Oikeanlainen säätiön valinta yksityiselle talolle

Säätiöt kodeille voivat olla hyvin erilaisia. Ne on valmistettu erilaisista materiaaleista ja käyttämällä erilaisia ​​tekniikoita. Valinta tehdään erikseen kullekin tapaukselle. On mahdotonta selkeästi sanoa, mikä säätiö on parempi. Jopa samanlaisten talojen rakentamisen eri paikoissa, tuen tyyppi ja kustannukset voivat olla täysin erilaisia.

Yksityisen talon perustatyypit valitaan seuraavin perustein:

 • maaperän kantavuus kapasiteetilla;
 • maaperän kosteus ja pohjavesi;
 • maastohuolto;
 • tarve kellarista;
 • rakennuksen kerrosten lukumäärä ja sen rakenteiden massa.

Kaikki nämä tekijät on otettava huomioon samanaikaisesti. On selvää, mikä on perustus, jota rakentaminen edellyttää, ei ole ammattimaista. Jos on tällainen tilaisuus, on parempi ottaa yhteyttä kokeneeseen suunnittelijaan. Samalla hän tarvitsee tietoa paikan maaperästä ja rakenteen rakenteellisista ominaisuuksista.

Reikäreikä on helpoin ja halvin tapa selvittää maaperä ja pohjaveden syvyys.

Ennen säätiön valitsemista tarvitaan geologisia tutkimuksia. Yksityisen sektorin talojen rakentamista varten et voi tilata kallista menetelmää. Se riittää selvittämään, millaista maaperää ja syvyyttä esiintyy. Teosten tekeminen kahdella tavalla:

Säätiön tyypit

Jotta voit vastata kysymykseen, mitkä ovat perustelut, sinun on harkittava useita luokituksia. Rakennuksen rakentamisessa on tyyppisiä perustuksia rakentamisen ja valmistusmenetelmän sekä materiaalin osalta.

Alustan valintaa materiaalista riippuen ehdotetaan tehtäväksi kolmesta vaihtoehdosta:

Ensimmäistä vaihtoehtoa ei tällä hetkellä käytetä melkein. Puisia paaluita käytettiin aiemmin rakennusten pystyttämiseen suolla. Puun haittana on kuitenkin suuri herkkyys mätä ja alhainen lujuus. Nykyaikaisissa olosuhteissa tällaisten yksityisten talojen perustelut eivät ole sen arvoisia.

Toinen vaihtoehto rakentamiseen on metalli. Se on rajallinen. Sieltä tehdään vain tietyn tyyppisiä perustuksia puutaloille ja runkorakenteille - paaliruuvi.

Pylväsruuvi soveltuu kevyisiin puutaloihin

Betonirakenteiset talon perustilat ovat yleisimpiä. Tämä johtuu siitä, että betoni on erittäin ilmeinen puristustyössä. Tällaisia ​​kuormia esiintyy rakennuksen maanalaisessa osassa. On olemassa poikkeuksia, mutta tässä tapauksessa metallirakenteet sisältyvät työhön. Betonin ja raudoituksen yhteistoiminnasta johtuen betonirakenteiden lujuus ja kestävyys eroavat toisistaan.

Käytettäessä vahvistettua betonivaihtoehtoa lähes aina kysytään, mitkä perusteet valita, tehdasvalmisteiset tai monoliittiset?

Komposiittiteknologiaan kuuluu tehdasvalmisteisten esivalmistettujen elementtien käyttö. Tällaisia ​​betoniperustuksia voidaan nopeasti rakentaa, eikä ole tarvetta odottaa aikaa kovettaa materiaalia. Mutta nämä vaihtoehdot ovat enemmän massan rakentamiseen. Niiden avulla voit tehdä työtä teollisessa mittakaavassa lyhyessä ajassa, mutta tarvitset erityisten raskaiden ja nostolaitteiden läsnäoloa. Se on vaikeaa ja kallista tehdä tällainen perusta talon itse.

Esivalmistetun perustuksen asentamiseen tarvitaan välttämättä nosturi

Erinomainen vaihtoehto yksityiselle rakentamiselle ovat monoliittiset perustatyypit ja niiden erilaiset vaihtelut. Valmistusta varten ei tarvita lainkaan erityisiä laitteita. Halutessasi kaikki työ voidaan tehdä manuaalisesti. Silti työn laadun parantamiseksi ja käyttötarkoituksen lyhentämiseksi on suositeltavaa tilata valmiin betonin tehtaalla ja toimittaa se erityisillä sekoittimilla. Sekoittajan lisäksi on tilattava betonipumppu. Tämän tekniikan avulla voit jakaa seoksen nopeasti ja helposti muottiin.

Monoliittinen säätiö on yksi suosituimmista yksityisen asuntorakentamisen ratkaisuista.

Monoliittisen valmistusteknologiaperustan haittapuoli on rakennusajan lisääntyminen. Kyseisen kaltainen kivi saa aikaan kestävyyden keskimäärin 4 viikon kuluessa. Kaikki tämä aika rakentaa seinän tukevalle osalle on kielletty.

Materiaalin ja tekniikan erojen lisäksi on syytä korostaa suunnittelutoimintojen luokittelua. Ennen kuin valitset säätiön, sinun on harkittava sen neljä päätyyppiä. Kunkin ryhmän sisällä on myös useita muutoksia.

Rakennusten rakentamiseen käytetään seuraavia tyyppejä:

Strip-säätiö

Jos vastaat kysymykseen, millaista säätiötä tarvitaan kellarissa sijaitsevalle rakennukselle, vastaus on yksiselitteinen - nauha. Tämä on paras ja lähes ainoa vaihtoehto. Voit myös käyttää tätä tarkoitusta varten ja laattapohja, mutta nauhan on käytettävä tässä tapauksessa.

Mikä on nauha-pohja tehty? Se voidaan valmistaa monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista. Laite olettaa kolmenlaisten nauhojen läsnäolon aloitussyvyyden mukaan:

 1. Upotettava. Talotyyppisiä perustuksia käytetään tarvittaessa kellarissa sekä massiivisten rakennusten rakentamiseen. Syvyys syvyys määräytyy riippuen kellarin korkeudesta ja maaperän jäädytyksen syvyydestä. Jälkimmäinen ominaisuus löytyy erikseen jokaiselle alueelle. Itserakentamista varten voit etsiä merkkejä käyttämällä erityisiä karttoja ja taulukoita.

Upotettu tyyppi

 • Matala syvyys. Tämä nauha on haudattu maahan noin 70-100 mm. Niitä käytetään massiivisiin rakennuksiin, joissa ei ole kellarikerroksia melko hyvällä maaperällä. Se on myös tärkeää, kun pohjaveden taso tapahtuu yli 1,5 metrin etäisyydellä pinnasta. Jäätymisen merkin yläpuolella lepäämään on vahvistettu vedeneristys ja eristys. Lue lisää matalasta nauhasta.

  Syväpohjainen tyyppi

 • Ei haudattu Sitä käytetään vain pieniin rakennuksiin kiinteillä, muilla kuin kallisilla alueilla. Ei ole korkea kantavuus.
 • Ei-haudattu tyyppi

  Sinun on myös valittava nauhalevy jaksoista. Se voi olla suorakulmainen tai T-muotoinen. Toisessa vaihtoehdossa oletetaan, että pohjasta leviää tyynyn muodossa ja sillä on suurempi vakaus ja kantavuus. Sitä käytetään tiilestä tai betonista valmistettuihin rakennuksiin. Valmistettaessa nauhoja esivalmistetun tekniikan avulla käytetään erityisiä pohja FL-tyynyjä laajentumisen varmistamiseksi, ja niiden valmistus tapahtuu tehtaalla.

  Laattoalaptio

  Laatta on hyvä vaihtoehto herkille maille. Tämän tyyppinen nauha voidaan haudata, matala haudattu ja haudattu. Ensimmäistä vaihtoehtoa korkeiden kustannusten vuoksi käytetään melko harvoin.

  Jos verrataan perustuksia, levyllä on suurin kantavuus suunnilleen samoilla työvoimakustannuksilla. Vain tiettyjä tyyppisiä paaluja voidaan verrata siihen heikkojen tai uimaveden maaperän kantavuuteen nähden. Mutta ne maksaisivat paljon enemmän ja vaativat suuria ponnistuksia ja erikoislaitteiden saatavuutta.

  Useimmiten yksityisten talojen rakentamisessa käytetään laattoja, joita ei ole haudattu. On myös mahdollista harkita lämmitettyä ruotsalaista levyä. Se on erinomainen ratkaisu pohjoisten alueiden maaperän kasaamiseen.

  Liesi voi jopa tehdä maallikolle. Yksityisessä rakentamisessa rakenteen paksuus on yleensä 200-300 mm. Tällainen säätiö voi kestää kaksikerroksisen tiilitalon. Vahvistus tehdään kahdella silmukalorivillä. Jos levyn paksuus on 150 mm tai vähemmän, on tehtävä yksi vahvistusrivi.
  Vihje: Kaadettaessa on suositeltavaa käyttää betonilaatuja B20-B25. Tämä johtuu siitä, että pohjalevy, puristuskuormien lisäksi, havaitsee taivutusvaikutuksia, joilla betoni ei toimi kunnolla. Halkeamien ilmenemisen välttämiseksi sinun on huolehdittava korkealaatuisesta lujituksesta ja kestävästä betonista.

  Levyä käytetään seuraavissa tapauksissa:

  • tiilen tai betoniteollisuuden rakentaminen, jossa ei ole kellarijaisia ​​tai hauraita maaperä;
  • rakennusten rakentaminen pohjaveden korkealla paikalla (vähintään 50 cm etäisyydellä maasta).

  Myös laattojen pohjaa käytetään rakentamaan pieniä rakennusmuotoja, joiden pitäisi olla erillisissä perustuksissa epätasaisen kutistumisen estämiseksi. Näihin lomakkeisiin kuuluvat:

  Pile-pohja

  Paalut ovat ainoa kohtuullinen vaihtoehto maaperän rakentamiselle, jonka pohjaveden pinnalla on korkeampi kuin 50 cm maanpinnasta. Ne antavat myös ilman merkittäviä ponnisteluja rakentaa talon hauraalle pohjalle ja vahvat korkeuserot sivustossa.

  Tällöin kellari ei ole mahdollista. Kellari on päällystetty viimeistelyaineilla, mutta jättää ilmanvaihtoaukot ja aukot vapaaseen ilmanvaihtoon talon alla.

  Pilarin reunalla on asennettu grillata. Se voidaan valmistaa puusta, teräsbetonista tai metallista. Materiaalin valinta toteutetaan riippuen seinien materiaalista ja itse paikoista. Esimerkiksi puutalon rakentamisessa on järkevää käyttää puusta valmistettua valjaita ja betoniteollisuuden betonipilarien rakentamista.

  Piles on luokiteltu aineella, valmistusmenetelmällä ja upottamalla. Voin olla valmistettu metallista tai betonista, sekä esivalmistetuista että rakennuspaikasta. Pinoita on neljä yleistä tyyppiä:

  1. Vahvistettu betoni. Ei ole yhteistä yksityisellä sektorilla. Alun perin tarkoitettu käytettäväksi massarakenteessa ja vaativat erityisen kalliita laitteita.

  Ajopilareita asennetaan erityisellä paalukoneella.

 • Tylsää. Ne on valmistettu raudoitetusta betonista suoraan paikan päällä monoliittisen tekniikan avulla. Ei suositella käytettäviksi korkealla vedellä maaperässä, koska ne tarvitsevat veden vedenpoistoa rakennuksen aikana. Tämä on kallis yritys. Lue lisää tylsistyneestä säätiöstä.

  Typerä paalut yhdistetään usein monoliittiseen grilliin

 • Ruuvi. Ne on valmistettu metallista. Tällaiset elementit ovat putki, jonka päädyssä ruuvi on hitsattu. Tämän ruuvin ansiosta paalu itse läpäisee kaivon itse asennuksen aikana, jolloin maaperän kehittymistä voidaan välttää. Ruuveilla ei ole suurta kantavuutta. Niitä käytetään pääasiassa yksityisessä rakentamisessa telineiden tai puutalojen tuet. Voidaan käyttää yksikerroksisiin kevytbetonirakenteisiin. Yleisin halkaisija on 108 mm. Lue lisää paalutusruuvin asentamisesta.

  Ruuvaamalla paaluja on monia tapoja

 • TISE. Tämän tyyppisiä pilejä tehdään suunnilleen sama kuin tylsistynyt. Mutta tällä vaihtoehdolla on merkittävä ero - laajeneminen alemmassa osassa. Se on valmistettu erikoisporalla, joka tietyssä vaiheessa voi hävittää laajentavia veitsiä. Ratkaisu sopii erinomaisesti maaperän karsimiseen, koska rakennus estää talon vetäytymistä maasta.
 • Suurimman poikkileikkauksen ansiosta TISE-säätiöllä on suuri kantavuus

  Pilarin perusta

  Tällä vaihtoehdolla on alhaisin kantokyky kaikissa esitetyissä. Lausuma ei vaikuta erityisiin stakan-tyyppisiin sarakkeisiin, joita käytetään julkisten ja teollisuuslaitosten rakentamisessa käytettävien sarakkeiden pohjana.

  Pylväspohja on erittäin helppo valmistaa, mutta sen kantavuus on heikko

  Useimmiten pylväitä käytetään pienten piharakennusten rakentamiseen kiinteällä pohjalla. Tällöin ne tehdään hautaamattomiksi tai mataliksi. Ne voidaan valmistaa esivalmistetuista elementeistä (tiilet, lohkot) tai monoliitteistä. Lue lisää sarakkeen säätiöstä.

  Ennen kuin valitset talon perustan, sinun on tutkittava huolellisesti kaikki tarvittavat tiedot. Vastuullinen asenne voi johtaa kustannusten ylittymiseen, rakennuksen vääristymiseen käytön aikana tai muissa ongelmissa.

  Harkitse maan taloustyyppejä

  Ensimmäiset ihmisen asutukset rakennettiin oksista, jotka olivat juuttuneet ympyrään maassa, joka oli peitetty iholla tai peitetty savi. Voi- mien sijasta voitaisiin käyttää mammutin luita ja tuskia. Myöhemmin mies alkoi rakentaa taloja primitiivisten puisten paalujen pohjalta. Muinaiset egyptiläiset olivat ensimmäisiä, jotka ymmärtäisivät, että luotettavassa rakennuksessa olisi oltava vankka perustus, pyramidit, jotka on rakennettu kallioon, kolmiosainen kiven lohko.

  Nykyaikainen perustusten rakentaminen on edennyt pitkälle eteenpäin, ja nyt he ovat lähestymässä säätiötä vakavasti, tekemällä laskuja kuormalle ja tutkimalla maaperää rakentamiseen. Yksityisen talon perustana on monia vaihtoehtoja, mutta useimmiten käytetään useampia perustyyppejä. Kumpi niistä on sopivimpia, katso artikkelissamme.

  Säätiön tyypit

  Jokaisella säätiöllä on omat ominaispiirteensä, rakennustekniikka ja käyttöolosuhteet. Useimmiten yksityiseen taloon käytetään seuraavia säätiöitä:

  Riippuen olosuhteista, joissa talo rakennetaan, käytetään yhtä tai toista tyyppiä, joista kullakin on omat positiiviset ja negatiiviset pisteet.

  nauha

  Tämäntyyppinen säätö suoritetaan nauhan muodossa tulevan talon seinämien ympärillä. Jos talo on suuri, pohja asetetaan sen lisäksi, missä laiturit tukevat pohjalevyä.

  Nauhan tyyppi puolestaan ​​luokitellaan teknologian kirjanmerkkien avulla:

  • Monoliitti. Kiinnitetään suoraan rakennustyömaalla. Toisin kuin maajoukkueet, he ovat työvoimavaltaisia.

 • Maajoukkueet. Ne on valmistettu tehtaalla valmistetuista betoniseinistä. Itse asiassa konkreettisen perustuksen valmiit elementit tuodaan rakennustyömaalle ja asetetaan nosturin avulla. Voi olla matala ja syvä.
 • Niiden materiaalien mukaan, joita käytän yksityisten talojen liuskan perustusten laatimiseen, erotetaan seuraavat:

  • Raunioista betoni. Tällaista perustusta varten käytä betonia, jossa on suuria täyteaineita: roskakivi, roska, sora, tiili taistelu.
  • Vahvistettu betoni. Betonimateriaali, jossa on täyteaine ja liittimet, toimivat materiaalina.
  • Erikseen on tarpeen soittaa tiiliseinämäpohjasta. Kun tuleva talon perusta on koottu tiilimuodossa. Niitä käytetään muiden mahdollisuuksien mahdottomuuteen ja konkreettiseen työhön, jopa viiden kerroksen korkeisiin rakennuksiin.
  • Yksinkertainen toteutustekniikka;
  • Korkea kuljetusprosentti;
  • Mahdollisuus järjestää kellari taloon;
  • Materiaalien edullisuus.
  • Työvoimakkuus;
  • Erikoisvarusteiden tarve;
  • Aika kutistua;
  • Mahdotonta käyttöä epävakailla maaperillä.

  columnar

  Tämäntyyppisiä säätiöitä käytetään yksityisen talon rakentamiseen, jossa on kevyitä seiniä, yleensä puisia ja korkeintaan kaksi kerrosta. Pylvaarisen perustuksen luominen on yksinkertaista. Pora porataan maahan laskettuun syvyyteen, tai betoni kaadetaan porattuun kaivoon. Pinoon vahvistettujen betonipalkkien päälle vanteet (grillage).

  Nauhan tapaan on olemassa kaksi tyyppiä - monoliittinen ja esivalmistettu.

  Pylvään asettamiseen tarkoitettu materiaali voi olla:

  • Tree. Puupylväiden (tavallisesti mänty tai tammi) puupohjaisten pylväiden perustaminen, jota käytetään puusta valmistettujen pienten rakennusten rakentamisessa: maalaistalot, kylpyammeet, varastot.
  • Brick. Pilarit on tehty kiinteästä tiilestä hiekkasementtilaastilla. Voidaan käyttää enintään kaksi kerrosta olevien tiilitalojen rakentamiseen.
  • Kivi. Käytetään luonnonkiviä, jota voidaan käyttää raskasrakennusten rakentamisessa.
  • Betoni. Betonipilarin perustusta käytetään raskasrakenteiden rakentamiseen, taloja, joiden korkeus on yli kaksi kerrosta tai teollisuusrakennukset. Se on valmistettu betonista ja vahvistuksesta.
  • halpuuden;
  • Kyky käyttää eri materiaalien kirjanmerkkeihin;
  • Vähäinen kutistuminen;
  • Mahdollisuus käyttää hehkutustyypeissä.
  • Käyttö kevytrakennusten rakentamiseen;
  • Pakollinen grillattava läsnäolo.
  • Herkkyys pienemmille korkeuseroille.

  Yleensä pylvästyyppiset säätiöt soveltuvat hyvin pienien talojen ja mökkien rakentamiseen.

  nukka

  Tämä tyyppi vaatii työvoimavaltaista työtä, jota harvoin käytetään yksityisessä rakentamisessa. Mutta rakennettaessa taloa heikkoihin ja epävakaisiin maaperäihin sen käyttö on sopivinta.

  Paalut on tehty betonista, teräksestä tai puusta. Suurin budjettivaikutus on puu, mutta tämä materiaali ei ole kestävä ja käyttöikä rajoitettu kymmeneen vuoteen.

  • Materiaalien taloudellinen kulutus;
  • Vähäinen kutistuminen;
  • Mahdollisuus käyttää heikossa maaperässä;
  • Tarve houkutella erikoislaitteita;
  • Tarkat laskelmat.

  On myös syytä muistaa tämäntyyppiset paalut, kuten ruuvi. Ruuviputket on valmistettu teräsputkesta, jossa poraus on päädyssä helppoa ruuvaamista maahan.

  laatta

  Laattojen perustukset ovat betonipohjaisia ​​betonityyppejä. Tämän pohjan paksuus voi vaihdella ennustetun kuorman mukaan ja voi olla jopa 1000 millimetriä. Riippuu talosta, joka rakennetaan ja laskee vahvistuksen vahvistuksen.

  Tämäntyyppinen säätiö asetetaan talon alle heikoille maatyypeille - kun kalliosi on kyllästynyt vedellä, viinirypäleillä ja pengerteillä. Tällaisen säätiön toteutus on mahdollista vain monoliittisessa muodossa. Suunnitellun rakennuksen monimutkaisissa kokoonpanoissa laajennusliitosten käyttö on sallittua.

  • Kuormien jakautuminen tasaisesti koko alueelle;

 • Kyky käyttää heikoilla ja epävakaisilla maatyypeillä;
 • Jyrsimättömyydellä ei ole halkeamia tai muodonmuutoksia;
 • Voit varustaa kellarin tai käyttää pohjan ensimmäisessä kerroksessa;
 • Yksinkertainen kirjanmerkkitekniikka.
  • Kaikkien säätiöiden kalleimmat;
  • Riippuen suunnitellusta rakennuksesta voi tarvita suuria määriä maa- ja betonirakennuksia.

  Pohjan syvyys

  Pohjan perustan syvyys riippuu siitä, millaisia ​​maaperää maalla.

  • Maaperän talteenoton yhteydessä säätiön ei pitäisi olla pienempi kuin taso, johon maaperä jäätyy talvella maksimiin.
  • Hiekka-, savi-, savi-hiekka-tyyppiset maaperät, vähintään puolet huurteen tunkeutumisesta. Toisin sanoen, kun jäädytys on 1 metriä, vähimmäissyvyys on 0,5 metriä, mutta on parempi tehdä enemmän 25%.
  • Ei-karkottavassa maaperässä vähintään 500 millimetriä riippumatta pakastuksen syvyydestä.

  Jos jäädytyksen yläpuolella oleva pohja on sijoitettu, on tarpeen varmistaa pohjaveden ja pintaveden tavanomainen purkautuminen rakennuksen pohjasta luomalla vedenpoisto- ja myrskyjärjes- telmä.

  Kuinka valita säätiön tyyppi?

  Jos haluat valita haluamasi talon perustan, sinun on omistettava tietyt tiedot.

  1. Suorittaa tekniset ja geologiset tutkimukset sivustolla. Suoritettiin maaperän tyypin ja sen geologisten ominaisuuksien selvittämiseksi, eli kerroksen paksuuden, pohjaveden läsnäolon, verenvuodon ja muiden osalta. On parempi olla säästämättä ja palkata ammattilaisia.
  2. Lataa rakenteeseen. Toinen tärkein tekijä. Laskettu insinööri huomioi kaikentyyppiset kuormat, jotka ovat pohjan yläpuolella. Tulevan säätiön pinta-ala on ennustettu, ja päätehtävänä on optimaalisesti laskea materiaalityypit, perussuunnittelu ja maatyypit.

 • Kirjanmeren syvyys
 • Läheisten rakennusten kuormien luominen. Rakennukset, jotka on pystytetty lähelle maata, vääristävät maaperää, suunniteltu rakennus vain lisää kuormitusta ja muodonmuutosta.
 • Vastustuskyky hätätilanteissa. Viestinnän onnettomuustilanteessa maaperän kerrokseen voi päästä suurta määrää vettä, mikä voi aiheuttaa saostumista kiviä.
 • vinkkejä

  Yhteenvetona on syytä huomata, että oikein suunniteltu ja perustettu perusta on jo puolet talonrakennuksesta. Pohjan välilehdellä sinun ei tule säästää, jotta et ylennyisi. Perustustyön tekemiseksi sinun täytyy houkutella ammattilainen, jolla on kokemusta. Et saa säästää projektissa määriteltyjä materiaaleja ja korvata ne myös halvemmilla vaihtoehdoilla.

  1. On mahdotonta käyttää nauhat- ja pylväsperiaatteita kimmoisassa, kimmoisassa, epävakaassa ja pestävissä maaperässä.

 • Jos "asiantuntija" sanoo, että tämäntyyppinen säätiö soveltuu kaikentyyppiseen maaperään ja geologiaa ei tarvita, en ole samaa mieltä, on parempi tutkia maaperän ominaisuuksia kuin maksaa rakentajan epäpätevyydestä.
 • Kokemuksen puuttuessa paras vaihtoehto olisi houkutella rakennusalan yritys, jonka kokenut henkilökunta tekee kaiken paljon nopeammin ja paremmin amatööriltä.

  Talon rakentaminen

  Oikean perustan valinta on entistäkin tärkeämpi ja vaativa tehtävä kuin itse talon rakentaminen. Loppujen lopuksi koko rakennuksen kestävyys riippuu säätiön vahvuudesta, vakaudesta ja luotettavuudesta. Siksi pidämme kiinni siitä, millaisia ​​säätiöitä, missä tapauksissa niitä käytetään ja millä maaperällä.

  Jos haluat valita talon oikean perustan, sinun on harkittava useita tekijöitä:

  • Maaperän rakenne ja kunto paikassa. Mikä säätiö valitaan, määräytyy suuresti sivuston alkuperäisten olosuhteiden mukaan. Maaperää, joka jäätyy tai muut muutokset ilmakehän olosuhteissa, voi liikkua ja laajentaa, puristaa rakennetta itsestään. Maaperän karsimalla ovat savi, hiekkasauma, taimet, turvemetsät. On myös muita kuin kallioisia maaperä, joka voi olla melko vahva perusta säätiölle. Tämä on hiekkaa, soraa ja kiviä.
  • Pohjaveden taso. Jos vesi on lähellä, sillä voi olla vakava kielteinen vaikutus monenlaisiin säätiöihin.
  • Talon paino, materiaali, josta seinät rakennetaan.
  • Talon arkkitehtuurin ominaisuudet: kellarin tai kellarin läsnäolo.
  • Maiseman ominaisuudet: tasainen maasto tai kaltevuus.

  Tärkeä vivahde on myös taloudellinen osa. Tavallisesti vähintään 25% koko talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista käytetään luotettavan säätiön rakentamiseen. Ja se on varsin perusteltu, kun otetaan huomioon, kuinka tärkeä perusta on vahvuus ja kestävyys. Säästämiseen ei ole suositeltavaa säästää materiaaleja, mutta tulevaisuudessa tämä voi johtaa huonoihin seurauksiin.

  Joten, alla on yleisin tyyppisiä perustuksia kodeissa, huviloissa, kylpyammeissa, autotallissa, laajennuksissa ja muissa rakenteissa.

  Strip-säätiö

  Nykyisin yleisimpiä säätiötyyppejä on nauhalappu. Se on nauha, joka kulkee kaikkien kantavien seinien alla. Sen lisäksi, että kellari nauha sijaitsee talon ympäryksen ympärillä, se voi olla myös sisäseinien tai tärkeiden raskas elementtien, esimerkiksi sarakkeiden alla.

  Käytettävien materiaalien tyypin mukaan liuskan perustus voi olla:

  • Murskattu.
  • Betoni.
  • raunioista betoni
  • Vahvistettu betoni.
  • Brick.

  Se voi myös olla monoliittinen tai esivalmistettu. Esimerkiksi esivalmistettua betonia tai teräsbetonilohkareita käytetään siinä tapauksessa, että talon rakentaminen on suunniteltu toteutuvan lyhyessä ajassa kesäkuukausina ennen sateisen syksyn tai talven alkamista. Tällöin betonista ei tarvitse odottaa voimaa. Valmiiden lohkojen perustus voi välittömästi järjestelyn jälkeen toimia pohjana seinien rakentamiselle.

  Haluaisin kuitenkin huomata, että monoliittisten nauhojen perustukset ovat vähemmän voimaa, koska betonielementtien liitokset ovat heikko kohta. Vesi voi imeytyä niihin, liitokset eivät kestota taivutusjännityksiä, vaikka raudoituksen yhteydessä olisi verkko, joten on todennäköistä, että säätö voi murtautua lohkojen risteyksestä.

  Monoliittinen säätö on ratkaistu muottien avulla. Rubble ja butobetonnye perustukset tehdään alueilla, joilla rauniot ovat paikallisia halpoja yleisiä materiaaleja. Rako-pohjan leveys on yleensä 0,6 m, jos työntö on peräisin raunioituneesta rauniosta ja 0,5 m - jos se on peräisin roskalaatasta. Runkorakenteiden perustaminen tehdään betoniliuoksella, jossa pystysuorat liitokset on pakko liittää vahvistusverkolla.

  Monoliittinen betoni ja betoniraudat - yleisimpiä. Niiden leveys voi olla pienempi kuin 35-50 cm: n rauniot riippuen rakennuksen seinien paksuudesta ja maaperän kantavuudesta. Tyypillisesti kellarin leveys otetaan 20% suurempi kuin seinän leveys.

  Ribbon säätiö voi toimia perustana tällaisille rakenteille:

  • Tiilitalo (punainen tai silikaattinen tiili).
  • Keskitasoinen betonirakennus.
  • Kivirakennus.
  • Hirsitalo.
  • Ilmastetun betonin talo.
  • Estää rakennukset.
  • Autotallit, kylpyammeet, laajennukset, aidat jne.

  Nauhapohjan edut:

  • Mahdollisuus järjestää kellari tai kellari.
  • Säilyttää melko suuria kuormia raskailta 2-3 kerroksilta rakennuksilta.
  • Voit varustaa raskaita betonilaattoja.
  • Suhteellisen rakentamisen helppous, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti.

  Nauhateosten haitat sisältävät materiaalien kustannukset: sementti, sora, hiekka ja raudoitus. Mutta lopputulos on sen arvoinen.

  Matala nauhasisäätiö

  Kaistaleperusteita on kaksi vaihtoehtoa syvällä: matala ja syvä.

  Matala pohjan syvyys ei yleensä ole yli 50 - 60 cm. Se voidaan varustaa maaperällä, joka voi toimia kiinteänä pohjana. Nämä ovat ei-kimmoisa hiekka, murskattu kivi ja kivi.

  On myös tärkeää tietää pohjaveden esiintymistiheys. Jos se on alle maaperän jäädyttämisen taso, on myös mahdollista rakentaa matala pohja savimassaa ja siilokamaa.

  Matala perustusperusta on täydellinen kevytrakenteiden, autotallien, laajennusten, aidojen ja puutalojen tukikohdaksi. Vaikka yhden kerroksen tiilitalolle voit myös tehdä hautaamattoman pohjan.

  Matalan säätöjärjestelyn tekniikka voidaan kuvata seuraavasti:

  • Kaivantoa kaivetaan 70-80 cm syvä ja 50-60 cm leveä.
  • Kaivannon pohja on täynnä.
  • Alareunassa täytetään 30 cm: n murskattu kivi, jonka jälkeen hiekkakerros 10 cm, ja myös ruskistetaan.
  • Kaivon sisään asennetaan muotti, jonka yläosa nousee 30-50 cm maanpinnan yläpuolelle.
  • Tulevan pohjan seinämät on suojattava veden vaikutuksesta, joten kaivannon pohjalle ja muurausseinille - katemateriaali, lasikuitueristys tai muu valssattu materiaali kiinnitetään vedeneristysmateriaaliin.
  • 8 mm paksun sauvan lujitusholkki sijoitetaan muottiin.
  • Betonin liuos kaadetaan ylhäältä.
  • Betoni on tiivistetty värähtelijällä.

  Älä unohda soraa, koska se toimii eräänlaisena iskunvaimentimena. Hyvin valmisteltu romun ja hiekan tyyny eliminoi paikallisen samentumisen.

  Se on tärkeää! Säätiön tämä vaihtoehto ei ole sopiva, jos alue on epätasainen ja sillä on korkeuseroja sekä raskaiden kivirakennusten osalta.

  Tiilen matala-syvennetty nauha-pohja on yleinen tiilimuuraus, joka ei ime kosteutta. Se voi olla varustettu puutaloilla, laajennuksilla, autotallilla ja muilla ei-raskailla rakenteilla.

  Upotettu nauhaosasto

  Ns. Syvän pohjan syvyys maaperän jäädyttämisen alapuolella. Eri alueilla tämä syvyys on erilainen ja voi olla 70 cm - 1,5 m ja enemmän. Se voidaan varustaa millä tahansa kiinteällä maaperällä, jos pohjaveden taso on maanpinnan alapuolella.

  Uppoasennusnauha voidaan tehdä tällaisilla mailla:

  Et voi tehdä teippisäätiötä, jos:

  • Pohjavesi on korkea. Säätiö jäädytetään ja romahdetaan.
  • Suuret korkeuserot.
  • Kostea maaperä. Vaikka on olemassa poikkeus. Jos turvekerros ei ole liian suuri, korkeintaan 1 m, silloin tällöin se siirretään täydelliseen syvyyteen kiinteälle alustalle.
  • Loose hauras maa.
  • Maa jäätyy liian syvälle. Ei olisi tarkoituksenmukaista käyttää rahaa sellaisen syvän pohjan rakentamiseen. Esimerkiksi jos jäätymisnopeus ylittää 2 m, on järkevää valita eri tyyppinen säätiö.

  Vähästi voimakkailla maaperillä voit tehdä nauhan laajemmasta ja syvemmästä. Mutta tämä on vain, jos maaperä on keskitäytyvää ja pohjan pohjalla on vielä kiinteä maa.

  Syvennetyn nauhan perustuksen rakentamisen tekniikka ei ole erilainen kuin matala perustus. Ero on vain kaivannon syvyydessä ja materiaalinkulutus on paljon enemmän: tarvitaan lisää raudoitusta ja konkreettisempaa. Myös säätiön seinissä on teknisiä reikiä putkistoihin ja hengitysteihin.

  Syvä säätiö on riittävän vahva kestämään raskasta kivirakennusta: tiiliä, betonia jne. Siksi se on niin suosittua maamme asukkaiden keskuudessa.

  Pilarin perusta

  Pilarin perustuksia käytetään tapauksissa, joissa raskaamman nauhalevyn järjestely on epäkäytännöllistä. Esimerkiksi, jos rakennus on kevyt ja kuormitus säätiössä on vähemmän kuin normatiivinen. Pylväsperusta koostuu sarakkeista, joiden korkeus on 2,5-3 m, jotka sijaitsevat rakennuksen koko kehällä pitkin laakerin seinämien alla ja sisäseinien ja paikkojen välissä, joissa seinät leikkaavat. Pylväiden yläpuolella on välttämättä grillata, joka voi olla betonista, puusta tai kanavista.

  Pylväät voivat olla konkreettisia, kiteyttämättömiä, raunioituneita betonia, tiiliä ja puuta. Pilarien syvyys on yleensä yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

  Sarakkeen perustuksia voidaan käyttää alla:

  • Puutalot.
  • Runko- ja paneelitalot.
  • Laajennus.
  • Kevytrakenteiset, hiilihapotettu betonielementit.

  Se on tärkeää! Sarakepohja ei ole sopiva, jos suunnittelet talon kellarista, kellarista tai autotallista. Mutta tämä on ihanteellinen, jos juoni on rinteessä. Sitten pilareita haudataan tiheään maahan.

  Huomaa myös, että pylväspohjaa voidaan käyttää tapauksissa, joissa kaistaleen asettaminen ei ole taloudellisesti mahdollista. Esimerkiksi jos maaperän jäädytys on 4-5 m. Tällaisissa tapauksissa on järjestetty pylväsinen kellari, jossa on vahvistettu betonikiinnitys.

  Perusrakentamiseen käytetyt puupylväät ovat erittäin harvinaisia, koska ne ovat lyhytaikaisia. Ennen kuin asetat ne kuoppaan, puuta käsitellään erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla ja hometta estävällä kyllästyksellä. Jalostuksen jälkeen puupylväät voivat kestää enintään 30 vuotta. Yleensä puupohja on varustettu kevyillä puurakenteilla, kuten kylpyammeilla, varjoilla, huviloilla.

  Pylväsperustan rakentamisen tekniikka voidaan kuvata seuraavasti:

  • Poraa kuopat kannen alle haluttuun syvyyteen plus 20 - 30 cm. Kuopan halkaisija on 25 cm.
  • Kerroksella murskattua kiveä 20 cm ja kerros hiekkaa 10 cm nukahtaa alareunassa.
  • Sen jälkeen kaadetaan valssautettu kattovaippa, joka toimii sekä ylemmäksi että vedenpitäviksi virroille. Myös joskus käytetään aihioita teräs- tai asbestisementtiputkien muodossa. Tällaisen muottien yläreunan on noustava maanpinnan yläpuolelle vähintään 30 cm: n korkeudella.
  • Vahvikotelo, joka on 10 - 12 mm pystysuoralle laakerille ja vaakasuoralle 6 mm, lasketaan kaivoon. Vahvistuksen tulee nousta 20-30 cm: n korkeudella, jos se on suunniteltu suorittamaan betoniteräksen.
  • Sitten betoni kaadetaan kuoppiin ja tiivistetään värähtelijällä.

  Pilarien päälle voit varustaa betonityyppien, puutöiden tai teräskanavien grillata. Pylväspohjan järjestelyn teknologiassa on erittäin tärkeää varmistaa pilarien yläreunojen vaakasuora asento niin, että ne muodostavat tasaisen tason.

  Pylväspohjan mitat riippuvat materiaalista, josta ne on tehty. Tiilien osalta pylväiden leveyden tulisi olla 50 - 55 cm. Vahvistettu betoni riittää 25 cm: iin. Puutavaraa halkaisijaltaan 25 - 28 cm. Asennettaessa betonipilaripohjaa levitetään leveys 50 - 60 cm.

  TISE-tekniikan sarake-nauhan perustus

  Sarakepohjaisten säätöjen, tai pikemminkin yhdistettyjen perustusten, muunnelma on TISE-tekniikan mukainen sarakkeennauha-pohja. Sitä kutsutaan myös pino-grilli tai paalupilarin perustukseksi.

  Viime aikoina tällainen säätiö on yleistynyt laajalti, se on varustettu myös raskaiden kivitalojen alueilla kylmät talvet ja maaperän syvä jäädyttäminen. Kuinka kauan he ovat, aika kertoo. Sillä välin niitä suositellaan käytettäväksi tapauksissa, joissa nauhan jalka on liian kallis.

  Pylväsnauhan perusta on se, että pylväät putoavat maaperän jäädyttämisen alapuolelle, ja ylemmän kerroksen pohjaan asettuu nauhatuloksen muodossa oleva grillaus.

  TISTE-tekniikan oikea perusta on näin rakennettu:

  • Ylempi hedelmällinen maa poistetaan, sitten kaivetaan kaivanto, samoin kuin 50 cm: n syvyydelle.
  • 1,5 - 2 m etäisyydellä toisistaan ​​porausreiät porataan halkaisijaltaan 25 cm. Syvyys 1,5 m tai yhtä suuri kuin maaperän jäädytys alueella. Pilarit on sijoitettava rakennuksen kaikkien kulmiin ja seinien risteykseen.
  • Kunkin kuopan pohjalle suoritetaan laajennettua kantapäätä, jonka halkaisija on 40 cm.
  • Kantta kaadetaan betonin liuoksella.
  • Tällöin kaiteen sisäpuolella oleva kattomateriaalin tai asbestiputken muodossa oleva muotti lasketaan.
  • Lujittava runko on työnnetty sisään, sen yläreunan on noustava maanpinnan yläpuolelle tulevan perustuksen täyteen korkeuteen.
  • Kaivantojen reunaa pitkin ne järjestävät puiset muottipesät, joissa ne tarjoavat teknisiä aukkoja putkille ja tietoliikenteelle.
  • Sisällä työnnä vahvikekehys ja liitä se kaivoista ulkonevaan kehykseen.
  • Kun kaikki vahvistuselementit ovat toisiinsa yhteydessä, voit aloittaa betoniliuoksen.
  • Ensimmäisissä pilareissa kaadetaan ja betoni on tiivistetty perusteellisesti syvällä täryttimellä.
  • Sitten tauko, kaada teippi ja tiivistä myös betoni.

  Castingin jälkeen betoni saavuttaa voimaa 28-30 päivää. Tämän jälkeen voit jatkaa rakentamista.

  Pylväsnaippa ei ole suositeltava asettua tyynellä suoalueella. Käyttövaiheessa betonipilarien erottaminen perusta-nauhasta tai koko tuen vinoutuminen on todennäköistä. Mutta jos maaperä on tiheä, tämäntyyppinen säästö voi säästää paljon rahaa.

  Pile-pohja

  Jos alue on heikko, helposti puristettu maaperä, rakenna kasaan perustus. Lisäksi, jos luonnollisen perustan kiinteiden maaperien saavuttaminen turvealueilla on epäkäytännöllistä johtuen niiden suuresta syvyydestä - 4-6 metriä, paaluperustukset teurastetaan rakennuksen perustana.

  Lisäksi paaluperustustojen annetaan rakentaa rakennusta kiinteälle maaperälle, jos se on taloudellisesti perusteltua.

  Kuormien siirtämisen ja jakelun menetelmän mukaan maassa on kaksi tyyppistä paalua:

  • Suspendoituneet paalut eivät pääse luonnollisen pohjan kiinteään maahan. Ne näyttävät jumittuneen kevyesti puristetulle kalliolle ja siirtävät kuorman sen koko pystysuoralle pinnalle. Yleensä niiden pää on ruuvikierre, joka pätee hyvin maahan.
  • Pysyvät paalut tai nousuputket kulkevat heikon maaperän läpi vankkaan pohjaan ja luottavat siihen päistään.

  Järjestelytavan mukaan ruuvapaalut on jaettu esivalmistettuihin ja painettuihin. Drift-paaluilla "kaivataan" maahan erityisten raskaiden koneiden avulla ja samanaikaisesti pölkkyjen kanssa maata tiivistetään sen ympärillä, mikä takaa paremman luotettavuuden.

  Rakennustyömaalla varustetuilla paaluilla on sama tekniikka kuin pylväspohjan pylväät.

  Paalut voivat olla betonia, betonia, metallia ja puuta.

  Ruuvirakenne on pääsääntöisesti valmistettu teräspinoista, joiden pääty on kierre, ne ruuvataan kevyeen maahan. Top varustaa grillata, jonka materiaali riippuu rakenteen ja seinämateriaalin vakavuudesta. Puutaloille riittää grillattava asuntolaina.

  Paalu- ja paalunruuvin perustukset voidaan varustaa turpeen maaperällä, jos paikkakunnalla on voimakas kaltevuus, kiviaineksen, suonien ja sakkausmaalien osalta. Indikaattori paalujen käyttämiseksi tukena on paikan alhainen lujuus, huokoisuus ja liiallinen maaperän kosteus.

  Laattojen pohja kotiin

  Kiinteä tai laattasäde on laatta koko rakennuksen aluetta. Se on varustettu tapauksissa, joissa rakennuksen kuorma on merkittävä, ja pohjan pohja on heikko ja kestämätön. Esimerkiksi jos kuivattu suolla tontti, pehmeä huokoinen turve ei pysty kestämään talon painoa, se kutistuu ja liikkuu sen painon alla. Jos varustat nauhan säätiön, on todennäköistä, että se vain murtaa tai kiertyy, osa talosta voi epäonnistua.

  Laattojen säätiö on hyvä, koska se liikkuu ja "kulkee" perustusmaalla. Talo pysyy kokonaisena.

  Laattapohjan järjestelyä voidaan kuvata seuraavasti:

  • Kaivo kaivetaan koko rakennuksen alueelle. Kaivon syvyys riippuu siitä, aiotko tehdä kellarissa ja kellarissa. Harkitse vaihtoehtoa ilman kellarissa. Tällöin kuopan syvyyden tulisi olla 50 cm.
  • Kaivon pohja on varovasti tamped.
  • Sitten kaada kerros kerros 20 cm, ram.
  • Sitten kerros hiekkaa 10 cm ja myös ram.
  • Yläpuolella levitetään kerros vesitiiviitä materiaaleja, joiden reunat johtavat kuopan seinämiin.
  • Järjestä muotti kaivon ympärysmitta. Korkeus ei yleensä ole yli 20 cm maanpinnan yläpuolella.
  • Kaivon sisään on järjestetty 12 - 16 mm: n tanko. Jotta se vie paljon materiaalia.
  • Vahvikotelo on sijoitettava betonin paksuuteen, ja sen alle sijoitetaan WC-istuimet, joiden korkeus on 3 cm.
  • Betoni kaatui. Tarpeettomasti keskeytyksettä varten on siksi tilattava sekoitus, jossa valmis betoni tilataan.
  • Betoni tiivistetään täryttimillä.

  Laattojen perustuksia kutsutaan joskus kelluvaksi, koska ne pystyvät liikkumaan maan kanssa. Niitä voidaan varustaa seuraavilla perusteilla: savi, karkeat maaperät, suot, kumpuukset, turvetuhot, karkeat maaperät. Kiinteissä perustuksissa laattojen perustukset ovat kannattamattomia.

  Lopuksi haluan antaa muutamia suosituksia. Jos laitoksella on korkea pohjavesi, on parempi varustaa pohjalevy, vyön matala syvyys tai paalu. Jos vesitaso on niin korkea, että on olemassa suuri todennäköisyys, että jopa hautautunut säätiö kastuu, on huolehdittava laadukkaasta vedenpoistosta talon ympärillä ja veden viemiseksi kouruun tai kaivoon. Ei ole kovinkaan toivottavaa, että vahvistettu betoniperusta märkä. Kuiva maaperä otetaan huomioon, jos pohjaveden pinta-ala on maanpinnan alapuolella. Yleensä tällaisissa tapauksissa voit varustaa kaikki säätiöt.

  Kotitalouksien perustan tyyppejä

  Talon perustuksen rakentamisprosessi olisi toteutettava kaikin vakavin ja vakavin, koska jos käsittelet tätä ilman asianmukaista huomiota, niin talon toiminnan aikana tulee olemaan erilaisia ​​epämiellyttäviä tilanteita. Suurin kielteinen vaihtoehto olisi koko rakenteen purkaminen ja säätiön uusi rakentaminen. Ennen työskentelyä suoraan tutkitaan, millaisia ​​säätiöitä sopii rakennukselle. Seuraavassa tarkastellaan kaikkia päärakenteita, joita käytetään yksityisessä rakentamisessa. Tarjoamme tietoja valokuvista, jotta voimme visualisoida tulevaisuuden.

  Tärkeimmät säätiöt

  Joten, riippuen mahdollisuuksista käyttää maaperää, muotoa sekä suunnittelua ja valmistusmenetelmää, kaikki talon perusteet voidaan jakaa seuraaviin vaihtoehtoihin:

  • Nauha (yleisin tyyppi);
  • columnar;
  • laatta;
  • nukka

  Strip Foundationin yleiskuvaus

  Yksityisen rakentamisen nauha-alustoja käytetään useammin kuin muita. Tämä tyyppi voidaan tehdä yksinkertaisesti betonista tai betonista. Siinä on sama leveys ympäryksen ympärillä ja se on yksi kerrallaan, joka toistaa rakennuksen kantavien seinien viivat. Samanlaisia ​​alustoja asetetaan taloja, joissa on melko raskas tiili, kivi, betoni tai lohkoseinät. Se on rakennettu kaikkien kantavien seinien alle, ja tämä vaatii aina tietyn määrän maanrakennuksia ja rakennusmateriaalien lisäkäyttöä. Tee-se-itse-teippi on paras vaihtoehto muiden vaihtoehtojen joukossa, kun aiot aloittaa kellarin, maanalaisen autotallin tai kellarin rakentamisen.

  Lisäksi voidaan erottaa seuraavista tyyppisistä nauhan perustuksista:

  yhtenäinen

  Kun monoliittinen nauharakenne on rakennettu, tarvittava leveys kaivetaan (tavallisesti se on 40-80 cm). Valmistetun kaivon mitan on oltava hieman suurempi kuin pohjan leveys (noin 10 cm kaivannon kummallakin puolella). Tämä tehdään, jotta tiiviste saadaan valmiiksi. Lisäksi muottipesän sisäpuolella on vahvistettu raudoituksen verkko (vahvistusverkko), ja betoniseos kaadetaan.

  Tällaisten monoliittirakenteiden tärkein etu, muun muassa, on se, että ne kykenevät kestämään huomattavia kuormituksia ja soveltuvat erilaisiin rakenteisiin, kuten aitaukseen. Jos kiinnostunut, niin voit nähdä, miten asennus aita aaltopahvin.

  Tällaisen mallin 1 mittarin rakentamisen hinta yhdessä prikaatin materiaalien ja työn kanssa on noin 11 000 ruplaa, joka on mukautettu tietylle alueelle.

  Voit ostaa tai vuokrata muotokappaletta säätiölle Mostostroyengineering LLC: ssä.

  Tiimi nauhan rakentaminen

  Esivalmistetut nauharakenteet ovat seuraavanlaisia. Betonipäällysteiset tai tavalliset betonielementit on pinottu betoniliuokseen ja ne on sidottu ja sidottu teräslangalla. Tämäntyyppiset kotiin perustuvat perustukset on rakennettu tarpeeksi nopeasti, jotta ne olisivat riittävän vahvoja ja niissä olisi vähimmäismäärät virheitä. Tällaisen esivalmistetun rakenteen elinikä on noin 150 vuotta.

  Rakentamiskustannukset eivät ole pienet - yksi lineaarinen mittari materiaaleineen ja yksi lohkon laajuinen työ maksaa noin 7 000 ruplaa, samoin tarkistuksilla.

  Rakennuksissa, joissa on kellareja, tällaiset esivalmistetut alustat ovat vähemmän houkuttelevia. Tämä johtuu siitä, että horisontaaliset ja pystysuuntaiset saumat vähentävät kellarin vedenkestävyyttä ja vedenpitävyys lisää luonnollisesti rakentamisen kustannuksia. Silti tämä näkymä ei ole sopiva syvän jäädytettyjen maaperän kasaamiseen tällaisissa maissa maanrakennusten määrä kasvaa.

  Tiimarakenne sopii vain rakenteille, joilla on yksinkertaisia ​​muotoja, koska monimutkaisempia ideoita varten standardilohkot on leikattava.

  Yleiskatsaus sarakkeesta

  Pidämme edelleen yksityisen rakentamisen perusta. Seuraava vaihtoehto on pylväsperusta. Hänen päärakenteet ovat pilarit. Tällaisen rakenteen rakentamisen materiaalien ja työvoimakustannusten kulutus on kaksi kertaa pienempi kuin teipin analogian rakentamisprosessissa. Siksi pylväsrakenne on ihanteellinen vaihtoehto rakenteille, joissa ei ole kellarissa, eikä seinät ole raskas, esimerkiksi puutavaran tai runkorakenteiden mökit.

  Se viittaa jo paalun perustuksiin. Seuraavaksi tarkastelemme kaikentyyppisiä paalusäätiöitä.

  Kun vastaava rakenne on rakennettu, sen paalut muodostetaan kaikissa rakenteiden ulkoseinien kulmissa ja seinien leikkauspisteiden alapuolella (sisäiset sisäpuolella ulkoisten välillä). Pilarit asennetaan 1,2 - 2,5 metrin korkeudella rakennuksen ympäryksen ympärillä ja yläpalkit asennetaan. Askelpituus määritetään riippuen rakennuksen rakenteellisesta kuormituksesta pylväisiin. Jos pilarien välinen pituus valitaan yli 2,5 metrin korkeudeksi, on vahvistettava betoni- tai metalli-massiivipalkkeja.

  Pallojen vähimmäispituus riippuu käytetystä materiaalista. Niinpä betonipilarit tulisi olla vähintään 40 cm, luonnonkivistä - 60 cm, maanpinnan yläpuolella olevat tiilipylväät - 38 cm.

  Se on hyvä vaihtoehto harkittaessa kylpytyspohjien muotoja.

  Tällainen säätiö voidaan jakaa seuraaviin ominaisuuksiin:

  Monoliittiset pylväsrakenteet

  Monoliittista pylväspohjaa on sovellettava niille maille, joissa pohjavesi on yli 1 metrin pinnasta, ts. toisin sanoen, kun vettä ei ole porattuun kaivoon. Järjestelystä joko kaivetaan kaivoja käsin tai reikiä porataan käyttäen tekniikkaa. Pylväiden on oltava vahvistettavaa vanteita. Venttiilityyppejä tarkastellaan yhdessä artikkelissa. Se on välttämätöntä, jotta niille ei aiheudu taukoja maaperän kausittaisten liikkeiden aikana. Myös monoliittisen pylväsrakenteen rakentamisen aikana on välttämätöntä tehdä muotti (neliö tai pyöreä). Kaivon seinämien ja muottien välille on kuitenkin tehtävä aukko, johon myöhemmin, kun muotti on puhdistettu, on tarpeen kaataa hienoa soraa tai hiekkaa. Tämä tehdään, jotta vältetään maaperän liikkumisen vaikutus paaluun.

  Esivalmistetut pilararakenteet

  Esivalmistetut pylväsrakenteet ovat sopivia kosteikoille ja märille maaperälle. Tämä yksityisen talon perustarpeet on valmistettu etukäteen rakennustyömaalla. Ne on valmistettu teräsbetonipaloista, jotka on liitetty pohjalevyyn. Vahvistusta varten käytetään joko lankaa tai sopivaa raudoitusta.

  Tällainen malli ei sovellu rakenteisiin, joissa on kellari tai kellari. Et voi käyttää niitä epätasaisilla alueilla, koska ne altistuvat maaperän kallistettavasta sivuttaispaineesta.

  Nyt juuri pylväsrakenteet ovat halvin vaihtoehto. Ne ovat erityisen hyödyllisiä maaperän karsimisessa ja maaperän syvän jäädyttämisen aikana. Samanaikaisesti pylväsperusta käyttäytyy erittäin huonosti liikkuvilla mailla, koska niillä ei ole tarpeellista vakautta kallistuksen suhteen.

  Kaikentyyppiset paaluperustukset edellyttävät betonisillojen järjestelyä kaikkien pilarien välillä. Tätä varten maaperän pinta on linjassa pylväiden (niiden välisten) pylväiden kanssa. Seuraavaksi asennetaan muotti, jonka tulee olla vähintään 40 cm korkealta maanpinnasta. Sen jälkeen muottirakenteen sisällä tehdään vahvikeva hihna. Näiden toimintojen suorittamisen jälkeen betoni kaadetaan.

  Koska aineita käytetään pylväsperäisten emästen valmistuksessa:

  • Kaivinkivet;
  • raunioista betoni;
  • Betonielementit;
  • Kiinteä keraaminen tiilisora.

  Ammattilaiset tietävät varmasti, että niissä tapauksissa, joissa säätiö on asetettu rikkoen sääntöjä ja määräyksiä, rakennettu rakenne ei vastaa turvallisuustoimenpiteitä, koska seinät ovat ajan myötä vaarassa vinoutua ja halkeilua ja tämä voi johtaa rakennuksen täydelliseen tuhoamiseen. Siksi perustusten rakentamisessa noudatetaan tiettyjä sääntöjä, joiden mukaisesti käytetään betoniteräksistä, betonista, raunioista. Näillä materiaaleilla on seuraavat ominaisuudet, jotka tekevät niistä suosituimman rakenteen:

  • Ne ovat erittäin kestäviä lämpötilan muutoksille;
  • On korkea kosteudenkestävyys;
  • Kestää maaperän kausittaisia ​​liikkeitä.

  Raunion perusta

  Raakamuodostuma on rakennettu kuorimassalla sementtilaastilla. Koska kaikki kivierät, joita käytetään asennuksen aikana, sopivat tiukasti toisiinsa, tämä tyyppi on erittäin luja. Käyttöikä on noin 80 vuotta. Mutta sen ansioista huolimatta tämäntyyppinen rakentaminen on yksi kalleimmista järjestelyistä (10 000 ruplasta tonnilta), koska jokainen kivestä on säädettävä kooltaan. Tällaisten tilojen käyttö olisi tarkoituksenmukaista märkämailla, koska on korkea kosteudenkestävyys.

  Betonialustat

  Toisin kuin yksinkertainen raunio, se on pystytetty konkreettiseen muottipesään, johon lisätään roski kivi. Tämäntyyppinen muuraus on betonikerroksen kivien vuorottelu, johon lisätään hiekkaa, soraa tai murskattua kiveä. Rakentaminen sulkee pois tällaisen perustuksen lujituksen käytön.

  Betoni on parhaiten valmistettu käyttämällä sementtiä 300 - 400 ja täytteen puhdasta hiekkaa tai murskattua kiveä. Betoni on valmistettava seuraavan koostumuksen mukaan: 1 osa sementtiä, 3 hiekkaa ja 3 rauniota. Vettä on lisättävä niin paljon kuin on tarpeen betonin pitämiseksi muovisessa tilassa, eikä sitä voitaisi kaataa muottipesään vaan pinota.

  Kun tutkimat paalusäätiöitä, sinun on otettava huomioon, että pitkän aikavälin varastoinnin aikana sementti menettää merkinnänsä noin 25% kuudessa kuukaudessa, noin 40% vuodessa ja kahden vuoden aikana laskee kahdesti.

  Tiilen perustukset

  Ne on rakennettu käyttäen tavallisia tiiliä käyttäen konkreettista ratkaisua. Tämäntyyppisen perustuksen paksuuden tulisi olla yksittäisen tiilen koko - 30 cm, 51 cm tai 64 cm. Rakentamisen tavanomaisissa olosuhteissa tällaisen rakenteen ei ole järkevää. Tämä johtuu siitä, että tiilillä on lyhyt käyttöikä (noin 40 vuotta) ja pieni vastustuskyky aggressiiviselle materiaalille. Se on erinomainen ratkaisu talojen rakentamiseen alueilla, joilla on alhainen pohjavesivarasto (yli 1 metri). Jotta kustannusten alentaminen rakentamisen aikana ei ole mahdollista, käytä uutta, käytettyä materiaalia.

  edut:

  • Pieni työvoimakkuus rakentamisen aikana verrattuna muihin tyyppeihin;
  • Taloudellinen rakentamisen aikana.

  haittoja:

  • Ei suuri vakaus horisontaalisilla kuormilla;
  • Rajoitettu käyttö savi- ja hiekkapohjaisilla mailla ja raskaiden seinien läsnäollessa;
  • Tarvitaan perusta.

  Levyn perusnäkymä

  Toinen kerrostalotusvaihtoehto kodinrakennukselle, jota käytetään usein, on laattapohja. Se on ulkonäöltään kiinteä tai ristikkolaatta, joka on valmistettu raudoitetusta monoliitistä tai esivalmistetuista, vahvistetuista betonipalkkeista, joissa on upotetut nivelet. Laattojen perustukset, jotka on yleensä pystytetty koko rakentamisen alueelle. Sen käyttö on perusteltua voimakkaan ja epätasaisen puristuksen kohteeksi joutuneille maille sekä maaperän leviämiselle ja laskemiselle. Sitä kutsutaan joskus myös nimellä "kelluva". Se on myös hyödyllistä, jos pohjaveden pinta-ala on alle metrin päässä maan pinnasta sekä monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana. Erinomainen pitää sekä pystysuorat että vaakasuorat liikkeet.

  edut:

  • Helppo asentaa;
  • Voidaan rakentaa liikkumiseen, lieventämiseen ja kallistamiseen.

  haittoja:

  • Korkeat kustannukset - korkea raudoituksen ja betonin kulutus.

  Pile-säätiön yleiskuvaus

  Käännymme lopulliseen tyyppiin - paalusäätiöön. Se muodostuu rakentavasti yksittäisistä paaluista, jotka on päällekkäin betonilla tai teräsbetonilaatoilla tai grillata. Tällaisen rakenteen rakentaminen on melko työlästä toimintaa, ja siksi sitä käytetään melko harvoin yksittäisissä rakennusprojekteissa.

  Paalainperusta on ihanteellinen rakenne heikkoon maaperään, kun tarvitaan suurta kuormitusta. Pallojen ansiosta rakenteen kuorma siirtyy syvälle tiheille kerroksille. Piles voidaan upottaa valmiiseen muotoon tai tehdä suoraan maahan. Kaikenlaiset rakennustyypit jaetaan seuraavasti:

  • betoni;
  • terästä;
  • Teräsbetoni;
  • puinen;
  • Yhdistetty.

  Maaperän käyttäytymismallin mukaan jakautuminen on paalupylväitä, niillä on voimakas maaperä ja niihin kohdistuu paineita ja perättäisiä paaluita, joita käytetään sakean maaperän sijainnin ollessa hyvin syvälle.

  Halvimmat ovat puiset paalut. Kuitenkin, jos puiset paalut asennetaan märälle maaperälle, ne nopeasti romahtavat. Niiden käyttöikä on enintään 10 vuotta. Ja kestävimmät ovat betoni, joka kestää yli 150 vuotta.

  edut:

  • Matala kutistuminen;
  • Kannattavuus rakentamisessa;
  • Sitä voidaan soveltaa maaperään, jolla on pieni kantavuus.

  Yksityisen talon pylväspohjan asentamisen tärkein haitta on se, että sen rakentamisen aikana tarvitaan erikoislaitteita.

  Se ei ole salainen, että säätiö on tulevaisuuden rakennuksen perusta ja sillä on koko taakka. Tällöin koko rakenteen käyttöikä riippuu sääntöjen noudattamisesta ja rakennustarkkuudesta sekä käytettyjen materiaalien laadusta. Siksi tutkia tarkasti, mitä säätiöt ovat ja valitse optimaalisin sinulle.