Sementtityypit ja niiden käyttö

Sementti on monipuolinen rakennusmateriaali, jota tarvitaan kestävän hydraulisen betonin vaivaamiseen sekä tavallisen sementti-hiekkakiven valmistamiseen olohuoneen sisustukseen. Sementin ominaisuudet ja käyttö johtuvat pääasiassa sen tuotemerkistä.

Mikä on sementin merkki

Sidoksen merkki ja merkinnät ovat erilaisia ​​indikaattoreita.

Tuotemerkillä tarkoitamme sementtikuution standardinäytteen puristuslujuuden ja taivutuslujuuden ominaisuuksia, joiden sivut ovat 10 × 10 × 10 cm sen kovettumisen jälkeen 28 päivää muottiin kaatamisen jälkeen. Arvo määritetään laboratoriotesteillä, sen arvo pyöristetään kokonaisuudessaan alaspäin. Tällä perusteella tuotemerkit jaetaan: M100, M150, M200, M250, M300, M400, M500, M600.

Toisin sanoen sementtikivi M300 pystyy kestämään 300 kg / cm² suurimman kuormituksen. Näyte voi "luovuttaa" suurella ponnistuksella, joten materiaalilla on aina pienet turvamarginaalit jopa 99 yksikköä kohti (jopa 398 kg / cm2 iskunvaimennus määritellään sementti M300: n lujuusluokaksi). Testisäännöt ja -standardit, jotka ohjaavat GOST-10178-85 vuodesta 1985.

Merkkien sijasta uuden GOST 31108-03: n mukaista sementtijauhetta on luokiteltu. Taulukossa on esitetty brändin, luokan ja testauksen vaikutukset:

Sementin merkki, vanha nimitys

Sementtimerkintä

Sementtiväreissä on merkintä täydellisestä merkinnästä, joka osoittaa käytettyjen lisäaineiden, valmiin kiven lujuuden ja sementin nopeuden.

On syytä huomata, että modernit rakentajat käyttävät GOST 31108-2003: n tietoja, joissa on myös merkintämerkkejä.

Aiemmin tarkastellut vanhan GOSTin säännellyt sementtimerkit ovat edelleen läsnä joidenkin sideaineiden täydellisessä merkinnöissä.

Mitä sementtimerkintä tarkoittaa lisäaineiden tyypin mukaan?

Pääsilitysraudassa lisäaineita lisätään lähes aina, mikä vaikuttaa tiettyjen valmiiden kivien ominaisuuksiin. Kaikissa nimityksissä C - sementti.

 • PC - Portland-sementti on kaikkien muiden raaka-aineiden perusta. Koska itsenäistä materiaalia ei käytännössä käytetä;
 • PPC - pussiolan portlandsementti;
 • SHPC - kuona Portland-sementti. Se valmistetaan murskaamalla sementtiklinkkeriä ja 20% kuonaa.
 • G - alumiinioksidia, jonka valmistukseen käytetään joitain saviastioita;
 • SSPTS tai SPTS - sulfaattikestävät kipsin lisäaineilla;
 • SSSHPTs - sulfaattikestävä kuona Portland-sementti;
 • BC - valkoinen valmistetaan raaka-aineista, joissa ei ole väriaineita (rauta, mangaani, kromi). Selkeyttämiseksi kalkkikiveä, kloorisuoloja tai kipsiä lisätään klinkkeriin;
 • VRTS - vedenpitävä laajentaminen. Liuos asetetaan ja kovettuu millä tahansa välineellä, ml. vedessä, jota käytetään;
 • Submarine - pehmennetty, roskaa kestävä sementti, jonka ratkaisu sopii mukavasti myös kylmäkauteen, on hyvin jakautunut muottiin.
 • GF - hydrofobinen sementti ei pelkää veden vaikutuksia, mukaan lukien Pitkällä aikavälillä.
 • C - supistava värillinen pigmentti.

Nykyaikainen teollisuus on jatkuvasti täydentää materiaalivalikoimaa, joten joskus löytyy muita symboleja, jotka on dekoodattava pakkauksessa.

Sementin merkitseminen pusseihin viime aikoina saattaa poiketa tavallisesta. Pakkauksissa nyt "C" tai "PC" muutetaan "CEM" -merkillä, jota seuraa lisäaineiden määrä:

Vanhassa merkinnässä käytettiin kirjainta D:

 • D0 - ei lisäaineita;
 • D5 - lisäaineet enintään 5%;
 • D20 - epäpuhtaudet 5... 20%.

Merkinnän lopussa on esitettävä säännös, jonka perusteella tuote on valmistettu tästä merkistä.

 • Portland-sementti 400-D20-B- GOST 10178-85 sukellusvene: Portland-sementti M400, lisäainepitoisuus enintään 20%, nopea kovetusliuos;
 • PC 400-D20-B-PL GOST 10178-85: Portland-sementtibrändi M400, lisäaineiden määrä jopa 20%, nopea karkaisu, pehmennetty.

Sementin merkinnän tulkinta uusien määräysten mukaisesti

GOST 31108-2003 määrittelee uuden menetelmän yleisten sementtikuiviseosten salaamiseksi.

Ensinnäkin on sementtikoostumuksen koko nimi (Portland-sementti, kuonan sementti Portland-sementti, sulfaattitesteri, jne.).

Seuraavassa on sidosaineiden symboli käyttäen roomalaisia ​​numeroita:

 • CEM I - Portland-sementti ilman lisäaineita;
 • CEM II - HRC mineraalivalmisteilla (lisäaineet - 6... 35%);
 • CEM III - kuona Portland-sementti (lisäaineet - 36... 95%);
 • CEMIV - Pozzolanic Cement. (lisäaineet - 21... 55%);
 • CEMV - komposiittisementti (lisäaineet 36... 80%).

Kolmas on lisäaineiden A tai B määrän nimi, jota olemme jo harkinneet. Seuraavaksi (yhdysviivalla) mainitaan tärkein lisäaine:

 • W - kuona;
 • K - komposiittilisäaine;
 • H - lentotuhka;
 • Ja - kalkkikivi;
 • P-pozzolan;
 • MK - mikrosilikoninen.

Näistä lisäyksistä voi olla useita, minkä jälkeen kirjaimet merkitään suluissa yhdelläviivalla.

Ehdollisen lisäaineen jälkeen sementti lujuusluokassa on osoitettu: B7.5... B52.5 (arvojen määrittely MPa: ssa).

Merkinnän viimeiset kirjaimet osoittavat nopeuden asettamisen ja kovettumisen 7 päivän kuluttua:

 • H - Normaali kovettumisaika;
 • B - nopeasti kovettuva sideaine.
 • CEM II / А-И 52.5N on kalkkikiviä sisältävä jauhe, jonka määrä on 6... 20%, kiven lujuus on 52,5 MPa, mikä vastaa M600: ta, työseos yleensä kovettuu.
 • Kuona Portland-sementti CEM III / A 32.5N GOST 31108-2003- kuona Portland-sementti, jossa on masuuniprosessoidun kuonan sisältö 36-65%, lujuusluokka B32.5, normaali kovettuminen;
 • Komposiitti Portland-sementti CEMV / AK (W-3-I) 32.5B GOST 31108-2003 - Monimutkainen Portland-sementti useilla lisäaineilla: masuunipuristettu kuona (W), lentotuhka (3) ja kalkkikivi (I) 6 20%, lujuusluokka B32,5, nopea kovetusliuos.

Sementtilaadut ja niiden soveltaminen

Sideaineen käyttö määräytyy sen koostumuksen perusteella, ja suuri merkitys liittyy tulevaisuuden kiven lujuuteen.

Tiettyjen ominaisuuksien betoniliuoksen saamiseksi käyttäen erilaisia ​​sementtityyppejä:

Sementti: ominaisuudet, tyypit, merkinnät, ominaisuudet

04/03/2015 Sementti kommentoi 64 502 näyttökertaa

Sementti on supistava mineraalijauhe, joka sekoitetaan veden kanssa muuttuu viskoosiin tummanharmaaksi ja kovettuu melko nopeasti ilmassa. Tällainen jauhe saadaan hiomalla klinkkeriä ja sitten lisäämällä siihen mineraaleja ja kipsiä.

Teollisessa rakentamisessa käytetään yleensä Portland-sementtiä. Sen tuottamiseen erikoistuneissa uuneissa polttaa savi- ja kalkkikiven sekoitteita tietyssä prosenttiosuudessa. Tuloksena on materiaali, jonka laatu ja luotettavuus ovat monenlaisia ​​käyttötarkoituksia. Portland-sementin suosio johtuu siitä, että tämän materiaalin ominaisuudet ja käyttöominaisuudet ovat sementin valmistuksessa.

Korroosionkestävyys

Karkaistua sementtiä voi vaikuttaa haitallisesti sekä aggressiiviseen ympäristöön että tavalliseen veteen. Jotta materiaalin ominaispiirre parannettaisiin, sementin mineraalinen koostumus muuttuu lisäämällä siihen hydro-aktiivisia aineita, jotka häiritsevät suolojen kemiallista aktiivisuutta.

Myös korroosionkestävyyttä voidaan parantaa lisäämällä erityisiä polymeeri-lisäaineita raaka-aineisiin, jotka vähentävät merkittävästi mikrohuokoisuutta ja estävät ympäristön negatiiviset fysikaaliset ja kemialliset vaikutukset. Eri ainesosien lisäkäyttö mahdollistaa poikkeuksellisen luotettavan materiaalin saamisen.

Esimerkiksi Portland-sementin rakentamisessa laajalti käytettävän korroosionkestävyyden parantamiseksi on tarpeen vähentää trikalsiumsilikaatin mineraalien sisältöä, kovettumisprosessia, johon liittyy suuri määrä kalkkia.

Vesitieto

Erilaiset sementityypit voivat imeä erilaisia ​​määriä vettä. Sementtipohjaisilla hiukkasilla on suuri tiheys (kolme kertaa suurempi kuin vesi), joten jos lisäät liikaa vettä, osa siitä jää liuoksen pinnalle. Tässä tapauksessa sementtihiukkaset asettuvat vastaavasti, tällaisen materiaalin rakenteen yläosa on hauras ja altis nopealle tuhoutumiselle.

Sementin veden vaatimukset suurimmaksi osaksi määräytyvät veden ja raaka-aineen prosenttiosuudella, joka tarvitaan ihanteellisen tiheyden ratkaisun saavuttamiseksi. Yleensä veden tilavuus keskisuurten tiheyden liuoksen muodostamiseksi vastaa suurinta määrää, jota sementti pystyy pitämään. Esimerkiksi Portland-sementin veden tarve on 22-28%.

Hiomisen hienous

Sementin hinta, pääsääntöisesti, johtuu sen hionnan hienovaraisuudesta (hieno on paljon kalliimpaa). Se johtuu siitä, että hienojakoinen materiaali kovettuu paljon nopeammin ja sen laatu on korkeampi kuin sementti, joka koostuu suuremmista hiukkasista.

Hionnan hienous määräytyy materiaalin ja sen ominaispinta-aineen raekokoonpanon perusteella. Viljan koostumus lasketaan seulomalla sementti erittäin hienon seulan läpi, solujen koon ollessa jopa 80 mikronia. Ihannetapauksessa suurin osa materiaalista tulisi siivilöidä onnistuneesti. On kuitenkin otettava huomioon, että liian hieno hionta lisää huomattavasti liuoksen veden tarvetta. Tästä syystä sementtiin tulisi sisällyttää sekä pieniä hiukkasia (jopa 40 mikronia) että suuria hiukkasia (enintään 80 mikronia). Ainoastaan ​​tässä tapauksessa materiaaleilla on optimaaliset ominaisuudet.

Matala lämpötila

Yksi sementin laadun tärkeimmistä indikaattoreista on sen kyky (kovetetussa tilassa) toistuvaan sulatukseen ja jäätymiseen. Tosiasia on, että sementtikiven huokosissa oleva vesi, kun jäädytys kasvaa tilavuudella 8%. Toistuessaan tämä johtaa betonin halkeiluun ja siitä syntyneen rakenteen tuhoamiseen.

Siksi rakentaminen ei käytä puhdasta sementtiä. Tällaiset mineraaliset lisäaineet, kuten neutraloitu puupilvi, natrium-abietta jne., Lisäävät betonin kestävyyttä ja lisäävät sen resistanssia lämpötilan muutoksiin.

vahvuus

Eri tuotemerkkien sementti on erilainen. Tämä ominaisuus lasketaan koekappaleen puristusrajalle 28 päivän ajan. Tämän testin tuloksena lasketaan tietyt lujuusyksiköt, joita kutsutaan sementtiaktiivisuudeksi ja mitataan MPa: ssa. Tämä määrää materiaalin laadun.

Aseta aika

Tämä ominaisuus merkitsee tietyn ajanjakson, jolloin sementin muoviominaisuudet muuttuvat. Jähmettymisen mittaus tehdään improvisoituilla menetelmillä tai sopivien välineiden avulla. Laadukkaan sementin laasti tulee kovettaa liian hitaasti, mutta ei liian nopeasti. Asetusnopeutta säätelee lisäämällä kipsiä, jonka tarkka määrä voi lisätä tai pienentää asetusnopeutta. Vaikuttaa myös veden ja ilman lämpötilan takavarikointiin. Käytettäessä vakiomateriaalia (esimerkiksi Portland-sementtiä), kovettumisen alkaminen on kirjattava jo 45 minuutin kuluttua, ja loppuun saattaminen - viimeistään kymmenen tuntia.

Mikä ominaisuuksista on tärkein: mitä etsiä ensin?

Ehdottomasti kaikki sementin ominaisuudet ovat ratkaiseva tekijä rakennusmateriaalin valinnassa. Toisin sanoen ei voida sanoa, että pääominaisuus on lujuus tai roiskeenkestävyys, koska se on kestävä, mutta hitaasti kiinteytyvää sementtiä voi johtaa rakentamisen ehtojen rikkomiseen ja roskaa kestävään, mutta korroosiota aiheuttavaksi aineeksi voidaan käyttää vain kapeita teoksia. Näin ollen kaikki sementin ominaisuudet ja ominaisuudet ovat yhtä tärkeitä.

Siksi on yleismaailmallisia merkkejä, jotka yhdistävät kaikki materiaalin positiiviset ominaisuudet. Samalla on olemassa erityisiä sementtityyppejä, joilla vähennetään tiettyjä ominaisuuksia merkittävästi parantaen aineen muita ominaisuuksia. Esimerkiksi Pozzolan-sementillä on korkein korroosiosuojaus, mutta sen lujuus (varsinkin rakenteen alkuvaiheessa) on melko alhainen.

Sementtiteollisuus

Sementtituotanto - video

Sementtituotanto on energiaa vaativa ja kallis prosessi, joka koostuu kahdesta vaiheesta:

 1. Clinkerin tuotanto. Aluksi raakamateriaalien kehittyminen kalkkikivestä kertyy raaka-aineita, erityisesti kalkkikiveä. Sitten materiaali murskataan kappaleiksi, joiden läpimitta on 10 cm, kuivataan ja sekoitetaan muiden aineosien kanssa. Tämän jälkeen raa'an aterian poltetaan. Tuloksena on niin kutsuttu klinkkeri.
 2. Klinkkerin muuntaminen jauheeksi. Tässä vaiheessa klinkkeri ja kipsikivi murskataan, mineraaliset lisäaineet kuivataan ja sitten suoritetaan kaikkien komponenttien yhteinen hionta. Raaka-aineiden laatu ja fysikaalis-tekniset ominaisuudet (kosteus, tiheys jne.) Ovat kuitenkin erilaisia, joten sementintuotannon menetelmät voivat vaihdella.

Sementtimenetelmät

Tällä hetkellä sementtiteollisuus tuottaa sementtiä kolmella tavalla:

 • Märkä. Sitä käytetään, jos sementti on valmistettu savesta (silikaattikomponentti), liidasta (karbonaattituote) ja lisäaineista, jotka sisältävät rautaa (muunnosliete, piriteittisaineet, rautapitoinen tuote). Tässä tapauksessa liitu kosteuspitoisuus saa olla korkeintaan 29% ja saven kosteuspitoisuus - enintään 20%. Raaka-aineseoksen jauhaminen tapahtuu vesipitoisessa väliaineessa ja sen tuloksena saadaan seos, joka on liuotettu veteen ja jonka kosteus on 30-50%. Sitten liete lähetetään poltettavaksi erityiseen uuniin, jonka halkaisija on 7 m ja pituus 200 m. Polttoprosessissa hiilidioksidia vapautuu raaka-aineista ja muodostuu palloja-klinkkereitä. Ne hiotaan jauheeseen, jolloin saadaan haluttu sementtimerkki.
 • Kuiva. Tämän menetelmän erityispiirteenä on, että kaikki raaka-aineet ennen (tai aikana) hiontaa kuivataan. Siksi raaka-aine-seos saadaan välittömästi jauhemaisen kuivan jauheen muodossa.
 • Yhdistetty. Tässä tapauksessa sementtiä voidaan tuottaa kahdella eri teknologialla:
  • raakaseos valmistetaan veden kanssa sekoitettuna lietteenä ja dehydratoidaan 16-18 prosentin kosteuspitoisuuteen erityissuodattimilla ja lähetetään uuniin, jonka jälkeen se murskataan ja muuttuu sementiksi.
  • raakaseos kuivataan ja murskataan ja saatu seos rakeistetaan lisäämällä 10 - 14% vettä ja syötetään kalsinointiin. Sitten rakeet poistetaan uunista ja ne jauhetaan.

Aiemmin sementti oli useimmissa tapauksissa tuotettu märkällä menetelmällä, mutta nykyään kuiva tekniikka on suositeltavaa.

Kuinka valita sementintuotantomenetelmä?

1. Lämmön kulutus kasvaa merkittävästi sementtituotannon märkällä menetelmällä. Veden läsnäolo tehtailla helpottaa raaka-aineiden hiomista. Tästä syystä, jos raaka-aineen kosteuspitoisuus on yli 10%, on suositeltavaa luoda sementti märkällä tekniikalla.

2. Jos raaka-seos koostuu kahdesta pehmeästä materiaalista, on myös edullista tuottaa sementti märällä menetelmällä, koska raaka-aine on helposti murskattu tavallisella sekoituksella vedessä.

3. Kuivaa menetelmää käytetään, jos raaka-aineen kosteuspitoisuus on enintään 10%.

4. Jos raaka-aine on riittävän muovinen, on mahdollista antaa etusija sementtituotannon yhdistetylle menetelmälle.

Sementtityypit ja niiden käyttö

Portlandsementti on sulfaattisuojaa. Tämäntyyppisen sementin - sen sulfaattiresistenssin - suurin etu saavutetaan vähentämällä kalsiumaluminaatteja klinkkerissä. Tuottanut tänään:

 • Portlandsementti on sulfaattikestävää aktiivisten mineraalivalmisteiden kanssa;
 • Portland-sementti on sulfaattikestävää ilman aktiivisia mineraalilisäaineita.

Sementin molempien vaihtoehtojen aktiivisuus on huomattavasti pienempi kuin 400 ja 500 tuotemerkin BTT: t, joten niitä käytetään usein sulfaattisuojattujen ja routaa kestävien betoniterästen ja betonirakenteiden (myös esijännitettyjen) rakenteiden kehittämiseen.

Nopeasti kovettuva Portland-sementti (lyhennetty BTTC) on mineraali-lisäaineilla rikastettu materiaali, joka takaa voimakas lujuuden kasvu ensimmäisellä kovettumisjaksolla. VAIKUTUS: tällaisen Portland-sementin mekaaninen lujuus on sen kaikkien ainesosien erityissuhde. BTC: tä käytetään pääasiassa suurten nopeuksien rakentamiseen sekä betoniteräsrakenteiden luomiseen.

Sementti hydrofobointiaineilla. Tällaisen materiaalin ominaisuus on sen kyky imeytyä siihen viiden ensimmäisen minuutin kuluessa veden lisäämisen jälkeen. Erityisten lisäaineiden ansiosta tällaisen sementin liuoksilla on vähemmän veden imeytymistä. Tämän seurauksena karkaistu sementtikivi on alhainen veden läpäisevyyden vuoksi, mikä mahdollistaa sen käytön vesirakentamisessa tai uhanalaisten tulvien rakentamisessa.

Sementti PAD: llä (pinta - aktiiviset lisäaineet). Pinta-aktiiviset lisäaineet (pehmitetty) tuodaan materiaaliin hionnan aikana. Sitten ne imeytyvät sementtihiukkasten päälle, peittäen ne erityisellä suojakalvolla, joka estää jopa pienimpien hiukkasten tarttumisen. Tästä johtuen Sementin PAD-ratkaisuilla on lisääntynyt liikkuvuus ja työstettävyys ja niitä käytetään arkkitehtonisesti monimutkaisten rakenteiden rakentamisessa.

Portland-sementin täyttö. Suunniteltu erityisesti kaasu- ja öljykaivojen liittämiseen (eristää ne pohjavedestä). Niillä on suuri juoksevuus, ovat riippumattomia paineesta ja lämpötilasta, ja ne kykenevät kiinnittämään putken sarakkeet luotettavasti kaivoraumaan johtuen sementtilietteen huomattavasta lujuudesta jo kiinteytyksen alkuvaiheessa.

Portlandin sementit ovat valkoisia. Käytännössä eivät sisällä väriaineita (titaani, rauta, mangaani) ja eroavat muista sementtityypeistä vaaleammassa sävyssä. Tällaisten sementtien betoni osoittautuu lähes valkoiseksi, mikä mahdollistaa sen käytön paitsi rakennus- ja viimeistelytehtäviin myös taiteellisiin lukuihin.

Portland-sementti värillinen. Tiettyjen värien saamiseksi pigmenttejä lisätään tavalliseen Portland-sementtiin klinkkerin jauhatusvaiheessa (orgaaninen - enintään 0,3%, mineraali - enintään 10%). Väri Portland-sementtejä käytetään yleensä eri toiminta-aloille luodun rakenteen esteettis-visuaalisten ominaisuuksien parantamiseksi (luvut jne.).

Portland-sementti pozzolanic. Se on erittäin kestävä sulfaatteja ja makeaa vettä, se kovettuu hyvin nopeasti korkeissa lämpötiloissa. Autoklaavin käsittelyssä betonin lujuus tämäntyyppisestä sementistä merkittävästi ylittää betonin lujuuden, joka on luotu standardin portland-sementillä. Kuitenkin lämpötilan laskiessa liuoksen kovettaminen pozzolaanisesta sementistä hidastuu ja lämpötilassa 0 ° C ja alapuolella se pysähtyy kokonaan. Siksi ei ole mahdollista käyttää pozzolan-sementtiä talviaikojen aikana. Käytä tätä materiaalia vedenalaisen ja maanalaisen rakenteen luomiseen, joka ei ole alttiina vaihtoehtoiselle jäätymiselle / sulatukselle ja kostutukselle / kuivumiselle.

Kuonasementit. Saatavana kahdessa versiossa:

- Portland-sementtikuona (SHPC). Se koostuu rakeistetusta masuunikuoresta, tavallisen klinkkerin ja kipsin hienojakoisesta hionnasta. 500, 400 ja 300 laatua. Tärkein ero ShPC: n ja tavallisen Portland-sementin välillä on, että sen pohjalta syntyvän betonin lujuus kasvaa hyvin hitaasti. Samanaikaisesti SPC: llä on alhainen eksotermi ja se on erittäin kestävä aggressiiviselle materiaalille, joten sitä käytetään useimmiten hydrotekniikalla ja satamarakenteessa. Mutta äkilliset lämpötilan muutokset vaikuttavat kuoreen Portland-sementtiä negatiivisesti.

- lime-kuonasementti (ISHTS). Se syntyy kalkin ja masuunin kalkkien yhteishiontamisella. Kipsiä (jopa 5%) ja Portland-sementtiä (enintään 20%) voidaan myös lisätä sen koostumukseen. EHC kovettuu melko hitaasti, mutta se on erittäin kestävä tuoreille ja sulfaattisille vesille. Käytetään usein laadukkaiden betonien ja muuraus- tai rappausratkaisujen luomiseen.

Alumiinisementti. Ei sisällä mineraalilisäaineita tai kipsiä. Valmistettu alumiinioksidipitoisesta raaka-aineesta. Tämän tyyppisen sementin tärkein jäljityselementti on kalsiumaluminaatti. Tämä takaa ratkaisun nopean kovettumisen standardiasetusaikana (aikaisintaan puoli tuntia ja enintään 12 tuntia). Hieno maadoitettu alumiinioksidisementti asetetaan vielä nopeammin, säilyttäen mahdollisuuden nopeaan kovettumiseen.

Samalla veden tarvetta tällaisessa materiaalissa on tavallista Portland-sementtiä korkeampi kuin lähes 10%. Nestettä tarvitaan nestemäiseksi, mikä takaa pakkasvastuksen ja pienemmän prosenttiosuuden alumiinisementistä valmistetun betonin kutistumisesta.

Valmistetaan kolme alumiinisementtityyppiä: 600, 500 ja 400. Kaikki niistä erotetaan lisääntyneestä resistanssista sulfaatille, hiilidioksidille, kloridille ja muille mineralisoituneille vesille. Alkaliset liuokset kykenevät kuitenkin tuhoamaan sementtikiven. Sementtityyppiä käytetään laajalti nopeilla rakenteilla, talvella betonisoinnilla ja hätätoimilla. Voit saada sen pohjalta ja lämmönkestävät betonit.

Sementit laajenevat. Tällaisten materiaalien ominaispiirre on lisääntymisen määrä liuosten syntymisen aikana. Tämän tyyppinen sementti valmistetaan laajentavasta lisäaineesta ja pääasiallisesta sideaineesta, jonka välillä tapahtuu kemiallinen reaktio, jolloin tilavuus kasvaa. Tällä hetkellä on olemassa useita erilaisia ​​laajeneviin sementteihin:

 • Vedenpitävä laajennettava sementti (VRC). Se perustuu korkeaan alumiinioksidisementtiin. Se tarttuu ja jäätyy hyvin nopeasti (4 - 10 minuuttia). Sitä käytetään akseleiden vedeneristämiseen, halkeamien upottamiseen betoniin ja betoniteräksille sekä yksittäisten esivalmistettujen rakenteiden homonolisointiin.
 • Kipsi-alumiinioksidin laajeneva sementti. Tarttuu aikaisintaan 10 minuuttia, mutta viimeistään neljä tuntia. Laajennus päättyy vasta kolmantena päivänä. Sitä käytetään pääsääntöisesti saumojen, vesitiiviiden laastareiden ja vedenkestävän betonin valmistukseen.
 • Portland-sementti laajenee. Tarttuu aikaisintaan 30 minuuttia, mutta enintään 12 tuntia. Sitä käytetään samalla tavalla kuin aikaisemmat laajentavien sementtien tyypit.
 • Sementti-aika. Sille on tunnusomaista alumiinikomponentin koostumuksen läsnäolo, mikä lisää tilavuuden kovettumisen aikana. Laajentuminen, se voi luoda esijännityksen vahvistamiseen. Tarttuu aikaisintaan 30 minuuttia, mutta viimeistään neljä tuntia. Sitä käytetään rakenteisiin, joissa on lisääntynyt höyry, vesi ja kaasun läpäisemättömyys.

Mikä on erityisen tärkeää muistaa valitessaan tietyntyyppistä sementtiä?

Koska sementtityyppejä on paljon, tärkein asia, joka on otettava huomioon valittaessa materiaalia, on betonin mahdollinen tarkoitus, joka on tarkoitus tehdä siitä. On myös erittäin tärkeää ottaa huomioon ympäristön erityispiirteet, joissa rakennetaan ja käytetään tietyntyyppistä sementtiä. Sinun täytyy tietää varmasti:

 • ilman lämpötila ja sen rajoittavat vaihtelut (jos kohde rakennetaan maalle);
 • veden koostumus ja sen lämpötilavaihtelut (jos rakenne luodaan vedessä);
 • sääolosuhteet, jotka voivat vaikuttaa betonin suorituskykyyn (usein sateet, korkea kosteus, äkilliset painehäviöt jne.).

Sementtimerkintä

Viimeinen valmistusvaihe antaa sementille ominaispiirteet, jotka mahdollistavat tämän materiaalin käytön eri olosuhteissa ja eri tarkoituksiin. Erittäin tärkeä ominaisuus korkealaatuiselle sementille on sen lujuus, riippuen siitä, mitä vastaavia lukuja pakkauksessa on valmis tuote:

 • 52.5 - sementti kestää 52,5 MPa: n paineen (vanhan merkinnän mukaan - sementti m 600);
 • 42.5 - sementti kestää 42,5 MPa: n paineen (vanhan merkinnän mukaan - sementti m 500);
 • 32.5 - sementti kestää 32,5 MPa: n paineen (vanhan merkinnän mukaan - sementti m 400). Hinnan ja laadun suhde tässä tapauksessa on optimaalinen, joten tämä sementtimerkki on yksi suosituimmista rakennusalalla;
 • 22.5 - sementti kestää 22,5 MPa: n paineen (vanhan merkinnän mukaan - sementti m 300).

Merkintä lujuusvahvistuksen nopeudesta riippuen

Hyvin usein suoritettavan työn laatu riippuu ratkaisun nopeasta jähmettymisestä. Se ei aina tarvitse täsmälleen nopeaa asetusta. Näin ollen sementin merkinnässä on aina merkitty ja tämä ominaisuus on merkitty seuraavilla lyhenteillä:

 • CEM V on normaali karkaisukomposiittisementti, jonka vahvuus on 32,5 MPa. Sisältää räjähtävää kuonaa (11 - 30%) ja lentotuhkaa (11 - 30%).
 • CEM IV on normaali kovettuva pozzolan-sementti, jonka vahvuus on 32,5 MPa. Sisältää mikrohiukkasten (MK), lentotuhkan (B) ja pussiinien (P), joiden määrä voi olla 21 - 35% raaka-aineesta.
 • CEM III on normaali karkaistu kuona Portland-sementti, jonka vahvuus on 32,5 MPa. Sisältää verkkotunnuksen granuloidun kuonan 36-65%.
 • CEM II - sisältää 6 - 35% lisäaineista (tarkemmin sanoen alatyyppi A - 6 - 29% ja alatyyppi B - 21 - 35%), johon liuoksen jähmettymisaste riippuu: enemmän lisäaineita - liuos asetetaan hitaammin; vähemmän lisäaineita - ratkaisu on nopeampi.
 • CEM I - on suurin mahdollinen jähmettymisaste. Jo toisena päivänä materiaalin vahvuus on 50% suunnittelusta. Lisäaineet tässä sementissä ovat enintään 5%.

Erilaisten sementtityyppien merkitseminen

 • PC - tavallinen portlandsementti;
 • SHPC - kuona Portland-sementti, joka sisältää yli 20% epäpuhtauksia;
 • BC - valkoinen sementti;
 • PL - pehmitetty sementti, joka pystyy sietämään teräviä lämpötilanvaihteluita;
 • SS on sulfaattia kestävä sementti. Voidaan käyttää aggressiivisissa ympäristöissä;
 • VRTS - vedenpitävä laajennettava sementti. Hyvin nopeasti tarttuu sekä maalla että vedessä;
 • GF on hydrofobinen sementti, se ei kykene absorboimaan vettä ensimmäisten 5 minuutin ajan, joten se on hyvin kuljetettu ja sillä on samanaikaisesti suuri jäätyvyys ja erinomainen plastisuus.

Laadukasementin valitseminen

Fake sementti tänään, ei ole niin vähän, jotta ei tuhlata rahaa, tarvitset:

1. Määritä valmistaja. Kotimaiset tuotemerkit ovat halvempia, ja on mahdollista palauttaa tavaroita, jotka eivät sovi niiden laatuun ilman ongelmia. Tuontisementin hankinnassa sinun on ehdottomasti tarkasteltava julkaisupäivää, koska joskus ulkomaiset tavarat tässä luokassa eivät välttämättä ole kovin tuoreita tai jopa vanhentuneita. Tuoreen tuodun sementin laatu on yksinkertaisesti erinomainen. Totta, hinta johtuu tästä paljon korkeammasta.

2. Lue arvosteluja Internetissä. Usein foorumien rakentamisessa on käytännön neuvoja ihmisiltä, ​​jotka ovat jo kokeillut tietyn sementtimerkin ja käytännössä tutustuneet tietyn materiaalin eduista ja haitoista.

3. Tarkasta pakkaus huolellisesti. Sen pitäisi olla kolmen tai neljän kerroksen pussit, jotka on ommeltu tai liimattu venttiilimerkkeihin BMP, BM, NM ja suljettu kaula. Epäonnistuneesti pakkauksessa on oltava valmistajan yhteystiedot ja täydelliset tiedot sementin ominaisuuksista siinä.

4. Käsittele sementin tuotemerkkiä. Merkintäperiaate on tässä tapauksessa yksinkertainen - sitä korkeampi sementtityyppi, sitä vahvempi rakenne perustuu siihen. Lisäksi normaali kovetemateriaali voidaan merkitä kirjaimella "H" ja nopeasti kovetettava materiaali - kirjaimella "B".

5. Ajattele kustannuksia. Laatu-sementti ei voi olla liian halpaa. Muista, että mitä korkeampi laatu on, sitä korkeampi sementin hinta. Sementti, toisaalta, on huomattavasti halvempaa kuin sementti. Kohtuuttoman alhainen hinta voi viitata tavaroiden virheelliseen varastointiin tai väärentämiseen.

6. Katso sementin pakkauspäivämäärä. Tämä on erittäin tärkeää, koska sementti kuluttaa lähes kaikki sen käyttökelpoiset ominaisuudet ja ominaisuudet, joten sen säilyvyys on vain 60 päivää. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tuotteeseen ostamalla tukkuerä. On parasta tarkistaa jokaisen pussin, koska tuoreisiin tuotteisiin lisätään usein vanhentuneet tuotteet.

Sementtien tyypit ja ominaisuudet

Materiaalien tuotanto

Englannissa vuonna 1824 D. Aspind rekisteröi patentin sementtituotantoon. Hän sekoitti kalkkia jauhetta savella ja poltti korkeassa lämpötilassa, mikä tuotti harmaata, haitallista materiaalia - klinkkeriä. Hionnan ja veden sekoittumisen jälkeen muodostettiin vahva materiaali, jota kutsuttiin keksijaksi Portland Cementiksi, koska se on samankaltainen Englannissa louhittu rakennuskivi, Portlandin kaupungissa. Ne tuottavat erilaisia ​​kalkkipitoisia, marmorisia, savi kiviä ja erilaisia ​​lisäaineita - kuona, bauksiitti jne. Savi ja karbonaatti kiviä käytetään pääasiassa. Muita luonnollisia raaka-aineita ja keinotekoisia materiaaleja voidaan käyttää: palavat paljejätteet, belite-liete, tuhka, masuunikuotot, alumiinioksidituotannot.

Se on mineraalijauhe, joka sekoitettuna veden kanssa tuottaa muovimassan, joka lopulta kovettuu vedessä ja ilmassa.

Portland-sementin tuotannon tärkeimmän raaka-aineen lisäksi käytetään erilaisia ​​korjaavia lisäaineita, mikä antaa sille erilaisia ​​ominaisuuksia.

On portland-sementtiä ja kuonaa portland-sementtiä. Portland-sementti kovettuu nopeasti, samoin kuin mineraali-lisäaineilla. Tietyt brändit käyttävät konkreettiset rakenteet hankkivat ainutlaatuisia ominaisuuksia. Tämä voi olla konkreettinen erityinen vahvuus rakennusten kiitotien rakentamiselle lentoasemilla ja rakettien laukaisualueilla. Ilmoita maksimi kestävyys merkitsemällä. Merkki 400 tarkoittaa sitä, että paineen alaisessa koekokeessa kiinteä kuutio, jonka sivu on 100 mm, kestää vähintään 400 kg: n kuormitusta neliömetriä kohden. katso suosituimmat tuotemerkit - 350-500. Tuotemerkillä on melko nopea kovettumisaika. Se alkaa 40-50 minuutin asetuksella ja lopullinen jähmettyminen tapahtuu 10-12 tunnissa.

 • pozzolaani;
 • kuona Portland sementti;
 • alumiinioksidi;
 • sulfaattien kestävä PC;
 • Portland-sementti (PC);
 • hydraulinen PC;
 • kuormittavien;
 • injektointi PC;
 • valkoinen PC (koriste).

Portlandin sementtiominaisuus

Kestävyys on materiaalien kyky imeä kuormia rikkomatta. Vahvuus määräytyy sen kyvyn kovettua sekoittamisen jälkeen vedellä.

Se on supistava hydrauliikka, jonka tärkein aineosa on kalsiumsilikaatti. Se on yleisimpiä nykyaikaisessa rakentamisessa. Se saadaan hienoksi klinkkerin ja kipsin hienonnuksella (3-7%); Sen on sallittava lisätä 10-15% aktiivisia mineraalilisäaineita. Klinkkeri on seurausta raaka-seoksen polttamisesta (1450-1500 astetta), joka koostuu 75% kalsiumkarbonaatista (kalkkikiveä) ja 25% savesta. Portland-sementin ominaisuuksiin vaikuttaa klinkkerin koostumus ja sen hiomisen aste. Tärkeä ominaisuus on kyky kovettua ja vuorovaikutuksessa veden kanssa. Sille on tunnusomaista brändi, joka määräytyy liuoksen standardinäytteen puristamisen ja taivutuksen vuoksi 28 päivän kovettumisen jälkeen märissä olosuhteissa.

Tärkein ominaisuus on kyky kovettaa vuorovaikutuksessa veden kanssa ja hankkia kivi-kaltainen tila. Mitä suurempi karkaistun kiven kaltaisen laastin tai betonin mekaaninen lujuus ja sitä nopeammin se saavutetaan, sitä parempi laatu.

 1. Lopullinen vahvuus, jonka laasti voi saada kun kovettunut.
 2. Kovettumisnopeus, joka luonnehtii voimakasvun voimakkuutta ajan myötä.

Sementtiä, jolle on luonteenomaista voimakas lujuus, kutsutaan nopeaksi karkaisuksi, ja kun se saavuttaa suuren lujuuden, se on erittäin luja.

Mekaaninen lujuus määritetään eri tavoin esimerkiksi arvioimalla perimmäinen vetolujuus, puristus ja taivutus. Tällöin näytteiden koostumuksen valinta, säilytys, valmistus ja näytteiden testaus suoritetaan asiaankuuluvien standardien vaatimusten mukaisesti.

Sulfaattien kestävyys

Sulfaattien kestävälle portlandsementille on tunnusomaista alhainen kovettumisnopeus ja pakkasenkestävyys.

Tavallisten tuotteiden lisäksi lajikkeisiin, jotka eroavat ominaisuuksissa, koostumuksessa ja laajuudessa: sulfaattien kestävyys, hydrofobinen, pehmitetty, nopea kovettuva, valkoinen portlandsementti (asbestisementtituotteiden valmistukseen) jne.

Sulfaattien kestävyys on Portland-sementtityyppi. Sillä on suuri vastustuskyky suolapitoisen veden vaikutuksiin, jotka sisältävät sulfaatteja, matalaa lämmöntuotantoa, hidasta kovettumisintensiteettiä ja korkeaa jäätymisvastusta. Sulfaattien kestävyys saadaan hienoksi jauhamalla klinkkerillä normalisoidulla mineraalisella koostumuksella. Se on tarkoitettu sulfaattiympäristön (esimerkiksi meriveden) aggressiivisten vaikutusten, erityisesti vaihtelevissa kostutusolosuhteissa (jäädytys ja sulatus) olevien hydraulisten rakenteiden betoniteräksen ja betonirakenteiden valmistukseen.

Raaka-aine on savi alhaisella alumiinioksidilla ja raudalla. Tässä seoksessa ei saa olla mitään inerttejä tai aktiivisia mineraalivalmisteita. Tällaisia ​​raaka-aineita ei ole laajalti levinnyt, mikä vaikeuttaa sulfaattien kestävän portlandsementin laajamittaista tuotantoa.

Kuona on murskattu masuunin rakeistettu kuona sekoitettuna aktivoivien lisäaineiden kanssa.

Kuona on sementtien yhteinen nimi hiomalla granuloidut kuonat lisäämällä aktivaattoreita (kalkki, kipsi, anhydriitti) tai sekoittamalla nämä erikseen murskatut komponentit. Lime-kuona-sementtiä, joka sisältää 10-30% kalkkia ja 5% kipsiä, ja sulfaattikuona, joka sisältää 15-20% anhydriittiä tai kipsiä, ja Portland-sementti 5% tai kalkki eroaa 2%. Levitä kuona laastin ja betonin saamiseksi, joita käytetään vedenalaisissa ja maanalaisissa rakenteissa. Tehokkain kalkkikalkki autoklaavituotteiden valmistukseen.

Pozzolan on nimitys ryhmälle, jolla on koostumukseltaan vähintään 20% mineraali-aktiivisia lisäaineita. Verrattuna tavanomaiseen portlandsementtiin, sille on tunnusomaista lisääntynyt korroosionkestävyys, hitaampi kovettuminen ja matala frost-kestävyys. Sitä käytetään maanalaisissa ja vedenalaisissa rakenteissa käytettävän betonin valmistukseen.

alunapitoinen

Ominaisuudet ovat vedenpitävät, pakkasenkestävät ja palonkestävät.

Aluminous - hydraulinen, nopeasti kovettuva sideaine; joka saadaan hiomalla klinkkeriä, joka saadaan polttamalla kalkkikiven ja bauksiitin raakaseos. Raakasekoituksen sulatus ja paahtaminen valmistetaan kupolissa tai räjähdysuunissa, jotka pyörivät.

Al2O3: n pitoisuus lopullisessa tuotteessa määrittää alumiinioksidiseoksen tyypin: korkea alumiinioksidi (jopa 70%) ja normaali (jopa 55%). Se eroaa lisääntyneestä korroosionkestävyydestä, nopeasti kasvavasta kestävyydestä, suuresta eksotermistä kovettumisen aikana ja korkeasta karkeudesta. Alumiinin avulla saadaan betonia ja liuoksia, joilla on suurempi veden kestävyys ja tiheys kuin Portland-sementillä.

Hydrofobinen Portland-sementti saadaan hiomalla klinkkeriä vettä hylkivällä lisäaineella ja kipsillä. Lisäaine lisätään 0,1 - 0,3%: n määrään ja muodostaa hiukkasille ohut hydrofobiset kalvot, jotka vähentävät hygroskooppisuutta ja suojaavat siitä pilaantumiselta myös korkeassa kosteudessa. Ratkaisuilla ja betonilla on alhainen veden imeytyminen, korkea jäätymisvastus ja veden kestävyys, toisin kuin perinteiset ratkaisut.

Straining-sementille on ominaista nopea asetus, veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja halkeamankestävyys.

Sementtimaalaus on Portland-sementin tyyppi; joka on tarkoitettu kaasu- ja öljykaivojen sementoitukseen. Se valmistetaan kipsin ja klinkkerin hienojakoiseksi ja käytetään taikina, jonka vesipitoisuus on 40-50%.

Straining on eräänlainen laajentuminen. Se valmistetaan hiomalla 15% alumiinioksidikuonaa, 65% portland-sementtiklinkkeria ja 5% kalkkia. Hän nopeasti kovettuu ja nopeasti tarttuu.

Kovettamisen jälkeen se on korkea vedenkestävyys. Laajeneva kovettumisen aikana saavuttaa korkean paineen, jota käytetään lujittavien betonirakenteiden luomiseen, joilla on vahvistusjännitys useissa suunnissa. Suodatinta käytetään paineputkien valmistukseen, kapasitiivisten rakenteiden ja ohutseinäisten rakenteiden rakentamiseen.

Laadunvarmistus

Brändi on 28 päivän ikäisten kuormituksen mittari, jonka sementin on kestettävä, kg / m2.

Tärkeä ominaisuus on sen puristuslujuuden raja. Sementit jaetaan luokkiin puristuslujuuden mukaan. Rakenteessa yleisimmin käytetty merkki on 400. Merkki määritetään vain laboratoriossa. 300 - 600 astetta on korkealaatuisia. Ne käyttävät korkealaatuisia betonipäällysteitä, joiden sementti on 400 merkkiä betonista 500 merkkiä ja sitä korkeampi, 500 markkaa betoni 300 markkaa.

Mielestämme korkealaatuinen, perinteinen brändi on tae rakennusmateriaalista. Mutta mikä tahansa sementti on neulomakivi. Sitä käytetään harvoin puhtaassa muodossaan.

Betonin lujuus riippuu laastin sekoittamiseen käytetystä sementtityypistä.

Useimmiten käytetään erilaisia ​​sementtityyppejä betonin luomiseen. Asbestin betonituotteissa ja betoniterästeissä käytetään tiettyä brändiä, jolla on erityispiirre. Yksi tyyppi vaatii erityisen tiheyden, toinen - tulenkestävä sementti, joten kysymys siitä, kumpi on paras, ei ole täysin sopiva. Mutta voit tietää tärkeimmät tyypit ja ymmärtää niiden ominaisuuksia.

Neulokset eroavat ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Tietoja tästä ilmoitusmerkinnästä. Se sisältää tietoja, kuten:

 1. Kestää kuormaa.
 2. Lisäaineiden prosenttiosuus koostumuksessa.

Taikinan asettaminen riippuu sementtityypistä.

Merkkien merkitseminen, kuten M400 tai M500, ilmaisee suurimman lujuuden ja toimivuuden.

M400 tarkoittaa: M - brändi, 400 - puristuskuorma eli 400 kg neliömetriä kohden. ks. Lisäaineet indeksoi kirjaimen "D" ja ilmoittaa niiden prosenttiosuudesta kokonaispainosta. D20 tarkoittaa 20% lisäaineista. Tällainen parametri tarkoittaa joustavuutta ja myös taipuisuutta. Mitä korkeampi M-indeksi, sitä vahvempi sementti, sitä suurempi D-indeksi - sitä joustavampi. Kirjeissä on muita nimityksiä.

Tuotevalikoima

Numeroen vieressä oleva kirjain "M" (tai "PC") osoittaa voimakkuutta. Lisäaineiden prosenttiosuus kokonaistilavuudesta on merkitty kirjaimella "D". Nimitykset "B", "PL", "SS", "GF" ja "H" ilmaisevat sementin tarkoituksen.

Portland-sementti on tavallinen, jota käytetään betoniseosten ja rakentamisen aikaansaamiseen. Merkit 400 ja 500 kuuluvat siihen, niitä voidaan kutsua myös nimellä "sementti PC400".

M 500 antaa monoliitin tiheyden ja suuren lujuuden. Merkkiä PC I 500 käytetään pinnan pinnoittamiseen ja vakaviin kuormituksiin. Sen ominaisuudet ovat pakkasenkestävyys, veden kestävyys ja erityisen nopea tarttuvuus. Sitä käytetään laajasti putkimateriaalien ja laattojen valmistuksessa.

Huna Portland-sementti PC II A-III 500 sisältää 20% lisäaineista, se sopii parhaiten rakennustöihin. Vaikka se ei tartu yhtä nopeasti kuin PC I 500, sen lopullisen jähmettymisen jälkeen se saa samanlaisia ​​ominaisuuksia.

Sementtiä 400 käytetään teräsbetonituotteiden, tukipalkkien ja teräsbetonituotteiden vahvistuvien lattioiden täyttämiseen. Grade PTs II / B-400 -indeksi sisältää 20 - 35% lisäaineita. Tämän tuotemerkin tiheys on pienempi, ja siksi materiaalilla on suurempi joustavuus.

Lajike PCT II / A-III 400 -indeksillä johtuu M400: stä, se sisältää klinkkerin, vaikkakin pienemmissä mittasuhteissa.

Lisäaineiden läsnäolo ja määrä vaikuttavat liuoksen lujuuteen ja sitkeytymiseen.

Oikean tuotemerkin valitseminen tietylle rakennusympäristölle ei ole helppo tehtävä. Sementin toimintaa on kiinnitettävä huomiota. On joitain tekijöitä, jotka vaikuttavat sen toimintaan.

Yksi tekijöistä on koostumus, se osoittaa, mitä lisäaineita ja epäpuhtauksia käytetään tuotannossa. Usein lisäaineen käytön vuoksi tuotemerkki ja aktiviteetti vähenevät, vastaavasti sen sitomisominaisuudet vähenevät. Tämä tapahtuu silloin, kun lisäaine korvaa osan sideaineen vaikuttavasta aineesta. On tarpeen valita lisäaine, jonka aktiivisuus on korkea, säilyttäen siten sementtiseoksen ominaisuudet. Esimerkiksi kun kvartsi tai kalsiitti lisätään seokseen, aktiivisuus vähenee.

Sementin hienous määrää sementtiliiman toiminnan.

Toinen tärkeä tekijä on hiomisen hienous. Usein tapahtuu, että kahdella seoksella on sama koostumus, mutta yksi on korkealaatuista sementtiä, ja toinen ei ole. Hiominen vaikuttaa sideaineen alueeseen ja siksi hienommaksi jauhaminen, sitä tiheämpi betonin rakenne.

Kolmas ja yksi tärkeimmistä tekijöistä on klinkkereiden käyttö. Klinkkerin mineraalikoostumus määräytyy toiminnan mukaan. Jos tarvitset sementtiä, jolla on erityisen vahva ominaisuus, sinun on lisättävä klinkkeriä, jossa on alumiinien ja alitien korkea määrä.

Varastointiolosuhteet

Säilytä kuivassa paikassa lyhyeksi ajaksi.

Tyypin ja arvioidun kulutuksen valinta tunnetaan suunnitteluvaiheessa. Vain halutun brändin tarvittava määrä on ostettava. Mutta onko sementin pussi ja merkintä aina sopiva sisältöön? Mahdollinen riski hankkia huonolaatuisia tavaroita. Syynä tähän ovat väärät säilytysolosuhteet. Pitkäaikainen varastointi edistää myös sitä, että sementti menettää toimintaa, koska se sietää ilmakehässä olevan kosteuden ja hiilidioksidin vaikutuksia. Miten toiminta ja sen tappio ominaisuuksista? Varastointiolosuhteiden vuoksi sementti voi menettää toimintaa jopa 15% kuukaudessa. Toiminto on tärkein parametri, joka vastaa sen sitovia ominaisuuksia ja tuotemerkkiä kokonaisuutena.

Kadonneet vaikutukset vaikuttavat merkittävästi hydrausprosessin inhibointiin. Mitä suurempi sementin alkuteho on, sitä nopeammin nesteytys menetetään. Esimerkiksi jos M500-sementti ostettiin, sen jälkeen muutaman kuukauden kuluttua se on jo M400, kuuden kuukauden kuluttua sementti voidaan heittää ulos.

Bulkementti on haavoittuvin. On vaikea tallentaa jopa ilmatiiviisiin siiloihin. Kahden viikon kuluttua se on siirrettävä säiliöstä toiseen. Sementtiä ei saa säilyttää pussissa märillä alueilla eikä avoimessa tilassa, etenkin säällä. Tässä tapauksessa myös katos ei myöskään auta. Sinun täytyy pakata pussit muovikelmuun ja tallentaa ainakin osa siitä.

Älä unohda, että sementti, joka on säilynyt pitkään, on aina pakkauksessa mainitun merkinnän alapuolella, joten sitä ei voida käyttää vastuulliseen työhön. Laadun heikkenemisen kompensoimiseksi käytettäessä sementin prosenttiosuus seoksessa lisääntyy.

Sementtityypit ja niiden käyttö: Taulukko!

Sementti ja sen soveltaminen rakentamisessa on suuri rooli. Se on rakennusjauhemaalia, joka koostuu klinkkeristä tai kipsistä. Vesiin vuorovaikutuksessa se muodostaa viskoosisen aineen, jota kutsutaan sementtipastaksi.

Sementtityypit ja niiden soveltaminen.

Sementin laajuus on käytännössä rajoittamaton. Sitä käytetään perustusten ja kattojen rakentamiseen, lattiapäällysteiden asentamiseen ja vesijohtoverkkojen asennukseen. Päätehtävänä on kiinnittää pystytettyjen rakennusten rakenteelliset elementit. Se on osa betoniratkaisuja, joita käytetään rakennusrakenteiden valmistukseen, ja sitä käytetään erilaisten pintojen yhdenmukaistamiseksi.

Sementtityypit, niiden ominaisuudet ja käyttö.

Itse asiassa sementin hankinta, useimmat ostajat tietävät tästä rakennusmateriaalista, ei ole niin paljon. Niinpä laastieristeiden, perustusten ja tiilimuotteiden laatu on heikkoa ja alkavat nopeasti romahtaa pohjaveden, huurteen tai raskaan rasituksen vaikutuksen alaisena. Lisäksi tietyntyyppisen sementin ominaisuuksien tietämättömyys johtaa materiaalin hukkaan.

Näin ollen, jotta voitaisiin vähentää käteiskustannuksia ja kehittää luotujen laitteiden laatua, on oltava vähintään yleinen käsitys sementtityyppien ominaisuuksista ja erityispiirteistä, joita usein käytetään rakentamisessa. Sementin ja sen lajikkeiden ominaisuudet riippuvat pitkälti mineraalikomponenttien sisällöstä.

Tärkeimmät ovat:

 • Portlan-sementti (pehmitetysti, nopeasti kovettuva, pozzolaninen) - on laaja käyttöalue lähes kaikilla rakennuskentillä;
 • alumiinioksidia - välttämätön kiireellistä hätätyötä varten, talvikaudella ja suolaveden mahdollisen vaikutuksen kanssa. Se asetetaan nopeasti, mutta sitä ei sovelleta kuumiin ilmastoihin;
 • magnesiumoksidi - käytetään magnesiumoksidilattian asennuksessa;
 • valkoinen - viittaa portlandsementtiin, mutta sillä on omat ainutlaatuiset ominaisuudet, joiden avulla voit tehdä siitä veistoksellisia sävellyksiä ja arkkitehtonisia julkisivuelementtejä. Kun värilliseen pigmenttiin lisätään valkoista sementtiä käytetään koristepinnoitteena;
 • haponkestävät - on tarkoitettu betonin ja laastien valmistukseen, joilla on happoa kestäviä ominaisuuksia mutta jotka altistuvat vedelle ja emäksisille emäksille, se menettää lujuutensa;
 • hydrofobista - käytetään solusbetonin valmistuksessa, sillä on korkea jäätymisvastus ja pieni veden imeytyminen;
 • vedenpitävä - korkean kosteuden omaavien rakenteiden vedeneristyskäyttöön käytetty perusaineisto, mukaan lukien kosteudelle altistuvien teräsbetonirakenteiden tiivistyspistokkeet ja halkeamat;
 • Kuona - käytetään maanalaisissa ja vedenalaisissa rakenteissa, autoklaavien materiaalien valmistuksessa.

Lisäksi artikkelissa käsitellään parhaiten menestyviä sementtikoostumuksia.

Portland sementit - ominaisuudet, soveltaminen.

Kuten minkä tahansa rakennusmateriaalin kohdalla, korkeat vaatimukset asetetaan komponentteihin, joista Portland-sementti valmistetaan. GOST 10178-85 "Portland-sementti ja kuona Portland-sementti" säätelee tällaisten sideaineiden koostumusta ja laatua:

 • Sementtiklinkkeri, jonka silikaoksidimassajake on enintään 5%.
 • Kipsi, joka vastaa GOST 4013-82: aa. Fosforin, boorin ja fluorin yhdisteiden esiintyminen määrässä, joka ei ole ristiriidassa sääntelyasiakirjojen kanssa.
 • Tiettyjen ominaisuuksien mineraaliset lisäaineet, jotka ovat tarpeen halutun tyyppisten seosten muodostamiseksi.

Erilaisia ​​Portland-sementtityyppejä varten voidaan käyttää erilaisia ​​komponentteja, joille niillä on myös tiettyjä teknisiä vaatimuksia, jotka on määrätty GOST: ssä.

Laitoksissa, joissa tuotanto suoritetaan, kaikki osat siirtävät tarvittavat testit vaatimusten noudattamiseksi, kuivan ja työseoksen muodostamisen osuuksia noudatetaan tarkasti.

Tuotettu GOST portland-sementti ja sen nimitys on pakkauksessa ja mukana toimitetussa dokumentaatiossa. Jos ei ole, niin tuote valmistetaan eritelmien mukaisesti, sen ominaisuudet voivat poiketa yleisesti hyväksytyistä.

Ominaisuudet.

Kuten jo mainittiin, betoni hankkii tiettyjä ominaisuuksia, kun siihen lisätään tietty Portland-sementti. Jokainen ominaisuus on ainutlaatuinen omalla tavallaan, mutta kaikilla on yhteiset parametrit:

 • Absoluuttinen tiheys välillä 3050-3150 kg / m3, irtotiheys eri HRC-tyypeille on erilainen.
 • Portland-sementin hionnan hienous on määritettävä seulalla nro 008, jonka jauheen poikkileikkaus on vähintään 85%.
 • Erityinen pintakoko seulonnan jälkeen on 2500-3000 cm2 / g.
 • Asetusaika: alku - 45 minuuttia, loppu - 12 tuntia. Päätetään Vita-asteikolla.

Vahvuus mitataan testaamalla näytteitä, joiden mitat ovat 4x4x16 cm, joka on valmistettu sementti-hiekkalaastista suhteessa 1: 3 veden ja sementin välisellä suhteella 0,4, 28 päivän kovettumisen jälkeen. Valmis prisma altistuu taivutukselle ja puristukselle, määrittäen niiden arvon ja noudattavat tuotemerkin indikaattoreita.

Kuonan sementit - sovellus ja niiden ominaisuudet.

Kuonan sementti on ryhmä, jossa on hydraulisesti sitovia sementtejä, jotka on saatu jakamalla jauhettujen kuorojen ja aktivaattorien lisäaineiden (anhydriitti СaSO4, kipsirakennus CaSO4 • 0.5H2O, kalkki CaCO3 jne.) Tai sekoittamalla aiemmin erikseen jauhettuja komponentteja.

Tämä sementtiryhmä sisältää:

 • lime-kuona - aktivaattorien pitoisuus: kalkki 10-30%, kipsi 5% sementin kokonaismassasta;
 • sulfaatti-kuona - eivät sisällä tai sisältävät portland-sementtiklinkkeriä merkityksettömissä määrissä.

Kuonan sementtien ominaisuudet. Kaikkien kuonaussementtiryhmien sitomisominaisuudet riippuvat merkittävästi seuraavista:

 • sementtikoostumus;
 • metallia, jonka sulatus muodostuu kuonasta;
 • uunin teknisen tilan ominaisuudet;
 • rakeistuksen menetelmä ja lämpötila jne.

Kuonan sementit ovat saatavana tuotemerkillä 200 - 400. Ne eroavat toisistaan:

 • hidas kovettuminen ja säätö;
 • riittävän suuri mekaaninen lujuus;
 • tyydyttävä kylmä- ja ilmanvastus.

Kuonan sementtijauhe on monenlaisia ​​sementtejä, joissa on aktiivisia mineraalivalmisteita, joissa jälkimmäisiä kuvataan räjähdysrakkatuilla kuonilla. Näiden kuonien kyky itseään kovettuvaksi mahdollistaa kuorisementin saamisen korkeamman laadun kuin pozzolan (muiden aktiivisten mineraalivalmisteiden kanssa).

Kuonan sementtiryhmä riippuu myös käytetyn kuonan tyypistä: nämä voivat olla perus-, happamia, rakeisia ja ei-rakeistettuja kuonaa. Erityisen tärkeä vahvuuden määrittämisessä ei ole fyysinen rakenne vaan kemiallinen koostumus. Raaka-aineiden valintaperuste perustuu tähän malliin.

Taloudelliselta kannalta on suositeltavaa antaa rakeisia lajeja, koska ei-rakeistettujen massojen käyttö vaikeuttaa tuotantoprosessia. Tuloksena syntynyt sementti kovettuu tavallista hitaammin, koska kuonan osuus siinä vaihtelee välillä 20 - 80% kokonaismassasta.

Kuonan betonin mahdollisten seosten koostumus.