Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Varhaiset vihreät pudota pöytiin pääasiassa kotimaisista kasvihuoneista. Korkealaatuinen rakenne tarjoaa paitsi koko rakenteen kestävyyden myös kasvuston turvallisuuden negatiivisista ulkoisista tekijöistä. Siksi omistajat alkavat huolehtia sadonkorjuusta heti, kun he kehittävät suunnitelman kasvihuoneiden asennuksesta.

Kuva 1 Kasvien kasvien perustus

Ensinnäkin sinun on valittava oikea paikka rakentaa. Auringon säteet pitäisi pudota ulkokuoreen ilman esteitä. Joten voit säästää keinovalolle ja antaa täydellisen kasvien fotosynteesin.

Missä laittaa kasvihuone paikalle

Kasvihuoneen asennus riippuu sivuston yleisistä parametreista. On suositeltavaa, ettei asenneta paikkoihin, joissa on korkea pohjavesi. Jos ei ole muuta mahdollisuutta, tarvitaan vähän lisää kuivumista. Tätä varten mäki on valmistettu hiekan ja raunioiden seoksesta. Sitten päälle asetetaan massiivinen maaperä.

Kasvihuoneiden rakentamisen pääaine:

 • lasi;
 • muovikalvot, joilla on riittävä tiheys;
 • polykarbonaattia.

Elokuva houkuttelee hinnallaan, mutta sillä on vähimmäisikä - usein se ei kestä ja 3-4 vuodenaikaa.

Lasi on hauras materiaali, ja se myös asettaa huomattavan kuormituksen rakenteeseen.

Cellular polykarbonaatti - paras vaihtoehto hinnan / laadun yhdistelmänä. Vaalea valo, erittäin kestävä ja asianmukaisella hoidolla se kestää yli 10 vuotta.

Kuva 2 Cellular Polycarbonate

Kasvien kasvusta suuri merkitys on polykarbonaattikennoston väri.

Muoto ja koko

Kasvihuoneiden rakentamiseen käytetyt suosituimmat lomakkeet ovat pylväät ja kaarevat rakenteet. Tämä helpottaa asennusta ja takaa rakenteen vakauden ja kestävyyden.

Suhteellisen pienille kasveille riittää kaarirakenne, ja pitkäkestoisille on suositeltavaa käyttää pylväsvaihtoehtoa.

Kasvihuoneista poiketen kasvihuoneet tarvitsevat vankan perustan. Sen perusta valitaan erikseen.

Kuva 3 Polykarbonaatti kasvihuone

Säätiön tyypit

Nykyaikaisissa kasvihuoneissa rakennettiin useita perustaisia ​​säätiöitä:

 • puinen puu;
 • teräsbetonin nauha;
 • paalu ruuvipillojen asentamisella;
 • laatoitettu valmiiden levyjen asentamisella;
 • betonilohko, jossa lohkot.

Jokaisella näistä malleista on etuja ja haittoja.

Joten puurakenteen asennus on helppo asentaa, mutta lyhytikäinen. Toiminta-aika on enintään viisi vuotta.

Nauhapohja on työläämpi, mutta melko yleinen sivuston omistajien keskuudessa, koska se voidaan rakentaa itsenäisesti muutamassa päivässä.

Paalarakenne asennetaan nopeasti missä tahansa, käytännössä se ei vaadi valmistelevaa työtä ja sillä on pitkä käyttöikä, mutta sillä ei ole suojaa ulkoisilta ilmakehän tekijöiltä.

Laatoitettu säätiö suojaa jyrsijöiltä, ​​mutta vaatii lisää viemäröinnin asennusta. Betonielementtien käyttö on kallein vaihtoehto, siksi sitä käytetään useammin teollisessa mittakaavassa, vaikka se on erittäin luotettava ja kestävä perusversio.

Kasaan kasvien kasvien käyttö

Rakennusten pino-pohjaan on kaksi pääalue:

 • alueilla, joilla on heikko, "kelluva" maaperä;
 • tontilla, jossa on liian voimakas maaperä, jossa ei ole mahdollista käyttää klassista nauhatalustetta.

Jos valituilla alueilla on turve- tai hiekkasaali- maa, on tarpeen kuljettaa paaluja siinä määrin kuin ne on kiinnitetty jäykempään maaperään. Tässä tapauksessa kuormituksen jakautuminen on voimakkaampaa.

Siinä tapauksessa, että ei ole mahdollista kaivaa ojaa paikan päällä johtuen kiviaineksen karkeasta maaperästä, mikä lisää työn kustannuksia, on suositeltavaa käyttää paaluja.

Pylväiden tyypit

Paalujen tärkein ero on valmistusmenetelmässä ja muissa tekijöissä:

 • eri materiaalien käyttö;
 • poikkileikkaus tai pitkittäisleikkaus;
 • tapa asentaa maahan.

Kuva 4 Ruuvaa paalut perusta

Sijoittelun periaate

Pallojen asennus toteutetaan vakiintuneen järjestelmän mukaan, joka määrittää näiden tukien sijainnin:

 • yksi (matala kuorma);
 • paalun nauhojen muodossa (suuremmassa määrin pääpainojen alla);
 • paalupesän muodossa (harvemmin järjestely).

Pallojen määrä lasketaan kasvihuoneen ympäryksen ympärillä 3-5 metrin askelilla.

Kasettihuoneen kasaan sijoittaminen:

 • Yleisimmät paalut ovat metallituotteita, vaikka niissä on myös betonia ja puuta. Työn aikana, joka kulkee maaperän läpi, ovat terät, jotka auttavat porata kanavaa asennukseen.
 • Pienellä alueella voit ruuvata tällaisen kasa manuaalisesti ilman lisälaitteita. Sopiva pituus keskikokoisille kasvihuoneille - 1,2 metriä.
 • Esiporausta varten voit käyttää kädessä pidettävää poranterää, joka auttaa poistamaan osan ylimääräisestä maaperästä asennuspaikalta.
 • Pallojen välinen etäisyys on suositeltavaa valita 70-90 cm.
 • Kun paalut on valmistettu käsiporakoneella, on suositeltavaa täyttää pieni kerros hiekkaa ja roskaa pystykanavan pohjalle.
 • Valmistetussa paikassa asennamme kasa ja asennamme. Tällainen toimenpide toteutetaan kunkin tuen kanssa.

On tarpeen asentaa rakennustason avulla. Merkittävät sääntöjenvastaisuudet tulevaisuudessa vaikuttavat rakentamisen laatuun.

Kun olet asentanut kaikki paalut, voit asentaa itse kasvirakenteen. Pile kenttä on valmis jatkamaan työtä seuraavana päivänä sen jälkeen, kun kaikki paalut on asetettu. Tällainen säätiö voi olla rakenteeltaan jopa 100 vuotta. Suuremman kestävyyden varmistamiseksi substraattia voidaan käsitellä erikoisella korroosionestolaitteella.

Kasvihuonekaasut

Kehysmateriaalina käytetään galvanoitua profiilia. Se on suojattu korroosiolta, mutta sen keveyden vuoksi se joutuu usein aiheuttamaan muodonmuutoksia huomattavalla kuormituksella. Jauhemaalilla päällystetty teräs ei ole sopiva, koska se on alhaisempi korroosionkestävyys.

Kuva 5 Kasvihuoneen runko

Kasvihuone, jonka pinta-ala on enintään 150 m 2, on toivottavaa valita profiiliputket, joiden seinämän paksuus on 3 millimetriä.

Anna tuuletus

Muista ajatella sisäisen tilan ilmanvaihtoa. Kun ilma kohoaa nopeasti ja pysähtyy, tuskalliset mikro-organismit kehittyvät nopeasti, mikä myöhemmin vahingoittaa satoa. Koko kehällä on tarpeen asentaa sivuläpäleitä. Niiden pinta-alan on oltava noin 20% sivupinnoista.

Erityisen tarvitsevat tuuletus taimia, jotka ovat istutusvaiheessa avoimessa maassa. Ilmastus on suoritettava viimeistään kello 16.00. On myös tarpeen suorittaa ilmanvaihtoa yöllä. Näitä menettelyjä on aloitettava kaksi viikkoa ennen taimien istuttamista.

Samanaikaisesti on mahdotonta sallia tuulen tai vedon jyrkkiä tuuletuksia. Tämä voi vaikuttaa haitallisesti kasvin materiaalin laatuun.

Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Riippumatta siitä, onko kasvihuone ostettu polykarbonaatista vai onko suunniteltu rakentamaan se omilla käsillään tietyllä paikalla, on laadittava laadukas ja luotettava säätiö, jotta se ei pääse pois tuulelta ja kuljettaa sitä lähialueille tai paljon pidemmälle.

Jos käytetään polykarbonaatti kasvihuonetta sekä kesällä että talvella, sen alle tulee tehdä vankka pohja, joka ei ainoastaan ​​säilytä rakennetta yhdessä paikassa, vaan myös eristää seinät kosketuksiin maan kanssa, jonka läpi kylmä kulkee.

Yleiset kasvihuonekaasutyypit:

 • puun perusta, joka voidaan helposti irrottaa kasvihuoneesta;
 • PBS: n lohkon perusta, melko kallis, mutta kiinteä;
 • Ribbon - ei myöskään halvin vaihtoehto;
 • pylväs: taloudellinen ja nopea erektiossa.

Jos kasvihuonekaasua käytetään kausiluonteisesti: alkukeväästä syksyyn, niin taloudellisempi ja halpa kasa perusta on tarpeeksi.

Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Paalusäätiö on erottuva kestävyyden ja rakentamisen yksinkertaisuuden, käytännöllisyyden ja toimivuuden avulla. Sen järjestely ei vaadi tasoittamista maaperän ja suuri määrä maanrakennuksia. Kasvien kasvien asentaminen tekniikkaan ei ole erilainen kuin paalujen asentamisen tekniikka aitaukseen tai autopaikan autolle. Voit erottaa erilaiset paalusäätiöt:

 • kasa valmiita paaluilla (metalli, puinen jne.), jotka asennetaan pääasiassa estämällä;
 • ruuvi paaluista, jotka vaativat erikoistyökaluja kiristämiseen.

Pallon pohjan edut

Kasvihuoneissa on monia etuja:

 • ei edellytä runsaasti maalajeja;
 • asennetaan mihin tahansa maaperään;
 • asetettu 1 päiväksi;
 • voidaan asentaa kaksi henkilöä ilman erityislaitteiden käyttöä, mutta joidenkin kotitekoisten laitteiden kanssa;
 • heti asennuksen jälkeen voit aloittaa kasvihuoneen asentamisen säätiöön;
 • kestävä ja luotettava;
 • kestävä;
 • Mobiili: siirrettäessä kasvihuoneessa voit vetää paalut ja siirtää ne toiseen paikkaan;
 • se on taloudellista: kustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin nauha ja muut alustatyypit.

Paras tapa asentaa kasaan perustus kasvihuoneeseen, kun rakennuksen omistaja rakennettaessa taloa, ajaessaan paaluja talon perustaksi, suunnittelee varovaisesti sivuston projektin ja tukkia paalut: aita, huvimajaa, parkkipaikkaa ja kasvihuonetta varten.

Miten tehdä omat perustuksesi polttopuutarhojen polykarbonaatti kasvihuoneille

Ensinnäkin valmistele paalikenttä. Merkittyjä paikkoja paalujen asennusta varten. Keskimääräinen kasvihuonekoko on 6-8 paalua, jotka on asennettu kulmaan ja 1,5-2 metrin etäisyydellä toisistaan. 6-kertainen kasvihuonekaasu 6 pölliä riittää.

Pilejä voi ajaa sisään murskaimella, voit porata reikiä poraamalla ja alempaa paaluilla, voit ruuvata paaluja maahan käyttämällä kotitekoista ruuvimeisseliä (Internetissä on paljon tällaisia ​​työkaluja).

Alustan ominaisuuksia ja ominaisuuksia paaluilla

Laitteiden kasvihuoneiden paalut ovat upotettu maaperän jäädyttämiseen. Rakennuksen keveyden vuoksi kasvihuone voi helposti puristaa talvella pakkasen voimien voimia. Ja polykarbonaatin erityispiirre on sellainen, että kylmässä se muuttuu herkemmäksi ja saattaa puhjeta epätasapainon vuoksi. Siksi on tarpeen ryhtyä kaikkiin toimenpiteisiin, joilla minimoidaan vaikutukset pakkasenkaltaisiin paikkoihin.

Kierrä polykarbonaattipuristimet kasvihuonekaapin alle tukevasti kiinni terästä terillä, tiivistäen sitä kiristämällä sen alle. Siksi ei tarvita lisätoimenpiteitä sen vahvistamiseksi.

Tavallisen paalun asentamiseksi porataan kuoppa, jonka halkaisija on 20 cm suurempi kuin halkaisijan halkaisija, jonka pohjaan hiekkalaatta kaadetaan 20 cm: n syvyyteen asti. Tölkki vuodatetaan vedellä ja varovasti paikoillaan. Se heikentää pakkasen heikentämisen vaikutuksia alla olevaan paaluun. Jäätymisvoimat voivat toimia tangentin sivussa. Siksi on tärkeää minimoida näiden voimien vaikutus. Paalun - betonisointiin ja punnitsemiseen on kaksi vaihtoehtoa. Uskotaan, että hautauspolttimet soraa, kivet, rikki tiilet - tehokkaammin ja taloudellisemmin. Lisäksi kasvihuonekaasujen siirtämisen yhteydessä tällaiset paalut ovat helpommin purettavissa.

Betonisoimalla paalua maahan, kierrä kattolevyarkki putkeen ja laske se kaivoon. Roofing-materiaali sammuttaa ensinnäkin samat pakkasvaimentimet ja toisaalta se ei salli sementtihyytelöä imeytyvän maahan. Kasa on asennettu tähän kattolamateriaalin putkeen pitkin putkilinjaa (voit vahvistaa pinoa tynkeillä) ja kaivoa kaadetaan betonilla. Jokainen 20 cm betoni liitetään lujituspalkilla ilmakuplien karkottamiseksi. Tämä pohja on jätettävä 20 päivää, kunnes betoni kovettuu.

Paalutus on erinomainen tapa, jos kasvihuone talvella on varastossa. Pallot on yksinkertaisesti haudutettu murskaimella, jos heidät hehkutetaan jonnekin, ne voidaan helposti järjestää samalla tasolla niin, että kaikki paalut ovat tasalaatuisia. Samalla tavoin keväällä, jos jalkakäytävävoimat puristuvat maasta maasta ennen kasvihuoneen asentamista, ne voidaan poistaa helposti ja helposti asentaa. Tämä menetelmä ei sovellu kivikkoisiin maaperään.

Jos kasvihuone on tehty pitkään ja maastoon on ominaista voimakas pakkaset, maaperä ja korkeat pohjaveden pinnat, paalut voidaan kiinnittää maahan TISE-tekniikalla. TISTE-tekniikalla on erikoisporauksia, joita käytetään kaivamaan paalireikää, jossa on jatke. Tähän tilaan kaadetaan betonin kasa, johon on asennettu pylväs. Lisäksi reikä on joko betonoitu tai täytetty telineellä.

Asennetut paalut tasoitetaan ja leikataan tarvittaessa. Jos ei ole suunnitelmia siirtää kasvihuone, on parempi täyttää ontot paaluilla betonilla minimoimaan vaikutus niihin korroosion prosesseja.

Omalla kädelläsi voit rakentaa luotettavan ja laadukkaan perustan ikäisille polykarbonaatti kasvihuoneesta. Tällä säätiöllä on mahdollista 20 vuoden kuluttua laittaa toinen kasvihuone, kun ensimmäinen epäonnistuu. On tärkeää, että kaikki geologiset ja ilmastolliset tekijät analysoidaan oikein asennusohjeiden mukaisesti. Ja sitten vain mahtavan ja tuoreen sadon kasvattaminen kestävästä ja kätevästä polykarbonaatista kasvihuoneesta.

Kasvihuoneiden kasaan perustuvat: rakentamisen prosessi

Pile-pohjarakenne

Useimmin kasvihuoneita käytetään kasvien viljelyyn tai varhain vihreään. Lämmityksenä voidaan käyttää UV-valaisimia tai muita lämmityslaitteita.
Tällainen kasvihuonekaasu voi olla perustana ja ilman sitä. Kasvihuoneen perustus riippuu tulevan rakenteen laajuudesta tai kentällä kentällä.

Missä kasvihuone on parempi

Kasvihuoneen sijainti tontissa riippuu juonialueen koosta. Kiinnitä erityistä huomiota pohjaveden tasoon. Jos se on liian korkea, silloin on järkevää sijoittaa kasvihuone hiekka- ja raunioihin.
Tämän jälkeen paksu kerros maata kaadetaan tällaisiin kerroksiin. Kasvihuoneita löytyy usein kesämökistä.
Ne valmistetaan käsin:

Kuvassa on esimerkki tällaisista materiaaleista valmistetuista kasvihuoneista. Kasvihuone on rakenteeltaan keinotekoinen lämmitysjärjestelmä (ks. Kasvihuoneen lämmittäminen omilla käsillänne: työpaja), toisin kuin kasvihuone.
Kasvihuoneet voivat olla suuria. Kaikki riippuu kasveista kasveista.

Kasvihuoneen pohja, laitteen vaiheet

 • On myös syytä harkita sivuston sijaintia. Jos se sijaitsee kylmällä ilmastovyöhykkeellä, niin kasvihuone on mahdollista käyttää vasta keväällä.
  Kaikki tämä johtuu siitä, että ilman lämpötila on melko pieni ja minkä tahansa materiaalin kasvihuone ei pysty pitämään lämpöä sisällä. Tästä syystä kondensaatti kerääntyy tällaisen rakenteen pinnalle, ja kasvihuonekaasujen lämmittämiseksi on välttämätöntä.
 • Kasvihuoneen sijainti sokkassa riippuu vesilähteen sijainnista. Sen pitäisi olla lyhyen matkan päässä tämän tyyppisestä rakenteesta, jotta voit kasvattaa kasveja ilman suuria vaikeuksia.
 • Kasvihuone saa riittävästi auringonvaloa. Tämä lähde antaa luonnollisen lämmön ja valon.

Neuvoston. Laaksoon ei ole tarpeen sijoittaa esikaupunkialueelle kasvihuone. Tämä edistää kasvien tulvia sadeveden lähentymisen myötä.

Kasvihuonekaasupäästöt

Alkuvaiheen analyysi alkaa kasvihuonekaasujen rakentamisprosessista maakohtaisesti. Hiekkapohjaisissa maissa on käytettävä kasvihuoneita, jotka eivät salli tällaisen rakenteen uppoamista.
Useimmiten kasvihuoneet perustuvat säätiöön. Kaikki tämä tapahtuu siksi, että suurin osa näistä rakenteista on kooltaan varsin vaikuttavia, ja jotta kasvihuonekaasujen voimakkuuden varmistaminen on välttämätöntä, se on erittäin kestävä.
Kasvihuoneita voidaan rakentaa käyttämättä perustaa.

Neuvoston. On suositeltavaa käyttää kasvihuoneita ilman perustusta maaperillä, joilla on melko suuri tiheys (savi ja chernozem maaperä). On myös syytä harkita rakenteen kokoa. ilman perustetta ei pitäisi olla kovin suuri.

 • Ennen kuin suunnittelet kasvihuonekaasujen rakentamisen prosessia, on syytä päättää, onko sillä perustetta. Tämän jälkeen suunnitelma tulevaisuuden suunnittelusta.
 • Jos kasvihuone ilman säätiötä, sinun on tehtävä yksityiskohtainen piirros kasvihuoneesta ilman säätiötä. Se sisältää täydellisen laskelman tarvittavan materiaalin koosta ja määristä sen rakennetta varten.
 • Tätä muotoilua voidaan käyttää puupalkeilla ja erityisellä viimeistelyaineella (lasi, kalvo tai polykarbonaatti). Jokaisella näistä materiaaleista on tiettyjä ominaisuuksia ja ominaisuuksia.
 • Erittäin suosittu kasvihuoneiden keskuudessa, joissa ei ole pohjaa, nauti tilat, joiden seinät on tehty erityisfilmit. Se on asennettu valmiiksi valmistetulle kehykselle (katso kasvihuoneen kehys omalla kädellä).
  Yleensä tämä runko on rakennettu puulaaduista. Puulla on melko hyvät tekniset ominaisuudet ja se on ympäristöystävällinen materiaali.
  Tämä tosiasia on otettava huomioon, koska ympäristölle ja tuleville kasveille ei pitäisi aiheutua haittaa.

Tee-se-itse kasvihuone rakentaminen

 • Toinen kasvihuoneen tyyppi on lasin rakentaminen. Lasin paksuuden on oltava vähintään 2 mm.
  Tämä mahdollistaa sen, että se pysyy samassa lämpötilassa jatkuvasti kasvihuoneen käyttöjakson aikana. Lämpötilapäästöt voivat vaikuttaa haitallisesti kasvihuoneessa kasvatettujen kasvien kasvuun.
  Lisäksi kasvihuoneessa olevan lasin kautta tulee auringonvaloa, mikä on erittäin tarpeellista kasvien synteesille.

Neuvoston. Erittäin kuuma aika, yleensä se tulee kesän puolivälistä kasvihuone on peitetty suojakalvolla niin, että auringon säteet eivät vahingoita lehtien kasveja.

 • Kasvihuoneen perustus on tarpeen, jos itse suunnittelu tehdään polykarbonaatista tai muusta raskaasta viimeistelyaineistosta, joka on tarkoitettu tällaisiin tarkoituksiin. Useimmin käytetty paalusäätiö, jolle on tunnusomaista sen lujuus ja helppokäyttöisyys.
 • Jos rakennat kasvihuone itse, niin tämän mallin hinta on melko alhainen, mikä osaltaan säästää perhebudjetin.
  Itse prosessi on hyvin yksinkertainen. On tehtävä yksityiskohtainen suunnitelma tulevalle työlle.

Kasvihuoneen kasaan perustuva

Kasvihuoneen paalusäätiö pidetään yksinkertaisimpana ja käytännöllisinä. Se on rakennettu erittäin lyhyessä ajassa ja poistaa työvoimavaltaisen kaivamisen ja konkreettisen työn.
Mitä paalut ovat? Ne ovat metalliputki, jonka pituus on 1,2 m.
Metallilevystä tehty ruuvi-muotoinen kaareva teräs on hitsattu tällaisen putken pohjalle. Pilarin alapää on pääsääntöisesti avoinna.
Tämä mahdollistaa maaperän kestävyyden vähentämisen. Tällaisen kasaamisen prosessi on melko yksinkertainen.
Kaikilla paaluilla on eroja:

 • Sisäisessä laitteessa (kiinteä ja ontto).
 • Geometrisessä muodossa (pyöreä, pyramidaalinen, suorakulmainen).
 • Materiaalin mukaan, josta ne on tehty (metalli, puu, teräsbetoni).

Paalun perustuksen asennus voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten on olemassa lukuisia menetelmiä, jotka mahdollistavat lyhyen ajan kiinteän perustan luomiseksi kasvihuoneessa.

Kasvihuoneiden kasaan perustuva

Pienet paalut voivat uppoutua maahan ilman erityisiä laitteita. Koko prosessi suoritetaan manuaalisesti.
On mahdollista käyttää jigia, joka koostuu metallirungosta, johon teräselementit hitsataan. Lisäksi on ohjausputki, jonka halkaisija on 60-80 cm.
Se on kiinnitetty itse kantajakanavaan. Porausten reikien poraus voidaan suorittaa myös manuaalisella porakoneella, jolla on laaja alue.

Neuvoston. Käsisporaa käytetään parhaiten porauksen alkuvaiheessa. Sen avulla voit vetää ylimääräisen maaperän kuopasta terien ansiosta.

 • Sitten sinun on käytettävä mekaanisia laitteita, jotka on suunniteltu erityisesti tähän koneeseen.
 • Porauksen syvyys riippuu paalun pituudesta. On välttämätöntä, että niiden välillä on paaluja tietyllä etäisyydellä.
  Se ei saa ylittää 70 cm: tä, mikä lisää koko rakenteen lujuutta.
 • Kun paalut ovat paikoillaan jo porattuja, on tehtävä valmistelutöitä. Niihin kuuluvat peittyvät nukkakerrokset hiekasta ja rauniot tällaisen kaivon pohjasta.
 • Sitten paalut asetetaan valmistettuihin reikiin. Jos kasvihuoneen runko on puusta, silloin on järkevää käyttää puupinoja.
  Jos runko on metalli (ks. Metalliset kasvihuoneet puutarhaan), paalut on myös valmistettava metallista. Kaikki tämä luo rakenteen eheyden ja antaa mahdollisuuden varmistaa kehyksen itsensä pohjalla.
 • Jokainen kasa tasoitetaan. Paalusäätiön laatu riippuu tästä.
  Pallosäätiöitä, joiden elementit sijaitsevat kulmassa. Tämä voi tapahtua syystä, että alueen maaperällä on useita kerroksia ja voimaa koko rakenteen antamiseksi paalut upotetaan vain tiheämmille maaperäkerroksille.

Sitten valmistettu betonilaasti kaadetaan porattuihin "kaivoihin".
Se koostuu:

Betonin laskemista käytetään liuoksen 1 sementtikauhan valmistuksessa 3 kauhan hiekkaa varten. On helpompaa sekoittaa laasti betonisekoittimen avulla, mikä säästää aikaa säätiön rakentamiselle.
joten:

 • Jotta paalut eivät muutu asemaansa, on aluksi tehtävä niille tarkoitettu puukehys. Sen poistaminen betonin liuoksen kovettumisen jälkeen ei ole välttämätöntä.
 • Aika, jona betoniliuos hankkii riittävän lujuuden, on vähintään 10 päivää.
 • Kun paalut ovat jo asettuneet betoniliuokseen ja itse betoni on kuivunut, on mahdollista jatkaa paalujen yhdistämisprosessia. Jos paalut ovat metallisia, voidaan niiden halkaisijaltaan käyttää suuren halkaisijan metalliputkea.
  Jos paalut ovat puisia, on järkevää käyttää puupalkkeja.
 • Metalliputki kiinnitetään hitsaamalla ja puupalkki, jossa on itsekierteittävät ruuvit, joissa on suuri jalka. Tämän jälkeen on mahdollista asentaa kasvihuoneen kehys tällaiseen pohjaan ja pestä se asianmukaisella materiaalilla.

DIY Käsintehdyt Pile Foundation

Neuvoston. Kasvihuoneen kasaan perustuva pohja voidaan tehdä, jos pohjavesi on tarpeeksi alhainen. Tällaiset toimenpiteet varmistavat kasvihuoneen pohjan tulvista ja muodonmuutoksesta.

Kasvihuoneen pile-pohja ei ole liian monimutkainen rakenne. Voit rakentaa sen itse.
Video näyttää koko prosessin, jolla kasaan perustetaan kasvihuone. On olemassa selkeä ohje, jonka avulla voit rakentaa tämäntyyppisen säätiön ilman mitään ongelmia.
Se on tiukasti noudatettava, jotta kasvihuonekaasun korkean laadun varmistaminen olisi tärkeää. Jotta rakennuksen materiaalimäärää ei tarvitsisi laskea laskelmissa, sinun on tehtävä kasvihuonekaasupohjainen laskelma ja laskea kaikki tarvittavat materiaalit mittojen mukaan.

Kasvihuonekaasujen perustukset tee-se-itse: tyypit, suositukset, valokuvat

Monet puutarhurit, päättävät rakentaa kasvihuone sivustolla, älä ajattele säätiötä, joka on luotettava sille. Kasvihuone ei tietenkään ole päärakenne, ja maaperän kuormitus on pieni.

Siksi monet uskovat, että luotettava säätiö on välttämätön vain pääomarakennusten rakentamiseksi ja tavallinen valo kasvihuone voidaan sijoittaa suoraan maahan.

Tällainen ratkaisu muun muassa tekee kasvihuoneesta liikkuvan ja mahdollistaa sen siirtämisen mihin tahansa sopivaan paikkaan. Useimmissa tapauksissa perustus, vaikkakin kevytrakenne, on kuitenkin tarpeen, koska se suorittaa useita erittäin tärkeitä toimintoja.

Mikä on kasvihuoneen perusta?

Mitä tulee kasvihuoneeseen, joka on rakennettu omilla käsillään ja teollisen suunnittelun pohjalta, se antaa koko rakenteen vakauden ja kestävyyden. Kasvihuoneen asennus olisi huolehdittava seuraavissa tapauksissa:

  • Kun kevyt kasvihuonekehikko, jossa on suuri tuulenpuuska, on tarpeen lukita turvallisesti estämään tuulen pilkkoutuminen;
  • Kun kasvihuoneessa on suuri koko ja paino, jotta maaperän samentumisesta johtuva muodonmuutos estyy;
  • Kun kasvihuone on rakennettu ympärivuotiseen toimintaan ja se sijaitsee kerrostalon vieressä;
 • Kun säätiön on tarkoitus syventää jäätymispisteen alapuolella ja säästää siten lämmitystä pitämällä lämmön huoneessa;
 • Kun omistaja aikoo pidentää rakenteen käyttöikää, eristää sen esimerkiksi kosteuden ja maaperän haitallisilta vaikutuksilta estääkseen puukehyksen mätänemästä;
 • Kun säätiö tulee esteeksi kylmien ilmavirtojen tunkeutumiselle maahan ja sumuun,
 • Kun on tarpeen suojella kasveja jyrsijöiltä ja haitallisilta hyönteisiltä;
 • Jos asennuspaikalla ei ole pysyvää suojaa ja kiinnitystä luotettavasti, se voi säästää vahinkoja vandaaleilla.

Säätiön tyypit ja suositukset oikean ratkaisun valitsemiseksi

Kasvihuoneiden perustukset on valittava sen suunnittelun, maaperän, asennuspaikan perusteella. Ja myös perustuen mahdollisuuteen hankkia nämä tai muut rakennusmateriaalit. Myös rakennustyön kokemus sivuston omistajan kanssa on tärkeää.

Monet ovat huolissaan siitä, onko kasvihuoneessa mahdollista perustaa omat kädet? Kyllä, omistaja voi rakentaa yksinkertaisia ​​perustoja, joilla on vain vähän taitoja. Esimerkiksi tällainen on vaahdonestoilmakehän perusta.

  • Pistepohja on yksinkertainen muotoilu. Pohjimmiltaan se tukee kasvihuoneen rakennetta, joka sallii kehyksen sijoittamisen vaakasuoraan ilman muodonmuutosta ja jossain määrin myös suojaa kosteuden vaikutuksia.

Pistepidikkeet voidaan tehdä mistä tahansa käytettävissä olevasta materiaalista, kuten puusta, tiilistä, betonista tai vaahtobetonialustasta.

Mitä korkeampi rakenne massa, sitä vahvempi tukimateriaali olisi.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää kevyiden tilapäisten kasvihuoneiden asennukseen, joiden pitkäaikaista toimintaa ei ole.

Esimerkiksi istutettaessa taimia avoimella maaperällä.

  • Palkin kasvihuoneen perustana on monimutkaisempi rakenne. Se on valmistettu sopivan materiaalin kehykseksi poikkileikkaukseltaan.

Tämä malli voidaan sijoittaa suoraan maahan ja upottaa maaperään.

Kaikkien kasvihuoneiden puitteet on helppo liittää puupohjaiseen.

Kasvihuoneen pohja luotettavuudelle on yleensä kiinnitetty pylväisiin, jotka on kaivettu maahan rakenteen kulmissa.

Tällainen rakentava ratkaisu on optimaalinen kasvihuoneen asentamiseksi kevyellä kehyksellä ja päällystysmateriaalilla yhden kauden ajan, kun sivuston omistaja aikoo muuttaa rakenteen sijaintia maatalouden suurimman tehokkuuden saavuttamiseksi.

Kasvihuone, jossa on puinen jalusta, voidaan helposti siirtää vaivattomasti.

  • Pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettujen kestävien kehysten ja päällystysaineiden käytön vuoksi käytettävien pysyvien kasvihuoneiden asennukseen on suositeltavaa rakentaa luotettavampi nauhatus.

Tämä tyyppi on pohja, joka syvennetään maahan, jonka materiaali voi olla betoni- ja vaahtobetonielementtejä, jotka on liitetty toisiinsa, tiilimuuraus.

Usein käytetty nauha-pohja, joka on valmistettu kaatamalla betoniliuosta muottiin käyttäen vahvistusta.

Tyypistä tulee luotettava pohja kasvihuoneelle millä tahansa massalla, ja lisäksi se tarjoaa vedenpitävyyden paikoissa, joissa pohjavesi mahtuu maaperän läheisyyteen.

  • Monoliittista emästä käytetään harvoin ja sitä käytetään tapauksissa, joissa kasvihuone rakennetaan heikkoon maaperään ja on tarpeen eristää rakenne maaperästä luotettavasti.

Tällöin alueen merkitsemisen jälkeen kaivo kaivuu.

Kaivon pohjassa kaadetaan hiekka- ja sora-alusta. Tämän jälkeen rakennetaan raken- nusrakenne, joka sitten kaadetaan betonilla.

Tässä tapauksessa suunnittelu edellyttää välttämättä vedenpoistoa. Monoliittisessa alustassa voit asentaa kasvihuoneen mihin tahansa muotoiluun.

  • Toinen ratkaisu on käyttää perustusta ruuvipinoilla. Kasvihuoneissa voidaan käyttää paalusäätiötä, kun alueen kaltevuutta ei voida tasoittaa.

Tätä vaihtoehtoa on mahdollista käyttää hyvin märissä maissa.

Ruuvipallot ovat kierteitettyjä metalliputkia. Ne ruuvataan maahan ilman mitään tekniikkaa.

Kiertämisen jälkeen pinoiden yläosat leikataan tasolle ja sitten vaakasuora vanteet kiinnitetään.

Muissa kasvihuoneiden perusteluissa, mukaan luettuna kasvien kasvihuoneen perusteet, lue täältä.

Katso alla: valokuva kasvihuoneiden perustuksista, kasvihuone omilla käsillä säätiöllä

Rakentammekin nauha-säätiön omilla käsillämme

Koska puurakenteen ja pohjan rakentaminen puukehikon muodostamattomana ei ole kovin vaikea, sekä kasvihuoneen asentaminen lohkoihin ja kasvihuoneiden rakentamiseen käytettävien monoliitti- tai ruuvipallojen muotoja käytetään harvoin, harkitse rakennusprosessia, jota käytetään useimmin staattisten kasvien kasvihuoneet, joissa kaadetaan betoniseosta muottiin:

Ensimmäisessä vaiheessa rakennustyömaja on valmisteltava seuraavasti:

Tulevan kasvihuoneen kasvillisuus poistetaan, tuleva kaivanto merkitään kentällä, horisontti tarkistetaan tasolta. Ennen työskentelyn aloittamista on hyödyllistä laatia kaavio rakennusvaiheesta.

Tämän jälkeen kaivetaan kaivo, jonka syvyys valitaan rakenteen painosta, maaperän jäädyttämisen syvyydestä ja pohjavedestä riippuen.

Jos paikkakunnalla on korkea pohjavesi, syvä pohja tulee rakentaa, se upotetaan syvyyteen 200-400 mm. alle maaperän jäädyttämisen, tämä indikaattori on keskimäärin 1200-1400 mm. Jos alueella ei ole korkeita pohjavettä, riittää, että rakennetaan matala syvä pohja, joka sopii 700-800 mm syvyyteen.

Yleisimmin käytetty syvyyden ja korkeuden optimaalinen suhde on 700: 400 mm. Säätiön leveyden on oltava pienempi kuin sen korkeus, kun taas kaivannon leveyden on oltava kaksi kertaa suurempi kuin tulevan perustuksen leveys, jotta muotti on mahdollista kiinnittää.

Toisessa vaiheessa on sijoitettu ruberoidi kaivantoon, kaadetaan 100-200 mm: n sora-hiekkakerroksen tyyny kahteen kerrokseen. joka kerros. Tämän muotin asennuksen jälkeen. Tätä varten voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja - levyjä, huonekalupaneeleja, metallilevyjä tai kestävää muovia.

Liitokset sijoitetaan valmiiseen muottiin. Yksinkertaisimmassa muodossa on kaksi vaakasuoraa saumaa, joiden paksu vahvuus on viereisellä sivulla oleva mutka, sijoitetaan vähintään 500 mm: iin. Ohut tanko on pinottu.

Sitten pystysuorat paksut vanteet vedetään maahan ja ylävyö asennetaan samalla tavalla. Ankkuri kiinnitetään pehmeällä neulomalla.

Seuraava vaihe - kaatamalla betoniseosta.

Seos koostuu osasta 3 osaa hiekkaa 1 osaan sementtiä. Voit täyttää kellarin alemman kerroksen, voit lisätä murskattua kiveä tai sirpalevyjä liuokseen. Ensiksi sekoitetaan kuiva seos ja lisätään sitten 4-5 osaa vettä ja liuos tuodaan savukermaan johdonmukaisuuteen.

Valmis seos kaadetaan muottiin ja kaadetaan ilman poistamiseksi tyhjiöistä. Yksinkertaisimmassa tapauksessa tämä voidaan tehdä tikulla. Jos valmistettu liuos ei riitä täyttämään koko pohjan, sinun on kaada se kerroksittain.

Perämeriä pitkin pystysuorat metalliputket asetetaan pohjaan ja kasvihuoneen runko kiinnitetään niihin. Kuivauksen jälkeen pohja on päällystetty bitumimateriaalilla tai päällystetty kattopaperilla vedenpitäviksi.

Sitten sinun ei pitäisi kiirehtiä - liuoksen täydellinen muodostuminen tapahtuu noin 4 viikkoa, ennen kuin muotti voidaan poistaa ja säätöä ei voida ladata.

Betonin kaataminen on optimaalisin tapa rakentaa kasvihuonekaasupäästöt säästöjen ja yksinkertaisuuden kannalta. Tämäntyyppinen säätö soveltuu kaikentyyppisiin kasvihuonekaasurakenteisiin, joita on tarkoitus käyttää jatkuvaan pitkäaikaiseen käyttöön.
Toivomme, että olemme vastanneet monien aloittelevien puutarhureiden kysymyksiin: mikä on paras kasvihuoneilmiö ja miten kasvihuone perustetaan?

Hyödyllinen video

Katso video: tee-se-itse kasvihuone perustus

Kasvihuoneen perusta: miten?

Kasvihuone on yksi tehokkaimmista kasvihuoneiden vihannesten viljelytavoitteista, ja siksi tällaisia ​​rakenteita löytyy nykyään monilla yksityisillä alueilla, joissa on pieni palanpaikka, kun taas kasvihuoneet voivat olla lämpimiä ja kylmiä. Ensimmäinen tyyppi on sovitettu talvilämpöön, ja siksi kasvit voivat kasvaa niissä koko vuoden. Tällaisen rakenteen tärkeä osa on perusta, joka tuntee kaikki ulkoiset kuormat.

Erityisominaisuudet

Kasvihuoneen pohja on eräänlainen tuki, johon päärakenneelementit kiinnitetään. On mahdotonta kuvitella tällaista rakennetta ilman perustetta, joka kykenee pidentämään rakenteen elämää useita kertoja.

Teknisesti nämä rakenteet muistuttavat usein klassisten asuinrakennusten tai pienten rakennusten perustana, mutta vain muutamia pienempiä. Kasvihuoneiden käyttökohteisiin liittyy monia myönteisiä näkökohtia. Esimerkiksi perustuksen avulla kasvihuoneen runko kiinnittyy tiukasti maahan, joka ei salli rakenteen liikkumista tuulen tai muiden ulkoisten vaikutusten vaikutuksesta.

Säätö lisää myös kehyksen kantavuutta. Tällaisella pohjalla voi jo asentaa monimutkaisempia järjestelmiä, kun taas tukiaseman läsnäolo minimoi rakenteen tuhoutumisen ja ei salli vaikuttaa sen ulkopuolelle.

Jos kasvihuone nostetaan maanpinnan yläpuolelle, tämä lähestymistapa mahdollistaa sen, että se säästää enemmän lämpöä - näin voit pienentää järjestelmän lämmityksen kustannuksia.

Säätiö on esteenä moolien ja muiden vastaavien tuholaisten tunkeutumiselle rakennuksen sisällä. Tämä pätee vain betoni- ja tiilikattoihin, jotka haudataan maahan. Jos käytetään vain puutavaraa, se ei tallenna jyrsijöiltä.

On huomattava, että säätö ei aina suojaa - se voi johtaa kehyksen säröihin tai vääristymiin. Tämä johtuu tällaisten rakenteiden rakentamisen tekniikan rikkomisesta.

Kasvihuoneen perustana on tuki, joka vaikuttaa kaikkien kasvien kasvun laatuun, minkä vuoksi perusrakenteen tyyppi on määriteltävä oikein. Tänään käytetään tällaisia ​​tarkoituksia varten useita tukityyppejä:

 • Puinen. Puun rakentamista on vaikea kutsua perustaksi - teknisesti se on eräänlainen tuki tulevalle kehykselle. Se on tehty useista palkkeista, jotka on pinottu rakennuksen kehän ympärille. Jotkut asiantuntijat suosittelevat puun asentamista putkien tai betonin pylväät. Tämä muotoilu on täysin kannettava, joten se on mobiili ja itsenäinen. Puinen perusta on helppo rakentaa, mutta puutavara ei pysty kestämään ulkoisia ilmastovaikutuksia ja roistoa hyvin nopeasti riippumatta siitä, käsitelläänkö sitä vai ei.
 • Betoni ja tiili. Tällaisten materiaalien pohja on tiilien järjestelmä, joka on kiinnitetty yhteen tietyntyyppisen betonin kanssa. Tämän tyyppinen säätiö eroaa sen pienestä painosta ja suhteellisen hyvästä lujuudesta. Suunnittelu voi myös kestää hyvin liikuntaa. Mutta materiaali imee vettä nopeasti, joten se pitää lämmön huonosti. On mahdollista korjata tämä tilanne lisälämmön avulla.
 • Lohko. Jotkut asiantuntijat rakentavat lohkojen perustan, voit tehdä sen melko nopeasti. Mutta tällaiset tilat huononevat myös lämpöä, joka ei salli sen käyttöä kylmässä vuodessa.
 • Vyö. Yksi monimutkaisimmista ja yhteisistä perustuksista, se on rakennettu kivestä ja betonista. Tämä rakenne pystyy kestämään suuria kuormituksia. Tällaiset perustukset ovat kestäviä ja niitä voidaan käyttää jatkuvasti veteen ja lämpötilan muutoksiin. Suunnittelu kuitenkin säilyttää erittäin huonon lämmön, ja sen rakentaminen vaatii tiettyjä taitoja.
 • Pylväs ja kasa. Molemmat rakenteet ovat samankaltaisia, koska ne koostuvat pystysuorista tukielementeistä, jotka sijaitsevat tulevan säätiön koko kehällä. Ensimmäinen tyyppi on rakennettu ratapöllyksiltä, ​​betonipoikkeilta tai putkilta, mutta on tärkeää valita tukien oikeat mitat niin, että ne kestävät huomattavia kuormituksia. Ruuvipalloja käytetään maaperän talteenottoon, mikä mahdollistaa vakaata järjestelmää, joka kestää maaperän liikkumista ja epävakautta. Tämä pohja on helppo rakentaa, mutta sinun on lopetettava se edelleen poistaaksesi kaikki reiät tukien väliin. Mutta oikealla lähestymistavalla saat lämpimän pohjan, joka sopii kasvihuoneen asennukseen.
 • Laatta. Pohjana käytetään kiinteitä laattoja, jotka kattavat koko maaperän pinnan koko kehän varrella. Tämä muotoilu estää erittäin hyvin jyrsijöiden pääsyn kasvihuoneeseen. Tällaisen säätiön rakentaminen on kuitenkin kallista ja siksi sitä käytetään vain teollisuustyyppisissä kasvihuoneissa.

Valinta kasvihuonemateriaalin alla

Kasvihuoneen säätiö valitaan usein sen mukaan, millaista rakennetta asennetaan ja kun järjestelmää käytetään. Samaan aikaan asiantuntijat suosittelevat muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä:

 • Puun perusta pystyy kestämään vain pienen painon. Sen vuoksi sitä käytetään vain pienissä muovisissa kasvihuoneissa, vaikka puu pystyy kestämään metallirakenteita.
 • Betoniperusta kestää hyvin kuormituksia, joten siihen voidaan asentaa suuria kasvihuoneita, jotka on valmistettu metallista, lasista, polykarbonaatista ja muovista. Tämäntyyppinen pohja on universaali ja sitä voidaan käyttää lähes kaikenlaiseen maaperään.
 • Vaahtolohkojen perusta. Tämä materiaali estää hyvin kosteuden tunkeutumisen, joten tämä pohja muodostuu märälle maaperälle, missä on välttämätöntä suojata viljelykasveja negatiivisilta vaikutuksilta.
 • Tiilen perustan kosteus. Rakennuksen yhteydessä tarvitaan lisää vedenpitävyyttä. Tämä pohja soveltuu vain polymeerikalvolla päällystetyille puurakenteille.

Nykyään erittäin usein kasvihuoneiden rakentamiseen käytetään polykarbonaattia. Se on paljon kevyempi kuin lasi, joten tällaisiin rakenteisiin voidaan käyttää lähes kaikentyyppisiä perustuksia. Mutta asiantuntijat suosittelevat kuitenkin suosimista betonista, tiilestä tai muusta kiinteästä kivennäistuotteesta.

Mikä on parempi?

Kasvihuoneen säätiön valinta ei ole vaikea tehtävä. Nykyään tällaisiin rakenteisiin käytetään useita rakenteita. Samalla ei ole olemassa universaaleja perustuksia, jotka pystyvät täyttämään kaikki kasvihuoneiden omistajien vaatimukset.

Jokaisella perusteella on sen edut. Esimerkiksi puurakenteet ovat kevyitä ja nopeasti rakennettuja. Asennusta varten ei tarvita rakentajan kokemusta, koska sinun tarvitsee vain sijoittaa palkki oikein ympärysmittaan. Tiili- ja kiviseinien rakenteet tai perustukset ovat parantaneet lujuusominaisuuksia, mutta eivät aina anna vaadittua lämmöneristysastetta.

Siksi kasvihuoneiden tukikohtien valinnassa on tärkeää ottaa huomioon monet parametrit, joista tärkeimpiä ovat puumateriaali ja kasvien kasvukausi. Jos aiot harjoittaa vihannesten teollisuustuotantoa, niin vain nauha- tai monoliittiset järjestelmät tekevät. On myös tärkeää analysoida puutarhureiden vastauksia erilaisista rakenteista - tämä antaa sinulle mahdollisuuden valita paras säätövaihtoehto maaperän tyypistä ja ilmasto-olosuhteista riippuen.

mitat

Kasvihuone on erikoinen rakennus, jossa voit kasvattaa kasveja. Tämä saavutetaan käyttämällä kehyksen läpinäkyviä materiaaleja sekä lämmön säilyttämistä järjestelmässä. Rakennuksen mitat eivät ole vakioita, koska ne riippuvat vain maaperästä ja omistajan teknisistä ominaisuuksista.

Siksi säätiön mitat valitaan useimmissa tapauksissa erikseen. Monet kesän asukkaat rakentavat kasvihuoneita 4x6 tai 4x8 m. Mutta on myös enemmän valtavia rakenteita, jotka tarvitsevat vahvistetun pohjan. Siksi tällaisten järjestelmien rakentamisessa lisätään tuen leveyttä ja syvyyttä.

Itsenäinen tuotanto

Kasvien kasvatuksen perustaminen on melko yksinkertainen toiminto, joka on helppo tehdä omalla kädelläsi. Mutta kestävän rakenteen saamiseksi on tarpeen valita oikea materiaali pohjaan sen ulkoisen kuormituksen mukaisesti.

suunnittelu

Jokainen säätiö rakentuu suunnittelustaan. Tämä prosessi koostuu useista peräkkäisistä toimista.

Ensin tehdään kasvihuoneen kaikkien parametrien laskenta - tämä on tärkeää, koska säätiön mitat riippuvat kehyksen ominaisuuksista. Kaikki nämä arvot valitaan erikseen ja riippuvat vain tietyn henkilön tarpeista.

Sitten sinun on valittava sopiva paikka. Täällä on otettava huomioon maaperän ominaisuudet ja auringon vaikutus. On toivottavaa, että auringon säteet pudota kasvihuoneeseen päivän aikana. Asennusta varjostettuihin alueisiin ei ole sallittua, koska tämä johtaa tarpeeseen asentaa lisävalaistus.

asennus

Säätiön järjestelyn vaiheittaiset ohjeet sisältävät useita yleisiä säännöksiä kaikentyyppisistä rakenteista.

 • Muottirakenne. Kaivon syvyys riippuu valitun perustan tyypistä. Esimerkiksi nauhan perustuksille, sinun täytyy kaivaa kaivanto, jonka syvyys on yli 50 cm. Puusta tai tiilestä voidaan asentaa tyyny, jonka paksuus on 20-40 cm riippuen kuormasta.
 • Emäksen valmistus. Tämä vaihe käsittää maaperän tasoittamisen sekä sen tiivistymisen hiekalla. Puiset perustukset täydentävät tyyny, johon ne on asennettu. Täällä on tärkeää muodostaa kiinteä vuori päärakennetta varten.
 • Säätiön asennus. Tässä vaiheessa kiinnitetään puupalkit tai kaadetaan betonia muottiin. Asennustekniikka valitaan erikseen.

Mitä käsitellä?

Jos puun käyttöä päätetään käyttää materiaalina perustana, sitä on edelleen käsiteltävä.

Tällaisten materiaalien kanssa käytettävän algoritmin voidaan kuvata erityisellä toimintasarjalla.

 • Kohdistusnäkökohdat ja vedenpitävyys. Tällaisten tuotteiden laatu kattoainetta ja muita vastaavia aineita käyttäen. On tärkeää, että pohja sopii oikein ja kompakti.
 • Kun pohja on valmis, puukappaleet tulee peittää suojaavilla aineilla. Se käyttää kyllästystä ja pohjamaalia. Markkinoilla on monia erilaisia ​​antiseptisiä aineita, liuoksia jyrsijöitä ja hyönteisiä vastaan ​​sekä nesteitä, jotka estävät nopeasti hajoamisen.
 • Puun asennus ja sen yläosan suojelu toisella kerroksella.

Puunjalostukseen liittyvä työ on suhteellisen yksinkertaista ja sitä voidaan tehdä itsenäisesti. Jos rakennettiin nauha- tai tiilipohja, se ei käytännössä edellytä lisäkäsittelyä.

Yksi käsittelymenetelmistä voidaan pitää vedenpitävänä. Tänään tällaisia ​​tarkoituksia varten käytetään bitero- tai muita öljytuotteita sisältävien ruberoidien tai nestemäisten liuosten käyttöä.

Hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja

Kasvihuoneiden perustuksen asennus on pakollista, koska koko rakenteen laatu ja käyttöikä riippuvat siitä. Tällaisen mallin rakentamisessa tulisi noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, jotka on lueteltu jäljempänä.

Muista säätää säätiön geometrista muotoa. Jos rakennus on suorakaiteen muotoinen, sinun on mitattava diagonaalit - niiden on oltava yhtä suuria.

Kasvihuoneen perustus

Huolimatta siitä, että kasvihuone on kevyt rakenne, se vaatii luotettavan ja vahvan perustan. Hyvän perustan puuttuessa on olemassa vaara, että se kävelee ympäri paikkaa, ja nuoret kasvit voivat kuolla pakkaselta ja tuulelta. Joten millaista perustusta kasvihuoneeseen tarvitaan ja miten sitä voidaan rakentaa oikein?

Polykarbonaatti kasvihuone

Kasvihuoneen perustus

Kasvihuoneen perustus: toiminnot ja ominaisuudet

Kasvihuoneen perustana on luotettava perusta rakentamiselle, joka pidentää käyttöikää ja suojaa laskeutumiselta negatiivisilta tekijöiltä. Monilla kesän asukkailla on kysymys: onko mahdollista säästää aikaa ja rahaa kasvihuoneen rakentamiseksi ilman säätiötä?

Kuinka valita kasvihuonekaasupää

Tietenkin tämä on mahdollista, mutta kasvihuonekaasupohjan järjestelyllä on useita etuja:

 • säätiö kiinnittyy kasvihuoneeseen lujasti maahan, jonka ansiosta myös voimakkaimmat tuulet eivät pelkää;
 • rakenne on maanpinnan yläpuolella - tämä säästää noin 10% lämpöä;
 • hyönteiset, moolit ja muut tuholaiset eivät pysty saavuttamaan laskeutumisia;
 • kasvit suojataan pakkaselta, sadolta ja muilta haitallisilta tekijöiltä.

Hothouse-säätiöllä on erittäin tärkeä rooli.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden pitäisi olla kasvihuonekaasujen perustana, ovat vahvuus, kestävyys ympäristövaikutuksineen ja suunnittelun ominaisuuksien noudattaminen.

 1. Luotettavuutta. Pohjan vakaudella on erityinen rooli talven lopussa, koska sulava lumi ja vesi voivat tuhota koko rakenteen.
 2. Kielteiset tekijät. Taloudellisuuden vuoksi jotkut kesäasukkaat rakentavat tätä tarkoitusta varten improvisoidut välineet (esimerkiksi muovipullot tai vanhat renkaat) tai heikkolaatuisen materiaalin, joka voi olla suuri virhe - pohjaveden vaikutuksen ja lämpötilahäviöiden vuoksi tällainen säätiö voi nopeasti romahtaa.
 3. Kasvihuoneen koon, muodon ja materiaalin noudattaminen. Jos rakenteen tekniset ominaisuudet eroavat merkittävästi säätiön ominaisuuksista, kasvihuone muuttuu nopeasti ja voi jopa romahtaa.

Järjestelmä puukuituton kanssa polykarbonaattilevy

Yhteenvetona voimme sanoa, että paitsi ulkonäkö ja toimivuus, myös istutusten "terveys" ja tuleva sadonkorjuu riippuvat kasvihuonepohjan tyypin ja materiaalin oikeasta valinnasta.

Kasvihuonekaasutyyppien lajit

Kasvihuoneen perustana on valittu materiaali, josta rakenne on tehty (esimerkiksi silikaattilasi vaatii jäykempää alustaa kuin polykarbonaattia), rahoitus- ja aikakustannukset sekä alueen ilmasto-olosuhteet. Kasvihuoneiden järjestelyyn käytettävien säätötyyppien joukkoon kuuluvat nauha ja pinta (vähän tai ei ole haudattu). Rakenteiden periaatteet ovat lähes identtisiä, sillä ainoa ero on se, että nauhateollisuudelle tarvitaan syvempiä säätökuoppia.

Yksi käytettävissä olevista materiaaleista on puu. Tämä säätiö pystyy kestämään pieniä kuormia.

Rakennusmateriaalien tapauksessa tässä tapauksessa voit ottaa puuta (puuta), tiiliä, betoniseosta sekä valmiita betonilaatuja tai -lohkoja. Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Kasvihuoneiden perustatyypit

Pöytä. Eri tyyppisten säätiöiden edut ja haitat.