3,5 m, läpäisyn syvyys on noin 15 cm. Kun työskentelet tällaisen laitteen kanssa, yksi operaattori riittää. Tiedetään, että hinta on kaikkein halvin kaikista. Teleskooppiyksiköt

Vastaavia rakennelmia käytetään suurilla paikoilla, ne pystyvät käsittelemään noin 4,5 m²: n pinta-alaa ja niiden teho on 0,25 kW.

Teollisuuden rakennustyökalut

Näihin tarkoituksiin käytetään pääasiassa leikkausvoimaloita. Ne on jo koottu paikalle eri kokoonpanoista ja osista, ja ne voivat saavuttaa jopa 25 metrin pituiset, teho on 3 kW.

Värähtelevät kiskot ohjaimilla

Kaikkien yksityiskohtaisempien laitteiden tuottavimmat ovat yksiköitä, joissa käytetään oppaita. He pystyvät käsittelemään betonia 30 cm: n syvyydessä, eivätkä myöskään upota, vaikka heillä on paljon painoa.

Liukuvat yksiköt

Liukukiskoille on ominaista suuri leveys (jopa 6 m), jotta halutun tuloksen saavuttamiseksi useat ihmiset vetävät ne kaapeliin.

Miten rakentaa rake itsenäisesti

Tämä muotoilu on järjestetty melko yksinkertaisesti, jossa on vähän valmistelua ja materiaaleja, voit koota omasi. Se verrataan edullisesti myymälässä myytäviin hintoihin.

Videota siitä, miten värähtelevän kiskon voi tehdä hiomakoneesta, erinomainen vaihtoehto, jos se olisi käden ulottuvilla:

Käsityöläiset voivat koota työkalun porauksesta ja levystä:

Mistä materiaaleista on saatavana, riippuu tulevan värähtelyn mallista - kelluva, poikkileikkaava tai liukuva. Moottori valitaan harkinnan mukaan noin 0,5 kW kapasiteetilla. Voit tehdä melko yksinkertaisen laitteen sähkömoottorilla. Tarvitset myös hitsauskoneen, mutta jos sinulla ei ole sitä tai sinulla ei ole hitsaustaitoja, voit käyttää ruuveja osia varten. Valitaan vaaditun pituinen kanava, kulmat (valittavissa moottorin mitat), kahvan putki (pituus määräytyy itsenäisesti halutun laitteen parametrien mukaan). Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaksi kulmaa on hitsattu kanavan keskelle, joka toimii kehyksenä. Niiden välisen etäisyyden on vastattava moottorin kokoa.
 2. Kahvan putki on taivutettu kirjaimella P, sen päät on hitsattu kanavapalkkiin.
 3. Rungossa on poratut reiät moottoriin, moottori kiinnitetään runkoon.

Nyt voit käyttää vibrolathia. Helppokäyttöisyyden ja laadukkaampien töiden ansiosta on mahdollista tehdä yksinkertainen tärinäeristys kumilla, kun hän on kiinnittänyt kahvan siihen. Laaja menetelmä yksinkertaisen vibrolaatin valmistukseen, käytettäväksi yhdellä kerralla. Tarvitset laudan kehyksenä. Se on kiillotettava ja kiinnitettävä sähköporaa pitkin. Poran sijasta avainta kierretään poraukseen. On välttämätöntä, että kun se on päällä, se pyörii ja koskettaa helposti kehystä, lisää tärinää. Sitten kahva kiinnitetään runkoon noin 30 asteen kulmassa. Laite on käyttövalmis. Nämä yksinkertaiset mallit eivät välttämättä toimi odotetulla tavalla. Yleisin ongelma on painopisteen oikea sijainti siten, että tasoituspinta on vaakasuora. Tämän saavuttamiseksi ulkonevan osan pultit hitsataan rungon reunojen päälle, ja niihin lisätään painoa. Se säätää myös kehyksen masennuksen astetta pintaan. Jotkut käsityöläiset noudattavat vähiten vastustuskykyä ja käyttävät moottoreita vanhoista pölynimureista tai pesukoneista, jotka eivät mahdu tärytysraiteeseen. Kaikista kodinkoneista on hyvä käyttää moottoria moottorisahalla.

Moottorin paino ja moottorin teho on korreloitava heikon moottorin takia, suunnittelu ei ole tehokasta.

Betoniasennuksen ominaisuudet värähtelevillä kiskoilla

Asennettaessa betonia yksityisen rakentamisen olosuhteissa useimmiten käytetään omaa tuotantoa tai pienikokoisia aggregaatteja. Kun työskentelet heidän kanssaan, oppaita voidaan tarvittaessa käyttää. Kun työskentelet ennen kuin laite kertyy betoniin, on parempi päästä eroon ajoissa, ei odottaa, kunnes saavutat suuren korkeuden. Uudelleenkäytön tarve syntyy, jos pinnalla ei ole jäykkyyttä ja yhtenäisyyttä. Muuta laitteistoa parantavat epäsäännöllisyydet betonin kovettumisen ja kuivaamisen jälkeen.

Työn päätyttyä laite on puhdistettava jäljelle jäävästä betonista estäen sen kuivumiselta.

Värähtelevän kiskon käyttö betonipintojen tasaamiseen ja tiivistämiseen on ylivoimaisesti tehokkain tapa. Edullisin tapa ostaa tällainen laite on tehdä se itse. Halutun mallin saaminen riippuu materiaalien saatavuudesta ja tarvittavat taidot. Yksinkertaisimmat mallit ovat kuitenkin kaikkien saatavilla ja vaativat vähän aikaa.

Vibrolath betoni tekee sen itse

Rakennustyössä, varsinkin yksityisesti, jotkut työkalut tai laitteet ovat yksinkertaisempia ja paljon kannattavaa tehdä henkilökohtaisesti kuin hankkia rahaa kertaluonteiseen käyttöön. Erityisesti jos apulaite on erittäin kallis.

Rakennusten ja ulkorakennusten pohjan täyttäminen, lattiakaivojen ja itsepintaisten lattioiden muodostaminen, muottien täyttäminen edellyttävät betonikerroksen laadukasta liimaamista. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää vibro-työkaluja, erityisesti - pieniä amplitudia omaavia erikoisnauhoja, mutta huomattava värähtelyintensiteetti. Kumma kyllä, tällainen erityinen työkalu voidaan tehdä omilla kädillä, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt ja nopeuttaa työprosessia.

Vibrolaatin periaate

Laite siirtää työkappaleen pinnalle käsin ja tärinä tuottaa sähkömoottori. Tämä mahdollistaa suurien alueiden yhdistämisen yhteen henkilöön, erityisesti pienikokoisiin ja suhteellisen pieniin painoihin sekä helppokäyttöisyyteen. Työ voi olla ei-ammattimaista rakentajaa, jolla ei ole taitoja ja erityisosaamista.

Sähkömoottorin asynkroninen toiminta voi olla epäkeskisyys tai jokin muu suunnitelma pyörimisliikkeiden siirtämiseksi translaatioon. Voit säätää värähtelytaajuutta sisällyttämällä taajuusmuuttajan laitteen piiriin.

Itse laitteessa on hyvin yksinkertainen, mutta se ei ainoastaan ​​kompastele betonikerrosta vaan myös tasoittaa pinta tasaisesti. Värähtelevän kiskon ja syvän hitsaajan betonin integroidulla käytöllä on mahdollista saada aikaan mahdollisimman nopea tiivistys ja tasoittaminen paksuiselle betonikerrokselle, joka on upotettu muottiin tai kaivoon. Betonin ratkaisu laskeutuu tasaisesti, kun ilmakuplat poistuvat sen rakenteesta.

Vibrolaatteja voidaan käyttää myös kuivalla lasilla, myös paikoissa, joissa päällystyslaatat on asetettu suurille alueille hiekka- tai seulonta-aineiden sekoittamiseksi sementin kanssa. Samanaikaisesti tärinän voimakkuus ei ole niin vahva, että se vahingoittaa alustaa tai vaikuttaa kiinteän muottirakenteen sijaintiin. Kaikki jäljet, joita laite lähtee betonista ja itsetasaava itsetasaava lattia, on erittäin helppo poistaa hiomakone pintakerroksen kovettumisen vuoksi.

Mitä sinun tarvitsee tehdä vibrolaths

Pienelle laitteelle, joka voi jatkuvasti työskennellä jopa 15 neliömetrin alueella, tarvitset:

pienitehoinen sähkömoottori (enintään 1,5 kW);

metalliset kulmat (vakioprofiili);

sähköpora metalliporakoneilla;

laitteisto (ruuvit, vastaavan halkaisijan pultit);

Vaiheittaiset ohjeet värähtelyjen tekemiseen

Ensin sinun on otettava valmis profiili ja kiinnitettävä siihen mukavat kahvat. Luonnollisesti muotoilu ei voi olla vakio, joten jokainen tekee sen käteväksi itselleen. Kokeile, kuinka kätevää voit sijoittaa kädensijat, mihin etäisyyteen, mihin kulmaan.

Profiilina voit ottaa paitsi metallikulmat, myös tavalliset putket tai muotoillut neliömäiset putket. Tulevan värikuvan pituus sovitetaan myös tämän laitteen käyttämän henkilön yksilöllisiin mittoihin.

Kahvat voidaan tehdä vahvistuspalkkeilta hitsaamalla ne mihin tahansa kokoonpanoon pääprofiiliin. Kiinnityksen lopussa, helppokäyttöisyyden ansiosta kartio voidaan kääriä nauhalla tai muulla vastaavalla materiaalilla, mikä antaa mukavan sijoituksen kämmentuihin.

On mahdollista kiinnittää sähkömoottori profiilille kulmissa, jotka ovat tehneet erikoisen sängyn niistä, joissa on tarpeen porata reikiä pultteihin. Huomaa, että koska laite toimii jatkuvasti tärinän avulla, muttereita tulee kiristää kaiverrusaluslevyjen avulla ja lisävahvistinmutteria on asennettava. Jos löydät pultit, joissa on poikkileikkaus kierteen päässä, se on vieläkin parempi: siinä on tappi, joka estää kiinnittimen menettämisen, vaikka mutteri löystyy laitteen käytön aikana.

Sähkömoottorin hitsaaminen runkoon kielletään voimakkaasti, koska se sulkee pois mahdollisuuden korvata se ja vaikeuttaa paikallisten korjausten rikkoutumista.

Kiinnitä huomiota! Sähkömoottorin sijoittaminen profiilin keskelle (akselin ympäri) ei ole suositeltavaa! Tämä vähentää tärinän voimakkuutta, vaikka se helpottaa hallintaa.

Työkappale on asennettava kohtisuoraan keskiprofiiliin sopivaksi työskentelevälle kaltevuudelle. Koska tämä rakenneosa kokee maksimaalisen värähtelykuorman, kuten sähkömoottori, ei ole suositeltavaa keittää sitä - on olemassa jatkuvan rikkoutumisen vaara. Yleensä jäykkä hitsaustarvikkeet työkaluille ja laitteille, jotka on suunniteltu lähettämään tärinää, eivät ole tervetulleita. Työskentelyrungon pulttiliitokset pääkiskolla ovat vieläkin suuremmat, joten ne voidaan asentaa jäykkäihin iskunvaimentimiin.

Miten tehdä vibrolaatti kompaktiksi betoniksi?

Kovettumisbetonin luotettavuus riippuu monista tekijöistä: komponenttien laadusta, oikein ylläpidetyistä mittasuhteista ja hydraation olosuhteista. Huomautettiin, että juuri täytetyn liuoksen täyttö parantaa keinokiven rakennetta ja parantaa sen lujuutta, kun optimaalinen vaikutus havaitaan käytettäessä tärinää. Suurten alueiden käsittelyä varten vaaditaan ammattilaistyökalu, yksityisiin tarkoituksiin on halvempaa ja helpompaa tehdä värähtelevä kiskokiekko omalla kädelläsi.

Laitteen päätavoite on betonin tiivistäminen hydrauksen ensimmäisessä vaiheessa korkeataajuisten vaikutusten avulla. Vakiopiirilataattipiiriin kuuluu työprofiili ja voimalaitos, kun aloitetaan värähtelyt, jotka ilmenevät palkista ja liuoksesta, jolloin se irtoaa ylimääräisen kosteuden ja ilman siitä poistamalla aukkoja ja täyttämällä täyteainetta. Suunnittelu, koko ja suorituskyky voivat vaihdella, mutta yleinen periaate on sama: moottorin vääntömomentti lähetetään työkorkeuteen.

Värähtelevän kiskon käyttö lisää betonin räjähdys- kestävyyttä jopa 30%, minimoi halkeilun vaara ja vaikuttaa positiivisesti ohuiden kerrosten kovettumisen ajankohtaan. Kiireellisen työn lisäksi soveltamisalaan kuuluvat tavalliset sementti- ja itsetasoavat lattiat, luiskat, ajoneuvojen pysäköintitilat, pysäköintialueet, kiitoratut ja vastaavat kohteet, jotka ovat alttiita voimakkaille kuormille. Yksityisessä rakentamisessa käytetään valmiita värähteleviä kiskoja betonin tiivistämiseen perustusten, paviljongien, lattiamattojen ja lattioiden rakentamisessa.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Omakokoonpanoon tarvitaan: teräskanava tai alumiiniprofiili 2 metristä, sähkömoottori käynnistimen kanssa, kaksi nurkkaa sen kiinnittämiseksi noin 20 cm pitkä, virtakaapeli, eristävä kumi-, sauva- tai valoputki kahvan muodostamiseen - 2 kpl. Työkalukankaan saa vaihtaa 2-3 cm leveällä pehmusteella, mutta puiset kotitekoiset tuotteet kestävät vähemmän, ne ovat lähes kertakäyttöisiä. Vakavilla suunnitelmilla on parempi tehdä värähtelevän kiskon alumiinisäännöksestä (myydään missä tahansa rautakaupassa) tai teräksestä: säleistä, profiiliputkista, kanavapalkista.

Ensimmäisessä tapauksessa työkalu ei pelkää korroosiota, mutta kokoonpanoprosessi muuttuu monimutkaisemmaksi (alumiinin juottaminen on vaikeaa ja pulttiliitos on huonompi luotettavuudessa). Toisaalta, jotta kaikki teräksestä valmistettu tärisevä kiskokiilto helpottuu, tarvitset vähäisiä taitoja, hitsauskonetta, poraa metalliporaa ja ruuvimeisseliä. Tärinämoottorina käytetään sähkö- tai bensiinimoottoria (moottorilohkosta tai sahasta), mutta toinen vaihtoehto vaatii erityisen kytkinjärjestelyn ja soveltuu vain tuuletetuille tiloille. Valittaessa laitteen tehoa otetaan huomioon odotettu tilavuus: keskimäärin 15 m2: n jatkuvaa käsittelyä varten vaaditaan enintään 1,5 kW: n moottori.

Askel askeleelta DIY kokoonpano-ohjeet

Suositeltava toimintasuunnitelma sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Yksittäisten osien valinta ja valmistelu. Tässä vaiheessa ne määritetään materiaaliprofiilityypin mukaan, lasketaan moottorin teho ja työkiskon pituus, kahvien koko. Laitteen mitat riippuvat omistajan korkeudesta ja odotetuista tavoitteista, joten ei ole järkevää värähtelemään alle 2 metriä lyhyempiä betonilevyjä työskenneltäessä kuivien seosten kanssa ja asentamalla betonia pohjarakenteisiin, painotus on värähtelyn voimakkuus, leikkauspituus on vähintään 1 m.
 2. Kynät, hitsaaminen tai muu tapa kiinnittää ne pääprofiiliin. Helpompaa käyttöä varten on parempi valita hieman kaareva muoto ja kääri kumilla tai nauhalla.
 3. Moottorin asennus: kohtisuorassa rungon keskellä, eräänlaisen sängyn avulla kahdesta kulmasta, joka puolestaan ​​on kiinnitetty ruuveilla tai hitsaamalla. Kaksi samanmuotoista asennusvaihtoehtoa ovat mahdollisia: kulmien hitsaaminen moottoriin, jonka jälkeen se sijoitetaan kehykseen tai päinvastoin kehyksen jäykkä liitäntä työprofiiliin. Suorahitsausta moottorilla rungon kanssa ei suositella, mutta se ei korvaa mahdollisuutta rikkoutumiseen.
 4. Virtajohdon kiinnittäminen kahvoilla pitimiin kiinnittämällä käynnistin helposti saatavalle alueelle.
 5. Todentaminen, mieluiten testaten pienellä osalla kiviainesta.

Samalla tavalla voit tehdä itsenäisesti värähtelevän kiskon betonille bensiinin tai dieselin moottorilla. Suorituksen tärkein etu on verkon itsenäisyys, mutta universaalisuuden kannalta (mahdollisuus työskennellä sisätiloissa), se on huonompi sähköinen. Hyvä tarkastelu on moottoreita, joissa on kaasuventtiilit, joiden avulla voit säätää polttoaineen kulutusta ja muuttaa tehosteiden voimakkuutta. Kokoonpanon tärkein vivahde liittyy värähtelymoottorin tehon valintaan, ensinnäkin se riippuu kiskon painosta. Mitä suurempi on profiili, sitä enemmän tarvitaan vaivaa riittävien vaihtelujen aikaansaamiseksi betonin korkealaatuiselle käsittelylle.

Jos paksujen sementtien tiivistämiseksi on tarpeen, on suositeltavaa valmistaa värähtelevä kaide, jossa on kaksi yhden tai kahden profiilin runkoa hyppyjen avulla. Tässä tapauksessa järjestelmä on hieman monimutkaisempi - moottori asetetaan alustaan, joka vaikuttaa koko esivalmisteen kehykseen, kiinnityspisteiden määrä kasvaa. Mutta edellä mainitun ehdon mukaisesti ylimääräisen rautatien lisääminen merkitsee tärytyskiskon tehon kasvua, mikä ei aina ole hyväksyttävää.

On tarpeen ottaa huomioon betonin tiivistymisen tekniikan tärkein sääntö: kun 20 cm paksummat rakenteet valetaan, kerros kerroksen käsittely on välttämätöntä, vaikka käytettäisiin tehokkaita tehdasyksiköitä.

Värähtelevän kiskon luotettavuus riippuu pitkälti saumojen laadusta ja kiinnityksestä, hitsauskokemuksen puuttuessa on parempi palkata ammattilaisia. Pulttien käyttö on sallittua, mutta vain jos liitokset vahvistetaan, nimittäin: kiristetään mutterit kaiverruslevyjen, lukkomuttereiden tai poikkileikkauksen avulla. Tällaiset toimenpiteet ovat välttämättömiä, laitteeseen kohdistuu jatkuvia tärinöitä, ilman suojaa moottori yksinkertaisesti lentää, mikä ei ole hyväksyttävää. Fyysinen tutkimus ja vetäminen ylös ratkaisemaan ongelman, mutta osittain.

Myös laitteiden kanssa tehtävän työn yksinkertaistamiseksi ja turvallisuusmääräysten ja betonin tiivistämisen tekniikan noudattamiseksi suositellaan:

 • Tarkista, kuinka hyvin värähtelevä kisko varmistaa, että pinta on jopa tasainen ja tarvittaessa muuttaa painopisteen sijaintia tai työskentelyprofiilin paineastetta liuoksessa. Yksinkertaisin vaihtoehto on hitsata ylimääräisiä kiinnikkeitä runkoihin, jolloin voit muuttaa iskuvoimaa ja lisätä laitteen toimivuutta.
 • Aseta kumipallot moottorin ja säädettävän liitoksen väliin.
 • Virtajohtoa ei saa kiinnittää lujasti ja vaaraksi. Vaijeri tai vääntyminen ei ole hyväksyttävää. Tämä pätee sekä itse tehtyihin värikoodeihin että tehtaisiin malleihin.
 • Harjoittele betonia ennen päätyön aloittamista.
 • Sisällytä piiri sähkömoottoritaajuusmuuttajan kanssa kuormien ohjaamiseksi.
 • Ota huomioon kaikki ohjeiden vaatimukset (käyttöaika, liikkeen suunta ja muut ongelmat) valmiiden mallien toiminnassa.