Rakennuspalikoiden lajit ja niiden kustannukset

Rakentamisen vauhdittaminen - asiakkaan ja kehittäjän yleinen halu. Työvoimavaltainen muuraus ei auta ratkaisemaan ongelmaa. Lämmönjohtavuus ja pienet tiilet muodostavat monikerroksisten tukirakenteiden pystyttämisen monimutkaisten saumojen liittämisen avulla. Perinteisen materiaalin järkevä korvaaminen on suurikokoisia lohkoja, jotka muodostavat kalkin, sementin, kipsin, saven, mineraalien ja synteettisten täyteaineiden perusteella. Pienikokoiset laitteet ja yksinkertainen tekniikka mahdollistavat monoliittisten elementtien luomisen laajamittaisessa tuotannossa ja yksityiskohteissa.

Näkymät tarkoituksen ja koostumuksen mukaan

Oikea muoto, suuri koko, lujuus pienellä painolla - perusvaatimukset keinokiville rakentamisen aikana. Monoliittisista elementeistä rakentaa perustan, nollatason, ulkoseinän ja väliseinät. Rakennetyyppisten seinälohkojen tyypit, raaka-aineet ja sideainemateriaali:

 • betoni;
 • kaasusilikaatti;
 • vaahtobetoni;
 • kinkkubetoni;
 • sardeldiitti (eristys);
 • polystyreeni-betoni;
 • puu-betoni;
 • keraaminen.

Mitoituselementtien valmistuksessa käytetään sementtiä, joka on täyteaineiden kiinnitysaine tai huokoisen betonin rakenteellinen perusta. Kehittynyt teknologia mahdollistaa vaahdotusratkaisut, joissa yhdistyvät mineraali-, polymeeri- ja orgaaniset komponentit monoliittirakenteisiin. Tietyillä yhdistelmillä saadaan erityisiä ominaisuuksia omaavia betonityyppejä. Mitkä lohkot ovat parhaita talon rakentamiseen määräytyvät alueen fyysisten ominaisuuksien, painon, koon, kustannusten ja ilmastovyöhykkeen perusteella.

1. Betonirakenteet.

Seinätyypit on valmistettu raskaasta sementtilaastista ja hiekka-sora-seoksesta käyttämällä vibropressointimenetelmää. Vahvistetut suurikokoiset elementit sijoitetaan teollisuusrakennusten seinämiin nostomekanismien avulla. Yksityisessä rakentamisessa käytetään 200x200x400 mm: n korkuisia betonilohkoja, joiden kussakin on 30 kg tai ontto, korkeus 200, pituus 500, leveys 100 (150) 200 mm ja paino 14,5-18 kg.

Esivalmistettujen seinien kestävyys, seoksen säästäminen ja nopea asennus ovat positiivisia ominaisuuksia, jotka kompensoivat suuren painon, alhaisen lämmönkestävyyden ja kiinteän betonin korkeat kustannukset. Hollow-elementit ovat paremmin suojattuja kylmältä ja melulta, niitä on helpompi pinota käsin ja ne voidaan ostaa edullisesti. Kevytrakenteisia rakenteita käytetään väliseinälohkoina. Asuinrakennusten julkisivut on eristettävä ja vuorattu.

2. Vaahtotettu betoni.

Kaasasilikaatti saadaan alumiinipastan ja kalkin vuorovaikutuksesta, jotka lisätään sementtilaastiin. Kovettumisen autoklaavitila ilmatiiviisessä kammiossa takaa avoimen huokoskantakerroksen lujuuden ja tarkan mittasuhteen ja oikean muodon leikkaamisen merkkijonomenetelmän. Seinätyyppien paksuus vaihtelee 200: stä 500 mm: iin 25: n välein, pituus ja korkeus 600x200 (250) mm. Partition ohuempi - 75-175 mm. Lime betoniseoksessa maalaa valmiit elementit valkoisena, joten seinät näyttävät hyviltä ilman monikerroksista kipsiä.

Vaahtobetonielementit muodostavat ilman lämmitystä ja höyrykäsittelyä. Vaahto valmistetaan generaattorista orgaanisesta koostumuksesta, minkä jälkeen paine syötetään sekoittimeen sementtilaastilla. Betoni päällystää ilmasolut ja huokoset suljetaan. Sitten seos astuu vakiokokoon 600x300x200 (100) mm vakiokokoon ja vähitellen kovettuu telineissä ympäristön olosuhteissa.

Solukonseptin rakennusseinälohkoissa on pieni tiheys, suuret mitat. Huokoisia elementtejä on helppo käsitellä, taittaa kaarevat seinät, kaaret ja väliseinät niistä. Suljettujen solujen ansiosta saadaan hyvä lämpö- ja äänieristys vaahtobetonista. Vahvuus ja estetiikka ovat parempia esivalmistetuilla kaasusilikaattilohkoilla. Voit valita kahden eri tyypin mukaan perustuen asennusalueeseen, lattian korkeuteen ja rakennuksen tarkoitukseen. Vaahtolohkot ovat hyvin eristettyjä ulko- rakenteita, ne ovat halpoja. Ilmastettu betoni sopii parhaiten munimiseen.

3. Karhennuslohkojen ominaisuudet.

Sementtiseoksessa, joka muodostuu vibropressointimenetelmällä, kuuluvat jätteenpuristusuunit tai kattilan kuona, murskattu kivi, rikkoutunut tiili, murskattu perliitti, sementin, sahanpurun, tuhkan osia. Täyteaineen paino ja rakenne vaikuttavat hiutaleiden ominaisuuksiin. Betonirakenteeseen lisätään kiinteitä monoliittikokoisia 390x190x188 mm: n raskasosia. Voimakkaita lohkoja käytetään tehdasrakennusten, hangarien, varastojen, työpajojen rakentamiseen. Hollow-elementit tuottavat tavanomaisten mittojen lisäksi 90 mm: n paksuiset väliseinät.

Räjähdys- ja kattiloiden kuona, vaahtoutunut perliitti ja tuhka täyttävät kevyet rakenteet, joilla on suuri lämmönkestävyys. Sahanpurun ja sementin erät on erotettu niiden luonnollisesta koostumuksesta, puuhöyryn läpäisevyydestä, betonin palonkestävyydestä ja yhdistetyn materiaalin ainutlaatuisesta elastisuudesta. Niiden ainoa haittapuoli on seula rakenne, joka vuotaa kosteutta ja vaatii suojaa. Se on halpaa ostaa kuona lohkojen metallurgisten kasvien tai sahojen, jossa tuotanto jätteistä on järjestetty.

4. Laajennettu savi monikerroksiset järjestelmät.

Vaahtokerran rakeet ovat korvanneet kuonan kevyiden lohkojen valmistukseen. Luonnollinen huokoinen täyteaine, joka on hankkinut kiinteän kuoren polttamisen aikana, vahvistaa hyvin rakennetta, vähentää tiheyttä ja parantaa eristysominaisuuksia. Valmistusmenetelmät, muoto ja elementtien koot eivät poikkea kuonbetonista vaan ylittävät ne laadultaan, ympäristöystävällisyydestään ja vakavuudeltaan puristuksina.

Monikerroslokerot, joissa on vuoraus ja eristys - järkevä ratkaisu rakentamiseen energiatehokkaiden asuntojen omistajien mukaan. Laajennettu savipohja, kerros polystyreeniä ja keinokivestä ovat hyvin sidoksissa toisiinsa lasikuituvahvisteilla. Tämäntyyppiset lohkot toimivat kolmella toiminnolla, ja voit säästää rahaa asuinrakennusten rakentamisessa. Julkisten julkisivujen lämpenemisen ja julkisivujen kustannukset eivät sisälly arvioon. Ulkokerroksen rakenne ja väri voidaan valita rakennuksen ulko- puolella - tiilen, graniitin, kalkkikiven ja keraamisten laatat jäljitellen.

5. Polymeerisellä täyteaineella.

Komposiittibetoni yhdessä laajennetun polystyreenin kanssa hankkii helposti solumuovin lämmönjohtavuutta, mutta ei vahingoita. Hydrofobisuus ja biologinen stabiilisuus mahdollistavat lohkojen käytön eristyslevyinä. Haittana on suuri kutistuminen raskaissa kuormituksissa ja mahdollisuudet saostua polymeerirakeista johtuen huonosta adheesioon betonilla. Pituus 588 ja korkeus 300 mm, lohkot valmistetaan paksuus 188 ja 300 mm kantavien seinien osalta; 80, 92, 138 mm - väliseinille.

6. Puuta betonilohkojen erityisominaisuudet.

Puubetoni - solupäällyste, jonka osuus jopa 90% puulastuista on ilman kuorta ja lehtiä. Sementtilaastin jakautuminen työkappaleen väliin takaa monoliitin lujuuden pienellä tiheydellä. Adheesion parantamiseksi seokseen lisätään alumiinisulfaattia tai sammutettua kalkkia, joka neutraloi sokerin puussa. Tämä tyyppi tuotetaan sahajätteistä: 25x10x5 mm kaliiperi pelimerkit kostutetaan mineraalivettä vedellä, M400 sementtiä lisätään, sekoitetaan ja levitetään 500x300x200 mm: n muotoina.

Puulasten lämmönjohtavuus ja hyvä höyryn läpäisevyys vastaavat puun ominaisuuksia, kun taas komposiitti ei tue palamista, ei repeä eikä rikkoudu. Puristuslujuus - kuten solubetoni, ja pakkasenkestävyys on korkeampi kuin tiilen. Arbolitan ominaisuus on suuri kimmomoduuli, joka eliminoi halkeamien muodostumisen taivutuksen aikana. Materiaalin veden absorptio on haitta, joka vaatii suojapäällysteen ulkoseinillä. Suspendoitu julkisivu tai höyryä läpäisevä kipsi ratkaisee ongelman.

Savi sekoitetaan sahanpurun kanssa, joka polttaa polttoprosessin aikana, kun taas lohkareiden massat ovat muodostuneet, sen paino pienenee merkittävästi. Ekologisesti turvallinen materiaali erottuu korkealla kustannuksella, jota kompensoidaan alhaisella lämmönjohtavuudella ja kestävyydellä. Keraaminen lohko, jonka mitat ovat 380x248x238 mm, painaa vain 17,5 kg. Suuri muoto helpottaa asennusta ja nopeuttaa rakentamista. Savi haavoittuvuus ja suuri veden imeytyminen edellyttävät toimenpiteitä huokoisen materiaalin suojaamiseksi.

Tyypit betonilohkoja - luokittelu ja soveltaminen. Raskas betonituotteet ja kevyet kennorakenteet

Koko historiansa aikana ihmiset ovat käyttäneet erilaisia ​​lohkoja rakennusten ja apurakenteiden rakentamiseen. Rakenteellisen elementin betonielementti ilmestyi yli sata vuotta sitten, ja tällä hetkellä materiaali on jopa 90% rakennusmarkkinoista. Ne voidaan tehdä sekä teollisesti että omin käsin.

Valokuvat monoliittisista lohkoista.

Lohkotuotantoa koskevat ohjeet

Aloitetaan siitä, että materiaali on koostumukseltaan erilainen.

Tällä hetkellä betoniteollisuuden kehittämisessä on 2 yleistä suunnitelmaa - raskasbetoni- ja kevytbetonilohkojen rakenteiden tuotanto.

 • Raskasbetonit ovat laajalti edustettuina FBS: n perusta-alueina. Tienrakennuksessa käytettävät rakenteet, kuten esimerkiksi betonilohko B 5.
 • Markkinoiden kevyitä betonilohkoja on useissa eri muodoissa ja materiaaleissa. Yleensä ne on kuitenkin jaettu seinä-, eristys- ja jako-rakenteisiin.

Tärkeää: kevytrakenteet on jaettu kahteen pääryhmään, jotka ovat onttoja betonilohkoja (joilla on geometrisesti säännölliset, suunnitellut ontelot) ja täytetyt tai monoliittiset.

Heavy Betonituotteet

Tämäntyyppiset lohkot tehdään pääsääntöisesti yhtenä monoliittina ja niillä on melko vakava paino. Useimmiten niitä käytetään perustana ja tukirakenteina.

PBS: n erityispiirteet

Dobornaya ei vahvistettu muotoilu.

 • Lyhennelmä FBS tarkoittaa - pohjaseinämäseinä, tuotteen parametreille on tunnusomaista digitaalinen nimitys, joka koostuu kolmesta numerosta. Kaikki GOST 13579-78: n mukaiset tiedot ilmoitetaan desimaalimittareina. Esimerkiksi FBS 24 4 6 T tarkoittaa monoliittista tuotetta, jonka pituus on 240 cm, leveys on 40 cm ja korkeus 60 cm. Kirjain "T" tarkoittaa tässä tapauksessa koostumuksen tyyppiä, raskasta betonia.
 • Suurin osa näistä rakenteista tehdään laadukkaiden sementityyppien perusteella ja niiden lujuusluokka B7: stä B15: een. Frost resistance ja veden läpäisevyys riippuvat myös betonituotteen lujuusluokasta. Lisäksi lähes kaikissa tuotteissa on sisäinen vahvistus, lukuun ottamatta pieniä lisärakenteita.
 • Käyttötarkoituksesta ja rakenteellisesta kuormituksesta riippuen tuote voidaan vahvistaa kireällä tai painamattomalla valssatulla metallilla. Esiasennettu tai karkaistu teräs. Näin ollen ei-stressoitua metallia ei käsitellä ollenkaan. Tätä varten käytetään suuritehoisia teräslajeja A1 - A111.

Muutamia sanoja tienrakentamisesta

Tieliikenteessä lohkotuotteita voidaan käyttää sekä ylimääräisten rakenteiden, kuten viemäröintijärjestelmien ja viemäröintijärjestelmien, järjestämiseen. Tämä on betonilohko B5 ja betonilohko B 9. Niinpä pienen kahdeksankulmion muotoisten tienlevyjen pohjana on betonilohko B 8.

Tärkeää: Betonilohko B8 on pieni, 500x500x80 mm: n raudoitettu betonilaatta, jonka kulmat on varustettu metallikiinnikkeillä kytkemistä varten.
Tien tarpeiden ohella käytetään kanavien vahvistamista joilla putkien ja siltojen asennuksen aikana.

Tiebetonilohko B5.

Kevyt- ja solutyyppisten betonin rakenteet

Moderni markkinat ovat täynnä suurta määrää kevyitä materiaaleja. Kaikki valmistajat viedivät keskenään ylistääkseen tuotteidensa ansioita ja ei-asiantuntevalle henkilölle, voi olla vaikea ymmärtää tarjouksen meriä.

Tärkeää: kaikki kevyet betonilohkot tuotantomenetelmän mukaan jaetaan autoklaaviin ja ilman autoklaavia.
Autoklaavit kuivataan korkeassa paineessa ja korkeassa lämpötilassa, hinta on jonkin verran korkeampi, mutta laatu on parempi.
Lisäksi niitä ei voi tehdä omilla käsillä kotona.

Ilmastettu betoni ja sen johdannaiset

Ilmastettu betoni on yksi tyyppisistä solumuovista, sillä on huokoinen rakenne. Tämän materiaalin lähimmät sukulaiset ovat kaasusilikaatti- ja kaasun-tuhkan betonilohkot. Ohjeet niiden tuottamiseksi noin samasta, erot ovat tuotteen koostumuksessa.

Tämän materiaalin tuotannon periaate perustuu hiivan vaikutus. Tietty määrä leivinjauhetta lisätään sementti- tai kalkkipastaain, jonka seurauksena massa saa ilmaa ja nousee kuin hiiva taikina.

Asennus liimaliuokseen.

Höyrystetyn betonin perustana on Portland-sementti. Kaasusilikaatti- tai silikaattilohkot valmistetaan käyttäen kvartsihiekkaa sekoitettua kalkkia. Sementin ja kalkin lisäksi tuodaan suuria huokoisia täyteaineita kaasun tuhkan betonilohkoihin. Leivinjauhe ja vaahtoava aine ovat kaikissa tapauksissa alumiinipulveria.

Vinkki: jos olet kiinnostunut rakenteen laadusta ja kestävyydestä, on parempi ostaa autoklaaviin tehty materiaali.

Ominaisuuksien osalta näillä lohkoilla on korkea lämmön- ja äänieristys. Tuotteiden koko ylittää monimutkaisen standardin tiilen mitat, joten asennukseen tarvittava aika on vähäisempi, ja tuotteilla on pieni paino ja korkea höyryläpäisevyys. Huomaa kuitenkin, että nämä ontot betonilohkot ovat vakava hygroskooppisuus ja vaativat korkealaatuista vedenpitävää pinnoitetta.

Vaahtobetoni

Eri tekniikalla tuotettu vaahtobetoni-lohko. Se voi sisältää sementtiä tai sementtiä kvartsihiekkaa. Huokoinen rakenne pakottaa vaahdotettua ainetta. Molemmat koostumukset alun perin valmistetaan erikseen ja vain loppuvaiheessa yhdistyvät yhdeksi ratkaisuksi.

Tästä materiaalista voidaan tehdä rakenteellisia ja eristyslohkoja. Mutta alun perin se kehitettiin lämpöeristeenä. Lämpö- ja ääneneristysominaisuuksien mukaan se on samanlainen kuin kaasusilikaatti, mutta se on suljettu huokos ja alhainen hygroskooppisuus. Kosteissa tiloissa tämä on plus, mutta tukirakenteen asennuksessa tarvitaan lisää ilmanvaihtoa, koska seinät eivät hengitä.

Polystyreenipohjainen materiaali

Polystyreenilohkot on valmistettu sementti-hiekkaseoksesta lisäämällä vaahtopolystyreeniä. Tuloksena on vahvempi aine, koska ilman sijasta tärkein täyteaine on polystyreenivaahto.

Teollisessa versiossa koostumukseen lisätään murskattua tai rakeistettua polystyreeniä. Kun tuotetaan kotona omia käsiään, ne käyttävät usein vaahtokerroosia. Tämä tehdään säästöistä, koska vaahdon hinta on paljon pienempi.

Rakenteet laajennetun saven pohjalta

Laajennettu savi on valmistettu erityisestä savi, sen vaahtoamisen ja ampuminen rumpu uunit. Tuloksena on ympäristöystävällinen, kestävä, kestävä huokoinen materiaali. Lohkojen tuottamalla laajennettu savi toimii suurena täyteaineena. Sideaineena käytetään tässä tapauksessa sementti-hiekkaseosta.

Tällä hetkellä se on suosituin kotitalouksien materiaali. Rakenteen lujuus ja sen paino riippuvat siten suoraan sidosseoksen ja vaalean huokoisen saveen prosentuaalisesta suhteesta. Koko maailmassa materiaalia pidetään yhtenä ympäristöystävällisimmistä.

Tuotteet, jotka perustuvat laajennettuun saveen.

Kipsin käyttö

Kipsiä on käytetty rakennusmateriaalina satoja vuosia, se on varmasti menettämässä kilpailua nykyaikaisten materiaalien kanssa, mutta edullisen, yksinkertaisen tuotantoteknologian ja ekologisen puhtauden ansiosta seinäkipsibetonilohkot ovat edelleen suosittuja etenkin seinien asennuksessa.

Kipsiseinän rakenteet.

Puubetonirakenteet

Tämä materiaali oli suosittu 1900-luvun puolivälissä. Tällaisten yksiköiden tuotantoa koskevia ohjeita on syytä pitää helpointa. Itse asiassa se on sekoitus sementtiä, hiekkaa ja sahanpurua. Tuloksena on kestävä sarja, jolla on kadehdittava höyryläpäisevyys ja ympäristön puhtaus.

Vahvuuden ja melun absorptiokertoimen ominaisuuksien mukaan arbolit ei ole paljon alhaisempi kuin luonnollinen puu, mutta toisin kuin se, se ei ole altis muotille ja mätäksi eikä se myöskään pelkää tuholaisia. Vaikka eristysaste on jonkin verran alhaisempi kuin nykyaikaisilla materiaaleilla, paino on paljon suurempi.

Ei ole kannattavaa tuottaa sitä teollisessa mittakaavassa, koska yksinkertaisen teknologian ja suhteellisen edullisten osien vuoksi valmiin tuotteen kypsyminen kestää vähintään yhden kuukauden. Mutta kotona arbolit soveltuu hyvin työtasojen tai sisätilojen rakentamiseen.

Tuotteet arbolitasta.


Tässä artikkelissa olevasta videosta löytyy paljon mielenkiintoisia pieniä asioita.

johtopäätös

Kuten yllä olevasta näet, yleisiä rakennusmateriaaleja ei ole olemassa. Kussakin tapauksessa on otettava huomioon paitsi kustannukset myös lukuisia siihen liittyviä tekijöitä.

Asennus ja rakentaminen betonilohkoille

Betonilohkojen rakentaminen on levinnyt yhä laajemmin kaikkialle maahamme. Tämä johtuu siitä, että näiden seinämateriaalien valmistajat avaavat tuotantolaitoksia eri alueilla. Tämän ansiosta aineisto on saatavilla monille kuluttajille. Lisäksi betonilohkojen asennus on yksinkertaista ja nopeaa.

Betonilohkojen seinien tärkeimmät edut - alempi lämmönjohtavuus (verrattuna tiiliin), vähemmän painoa, parempi äänieristys ja mikä tärkeintä - materiaalin halpa. Betonilohkojen rakenteiden nopeus on paljon suurempi kuin tiilien rakentamisen nopeus.

Mitkä ovat rakennuspalikoiden tyypit?

Aluksi on syytä selventää - mitkä ovat talon rakentamisen elementit. Rakennuspalikoiden tyypeillä on etuja ja haittoja. Tällä sivulla on joitain konkreettisia lohkoja, joita voit ostaa edullisin kustannuksin.

Cinder-lohkoilla on tiettyjä etuja ja haittoja. Tämän materiaalin vahvuudet ovat alhainen irtotiheys, alhainen lämmönsiirtokerroin, kosteuden kestävyys, hyvä huokoisuus ja suuri lujuus. Kuitenkin myös muita epäpuhtauksia (verrattuna muihin solumateriaaleihin) on lämpöeristys, mikä on pahimmillaan valmiiden tuotteiden kevytbetoni-geometria.

Sekä ulkoiset kantavat että sisäseinät on valmistettu karkeasta betonista. Sisäpuoliset väliseinät voidaan myös rakentaa näistä lohkoista. Niiden rakenteellinen lujuus on sellainen, että lattialle voidaan käyttää tavallisia teräsbetonilaatuja. Koska kuonan betonin valmiin muurausmassan paino on puolet kuutiometriä tiiliseinämästä, kuonasbetonin rakentamisen perusta vaatii vähemmän voimaa.

Karkeiden lohkojen, jotka ovat saaneet täyden lujuutensa, ovat huonosti sopivia lisäkäsittelyyn. Poraus, leikkaaminen voi olla vain erityinen työkalu.

Erilaisten valmiiden lohkojen koot edellyttävät sauman suurempaa paksuutta asennuksen aikana, mikä johtaa osan eristysominaisuuksien menetykseen, koska sementti-hiekkaseoksen jatkuva liitos on ns. Kylmäsilta.

Vaahtobetoni on materiaali, joka saadaan sementin seoksesta hienojakoisten täyteaineiden kanssa. Se vaahtoaa synteettisten tai proteiinipyyhkeiden avulla.

Vaahdottavia aineita suojaavat patentit, joten on erittäin vaikeaa saada selville ainakin komponenttien likimääräinen koostumus. Tiedetään vain, että proteiinin vaahtoavat aineet tehdään teurastamoista peräisin olevan jätteen perusteella ja siksi ovat kaksi kertaa halvempia kuin synteettiset.

Vaahtokerros valmistetaan seuraavasti: sementti-hiekkaseos sekoitetaan veden ja vaahdotuksen kanssa. Intensiivisen vaahdon muodostumisen jälkeen se kaadetaan erityiseen muotoon, jossa sitä kypsytetään täydelliseen kiinteytykseen asti. Tämän jälkeen lohko poistetaan muotista ja käyttämällä korkean tarkkuuden omaavia erikoislaitteita leikataan määrätyiksi kappaleiksi.

Materiaali kuormitetussa tilassa voi kutistua. Tämä on muistettava, kun sitä käytetään yhdessä kaasusilikaatin ja sementtilohkon kanssa. Vaahtobetoni ei siedä suurta kosteutta (valmistettu proteiinipyyhkeellä ilman autoklaavia ei siedä lainkaan). Siksi tämän materiaalin valmistetut etuseinät tarvitsevat lisäsuojaa. Vaahtobetonituotteiden mitat ovat hyvin huollettuja, niiden levittämiseen voidaan käyttää liimaa, mikä parantaa merkittävästi materiaalin lämpöeristysominaisuuksia. Lohkojen jatkokäsittely - leikkaaminen, hiominen ja poraaminen - on paljon helpompaa kuin hiekkakivet.

Tiivistysluokkien vaahtotaseja 700 asti käytetään väliseinien tai lämmitysseinien asentamiseen. Laakerin seinämille tarvitaan suurempia tiheyksiä. Itsekierteittävien ruuvien ruuveja voidaan ruuvaa pienen tiheyden omaaviin seinälohkoihin.

Betonielementtien ominaisuudet

Seuraavat ovat eräiden muutosten betonilohkojen ominaisuuksia. Höyrytettyä betonia (tai kaasusilikaattia) olevat seinäelementit valmistetaan autoklaavimenetelmällä. Sementti-hiekkaseoksessa tietyssä määrin lisätään vettä, kalkkia ja alumiinia jauhetta. Kemiallinen reaktio alkaa suuren määrän vaahtoa vapauttamalla. Seos tulee erikoismuotoihin ja sijoitetaan autoklaaviin, jossa noin + 200 ° C: n lämpötilassa ja useiden atmosfäärien paineessa ilmenee ennalta määrätyistä muodoista ja tiheyksistä ilmastettujen betonilohkojen muodostuminen ja "paistaminen".

Tällä materiaalilla on parhaat ominaisuudet ja ominaisuudet, mutta on yksi haitta. Suuresta lujuudesta huolimatta ei ole toivottavaa käyttää teräsbetonilattiat ilmastettujen betonilohkojen kantavien seinien rakentamisessa. Jos kehittäjä päättää käyttää laattoja, on välttämätöntä tehdä betoniteräsvahvistettu hihna seinämien ympärille erityisesti niille. Kaasusilikaatin kosteudenkestävyys on vähäistä, koska ilmastettujen betonilohkojen seinämien ulkopinta vaatii hyvän vedenpitävyyden. Kielen ja uran lohkojen läsnäolo mahdollistaa muuraustyöt pienillä saumoilla ja liimojen käytön tavanomaisen laastin sijasta.

Rakennetyyppien tyypit

Pazogrebnevye-levyt, joissa on hiilihapotettua betonia, ovat muotoa, jonka avulla et pysty käyttämään ratkaisua pystysuuntaisiin liitoksiin, mikä säästää merkittävästi ratkaisua, mikä kompensoi itse tuotteiden korkeaa hintaa. Tämäntyyppiset lohkot rakentamiseen eroavat erinomaisesti kuluttajien ominaisuuksiltaan.

Höyrytetyt betonilohkot käsitellään hyvin käsityökaluilla. Poraa ja suunnitella niitä helposti, voit lyödä kynsiä kuten puuta.

Slaydite lohkot tehdään vibropressing. Sementti-hiekkaseoksen täyttö on laajennettu savi. Verrattuna kuonan betoniin keramitbetoni on kevyempi ja ympäristöystävällisempi materiaali. Kuitenkin sen lohkot ovat huonompia iskutilanteissa. Hyvä kosteuden kestävyys ja lujuus mahdollistavat sardeldittibetonilevyjen käytön kantavien seinien rakentamiseksi.

Ceramsite-betonituotteilla on tyydyttävä geometria, joka ei salli liimaseosten käyttöä laastina. Samanaikaisesti lisäntyneen laastikerroksen käyttö (lohkojen epätasaisuuksien kompensoimiseksi) johtaa ei ainoastaan ​​sen jätteisiin vaan myös muurauksen eristysominaisuuksien menetykseen.

Claydite - hyvä lämmöneristin. Äänieristetyillä ominaisuuksilla se ei ole yhtä tasainen betonin välillä. Tämän materiaalin osia hankittaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseksi, että kaikki erän tuotteet ovat samankokoisia. Jos seinien pystyttämisen aikana on tarpeen tehdä liian paksuja saumoja, lohkojen hyödylliset ominaisuudet menetetään.

Solukerroksista valmistettujen tuotteiden hinnat eivät ole riippuvaisia ​​komponenttien kustannuksista, vaan niiden valmistuskustannuksista. Kuonan ja sardiinin tuotanto on hyvin yksinkertainen prosessi, joka vaatii vähäistä tuotantotilaa ja laitteita. Näin ollen kaikkien betonituotteiden alhaisimmat hinnat ovat 1 (kuona betonista) 1,5 (keramiittibetoni) dollaria tuotteelle, jonka koko on noin 400 x 200 x 200 mm (60-65 dollaria / 1 m3).

Vaahdon tuotanto vaatii suuria laitteita ja merkittäviä työvoimakustannuksia. Tästä syystä sen hinta on jonkin verran korkeampi - 80 (tiheys 400-600 kg / m3) 150 (tiheys 800-1000 kg / m3) dollaria / m3.

Työvoimavaltainen ja energiaintensiivinen prosessi on autoklaavoitua ilmastettua betonia. Se vaatii myös kalliita laitteita. Tämä määrää tuotteiden melko korkean hinnan - 120 (tiheys 400-500kg / m3) 200 (hiilihapotettu betonilevyt) dollaria per 1 m3.

Työkalut ja laitteet lohkojen asettamiseksi

Betonielementtien seinien rakentamisen yhteydessä muurari käyttää työkalupakkia, joka on samanlainen kuin rakennuspalikoille. On kuitenkin joitain pieniä eroja. Kun muuraukseen ei ole tarvetta käyttää koko lohkoa, vaan vain osa siitä, se sopii halutun kokoon sovittamiseen vain kuona- ja sardeldittibetonin kanssa. Halutun hiilihapon betonilohkon saamiseksi käytä käsinsyöttöhaalia.

Erityinen kellunta kiillottaa höyrytettyjen betonilohkojen vaakasuorien riveiden pienimmän epätasaisuuden. On olemassa muita työkaluja jokaisen muurarin käytettävissä olevien lohkojen asettamiseen.

Vaahtopetonia leikataan hyvin ohuella teräskaapelilla. Vaahtomuovin ja hiilihapotettujen betonilevyjen asennus tapahtuu joskus laastin sijasta liimalla. Liimaseoksia helpompi levittää tasaisesti lastalla, laajaa lastalla tai erikoislaitteella, joka koostuu liuoskasvusta, sienestä tai rullasta, jossa on paaluja. Asennuspaloille tarkoitettu laite voi säästää sekä aikaa että laastia.

Lopuksi liimaseosta voidaan levittää tavallisella maalaustelalla, kun käytetään maalikylvyä.

Laasti tai liima?

Monet epäilevät, haluavatko valita laastin tai liiman tähän tarkoitukseen. Kuonan ja sardeldittibetonin lohkojen asennus suoritetaan tavalliselle laastille. Vaahtobetonin (ja erityisesti kaasutason betonin) kanssa tehtävän työn aikana tarvitaan erityisiä liimarakenteita. Huokoiset betonit imevät hyvin nopeasti kosteutta eivätkä salli tavallisen laastin muodostaa luotettavan yhteyden. On tarpeen käyttää erityisiä vedenpitäviä lisäaineita. Kaikki tarvittavat aineet ovat läsnä valmiissa liimaliuoksissa, jotka on erityisesti suunniteltu vaahto- ja kaasubetonilaattojen liittämiseen. Valmiit ratkaisut maksoivat noin kaksi kertaa enemmän kuin normaali ratkaisu. Mutta vaahtobetonin ja kaasusilikaattiliuoksen kulutuksen asentamisen yhteydessä vähennetään huomattavasti (4-5 kertaa) tuotteiden hyvän geometrian ansiosta. Liima-aineiden käyttö parantaa parvekkeiden eristysominaisuuksia kylmäsiltojen määrän minimoimiseksi.

Eri polymeeristen lisäaineiden läsnäolo liimassa parantaa liuoksen tarttumista (tarttuvuutta) lohkoon.

Liimaliuoksen täydellisen kuivaamisen aika kasvaa ja sen ansiosta se saa tarvittavan lujuuden.

Kaupallisesti saatavilla olevien liimajärjestelmien valikoima on melko laaja. Jos et löydä erityistä liimaa hiilihapotetulle betonille kohtuulliseen hintaan, voit käyttää kaikkia Portland-sementtiin perustuvia liimaseoksia. Samaan aikaan on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että seoksen käyttöohjeessa on huomata "ulkoisille teoksille".

Liimaliuosten käyttö vaahdon tai hiilihapotettujen betonilevyjen osalta ei poikkea tavanomaisesta käyttämisestä muihin toimintoihin. Osa kuivasta seoksesta liukenee veteen, sekoittuu hyvin ja on valmis työskentelemään viiden minuutin turvotuksen jälkeen. Seos valmistetaan niin paljon, että on aika käsitellä sitä ennen liiman käyttökelvottomuutta. Liiman käyttöaika on esitetty oheisissa ohjeissa.

Rakennuspalikoiden lajit

Rakennustöiden rakentamisen yhteydessä käytetään laajalti erilaisia ​​rakennuspalikoita. Ne edustavat vakavaa vaihtoehtoa perinteiselle tiilille ja kiveille. Rakennustekniikan innovatiivisten tekniikoiden ansiosta uudet materiaalit on esitetty laajennetussa nimikkeistössä ja ne mahdollistavat eri rakennusten rakentamisen rajoitetuksi ajaksi. Tarkastele yksityiskohtaisesti rakennusmateriaaleja, jotka eroavat toisistaan ​​suorituskyvyn, rakenteen, ulottuvuuksien ja laajuuden suhteen.

Rakennuspalikat - mitä se on?

Rakennusteollisuudessa käytettävät lohkotuotteet ovat muodoltaan suorakulmaisia ​​suuntaissuuntaisia, tavanomaisia ​​tiilimuotoja huomattavasti suurempia.

Rakennuspalikat ovat erilaisia, ne sopivat kaikentyyppisten ja minkä tyyppisten rakennusten rakentamiseen

Eri tyyppiset lohkot eroavat toisistaan:

 • mitat;
 • rakentava toteutus;
 • käytetyn täyteaineen tyyppi;
 • käyttötarkoitus;
 • valmistus tekniikka;
 • muurausominaisuudet;
 • tekniset ominaisuudet.

Lohkojen käyttö eri tyyppisten tiilen ja kiven sijasta mahdollistaa:

 • vähentää merkittävästi rakennusaikaa;
 • vähentää työvoiman tarvetta;
 • vähentää pohjan kuormitusta;
 • tarjoavat mukavan huoneen lämpötilan;
 • vältä työn viimeistelemistä.

Mieti mitä rakennuspalikoita on ja miten ne eroavat toisistaan.

Rakennuspalikoiden tyypit ja pääominaisuudet

Toiminnolla lohkot rakennusmateriaalia käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

Monenlaisia ​​seinälohkoja käytetään kaikentyyppisten ja minkä tyyppisten rakennusten rakentamiseen.

 • pääoman ja sisäseinien asentaminen;
 • pintaeristystä.

Käytä seuraavia tuotteita:

 • corpulent, eroaa lisääntyneestä painosta ja lisääntyneistä lujuusominaisuuksista;
 • ontto, jolla on parantuneet lämpöominaisuudet sisäisten ontelojen vuoksi;
 • sileä, ei tarvitse viimeistellä ja esitellä rakennettavaa rakennusta;
 • aallotettu, karkealla pinnalla, joka parantaa kipsin kiinnittymistä.

Lohkokeräsmateriaalin vapauttaminen voidaan tehdä eri olosuhteissa:

 • yrityksessä, jossa on laboratorio-ohjaustuotteet;
 • rakennustyömaalla, jossa käytetään yksinkertaistettua tekniikkaa.

Rakennusmateriaalien tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet riippuvat seuraavista tekijöistä:

 • käytettyä täyteainetta;
 • tuotantoteknologia.

Tuotteen valmistuksessa käytetään Portland-sementillä, hiekalla, savella tai kalkilla erilaisia ​​tyyppisiä täyteaineita:

Ensinnäkin valinnan tulisi vaikuttaa sellaisiin tekijöihin kuin sovellusalue, rakennuksen sijainnin helpotus, sääolosuhteet

 • erilaiset kuonat;
 • sahanpuru;
 • graniittihiukkaset;
 • polystyreenirouhe.

Lohkot on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • laajennetut savi täynnä tuotteita;
 • polystyreeni-betonituotteet;
 • kaasu silikaatti rakennusmateriaali;
 • estää vaahtomuovi betonia;
 • teräsbetoni;
 • kielen ja uran vastapuoli.

Kun päätetään rakennuksen rakennustyökalujen valinnasta, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin, jotka määräävät rakennuksen laadun, luotettavuuden ja käyttöiän:

 • vahvuus. Se luonnehtii materiaalin kykyä nähdä puristuskuormat vaarantamatta tuotteiden eheyttä;
 • lämmönjohtavuusaste. Kun indeksi kasvaa, huoneeseen varastoidun lämmön määrä vähenee;
 • pakkasvaste. Parametri vastaa jäätymisjaksojen lukumäärää, jota seuraa sulatus, joka säilyttää rakenteen;
 • tiheys. Parametrilla kasvattamalla materiaalin lujuusominaisuudet lisääntyvät, kun taas lämmönjohtavuus kasvaa;
 • veden absorptiokerroin. Se osoittaa materiaalin kyvyn imeä kosteutta ja antaa sinun tehdä johtopäätöksen ulkoisen viimeistelyn tarpeesta.

Niillä on korkea jäätyvyys, kestävyys ja palonkestävyys, niille on ominaista hyvä lämmönsiirto ja helppo asennus.

On myös otettava huomioon useita parametreja:

 • äänen eristystaso;
 • koko;
 • ekologinen puhtaus;
 • paloturvallisuus;
 • resurssien hyödyntäminen;
 • helppo asentaa;
 • työn monimutkaisuus;
 • kutistumisarvo;
 • höyryläpäisevyys;
 • vahvistamisen tarve;
 • viimeistelyn tarve;
 • kokonaiskustannustasosta.

Vain kattava suorituskyvyn ja teknisten parametrien arviointi tekee lopullisesta päätöksestä tiettyä rakennusmateriaalia.

Mitkä ovat lohkot rakennetun savibetonin rakentamiseen

Savi lohkot valmistetaan menetelmällä tärinän tiivistys betoni kaadetaan erityisiä muotoja. Lupaavan materiaalin kysyntä johtuu paistetun saven ekologisen rakeisuuden käytöstä, mikä antaa betonille huokoisen rakenteen.

Hiekasta, sementistä ja laajennetusta savesta tehdyt lohkot ovat lujuusindikaattoreita, jotka ovat yhtä suuret kuin hiekkasementtielementit, mutta ovat huomattavasti heikompia kuin massa

Laajennettujen savilohkojen perustana ovat ekologiset raaka-aineet:

Koko ja ontotuotteet valmistetaan standardin vaatimusten mukaisesti, jotka koskevat seuraavia mittoja:

Riippuen koosta vaihtelee laajuus:

 • seinien rakenne on pääosin materiaalia, jonka mitat ovat 39x19x18,5 cm;
 • väliseinien rakentaminen toteutetaan 39x19x9 cm: n laajennetuilla savilohkoilla.

Erikoispainolla 0,4-1,8 t / m³, massa on 10-20 kg. Materiaalille on tunnusomaista:

 • korkea ääneneristyskerroin;
 • pieni paino;
 • lisääntynyt lujuus;
 • ei kutistumista;
 • yksinkertainen muninta;
 • vastustuskyky lämpötilavaihteluille;
 • resistenssi aggressiivisille tekijöille.

Monilla tavoin materiaalin ominaisuudet riippuvat valmistuksessa käytettävien komponenttien osuuksien suhteesta

Haittoihin kuuluvat:

 • epävakauden lisääntyminen;
 • lisääntyneet hankintakustannukset.

Kuormalavalla olevien savielementtien määrä määräytyy useilla tekijöillä:

 • puupohjan mitat;
 • tuotteiden kokoa.

Tuotteiden enimmäismäärä kuormalavalla on:

 • 105 kpl seinätuotteille, joiden mitat ovat 39x19x18,5 cm;
 • 120 kpl laipioille 39x19x12 cm;
 • 168 kappaletta väliseinille, joiden mitat ovat 39x19x9 cm.

Tällöin pakkauksen kokonaistilavuus on 1-1,5 m³.

Polystyreenilohkojen tyypit

Polystyreenibetonituotteet valmistetaan standardin vaatimusten mukaisesti seuraavien ainesosien perusteella:

Polystyreenibetonilohkot ovat solumuovityyppistä tyyppiä, joka on komposiittimateriaali, joka koostuu sementistä, polystyreenistä, piidioksidihiekasta ja modifioiduista lisäaineista

 • erityiset lisäaineet;
 • polystyreenirakeet;
 • vettä.

Aineistoa käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • pääseinien rakentaminen;
 • rakennusten lämpöeristys;
 • aidan runkorakenteet.

Rakennusmateriaali eroaa sen alhaisesta ominaispainosta, joka on 0,15-0,6 t / m³.

Käytetyn laajennetun polystyreenin käyttö rakeisessa muodossa tai jauheen sakeudessa vaikuttaa positiivisesti suorituskykyominaisuuksiin:

 • lämpöeristyksen aste;
 • äänen absorptiotaso;
 • hygroskooppinen.

Standardikoko on 300 x 600 mm, lohkot polystyreeni-betonilla on seuraavat enimmäispaksuus riippuen erityisestä sovelluksesta:

 • lämpöeristeet - 200 mm;
 • seinätuotanto - 250 mm;
 • väliseinäelementit - 120 mm.

Muuttamalla komponenttien suhdetta voit luoda erilaisia ​​merkkejä.

Puupohjan lohkopolystyreeni-betonin määrä määräytyy kuormalavojen koon mukaan, joka käsittää:

 • 0,8 h1,2 m - euroalustoille;
 • 1 h1,2 m - vakioalustalle.

Tuotteet sopivat 5-kerroksisiin 8-10 kpl. kussakin riippuen kuormalavan koosta. Tässä tapauksessa koko materiaalin koko on 60x30x20 cm 40-50 kpl. jonka tilavuus on 1,5-1,8 m³.

Mitkä ovat seinien rakennuspalikat kaasusilikaatin perusteella?

Block-silikaatti on eräänlainen huokoisesta betonista valmistettu rakennustuote. Pääasialliseinien rakentamiseen ja sisäisten väliseinien rakentamiseen tarkoitetun kaasusilikaatin perustana ovat seuraavat osat:

Tuotteet valmistetaan autoklaavin menetelmällä, joka mahdollistaa kovettumisen erikoisaluksissa lämpötilan ja höyryn vaikutuksen alaisena.

Höyrystettyä betonilohkoa valmistetaan teollisissa olosuhteissa käyttämällä erityisiä autoklaavia tietyllä lämpötilalla ja paineella.

 • lisääntynyt lujuus;
 • ekologinen puhtaus;
 • kestävyys;
 • kohtuullinen hinta;
 • pieni paino;
 • helppo asentaa;
 • lämmöneristystaso.

Materiaalin haitat ovat:

 • lisääntynyt hygroskooppisuus;
 • tarvitsee ulkoista leikkausta.

Kuormalavaan voidaan sijoittaa enintään 50 yksikköä kaasusilikaattituotteita, joiden kokonaistilavuus on enintään 1,8 m³.

Erilaisia ​​lohkoja rakentamiseen vaahtobetonin perusteella

Vaahtobetoni - yhteinen rakennusmateriaali, jonka tuotantoa käytetään:

Tämä on yksi halutuimmista lajeista. Materiaali, josta ne on valmistettu, on vaahtobetoni.

 • Portland-sementti;
 • hiekka;
 • vettä.

Tekniikka mahdollistaa lomakkeiden täyttämisen vaahtojauheen kovetuksella 10 tunnin ajan. Tasainen levitys ilmasolujen betoniryhmässä sisältää:

 • lisääntynyt lujuus;
 • lisääntynyt tiheys.

Vaahtolohkot vaihtelevat tarkoituksessa ja niitä käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • perustusten ja pääseinien rakentaminen;
 • rakennusten lämpöeristys;
 • väliseinien järjestely.

Vaahtobetoni houkuttelee asiakkaita seuraavien etujen takia:

 • korkea lämmöneristys;
 • kohtuullinen hinta;
 • pakkasenkestävyys;
 • helppous;
 • ympäristöystävällisyys.

Vaahtobetonilla on tärkeitä etuja. Ensinnäkin se on turvallista ihmisten terveydelle.

Haittoihin kuuluvat:

 • lisääntyneet mittasuhteet;
 • riittämätön lujuus.

Normaalin vaahtoblokin yleisimpi koko on 20x30x60 cm. 40-50 tuotetta, joiden kokonaistilavuus on 1,5-1,8 m³, voidaan sijoittaa kuormalavalle.

Tyypit teräsbetoniseinälohkoja

Teräsbetonista teräsbetonista valmistetuista betonista valmistetaan seuraavat tuotteet:

 • perusta-elementit (PBS);
 • tuotteet, joissa on katkaisuja rakennusteknisten verkkojen (FBV) kanssa;
 • ontto rakennusmateriaali (FBP).

Betonituotteiden merkistä riippuen mitat ovat:

 • pituus - 0,88-2,38 m;
 • leveys - 0,3-0,6 m;
 • korkeus - 0,28-0,58 m.

Tuotteilla on suuri lujuus, mutta niillä on vähäiset lämpöeristysominaisuudet. Vahvistetun betonin edut:

Yksi rakennuspalikoiden tyyppi on betoniteräs

 • laastin asennuksen aikana;
 • lisääntynyt lujuus;
 • korkea äänenvaimennus;
 • kosteuden kestävyys;
 • vastustuskyky lämpötilavaihteluille.

Haittoihin sisältyy huomattava massa ja lisäkustannukset lohkoraudoitetusta betonista. Lisääntyneet mitat ja paino eivät salli tavallisten kuormalavojen käyttöä kuljetukseen. Tuotteet, joissa on lyhenne FBS, FBV ja FBP, on suojattu vahingoittumiselta kuljetuksen aikana 3 cm: n istutettujen puulautojen avulla.

Mitkä ovat kielen ja ura -tyypin lohkot

Kiekko-ja ura-elementtien suosio kipsiseoksesta liittyy niiden pieneen massaan. Tämä ominaisuus ei vaikuta suorituskykyyn ja teknisiin ominaisuuksiin.

Kipsilohkojen erottelevat ominaisuudet:

 • pieni paino;
 • luotettava melutaso;
 • korkealaatuinen lämpösuojaus;
 • korroosionkestävyys;
 • oikea geometria;
 • kevyt muotoilu.

Täydellinen ulkonäkö ja pinnanlaatu mahdollistavat kipsipintojen kipinöintien poistamisen.

Viime aikoina kielten ja uurteiden lohkojen rakentaminen on tullut erittäin suosittua.

Materiaalia käytetään sisäkäyttöön ja valmistetaan seuraavissa versioissa:

 • tavallinen. Se on valkoinen;
 • kosteutta kestävä. Vähentää vihreää sävyä.

Paksuus 8 cm, mitat ovat:

 • pituus - 66,7 cm;
 • leveys - 50 cm.

Vakiolavan leveyden ansiosta voit sijoittaa 30 ura- ja uraelementtiä, joiden massa on enintään 29 kg ja kokonaistilavuus 0,8 m³. Määritellyn tuotemäärän on tarkoitus muodostaa 10 m²: n osio.

Rakennuspalikat - mitkä ovat parempia?

Rakennustyön materiaalin valinta riippuu useista tekijöistä:

 • ilmasto-olosuhteet;
 • sovelluksen erityispiirteet;
 • materiaaliominaisuudet;
 • käyttökuormat;
 • taloudellisia mahdollisuuksia.

Vertailuanalyysin tuloksiin perustuen ja keskittymällä arvioituihin rakennuskustannuksiin, voit määrittää suuren kokoisen materiaalin, joka täyttää kaikki määritellyt kriteerit.

Laaja valikoima suurikokoisia tuotteita, erilaisia ​​käyttöominaisuuksia, voit aina valita parhaan vaihtoehdon. Oikein valittu lohkotuotanto vähentää rakentamisen arvioitua kustannustasoa ja mahdollistaa luotettavan ja lämmöneristetyn rakenteen rakentamisen pitkän käyttöiän ajan.

Rakennuspalikoita: perinteitä, ikärajaa ja nykyisiä trendejä

Tiilitalon omistaja muutama vuosikymmen sitten katsottiin olevan melko varakas henkilö, jolla on korkea sosiaalinen asema. Rakennetta, jonka rakentamisessa rakennuspalikoita käytettiin, ei pidetty arvokkaana ja taloudellisena.

Ajattelun pysähtyneisyys säilyi, vaikka rakennuspalikat ovat muuttuneet dramaattisesti ja saaneet tilan vähintään yhtä tiheäksi. Myös modernit laitteet geometristen parametrien ja uusien tekniikoiden mukaisesti tehdyt vaatimattomat hiekkalaatat ovat nyt muuttuneet, monimuotoisempia ja monipuolisempia.

Miten valita oikeat lohkot rakentamiseen

Lohkojen valinnassa sinun tulisi ohjata rakennettavan rakennuksen tai rakenteen erityistarkoitus: pääkaupunki, kesämökki tai kesämökki, taloudellinen rakenne tai autotalli.

Rakentamislohkojen valintaperusteet:

vähemmän painavien rakennusmateriaalien käyttö säästää huomattavasti säätiötä;

suurien kokoluokkien käyttö ja hyvät geometriset indikaattorit vähentävät huomattavasti rakennusten rakentamisen aikaa ja työvoimakustannuksia;

rakennusaineiden oikea valinta lämmöneristysominaisuuksiin mahdollistaa eristyksen lisäkustannusten välttämisen;

useimpien rakennuspalikoiden tyypit eivät tarvitse viimeistelyä, mikä vähentää varojen kokonaiskustannuksia ja rakennusaikaa.

Julkisivun rakennuspalikat laajennetusta savesta

Tärkeimmät tekniset parametrit halutun materiaalin valitsemiseksi:

puristuslujuus;

Taivutusvoima maanjäristyksille alttiille alueille.

Seinän rakennuspalikat

Mitkä ovat rakennuspalikoita

Rakennuspalikat - hyvä vaihtoehto muille materiaaleille rakennusten, kuten tiilen, rakentamiseen. Lohkot sopivat kaikentyyppisten ja rakennettavien rakennusten rakentamiseen, koska ne ovat suurempia kuin tiilet ja niiden rakennukset rakennetaan nopeammin.

Rakennuspalikat ovat erilaisia. Oikean rakennusmateriaalin valitsemiseksi on tarpeen vertailla kaikkia lajikkeita ja valita paras vaihtoehto, joka perustuu lohkon tarkoitusperään, sen ominaisuuksiin ja laatuun.

Kaikki rakennuspalikat on jaettu seinään, osioon ja säätiöön.

Hollow rakennuspalikat

Tärkeimpiä moderneja rakennuspalikoita ovat:

Tämä ei ole koko rakennuspalikoiden luettelo, vielä on vettä, hiekkalaatuja, sahanpurun betonituotteita ja muita.

Zemlebit

Maa on vanhin rakennusmateriaali. Euroopassa tänäkin päivänä talojen rakentaminen zembit-lohkosta on varsin suosittu. Tämä ei johdu vain ekologisen rakentamisen muodista, vaan myös kauniisti rakennettujen talojen rajoittamattomasta käyttöiästä, joka vuosien varrella muuttuu vahvemmaksi betoniksi eikä kutistu.

Kun olkia tai neuloja lisätään maanpinnalle, sen lämmönjohtavuusominaisuudet paranevat merkittävästi.

Tämän materiaalin tunnetuin rakennus on Venäjällä. Tämä on Goryinan Priory-palatsi.

Priory Palace Gatchina

Zemben alkuperäinen talo

Pieni pyöreä talo Zebebitistä

Adobe lohkot

Yksi lajikkeista zembit, jolla on samanlainen tuotantolohkotekniikka, katsotaan adobeiksi. Valmistuslohkot Adobe on melko yksinkertainen prosessi, lähinnä manuaalinen. Saviin lisätään vettä, savimassaa vaivautetaan ja siihen lisätään erilaisia ​​komponentteja, lähinnä orgaanisia.

olki, nuotio, lanta, sirut - lisää voimaa;

murskattu kivi, hiekka, laajennettu savi - vähentää kutistumista;

sementti, kalkki - kiihdyttää kovettumista ja lisää kosteuden kestävyyttä;

luuainetta, kaseiinia, tärkkelystä, melassia ja muita pehmentimiä.

Sekoitetut komponentit pakataan puumuottiin ja kuivataan luonnollisesti. Tämän seurauksena kuivatuksen jälkeen saadaan adobe-lohkoja, joiden koot ovat yleensä samanlaisia ​​kuin sementtilohkot: 40x20x20 cm.

Adobe-lohkojen tekeminen

Nykyään Adobe-lohkojen tekniikka on parantunut merkittävästi, joskus niitä kutsutaan savibetoniksi, savi-kuitukivestä.

Edut talosta Adobe:

Rakennusmateriaalin hygroskooppisuus luo hyvän mikroilmaston talossa. Saman toimii kosteuden stabilisaattorina, tämän materiaalin seinät voivat korvata ilmastointilaitteet ja ilmankostuttimet.

Vartalon talossa se on aina lämmin ja kodikas johtuen materiaalin lämpövoimasta.

Erinomainen äänenvaimennustekniikka muurilla.

Rakennemateriaalin korkea palonkestävyys.

Saviin sisältämä alumiini antaa seinille suojaavan suojan ominaisuuksia sähkömagneettisesta säteilystä.

Adobe-lohkojen hinta on erittäin edullinen raaka-aineiden alhaisten kustannusten vuoksi.

Rakentaminen talon vinttikoira

Asumismuodot haittatekijöistä:

Alhainen kosteusvastus, ulkoisten suojaava viimeistelymateriaalien tarve, ainakin kalkkihiekka.

Orgaaniset täyteaineet voivat johtaa ei-toivottujen hyönteisten ja jyrsijöiden esiintymiseen seinissä, suojavarusteita ja tekniikoita on saatavilla, mutta tämä johtaa hieman lisäkustannuksiin adobe lohkojen.

Täyteaine on täysin kuivuttava, ja alipainettu materiaali menettää kaikki sen edut.

Alkuperäisen lomakkeen Cob House

Samanny-talo, oikein rakennettu ja laadukas materiaali, luotettava ja kestävä ja matala rakentaminen.

Elävät todisteet voivat toimia historiallisina esimerkkeinä:

kymmeniä tuhansia englantilaisia ​​taloja yli viisi vuosisataa ovat edelleen arvokkaita ja mukavia asuntoja;

Jerichon maanrakennustyöt ovat toiminnassa 9000 vuotta;

talot Jemenissä, rakennettu adobe, 10 kerrosta korkeat, asuvat ihmiset ja säännöllisesti palvella niitä 900 vuotta.

Voiko olla varma, että nykyaikaisten supermateriaalien talot kestävät niin monta vuotta?

Shibam: Jemenin suurenmoinen mestariteos

Sivustomme löydät kontaktien tarjoamista rakennusalan yrityksistä. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Betonielementit: pohja ja seinä

Klassisesta betonista valmistetut tuotteet ovat ainoat standardoitujen lohkojen lajit, kaikki loput tehdään teknisten olosuhteiden perusteella.

Sementti, murskattu kivi, hiekka, vesi eri mittasuhteissa tiettyjen ominaisuuksien aikaansaamiseksi, tyhjät ovat mahdollisia painon pienentämiseen. Yleisimmät ominaisuudet seinälohkojen (yleensä 390x190x190) ovat yleisiä ominaisuuksia.

Tavallisten kokoisten 390x190x190 betonilohkojen hinnat vaihtelevat 40-55 ruplasta. Osiointilohkot 390x90x190 maksoivat 30 ruplasta. 1 kpl

Tärkeimpänä betonilohkojen käyttö on perustusten ja tukien pääseinien rakentaminen.

Neljä ontto seinän betonilohkot

Betonilohkojen käyttö säätiössä vähentää merkittävästi monoliittisen betonitoiminnan monimutkaisuutta ja poistaa joitain teknisiä prosesseja, kuten muottiyksikköä. Rakennusaikaa pienennetään sekä perustusten rakentamisen aikana että pienten kappaleiden (tiilien) vaihtamiseksi lohkojen kanssa.

Säätiön betonilohkot

karrelle estää

Kuona on materiaali, joka syntyy kiinteiden polttoaineiden, lähinnä hiilen, palamisesta. Kuona on oksidien seos. Lohkojen valmistuksessa raaka-aineena kuonan on oltava vähintään kuusi kuukautta avoimilla alueilla. Saostumisen vaikutuksesta voit luonnollisesti poistaa kuonat rikkijäännöksistä, fenolista.

Karkeiden lohkojen valmistuksessa ei lisätä muita kemiallisia yhdisteitä.

Sementtikappaleella on kaksi etua muihin seinäkiviin nähden: kevyt ja alin hinta sementtilohkoluokassa, koska kuonaa pidetään jätteinä.

Yleisin koko on 390x190x190, se voi olla tyhjiöitä tai tuottaa monoliittisella tavalla, keskimääräinen hinta on noin 35 ruplaa / kpl.

Savi lohko

Claydite on lohko, joka on valmistettu vibropressoinnin menetelmällä, joka koostuu: sementistä, hiekasta, laajennetusta savesta, vedestä. Laajennettu savi korvaa lohkojen koostumuksen kuonan, koska se on ympäristöystävällinen kevyt, halpa ja kohtuuhintainen materiaali.

Teollisissa olosuhteissa valmistettu sardelliitti-betonilohkossa on melko hyvät geometriset parametrit, erilaiset lujuusominaisuudet riippuen tuotemerkin koostumuksesta, joka voi olla M25: stä M100: een, F15: sta F100: een. Kevytyhdistelmälohkon kokonaispaino on 800 kg / m3 - 1500 kg / m3.

Lohkot, jotka vastaavat SNiP: ää vastaavia tiheyksiä, on sileä pinta, eivät vaadi kalliita pinnoitteita ja ovat täysin yhdenmukaisia ​​hinta-laatusuhteen kanssa.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa kerrotaan kaasutettujen betonilohkojen laskemisesta taloon.

Saumaton betonilohkot

90 vuotta sitten, sahanpurun betoni tekniikka kehitettiin maassamme vaihtoehtoisena puujätteen hyödyntämiseen. Opilkobetonnyh lohkojen rakennettu ja käytössä tänään paljon rakennuksia ja rakenteita.

Opilkobetonista tuli edistyksellisempi rakennusmateriaali - puubetoni.

Puubetonielementit

Vuodesta 1959 lähtien useat tutkimuslaitokset ovat harjoittaneet arboliittilohkojen kehittämistä ja parantamista. Kokeellisiin tarkoituksiin monta rakennusta rakennettiin arboliteista Molodyozhnayan napaisella asemalla Etelämantereella.

Tulos ylitti odotukset, mikä vahvisti puubetonin erinomaisen suorituskyvyn:

Arbolian koostumuksessa ei ole kemiallista ainetta, eikä se aiheuta haitallisia aineita;

parasta höyryläpäisevyyttä rakennuspalikoissa;

keveys, kimmoisuus, seisminen vastustuskyky;

alhainen lämmönjohtavuus mahdollistaa ylimääräisen lämpenemisen;

se käsitellään identtisesti puutuotteiden kanssa;

palonkestävyys, veden kestävyys, biostabiliteetti.

Päätettiin, että puubetonia tai puubetonia olisi käytettävä aktiivisesti maassamme. Sen esiintyvyys betonin ja vaahtobetonin tasolla oli ennustettu, mutta tämä estyi 90-luvun taloudellisissa muutoksissa.

Tänään arbolit on jälleen suosittu ja tuotettu lukuisilla valmistajilla.

Muurareiden arbolitovy-lohkojen mitat ovat melko laaja, mutta suosituin koko on 500x300x200 mm. Arbolitan tuotantoa ja käyttöä koskevat edellytykset ovat GOST 19222-84 ja CH 549-82.

puulastut, joiden hiukkaskoko on enintään 40 x 10 x 5 mm;

kemialliset lisäaineet, joilla lisätään sementtilaastin kiinnittymistä puuhakeihin, vähennetään veden läpäisevyyttä ja lisätään tuotteiden biologista kestävyyttä;

kalkki, nestemäinen lasia, kalsiumkloridia, alumiinioksidisulfaattia, nestemäistä lasia;

sementti M-400 ja edellä;

Opilkobetoni ja arbolit

Arbolitan haitat ovat merkityksettömiä, mutta vain noudattaen pienintä yksityiskohtaa teknisestä prosessista, jolla on useita vivahteita.

Tärkein haittapuoli on ammattitaidon puuttuminen ja lukuisten valmistajien tekniikan noudattamatta jättäminen, sillä puupalkkituotteiden valmistus on vain puunjalostusteollisuutta.

Katso lisätietoja arbolitovyh-rakennuspalikoista videosta:

Toinen vakava haittapuoli: korkealaatuisen puutavaralohkon korkea hinta. Kustannusten kannalta on kuitenkin tapahtunut lasku, joka johtuu suurien laitosten järjestämisestä puu- betonituotantoon.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä on artikkelissa lohkon modulaarinen koti.

Straw-betonilohkot

Betonielementtejä voidaan pitää yhtenä betonityypistä. Ainoastaan ​​vain erittäin alhainen kostea olku soveltuu tuotantoon. Nykyään tällainen rakennusmateriaali näyttää jonkin verran eksoottiselta, mutta tuotteella on jo seuraajiaan ja ostajiaan.

Hyödyt ovat hyvin selkeitä:

helppo rakenne runkorakenteissa;

mahdollisuus antaa lisäominaisuuksia ja käyttöä erilaisissa suunnitteluvaiheissa;

Yhdysvalloissa on suunniteltu noin 40-kerroksisen olkea talon, mutta tällä hetkellä materiaalista valmistetun rakennuksen kerrosten enimmäismäärä on vain viisi. Tällaisten talojen rakentaminen sisältyy monissa maissa ympäristöohjelmissa, salomikoneiden rakentaminen on pitkään ollut onnistuneesti rakennettu Kiinassa, Mongoliassa ja Yhdysvalloissa.

Käytettäessä olkia käytetään:

pellavajätteet - betonin tuotannossa;

ruoko reed-lohkojen täyteaineena;

kokeita tehdään käyttäen pensaiden, riisilakan, auringonkukan ja maissin oksia.

Kaikki nämä kehityssuunnat eivät ole ensi silmäyksellä merkityksettömiä, eivätkä säätä rakennuspalikoiden markkinoilla, mutta on olemassa selkeä taipumus käyttää uusia luonnollisia täyteaineita rakennusmateriaaleihin.

Rakennuspalikoiden tekeminen oljesta

Kiinteät betonirakenteet

Solupohjat muodostetaan betonista vaahdotuksen seurauksena. Tämä voidaan saavuttaa eri tavoin, mutta seurauksena syntyy melko samankaltaisia ​​rakennusmateriaaleja: hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni.

Kiinteät betonirakenteet

Höyrytetyt betonilohkot

Kun alumiinijauhetta lisätään rakennusseokseen ja vuorovaikutuksessa kalkin kanssa, reaktio muistuttaa taikinan fermentaatiota, mikä johtaa huokoisen rakenteen muodostumiseen. Jauhe toimii kaasutusaineena reaktiossa, ja tuloksena oleva huokoinen rakennusmateriaali kiinteyttämisen jälkeen kutsutaan ilmastetuksi betoniksi. Hiiltyneen betonilohkon lujuus on kirjoitettu autoklaaviin.

Lainsäädännössä ei edellytetä ilmastettujen betonilohkareiden sertifiointia, mutta rakennusmateriaalilaitoksen olosuhteissa tuotettu vapaaehtoinen sertifikaatti on läsnä kaikkialla.

Höyrytettyjen betonilohkojen rakentaminen

Ilmastettujen betonilohkojen mitat:

korkeus on 100, 200, 250, 350, 450, 500 mm.

Lohkot kestävät 100 jäätymisjaksoa.

Ilmastetun betonin teollinen tuotanto alkoi vuonna 1929 Ruotsissa ja Neuvostoliitossa 1930-luvulta.

Höyrytetyt betonilohkot on liitetty erityiseen liima-aineeseen, mikä helpottaa niiden ihanteellinen geometrinen muoto, jonka virheen toleranssi on enintään 2 mm. On kielen ja uran ja sileät lohkot, joissa on erityinen syvennys kädestä.

Kaasupullon erinomaiset lämmönkestävyysominaisuudet mahdollistavat talon jäätymisen jopa lämpöön.

Ilmastetun betonilohkon ominaisuudet

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan ilmastettujen betonilohkojen seinistä.

Ilmastettu betonilohko on helppo asentaa, naulata, sahata, ei kutistu, höyryä läpäisevä.

Lisätietoja ilmastettujen betonilohkojen osalta katso video:

Haitoista on vain kaksi:

Ei sovellu rakennuksiin, joissa on korkea kosteus.

Sillä on suhteellisen korkeat kustannukset.

Vaahtobetonialustat

Vaahtobetonia Tšekissä kutsutaan "bioblockiksi", se on erittäin suosittu Saksassa, Ruotsissa, Suomessa. Venäjällä konservatiivisimpien arvioiden mukaan noin 1200 vaahtobetonia valmistava tehdas toimii.

Vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin välinen ero on se, että se kovettuu luonnollisissa ilmasto-olosuhteissa, muuten rakennusaineiden ominaisuudet ovat samankaltaiset.

Hiilihappopitoisten rakennuspalikoiden edut:

on laaja valikoima kokoja;

suhteellisen alhainen hinta.

Vaahtobetonilohkon edut

Höyrytettyjen betonilohkojen haitat:

epävakaa tiheys ja paino;

epätasaiset huokoset johtuen vaahdon käytöstä;

suuri määrä hallitsemattomia valmistajia.

Oikean tuotannon ja valmistusmenetelmän noudattamisen osalta vaahtobetonin ominaisuudet ovat melkein samanlaisia ​​kuin hiilihapotettu betoni, mutta jälkimmäisen hinta on huomattavasti korkeampi.

Vaahtobetonin talo

Keraamiset rakennuspalikat

Keraamiset lohkot tuotannon tekniikan mukaan ovat suuria määriä ja houkuttelevia keraamisia tiiliä. Keraamisilla lohkoilla on erinomainen suorituskyky kaikissa fysikaalis-kemiallisissa ominaisuuksissa:

korkea äänieristysominaisuudet;

sopii kaikkiin arkkitehtonisiin ja suunnittelutehtäviin;

ei tarvitse ylimääräistä eristämistä;

erikoisliimalla valmistetut muurauslokerot.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa lukee lohkojen sarakeperusta.

Tärkein haitta on korkea hinta, mutta se on perusteltua ja ansaitsee materiaalin hyvät ominaisuudet.

Lisätietoja talon rakentamisesta keraamista lohkosta saat videosta:

Polystyreeni-betonilohkot

Polystyreeni-betonirakenteet ovat kevyitä betonia, joka käyttää sementtisideainetta ja vaahtopolystyreeniä aggregaattina.

Polystyreenibetonin rakennuspalikoiden edut:

ei hajoa, ei kasva hometta;

lämmönjohtavuus on samanlainen kuin puu;

helppo käsitellä;

laaja valikoima eri muotoisia ja kokoja olevia tuotteita;

Polystyreenilohkon edut

Polystyreenibetonin rakennuspalikoiden haitat:

ei tietoja haitallisten aineiden mahdollisesta päästämisestä palamisen aikana;

nopea tuhoaminen alttiina ultraviolettisäteilylle, vaatii lisää ajankohtaista suojaa;

lohkojen ja kulmien risteyksissä, ikkunoiden ja ovien rakenteissa on kylmiä siltoja;

pitkä aika laskea laskettu voima;

Polystyreeni-betonilohko valmistetaan klassisessa muodossa rakennusaineiden vaatimusten mukaisesti. Sitä käytetään laitteen verhousseinissä ja väliseinissä lämmöneristykseen ja äänieristykseen.

TEPLOBLOK

Yhdistetyn tyyppiset lohkot ovat suosittuja, esimerkiksi lämmönlämmittimet, lämpöseinä, polyblock, porotherm.

Valmistajat julistavat lämpölukit ja niiden analogit ihanteelliseksi ratkaisuksi paitsi pääseinämateriaalina. Lämpölohkoja pidetään monipuolisena, monikerroksisen kakun muodossa, jossa on eristyksen lisäominaisuuksia.

Lisäksi lämpölohkoja voidaan käyttää sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettuina koristeaineina.

Katso video vivahteista rakennuspalikoiden valitsemiseksi asuntotuotannon rakentamiseen:

Kiinteät muottipesät

Pienikokoisia lohkoja, joita käytetään kiinteäksi muottirakenteeksi, voidaan jossakin määrin myös liittää rakennusaineisiin.

Käytettäessä niitä parhaita indikaattoreita ei suljeta perinteisiin lohkoihin verrattuna, mutta kiinteän muottirakenteen materiaalien osuus rakentamisessa on edelleen pieni, teknisiä käyttövaikeuksia ei ole, tehokkuutta ei ole vielä vahvistettu käytännössä.

Tärkeimmät merkit ja tuotemerkit: Simprolit, Izod, Dyurisol, Thermoblock, Mosstroy-31.

Kiinteät muottipesät

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan keraamilohkoista.

johtopäätös

On mahdotonta sanoa, minkä tyyppinen lohko on parempi, se on mahdotonta, on tarpeen perustella ja suunnitellun rakentamisen erityisvaatimukset. Rakennuspalikoiden käyttö tukirakenteena, väliseinä, eristys tai koriste-ominaisuuksien rakenteen antaminen on pitkään ollut kysyntää ja suosittua. Mutta sinun on valittava, mitkä rakennusmateriaalit valitaan, mutta tämä on tehtävä vasta sen jälkeen, kun olet kuullut ammattilaisia, joka kertoo sinulle, mikä materiaali on parempi käyttää tietyssä tapauksessa.